Blogs Home » Life » Social » Revolutia Cotidiana

Revolutia Cotidiana

Cu totii traim in cotidian. Ne mai dorim o revolutie?

Articole Blog

01. Vezi cum incearca unii sa te prosteasca - vice.com/ro - Oct 18, 2017 7:27:00 AM


Acum vreo 2 zile a aparut o postare de blog in care este infierat site-ul vice - http://freamatul.com/2017/10/15/manipulareonlinevice/
Chiar ma intrebam cand vor lua atitudine "romanii de bine", "oamenii adevarati", salvatorii de neam si tara. Pana la urma cum isi permite o propaganda occidentalo - sorosista sa promoveze in tara noastra pura si traditionala idei decadente specifice doar civilizatiei liberale revolute, multiculturale ? Cat sa mai permitem intinarea sufletelor noastre eterne cu propaganda tolerantei prostesti fata de pacatosi?

Nu-i asa ca sunteti de acord cu mine? Cum este posibil asa ceva in tarisoara noastra?
Si ne mai si provoaca sa..gandim, sa discutam pe subiecte din astea, tabu pe la noi. Citat din marela ganditor ce tot freamata:
"Observand ca acesta posteaza cu mult tupeu articole sfidatoare ale vice pe diferite teme si adauga descrieri care aveau ca scop evident provocarea discutiilor in contradictoriu si instigarea [...]"

Este imperios necesar ca organele abilitate sa purceada la identificarea acestor criminali, inchiderea imediata a tuturor canalelor de propaganda si pedepsirea lor exemplara (de exemplu o tragere pe o roata de Dacia 1300, in public)
Totodata li se va mai interzice, pe viata, sa mai foloseasca facebook-ul sau alte retele de socializare!

Iar daca institutiile statului nu reztioneaza de urgenta, noi, popurul, in calitate de judecator suprem, avem tot dreptul sa linsam public pe toti cei pe care nu ii consideram a fi conformi cu traditia si fiinta noastra natinala profunda (sic). Astfel nimeni nu-si mai va permita sa ne instige sa gandim, sa ne argumentam credintele ori opiniile. La lupta romani pentru edificarea natiunii traditionale pure si imbecile !!!
02. Legile justitiei - doar o lupta pentru puterea politica - Aug 30, 2017 9:53:00 AM
Legile justitiei reprezinta doar o manipularea a opiniei publice. Unii vor sa preia controlul asupra justitiei; altii nu vor sa renunte la acest control.
Este inca o dovada ca sintem indemnati sa ne preocupe doar problemele neimportante pentru noi - indiferent de varianta acestor legi, sa fiti siguri ca justitia va fi in continuare in interesul celor puternici si va fi oarba in fata oamenilor obisnuiti.

Sunt mai multe parghii prin care am ajuns sa fim prostiti:
- pomenile din banii publici - mai dam 100 de lei la pensionari, asistati sociali, etc
- incurajarea dezbaterior pe probleme marginale, eludand cu totul pe cele cu adevarat importante
- "educarea" oamenilor astfel incat sa accepte de facto situatia actuala prin afirmarea imposibilitatii unei schimabari reale - democratia de acum este rea, dar este cea ma buna forma posibila. Nimic mai fals!

Se incearca sa se introduca ceva cu adevarat nou doar atunci cand apare o cerinta stringenta, cum ar lipsa banilor la buget. Atunci ne grabim sa fim revolutionari, sa implementam ce nu mai exista nicaieri: impozit pe cifra de afaceri, conturi speciale pentru TVA, taxe ciudate. Doar ca altii nu le-au implementat pentru ca pot duce la rezultate catostrafale, nu din conservatorism sau din frica fata de noutate.
Exista lucruri care s-ar putea face - participarea directa a cetatenilor la viata publica prin intermediul noilor tehnologii digitale: identititate certificata digital si posibilitatea de vot electronic in orice chestiune de interes. Astfel am putea trece de la democratie reprezentativa la o democratie tot mai directa, in care cetatenii sa decida direct ce se intampla, nu prin intermediari politici enilorcorupti.
Chestiuni de interes - de exemplu ce cheltuieli publice ar trebui facute si care nu (care este rolul statului in societatea actuala) sau extinderea libertatile individuale si ale comunitatilor nu se regasesc pe nicio agenda politica - nici nu ar avea  politicienii vreun interes in acest sens. Astfel ni se arunca praf in ochi prin chestiuni neimportante pentru noi, care sunt doar lupte pentru putere la cel mai inalt nivel. In final noi, cei multi, ramanem niste sclavi ai celor cocotati in fruntea statului, un stat considerat Unicul, Singurul, Cel mai puternic, etc.

Atat timp cat nu vom avea un rol activ in transformarea societatii in care traim, cat nu vom pune sub semnul intrebarii tot ceea ce ni se prezinta a fi tabu, nu avem nicio sansa de a ne tranforma in ceva mai bun. Suntem condamnati sa lancezim in acest status quo in care personaje ca Dragnea, Codin Stfanescu, Serban Nicolae, Nicolicea vor decide cum trebuie sa traim cu totii.
03. Anthem de Ayn Rand - Jul 3, 2017 7:41:00 AM

Ca mai toate scrierile lui Ayn Rand, nu exista o traducere in limba romana (cel putin de cara sa stiu). Oare asta denota lipsa interesului cititorilor de la noi pentru astfel de subiecte?
Revenind la Anthem, romanul utopic al lui Ayn Rand este cu siguranta o carte deosebita. Descrisa de autor ca un poem, nu un roman, are un numar redus de pagini si este o oda adusa Individualismului.
Personajul principal este Equality 7-2521, care traieste intr-o societate in totalitate colectivizata. Ii este interzis sa aiba ganduri proprii sau sa-si exercite propria vointa. Pe parcursul desfasurarii actiunii, are loc o transforma, o destepatare a individualismului si astfel - eliberarea.

In societatea colectivizata pana la ultimele consecinte there is no life for men, save in useful toil for the good of all their brothers.
Oare trebuie sa urmam calea care ne-o indica altii, ne-o impune legislatia sau morala publica majoritra la un moment dat, fara a incerca niciun moment sa ne gasim propriul drum?

Drumul pana la descoperirea propriei vointe nu este usor pentru Equality 7-2521, dar in final are o revelatie:
I am. I think. I will
si astfel realizeaza ca viata lui pana in acel moment a fost a walk in blindness and cowerdice, his own fate decided by others.

Este o lupta impotriva judecatilor de valoare impuse, netrecute prin filtrul propriei ratiuni: I am neither foe nor friend to my brothers. And to earn my love, my brothers must do more than to have been born. I do not grant my love without reason.

Si totusi, nu individualismul este finalitatea (scopul in sine). Este doar premisa de la care incepe contructia propriei persoane dar si a societatii. Libertatea individuala, eliminarea contstrangerile exterioare nefundamentate de propria judecata sunt baza dezvoltarii unei societati a oamenilor liberi: all the men and women whose spirit has not been killed within them.
Poate ar trebui sa intelegem ca aceasta carte nu este indreptate impotriva societatii umane - omul nu poate trai in afara unei colectivitati, ci impotriva structurilor dictatoriale, socialist - etatiste care inabusa libertatea si ratiunea individului, determinand in final chiar distrugerea comunitatilor umane.
04. Statul PSD intra cu cizmele marxist-leniniste in viata noastra privata - Jun 30, 2017 7:09:00 AM
Mirabolantul PSD se dezvaluieprin impozitul pe cifra de afaceri, care este o imbecilitate economica, ducand direct la scaderea investitiilor private si cresterea preturilor
Este de neinteles cum te poti lauda ca ai in programul de guvernare cresteri de salarii si pensii. De parca nu toate partidele pot sa promita asa ceva. Diferenta este ca PSD-ul este complet iresponsabil si crede ca este suficent sa cresti veniturile, fara sa ai de unde, ca sa demonstrezi ce strategie economica mareata ai. Ne cred prosti. Poate ca multi dintre noi si suntem.

Dar altceva este grav, ceva ce nu este indeajuns de comentat zilele acestea :Statul PSD intra cu cizmele marxist-leniniste in viata noastra privata.
Cateva exemple:
- ideea de a elima pilonul II de pensii - este clar ca se gandesc la acest lucru, fara sa tina seama de principiul ca nu poti sa iei ceva ce NU este al tau (nationalizare pur si simplu)
- revenirea la impozitul global, cu tot felul de asa zise reduceri, astfel incat statul sa poata controla indirect comportamentul cetatenilor
- taxa pe alimentele "nocive" - de data asta statul va hotara ce mancam

In curand ne vor spune si cand sa mergem la WC. Se va face un studiu prin care se va ajunge la concluzia ca daca ne ducem la toalete dupa un program strict, canalizarile vor fi mai eficient folosite = reduceri de cheltuiele de intretinere si investitii, dar si natura va avea de castigat - poate vor putea fi procesate mai eficient rezidurile umane. Nu-i asa ca suna foarte bine? Nu-i asa ca e o politica care ar trebui adoptata de stat? De maine, cine nu se duce la WC in intervalul alocat va plati o spra-taxa ecologico-gospodareasca!

Toate astea se intampla fiindca nu mai exista principiile libertatii individuale, ale libertatii ideilor, ale libertatii de asociere a oamenilor. Toate drepturile noastre sunt restranse (atentie ! - nu interzise, doar, mult mai pervers, descurajate). Ne vor transforma in niste zombi de cetateni corecti, sanatosi, ecologisti, buni platitori de taxe. Iar ciocoii vor domni deasupra noastra, cu acordul nostru, a celor transformati intr-o turma la care se mai arunca cate o mana de fan - o crestere de pensie sau de salarii. Vrei orz, calule? - trage mai tare la caruta mea politica, accepta sa-ti mai strang jugul !!!
05. Beneficiarii terorismului - Jun 6, 2017 1:57:00 PM
Razboiul intareste statul. Terorismul este o forma de razboi
Statul devine mai puternic limitand drepturile politice si econmice ale cetatenilor - libertatile individuale. De aici rezulta clar cine beneficiaza in urma terorismului - etatistii conservatori sifundamentalistii.
Nu spun ca Trump este initiatorul terorismului sau ca l-ar sustine in secret, dar e clar ca e beneficiarul acestuia si fiind, inainte de toate un oportunist, va pune accent pe aceasta problema, va sustine ca o poate rezolva.
Iar cetatenii vor accepta orice in schimbul promisiunii ca va elimina terorismul.
Evident rezolvarea propusa nu este reala - creand mai multe ziduri, cenzurand, discriminand nu poti decat sa-ti creezi tot mai multi dusmani. Sa nu uitam ca islamul are o pepiniera de vreo 2 miliarde de oameni. NU poti neutraliza 2 miliarde....

Evolutia fireasca este pusa in pericol= liberalism - drepturi cetatenesti - democratie participativa -
limitarea etatismului - globalizare - anarhism pana la nivel comunitar.
Spiritele slabe, analfabetii si fricosii doresc sa traiasca intr-o siguranta calduta, vor un tatic care sa-i apere de toate relele, reale sau imaginare.
Pentru acesti inadaptati, oameni slabi, terorismul este pretextul ideal de a-si promova propriile temeri iar oligarhii etatisti de abia asteapta sa-i linisteasca si sa ne transforme pe toti in sclavi
Spiritele puternice trebuie sa reziste , sa promoveze libertatea, conflictul nonviolent, sa-i demaste pe acesti farisei oportunisti.

06. Vitalitate - Jun 3, 2017 5:04:00 PM
O societate sanatoasa se afla in continua schimbare, iar pentru aceasta este nevoie sa manifeste vitalitate, pasiune, conflict.
Cine se opune schimabrii ? - conservatorii = miscarile tradionale, partidele politice clasice, cei care detin puterea in societate, oligarhii politice si inaltii functionari promovati pin nepotism
Cine doreste schimabarea? - fortele vitale, sanatoase dintr-o societate, oprimatii, discriminatii si idealistii.

Care sunt motivele pentru care cineva si-ar dori o schimbare a societatii?

Un prim motiv - cel legat de insasi existenta unui individ
Vrbim aici de nevoile primare -hrana, adapst, sex. Refugiatii, cei care sunt nevoiti sa-si paraseasca propriile case sunt reprezentantii acestei categorii. De asemnea acele categorii carora li se refuza ridicarea din saracie extrema.
Cei "locali"-  beneficiari pasivi ai ajutoarelor sciale, oameni fara adapost sau fara individualitate nu prezinta interes. Ei sunt o masa amorfa, ovina.

Al doilea motiv - invidia = existenta unor paturi sociale evident segregate/ discriminate. Si aici se folosesc paleiative - vezi de exemplu politica suedeze de "nivelare" a societatii
Reprezentanti - nationalisti radicali, ultra-religiosi, bolsevismul, national-comunismul, o parte din miscarile anti-globalizare etc

O data ce aceste 2 motive devin perifice in societate lumea poate sa se refugieze in conservatorism. Istoria i-a invatat pe conducatori ce sa faca: nationalism, monolism cultural (inclusiv toleranta multicultarula nonconflictuala)
Acesta se manifesta pe 2 nivele - pastrarea staus-quo-ului la nivel intern si izolarea de extern, evitand astfel orice "pericol" de transformare.

Mai exista doar 1 motiv - idealismul - dorinta de a transforma societatea umana in numele unor idealuri. Marxistii din tarile dezvoltate, activistii ecologisti, anarhistii sunt reprezentatii acestui curent

Oricare din aceste 3 "motoare" este pozitiv prin ceea ce genereaza - dorinta de schimbare, vitalitate necesara pentru a aduce ceva nou, pozitiv, progresiv.

Orice societate care a ramas fara dorinta de a se schimba, fara vitalitatea unei parti semnificative a celor ce o compun, nu poate decat sa se plafoneze, sa esueze, sa iasa in afara istoriei si in final sa devina un muribund din care se vor hrani noii pradatori.
Mumificarea ca forma de rezistenta, trebuie combatuta. Luptati pentru schimbare, revoltati-va impotriva situatiei actuale, incercati sa imbunatatiti lumea - altfel existenta voastra va fi, in mod impardonabil, agoista si pasiva.

07. Vataful - Apr 4, 2017 6:07:00 AM
In tara cersatoriei generalizate un vataf a preluat fraiele. Zambeste larg pe sub mustata si toti am cazut cu piciaorele in sus asteptand blagoslovenia etatista.

Si cum sa nu-l iubesti pe vataf? Demonstreaza ca bunastarea poate creste din pix, prin cresterea continua a salariilor bugetare, a pensiilor si a ajutoarelor sociale. E o schema Ponzi clasica (un Caritas) care beneficiaza si de inflatia scazuta cu care a pornit. Genial ! Spiritul autohton isi demonstreaza inca o data superioritatea intrinseca (sic). Doar daca nu ar fi toti ofticatii din jur care incearca sa-i puna bete in roate ....

Cu totii facem sluj in fata pomenilor. Pentru ce este gratis se merita intotdeauna sa inchidem ochii, sa ne ploconim, sa relaxam perceptele morale si sa inghitim. Sa traiesti pe spinarea altora, in special a unui stat impersonal este visul oricarui smecheras !

Sa revenim insa la cei ce se opun din pura oftica si din frica de concurenta! Totusi, la ei e in general mai bine pentru cetateanul mediu.... Dar de ce e mai bine la ei? De ce castiga un medic mai mult la ei decat la noi? E o nedreptate flagranta ! In mod evident reusesc asta doar prin exploatarea salbatica a noastra, a sclavilor care muncesc din greu, zi de zi la muncile de jos, a oropsitilor istoriei imperialiste occidentale.
Ce sa mai zicem de scursurile care sunt platite sorosist? Ele sunt singurele care mai incearca sa puna frana inaintarii fulminante a "new deal-ului" propus de vataf. Dar nu pot avea casig de cauza...dupa cum ne-au invatat marxistii, istoria este implacabila si ceea ce trebuie sa se intample, se va intampla. Programul de guvernare este un scriptum sanctum care ne va mantui !

Inca nu va place de vataf? Lasati ca se lubrifiaza cu niste declaratii optimiste, tipice comunismului cu fata umana si, gata, o sa va alunece pe gat mai ceva ca o sardea. Cu gustul de peste stricat de dupa va trebui sa va obisnuiti. Voi si cei care vor plati datoriile acumulate in stil grecesc.

Aferim, vatafe !
08. Cand slugarnicia devine politica de stat - Jan 6, 2017 8:40:00 AM
Nimic mai gretos decat modul in care noul guvern PSD se manifesta in fata tatucului Dragnea. I-a ales bine.
Prea putini se plang de aceasta situatie. Probabil ne place ideea de a exista o mana forte in spatele marionetelor din guvern.
Tentatia dictaturii e puternica la prea multi dintre noi.
Chiar credeti ca un sistem politic asemnator cu cel construit de Putin ori Erdogan este ceea ce ar trebui sa ne dorim cu adevarat? Un sistem autoritar nu faca altceva decat sa sugrume orice fel de opozitie, orice fel de opinie contrara celei oficiale si pe termen lung distruge initiativa, autonomia, distruge insasi capcitaea de a gandi a  majoritatii cetatenilor.
Se ajunge la o tara de sclavi, o masa amorfa usor de condus catre diverse scopuri, dar care nu va fi niciodata in stare sa mai produca ceva nou, careia i se va fi ditrus capacitataea de a gandi liber, de a se descurca fara un protector care sa-o indrume.

Pentru cei ce asta va doriti, va doresc succes in ipostaza larvara de sclavi ai unei societati gregare. Sa va conduca telemormanul.
Toti cei care doresc sa fie liberi, sa se poata manifesta conform propriei constinte si conform propriilor calitati - avem datoria de a lupta cu insasi ideea existentei unei astfel de guvern. Nu conteaza ce poate sa nu sa faca (probabil mai nimic), conteaza ca duce la prostirea, inabusirea initiativelor, delasarea unei intregii societati.
Actionati conform propriilor convingeri, nu va lasati subjugati !!!!
09. Lamentari - Dec 14, 2016 9:29:00 AM
Motto: Mais où sont les neiges d'antan? (un medieval betiv)

Cauti ceea ce nu exista, spiritualitati fantasmagorice, dubioase idei folosite in loc de anti-depresive.
Te plangi de prezent, de decaderea contemporanilor in numele unui trecut nebulos, vazut acum ca un un paradis pierdut.

Utopii blegite, divinitati spoite, melancolii ticnite. Toate nu arata decat neputinta ta de a face fata prezentului, de a te ingropa in trecut, in imposibil. Scuza ta  este ca toate lumea este impotriva ta. Universul s-a hotarat sa nu te lase sa te manifesti ca fiinta plenipotentiala ce esti de fapt; hoardele raului, ale mediocritatii impure s-au aruncat asupra ta si ti-au furat stralucirea intrinseca

Serios? Este mai bun(a) decat din jurul tau? Te consideri deasupra trivilialitatii zilei de azi?
Poate ca esti....dar atunci trebuie sa fii in stare sa schimbi ceva, sa faci ca lucrurile sa devina asa cum iti doresti. Ai aceasta datorie fata de tine si, spui tu, fata de cei din jur.
Altfel esti un las egoist sau o lasa egoista.
10. Frica - Dec 12, 2016 12:05:00 PM
Romanilor le este frica. Frica ca nu au ce pune pe masa, frica ca nu au bani, frica ca nu un medic competent la care sa mearga, frica de tot si toate.
- De unde aceasta frica? Romanii asteapta un salvator, pe cineva care sa-i scoata din mocirla si acesta NU vine, vad cum nimeni NU este in stare sa-i ajute.
- De ce romanii au nevoie de altcineva care sa-i ridice? Pentru ca le este teama de risc, le este teama sa-si asume responsabilitati, sa lupte cu forte proprii si sa reuseasca in ceea ce-si doresc

Asa am ajuns un popor de lasi, care nu este in stare nici macar sa voteze un partid nationalist (chiar daca cred in ideile extrimiste de acest gen). Prefera mesajul moderat, incurajator al tatucului care are grija de tot poporul. Acesta este electoratul romanesc si din acest motiv psd-ul va castiga intotdeauna pe aceste mealeaguri.
Mai sunt si cei care se considera superiori, care reusesc sa aiba o viata decenta dar nu-si doresc sa riste sa aibe mai mult. Se multumesc sa se manifeste in limitele apararii de tip ecologist (adica apara frunza verde pura in fata toxicitatii antropice) sau arhotectonic (adica apara ruine insalubre). In rest - shaorma identitara si lipsa crasa de idei sau mesaje puternice.
Restul nu conteaza - sunt doar ametiti care voteaza din inertie.

Si daca cei oropsiti cu adevarat asteapta cu mana intinsa, obedienti, cu capul plecat ca sa nu-l taie vreo secure imaginara, si daca cei ce se considera intelectuali progresisti se multumesc cu mediocritatea imediata, cine ar mai putea sa mai aduca vreun suflu nou in societatea noastra?
Sper sa existe acele forte umane in unii dintre voi, cei care va doriti mai mult, care vreti o schimbare profunda, adevarata, carora nu va este teama de nimeni si de nimic. Sper sa existe printre voi Oameni care sa fie gata sa lupte pentru o idee si care sa nu accepte compromisul facil, sa va ridicati in numele unui ideal adevarat sa fiti gata sa va infruntati teama de a lupta singuri si sa actionati.

Altfel suntem un popor mort.
11. Anarhism - Dec 7, 2016 9:10:00 AM
Motto:
What [do] we wish to include by the term 'the State' [?]…..It not only includes the existence of a power situated above society, but also of a territorial concentration as well as the concentration in the hands of a few of many functions in the life of societies….A whole mechanism of legislation and of policing has to be developed in order to subject some to the domination of others
Kropotkin

Ma intreb de ce nu mai exista astazi acea dorinta de schimbare, acel fior revolutionar care a dus in trecut la transformari istorice majore. Oare o burta plina si ceva circ mediatic sunt suficiente sa ne ingenuncheze cu adevarat???
Oare nu mai exista idealuri pentru care sa dorim sa luptam?
Oare nu ne mai dorim sa fim liberi, sa fim proprii nostri stapani?
Depindem atat de mult de putearea malefica a statului incat preferam o stare vegetativa in locul unei vitalitati normale oricarei fiinte umane adevarate?


Ne mai miram de ce europenii sunt ingenunheati de o mana de refugiati (fta de cele 500 milioane de locuitori din Europa, cele cateva milioane de refugiati sunt nesemnificative). Ne-am pierdut vitalitatea, dorinta de a transforma lucrurile, de a evolua, de a lupta continuu pentru o schimbare, pentru altceva. Anchilozati, cu un fals aer de superioritate suntem la cheremul unor barbari care se ridica deasupra noastra prin forta propriilor credinte (oricat de arhaice sau simpliste ar fi).

Acceptam tot ce vine de la un stat legiuitor, fara sa se mai intrebe daca legile sunt juste sau daca mai putem schimba in societate. Obedienta a devenit o cutuma
Nu mai stim care este sensul adevarat al unei administratii centrale, ne inchinam precum niste credinciosi ignoranti la Statul Providenta. Aceasta dogma s-a impus in asemnea masura incat am ajuns sa credem ca pana si lupta impotriva sistemului actual trebuie sa o facem respectand regulile tocmai acestui sistem ! Arhitectii acestui totalitarism socilogic pacifist pot fi mandri - tensiunile sociale sunt inabusite cu succes in toate tarile "civilizate". Doar barbarii veniti de prin tari mai calde sau musulmane nu au fost civilizati indeajuns incat sa fie subjugati asemeni noua

E timpul sa ne trezim, sa constentizam ca suntem fiinte libere, responsabile de popria soarta !!! Sa ne ridicam impotriva fortei distrugatoare etatiste care a ajuns sa sufoce orice initiativa personala !! Sa renuntam la statutul de cetateanului loial de tip zombie si sa ne afirmam propriile credinte fara teama, fara concesii, fara oprelisti induse artificial !!!
12. Dreptul la revolta - Dec 6, 2016 7:31:00 AM
Motto: Razboiul este parintele tuturor, rege peste toti. Pe unii ii face zei, pe altii oameni, pe unii robi, pe altii liberi

Revoltele populare sunt singurele care au dus la rasturnarea unor regimuri draconice  si inlaturarea status-quo-urilor de tipul "pleaca ai nostri, vin ai nostri". Statul, aparator intotdeauna al regimului politic existent (fie el si "democrat"), isi exercita forta de coercitie pentru a inabusi astfel de manifestari. Dar cetatenii obisnuiti ar trebui sau nu sa sustina aceste actiuni ale statului? Au dreptul de a rasturna ordinea eixistenta?

Sunt adesea pomenite in legatura cu revoltele moderne intersele personale si motivele egoiste ale manifestantilor, de castig imediat (accedere la putere, avantaje materiale, jaf , agresiune,  violuri), trecandu-se cu vederea tocmai interesul general de schimbare a situatiei politico-administrative existente  In toata educatia patriatarda, nationalista, etatista, care pune accent pe siguranta cetateanului si pastrarea stabilitatii in societate se spune ca doar golanii, huliganii, intelopii, tinerii drogati si anarhisti sunt cei care pericliteaza aceste deziderate.

Dar oare, in numele sigurantei si stabilitatii, putem suprima orice initiativa revolutionara ? Suntem sau nu dispusi sa renuntam la confortul lanced si apasator al monotoniei cotidiene pentru a actiona in vreun fel? Dorim sa ne manifestam si altfel in afara de a injura politicienii pe la colturi de bloc, spargand seminte si dand pe gat cate o sticla de bere sau pe stadioane ori discoteci? Energia se consuma pe lupte de cartier fara sens, certuri cu iz de gelozie ori galerii care se cearta pentru cluburi de fotbal din care se imbogatesc interlopi.

Orice noua genaratie, pentru a putea sa aiba access adevarat la puterea politica si economica trebuie sa se bazeze pe relatiile "de clan" deja existente. Nepotismul si interesele de grup sunt mai evidente azi ca oricand. A reusi fara sutinere "din spate" este foarte dificil si se intampla foarte rar. Si totusi fiecare generatie are dreptul de a-si exercita drepturile de conducere a societatii, de a incerca sa aduca un suflu nou in politica, administratie si economie. 

Revoltele celor care sunt impotriva sistemul existent, "revolutiile" din tarile arabe, manifestarile antiglobalizare, anarhismul juvenil sau stangist par a arata ca exista o neliniste in toata lumea iar o revolta generalizata ar putea fi posibila. Traim intr-o lume globalizata, iar acest lucru inseamna ca si revoltele populare trebuie sa fie globale pentru a avea un impact adevarat. Altfel deturnarea acestor manifestari devine mult prea facila.
13. Zombie - Dec 6, 2016 7:29:00 AM
In lumina cruda de neoane grupate in fel si fel de haite, sunt un biet zombie, constient de propria natura. Oglinda nu ma-nseala, fac parte din mortii vii ai unui nou mileniu.
Gulere albe pline de scursurile secretate de creierele descompuse...o armata plina de zel a potentatilor de azi, ce duc sociologia manipulativa la rang de arta.
Slujbasi meniti sa tina un status quo lipsit de viata.
Am nevoie in asta seara de carne dulce, de sange proaspat, de fiinta tare...Obosit de-o lunga zi de munca, ma gandesc la viagra necesara pentru a-mi imbatosa vanitatea ce apare atunci cand cineva iti inghite vascozitatea masculina.
Iar mai jos....pe strada jegoasa....
Marea masa a celor cu carne macra. Imberbi tinuti in turma, cu pasiunile manipulate spre astrologii bizare, pline de sperante vane, iluzii tot desarte.
Ecologisti ce tin la..Gaia, vegani in devenire ce au drept zeu vreun..Micinovski, ce burdihanul plin din plata sfaturilor date.
Se cred Harap Alb si gasesc vreun Span in persoana vreunui Chior, cameleon perfid, marinar de cursa mult prea lunga.
Sau poate isi scuipa-n san cu spaima ca acum au parte de imbecili si plagiatori ridicoli care nu-s in stare nici fecala sa si-o ascunda sub vreun pres mai acatarii.
Viitorul pare sa degenereze sumbru....
Iar deasupra tuturor troneaza Troli imensi, grasi si verzui ce stapanesc aceasta lume, Troli ce ling libidinos pocalele si se infrupta din tot ce zboara...
Taxonomia simpla e enervant de seaca....
Strivit de-atata plictiseala, gonesc nebun s-ajung la pamantul reavan. Cu mainile ca niste gheare scurm in tarana neagra. Unghiile se rup, carnea sangereaza...
Imi caut sicriul ascuns in adancurile intunecate. Sa stingem lampa, poate se vor ivi zorile poetului indian.
14. Intro - Dec 6, 2016 7:27:00 AM
Hei, voi ce stati pe scaunele indiferentei trandave
Sa aruncam tastaurile in aer, sa rupem firele ce ne inconjoara, sa zdrobim monitoarele plictiselii insignifiante

Iesiti afara!

Potenta ne invigoreaza simturile sleite de prea multa vreme
Simtiti ? Distrugerea definitiva a realitatii imediate, inrobitoare; scrasnetul dintilor inclestati ne patrunde in creierele ce stau sa explodeze!

Zburati prin ferestre !

Suntem cainii flamanzi ce musca cu incrancenare din ultima speranta
Sa umilim demonii neputintei apasatoare
Dati capul pe spate sa se auda urletul visceral al furiei interioare. Turbati de viata sa ne traim pasiunea !
Forta ascutita, penetranta a trairilor primare dezmembreaza dezgustul, mila, sila, golul, complezenta cea facila...

Iesiti in strada !

Impreunarea suprema a vointei colective va matura linistea ipocritilor sinistri, monotonia abjecta a celor mediocri
Sa nimicim avocatii ascunsi a unor lumi apuse, gulerele albe ce ne conduc spre nepasare !

Moarte celor ce ne stau in cale!