Blogs Home » Life » Turism » Turistul

Turistul

Un blog despre turism și frumusețile acestei planete.

Articole Blog

01. Valorile necesare unei firme de închirieri microbuze București - Florintrans.ro le are pe toate - Dec 22, 2019 2:22:00 AM
Mereu vrem tot ceea ce este mai bun. Atât pentru noi, cât și pentru cei cu care avem colabărări. Vrem cea mai bună firmă închirieri microbuze București. Dar este atât de greu să alegem ceva. Ceva, adică cel mai bun serviciu. Cea mai bună firmă.

În astfel de situații, trebuie, neapărat, să ne ghidăm după anumite valori. După o serie de criterii după care putem departaja câteva firme pe care le-am avut în vizor.

Care sunt cele mai importante caracteristici care pot face diferența? De unde știm ce să alegem, chiar și atunci când pare totul atât de greu?

Mulți ar spune că merg pe varianta prima firmă apărută pe motorul de căutare. Prima venită, prima servită! Dar nu trebuie procedat așa. Iată, așadar, câteva valori și atribute pe care nu trebuie să le scapi din vizor!

Siguranța - cât de sigur îți dorești să fie microbuzul pe care tocmai l-ai închiriat? Vrei ca acesta să fie unul vechi? Cu siguranță, acest aspect nu te atrage. Tocmai de aceea, gândindu-se la siguranța ta, dar și a șoferului, Florintrans.ro îți pune la dispoziție microbuze moderne. Selectate special pentru tine. Pentru că este important să ajungi la destinație în siguranță.

Punctualitatea - și pentru că tot vorbeam de punctualitate, ce-ai spune dacă ar trebui să fii la ora respectivă într-un anume loc, dar ai întârzia? Forintrans.ro se asigură că punctualitatea nu se încalcă. Luând în considerare traseurile mai scurte, dar și timpul sau ora la care tu și prietenii tăi trebuie să ajungeți la destinație, șoferii vor ști dinainte de a porni la drum toate detaliile. Vei fi acolo la timp, dar și șoferul va fi la timp acolo pentru tine pentru a te îmbarca.

Confortul - un alt punct cheie este confortul. Da. Poate te gândești că nu ai cum să vorbești despre confort când vine vorba despre un microbuz. Dar nu este așa. Confortul este asigurat de către Florintrans.ro prin prisma microbuzelor puse la dispoziție. Atât cât se poate, firma își dorește să-ți ofere confort ridicat.

Calitatea - căutăm calitatea mai mult decât orice. Pentru că dacă avem parte de calitate, avem parte de toate valorile și caracteristicile amintite mai sus. Siguranță și punctualitate. Confort. Toate acestea formează un pachet. Un pachet denumit calitate. Calitatea serviciilor oferite.

Dacă alegi să te ghidezi după acestea, atunci, permite-mi să-ți fac cunoștință cu Florintrans.ro - una dintre fimele închirieri microbuze București care se pare că le are pe toate. Toate aspectele amintite mai sus.

florintrans
02. Criptomonede ieftine in care sa investesti in 2018 - Jul 19, 2018 10:51:00 AM
Piata de criptomonede este in continua dezvoltare, astfel ca daca stii pe ce sa mizezi poti investi intr-un moment bun cand pretul este unul moderat. Asocierea intre criptomonede si ieftin este una relativa, insa aici este vorba de pretul lor la cumparare. Nu ai garantii ca vor exista cresteri spectaculoase sau daca piata se va prabusi, cum nu exista nimic sigur in potentialul de castig din acestea.

criptomonede noi
Monede ieftine sunt cele recent aparute pe piata de profil, criptomonede noi. Acestea sunt la un prag minimal la cumparare intrucat inca nu au avut sansa de a cuceri publicul si de a demonstra ca pot fi de incredere. Multe dintre monedele deja consacrate au inceput la fel:

Ripple: valora $0,20 prin anul 2017 si a cunoscut un prag maxim de 3 dolari, pentru ca acum sa fie undeva in jur de un dolar.Eos valora 90 de centi, iar acum este la pragul de 13.Stellar Lumens aveau un pret de $0,01 in 2017, iar acum a ajuns la $0,60.

Ce trebuie sa faci este sa identifici care monede au cresteri bune si sa mizezi pe ele. Dupa ce le achizitionezi ar trebui sa ai rabdare, intrucat vinderea lor mai repede decat trebuie te va face sa pierzi. Iata si ce criptomonede iti pot aduce un profit pe mai departe, in conditiile in care nu cer investitii masive de la inceput:

Ripple. Aceasta moneda este deja in top 5 al monedelor cu o cota buna pe piata. Estimarile pot merge pana la a crede ca vor valora undeva in jur de $5.NEM. Despre NEM se stie ca a avut o crestere spectaculoasa. Este una dintre monedele promitatoare. In materie de stiri despre NEM se pare ca sunt deja discutii cu bancile mari din lume, mai ales din Japonia, deci estimarile arata ca NEM va cunoaste crestere de pret in continuare.Einsteinium. Aceasta moneda se concentreaza pe lumea stiintei. Este deja cu vechime pe piata de profil si creste constant.NXT. Aici este vorba mai degraba de un raport riscant: pe cat de mult creste pe atat de mult scade in scurt timp. Cu un pret de 30 de centi se estimeaza ca daca lucrurile merg pe aceeasi linie pana la finele anului va avea un pret de $2.XDN – Digital Note – este o moneda anonima, insa ofera tranzactii rapide si multiple avantaje pentru cei care o folosesc. Se considera o moneda usor de minat, ceea ce o face populara si deci are sansa sa ii creasca cota de pret. Aceasta este undeva la $0.03.BCN – Byte Coin – este de asemenea de luat in seama. O astfel de moneda este alternativa la Bitcoin, rapida si inca anonima totusi. Inca nu au fost anuntate parteneriate si evolutii, insa niciodata nu se stie. Ramane inca intr-un con de umbra.

Astfel de exemple de monede sunt sanse de investitie. Pentru cei care doresc sa minimizeze orice risc cu privire la criptomonedele cumparate se recomanda achizitii diversificate, tinand cont de acele monede ce prezinta incredere.
03. Stela Popescu a decedat - Nov 23, 2017 4:06:00 PM
Marea actriță Stela Popescu a murit la vârsta de 81 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Actrița a fost găsită la ora 15.40 fără suflare, de un echipaj SMURD.

SMURD spune că apelul a fost primit la 15:32, la 112, din partea fiicei. La fața locului a ajuns un echipaj care a putut constat doar decesul. Conform SMURD, Stela Popescu era decedata de ceva vreme.

Stela-Popescu
Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935 într-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica, în România, la Brașov. În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel continuă să susțină spectacole de teatru. La sfârșitul facultății, este repartizată la Teatrul din Brașov, acolo unde ajunge să susțină 400 de spectacole pe an.

Din 1963 până in 1969 joacă la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase". În 1969, Stela părăsește Revista și se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o impiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română (pe atunci Radioteleviziunea) din 1963 până în prezent. În paralel, susține și o colaborare cu Revista Românească, sub condeiul lui Mihai Maximilian, cu care avea să se căsătorească în 1969, la puțin timp după divorțul de Dan Puican. Totodată, joacă în celebra serie de spectacole "Boema" de la Grădina Boema, spectacole care se înscriu în peisajul anti-putere pentru vremea aceea, cu succes de public foarte mare. Timp de 24 de ani cât a jucat la Teatrul de Comedie, vara, când se încheia stagiunea teatrală, juca la Revistă la Grădina Boema. La Teatrul de Comedie joacă din 1969 până în 1993, când revine la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", unde lucrează și în prezent. Pe scena Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" și pe cea a Teatrului de Comedie, Stela Popescu strălucește în piese precum "Omul care a văzut moartea", "Mama Boema", "Boema, slăbiciunea mea" etc. A jucat 18 ani în "Preșul", 12 ani în "Pețitoarea" și 10 ani în "Plicul". A avut șansa de a lucra cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

Între anii 1971 și 1979 face cuplul, pe scenă și la televiziune, cu Ștefan Bănică. Cât despre longevivul cuplu umoristic Stela - Alexandru Arșinel, care a început în 1979, acesta a fost garanția umorului de calitate și în prezent, dar și în trecut, când textele scenetelor erau semnate Mihai Maximilian.

Text original pe B1 - Stela Popescu a murit
04. Alin Manea ne spune cât costă o campanie SEO eficientă - Nov 6, 2017 9:54:00 PM
Dacă aveți un blog, un site sau un magazin online, atunci fără îndoială ați auzit de optimizarea SEO. Cuprinde acele modalități (complicate pentru unii, dar devenite o pasiune și un job pentru alții) care pot face ca site-ul vostru să devină mai „lizibil” pentru motoarele de căutare, în speță Google, și totodată mai relevant. Aceste două lucruri se traduc într-un avantaj net la capitolul trafic, deoarece Google va afișa site-ul dvs mai sus în rezultate. Iar dacă site-ul este un magazin online, de aici rezultă mai mulți clienți. Dar care este prețul unei campanii SEO eficiente și ce durată trebuie să aibă ea? Întrebări la care voi încerca să răspund în rândurile următoare.

campanie seo
Există câteva domenii unde, dacă dai o căutare pe Google, vei găsi multe informații ambigue. SEO este unul dintre ele. Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt: dați chiar acum o căutare după consultanta SEO sau optimizare SEO sau ce cuvânt vreți voi și uitați-vă la capitolul prețuri. Unele agenții nici măcar nu au o rubrică specială pentru un preț estimativ. Altele îți recomandă să le scrii sau să le contactezi telefonic, pentru a-ți prezenta o ofertă personalizată. Într-adevăr, optimizarea pentru motoarele de căutare este un domeniu complex, care depinde de foarte mulți factori, așa încât nu se poate preciza un preț fix încă de la început. Într-un fel, este ca reparația unei mașini: mecanicul nu-ți poate spune un preț înainte să se uite efectiv la mașină. Dar asta îi poate determina pe unii posesori de site-uri sau magazine online să nu aibă încredere în SEO, traducând lipsa unor prețuri în lipsa de transparență. Pentru ei și pentru toți cei care mă citesc, o să vă dau în continuare câteva repere simple despre aceste prețuri SEO.

Ziceam în titlu că Alin Manea ne spune cât costă o campanie SEO eficientă. Pe site-ul din link veți găsi câteva preturi SEO pe care să le puteți lua ca punct de plecare atunci când vă gândiți dacă să investiți sau nu într-o astfel de optimizare a magazinului dvs online. Concret, o campanie SEO pornește de la 250 de euro pe lună și poate să ajungă până la 2000 de euro, iar pentru niște efecte notabile și persistente trebuie să vă gândiți, zic eu, la vreo 6 luni sau mai mult. Plaja prețurilor unei campanii SEO este atât de largă deoarece o astfel de campanie trebuie să țină seama de 5 factori:
Numărul de cuvinte cheieVolumul de căutări lunare ale cuvintelor cheiePoziția curentă a acestor cuvinte cheie în GoogleSituația curentă cu backlinkurile și autoritatea site-ului dvsObiectivele și așteptările clientului.Evident, dacă vreți să ajungeți în primele rezultate pentru 100 de cuvinte cheie, va trebui să alocați un buget mai mare decât în situația în care ați dori să urcați în top doar cu 4-5 cuvinte cheie. Dar, în timp ce prețul maxim poate părea descurajant, nu trebuie să pierdeți din vedere că și o campanie seo ieftină poate fi eficientă. Doar că nu vă va aduce la fel de multe linkuri pe la fel de multe expresii și cuvinte cheie ca una cu buget mai mare, așa că saltul nu va fi atât de pronunțat. Dar, mai ales dacă nu ați apelat niciodată la SEO, chiar și o campanie la prețul minim poate să producă un salt brusc, de vreme ce vă va corecta anumite lucruri de fond, legate de optimizarea on-page, pe care poate până atunci le-ați ignorat.
05. Câteva motive să te apuci de skiat - Oct 3, 2017 3:45:00 PM
Pentru că tot s-a răcit vremea și azi-mâine ne trezim c-am intrat în iarnă, vă propun să discutăm puțin despre skiuri second hand. Și încep prin a vă face o mărturisire: poate spre rușinea mea, nu știu skia. N-am avut niciodată skiuri, second hand sau noi, n-am fost niciodată pe o pârtie de ski, nu știu cu ce se mănâncă sportul ăsta, decât de la televizor, unde sigur că totul e foarte simplu și frumos. În generală, aveam o singură colegă de clasă care mergea la ski, iar părinții ei erau medici, deci aveau posibilități, așa că am rămas cu impresia că e un sport elitist, pentru cei cu bani. Dar oare aveam dreptate? Ei bine, nu.

skiuri
Să începem cu locurile unde ai putea practica acest sport. În primul rând, nu trebuie să te deplasezi în afara țării. România dispune de o serie de stațiuni adecvate sportului de iarnă, multe fiind vizitate și de turiști străini. De exemplu, numai la Poiana Brașov există cel puțin 9 pârtii de ski: Bradul, Drumul Roșu, Kanzel, Lupului, Ruia, Slalom, Stadion, Subteleferic și Sulinar. Apoi, există stațiuni de iarnă la Predeal, la Durău, la Sovata, la Bran, la Vulcan, sunt foarte multe, practic îți trebuie o viață să mergi pe la toate. Evident, fiind în România, presupun că prețurile sunt accesibile. În plus, ești aproape de casă și recepționierii de la hotel plus majoritatea turiștilor vorbesc românește, așa că îți poți face și prieteni noi.

Pentru echipament, dacă n-ați practicat niciodată acest sport și nu vreți să aruncați banii degeaba, eu vă recomand să vă cumpărați niște skiuri second hand. Nici măcar nu trebuie să vă deplasați până la magazinul de articole sportive din orașul vostru (unde poate nu au decât noi, la prețuri destul de pipărate). Găsiți pe net skiuri second hand începând de la 100 de lei. Dat fiind că sunt aduse din afară și fabricate de firme ca Atomic, Blizzard, Dynamic, Elan, Fisher, Kastle, Nordica etc (16 branduri), puteți chiar ca, pentru o sumă derizorie, să intrați în posesia unor skiuri second hand mai bune decât o pereche de skiuri noi dar no-name. Și, dacă nu vă prinde acest sport, măcar n-ați investit mult în el, deci nu aveți pierderi.

Trebuie să recunosc că, pentru mine, faptul că am găsit skiuri second la prețul ăsta a constituit o surpriză plăcută. V-am spus la început că nu sunt nici măcar amator în domeniu, așa că aveam impresia că skiatul presupune costuri mari și e dificil. Realitatea este că am ignorat un sport ieftin, poate cel mai ieftin sport de iarnă, în condițiile în care tot ce-ți trebuie pentru a-l practica sunt o pereche de skiuri second hand de 100 de lei și un bilet la o stațiune montană. Dacă ai bani, oricum te-ai fi dus undeva în concediu sau de revelion, iar o pârtie de ski te costă, evident, mult mai puțin decât un sejur în Grecia sau cine știe unde.

Din păcate, singura problemă este că, mai nou, iernile au prea puțină zăpadă, iar aceasta vine de regulă în ianuarie sau februarie, așa că e mai greu să-ți planifici concediul. Dar altfel, pentru cei dintre voi care vă gândiți să încercați acest sport, singuri sau împreună cu familia, iată câteva motive, în sinteză, pentru a da curs acestui impuls: este un sport foarte plăcut, care vă pune în mișcare sângele și face să beneficiați din plin de frumusețea anotimpului rece, aveți ocazia să respirați aerul curat de munte unde poate n-ați mai fost de mult și, mai presus de orice, puteți achiziționa o pereche de skiuri second hand pentru suma ridicolă de 100 de lei.
06. Cum să fac videochat în România? - Apr 29, 2017 7:37:00 PM
Întrebarea cum faci video chat și-o pun, probabil, multe tinere de la noi din țară. Aceeași întrebare este de natură să suscite reacții adverse din partea celor care consideră videochatul o activitate murdară. Scopul meu aici nu este însă să-i judec pe unii și pe alții. Până la urmă, videochatul este și el o meserie, nu implică un contact fizic între participanți, iar un subaltern care muncește nouă ore pe zi și suportă toate hachițele șefilor poate că se prostituează mai mult decât o fată care lucrează 4 ore pe zi într-un fotoliu luxos, în fața unei camere web. Așadar, dincolo de prejudecăți și ipocrizii, să încerc un răspuns la întrebarea din titlu.

glamour studio bucuresti
Dacă vrei să te angajezi în domeniul mai-sus menționat, îți rămâne a găsi o firmă sau un studio de profil care să te primească și care să fie serios. Seriozitatea este o condiție cheie, deoarece, ca peste tot, există și firme dubioase. O altă variantă este să-ți procuri singură echipamentul necesar și să lucrezi de acasă, dar acest lucru e mai dificil și, în plus, dacă nu ai o minimă expertiză tehnică în IT, poți fi descoperită accidental de către cunoscuți care accesează astfel de camere web (în general studiourile îți protejează confidențialitatea, camera la care lucrezi neputând fi accesată de pe teritoriul țării tale). Că dacă tu faci videochat acasă, crezi că vecinii sau profesorii tău nu intră, în timpul liber, pe astfel de camere web? :)

Deci, cum pot să fac videochat? Linkul pe care l-am pus în primul paragraf este spre Glamour Studio. Ziceam că e bine să alegi un studio serios. Personal nu am experiență directă cu nici un studio, dar dacă e să alegi unul fără să cunoști pe cineva care a lucrat acolo, e preferabil să optezi pentru o firmă cu un site public, cu o pagină de Facebook cu peste 20.000 de aprecieri, cu datele de contact afișate pe site, decât pentru o firmă obscură, de care auzi prin ceva cunoștințe de la distanță, situată într-un colț uitat de lume, nu-i așa?

Dar cum să faci videochat când tu ești din provincie și majoritatea studiourilor au sediul în capitală? Ei bine, nu cred că există vreun alt domeniu în care fetele să beneficieze de ajutor din partea angajatorului în găsirea unei locuințe dacă se mută în București. Sau în care același angajator să le primească și dacă nu au experiență, asigurându-le traininguri de pregătire și condiții de muncă superbe (a se vedea galeria cu imagini de la sediile glamourstudio.ro) și premiindu-le cu diverse vacanțe sau bonusuri.

Există și cerințe fizice sau psihice? Da. Eu aș zice să fii cât de cât matură și lucidă înainte de a te angaja la un astfel de studio. De asemenea, să ai multă încredere în tine. Dar acestea sunt trăsături de personalitate. Dacă vrei, ai încredere în tine și ești ambițioasă, vei reuși în orice domeniu, chit că în cele mai multe vei avea de depus un efort considerabil. La videochat însă, te poți angaja fără diplome de doctorat și zeci de ani de experiență în spate. Îți trebuie doar calitățile de mai sus. Iar aici, sociabilitatea bate frumusețea fizică.

În concluzie, cum să faci videochat în România? Banal de simplu, alegi un site cunoscut, îți faci curaj și pui mâna pe telefon. De restul se ocupă ei, că practic au inclusiv pagină cu angajare. Videochatul este, probabil, singurul domeniu în care găsești un loc oricând, indiferent de concurență, și poți face niște bani. Cel puțin asta e partea lui frumoasă.
07. Sportul și glicemia - Mar 7, 2017 6:03:00 PM
Din păcate, în zilele noastre foarte mulți oameni suferă de anumite forme de diabet, chiar dacă unele sunt ușoare sau incipiente. Nu vreau să vă alarmez, dar este bine, din când în când, să îți faci câte un control la medic și, mai presus de asta, să urmărești să ai un stil de viață cât mai sănătos. Asta implică o alimentație cât mai naturală și hrănitoare precum și o activitate fizică echilibrată. Iar aici lucrurile stau prost, pentru că mulți dintre noi ne hrănim cu alimente artificiale cumpărate din supermarket și avem o viață preponderent sedentară.

sport
Sedentarismul poate fi compensat printr-un sport, pe care îl putem practica o jumătate de oră pe zi sau ceva mai mult, câteva zile pe săptămână. Dar ce faci când ai deja o anumită formă de diabet? Una dintre problemele remarcate de mine (din articolele citite pe net și pe viu, de la cunoștințe) este că în general există o corelație între persoanele diabetice și cele obeze. Adică, cumva obezitatea te predispune la diabet, sau dacă nu, atunci mulți diabetici sunt mai rotofei. Pentru ei ar fi și mai indicat să facă sport, ca să-și ardă grăsimile, dar poate că tocmai ei vor fi mai reticenți, neștiind dacă se expun unor efecte nedorite. Așadar, cum influențează sportul concentrația de glucoză din sânge?

Nefiind medic, nu pot să vă dau un răspuns corect. La prima vedere, te-ai putea gândi că sportul crește glicemia, datorită secreției de adrenalină (care are acest efect de creștere a glicemiei). Pe de altă parte, în timpul unor activități fizice susținute, mușchii captează mai multă glucoză (de care au nevoie pentru a depune acel efort), parțial și fără intermediul insulinei, așa că sportul ar putea duce la scăderea glicemiei. Iar acest lucru este normal, dacă ne gândim că de fapt creșterea de glicemie generată de adrenalină este ca urmare a faptului că organismul va avea nevoie mult mai mare de ea în acea activitate fizică intensă.

Un lucru însă este cert: faptul că suferiți de anumite forme de diabet nu ar trebui să vă țină departe de sport, dimpotrivă. Doar că este bine ca, înainte de a vă apuca de un program sportiv mai serios, să vă consultați cu medicul vostru diabetolog. De asemenea, acum este și destul de ușor să vă învățați reacțiile corpului la diferiți stimuli sau diferite acțiuni și chiar să vă măsurați singuri glucoza, folosind un banal glucometru de buzunar. Nu știu care este cel mai bun glucometru de pe piață, pentru că sunt foarte multe oferte, dar cumpărând unul puteți să vă verificați singuri nivelul de glucoză din sânge ori de câte ori doriți și puteți vedea astfel cum sunteți influențați de diferite alimente, activități sau împrejurări.

Doar că este bine și aici, odată ce ați cumpărat un glucometru, să discutați puțin cu medicul, pentru a vă explica cum să interpretați rezultatele și cum să îl folosiți (de exemplu, poate că este normal ca imediat după masă glucoza să atingă anumite valori aparent alarmante).
08. Am intrat în perioada Soarelui cu dinți - Feb 27, 2017 2:40:00 PM
Aș putea începe acest articol spunând că a venit primăvara! Deja e frumos afară, soare, cald, zăpada s-a topit de mult iar Google ne arată, la o căutate simplă după "meteo București", temperaturi cu maxime de 16-17 grade Celsius pentru ziua în curs și săptămâna următoare. Practic, început de primăvară nu doar pe calendar, ci și afară!

meteo bucuresti martie 2017
Dar nu vă grăbiți să ieșiti pe afară dezbrăcați, nu vă aruncați încă hainele groase în dulap, deoarece soarele pe care îl vedem este cu dinți. Iar aceasta e, din câte știu, perioada în care se produc cele mai multe răceli, viroze, gripe, tocmai pentru că lumea are tendința să iasă uneori la tricou, ignorând faptul că până la vară mai este și prima senzația de cald poate fi înșelătoare.

Din câte rețin, în anii trecuți, după un prim val de relativă căldură urmau câteva săptămâni mai reci, sigur că nu mai poate fi vorba de a se reîntoarce iarna, deoarece ziua deja s-a mărit, fapt care atestă că Pământul se apropie tot mai mult de Soare, dar temperatura mai fluctuează. Așa că un dram de precauție vă poate scăpa de multe zile neplăcute, cu febră și nasul înfundat, zile de stat în pat și luat ceaiuri sau medicamente.

Eu unul prefer ceaiurile, care sunt naturale și nu reacții adverse, ca medicamentele. Dar despre asta, cu altă ocazie. Și, oricum, mai bună decât ambele este prevenția.
09. Destinații de vacanță - Jan 26, 2017 9:50:00 PM
Pentru că deja au început să apară oferte de early booking, vă invit să parcurgem împreună două posibile destinații de vacanță sau de concediu, mai ales pentru cei care doresc un concediu de vis în afara țării, la niște prețuri pe care să și le poată permite. Site-ul de referință este în cazul de față travelidea.ro iar prima noastră oprire va fi la pagina cu vacante Grecia, pentru a vizita țara Iliadei și a Odiseei.

Atena
Grecia impresionează mai ales prin numărul foarte mare de insule pe care le deține. Insule aflate la intersecția dintre Asia, Afria și Europa, în peninsula Balcanică. Peste 1400 în total. Dintre ele, 227 sunt locuite. Și, datorită faptului că forma predominantă de relief este muntele, plajele acestor insule ne oferă uneori un contrast extraordinar între munte și mare, între foste zone vulcanice (de interes pentru geologi, geografi și antropologi) și construcții sau clădiri a căror origine se pierde în negura miturilor din trecut. De exemplu, conform acestor tradiții legendare, se spune că în Santorini există o punte de acces spre celebra Atlantidă.

Pe TravelIdea puteți vizita 14 destinații elene, care vă pun la dispoziție, în total, peste 1000 de oferte. Nu ne-ar ajunge o viață întreagă pentru a le încerca pe toate! Prețurile, dacă cumpărăm bilete de pe acum, încep de la 107 euro și merg, sigur, până la câteva sute de euro, în funcție de locul și hotelul ales. Aceste prețuri includ cazare câteva nopți, până la o săptămână, și drumul cu avionul sau autocarul. Condiția ca să beneficiați de aceste prețuri mici este să faceți comenzile cu câteva luni în avans (adică cam de pe acum, dacă vreți să vă luați concediu în primăvară-vară). Mai târziu, prin luna mai, prețurile vor fi mai mari!

A doua destinație pe care vă invit s-o trecem în revistă este Bulgaria. Ofertele de vacante Bulgaria încep, cum este și firesc, de la sume ceva mai mici, și sunt în general mult mai accesibile, Bulgaria fiind de altfel și unul dintre vecinii noștri. Dar, date fiind condițiile deplorabile de pe litoralul românesc, cât și faptul că prețurile la noi în țară sunt pipărate, un concediu pe litoralul bulgar poate fi nu doar mai tentant, nu doar mai frumos ci și mai ieftin chiar decât unul pe litoralul nostru. Marea Neagră, oricum, ne așteaptă s-o gustăm din ambele țări.

Vouă ce destinații turistice accesibile vi s-ar părea interesante?
10. Furnizori online de piese auto - Dec 29, 2016 5:27:00 PM
Există două tipuri de oameni: cei care au mașini și cei care au mașini și se pricep să le repare. În prima categorie intră cei care nu știu ce e aia plăcuță de frână, caseta directie, tobă, iar singura lor expertiză se reduce la utilizarea unui cric și înlocuirea unui cauciuc spart. În a doua categorie intră cei care se pricep să meșterească una-alta pe la autovehicul. Dacă faceți parte din prima categorie, atunci ar fi bine să vă cumpărați o mașină nouă, sau cel puțin una cât mai bună, de care să aveți grijă. Altfel, vă puteți trezi cu cheltuieli foarte mari.

volkswagen golf 4
Este o realitate imuabilă a drumurilor românești că mașinile se strică repede. Piesele se uzează și trebuiesc înlocuite. Dacă nu te pricepi, ești la mâna mecanicilor auto, care pot lua și pielea de pe tine. Mai rău, s-ar putea să circuli cu o casetă direcție Golf 4 stricată și nici măcar să nu-ți dai seama, lucru care va duce în timp și la alte piese stricate, pe lângă acea casetă direcție originală. Iar dacă mergi la un atelier auto, ești pe mâna celor de acolo. Te poți trezi cu un preț casetă direcție foarte mare, pe lângă alte piese schimbate, pentru că „și ele erau cu problemă”.

Din fericire, mai nou există internet așa că ar fi o prostie să mergi la reparații fără să arunci mai întâi un ochi pe magazinele online de profil. De exemplu, dacă te interesează o caseta directie VW Golf 4, poți intra pe AutoAtu, unde găsești o mulțime de piese auto pentru practic orice model de mașină. Știi că tu ai problemă cu caseta de direcție, o notezi pe foaie, alături de prețul ei de pe AutoAtu. După care, ajuns la un service auto, le ceri să-ți zică prețul piesei înainte de a o schimba. Dacă îți dau un preț mult mai mare, le zici că aduci tu piesa. Dacă nu vor, înseamnă că obișnuiesc să-i țepuiască pe clienți, cerând nu doar bani pe manoperă, ci și pe casetă directie Golf 4, pe care o vând la suprapreț. În cazul ăsta mergi la un alt service

Dar nu doar pentru aceste cazuri sunt bune magazinele ca AutoAtu. Ci și în situația în care te pricepi cât de cât la mașină, sau ai un prieten mecanic. Pentru că e foarte simplu, după ce ai identificat modelul mașinii tale, să găsești piesa necesară pe site, să o comanzi online și să o primești acasă. Costurile sunt mici pentru că la prețul de listă de pe site se adaugă doar transportul, care e nesemnificativ, piesa îți vine acasă și o poți înlocui tu, economisind astfel o mulțime de bani. Sau, dacă ai un service auto, poți comanda orice fel de piesă auto de la astfel de magazine, care îți devin furnizori.
11. Ce să facem când ne cade părul? - Dec 27, 2016 4:16:00 PM
În povestea Harap Alb întâlnim motivul spânului, adică al unui om fără păr pe cap, deci chel, și fără barbă sau mustață. Lipsa părului este asociată cu un caracter deloc lăudabil. Dincolo de poveste, absența părului de pe cap poate fi o adevărată dramă, mai ales în cazul fetelor sau femeilor, unde acesta (părul) este un factor important în arsenalul lor de arme ale frumuseții. Dar care sunt motivele pentru care părul începe să cadă?

par carliontat
Nefiind medic sau specialist în domeniu, îmi permit doar să îmi dau cu părerea. Evident, un prim motiv este dat de anumite boli și respectiv tratamente la ele. Se știe, astfel, că chemoterapia duce la căderea părului. Lăsând însă la o parte situațiile dramatice de acest tip, pot exista și motive legate de vârstă (de obicei bărbații prezintă un început de chelie după 30-40 de ani), de ereditate, de dereglare hormonală și câte și mai câte. Apoi, ne putem gândi la influența nefastă pe care o are alimentația plină de chimicale asupra noastră, stresul cotidian, poluarea șamd.

Ce e de făcut într-o astfel de situație? Dacă căderea părului este într-o fază foarte avansată și suntem bărbați, putem alege să ne tundem la zero și să ne afișăm cu mândrie noul look, privindu-l ca pe un atu în loc de un cusur. Pentru că și un bărbat chel poate fi șarmant, iar starurile (ca de exemplu Bruce Willis) o dovedesc cu prisosință. Acceptarea propriei condiții poate fi aici cel mai salutar pas în direcția bună. Dacă suntem fete și anumiți facotri ne-au lăsat fără păr, putem opta pentru o perucă. Când eram în generală, aveam o profesoară de geografie cu păr foarte frumos și aranjat. Totuși, după câțiva ani, am aflat că tipa avea, de fapt, perucă. Iată că o perucă bine aleasă poate să treacă foarte ușor drept păr natural.

Dacă însă căderea părului se află doar într-o fază incipientă, atunci putem încerca diverse remedii pentru tratarea lui. Ne putem informa, chiar de pe net, care sunt principalii factori caderea parului și putem găsi, tot pe net, magazine de profil, care să ne ajute în această direcție. Evident, ne putem adapta și freza sau coafura, pentru că și un păr mai rar dar îngrijit poate fi frumos și seducător la o fată.

În concluzie, indiferent de situația în care vă aflați, nu trebuie să disperați. Pe de o parte, desprinderea câtorva fire de păr de pe scalp poate fi o chestie absolut normală. Pe de alta, rărirea lui poate fi doar o fază trecătoare din viața dvs, care să-și revină de la sine. Și, chiar dacă e vorba de o cădere mai severă, până la urmă sunteți aceleași persoane, cu aceleași calități, iar cei care vă iubesc vă vor iubi indiferent de numărul de fire de păr din cap, pe care nu vor sta să le numere. Principalul e să vă auto-acceptați și să aveți încredere în voi.
12. Oferte de revelion 2017 - Nov 26, 2016 4:00:00 PM
Mai sunt câteva zile și intrăm în ultima lună din an. Momentul este propice prospectării pieței, mai exact a ofertelor de revelion ale diferitelor agenții de turism. Articolul de față se oprește asupra unor oferte de Revelion 2016 - 2017 la prețuri accesibile, de pe site-ul Tui TravelCenter. Să vedem despre ce este vorba.

insulele maldive
Prima oprire o facem pe insulele Maldive. Micul paradis din Oceanul Indian este o țintă predilectă a turiștilor, datorită poziției sale insulare (țara are cea mai mică altitudine maximă din lume) și a condițiilor climatice. Pentru că, dacă aveți banii necesari și v-ați sărutat de gerul iernii de pe la noi, de ce n-ați petrece un revelion 2016 - 2017 la aproape 30 de grade Celsius? Da, atât este temperatura în luna Decembrie, datorită faptului că, practic, maldivienii nu au iarnă, temperatura medie pe zi fiind de 28 - 29 grade Celsius în fiecare lună.

De câți bani aveți nevoie sau care este prețul unui revelion 2017 în aceste insule? Pe site ne sunt prezentate 10 hoteluri din care putem alege, iar toate au între 4 și 5 stele. În aceste condiții (de lux), o vacanță de o săptămână începe de la 2135 de euro / persoană. Prețul include 7 nopți de cazare, zborul cu avionul și eventualele transferuri. Practic, vă mai trebuie doar bani de cheltuieli și eventual de mâncare.

Dacă 2000 de euro este prea mult pentru dvs, Tui TravelCenter are și oferte revelion mai accesibile, pentru că foarte mulți români vor fi interesați în primul rând de prețuri revelion 2017, banii sunt încă criteriu eliminator pentru locuitorii spațiului carpato-danubiano-pontic. Vă invit în această direcție să facem o escală virtuală la vecinii noștri din Bulgaria. Un revelion 2016-2017 în Bulgaria costă, prin intermediul acestei agenții, 210 euro de persoană. Probabil ar trebui să vă fac un tur al hotelurilor (sunt 18 la număr) și posibilelor destinații de vacanță din această țară, cu minunatele muzee, edificii culturale și peisaje de interes. Vă las însă să le studiați singuri, intrând pe linkul anterior, pentru că sunt prea multe ca să le pot prezenta în spațiul acestui articol. Vă spun totuși că la capitolul prețuri revelion 2017, Bulgaria este mai ieftină chiar decât România, unde contorul începe să urce de la 267 euro.

Maldivele și Bulgaria au fost două destinații pentru revelion 2017 cumva la limită. Ofertele de revelion de pe site includ multe alte zone și țări, la prețuri variate: Austria (310 euro), Dubai (1000 de euro), Insulele Mauritius (1765 euro) etc. Orice veți alege, vă doresc o excursie minunată!
13. Jucării de sărbători pentru cei mici - Nov 24, 2016 10:39:00 PM
Pe mine modul cum funcționează aproape toate magazinele online românești mă face deseori să-mi ies din pepeni. Tocmai a trecut Black Friday, așa că am intrat pe câteva: aproape niciun site nu ține minte preferințele tale de căutare. În primul rând, toate ordonează produsele după popularitate și vânzări, nu după preț. Pe mine mă interesa să le parcurg după preț, așa că le sortam crescător, după care, când schimbam categoria, ele erau din nou sortate diferit. Iar peste o oră sau a doua zi când intram pe site, din nou și din nou, la fel, pentru că este atât de greu să-ți dai seama că dacă vizitatorul X de fiecare dată când a căutat ceva la tine pe site a ordonat produsele într-un fel, înseamnă că așa le vrea ordonate și când va intra data viitoare. Și este atât de greu să-i salvezi un cookie în calculator, care să memoreze această setare. Ei bine, astăzi - spre surpriza mea - am intrat pe un site care funcționează cum trebuie. Este vorba un site cu jucării de lemn pentru copii la prețuri accesibile, respectiv educlass.ro.

joc - statie de pompieri
Pentru că se apropie încet-încet sărbătorile de iarnă, pentru că vă veți gândi ce cadouri să le faceți copiilor voștri, pentru că banii nu ne dau pe niciunul afară din casă, pentru că site-ul este prietenos, pentru că mulți părinți își doresc să-și salveze copiii de la o viață aproape virtuală (deja mulți dintre ei își petrec o mare parte a timpului navigând pe internet) și să le ofere niște jucării de lemn, mai adecvate vârstei lor, și nu numai de asta, vă invit să faceți o vizită pe EduClass, un Importator de Jucării și Jocuri pentru copii de toate vârstele, și să începeți prin a sorta, cum am făcut și eu, jucăriile după preț. Veți avea poate surpriza să constatați că primele jucării lemn costă 4 lei, 5 lei, 6 lei etc, și nu, nu am citit greșit și nu am făcut typo-uri. Jucăriile pentru copii încep de la sume sub 10 lei. De fapt, la prețul ăsta ați putea lua un sac de jucării lemn, inclusiv rezerve pentru sărbătorile de Paște și de Crăciun de anul viitor. :)

Sunt și foarte multe opțiuni, peste 450 de jucării creative, primele 200 având prețuri între 4 și 30 lei. Dar faptul că multe dintre ele sunt ieftine nu înseamnă că nu veți găsi și jucării de calitate, cei care sunteți dispuși să scoateți mai mult din buzunar și doriți să faceți niște cadouri cu totul speciale. Cea mai scumpă jucărie din lemn pe care am văzut-o pe site este o platformă industrială din 44 de piese, printre care un fel de macara, un parc auto pe mai multe niveluri, o șosea și niște mașini - evident mașinuțe de jucărie. Se poate demonta și monta, iar după asamblare are 53 de centimetri înălțime și peste 1 metru lățime la bază. Costă 500 de lei, fiind prin asta mult mai ieftină și totodată mai utilă unui copil decât, să zicem, un telefon sau o tabletă.

joc - platforma industriala
Tot la capitolul jucării de lemn relativ scumpe, de două sau mai multe sute de lei, găsim case sau castele, o stație de pompieri sau diverse jocuri de rol. Dincolo de asta, magazinul impresionează, după cum am spus, prin gama foarte bogată de jucării lemn extrem de ieftine, de ordinul zecilor de lei (maxim), care așteaptă să-i facă fericiți pe micuții voștri după o simplă comandă plasată, bineînțeles, online, din confortul propriului vostru pat sau fotoliulu. Pentru că, dacă ei se joacă sau pierd timpul pe internet, noi îl putem folosi și inteligent.
14. Camere superbe pentru copii - Nov 22, 2016 5:35:00 PM
Cine n-ar dori să îi ofere copilului său toate condițiile pentru a fi fericit? Mai mult decât eventualele jucării și dulciuri pe care i le cumpărați (și unde trebuie să păstrați o măsură, mai ales la ultimele), ce puteți face este să-i mobilați camera într-o manieră care să-l facă să se simtă ca într-o poveste. Ca într-o poveste cu zâne, dacă este prințesă, sau ca într-o aventură cu pirați, dacă este băiat! Vă invit să faceți o escală în paginile cu mobila dormitor tineret de pe unican.ro!

camera pirat
În general nu sunt ușor de impresionat, mai ales când vine vorba de designul și modelele culturii contemporane, dar ce părere aveți de camera ilustrată în imaginea de mai sus? Un pat ce seamănă cu o corabie sau o barcă, un parchet și o mobilă ce dau impresia unui stil de epocă (dar sunt în același timp superbe), niște perdele rupte parcă din paginile unui roman de capă și spadă, o compoziție care îmbină luxul cu neobișnuitul și spiritul de luptă al bătrânilor lupi de mare: este doar o imagine dintr-un proiect pus la punct de cei de la Unican pentru copilul tău.

Ideea e simplă: dacă tot trebuie să dai niște bani pentru a mobila o cameră, și încă niște bani serioși, de ce să nu optezi pentru un design extraordinar, care să-l facă pe copilul tău să intre în lumea magică a poveștilor preferate de fiecare dată când calcă pragul camerei sau când merge la culcare? O lume a lui, pe care nici un alt copil nu o are. Este întrebarea la care cei de la Unican au venit cu mai multe răspunsuri, iar camera-de-pirat din imaginea de mai sus este doar unul dintre ele. Puteți opta, în colaborare cu ei, și pentru alte variante, deoarece Unican face mobilă la comandă, și nu doar mobilă pentru tineret.

Există, bineînțeles, și mobilă tineret „normală”, pentru o cameră tineret mai puțin extravagantă. Astfel, avem variantele de mobilier camera tineret intitulată de ei Darius, Alexander, Albert, Aaron și altele, pe care le puteți studia intrând pe linkul din primul paragraf. Și ele sunt modele foarte frumoase, camere tineret care de data asta se potrivesc și celor de vârste mai mari, trecuți puțin de vremea poveștilor sau a copilăriei.

Indiferent de gusturile pe care le aveți sau de preferințele în materie de mobilier camera tineret, pe Unican puteți găsi ceva pe placul vostru sau dacă nu, puteți comanda, pentru că firma, înființată în 1998, pornește inclusiv cu etapa de design și se ocupă cu proiectarea și fabricarea mobilei pe care v-o imaginați, dând viață aspirațiilor sau fanteziei dvs. Ce vreau să zic, cu alte cuvinte, e că nu sunt simpli importatori/distribuitori de mobilă.

Mie îmi place ideea.
15. V-ați pune becuri cu led la mașină? - Oct 26, 2016 12:26:00 PM
Cea mai nouă tehnologie în materie de iluminat, despre care se tot vorbește și care e puternic promovată la ora actuală (și pe bună dreptate), este cea a ledurilor. Datorită modului special de funcționare a ledurilor (lumina este produsă prin căderea unui electron pe un strat al semiconductorului ce are un nivel de energie mai scăzut, pierzând un foton, adică emițând lumină), acestea consumă foarte puțină energie. Astfel că au început să apară și becuri auto cu led, ba chiar unele mașini merg numai cu becuri led.

audi matrix-led
Există și magazine de unde ne putem cumpăra becuri led auto, cum este autohut.ro. Pe pagina din link veți găsi o ofertă bogată de becuri cu led pentru mașina dvs, cu prețuri de la 40 de lei până la 618 lei pentru un set de lumini de rulare pe timp de zi, linie cu lumină omogenă, sub marca Philips. Dar unii posesori auto ezită să-și monteze astfel de faruri, spunând că tehnolgia ledurilor nu este suficient de matură în comparație cu xenonul sau halogenul și deci mai are nevoie de ceva timp până a se impune.

Într-adevăr, pe autohut există 2 pagini cu becuri auto cu led și 6 pagini pentru becuri auto cu xenon, de exemplu. Cu toate acestea, ledul reprezintă o tehnologie nouă și eficientă, iar becurile respective, cel puțin în teorie, ar trebui să reziste cât durata de viață a mașinii.

Iată, pe scurt, câteva avantaje ale becurilor led auto:
au o viață mai lungă decât cele cu halogen, în prezent cele mai populare pentru mașiniconsumă extrem de puțină energieau o luminozitate mare și în același timp emit o lumină caldăpot fi proiectate să emită lumină în anumite tiparuriLa dezavantaje aș putea trece:costul lor de producție este mare, dar asta nu vă afectează direct pe voi, dacă le găsiți la un preț bunau potențialul de a duce la încălzirea cipului pe care sunt instalate sau al altor ansamble înconjurătoaredesignul unei mașini făcute să meargă special cu becuri cu led este mai pretențios - iarăși nu vă afectează pe voi în mod direct, ci pe producător.Indiferent de cine va câștiga supremația în lupta dintre becurile auto, dacă vreți să cumpărați niște faruri cu led, le găsiți pe site-ul din linkul de mai sus. Alături de becurile normale, cu halogen sau neon, care bineînțeles sunt și ele prezente. Partea bună, pentru că suntem pe net, este că le puteți comanda online și le primiți prin curier, la ușa casei voastre. Cel puțin teoretic, că din câte înțeleg, firmele de curierat de la noi (vezi recentele demisii de la Cargus) mai trebuie și ele să-și schimbe câte un bec, câte un șurub, câte o piesă.
Mă rog, le puteți cumpăra și de la alte magazine. Dar în acel caz nu sunt sigur dacă veți beneficia de punctele de fidelitate ce se traduc prin discounturi valorice la următoarele comenzi - vedeți voi mai multe detalii pe site. ;)
16. Videochatul pe bloguri și acasă - Oct 25, 2016 7:29:00 PM
Există în blogosferă cutuma asta să nu se abordeze anumite subiecte mai delicate sau mai sensibile, cum ar fi cel al videochatului. După părerea mea, aceasta nu este o atitudine corectă, ci o atitudine de struț, care preferă să-și bage capul în nisip, prefăcându-se că anumite lucruri nu există, în loc să le abordeze frontal. În plus, vei oferi mai puține informații utile (sau deloc) eventualelor fete care doresc să practice acest job și ajung pe blogul tău. Așadar, pe linia celor de mai sus, în acest articol o să vorbesc despre câteva Dezavantaje Videochat de Acasa, pe baza unui compendiu realizat chiar de un studio care se ocupă cu așa ceva.

fata cu bigudiuri
Pe pagina glamourstudio.ro găsim, la linkul anterior, o serie de riscuri la care te expui sau dezavantaje cu care te vei confrunta odată ce ai decis să practic această nobilă meserie din confortul propriei tale locuințe. Primul ar fi delăsarea. De fapt, asta nu e specifică videochatului de acasa, ci oricărui job practicat în regim de freelancing, unde nu ai un șef, un program și o echipă care să te motiveze. Pentru majoritatea oamenilor, lipsa acestor ingrediente poate duce la performanțe mult mai slabe.

Un alt dezavantaj specific, dacă-mi dați voie să-i acord o titulatură, jobului videochat de acasă, este lipsa experienței. Da, știm cu toții că pentru o meserie îți trebuie o anumită diplomă iar pentru video chat (de acasă sau din studio) îți trebuie un corp frumos. Dar tot la fel de bine știm că diploma nu contează iar ce ai învățat la școală nu se aplică la locul de muncă, unde îți vei face, în primele luni, un fel de ucenicie. La fel și cu video chatul, pe care, dacă îl faci acasă, îl vei învăța și stăpâni la nivel profi mult mai greu. În contrast cu asta, la un studio poți beneficia de sprijinul și consilierea celorlalte fete, a unei echipe, a unui psiholog etc.

Lipsa de logistică te va duce la investiții mari (să nu crezi că folosind o cameră ieftină vei ajunge să oferi aceeași calitate video-audio ca un studio profesionist și că imaginera ta îl va da pe spate pe client) sau te va face să ai un profil cel mult mediocru. În plus, necunoașterea (și nerespectarea) legislației în domeniu te va putea expune unor surprize neplăcute. Pe site scrie de mascați care-ți bat la ușă. Eu cred că este o exagerare, dar probleme cu fiscul mă gândesc că poți să ai. Totodată, nefiind expertă în internet și calculatoare, vei putea fi identificată cu ușurință de vecinul de la 2, care poate se uită la videochat, de acasă de la el.

Dar cel mai important dezavantaj, care nici măcar nu e trecut acolo, constă în faptul că ai nevoie de o locuință sigură, numai a ta, condiție pe care nu toate fetele o întrunesc.

Bun, acum este adevărat că de la un studio de videochat ne putem aștepta să îți spună că e mai bine să lucrezi cu ei decât singură. Dar totodată trebuie să admitem faptul că argumentele aduse în această direcție se susțin. Înseamnă asta oare că angajarea la un astfel de studio este lipsită de riscuri? Nicidecum, aș zice eu. Dar despre riscurile pe care le implică videochatul „cu carte de muncă” și cum alegi un studio care să fie cât mai sigur și ok pentru tine, într-un alt articol.

sursă foto: glamourstudio.ro
17. Cum păstrezi băuturile reci - Oct 23, 2016 7:56:00 PM
Din ciclul curiozități și cultură generală, vă propun astăzi următoarea întrebare simplă: cum păstrezi băuturile reci? Păi punându-le în frigider, o să-mi răspundeți voi. Sau, dacă sunt mai multe, într-o vitrină frigorifică sau frigider special, pentru băuturi. Dar știați că fiecare tip de băutură se înțelege mai bine cu o anumită vitrină frigorifică? Informație pe care am dedus-o din paginile site-ului dactrust.ro.

vitrina frigorifica pentru vin
Iar Dactrust știe ce vorbește, pentru că este un magazin online cu echipamente de tip horeca, pentru baruri, hoteluri, restaurante etc. Pe site există și o secțiune de unde se poate achiziționa un frigider pentru bauturi, secțiune unde găsim scrise următoarele:

Vintrinele pentru bauturi au caracteristici diverse si pot fi adaptate oricarei unitati de servire. Astfel, in oferta Dactrust veti gasit vitrine pentru sticle si vitrine speciale pentru vinuri.
Cu alte cuvinte, vinurile și băuturile se țin în frigidere diferite, cel puțin dacă le ai într-un număr suficient de mare. Într-adevăr, pe Dactrust văd două tipuri mari de vitrine: pentru vin și pentru alte sticle de băutură. Cele pentru vin sunt gândite cumva ergonomic, adică să încapă cât mai multe sticle acolo, chiar culcate, că le vei ține la răcoare, eventual pentru un timp îndelungat, nu în văzul lumii, în timp ce vitrinele pentru băuturi sunt din aluminiu și au ușa din față de sticlă, oferind mai multă vizibilitate înăuntru. Bine, pe site sunt mai multe tipuri din fiecare.

frigider pentru bauturi
Probabil că cei care au magazine cu servire de băuturi alcoolice, restaurante sau baruri, știu despre ce vorbesc. Probabil că au deja în incinta lor astfel de vitrine, și poate că deja știu de Dactrust, care numai cu asta se ocupă, cu furnizarea de echipamente horeca. Dar eu nu știam, și mărturisesc că am un frigider universal, în care-mi țin și sucul, și mâncarea, mai puțin alcoolul, din care nu consum. Dincolo de asta, chestia de reținut este că intrând chiar pe diverse magazine online cu un anumit profil sau specific poți găsi, iată, informații interesante din domeniul respectiv, pe care nu le știai și care-ți pot îmbogăți cultura generală.

Și acum mă duce gândul la pivnițele cu butoaie de vin din romanele de capă și spadă ale lui Alexandre Dumas: oare ei ce rețete și metode de îmbuteliere a acestei licori foloseau? :)
18. Halate medicale de iarnă - Oct 22, 2016 4:00:00 PM
Pentru că sunteți medici sau faceți parte din personalul medical al unui spital (altfel nu-mi explic ce căutați pe articolul ăsta :) ), o să vă recomand un magazin online care vine halate medicale ieftine groase, de diferite lungimi și culori, unde prin halate medicale ieftine mă refer la faptul că ei le produc. Așadar n-am stat ore în șir să studiez piața, vă las vouă sarcina asta, dar vă pot spune că cei de la Dispotrading nu doar distribuie, ci și produc halate de medici din tercot, de diferite modele și culori. Și mărimi.

Unde prin halat de medic ieftin înțelegem, totodată, și prețuri începând de pe la 29 de lei (cu TVA inclus) pentru un halat. Ceea ce, dacă mă întrebați pe mine, este de câteva ori mai puțin decât un tricou dintr-un magazin de fițe, care nu-ți ține cald și nu-i nici foarte practic. Sau, dacă vreți, o jumătate de kilogram de brănză de capră. Sau puteți face voi ce comparații vreți, că 29 de lei nu sunt bani, dacă ne luăm o haină seriosă, cu atât mai mult un costum pentru firmă sau un halat de medic, după caz.

halat medical gri
Uitați-vă de exemplu la imaginea de mai sus. Mie îmi place faptul că poți alege culori diferite de cele clasice. Îmi place acest gri și recunosc că-mi place și asistenta de sub el, și m-aș îmbolnăvi puțin, așa, vreo săptămână, ca să ajung în grija ei. Numai că personalul medical de la mine din oraș n-a auzit de Dispotrading, iar pe mine m-ar lua în primire o asistentă grasă și serioasă, cu ochelari și îmbrăcată într-un halat medical alb. Pentru că de ce să nu purtăm alb, dacă așa am fost învățați? Lasă că e bun albul, ce contează că se murdărește și ies petele mai greu? Ne cumpărăm unul nou, nu-i mare lucru.

Și ni-l cumpărăm din magazinul de haine de peste drum, care nu-i axat pe costume de protecție (spre deosebire de site-ul menționat) și care nu are decât două modele de halate pentru medici, ambele albe și ambele la peste 100 de lei. Zic, am dat un exemplu. Înțelegeți unde bat. Iar dacă nu înțelegeți, succes la cumpărat de halate, dar nu contați pe mine ca pacient! :)

În fine. Ideea e că pe acest magazin vă puteți comanda halate care, sper eu, vă vor însenina ziua și vă vor păstra ceva bănuți în buzunar.
19. Cum îți alegi o centrală termică? - Oct 18, 2016 4:25:00 PM
Primul criteriu care îți vine de obicei în minte când te gândești la achiziția unei centrale termice este, ca în cazul oricărui alt produs, desigur, prețul. Drept urmare, deschizi browserul la pagina Google și scrii centrale termice ieftine, după care intri pe primele rezultate. Dar prețul, deși este cel mai folosit criteriu, este totodată (cel puțin după părerea mea) și cel mai înșelător, mai ales dacă nu se iau în considerare și ceilalți factori!

foc pe lemne
Centralele termice sunt produse de firme diferite. Au specificații diferite și putere de încălzire diferită. Respectă standarde diferite și funcționează pe baza de combustibili diferiți. Este firesc, deci, ca și prețul lor să difere, dar asta nu înseamnă că o centrală ieftină este automat și cea mai bună soluție la problema ta. Corect ar fi să ceri o evaluare din partea unui specialist, care să îți prezinte o serie de opțiuni, în funcție de bugetul disponibil, numărul de camere pe care vrei să le încălzești, ce alte opțiuni mai dorești etc.

Evident însă că și prețul are importanța lui. Pe roinstalatii.ro prețul centralelor termice pe gaz în condensație (deci cele moderne, cum e obligatoriu să îți pui acum, cei care au de tipul vechi am impresia că trebuie să și le schimbe pe centrale termice în condensație după maxim 10 ani de utilizare) începe de la 2150 de lei. Adică vorbim de centrale termice ieftine, în condițiile am auzit pe la alții și de 4000 de lei. Și pe acest site există o centrală cu 4109 lei, dar tot ieftine mi se par, deoarece sunt  32 de modele, uniform distribuite între aceste două sume.

Apropo de centralele termice: a fost zilele trecute un reportaj pe Digi parcă, despre Calafat. Orașul respectiv nu este racordat la nicio rețea de gaz, așa că oamenii de acolo se încălzesc cum pot. Cum pot, adică cu lemne, pe care le cară iarna în apartament și le bagă în sobe. Există și alte orașe din țară, de exemplu în zone de munte, unde costul lemnelor este mai mic decât cel al gazului, ca să nu mai vorbesc de sate și comune. În aceste zone, o soluție de eficientizare a încălzirii care să-ți ofere totodată și apă caldă ar constitui-o centrala pe lemne.

Cei de la RoInstalații spun că centralele termice pe lemne sunt ceva mai pretențioase decât cele pe gaz, necesitând costuri inițiale mai mari pentru o funcționare eficientă și fiind mai greu de întreținut. Totuși, în astfel de situații, ele pot fi folosite cu succes. Cea mai accesibilă sursă de energie este curentul electric, dar totodată este și cea mai scumpă. Indiferent de opțiuni, pe site găsiți centrale de toate tipurile și cu oricare din cele trei materii prime.
20. Lifturi vechi și noi - Oct 17, 2016 1:55:00 PM
Să vă spun un banc. Se zice că un oltean s-a dus să-și vadă băiatul în America. Ajuns acolo, a petrecut el ceva timp, după care într-o zi, aflându-se în holul unui hotel, a văzut o bătrână intrând într-un lift, apăsând pe butonul de urcare, liftul a început să urce, apoi, peste două minute, a coborât, iar din el a ieșit o tânără superbă. Văzând asta, țăranul nostru și-a tras o palmă peste frunte și a zis: „- Ptiu! De știam, o aduceam și pe băbuța mea aici!”.

Olympique de Marseille
Noi însă adeseori nu trăim la țară, ci în orașe moderne, cu acces la internet și la civilizație, așa că vă întreb: ați pățit să intrați vreodată într-un spital și să vedeți un lift care arată ca de pe vremea primului război mondial? Un lift în care să vă fie frică să urcați, ca nu cumva să rămâneți blocat în el? Ei, probabil că nu ați fi rămas blocați. Dar ascensoarele, ca orice alt instrument creat de om, se uzează în timp. În plus, nu mai corespund cu ultimele norme și tehnologii din domeniu. În situația asta, ce e de făcut? Păi, ca administrator de spital, manager sau director de instituție etc, le poți schimba cu altele noi. Din fericire, le poți și moderniza.

Există o firmă solidă, cu clienți pe 5 continente, care are reprezentanță și la noi și se ocupă de modernizari de lifturi. Bine, nu doar modernizare, ci și instalare de ascensoare noi, scări și trotuare rulante, platforme auto etc. Dar ideea de modernizare este una avantajoasă, pentru că ea implică o adaptare a unui instrument deja existent, și deci s-ar putea să fie mai ieftină. În plus, cei de la MP IFMA oferă și soluții personalizate, inclusiv celor care dispun de - să zicem - case fără ascensor sau clădiri cu anumite restricții de volum și dimensiune, ori asta înseamnă că sunt capabili să aducă la zi lifturile de care dispuneți dvs.

Până acum nu am mai văzut vreo altă firmă care să facă modernizari de lifturi. E adevărat că nici de furnizori de ascensoare nu te lovești în fiecare zi pe net, deoarece este o activitate „de calibru mare”, care implică niște condiții ce nu pot fi atinse de orice societate. Dar cu peste 100 de milioane de utilizatori și semnătura pe locuri ca Centrul Nouveau din București, sediul NATO din Bruxelles sau Olympique de Marseille din Franța, cred că MP IFMA poate să se ridice și să vă ridice la înălțime. Astfel încât, în loc de plângeri de la clienți și apăsări de butoane pentru lift blocat, să aveți parte de olteni care se bat cu palma peste frunte.
21. De ce ți-ai cumpăra un kit cu xeon - Sep 30, 2016 2:39:00 PM
După cum zice și întrebarea din titlu, de ce ți-ai cumpăra un kit xeon pentru mașina ta? Unul dintre motive ar fi prețul. Te poți trezi, astfel, căutând pe Google kituri xenon ieftine, în încercarea de a-ți dota automobilul cu cel mai bun kit xenon, dar după părerea mea nu prețul ar trebui să fie criteriul esențial în luarea acestei decizii. Deși pe led24.ro, site-ul din linkul anterior, găsim kituri xeon începând de la 100 de lei, ceea ce presupun că nu-i un preț foarte mare.

Kit Xenon 35W
Totuși, există câteva motive ce merită trecute în revistă înaintea prețului. Comparația se face, desigur, cu becurile incandescente cu halogen, iar primul avantaj care-ți vine în minte este intensitatea luminii. Fluxul luminos generat de un kit xeon este mai puternic decât cel al unor faruri cu halogen. Tot la luminozitate, al doilea motiv este dat de culoarea luminii: aceasta este fixă, galbenă, în cazul halogenului, în timp ce xeonul poate da o lumină de culori diferite, așa că puteți alege ce culoare preferați. Sigur, culoare, nuanță, tonalitate, sper că nu vă așteptați să vă puneți becuri maro sau lila-n dungi cu picățele! :)

Al treilea motiv este dat de durabilitate. Și când zic durabilitate, mă refer la faptul că un bec xeon „trăiește” de 5-10 ori mai mult decât unul clasic, cu halogen, ajungând la performanța de 3000 de ore de funcționare, comparativ cu 300-500 de ore, câte le are becul normal. Dar nu doar că e mai logeviv, ci cere și mai puțin de mâncare: al patrulea motiv este așadar consumul redus de energie al acestor becuri.

Și dacă toate aceste motive nu sunt de ajuns, ei bine, kitul xeon din imaginea de mai sus, la prețul de 100 de lei, de pe Led24, este realizat cu tehnologie germană așa că probabil putem avea speranțe cât mai mari de la el, din toate punctele de vedere. Led24 care constituie și principala sursă de informații pentru articolul de față și un site pe care găsim o mulțime de alte kituri similare, la prețuri și mai mari, dacă vrem mai mult.

Gata, că i-am lăudat destul, fără să fi cumpărat până acum ceva de la ei. Faza e că-i mișto un site de genul ăsta, axat doar pe leduri, unde poți găsi atât becuri pentru cameră cât și faruri pentru mașina din garaj, adică tot ce e făcut cu tehnologia led. Care este, incontestabil, cea mai bună tehnologie de produs lumină la ora actuală.
22. Pentru casă: coșuri de rufe - Sep 29, 2016 2:17:00 PM
Nu știu cât sunteți de tipicari sau de perfecționiști când vine vorba de lucrurile pe care le aveți prin casă. Dacă sunteți bărbați, probabil nu prea. Dar soțiile și iubitele noastre sunt adesea foarte atente la tot felul de detalii pe care noi nu le înțelegem. Nu înțelegem, de exemplu, de ce trebuie ca un obiect pe care noi îl folosim pentru a depozita în el hainele purtate, în vederea spălării, și anume coșul de rufe, trebuie să fie împletit din bambus. Sau de ce trebuie să aibă neapărat o anumită înălțime, sau de ce contează dacă este din lemn, dacă are sau nu capac, ori diverse sertărașe, în care să sortăm chiloții de ciorapi de cravate de tricouri de pantaloni! Pe bune, prea multe cerințe, de ce nu poate fi un coș de rufe simplu și gata?

coș de rufe billy
Dacă v-ați recunoscut în rândurile de mai sus, iar consoarta nu pare niciodată satisfăcută, adică mă scuzați, mulțumită cu alegerile comerciale pe care le faceți de capul vostru când mergeți la cumpărături, atunci am o veste bună pentru voi: pe homex.ro, un site dedicat produselor de homing, decor, bricolaj și alte treburi să le zicem gospodărești, găsiți coșuri de rufe pentru baie de toate tipurile, formele, modele dimensiunile și, evidnet, la prețuri dintre cele mai variate, în funcție de pretenții și necesități.

coș de rufe din bambus - cătălina
Cel mai ieftin coș de acolo începe de la 20 de lei. Este simplu, din plastic, seamănă cu coșurile mici pe care le găsim în magazinele cu autoservire. Nu încap prea multe în el dar cel puțin hainele vor sta aerisite și, la 20 de lei, chiar nu ai de ce să te plângi, transportul costă probabil tot atâta. Bineînțeles, poți comanda mai multe, și pui ciorapii într-unul și tricourile într-altul, sau sortezi hainele pe culori, sau mai ții de rezervă, și ieși mai avantajos la transport.

cadou homex
Iar cele mai scumpe coșuri de rufe costă cam între 200 și 400 de lei, dar arată minunat, sunt din materiale menite să satisfacă cele mai ridicate cerințe de calitate, cum ar fi lemnul Norway, fibrele de bambus sau chiar bumbacul, deși pot să vă zic că am văzut și un coș de rufe foarte interesant, în forma cilindrico-conică, din inox. Nu cred să nu fie ceva pe placul partenerei dvs de viață, ba mai mult, dacă e o fire casnică, un astfel de coș ar merge excelent pe post de cadou de sărbători. Să nu mai aibă motive să nu vă spele hainele murdare! :)

voucher homex
Când am accesat prima dată site-ul, am primit un mesaj de felicitare, în care mi se spunea că am câștigat un cadou. Trebuia, bineînțeles, să introduc o adresă de mail, pe care bănuiesc că o înscriu în baza lor de date cu abonați. Mă așteptam ca acest „cadou” să fie un simplu ebook sau abonament la newsletter, dar după furnizarea mailului am văzut că beneficiez de un voucher de 20 de lei. Condiția este să comand de cel puțin 400 de lei.
23. Dinții albi sunt o carte de vizită - Sep 28, 2016 8:52:00 PM
Titlul articolului este inspirat dintr-o informație interesantă, de pe citydent.ro. Se pare că dinții își pierd treptat culoarea lor naturală, odată cu înaintarea noastră în vârstă. Ei se îngălbenesc sau își schimbă tonalitatea și din cauza diferitelor alimente pe care le consumăm sau din cauza cafelei, tutunului etc. Datorită acestei îngălbeniri, prin albirea dinților la cabinetul de stomatologie se obține un efect neașteptat, respectiv faptul că persoana în cauză dă impresia celor din jur că este mai tânără decât în realitate. :)

zâmbet
Din cunoștințele mele, culoarea naturală a dinților nu este albul, ci o culoare mai aproape de fildeșiu. Dar cu toții vedem în reclamele de la televizor modele (atât bărbați cât și femei) cu dinți albi și strălucitori. De arătat, nu arată rău. Așa că, dacă doriți să aflați mai multe informații despre cum ați putea beneficia de un tratament de albire profesională a dinților sau albire dentară, puteți vizita site-ul Citydent. Și, de ce nu, îi puteți suna sau le puteți vizita clinica.

Albirea dinților este și o soluție oarecum necesară din punct de vedere estetic, în cazul în care aceștia încep să prezinte anumite pete de culoare gălbuie, maro sau închisă, din cauza modului în care i-am îngrijit (sau mai bine zis în care i-am ignorat, neîngrijindu-i cum ar fi trebuit). Pe renumitul site cu profil medical csid.ro (Ce Se Întâmplă, Doctore?) ni se oferă și câteva soluții la îndemână pentru albirea dinților, sau măcar pentru întărirea smalțului și prevenirea deteriorării lui. De exemplu, bicarbonatul și produsele lactate pot fi folosite cu oarecare succes în această privință. Iar eu știam, tot din categoria acestor leacuri accesibile oricui, că masarea dinților cu un amestec de argilă, ulei și puțină sare dă rezultate foarte bune.

Diferența dintre albirea danturii acasă și la cabinet este dată de viteza obținerii rezultatelor. În primul caz, rezultatele se obțin lent, în timp ce la o clinică de specialitate, cum este de exemplu Citydent, rezultatele se obțin mult mai rapid. Indiferent însă de metoda aleasă de noi, de o importanță majoră rămâne apoi tratarea și îngrijirea danturii, odată ce procesul albirii a fost finalizat cu succes. Pentru că, dacă nu îi întreținem după aceea, ei se vor degrada din nou.
24. Când mecanicul auto nu te mai ajută - Sep 28, 2016 1:44:00 PM
Dacă ai o mașină veche, piese de schimb se găsesc tot mai greu. Drumurile pitorești ale patriei noastre își aduc, desigur, și ele aportul la uzura mașinii și, de la o vreme, nu va mai fi rentabil să ți-o tot peticești, deoarece reparațiile nu vor ține mult timp. Ce faci în aceste condiții? O soluție ar fi să-ți iei una nouă, prin Programul Rabla. De exemplu, un Opel Astra K, de pe Auto Erebus.

vânzător erebus
Auto Erebus este dealer autorizat al mărcii Opel la noi în țară. Conform informațiilor de pe site, primul dealer care a implementat Sistemul de Management al Calitatii conform cerintelor standardului SR EN ISO 9001:2001. În fine, nu am cumpărat mașini de la ei, dar dacă îți plac Opelurile, ca Opel Astra, le găsești și acolo. O chestie interesantă este că îți poți vinde la ei mașina veche, fără să iei neapărat una nouă la schimb. Adică pur și simplu te poți descotorosi de mașina pe care o ai, indiferent de brandul sau marca ei, primind banii cash. Deși, dacă ne gândim, de ce nu v-ați lua una nouă în loc?

opel astra gtc
Cred că Opelul Astra este una dintre cele mai ieftine mașini moderne. La capitolul design, modelele noi stau foarte bine. Iată (în imaginile alăturate) cum arată un Opel Astra GTC, atât pe dinafară cât și pe dinăuntru. Eu zic că e foarte mișto. Mă rog, nu e Ferrari, dar nici noi nu suntem copii de miniștri și senatori. Cu puține excepți. :) În fine, tot la Erebus beneficiați și de service auto pentru Opelul dvs, dacă cumva acesta necesită îngrijiri de specialitate. Fiind dealeri autorizați, puteți să vă faceți la ei verificarea ITP, revizia și întreținerea, partea electrică (la care poate nu se bagă oricine) sau chiar lucrurile ce țin de tinichigerie. Bine, condiția este să fiți bucureșteni. Și, eventual, să locuiți în sectorul 1.

opel astra gtc - bord
Deși, dacă ar fi să vă citez de pe site, le puteți vizita magazinul indiferent de tipul mașinii pe care o conduceți, pentru că ei vă repară orice. Dar, bineînțeles, fiind un distribuitor de Opeluri, acestea au toate șansele să fie servite mai bine și să-și găsească piesele lipsă într-un timp mai scurt și la un preț mai mic. Asta după părerea mea.
25. Cum se fac bani cu interfoane - Sep 28, 2016 1:19:00 PM
Ca în orice domeniu, și vânzarea interfoanelor poate fi productivă, în sensul că îl mai putem înșela puțin pe client. Cum? Pe pagina cu interfoane Electra găsim niște informații interesante în această direcție. Mai precis, dacă locuiești la bloc și vrei să-ți instalezi niște interfoane premium, sau niște interfoane audio simple, ce faci? Cauți o firmă care se ocupă cu montarea lor. Dacă nu există la tine în oraș, o cauți pe net. Sau poate oricum o cauți pe net, că te gândești că-i mai avantajos. Te uiți la prețuri, alegi tipul de interfon smart, simplu sau de care vrei, ceri un total estimativ după care bați palma. Toate bune și frumoase, până când se termină lucrarea și, la factură, constați că este trecut un preț mai mare decât cel stabilit. Pentru că au existat și alți factori ce nu au fost inițial luați în considerare.

oraș
Pe pagina cu interfoane Electra din linkul anterior scrie că aceste diferențe de preț (în sus, adică prețul final e mult mai mare decât cel care ți s-a transmis la început) provin din diverse costuri suplimentare: prețul surselor de alimentare, al accesoriilor utilizate (cum ar fi amortizoarele sau tagurile de proximitate), al materialelor (ciudat, pentru că, după mine, ar trebui să știi de la început ce materiale se folosesc pentru lucrare), al instalării efective etc etc. Ideea este că acestea nu pot fi evaluate perfect de la început, ci, eventual, doar la fața locului. Ceea ce însă deduc eu de aici este că iată, avem o modalitate de a ne afișa cu prețuri mici și de a face ca clientul să plătească după aceea mai mult.

E adevărat, nici nu am studiat atent problema. La noi în bloc s-a montat o singură dată interfon, cu ceva ani buni în urmă, este funcțional și nu avem de gând să-l schimbăm. Dar pentru cine dorește să-și cumpere interfoane audio, nu strică să fiți precauți. Pe site-ul Electra Instal există un calculator de preț, care are exact rolul de a preveni aceste situații și de a vă oferi o estimare cât mai aproape de realitate a sumei finale. Sunt mai mulți parametri pe care-i puteți introduce, de la județ, tipul de interfon ales, tipul de amortizor (dacă doriți unul), eventuala asigurare a ușei din spate, numărul de etaje și de apartamente pe o singură scară. Ei zic că în acest mod vă puteți calcula un preț onest, aproape de realitate, ca să nu aveți surprize.

Eu, cum ziceam, n-am avut de lucru cu ei, dar chestia merită ținută minte și studiată atunci când vrei să-ți montezi așa ceva pe scară. Asta cu atât mai mult cu cât este vorba de un număr de N persoane. Pentru că, la urma urmei, dacă ai fi singur, poate nu te-ai uita la o diferență de preț, dar alții poate se uită, și de acolo iese scandal.