Uleiul de cânepă
Uleiul de cânepă este un aliment care se obţine prin presarea la rece a seminţelor plantei de cânepă, Cannabis Sativa (sativa- cultivată).
Istoria utilizării uleiului de cânepă îşi are începuturile în China.
Cu aproximativ 3.000 de ani î.H. seminţele erau folosite pentru combaterea inflamaţiilor pielii şi erau considerate ca fiind tonice, regenerative, laxative diuretice şi excelente pentru eliminarea limbricilor la nou-născuţi şi animale.
Prima utilizare terapeutică a cânepii documentată în literatura arabă se regăseşte în secolele VIII-IX, părţile plantei cele mai folosite în terapie fiind seminţele şi într-o mai mică măsură frunzele.



http://socialmediaromania.altervista.org/uleiul-de-canepa/
Uleiul de cânepă Uleiul de cânepă este un aliment care se obţine prin presarea la rece a seminţelor plantei de cânepă, Cannabis Sativa (sativa- cultivată). Istoria utilizării uleiului de cânepă îşi are începuturile în China. Cu aproximativ 3.000 de ani î.H. seminţele erau folosite pentru combaterea inflamaţiilor pielii şi erau considerate ca fiind tonice, regenerative, laxative diuretice şi excelente pentru eliminarea limbricilor la nou-născuţi şi animale. Prima utilizare terapeutică a cânepii documentată în literatura arabă se regăseşte în secolele VIII-IX, părţile plantei cele mai folosite în terapie fiind seminţele şi într-o mai mică măsură frunzele. http://socialmediaromania.altervista.org/uleiul-de-canepa/