Despre mine

Vlaicu Ionut

http://palaria-veche.blogspot.ro/ - Vino și aruncâ un ochi pe blogul meu și nu ezita să-ți dai cu părerea despre cum m-am organizat, sunt la început ș...

Blogs Home » Life » Social » Pălăria Veche

Pălăria Veche

Pălăria Veche este un blog în care intenționez să aduc năutați din mai multe domenii dar și să satirizez unele moravuri din societatea actuală.

Articole Blog

01. Pălărioți, vă salut. - Nov 16, 2014 8:09:00 PM


"M-am îmbrăcat în negru, pentru că am auzit că sunteți morți după mine." - Horațiu Mălăele.

 Asemeni lui Horațiu Mălăele, am observat că numărul de vizualizări a crescut însă eu nu mi-am ținut promisiunea. Am decis să-mi iau inima în dinți și să postez câte ceva, așa că haideți să întrăm direct în pâine.


Trafictube


 Pe principiul "drumețului îi șade bine cu drumul" avem și trafictube care ne arată cât de atenți trebuie să fim atunci când ne punem în mișcare. Site-ul le oferă posesorilor de camere de bord, oportunitatea de a arăta publicului larg atât faze amuzante cât și tipuri de șoferi pacienți care iți pot pune și ție viața în pericol.
 După ce m-am uitat la clipulețe timp de câteva ore, fașcinat și de ideea că am 18 ani și că pot conduce și eu, am ajuns la conclunzia că o cameră de bord este o investiție esențială. În Rusia de exemplu camera de bord (dashcam) este obligatorie, datorită numărului mare de accidente și a problemelor întâmpinate în găsirea vinovatului. Tot aici sunt convins că veți găsi și clipuri postate de persoane care merită "tot respectul" ca de exemplu un biciclist care a ajutat o persoană în scaun cu rotile să treacă strada. (video aici)

Vă recomand tuturor să vă aruncați un ochi peste trafictube sunt convins că o să reveniți și a doua oară pe site.
02. Visele - Jan 29, 2014 10:09:00 PM
 
De câte ori nu ți-ai dorit să poți zbura sau de câte ori nu ți-ai dorit să fii pe o plajă într-un hamac alături de persoana iubită ? Cum ar fi dacă ai putea să visezi tot ce-ți dorești? Să mergi pe lună, să înfruți dragonul cel rău și să iei frumoasa domniță sau să devii un superstar cu propria limuzină și propii fani. Ei bine cum ar fi dacă ți-aș spune că este posibil ?
Pe cât de ciudat sună pe atât de adevărat este. O echipă formată doar din doi oameni simpli dar geniali au creat iWinks. Te întrebi ce este iWinks ? Păi este un proict care îți dă posibilitatea să visezi ceea ce-ți dorești. Cât de tare este asta nu ? De fapt dispozitivul te introduce într-o stare de "lucid dreaming" adică tu ești conștient că visezi așadar poți controla visul.
Dispozitivul constră într-o bandă pe care o atașezi de frunte, aceasta monitorizându-ți activitatea cerebrala și controlându-ți visul. Din când în când ea trimite câte un flash vizual în visul tău care să te facă să realizezi că visezi, dând start la distracție.
"The Aurora Dream Enhancing Headband" sau iWinks este conectată la o aplicație în telefonul tău care îți permite să o controlezi, de asemenea aceasta are o funție de a seta alarma telefonului atunci când tu te simți cel mai încărcat de energie.03. Citatul zilei! (4) - Jan 29, 2014 6:45:00 PM


Cât de adevărată este afirmația ? Extrem de adevărată, nu pentru puține ori ultimul lucru cu care rămâi este speranța și tot de atâtea ori speri degeaba. Atunci când ceva nu mai merge, caută o altă soluție nu aștepta ca cineva să te tragă de mână pentru că s-ar putea să nu vină nimeni și să ratezi toate oportunitățile rămase!

Acționează! Caută soluții!
04. Gluma zilei (3) - Jan 28, 2014 10:19:00 PM
 Știți de ce o blondă nu poate să scrie 11 ?Pentru că nu știe pe care "1" să-l pună primul.

Îmi cer scuze pentru răutate :-)
05. Inspirație - Jan 28, 2014 7:32:00 PM

Bonsai Tree House

Va-ți gândit vreodată să faceți o casă în copac ? Dar de o casă într-un bonsai ?
Cât de frumoasă era copilăria, îmi aduc aminte că stăteam cu verișorul meu la țară toată vara și nu aveam nici o grijă. El era mai mare ca mine cu câțiva ani iar eu obișnuiam să mă bag în sufletul lui tot timpul. Stăteam toată ziua afară și ne căutam ceva de joacă, dese ori eu țipam ideea "Narcis, vreau un cort" apoi urma ca el să facă toată treaba iar eu să o fac pe interesantul lângă el.
Unul din cele mai faine lucruri pe care le-am făcut a fost o casă în părul mare din curte, acel copac de care aveam deja legat un leagăn și care ne suporta toate țipetele din timpul verii. "Culcușul", cum îi spuneam noi, era ce-a mai mare realizare pentru vără'miu, putea să mă lase acolo singur pentru o vreme bună de timp, eu nu puteam să mă dau jos singur.
Statul pe pătură și uitatul la stele era unu din cele mai frumoase obiceiuri de seară dar chiar și așa făcea mișto de mine, mă speria cu fiecare stea căzătoare zicându-mi că e un ozn... bunicul ne explica constelațiile, pe care n-am reușit niciodată să le văd chiar dacă-mi arăta... eu mă uitam în gol.

06. Citatul zilei! (3) - Jan 28, 2014 5:25:00 PM

Oare merită să cumpănești o decizie atât de mult încât să cauți și să-ți imaginezi toate situațiile de eșec posibile?
Cheia succesului în ori ce domeniu este să-ți asumi riscuri, nu știi niciodată dacă mai ai o a doua ocazie. Când se ivește o oportunitate nu sta prea mult pe gânduri altfel altcineva cu mai multă intuiție ti-o poate lua înainte și "rămâi cu buza umflată".

07. Stop motion beauty - Jan 28, 2014 3:54:00 PM

Un makeup artist folosește metoda "stop motion" pentru a exploata ideea de renaștere sau reîncarnare.
Filmările au durat 5 zile dar rezultatul este fantastic!

08. Gluma zilei! (2) - Jan 27, 2014 9:31:00 PM
Un câine merge prin deșert și spune:Dacă nu găsesc un pom, fac pe mine!

09. TED - Jan 27, 2014 7:00:00 PM


Dacă nu știi despre ce vorbesc, atunci înseamnă că e timpul să urmărești pe youtube și altceva decât "pisicute drăguțe", "epic fail" și să caști ochii mai adânc, consumându-ți timpul puțin mai constructiv.

TED este cea mai dezvoltată și cea mai mare organizație non profit de acest gen, apărând în șcenă pentru prima oară în 1984 ca o conferință pe trei teme: tehnologie, divertisment și design.
De atunci și până astăzi lucrurile au evoluat, TED ajugând să acopere o gamă mult mai variantă de subiecte și idei.

Conferințele TED reunesc cei mai mari gânditori și cele mai de succes persoane din toate domeniile să ne povestească despre viața și realizările făcute de ei ( în aproximativ 18 minute sau mai puțin).

Misiunea TED:

"We believe passionately in the power of ideas to change attitudes, lives and ultimately, the world. So we're building here a clearinghouse that offers free knowledge and inspiration from the world's most inspired thinkers, and also a community of curious souls to engage with ideas and each other"

"Noi credem cu credință în puterea ideilor și că cu ele putem schimba atitudini, viața și în cele din urmă, lumea. Deci vom pune bazele unei baze de date care oferă cunoștințe gratuit și inspirație de la cei mai influenți și de urmat gânditori din lume, și, de asemenea, o comunitate de persoane doritoare de cunoaștere pentru a se înbogății cu idei și invers."

10. Citatul zilei! (2) - Jan 27, 2014 4:37:00 PM

"În viață nu contează unde te afli, ci pe cine ai alături."Degeaba ai bani și lume care roiește în jurul tău când faci cinste, dacă te simnți singur atunci când ai cea mai mare nevoie de ei. Vorba aia "prietenul la nevoia se cunoaște" și prietenii sunt cel mai inportant membru al familiei, pentru că fără ei nu poți, însă ai mare grijă pe cine consideri prieten, fereștete de furia dușmanilor și de invidia prietenului!
11. Frumusețea artificială - Jan 26, 2014 10:33:00 PM


Tocmai ce mă uitam pe internet înainte să mă pun în pat și să mă afund în lumea viselor, că îmi și sare în ochi un recomand de la CreativeMonkeyz, care m-a uimit pur și simplu!
Frumusețea naturală e o raritate dar ce te faci când mama natură nu a fost așa generoasă cu tine ca cu alte persoane pe care tu le consideri frumoase.
Ei bine, sunt două variante, ori ai banii necesari ca să devii din plastic și să trăiești viața "ca sultanii", prin cluburi cu băieți care te văd doar ca un obiect sexual, fie devii o frumusețe pe rețelele de socializare, cu poze care mai de care.

Aș putea face o listă bună cu persoane disperate după perfecțiune și care nici măcar nu seamnă cu pozele lor de facebook.
Anyway, lăsând vorbăria deoparte video-ul este genial prin modul de a prezenta "ce face photoshop-ul din oameni" și arătând până unde poate ajunge trasformarea.12. Clujul de sus! - Jan 26, 2014 7:52:00 PM

Cluj-Napoca, un oraș super și celebru pentru accentul autentic de ardelean, prezentat și așa cum nu mulți l-au văzut. De jos, pe plan orizontal, orașul parcă oprit în timp arată fantastic dar deja privit de sus e cu totul altă senzație! Acum înțeleg de ce se întorc păsările călătoare mereu, pentru aceste perspective care te duc cu gândul departe.

Filmulețul nu are mai mult de un minut și jumătate dar este filmat 1080P și este făcut pentru full screen, nu de alta dar parcă nu-i la fel de frumos într-o pătrățică înghesuit.

Imagine si editare: Plesa Matei
Drona: Robert Filip


13. Citatul zilei! - Jan 26, 2014 5:05:00 PM


"Nu ridica vocea, ci îmbunătățește-ți argumentul adus!"


De câte ori nu vi s-a întâmplat să simțiti nevoia de ai spune persoanei cu care aveți o discuție în contradictoriu, cât de încultă este?
Probabil de cele mai multe ori ați renunțat la ideea măreață și v-ați dat seama că n-ar înțelege.


14. Gluma zilei! - Jan 26, 2014 4:26:00 PM


De ce durează mai mult să faci un om de zăpadă blond ? Pentru că trebuie să-i golești capul.
Ca să fiu în temă cu vremea de afară, care este groaznică după cum știți, am postat și prima glumiță pe ziua de azi. Sper să putem facem măcar un om de zăpadă, fie el blond sau nu și să se oprească vântul!
15. Debut 26.01.2014 - Jan 26, 2014 2:59:00 PM

Lume, lume! 

Astăzi (26.01.2014) am decis să deschid un nou blog prin care să împart cu voi lucruri pe care le-am aflat și eu la rândul meu făcându-le mai accesibile pentru voi, cititorilor!
În România, cam foarte puțină lume care mai citește deci ar fi un real succes dacă aș reușii să aduc 5-10 persoane care nu sunt cititori de blog-uri la mine pe site și să rămână abonați.

Așadar, mi-am propus să fac cam două, trei postări zilnice, dintre care una să fie gluma zilei.
Gluma zilei, o să fie sub formă de poze cu un mesaj sec sau ironic având ca scop schițarea de zâmbete. Menționez că unele postări vor fi un pamflet. De asemenea, o să încerc ca odată în zi, să aduc pe site câte un citat cu scopul de a satiriza un morav al societății noastre.

Pe lângă Pălăria Veche, o să redevin activ pe un blog mai vechi, About Games, în care obișnuiesc să postez mici recenzii dacă pot spune așa despre jocuri, free to play, pe care merită să le încerci.