Stereotipiile la copilul cu autism: Unul din lucrurile pe care ceilalti il observa la cei mai multi dintre copii din zona TSA sunt ceea ce parintii le numesc la inceputul “ticuri”. Apoi, dupa ce se documenteaza sau ajung la vreun specialist, le numesc stereotipii. Doar ca de cele mai multe ori, specialistii nu se mai obosesc sa le explice parintilor diferenta intre stereotipii si autostimulari pentru ca uneori considera ca oricum nu-i ajuta pe parinti cu nimic. Iar alteori, nici ei nu stiu diferenta. Realitatea e ca diferenta intre ele e cruciala.

https://autism.ro/stereotipiile-la-copilul-cu-autism/
Stereotipiile la copilul cu autism: Unul din lucrurile pe care ceilalti il observa la cei mai multi dintre copii din zona TSA sunt ceea ce parintii le numesc la inceputul “ticuri”. Apoi, dupa ce se documenteaza sau ajung la vreun specialist, le numesc stereotipii. Doar ca de cele mai multe ori, specialistii nu se mai obosesc sa le explice parintilor diferenta intre stereotipii si autostimulari pentru ca uneori considera ca oricum nu-i ajuta pe parinti cu nimic. Iar alteori, nici ei nu stiu diferenta. Realitatea e ca diferenta intre ele e cruciala. https://autism.ro/stereotipiile-la-copilul-cu-autism/
AUTISM.RO
Stereotipiile la copilul cu autism
Stereotipiile la copilul cu autism: Unul din lucrurile pe care ceilalti il observa la cei mai multi dintre copii din zona TSA sunt ceea ce parintii le numesc la inceputul “ticuri”.