Crescută într-o atmosferă încărcată de muzică bună, cărţi şi multă dragoste, am mers pe premisa: „când voi fi mare, vreau să rămân o fetiţă mică”. Printre lacrimile vărsate alături de Elisabeth şi Darcy, trăind o poveste plină de „Mândrie şi prejudecată” şi trecerea printr-un „vânt al schimbării”, alături de cei de la Scorpions, am reuşit să ajung la vârsta de 22 de ani. Am rămas, însă, o copiliţă nebună, ce visează la un castel, un prinţ pe un cal alb şi trei pitici care să-i servească o ceaşcă de cafea la pat, în zilele friguroase.

Alint şi-mi place să fiu alintată. Sunt sinceră şi aştept acelaşi lucru de la cei din jurul meu, îmi place să râd, să petrec, să scriu şi să visez cu ochii deschişi, în speranţa că visele pot deveni realitate. Dar bineînţeles că nu totul e „roz” la mine, fiind o persoană care are ca motto: “Nu poţi cunoaşte o femeie până nu o întâlneşti la tribunal.” (Norman Mailer).
 • Da,  am fost educată să fiu respectuoasă cu cine e OM , indiferent de eticheta pe care i-a lipit-o societatea în piept. Atâta timp cât ești om cu mine, sunt om cu tine! Dar atunci când mă desconsideri și mă tratezi ca pe un simplu cartof dintr-un sac oarecare, ce poate fi stâlcit, prăfuit, călcat, ținut în frig, cald, indiferent de condiții – „că tot cartof rămâne”, ei, atunci respectul își ia jucăriile și pleacă.
  Atunci nu-mi mai vine să te respect! Nici măcar să-ți mai vorbesc…
  Da,  am fost educată să fiu respectuoasă cu cine e OM , indiferent de eticheta pe care i-a lipit-o societatea în piept. Atâta timp cât ești om cu mine, sunt om cu tine! Dar atunci când mă desconsideri și mă tratezi ca pe un simplu cartof dintr-un sac oarecare, ce poate fi stâlcit, prăfuit, călcat, ținut în frig, cald, indiferent de condiții – „că tot cartof rămâne”, ei, atunci respectul își ia jucăriile și pleacă. Atunci nu-mi mai vine să te respect! Nici măcar să-ți mai vorbesc…
 • De când s-a întâmplat nenorocirea cu tinerii din Colectiv, m-am tot gândit la instruirea oamenilor pentru situații critice și am realizat că interesul pentru acest lucru este foarte scăzut. Pe principiul „n-o să mi se întâmple tocmai mie”, oamenii chiar se lasă purtați de „mâna destinului” și ajung, de cele mai multe ori, să o ia în marea freză!
  Ei bine, eu nu sunt atât de optimistă încât să mă gândesc că nu mi se poate întâmpla ceva rău vreodată, așa că atunci când am primit propunerea de a participa la această instruire de prim ajutor, am spus „DA” ca la starea civilă: tare și răspicat!
  De când s-a întâmplat nenorocirea cu tinerii din Colectiv, m-am tot gândit la instruirea oamenilor pentru situații critice și am realizat că interesul pentru acest lucru este foarte scăzut. Pe principiul „n-o să mi se întâmple tocmai mie”, oamenii chiar se lasă purtați de „mâna destinului” și ajung, de cele mai multe ori, să o ia în marea freză! Ei bine, eu nu sunt atât de optimistă încât să mă gândesc că nu mi se poate întâmpla ceva rău vreodată, așa că atunci când am primit propunerea de a participa la această instruire de prim ajutor, am spus „DA” ca la starea civilă: tare și răspicat!
 • Voi ce părere aveți despre aceste examene?

  Sunt atât de grele precum se plânge toată lumea?
  Voi ce părere aveți despre aceste examene? Sunt atât de grele precum se plânge toată lumea?
 • Duality - un thriller psihologic care ne invită să ne descoperim adevărata personalitate și să nu ne mai ascundem sub preș latura întunecată, care zace în fiecare dintre noi, oricât de sfinți coborâți din icoane ne-am considera.
  Duality - un thriller psihologic care ne invită să ne descoperim adevărata personalitate și să nu ne mai ascundem sub preș latura întunecată, care zace în fiecare dintre noi, oricât de sfinți coborâți din icoane ne-am considera.
 • „ Așa că, în loc să ne promiteți că peste  coișpe  ani ne vom plimba, printre fântâni arteziene, pe noua Faleză a Dunării,  în timp ce ni se va construi un apartament – complet gratuit – într-unul din cele mai luxoase cartiere din țară, la care vom ajunge cu avionul personal, ce șade parcat pe locurile pentru handicapați, în aeroportul dintre Galați și Brăila, mai bine puneți mâna și faceți în așa hal încât  să se aplice legea pe străzile din Galați! ”
  „ Așa că, în loc să ne promiteți că peste  coișpe  ani ne vom plimba, printre fântâni arteziene, pe noua Faleză a Dunării,  în timp ce ni se va construi un apartament – complet gratuit – într-unul din cele mai luxoase cartiere din țară, la care vom ajunge cu avionul personal, ce șade parcat pe locurile pentru handicapați, în aeroportul dintre Galați și Brăila, mai bine puneți mâna și faceți în așa hal încât  să se aplice legea pe străzile din Galați! ”
 • „ – O să încep cu veștile bune, mai bine. Nu e nevoie să ceri o cheie de la toaletă și să dai invitații afară când te apucă pe tine „sfântul pipi” și trebuie să intri cu alaiul de domnișoare.
  – Care alai? Că sunteți două!
  – Nu mă întrerupe, că rămâi doar cu una! ”
  „ – O să încep cu veștile bune, mai bine. Nu e nevoie să ceri o cheie de la toaletă și să dai invitații afară când te apucă pe tine „sfântul pipi” și trebuie să intri cu alaiul de domnișoare. – Care alai? Că sunteți două! – Nu mă întrerupe, că rămâi doar cu una! ”
  AXLANDRA.WORDPRESS.COM
  Mr. and Mrs. Right la complexul Salon du Mariage
  Bloggeriță. Blondă. Blândă dar și brutală, la nevoie. Cu o cască în ureche și un carnețel în mână, străbate lungimea salonului. Privirea-i ageră și mâna-i rapidă. Ține pixul strâns între degetul ma…
 • Mai un click, mai un freeze, mai un  „hai, te rog, frumos!” , mai un  „’tu-ți carcasa și piulițele mă-tii!” ; până când bătrâna unitate a scos un ultim sunet și s-a stins, odată cu sclipirea din ochii mei.
  Mai un click, mai un freeze, mai un  „hai, te rog, frumos!” , mai un  „’tu-ți carcasa și piulițele mă-tii!” ; până când bătrâna unitate a scos un ultim sunet și s-a stins, odată cu sclipirea din ochii mei.
  AXLANDRA.WORDPRESS.COM
  Dac-ai bani de alocare, investește-i în stocare: SSD Hyper X !
  Anul 2000. Am dobândit primul prefix la ani și primul calculator pe birou. Pentium 2, unitate orizontală, cu floppy disk și CD-ROM, care scârțâia finuț când îl deschideam. Noroc că, pe vremea aia, …
 • Răsfoiam  catalogul magazinului  și mi-l imaginam pe al meu partener, în pantaloni scurți și-un maiou găurit, cocoțat pe o scară, cu o fâșie de tapet în mână, bombănind că a uitat să ia cutterul înainte să urce pe trepte și trebuie să mai coboare o tură. Apoi, îl vedeam măsurând plăci de parchet, cu un creion HB în gură și încă unul, de rezervă, după ureche, strigând la mine să-i aduc un pahar de bere din bucătărie.
  Răsfoiam  catalogul magazinului  și mi-l imaginam pe al meu partener, în pantaloni scurți și-un maiou găurit, cocoțat pe o scară, cu o fâșie de tapet în mână, bombănind că a uitat să ia cutterul înainte să urce pe trepte și trebuie să mai coboare o tură. Apoi, îl vedeam măsurând plăci de parchet, cu un creion HB în gură și încă unul, de rezervă, după ureche, strigând la mine să-i aduc un pahar de bere din bucătărie.
  AXLANDRA.WORDPRESS.COM
  Diego – nucleu al amenajărilor interioare – partener al proiectelor DIY
  Stând la semafor, în locul din dreapta al mașinii, ascultam liniștită ce povestea un ascultător Europa FM, despre metodele cele mai rentabile de a-ți transforma apartamentul într-un loc de vis. Pri…
 • Ești stresată, ai probleme acasă, te bate bărbatu’ cu furtunu’ și soacră-ta nu îți dă pace? Ia-ți o zi liberă, du-te afară și dă-ți două palme (ție!!!!), apucă-te de yoga sau cumpără-ți un sac de box! Dar nu îți mai vărsa frustrările pe copii! Ei n-au nicio vină că viața ta e de rahat, că salariul nu-ți ajunge ca să-ți cumperi poșeta mult-visată de la Louis Vuitton și că n-ai mai fost în concediu la munte de când erai fată mare!
  Coboară cu picioarele pe pământ și  conștientizează ce faci!  Că nici ție nu ți-ar plăcea să țipe una la tine, că ai deschis gura când „nu trebuia”, să te ia de păr și să te târască la colț, să îți mai ardă și un pumn în gură și să te smucească din pat, de mâini, când ți-e lumea mai dragă!
  Ești stresată, ai probleme acasă, te bate bărbatu’ cu furtunu’ și soacră-ta nu îți dă pace? Ia-ți o zi liberă, du-te afară și dă-ți două palme (ție!!!!), apucă-te de yoga sau cumpără-ți un sac de box! Dar nu îți mai vărsa frustrările pe copii! Ei n-au nicio vină că viața ta e de rahat, că salariul nu-ți ajunge ca să-ți cumperi poșeta mult-visată de la Louis Vuitton și că n-ai mai fost în concediu la munte de când erai fată mare! Coboară cu picioarele pe pământ și  conștientizează ce faci!  Că nici ție nu ți-ar plăcea să țipe una la tine, că ai deschis gura când „nu trebuia”, să te ia de păr și să te târască la colț, să îți mai ardă și un pumn în gură și să te smucească din pat, de mâini, când ți-e lumea mai dragă!
  AXLANDRA.WORDPRESS.COM
  Afară din lumea copiilor!
  Tras de păr, smucit de mâini din pat, țipat… nu, nu țipat, de fapt, ci urlat; camere de tortură?? TORTURĂ, fraților? Cer din start iertare, pentru că voi ieși puțin din pielea educatoarei, ca…
 • pentru mine aerul condiționat în mașină este esențial, pe timp de vară! Dacă unii se gândesc doar la  „aer condiționat”, atunci când văd AC, pentru mine AC = Aer Ceresc!
  pentru mine aerul condiționat în mașină este esențial, pe timp de vară! Dacă unii se gândesc doar la  „aer condiționat”, atunci când văd AC, pentru mine AC = Aer Ceresc!
  AXLANDRA.WORDPRESS.COM
  Mașina ta suferă de fre(o)nită cronică?
  Cu siguranță nu greșesc când spun că toți am întâlnit tipul de șofer, care iarna uită să dea drumu la căldură și vara la aerul condiționat. Dacă nu cunoaștem unul personal, măcar în mijloacele de t…
Mai Multe Postări