AIA Proiect este o companie prezenta pe piata de profil din Romania inca din 2005 formata din oameni tineri si pasionati. Ne dorim ca blogul nostru sa devina in timp o sursa de idei si inspiratie pentru oricine isi doreste sa traisca fericit intrun mediu care sa-i faciliteze existenta dar in acelasi timp sa fie protejat de modificari ireconciliabile sau distructive. Armonia ar trebui sa fie dominanta principala a coexistentei noastre in Spatiul Domestic astfel incat generatiile viitoare sa beneficieze de toate avantajele de care noi si cei dinantea noastra le-au avut. Un alt obiectiv al nostru este frumosul de care avem atata nevoie sa ne inconjuram.
 • Atestati documentar cert in 1459, „Bucurestii” pastreaza pe amplasamentul sau actual cea ma veche casa locuibila inca din anul 1760. Casa Melik caci despre ea este vorba in acest articol a fost construita la comanda unui dregator al curtii domenesti in apropierea barierei estice a orasului. Bariera incepea de la Podul Târgului de Afară (în prezent Calea Moşilor), până la Hanul Solacolu. Functia primului proprietar a dat si numele strazii Spatarului pe care se afla, la numarul 22 din cartierul armenesc.

  https://aia-proiect.ro/cea-mai-veche-casa-locuibila/
  Atestati documentar cert in 1459, „Bucurestii” pastreaza pe amplasamentul sau actual cea ma veche casa locuibila inca din anul 1760. Casa Melik caci despre ea este vorba in acest articol a fost construita la comanda unui dregator al curtii domenesti in apropierea barierei estice a orasului. Bariera incepea de la Podul Târgului de Afară (în prezent Calea Moşilor), până la Hanul Solacolu. Functia primului proprietar a dat si numele strazii Spatarului pe care se afla, la numarul 22 din cartierul armenesc. https://aia-proiect.ro/cea-mai-veche-casa-locuibila/
  AIA-PROIECT.RO
  Cea mai veche casa locuibila din Bucuresti
  Cea mai veche casa locuibila are peste doua secole si se afla pe strada Spatarului la numerul 22. Afla mai multe detalii interesante despre Casa Melik aici.
 • Autorizatia de construire se emite in baza documentatiei pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii, elaborata in conditiile prezentei legi, in temeiul si cu respectarea prevederilor documentatiilor de urbanism, avizate si aprobate potrivit legii.

  https://aia-proiect.ro/autorizatia-de-construire-fara-secrete/
  Autorizatia de construire se emite in baza documentatiei pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii, elaborata in conditiile prezentei legi, in temeiul si cu respectarea prevederilor documentatiilor de urbanism, avizate si aprobate potrivit legii. https://aia-proiect.ro/autorizatia-de-construire-fara-secrete/
  AIA-PROIECT.RO
  Autorizatia de construire fara secrete
  Autorizatia de construire poate fi obtinuta mult mai usor decat ti-a spus prietenul care si-a facut casa! Afla sfaturile expertilor si scapa de stress.
 • Studiul de insorire AIA Proiect ofera o imagine exacta asupra situatiei atat din perspectiva viitoarei constructii prin detalierea tehnica a situatiei propuse cat si printr-o argumentare legala actualizata (in raport cu legislatia in vigoare la data obtinerii autorizatiei de construire).

  https://aia-proiect.ro/studiu-de-insorire-pentru-autorizatia-de-construire/
  Studiul de insorire AIA Proiect ofera o imagine exacta asupra situatiei atat din perspectiva viitoarei constructii prin detalierea tehnica a situatiei propuse cat si printr-o argumentare legala actualizata (in raport cu legislatia in vigoare la data obtinerii autorizatiei de construire). https://aia-proiect.ro/studiu-de-insorire-pentru-autorizatia-de-construire/
  AIA-PROIECT.RO
  Studiu de insorire pentru autorizatia de construire
  Studiu de insorire necesar procesul de autorizare a constructiilor (noi sau extinse si supraetajate). Cele mai bune conditii, oriunde in Romania.
 • Credeti ca exista vre-o legatura intre capela Palatului Stirbey din Buftea si cladirea gazda a concertului traditional de Anul Nou al filarmonicii de stat din Viena?

  Gasiti raspunsul aici:

  https://aia-proiect.ro/cladirea-operei-de-stat-din-viena/
  Credeti ca exista vre-o legatura intre capela Palatului Stirbey din Buftea si cladirea gazda a concertului traditional de Anul Nou al filarmonicii de stat din Viena? Gasiti raspunsul aici: https://aia-proiect.ro/cladirea-operei-de-stat-din-viena/
  AIA-PROIECT.RO
  Cladirea operei de stat din Viena
  Care este legatura dintre capela Palatului Stirbey din Buftea si gazda concertului de Anul Nou al filarmonicii vieneze, cladirea operei de stat din  Viena?
 • Costul sistematizarii este mare pentru a consacra noi zone astfel incat orice metru patrat de teren liber devine valoros in locatiile importante. Nu doar in zone centrale sau mult cautate, casele cuplate sau insiruite sunt preferate. Un mare plus pe care il aduc acestea se reflecta direct in buzunarele proprietarilor.

  Casele cuplate sunt mai economice decat cele individuale nu doar datorita alipirii a cel putin unui perete denumit calcan sau perete comun in functie de cum este construit atat el cat si structura de rezistenta a imobilelor.

  https://aia-proiect.ro/proiect-de-casa-la-calcan-vs-perete-comun/
  Costul sistematizarii este mare pentru a consacra noi zone astfel incat orice metru patrat de teren liber devine valoros in locatiile importante. Nu doar in zone centrale sau mult cautate, casele cuplate sau insiruite sunt preferate. Un mare plus pe care il aduc acestea se reflecta direct in buzunarele proprietarilor. Casele cuplate sunt mai economice decat cele individuale nu doar datorita alipirii a cel putin unui perete denumit calcan sau perete comun in functie de cum este construit atat el cat si structura de rezistenta a imobilelor. https://aia-proiect.ro/proiect-de-casa-la-calcan-vs-perete-comun/
  AIA-PROIECT.RO
  Proiect de casa la calcan vs proiect de casa cu perete comun
  Proiect de casa la calcan sau proiect de casa cu perete comun? Avantaje si dezavantaje, constrangeri legale, consideratii si model pentru acordul vecinului.
 • Proiectul de casa de vacanta tip A-frame – Floare de Colt a primit o atentie sporita in dimensionarea si relationarea foarte echilibrata intre spatiile casei. Un accent deosebit a fost pus pe living in care s-a montat un semineu cu recuperator de caldura care confera o eficienta energetica ridicata casei.

  Cu un stil modern si finisaje atent alese, acest proiect de casa de vacanta poate fi adaptat oricarui tip de teren montan si reprezinta alegerea perfecta a unei familii tinere care apreciaza nmatura in plenitudinea ei dar si confortul impreuna cu eficienta spatiilor de locuit.

  Toate detaliile aici

  https://aia-proiect.ro/produs/proiect-de-casa-de-vacanta-tip-a-frame/
  Proiectul de casa de vacanta tip A-frame – Floare de Colt a primit o atentie sporita in dimensionarea si relationarea foarte echilibrata intre spatiile casei. Un accent deosebit a fost pus pe living in care s-a montat un semineu cu recuperator de caldura care confera o eficienta energetica ridicata casei. Cu un stil modern si finisaje atent alese, acest proiect de casa de vacanta poate fi adaptat oricarui tip de teren montan si reprezinta alegerea perfecta a unei familii tinere care apreciaza nmatura in plenitudinea ei dar si confortul impreuna cu eficienta spatiilor de locuit. Toate detaliile aici https://aia-proiect.ro/produs/proiect-de-casa-de-vacanta-tip-a-frame/
  AIA-PROIECT.RO
  Proiect de casa de vacanta tip A-frame – Floare de Colt
  Proiect de casa de vacanta tip A-frame - Floare de Colt de la AIA Proiect este alegerea perfecta pentru o casa de vacanta la munte. Toate motivele doar aici
 • Daca se afla partial sau total pe un spatiu care apartine domeniului public aflat in administrarea Administratiei Domeniului Public, toate obiectivele noi sau cele care fac obiectul unor extinderi, modificari (si chiar toate demolarile) ar trebui sa prezinte in vederea obtinerii autorizatiei de construire un acord al autoritatii denumit acord ADP.

  Toate detaliile aici

  https://aia-proiect.ro/acord-adp/
  Daca se afla partial sau total pe un spatiu care apartine domeniului public aflat in administrarea Administratiei Domeniului Public, toate obiectivele noi sau cele care fac obiectul unor extinderi, modificari (si chiar toate demolarile) ar trebui sa prezinte in vederea obtinerii autorizatiei de construire un acord al autoritatii denumit acord ADP. Toate detaliile aici https://aia-proiect.ro/acord-adp/
  AIA-PROIECT.RO
  Acord ADP ce este, cat costa si cum se obtine
  Acord ADP - Administratia Domeniului Public: ce este, cum se obtine, cost si termene pentru diferite obiective necesare autorizarii.
 • “Ipocrizie: distanţa dintre ceea ce eşti şi ceea ce vrei să pari a fi.” George Budoi

  https://aia-proiect.ro/strada-cat-o-istorie-strada-pelerinilor/
  “Ipocrizie: distanţa dintre ceea ce eşti şi ceea ce vrei să pari a fi.” George Budoi https://aia-proiect.ro/strada-cat-o-istorie-strada-pelerinilor/
  AIA-PROIECT.RO
  O strada cat o istorie – strada Pelerinilor
  Strada Pelerinilor a luat cu ea istoria locului, a oamenilor, povestile si intamplarile ei fiind azi doar subiect al nostalgiilor. Nostalgii ipocrite.
 • Avizul de amplasament / traseu Netcity Telecom ar trebui sa ateste faptul ca racordarea viitoare a obiectivului va fi posibila si ca reteaua de comunicatie din zona nu va fi afectata de lucrarile de bransament sau de edificare cladirii sau modificarile care ar trebui sa aiba loc si pentru care se doreste a se obtine autorizatia de construire iar furnizorul din aria obiectivului va trebui sa dea un aviz favorabil sau dupa caz nefavorabil cu explicatiile si conditiile ce se impun.

  https://aia-proiect.ro/aviz-netcity-telecom/
  Avizul de amplasament / traseu Netcity Telecom ar trebui sa ateste faptul ca racordarea viitoare a obiectivului va fi posibila si ca reteaua de comunicatie din zona nu va fi afectata de lucrarile de bransament sau de edificare cladirii sau modificarile care ar trebui sa aiba loc si pentru care se doreste a se obtine autorizatia de construire iar furnizorul din aria obiectivului va trebui sa dea un aviz favorabil sau dupa caz nefavorabil cu explicatiile si conditiile ce se impun. https://aia-proiect.ro/aviz-netcity-telecom/
  AIA-PROIECT.RO
  Aviz Netcity Telecom: cum se obtine, cat costa si cat dureaza
  Aviz Netcity Telecom SA mentionat in certificatul de urbanism? Aflati de aici cum se obtine, cat costa, ce este si cat dureaza.
 • “In general, arhitectura este stiinta si arta de a ne asigura ca orasele si cladirile se potrivesc modului in care vrem sa ne traim vietile.” Bjarke Ingels

  https://aia-proiect.ro/arhitect-bucuresti-birou-de-arhitectura/
  “In general, arhitectura este stiinta si arta de a ne asigura ca orasele si cladirile se potrivesc modului in care vrem sa ne traim vietile.” Bjarke Ingels https://aia-proiect.ro/arhitect-bucuresti-birou-de-arhitectura/
  AIA-PROIECT.RO
  Arhitect Bucuresti: cum sa cauti si gasesti
  Alegerea unui birou de arhitectura nu e simpla, cele mai bune sfaturi pentru a gasi un arhitect Bucuresti si Ilfov potrivit pentru proiectul tau.
Mai Multe Postări