Anual, pe 14 decembrie, cu ocazia Zilei Castanelor Coapte, este vremea să onorăm aceste aparent umile fructe care, mai ales în Occident, sunt asociate cu sărbătorile de iarnă, Crăciunul și Anul Nou, și par să-i încălzească pe oameni, nu numai fizic, ci și sufletește în decursului sezonului rece. Cele comestibile fac parte din genul Castanea sativa, întâlnit în România mai cu seama în Maramureș și Banat.
Anual, pe 14 decembrie, cu ocazia Zilei Castanelor Coapte, este vremea să onorăm aceste aparent umile fructe care, mai ales în Occident, sunt asociate cu sărbătorile de iarnă, Crăciunul și Anul Nou, și par să-i încălzească pe oameni, nu numai fizic, ci și sufletește în decursului sezonului rece. Cele comestibile fac parte din genul Castanea sativa, întâlnit în România mai cu seama în Maramureș și Banat.