A inventat Edison, de fapt, becul? Chiar purtau vikingii acele pălării stupide? A murit cu adevărat Ecaterina cea Mare într-o poziție compromițătoare cu un cal? Aceste întrebări, și altele asemănătoare, ne-au bântuit pe toți din când în când. Alimentate de licențele artistice luate de emisiunile TV istorice sau pur și simplu de concepțiile greșite adesea repetate de public, există o cantitate surprinzătoare de lucruri despre istorie pe care toată lumea pare să le înțeleagă foarte greșit.

Istoria este un subiect vast, complicat și derutant, compus dintr-o mulțime de povești și personaje cu adevărat ciudate. Unele dintre aceste povești sunt adevărate, altele sunt exagerate, iar altele sunt pur și simplu minciuni flagrante și nerușinate. În ce mituri istorice prostești ai crezut în tot acest timp? Pregătește-te ca preconcepțiile tale să fie spulberate cu brutalitate.
https://frumoasaverde.blogspot.com/2023/08/dezvaluirea-celor-mai-mari-iluzii-ale.html
A inventat Edison, de fapt, becul? Chiar purtau vikingii acele pălării stupide? A murit cu adevărat Ecaterina cea Mare într-o poziție compromițătoare cu un cal? Aceste întrebări, și altele asemănătoare, ne-au bântuit pe toți din când în când. Alimentate de licențele artistice luate de emisiunile TV istorice sau pur și simplu de concepțiile greșite adesea repetate de public, există o cantitate surprinzătoare de lucruri despre istorie pe care toată lumea pare să le înțeleagă foarte greșit. Istoria este un subiect vast, complicat și derutant, compus dintr-o mulțime de povești și personaje cu adevărat ciudate. Unele dintre aceste povești sunt adevărate, altele sunt exagerate, iar altele sunt pur și simplu minciuni flagrante și nerușinate. În ce mituri istorice prostești ai crezut în tot acest timp? Pregătește-te ca preconcepțiile tale să fie spulberate cu brutalitate. https://frumoasaverde.blogspot.com/2023/08/dezvaluirea-celor-mai-mari-iluzii-ale.html
FRUMOASAVERDE.BLOGSPOT.COM
Dezvăluirea celor mai mari iluzii ale istoriei: Separarea realității de ficțiune
În tapiseria mereu schimbătoare a timpului, istoria a fost țesută cu nenumărate povești, mituri și legende transmise din generație în generație.