Blogs Home » Personal » Personale » Rayuela

Rayuela

Un blog despre oameni frumosi si lucruri frumoase, despre evenimente interesante. Blogul promoveaza micii intreprizatori, piesele de teatru, cartile si diverse oportunitati.Articole Blog

01. Haine noi pentru bucătăria mea - Jan 25, 2021 2:09:00 PM
Anul acesta ne vom muta la casă. Sperăm ca toate să meargă bine, dar noi am început deja să ne informăm în legătură cu modul în vrem să arate bucătăria, ce electrocasnice să luăm, ce mobilă, etc. 
La cuptor și plită ne gândim toții în primul rând, dar hota este la fel de importantă, dacă nu chiar mai importantă. De calitatea ei depind curățenia în bucătărie, să nu se depună grăsime sau aburi pe mobilă și pereți. Recunosc că unde stăm acum, am amânat foarte mult să ne punem o mobilă și consecințele se văd: e foarte dificil să păstrezi totul curat din cauza că se fac depuneri pe mobilă și faianță. 
De aceea, ne-am hotărât să alegem un brand care pune accent pe calitate, funcționalitate, eficiență dar și design. Hota trebuie să se îmbine armonios cu mobila, cu stilul bucătăriei tale și cu celelalte electrocasnice. Astfel, ne-au atras hotele de la Faber, un producător care respectă toate aceste principii. 
Noi ne vom orienta către cuptor și plită incorporabile, cu un stil minimalist, elegant, ușor modern. De aceea, și hota trebuie să aibă un stil similar, dar să aibă și o capacitate de absorbție mare. Pe mine m-a atras un model de hotă decorativă de la Faber, cu o putere foarte mare de absorbție de 700 mc/h. 


Negrul elegant, funcția de touch control și iluminarea LED o fac potrivită pentru bucătăria modernă pe care o am în minte. Pe lângă modernism, iubesc minimalismul, iar această hotă pare simplă, dar arată foarte bine și face ceea ce trebuie să facă. 
Cred că fiecare dintre noi trebuie să învețe din greșelile pe care le face și să aleagă mereu mai bine. Pentru noi, e important să avem spațiu, să avem o bucătărie dotată, funcțională, dar și estetică pentru că stai zilnic acolo și o ai pentru câțiva ani înainte să mai faci o renovare. Așa că, mai bine, dai un ba în plus și alegi ceva care te atrage și vizual, și funcțional. Minimalismul în bucătărie înseamnă un spațiu aerisit, în care fiecare obiect are un rol foarte bine definit, dar conferă și valoare din punct de vedere estetic. 
02. Anul 2021 - anul schimbărilor în locuința ta - Jan 25, 2021 1:05:00 PM

Așa cum ne place să ne schimbăm coafura sau lookul, și casele noastre au nevoie de reinventare. Noi plănuim ca anul acesta să ne mutăm de la bloc la casă și deja suntem în căutare de electrocasnice. Le înlocuim și pentru că sunt vechi, dar și pentru că avem alte așteptări acum. Suntem consumatori mai bine informați, știm mai bine ce ne dorim, bugetul este altul. Suntem mai atrași de tehnologie și de modul în care aceasta este încorporată în electrocasnice pentru a ne face viața mai ușoară, dar și mai plăcută. 

Un astfel de brand este Toshiba pe care îl admir pentru produsele care îmbină foarte bine principiile eficienței cu un design inedit și noile tehnologii moderne de pe piață. Dacă acum 10 ani, ne-am axat pe electrocasnice albe, acum sunt înclinată spre un design mai futurist, culori negru sau inox și touchscreen. De asemenea, să fie prietenoase cu mediul, mai mari și, în același timp, cu mai multe funcții. 

Astfel, pentru mașina de spălat, prefer una care să aibă și uscător. Este mult mai eficient așa și din punct de vedere al spațiului utilizat. Am și pus ochii pe o mașină de spălat de la Toshiba. Punctele ei forte sunt: 

1. programul rapid de 10 minute (la actuala mașină, cel mai scurt program este de 30 minute)

2. uscător încorporat pentru maximizarea spațiului și eficiență sporită

3. clasa energetică A ce asigură eficiență energetică și economii pe termen lung

4. capacitatea de 8kg atât pentru spălare, cât și pentru uscare este destul de mare și contribuie la eficientizare. Folosești un singur ciclu de spălare, comparativ cu mașini de spălat standard de 5 kg. 

5. designul frumos. Până la urmă, mașina de spălat trebuie integrată în decorul băii tale și vrei să arate frumos. Îmi place că arată stylish. 

6. Hubloul are un diametru mare ceea ce ușurează scoaterea rufelor.

7. Blocare copii. Mașina mea veche nu are un astfel de mod. 

8. Are câteva programe cool: 45 minutes to wear, spălarea rece sau Color Alive care protejează culoarea hainelor, dar consumă și mai puțină energie.

9. Iluminarea Led a tamburului creează un efect interesant. 


10. Funcții inteligente ca Sense Slide (touchscreenul panoului de comandă) și Sense Dose pentru dozarea optimă a detergentului. 

Și mai sunt multe alte funcții care pot diferi de la model la model, toate respectând principiile de bază ale calității Toshiba. 

Combina frigorifică este următoarea pe listă. Avem, în prezent, o combină veche, albă, de 293 l volum total și am realizat că vrem ceva mai mare, cu o culoare mai închisă și mai modern. De exemplu, pentru a regla temperatura la congelator și frigider, trebuie să deschid frigiderul și să folosesc ceva pentru a regla manual temperatura pe nivele, pentru că nu are afișaj. 

Atrasă de tehnologie, aș vrea ceva cu afișaj digital în exteriorul combinei și să pot seta temperatura exactă, fără să văd doar o treaptă generică. 

Toshiba este soluția și aici. Am pus ochii pe o combină de 316 litri cu multiple funcții: raftul care glisează sprre exterior, controlul precis al temperaturii prin funcția dual-temp control, displayul este cu touchscreen (adică dorință împlinită), designul este compact și elegant, culoarea gri mat, aproape negru este modernă, capacitatea energetică este A++, ceea ce conferă garanția protejării mediului și economiilor pe termen lung. 


În concluzie, abia aștept să am de unde alege. Asta este frumusețea vremurilor actuale. Poți găsi modele clasice, dar, care, în același timp, să integreze și tehnologii moderne. Trerecerea de la veșnicul alb la un gri mat sau chiar negru mi se pare mai potrivită. Dau un aer elegant băii sau bucătăriei tale. 


03. Chocotelegrama aniversării noastre - Jan 24, 2021 12:10:00 PM

Recent, am aflat de existența unui produs inedit - ChocoTelegrama. În facultate, am învățat că la produse comune, de uz curent, cum este, spre exemplu, și ciocolata, companiile nu pot să se remarce foarte mult pentru că toate oferă cam același lucru. În cazul ciocolatei, îmi veți spune că poți avea n variante de ciocolate cu diverse arome și combinații. Știu, dar tot vei găsi o grămadă de branduri care îți vând aproximativ același gust, doar că au un ambalaj diferit. 

Chocolissimo vine cu un concept inedit, acela de a trimite o ChocoTelegramă, îmbinând, astfel, gustul catifelat al ciocolatei belgiene premium cu posibilitatea de a personaliza acest produs în funcție de persoana căreia i-l oferi și de relația voastră. În plus, din start, există acel caracter romantic (în sensul romantismului ca perioadă istorică și literară) al trimiterii unei telegrame. Frumos, inedit, original și unicat. 

M-am jucat și eu puțin cu posibilitatea de a crea o astfel de telegramă și iată ce a ieșit. Pe lista cu idei de cadouri trebuie să pui și cadourile din ciocolată belgiană premium. 


O să explic puțin la ce m-am gândit când am creat această ChocoTelegramă. Pe 24 februarie, de Dragobete, eu și partenerul meu împlinim 16 ani de relație și m-am gândit că ar fi frumos să primească o surpriză dulce de la mine. Am ales varianta cu ciocolată decorativă, deși se putea alege și un mesaj din ciocolată. Fiecare dintre cele 8 iconițe (eu le zic charms) are o semnificație aparte pentru noi. Nu o să dezvălui semnificația din spatele fiecărei iconițe, dar am început ca doi tineri cu fluturi în stomac și inimioare în jur și vrem să continuăm la fel până la acei bătrânei cu ochelari. Trifoiul reprezintă norocul că ne-am găsit dar și multele bucurii pe care le-am întânit de-a lungul acestor ani. Buha cu ochelari este un inside joke, o glumă a noastră. 

Cu siguranță fiecare dintre voi poate crea o altă succesiune de simboluri care să fie o dovadă a aprecierii voastre pentru celălalt. Pentru alții, poate mesajul text este cheia sau o combinație a acestora.Ocazii de a dărui aceste ChocoTelegrame sunt multe, nu ai nevoie nici măcar de o dată anume. Este un cadou pe care îl poți face oricând celor dragi, arătându-ți aprecierea, iubirea și recunoștința pentru un prieten, un partener, un profesor sau cineva din familie. Cine nu iubește cadourile din ciocolată și de câte ori ai posibilitatea să trimiți o telegramă dulce cum este ChocoTelegrama din ciocolată belgiană premium?

Cu un astfel de cadou inedit, nu ai cum să dai greș. Mai e puțin până în luna iubirii și ai ocazia să faci o surpriză frumoasă cuiva drag. Fii creativ și nui uita: nu avem nevoie de o zi specială pentru a face un cadou persoanelor dragi din viața noastră. 

***Articol scris pentru proba extra-concurs Chocolissimo lansată via SuperBlog. 


04. Bitdefender - soluția românească care te protejează online - Jan 24, 2021 11:24:00 AM

Am decis să scriu acest articol de ziua Unirii pentru a vă prezenta un brand românesc de talie internațională în domeniul securității cibernetice. Am folosit foarte mulți ani Bitdefender Antivirus Free și nu am avut niciodată probleme. Este gratuit și o bună ocazie de a testa soluția oferită de Bitdefender. Astfel, poți vedea dacă ești mulțumit și, apoi, să investești mai mult într-o soluție completă. 

Ce este interesant la soluțiile oferite de acest brand românesc este că au produse pentru o gamă variată de dispozitive: PC, Mac, dispozitive mobile cu Android și iOS, dar și o variantă multiplatformă. Prețurile sunt rezonabile pentru acest gen de produse, având în vedere grijile de care te scapă. 

Experiența mea cu antivirusul gratuit de la Bitdefender a fost și este una foarte bună. Nu este intrusiv ca alte antivirusuri, panoul de control este simplu, intuitiv și prietenos. Nu mănâncă multe resurse ale calculatorului și are diverse setări, astfel încât să te simți protejat atunci când navighezi online. 

Fiind cadru didactic, apreciez ca fiind foarte importantă alegerea unei soluții plătite mai ales când lucrezi foarte mult de acasă. Soluția multiplatformă de tipul Bitdefender Total Security oferă protecție completă pentru 5 dispozitive, timp de 1 an și are o reducere importantă. Chiar și fără reducere, are un preț foarte bun. 


Majoritatea dintre noi folosim doar antivirus pentru calculator, dar și telefonul are nevoie de protecție, poate chiar mai mult aș zice eu. Avem tot felul de aplicații, inclusiv bancare, conturi pe diverse site-uri și toate sunt accesate de pe smartphone. Mai bine investești într-o soluție cibernetică decât să regreți ulterior. 

Pentru mine, antivirusul gratuit reprezintă calea cea mai bună către soluția plătită. Te poți covinge sigur daă merită sau nu. Eu apreciez acest brand și pentru faptul că este românesc și ar trebui să promovăm mai mult aceste branduri. În plus, și suitele complete au o perioadă de evaluare gratuită de 30 de zile.

Pe lângă o soluție de protecție instalată pe device-ul tău, trebuie să adopți câteva obiceiuri sănătoase: folosirea unui serviciu VPN, schimbarea periodică a datelor de conectare, actualizarea sistemului de operare și a antivirusului, atenție sporită la tentativele de furt cibernetic, activarea opțiunii de autentificare în doi pași, nu amesteca sarcinile de lucru cu cele personale și respectă procedurile de lucru impuse de angajator (preferabil să nu folosești același dispozitiv pentru aceste activități), nu permite aplicațiilor să colecteze date. 


05. Balsamurile Lenor Happy si Relax - Dec 15, 2020 11:19:00 AM

Recent, am primit spre testare 2 tipuri de balsam de la Lenor: varianta Happy si varianta Relax. In primul rand, am ramas placut impresionata de ambalaj, de culorile vibrante, dar si de aceste nume dragute. Am fost foarte entuziasmata si am decis sa le incep simultan pe amandoua. 


Am folosit mai intai balsamul Happy si mi-a placut ca are o aroma intensa, dar totusi mai discreta decat varianta Relax care mi s-a parut mai energica. Depinde foarte mult de gusturi. Ambele sunt placute și, mirosul este potentat mai ales daca folosesti si capsulele Lenor. 

Pretul este foarte bun, iar un recipient ajunge pentru aproximativ 50 de spalari. Cu siguranta, un astfel de balsam face toata diferenta. 

#BuzzLenorBalsam #LenorBalsam #BuzzLenorMoods


06. Productivitatea ta pleacă de la scaunul pe care stai - Nov 28, 2020 6:18:00 PM

Mulți dintre noi nu realizează că productivitatea muncii noastre ține de mulți factori, printre care și scaunul pe care îl folosim atunci când lucrăm. Pentru cei care lucrează de acasă, alegerea scaunului este foarte importantă. 

Ce am învățat eu din experiență și greșelile pe care trebuie să le eviți când cumperi un scaun1. În primul rând, nu alege în funcție de preț. Am făcut această greșeală și nu e cel mai bun criteriu. Nu spune nimeni că nu trebuie să alegi un produs cu un raport preț-calitate bun, dar renunță la ideea de a alege cel mai mic preț. 
2. Nu subestima importanța scaunului pe care stai. Deși ar trebui să petrecem mai mult timp mișcându-ne, realitatea este că majoritatea stăm foarte mult la birou pentru a lucra. Deci, dacă petreci cel puțin 8 ore la birou, ia în calcul următoarele criterii de funcționalitate ale scaunului tău: 
Scaun directorialSpătarul trebuie să fie suficient de înalt pentru a-ți susține spatele. Aici am greșit eu. Am luat scaune cu spătare mici și am avut dureri serioase la nivelul umerilor. Șezutul trebuie să fie destul de gros. Dacă e prea subțire, te va durea fundul și chiar dacă nu sună prea delicat, asta e realitatea. Vei sta 8 ore în fața calculatorului pentru a lucra și productivitatea ta va avea de suferit dacă te sucești tot timpul sau chiar ai dureri. Știu ce spun, am trăit-o și nu cred că sunt singura. Roți antiderapante pentru a proteja podeaua. Știu că nu e primul lucru la care să îți fugă mintea, dar trebuie să ai grijă și la podea. Baza mobilă ajută la o deplasare ușoară, deoarece un scaun bun este și mai solid, deci mai greu. Când lucrezi, poate nu folosești atât de mult funcția recliner, dar sunt sigură că stai pe scaunul de acasă și atunci când privești un film, citești o carte sau comunici cu prietenii online sau ca mine, poate obișnuiești să mai joci și câte un joc video. Scaun gamingsuportul lombar este și el important. Poate dacă ai 20 de ani, nu știi încă despre vorbesc. Eu am vreo 35 și am realizat că, după ce stau mult timp pe scaun, mă doare spatele în zona lombară. Acesta e un motiv care trebuie să te facă să înțelegi că scaunul pe care petreci destul de mult timp este foarte important pentru sănătatea ta, starea de bine și productivitatea muncii tale. cotierele asigură un suport important pentru brațele tale. Deși majoritatea scaunelor au cotiere, e important ca acestea să fie confortabile. Eu am pățit o chestie ciudată acum câțiva ani. Am stat așa de mult cu mâna pe o cotieră proastă de plastic tare încât am dezvoltat o problemă la braț. Deci, cotierele trebuie să fie tapițate sau să fie dintr-un material moale și plăcut. Accesoriile pentru casă - un alt ingredient pentru creșterea productivitățiiPe lângă un scaun confortabil, e important să ai și niște accesorii drăguțe care să creeze un spațiu propice lucrului și să îți crească energia. Adesea, ignorăm micile detalii, dar am învățat că ele fac diferența. 
Un tablou în stilul preferat și o statuetă decorativă pentru birou pot ajuta la crearea unei atmosfere plăcute. Mie îmi plac tablourile scandinave, în culori neutre, care au un mesaj pozitiv. Îmi crește energia și lucrez mai cu spor. Fie vorba între noi, am acasă mesaje motivaționale și inspiraționale în multe locuri (oglinda din dormitor, ușa de la ieșire). Cred că e important să încercăm să fim fericiți în viață și, uneori, e nevoie doar de câteva detalii potrivite și inspirate. 
Tablou Bonami
Pentru birou, aș alege o bufniță din ceramică. Nu știu de ce, dar mă atrag aceste păsări. Nu cred să aibă legătură cu numele meu de familie (Puiu)? Sau are? :) Glumesc. Nu știu dacă știți, dar bufnița este văzută în cultura chineză ca un simbol al prosperității, iar principiile de design interior feng shui consideră bufnița un semn al norocului. Decoratiune ceramicaTrecând peste aceste aspecte, e simpatică, nu-i așa? Eu am și una din lemn, cu fular de Crăciun, pe care nu am mai pus-o în cutia cu decorațiuni și am lăsat-o tot anul pe birou. De câte ori o văd, mă binedispune.  
Buha mea de Crăciun mi-a furat scaunul de gaming
Indiferent ce alegi, pune preț pe calitate și pe confort. Scaunul pe care stai și câteva accesorii drăguțe te pot ajuta să fii mai productiv și să faci o muncă de calitate și să te așezi cu drag, în fiecare zi, la birou. 
Viața e prea frumoasă să o petrecem în condiții neprielnice! Alege ceva ce îți place și tratează-te așa cum meriți, cu respect și căldură. 
07. Cadouri utile și frumoase pentru cei dragi - Nov 28, 2020 1:07:00 PM

Vine Crăciunul și este un prilej pentru noi toți să facem pauză, să ne relaxăm și să ne bucurăm de noi, de cei dragi și de faptul că am trecut cu bine prin acest an. Proba 25 din competitia SuperBlog ne provoaca sa reflectam la idei de cadouri pentru prietenii și familia noastră. 


Anul acesta, cu distanțarea fizică, nu am mai făcut atât de multe vizite la ai mei și îmi e tare dor. Aș vrea să le fac cadouri utile și frumoase, călduroase și cumva, atunci când le poartă, să se gândească la mine, la noi toți împreună. 


Cadouri pentru prietenul meu

Deoarece stăm împreună, aici nu e foarte complicat de știut ce să ofer și clar cadoul este oferit în persoană. Niciodată nu ai prea multe pulovere, mai ales în sezonul rece, așa că aș lua un pulover pentru bărbați, din lână pentru a fi funcțional (deci călduros), dar și drăguț, cu un design atrăgător. Știu că are prea multe pulovere în culori neutre și că îi place să mai adauge din când în când și culoare, așa că aș alege culoarea muștarului. M-a atras puloversul Comfort Up - Medicine de la Answear, deoare este dintr-un tricot de grosime medie, călduros, care cade bine pe corp.Dintre gecile pentru bărbați, mi-ar plăcea să îi iau una nouă. Probabil iarna aceasta vom fi călători în orașul nostru, așa că ne trebuie haine care să ne țină de cald. Cine spune că nu poți purta o geacă de schi la câmpie? :) Glumesc, cred, dar e bine să fii pregătit. Niciodată nu se știe cum va fi vremea sau vremurile. Îmi place geaca Geox deoarece este căptușită, groasă, are o culoare veselă și s-ar potrivi ca sil. M-a atras că are glugă și, cel mai important, deoarece încercăm să protejăm natura, ne plac amândurora aspectele ecologice ale obiectelor vestimentare, atunci când facem o achiziție. Această geacă are sistemul EcologicWarm, adică folosește fibre reciclate, moi, care conferă o bună izolare termică. 


Cadouri pentru părinți

Pentru tata, aș lua o cămașă pentru bărbați, una mai clasică și în culori neutre. Am încercat în trecut să îi iau ceva mai colorat, care întinerește și cred că a rămas purtat doar în ziua de Crăciun. Unii sunt mai tradiționali. Trebuie să facem cadouri care plac celor cărora le oferim, nu nouă. 

Pentru mama, aș alege un pulover de damă din troct subțire de la Desigual, de culoarea chihlimbarului. Mamei îi plac culorile mai vesele, spre deosebire de tatăl meu, așa că, sunt sigură, va aprecia acest pulover drăguț, mai ales că este și pentru mărimea XL. 


La final, cred că e important să ne facem și nouă cadouri, cu atât mai mult cu cât pe 5 ianuarie este și ziua mea de naștere. Pentru început, mi-ar fi necesare niște cizme de damă, confortabile, potrivite pentru plimbări prin oraș. Botinele din colecția Tommy Jeans (foto jos) mă atrag prin design, prin stilul nonconformist. Se închid cu fermoar, dar au model cu șireturi, fiind o combinație interesantă de stiluri. 


Și mai am o sensibilitate pentru rucsacurile de damă. Multe femei au genți, eu ador un rucsac roșu. Îmi place să car multe lucruri după mine și să am încălțăminte comodă, așa că un rucsac este cea mai bună alternativă. Iar un rucsac Trussardi Jeans este potrivit atât pentru un stil mai casual, cât și pentru o zi în care adopt o ținută mai profi. 


Pe lângă aceste cadouri utile și frumoase, deoarece oricine are nevoie de haine, încâlțăminte și alte accesorii, toți iubim un vin bun, o carte sau o ciocolată. Ori aroma unei cafele în dimineața zilei de Crăciun. 

Un cadou trebuie să îndeplinească mai multe cerințe pentru a fi apreciat:

1. să fie făcut din suflet

2. să fie făcut cu gândul la ce îi place celuilalt și nu la ce ți-ar plăcea ție să primești.

3. să fie util, dar și plăcut din alte puncte de vedere. Un pulover este util deoarece ne ține de cald, dar, în același timp, te face să te simți mai aproape de cel care ți l-a dăruit atunci când îl porți. 

Indiferent ce cadouri alegi să oferi anul acesta celor dragi, e important să le spui că îi iubești, îi apreciezi și te bucuri că sunt bine. Trebuie să fim creativi și poate va fi cazul să schimbăm anumite obiceiuri. Până și Moș Crăciun are alte obiceiuri acum. Asta nu trebuie să ne opreasca din a face cadouri și a ne distra, chiar dacă vom apela mai mult la mediul online pentru acest lucru. 

Chiar dacă nu ne putem vedea familiile și nu putem sărbători ca în anii trecuți, cu siguranță putem face o comandă online pentru cei dragi și să ciocnim împreună un pahar de vin într-o întâlnire online. 

Voi ce cadouri faceți celor dragi și cum procedați în aceste vremuri? 


08. Teatru absurd la Flanco in Centrul Comercial Auchan - Nov 28, 2020 11:03:00 AM

Nu stiu daca stiti, dar centrele comerciale Auchan din tara organizeaza un concurs. Daca inscrii in concurs un bon de minim 49 lei, poti castiga diverse premii. Eu am cumparat ceva de la un magazin Flanco din centrul comercial Auchan (mouse cu incarcare de 50 lei) si am castigat un voucher de 50 lei oferit de centrul comercial Auchan pentru a fi folosit la Flanco, in cadrul centrului comercial. 

Pe 25 noiembrie, gasesc un joc de PS4, Ratchet si Clank, la 80 lei. Pentru a nu plati transport, am vazut ca are rezervare in magazin, desi produsele de tip jocuri video nu sunt disponibile pentru a fi cumparate direct fizic (ceea ce nu stiam, dar am observat ca nu le mai au pe raft). In fine, am rezervat in magazin si ar fi trebuit sa dau voucherul plus 30 lei. 


Primesc mesaj ca jocul va fi pregatit in 60 minute si am la dispozitie 48 ore sa il ridic, asta ar fi insemnat vineri, pe 27 noiembrie, ora 23. Verific contul meu de client zilnic sa vad cand sunt pregatite, deoarece sunt 3 etape la Flanco. 


S-a facut vineri, ora 15 si primesc mesaj ca au pregatit produsele si ca am 48 ore la dispozitie sa le ridic. M-am gandit ca daca lor le-a luat 40 ore sa pregateasca un joc aflat in magazin, probabil se aplica 48 ore de la data primirii mesajului. De obicei, asa functioneaza. Mai erau 5 ore pana la inchiderea magazinului si, deoarece lucram in tot acest interval, am zis ca merg sambata (adica azi, pe 28) la prima ora, adica la 9, cu speranta ca va fi in regula. Am mers pe ideea ca, si daca expira rezervarea (pentru ca platforma lor e confuza), nu ar fi avut cine sa ia produsul in timpul noptii cand magazinul era inchis.


Si aici incepe teatrul absurd

Actul 1 Avem jocul, dar nu vi-l dam

EU către angajatul Flanco (unul din 10 angajati cred, prezenti in magazin; erau mai multi decat clienti): Am primit ieri un sms ca produsul rezervat de mine este gata si ca am 48 de ore sa il ridic. 

Angajatul 1: sub ce nume?

Eu: Nume Prenume. 

Angajatul 1: Nu figureaza nimic in sistem, a expirat rezervarea la ora 23 aseara. 

Eu: Dar sms-ul spunea ca am 48 de ore.. 

Angajatul 1: A expirat, nu se poate.

Eu: Inteleg (desi e absurd sistemul lor), dar daca ieri produsul a fost pregatit de dvs, de ce nu pot sa il iau acum? Banuiesc ca nu l-a cumparat nimeni. 

Angajatul 1: Noi nu avem jocuri la vanzare in magazin, doar online.

Eu: Dar totusi, exista jocul, as vrea sa il cumpar.

Angajatul 1: Nu se poate fara rezervare si v-a expirat.

Eu: Ok, atunci pot face rezervare acum, pe loc, ca sa iau produsul? 

Angajatul 1, parca usor exasperat de indrazneala mea de a veni sa cumpar un produs: Daca o faceti dvs, da, eu nu pot sa fac din sistem. 


Actul 2 Luam totul de la capat, platforma e crazy

Eu, ma intorc cu spatele, fac 2 pasi mai departe, rezerv produsul, care, surpriza, acum era chiar 49,99 lei. Si imi spun, in sinea mea, ca macar voi da voucherul de 50 lei si ma aleg cu un joc gratuit. Dupa 1 minut cat butonez rezervarea, ma intorc catre angajat, care era altul, intre timp, ca sunt foarte multi: Buna ziua, am o rezervare. 

Deodata, apare si angajatul 1: Sa stiti ca dureaza cam 10 minute sa apara in sistemul nostru.

Eu: Dar am primit mail, am numarul rezervarii, puteti verifica in sistem, totusi, poate apare?

Angajatul 1, cu mare greutate, apasa niste taste: Nu apare, in 10 minute. 

Eu: In regula, astept. Si ma plimb prin magazin, timp in care nu am loc sa ma uit la produse pentru ca sunt prea multi angajati, si cam deloc clienti. (E totusi sambata la 9). Unul duce o foaie, unul verifica niste preturi, unul ma intreaba daca poate sa ma ajute (altul ca doi deja ma intrebasera la ghiseu de rezervare). 

Dupa 10 minute, eu ma indrept spre ghiseu: Ma scuzati, apare cumva in sistem rezervarea? 

Angajatul 2: Nu apare inca. Sub ce nume aveti?

Eu (intrebandu-ma de ce a spus ca nu apare daca nu stie cum ma cheama): Nume Prenume. 

Angajatul 2: Apare acum. Ne ducem sa il pregatim. 

Eu, in sinea mea: Alea 10 minute in care au asteptat sa apara rezervarea in sistem, oare ce au facut cei 10 angajati din magazin ca in magazin nu erau decat 1-2 clienti care se uitau si nu aveau treaba la ghiseu sa faca vreo plata. 

Astept, astept... si slava domnului, a venit Angajatul 2. Cred ca angajatul 1 se saturase de obraznicia mea de a veni sa comand un produs cu rezervare, produs ascuns in debara. Oare ce manager s-o fi gandit la decizia asta inteleapta? Am vazut cateva rafturi chiar goale, deci nu cred ca spatiul era o problema. 

Actul 3 Voucherul extraterestru 

Nu le spusesem intentionat ca am un voucher de 50 lei dat de centrul comercial Auchan pentru a fi cheltuit la Flanco pentru ca nu am vrut sa explodeze neuronii angajatilor la ora aceea. 

Dupa ce am vazut ca au trecut 10 minute si au gasit jocul (ma temusem la un moment dat ca nu au jocuri in debara), le spun: Am acest voucher de 50 lei. Deja l-am vazut pe Angajatul 2 cum se pierde. 

Angajatul 2 face un semn catre colega lui, angajat 3 sa vada ce e cu acel voucher (zici ca am scos un iepure din joben sau le-am aratat un extraterestru, probabil ca ar fi fost mai putin socati). 

Angajata 3: Acesta e pentru Altex.

Eu: Nu e pentru Altex, scrie Flanco (practic era sigla Auchan si magazinul partener Flanco). 

Angajatii 2 si 3, uitandu-se la voucherul pe care erau doar cateva randuri. Angajata 3, descopera ultimul rand: Acest voucher nu se poate folosi pentru asigurari, RCA, si alte produse de acest gen. 

Dandu-si seama ca un joc video nu este o asigurare, mai cauta. 

Eu, gandindu-ma ca poate nu vor sa ia voucherul pt ca era de 50 lei si jocul de 49,99 lei, spun: Scrie pe spate, ca daca produsul e mai ieftin, nu puteti sa imi dati rest, dar nu scrie ca nu il pot folosi. (am patit in trecut si a trebuit sa cumpar o punga, deja eram cu ochii dupa pungute). 

Angajata 3, dandu-si seama ca nu stie ce sa faca, se duce in depozitul de unde aparuse jocul. De la momentul intrarii in magazin, trecusera cam 25-30 minute deja. 

Dupa 5 minute in care analizaze voucherul si incercase sa introduca in aplicatia lor un numar generic, 123 dat de Auchan acestui voucher si in care nu merge, apare si angajatul 1 sa analizeze si el problema. Angajata 2, isi tinea mana la frunte, necajita de beleaua cu acest voucher de care nu stiau cum rasarise in acest Univers. 

Eu: Stiti, este un voucher dat de Auchan in cadrul concursului de sarbatori si dvs, deoarece faceti parte din centrul comercial, ati fost selectat sa puteti primi  acest voucher. 

Angajatul 2 era uimit de grozavie si, am avut impresia, parca avea un respect in privire pentru faptul ca sunt asa informata :) 

La acest moment, Angajatul 2 nu facea nimic, era depasit de situatie, angajata 3 isi tinea mana la frunte si nu avea o solutie dar se uita insistet la ecran, cu speranta si angajatul 1 s-a hotarat, in cele din urma, sa se ocupe si el. A parut mai priceput, necomunicativ ce-i drept. Nu am auzit nicio scuza pentru nimic, nici ce se intampla, nimic. 

Actul final: Evrika! Am reusit!

In fine! Dupa 45 minute petrecute in magazin, au reusit sa imi dea produsul si sa ia voucherul. Nu inainte sa imi ceara adresa, adresa care era in contul de unde facusem rezervarea. Eu, uimita, am intrebat: adresa de e-mail? Ei, nu, adresa de acasa. Nu mi-au spus la ce le trebuie. Daca voiau sa verifice identitatea mea, puteau cere buletinul ca adresa o stiu pe a multor oameni deci nu am vazut sensul. Ei nu s-au obosit sa explice, iar eu eram prea obosita sa mai intreb. 

Nici acum, in contul Flanco, produsul nu apare pregatit pentru a fi ridicat, sau ridicat. Desi au trecut 2 ore. 


Sunt socata de absurdul acestei situatii. Sper ca, daca mai e cineva care castiga un voucher la ei, nu va mai petrece atata timp acolo, cu angajati mirati.

Cateva sugestii gratuite pentru Flanco:

1. De ce ai jocuri ascunse in debara cand ai loc pe rafturi? De ce sa faci un sistem de rezervare care nu functioneaza?

2. Daca din diverse motive, nu vrei sa vinzi jocurile decat prin rezervare, de ce platforma e atat de varza? Nici acum, produsele deja ridicate si platite nu apar pregatite si ridicate.

3. Daca dupa 40 de ore, trimiti sms clientului ca ai pregatit produsele si ca are 48 de ore sa le ia pana expira rezevarea, poate ar trebui sa specifici ca tie ti-a luat 40 de ore sa il scoti din debara si clientul mai are 8 ore, sau daca magazinul se inchide mai devreme, mai are 5 ore.... ar fi mai usor. 

4. De ce ai atatia angajati, Flanco? De ce nu ii pregatesti? Nu ti-e mila de ei? 

Sfat: Angajatul 1 ar fi trebuit sa procedeze asa: Ne scuzati, asa e facuta platforma. A expirat rezervarea, dar nu e nicio problema, puteti sa faceti alta iar si imediat aducem si produsul din debara. 

In realitate, a trebuit sa insist, ca sa pricep ca pot face din nou rezervarea. Altcineva in locul meu, ar fi fost inclinat sa plece pentru ca asta era atitudinea angajatului 1, o tot tinea ca mi-a expirat rezervarea si ca nu poate face nimic. De fapt, putea. Putea sa spuna ca au in continuare produsul, ca il pot rezerva si totul se va rezolva. 

In schimb, el a fost iritat de insistenta mea si de faptul ca am rezervat din nou produsul, desi, repet, nu erau clienti, nu era coada, nu statea nimeni sa astepte, iar ei erau 10 angajati (cu aproximatie, fara unii ascunsi in debara, ca e posibil si asta). 

Alta greseala a angajatului in tratarea clientului. Au asteptat 10-15 minute sa apara rezervarea in sistem, ceea ce inseamna ca eu am primit mailul cu numarul rezervarii mai repede decat sistemul lor, ceea ce e stupid, deci schimba platforma, Flanco! In alea 10 minute, niciun angajat nu s-a dus in debara sa ia produsul sa il pregateasca. Au asteptat 10 minute ca dupa aceea sa mearga in debara sa caute jocul si asta sa dureze inca 5 minute. 

Pentru mine, a fost ca o piesa de teatru absurd aproape free, pentru ca time is money, dar Flanco, pentru Dumnezeu, ce faci? Daca acceptai rezervarea de ieri, produsul era 80 lei, azi a fost 50 si cu voucher, nu am mai platit nimic. Pentru mine, a fost ok, dar tu, Flanco, vrei clienti, vrei bani?

5. Centrul comercial Auchan si Flanco voi comunicati cand aveti concursuri in care sunteti implicati amandoi? Nu e normal ca angajatul sa nu stie ce sa faca atunci cand vede un voucher. Ii pregateste cineva, vorbeste cineva cu ei? 

6. Sunt angajatii Flanco multi si prost platiti si de aici atata dezinteres si slaba pregatire in tratarea clientului? 

7. Scuzele cand faci un client sa astepte, cand nu mai sunt clienti in magazin, deci nu merge scuza cu aglomeratia, cand 3 angajati nu reusesc sa opereze un voucher si sa faca o vanzare de 50 lei pentru un joc aflat in debara care se vinde doar cu rezervare, cand platforma e asa de varza incat trimite mesaje intarziate si confuze si contul de client nu opereaza aceste schimbari..... sunt o chestie de bun simt elementar. 

A fost o experienta ciudata si nu e prima data. Imi pare rau pentru ca e un brand romanesc dar nu asa se face! 
09. Brandingul personal și harta vieții - Nov 25, 2020 5:52:00 PM

Prin prisma meseriei mele, mi-am dezvoltat în timp un brand personal. Sunt cadru didactic de 13 ani (îi voi împlini pe 1 Decembrie) și am trecut prin mai multe etape. Cred că e important să te gândești la cine vrei tu să fii, cum să fii perceput, cum să te pozițienezi pe harta vieții și asta cât mai devreme. 

Brandingul personal și popularitatea online - experiența personalăPoate că primul gând când vorbim de influencer sau branding personal nu este legat de cadrele didactice. A dezvolta un brand personal și a fi influencer nu înseamnă că vei urmări mereu să vinzi ceva cuiva. De altfel, consumatorul de astăzi este inteligent și nu mai gustă acel tip agresiv de încercare de influențare în mediul online. Așa se întâmplă și cu studenții mei. Am fost determinată de conjuctură și de nevoia constantă de a evolua și a mă adapta noilor tendințe să îmi creez o imagine și să încerc sau mai bine spus să fac tot posibilul să formez tinerii, dincolo de transmiterea de informații. 
Cu studentele mele în drum spre o competiție de planuri de afaceri (eu, spate stânga)

Cu alte cuvinte, la baza brandingului personal trebuie să se afle întotdeauna o misiune și o viziune puternice. Acestea reflectă menirea ta în viață și se aseamănă destul de mult cu misiunea unei firme. Este normal ca pe parcursul vieții, acestea să se schimbe și să te transformi sau să faci un rebranding al persoanei tale. 
Brandurile sunt mai mult decât un simplu nume de produs, ascund în spate un set de valori care pot influența oameni, decizii ale acestora. Așa și cu brandul personal. Unii oameni sunt populari. Majoritatea putem face o diferență în domeniul nostru. Fie că ești blogger generalist sau de nișă, un influencer pe Instagram sau alte rețele sociale sau chiar un simplu profesor, poți influența oamenii. 
Dacă vrei să afli mai multe, poți urma niște cursuri de branding personal care să te îndrume în urmarea celor mai eficiente strategii prin care poți deveni o versiune îmbunătățită a ta și, în funcție de domeniul tău, să devii mai popular în mediul online și nu numai. 
Trăim vremuri în care consumatorul poate deveni un influencer marketing, are nevoie de exercițiu, de pasiune și de creativitate. Pentru mine, blogul este doar o mică parte din ceea ce fac și nu ține de brandingul meu personal. Fac această mărturisire într-o competiție SuperBlog :). Cam ironic, știu. Asta pentru că misiunea și sfera mea de influență sunt în altă zonă. Și sufletul meu, aș spune... Sunt norocoasă și recunoscătoare că am cea mai frumoasă meserie (pentru mine), că fac ceva ce iubesc cu adevărat. 
Eu (stanga) cu studentele mele la finalul unei competiții

Specialist și influencer la catedrăDin 2015, după ce am împlinit 30 de ani, am realizat că nu întineresc și că am nevoie să fac mai mult. Am dezvoltat proiecte extracurriculare pentru studenții mei din pasiune și fără niciun câștig material (Cronica Studentului, o revistă online, ajunsă la aproape 50 numere, editată profesionist, exact ca marile reviste; un cerc de marketing craiovean, un ONG pe educație, fondat împreună cu două foste studente, un club de carte - Vocea cititorului Craiovean). 
Coperțile Cronicii Studentului (ne găsiți pe Facebook)

Unele proiecte au mers mai bine, altele au trebuit adaptate profilului tinerilor. De la dorința de a transmite informații, am realizat că cel mai mult mi se potrivește partea de influencer, de formator de oameni, de mentor. Nu de puține ori, tineri pe care nu îi cunoșteam au venit să îmi spună că au auzit de mine de pe Facebook, că mereu postez informații utile pentru ei. Un alt tânăr a venit la admiterea la master să îmi mulțumească. Am rămas uimită deoarece nu știam că făcusem ceva special. Îi dădusem cu 2 ani înainte o recomandare pentru o companie multinațională unde acum avea o poziție bună. Un alt student s-a simțit motivat să învețe design grafic după ce i-am provocat la proiectul de practică să facă ceva inedit pe partea de marketing educațional. Acum lucrează în domeniu. 
Dacă ne uităm la definiția influencerului, este acea persoană care influențează o anumită nișă prin conținutul postat în mediul online. Totul a început cu aceste proiecte create pentru studenți și cu prezența mea online, cam la orice oră din zi și noapte (între timp, am realizat că timpul personal este și el important). Mă bucur că pot face o diferență în mediul meu de lucru și cred că e important să existe influenceri marketing și pe zona de educație. Marketingul educațional prinde contur și fetele mele (a se citi studentele mele) au participat cu o temă pe acest subiect la olimpiada națională a economiștilor în formare. 
Și pentru că nu vreau să mă lungesc foarte mult și pentru că acest articol mi se pare cam lăudăros (deși nu e asta intenția), o să închei cu menționarea cărții mele, Scrisori pentru studenții mei, apărută în 2019 în magazinele online (Google și Apple Books, Kobo, Scribd). 


A fost o încununare a experienței mele de peste 10 ani la catedră - despre ce înseamnă să fii sau măcar să încerci să fii un influencer pe zona educației. Este transpunerea brandului meu personal în paginile acestei cărți dedicate studenților mei din trecut, prezent și viitor. A fost nevoie de curaj pentru că, atunci când vrei să fii autentic, trebuie să îți dai jos măștile și să fii tu, vulnerabil și descoperit. 
Închei prin a spune că fiecare poate să aibă un brand personal. Avem nevoie de o misiune, de principii etice, de încredere și de pasiune. Important e să alegem domeniul care scoate ce e mai bun din noi, domeniul în care putem face o diferență în comunitate, domeniul care ne pune pe harta vieții. 
10. Celulele stem nu sunt o găselniță a marketingului - Nov 24, 2020 3:11:00 PM
Proba 23 din competiția SuperBlog ne provoacă la o documentare serioasă. Trăim vremuri în care fake news sau știrile false sunt la ordinea zilei. De aceea, cred că e important să ne documentăm. În comparație cu generațiile trecute, avem acces la articole medicale din toată lumea, trebuie doar să discernem între ce este mit, marketing sau conflict de interese și ce este fundamentat științific. 
Aventura în care ne aruncă această probă este una captivantă și provocatoare. Sunt obișnuită să cercetez (deși într-un alt domeniu) și ador munca de cercetare chiar și pe teme medicale. 
Voi încerca să caut studii prin care să descoperim împreună care este realitatea pe anumite domenii legate de sângele ombilical. Există diverse probe utilizate în România care atestă importanța celulelor din sângele ombilical pentru pacienții cu leucemie. 


Urmând firul propus de Cord Blod Center, am studiat urmîtoarele articole și am ajuns la următoarele concluzii:
1. Din sângele ombilical, se obțin și celule stem, dar aceasta nu este singura utilizare. Cu alte cuvinte, acesta are utilizări mai largi. Un studiu publicat în Stem Cell Journal ne arată că au fost folosite infuzii de sânge ombilical pentru tratarea copiilor cu autism. S-a observat o ameliorare a simptomelor acestor copii. Este un studiu aflat în dezvoltare, dar este promițător. Știința evoluează mereu și asta nu poate decât să ne dea curaj. 
2. Pe lângă partea de studii medicale pe care e bine să le citim chiar dacă nu avem pregătire de specialitate, putem citi experiențele altor mame care au apelat la acest serviciu. Aceste testimoniale dau încredere, dar completează partea de informare. Unii dintre noi au un grad de scepticism mai mare, ceea ce nu este rău, dar acest lucru trebuie fundamentat științific. Pe site-ul Cord Blood Center, am găsit povești frumoase care te emoționează și care te fac să vezi dincolo de aceste terminologii care par și ciudate, dar și fascinante în acelați timp. M-a impresionat foarte mult povestea lui Andrej (Slovacia) care a fost salvat de necruțătoarea tumoare cerebrală prin infuzie cu celule din sângele placentar pe care mama lui a fost suficient de prevăzătoare să îl recolteze. 
3. E important să căutăm studii care să ateste eficiența celulelor stem în produse cosmetice sau suplimente. La o simplă căutare pe internet, îți dai seama că marketingul este foarte important aici. Practic, unii producători de cosmetice sau suplimente alimentare se folosesc de beneficiile cunoscute ale celulelor stem și afirmă că ele pot fi folosite, practic, oriunde și oricum. Acest lucru este fals, în primul rând, acizii din stomac ar distruge celulele stem, iar un produs cosmetic la temperatura camerei ar face același lucru. Nu oricine poate folosi aceste celule. Nu degeaba există laboratoare și clinici specializate, acreditate care folosesc refrigeratoare și bănci speciale pentru criogenizarea acestor celule. Așa că, mare grijă la fake news. 


4. Există anumite tendințe care se imprimă în mentalul colectiv deși nu au nicio bază științifică. Pentru prima dată am auzit de placentofagie (placentophagy - a mânca placenta pentru că are nutrienți și alte beneficii) într-un documentar despre firma unei actrițe de la Hollywood. Are tot felul de produse și de workshopuri care sugerează că placenta este bună de consumat pentru că are vitamine și alți nutrienți. Pe lângă aceste produse dubioase, mai există și altele, motiv pentru care există numeroase clipuri virale cu faimoasa actriță. Atâta timp cât nu există o fundamentare științifică, recomand o doză mare de scepticism și mai multă documentare. Lucrurile bune merită banii, dar nu are sens să arunci banii pe lucruri care nu au nicio bază științifică. O altă tendință promovată de aceeași actriță este legată de tehnica microinjecțiilor în pielea feței pentru a te întineri. 
5. Există 4 tipuri de celule stem care se pot obține din sângele ombilical (hematopoietice), din țesutul de cordon ombilical și țesutul placentar (mezenchimale), din sângele din placentă și țesut placentar (hematopoietice), respectiv din placentă (endoteliale). Nu există niciun risc în cazul recoltării, nimic de pierdut, doar de câștigat. Altfel, aceste probe biologice ajung la gunoi, fiind pentru totdeauna pierdute. Din păcate, timpul nu se mai poate întoarce și decizia trebuie luată la momentul potrivit. 
6. Din țesutul placentar se obțin diferite tipuri de celule stem cu diferite niveluri ale antigenului HLA, ceae ce ajută la acceptarea mai ușoară de către organism în cazul unui transplant și la reducerea efectelor adverse. Există transplantul autolog când se tratamentul se face pentru persoana de la care s-au recoltat celulele și transplantul alogenic când persoana de la care se recoltează este diferită de cea pentru care se face tratamentul, dar există compatibilitate la nivelul antigenului HLA. De aceea celulele stem recoltate de la un copil pot fi folosite pentru salvarea fratelui sau sorei acestuia. 
7. Între 1999 și 2019, Cord Blood Center a eliberat un număr de 78 de probe care au fost utilizate pentru tratarea diferitelor afecțiuni la pacienți din diferite țări. Dintre acestea, am numărat pe ani, 8 probe care au fost folosite la Institutul Fundeni în România. 
www.cordcenter.ro/tratamente-cu-celule-stem/grefe-de-sange-ombilical-eliberate-de-cord-blood-center-group/
În concluzie, consider că fiecare dintre noi ar trebui să se documenteze mai mult și să luăm decizii informate. Din păcate, așa este viața. Pentru unele lucruri, nu te mai poți întoarce în timp și trebuie să iei decizia la momentul oportun. A fost o experiență plăcută această aventură și mi-a plăcut să fac cercetare pe un domeniu diferit de cel în care lucrez eu. 
11. Frumusețea este rezultatul iubirii - Nov 24, 2020 1:21:00 PM

Proba 22 din competiția SuperBlog este de la Farmec, brand românesc de care și bunica știe. Ea, de fapt, știe cu mult înaintea mea. De la ea, de la mama și mătușa, am aflat pentru prima dată de laptele Doina pe care îl foloseam cam la orice: de la cremă hidratantă pentru mâini, ten și corp la curățarea cizmulițelor pentru a fi gata pregătite pentru Moș Nicolae. 

Între timp, am crescut și am ajuns la aproape 36 de ani în mai puțin de două luni. Am trecut prin întrebări, angoase, bucurii, schimbări ale trupului, ale spiritului, minții și sufletului meu. De la întrebări, la răspunsuri și iar la întrebări. M-am întrebat ce este frumusețea, cum vreau eu să fiu, cum vreau să mă vadă alții și așa mai departe. 

Eu am îmbrățișat frumusețea naturală... pentru mine, aceasta este frumusețea clasică. Pentru fiecare dintre noi, frumusețea înseamnă lucruri diferite. Ceea ne dorim toți și toate este să fim fericiți și acest lucru poate veni doar din iubire. Nu din iubirea cuiva din afara noastră, ci din iubirea noastră pentru noi. Am devenit mai matură, dar am ajuns să mă iubesc sau, cel puțin, încerc. Dacă ne iubim, ne vedem frumoase, avem mai multă grijă de noi. 

Produsele Gerovital H3 Classic de la Farmec vin în sprijinul nostru, ajutând la conturarea unei frumuseți clasice. Pielea noastră este și cel mai mare organ al nostru. Chiar dacă ne însoțește pe tot parcursul vieții, suferă schimbări și cred că toți am observat asta după o anumită vârstă. Eu am observat că pielea mea e mai uscată, ca urmare a diminuării colagenului, lucru perfect normal care se întâmplă pe măsură ce înaintezi în vârstă. 

Așa cum spun eu, a îmbătrâni e cel mai mare privilegiu al vieții. Îmi iubesc fiecare rid, fiecare cută și fiecare fir de păr alb. Prefer să fiu cât mai naturală. Este o alegere proprie, așa cum e perfect normal ca altcineva să prefere alt stil. Eu nu mă machez, nu mă vopsesc, însă de ceva am nevoie: crema regenerantă pentru mâini Gerovital H3 Classic. E un produs de care nu mă pot lipsi și asta de când eram mică și îmi dădea bunica pe mâini cu lapte Doina. Crema hidratantă din gama Gerovital H3 Classic conține acid hialuronic și vitamina E care hidratează și îmbunătățește fermitatea pielii. 


Întptdeauna mi-au fost admirate degetele, mâinile. Sunt albe, subțiri, îngrijite, chiar și când trupul meu mai suportă câteva kilograme în plus. Când eram mică, nu știam ce înseamnă piele uscată și mă plângeam mamei și bunicii că mă strânge pielea :) Acum, știu că așa e pielea meu. Există, însă, produse care mă pot ajuta cu această problemă și, în același timp, să îmi mențin frumusețea clasică. Crema are multe beneficii. Dincolo de partea estetică, ea are o funcționalitate importantă pentru mine. Dacă nu o folosesc, pielea se crapă și mă doare. Mai ales acum, când folosesc dezinfectant și mă spăl de 10 ori pe zi. Ador produsele Farmec și mă bucur că un produs 100% românesc continuă să facă parte din casele multor românce și din rutina de îngrijire a multora dintre noi. 

În încheiere, vă arăt mâinile mele hidratate, dar, cel mai important, v-o arăt pe bunica. Adesea când o vizitez, îi duc în dar o cremă cu farmec. Are mîinile frumoase, dar uscate și crema îi dă o senzație plăcută de catifelare, plus că miroase frumos. Aștept să vină vremuri mai bune să o văd din nou și să povestim despre frumusețe. Pentru mine, frumusețea clasică se află în zâmbetul bunicii și în licărul zglobiu din privirea ei. Se află în iubirea pe care mi-o poartă și în glasul ei care tresaltă de bucurie la fiecare telefon pe care i-l dau. 
12. Pregătirea pentru o nouă viață este mai ușoară cu beKid - Nov 23, 2020 3:07:00 PM

Eu nu am copii și pe vremea când am devenit mătușă, eram încă prea tânără să înțeleg cât stres este pe tinerii părinți legat de achiziția celor mai bune produse pentru noua viață care le intră în casă. A fi părinte este o mare responsabilitate și grija pentru primele achiziții poate fi copleșitoare. Cred că beKid este locul unde găsești cu ușurință tot ceea ce ai nevoie. În plus, produsele sunt foarte variate, au o calitate superioară și un preț competitiv. 


Cred că primul lucru pe care trebuie să îl cumpere un cuplu este un pătuț din lista de pătuțuri pentru copii de la beKid. Acesta trebuie să fie solid, de preferat din lemn pentru că este mult mai prietenos cu mediul decât în cazul unui plastic. Cred că e de preferat să fie un pat unisex pentru eventualitatea în care vor să îl păstreze pentru următorul copil sau să îl ofere cuiva. E bine să luăm decizii informate și să nu uităm nici de mediu.Pătuțul din lemn alb din poza de mai jos mi se pare perfect din punct de vederre estetic și funcțional. 

Pătuțul pentru copii de la producătorul Hubners (foto sus) are un design hygge, scandinav, care este în tendințe indiferent de perioadă. Este un pătuț pentru băieți și pentru fetițe, are un suport de saltea cu lamele care asigură o bună ventilație. Cel mai util mi se pare, însă, că are un sertar pentru lejerie. În felul acesta, are și caracter minimalist și funcțional, având un design atrăgător. 
Pe beKid, se găsesc tot felul de produse utile noilor părinți: jucării, haine, încălțăminte, cărucioare, scaune auto, rechizite. Practic, tot ce ai nevoie. Este un mare avantaj că poți lua totul dintr-un loc, timpul fiind esențial. Se economisesc bani, timp și ești scutit de stresul alergării după produse în zeci de magazine. 
Nu știu dacă și alți părinți sunt preocupați de mediu, dar cred că e bine să aplicăm cei 3 R: reduce, refolosește și reciclează. Din acest motiv, cred că e un avantaj că poți lua și produse resigilate. Acestea au aceeași calitate superioară, dar ai avantajul unui preț mai mic. 
În ceea ce privește jucăriile, nu numai că sunt în tendințe, dar jucăriile din lemn sunt prietenoase atât cu copilul tău, cât și cu mediul. Este recomandată o jucărie de lemn decât una de plastic. Pe site, găsești o categorie doar cu acest tip de jucării. Mi-a atras atenția pianul roșu. Acesta este clasic, din lemn, deci eco-friendly, stimulează creativitatea copilului și ajută la coordonare. Cu astfel de jucării, inteligența emoțională a copilului se va dezvolta cu siguranță, iar acest lucru trebuie să îl începem de la cea mai fragedă vârstă. Jucăriile nu sunt doar jucării, ele au un rol foarte important în dezvoltarea copilului. 


În concluzie, a fi părinte nu este ușor. E important de știut că ai aliați în furnizori ca beKid, care au o vastă experiență și au o gamă variată de produse, ușurându-ți ție munca, fie că e vorba de primele achiziție când ești preocupat de un pătuț, cărucior, scaun auto, haine și jucării pentru bebeluși, fie că e vorba de achizițiile ulterioare când copilul mai crește. De-a lungul timpul, am realizat că e important să rreflectăm mai mult la ceea ce cumpărăm. De exemlu, să ne gândim la modul de reutilizare a acelui lucru, la calitate, la funcționalitate, dar și la estetică. Pe site, realizezi că ai de unde alege și poți găsi produse care să îți satisfacă cele mai exigente cerințe. 
Lasă-ți grijile pe mâna celor de la beKid și bucură-te liniștită de noua viață din casa ta! Relaxează-te și cumpără tot ce ai nevoie din confortul propriei case. 
***Articol pentru SuperBlog 202013. Ai grijă de tine, ai grijă de ceilalți! - Nov 19, 2020 4:03:00 PM
Proba 20 din competiția SuperBlog ne aduce în atenție cât de important este să apreciem igiena. Dacă acasă, putem controla gradul de curățenie și igienizare, în spațiile publice, acest lucru devine mai dificil de făcut. Lucrez într-o instituție publică, am un ONG și interacționez ca toată lumea cu diverse instituții, merg în spațiile comerciale închise, ceae ce mă expune la un risc și nu doar acum, cu pandemia. Până la urmă, igiena trebuie să fie o prioritate, dacă nu avem de-a face cu virusul de tip coronavirus, se pot lua o mulțime de bacterii și virusuri dacă nu avem grijă de igienă. 
Din perspectiva unui manager de instituție, ONG sau altă companie, e important să apeleze la consumabile medicale, cum ar fi echipamentele de protecție sau dezinfectanții. Un importator și distribuitor de încredere pentru ahiziția de materiale de calitate este Medicale Shop, cu o bogată experiență în domeniu și care se dedică unei bune colaborări cu persoanele juridice. Îmi dau seama că managerul unei instituții, companii sau ONG au o mare responsabilitate față de angajați, clienți și comunitate în general. E foarte important ca cei care calcă pragul companiei tale să se simtă în siguranță când vine vorba de respectarea igienei. Chiar dacă acum, e o obișnuință să vedem pe toată lumea purtând mască, unii angajați poartă chiar mănuși, dezinfectanții sunt la tot pasul, e bine să menținem aceste reguli stricte și când totul se va termina. După cum spuneam, există multe bacterii și virusuri pe care le putem lua din spațiile publice. 
Ar trebui să fie o obișnuință pentru angajați să poarte mască și atunci când au o simplă răceală sau gripă. De ce să nu îi protejăm pe cei din jur? Ar trebui să ne dezinfectăm pe mâini mai des pentru că atingerea feței este un obicei de care mulți nu se pot debarasa. Psihologii spun că este în natura noastră de ființe sociale. 
Sursa: Medicale Shop

Pentru mine ca beneficiar al unor servicii și client al companiilor, e important să știu că cel care îmi pregătește mâncarea, cel care îmi pune produsele pe bandă, cel de la ghișeu, sunt cu toții persoane responsabile care folosesc echipamente de protecție (măști, mănuși), dezinfectanți în toate condițiile, indiferent că e pandemie sau cred ei că au vreo afecțiune contagioasă. Ar trebui să avem mai multă grijă de noi și, astfel, de cei din jurul nostru. E o chestie de respect. Un loc curat și egienizat e un loc în care omul este respectat. 
În concluzie, cu toții ar trebui să devenim mai responsabili. Chiar și când vine vorba de spațiile publice închise, avem de ales. Noi, consumatorii, putem alege acele companii care respectă cu strictețe regulile de igienă, atât cele impuse prin lege, dar și dincolo de acest nivel minimal. Ce ar trebui să facă companiile? În primul rând, dezinfectantul ar trebui să fie disponibil, la discreție, atât pentru angajați, cât și pentru clienți. Nu ar trebui să existe prea mult atunci când vine vorba de sănătatea noastră. Angajații care manipulează produse de consum și nu numai, ar trebui să poarte întotdeauna un echipament de protecție. Cred că partea pozitivă a pandemiei, dacă putem vorbi de așa ceva, este că unii oameni și unele companii și-au schimbat comportamentul și au început să devină mai atente la igienă. Sper ca aceste lucruri bune să se mențină și să fim tratați cu respectul cuvenit. Igiena înseamnă respect și grijă pentru celălalt. 
14. Fii eco și de Crăciun! - Nov 16, 2020 4:01:00 PM

Mai este foarte puțin până la Crăciun și una dintre activitățile preferate de noi este împodobirea bradului. Un cadou pe care îl poți face mediului și generațiilor viitoare este achiziționarea unui bradut artificial. Avantajele unui brad de Crăciun artificial, comparativ cu unul natural sunt multe. Când eram copil, acum mulți ani, îmi amintesc stresul părinților mei de a găsi un brad. Se duceau în piață, încercau să nu dea nici foarte mult pe el, pentru că știau că îl vor arunca la puțin timp după Anul Nou. Și pentru că așteptau să se mai reducă, îl luau aproape de Ajunul Crăciunului. Atunci puteai găsi brazi de Crăciun mai ieftini. Din păcate, îmi amintesc și stresul mamei după ce treceau sărbătorile. Acele bradului erau peste tot pe covor, uneori mai uita câte unul de care ne aminteam când ne intra în talpă. 

Poza personala
Brazii de la e-sarbatoare sunt brazi artificiali de calitate premium, care seamănă foarte mult cu cei naturali, dar fără toate aceste inconveniente. De când m-am stabilit la casa mea, am renunțat la bradul natural din considerente de mediu, dar și pentru a mă scuti de tot acel stres, efort, timp pierdut. Am realizat că e mult mai comod așa și nu duc lipsa bradului natural. 


Desigur, eu am un brad de o calitate mai proastă, dar când ne vom muta la casă (și sper să reușim la anul), vreau să îmi cumpăr unul de calitate, care să reziste mai mult timp. 

Top 7 motive pentru care merită să investești într-un brad artificial premium 

1. e important să avem un comportament eco și să evităm risipa, cu atât mai mult de Sărbători. Este o risipă și deloc prietenos cu mediul să folosești câteva zile un brad natural și apoi să îl aruunci la gunoi. Este și dezolant și deloc în spiritul sărbătorilor. Așa că fii Eco. 

2. mai puțin stres legate de logistica bradului. Nu trebuie să mergi prin piețe să cauți un brad, să te târguiești cu vânzătorul, nu ești condiționat de momentul când să te apuci de decorat. Nu ai stresul acelor sau al momentului când trebuie să îl arunci. 

3. economie de timp, timp pe care îl poți folosi alături de cei dragi savurând o ciocolată caldă în timp ce împodobiți bradul. 

4. pentru a fi eco, e important să cumperi un brad artificial premium care să nu se strice după 1 an și să o iei de la capăt. Calitatea este o garanție a durabilității sale, acest lucru fiind important din perspectivă ecologică. 

5. Economii importante în timp. Între a cumpăra un brad natural în fiecare an sau unul artificial de calitate care să te țină mai mulți ani, este evident care variantă îți asigură mai multe economii. Cu banii economisiți, poți cumpăra mai multe cadouri. 

6. Diversitatea de modele în care poți achiziționa brazii naturali e-sarbatoare: brazi colorați, uriași, brazi bogați, decorativi, cu iluminat. Și aici țin să menționez că brazii copilăriei mele erau ei naturali, dar erau cam săraci. Probabil cei bogați nu erau aduși în piață, sau poate părinții mei nu aveau bani pentru ei... nu știu, nu mergeam împreună să îi cumpărăm. Acum, ca adult, îmi doresc și eu un brad bogat. 


7. Suportul e foarte important. La brazii artificiali de calitate premium, ai și suport solid. Recunosc că bradul meu artificial a avut un suport de plastic foarte prost care a făcut bradul cam de nefolosit. Am improvizat eu cu un suport metalic dar care nu este chiar adecvat actualului brad. De aceea, este foarte important să cumperi un brad frumos, de calitate, eco, dar și cu un suport care să te țină la fel de mult. 

Bradul de mai sus este un brad foarte bogat cu un suport metalic și ace combinate 2D și 3D. Este un brad simplu, elegant, asemănător cu unul natural, doar că eco și refolosibil ani de-a rândul. Atenția la detalii este foarte importantă. 

Așa că, gândește-te de două ori înainte să mai iei un brad natural pe care să îl arunci după câteva zile sau un brad artificial căruia îi cad acele de plastic sau i se rupe suportul după primul an. Calitatea costă mai mult, dar pe termen lung, economiile realizate sunt considerabile, atât pentru bugetul tău, cât și pentru un mediu mai curat. 

***Articol pentru SuperBlog 202015. Bunătățuri de la Băcănia Tei - Nov 14, 2020 12:08:00 PM

Proba 17 din competiția SuperBlog vine de la sponsorul Băcănia Tei. Acesta ocupă, de astăzi, un loc aparte în sufletul meu. Cred că noi toți ar trebui să susținem mai mult producătorii locali și asta din mai multe motive: ajutăm economia națională, sprijinim micile afaceri, stimulăm antreprenorii locali și inițiative acestora, putem avea acces la produse mai proaspete, care nu necesită aditivi și conservați periculoși pentru sănătate tocmai pentru că lanțul de distribuție este, astfel, mult scurtat. 

Asta reușește să facă Băcănia Tei. Băcănia livrează legume și fructe proaspete în București, iar în țară produse neperisabile. Nu vreau să divaghez foarte mult, dar cred cu tărie că soluția pentru o economie sustenabilă este încurajarea micilor afaceri de la noi din țară. Pentru mine, alimentația sănătoasă este o prioritate, motiv pentru care am, cu percădere, o dietă bazată pe fructe și legume. 

Sponsorul ne-a oferit posibilitatea de a testa câteva produse. Eu fiind din provincie, am ales niște produse specifice sezonului de la niște producători care m-au impresionat cu adevărat. La Băcănia Tei, când cumperi un produs, ai posibilitatea de a vedea și o scurtă descriere a afacerii respective și chiar o poză cu antreprenorii respectivi, ceea ce face relația dintre tine, consumatorul final, și producător una mai intimă. 

Am ales pentru testare: zacusca de fasole de la Delirs și trei produse de la Mica Ilinca - zacusca de pleurotus, zacusca de ghebe și magiunul moldovenesc cu nucă. 


În primele zile, am testat cele trei tipuri de zacuscă. Toate au avut ceva aparte. Zacusca de pleurotus am comandat-o pentru că iubesc ciupercile pleurotus și eram curioasă cum va fi. Am servit zacusca pe felii de pâine integrală, peste care am pus niște rondele de castraveți murați. Am adaăugat și niște ardei gras care a completat experiența senzorială. Am verificat lista ingredientelor de pe etichetă, și totul este 100% natural. Fără aditivi, conservanți sau lucruri pe care nu le poți pronunța. 

Al doilea produs a fost tot de la Mica Ilinca - zacusca de ghebe. Aceeași etichetă frumoasă, aceleași ingrediente naturale. Pentru mine, acesta a fost produsul vedetă al degustării. A avut o aromă deosebită, un gust ușor afumat. Cred că și combinația cu ceapa roșie tăiată rondele subțiri (din ograda socrilor) a fost una inspirată. Recomand această combinație, deoarece gustul crocant al cepei și delicatetea gustului vine să potențeze gustul intensei al ghebelor. Foarte bun. Zacusca de fasole a fost ceva diferit. Mi-au plăcut boabele mari de fasole și consistența produsului. Am ales să combin acest produs cu ardei iuți și castraveți în saramură, roșii cherry și o pâine ciabatta cu măsline. A fost o altă combinție ideală, murăturile mergând bine cu fasolea și pâinea proaspătă. 

Ultimul produs testat l-am lăsat pentru dimineața de sâmbătă ca să mă răsfăț cu niște clătite vegane și magiunul de prune cu nucă de la Mica Ilinca. Alături de o cafea, acestea au reprezentat începutul ideal de weekend. Mi-ar fi plăcut mai multă nucă, dar cred că ar fi devenit destul de greoi de mâncat. Îmi plac nucile și poate de asta. Pot să spun că mi-a plăcut foarte mult că nu are decât aceste două ingrediente: prune (95%) și nucă. Nu conține zahăr. Eu încerc să elimin zahărul din alimentație și îl consum foarte rar. E un magiun bun care îmi aduce aminte de ceaunul în care fierbea gemul bunica mea pe vremea când eram un copil. 
În final, vă invit să vedeți un material video cu produsele testate și cu pozele realizate. Mulțumesc și prietenului meu cu care am degustat produsele și care m-a ajutat în crearea decorului potrivit pentru aceste produse minunate. 


Mulțumesc producătorilor locali pentru grija cu care fac aceste produse, pentru că dau atenție la detalii (eticheta Mica Ilinca e foarte drăguță), pentru că folosesc ingrediente naturale din grijă pentru un stil de viață sănătos. Mulțumesc Băcănia Tei pentru că realizează această legătură dintre noi și producătorii locali și nu pot să spun decât că mi-a părut rău că nu sunt din București pentru a cumpăra acele lădițe de fructe și legume și niște mezeluri vegane care mi-au făcut cu ochiul. 
16. Afacere complexă dar nu complicată cu Frisomat - Nov 12, 2020 6:13:00 PM

Proba 18 din competiția SuperBlog ne pune în fața unei provocări interesante: să ne imagina cum ne-am folosi de produsele companiei Frisomat în realizarea visului nostru. Dacă ar fi să deschid o afacere, cred că aș alege un complex. Ideea mi-a dat-o chiar Frisomat. Căutând modele de hala industriala, am descoperit ideea unui complex format din minimarket, sala de sport de pe Frisomat și o librărie-cafenea. 


Nici ideea unui loc de joacă sau florării nu ar suna rău și dacă afacerea ar merge bine, al doilea complex ar include și aceste două facilități. Lumea are nevoie de un spațiu în care să se relaxeze și ideea acestui complex sună foarte bine. În plus, profilul diferit al afacerilor se poate plia oricăror vremuri. 

Ideea unor hale industriale prefabricate de la Frisomat este foarte bună. Faci economie de timp, de bani și visul tău este mai aproape de realitate. 


Cred că sistemele modulare sunt viitorul, am văzut foarte multe documentare legate de beneficiile unui astfel de sistem. Pentru mine, folosirea produselor Frisomat este motivată de următoarele avantaje pe care acestea le aduc:

1. versatilitate. Poți deveni creativ cu afacerea ta, poți personaliza cum vrei modulele și ai mai multe variante din care să alegi. 

2. poți ieși în evidență cu un produs diferit și complet. Acesta poate fi adaptat după nevoile tale. De exemplu, în conplexul meu cu supermarketul, așa avea nevoie să adaug etajere, uși de acces, în sala de sport, vor trebuie montate echipamentele, vestiare, dușuri și toalete ecologice, iar librăria-cafenea trebuie amenajată într-un context tematic specific fiecărui anotimp, sărbători sau unui anumit gen literar/muzical. 

3. economia de timp și bani am menționat-o și mai sus. Clar, achiziționând un produs modular, timpul se scurge în favoarea ta și ești mult mai aproape de îndeplinirea visului tău. Time is money! Ai mai mult timp pentru a te ocupa de afacerea ta și 

4. oțelul de bună calitate asigură un produs durabil, iar costurile cu reparațiile sau întreținerea sunt diminuate. 

5. aspectul modern și designul atractiv al halelor metalice. Cred că de aceea ideea unei afaceri 3 în 1 mă atrage foarte mult. 

6. o companie cu o istorie în spate, compania mamă din Belgia datând din 1978, iar filiala din România s-a deschis în 1996. 

Pentru mine, istoria unui brand spune multe. În era schimbărilor rapide, peste 40 de ani de activitate pe piață este ca un certificat de încredere și calitate. 

7. unele modele precum hala metalică de tip complex te provoacă să fii creativ. 8. spațiul pentru o afacere poate fi mai ușor schimbat pentru a se plia pe o altă afacere, dacă prima idee nu merge sau există un impediment temporar în exercitarea activității respective. 

În concluzie, mă simt mai bine când știu că există soluții mai potrivite acestor timpuri, care îți oferă mai mult timp și prin care poți face economii substanțiale pe termen lung. Frisomat își oferă șansa unei afaceri complexe dar care nu trebuie să fie un proces dificil, complicat și greoi care să te secătuiască de energie și voință. 


17. Noile comportamente de cumpărare își găsesc soluția cu Answear - Nov 10, 2020 1:21:00 PM

Proba 16 din competiția SuperBlog este despre noi și cum ne-am schimbat noi comportamentul de achiziție de haine în 2020. Deși financiar trebuie să fim mai precauți, eu am cumpărat mai puține haine anul acesta pentru că am lucrat de acasă, nu am mai fost în vacanță, nu m-am întâlnit cu prea mulți oameni, nu mi-am vizitat nici prietenii, nici rudele. Am făcut toate astea din grijă pentru ei și pentru mine. 

Toate economiile de peste an ne asigură posibilitatea ca, măcar acum, de sărbători, să investim în câteva ținute de calitate și să profităm de ofertele de Black Friday. E o bună ocazie de a ne face nouă un cadou de sărbători, de a ne răsfăța puțin după tot anul acesta de pomină, să facem câteva cadouri pentru cei dragi și, în cazul meu, încă unul pentru mine deoarece imediat dupa Anul Nou e și ziua mea de naștere. 

Geaca Answear, poza personală

Hainele la reducere sunt o soluție bună pentru a face față impactului financiar pe care acest an l-a avut asupra veniturilor noastre. Mie îmi place foarte mult brandul Morgan, are o colecție destul de variată, de la ținute casual la cele office. Îmi plac puloverele și cămășile de la ei. Mai jos, vedeți un pulover foarte drăguț care ar merge pentru noaptea dintre ani. Este călduros, drăguț, elegant și potrivit pentru o seară în doi. 

sursa: Answear

Probabil, acest an m-a făcut un pic mai pragmatică. Așa că aș pune în coș câteva pulovere, o geacă, o căciulă, o geantă/rucsac și o pereche de încălțăminte sport, potrivită sezonului rece. Niște tricouri poate, dar în orice caz ceva pentru acest sezon. Nu vreau să fac nici stocuri pentru la vară. Vreau să mă pot bucura acum sau în aceste luni pentru că toată izolarea asta te face puțin cam blue (trist). Așa că vă prezint top 5 articole pe care le-aș cumpăra de Black Friday de la Answear. 

1. Bocanci albi de piele din colecția Guess Jeans pentru că nu am îndrăznit niciodată. Întotdeauna am ales culori neutre, dar acum vreau să aleg ceva mai îndrăzneț. Îmi plae forma și stilul lor. Talpa este perfectă pentru a nu aluneca pe gheață. Parcă se încadrează perfect într-un peisaj de iarnă. Poate de ziua mea, pe 5 ianuarie, voi merge prin botanică, la o plimbare și fulgii de nea se vor fi contopit cu mine și chipul meu. 

sursa: Answear

2. Bluză în V din colecția Desigual. Mă atrage foarte mult imprimeul și mesajele inspiraționale de pe ea: Be you, Life is a gift, având, în același timp, un stil animat, jucăuș. Îmi aduce aminte de un tricou pe care l-am cumpărat acum vreo 2 ani de la Answear. 

sursa: Answear

Este o bluză din bumbac, simplă și foarte drăguță, cu un design romantic. Mesajele îmi aduc aminte de tricoul cu mesajul You are the inspiration pe care îl am de la Answear și pe care îl port atuci când vreau să îi inspir pe cei din jur. 

tricou Answear, poza personală

3. O bluză dintr-un tricot subțire ca cea de la Polo Ralph Lauren pentru că îmi place contrastul dintre imprimeul animat și sobrietatea negrului. E perfect pentru a te simți confortabil acasă și ușor neconvențională la întânirile online de la lucru. 

sursa: Answear

4. O geacă Only, roșie. Pentru mine, roșul este un must. Ador tricourile și gecile roșii. Eu nu mă machiez și roșul hainelor contrastează plăcut cu tenul meu alb și ușor palid. Este roșie, pe corp și are un guler generos care îmi va ține de cald. 

sursa: Answear


5. Căciula și fularul (set) Answear. Sunt călduroase și potrivite la majoritatea ținutelor. Cred că vor merge perfect cu botinele de la punctul 1 în acea zi de 5 ianuarie în care mă voi răsfăța. De ce nu? 

sursa Answear


Acesta e topul meu, nu sunt la primele achiziții de la Answear și nici la ultimele. Îmi place că poți găsi ținute pentru orice buget și de la diverse branduri. În plus, ofertele și faptul că le poți achiziționa online sunt cu atât mai importante acum, când vrem să reducem contactul cu alți oameni, pentru sănătatea noastră, a tuturor. 

Va doresc, dragi cititori, un 2021 mai bun, cu mai multe bucurii decât acest an. Nu uitați că meritați să vă răsfățați de aceste sărbători și, chiar dacă nu vom fi alături de familia extinsă față în față, am putea lua masa online, în cadrul unei întâlniri pe Zoom, o întâlnire la care ținuta elegantă este obligatorie! :) 


18. Ceaiul tău preferat de la Fares - Nov 9, 2020 11:55:00 AM

Proba 15 din competiția SuperBlog a ajuns la sufletul meu din mai multe motive. Fares, sponsorul acestei probe, ne-a oferit spre testare mai multe tipuri de pachete cu produse, in funcția de preferințele fiecărul blogger participant. Asta m-a intrigat. Am băut mereu ceaiuri Fares pentru că eu cred cu tărie că trebuie să susținem brandurile românești, cu atât mai mult cu cât ele sunt de calitate. Fares este o companie 100% românească din Orăștie, județul Hunedoara. Am ținut să fac această introducere deoarece e important să promovăm mai des brandurile autohtone. 

Nu apreciez compania doar pentru că e de-a noastră, ci pentru că au niște ceaiuri extraordinare. Am ales trei tipuri de ceaiuri spre testare și am fost uimită. Încerc să diminuez aportul de cafeină și ceaiurile m-au ajutat foarte mult. Mireasmă, Tihnă sau Vigoare? Toate trei este răspunsul meu pentru că fiecare este potrivit în momente diferite ale zilei sau pentru stări diferite. 


Mai sus, vedeți culoare. Cred că au reușit să creeze produsele perfecte. De obicei, ceaiurile au niște ambalaje generice, cel puțin așa le-am perceput până la acestea. Nu știu cine s-a ocupat de designul ambalajului, dar pare un om optimist, cu pasiune pentru ceea ce face, dar și pentru impactul asupra clientului. După cum vedeți, îmi place să îmi decorez birou și casa într-un stil hygge (conceptul danez al stării de bine, de tihnă, de fericire). Aceste 3 cutii de ceai au adus culoare și optimism. Literele mari care sugerează efectul pe care aceste ceaiuri îl au asupra ta dau un efect foarte frumos. 

Și surpriza nu se oprește aici. Am început degustarea îndată ce am primit produsele, pentru că ce este mai hygge, mai confortabil și plăcut decât să savurezi un ceai Tihnă în timp ce privești un film tematic sau asculți o muzică liniștită? Am desfăcut cutia și rozul pliculețelor în care se află ceaiul m-a făcut să zâmbesc. Culorile au un efect psihologic important asupra stării noastre de spirit. Desigur, rozul duce cu gândul la petalele de trandafir care dau ceaiului de mușețel o aromă inconfundabilă. Dacă ar fi să numesc un singur cuvânt care descrie gustul acestui ceai, acesta este catifelare. Pur și simplu, e ceva liniștitor și simți o catifelare la nivelul papilelor gustative. Cred că petalele sunt de vină, pentru ceai de mușețel am mai băut, dar niciodată în această combinație. 


Recomand savurarea ceaiului dintr-o sticlă transparentă pentru a admira și culoarea intensă a ceaiului tău favorit. Pe cana mea, chiar asta scrie :) Dintre cele trei, am observat că ceaiul Vigoare cu ghimbir și măceșe este într-adevăr revigorant și mai bun de băut dimineața în loc de cafea, cel puțin eu asta am făcut. Cine a mai mâncat produse cu ghimbir (eu ador niște biscuiți vegani cu ghimbir), știe că acesta are o intensitate aparte. Ceaiul este puternic aromatic, iar ghimbirul, ca și celelalte ingrediente anturale din ceaiurile Fares, sunt foarte bune pentru sănătate și pentru creșterea imunității. 

Ceaiul Mireasmă este perfect pentru aroma busuiocului. În plus, combinația dintre busuioc și gustul acrișor al lămâii creează un efect plăcut la nivel senzorial. Orice recenzie ajută, dar nu pot descrie cum te vei simți tu, cititorule, atunci când vei gusta și tu aceste ceaiuri și te vei lăsa învăluit de aromele nebănuite și combinațiile ingenioase de ingrediente naturale de la Fares. Eu le-am pus pe toate trei în raftul din bucătărie și, ori de câte ori deschid acest raft, miroase incredibil. Busuioc, ghimbir, lămâie... e o plăcere să le am acolo și să mă delectez vizual (ambalaje vesele), dar și gustativ și olfactiv ori de câte ori savurez o ceașcă de ceai cald. Cu siguranță, zilelele reci de toamnă sunt mai plăcute cu ceaiul favorit și cu o carte inspirațională. 

În încheiere, vă invit să urmăriți un scurt colaj video cu pozele făcute de mine. Am încercat să creez, măcar parțial, starea de spirit pe care o am când savurez ceaiurile Fares. Mulțumesc sponsorului pentru ocazia de a le testa produsele, pentru că am avut posibilitatea să alegem tipul de pachet dorit și pentru că existați de peste 90 de ani în România. 
19. Cu o floare începe primăvara - Nov 7, 2020 6:11:00 PM

Știm cu toții că planeta moare încet, încet... De fapt, ea se regenerează. Doar noi, ca specie, putem să dispărem dacă nu avem grijă ca planeta să ne ofere condiții optime. Ea este generoasă, dar, adesea, oamenii adoptă obiceiuri nesănătoase. 

Ne bucurăm că avem lumină și energie electrică pentru a ne aprinde televizorul, calculator sau consolă de gaming, cuptorul cu microunde sau a ne încărca dispozitivele electronice oricând vrem. Nu ne gândim, însă, prea des, că resursele sunt limitate.


E.ON România a lansat campania We has no limits, prin care să crească gradul de conștientizare cu privire la responsabilitatea noastră, a tuturor, în crearea unui viitor verde și sustenabil. E datoria noastră să protejăm mediul în care trăim, pentru noi, dar, mai ales, pentru generațiile viitoare. Ar trebui să începem cu reducerea amprentei de carbon. 


Sunt nerăbdătoare să aflu soluțiile pe care și voi le implementați, așa că vă invit să strângem o colecție de sfaturi care pot fi puse în practică de oricine. Împreună suntem mai buni și puteam crea un viitor verde și nepoluat. Sunt cadru didactic și, când abordez problema amprentei de carbon cu tinerii, mă lovesc de răspunsuri ca: Ce contează ce face un individ? 
Nu înțeleg aceste mentalități, pentru că, dacă fiecare dintre noi ar face ceva fără să se gândească la ce fac ceilalți, am ajunge departe. În plus, faci asta pentru tine și pentru urmașii tăi, biologici sau nu. Faci asta ca să simți că ai contribuit la bine și nu la rău, iar efectele pot fi și imediate: reducerea facturii la energie cu până la 20%. 

Ce fac acum:1. Fac doar dusuri, deci folosesc mai puțină apă caldă.2. Am prelungitoare cu întrerupător pe care le opresc atunci cand plec de acasă. 3. Scot din priză aparatura pe care nu o folosesc.4. Am becuri economice.5. Folosesc aparatură cu consum de energie mic, din clasa A+++. 6. Folosesc modul economic la televizor. 7. Folosesc mașina de spălat pe modul rapid, la 40 grade. 8. Nu folosesc aparat de condiționat acasă. 9. Folosesc lumina naturală cât mai mult. 10. Sting becurile în camerele unde nu stau. 11. Folosesc modul hibernare la calculator.12. Am un frigider cu ciclu automat de dezghețare, situat departe de aragaz. 13. Treptele de răcire la frigider sunt pe mediu. 14. Nu pun niciodată mâncare caldă in frigider, economisind energie și protejând aparatul. 15. Cand mă spăl pe dinți, opresc robinetul de apă rece. 16. Nu folosesc mașina de spălat rufe, uscător de rufe electric. Nu folosesc ciclul de prespălare și încarc mașina la capacitate maximă. 17. Nu folosesc fierul de călcat și îmi cumpăr haine care nu se șifonează. 18. Am contribuit la plantarea unor copaci. 19. Am încercat să renunț cât mai mult la hîrtie. Am cerut ca toate facturile și documentele să le primesc online. 20. Am redus risipa alimentară, reciclez electronicele, bateriile și refolosesc cât mai mult obiectele din plastic, sticlă. 21. Nu printez fotografii, mă bucur de ele în format digital.22. Am devenit vegană pentru a reduce amprenta de carbon, dar și pentru sănătate. 
Ce aș vrea să mai fac:1. Să montez repartitoare pe calorifer și să închid robinetul atunci când sunt plecată mai mult timp de acasă. 2. Izolarea termică a clădirii, cu ajutorul autorităților locale, care să asigure un consum energetic mai bun și eficient.3. Instalarea unor ferestre duble pentru a menține căldura în locuință. 4. Montarea unei folii de aluminiu pe peretele din spatele caloriferelor. 

Ceea ce fac și ceea ce aș putea face sunt lucruri simple pe care toți le-am putea implementa. Acestea contribuie la reducerea amprentei de carbon, la economisirea de energie și la o stare de bine. Suntem un fel de super eroi care ajutăm mediul, planeta și istoria. 
Fii parte din schimbare! Fii floarea de la începutul primăverii! 
20. Îndrăgostit de natură cu Bottega Verde - Nov 5, 2020 2:29:00 PM

Proba 14 din competiția SuperBlog ne transportă în universul senzorial Bottega Verde, brandul italian care folosește ingrediente din natură penttru a crea mai mult decât niște simple creme de corp. Având la bază ingrediente cheie precum măslinele, vița de vie și ovăzul, cremele hidratante te ajută să te simți mai aproape de natură. În aceste vremuri în care circulația noastră a fost mult restrânsă, e cu atât mai important să ne conectăm cu natura. Se știe că simțul olfactiv este foarte important, mirosurile transportându-ne în timp și spațiu, poate în vremuri în care puteai să te plimbi în bătaia vântului sau să vizitezi o podgorie sau o livadă de măslini în însorita Italie. 


E important pentru o mai mare reziliență, mai ales în aceste vremuri, să ne creăum un ritual de îngrijire. A avea grijă de tine și de corpul tău e foarte important și pentru starea spirituală. Simplul gest de a folosi o cremă de corp, simplul masaj al corpului eliberează endorfine prin simțul tactil, și, împreună cu simțul olfactic, creează o sinergie senzorială. Astfel, o cremă de mâini cu ulei de măsline este nu numai hidratantă, dar induce o stare de bine prin simțurile la care apelează: olfactiv (uleiul de măsline) și tactil (atingerea și catifelarea pe care o lasă în urmă). 

Aromele din produsele cosmetice nu acționează într-o singură direcție. Desigur, e plăcut să folosești o cremă de corp sau de mâini cu un miros plăcut, care folosește ingrediente din natură, dar creierul uman este mult mai complex. Un simplu miros te poate transporta ca un vehicul de mare viteză în vara aceea în care ai vizitat Italia și ți-ai făcut noi prieteni sau poate te poate duce cu gândul la sărutul pătimaș. Cremă cu arome de iubire. Iubirea poate fi transpusă în aromele folosite la realizarea unei creme. 
Pe mine, cremele cu ulei de măăsline mă duc cu gândul la vara lui 2015 când am fost pentru prima dată în Italia și am vizitat regiunea Perledo, castelul di Vezio, unde era o livadă mare de măslini, o falconerie (crescătorie de șoimi). A fost ceva magic, un oraș mic, aproape de lacul Como, șoimi, măslini, lacul.... Poate acum nu mai pot merge în Italia din cauza contextului global, dar cu siguranță pot folosi o cremă de corp cu ulei de măsline de la Bottega Verde, pot închide și mă pot imagina în poza de mai jos (arhiva personală). 
21. Calitate pentru a te bucura mai mult de telefonul tău - Nov 3, 2020 12:14:00 PM

Proba 13 din competiția SuperBlog aduce în discuție un subiect foarte util. Cu toții avem un telefon mobil, chiar și copiii. Adesea, ne luăm cel mai nou și performant telefon inteligent, dar uităm ce e cel mai important: o husă de calitate și o folie de protecție. Împreună, acestea pot prelungi viața telefonului tău. Nu de puține ori, am văzut oameni care își iau un telefon scump, aparținând unui brand cunoscut, dar fac economie la husele sau foliile de telefon. 5 motive pentru a investi în huse pentru telefoane de calitateAceste 5 motive te vor ajuta să înțelegi că o husă de calitate reprezintă o investiție, iar husele și foliile de calitate pe care le găsești pe BrandGSM corespund acestor criterii. Pentru BrandGSM, calitatea și satisfacția clientului reprezintă esența afacerii lor de peste 20 de ani. 
1. Alegerea magazinului BrandGSM, magazin cu o prezență importanță pe piața din România și un renume în oferirea celor mai bune accesorii din punct de vedere calitativ reprezintă un punct de plecare. Având încredere în experiența lor te ajută să înțelegi că a investi în calitate nu este doar un moft. Este o necesitate. 
2. Dacă ai un telefon scump, de calitate, nu cred că e cazul să faci economii la husa de telefon sau la follia de protecție. Sunt diverse modele, cu diverse proprietăți, în funcție de specificul nevoii tale. Acest motiv face legătura între calitatea telefonului tău și calitatea husei și foliei de protecție.
3. Diversitatea huselor și foliilor corespunde nevoilor tale, deci un motiv în plus să investești în accesorii aparținând unui brand cunoscut. Dacă ai un copil, o husă cu imprimeuri și o folie flexiglass sunt mai potrivite. În felul acesta, copilul nu va sparge telefonul și, în același timp, va ține husa pe telefon. Mai sunt și huse antișoc pentru cei care le scapă mai des pe jos. 
4. Prețul trebuie privit ca o investiție în prelungirea vieții telefonului tău și nu ca pe o cheltuială. Raportul calitate-preț este cel mai important. O husă de calitate și o folie care protejează telefonul tău este normal să aibă un preț pe măsura calității. 
5. Satisfacția că ai accesorii care îți protejează telefonul sunt foarte importante. Poți economisi, astfel, bani pe termen lung și timp în care, în loc să te stresezi, te poți bucura mai mult de achiziția făcută. Husele și foliile Devia au, nu numai un rol estetic, ci și acela funcțional. 
În concluzie, aceste accesorii trebuie să bifeze atributul de funcționalitate (protejează telefonul), dar, adesea, ele asigură și alte funcții: estetic (design atrăgător, culori vibrante pentru copii sau spirite nonconvenționale), confort psihic pentru că nu vei sta cu grija că la prima scăpare a telefonului din mână, acesta va fi distrus, funcția de creștere a valorii telefonului și de prelungire a vieții acestuia (mai puține zgârieturi, șanse mai mari să îl ții mai mult timp sau să obții un preț mai bun la revânzare dacă vei vrea să faci upgrade). 
Așa că, nu mai sta pe gânduri. Vin sărbătorile și e o bună ocazie de a face cadou sau de a-ți face cadou o husă aparținând unui brand cunoscut. E un răsfăț pentru telefonul tău, dar mai ales pentru tine. Iar BrandGSM este alături de tine, oferind o gamă care satisface și cele mai pretențioase gusturi. 
22. Magia cristalelor - Nov 2, 2020 12:06:00 PM

Proba 12 din competiția SuperBlog ne provoacă la un subiect inedit: rolul cristalelor în viața noastră. Prima mea amintire legată de pietrele semiprețioase este din copilărie, când am primit în dar piatra numită ochi de pisică. Mă fascina și o consideram un talisman. Credeam cu adevărat că îmi poartă noroc. Indiferent dacă ai încredere în energiile cristalelor sau pietrelor semiprețioase, nu au cum să îți facă rău. În plus, s-a dovedit că oamenii care cred cu tărie în ceva sunt, cumva, mai predispuși la evoluție și progres. 


Mie îmi creează o stare de bine. Dau o energie pozitivă spațiului meu de lucru, mai ales acum, de cînd lucrăm de acasă. Am luat un pomișor cu pietre de ametist care arată extraordinar. Culoarea ametistului mă binedispune și îmi dă o energie creativă aparte. 


Cristalele ne pot ajuta în multe feluri. Pe de o parte, există studii care vorbesc despre cristaloterapie și beneficiile acestora pentru sănătate. Pe de altă parte, ele pot fi folosite cu respectarea principiilor feng-shui pentru a crea energii pozitive acasă sau la locul de muncă. Pentru mine, acestea au scop decorativ, estetic, dar și creator de pozitivism și imaginație. Numai când mă uit la copăcelul de mai sus, am o stare bună. Culorile alese, forma copăcelului creează un efect sinergetic de forme și culori care te duc mai aproape de Nirvana. Cred că poate fi integrat cu ușurință în sesiunile de meditație și mindfulness pentru a ne face să apreciem mai mult frumusețea lucrurilor din jurul nostru și să manifestăm un spirit de recunoștință. 

Pe de altă parte, e un cadou frumos care cu siguranță va rămâne în mintea celui care îl primește. Eu îmi aduc aminte de ochii de pisică, piatra semi-prețioasă primită acu  peste 25 de ani drept cadou. A avut un farmec aparte, un fel de magie pozitivă care m-a făcut să mă simt protejată. 


23. Melinis - un amestec de iubire și povești - Oct 28, 2020 1:13:00 PM

Proba 11 din competiția SuperBlog ne provoacă din nou simțurile. Melinis este un brand inedit. Având o dietă bazată pe plante de 3 ani, m-a cucerit din start. E ceva dulce, dar nu e nici dulceeață, nici produs apicol. Cumva e amândouă, dar niciuna în același timp. Cu certitudine, însă, Melinis folosește ingrediente naturale, folosind o metodă unică de preparare. Fructele crude sau petalele de trandafir sunt puse în valoare de dulceața naturală și sănătoasă dată de miere. 


Gama de produse este foarte diversicată, adaptată fiecărui gust și pentru răsfățul celor mai pretențioase papile gustative: Melinis de cătină, de trandafiri, vișine, afine, zmeură și multe altele. Produsele lor sunt exact ceea ce îmi doresc: un desert nerafinat industrial, plin de savoare. E foarte important să consumi produse neprocesate, gustoase, dar în același timp și sănătoase. Știm cu toții că fructele și mierea sunt sănătoase, dar, când le găsim într-o astfel de combinație inovatoare, avantajele sunt superioare. 

Cred că toamna și vremea care ne ține mai mult în casă, ar trebui să ne îmbie la crearea unei rutine plăcute, o rutină hygge. Mie îmi place să îmi încep ziua cu un mic dejun dulce și sănătos, care să îmi dea energie pentru toate activitățile pe care le am de realizat. Împreună cu o ceașcă de cafea fierbinte și aromată, fără zahăr, duetul este perfect. Dulceața produsului Melinis și cafeaua amară se îmbină armonios într-un dans plin de grație al aromelor și gusturilor, potențând efectul amândurora.

Dintre toate sortimentele, m-au atras câteva. De când am o dietă plant-based, am citit foarte multe despre proprietățile antioxidante ale fructelor de pădure, așa că top 3 pentru mine este reprezentat de Melinis de zmeură, Melinis de afine și Melinis de vișine. 

Pe site, poți găsi opt sortimente diferite pe care le poți lua pentru tine sau cadou pentru cineva drag. Nu ar fi drăguț să oferim produse sănătoase și gustoase, pe care să le savurăm împreună la o ceașcă de ceai sau cafea? Până la urmă, Melinis poate crea un context al conectării cu celălalt. În cultura daneză, nimic nu e mai hygge în sezonul rece, decât să stai în casă la gura sobei, lângă șemineu sau altă sursă de căldură în timp ce savurezi ceva bun cu familia. Cum credeți că ar fi sa savurați o felie de pâine proaspăt scoasă din cuptor, unsă cu Melinis de vișine sau de prune? Mie una îmi trezește nostalgii din copilărie. 

Melinis, un amestec de iubire, conectare interumană, povești la gura sobei și nostalgia copilăriei. 
24. Cartea personalizată - magie pentru copii și terapie pentru părinți - Oct 27, 2020 8:21:00 AM

Când am citit provocarea probei 10 din competiția SuperBlog, m-a trecut un fior și mi s-a făcut pielea de găină. E o temă cu care rezonez și mă face să devin nostalgică. Pentru mine, cărțile au fost, sunt și vor fi un prieten de nădejde. Sunt o pasiune, o modalitate de a mă deconecta, dar și de a învăța lucruri noi. Poate și datorită lor, am devenit, astăzi, cadru didactic. 

Voi povesti despre mine, copilul care a descoprit plăcerea lecturii în urmă cu mai bine de un sfert de veac în urmă. Pe vremea aceea, nu erau foarte multe cărți personalizate pentru copii, nu se punea foarte mult accent pe vizual, așa cum face editura Elefantul Meu astăzi. 


Totul a început cu o carte cadou primită de la părinții mei. Îmi aduc aminte foarte bine cartea (Micul Lord), dar nu mai rețin exact conținutul. Ce îmi aduc aminte este coperta. Pe de o parte, eu am o memorie vizuală, dar, pe de altă parte, copiii sunt fascinați de imagini. Încă dinainte de a învăța să vorbească, să citească, ei văd imagini care le vorbesc și le transmit emoții și le dezvoltă creativitatea. 

Aș putea vorbi zile întregi despre rolul cărților în viața unui copil (și apoi adult). Mereu glumesc cu prietenii mei că eu salivez la propriu atunci când văd o carte bună. Deși cărțile fac minuni, aș vrea să subliniez faptul că e nevoie de un mentor (părinte, bunic, frate mai mare, profesor) care să transporte copilul în lumea magică a cărților. Poveștile pentru copii sunt modul perfect de a începe să familiarizezi copilul cu plăcerea cititului. 


Pentru o educație de calitate, este important să transmiți copilului tău această dragoste și prețuire pentru cărți. Sincer, nu știu ce m-aș fi făcut fără ele. În fiecare vacanță de vară, mergeam la bibliotecă să iau cărți pentru a-mi îmbogăți zilele lungi și calde de vară. Trăiam aventuri cu toate personajele din cărțile mele preferate. Când eram la bunici, stăteam cu o carte de basme în brațe și citeam. 

Trăim vremuri în care atenția copiilor, dar și a noastră, a adulților, scade foarte mult. De aceea, consider că a oferi în dar o carte personalizată pentru copii îi ajută pe aceștia să rezoneze mai bine cu povestea și personajele. Capacitatea lor de concentrare, dar și imaginația și creativitatea se dezvoltă. În plus, există beneficii și pentru părinți. Aceste cărți sunt o modalitate bună de a conecta părintele la copil. Știm cu toții că și părinții se pierd în detaliile vieții și uită să acorde atenția cuvenită copiilor. A face o carte personalizată pentru copilul tău are un efect terapeutic și reprezintă, totodată, o dovadă a dragostei pentru copilul tău. 

A-i vedea zâmbetul pe chip atunci când va citi o poveste cu numele lui este ceva incredibil și greu de transpus în cuvinte. Nu am copii, dar sunt profesor și interacționez cu copii și prin prisma ONG-ului meu. E ceva magic în zâmbetul și bucuria inocentă a unui copil care ține în mânuțele lui o carte. Nu pot decât să fiu veșnic recunoscătoare tatălui meu pentru plăcerea lecturii. Cea mai frumoasă amintire este când citeam amândoi aceeași carte, cu capul rezemat de o pernă. Așteptam ca fiecare să termine ca să putem da pagina. Poate el nu a știut că aceasta va fi una dintre amintirile frumoase, puternic întipărite în sufetul meu, dar așa s-a întâmplat. 


În încheiere, sper că am reușit să transmit măcar o parte din emoția și beneficiile lecturii în viața mea. E cel mai bun lucru pe care un părinte îl poate face pentru copilul lui, dincolo, desigur, de satisfacerea nevoilor de bază: să aducă magia cărților în viața acestuia. Poate ca adulți, mulți dintre noi, am uitat să simțim atât de pur și inocent ca un copil, am uitat să vedem lucrurile, poveștile și oamenii cu ochi proaspeți. Odată cu aceste povești personalizate, putem redeveni și noi copii. 


25. Secretul stă în diversitate - Oct 26, 2020 3:34:00 PM

 Proba 9 din competiția SuperBlog ne îndeamnă să împărtășim trucurile folosite pentru a crește valoarea și durata de viață a hainelor de damă pe care le folosim în garderoba noastră. Pentru mine, secretul constă în diversitate și rulaj. Cu alte cuvinte, să alternezi produsele suficient de des, astfel încât să crelti durata lor de viață. Fie că vorbim de o geantă sau un palton de damă, e bine să ai multe modele sau chiar același model dar în mai multe bucăți (asemeni lui Steve Jobs). 


Îmi plac foarte mult gecile de damă ale brandului Columbia. Au un stil tineresc, modern, casual, sunt confortabile și au un preț competitiv. O geacă de puf roșie este tot ce îți trebuie să tte simți mai bine. Este ca rujul lui Coco Chanel: If you are sad, add more lipstick. Aș adapta eu, dacă ești trist, ia o geacă roșie pe tine. Te va însenina instant. 


Pentru zilele în care vrei să ieși din tipare, brandul Desigual este potrivit. Are haine în culori vibrante, croieli interesante și unice prin stil și neconvențional. Buzunarele oblice și stilul casual al gecii multicolore te îmbie să dai frâu liber creativității, fie că e vorba de vestimentație sau alte laturi ale personalității tale. 


Din punctul meu de vedere, diversitatea este cheia către valorificarea garderobei tale la maxim. Astfel, a cumpăra diverse modele ale aceluiași produs poate crea impresia unei alocări bugetare mari pe termen scurt, dar, pe termen lung, acest lucru reprezintă o investiție importantă în tine. A avea mai multe perechi de pantofi de damă este, de fapt, un act de responsabilitate. O singură pereche sau doar două duc la uzura prematură a ambelor perechi de încălțăminte mult mai repede, ceea ce se traduce într-o risipă de bani. A fi eficient înseamnă a diversifica și a investi în produse de calitate și, aș sublinia acest lucru, în produse care te binedispun. 

Așa că, data viitoare, când tânjești după geaca aceea multicoloră, nu ezita și cumpăr-o! Meriți să te răsfeți și, uneori, acest lucru poate aduce și alte avantaje în viața ta. Simțindu-te diferit, neconvențional, poți ieși din tipare și în alte zone ale vieții tale. Îndrăznește să te descoperi și redescoperi. 

Când vine vorba de încălțămintea de damă, pentru mine, e important să diversific și să fiu comodă. Consider că e important să ai o pereche de teniși damă cu care să te simți liberă în plimbările tale prin parc. Iubesc încălțămintea sport și o prefer oricărei alte perechi stilate de pantofi. Ador să mă plimb în natură și să mă simt confortabil. Diversitatea poate fi de stiluri, dar și în cadrul aceluiași stil. Pantofii sport pot fi și ei de mai multe tipuri. Sunt curioasă voi ce trucuri folosiți. Pentru mine, diversitatea este cheia. Diversitatea permite un rulaj de lungă durată al fiecărui obiect vestimentar din garderoba ta. În felul acesta, te poți bucura mai mult timp de produsele tale, le poți vedea ca o investiție pe termen lung în tine. 

Îmbrățișează diversitatea și ieși din tipare, fii neconvențional, fii unic, fii TU!