Miercurea Mare | A treia zi din Săptămâna Patimilor
Miercurea Mare, cea de-a treia zi din Săptămâna Patimilor, mai este numită, conform tradițiilor populare românești si Miercurea Milostivelor.
Despre aceasta zi se stiu doar cateva obiceiuri care s-au pastrat de-a lungul timpului
În această zi, nu ai voie sa speli rufe, iar cenușa cu care faci focul trebuie numaidecât s-o arunci pe câmpurile, care vor deveni mănoase, toamna.
Prin Dolj, de Miercurea Mare, copii de la sate mergeau la colindat vestind Paștele, acompaniați de clopoței, iar lumea se bucura și împarțea ouă proaspete, numai bune de înroșit, copiilor.
Miercurea Mare | A treia zi din Săptămâna Patimilor Miercurea Mare, cea de-a treia zi din Săptămâna Patimilor, mai este numită, conform tradițiilor populare românești si Miercurea Milostivelor. Despre aceasta zi se stiu doar cateva obiceiuri care s-au pastrat de-a lungul timpului În această zi, nu ai voie sa speli rufe, iar cenușa cu care faci focul trebuie numaidecât s-o arunci pe câmpurile, care vor deveni mănoase, toamna. Prin Dolj, de Miercurea Mare, copii de la sate mergeau la colindat vestind Paștele, acompaniați de clopoței, iar lumea se bucura și împarțea ouă proaspete, numai bune de înroșit, copiilor.
WWW.DIANE.RO
Miercurea Mare | A treia zi din Săptămâna Patimilor
Miercurea Mare, cea de-a treia zi din Săptămâna Patimilor, mai este numită, conform tradițiilor populare românești si Miercurea Milostivelor. Despre aceasta zi se stiu doar cateva obiceiuri care s-au pastrat de-a lungul timpului În această zi, nu ai voie sa speli rufe, iar cenușa cu care faci focul trebuie numaidecât s-o arunci pe câmpurile, care vor deveni mănoase, toamna.