Despre mine

Tiganas Mirela

Psiholog clinician specialist (2007) Psiholog practicant autonom in psihologia muncii (2007) Psihoterapeut (2015)

Blogs Home » Edu » Psihologie » psymind blog

psymind blog

Despre psihologie, educatie in domeniul psihologiei, dezvoltare personala, creativitate si puterea de a fi tu insuti.

Articole Blog

01. Timpul liber – aliat sau imanic? - Mar 28, 2016 6:27:27 AM
Despre secolul 21 se mai poate spune că este secolul vitezei. Dacă acum mașinile au și 8 viteze, se pare că oamenii au mai multe decat atat. Totul se desfășoară cu o repeziciune extraordinară, astfel că, daca povestea „Ali-Baba și cei 40 de hoti” ar fi fost scrisă astăzi, Ali-Baba ar fi spus „Timp, dilată-te!”. … Continuă să citești Timpul liber – aliat sau imanic?
02. Ce inseamna sa fii parinte? - Mar 28, 2016 6:13:11 AM
Cand băietelul meu mi-a spus, într-o seară, „Mami, eu vreau să fiu nemuritor!”, primul meu impuls a fost să-i spun „Nu se poate!”. Însă ceva m-a oprit…„Da, se poate!”. „Serios? Cum?” m-a întrebat el. „Simplu…prin copiii pe care-i vei avea. Așa vei fi nemuritor.” Poate suna cel putin ciudat pentru un copil de șase ani … Continuă să citești Ce inseamna sa fii parinte?
03. Dragostea nu tine (doar) 2 ani! - Dec 4, 2015 9:08:56 AM
„Te iubesc!” Îti imaginezi că acest „te iubesc!” va dura o eternitate! Sau, să fim mai realiști, pană la sfarșitul vietii J Dar, după doar o perioadă de timp mai scurtă sau mai lungă, iată că eternitatea s-a terminat. Întrebări, dezamăgiri, învătăminte, lectii de viată…uneori e mai bine că s-a întamplat așa, alteori, însă, chiar … Continuă să citești Dragostea nu tine (doar) 2 ani!
04. Crizele de furie la copii - Nov 17, 2015 1:57:02 PM
Vulcanii sunt un fenomen natural spectaculos, dar la fel de periculos. Ne place și găsim absolut încantător spectacolul  pe care un vulcan îl face atunci cand erupe. Elementul surpriză ne tine cu inima stransă și cu sufletul la gură. Focul, lava portocaliu-roșiatică, pietrele aruncate, măretia cenușii care se ridică pană unde nu mai poti cuprinde … Continuă să citești Crizele de furie la copii
05. Colectiv/Bucuresti…Paris…orasele luminilor stinse - Nov 14, 2015 2:40:17 PM
Tragedia din Colectiv a adus dupa sine multe schimbari, mai mici sau mai mari, un val extraordinar de mare de emotii, dar si mai multe intrebari decat schimbari si emotii la un loc. Trauma s-a raspandit si, parca, o traim cu totii, nu doar cei care au supravietuit ingrozitorului eveniment. Aceasta nefericire a fost urmata … Continuă să citești Colectiv/Bucuresti…Paris…orasele luminilor stinse
06. Sunt mama unui copil prematur - Nov 13, 2015 7:27:21 AM
Ești însărcinată! Uraaa!!! Peste 9 luni îti vei tine în brate mogaldeata…e începutul atator planuri și vise! Crește burtica și, odată cu ea, și visele tale; te gandești ce hăinute să-i cumperi, ce pătut i s-ar potrivi și cum să-i decorezi camera. Nu-ti mai încapi în piele  (la propriu, uneori) de bucurie! „Am tot timpul”, … Continuă să citești Sunt mama unui copil prematur
07. Olita, bat-o vina! - Nov 13, 2015 7:08:55 AM
Oliţa, bat-o vina! De cele mai multe ori, oliţa vine la pachet cu un car de nervi, frustrare si epuizare de ambele părţi: copil și părinte. Pentru a micșora și carul de nervi, și epuizarea, iar frustrarea să fie cât mai mică, iar rezultatele pe măsură, vă propun un articol pe această temă.   DE … Continuă să citești Olita, bat-o vina!
08. Cum pregătim copilul pentru o intervenție chirurgicală ? - Nov 12, 2015 7:28:38 PM
Se întâmplă în viața micuților noștri ca ei să treacă prin anumite intervenții chirurgicale. Nu sună deloc plăcut, iar astfel de lucruri ne sperie, uneori, și pe noi, adulții, într-o mai mică sau mai mare măsură. Ne trec puțintel fiorii doar când auzim termenii „interveție chirurgicală”. Cum îl ajutăm pe micuț să treacă cu bine … Continuă să citești Cum pregătim copilul pentru o intervenție chirurgicală ?