Blogs Home » Spiritualitate » Spiritual » Vorbele zboara, scrisul ramane.

Vorbele zboara, scrisul ramane.

Pentru suflet, si cam atat. Acest blog nu reprezinta o anumita categorie de oameni ... ma reprezinta doar pe mine.

Articole Blog

01. Lipeste-mi, Doamne, sufletul de Tine - Teo Family (Visul lui Ioanid) - Mar 9, 2020 2:28:00 PMPlease distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
02. Versetul pentru azi. - Jan 16, 2020 1:04:00 PM


Please distribute this blog to expand the kingdom of God. Go
d bless you all.
03. Plan de citire a Bibliei in 3 luni . - Jan 16, 2020 12:51:00 PMPlease distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
04. Vladimir Pustan | Întristările noastre ușoare | Cireșarii TV | 15-decemb... - Dec 18, 2019 6:28:00 AMPlease distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
05. Leonard Ravenhill - De ce intarzie trezirea | Audio Dan Bercian - Oct 14, 2019 1:17:00 PMPlease distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
06. CONFERINȚA ULTIMATUM | Sâmbătă • Vladimir Pustan • Biserica Sfânta Treim... - Oct 7, 2019 11:30:00 AMPlease distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
08. Florin Ianovici - Iartă-ne, Alexandra - Jul 31, 2019 9:28:00 AM
Iartă-ne, AlexandraIartă-ne, Alexandra pentru chinul, durerea și cruzimea care ți-au curmat viața.Iartă-ne că suntem o țară care și-a pierdut bunicii.
Atunci când la ocazie oprește un om de aproape 60 de ani ca să ia o copilă de 15 ani, te aștepți la un bunic binevoitor. Sărăcia, disprețul, corupția și mizeriile de la televizor au transformat bunicii în bătrâni irascibili, certăreți și mâncați de patimi. România îmbătrânește tare urât.
Au mai rămas bunicii care merg dimineața la slujbele bisericii, își așteaptă nepoții în bătătură, dar în curând, dacă nu se întâmplă o minune, îi vom pierde.Iartă-ne că suntem o țară care și-a pierdut curajul
Atunci când tu, vecin, auzi: ,,mă omoară’’ și doar dai un telefon fără să te mobilizezi, fără să strigi, să mai iei câțiva vecini și să intri în curte, înseamnă că lașitatea, frica, pasivitatea ne-a ucis bărbații. Au rămas drifturile cu mașini tunate, decibelii care îți sparg auzul, găștile nocturne cu etnobotanice și sticle de băutură aruncate peste tot. Dar aceasta nu este bărbăție, ci o boală care ne-a măcinat curajul.Iartă-ne că suntem țara acarului Păun
Atunci când 3,4 echipaje de poliție, împreună cu procurori și alți specialiști stau la poarta de unde se aud strigăte de ajutor și așteaptă 3 ore să execute un mandat, înseamnă că birocrația a sufocat viața, logica, bunul simț. De frica penalităților, a destituirilor de ochii media, a sistemului de nepotism generalizat, poliția a pierdut orice urmă de minimă luciditate. Incompetența celor care nu știu că în situații, chiar prezumate, de violență, care periclitează viața, ai dreptul să intri fără mandat este depășită doar de frica de a nu deveni acarul Păun. Nu cad niciodată capetele celor vinovați, ci a celor care, nu mai știu ce să facă, pe cine să mai mulțumească ca să poată câștiga o pâine.Iartă-ne că suntem o țară a cancanului
Atunci când tu, părintele unei fete dispărute, ești amenințat de șeful poliției locale că vei plăti despăgubiri pentru deplasarea poliției care nu crede că Alexandra, fiica ta, a dispărut, a fost răpită, ci petrece pe undeva cu gașca, înseamnă că telenovelele ne-au prostit ca neam, că am căzut în nebunia de a bășcăli orice dramă, de a face un circ din lacrimile semenilor. Când zilnic hrănim mințile cu divertisment, totul pare o joacă, iar oamenii mor lângă noi în timp ce noi ne distrăm crezând că e doar un show.Iartă-ne că suntem o țară a demagogilor
Atunci când o dramă sfâșietoare devine mobilul unor dispute politice cu mize electorale, înseamnă că țara și–a pierdut minima decență. Când pierderea unei vieți de adolescentă este politizată și creezi partizanate politice pe seama unor suferințe de neimaginat, înseamnă că am dispărut ca neam și ne-am transformat țara într-o tarabă ieftină de iarmaroc.Iartă-ne că suntem o țară a hoției
Atunci când tu, instituție autorizată, trimiți echipajele de poliție prin munți în baza unui echipament care a costat mulți bani, înseamnă că hoții nu doar fură, ci ucid vieți nevinovate. Sistemele computerizate costisitoare cad mereu pentru că pe drum, banii pentru ele, au fost furați.Iartă-ne că suntem o țară a bisericilor, dar nu a credinței
Mi se sfâșie sufletul când mă gândesc ce a îndurat biata copilă. Mi se încrâncenează inima la gândul că nu e singura. Mereu aud strigătele de durere ale celor de lângă noi și mă simt atât de vinovat pentru că oamenii chemați să fie lumina lumii se luptă pe betoane, funcții, au devenit de o mândrie fără seamăn și-au pierdut auzul și văzul duhovnicesc și s-au transformat în instituții care administrează, dar nu slujesc.Iartă-mă, Alexandra.
Astăzi, mai mult ca niciodată, mi-a sângerat sufletul și am vărsat lacrimi în rugăciune.Hristoase, izbăvește-ne neamul și sufletul de cel rău.
Sursa : https://www.facebook.com/florinianovici/posts/2469761216423258

Please distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
09. Grupul de laudă și închinare | 2019 - Februarie | Biserica Creștină Sfân... - Jul 17, 2019 12:01:00 PMPlease distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
10. Vladimir Pustan | O zi ce începuse prost | Cireșarii TV | 23-iunie-2019 - Jul 10, 2019 8:36:00 AMPlease distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
11. Cireşarii TV - May 10, 2019 6:41:00 AMPlease distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
12. Vladimir Pustan | Botez 25 candidați | Biserica şi învierea | Cireșarii ... - May 2, 2019 5:46:00 AMPlease distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
13. Ioan Brie - Actualitatea Botezului cu Duhul Sfânt (10.02.2019 PM) - Apr 18, 2019 6:06:00 AMPlease distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
14. ... - Apr 16, 2019 6:41:00 AM


Please distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
15. Cristian Barbosu - De ce conteaza atat de mult identitatea mea? - Apr 15, 2019 6:09:00 AMPlease distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
16. Iacob Coman - Pregătiți-vă pentru ziua victoriei lui Dumnezeu | BISERICA... - Apr 11, 2019 5:55:00 AMPlease distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
17. La voi cât ține rugăciunea de mijlocire - de Nicolae Geantă - Apr 8, 2019 12:23:00 PM

             Aproape in fiecare duminică in bisericile noastre se aduc “cauze” înaintea Domnului. Bilete. Cereri verbale. Pentru examen, boală, ieșire din păcat, salvarea familiei, întoarcerea risipitorilor. Și alte un milion de cereri. Unele biserici afișează motivele pe monitoare. Altele le anunța de la amvon. Apoi ne rugăm toți. O duminică. Și apoi?

             În dimineața asta mi-am adus aminte că într-o seară de august, când am ajuns la Tabernacle Chicago condusă de Al Toledo, ginerele pastorului Jim Cymbala, am primit un flyer. Un cartonaș. Iar pe el scria o “cauză”. La un moment dat pastorul a anunțat că fiecare trebuie să se roage pentru cauza de pe biletul lui (fie are avea altă cerere). Fiecare cerere primită e scrisă pe un cartonaș, iar rugăciunea se face timp de 30 de zile. Și cartonașul îl iei acasă. Săptămânal Primești alt Cartonaș. Deci rugăciunea de mijlocire nu se sfârșește niciodată!


             La biserica din satul nostru avem de trei ani rugăciune pentru fiii risipitori. Nominal. Doar câțiva s-au întors. Dar lista între timp a crescut... Am spus că nu ne oprim până se vor întoarce!

             Mijlocește ! Dumnezeu la asta ne-a chemat. Dar mijlocește cu stăruință! Tatăl fiului risipitor s-a rugat până rebelul s-a întors acasă! Dar și după aceea.


Sursa : https://nicolaegeanta.blogspot.com/
Autor : Nicolae.Geantă
Please distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
18. Luigi Mițoi - Cine sfințește copiii tăi? (31 Martie, 2019) - Apr 8, 2019 12:17:00 PMPlease distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
19. Popa, pumnul și psaltirea – Vladimir Pustan - Apr 2, 2019 8:29:00 AM
                Pe vremea lui Ceaușescu, într-un autobuz aglomerat plin de cetățeni nădușiți, pe o rută de groază, Beiuș – Oradea, un filfizon de 1,67 cm, începe să facă glume cu un preot spătos ce stătea ca și el în picioare. A râs pe seama ‘meseriei’ acestuia, a râs de barba lui și a râs de Dumnezeul lui. Apoi i-a tras părintelui o palmă. ‘În Biblia ta părinte, scrie: trebuie să întorci și celălalt obraz’. L-a întors și pogoniciul i-a tras o palmă și peste obrazul drept. Preotul a mai întors capul o dată și-a primit o a treia palmă, adică o a doua pe obrazul stâng. S-a întors agale i-a tras tremuriciului un pumn zdravăn în plex, de l-a proiectat până la ușa pe care scria ‘Coborâți pe aici’, zicându-i sfătos: ‘În Biblia mea scrie doar de două palme’.      De la părintele am învățat să nu treci niciodată peste ce e scris, că s-ar putea s-o iei peste nas.
      Păcatul de a scoate ceva din Biblie e la fel de mare ca cel de-a adăuga ceva. Unii au o Biblie cât un bilet de tramvai, alții cât biblioteca din Alexandria înainte de a arde. Am ascultat o predică ziditoare a unui tip ce zicea sigur pe el că mai bine adăugăm legi noi decât să rămână una din cele vechi neținută. Mi s-a părut raționamentul beton. I-am spus la sfârșit că pe ideea asta s-a bazat și Inchiziția, punând pe foc atâția oameni nevinovați.
      E vineri dimineața și sunt deja la a doua cafea… Mă gândesc că mă frământ degeaba câtă vreme cei mai mulți n-au nici o Biblie, nici subțire, nici groasă. O au în cel mai bun caz pe videoproiectorul bisericii. Sunt tot atât de interesați de ea, cât eu de mersul trenurilor. Le aduc aminte că după Scriptură trebuie să trăiască pentru că după ea vor fi judecați. Iar pentru asta, trebuie s-o cunoască și să nu uite că fiecare literă e importantă. Și că doar Dumnezeu are voie să pună punct.
Sursa: http://www.radiociresarii.ro
Autor: Vladimir Pustan

Please distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
20. NewsNet Creştin: După atacul de la Christchurch, Noua Zeelandă elim... - Apr 1, 2019 1:06:00 PM
NewsNet Creştin: După atacul de la Christchurch, Noua Zeelandă elim...: În urma atacului de la Christchurch, Noua Zeelandă a decis să elimine referințele la Iisus din rugăciunea parlamentară, declanșând reacți...


Please distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
21. Gabi Zagrean- De ce plange Isus? - Mar 29, 2019 6:09:00 AMPlease distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
22. Vladimir Pustan - Perspectiva unui fiu plecat de acasă - Mar 26, 2019 6:07:00 AMPlease distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
23. Corigențele domnului președinte, Klaus Iohannis. - Mar 21, 2019 11:15:00 AM

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a declarat marți la dezbaterea organizată de One World România că românii au dat o lecție imensă acestor infatuați care au promovat ura și, așa cum se spune popular, i-au tratat cu flit. ,,Românii au fost mult deasupra acelei părți a clasei politice care a promovat agresiv și cu un mesaj intolerant acel referendum”, a declarat Iohannis, citat de Știri pe surse.În urma acestei declarații, domnul președinte a rămas corigent la câteva materii:Corigent la democrație: indiferent de tema unui referendum, acesta este un demers democratic ce trebuie respectat. Președintele e inconsecvent și iresponsabil întrucât, pe de o parte, se află în conflict cu el însuși, iar pe de altă parte promovează o atitudine periculoasă. Astfel, dânsul afirmă că un stat de drept nu poate funcționa fără garantarea drepturilor și prin aceasta se referă la drepturile minorităților sexuale. Dar, domnule președinte, vă întreb: dreptul la inițierea unui referendum pe o temă, care chiar dacă nu vă convine, nu e tot un drept? Totodată, prin promovarea ideii că unele drepturi sunt democratice, iar altele nu, susțineți tocmai opusul statului de drept. Și cei aproape 4 milioane de cetățeni ai României au dreptul să spună prin referendum ceea ce consideră ca fiind o problemă de interes național. Domnule președinte, sunteți corigent la democrație.Corigent la politici de bună vecinătate. Datoria unui președinte este să mențină relații de cooperare și respect față de state vecine. State europene precum Polonia, Ungaria, Slovacia, Croația au decis , prin Constituție, faptul că prin căsătorie se înțelege uniunea dintre un bărbat și o femeie. Prin declarația dată de președintele Iohanis rezultă că cetățenii acestor țări sunt și ei infatuați și medievali. România este stat european, dar aceasta nu înseamnă că vom sta în genuchi înaintea Europei, făcând sluj. Alte state din Europa au decis să rămână nealterate de ideologiile care înlătură sute de ani de credință. Pentru modul ușuratic și lipsit de diplomație, domnule președinte sunteți corigent la politicile de bună vecinătate.Corigent la istorie. Prin afirmația că cei care au susținut referendumul sunt medievali, domnul președinte dovedește că habar nu are de ce înseamnă epoca medievală. Inchiziția, deși dureros, a ucis 40-50.000 de oameni. Omul modern ucide copiii, prin avort ,cu milioanele. Prin comportamentul iresponsabil, imoral, ne-am îmbolnăvit mințile, sufletul și trupul. Timpul modern se laudă cu Stephan Hawking care declară știința și credința incompatibile, iar epoca medievală se laudă cu Thomas D’ Aquino, Augustin, care au adus mai mult folos sufletului decât oricine altcineva. Plus că universitatea, ca instituție care reunește studenți și profesori, a apărut în epoca medievală, cea din Bologna fiind extrem de cunoscută și apreciată. Deci, domnule președinte, prin stigmatizarea epocii medievale vă dovedeți corigent și la istorie.Corigent la etică. E de bun simț, mai ales când reprezinți o țară, să taci. Nu era obligat, în nici un fel, domnul președinte, să deschidă gura și să jignească 4 milioane de români. Dar acolo unde lipsesc principiile de etică, de decență minimă, apar batjocoririle și disprețul. Românii care au mers să suțină referendumul sunt în opinia domnului președinte, gândaci de bucătărie sau insecte care trebuie exterminate. Aude cineva ce spune domnul președinte? Lipsa unei etici minimale face dovada unei mândrii extrem de păgubitoare a președintelui Iohanis. Și fără umilință e imposibil să conduci o țară. Dar, domnul președinte, e corigent și la acest capitol.Corigent la caracter. Domnul Iohanis a avut o întâlnire, înainte de turul doi al alegerilor - atunci când era condus cu 10 procente - cu clerul evanghelic. La aceea întâlnire a afirmat că este un susținător al familiei tradiționale, că este credincios și merge constant la Biserică. Această afirmație a declanșat o mobilizare exemplară în mediul evanghelic care a contribuit, fără echivoc, la alegerea dânsului în funcția de președinte al României. Prin declarația recentă, dânsul dovedește că este un om care are câte un adevăr pentru fiecare ureche. De aceea, domnul președinte este corigent și la caracter.În loc de concluzie
Reexaminarea corigențelor se dă în campania de alegeri a președintelui României și cred că domnul președinte nu va trece…la un alt mandat, cel puțin în ceea ce mă privește.
Autor:  Fratele Florin Ianovici.
Sursa: https://www.facebook.com/florinianovici/posts/2256532537746128

Please distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
24. De nevoie. - Mar 21, 2019 6:22:00 AM
  Spunea unul din fostii presedinti ai Statelor Unite, ca intrarea omului in spatiul cosmic, implicit primul contact cu Luna, va avea o influenta majora pozitiva asupra omului, activitatilor acestuia.
     Au trecut cativa ani de atunci, si nu se vede nici o diferenta, pentru mine zilele sunt la fel de lungi acum la 29 de ani ca si la 6 ani, a acelasi lucru, singura diferenta este aceea ca omul in existenta lui s-a degradat cum este greu de inteles si imaginat.
     Billy Graham, raspundea acestui presedinte recunoscand un eveniment important in ceea ce prezenta prima plecare pe luna, dar nicidecum ca fiind una care avea sa influenteze pozitiv omenirea de atunci inainte,  cu adevarat important si de luat in seama fiind un alt eveniment care avea sa influenteze cu adevarat intreaga omenire, acest eveniment fiind, intruparea Fiului Lui Dumnezeu pe pamant.
    Intruparea Domnului Isus avea sa surprinda intreaga omenire. De ce sa coboare Dumnezeu intr-un grajd, intr-o ANEXA.
    Pentru ca omul in degradarea lui, a ajuns sa aprecieze mai mult alte evenimente, decat primirea Celui ce Sa nascut pentru a muri.
   Cel ce era de la inceput parasea Slava cerului lasand ingerii in lacrimi ... Urma sa traiasca o surpriza si mai mare, omul nu avea sa Il primeasca in casa lui, avea oaspeti , Ii face un loc in grajd, cu greu ...
      De ce era Dumnezeu dator sa ingaduie toata batjocura asta la adresa Fiului Sau?  Nu era dator, dar dragostea Lui pentru mine si pentru tine este si era nemarginita... nu il mai bagati pe Dumnezeu in ANEXE, scotandu-L de acolo doar la nevoie, la vreme grea, in prag de examen sau la intrare in spitalul de oncologie.        

              Lasati-L in inimile voastre.

Please distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.
25. 11 septembrie- eveniment permis de Dumnezeu? Un răspuns genial al fiicei lui Bill Graham - Mar 18, 2019 7:12:00 AM
Fiica lui Billy Graham a participat la un talk-show dedicat evenimentelor din 11 septembrie. La întrebarea ”Cum Dumnezeu a permis să se întâmple acest dezastru?” Anna Graham a răspuns foarte profund și emoționant.
Un răspuns foarte profund și adevărat.
              Ea a spus: ”Eu cred că Dumnezeu, la fel ca noi, este foarte dezamăgit de ce s-a întâmplat. Să nu uităm că noi l-am scos ani la rând pe Dumnezeu din școlile noastre, din guvern, din viețile noastre. Și cred că Dumnezeu, fiind un gentleman, tocmai s-a retras. Putem aștepta oare binecuvântare și protecție de la Dumnezeu, dacă noi ne întoarcem spatele de la El? ”
             Să ne amintim … Cred că totul a început când Madeleine Murray O’Hare (ea a fost ucisă, corpul ei a fost găsit recent) a spus că rugăciunea nu are loc în școală și noi am spus: „Bine.”
             Mai apoi, cineva a spus că ar fi mai bine să nu fie citită Biblia în școală (Biblia, care spune: „Să nu ucizi“, „Să nu furi“ și „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți“!). Și noi am spus „Bine”.
            Doctorul Benjamin Spock a spus, mai apoi, că nu ar trebui să aplicăm pedepse corporale copiilor noștri atunci când se comportă prost, pentru că, prin aceasta, le vom deteriora micile personalități – le putem strica stima de sine (fiul doctorului Spock s-a sinucis). Și noi am spus: „Este un expert și știe despre ce vorbește.” Și noi cu toții am spus: „Bine.
          Mai apoi, cineva a spus că profesorii și directorii nu trebuie să pedepsească copiii. Iar administratorii școlilor au interzis strict ca profesorii să se atingă chiar și de copii vinovați, pentru că ei nu doresc publicitate proastă sau probleme în istanța de judecată. Să nu uităm că există o mare diferență între pedeapsă și atingere, biciuire, umilire, bătaie, și așa mai departe. Și noi am spus: „Bine.”
            Apoi cineva a spus: „Să lăsăm fiicele noastre să facă avorturi dacă doresc.” Ele nici măcar nu trebuie să le spună părinților despre această decizie. Și noi toți am spus: „Bine.”
           Apoi, un membru înțelept din consiliul școlii a spus: „Băieții vor fi întotdeauna băieți și vor face întotdeauna acest lucru. Deci, să asigurăm fetele și băieții cu mai multe prezervative, astfel încât să se poată distra cum se cuvine. Și nu trebuie să le spunem părinților că le-au adus la școală. Și noi toți am spus: „Bine.”
            Apoi, cineva pe care noi singuri l-am ales să fie o autoritatea supremă, a spus că nu contează ce avem în viața personală, dacă sunt buni profesionaliști. Și, fiind de acord cu acest lucru, am spus că nu contează pentru noi cine (inclusiv președintele) și cu ce se ocupă în viața lui privată, dacă are un serviciu bun și economia este în regulă.
            Apoi, cineva a spus: „Să tipărim reviste cu femei goale și să spunem că este o practică sănătoasă, o înaltă apreciere a frumuseții corpului feminin. „Și noi toți am spus: „Bine.” Apoi, unii au mers și mai departe și au început să publice fotografii ale copiilor goi, și apoi chiar mai departe, plasându-le pe internet.
Și noi am spus: „Ei bine, ei au libertatea de exprimare.”
            Mai apoi industria de divertisment a spus: „Să facem filme și programe de televiziune care promovează violența, blasfemia și sexul interzis. Și să înregistrăm muzica care încurajează consumul de droguri, violul, uciderea, sinuciderea și satanismul „.
Și noi toți am spus: „E doar divertisment, această muzică nu are un efect negativ, nimeni nu o percepe în mod serios, lasă să se producă mai departe.”
        Și acum ne întrebăm de ce copiii noștri nu au conștiință, de ce nu pot distinge binele de rău, de ce ei fără să se gândeasă pot ucide străinii, colegii lor, și pe ei înșiși. Poate că, dacă ne gândim serios și mult timp la asta, atunci ne putem da seama. Cred că aici se potrivește de minune fraza: „Ceea ce semeni, vei culege”.

Un tânăr a scris un mesaj emoționant „Dragul meu Dumnezeu, de ce nu ai salvat fetiță care a fost ucisă chiar în clasa ta? Cu sinceritate, al tău student.”
Iată răspunsul: „Dragul meu student îngrijorat, nu am voie să merg la școală, mi s-a interzis. Cu sinceritate, Dumnezeul tău.”

Este amuzant modul în care oamenii pot să scape cu ușurință de Dumnezeu și apoi să se întrebe de ce lumea se transformă în iad.

Este amuzant atunci când noi avem încredere în ce scriu ziarele, dar ne îndoim de ceea ce spune Biblia.

Este amuzant când toată lumea dorește să meargă în rai, în timp ce nu crede, nu gândește, nu vorbește și nu face nimic din ceea ce spune Dumnezeu.

Este amuzant când este atât de ușor să judecăm și este atât de dificil să fim judecați de alții.

Este amuzant când glumele prostești se răspândesc cu viteza luminii, dar oamenii se vor gândi de două ori înainte să împărtășească un comentariu despre Dumnezeu.

Este amuzant, atunci când tot ce este obscen, nepoliticos, vulgar și indecent se găsește în Internet, iar în școală sau la serviciu o discuție despre religie este tabu!Please distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.