Despre mine

Adrian Dan Pop

Adrian Dan Pop Mishca Bolovanul. Blog cacealma cu toate poveshtile si experientele mele. Poze funny si distractie nemarginita

Blogs Home » Regional » Regional » Tot Maramures - traditii si evenimente

Tot Maramures - traditii si evenimente

Tot Maramures - un site dedicat judetului si regiunii Maramures din nord vestul Romaniei. Traditii, calatorii, sfaturi de calatorie, evenimente mondene, sfaturi si recomandari.Articole Blog

01. Fă-ți vacanța în Turcia, chiar din Baia Mare - Feb 21, 2020 11:44:00 PM
Poate că voi toți maramureșenii știți deja că încă de anul trecut puteai să zbori spre Antalya, Turcia, 
de pe aeroportul din Baia Mare. Sigur nu vă spunem ceva nou. Dar vrem să vă spunem că și în 2020
 va fi la fel. Vei putea să îți alegi orice pachet de vacanță din orice stațiune a regiunii Antalya. Și ai de 
unde alege. Sunt foarte multe stațiuni. Și la toate ajungi cu un zbor din Baia Mare până în Antalya, de 
unde ești preluat de autocarul specific stațiunii unde trebuie să ajungi, care te duce direct la hotelul ales. 
Bineînțeles, primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a ajunge să alegi pachetul de vacanță perfect 
pentru tine și perechea sau familia ta, este alegerea agenției care va fi acolo pentru tine pe tot 
parcursul vacanței tale. Oriunde ai fi, Magic Escape Tour îți oferă cele mai interesant și frumoase 
 vacanțe în Turcia. Iar Baia Mare este primul oraș în care agenția a ales să deschidă o agenție. 
Revenind la subiect, haideți să vedem care sunt stațiunile din care poți alege din zona Antalyei:Belek - primul avantaj pe listă este faptul că în doar 30 de minute vei ajunge de la 
aeroport la destinație. Plajele sale întinse și însorite sunt superbe pentru orice lună de 
miere și pentru orice cuplu de îndrăgostiți. Lara-Kundu - pe lângă faptul că e o stațiune la Marea Mediterană, mai este și înconjurată 
de un râu. Și este și mai aproape de aeroportul din Antalya, la doar 20 de minute.Kemer - una dintre cele mai frumoase stațiuni. Ea îmbină priveliștea superbă a muntelui 
cu plaja însorită a mării. Are o mulțime de resorturi superbe, chiar intime, datorită faunei 
foarte bogate din zonă.Side - este superbă nu doar datorită așezării sale pe un platou aproape la nivelul mării, 
ci și nenumăratelor vestigii și obiective turistice pe care le ascunde.Alanya - este cea mai populară, dar și cea mai îndepărtată stațiune la sud de Antalya. 
Însă are și ea o mulțime de obiective turistice superbe de oferit și o mulțime de bazaruri 
perfecte pentru cumpărături.  Acestea sunt doar 5 dintre stațiunile Antalyei, dar poți descoperi și mai multe dacă apelezi la agenția 
Magic Escape Tour. Încă te mai poți bucura de oferte early booking!
02. Provocarea Craciunului: Targul Darurilor de Craciun - Dec 4, 2019 8:50:00 AM
Dragi oameni buni şi frumoşi, dacă primiţi acest mesaj, înseamnă că aţi ales să fiţi parte din echipa unui eveniment de suflet care, în acest an, în ciuda tuturor greutăţilor, se întâmplă pentru a 8-a oară în Baia Mare. Vreau să vă mulţumesc pentru asta şi să vă asigur că numele vostru va fi onorat cum se cuvine.

De ce am decis să vă cer ajutorul?

Pentru că experienţa acestor ani m-a învăţat că doar împreună putem reuşi. Pentru că, pentru a putea reuşi, trebuie să fim mulţi şi buni. Fiecare pe bucăţica lui. Apoi, să le punem împreună pentru a forma un întreg. Aşa funcţionează lucrurile în orice ţară civilizată iar noi ne dorim cu toţii să devenim astfel.

Prin urmare, Târgul Darurilor de Crăciun este un eveniment care promovează valoarea autohtonă. Artişti, producători şi creatori de frumos. Este un spaţiu în care ne dorim să promovăm tot ce avem bun. Astfel vrem să ne fiţi alături deoarece credem în valoarea muncii voastre şi în voi ca oameni.

Cum putem face o echipă de excepţie?

Este foarte simplu!

Fiecare dintre voi, în timp, datorită muncii susţinute aţi conferit valoare proiectelor voastre, şi aţi atras astfel o nişă de oameni care vă urmăresc şi vă respectă. Prin urmare, aţi devenit poate, fără să vreţi, formatori de opinie.

Pentru acest eveniment este suficient dacă fiecare dintre voi promovează afişul pe pagina brandului vostru alături de un mic text care să explice simplu şi sincer motivul pentru care susţineţi evenimentul şi un îndemn la fel de sincer pentru oameni, să vină. Nu uitaţi să daţi tag paginii https://www.facebook.com/targuldarurlordecraciun/ unde pot vedea ce se întâmplă şi unde pot afla şi alte detalii.

Vă mulţumesc încă o dată tuturor şi, pentru orice înformaţii, vă stau cu drag la dispoziţie.
Ne bucurăm împreună de tot ce avem bun şi frumos.

O săptămână de poveste, vă doresc!
03. De unde ne luăm bilete de avion în Maramureș? - Nov 15, 2019 10:00:00 PM
De foarte multe ori ne dorim să cumpărăm bilete de avion pentru a pleca din țară, fie că este vorba despre un drum într-un alt oraș din țară, fie despre un oraș din afară unde ai de mers, fie despre o vacanță mai scurtă sau mai lungă la cei dragi care sunt plecați din țară.
Cam astea sunt situațiile în care avem nevoie doar de bilet de avion. În rest, luăm bilete de avion la pachet cu cazarea la hotel.
Mergem din Baia Mare în București, pentru că este singura variantă de pe aeroportul Baia Mare în țară. De pe aeroportul din Baia Mare mai mergem în Turcia, începând cu anul acesta, iar de anul viitor vom merge și în Egipt.
Însă biletele de avion pe care le putem achiziționa din Baia Mare nu trebuie să fie cu plecare din Baia Mare. Ele pot fi cu plecare din Satu Mare, din Cluj Napoca, din București, Timișoara și orice alte orașe din România, dar și cu plecare din Budapesta, sau orice alt oraș cu aeroport din lume. Nu contează unde vrem să luăm avionul, biletele se pot cumpăra din orice oraș, de la orice agenție de turism care oferă un astfel de serviciu.

În cazul nostru, cea mai veche și mai cunoscută agenție de turism de pe piața din România este Mara Internațional Tour. Nu cred că este un băimărean care nu cunoaște această agenție. Poate toți am solicitat măcar odată serviciile agenției Mara Internațional.
În fine, știm cu toții că putem să apelăm oricând la agenție ca să cumpărăm un bilet de avion pentru noi sau pentru orice prieten. Asta pentru că, uneori, un bilet de avion poate fi un cadou mai mult decât frumos. Sunt persoane care abia așteaptă să călătorească, iar acum că urmează sezonul cadourilor, un bilet de avion va fi cel mai frumos cadou pe care l-am putea face.
Dar nu vă gândiți că toate biletele de avion sunt scumpe. Sunt multe companii aeriene low cost care oferă curse în toate direcțiile, aproape de oriunde din lume. Singura problemă este că acestea nu vor avea niciodată servicii la fel de bune ca și cele ale companiilor aeriene de top.
Așadar, un bilet de avion nu trebuie să fie un cadou foarte costisitor, dar dacă vrem să facem o surpriză cu adevărat plăcută, atunci sigur va fi nevoie să scoatem mai mult din buzunar.
04. Intre Chin si Amin – Premiera filmului la Baia Mare - Oct 10, 2019 5:25:00 PM
Interact Baia Mare va invita la o premiera de gala a filmului „Intre chin si amin” la Baia Mare in data de 1 Noiembrie 2019 ora 18:00 la Teatrul Municipal Baia Mare, în prezența regizorului Toma Enache și a echipei de actori.

Între Chin și Amin", filmul independent al lui Toma Enache, este un omagiu adus tuturor oamenilor care au suferit în temnițele comuniste în perioada 1945-1989, o mărturie despre rezistență prin credință, despre onoare și iertare. În rolurile principale îi puteți vedea pe Kira Hagi, Vali V. Popescu și Constantin Cotimanis.

„Puține filme reușesc să surprindă adevărata dimensiune a răutății umane. Ultimul secol a fost marcat de cele mai negre episoade din istoria umanității, în care s-au petrecut lucruri oribile, greu de conceput de mintea umană. Oamenii însă au reușit să le facă față, devenind, uneori, chiar mai tari în credință. Un hibrid între dramă și film istoric, ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, regizat de Toma Enache, este povestea, filmată cu măiestrie, a unui contrabasist care, după reîntoarcerea în țară, este arestat de regimul comunist și ținut captiv într-o închisoare în care deținuții sunt supuși unui proces de reeducare prin tortură. Personajul principal parcurge un adevarat Drum al Crucii, care, în loc să-i stârpească credința creștină, i-o întărește. Jocul actorilor este autentic iar distribuția, inspirat aleasă, reușește să redea fidel suferința personajelor. Imaginea și montajul sunt foarte bine realizate iar regia conferă filmului anvergura unei producții cu buget mare. S-a muncit mult pe partea de scenografie, unde decorul și costumele se evidențiază prin acuratețe și calitate. În concluzie, spectatorul se găsește în fața unui excelent film artistic, cu o valoare istorică incontestabilă, realizat cu gust, emoție și măiestrie, de un regizor regizor experimentat.” (Rome Prisma Independent Film Awards)

Între Chin și Amin este un film clasic, care aduce în fața spectatorilor o poveste tulburătoare de viață, petrecută într-una din cele mai crunte perioade din istoria modernă - reeducarea din pușcăriile comuniste. Filmul are la baza întâmplări reale care m-au marcat puternic atunci cand le-am aflat, indiferent că s-au întâmplat în închisoarea din Sighet, în cea din Piteşti sau în altă parte. Discuțiile pe care le-am avut cu câțiva supravieţuitori m-au ajutat să înteleg şi mai bine evenimentele din acea perioadă. Biografiile personajelor principale înglobează lucruri teribile, trăite de mii de deținuți politici din perioada comunistă, însă conțin şi esenţa unor caractere unice şi extrem de puternice.
”Intenția mea a fost să arătăm  că există o altă lume dincolo de această lume concretă, o lume suprasensibilă, cu valori transcendente (dragostea, Dumnezeu, binele), că există o valoare superioară vieții, care are ca efect tocmai triumful acesteia, atunci când totul pare pierdut. Am considerat că a venit momentul ca realitatea brutală a Fenomenului Pitești, despre care nu s-a putut vorbi timp de zeci de ani și care a adus suferințe inimaginabile unui număr semnificativ de oameni, să fie spusă în sfârșit cu voce tare, printr-un film artistic. Așa se face că am decis să investesc toată energia și economiile mele în acest film”, a declarat Toma Enache.Deși tema închisorilor comuniste nu este nouă în cinematografia românească, filmul este primul care abordează cruntul "Experiment Pitești".
În rolurile principale ale filmului care de astăzi va rula în cinematografe îi puteți vedea pe Vali Popescu, Constantin Cotimanis, Ana Pârvu, Kira Hagi.

Suntem la fel de curiosi ca dumneavoastra sa vedem debutul domnisoarei Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi, la doar 24 de ani într-un lungmetraj. Asteptam si confirmarea dansei cu privire la prezenta sa in Baia Mare in seara zilei de 1 Noiembrie la premiera filmului in orasul nostru.
Premiera filmului la Baia Mare va avea loc în prezența regizorului Toma Enache și a echipei de actori.

Pasiunea membrilor Interact pentru cultura, arta si film se manifesta an de an in orasul Baia Mare sub diverse forme prin proiectele clubului si cu sustinerea Rotary si Rotaract. Invitarea regizorului Toma Enache si a echipei de actori la Baia Mare in data de 1 Noiembrie 2019, in cadrul etapei nationale a concursului de scurt metraje We Like To Movie ofera oportunitatea si tinerilor concurenti de a interactiona cu regizori si actori de succes care pot oferi raspunsuri la curiozitati ale profesiei, curiozitati tehnice dar si discutii despre alegerea subiectelor cu impact si de interes pentru public.

Invitatiile pot fi obtinute in avans sau in ziua evenimentului, in limita locurilor disponibile.
Detalii telefonic: 0740207969 (Adrian Dan Pop) și 0722775229 sau 0720600504 (Gorduza Alexandra).
05. START la WiFi gratis in orasele si comunele din Romania ! - Sep 16, 2019 9:42:00 AM
Joi, 19 septembrie 2019 începând cu ora 14:00 (ora României), va fi posibilă depunerea de proiecte în cadrul apelului schemei de finanțare WiFi4EU, adresat localităților din România (orașe, municipii, comune).

Cu un buget total de 26,7 de milioane de euro, Comisia Europeană vrea să realizeze distribuția a 1.780 de vouchere (fiecare în valoare de 15.000 de euro) pentru administrațiile locale europene, pe criteriul primul venit, primul servit.

Pentru a putea aplica la acest program orașele, municipiile și comunele trebuie să urmeze pașii descriși mai jos:
1. Verificați dacă vă regăsiți pe lista potențialilor aplicanți din România.
Vezi lista aici entităților eligibile din România aici: http://bit.ly/ListaROAplicanti 
Lista a fost convenită cu fiecare țară participantă (pentru România - Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale).
2. Dacă regăsiți numele Unității Administrativ Teritoriale pe care o reprezentați în lista mai sus menționată, trebuie să vă înregistrați în portalul dedicat al programului.
Notă: Dacă ați participat la un apel anterior al acestei scheme de finațare nu este nevoie de înregistrare, trebuie doar să vă amintiți numele de utilizator – adresa de email – și parola care ați ales-o anterior.
Adresa de internet pentru portalul dedicat este: https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/home (veți putea seta din colț dreapta sus limba platformei, română).
Dacă este nevoie veți trece la înregistrare în secțiunea înregistrare municipalități. Completați informațiile solicitate de sistem.
3. Contul odată creat poate fi accesat acum pentru încărcarea documentelor cerute de prezentul apel de finanțare.
Veți accesa secțiunea Înregistrarea mea unde aveți butonul Încărca documente. Sunt solicitate două documente de încărcat în sistem:
3.1. Formularul de aprobare a finanțării semnat de reprezentantul legal (primarul municipalității/orașului/comunei), inclusiv o copie a documentului de identitate al acestuia (carte de identitate/pașaport) în spațiul din formular prevăzut în acest sens (format scanat).
Formularul de aprobare se poate descărca din sistem, se listează, se completează cu datele U.A.T./reprezentant legal și se mai adaugă înainte de scanare o copie a documentului de identitate al persoanei care a semnat.
3.2. Al doilea document care trebuie încărcat este - copia unui act de numire sau a unui document care atestă faptul că primarul/șeful municipalității/reprezentantul legal reprezintă localitatea.
Atenție! Numele persoanei trebuie să fie bine lizibil în documentul pe care îl furnizați.

Vă rugăm să vă asigurați că TOATE documentele încărcate sunt complete, semnate acolo unde este cazul și corecte.

4. Așteptați lansarea apelului, joi 19 septembrie 2019, ora 14:00 (ora României), vă logați anterior cu câteva minute în sistem și accesați secțiunea Candidatura mea.
Dați-vă acordul prin bifarea opțiunii „Sunt de acord cu condițiile aferente cererii de proiecte și declar că municipalitatea pe care o reprezint nu este vizată de niciuna din situațiile enumerate la articolul 136 alineatul (1) din Regulamentul (EU, Euratom) 2018/1046”.

Butonul solicitați un cupon valoric va deveni activ la fix ora de lansare a apelului, faceți click și candidatura dumneavoastră va fi înregistrată!

Mult succes!

Informăm potențialii beneficiari români că pentru obținerea finanțării este nevoie de extremă rapiditate, respectiv conectarea la platforma dedicată și solicitarea cuponului valoric în primele secunde de la lansarea apelului! Din acest motiv, sugerăm încărcarea documentelor suport anterior lansării apelului și verificarea acestora. Reamintim că criteriul de acordare a finanțării este primul venit/primul servit!

Primul apel al inițiativei #WiFi4EU, care a avut loc în noiembrie 2018 a fost de maxim succes, cu peste 13.000 de localități care au aplicat din toată Europa pentru un număr de 2.800 de vouchere. Al doilea apel a avut loc în aprilie 2019 și peste 10.000 de aplicanți au concurat pentru un număr de 3.400 de vouchere. 98% dintre vouchere au fost distribuite către aplicanții care au făcut solicitarea în primele 60 de secunde de la deschiderea apelului, evidențiind receptivitatea pentru această finanțare din partea autorităților publice locale și criteriul primul venit, primul servit.
06. Aflați cum să intrați în industria IT! - Sep 16, 2019 9:17:00 AM
Curs java pentru incepatori in Baia Mare, Maramures 23 Septembrie 2019

Te gândești să îți schimbi jobul?

Această întâlnire este pentru tine dacă:
Actualul loc de muncă nu te satisface
Vrei să evoluezi și să câștigi mai bine
Ești interesat de IT, potențialul său și oportunitățile de creștere
Îți place să călătorești și să visezi la posibilitatea de a lucra remote de oriunde vrei
Aveți vreo întrebare sau îndoială?

Vom răspunde la întâlnirea IT Start, unde vei afla:
Cum să începi cursurile de codare și cât timp vor dura?
Cum arată piața IT și de ce este nevoie de atât de mulți programatori?
Cum arată jobul dezvoltatorilor?

Ce trebuie să faci pentru a îți găsi primul loc de muncă și cum te vom ajuta cu asta?
Vei asculta povești despre alții ca tine!
Nu îți amâna visele și planurile pentru mai târziu!

Înscrie-te la întâlniri gratuite și află mai multe despre curs și despre Academie.
https://sdacademy.ro/rakenda-uritusele/
07. Cofetaria Baia Mare Mai Dulce - livrare la domiciliu torturi personalizate si prajituri - May 17, 2019 8:01:00 PM
Cofetaria Mai Dulce de pe bd-ul Bucuresti nr. 8 din Baia Mare, ofera prin intermediul paginii web MaiDulce.ro posibilitatea de a efectua comanda pentru tortul dorit pentru evenimentul dumneavoastra.
Toate torturile aniversare pot fi personalizate direct pe internet iar plata se face cu cardul online.

Este un sistem foarte simplu conceput pentru a usura efectuarea comenzilor pentru tortul copilului sau pentru orice alt eveniment. Astfel nu este necesara deplasarea la magazinul cofetariei, solicitand livrarea comenzii acasa, la un restaurant, la un loc de joaca sau la adresa celor dragi pe care doriti sa ii surprindeti cu un cadou.

Oferta de produse a cofetariei MaiDulce este diversificata, in special putand gasi toate articolele necesare pentru petrecerea copiilor, nunti sau botezuri.
Pentru copii sunt diponibile lumanari cu cifre, desene animate, animale, flori, jocuri, etc, artificii, confetti, masti, baloane, betisoare stelute, pahare si farfurioare cu desenele preferate, servetele tematice, etc...

Ana Braghis ofera si o gama diversificata de figurine din martipan realizate chiar de ea, in atelierul de savoare - mai dulce din Baia Mare.

Daca cele prezentate v-au convins sa incercati, intrati acum pe www.MaiDulce.ro si asteptam si o evaluare critica sau pozitiva a sistemului de comenzi online si livrari propus de cofetaria din Baia Mare.

Cofetaria Mai Dulce Baia Maretorturi, candybar, prajituri nunti, botezuri, evenimente


08. Mersul pe bicicleta - Apr 12, 2019 8:32:00 AM
Mersul pe bicicleta, potrivit specialistilor, reprezinta un sport foarte bun pentru articulatii, deoarece fortifica muschii, exercitand o presiune mai blanda asupra articulatiilor decat alergatul sau mersul pe jos.
Desi este mult mai la indemana sa iti faci un abonament la sala de fitness, ajungi sa cheltuiesti in cateva luni bani cu care ai fi putut sa iti cumperi o bicicleta care, te va tine ani buni. Chiar daca, din punct de vedere estetic, rezultatele mersului pe bicicleta se vad mult mai tarziu, aceasta miscare iti va tonifia corpul astfel incat muschii picioarelor vor capata o forma frumos conturata si chiar intregul corp se va distinge pritr-o tinuta mai frumoasa, iar cu perseverenta vor disparea chiar si kilogramele in plus.
Poti sa arzi multe calorii in timp ce pedalezi, mai ales daca optezi pentru un ritm alert. Asadar, in functie de efortul pe care il depui, poti sa arzi intre 300 si 700 de calorii pe ora, ceea ce face din ciclism o activitate eficienta in controlul greutatii. Este important de retinut ca organismul tau va continua sa arda calorii chiar si dupa incheierea cursei.
Dincolo de beneficiile din punct de vedere estetic si al sanatatii, mersul pe bicicleta este bun pentru starea de spirit. Iesirile impreuna cu prietenii, cu familia sau cu alti pasionati de aceasta forma de miscare, in parcuri sau chiar in afara orasului, reprezinta un mijloc excelent de destindere.
Placerea simpla de a te plimba si de a descoperi peisajul, combinata cu faptul ca la fiecare iesire iti simti corpul tot mai pregatit si dornic pentru pedalare, face din mersul pe bicicleta un sport care ridica moralul. Aceasta ar fi o explicatie pentru zambetul larg pe care il afiseaza iubitorii acestui sport.
In ajutorul vostru vin prietenii de la Ski&Bike Centre care va vor ajuta sa va gasiti bicicleta potrivita pentru voi si familia voastra, chiar din magazinul din Baia Mare, de pe str. Victoriei nr. 3.
09. Când iarna stă în calea iubirii tale - Jan 3, 2019 2:55:00 PM
Ne-a ajuns din urmă sezonul rece. Gerul și neaua se vor instala imediat. Dar unii (unele) dintre noi refuză să se lase înfrânte.

Adolescentele vor să fie frumoase, cu orice preț. Corpul lor, care tocmai a căpătat formă de femeie, se vrea a fi pus în valoare. Dacă prin preajmă e și un Făt-Frumos – și, cu siguranță, este mereu – atunci tânăra este dispusă să sufere oricât pentru a-i plăcea lui. Chiar și să iasă din casă cu burta dezvelită la -10 grade C. Chiar și riscând să fie ninsă pe  „șalele” goale (vorba bunicilor noștri).

La această vârstă, moda este la mare preț. Iar competiția în liceu este acerbă. Cine este cea mai frumoasă, cine este cea mai bine îmbrăcată, cea mai elegantă, cea mai roză fată? Colegele se privesc și se analizează între ele fără milă.

După niște ani, începi să privești spre toate aceste zbateri cu un zâmbet în colțul buzelor. Cu înțelegere, dar și cu puțină ironie. Dar asta numai după ce ai reușit să îl cucerești, după ce ai fost cu el, după ce te-a dezamăgit și după ce ți-ai dat seama că, de fapt, eforturile pe care le-ai făcut au fost mult mai mari decât el ar fi meritat.

N-ar fi fost rău să fi știut atunci, în adolescență, că o fată poate fi sexy și fără să aibă jumătate din trup dezvelit. Că poate fi adorabilă și în haine de iarnă. Că poate fi irezistibilă cu o căciulă haioasă pe cap. Că poate cuceri chiar dacă a optat pentru un pulover și nu pentru un tricou. Că „less is more”.

Și că, dacă aceste argumente nu o conving, ar trebui să se gândească la faptul că o pneumonie o poate ține la pat o lună întreagă. Timp în care o altă colegă, mai sănătoasă, i-ar putea „sufla” iubirea vieții.
Desigur, nimănui nu îi convine ca un lucru banal precum un anotimp rece să stea în calea iubirii sale.

Dar adevărul este că natura este mai puternică decât omul și, decât să ne încordăm mușchii degeaba, mai bine ne adaptăm. Altfel, vom fi ca femeile din secolul XV, care suportau rochii incomode cu crinoline și leșinau de câteva ori pe zi, doar pentru a fi frumoase. Asta era OK atunci, pentru că toată lumea făcea la fel. Numai că, între timp, femeile au mai câștigat niște drepturi.

Cum ar fi dreptul de a se îmbrăca în haine comode.
10. KFC Drive Thru in Baia Mare Value Center, noul mall de pe bd-ul Bucuresti si Margeanului - Oct 14, 2018 8:01:00 PM
Toata lumea vede cum evolueaza constructia noului Mall din Baia Mare, dar nu toata lumea stice ca acolo se va deschide un nou KFC.
Daca in urma cu vreo 5-6 ani ne rugam de KFC si faceam petitii sa vina in Baia Mare iar aripioarele picante si crispy strips se lasau asteptate, acum lucrurile stau total diferit. Maramuresenii iubesc produsele KFC si urmeaza sa se deschida o noua locatie in Baia Mare, Maramures.De data aceasta va fi unul amenajat special pentru a putea comanda la geam si a ridica produsele la geam, direct din masina. 
Mai multe detalii, in curând. Aripi picanteeeeee! 
Vesti interesante si pe Pizza Baia Marehttp://blog.pizzabaiamare.ro
Iar pentru Joburi in Baia Mare nu ezitati


11. Salturi cu parasuta in tandem si zboruri de agrement cu planorul - Sep 30, 2018 9:18:00 AM
Aeroclubul Baia Mare organizeaza in perioada 4 - 8 Octombrie 2018 in Maramures, Baia Mare salturi cu parasuta in tandem si zboruri de agrement cu planorul.

Avand in vedere si incredibilul eveniment Maramures Balloon Fiesta unde participa peste 100 de baloane cu aer cald, cel mai mare festival de acest gen din Romania, va recomandam cu incredere sa va imprieteniti cu cerul si sa-l priviti mai des in perioada urmatoare.

Vino si incearca un salt cu parasuta in tandem de la 3500 de metri.
Pentru detalii si rezervari suna la 0735 302 84712. A fost inaugurata cursa Timisoara - Baia Mare cu trenul privat Astra Trans Carpatic - Sep 8, 2018 12:01:00 PM
Cursă inaugurală Timisoara - Baia Mare a trenului Astra Trans Carpatic! 
Acest automotor modern poate atinge viteze de până la 200 km/h, dar, din păcate, se pare că mai avem de așteptat până guvernul României va ține pasul cu acest tren și va moderniza infrastructura feroviară.

Direct din tren se pot achizitiona bilete.Se pot achiziționa bilete direct din tren la prețul standard. Atenție! Numărul de locuri este limitat - vă recomandăm să folosiți platforma online sau casele de bilete deschise în stații atunci când este posibil.
Societatea ASTRA TRANS CARPATIC SRL operator feroviar cu capital privat, înfiinţată în anul 2014, are ca activitate principală transportul feroviar de călători cu vagoane salon, de dormit şi cuşetă.
Printr-o politică de îmbunătățire a serviciilor ASTRA TRANS CARPATIC SRL va satisface într-o măsură cât mai mare așteptările pasagerilor, prin creșterea calității călătoriei cu trenul, în pas cu evoluția lumii moderne.
Alegând societatea ASTRA TRANS CARPATIC SRL ca operator feroviar de transport ai parte de eleganţă, confort şi promptitudine.
Nevoile clienţilor noştri sunt în centrul atenţiei noastre!


13. investitie ATP Exodus in Centru de Dezvoltare Profesionala la Baia Mare - Aug 9, 2018 12:26:00 PM

Inca din anul 2016, cand a fost invitat ca speaker la conferinta Antreprenori Proactivi, Mircea Cirt, CEO ATP Exodus a fost provocat de participantii la eveniment cu privire urmatoarele afaceri pe care le urmareste si domeniile in care ar investi banii in perioada urmatoare.

Raspunsul lui a fost oarecum neinteles de cei prezenti, care desi se plangeau de lipsa fortei de munca si slaba pregatire a acesteia nu vedea oportunitatea investitiei in educatie pentru dezvoltarea si calificarea profesionala.

Ne aflam in anul 2018 si Mircea Cirt construieste de zor un centru de Dezvoltare Profesionala.
Santierul se afla in lucru iar beneficiarul este firma ATP Exodus srl, autorizatia de constructie fiindu-i eliberata de primaria municipiului Baia Mare cu termenul de executie al lucrarilor de 36 luni, data finalizarii fiind decembrie 2019.

Inca nu stim daca aici vor fi pregatiti doar angajatii ATP sau daca serviciile oferite vor fi contracost adresate tuturor firmelor din oras care vor sa-si instruiasca personalul dar faptul ca lucrurile incep sa se miste este un semn pozitiv.

Speram ca dezvoltarea profesionala nu se va face precum in proiectele POSDRU de dezvoltare a resurselor umane in anii trecuti sau POCU, Programul European Operational Capital Uman in prezent... dar si aceste programe au nevoie de beneficiari seriosi si dedicati in misiunea lor de a dezvolta profesional forta de munca din Baia Mare si Maramures.

Asteptam sa vedem cum evolueaza lucrurile la Centrul de Dezvoltare Profesionala ATP Exodus din Baia Mare.14. Trofeul Tineretii Amara 2018 a fost adus in Maramures de talentatul Andrei Petrus - Aug 6, 2018 11:19:00 AM
Andrei Petrus a facut Maramuresul auzit pe scena celui mai longeviv festival de muzica usoara din Romania. Trofeul Tineretii Amara, mare implinire15. Avantajele mersului pe bicicleta - Jul 20, 2018 11:26:00 AM

Mersul pe bicicleta a inceput sa fie si la noi o activitate des practicata atat de cei mici cat si de cei mari. 
Indiferent ca mergem cu bicicleta in parc sau la serviciu, mersul pe bicicleta are o multime de avantaje
care nu pot fi ignorate.

In afara de zilele ploioase sau cu ninsoare, mersul pe bicicleta este o activitate care se poate face la 
orice ora  fie zi sau noapte cu o investitie minima. Avand in vedere faptul ca odata cumparata, o 
bicicleta nu mai are nevoie si de alte investitii, este mult mai benefica. Asadar, este o investitie pe 
termen lung, de care se poate bucura orice membru al familiei.
Printre avantajele mersului pe bicicleta se numara si avantaje din punct de vede medical, din punct de 
vedere estetic,  din punct de vedere al timpului, pentru ca in timp ce mergi oriunde ai nevoie sa ajungi, 
putand sa te misti si mai usor in orasele aglomerate, in acelasi timp faci si miscare, iar locul de 
parcare nu mai este o problema. Sau chiar din punct de vedere social, deoarece o persoana care se 
gandeste la mediul inconjurator este mult mai bine perceputa decat una care prefera masina ca mijloc 
de transport.
Mersul regulat  pe bicicleta este benefic pentru reducerea semnelor de imbatrinire, este primul pas 
spre a slabi, pedalatul ajutand la arderea grasimilor. Si cine nu isi doreste sa scape de kilogramele
 in plus si sa se mentina tanar?
Ciclismul este o activitate care se poate face in familie, indiferent de ce varsta are copilul. 
Cu ajutorul mersului pe bicicleta petreci timp de calitate cu familia. Iar la Ski&Bike Centre gasesti o 
bicicleta potrivita pentru fiecare, iar preturile sunt foarte avantajoase. In Baia Mare si Satu Mare,
magazinele pot fi vizitate chiar si fizic, iar bicicletele pot fi incercate inainte de a le cumpara.
16. Recomandam cafea to go in Baia Mare. Sponsorizat Andana Pan - Jul 19, 2018 12:29:00 PM
Va recomandam sa incercati cafeaua Pellini Verde, proaspat macinata in magazinele Andana Pan.
Diverse sortimente: cafea espresso, cafea cu lapte, Cafea Latte Macchiato sau Cappuccino, in pahare de hartie cartonata si capac pentru ca de cele mai multe ori o cafea buna la drum este tot ce ai nevoie.
Preturi extrem de accesibile si o calitate peste asteptari. Trebuie incercat.
17. Trei titluri de Campion National obtinute de C.S.S. Baia Sprie la Campionatul National Scolar de schi fond - Mar 2, 2018 2:02:00 PM
In perioada  22-25.02.2018, Clubul Sportiv Şcolar Baia Sprie in colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale, Federatia Romana de Schi-Biatlon, Inspectoratul Scolar al judetului Maramures si  Primaria  Baia Sprie, au organizat  Campionatul National Scolar 2018 - Schi Fond  la categoriile  juniori, cadeţi si copii.

Au participat toate cluburile de specialitate din tara, 127 de sportivi de la 8 cluburi sportive din tara.
Rezultatele oficiale obtinute de sportivii de la C.S.S. Baia Sprie: 3 Locul I, 1 Loc II, 5 locuri III, 3 locuri 4, 5 loc 5, 2 locuri 6, Sportivul Otto Schultz fiind triplu Campion National.

Prima zi:23.02.2018
Locul I – Schultz Otto – copii, individual, 3 km clasic
Locul II – Schiop Andreea – copii, individual, 3 km clasic

A II-a - zi: 24.02.2018
Locul I – Schultz Otto – copii, individual, 3 km clasic
Locul III – Schiop Andreea – copii, individual, 3 km clasic
Locul III – Sovarschi Diana – cadete, individual, 5 km clasic

A III- a zi:25.02.2018
Locul I - Stafeta 3x3 km copii: Schultz Otto, Ungur Raul, Gherghel Stefan
Locul III - Stafeta 3x3 km copile: Schiop Andreea, Toma Maria, Gherghel Ana
Locul III - Stafeta 3x5 km cadete: Sovarschi Diana, Danciu Emilia, Dogaru Andreea
Locul III - Stafeta 3x7.5 km juniori I: Titoc Andrei, Kovacs Rudolf, Ardelean Andrei

Sportivii legitimaţi la Clubul Sportiv Şcolar Baia Sprie, sunt elevi la Liceul cu Program Sportiv Baia Mare, Colegiul Tehnic “Pintea Viteazul” Cavnic, Colegiul Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie, Şcoala Gimnazială Baia Sprie, Şcoala Gimnazială Şurdesti, şi sunt antrenaţi la secţia biatlon şi fond de prof. Ananie Marin, Iring Petru, Pop Eftimie, Scurtu George, Marias Camelia, Mersei Felix, Trif Linda,    sub coordonarea d-nei Director prof. Toma Andreea.
18. C.S.S. Baia Sprie 6 titluri de Vicecampioni la Campionatul National de Biatlon Predeal - Feb 16, 2018 12:40:00 PM

În perioada 8-11.02.2018 a avut loc Campionatul National  - biatlon  copii şi cadeți, la Baza Națională de schi fond şi biatlon Valea Râşnoavei - Predeal unde au participat toate cluburile de specialitate din ţară, cca.100 sportivi.
C.S.S. Baia Sprie, a participat cu  sportivii de la secţia biatlon si a obţinând următoarele rezultate:


În prima zi:
Locul II- SOVARSCHI DIANA – Cadete, proba individual 4,5 km
Locul II –SCHULTZ OTTO – Copii, proba individual 4,5 km
Locul V- TOMA MARIA - Copii, proba individual 4,5 km
A 2 a zi:
Locul II – SCHULTZ OTTO - Copii, proba sprint 3 km
Locul III - SOVARSCHI DIANA – Cadete, proba sprint 3 km
Locul III – SCHIOP ANDREA - Copile, proba sprint 3 km
Locul VII – DANCIU EMILIA – Cadete, proba sprint 3 km
Locul V - GHERHEL ANA - Copile, proba sprint 3 km
Locul VI - TOMA MARIA - Copile, proba sprint 3 km

A 3 a zi:
Locul II - Proba de stafeta 3x3 km cadete, stafeta compusa din   sportivii: SOVARSCHI DIANA, DANCIU EMILIA, DEMIAN JULIETA
Locul II - Proba de stafeta 3x3 km copii, stafeta compusa din   sportivii:UNGUR RAUL, SCHULTZ OTTO, GHERHEL STEFAN
Locul II - Proba de stafeta 3x3 km copile, stafeta compusa din   sportivii: SCHIOP ANDREA, TOMA MARIA, GHERHEL ANA


Sportivii legitimaţi la Clubul Sportiv Şcolar Baia Sprie, sunt elevi la Colegiul Tehnic “Pintea Viteazul” Cavnic, Colegiul Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie, Şcoala Gimnazială Baia Sprie, Şcoala Gimnazială Şurdesti, şi sunt antrenaţi la secţia biatlon şi fond de prof. Ananie Marin, Pop Eftimie, Scurtu George, Marias Camelia  sub coordonarea d-nei Director prof. Toma Andreea.
19. Prima platformă care unește mamele antreprenor - Feb 16, 2018 12:23:00 PM
Mamprenoare, platforma online care unește sub același acoperiș mamele antreprenor românce din țară și din Diaspora, a fost lansată şi oferă promovare gratuită tuturor membrelor Comunităţii Mamprenoare.

http://mamprenoare.eu/ este o platformă care adună într-un singur loc și face cunoscute la nivel național și internațional, atât membrele comunității Mamprenoare, cât și produsele acestora. Astfel, toate cele aproximativ 200 de mame antreprenor membre ale comunității – și numărul lor este în creștere exponențială!-, beneficiază de un profil profesional gratuit pe această platformă. Profilul include povestea trecerii fiecărei membre a comunităţii de la statutul de angajat la cel de antreprenor, o fotografie de profil, precum și datele de contact.

Pe http://mamprenoare.eu/, antreprenoarele își promovează produsele și serviciile și scriu articole de interes public în legătură cu domeniile lor de activitate.

Dezvoltatorii platformei, un cuplu de români care trăiesc în Belgia, intenționează să includă și un forum unde membrele să poată discuta pe diferite teme de interes, cum ar fi parteneriate, organizarea de evenimente publice sau de acțiuni caritabile. O altă idee este includerea pe http://mamprenoare.eu/ a unui modul de webinarii pentru membrele care au expertiză în diverse domenii și care pot ajuta comunitatea să crească.

Comunitatea Mamprenoare este un Business Hub & Accelerator pentru mamele care își doresc dezvoltarea unei afaceri proprii care să le permită să devină independente financiar.

Comunitatea a fost fondată în urmă cu 2 ani de către Alina Bota, mamă antreprenor, economist, cu experiență de peste 18 ani în domeniul financiar-bancar care le este membrelor consultant, trainer si mentor.

„Scopul comunităţii este acela de a oferi mamelor care își doresc să își dezvolte propria afacere inspirație, educație în business și motivație, prin diferite instrumente: workshopuri, întâlniri online și offline, toate concentrate pe rezultate, nu doar pe networking. Educația este personalizată pe nevoi și membrele colaborează în diverse proiecte și se promovează reciproc. Toate acestea, cu scopul de a crește afaceri sănătoase și de a oferi copiilor nostri un model de viaţă echilibrat” spune Alina Bota, Fondatoarea Comunitatii Mamprenoare.

În comunitatea Mamprenoare nu există taxă de membru; intrarea se face prin intermediul unui workshop de antreprenoriat la care mamele sunt invitate să participe pentru a înțelege câteva principii de bază în afaceri care le vor ajuta să ajungă rapid la profit. Mamprenoarele au astfel șansa de a se cunoaște personal încă de la început, dar au și un grup de facebook unde discută și pun la cale întâlnirile de lucru lunare, la nivel local. Comunitatea Mamprenoare are acoperire internațională, cu comunități locale conduse de manageri locali în orașe precum București, Iași, Cluj Napoca, Ploiești, Timișoara, Alba Iulia și lista este în continuă creștere deoarece din comunitate fac parte tot mai multe românce din Elveția, Franța, Belgia sau UK.

Tipurile de afaceri ale mamprenoarelor sunt foarte diverse, de la mici ateliere de produse hand-made până la avocați, psihologi, terapeuți, nutritionişti, comunicatori, poeţi, designeri florali și ciocolatieri.

În 2017, au avut loc mai multe workshopuri “Și mămică, și antreprenor de succes” în țară și în străinătate, iar multe membre au parcurs unul dintre programele de dezvoltare ale unei afaceri de la zero numite “From Zero to Hero”. Anul 2017 s-a incheiat cu o suită de evenimente: o lansare de carte, un workshop și o petrecere în cinstea colaboratorilor și partenerilor mamprenoarelor.

Planurile de viitor ale comunității Mamprenoare includ parteneriate cu alte comunități cu valori comune; editarea revistei în versiune print “Mamprenoare", unde membrele din toată țara vor scrie articole și își vor face auzită vocea; organizarea Târgului Mamprenoarelor - prima ediție urmând să aibă loc între 5-6 mai 2018, în Cluj-Napoca. Este vizată creșterea organică a comunității și, mai ales, a afacerilor membrelor comunității.

Testimoniale:„Am inceput în lumea antreprenoriatului haotic, investind zeci de mii de euro într-un stoc de marfă cu care nu ştiam ce să fac, cui să mă adresez, ce tip de business vreau sa încep şi care este viziunea mea pe termen lung. Norocul meu a fost ca într-o zi am vazut o reclamă cu un curs “Şi mamică, şi antreprenor de succes”. Am cunoscut-o pe fondatoarea comunităţii, care mi-a dat o încredere extraordinară ca acel start pornit prost se poate remedia. În urma şedinţelor de 1 la 1, business-ul meu a început să intre într-o linie dreaptă, să-mi fie clar cui şi de ce mă adresez, am învăţat să îmi valorific corect munca şi am primit motivaţia de care aveam atâta nevoie în această lume a antreprenoriatului. Recomand Comunitatea Mamprenoare tuturor mămicilor care îşi doresc o afacere prosperă”- Ioana Toncean - Business Owner, Yanna Shop, Cluj Napoca

Pagini Utile:
 Mamprenoare pe web: http://mamprenoare.eu/
 Mamprenoare pe facebook:  https://www.facebook.com/mamiciantreprenor/

Contact:

Alina Bota, fondator
tel: 0737/ 809 697

20. C.S.S Baia Sprie participanta la „Cupa Todiral” editia a XIII-a slalom - Feb 9, 2018 4:13:00 PM
In data de 08.02-09.02.2018 pe partia Suior 2, a avut loc concursul de schi alpin dotat cu „Cupa Todiral”, competitie care a ajuns la cea de-a XIII-a editie.

In cadrul concursului, a avut loc o proba de slalom la care au participat sportivi  schiori de la cluburile in judet: Clubul Sportiv Todiral, Clubul Sportiv Scolar Baia Sprie, Clubul Sportiv Alpina.

Organizatorii competitiei din acest an au fost Clubul Sportiv Todiral si Directia Judeteana pentru Sport Maramures, competitie inscrisa in Calendarul  Naţional  si Judeţean  de Schi  Alpin. 

Rezultatele obtinute de sportivii clubului, pe categorii de varsta:
Prima zi:


Categoria:  Copii - pitici 1 - Fete
Locul I – Toma Petra
Locul II – Botis Anastasia
Locul 5 – Hoban Maria
Locul 8 – Debrevzeni Andreea

Categoria:  Copii –pitici 1 - Baieti
Locul I – Csiki Roland
Locul II – Niculescu Vlad
Locul 7 – Horga Lucia
Locul 8 – Lang Napradean David

Categoria:  Copii - pitici 2 - Fete
Locul I – Pop Cezara

Categoria:  Copii –pitici 2 - Baieti
Locul I – Pop Tudor
Locul 4 – Trif Alexandru

A 2-a zi:

Categoria:  Copii - sperante - Fete
Locul I – Nagy-Remetean Jeniffer
Locul 5 – Baltarescu Antonia
Locul 6 – Pop Mara

Categoria:  Copii - sperante – Baieti
Locul I – Toma Razvan

Categoria:  Copii - Fete
Locul I – Csiki Timea

Categoria:  Copii – Baieti
Locul II – Horga Alexandru
Locul III – Botis Alex
Locul 5 – Jugrastan Stefan

Sportivii sectiei de schi alpin de la C.S.S Baia Sprie sunt antrenati de prof. antrenori Andreea Toma, Sebastian Selejan, Razvan Onciu,  director prof. Andreea Toma.
21. Neplacerile calatorilor baimareni in taxi - Jan 14, 2018 6:01:00 PM
Un studiu recent făcut de compania de cercetare de piaţă arată că românii sunt nemulţumiţi de calitatea serviciilor de taximetrie, dar nici nu doresc să plătească mai mult. Potrivit acestui studiu, 97,2% dintre cei care au călătorit cu taxiul spun că au avut probleme, dar 72% nu sunt de acord cu majorarea tarifelor.

Tarifele au crescut deja în Baia Mare la toate firmele care operează în municipiu, astfel că la aceste nemulţumiri deja amintite se mai adaugă şi aceasta, a tarifelor practicate.

Acelaşi studiu a mai arătat că un sfert dintre români utilizează taxiul de câteva ori pe lună, iar 15% apelează de mai multe ori pe săptămână. Acelaşi studiu mai arată că principalele probleme reclamate sunt atitudinea taximetriştilor şi maşinile vechi şi murdare.

De asemenea, un sfert dintre români s-au confruntat cu cazuri în care taximetriştii le-au cerut să nu folosească aparatele de taxare, iar 11,8% reclamă faptul că şoferii au refuzat cursa din diverse motive, în special legate de lungimea traseului. Alţi 11,6% dintre români acuză că şoferii de taxi au încercat să-i păcălească. 10% dintre pasageri sunt deranjaţi de faptul că taximetriştii vorbesc la telefon în timpul cursei, iar 7% de faptul că şoferii fumează în maşină, deşi legea le interzice acest lucru.

Apoi, 9,5% nu au primit bon fiscal după cursă, iar alţi 9% s-au confruntat cu şoferi nepoliticoşi şi agresivi. În fine, o treime dintre români se plâng de maşinile vechi, 24% spun că acestea sunt prea murdare sau miros urât, iar 15% reclamă lipsa aerului condiţionat.

Acelaşi studiu a mai scos la iveală că o altă problemă reclamată este că taxiurile devin brusc de negăsit dacă plouă, dacă sunt în zone cu evenimente, seara sau de sărbători, iar atunci când sunt, totuşi, de găsit, şoferii cer sume exorbitante.

Într-un reportaj realizat pentru InfoMM de jurnalistul Dragoș Hojda, acesta a intervievat băimărenii despre serviciile oferite de taximetriștii din Baia Mare. Iata ce spun băimărenii.

Atunci când vine vorba despre taxiuri şi taximetrişti, băimărenii au şi ei nemulţumirile lor. Pe băimăreni îi deranjează fumatul în maşina de taxi, conducerea taxiului vorbindu-se la telefon sau scriind mesaje, respectiv refuzul unor curse, pe motiv de distanţă.

„De trei ori pe săptămână circul cu taxiul. Cheltui undeva la 50 de lei pe săptămână. Mă deranjează taximetriştii care fumează în maşină, cei care speră că te pot păcăli, alegând rute mai lungi pentru a obţine mai mulţi bani. Laşi bacciş de multe ori, se fac că nu au bani pentru rest de multe ori. Muzica dată la maxim, ca să nu discutăm de gusturile muzicale”, a declarat băimăreanul Cătălin.

„Când fumează în maşină, când te duc pe ce traseu vor ei şi nu te întreabă dacă îţi convine, când vorbesc la telefon sau dau mesaje în timp ce conduc. Sunt lucruri care mă deranjează la taximetriştii din Baia Mare. Am uitat să spun încă un lucru – când refuză cursele pentru că sunt prea scurte”, a adăugat Angi.

„Am avut destule probleme cu taximetriştii, deşi nu circul foarte des. Dar cel mai tare mă deranjează taximetriştii în trafic, că nu ţin cont de nimeni şi nimic, opresc unde îi taie capul, încurcă toată circulaţia, că aşa au ei chef. Din punctul meu de vedere, unii nu ar trebui să practice această meserie”, a mai precizat Maria.

Legat de taxiuri, au existat plângeri depuse la Protecţia Consumatorului Maramureş. O reclamaţie a fost depusă de o băimăreancă care a luat taxiul de la Spitalul Judeţean, taximetristul în zona RFN refuzând să mai continue cursa pe motiv că este prea scurt traseul. Operatorul economic a fost amendat în acest caz. OPC Maramureş spune că nu există temei legal pentru refuzul taximetriştilor pe motiv că e scurt traseul. Băimărenilor li se recomandă să fie atenţi la tarifele practicate, să fie atenţi la „ceas” atunci când se pleacă în cursă.
22. Retail Park Baia Mare - un nou centru comercial in Maramures? - Jan 12, 2018 8:29:00 PM
Retail Park Baia Mare - un nou centru comercial in Maramures?Pe o suprafata de 7 hectare, in orasul Baia Mare s-au inceput demersurile pentru un nou centru comercial. (de aprox 4 ori mai mare decat Gold Plaza aka Vivo Mall Baia Mare)
PUBLICUL ESTE INVITAT SĂ PARTICIPE LA consultarea documentaţiei şi formularea observațiilor (în scris) în perioada 29.12.2017 - 25.01.2018, asupra documentelor disponibile la sediul PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI BAIA MARE, str. Gheorghe Şincai, nr. 37, jud.Maramureş, camera 26, în zilele de luni între orele 13:00-15:00, miercuri între orele 8:00-12:00, joi între orele 13:00-15:00.

Răspunsul la observaţiile transmise va fi pus la dispoziţia publicului în scris la adresa celor interesaţi până la data de 31.01.2018.

Persoana responsabilă cu informarea şi consultarea publicului: Şef Serviciu Dezvoltare Urbană din cadrul Direcției Urbanism, Baia Mare, str.Gheorghe Şincai, nr.37, telefon 0262 211001/182.

Detalii suplimentare gasiti in anuntul facut pe site-ul primariei Municipiului Baia Mare

Planul Urbanistic Zonal “Construire Retail Park Baia Mare, realizare parcări, amenajarea incintei cu spații verzi plantate, alei carosabile și pietonale, împrejmuirea terenului, amplasare semnale publicitare, amplasare post trafo, branșare la utilități, organizare de șantier, amenajare accese, operațiuni cadastrale, generat de imobilul teren situat în Baia Mare, Bld. București nr. 51-53 și str. Mărgeanului nr. 8.  Teritoriul care urmează să fie reglementat prin P.U.Z, este delimitat de următoarele vecinătăți la nord de Bld. București, la sud  este delimitat de str. Mărgeanului, la vest - proprietate privată S.C. Chimprod S.R.L. și alte proprietăți private, la est -Autoritatea Rutieră Română Maramureș, în suprafață de 70.002,00 mp.
Funcțiuni propuse: Pentru zona reglementată se propun 2 UTR-uri, după cum urmează: 
UTR 1 - Subzonă pentru servicii de tip retail park, în care vor fi admise următoarele utilizări: retail park-centru comercial, hypermarket, magazine, servicii financiar-bancare și de asigurări, restaurante, parcaje la sol și multietajate, loisir și sport, etc.
UTR 2 -  Subzona unităților industriale și de servicii, în care vor fi admise următoarele utilizări compatibile cu caracteristicile de funcționare pentru diferite tipuri de unități, activități industriale productive și de servicii, IMM cu profil nepoluant desfăsurate în construcții industriale mari și mijlocii, distribuția și depozitarea bunurilor și materialelor produse, cercetarea industrială care necesită suprafețe mari de teren. 
Indicatori urbanistici propuşi:
• UTR  1  - Subzonă pentru servicii de tip retail park
• POT maxim = 65%
• CUT maxim = 1,2
• RH maxim = P+Mezanin, H maxim pentru retail park și clădiri funcțiuni conexe = 12 m, excepție făcând semnalele publicitare care pot ajunge la înălțimi maxime de 30 m.
• UTR 2 - Subzona unităților industriale și de servicii
• POT maxim = 50%
• CUT maxim = 12mc/mp teren
• RH maxim = 12 m 
23. Artificiile, sursă de stres pentru animalele de companie - Jan 7, 2018 7:29:00 AM

Revelionul este motiv de petrecere şi bucurie pentru noi, oamenii, însă pentru prietenii noştri necuvântători poate fi o perioadă de mare stres. Nu toate animalele de companie reacţionează la fel la zgomotele, luminile şi mirosul produs de artificii şi pocnitori, însă cele mai multe se sperie, iar pentru unele dintre ele petrecerea dintre ani este un adevărat calvar.

În primul rând, trebuie să ştiţi că nu este o idee bună să scoateţi câinele la plimbare în seara de 31 decembrie. Aglomeraţia, luminile şi zgomotele puternice şi chiar mirosul de ars le pot produce panică. Veţi constata că animalul nu vă mai ascultă şi că ar vrea să o ia la goană. Statisticile arată că cei mai mulţi câini se pierd în această perioadă din an.
Cel mai bine ar fi să plimbaţi câinele cu câteva ore mai devreme, iar plimbarea să fie lungă, pentru a-l obosi. Şi, ca o măsură de precauţie, animalul să poarte o zgardă şi un medalion cu numele lui şi numărul dumneavoastră de telefon. Astfel, în caz că se pierde, veţi avea mai multe şanse să îl recuperaţi.
Dacă ţineţi câinele în curte peste noapte, asiguraţi-vă că are o cuşcă sau un loc unde se poate refugia şi unde să se simtă în siguranţă. Ar fi bine să-i lăsaţi ceva bun de ronţăit şi, eventual, să îi puneţi în culcuş o haină de-a dumneavoastră, pentru ca mirosul familiar să îl liniştească.
Chiar dacă animalul dumneavoastră stă în casă în perioada artificiilor, el se poate panica. Artificiile sunt chiar mai înspăimântătoare pentru animale decât furtunile cu tinete şi fulgere, pentru că cele din urmă pot fi prevăzute cu ceva timp înainte, dar artificiile, nu.
Ar fi de preferat ca în noaptea dintre ani să nu vă lăsaţi prietenul necuvântător singur acasă. Prezenţa stăpânului îi va da mai multă încredere. Dacă puteţi să aduceţi în vizită şi un alt animal, despre care ştiţi că nu se sperie din cauza zgomotelor, ar fi foarte bine. Puteţi, de asemenea, să vă asiguraţi că pisica sau câinele dumneavoastră are ceva bun de ronţăit, şi să puneţi muzică sau să daţi televizorul mai tare, pentru a acoperi zgomotele de afară. Asiguraţi-vă că animalul are acces la culcuşul lui şi puneţi-i la îndemână o bluză pe care aţi purtat-o recent. Purtaţi-vă normal, vedeţi-vă de treburi şi nu luaţi animalul în braţe.
Ca măsură pentru viitor, puteţi încerca să obişnuiţi animalul cu zgomotele produse de artificii. Aceasta înseamnă să îi puneţi să asculte înregistrări cu astfel de zgomote, mai întâi cu sonor scăzut, pe care să îl creşteţi treptat. Astfel, prietenul dumneavoastră îşi va da seama că zgomotele nu sunt pericuoase, că nu i se întâmplă nimic rău, şi nivelul lui de stres va scădea. 
24. Calatoreste in si dinspre maramures cu Bla Bla Car - sigur si ieftin - Jan 6, 2018 3:08:00 PM
Pentru toti cei care calatoresc de la #BaiaMare la #cluj sau invers sau chiar si alte destinatii, http://blablacar.ro este un site prin care va puteti gasi un partener de drum de incredere si puteti imparti costurile... Recomandam! #zalau #maramures #sighet #satumare #clujnapoca #timisoara #oradea #borsa #travel #transport #calatorii #sfaturi #distractie #negresti #seini #dej #bistrita #bucuresti #brasov #cavnic Cel mai sigur si rapid transport auto - la orice ora din zi si din noapte. Evaluari de siguranta.


25. "Moarte" si "Donald Trump", cele mai cautate pe Wikipedia in 2017 - Jan 4, 2018 4:21:00 PM
Un top 50 cele mai ciudate cautari pe Wikipedia in 2017 a fost publicat recent, iar rezultatele sunt, in acelasi timp, amuzante si .. morbide.
Lista celor mai ciudate cautari pe Wikipedia in 2017 este deschisa de doua elemente care ne reamintesc ca lumea in care traim este un loc rece si intunecos. "Decesele" au fost cele mai cautate pe Wikipedia in 2017, potrivit mashable.com. Dupa ce s-a anuntat moartea celebrului criminal Charles Manson, la finalul lui noiembrie, 37.387.010 de internauti au cautat pe Wikipedia cuvantul "moarte". Pe locul doi in top se afla "Donald Trump" ( punctul maxim a fost atins pe 20 ianuarie, la ceremonia de investire a lui Trump: 29.644.764 de vizualizari).

"Regina Elisabeta" ocupa locul trei in top. 19.290.956 de internauti au cautat pe Wikipedia "Regina Elisabeta" pe data de 10 decembrie, ziua in care Netflix a lansat al doilea sezon din "The Crown".
Alte cautari notabile pe Wikipedia in 2017 au fost "Meghan Merkle", viitoarea sotie a Printului Harry (locul 5), actrita "Gal Gadot", cunoscuta pentru rolul din "Wonder Woman" (locul 15), actorul "The Rock" (locul 22) si artistul "Ed Sheeran" (locul 35).

Si cateva cautari mai indraznete si-au facut loc in topul Wikipedia: "O. J. Simpson", fostul judecator de fotbal american (locul 32), celebrul criminal in serie "Charles Manson" (locul 34) si "Adolf Hitler" (locul 48).

"Bitcon" a intrat in top 10 cele mai ciudate cautari pe Wikipedia in 2017. Cunoscuta criptomonda a ocupat locul 9. "Facebook" ocupa locul 26, iar "YouTube" se afla pe pozitia 31.

"Moarte" si "Donald Trump", cele mai cautate pe Wikipedia in 2017.
https://www.wall-street.ro/articol/Marketing-PR/217004/moarte-si-donald-trump-cele-mai-cautate-pe-wikipedia-in-2017.html