Blogs Home » Life » Animale » blackcatluki

blackcatluki

Fascinanta si misterioasa, detestata si adorata in acelasi timp, pisica neagra si-au castigat un loc important in istoria umanitatii...

Articole Blog

01. :) - Jun 6, 2015 12:04:00 PM02. 2014 - Jan 6, 2014 6:46:00 PM03. Am 5 ani! - Nov 12, 2013 7:58:00 PM


in cutie a fost cadoul!
04. Luki...la 3 ani... - Jan 8, 2013 8:12:00 AM

05. :):) - Jul 29, 2011 6:39:00 PM


06. Pisica inteligenta - Apr 13, 2011 9:43:00 AMAbilitatea pisicii  de a retine informatiile este superioara altor animale domestice. Intr-un test de verificare a inteligentei canine versus inteligenta felina, doctorul Maier, profesor de psihologie la Universitatea din Michigan, si dr. Schneirla, curator la Departamentul pentru Comportamentul Animalelor din Muzeul American de Istorie a Naturii, au comparat I.Q.-ul ca si functie a memoriei la caini si pisici. Ambele specii li s-au aratat un numar mare de cutii si au fost invatate ca pot gasi hrana doar intr-o cutie, care avea o lampa aprinsa deasupra. O data ce antrenamentul a fost complet, cercetatorii au stins lampa. Apoi, pentru a testa memoria animalelor, le-au impiedicat pentru un timp sa mai mearga la cutia respectiva. Amintirile canilor nu au durat mai mult de cinci minute. Pisicile, insa, s-au intors la cutia buna  chiar si dupa 16 ore, demonstrand o putere de memorare superioara celei a maimutelor si urangutanilor. Pisicile sunt capabile sa formeze "reguli de invatare", o abilitate care candva era atribuita primatelor. De exemplu, pisicile care au fost dresate sa impinga cutii pe rosi au arata ca pot sa combine aceasta abilitate dobandita prin dresaj cu propriile lor informatii pe care le-au procesat pentru a iesi din diferite situatii. Intr-unul din cazuri, o pisica a impins cutia intr-o anumita locatie si a folosit-o ca scaunel pentru a ajunge intr-un loc mai inalt in care vazuse ca se afla o bucata de hrana. Nivelul complet al abilitatilor congnitive ale pisicilor este, inca, in mare parte necunoscut, dar ele continua sa-si uimeasca stapanii cu ingeniozitatea lor.(sursa:www.zooland.ro)

 
07. Poze noi - Apr 10, 2011 7:52:00 PM

08. Misterioasa si fascinanta pisica neagra - Mar 22, 2011 1:30:00 PM


In Marea Britanie si Anglia, daca o pisica neagra iti iese in cale este considerat drept un semn de bun augur, in timp ce pe continentul american o pisica care se plimba pe langa tine ar putea insemna inceputul sfarsitului.

Regele Charles I avea o pisica neagra despre care credea ca ii poartă noroc si pe care acesta o adora, astfel ca pisica respectiva era pazita aprig zi si noapte. Coincidenta sau nu, chiar a doua zi dupa ce pisica draga i-a murit, regale a fost condamnat la moarte.

La inceputul mileniului, pisica neagra putea ajuta fetele tinere sa dea un raspuns cererilor in casatorie. Astfel, ele luau 3 fire din blana unei pisici negre si in dimineata urmatoare primirii cererii ele lasau aceste fire sa cada langa pragul casei. In functie de litera pe care aceste fire o formau (N=no, Y=yes), se hotara soarta "petitorului".

Prezenta unei pisici negre era considerata aducatoare de noroc pescarilor, astfel ca fiecare sotie de pescar plecat in larg tinea pe langa casa o felina neagra, ingrijind-o cum se putea mai bine. Daca feline pleca insa, era semn rau pentru pescarul aflat in larg.


In cultura celtilor, pisicile negre purtau cu sine, fiecare, sufletul unei persoane decedate. Astfel ca daca loveai sau omorai o pisica neagra, atrageai prin fapta ta blestemul sufletului celui decedat, asupra intregii tale familii.


In unele culturi se considera ghinion daca:

- o pisica neagra iti iesea in cale dimineata sau cu noaptea in cap
- aveai nerusinarea sa alungi o pisica neagra vagaboanda, din curtea casei tale
- treceai pe sub o scara unde inaintea ta trecuse o pisica neagra
- traversai o strada unde inaintea ta trecuse o pisica neagra

In alte culturi se considera noroc daca:

- esti stapanul unei pisici negre cu ochii galbeni
- pisica te asteapta seara acasa miorlaind inainte de a deschide usa
- pisica ta neagra iese inaintea ta din casa sau intra prima in casa
- vezi pe strada 3 pisici negre in decursul unei zile

Desi multi asociaza culoarea negra cu doliul, moartea, fortele oculte si intunericul, nu si japonezii. Acestia poarta alb la inmormantari, iar la ei pisicile negre sunt tratate regeste, fiind considerate aducatoare de noroc.


Pisica neagra este considerata animal care poarta noroc pentru ca se spune ca o pisica are 9 vieti, iar cifra 9 este considerata o cifra divina, care aduce bunastare si intelepciune.


Pisica neagra este asociata in traditia de Halloween cu spiritele rele, deoarece se credea ca sufletele celor decedati se intorc pe pamant sub forma de animal, iar o pisica neagra parea cea mai verosimila varianta.

Toate aceste superstitii legate de pisica neagra nu fac decat sa ii accentueze misterul creat in jurul ei, insa adevaratii iubitori ai felinei cu ochi magici o vor indragi mereu!
                                                                                                           

09. Un pisic somnoros... - Feb 25, 2011 6:15:00 PM


 


10. poze noi cu Luki - Aug 5, 2010 6:38:00 PM11. Despre LuKi - Jan 14, 2010 1:20:00 PM

 Are privirea calda si patrunzatoare.  Este calm  , deloc agresiv , dar nu apatic. Este jucaus,dar deloc distructiv . Este dragalas ,mandru si independent. Este un pisicutz inteligent si afectuos dar nu poate fi tinut cu usurinta in brate. Nu distruge lucrurile din casa. Luki miauna destul de rar si discret , doar atunci cand doreste neaparat ceva si atunci cand gaseste      momentul oportun pentru a se exprima. Este foarte atasat de noi dar are o atitudine aristrocrata,rezervata si distant uneori. Este deosebit de curat.


.


12. Norocel... - Jan 14, 2010 1:11:00 PM

aduce noroc sa ai pisica neagra in casa, sa atingi o pisica neagra, sa iti intre in casa o pisica neagra, sa te intampine o pisica neagra la usa cuiva, sa vezi trei pisici negre la rand...

13. Craciunelul... - Jan 7, 2010 2:32:00 PM

14. Poze cu LuKi ... - Jan 7, 2010 12:51:00 PM

aici avea cam o luna...

studios...

aici era PNL-ist
ma ascund...
el cine o fi?
tot...printre hartii...


cam somnoros...adorabil...rasfatat...

dulcic...

15. Cum a aparut LuKi... - Jan 7, 2010 11:49:00 AM
In decembrie 2008 ,Mos Craciun a adus un mic ghemotoc negru si pufos,avea sase saptamani:Ne-a cucerit din prima clipa cu ochisorii lui galbeni si profunzi!