Un blog relaxant cu fapte din toate domeniile. Fapte istorice, fapte amuzante, mistere dar și idei practice.
Prezență Social Media
 • Având în vedere că Roșia Montană a fost o zonă minieră, de-a lungul anilor au fost scoase la iveală o serie de descoperiri interesante, una dintre cele mai interesante fiind scheletul unui gigant de 10 metri înălțime, găsit în 1976.
  https://frumoasaverde.blogspot.com/2024/04/istoriei-secreta-gigantilor-si-galeriei.html
  Având în vedere că Roșia Montană a fost o zonă minieră, de-a lungul anilor au fost scoase la iveală o serie de descoperiri interesante, una dintre cele mai interesante fiind scheletul unui gigant de 10 metri înălțime, găsit în 1976. https://frumoasaverde.blogspot.com/2024/04/istoriei-secreta-gigantilor-si-galeriei.html
  FRUMOASAVERDE.BLOGSPOT.COM
  Istoria secretă a giganților și a galeriei subterane hiperboreene din România
  Având în vedere că Roșia Montană a fost o zonă minieră, de-a lungul anilor au fost scoase la iveală o serie de descoperiri interesante, una dintre cel
 • Au marcat 513 goluri împreună!

  Cunoscuți pentru faptul că țin mingea departe de poartă, unii dintre acești stoperi au, de fapt, recorduri de goluri mai bune decât atacanții.

  Golurile marcate de portari reprezintă un moment rar, dar magic în fotbal, care este extrem de memorabil și emoționant pentru fani.
  Articolul enumeră cei mai buni 10 portari care au marcat goluri în istoria fotbalului, inclusiv jucători notabili precum Jose Luis Chilavert și Rogerio Ceni.
  Rene Higuita este un alt portar flamboaiant care intră în top 10.
  https://7fapte.blogspot.com/2024/01/cei-mai-buni-10-portari-cu-cele-mai.html
  Au marcat 513 goluri împreună! Cunoscuți pentru faptul că țin mingea departe de poartă, unii dintre acești stoperi au, de fapt, recorduri de goluri mai bune decât atacanții. Golurile marcate de portari reprezintă un moment rar, dar magic în fotbal, care este extrem de memorabil și emoționant pentru fani. Articolul enumeră cei mai buni 10 portari care au marcat goluri în istoria fotbalului, inclusiv jucători notabili precum Jose Luis Chilavert și Rogerio Ceni. Rene Higuita este un alt portar flamboaiant care intră în top 10. https://7fapte.blogspot.com/2024/01/cei-mai-buni-10-portari-cu-cele-mai.html
  7FAPTE.BLOGSPOT.COM
  Cei mai buni 10 portari cu cele mai multe goluri marcate din istoria fotbalului
  Cunoscuți pentru faptul că țin mingea departe de poartă, unii dintre acești stoperi au, de fapt, recorduri de goluri mai bune decât atacanții.
 • Arborele Boswellia are o istorie bogată în practicile și medicamentele tradiționale din India, China, lumea arabă și Africa. Rășina extrasă din diferite specii de Boswellia, cunoscută sub numele de tămâie, a fost o marfă valoroasă comercializată în Peninsula Arabică de peste 5.000 de ani. În timpul epocii Drumului Mătăsii, a fost, de asemenea, un produs căutat din Cornul Africii. Herodot, istoricul grec, a menționat în "Istoria" că recoltarea tămâiei din copacii Boswellia din sudul Arabiei era periculoasă din cauza șerpilor înaripați care îi păzeau. Pe lângă semnificația sa istorică, tămâia a fost folosită în medicina tradițională pentru a trata afecțiunile inflamatorii. Studiile moderne au confirmat eficacitatea rășinii de gumă de Boswellia în ameliorarea durerilor articulare, validând intuițiile vindecătorilor antici.
  https://frumoasaverde.blogspot.com/2024/01/remediul-stravechi-al-arborelui.html
  Arborele Boswellia are o istorie bogată în practicile și medicamentele tradiționale din India, China, lumea arabă și Africa. Rășina extrasă din diferite specii de Boswellia, cunoscută sub numele de tămâie, a fost o marfă valoroasă comercializată în Peninsula Arabică de peste 5.000 de ani. În timpul epocii Drumului Mătăsii, a fost, de asemenea, un produs căutat din Cornul Africii. Herodot, istoricul grec, a menționat în "Istoria" că recoltarea tămâiei din copacii Boswellia din sudul Arabiei era periculoasă din cauza șerpilor înaripați care îi păzeau. Pe lângă semnificația sa istorică, tămâia a fost folosită în medicina tradițională pentru a trata afecțiunile inflamatorii. Studiile moderne au confirmat eficacitatea rășinii de gumă de Boswellia în ameliorarea durerilor articulare, validând intuițiile vindecătorilor antici. https://frumoasaverde.blogspot.com/2024/01/remediul-stravechi-al-arborelui.html
  FRUMOASAVERDE.BLOGSPOT.COM
  Remediul străvechi al arborelui Boswellia - încă excelent pentru sănătatea articulațiilor! + VIDEO
  Arborele Boswellia are o istorie bogată în practicile și medicamentele tradiționale din India, China, lumea arabă și Africa.
 • Munții Bucegi sunt o atracție naturală minunată din România. Vârful, Omu, se ridică la 2505 metri deasupra văii imaculate a Prahovei. Din 1935, valea a fost considerată parc național și este inclusă pe lista ariilor protejate din România. Munții Bucegi sunt o secțiune foarte concentrată a lanțului mai mare al Munților Carpați, care formează un arc care traversează o mare parte din Europa Centrală și de Est. Cu toate acestea, în ultima vreme, Munții Bucegi au devenit subiect de știri nu datorită vârfurilor lor pitorești sau a faunei sălbatice abundente, ci mai degrabă datorită unor afirmații fantastice privind ocupanții extratereștri și conspirații internaționale. Aceste afirmații paranormale, care au apărut pentru prima dată abia în 2009, ascund adevărata istorie misterioasă legată de acești munți.
  https://frumoasaverde.blogspot.com/2024/01/muntii-bucegi-intamplari-ciudate.html
  Munții Bucegi sunt o atracție naturală minunată din România. Vârful, Omu, se ridică la 2505 metri deasupra văii imaculate a Prahovei. Din 1935, valea a fost considerată parc național și este inclusă pe lista ariilor protejate din România. Munții Bucegi sunt o secțiune foarte concentrată a lanțului mai mare al Munților Carpați, care formează un arc care traversează o mare parte din Europa Centrală și de Est. Cu toate acestea, în ultima vreme, Munții Bucegi au devenit subiect de știri nu datorită vârfurilor lor pitorești sau a faunei sălbatice abundente, ci mai degrabă datorită unor afirmații fantastice privind ocupanții extratereștri și conspirații internaționale. Aceste afirmații paranormale, care au apărut pentru prima dată abia în 2009, ascund adevărata istorie misterioasă legată de acești munți. https://frumoasaverde.blogspot.com/2024/01/muntii-bucegi-intamplari-ciudate.html
  FRUMOASAVERDE.BLOGSPOT.COM
  Munții Bucegi: Întâmplări ciudate, conspirații și legende populare
  Munții Bucegi sunt o atracție naturală minunată din România. Vârful, Omu, se ridică la 2505 metri deasupra văii imaculate a Prahovei.
 • Vizitați orice parc din China în ultimele câteva sute de ani și veți vedea probabil zeci de oameni care practică qigong. Ceea ce a început ca un tratament tradițional chinezesc în urmă cu peste 4.000 de ani a devenit astăzi o tendință majoră în materie de sănătate. Acum, oameni din întreaga lume practică qigong, încercând să aducă echilibru în viețile lor moderne agitate. Dar de unde a apărut mai exact și cum s-a schimbat de-a lungul secolelor?
  https://frumoasaverde.blogspot.com/2024/01/qigong-vechea-arta-chineza-de-vindecare.html
  Vizitați orice parc din China în ultimele câteva sute de ani și veți vedea probabil zeci de oameni care practică qigong. Ceea ce a început ca un tratament tradițional chinezesc în urmă cu peste 4.000 de ani a devenit astăzi o tendință majoră în materie de sănătate. Acum, oameni din întreaga lume practică qigong, încercând să aducă echilibru în viețile lor moderne agitate. Dar de unde a apărut mai exact și cum s-a schimbat de-a lungul secolelor? https://frumoasaverde.blogspot.com/2024/01/qigong-vechea-arta-chineza-de-vindecare.html
  FRUMOASAVERDE.BLOGSPOT.COM
  Qigong: Vechea artă chineză de vindecare + VIDEO
  Qigong-ul cuprinde poziții corporale coordonate, mișcări, respirație controlată și meditație, servind la îmbunătățirea sănătății și a bunăstării...
 • Fără îndoială, industria de pierdere în greutate și de diete din lumea occidentală este substanțială. Multe persoane se inspiră de la primii noștri strămoși, despre care se crede că au aderat la o dietă simplă și nutritivă.

  Rațiunea din spatele acestei inspirații constă în faptul că societățile antice nu aveau abundența de alimente procesate și nesănătoase care sunt predominante în dietele noastre contemporane. În consecință, există o percepție comună conform căreia strămoșii noștri erau mai sănătoși datorită simplității lor alimentare. În plus, multe comunități de vânători-culegători duceau un stil de viață foarte activ, angajându-se în sesiuni prelungite de vânătoare și de căutare a hranei, ceea ce ducea la un consum semnificativ de calorii.

  Se pune întrebarea: Cum au integrat indivizii practicile alimentare antice în obiceiurile alimentare moderne și cum se compară aceste diete contemporane cu modelele nutriționale ale strămoșilor noștri?
  https://frumoasaverde.blogspot.com/2024/01/trei-diete-antice-care-sunt-inca.html
  Fără îndoială, industria de pierdere în greutate și de diete din lumea occidentală este substanțială. Multe persoane se inspiră de la primii noștri strămoși, despre care se crede că au aderat la o dietă simplă și nutritivă. Rațiunea din spatele acestei inspirații constă în faptul că societățile antice nu aveau abundența de alimente procesate și nesănătoase care sunt predominante în dietele noastre contemporane. În consecință, există o percepție comună conform căreia strămoșii noștri erau mai sănătoși datorită simplității lor alimentare. În plus, multe comunități de vânători-culegători duceau un stil de viață foarte activ, angajându-se în sesiuni prelungite de vânătoare și de căutare a hranei, ceea ce ducea la un consum semnificativ de calorii. Se pune întrebarea: Cum au integrat indivizii practicile alimentare antice în obiceiurile alimentare moderne și cum se compară aceste diete contemporane cu modelele nutriționale ale strămoșilor noștri? https://frumoasaverde.blogspot.com/2024/01/trei-diete-antice-care-sunt-inca.html
  FRUMOASAVERDE.BLOGSPOT.COM
  Trei diete antice care sunt încă populare astăzi + VIDEO
  Fără îndoială, industria de pierdere în greutate și de diete din lumea occidentală este substanțială.
 • Descoperiți semnificația din spatele sărutărilor pisicii dumneavoastră și învățați tehnici pentru a o descuraja să lingă excesiv.

  Să primești o lingere blândă de la pisica ta poate fi o adevărată onoare, dar descifrarea adevăratei semnificații din spatele lingerilor poate fi o adevărată perplexitate. Își exprimă dragostea sau există un alt mesaj? Dacă sunteți curioși în legătură cu semnificația sărutărilor pisicii dumneavoastră, sunteți în locul potrivit. Acest articol explorează diverse motive pentru care pisica ta te poate linge, aprofundând potențialele probleme asociate cu acest comportament. În plus, dacă vrei să limitezi acest comportament, îți vom oferi îndrumări cu privire la modul în care poți realiza acest lucru.
  https://7fapte.blogspot.com/2024/01/de-ce-ii-place-pisicii-tale-sa-te-linga.html
  Descoperiți semnificația din spatele sărutărilor pisicii dumneavoastră și învățați tehnici pentru a o descuraja să lingă excesiv. Să primești o lingere blândă de la pisica ta poate fi o adevărată onoare, dar descifrarea adevăratei semnificații din spatele lingerilor poate fi o adevărată perplexitate. Își exprimă dragostea sau există un alt mesaj? Dacă sunteți curioși în legătură cu semnificația sărutărilor pisicii dumneavoastră, sunteți în locul potrivit. Acest articol explorează diverse motive pentru care pisica ta te poate linge, aprofundând potențialele probleme asociate cu acest comportament. În plus, dacă vrei să limitezi acest comportament, îți vom oferi îndrumări cu privire la modul în care poți realiza acest lucru. https://7fapte.blogspot.com/2024/01/de-ce-ii-place-pisicii-tale-sa-te-linga.html
  7FAPTE.BLOGSPOT.COM
  De ce îi place pisicii tale să te lingă? 8 explicații susținute de experți
  Descoperiți semnificația din spatele sărutărilor pisicii dumneavoastră și învățați tehnici pentru a o descuraja să lingă excesiv.
 • Influența Bibliei este profundă, depășind impactul pe care l-a avut asupra religiilor abrahamice pe care a contribuit la formarea ei. Ea a lăsat o amprentă de neșters asupra istoriei mondiale, culturii, literaturii și limbajului cotidian. Cu toate acestea...
  https://7fapte.blogspot.com/2024/01/10-fapte-surprinzatoare-biblie.html
  Influența Bibliei este profundă, depășind impactul pe care l-a avut asupra religiilor abrahamice pe care a contribuit la formarea ei. Ea a lăsat o amprentă de neșters asupra istoriei mondiale, culturii, literaturii și limbajului cotidian. Cu toate acestea... https://7fapte.blogspot.com/2024/01/10-fapte-surprinzatoare-biblie.html
  7FAPTE.BLOGSPOT.COM
  Dezlegarea misterelor: Revelații surprinzătoare și 10 fapte mai puțin cunoscute despre Biblie
  Influența Bibliei este profundă, depășind impactul pe care l-a avut asupra religiilor abrahamice pe care a contribuit la formarea ei.
 • În zilele noastre, Crăciunul a devenit pentru mulți o sărbătoare seculară, asociată mai puțin cu nașterea lui Iisus, ci mai degrabă cu reuniunile de familie și cu schimbul nerăbdător de cadouri. Prin urmare, mulți oameni iau decizia de a da jos decorațiunile de Crăciun în funcție de momentul potrivit, mai degrabă decât de o dată prestabilită.

  În unele cazuri, ei pot asocia decizia lor cu anumite repere evidente, cum ar fi Boxing Day sau sosirea Anului Nou. Uneori, aceste repere sunt de natură mai personală. Ziua mea de naștere este la începutul lunii ianuarie și, când eram copil, părinții mei au lăsat întotdeauna bradul de Crăciun și decorațiunile sus până când a trecut ziua mea de naștere.

  Dar, există un moment potrivit pentru a da jos bradul de Crăciun și decorațiunile asociate? Pentru cei care încă mai onorează sensul original al Crăciunului, sau cel puțin încearcă să o facă, există de fapt momente corecte pentru a da jos decorațiunile și a le împacheta până anul viitor.
  https://frumoasaverde.blogspot.com/2024/01/moment-dat-jos-decoratiunile-craciun.html
  În zilele noastre, Crăciunul a devenit pentru mulți o sărbătoare seculară, asociată mai puțin cu nașterea lui Iisus, ci mai degrabă cu reuniunile de familie și cu schimbul nerăbdător de cadouri. Prin urmare, mulți oameni iau decizia de a da jos decorațiunile de Crăciun în funcție de momentul potrivit, mai degrabă decât de o dată prestabilită. În unele cazuri, ei pot asocia decizia lor cu anumite repere evidente, cum ar fi Boxing Day sau sosirea Anului Nou. Uneori, aceste repere sunt de natură mai personală. Ziua mea de naștere este la începutul lunii ianuarie și, când eram copil, părinții mei au lăsat întotdeauna bradul de Crăciun și decorațiunile sus până când a trecut ziua mea de naștere. Dar, există un moment potrivit pentru a da jos bradul de Crăciun și decorațiunile asociate? Pentru cei care încă mai onorează sensul original al Crăciunului, sau cel puțin încearcă să o facă, există de fapt momente corecte pentru a da jos decorațiunile și a le împacheta până anul viitor. https://frumoasaverde.blogspot.com/2024/01/moment-dat-jos-decoratiunile-craciun.html
  FRUMOASAVERDE.BLOGSPOT.COM
  Există un moment potrivit pentru a da jos decorațiunile de Crăciun?
  În zilele noastre, Crăciunul a devenit pentru mulți o sărbătoare seculară, asociată mai puțin cu nașterea lui Iisus, ci mai degrabă cu reuniunile de
 • Explorarea teritoriilor străine pentru a întâlni țări noi, culturi diverse și limbi necunoscute este o pasiune universală. Călătoriile sunt o activitate plăcută care ne extinde constant perspectivele. În prezent, posesia unui pașaport valabil este esențială pentru aproape orice călătorie, servind drept identificare internațională contemporană care facilitează trecerea frontierelor. Cu toate acestea, cât de des ne gândim la originile pașapoartelor? Când a apărut necesitatea unei documentații globale și cine a jucat un rol-cheie în dezvoltarea acesteia?
  https://frumoasaverde.blogspot.com/2023/12/pasapoartele-de-lungul-timpului-de-la.html
  Explorarea teritoriilor străine pentru a întâlni țări noi, culturi diverse și limbi necunoscute este o pasiune universală. Călătoriile sunt o activitate plăcută care ne extinde constant perspectivele. În prezent, posesia unui pașaport valabil este esențială pentru aproape orice călătorie, servind drept identificare internațională contemporană care facilitează trecerea frontierelor. Cu toate acestea, cât de des ne gândim la originile pașapoartelor? Când a apărut necesitatea unei documentații globale și cine a jucat un rol-cheie în dezvoltarea acesteia? https://frumoasaverde.blogspot.com/2023/12/pasapoartele-de-lungul-timpului-de-la.html
  FRUMOASAVERDE.BLOGSPOT.COM
  Pașapoartele de-a lungul timpului: De la „scrisori de siguranță” la documente digitale
  Explorarea teritoriilor străine pentru a întâlni țări noi, culturi diverse și limbi necunoscute este o pasiune universală.
Mai Multe Postări