În ultimii ani, dieta paleo (paleolitică) a devenit tot mai populară și este considerată un stil de viață sănătos și natural pentru mulți oameni. Această dietă se bazează pe principiul de a mânca ca strămoșii noștri paleolitici, excluzând alimentele procesate și concentrate.

Prin consumul crescut de carne, legume, fructe, nuci și semințe, dieta paleolitică promovează un aport bogat de nutrienți, fibre și grăsimi sănătoase. Excluderea cerealelor, lactatelor și zaharurilor procesate poate avea multiple beneficii pentru sănătatea noastră.

Unii susținători ai dietei paleolitice spun că acest tip de alimentație poate ajuta la slăbire, îmbunătățirea sănătății digestive și reducerea riscului de boli cronice precum diabetul de tip 2 și bolile de inimă, dieta paeo fiind recomandată pentru anumite boli autoimune. Cu toate acestea, este important să discutați cu un specialist în nutriție pentru a vă asigura că dieta paleolitică este potrivită pentru nevoile și obiectivele voastre.

https://trans-formare.ro/2023/11/26/dieta-paleo/
În ultimii ani, dieta paleo (paleolitică) a devenit tot mai populară și este considerată un stil de viață sănătos și natural pentru mulți oameni. Această dietă se bazează pe principiul de a mânca ca strămoșii noștri paleolitici, excluzând alimentele procesate și concentrate. Prin consumul crescut de carne, legume, fructe, nuci și semințe, dieta paleolitică promovează un aport bogat de nutrienți, fibre și grăsimi sănătoase. Excluderea cerealelor, lactatelor și zaharurilor procesate poate avea multiple beneficii pentru sănătatea noastră. Unii susținători ai dietei paleolitice spun că acest tip de alimentație poate ajuta la slăbire, îmbunătățirea sănătății digestive și reducerea riscului de boli cronice precum diabetul de tip 2 și bolile de inimă, dieta paeo fiind recomandată pentru anumite boli autoimune. Cu toate acestea, este important să discutați cu un specialist în nutriție pentru a vă asigura că dieta paleolitică este potrivită pentru nevoile și obiectivele voastre. https://trans-formare.ro/2023/11/26/dieta-paleo/
TRANS-FORMARE.RO
Dieta Paleo. Alimente recomandate, alimente de evitat. Mituri. - Trans-Formare
În ultimii ani, dieta paleo (paleolitică) a devenit tot mai populară și este considerată un stil de viață sănătos și natural pentru mulți oameni. Această dietă se bazează pe principiul de a mânca ca strămoșii noștri paleolitici, excluzând alimentele procesate …