Blogs Home » Politic » Politica » Pareri, pareri...

Pareri, pareri...

"Fiecare zi pare prea scurtă pentru toate gândurile pe care le gândesc, pentru toate plimbările pe care vreau să le fac, pentru toate cărțile pe care vreau să le citesc și pentru toți prietenii pe care vreau să-i văd." John Burrough

Articole Blog

01. ,,Se pot organiza în prezent ședințe de bloc și, dacă da, cum?” - Jul 29, 2020 8:26:05 AM
Locatarii de la bloc sunt obligați ca, în prima parte a fiecărui an, să se întâlnească pentru a discuta aspecte legate de organizarea imobilului. Astfel, atunci când vor să stabilească acțiuni viitoare într-un imobil, cum ar fi renovarea interioară sau exterioară a acestuia, ori pentru a stabili bugetele pentru aceste acțiuni, cei ce locuiesc la … Continuă să citești ,,Se pot organiza în prezent ședințe de bloc și, dacă da, cum?”
02. Asociațiile de Proprietari fac parte din comunitate – Suceava 2020! - Jul 27, 2020 6:08:33 PM
Asociațiile de proprietari au fost uitate de programele candidaților dea lungul timpului și au devenit un loc de dispută între proprietari și organele de conducere, nemulțumire ce a generat o serie de sesizări către autoritatea publică locală. Vă aduc în atenție următoarele puncte: 1. Fiecare plătește ce consumă. 2. Programul “prima expertiză”. 3. Programul “curățăm … Continuă să citești Asociațiile de Proprietari fac parte din comunitate – Suceava 2020!
03. PSD crede într-o societate în care nimeni nu este lăsat în urmă. - Dec 29, 2019 3:45:35 PM
Susținem incluziunea socială reală: economică, politică, culturală, socială. Costurile devin mai mari pentru societate dacă nu se intervine din timp cu programe de integrare socială. Sărăcia și discriminarea duc la izolaţionism, depresie și abandon, cu costuri enorme pentru noi toți pe termen lung. Austeritatea forțată și ruperea economiei de social au fragmentat iresponsabil țara. Partidul … Continuă să citești PSD crede într-o societate în care nimeni nu este lăsat în urmă.
04. 2020 – te primesc cu drag! - Dec 28, 2019 8:46:28 AM
Între căutat rețete rapide de aperitive de Revelion și scotocit în dulap după vreo rochie de ocazie, între căutat pe Youtube idei de coafuri simple și rapide, bineînțeles, și sunat pe unchiul ăla cu care nu ai mai vorbit de câțiva ani, găsește cateva momente pentru tine. Doar pentru tine. Pentru sufletul tău. Închide ochii … Continuă să citești 2020 – te primesc cu drag!
05. Dragi elevi, distinşi dascăli, stimaţi părinţi, - Sep 8, 2019 11:57:33 AM
Formal, începutul toamnei se asociază cu debutul anului şcolar. Orice început implică emoţii, întrebări, speranţe. Pentru noi toţi, ziua de astăzi are o semnificaţie deosebită. Rememorăm eforturile pe care le-am depus, reuşitele, clipele de cumpănă marcate de dorinţa autodepăşirii, sprijinul primit  şi oportunităţile fructificate, momentele de recunoaştere a muncii noastre. Ne revedem cu oameni dragi, … Continuă să citești Dragi elevi, distinşi dascăli, stimaţi părinţi,
06. „Da, este adevărat. A recunoscut că le-a omorât pe amândouă. Sunt două fapte de omor. A oferit niște explicații.” - Jul 28, 2019 1:10:25 PM
Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o mașină de ocazie. În același mod a dispărut Alexandra Măceșanu (15 ani). Suspectul a fost identificat abia vineri, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-și anunța răpirea. Deocamdată nu se știe dacă autorul a anunțat … Continuă să citești „Da, este adevărat. A recunoscut că le-a omorât pe amândouă. Sunt două fapte de omor. A oferit niște explicații.”
07. CARTEA FUNCIARĂ – IMPORTANT! - Jan 26, 2019 4:54:03 PM
In linii mari, cartea funciară reprezintă o reflecție a situației juridice a unui imobil. În concret, această arată cine deține imobilul respectiv, dacă a fost grevată vreo ipotecă asupra imobilului respectiv sau alte chestiuni legate de imobil. După cum se poate vedea, cartea funciară are un rol informativ. Totuși, a fost concepută să aibă și … Continuă să citești CARTEA FUNCIARĂ – IMPORTANT!
08. Lipsa de implicare şi lipsa realizării – ,,Bun de plată”! - Jan 24, 2019 6:07:24 PM
Dosar – Pretenţii. Asociaţia de proprietari reclamantă şi proprietarul pârât – restanţe cote de întreţinere pe o perioadă de 2 ani. Proprietarul susţine faptul că asociaţia de proprietari NU a calculat corect cotele de întreţinere, în sensul că a fost “încărcat” la apă, deoarece ceea ce “au consumat” nu s-a reflectat în lista lunară de … Continuă să citești Lipsa de implicare şi lipsa realizării – ,,Bun de plată”!
09. Cine pregăteşte bugetul? / Ce cuprinde bugetul? / Care este rolul administratorului? - Jan 24, 2019 5:56:33 PM
Cine pregăteşte bugetul? Conform art.55 alin. 1 lit. e, comitetul executiv al asociaţiei are obligaţia de a întocmi proiectul de buget şi pregăteşte desfăşurarea adunărilor generale. Prin urmare, anterior adunării generale, comitetul trebuie să se întâlnească într-o şedinţă de comitet în care să stabilească obiectivele urmărite în cadrul adunării generale şi să întocmească proiectul de … Continuă să citești Cine pregăteşte bugetul? / Ce cuprinde bugetul? / Care este rolul administratorului?
10. 1.Sancţiunile regăsite în art. 102 pot fi aplicate conform alin. 4 de către primar sau împuterniciţii acestora sau de către Poliţia Locală.2.„În cazul demisiei unui membru al comitetului executiv al asociaţiei de proprietari, membrul demisionar îşi exercită toate atribuţiile şi răspunderile până la data alegerii unui nou membru al comitetului executiv în locul acestuia“ - Dec 30, 2018 3:33:22 PM
Această „nouă“ lege are două axe extrem de bine conturate: sancţionarea drastică, prin limite ameţitoare a sumelor reprezentând contravenţii şi puteri extraordinare în sarcina autorităţii publice locale (primăriile). Astfel, sancţiunile regăsite în art. 102 pot fi aplicate conform alin. 4 de către primar sau împuterniciţii acestora sau de către Poliţia Locală. Care sunt contravenţiile ce … Continuă să citești 1.Sancţiunile regăsite în art. 102 pot fi aplicate conform alin. 4 de către primar sau împuterniciţii acestora sau de către Poliţia Locală.2.„În cazul demisiei unui membru al comitetului executiv al asociaţiei de proprietari, membrul demisionar îşi exercită toate atribuţiile şi răspunderile până la data alegerii unui nou membru al comitetului executiv în locul acestuia“