BIT.LY
Crezi ca stii ce bei? Dr. Menci revolutioneaza mitul hidratarii
A bea nu este totuna cu a te hidrata si asa cum suntem ceea ce mancam, suntem si ceea ce bem. Intr-o era in care se pune acut problema unui stil de viata sanatos, Dr. Menci propune o carte care invata omul ce, cum, cat si cand sa bea, oferind informatii esentiale despre consumul de apa, lapte, cafea, ceai, suc sau alcool. Testul puritatii apei: cum sa verifici nivelul de nitrati din apa Asa cum si-a obisnuit publicul, Dr. Menci vine, de fiecare data, cu sfaturi utile si programe complexe, usor de aplicat, pentru a construi un stil de viata sanatos, bazat atat pe o alimentatie naturala, cat si pe o hidratare corecta. Noua sa carte „Crezi ca stii ce bei?” abordeaza ca tema principala insasi sursa vietii – apa. Banala, simpla, dar esentiala, apa este vitala in dezvoltarea noastra, insa cu adevarat importanta este tocmai cunoasterea si clarificarea notiunilor din sfera „lichidelor”. Cartea vine insotita de 4 testere oferite de Aqua Carpatica, prin intermediul carora se poate verifica nivelul de nitrati din apa pe care o consumati zilnic. Tot in cadrul acestui eveniment s-a lansat carticica „Crezi ca stii ce bei?”, ce contine fragmente despre apa si hidratare extrase din cartea cu acelasi titlu a prof. Mencinicopschi si este insotita de 2 testere cadou. Pozitionarea brandului Aqua Carpatica alaturi de acest titlu face parte din campania Testul Puritatii prin care consumatorii isi pot inscrie rezultatele testului online pentru a completa Harta Nitratilor din Romania. „Daca bei apa nu inseamna ca te hidratezi, iar apa se mananca, nu se bea! Stiu ca aceste lucruri suna ciudat, insa credeti-ma, este adevarat! Cartea pe care tocmai am lansat-o, explica si clarifica regulile de baza ale sanatatii vietii, evidentiind importanta lichidelor in viata noastra. Este foarte important ca fiecare sa stie ce fel de lichide trebuie sa consume si modul in care trebuie sa le consume”, explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Manualul modern al hidratarii corecte si eficiente Prin noua sa carte Dr. Menci explica pe intelesul tuturor amanunte despre principalele lichide consumate de om, si anume: laptele, apa, ceaiul, cafeaua, sucurile si alcoolul, stabilind o serie de reguli principale pentru un stil de viata sanatos in zilele de astazi si concluzionand cu o comparantie care defineste actuala societate, respectiv omul modern intre convenientele sociale si stilul de viata sanatos. A bea apa nu este totuna cu a te hidrata, deoarece hidratarea corecta este reprezentata de cantitatea de apa care ramane in celulele, tesuturile, organele si sistemele de organe ale corpului uman. Este foarte important ca fiecare om sa invete ce fel de lichide trebuie sa consume si modul in care trebuie sa le consume, altfel spus sa adere la una dintre cele mai eficiente terapii, aceea prin hidratare, care are efecte uimitoare asupra incetinirii procesului de imbatranire si stoparea aparitiei bolilor asociate cu hidratarea. La nastere, corpul contine aproximativ 75% apa pentru ca in perioada adulta sa scada la aproximativ 65%, deshidratarea pronuntandu-se la batranete, cand corpul contine mai putin de 60% apa (sau, cum spune Dr. Menci: „odata cu inaintarea in varsta ne uscam”). Prin urmare, sursa sanatatii si longevitatii este chiar hidratarea celulara, care impiedica aceasta „uscare” a corpului la nivel celular. Cea mai valoroasa sursa de hidratare Apa vie structurata este cea mai valoroasa apa pentru hidratare si poate fi gasita in legumele si fructele de sezon (BIO), care contin aproximativ 80-90% apa. Deloc intamplator, sfatul medicilor si al nutritionistilor este de a acorda jumatate din cantitatea de alimente zilnice din legume si fructe proaspete, netratate termic sau minimal tratate. Cu toate acestea, fructele si legumele nu pot asigura necesarul zilnic de apa, de aceea omul trebuie sa consume apa, fiind singurul lichid care hidratateaza fiziologic organismul chiar de la nivelul celular. O apa sanatoasa cu potential redox negativ se comporta ca un puternic antioxidant, prevenind aparitia stresului oxidativ pe fondul caruia apare o intreaga patologie acuta si cronica. Apa este un aliment natural integral care isi manifesta pe deplin calitatile alimentar-nutritionale, preventive si curative, numai daca este consumata in starea ei naturala, netratata prin mijloace fizice sau chimice. Pentru ca apa consumata sa isi exercite rolul de hidratare a organismului, aceasta trebuie sa indeplineasca o serie de caracteristici, precum: sa fie o apa oligominerala naturala netratata, sa aiba un pH usor alcalin (>7,0), sa aibe un continut de nitrati sub 5mg/l si de nitriti sub 0,05mg/l, sa contina o serie de minerale biodisponibile care sa evidentieze aspectul sau nutritional si, nu in ultimul rand, potentialul redox sa fie mai mic decat valoarea 28. Lichidele – sursa vietii Primul si cel mai important lichid cu care intram in contact din momentul in care venim pe lume este laptele matern, singurul aliment cu adevarat adaptat necesitatilor sugarului. Laptele speciei umane contine cea mai mare contitate de lactoza, necesara construirii creierului. o alimentatie sanatoasa si gustoasa este compusa si din lapte si produsele lactate de inalta calitate. A bea ceai inseamna a te hidrata fiziologic si eficient, insa ceaiul sanogen se prepara numai din ceai de calitate superioara, cu apa oligominerala plata, naturala, de inalta calitate si numai prin infuzarea in apa timp de 2-3 minure la 60-70°C. Consumul de cafea se recomanda a fi moderat; desi cafeina poate imbunatati timpii de reactie, nu modifica performantele mentale. Prin urmare, este inutil consumul de cafea in exces in speranta unor rezultate intelectuale superioare. Cea mai buna cafea este cea preparata la filtru sau espresso, spre deosebire de infuzia la ibric, care contine substante ce cresc nivelul colestrolului, dar si altele iritante pentru organismul uman, regasite in zat. In cazul sucurilor, cele mai bune sunt cele preparate in casa, la blender, in combinatie cu apa plata oligominerala de calitate, din fructe si legume organice sau biologice, servite in maximum 30 de minute de la preparare. Oricine bea macar o data un pahar de alcool, insa cantitatea si calitatea acestuia sunt elementele de baza ale efectelor asupra corpului uman. In functie de compozitia lor, bauturile alcoolice sunt mai repede sai mai lent metabolizate. Prin […]