Atestati documentar cert in 1459, „Bucurestii” pastreaza pe amplasamentul sau actual cea ma veche casa locuibila inca din anul 1760. Casa Melik caci despre ea este vorba in acest articol a fost construita la comanda unui dregator al curtii domenesti in apropierea barierei estice a orasului. Bariera incepea de la Podul Târgului de Afară (în prezent Calea Moşilor), până la Hanul Solacolu. Functia primului proprietar a dat si numele strazii Spatarului pe care se afla, la numarul 22 din cartierul armenesc.

https://aia-proiect.ro/cea-mai-veche-casa-locuibila/
Atestati documentar cert in 1459, „Bucurestii” pastreaza pe amplasamentul sau actual cea ma veche casa locuibila inca din anul 1760. Casa Melik caci despre ea este vorba in acest articol a fost construita la comanda unui dregator al curtii domenesti in apropierea barierei estice a orasului. Bariera incepea de la Podul Târgului de Afară (în prezent Calea Moşilor), până la Hanul Solacolu. Functia primului proprietar a dat si numele strazii Spatarului pe care se afla, la numarul 22 din cartierul armenesc. https://aia-proiect.ro/cea-mai-veche-casa-locuibila/
AIA-PROIECT.RO
Cea mai veche casa locuibila din Bucuresti
Cea mai veche casa locuibila are peste doua secole si se afla pe strada Spatarului la numerul 22. Afla mai multe detalii interesante despre Casa Melik aici.