Blogs Home » Arte » Design » Sisteme de iluminat

Sisteme de iluminat

Stafuri pentru iluminarea casei si biroului tau. Informatii despre becuri economice, idei de amenajare.

Articole Blog

01. Tipuri de iluminare si moduri de utilizare - Feb 21, 2014 11:51:00 AM
Sunt trei mari tipuri iluminare – ambiental, de lucru si accentIntr-un spatiu de locuit se recomanda imbinarea celor trei pentru crearea si delimitarea diferitelor zone si incaperi.Iluminarea ambientala este folosita ca iluminare generala, aceasta are un nivel uniform si o intensitate scazuta ceea ce te ajuta sa vezi confortabil si sa te misti in spatiu fara sa te accidentezi. In multe spatii acesta este principala si singura forma de iluminare fiind cea mai usor de folosit.Poate fi obtinuta cu ajutorul candelabrelor, lustrelor, aplicelor etc montate pe tavan sau pe perete in diverse unghiuri si inaltimi. Iluminarea ambientala este fundamentala pentru orice spatiu locuit.

Iluminarea de lucru sau task lighting te ajuta sa indeplinesti diverse activitati precum citit, gatit, activitati de ingrijire personala, hobby-uri, jocuri etc. Poate fi data de corpuri de iluminat cu led, o lampa de birou, sisteme montate pe dulapurile din bucatarie si baie.Iluminarea de lucru ar trebui sa aiba o stralucire naturala fara umbre pentru a te ajuta sa vezi in detaliu.

Iluminarea de accent este folosita pentru atragerea atentiei pe un anumit spatiu sau obiect. Ca parte a design-ului interior este folosita pentru directionarea atentiei pe tablouri, plante, sculpturi si alte posesii de valoare. Poate fi de asemenea folosita pentru evidentierea unei texturi precum caramida, piatra sau lemn. Acest tip de iluminare este folosit adesea pentru tablouri si fotografii montate pe perete.

Sisteme de iluminatpentru bucatarieBucataria este mai mult decat un spatiu pentru gatit, este probabil cea mai circulata camera din locuinta, de aceea ai nevoie de diferite tipuri de iluminare. Va recomandam sa imbinati iluminarea ambientala cu cea de lucru folosind o sursa de iluminare generala amplasata pe tavan si trei surse de lucru amplasate deasupra blatului de bucatarie sau pe dulapurile de bucatarie.
Sisteme de iluminat pentru sufragerie / livingMajoritatea oamenilor folosesc sufrageria pentru relaxare si socializare de aceea cea mai buna iluminare este cea generala cu posibilitatea de reglare a intensitatii, se poate folosi si iluminarea de accent pentru tablouri si fotografii.
Iluminat ecologicTinand cont de faptul ca majoritatea tipurilor de iluminare mentionate mai sus includ cel putin trei surse de lumina pentru fiecare incapere este absolut necesar sa vorbim si despre posibilitati de reducere a costurilor cu energia electrica.
Becurile economice – sunt disponibile in diverse tipuri, forme si marimi si corpurile de iluminat cu led sunt cele mai bune variante de iluminare ecologice, in cele mai multe cazuri reducand cu pana la 50% factura cu energia electrica.
02. Sisteme de iluminare pentru dormitor - Feb 13, 2014 4:17:00 PM
Fiecare dintre noi isi doreste ca dormitorul sa fie un loc perfect in care sa te poti relaxa, sa te simti confortabil si de care sa ti se faca dor cand esti in vacant.Va oferim in continuare cateva sugestii pentru a crea un spatiu comod, transformari simple care vor avea un impact major asupra spatiului tau.

Lampa din otel pentru birou poate fi folosita si in dormitor oferind suficienta lumina pentru a putea citi o carte, pentru iluminarea generala foloseste un abajur crem sau alb.

Pentru culoare foloseste perne cu accente florare sau o cuvertura cu dungi, este foarte important sa aduci un pic de culoare in viata ta.