În Cartea lui Enoh, găsim povestea lui Enoh, care a fost tatăl lui Matusalem (cea mai bătrână persoană din Biblie, care a trăit 969 de ani).
Conform tradiției evreiești, Enoh a fost străbunicul lui Noe, care a umblat cu Dumnezeu.
"Și Enoh a umblat cu Dumnezeu; și nu a fost, pentru că Dumnezeu l-a luat". - Geneza 5:24
Enoh a fost fiul lui Cain și al Ramonei și i-a condus pe Nodites. De asemenea, el a fost al șaptelea descendent al lui Adam și al Evei din Biblie.
Notă - Enoh nu este socotit ca sfânt în tradiția romano-catolică, dar are o zi a sfinților, 26 iulie, în Biserica Apostolică Armeană.
Cartea lui Enoh este considerată canonică de Biserica Ortodoxă Tewahedo din Eritreea și de Biserica Ortodoxă Tewahedo din Etiopia, dar nu și de alte grupuri creștine.
https://frumoasaverde.blogspot.com/2023/10/15-fapte-interesante-despre-cartea-lui.html
În Cartea lui Enoh, găsim povestea lui Enoh, care a fost tatăl lui Matusalem (cea mai bătrână persoană din Biblie, care a trăit 969 de ani). Conform tradiției evreiești, Enoh a fost străbunicul lui Noe, care a umblat cu Dumnezeu. "Și Enoh a umblat cu Dumnezeu; și nu a fost, pentru că Dumnezeu l-a luat". - Geneza 5:24 Enoh a fost fiul lui Cain și al Ramonei și i-a condus pe Nodites. De asemenea, el a fost al șaptelea descendent al lui Adam și al Evei din Biblie. Notă - Enoh nu este socotit ca sfânt în tradiția romano-catolică, dar are o zi a sfinților, 26 iulie, în Biserica Apostolică Armeană. Cartea lui Enoh este considerată canonică de Biserica Ortodoxă Tewahedo din Eritreea și de Biserica Ortodoxă Tewahedo din Etiopia, dar nu și de alte grupuri creștine. https://frumoasaverde.blogspot.com/2023/10/15-fapte-interesante-despre-cartea-lui.html
FRUMOASAVERDE.BLOGSPOT.COM
15 fapte interesante despre Cartea lui Enoh + eBook (versiunea etiopiană)
În Cartea lui Enoh, găsim povestea lui Enoh, care a fost tatăl lui Matusalem (cea mai bătrână persoană din Biblie, care a trăit 969 de ani).