Culoare a extremelor, rosul tinde sa aiba aceleasi semnificatii in toate culturile si traditiile lumii. Potrivit psihologilor, culoarea rosie incita si starneste pasiuni, puternice emotii, atat pozitive, cat si negative. Este culoarea lui Cupidon si a diavolului, a dragostei patimase si a razboiului, a seductiei si violentei, a sangelui si a focului.
Rosul este cea mai "fierbinte" dintre culorile primare, cea mai turbulenta din punct de vedere vizual, cea mai intensa din spectrul cromatic. Nu intamplator, oamenii afectati de o orbire temporara, din cauza unei afectiuni cerebrale, incep sa intrezareasca rosul cu mult inainte de a distinge orice alta culoare. Cu semnificatii magice si religioase, simbolizeaza eroismul supraomenesc din miturile grecesti, dar si rastignirea lui Iisus. 
Culoare a extremelor, rosul tinde sa aiba aceleasi semnificatii in toate culturile si traditiile lumii. Potrivit psihologilor, culoarea rosie incita si starneste pasiuni, puternice emotii, atat pozitive, cat si negative. Este culoarea lui Cupidon si a diavolului, a dragostei patimase si a razboiului, a seductiei si violentei, a sangelui si a focului. Rosul este cea mai "fierbinte" dintre culorile primare, cea mai turbulenta din punct de vedere vizual, cea mai intensa din spectrul cromatic. Nu intamplator, oamenii afectati de o orbire temporara, din cauza unei afectiuni cerebrale, incep sa intrezareasca rosul cu mult inainte de a distinge orice alta culoare. Cu semnificatii magice si religioase, simbolizeaza eroismul supraomenesc din miturile grecesti, dar si rastignirea lui Iisus. 
WWW.DIANE.RO
Semnificatia culorii rosii
Un blog despre relatiile dintre oameni, dragoste, astrologie, horoscop, vise, evolutie personala deschis comentariilor si parerilor celor mai diverse