Blogs Home » Personal » Personale » Rayuela

Rayuela

Un blog despre oameni frumosi si lucruri frumoase, despre evenimente interesante. Blogul promoveaza micii intreprizatori, piesele de teatru, cartile si diverse oportunitati.Articole Blog

01. Alien Tower: Godzilla vs Kong - A modern take on an old titan war - Apr 1, 2021 6:21:00 PM
Alien Tower: Godzilla vs Kong - A modern take on an old titan war: I'm a sucker for monster movies, from the golden age to the modern, vampires to kaiju, they're my jam. Godzilla vs Kong should fit u...
02. Hai la piața de carte pe Negociat.ro - Mar 30, 2021 3:24:00 PM

Proba 11 din competiția SuperBlog m-a surprins plăcut din nou. Am aflat încă ceva ce nu știam. Habar nu aveam că există o platformă de tip marketplace unde poți găsi cărți, birotică și cadouri pentru care poți să negociezi cu vânzătorul pe acest marketplace online. Ca să înțeleagă și omul care nu știe engleză ce e un marketplace și un vendor, o să spun așa: e ca o piață cu mulți vânzători cu care poți negocia dacă vrei să cumperi o cantitate mai mare. Un principiu inedit pentru un marketplace așa cum ne-am obișnuit, dar mult mai apropiat de conceptul de piață sau târg, cu mențiunea că totul este nou. 

Pentru mine, cumpărăturile online sunt un mare avantaj. Deși le zic eu, mai în glumă, mai în serios, piețe, nu trebuie să iau tramvaiul sau mașina până la piață și apoi să car câteva sacoșe până la etajul 4. Alegând să îți faci cumpărăturile de pe o platformă online, ai posibilitatea de a alege produsele mult mai repede, nu e nicio aglomerație, poți să faci asta în confortul casei tale. Deci, confortul, economia de timp, dar și posibilitatea de a obține o reducere dacă vei comanda o cantitate mai mare sunt motive destul de bune. Poți compara prețurile, e mult mai transparent totul. Și, în cele din urmă, le poți primi prin curier direct la ușă. 

Cumpăr tot felul de produse online, de multă vreme, dar nu am știut că există și platforme unde se poate negocia. În funcție de produsul dorit, poți face o economie importantă. Pe lângă electronice, electrocasnice și alte gadgeturi pe care toată lumea le caută, mie îmi plac foarte mult cărțile și sunt convinsă că multor oameni. 

Cărțile pentru copii sunt foarte căutate. Sunt vesele, colorate, distractive și educative. Sper să nu par prea ciudată dacă spun că aceste cărți, adresate de obicei celor mici, sunt și pentru noi, adulții. Cred că ne ajută să ne reconectăm cu latura noastră creativă, visătoare și să de deconectăm de la grijile cotidiene. 

Aruncând un ochi în piața de carte de pe Negociat.ro, am găsit o carte care mă intrigă, prin titlu, dar și prin povestea pe care o anticipez - Băiețelul cu aripă de fluture. Mă face curioasă și mă provoacă la scenarii imaginare. Am citit și descrierea cărții și pare o carte mult mai profundă, dovadă că poate fi citită de oricine. Este important să le oferim copiilor aceste cărți cu mesaje de acceptare a diversității umane pentru a reduce ura în lume și a crea un viitor mai bun, un viitor mai pașnic, fără discriminare. 

Baietelul cu aripa de fluture
O poveste caldă, emoționantă și, în același timp, optimistă. Îmi place că descrierea de pe platformă (sau piață, sună mai frumos și mai de pe meleagurile noastre) este complexă. De asemenea, este o ocazie bună de a descoperi autori de care nu am auzit înainte. Și dacă tot putem obține o reducere la minim 10 cărți cumpărate, de ce să nu luăm mai multe și să le donăm grădiniței din cartierul nostru sau celei unde avem noi înscris copilul sau nepotul. E un gest frumos și unul din care putem să ne bucurăm cu toții. Poate te va surprinde chiar vânzătorul prin acest gest și se va crea un lanț al generozității. 

Le poți dona și grădinițelor din mediul rural sau secțiilor de pediatrie oncologică unde mulți copii diferiți, poate ca băiețelul din poveste, s-ar putea regăsi și ar fi mai optimiști. A planta optimism și zâmbete pe chip e ceva minunat. 

Hai și tu la piața Negociat.ro. Deși nu ne vom putea intersecta fizic, putem să ne conectăm printr-un lanț al generozității, putem crea o campanie de donare de cărți. Poate vânzătorii cu care negociem vor dori și ei să facă parte dintr-o campanie de responsabilitate socială din care noi toți am avea de câștigat. 


03. Alien Tower: Movie Idea #3: LIFEFORCE 2 - Mar 30, 2021 7:41:00 AM
Alien Tower: Movie Idea #3: LIFEFORCE 2: Lifeforce is, in my opinion, one of the most underrated science-fiction movies to come out of at least the 1980s. Based on a book by Brit...
04. Alien Tower: Monster Hunter movie impressions - Mar 29, 2021 3:32:00 PM
Alien Tower: Monster Hunter movie impressions: So I watched Monster Hunter, the new Paul WS Anderson movie and... it's exactly what you'd expect. It's a highly entertaining ac...
05. Parchetul nu e complicat, dar e complex - Mar 22, 2021 10:11:00 AM

Anul acesta, vrem să facem o schimbare importantă și să ne mutăm la casă. Deoarece dezvoltatorul ne dă libertatea de a ne alege propriile finisaje, am început să caut pe net tot felul de modele de parchet. Deși nu e o chestie simplă, nu trebuie să fie nici ceva complicat. Ai nevoie de cineva care se pricepe și are experiență în acest domeniu. Sunt multe lucruri de care trebuie să ții cont, ceea ce face alegerea parchetului să fie ceva mai complexă decât am crede la început. 


Acest lucru nu e rău, e bine că e așa. De exemplu, de când tot caut pe net, am aflat că e bine ca parchetul să aibă o grosime mai mare. Am învățat despre clase de trafic, rezistență. De asemenea, mi s-a pus pata să pun parchet și în bucătărie, unde cred că e necesar un parchet mai rezistent pentru că e puțină umiditate și în bucătărie. 

În căutările mele, am dat peste Alma Parchet și mi-a atras atenția faptul că, în spatele acestui brand, se află o femeie. Parchetul oferit de ei este de lemn. E clar mai scump, dar banii pe care îi dai reflectă calitatea. Vine în mai multe variante, de la parchet din lemn masiv, stratificat sau dublu stratificat la parchet pentru încălzirea în pardoseală.


Îmi place că descrierea de pe site îți permite să vezi pentru ce tip de cameră este recomandat, ce grosime are, dacă e potrivit pentru încălzire în pardoseală. Îmi plac nuanțele mai deschise, frasin, cum este cea din modelul de mai jos. 


Livrarea și montajul sunt gratuite. Ideea e că prețul e un semn al calității în zilele noastre și parchetul nu ți-l pui doar pentru un an. Vrei să reziste mai mult. Pe termen lung, banii pe care îi dai sunt un fel de investiție în confortul casei tale, dar și al tău. Nu e floare la ochi să schimbi parchetul după ce ai totul aranjat prin casă. De aceea, cred cu tărie că trebuie să investești în calitate și să nu faci economii la parchet. 
Nu am o poveste originală a parchetului, nu am pus niciodată parchet, nu am cumpărat până acum parchet, dar stau într-un apartament unde proprietara anterioară a avut parchet din lemn masiv. Și acum, după 20 ani, are farmec. Are o patină a timpului, ce e drept, dar e de calitate și e călduros. 
Ne vom muta la casă și mi-aș dori să am același confort. În plus, vizualizez un concept open space la parter, motiv pentru care vreau ca livingul și bucătăria să aibă același timp de parchet pentru mai multă fluiditate. Nu sunt eu originlaă, am văzut în emisiunile de la HGTV unde oameni care se pricep mai bine la design interior recomandă acest lucru. 
Cel mai important este să nu facem greșeli, să alegem timpul de parchet adecvat traficului din camera respectivă, umidității, grosimea potrivită și o culoare dată de materialul lemnos cât mai în armonie cu restul designului din casa ta de vis. 
Avem o viață, nu trebuie să o complicăm, dar trebuie să îi înțelegem complexitatea și frumusețea. Așa este și cu parchetul. 
***Articol pentru spring SuperBlog 2021


06. Începe-ți călătoria spre independența financiară cu Cashclub - Mar 16, 2021 11:51:00 AM

Pentru mine, gestionarea bugetului personal este foarte importantă. Văd foarte mulți oameni în jurul meu care nu reușesc să facă economii, nu știu unde se duc banii și, deși câștigă puțin, nu caută modalități de a face economii. Unii chiar se rușinează atunci când vine vorba de câțiva lei sau bănuți pe care i-ar putea economisi prin diverse metode, chiar dacă ei o duc rău cu banii. 

Nu știu dacă această rușine pentru proprii bani este specifică doar nouă, românilor, cred că, mai degrabă, are legătură cu educația financiară care lipsește din programa școlară. Avem educație antreprenorială, dar, înainte de a deveni antreprenori, e bine să știm să gestionăm bugetul personal. 

Deși există variante mai eficiente din punct de vedere al performanței financiare, putem începe cu economisirea, un lucru simplu pe care îl putem transforma într-un obicei sănătos, care ar trebui transmis și copiilor, de la cele mai fragede vârste. 

Există multe modalități de economisire pe care le putem folosi chiar și atunci când cheltuim. Deviza #farabaniaruncati ar trebui să fie parte integrantă a stilului nostru financiar. 

Una dintre aceste modalități de economisire este reprezentată de cashback, un termen uzual în limba engleză, care, pe românește, înseamnă să primești bani înapoi atunci când faci o achiziție. Ce e mai plăcut de atât? Tot ceea ce trebuie să faci este să te înscrii pe o platformă de acest gen, cum este și CashClub. 

Deși există și alte platforme, există câteva lucruri pe care nu orice platformă le are și anume: aplicație pe mobil, posibilitatea de comparare a prețurilor integrată, astfel încât să alegi cea mai bună ofertă și un număr foarte mare de magazine partenere (aproximativ 800). 

Eu mi-am făcut deja un cont și am testat comparatorul de prețuri. Practic dai căutare după produsul dorit (am ales o carte dragă) și îți apar magazinele online unde o găsești, prețul, dar și comisionul de cashback. E posibil să alegi un produs puțin mai scump, dar cu un procent de cashback mai mare, care, pe anssamblu, îți asigură o economie mai mare. Am ales un produs cu un preț mic, dar dacă vrei electronice sau electrocasnice, economiile se adună și poți rămâne cu mai mulți bani în buzunar. Sunt fascinată de educația financiară și, într-unul dintre cursurile pe care le frecventez, se explică faptul că banii sunt de fapt viața ta. Orice lucru pe care îl cumperi este timp din viața ta pe care ți l-ai petrecut muncind. Cu alte cuvinte, orice modalitate care ne asigură economii importante este demnă de luat în considerare. 

Mi-a mai plăcut și posibilitatea de a trimite prietenilor invitație. Pentru fiecare prieten, primești 30 lei o dată cu prima lui comanda prin platformă. 


Ca să nu uiți să folosești platforma atunci când faci o achiziție online, poți să îți instalezi extensia pentru browser. Am văzut multe știri false pe internet legat de acest sistem. E foarte important să știi că nu presupune un abonament și nu trebuie să plătești nimic. Crearea contului este gratuită și îți oferă doar beneficii. 

Dacă eu nu te-am convins, îți recomand și acest clip pe Youtube.Sunt multe sfaturi bune de educație financiară, dar cele mai bune, din experiența mea, sunt cele care îți vin ușor să le pui în practică. Comoditatea utilizării aceste metode de economisire constă în crearea unui comportament automat. După ce ai creat cont și ai instalat extensia pentru browser, poți începe să faci comenzi online (alegând magazinul din lista magazinelor partenere) și bănuții respectivi îți intră în cont. M-am bucurat să descopăr în listă, magazinele de la care cumpăr frecvent, cum ar fi Auchan, Flanco, Cărturești, Elefant, Fashion Days sau Vivre. Acum tot ce regret este că am făcut atâtea comenzi și nu am economit nimic. Oare câți bani pierdem în acest fel? 

Recunosc că cel mai mult îmi place comparatorul de prețuri, foarte util când vreu un produs cu valoare mai mare. La o valoare mai mare, banii primiți în cont sunt mai mulți. Există magazine partenere la care poți beneficia de un procent semnificativ de cashback de până la 30%. 

Cu toții vrem să fim independenți financiari. Asta presupune să investești în educația ta financiară și să rămâi cu mai mulți bani în buzunar. Your money or your life este deviza ultimului curs de educație financiar urmat de mine. Așa că ai grijă de ei și economisește atunci când poți. Ca să te motivezi, te provoc ca pentru 6 luni, să pui deoparte, într-o pușculiță fizică, una virtuală sau un borcan de vise banii economisiți prin platforma CashClub. La final, cu banii respectivi, îndeplinește-ți un vis. 

*Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021


07. One step from Ambition to Success - Mar 14, 2021 1:31:00 PM

Îmi place să cred că de la ambiție (Ambition) la succes (Success) este doar un pas, cu alte cuvinte, dacă îți pui mintea la contribuție și cauți soluții, e foarte probabil să ai succes în ceea ce ți-ai propus.

Acum 3 ani și jumătate, am devenit vegani și nu a fost deloc ușor. Carnea și lactatele nu au fost așa o problemă, dar să faci dulciuri fără lapte și ouă e destul de complicat. De găsit să le cumperi gata făcute e și mai greu, așa că a trebuit să devenim creativi și să reconsiderăm vechile rețete, încercând să le adaptăm. 

Cei pasionați de gătit știu că laptele și ouăle au nu numai rolul de a conferi un gust preparatului, ci și pentru a lega elementele, a contribui la modul de coacere, etc. De aici și dificultatea găsirii unor înlocuitori sau unor combinații de produse care să asigure gustul bun și un efect vizual plăcut al desertului. 

Pe lângă ingredientele potrivite, este nevoie și de ustensile care să asigure efectul dorit. În magazinul online Dajar, am descoperit produsele de la Ambition Romania care îmi oferă exact ceea ce am nevoie pentru a realiza deserturile vegane preferate.

Sursa foto: Dajar Romania
Îmi place să fac brioșe pentru că sunt ușor de făcut, dar am avut ceva dificultăți pentru că se prindeau mereu de tava pe care eu o aveam. Am realizat că am nevoie de o tavă neaderentă de calitate superioară, cum este și cea din poza de mai sus. În plus, e o tavă mare pentru 12 brioșe (unii le zic muffins sau cupcakes). Acum nu se mai prinde, brioșele au o formă uniformă și nu trebuie să mă mai chinui să le scot din forme din cauză că s-au lipit. 

Sursa foto: Dajar Romania

Forma de prăjituri din silicon și sticlă este potrivită pentru prăjituri deoarece siliconul asigură o coacere potrivită, desertul nu se prinde, iar sticla de la bază este detașabilă, deci se poate curăța foarte ușor. Îmi plac foarte mult accesoriile care îți fac viața mai ușoară în bucătărie. Mai puțin haos, mai mult timp petrecut alături de cei dragi, savurând o prăjitură cu fructe sau niște brioșe vegane lângă o cană de cafea aburindă. 

În final, vreau să vă dau rețeta pentru 12 brioșe vegane sau de post dacă preferați, având în vedere că intrăm în postul Paștelui. Este rețeta la ca care am ajuns după mai multe încercări în acești ani de când sunt vegană. 

Ingrediente: 350 g făină integrală sau albă (prefer un amestec), 300 ml lapte soia sau alt lapte vegetal, 5-6 lingurițe zahăr brun, 1 pliculeț praf copt, 1 linguriță cacao, 2 linguri ulei măsline. Pentru umplutură, puteți folosi stafide, merișoare, fulgi ciocolată, fructe de pădure. Se amestecă toate foarte bine, compoziția să fie potrivită, să nu fie nici prea lichidă, nici prea groasă, să stea în lingură, să nu curgă. Apoi se tooarnă în formele de brioșe și se dau la copt cam 15 minute sau până trec testul scobitorii. 

La final, dacă aveți ciocolată amară (vegană/de post), o puteți topi și obține niște brioșe glazurate. 

Sursa foto: Poză personală

Cheia unui desert reușit este să ai ingrediente și accesoriile potrivite. O tavă bună face toată diferența. 

***Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021


08. Spring SuperBlog 2021 - Mar 1, 2021 12:53:00 PM

A venit martisorul, primavara, toate cele. Pandemia e si ea in floare ca de primavara, nimic nou. Am decis sa particip si in aceasta editie. Provocarea va fi sa nu fiu finalista. De 10 editii finalista, am decis ca anul acesta sa scriu doar la sponsorii care creeaza probe interesante din punctul meu de vedere, adica pe gustul meu :) 

Sanatate tuturor si o primavara minunata!


09. Noua gama Fairy Extra - Feb 16, 2021 1:11:00 PM

 Am primit spre testare noua gama Faity Extra. Cel rosu are aroma de fructe de padure rosii, cel galben de citrice si cel mov de liliac. Imi plac culorile si mirosul. Pe langa functia lor de vaza, ca elimina grasimea, conteaza si mirosul. Nu stiu daca altora le place sa spele vase, dar mie imi place. Lucrez foarte mult la calculator, mai ales de cand cu pandemia si a face ceva fizic, cu mainile, imi lasa mintea sa cutreiere. Si ce placere sa faci asta in timp ce simti mirosul parfumat al acestor detergenti de vase? 

Elimina grasimea, miros bine nu se mai termina (sunt Extra) si sunt un brand care si-a dovedit eficienta in timp. 


10. Haine noi pentru bucătăria mea - Jan 25, 2021 2:09:00 PM
Anul acesta ne vom muta la casă. Sperăm ca toate să meargă bine, dar noi am început deja să ne informăm în legătură cu modul în vrem să arate bucătăria, ce electrocasnice să luăm, ce mobilă, etc. 
La cuptor și plită ne gândim toții în primul rând, dar hota este la fel de importantă, dacă nu chiar mai importantă. De calitatea ei depind curățenia în bucătărie, să nu se depună grăsime sau aburi pe mobilă și pereți. Recunosc că unde stăm acum, am amânat foarte mult să ne punem o mobilă și consecințele se văd: e foarte dificil să păstrezi totul curat din cauza că se fac depuneri pe mobilă și faianță. 
De aceea, ne-am hotărât să alegem un brand care pune accent pe calitate, funcționalitate, eficiență dar și design. Hota trebuie să se îmbine armonios cu mobila, cu stilul bucătăriei tale și cu celelalte electrocasnice. Astfel, ne-au atras hotele de la Faber, un producător care respectă toate aceste principii. 
Noi ne vom orienta către cuptor și plită incorporabile, cu un stil minimalist, elegant, ușor modern. De aceea, și hota trebuie să aibă un stil similar, dar să aibă și o capacitate de absorbție mare. Pe mine m-a atras un model de hotă decorativă de la Faber, cu o putere foarte mare de absorbție de 700 mc/h. 


Negrul elegant, funcția de touch control și iluminarea LED o fac potrivită pentru bucătăria modernă pe care o am în minte. Pe lângă modernism, iubesc minimalismul, iar această hotă pare simplă, dar arată foarte bine și face ceea ce trebuie să facă. 
Cred că fiecare dintre noi trebuie să învețe din greșelile pe care le face și să aleagă mereu mai bine. Pentru noi, e important să avem spațiu, să avem o bucătărie dotată, funcțională, dar și estetică pentru că stai zilnic acolo și o ai pentru câțiva ani înainte să mai faci o renovare. Așa că, mai bine, dai un ba în plus și alegi ceva care te atrage și vizual, și funcțional. Minimalismul în bucătărie înseamnă un spațiu aerisit, în care fiecare obiect are un rol foarte bine definit, dar conferă și valoare din punct de vedere estetic. 
11. Anul 2021 - anul schimbărilor în locuința ta - Jan 25, 2021 1:05:00 PM

Așa cum ne place să ne schimbăm coafura sau lookul, și casele noastre au nevoie de reinventare. Noi plănuim ca anul acesta să ne mutăm de la bloc la casă și deja suntem în căutare de electrocasnice. Le înlocuim și pentru că sunt vechi, dar și pentru că avem alte așteptări acum. Suntem consumatori mai bine informați, știm mai bine ce ne dorim, bugetul este altul. Suntem mai atrași de tehnologie și de modul în care aceasta este încorporată în electrocasnice pentru a ne face viața mai ușoară, dar și mai plăcută. 

Un astfel de brand este Toshiba pe care îl admir pentru produsele care îmbină foarte bine principiile eficienței cu un design inedit și noile tehnologii moderne de pe piață. Dacă acum 10 ani, ne-am axat pe electrocasnice albe, acum sunt înclinată spre un design mai futurist, culori negru sau inox și touchscreen. De asemenea, să fie prietenoase cu mediul, mai mari și, în același timp, cu mai multe funcții. 

Astfel, pentru mașina de spălat, prefer una care să aibă și uscător. Este mult mai eficient așa și din punct de vedere al spațiului utilizat. Am și pus ochii pe o mașină de spălat de la Toshiba. Punctele ei forte sunt: 

1. programul rapid de 10 minute (la actuala mașină, cel mai scurt program este de 30 minute)

2. uscător încorporat pentru maximizarea spațiului și eficiență sporită

3. clasa energetică A ce asigură eficiență energetică și economii pe termen lung

4. capacitatea de 8kg atât pentru spălare, cât și pentru uscare este destul de mare și contribuie la eficientizare. Folosești un singur ciclu de spălare, comparativ cu mașini de spălat standard de 5 kg. 

5. designul frumos. Până la urmă, mașina de spălat trebuie integrată în decorul băii tale și vrei să arate frumos. Îmi place că arată stylish. 

6. Hubloul are un diametru mare ceea ce ușurează scoaterea rufelor.

7. Blocare copii. Mașina mea veche nu are un astfel de mod. 

8. Are câteva programe cool: 45 minutes to wear, spălarea rece sau Color Alive care protejează culoarea hainelor, dar consumă și mai puțină energie.

9. Iluminarea Led a tamburului creează un efect interesant. 


10. Funcții inteligente ca Sense Slide (touchscreenul panoului de comandă) și Sense Dose pentru dozarea optimă a detergentului. 

Și mai sunt multe alte funcții care pot diferi de la model la model, toate respectând principiile de bază ale calității Toshiba. 

Combina frigorifică este următoarea pe listă. Avem, în prezent, o combină veche, albă, de 293 l volum total și am realizat că vrem ceva mai mare, cu o culoare mai închisă și mai modern. De exemplu, pentru a regla temperatura la congelator și frigider, trebuie să deschid frigiderul și să folosesc ceva pentru a regla manual temperatura pe nivele, pentru că nu are afișaj. 

Atrasă de tehnologie, aș vrea ceva cu afișaj digital în exteriorul combinei și să pot seta temperatura exactă, fără să văd doar o treaptă generică. 

Toshiba este soluția și aici. Am pus ochii pe o combină de 316 litri cu multiple funcții: raftul care glisează sprre exterior, controlul precis al temperaturii prin funcția dual-temp control, displayul este cu touchscreen (adică dorință împlinită), designul este compact și elegant, culoarea gri mat, aproape negru este modernă, capacitatea energetică este A++, ceea ce conferă garanția protejării mediului și economiilor pe termen lung. 


În concluzie, abia aștept să am de unde alege. Asta este frumusețea vremurilor actuale. Poți găsi modele clasice, dar, care, în același timp, să integreze și tehnologii moderne. Trerecerea de la veșnicul alb la un gri mat sau chiar negru mi se pare mai potrivită. Dau un aer elegant băii sau bucătăriei tale. 


12. Chocotelegrama aniversării noastre - Jan 24, 2021 12:10:00 PM

Recent, am aflat de existența unui produs inedit - ChocoTelegrama. În facultate, am învățat că la produse comune, de uz curent, cum este, spre exemplu, și ciocolata, companiile nu pot să se remarce foarte mult pentru că toate oferă cam același lucru. În cazul ciocolatei, îmi veți spune că poți avea n variante de ciocolate cu diverse arome și combinații. Știu, dar tot vei găsi o grămadă de branduri care îți vând aproximativ același gust, doar că au un ambalaj diferit. 

Chocolissimo vine cu un concept inedit, acela de a trimite o ChocoTelegramă, îmbinând, astfel, gustul catifelat al ciocolatei belgiene premium cu posibilitatea de a personaliza acest produs în funcție de persoana căreia i-l oferi și de relația voastră. În plus, din start, există acel caracter romantic (în sensul romantismului ca perioadă istorică și literară) al trimiterii unei telegrame. Frumos, inedit, original și unicat. 

M-am jucat și eu puțin cu posibilitatea de a crea o astfel de telegramă și iată ce a ieșit. Pe lista cu idei de cadouri trebuie să pui și cadourile din ciocolată belgiană premium. 


O să explic puțin la ce m-am gândit când am creat această ChocoTelegramă. Pe 24 februarie, de Dragobete, eu și partenerul meu împlinim 16 ani de relație și m-am gândit că ar fi frumos să primească o surpriză dulce de la mine. Am ales varianta cu ciocolată decorativă, deși se putea alege și un mesaj din ciocolată. Fiecare dintre cele 8 iconițe (eu le zic charms) are o semnificație aparte pentru noi. Nu o să dezvălui semnificația din spatele fiecărei iconițe, dar am început ca doi tineri cu fluturi în stomac și inimioare în jur și vrem să continuăm la fel până la acei bătrânei cu ochelari. Trifoiul reprezintă norocul că ne-am găsit dar și multele bucurii pe care le-am întânit de-a lungul acestor ani. Buha cu ochelari este un inside joke, o glumă a noastră. 

Cu siguranță fiecare dintre voi poate crea o altă succesiune de simboluri care să fie o dovadă a aprecierii voastre pentru celălalt. Pentru alții, poate mesajul text este cheia sau o combinație a acestora.Ocazii de a dărui aceste ChocoTelegrame sunt multe, nu ai nevoie nici măcar de o dată anume. Este un cadou pe care îl poți face oricând celor dragi, arătându-ți aprecierea, iubirea și recunoștința pentru un prieten, un partener, un profesor sau cineva din familie. Cine nu iubește cadourile din ciocolată și de câte ori ai posibilitatea să trimiți o telegramă dulce cum este ChocoTelegrama din ciocolată belgiană premium?

Cu un astfel de cadou inedit, nu ai cum să dai greș. Mai e puțin până în luna iubirii și ai ocazia să faci o surpriză frumoasă cuiva drag. Fii creativ și nui uita: nu avem nevoie de o zi specială pentru a face un cadou persoanelor dragi din viața noastră. 

***Articol scris pentru proba extra-concurs Chocolissimo lansată via SuperBlog. 


13. Bitdefender - soluția românească care te protejează online - Jan 24, 2021 11:24:00 AM

Am decis să scriu acest articol de ziua Unirii pentru a vă prezenta un brand românesc de talie internațională în domeniul securității cibernetice. Am folosit foarte mulți ani Bitdefender Antivirus Free și nu am avut niciodată probleme. Este gratuit și o bună ocazie de a testa soluția oferită de Bitdefender. Astfel, poți vedea dacă ești mulțumit și, apoi, să investești mai mult într-o soluție completă. 

Ce este interesant la soluțiile oferite de acest brand românesc este că au produse pentru o gamă variată de dispozitive: PC, Mac, dispozitive mobile cu Android și iOS, dar și o variantă multiplatformă. Prețurile sunt rezonabile pentru acest gen de produse, având în vedere grijile de care te scapă. 

Experiența mea cu antivirusul gratuit de la Bitdefender a fost și este una foarte bună. Nu este intrusiv ca alte antivirusuri, panoul de control este simplu, intuitiv și prietenos. Nu mănâncă multe resurse ale calculatorului și are diverse setări, astfel încât să te simți protejat atunci când navighezi online. 

Fiind cadru didactic, apreciez ca fiind foarte importantă alegerea unei soluții plătite mai ales când lucrezi foarte mult de acasă. Soluția multiplatformă de tipul Bitdefender Total Security oferă protecție completă pentru 5 dispozitive, timp de 1 an și are o reducere importantă. Chiar și fără reducere, are un preț foarte bun. 


Majoritatea dintre noi folosim doar antivirus pentru calculator, dar și telefonul are nevoie de protecție, poate chiar mai mult aș zice eu. Avem tot felul de aplicații, inclusiv bancare, conturi pe diverse site-uri și toate sunt accesate de pe smartphone. Mai bine investești într-o soluție cibernetică decât să regreți ulterior. 

Pentru mine, antivirusul gratuit reprezintă calea cea mai bună către soluția plătită. Te poți covinge sigur daă merită sau nu. Eu apreciez acest brand și pentru faptul că este românesc și ar trebui să promovăm mai mult aceste branduri. În plus, și suitele complete au o perioadă de evaluare gratuită de 30 de zile.

Pe lângă o soluție de protecție instalată pe device-ul tău, trebuie să adopți câteva obiceiuri sănătoase: folosirea unui serviciu VPN, schimbarea periodică a datelor de conectare, actualizarea sistemului de operare și a antivirusului, atenție sporită la tentativele de furt cibernetic, activarea opțiunii de autentificare în doi pași, nu amesteca sarcinile de lucru cu cele personale și respectă procedurile de lucru impuse de angajator (preferabil să nu folosești același dispozitiv pentru aceste activități), nu permite aplicațiilor să colecteze date. 


14. Balsamurile Lenor Happy si Relax - Dec 15, 2020 11:19:00 AM

Recent, am primit spre testare 2 tipuri de balsam de la Lenor: varianta Happy si varianta Relax. In primul rand, am ramas placut impresionata de ambalaj, de culorile vibrante, dar si de aceste nume dragute. Am fost foarte entuziasmata si am decis sa le incep simultan pe amandoua. 


Am folosit mai intai balsamul Happy si mi-a placut ca are o aroma intensa, dar totusi mai discreta decat varianta Relax care mi s-a parut mai energica. Depinde foarte mult de gusturi. Ambele sunt placute și, mirosul este potentat mai ales daca folosesti si capsulele Lenor. 

Pretul este foarte bun, iar un recipient ajunge pentru aproximativ 50 de spalari. Cu siguranta, un astfel de balsam face toata diferenta. 

#BuzzLenorBalsam #LenorBalsam #BuzzLenorMoods


15. Productivitatea ta pleacă de la scaunul pe care stai - Nov 28, 2020 6:18:00 PM

Mulți dintre noi nu realizează că productivitatea muncii noastre ține de mulți factori, printre care și scaunul pe care îl folosim atunci când lucrăm. Pentru cei care lucrează de acasă, alegerea scaunului este foarte importantă. 

Ce am învățat eu din experiență și greșelile pe care trebuie să le eviți când cumperi un scaun1. În primul rând, nu alege în funcție de preț. Am făcut această greșeală și nu e cel mai bun criteriu. Nu spune nimeni că nu trebuie să alegi un produs cu un raport preț-calitate bun, dar renunță la ideea de a alege cel mai mic preț. 
2. Nu subestima importanța scaunului pe care stai. Deși ar trebui să petrecem mai mult timp mișcându-ne, realitatea este că majoritatea stăm foarte mult la birou pentru a lucra. Deci, dacă petreci cel puțin 8 ore la birou, ia în calcul următoarele criterii de funcționalitate ale scaunului tău: 
Scaun directorialSpătarul trebuie să fie suficient de înalt pentru a-ți susține spatele. Aici am greșit eu. Am luat scaune cu spătare mici și am avut dureri serioase la nivelul umerilor. Șezutul trebuie să fie destul de gros. Dacă e prea subțire, te va durea fundul și chiar dacă nu sună prea delicat, asta e realitatea. Vei sta 8 ore în fața calculatorului pentru a lucra și productivitatea ta va avea de suferit dacă te sucești tot timpul sau chiar ai dureri. Știu ce spun, am trăit-o și nu cred că sunt singura. Roți antiderapante pentru a proteja podeaua. Știu că nu e primul lucru la care să îți fugă mintea, dar trebuie să ai grijă și la podea. Baza mobilă ajută la o deplasare ușoară, deoarece un scaun bun este și mai solid, deci mai greu. Când lucrezi, poate nu folosești atât de mult funcția recliner, dar sunt sigură că stai pe scaunul de acasă și atunci când privești un film, citești o carte sau comunici cu prietenii online sau ca mine, poate obișnuiești să mai joci și câte un joc video. Scaun gamingsuportul lombar este și el important. Poate dacă ai 20 de ani, nu știi încă despre vorbesc. Eu am vreo 35 și am realizat că, după ce stau mult timp pe scaun, mă doare spatele în zona lombară. Acesta e un motiv care trebuie să te facă să înțelegi că scaunul pe care petreci destul de mult timp este foarte important pentru sănătatea ta, starea de bine și productivitatea muncii tale. cotierele asigură un suport important pentru brațele tale. Deși majoritatea scaunelor au cotiere, e important ca acestea să fie confortabile. Eu am pățit o chestie ciudată acum câțiva ani. Am stat așa de mult cu mâna pe o cotieră proastă de plastic tare încât am dezvoltat o problemă la braț. Deci, cotierele trebuie să fie tapițate sau să fie dintr-un material moale și plăcut. Accesoriile pentru casă - un alt ingredient pentru creșterea productivitățiiPe lângă un scaun confortabil, e important să ai și niște accesorii drăguțe care să creeze un spațiu propice lucrului și să îți crească energia. Adesea, ignorăm micile detalii, dar am învățat că ele fac diferența. 
Un tablou în stilul preferat și o statuetă decorativă pentru birou pot ajuta la crearea unei atmosfere plăcute. Mie îmi plac tablourile scandinave, în culori neutre, care au un mesaj pozitiv. Îmi crește energia și lucrez mai cu spor. Fie vorba între noi, am acasă mesaje motivaționale și inspiraționale în multe locuri (oglinda din dormitor, ușa de la ieșire). Cred că e important să încercăm să fim fericiți în viață și, uneori, e nevoie doar de câteva detalii potrivite și inspirate. 
Tablou Bonami
Pentru birou, aș alege o bufniță din ceramică. Nu știu de ce, dar mă atrag aceste păsări. Nu cred să aibă legătură cu numele meu de familie (Puiu)? Sau are? :) Glumesc. Nu știu dacă știți, dar bufnița este văzută în cultura chineză ca un simbol al prosperității, iar principiile de design interior feng shui consideră bufnița un semn al norocului. Decoratiune ceramicaTrecând peste aceste aspecte, e simpatică, nu-i așa? Eu am și una din lemn, cu fular de Crăciun, pe care nu am mai pus-o în cutia cu decorațiuni și am lăsat-o tot anul pe birou. De câte ori o văd, mă binedispune.  
Buha mea de Crăciun mi-a furat scaunul de gaming
Indiferent ce alegi, pune preț pe calitate și pe confort. Scaunul pe care stai și câteva accesorii drăguțe te pot ajuta să fii mai productiv și să faci o muncă de calitate și să te așezi cu drag, în fiecare zi, la birou. 
Viața e prea frumoasă să o petrecem în condiții neprielnice! Alege ceva ce îți place și tratează-te așa cum meriți, cu respect și căldură. 
16. Cadouri utile și frumoase pentru cei dragi - Nov 28, 2020 1:07:00 PM

Vine Crăciunul și este un prilej pentru noi toți să facem pauză, să ne relaxăm și să ne bucurăm de noi, de cei dragi și de faptul că am trecut cu bine prin acest an. Proba 25 din competitia SuperBlog ne provoaca sa reflectam la idei de cadouri pentru prietenii și familia noastră. 


Anul acesta, cu distanțarea fizică, nu am mai făcut atât de multe vizite la ai mei și îmi e tare dor. Aș vrea să le fac cadouri utile și frumoase, călduroase și cumva, atunci când le poartă, să se gândească la mine, la noi toți împreună. 


Cadouri pentru prietenul meu

Deoarece stăm împreună, aici nu e foarte complicat de știut ce să ofer și clar cadoul este oferit în persoană. Niciodată nu ai prea multe pulovere, mai ales în sezonul rece, așa că aș lua un pulover pentru bărbați, din lână pentru a fi funcțional (deci călduros), dar și drăguț, cu un design atrăgător. Știu că are prea multe pulovere în culori neutre și că îi place să mai adauge din când în când și culoare, așa că aș alege culoarea muștarului. M-a atras puloversul Comfort Up - Medicine de la Answear, deoare este dintr-un tricot de grosime medie, călduros, care cade bine pe corp.Dintre gecile pentru bărbați, mi-ar plăcea să îi iau una nouă. Probabil iarna aceasta vom fi călători în orașul nostru, așa că ne trebuie haine care să ne țină de cald. Cine spune că nu poți purta o geacă de schi la câmpie? :) Glumesc, cred, dar e bine să fii pregătit. Niciodată nu se știe cum va fi vremea sau vremurile. Îmi place geaca Geox deoarece este căptușită, groasă, are o culoare veselă și s-ar potrivi ca sil. M-a atras că are glugă și, cel mai important, deoarece încercăm să protejăm natura, ne plac amândurora aspectele ecologice ale obiectelor vestimentare, atunci când facem o achiziție. Această geacă are sistemul EcologicWarm, adică folosește fibre reciclate, moi, care conferă o bună izolare termică. 


Cadouri pentru părinți

Pentru tata, aș lua o cămașă pentru bărbați, una mai clasică și în culori neutre. Am încercat în trecut să îi iau ceva mai colorat, care întinerește și cred că a rămas purtat doar în ziua de Crăciun. Unii sunt mai tradiționali. Trebuie să facem cadouri care plac celor cărora le oferim, nu nouă. 

Pentru mama, aș alege un pulover de damă din troct subțire de la Desigual, de culoarea chihlimbarului. Mamei îi plac culorile mai vesele, spre deosebire de tatăl meu, așa că, sunt sigură, va aprecia acest pulover drăguț, mai ales că este și pentru mărimea XL. 


La final, cred că e important să ne facem și nouă cadouri, cu atât mai mult cu cât pe 5 ianuarie este și ziua mea de naștere. Pentru început, mi-ar fi necesare niște cizme de damă, confortabile, potrivite pentru plimbări prin oraș. Botinele din colecția Tommy Jeans (foto jos) mă atrag prin design, prin stilul nonconformist. Se închid cu fermoar, dar au model cu șireturi, fiind o combinație interesantă de stiluri. 


Și mai am o sensibilitate pentru rucsacurile de damă. Multe femei au genți, eu ador un rucsac roșu. Îmi place să car multe lucruri după mine și să am încălțăminte comodă, așa că un rucsac este cea mai bună alternativă. Iar un rucsac Trussardi Jeans este potrivit atât pentru un stil mai casual, cât și pentru o zi în care adopt o ținută mai profi. 


Pe lângă aceste cadouri utile și frumoase, deoarece oricine are nevoie de haine, încâlțăminte și alte accesorii, toți iubim un vin bun, o carte sau o ciocolată. Ori aroma unei cafele în dimineața zilei de Crăciun. 

Un cadou trebuie să îndeplinească mai multe cerințe pentru a fi apreciat:

1. să fie făcut din suflet

2. să fie făcut cu gândul la ce îi place celuilalt și nu la ce ți-ar plăcea ție să primești.

3. să fie util, dar și plăcut din alte puncte de vedere. Un pulover este util deoarece ne ține de cald, dar, în același timp, te face să te simți mai aproape de cel care ți l-a dăruit atunci când îl porți. 

Indiferent ce cadouri alegi să oferi anul acesta celor dragi, e important să le spui că îi iubești, îi apreciezi și te bucuri că sunt bine. Trebuie să fim creativi și poate va fi cazul să schimbăm anumite obiceiuri. Până și Moș Crăciun are alte obiceiuri acum. Asta nu trebuie să ne opreasca din a face cadouri și a ne distra, chiar dacă vom apela mai mult la mediul online pentru acest lucru. 

Chiar dacă nu ne putem vedea familiile și nu putem sărbători ca în anii trecuți, cu siguranță putem face o comandă online pentru cei dragi și să ciocnim împreună un pahar de vin într-o întâlnire online. 

Voi ce cadouri faceți celor dragi și cum procedați în aceste vremuri? 


17. Teatru absurd la Flanco in Centrul Comercial Auchan - Nov 28, 2020 11:03:00 AM

Nu stiu daca stiti, dar centrele comerciale Auchan din tara organizeaza un concurs. Daca inscrii in concurs un bon de minim 49 lei, poti castiga diverse premii. Eu am cumparat ceva de la un magazin Flanco din centrul comercial Auchan (mouse cu incarcare de 50 lei) si am castigat un voucher de 50 lei oferit de centrul comercial Auchan pentru a fi folosit la Flanco, in cadrul centrului comercial. 

Pe 25 noiembrie, gasesc un joc de PS4, Ratchet si Clank, la 80 lei. Pentru a nu plati transport, am vazut ca are rezervare in magazin, desi produsele de tip jocuri video nu sunt disponibile pentru a fi cumparate direct fizic (ceea ce nu stiam, dar am observat ca nu le mai au pe raft). In fine, am rezervat in magazin si ar fi trebuit sa dau voucherul plus 30 lei. 


Primesc mesaj ca jocul va fi pregatit in 60 minute si am la dispozitie 48 ore sa il ridic, asta ar fi insemnat vineri, pe 27 noiembrie, ora 23. Verific contul meu de client zilnic sa vad cand sunt pregatite, deoarece sunt 3 etape la Flanco. 


S-a facut vineri, ora 15 si primesc mesaj ca au pregatit produsele si ca am 48 ore la dispozitie sa le ridic. M-am gandit ca daca lor le-a luat 40 ore sa pregateasca un joc aflat in magazin, probabil se aplica 48 ore de la data primirii mesajului. De obicei, asa functioneaza. Mai erau 5 ore pana la inchiderea magazinului si, deoarece lucram in tot acest interval, am zis ca merg sambata (adica azi, pe 28) la prima ora, adica la 9, cu speranta ca va fi in regula. Am mers pe ideea ca, si daca expira rezervarea (pentru ca platforma lor e confuza), nu ar fi avut cine sa ia produsul in timpul noptii cand magazinul era inchis.


Si aici incepe teatrul absurd

Actul 1 Avem jocul, dar nu vi-l dam

EU către angajatul Flanco (unul din 10 angajati cred, prezenti in magazin; erau mai multi decat clienti): Am primit ieri un sms ca produsul rezervat de mine este gata si ca am 48 de ore sa il ridic. 

Angajatul 1: sub ce nume?

Eu: Nume Prenume. 

Angajatul 1: Nu figureaza nimic in sistem, a expirat rezervarea la ora 23 aseara. 

Eu: Dar sms-ul spunea ca am 48 de ore.. 

Angajatul 1: A expirat, nu se poate.

Eu: Inteleg (desi e absurd sistemul lor), dar daca ieri produsul a fost pregatit de dvs, de ce nu pot sa il iau acum? Banuiesc ca nu l-a cumparat nimeni. 

Angajatul 1: Noi nu avem jocuri la vanzare in magazin, doar online.

Eu: Dar totusi, exista jocul, as vrea sa il cumpar.

Angajatul 1: Nu se poate fara rezervare si v-a expirat.

Eu: Ok, atunci pot face rezervare acum, pe loc, ca sa iau produsul? 

Angajatul 1, parca usor exasperat de indrazneala mea de a veni sa cumpar un produs: Daca o faceti dvs, da, eu nu pot sa fac din sistem. 


Actul 2 Luam totul de la capat, platforma e crazy

Eu, ma intorc cu spatele, fac 2 pasi mai departe, rezerv produsul, care, surpriza, acum era chiar 49,99 lei. Si imi spun, in sinea mea, ca macar voi da voucherul de 50 lei si ma aleg cu un joc gratuit. Dupa 1 minut cat butonez rezervarea, ma intorc catre angajat, care era altul, intre timp, ca sunt foarte multi: Buna ziua, am o rezervare. 

Deodata, apare si angajatul 1: Sa stiti ca dureaza cam 10 minute sa apara in sistemul nostru.

Eu: Dar am primit mail, am numarul rezervarii, puteti verifica in sistem, totusi, poate apare?

Angajatul 1, cu mare greutate, apasa niste taste: Nu apare, in 10 minute. 

Eu: In regula, astept. Si ma plimb prin magazin, timp in care nu am loc sa ma uit la produse pentru ca sunt prea multi angajati, si cam deloc clienti. (E totusi sambata la 9). Unul duce o foaie, unul verifica niste preturi, unul ma intreaba daca poate sa ma ajute (altul ca doi deja ma intrebasera la ghiseu de rezervare). 

Dupa 10 minute, eu ma indrept spre ghiseu: Ma scuzati, apare cumva in sistem rezervarea? 

Angajatul 2: Nu apare inca. Sub ce nume aveti?

Eu (intrebandu-ma de ce a spus ca nu apare daca nu stie cum ma cheama): Nume Prenume. 

Angajatul 2: Apare acum. Ne ducem sa il pregatim. 

Eu, in sinea mea: Alea 10 minute in care au asteptat sa apara rezervarea in sistem, oare ce au facut cei 10 angajati din magazin ca in magazin nu erau decat 1-2 clienti care se uitau si nu aveau treaba la ghiseu sa faca vreo plata. 

Astept, astept... si slava domnului, a venit Angajatul 2. Cred ca angajatul 1 se saturase de obraznicia mea de a veni sa comand un produs cu rezervare, produs ascuns in debara. Oare ce manager s-o fi gandit la decizia asta inteleapta? Am vazut cateva rafturi chiar goale, deci nu cred ca spatiul era o problema. 

Actul 3 Voucherul extraterestru 

Nu le spusesem intentionat ca am un voucher de 50 lei dat de centrul comercial Auchan pentru a fi cheltuit la Flanco pentru ca nu am vrut sa explodeze neuronii angajatilor la ora aceea. 

Dupa ce am vazut ca au trecut 10 minute si au gasit jocul (ma temusem la un moment dat ca nu au jocuri in debara), le spun: Am acest voucher de 50 lei. Deja l-am vazut pe Angajatul 2 cum se pierde. 

Angajatul 2 face un semn catre colega lui, angajat 3 sa vada ce e cu acel voucher (zici ca am scos un iepure din joben sau le-am aratat un extraterestru, probabil ca ar fi fost mai putin socati). 

Angajata 3: Acesta e pentru Altex.

Eu: Nu e pentru Altex, scrie Flanco (practic era sigla Auchan si magazinul partener Flanco). 

Angajatii 2 si 3, uitandu-se la voucherul pe care erau doar cateva randuri. Angajata 3, descopera ultimul rand: Acest voucher nu se poate folosi pentru asigurari, RCA, si alte produse de acest gen. 

Dandu-si seama ca un joc video nu este o asigurare, mai cauta. 

Eu, gandindu-ma ca poate nu vor sa ia voucherul pt ca era de 50 lei si jocul de 49,99 lei, spun: Scrie pe spate, ca daca produsul e mai ieftin, nu puteti sa imi dati rest, dar nu scrie ca nu il pot folosi. (am patit in trecut si a trebuit sa cumpar o punga, deja eram cu ochii dupa pungute). 

Angajata 3, dandu-si seama ca nu stie ce sa faca, se duce in depozitul de unde aparuse jocul. De la momentul intrarii in magazin, trecusera cam 25-30 minute deja. 

Dupa 5 minute in care analizaze voucherul si incercase sa introduca in aplicatia lor un numar generic, 123 dat de Auchan acestui voucher si in care nu merge, apare si angajatul 1 sa analizeze si el problema. Angajata 2, isi tinea mana la frunte, necajita de beleaua cu acest voucher de care nu stiau cum rasarise in acest Univers. 

Eu: Stiti, este un voucher dat de Auchan in cadrul concursului de sarbatori si dvs, deoarece faceti parte din centrul comercial, ati fost selectat sa puteti primi  acest voucher. 

Angajatul 2 era uimit de grozavie si, am avut impresia, parca avea un respect in privire pentru faptul ca sunt asa informata :) 

La acest moment, Angajatul 2 nu facea nimic, era depasit de situatie, angajata 3 isi tinea mana la frunte si nu avea o solutie dar se uita insistet la ecran, cu speranta si angajatul 1 s-a hotarat, in cele din urma, sa se ocupe si el. A parut mai priceput, necomunicativ ce-i drept. Nu am auzit nicio scuza pentru nimic, nici ce se intampla, nimic. 

Actul final: Evrika! Am reusit!

In fine! Dupa 45 minute petrecute in magazin, au reusit sa imi dea produsul si sa ia voucherul. Nu inainte sa imi ceara adresa, adresa care era in contul de unde facusem rezervarea. Eu, uimita, am intrebat: adresa de e-mail? Ei, nu, adresa de acasa. Nu mi-au spus la ce le trebuie. Daca voiau sa verifice identitatea mea, puteau cere buletinul ca adresa o stiu pe a multor oameni deci nu am vazut sensul. Ei nu s-au obosit sa explice, iar eu eram prea obosita sa mai intreb. 

Nici acum, in contul Flanco, produsul nu apare pregatit pentru a fi ridicat, sau ridicat. Desi au trecut 2 ore. 


Sunt socata de absurdul acestei situatii. Sper ca, daca mai e cineva care castiga un voucher la ei, nu va mai petrece atata timp acolo, cu angajati mirati.

Cateva sugestii gratuite pentru Flanco:

1. De ce ai jocuri ascunse in debara cand ai loc pe rafturi? De ce sa faci un sistem de rezervare care nu functioneaza?

2. Daca din diverse motive, nu vrei sa vinzi jocurile decat prin rezervare, de ce platforma e atat de varza? Nici acum, produsele deja ridicate si platite nu apar pregatite si ridicate.

3. Daca dupa 40 de ore, trimiti sms clientului ca ai pregatit produsele si ca are 48 de ore sa le ia pana expira rezevarea, poate ar trebui sa specifici ca tie ti-a luat 40 de ore sa il scoti din debara si clientul mai are 8 ore, sau daca magazinul se inchide mai devreme, mai are 5 ore.... ar fi mai usor. 

4. De ce ai atatia angajati, Flanco? De ce nu ii pregatesti? Nu ti-e mila de ei? 

Sfat: Angajatul 1 ar fi trebuit sa procedeze asa: Ne scuzati, asa e facuta platforma. A expirat rezervarea, dar nu e nicio problema, puteti sa faceti alta iar si imediat aducem si produsul din debara. 

In realitate, a trebuit sa insist, ca sa pricep ca pot face din nou rezervarea. Altcineva in locul meu, ar fi fost inclinat sa plece pentru ca asta era atitudinea angajatului 1, o tot tinea ca mi-a expirat rezervarea si ca nu poate face nimic. De fapt, putea. Putea sa spuna ca au in continuare produsul, ca il pot rezerva si totul se va rezolva. 

In schimb, el a fost iritat de insistenta mea si de faptul ca am rezervat din nou produsul, desi, repet, nu erau clienti, nu era coada, nu statea nimeni sa astepte, iar ei erau 10 angajati (cu aproximatie, fara unii ascunsi in debara, ca e posibil si asta). 

Alta greseala a angajatului in tratarea clientului. Au asteptat 10-15 minute sa apara rezervarea in sistem, ceea ce inseamna ca eu am primit mailul cu numarul rezervarii mai repede decat sistemul lor, ceea ce e stupid, deci schimba platforma, Flanco! In alea 10 minute, niciun angajat nu s-a dus in debara sa ia produsul sa il pregateasca. Au asteptat 10 minute ca dupa aceea sa mearga in debara sa caute jocul si asta sa dureze inca 5 minute. 

Pentru mine, a fost ca o piesa de teatru absurd aproape free, pentru ca time is money, dar Flanco, pentru Dumnezeu, ce faci? Daca acceptai rezervarea de ieri, produsul era 80 lei, azi a fost 50 si cu voucher, nu am mai platit nimic. Pentru mine, a fost ok, dar tu, Flanco, vrei clienti, vrei bani?

5. Centrul comercial Auchan si Flanco voi comunicati cand aveti concursuri in care sunteti implicati amandoi? Nu e normal ca angajatul sa nu stie ce sa faca atunci cand vede un voucher. Ii pregateste cineva, vorbeste cineva cu ei? 

6. Sunt angajatii Flanco multi si prost platiti si de aici atata dezinteres si slaba pregatire in tratarea clientului? 

7. Scuzele cand faci un client sa astepte, cand nu mai sunt clienti in magazin, deci nu merge scuza cu aglomeratia, cand 3 angajati nu reusesc sa opereze un voucher si sa faca o vanzare de 50 lei pentru un joc aflat in debara care se vinde doar cu rezervare, cand platforma e asa de varza incat trimite mesaje intarziate si confuze si contul de client nu opereaza aceste schimbari..... sunt o chestie de bun simt elementar. 

A fost o experienta ciudata si nu e prima data. Imi pare rau pentru ca e un brand romanesc dar nu asa se face! 
18. Brandingul personal și harta vieții - Nov 25, 2020 5:52:00 PM

Prin prisma meseriei mele, mi-am dezvoltat în timp un brand personal. Sunt cadru didactic de 13 ani (îi voi împlini pe 1 Decembrie) și am trecut prin mai multe etape. Cred că e important să te gândești la cine vrei tu să fii, cum să fii perceput, cum să te pozițienezi pe harta vieții și asta cât mai devreme. 

Brandingul personal și popularitatea online - experiența personalăPoate că primul gând când vorbim de influencer sau branding personal nu este legat de cadrele didactice. A dezvolta un brand personal și a fi influencer nu înseamnă că vei urmări mereu să vinzi ceva cuiva. De altfel, consumatorul de astăzi este inteligent și nu mai gustă acel tip agresiv de încercare de influențare în mediul online. Așa se întâmplă și cu studenții mei. Am fost determinată de conjuctură și de nevoia constantă de a evolua și a mă adapta noilor tendințe să îmi creez o imagine și să încerc sau mai bine spus să fac tot posibilul să formez tinerii, dincolo de transmiterea de informații. 
Cu studentele mele în drum spre o competiție de planuri de afaceri (eu, spate stânga)

Cu alte cuvinte, la baza brandingului personal trebuie să se afle întotdeauna o misiune și o viziune puternice. Acestea reflectă menirea ta în viață și se aseamănă destul de mult cu misiunea unei firme. Este normal ca pe parcursul vieții, acestea să se schimbe și să te transformi sau să faci un rebranding al persoanei tale. 
Brandurile sunt mai mult decât un simplu nume de produs, ascund în spate un set de valori care pot influența oameni, decizii ale acestora. Așa și cu brandul personal. Unii oameni sunt populari. Majoritatea putem face o diferență în domeniul nostru. Fie că ești blogger generalist sau de nișă, un influencer pe Instagram sau alte rețele sociale sau chiar un simplu profesor, poți influența oamenii. 
Dacă vrei să afli mai multe, poți urma niște cursuri de branding personal care să te îndrume în urmarea celor mai eficiente strategii prin care poți deveni o versiune îmbunătățită a ta și, în funcție de domeniul tău, să devii mai popular în mediul online și nu numai. 
Trăim vremuri în care consumatorul poate deveni un influencer marketing, are nevoie de exercițiu, de pasiune și de creativitate. Pentru mine, blogul este doar o mică parte din ceea ce fac și nu ține de brandingul meu personal. Fac această mărturisire într-o competiție SuperBlog :). Cam ironic, știu. Asta pentru că misiunea și sfera mea de influență sunt în altă zonă. Și sufletul meu, aș spune... Sunt norocoasă și recunoscătoare că am cea mai frumoasă meserie (pentru mine), că fac ceva ce iubesc cu adevărat. 
Eu (stanga) cu studentele mele la finalul unei competiții

Specialist și influencer la catedrăDin 2015, după ce am împlinit 30 de ani, am realizat că nu întineresc și că am nevoie să fac mai mult. Am dezvoltat proiecte extracurriculare pentru studenții mei din pasiune și fără niciun câștig material (Cronica Studentului, o revistă online, ajunsă la aproape 50 numere, editată profesionist, exact ca marile reviste; un cerc de marketing craiovean, un ONG pe educație, fondat împreună cu două foste studente, un club de carte - Vocea cititorului Craiovean). 
Coperțile Cronicii Studentului (ne găsiți pe Facebook)

Unele proiecte au mers mai bine, altele au trebuit adaptate profilului tinerilor. De la dorința de a transmite informații, am realizat că cel mai mult mi se potrivește partea de influencer, de formator de oameni, de mentor. Nu de puține ori, tineri pe care nu îi cunoșteam au venit să îmi spună că au auzit de mine de pe Facebook, că mereu postez informații utile pentru ei. Un alt tânăr a venit la admiterea la master să îmi mulțumească. Am rămas uimită deoarece nu știam că făcusem ceva special. Îi dădusem cu 2 ani înainte o recomandare pentru o companie multinațională unde acum avea o poziție bună. Un alt student s-a simțit motivat să învețe design grafic după ce i-am provocat la proiectul de practică să facă ceva inedit pe partea de marketing educațional. Acum lucrează în domeniu. 
Dacă ne uităm la definiția influencerului, este acea persoană care influențează o anumită nișă prin conținutul postat în mediul online. Totul a început cu aceste proiecte create pentru studenți și cu prezența mea online, cam la orice oră din zi și noapte (între timp, am realizat că timpul personal este și el important). Mă bucur că pot face o diferență în mediul meu de lucru și cred că e important să existe influenceri marketing și pe zona de educație. Marketingul educațional prinde contur și fetele mele (a se citi studentele mele) au participat cu o temă pe acest subiect la olimpiada națională a economiștilor în formare. 
Și pentru că nu vreau să mă lungesc foarte mult și pentru că acest articol mi se pare cam lăudăros (deși nu e asta intenția), o să închei cu menționarea cărții mele, Scrisori pentru studenții mei, apărută în 2019 în magazinele online (Google și Apple Books, Kobo, Scribd). 


A fost o încununare a experienței mele de peste 10 ani la catedră - despre ce înseamnă să fii sau măcar să încerci să fii un influencer pe zona educației. Este transpunerea brandului meu personal în paginile acestei cărți dedicate studenților mei din trecut, prezent și viitor. A fost nevoie de curaj pentru că, atunci când vrei să fii autentic, trebuie să îți dai jos măștile și să fii tu, vulnerabil și descoperit. 
Închei prin a spune că fiecare poate să aibă un brand personal. Avem nevoie de o misiune, de principii etice, de încredere și de pasiune. Important e să alegem domeniul care scoate ce e mai bun din noi, domeniul în care putem face o diferență în comunitate, domeniul care ne pune pe harta vieții. 
19. Celulele stem nu sunt o găselniță a marketingului - Nov 24, 2020 3:11:00 PM
Proba 23 din competiția SuperBlog ne provoacă la o documentare serioasă. Trăim vremuri în care fake news sau știrile false sunt la ordinea zilei. De aceea, cred că e important să ne documentăm. În comparație cu generațiile trecute, avem acces la articole medicale din toată lumea, trebuie doar să discernem între ce este mit, marketing sau conflict de interese și ce este fundamentat științific. 
Aventura în care ne aruncă această probă este una captivantă și provocatoare. Sunt obișnuită să cercetez (deși într-un alt domeniu) și ador munca de cercetare chiar și pe teme medicale. 
Voi încerca să caut studii prin care să descoperim împreună care este realitatea pe anumite domenii legate de sângele ombilical. Există diverse probe utilizate în România care atestă importanța celulelor din sângele ombilical pentru pacienții cu leucemie. 


Urmând firul propus de Cord Blod Center, am studiat urmîtoarele articole și am ajuns la următoarele concluzii:
1. Din sângele ombilical, se obțin și celule stem, dar aceasta nu este singura utilizare. Cu alte cuvinte, acesta are utilizări mai largi. Un studiu publicat în Stem Cell Journal ne arată că au fost folosite infuzii de sânge ombilical pentru tratarea copiilor cu autism. S-a observat o ameliorare a simptomelor acestor copii. Este un studiu aflat în dezvoltare, dar este promițător. Știința evoluează mereu și asta nu poate decât să ne dea curaj. 
2. Pe lângă partea de studii medicale pe care e bine să le citim chiar dacă nu avem pregătire de specialitate, putem citi experiențele altor mame care au apelat la acest serviciu. Aceste testimoniale dau încredere, dar completează partea de informare. Unii dintre noi au un grad de scepticism mai mare, ceea ce nu este rău, dar acest lucru trebuie fundamentat științific. Pe site-ul Cord Blood Center, am găsit povești frumoase care te emoționează și care te fac să vezi dincolo de aceste terminologii care par și ciudate, dar și fascinante în acelați timp. M-a impresionat foarte mult povestea lui Andrej (Slovacia) care a fost salvat de necruțătoarea tumoare cerebrală prin infuzie cu celule din sângele placentar pe care mama lui a fost suficient de prevăzătoare să îl recolteze. 
3. E important să căutăm studii care să ateste eficiența celulelor stem în produse cosmetice sau suplimente. La o simplă căutare pe internet, îți dai seama că marketingul este foarte important aici. Practic, unii producători de cosmetice sau suplimente alimentare se folosesc de beneficiile cunoscute ale celulelor stem și afirmă că ele pot fi folosite, practic, oriunde și oricum. Acest lucru este fals, în primul rând, acizii din stomac ar distruge celulele stem, iar un produs cosmetic la temperatura camerei ar face același lucru. Nu oricine poate folosi aceste celule. Nu degeaba există laboratoare și clinici specializate, acreditate care folosesc refrigeratoare și bănci speciale pentru criogenizarea acestor celule. Așa că, mare grijă la fake news. 


4. Există anumite tendințe care se imprimă în mentalul colectiv deși nu au nicio bază științifică. Pentru prima dată am auzit de placentofagie (placentophagy - a mânca placenta pentru că are nutrienți și alte beneficii) într-un documentar despre firma unei actrițe de la Hollywood. Are tot felul de produse și de workshopuri care sugerează că placenta este bună de consumat pentru că are vitamine și alți nutrienți. Pe lângă aceste produse dubioase, mai există și altele, motiv pentru care există numeroase clipuri virale cu faimoasa actriță. Atâta timp cât nu există o fundamentare științifică, recomand o doză mare de scepticism și mai multă documentare. Lucrurile bune merită banii, dar nu are sens să arunci banii pe lucruri care nu au nicio bază științifică. O altă tendință promovată de aceeași actriță este legată de tehnica microinjecțiilor în pielea feței pentru a te întineri. 
5. Există 4 tipuri de celule stem care se pot obține din sângele ombilical (hematopoietice), din țesutul de cordon ombilical și țesutul placentar (mezenchimale), din sângele din placentă și țesut placentar (hematopoietice), respectiv din placentă (endoteliale). Nu există niciun risc în cazul recoltării, nimic de pierdut, doar de câștigat. Altfel, aceste probe biologice ajung la gunoi, fiind pentru totdeauna pierdute. Din păcate, timpul nu se mai poate întoarce și decizia trebuie luată la momentul potrivit. 
6. Din țesutul placentar se obțin diferite tipuri de celule stem cu diferite niveluri ale antigenului HLA, ceae ce ajută la acceptarea mai ușoară de către organism în cazul unui transplant și la reducerea efectelor adverse. Există transplantul autolog când se tratamentul se face pentru persoana de la care s-au recoltat celulele și transplantul alogenic când persoana de la care se recoltează este diferită de cea pentru care se face tratamentul, dar există compatibilitate la nivelul antigenului HLA. De aceea celulele stem recoltate de la un copil pot fi folosite pentru salvarea fratelui sau sorei acestuia. 
7. Între 1999 și 2019, Cord Blood Center a eliberat un număr de 78 de probe care au fost utilizate pentru tratarea diferitelor afecțiuni la pacienți din diferite țări. Dintre acestea, am numărat pe ani, 8 probe care au fost folosite la Institutul Fundeni în România. 
www.cordcenter.ro/tratamente-cu-celule-stem/grefe-de-sange-ombilical-eliberate-de-cord-blood-center-group/
În concluzie, consider că fiecare dintre noi ar trebui să se documenteze mai mult și să luăm decizii informate. Din păcate, așa este viața. Pentru unele lucruri, nu te mai poți întoarce în timp și trebuie să iei decizia la momentul oportun. A fost o experiență plăcută această aventură și mi-a plăcut să fac cercetare pe un domeniu diferit de cel în care lucrez eu. 
20. Frumusețea este rezultatul iubirii - Nov 24, 2020 1:21:00 PM

Proba 22 din competiția SuperBlog este de la Farmec, brand românesc de care și bunica știe. Ea, de fapt, știe cu mult înaintea mea. De la ea, de la mama și mătușa, am aflat pentru prima dată de laptele Doina pe care îl foloseam cam la orice: de la cremă hidratantă pentru mâini, ten și corp la curățarea cizmulițelor pentru a fi gata pregătite pentru Moș Nicolae. 

Între timp, am crescut și am ajuns la aproape 36 de ani în mai puțin de două luni. Am trecut prin întrebări, angoase, bucurii, schimbări ale trupului, ale spiritului, minții și sufletului meu. De la întrebări, la răspunsuri și iar la întrebări. M-am întrebat ce este frumusețea, cum vreau eu să fiu, cum vreau să mă vadă alții și așa mai departe. 

Eu am îmbrățișat frumusețea naturală... pentru mine, aceasta este frumusețea clasică. Pentru fiecare dintre noi, frumusețea înseamnă lucruri diferite. Ceea ne dorim toți și toate este să fim fericiți și acest lucru poate veni doar din iubire. Nu din iubirea cuiva din afara noastră, ci din iubirea noastră pentru noi. Am devenit mai matură, dar am ajuns să mă iubesc sau, cel puțin, încerc. Dacă ne iubim, ne vedem frumoase, avem mai multă grijă de noi. 

Produsele Gerovital H3 Classic de la Farmec vin în sprijinul nostru, ajutând la conturarea unei frumuseți clasice. Pielea noastră este și cel mai mare organ al nostru. Chiar dacă ne însoțește pe tot parcursul vieții, suferă schimbări și cred că toți am observat asta după o anumită vârstă. Eu am observat că pielea mea e mai uscată, ca urmare a diminuării colagenului, lucru perfect normal care se întâmplă pe măsură ce înaintezi în vârstă. 

Așa cum spun eu, a îmbătrâni e cel mai mare privilegiu al vieții. Îmi iubesc fiecare rid, fiecare cută și fiecare fir de păr alb. Prefer să fiu cât mai naturală. Este o alegere proprie, așa cum e perfect normal ca altcineva să prefere alt stil. Eu nu mă machez, nu mă vopsesc, însă de ceva am nevoie: crema regenerantă pentru mâini Gerovital H3 Classic. E un produs de care nu mă pot lipsi și asta de când eram mică și îmi dădea bunica pe mâini cu lapte Doina. Crema hidratantă din gama Gerovital H3 Classic conține acid hialuronic și vitamina E care hidratează și îmbunătățește fermitatea pielii. 


Întptdeauna mi-au fost admirate degetele, mâinile. Sunt albe, subțiri, îngrijite, chiar și când trupul meu mai suportă câteva kilograme în plus. Când eram mică, nu știam ce înseamnă piele uscată și mă plângeam mamei și bunicii că mă strânge pielea :) Acum, știu că așa e pielea meu. Există, însă, produse care mă pot ajuta cu această problemă și, în același timp, să îmi mențin frumusețea clasică. Crema are multe beneficii. Dincolo de partea estetică, ea are o funcționalitate importantă pentru mine. Dacă nu o folosesc, pielea se crapă și mă doare. Mai ales acum, când folosesc dezinfectant și mă spăl de 10 ori pe zi. Ador produsele Farmec și mă bucur că un produs 100% românesc continuă să facă parte din casele multor românce și din rutina de îngrijire a multora dintre noi. 

În încheiere, vă arăt mâinile mele hidratate, dar, cel mai important, v-o arăt pe bunica. Adesea când o vizitez, îi duc în dar o cremă cu farmec. Are mîinile frumoase, dar uscate și crema îi dă o senzație plăcută de catifelare, plus că miroase frumos. Aștept să vină vremuri mai bune să o văd din nou și să povestim despre frumusețe. Pentru mine, frumusețea clasică se află în zâmbetul bunicii și în licărul zglobiu din privirea ei. Se află în iubirea pe care mi-o poartă și în glasul ei care tresaltă de bucurie la fiecare telefon pe care i-l dau. 
21. Pregătirea pentru o nouă viață este mai ușoară cu beKid - Nov 23, 2020 3:07:00 PM

Eu nu am copii și pe vremea când am devenit mătușă, eram încă prea tânără să înțeleg cât stres este pe tinerii părinți legat de achiziția celor mai bune produse pentru noua viață care le intră în casă. A fi părinte este o mare responsabilitate și grija pentru primele achiziții poate fi copleșitoare. Cred că beKid este locul unde găsești cu ușurință tot ceea ce ai nevoie. În plus, produsele sunt foarte variate, au o calitate superioară și un preț competitiv. 


Cred că primul lucru pe care trebuie să îl cumpere un cuplu este un pătuț din lista de pătuțuri pentru copii de la beKid. Acesta trebuie să fie solid, de preferat din lemn pentru că este mult mai prietenos cu mediul decât în cazul unui plastic. Cred că e de preferat să fie un pat unisex pentru eventualitatea în care vor să îl păstreze pentru următorul copil sau să îl ofere cuiva. E bine să luăm decizii informate și să nu uităm nici de mediu.Pătuțul din lemn alb din poza de mai jos mi se pare perfect din punct de vederre estetic și funcțional. 

Pătuțul pentru copii de la producătorul Hubners (foto sus) are un design hygge, scandinav, care este în tendințe indiferent de perioadă. Este un pătuț pentru băieți și pentru fetițe, are un suport de saltea cu lamele care asigură o bună ventilație. Cel mai util mi se pare, însă, că are un sertar pentru lejerie. În felul acesta, are și caracter minimalist și funcțional, având un design atrăgător. 
Pe beKid, se găsesc tot felul de produse utile noilor părinți: jucării, haine, încălțăminte, cărucioare, scaune auto, rechizite. Practic, tot ce ai nevoie. Este un mare avantaj că poți lua totul dintr-un loc, timpul fiind esențial. Se economisesc bani, timp și ești scutit de stresul alergării după produse în zeci de magazine. 
Nu știu dacă și alți părinți sunt preocupați de mediu, dar cred că e bine să aplicăm cei 3 R: reduce, refolosește și reciclează. Din acest motiv, cred că e un avantaj că poți lua și produse resigilate. Acestea au aceeași calitate superioară, dar ai avantajul unui preț mai mic. 
În ceea ce privește jucăriile, nu numai că sunt în tendințe, dar jucăriile din lemn sunt prietenoase atât cu copilul tău, cât și cu mediul. Este recomandată o jucărie de lemn decât una de plastic. Pe site, găsești o categorie doar cu acest tip de jucării. Mi-a atras atenția pianul roșu. Acesta este clasic, din lemn, deci eco-friendly, stimulează creativitatea copilului și ajută la coordonare. Cu astfel de jucării, inteligența emoțională a copilului se va dezvolta cu siguranță, iar acest lucru trebuie să îl începem de la cea mai fragedă vârstă. Jucăriile nu sunt doar jucării, ele au un rol foarte important în dezvoltarea copilului. 


În concluzie, a fi părinte nu este ușor. E important de știut că ai aliați în furnizori ca beKid, care au o vastă experiență și au o gamă variată de produse, ușurându-ți ție munca, fie că e vorba de primele achiziție când ești preocupat de un pătuț, cărucior, scaun auto, haine și jucării pentru bebeluși, fie că e vorba de achizițiile ulterioare când copilul mai crește. De-a lungul timpul, am realizat că e important să rreflectăm mai mult la ceea ce cumpărăm. De exemlu, să ne gândim la modul de reutilizare a acelui lucru, la calitate, la funcționalitate, dar și la estetică. Pe site, realizezi că ai de unde alege și poți găsi produse care să îți satisfacă cele mai exigente cerințe. 
Lasă-ți grijile pe mâna celor de la beKid și bucură-te liniștită de noua viață din casa ta! Relaxează-te și cumpără tot ce ai nevoie din confortul propriei case. 
***Articol pentru SuperBlog 202022. Ai grijă de tine, ai grijă de ceilalți! - Nov 19, 2020 4:03:00 PM
Proba 20 din competiția SuperBlog ne aduce în atenție cât de important este să apreciem igiena. Dacă acasă, putem controla gradul de curățenie și igienizare, în spațiile publice, acest lucru devine mai dificil de făcut. Lucrez într-o instituție publică, am un ONG și interacționez ca toată lumea cu diverse instituții, merg în spațiile comerciale închise, ceae ce mă expune la un risc și nu doar acum, cu pandemia. Până la urmă, igiena trebuie să fie o prioritate, dacă nu avem de-a face cu virusul de tip coronavirus, se pot lua o mulțime de bacterii și virusuri dacă nu avem grijă de igienă. 
Din perspectiva unui manager de instituție, ONG sau altă companie, e important să apeleze la consumabile medicale, cum ar fi echipamentele de protecție sau dezinfectanții. Un importator și distribuitor de încredere pentru ahiziția de materiale de calitate este Medicale Shop, cu o bogată experiență în domeniu și care se dedică unei bune colaborări cu persoanele juridice. Îmi dau seama că managerul unei instituții, companii sau ONG au o mare responsabilitate față de angajați, clienți și comunitate în general. E foarte important ca cei care calcă pragul companiei tale să se simtă în siguranță când vine vorba de respectarea igienei. Chiar dacă acum, e o obișnuință să vedem pe toată lumea purtând mască, unii angajați poartă chiar mănuși, dezinfectanții sunt la tot pasul, e bine să menținem aceste reguli stricte și când totul se va termina. După cum spuneam, există multe bacterii și virusuri pe care le putem lua din spațiile publice. 
Ar trebui să fie o obișnuință pentru angajați să poarte mască și atunci când au o simplă răceală sau gripă. De ce să nu îi protejăm pe cei din jur? Ar trebui să ne dezinfectăm pe mâini mai des pentru că atingerea feței este un obicei de care mulți nu se pot debarasa. Psihologii spun că este în natura noastră de ființe sociale. 
Sursa: Medicale Shop

Pentru mine ca beneficiar al unor servicii și client al companiilor, e important să știu că cel care îmi pregătește mâncarea, cel care îmi pune produsele pe bandă, cel de la ghișeu, sunt cu toții persoane responsabile care folosesc echipamente de protecție (măști, mănuși), dezinfectanți în toate condițiile, indiferent că e pandemie sau cred ei că au vreo afecțiune contagioasă. Ar trebui să avem mai multă grijă de noi și, astfel, de cei din jurul nostru. E o chestie de respect. Un loc curat și egienizat e un loc în care omul este respectat. 
În concluzie, cu toții ar trebui să devenim mai responsabili. Chiar și când vine vorba de spațiile publice închise, avem de ales. Noi, consumatorii, putem alege acele companii care respectă cu strictețe regulile de igienă, atât cele impuse prin lege, dar și dincolo de acest nivel minimal. Ce ar trebui să facă companiile? În primul rând, dezinfectantul ar trebui să fie disponibil, la discreție, atât pentru angajați, cât și pentru clienți. Nu ar trebui să existe prea mult atunci când vine vorba de sănătatea noastră. Angajații care manipulează produse de consum și nu numai, ar trebui să poarte întotdeauna un echipament de protecție. Cred că partea pozitivă a pandemiei, dacă putem vorbi de așa ceva, este că unii oameni și unele companii și-au schimbat comportamentul și au început să devină mai atente la igienă. Sper ca aceste lucruri bune să se mențină și să fim tratați cu respectul cuvenit. Igiena înseamnă respect și grijă pentru celălalt. 
23. Fii eco și de Crăciun! - Nov 16, 2020 4:01:00 PM

Mai este foarte puțin până la Crăciun și una dintre activitățile preferate de noi este împodobirea bradului. Un cadou pe care îl poți face mediului și generațiilor viitoare este achiziționarea unui bradut artificial. Avantajele unui brad de Crăciun artificial, comparativ cu unul natural sunt multe. Când eram copil, acum mulți ani, îmi amintesc stresul părinților mei de a găsi un brad. Se duceau în piață, încercau să nu dea nici foarte mult pe el, pentru că știau că îl vor arunca la puțin timp după Anul Nou. Și pentru că așteptau să se mai reducă, îl luau aproape de Ajunul Crăciunului. Atunci puteai găsi brazi de Crăciun mai ieftini. Din păcate, îmi amintesc și stresul mamei după ce treceau sărbătorile. Acele bradului erau peste tot pe covor, uneori mai uita câte unul de care ne aminteam când ne intra în talpă. 

Poza personala
Brazii de la e-sarbatoare sunt brazi artificiali de calitate premium, care seamănă foarte mult cu cei naturali, dar fără toate aceste inconveniente. De când m-am stabilit la casa mea, am renunțat la bradul natural din considerente de mediu, dar și pentru a mă scuti de tot acel stres, efort, timp pierdut. Am realizat că e mult mai comod așa și nu duc lipsa bradului natural. 


Desigur, eu am un brad de o calitate mai proastă, dar când ne vom muta la casă (și sper să reușim la anul), vreau să îmi cumpăr unul de calitate, care să reziste mai mult timp. 

Top 7 motive pentru care merită să investești într-un brad artificial premium 

1. e important să avem un comportament eco și să evităm risipa, cu atât mai mult de Sărbători. Este o risipă și deloc prietenos cu mediul să folosești câteva zile un brad natural și apoi să îl aruunci la gunoi. Este și dezolant și deloc în spiritul sărbătorilor. Așa că fii Eco. 

2. mai puțin stres legate de logistica bradului. Nu trebuie să mergi prin piețe să cauți un brad, să te târguiești cu vânzătorul, nu ești condiționat de momentul când să te apuci de decorat. Nu ai stresul acelor sau al momentului când trebuie să îl arunci. 

3. economie de timp, timp pe care îl poți folosi alături de cei dragi savurând o ciocolată caldă în timp ce împodobiți bradul. 

4. pentru a fi eco, e important să cumperi un brad artificial premium care să nu se strice după 1 an și să o iei de la capăt. Calitatea este o garanție a durabilității sale, acest lucru fiind important din perspectivă ecologică. 

5. Economii importante în timp. Între a cumpăra un brad natural în fiecare an sau unul artificial de calitate care să te țină mai mulți ani, este evident care variantă îți asigură mai multe economii. Cu banii economisiți, poți cumpăra mai multe cadouri. 

6. Diversitatea de modele în care poți achiziționa brazii naturali e-sarbatoare: brazi colorați, uriași, brazi bogați, decorativi, cu iluminat. Și aici țin să menționez că brazii copilăriei mele erau ei naturali, dar erau cam săraci. Probabil cei bogați nu erau aduși în piață, sau poate părinții mei nu aveau bani pentru ei... nu știu, nu mergeam împreună să îi cumpărăm. Acum, ca adult, îmi doresc și eu un brad bogat. 


7. Suportul e foarte important. La brazii artificiali de calitate premium, ai și suport solid. Recunosc că bradul meu artificial a avut un suport de plastic foarte prost care a făcut bradul cam de nefolosit. Am improvizat eu cu un suport metalic dar care nu este chiar adecvat actualului brad. De aceea, este foarte important să cumperi un brad frumos, de calitate, eco, dar și cu un suport care să te țină la fel de mult. 

Bradul de mai sus este un brad foarte bogat cu un suport metalic și ace combinate 2D și 3D. Este un brad simplu, elegant, asemănător cu unul natural, doar că eco și refolosibil ani de-a rândul. Atenția la detalii este foarte importantă. 

Așa că, gândește-te de două ori înainte să mai iei un brad natural pe care să îl arunci după câteva zile sau un brad artificial căruia îi cad acele de plastic sau i se rupe suportul după primul an. Calitatea costă mai mult, dar pe termen lung, economiile realizate sunt considerabile, atât pentru bugetul tău, cât și pentru un mediu mai curat. 

***Articol pentru SuperBlog 202024. Bunătățuri de la Băcănia Tei - Nov 14, 2020 12:08:00 PM

Proba 17 din competiția SuperBlog vine de la sponsorul Băcănia Tei. Acesta ocupă, de astăzi, un loc aparte în sufletul meu. Cred că noi toți ar trebui să susținem mai mult producătorii locali și asta din mai multe motive: ajutăm economia națională, sprijinim micile afaceri, stimulăm antreprenorii locali și inițiative acestora, putem avea acces la produse mai proaspete, care nu necesită aditivi și conservați periculoși pentru sănătate tocmai pentru că lanțul de distribuție este, astfel, mult scurtat. 

Asta reușește să facă Băcănia Tei. Băcănia livrează legume și fructe proaspete în București, iar în țară produse neperisabile. Nu vreau să divaghez foarte mult, dar cred cu tărie că soluția pentru o economie sustenabilă este încurajarea micilor afaceri de la noi din țară. Pentru mine, alimentația sănătoasă este o prioritate, motiv pentru care am, cu percădere, o dietă bazată pe fructe și legume. 

Sponsorul ne-a oferit posibilitatea de a testa câteva produse. Eu fiind din provincie, am ales niște produse specifice sezonului de la niște producători care m-au impresionat cu adevărat. La Băcănia Tei, când cumperi un produs, ai posibilitatea de a vedea și o scurtă descriere a afacerii respective și chiar o poză cu antreprenorii respectivi, ceea ce face relația dintre tine, consumatorul final, și producător una mai intimă. 

Am ales pentru testare: zacusca de fasole de la Delirs și trei produse de la Mica Ilinca - zacusca de pleurotus, zacusca de ghebe și magiunul moldovenesc cu nucă. 


În primele zile, am testat cele trei tipuri de zacuscă. Toate au avut ceva aparte. Zacusca de pleurotus am comandat-o pentru că iubesc ciupercile pleurotus și eram curioasă cum va fi. Am servit zacusca pe felii de pâine integrală, peste care am pus niște rondele de castraveți murați. Am adaăugat și niște ardei gras care a completat experiența senzorială. Am verificat lista ingredientelor de pe etichetă, și totul este 100% natural. Fără aditivi, conservanți sau lucruri pe care nu le poți pronunța. 

Al doilea produs a fost tot de la Mica Ilinca - zacusca de ghebe. Aceeași etichetă frumoasă, aceleași ingrediente naturale. Pentru mine, acesta a fost produsul vedetă al degustării. A avut o aromă deosebită, un gust ușor afumat. Cred că și combinația cu ceapa roșie tăiată rondele subțiri (din ograda socrilor) a fost una inspirată. Recomand această combinație, deoarece gustul crocant al cepei și delicatetea gustului vine să potențeze gustul intensei al ghebelor. Foarte bun. Zacusca de fasole a fost ceva diferit. Mi-au plăcut boabele mari de fasole și consistența produsului. Am ales să combin acest produs cu ardei iuți și castraveți în saramură, roșii cherry și o pâine ciabatta cu măsline. A fost o altă combinție ideală, murăturile mergând bine cu fasolea și pâinea proaspătă. 

Ultimul produs testat l-am lăsat pentru dimineața de sâmbătă ca să mă răsfăț cu niște clătite vegane și magiunul de prune cu nucă de la Mica Ilinca. Alături de o cafea, acestea au reprezentat începutul ideal de weekend. Mi-ar fi plăcut mai multă nucă, dar cred că ar fi devenit destul de greoi de mâncat. Îmi plac nucile și poate de asta. Pot să spun că mi-a plăcut foarte mult că nu are decât aceste două ingrediente: prune (95%) și nucă. Nu conține zahăr. Eu încerc să elimin zahărul din alimentație și îl consum foarte rar. E un magiun bun care îmi aduce aminte de ceaunul în care fierbea gemul bunica mea pe vremea când eram un copil. 
În final, vă invit să vedeți un material video cu produsele testate și cu pozele realizate. Mulțumesc și prietenului meu cu care am degustat produsele și care m-a ajutat în crearea decorului potrivit pentru aceste produse minunate. 


Mulțumesc producătorilor locali pentru grija cu care fac aceste produse, pentru că dau atenție la detalii (eticheta Mica Ilinca e foarte drăguță), pentru că folosesc ingrediente naturale din grijă pentru un stil de viață sănătos. Mulțumesc Băcănia Tei pentru că realizează această legătură dintre noi și producătorii locali și nu pot să spun decât că mi-a părut rău că nu sunt din București pentru a cumpăra acele lădițe de fructe și legume și niște mezeluri vegane care mi-au făcut cu ochiul. 
25. Afacere complexă dar nu complicată cu Frisomat - Nov 12, 2020 6:13:00 PM

Proba 18 din competiția SuperBlog ne pune în fața unei provocări interesante: să ne imagina cum ne-am folosi de produsele companiei Frisomat în realizarea visului nostru. Dacă ar fi să deschid o afacere, cred că aș alege un complex. Ideea mi-a dat-o chiar Frisomat. Căutând modele de hala industriala, am descoperit ideea unui complex format din minimarket, sala de sport de pe Frisomat și o librărie-cafenea. 


Nici ideea unui loc de joacă sau florării nu ar suna rău și dacă afacerea ar merge bine, al doilea complex ar include și aceste două facilități. Lumea are nevoie de un spațiu în care să se relaxeze și ideea acestui complex sună foarte bine. În plus, profilul diferit al afacerilor se poate plia oricăror vremuri. 

Ideea unor hale industriale prefabricate de la Frisomat este foarte bună. Faci economie de timp, de bani și visul tău este mai aproape de realitate. 


Cred că sistemele modulare sunt viitorul, am văzut foarte multe documentare legate de beneficiile unui astfel de sistem. Pentru mine, folosirea produselor Frisomat este motivată de următoarele avantaje pe care acestea le aduc:

1. versatilitate. Poți deveni creativ cu afacerea ta, poți personaliza cum vrei modulele și ai mai multe variante din care să alegi. 

2. poți ieși în evidență cu un produs diferit și complet. Acesta poate fi adaptat după nevoile tale. De exemplu, în conplexul meu cu supermarketul, așa avea nevoie să adaug etajere, uși de acces, în sala de sport, vor trebuie montate echipamentele, vestiare, dușuri și toalete ecologice, iar librăria-cafenea trebuie amenajată într-un context tematic specific fiecărui anotimp, sărbători sau unui anumit gen literar/muzical. 

3. economia de timp și bani am menționat-o și mai sus. Clar, achiziționând un produs modular, timpul se scurge în favoarea ta și ești mult mai aproape de îndeplinirea visului tău. Time is money! Ai mai mult timp pentru a te ocupa de afacerea ta și 

4. oțelul de bună calitate asigură un produs durabil, iar costurile cu reparațiile sau întreținerea sunt diminuate. 

5. aspectul modern și designul atractiv al halelor metalice. Cred că de aceea ideea unei afaceri 3 în 1 mă atrage foarte mult. 

6. o companie cu o istorie în spate, compania mamă din Belgia datând din 1978, iar filiala din România s-a deschis în 1996. 

Pentru mine, istoria unui brand spune multe. În era schimbărilor rapide, peste 40 de ani de activitate pe piață este ca un certificat de încredere și calitate. 

7. unele modele precum hala metalică de tip complex te provoacă să fii creativ. 8. spațiul pentru o afacere poate fi mai ușor schimbat pentru a se plia pe o altă afacere, dacă prima idee nu merge sau există un impediment temporar în exercitarea activității respective. 

În concluzie, mă simt mai bine când știu că există soluții mai potrivite acestor timpuri, care îți oferă mai mult timp și prin care poți face economii substanțiale pe termen lung. Frisomat își oferă șansa unei afaceri complexe dar care nu trebuie să fie un proces dificil, complicat și greoi care să te secătuiască de energie și voință.