• In primul rand mi-a trebuit ceva timp sa-mi fac curaj si sa intru intr-o asemena comunitate…..Am multe idei si ramane de vazut ce iese.In primul rand incep prin a va spune ca de curand ,pe plaiurile noastre mioritice printre carnati si fasole (de altfel foarte bune toate) dar si printre pizzariile lui Giovanni ,a aparut la colt de strada ,mai exact pe Memorandului 30 un bistro frantuzesc ! Si numele e simpatic “Le pompon rouge “.Servesc gallete si crepes.Mi s-a explicat de catre gazde( toti francezi fiind o familie)ca aceste galette sunt de fapt “clatite “din faina de hrisca deci gluten free ,reteta e a lor a francezilor .Tot ei mi-au spus iar eu confirm pentru ca am gustat ca toate ingredientele ,jambon de Paris si restul pana la ceapa caramelizata si alte de astea …..le aduc din Franta.Nimic de spus sunt gustoase ! Chiar foarte ! Cat despre crepes cele dulci ……sunt dantelate mangaiate de untul frantuzesc si se topesc in gura .Am stat ,am privit,am fumat o tigara,si mi-am degustat paharul de vin roze care ,ca sa vezi, tot frantuzesc…..Totul pe muzica Parisului care adus la Brasov intr-o zi de iarna tot frumos ramane .Ma voi intoarce si povestim
    In primul rand mi-a trebuit ceva timp sa-mi fac curaj si sa intru intr-o asemena comunitate…..Am multe idei si ramane de vazut ce iese.In primul rand incep prin a va spune ca de curand ,pe plaiurile noastre mioritice printre carnati si fasole (de altfel foarte bune toate) dar si printre pizzariile lui Giovanni ,a aparut la colt de strada ,mai exact pe Memorandului 30 un bistro frantuzesc ! Si numele e simpatic “Le pompon rouge “.Servesc gallete si crepes.Mi s-a explicat de catre gazde( toti francezi fiind o familie)ca aceste galette sunt de fapt “clatite “din faina de hrisca deci gluten free ,reteta e a lor a francezilor .Tot ei mi-au spus iar eu confirm pentru ca am gustat ca toate ingredientele ,jambon de Paris si restul pana la ceapa caramelizata si alte de astea …..le aduc din Franta.Nimic de spus sunt gustoase ! Chiar foarte ! Cat despre crepes cele dulci ……sunt dantelate mangaiate de untul frantuzesc si se topesc in gura .Am stat ,am privit,am fumat o tigara,si mi-am degustat paharul de vin roze care ,ca sa vezi, tot frantuzesc…..Totul pe muzica Parisului care adus la Brasov intr-o zi de iarna tot frumos ramane .Ma voi intoarce si povestim
Mai Multe Postări