INVENTATORII DE BOLI - CUM SUNTEM NOI TRANSFORMAȚI ÎN PACIENȚI + documentar

Dintotdeauna, oamenii au căutat cuvinte care să exprime o stare de boală. Însă jargonul medical, așa cum este el înregistrat în dicționarele medicale, conține mai mulți termeni decât orice alt limbaj profesional, unele concepte având până la opt sinonime. Cu cât o afecțiune este mai puțin înțeleasă, cu atât este numită prin mai mulți termeni. Jörg Blech (n. 1966) este un jurnalist și autor german, care în anul 2003 a publicat „Inventatorii de boli – manevrele și manipulările industriei farmaceutice”. În această carte salutară, el demonstrează faptul că oamenii din țările bogate, industrializate, ca și bogații din țările mai puțin dezvoltate, cad frecvent victime ale patologizării vieții lor de zi cu zi.
http://frumoasaverde.blogspot.ro/2017/08/inventatori-de-boli-documentar.html
INVENTATORII DE BOLI - CUM SUNTEM NOI TRANSFORMAȚI ÎN PACIENȚI + documentar Dintotdeauna, oamenii au căutat cuvinte care să exprime o stare de boală. Însă jargonul medical, așa cum este el înregistrat în dicționarele medicale, conține mai mulți termeni decât orice alt limbaj profesional, unele concepte având până la opt sinonime. Cu cât o afecțiune este mai puțin înțeleasă, cu atât este numită prin mai mulți termeni. Jörg Blech (n. 1966) este un jurnalist și autor german, care în anul 2003 a publicat „Inventatorii de boli – manevrele și manipulările industriei farmaceutice”. În această carte salutară, el demonstrează faptul că oamenii din țările bogate, industrializate, ca și bogații din țările mai puțin dezvoltate, cad frecvent victime ale patologizării vieții lor de zi cu zi. http://frumoasaverde.blogspot.ro/2017/08/inventatori-de-boli-documentar.html
FRUMOASAVERDE.BLOGSPOT.COM
Inventatori de boli + documentar
Dintotdeauna, oamenii au căutat cuvinte care să exprime o stare de boală. Însă jargonul medical, așa cum este el înregistrat în dicționarele medicale, conține mai mulți termeni decât orice alt limbaj profesional, unele concepte având până la opt sinonime. Cu cât o afecțiune este mai puțin înțeleasă, cu atât este numită prin mai mulți termeni. Jörg Blech (n. 1966) este un jurnalist și autor german, care în anul 2003 a publicat „Inventatorii de boli – manevrele și manipulările industriei farmaceutice”.