Pentru un parinte care e extrem de complicat sa inteleaga la inceput de drum ce si cum e cu evaluarile unui copil cu autism. Si ce se evalueaza. Dar mai ales de ce si cum. Sau cand. Mai ales imediat dupa diagnostic, sau in primele luni, oamenii se agata de cuvantul evaluare, asteptand ca “evaluarea” sa-i spuna totul despre propriul copil. Daca are TSA, daca nu are, daca stie, daca nu stie, daca va fi bine, daca nu va fi. Asa incepe de cele mai multe ori o intreaga saga legata de doctor shopping. In care parintele alearga cu copilul din specialist in specialist, intr-un soi de cautare al unei fete morgana. Am mai scris despre asta.

https://autism.ro/perspective-in-autism/
Pentru un parinte care e extrem de complicat sa inteleaga la inceput de drum ce si cum e cu evaluarile unui copil cu autism. Si ce se evalueaza. Dar mai ales de ce si cum. Sau cand. Mai ales imediat dupa diagnostic, sau in primele luni, oamenii se agata de cuvantul evaluare, asteptand ca “evaluarea” sa-i spuna totul despre propriul copil. Daca are TSA, daca nu are, daca stie, daca nu stie, daca va fi bine, daca nu va fi. Asa incepe de cele mai multe ori o intreaga saga legata de doctor shopping. In care parintele alearga cu copilul din specialist in specialist, intr-un soi de cautare al unei fete morgana. Am mai scris despre asta. https://autism.ro/perspective-in-autism/
AUTISM.RO
Perspective in autism
Pentru un parinte care e extrem de complicat sa inteleaga la inceput de drum ce si cum e cu evaluarile unui copil cu autism. Si ce se evalueaza.