Motivația pentru lectură. Cărțile personalizate pentru copii îl transportă pe copil din rolul de cititor în rolul de erou al poveștii. Imaginați-vă cât de motivați sunt elevii să citească dacă li se spune: „Citește această carte, este interesantă!” versus: „Citește această carte, este despre tine!”.



Cărțile personalizate, mai ales atunci când sunt oferite drept cadouri-surpriză vor crește în mod natural interesul și curiozitatea elevilor. Din acest punct de vedere, sunt potrivite atât pentru elevii care încă nu sunt pasionați de lectură, ca factor de stimulare a motivației, cât și pentru elevii care sunt deja cititori pasionați, ca o surpriză plăcută pe care o vor aprecia cu siguranță.



Încrederea în sine și echilibrul emoțional. Încă de la vârste mici, încrederea în sine a copiilor poate avea de suferit, mai ales în urma comparațiilor cu alți copii, frecvente în grupurile de la grădiniță sau de la școală. Când elevii dumneavoastră se descoperă pe ei înșiși în ipostaza de protagoniști curajoși care trec prin aventuri nemaiîntâlnite, au ocazia să se imagineze pe ei înșiși acționând curajos în viața reală.



https://www.didactic.ro/stiri/cum-motivam-elevii-sa-citeasca-le-oferim-carti-ale-caror-personaje-principale-sunt-ei-insisi
Motivația pentru lectură. Cărțile personalizate pentru copii îl transportă pe copil din rolul de cititor în rolul de erou al poveștii. Imaginați-vă cât de motivați sunt elevii să citească dacă li se spune: „Citește această carte, este interesantă!” versus: „Citește această carte, este despre tine!”. Cărțile personalizate, mai ales atunci când sunt oferite drept cadouri-surpriză vor crește în mod natural interesul și curiozitatea elevilor. Din acest punct de vedere, sunt potrivite atât pentru elevii care încă nu sunt pasionați de lectură, ca factor de stimulare a motivației, cât și pentru elevii care sunt deja cititori pasionați, ca o surpriză plăcută pe care o vor aprecia cu siguranță. Încrederea în sine și echilibrul emoțional. Încă de la vârste mici, încrederea în sine a copiilor poate avea de suferit, mai ales în urma comparațiilor cu alți copii, frecvente în grupurile de la grădiniță sau de la școală. Când elevii dumneavoastră se descoperă pe ei înșiși în ipostaza de protagoniști curajoși care trec prin aventuri nemaiîntâlnite, au ocazia să se imagineze pe ei înșiși acționând curajos în viața reală. https://www.didactic.ro/stiri/cum-motivam-elevii-sa-citeasca-le-oferim-carti-ale-caror-personaje-principale-sunt-ei-insisi
WWW.DIDACTIC.RO
Cum motivăm elevii să citească? Le oferim cărți ale căror personaje principale sunt ei înșiși
Toate cadrele didactice știu cât de importantă este lectura pentru copii, atât pentru rezultatele lor școlare, cât și pentru dezvoltarea lor emoțională.