În ritualul "coregrafic" al acestui ceremonial sunt servite și dulciuri tradiționale japoneze, având scopul de a compensa gustul amar al ceaiului. Pregătirea ceaiului presupune focalizarea participanților către mișcări precise, prestabilite. Întregul ritual are drept țel propriu-zis nu atât băutul ceaiului cât, mai curând, frumusețea, estetica în sine acestei activități, pregătirea unor boluri cu ceai din toată inima, din tot sufletul, având menirea să îi călăuzească pe participanții la această ceremonie spre un cât mai înalt nivel spiritual.
În ritualul "coregrafic" al acestui ceremonial sunt servite și dulciuri tradiționale japoneze, având scopul de a compensa gustul amar al ceaiului. Pregătirea ceaiului presupune focalizarea participanților către mișcări precise, prestabilite. Întregul ritual are drept țel propriu-zis nu atât băutul ceaiului cât, mai curând, frumusețea, estetica în sine acestei activități, pregătirea unor boluri cu ceai din toată inima, din tot sufletul, având menirea să îi călăuzească pe participanții la această ceremonie spre un cât mai înalt nivel spiritual.