ION ROMANUL
AUTODISPRETUL

Problema majoritatii oamenilor nu este aceea ca nu isi pun intrebarea „pentru ce traiesc eu” ci ca si-o pun atunci cand nu mai conteaza raspunsul.
Au pierdut trenul, viata li s-a prelins printre degete. Si-au ratat menirea, scopul, sarcina... pentru ca nu si-au pus aceasta intrebare la inceputul vietii si pentru ca, din obisnuinta, au renuntat la dreptul esential pe care il au, dreptul de a alege ce vor sa devina in viata.
Nu s-au achitat de sarcina lor in aceasta lume pentru ca, sa incepem cu inceputul, nici nu s-au decis care este aceasta sarcina! Si ea trebuie invatata odata cu mersul in picioare,cu primele cuvinte ,cu primii ani de viata.La 7 ani e prea tarziu!. .

"Mai departe, toata viata este o lupta o intrecere cu tine insasi,pentru ca indiferent de diferentele structurale dintre batbati si femei,dintre saraci si bogati, performanta intelectuala se obtine numai printr-un permanent exercitiu al creierului" (Cm.Dragan).
ION ROMANUL AUTODISPRETUL Problema majoritatii oamenilor nu este aceea ca nu isi pun intrebarea „pentru ce traiesc eu” ci ca si-o pun atunci cand nu mai conteaza raspunsul. Au pierdut trenul, viata li s-a prelins printre degete. Si-au ratat menirea, scopul, sarcina... pentru ca nu si-au pus aceasta intrebare la inceputul vietii si pentru ca, din obisnuinta, au renuntat la dreptul esential pe care il au, dreptul de a alege ce vor sa devina in viata. Nu s-au achitat de sarcina lor in aceasta lume pentru ca, sa incepem cu inceputul, nici nu s-au decis care este aceasta sarcina! Si ea trebuie invatata odata cu mersul in picioare,cu primele cuvinte ,cu primii ani de viata.La 7 ani e prea tarziu!. . "Mai departe, toata viata este o lupta o intrecere cu tine insasi,pentru ca indiferent de diferentele structurale dintre batbati si femei,dintre saraci si bogati, performanta intelectuala se obtine numai printr-un permanent exercitiu al creierului" (Cm.Dragan).