Despre mine

Iuliana Militaru

Cauti un dar simbolic, ieftin si in acelasi timp original si autentic? Ai ajuns unde trebuie. Priveste gama noastra de felicitari, alege una si fa com...

Blogs Home » Edu » Dezvoltare personala » Oameni extraordinari

Oameni extraordinari

Informatii, carti, documentare , articole de dezvoltare personala si nu numai

Articole Blog

01. Biofizician Rusia: Oamenii se TRANSFORMA incepand din 21.12.2012, dar inca nu isi dau seama - Feb 5, 2016 8:37:00 AM
Un cunoscut biofizician din Rusia spune ca in corpul oamenilor au avut loc transformari importante in ultimii doi ani, dar inca nu si-au dat seama.Omul s-a transformat in extraterestru si deja noi traim pe alta planeta, conform biofizicianului rus, Valentina Mironova. Potrivit acesteia, care are o experienta de 20 de ani la Centrul Cosmic al Rusiei, lumea noastra s-a schimbat fara sa simtim. Acest lucru s-a intamplat la momentul schimbarii cuantice, pe care multi l-au desemnat ca fiind 21.12.2012.„Atunci toti au sarit in sus, spunand ca nu s-a intamplat nimic, dar evenimentul a avut loc de fapt, fara ca noi sa simtim”, spune femeia, citata deRetro.„Oamenii de stiinta care lucreaza cu atomul de hidrogen au descoperit o pulsatie ciudata. In zece ani, intre 2003-2013, particula de protoni s-a micsorat cu 4%. Acest fapt are un impact semnificativ asupra omului si asupra mediului. Deoarece hidrogenul modificat se gaseste in apa, deci in toti oamenii, atunci si acestia se schimba la randul lor”, a continuat biofizicianul.
„Structura noastra biologica este deja alta, de aceea atat de multe medicamente nu mai au efect asupra noastra. Oricum, noi suntem acum extraterestri si traim pe alta planeta. Legile fizice care au dainuit pana in 2013, deodata au incetat sa mai aiba efect, deoarece densitatea materiei a devenit alta”, a mai spus Mironova.Ea mai aduce un argument in sprijinul afirmatiilor sale, amintind cuvintele catorva intelepti ai vremurilor stravechi care spuneau: „Va veni un timp cand veti vedea Galaxiile de Aur”.
Telescopul german Spitzer a descoperit galaxii infrarosii care sunt de 60 de ori mai stralucitoare decat cele obisnuite. „In decembrie 2012, aceste galaxii nu se vedeau, iar in ianuarie 2013 au aparut pentru o zi. Sunt sau nu acolo?”, se intreaba rusoaica. Biofizicianul rus mai spune ca si corpul omenesc se schimba, cele doua parti ale creierului se transforma in altceva. „Treptat, corpul nostru va deveni tot mai usor si va incepe sa straluceasca”, incheie ea.
02. Procesul Inaltarii – Partea I - Arcturienii și Familia voastră Galactică - Jun 6, 2015 12:01:00 PMDe Suzanne Lie
Liniștit și introspectiv schimbările sunt lente, dar totuși au loc în mod constant, în conștiința voastră. Începeți acum să pierdeți ”timpul” în viața voastră de zi cu zi și să aveți, în același timp, scurte experiențe de a fi în ACUM. În FĂR’de timpul lui ACUM nu există așteptări, dezamăgiri, eșecuri sau chiar victorii, deoarece acestea sunt toate concepte legate de timp. S-ar putea să simțiți, pentru un moment, aceste concepte în ACUM, dar de obicei ele ”trăiesc” în trecut sau prezent.
De exemplu, ”așteptările” trăiesc în viitor, ”dezamăgirile” trăiesc în trecut, ”eșecul” este o frică care vă poate bântui din trecut sau v-ar putea speria în viitor, iar victoriile sunt ceva ce dețineți din trecut sau o speranță pentru viitor. Cu toate acestea, în ACUM nu există trecut sau viitor.
Viața în dimensiunea a treia v-a instruit să trăiți în trecut sau în viitor, dar vă oferă foarte puține modele de a trăi în ACUM. Prin urmare, pe măsură ce începeți să experimentați ceea ce se simte aproape ca un moment înghețat al ACUM-ului, pentru creierul vostru 3D este dificil să-l înțeleagă.
Confuzia creierului vostru 3D este importantă pentru procesul de Inălţare, deoarece aceasta vă aduce aminte să vă apelați SINELE Multidimensional. Timpul este foarte atractiv, pentru că este familiar. De asemenea, e foarte ușor să te pierzi în conceptul că ceva vine ”înainte” sau ”după”. Creierul vostru 3D este obișnuit cu secvențe.
Fără timp, nenumăratele realități coexistă în ACUM. Totuşi, aceste realități par a fi ”separate” una de cealaltă, atunci când le experimentați prin intermediul conștiinței voastre 3D. Dar, atunci când sunteți în afara timpului, nu există experiențe trecute sau așteptări viitoare. Toate realitățile sunt între-țesute în ACUM-ul lui UNU.
Când percepțiile voastre sunt limitate la dimensiunea a treia, nu puteți percepe tapiseria ornată a ACUM-ului. Din fericire, pe măsură ce percepțiile voastre mai înalte ale clarauzului, clarvederii și clarsimțirii intră în direct, prin stările voastre mai înalte de conștiință, deveniți conștienți de faptul că există multe dimensiuni diferite, precum și realități paralele și alternative, rulând toate în același ACUM.
Pentru a fi mai preciși, toate realitățile voastre sunt întrețesute în ACUM-ul lui UNU. Când începeți să experimentați personal scurte momente de a fi întrețesut cu UNUL, acest lucru poate fi destul de derutant, uimitor, de-ți taie răsuflarea. Prin urmare, s-ar putea să aveți nevoie să vă creați ceva ”timp”, pentru a vă putea obișnui cu această nouă versiune a realității.
La început, s-ar putea să vă amintiți că aceste multe sentimente, imagini, gânduri și experiențe au loc toate deodată, dar creierul vostru 3D nu are mijloace prin care voi să puteți împărtăși acest lucru cu alții. Cu alte cuvinte, voi sunteți în stare să înțelegeți acest ”limbaj al luminii” 5D, dar nu-l puteți vorbi – încă.
Astfel, abilitatea de a înțelege un nou limbaj, vă precede abilitatea de a exprima acest nou limbaj. În acest caz vorbim de limbajul formelor-gând și a câmpurilor de energie. Această formă de limbaj, la fel ca și limbajul Luminii, vine în pachete de informații.
În locul unui flux de cuvinte secvențiale într-o propoziție, apoi într-o frază, apoi o pagină, aceste mesaje vin ca și pachete de fișiere întrețesute. Aceste fișiere nu sunt ”citite” într-un mod separat, secvențial. Ele sunt toate ”simțite” în ACUM.
Mintea voastră multidimensională este capabilă să recepționeze aceste fișiere și să le simtă în acest mod, dar creierul vostru 3D nu e capabil să traducă această informație. Prin urmare, sunteți chemați să vă extindeți conștiința în dimensiunea a cincea, astfel încât să puteți citi/simți mesajele stocate în mintea voastră multidimensioanlă.   
Traducerea pachetelor de energie a formelor-gând, a câmpurilor de energie și a limbajului luminii în limbajul vostru 3D este, de obicei, realizată prin intermediul poveștilor, artei, muzicii și dansului. Traducerea acestor mesaje, în viața de zi cu zi, este una dintre provocările reprezentanților noștri care poartă un vehicul pământesc în ACUM-ul vostru.
O altă sarcină dificilă pentru cei care se întorc la sinele lor multidimensional este să re-definească conceptul de ”sine”. În timp ce purtați un vehicul 3D, cei mai mulți dintre voi vă considerați încarnarea prezentă ca și ”realitatea primară” a voastră. Dar, pe măsură ce percepțiile voastre se extind din ce în ce mai mult, veți simți o legătură din ce în ce mai profundă cu realitățile mai înalt dimensionale.
Când deveniți conștienți, pentru prima dată, de lumea voastră multidimensională, adeseori deveniți foarte singuratici pentru realitățile mai înalt dimensionale, de care abia începeți să vă amintiți. Este ceva ciudat de familiar în legătură cu aceste ”alte realități”, care trec brusc prin meditațiile și percepțiile voastre mai înalte.
Aceste ”realități mai înalte”, cum le-ați putea numi, se simt atât de sigure și de confortabile în juxtapunere cu încercările și greutățile lumii fizice. Vreți să vă întoarceți la acel loc de care vă amintiți, înapoi la acea siguranță și iubire necondiționată.
Mulți dintre voi devin nerăbdători cu aparenta încetineală a procesului vostru de Inălţare, lucru care se întâmplă de obicei din cauza faptului că voi gândiți în termeni de omenire în loc să gândiți în termeni planetari. Timpul planetar este cu mult diferit de timpul omenesc și mulți dintre voi au uitat că ați venit să ajutați planeta să se Inalţe.
De fapt, realitatea voastră principală nu este viața voastră pământească, ci expresiile voastre mai înalte ale SINELUI. Creația începe în miez/centru și se mută în matricea 3D pentru a fi observată ca o realitate trei dimensională. Din fericire, acum că conștiința voastră se expansionează, voi sunteți din ce în ce mai capabili să identificați câmpurile de energie și formele gând inter-dimensionale.
Cu conștiința voastră în continuă creștere, aveți momente de ”sângerare” în care percepeți câmpurile de energie mai înalt dimensionale, simultan cu câmpurile de energie 3D. Când vă acordați la aceste câmpuri de energie și forme-gând mai înalt dimensionale, în timp ce rămâneți conștienți de vehiculul vostru pământesc, vă întoarceți la conștiința voastră multidimensională.
Diferența dintre un câmp de energie și o formă-gând este că un câmp de energie provine de la întreaga viață, în timp ce o formă-gând provine, de multe ori, de la un individ sau de la un grup. Deoarece individualitatea, așa cum o cunoașteți voi, este o experiență tridimensională, multe forme-gând sunt tridimensionale.
Cu toate acestea, există și forme-gând colective și forme-gând planetare, care sunt începutul întoarcerii voastre la conștiința și percepțiile multidimensionale. Suntem bucuroși să vă anunțăm că din ce în ce mai mulți dintre voi au început să perceapă, în mod conștient, realitatea, în acest mod multidimensional.
Înainte, când aveați brusc ”o simțire” nu considerați că aceasta ar fi fost o formă-gând, mai ales o formă-gând multidimensională. Dar acum, din cauza crescutei ”scurgeri dimensionale” există mai multe forme-gând multidimensionale, care plutesc prin realitatea voastră, așteptându-și manifestarea.
Această situație se produce din cauza faptului că vălul iluziei dintre dimensiunile 3 /4 și dimensiunea a cincea și dincolo devine din ce în ce mai subțire. Prin urmare, imagini, sunete, mirosuri și sentimente, care dispar atunci când încercați să le percepeți, intră în conștientizarea voastră conștientă, în timp ce voi vă relaxați în SINELE vostru Multidimensional.
Fiți atenți la aceste percepții. Nu vă îngrijorați de ceea ce ar putea spune alții despre procesul vostru. Vă puteți împărtăși experiența cu alții sau puteți să o păstrați adânc în voi. Oricum, vă veți întoarce la SINELE vostru Multidimensional.
Acesta este ACUM-ul în care trecutul și viitorul începe să fuzioneze în UNA. Toate amintirile și iluzille voastre de separare, legate de timp, se vor evapora în lumina frecvențelor mai înalte.
Una dintre sarcinile pe care ați ales să o acceptați, înainte de a vă lua forma voastră umană, a fost să fiți un ”Păstrător al Pământului”, astfel încât să puteți deschide cât mai multe portaluri posibil, în miezul Gaiei. Odată ce ați deschis un portal, îl veți binecuvânta cu iubire necondiționată și îl veți transmuta în adevărata sa formă multidimensională, cu ajutorul Flacarii Violet.
Când deschideți un portal, sau portaluri, atât în Gaia cât și în lumile mai înalt dimensionale, veți primi din ce în ce mai multă ”cunoaștere” legată de motivul pentru care v-ați luat un vehicul pământesc, în acest ACUM. Cu alte cuvinte, deschizându-vă propriul vostru portal, veți recâștiga accesul conștient la ceea ce ați crezut odată că este ”pierdut”. Când acest lucru se va întâmpla, veți dori să vizitați unele dintre viețile voastre cele mai uimitoare și mai instructive.
Deschizându-vă portalul, percepția voastră a ”normalului” va deveni multidimensională. Vă pregătiți să faceți un ”salt cuantic”, de la realitatea trei/patru dimensională, într-o realitate pentaimensională. În această realitate 5D, totul există în ceea ce sinele vostru 3D va determina ca ACUM.
Cu toate acestea, termenul ACUM, care este ”timpul să o fac acum” pentru conștiința voastră 3D, este transmutat în ACUM, însemnând că NU există nici o separare în timp. Nu există polarități, indivizi sau evenimente. Întreaga viață curge împreună, așa cum curg moleculele de apă pentru a forma un râu, lac sau ocean și cum curg împreună, toate moleculele de aer pentru a forma cerul și atmosfera.
Cum va fi capabil creierul vostru 3D, să îmbrățișeze o asemenea realitate?
Nu vă faceți griji cu privire la această întrebare. Așa cum timpul, câmpurile de energie și formele gând sunt separate în polarități în cea de-a treia dimensiune, ele sunt unite în AICI-ul și ACUM-ul celei de-a cincea dimensiuni și dincolo.
Vă cerem să vă aduceți aminte de abilitatea voastră pentadimensională, de a percepe câmpurile de energie și formele-gând, dinainte ca ele să-și fi coborât rezonanța în dimensiunea a treia a voastră. Cu alte cuvinte, aveți încredere în SINELE vostru, atunci când aveți ”sentimentul” că un câmp de energie sau o formă-gând a venit în conștientizarea voastră.
În loc să le expediați ca ”doar un câmp de energie” sau ”doar un gând”, amintiți-vă că energia și gândurile sunt vii și că au venit în conștientizarea voastră, pentru a vă da un mesaj multidimensional. Aceste mesaje multidimensionale vin în pachete de energie carenu au cuvinte, ortografie sau caracteristici fizice.
Aceste pachete de informații provin din dimensiunea a cincea și dincolo de ea și vă fac semn să ”simțiți” iubirea necondiționată a acelui mesaj. Vă amintim faptul că există și câmpuri de energie și forme-gând care își au originea în dimensiunea a treia.
Aceste mesaje vor fi, în cel mai bun caz, simțite ca iubire umană, care este foarte ispititoare sau ca frică umană, care este ceva ce veți dori probabil să evitați. Deoarece câmpurile de energie și formele-gând tridimensionale sunt adeseori doar frecvența mai joasă a unui mesaj multidimensional, extindeți-vă conștiința, pentru a vedea dacă puteți să percepeți frecvențele mai înalte. Suzille își aduce aminte că atunci când era copil, își dorea să se vadă în oglinda drăguță de pe bufetul bunicii ei, dar era prea scundă și putea să-și vadă în ea doar ochii și ce era deasupra lor.
La început, s-ar putea să simțiți același lucru în legătură cu mesajele mai înalt dimensionale, din care puteți percepe doar o parte. Dar nu vă faceți griji, pe măsură ce ”creșteți”, veți fi în stare să experimentați, în mod conștient, frecvențe din ce în ce mai înalte ale câmpurilor de energie și ale formelor-gând care intră în realitatea voastră. Pe măsură ce cel de-al Treilea Ochi al vostru continuă să se deschidă și puterile voastre mai înalte încep să se manifeste în viața voastră de zi cu zi, va fi nevoie să vă disciplinați sinele, pentru a alege să perceapă conștient, aceste pachete de energie.
Apoi veți ști la care pachete multidimensionale vă veți conecta și care sunt pachetele mai jos dimensionale, pe care poate că veți dori să le iubiți necondiționat și să le transmutați cu Flacăra Violet. Motivul acestei disciplinări este că propriile voastre forme-gând și câmpuri de energie se vor manifesta din ce în ce mai repede.
Prin urmare, timpul vostru de zăbovire în-între crearea și/sau perceperea unei forme-gând și manifestarea acelei forme-gând este foarte mult diminuat. De fapt, în dimensiunea a cincea și dincolo, NU există timp. Așa că, ceea ce voi gândiți despre și/sau vă așteptați să se întâmple, se va manifesta instantaneu.
Acest lucru este valabil și pentru câmpurile de energie/formele-gând iubitoare, cât și pentru cele pline de frică. Împreună cu acest dar sau provocare, veți atrage spre voi și inițieri. Ori de câte ori frecvența voastră se pregătește să treacă în octava următoare, voi ajungeți la marginea, la bariera în-între dintre frecvențele mai joase și cele mai înalte.
Această ”margine” nu poate rezona la frecvența mai înaltă care urmează, așa că așteaptă cu răbdare o ființă înălţată, care să o transmute într-o frecvență mai înaltă. Veți ajunge în frecvența în care tot ceea ce a stat vreodată în calea trecerii la octava următoare, TREBUIE să fie abordat.
Prin urmare, în viața voastră vor apărea situații care vor forța sau permite (în funcție de starea voastră de conștiință) propriului vostru întuneric/frică interioară să iasă la suprafața conștientizării voastre, pentru a putea fi transmutat și iubit liber, în mod conștient.
Este o diferență de simțire între experiența de a avea un gând negativ și manifestarea lui, pentru că nu vă stăpâniți gândurile și experiența de ”este timpul să faci o oarecare curățenie în casă, pentru că treci într-o frecvență mai înaltă”.
E foarte util să fiți în stare să discerneți între cele două simțiri diferite, astfel încât, atunci când ajungeți la ”Este timpul să faci curat în casă”, să NU VĂ ÎNVINOVĂȚIȚI.
Sentimentul de ”Ok, am făcut-o din nou. Trebuie să-mi amintesc să refuz să particip la acea realitate, să-i trimit iubire necondiționată și să o ard cu Flacăra Violet”, vă reamintește că nu ați fost atenți la voi înșivă.
Pe de altă parte, atunci când este momentul să ”faceți curat în casă”, ceva apare de nicăieri și voi întrebați, ”Wow! De ce s-a întâmplat asta?” Așa se simte, atunci când este momentul să faceți curat în casă. Această situație vă arată că sunt lucruri la care trebuie să le ”dați drumul”.
Odată ce ați trecut prin acest proces de eliberare, cerurile se deschid! Veți ști unde sunteți în această curățare, pentru că tocmai a apărut de nicăieri. Se simte ca și ”Ok, e momentul inițierii. Trebuie să fac curat, pentru că merg mai departe.”
Nu vă vor plăcea aceste situații, pentru că ele NU sunt distractive, dar trebuie să le DAȚI DRUMUL, DAȚI DRUMUL, DAȚI DRUMUL. S-ar putea să vă auziți spunând ”Nu există nimic ce să nu pot face, trebuie să ELIBEREZ, ELIBEREZ, ELIBEREZ.”
Acest proces de eliberare este ATÂT de important, pentru că această eliberare este o componentă importantă a Înălţării! Acest proces de Înălţare este de fapt un proces de eliberare. Trebuie să DAȚI DRUMUL la tot ce este fizic, la fiecare lucru. Tot ceea ce este neîncheiat, tot ceea ce vă doriți, TOT! Nu e distractiv, nu e ușor, dar e vital și ESTE parte a procesului.
Nu vă judecați sinele, gândind ”O, nu, cum am putut să-mi fac una ca asta. Trebuie să mă opresc...” NU AȚI FĂCUT ASTA! Nu e ”vina” voastră. Sinele vostru ego trece printr-o curățare profundă, astfel încât VOI să puteți deveni mult mai conectați la SINELE vostru Multidimensional.
Vă mulțumim dragi voluntari curajoși pe Pământul înălţat. Noi, sinele voastre mai înalte și membri ai Navei voastre Mamă, vă salutăm. Continuați să faceți treabă bună! Și veniți Acasă să ne vizitați, cât de des posibil.
Amintiți-vă că voi ”lucrați” chiar și atunci când dormiți. Asta, dacă nu cumva ați venit Acasă pe navă, ca să ne vizitați.
Arcturienii și Familia voastră Galactică
http://dincolo-de-mine-sunt-eu.blogspot.ro/2015/03/procesul-ascensiunii-arcturienii-si.html

link catre articolul original

Traducere Monica Poka 

********************************************************************************************************
Procesul Ascensiunii – Partea a 2-a – Arcturienii și Familia Voastră Galactică
De Suzanne Lie
Pe măsură ce vă continuați procesul de ascensiune, pentru că acesta este într-adevăr un proces, conștiința voastră se expansionează în frecvențe din ce în ce mai înalte. Prin urmare, veți fi în măsură ca în mod conștient să percepeți și să colectați câmpuri de energie și forme gând din frecvențe din ce în ce mai înalte. Prin ”colectați” vrem să spunem că din momentul în care percepeți un câmp de energie, acesta va aștepta în aura voastră până când veți decide ce vreți să ”faceți” cu el.
Cu alte cuvinte, nu mai sunteți un observator pasiv al vieții. Forțele cu adevărat creatoare și/sau distructive din realitatea voastră, formele gând și câmpurile de energie vă permit să alegeți dacă doriți să hrăniți acea energie cu frică SAU să îi transmiteți iubirea voastră necondiționată și să o transmutați cu Focul Violet.
Mai mult, câmpul de energie și formele gând pe care le trimiteți în realitatea voastră se vor întoarce din ce în ce mai rapid. Prin urmare, nu veți mai putea fi ”inconștienți” de ceea ce se petrece în realitatea voastră. Cea mai bună parte a conștientizării voastre extinse este că vă puteți observa propriile voastre câmpuri de energie și forme gând pentru a vedea dacă vreți să le trimiteți în lume sau să le transmutați cu iubire necondiționată și Foc Violet.
Cu alte cuvinte, deveniți multidimensional conștienți de sinele vostru și de realitatea voastră. Dacă sunteți într-o stare de frică, care apare adeseori din cauza faptului că sunteți stresați, obosiți, flămânzi sau v-ați implicat într-o formă gând negativă, o puteți instantaneu elibera și transmuta în ACUM. Cu toate acestea, dacă ajungeți să vă implicați în Matricea 3D, nu veți fi conștienți de ceea ce precede crearea realității voastre.
Dacă gândurile și emoțiile voastre sunt bazate pe iubire, veți fi fericiți atunci când ele se întorc la voi. Cu toate acestea, dacă cădeți într-o gândire și emoții pline de frică, și acestea se vor întoarce la voi foarte repede. Deoarece Gaia este o Planetă a ”cauzei și efectului”, ascensiunea Ei se bazează pe nenumărate ”cauze” (forme gând și câmpuri de energie) care se întorc la planeta Ei pentru a-I facilita procesul.
Prin urmare, dragi Emisari ai Luminii, aveți grijă la ce gânduri și emoții trimiteți în lumea voastră, deoarece ele se vor întoarce la voi din ce în ce mai repede. Pe de altă parte, cei care sunt departe de a-și fi expansionat conștiința și trăiesc încă în frecvența ”putere-asupra-altora”, nu-și vor primi energia ”înapoi în conștientizarea” lor pentru încă puțin din ”timpul” vostru.
Acest lucru ar putea părea nedrept pentru cei care nu înțeleg că ascensiunea este un proces de stăpânire completă asupra vehiculului vostru. Când nu înțelegeți acest lucru, s-ar putea să deveniți nerăbdători din cauza faptului că nu înțelegeți că VOI sunteți cei care-și măsoară viteza ascensiunii prin rata/viteza de frecvență a conștiinței voastre pe care VOI o creați prin propriile voastre gânduri și emoții.
În ascensiunile din trecut, oamenii trebuiau să studieze pentru cel puțin șase vieți precum și întreaga lor viață înainte de ascensiunea lor. Toți s-au confruntat cu mari provocări, trebuiau să meargă în Planurile Astrale și să vindece TOATE acțiunile lor egoiste și adeseori au trăit timp de decenii într-o sărăcie lucie, meditație constantă și un imens sacrificiu de sine.
Termenul de ”ascensiune” a devenit modernizat în lumea voastră în ”ia-o repede” și ”unde trebuie să plătesc pentru asta?” Voi ”plătiți pentru ascensiunea voastră” cu controlul complet și total al fiecărui gând și al fiecărei emoții. Prin urmare, nu întrebați ce poate face ascensiunea pentru voi, ci ce puteți face voi pentru ascensiune.  
Mai mult de atât, în era voastră, ascensiunea nu este doar pentru un singur individ, ci pentru întreaga planetă. Prin urmare, omenirea, care se presupune a fi specia cea mai evoluată de pe Pământ, trebuie să se elibereze de atașamentul său de a fi om. În acest fel, vă puteți aminti că o foarte mică părticică a celei mai joase frecvențe din SINELE vostru Multidimensional s-a ”conectat” la această realitate 3D.
Când v-ați conectat la realitatea voastră prezentă, în timp ce aveți nenumărate alte realități care rulează simultan în ACUM, ați făcut-o prin intermediul ”frecvenței semnăturii” voastre. Frecvența semnăturii voastre este scânteia individualității voastre care trăiește într-un vehicul pământesc ”individual” pe care voi îl purtați în scopul de a participa la proiectul holografic al vieții în cea de-a treia/patra dimensiune.
Frecvența semnăturii voastre este frecvența de bază a SINELUI vostru Multidimensional. Aspectul 3D al frecvenței semnăturii voastre se întrepătrunde cu alte frecvențe ale semnăturii voastre 4D și curg în unitatea conștiinței cu frecvențele semnăturii voastre în 5D și dincolo. În toate versiunile nenumărate ale realității voastre voi sunteți aceiași frecvență a semnăturii.
Odată ce vă percepeți realitatea prin percepțiile voastre mai înalte ale formelor gând și câmpurilor de energie, voi începeți să recunoașteți cum fiecare formă gând personală afișează frecvența semnăturii creatorului ei. Sunt, de asemenea, și ”grupuri de forme gând/câmpuri de energie” ale grupurilor care sunt atât de unite încât au o ”frecvență a semnăturii de grup”.
Acest grup este legat în mod intim și este în măsură să facă excursii în conștiință ca O singură ființă. Grupul seamănă mult cu membrii unui aeroplan, cu excepția faptului că se cunosc și se iubesc necondiționat unii pe ceilalți. Unele dintre aceste grupuri sunt mici și unele sunt destul de mari. Oricum ar fi, membrii acestor grupuri sunt atât de aliniați unul cu celălalt încât formele lor gând individuale pot fuziona cu ușurință într-o formă gând de grup.
Odată ce gândirea voastră se expansionează în dimensiunea a cincea și dincolo, voi vă mutați în ”Conștiința Unității”, pentru că voi sunteți pe punctul de a ascensiona. Prin urmare, voi începeți să colectați toate formele gând și câmpurile de energie pe care le-ați creat vreodată în timp ce ați fost conectați la Matricea 3/4D. Prima dată începeți cu ceea ce ați creat în încarnarea actuală.        
Apoi, conștiința unității voastre începe să fuzioneze cu toate nenumăratele versiuni ale SINELUI vostru. Prin urmare, conștiința voastră cinci dimensională caută să se unească cu toate acele forme gând și câmpuri de energie pe care le-ați creat vreodată în TOATE încarnările voastre trei dimensionale.    
Toate aceste forme gând și câmpuri de energie se reunesc în frecvența semnăturii expeditorului pentru a exista ca UNA. Cu alte cuvinte, pe măsură ce conștiința voastră se expansionează în frecvențe și dimensiuni din ce în ce mai înalte, toți ”marcatorii” voștri, toate elementele și derivatele frecvenței semnăturii voastre, se reunesc în crescuta unitate a conștiinței cu mereu-expansivul vostru sentiment de SINE.      
Prin urmare, odată ce toate elementele gândurilor, emoțiilor și acțiunilor voastre din actualul vostru vehicul pământesc sunt reunite cu frecvența semnăturii voastre, voi începeți să colectați formele gând și câmpurile de energie din toate încarnările voastre pe Gaia.
Ascensiunea NU are legătură cu plecarea. Ascensiunea înseamnă asumarea deplinei responsabilități pentru fiecare formă gând și fiecare câmp de energie pe care l-ați creat vreodată în timp ce ați deținut o formă pe Pământ. Înțelegeți modul în care adunați toate componentele frecvenței semnăturii voastre, SINELUI vostru, pentru a rezona în Conștiința Unității cu creatorul realității voastre, VOI?
În timp ce vă continuați Misiunea de a o asista pe Gaia cu ascensiunea Ei planetară, voi trebuie să adunați, iubiți necondiționat și transmutați tot ceea ce ați gândit, simțit și făcut vreodată în timp ce ați purtat un vehicul pământesc. Odată ce v-ați adunat toate formele gând și câmpurile de energie din toate încarnările voastre pe Gaia, voi începeți procesul transmutării tuturor acestor elemente înapoi în expresiile lor înnăscute cinci dimensionale.
Contribuția voastră la ascensiunea planetară este cea a transmutării elementelor voastre personale pământ (simbolizând acțiunile voastre), aer (gândurile voastre), foc (spiritul vostru) și apă (emoțiile voastre) care curg în pământul, aerul, focul și apa planetei.
V-ați oferit voluntar să intrați în această încarnare pentru a ajuta la ascensiunea planetară. Prin urmare, voi sunteți Căpitanul Navei, cel care pleacă ultimul. Prin urmare, voi rămâneți cu planeta (nava) pentru a deschide portalurile în dimensiunile mai înalte chemându-vă toate elementele SINELUI vostru ca să lucreze ca UNUL în propria voastră frecvență a semnăturii. 
Pe măsură ce conștiința voastră se expansionează pentru a îmbrățișa SINELE vostru Multidimensional, vă amintiți promisiunea pe care ați făcut-o de a o asista pe Gaia să ascensioneze înapoi în SINELE Ei Planetar Multidimensional. Vă veți ține această promisiune expansionându-vă conștiința voastră personală în conștiința planetară. În acest fel, în timp ce vă transmutați sinele vostru personal, vă transmutați și sinele vostru planetar.
În timp ce rezonați la conștiința planetară, voi oferiți elementalii voștri personali ai pământului, aerului, focului și apei să curgă în conștiința unității cu pământul, aerul, focul și apa care rezonează cu planeta Gaia. Astfel, orice transmutare o creați în propria voastră formă, ea este automat împărtășită cu forma lui Gaia.
În acest fel, toate elementele trei dimensionale sunt transmutate în elementali cinci dimensionali. Pe măsură ce continuați să lucrați în această manieră multidimensională, frecvența semnăturii voastre se întoarce la deplina sa expresie multidimensională. În acest punct voi nu mai aveți nevoie să ”ascensionați” pentru a merge în dimensiunea a cincea și dincolo, deoarece v-ați amintit că voi ați fost ÎNTOTDEAUNA în dimensiunea a cincea.
Voi nu ați ”părăsit” lumile mai înalte pentru a ”veni” în vehiculul vostru pământesc. În schimb, v-ați extins conștiința voastră multidimensională, miezul propriei voastre frecvențe multidimensionale a semnăturii, pentru a percepe conștient matricea trei/patru dimensională.
Ați uitat cât de ușor iluzia separării vă poate coborî conștiința umplându-vă cu frică. De fapt, în cele din urmă, voi ați uitat că sunteți multidimensionali. Apoi, v-ați blocat în roata vieții și a morții patru dimensională în care v-ați născut în 3D – ați murit – pentru 3D și ați devenit conștienți de 4D, apoi ați murit în 4D și v-ați întors în 3D – și apoi ați luat roata de la capăt.
Ați crezut că ați trăit și ați murit și ați trăit și ați murit și ați trăit și ....Odată ce ați intrat în Matricea 3D/4D, ați început să uitați că VOI n-ați plecat niciodată nicăieri. VOI v-ați extins conștientizarea într-o altă frecvență a realității. Acesta este ACUM-ul pentru a vă expansiona conștiința înapoi în dimensiunile mai înalte.
Dar mai întâi, voi trebuie să vă colectați TOATE părțile SINELUI vostru astfel încât să le puteți transmuta.Apoi veți împărtăși această transmutare cu Gaia.
În plus, veți împărtăși TOATE transmutările ale TUTUROR realităților Pământului pe care le-ați experimentat vreodată pe Gaia în orice linie temporală. Cu amintirea voastră personală, frecvența semnăturii, voi puteți trimite puterea iubirii voastre necondiționate și Focul Violet în fiecare viață paralelă sau alternativă pe care ați experimentat-o pe Gaia.
Odată ce v-ați adunat toate expresiile voastre umane ale sinelui pe Pământ, vă adunați expresiile non-umane. Da, mulți dintre voi au ales să ia forme de animale, plante precum și a unor ființe mai înalt dimensionale cum ar fi Zânele, Deva și Spiritele supra-luminate.
Provocarea pe care ați promis să o îndepliniți înainte de a vă fi luat orice formă pe Pământul trei sau patru dimensional este că, ați promis să rămâneți ”conștienți” în timp ce vă adunați SINELE. Pentru a rămâne conectați la SINELE vostru Multidimensional voi nu puteți permite nici unui gând, emoții, comportament sau/și dorințe să apară din ”inconștientul” vostru.
De fapt, voi ați promis ”Fără sine inconștient.” Voi ascensionați, și dacă alegeți să vă împliniți contractul pe care l-ați făcut înainte de a vă fi luat vehiculul pământesc, va fi nevoie să rămâneți pe deplin conștienți de propriile voastre gânduri și emoții.
Vă rugăm să înțelegeți că odată ce frecvența voastră se întoarce la dimensiunea a cincea, formele gând și câmpurile voastre de energie se vor manifesta în realitatea voastră FOARTE repede. Dacă aveți un gând bazat pe frică și îl umpleți cu emoția fricii, el se va manifesta aproape instantaneu. Amintiți-vă, în dimensiunea a cincea nu există ”timp”!
Înțelegeți de ce trebuie să rămâneți stăpâni asupra gândurilor și emoțiilor voastre?
Dacă ați putea să vă vedeți realitatea din perspectiva noastră, ați vedea nenumărate gânduri de ascensiune, unitate, iubire necondiționată și Foc Violet care sunt închise brusc de un gând negativ, de nesiguranță, frică și/sau vreun gând egoist care doar atinge marginea conștiinței voastre.
Voi nu mai sunteți copii în formare. Frecvența lui Gaia se mută în dimensiunea a cincea. De fapt, există anumiți ”ACUM” în care dimensiunea a cincea o atinge pe Gaia pentru a crea ”miracole” minunate care se extind dincolo de timp și spațiu pentru a transmuta tot timpul și spațiul de pe planeta Pământ.
Pe de altă parte, mai există ”acte aleatorii de violență”. Cele mai multe dintre aceste acte de violență provin de la oameni. Prin urmare, omenirea este cea care trebuie să le iubească necondiționat și să le transmute. Amintiți-vă, Gaia este o planetă a liberului arbitru care are la bază învățarea legii cauzei și efectului.
Noi, Galacticii și Celeștii, avem nevoie de voi, Emisarii noștri ai Luminii, pentru a percepe aceste forme gând și câmpuri de energie ÎNAINTE ca ele să intre în pământul lui Gaia și să se manifeste. VOI aveți abilitatea de a vă trimite iubirea voastră necondiționată și Focul Violet în Miezul acelor forme gând și câmpuri de energie negative, astfel încât ele să nu se manifeste.
Cel mai bine puteți face acest lucru spunând ”REFUZ să particip în acea realitate posibilă și trimit Iubire Necondiționată și Focul Violet.” În acest fel nu numai că vă păstrați conștiința personală deasupra fricii, dar serviți și la transmutarea acelui câmp de energie sau forme gând înainte ca ea să se manifeste.
Vă puteți imagina cât de suprinse vor fi forțele ”putere-asupra-altora” atunci când vor înțelege că formele lor gând putere-asupra-altora sunt transmutate în putere-în-creații?
Finalizăm acest mesaj în recunoștință și mulțumindu-vă TUTUROR celor care v-ați recâștigat stăpânirea asupra propriilor voastre gânduri și emoții și serviți în același timp ca ”echipajul nostru de curățenie” pentru a opri frica și distrugerea în timp ce stați în forma potențială a formei gând sau câmpului de energie.
Noi suntem membrii Familiei voastre Galactice și Celeste. Contribuția noastră pe care noi ne-o aducem, bravii noștri voluntari în a o asista pe Gaia, este de a vă ajuta instantaneu ori de câte ori ne chemați. Intrați doar în SINELE vostru, și veți găsi darul nostru infinit.
Binecuvântări,Arcturienii și Familia voastră Galactică.
link catre articolul original

03. Propunere film - vizionati Ascensiunea lui Jupiter - May 11, 2015 4:16:00 PM
Dincolo de Pământ şi chiar de sistemul nostru solar, o familie a condus viaţa pe fiecare planetă locuibilă din univers timp de mai multe milenii: Familia Abrasax. Ca urmare a morţii conducătorului lor, cei trei moştenitori principali ai tronului, fii conducătorului, Balem, Kalique şi Titus, se află în război care să preia conducerea şi dinastia lor se află în pericol. Dar ceea ce vor afla curând este că mai există un al patrulea moştenitor, o moştenitoare care ar putea avea mai multe drepturi decât ei să revendice tronul; o tânără femeie născută pe Pământ, fără să ştie că poartă aceste gene şi are un destin măreţ, pe nume Jupiter Jones. Cu ajutorul singurului ei aliat (Channing Tatum), ea este forţată să-şi lase în urmă viaţa banală pentru a-şi îndeplini adevărata menire. Vezi filmul online Jupiter Ascending - Ascensiunea lui Jupiter 2015, în calitate HD 720p şi cu subtitrare în Română. 

04. MESAJE URGENTE PENTRU ECHIPA DE LA SOL - Mar 6, 2015 6:20:00 AM
” Vă rog să fiți conștienți de ceea ce permiteți în psihicul vostru. Timpul care urmează este incredibil de de bun augur, tot ceea ce vă doriți să se întâmple se va întâmpla, așa că fiți atenți la ceea ce vă doriți, pentru că orice puneți în mișcare acum, se va manifesta foarte repede în realitatea voastră. Acesta este momentul în care să creați o lume nouă și frumoasă, sau mai degrabă să o readuceți la starea ei de puritate pe care a avut-o cândva. Mulți dintre voi știu să înțeleagă importanța acestor energii magnifice care intră pe Gaia așa că veți încerca să vă trageți energia înspre ele. Vă rog să vă focalizați pe momentul vostru acum, fără să țineți cont de ceea ce mass-media va încerca să vă servească pentru a vă face să vă mutați focalizarea dincolo de ceea ce se petrece acum cu adevărat, de la ceea ce sunteți aici să faceți și încercați să realizați. Perioada dintre acest moment și Septembrie este incredibil de importantă. Cu cât rămâneți mai pozitivi, cu atât va fi mai bine pe măsură ce ne apropiem tot mai mult de luna Septembrie...

Afectarea continuă făcută de către energia binevoitoare eliberată de către aliniamentele noastre planetare și familia noastră galactică care monitorizează desfășurarea diferitelor evenimente de pe Pământ, va continua să se integreze în psihicul uman și va deconecta omenirea de la rețeaua de informații la care este conectată în prezent, conectând-o la o alta. Toate acestea sunt deja în curs de desfășurare, deși impactul major al acestor schimbări va fi simțit în jurul datei de 20 Martie la eclipsa totală de Soare. În timpul acesteia alianța noastră stelară binevoitoare va fi în măsură să aducă din nou energia necesară pentru a re-echilibra din nou Pământul. Toate acestea vor fi realizate prin trimiterea unor frecvențe diferite de către numeroșii noștri aliați care se află staționați în jurul acestei plantete. Pentru că fiecare dintre noi acționează ca și un fascicul de lumină pe planetă, mulți dintre voi vor experimenta expansiunea conștiinței și vor simți că imense cantități de energie de lumină vor trece direct prin voi ajungând până în miezul Pământului și a celor din jurul vostru...

Ceea ce ni se comunică prin transmisia pe care am primit-o de la Alianțele noastre Stelare binevoitoare este că, ființele umane și toți cei care sunt prezenți pe Pământ, vor fi deconectați de la rețea, de la ”banca lor de memorie” în scopul de a uita ceea ce au fost învățați și vor fi reconectați la noi bănci de memorie dându-li-se astfel oportunitatea de a crea noi realități. Asemeni unei coli albe, începând cu amintirile trecutului pe care ei le au, având posibilitatea ca fie să le lase în urmă, fie să le aducă cu ei. Acesta va fi un timp foarte turbulent deoarece ciocnirea energiilor va fi destul de greu de înțeles de către toată lumea. Vom fi într-o stare de balansare, incapabili să ne angajăm pe deplin în orice decizie până când vom trece din acest moment în altul care vine înspre noi în luna Aprilie. Cu toate acestea, pe parcursul acestei turbulențe, cei care au învățat să se conecteze cu propriile lor sine și cu miezul Pământului vor fi capabili să plutească prin aceste timpuri cu strălucire și un imens succes!”Fiți pregătiți să treceți printr-o altă curățare colectivă și la o altă ridicare colectivă sub forma a diferite descărcări importante care vor avea loc înainte de luna întunecată (eclipsa de Soare).
Aceia dintre voi care sunteți staționați pe Pământ veți experimenta o creștere a energiilor și o restructurare a componentelor ADN-ului vostru din nou, deoarece următoarea etapă de purificare este pe cale deja. Așteptați-vă la evenimente miraculoase și la sincronicități care vă vor inunda psihicul, deoarece într-adevăr coridorul de siguranță a fost trecut. Într-adevăr ați restabilit echilibrul fără să o faceți în mod activ, ci participând pur și simplu în modurile pământești ale vieții cu sârguință, bunăvoință, lumină și iubire.
Rămâneți fermi în convingerile voastre și mergeți cu sârguință pe calea aleasă. Rămâneți împământați. Stați în ACUM.
Asta este tot ceea ce avem pentru voi acum. Suntem cu voi. Vă iubim. La revedere pentru acum.”
Galacticii
Prin Anna Merkaba
Traducere și publicare Monica Poka
Sursa:
http://dincolo-de-mine-sunt-eu.blogsp...
Muzica: ”Estrella” Kitaro

05. STAREA DE SANATATE este o preocupare pentru multi dintre noi...aici o latura importanta a ei... - Feb 22, 2015 7:29:00 AM
Starea de sanatate nu are nimic de-a face cu varsta, boala fizica sau mintala. Indiferent daca suntem constienti de ea sau nu, fiecare pas pe care il facem spre vindecare este un pas inainte in constiinta. 

Orice facem in viata este parte din calatoria vindecarii noastre, catre sanatatea naturii noastre adevarate. Doar constiinta noastra poate vindeca durerea si suferinta noastra. Fiecare moment contine o oportunitate de a ne trezi din suferinta mintii-ego, in sanatatea constiintei. Corpurile noastre sunt pline de ganduri reprimate, emotii, frici, dorinte, nesigurante si judecati. Acestea sustin mintea noastra ego. 

In constiinta noastra, detinem identitatea noastra si atasamentul fata de corp, de emotii, de dorinte si de lume. 

Multe ganduri inconstiente si emotii sunt stocate strat dupa strat, ca tipare conectate in celulele corpului vostru. Aceste tipare creaza blocaje energetice in corp si cauzeaza dureri si suferinte fizice si psihice. Noi ne vindecam in constiinta prin curatarea acestor straturi. 

Vindecarea in constiinta este cea mai dificila sarcina pe care o putem avea. Exista multe frici, obstacole, suisuri si coborasuri de-a lungul caii. Avem nevoie de curaj si incredere pentru a face fata intunericului, inconstientului nostru. 

1342295374consciousness3_1Daca noi perseveram si ne angajam in trezirea noastra, calea va deveni mai usoara si ne vom bucura de rezultate. Nu conteaza cat de intensa este durerea sau suferinta, daca suntem devotati calatoriei vindecarii, noi vom veni, fara indoiala, fata in fata cu miracolele care salasluiesc in propria noastra existenta.

Unde sunt eu?

CELE 7 STAGII ALE CALATORIEI VINDECARII

Pentru aceia dintre voi care incep calatoria vindecarii in mod constient si pentru cei care sunteti deja pe cale, poate fi de ajutor sa va ganditi la calatoria vindecarii voastre, ca la un fel de ” scoala a vietii”, un proces similar al sistemului nostru de educare. Scoala vietii poate fi divizata in 7 stagii : pre-scolara, elementara, liceu, universitatea neabsolvita, universitatea absolvita, doctoratul si, in final, profesoratul. 

Ca si sistemul scolar, acest proces nu este liniar si stagiile nu sunt distincte, ci mai degraba intrepatrunse unul in altul. 
Stagiul cu care incepeti calatoria vindecarii, depinde de nivelul constientizarii de sine, pe care l-ati adus din vietile trecute si de intelegerea calatoriei insesi. 

Asa cum progresati prin scoala vietii, constiinta voastra si a lumii creste si constiinta voastra se extinde. Depinde de alegerile voastre si de nivelul de constiinta, ca sa treceti prin cateva stagii mai repede decat altii.

STAGIUL 1 DE CONSTIINTA – ”PRE SCOLAR”

Atentia si constiinta voastra este indreptata in primul rand pe vindecarea corpului fizic. Nu intelegeti ca sunteti aici, pe Pamant pentru a va cunoaste pe voi insiva si pentru a evolua in constiinta. 

Cand experimentati durere fizica sau boli, atentia voastra se muta pe corp. Mergeti la un medic si incercati sa rezolvati problema cu medicamente sau prin operatie. 

Medicina alopata trateaza temporar sau suprima simptomele durerii, dar nu vindeca cauza aflata la radacina energiei voastre ; astfel ca problemele voastre fizice sunt doar acoperite sau mutate in alt loc al corpului.
faith-healing
STAGIUL 2 DE CONSTIINTA – ”SCOALA ELEMENTARA”


La acest stadiu, voi stiti din experienta ca medicatia singura nu va poate rezolva poblemele si ca are efecte secundare, facandu-va mai bolnavi decat inainte. 

In acest stadiu de intelegere, voi explorati metodele vindecarii alternative, cum ar fi : fizioterapia, chiropractica, medicina traditionala chineza, acupunctura, naturopatia si altele. 

Voi intelegeti ca, pentru a va imbunatati sanatatea fizica trebuie sa aveti grija de corpul vostru prin exercitii, schimbarea dietei si folosirea suplimentelor nutritive naturale, faceti bai relaxante, tratamente spa, masaje si meloterapie. 

Si, poate cel mai indicat este sa va apropiati de tehnicile si principiile yoga, qigong sau tai-chi, care aduc mari beneficii corpului fizic. In acest stagiu, concentrarea voastra ramane in primul rand pe starea fizica de bine. 

Conditia voastra fizica se imbunatateste, dar voi realizati in curand ca sunteti totusi neimpliniti si ca ceva mai semnificativ lipseste din viata voastra. Va re-evaluati prioritatile vietii si incepeti sa explorati alte optiuni pentru a gasi fericirea si multumirea.

STAGIUL 3 DE CONSTIINTA – ”LICEUL”

Dupa intelegerea ca sanatatea fizica singura nu va face fericiti, incepeti sa va concentrati pe starea de bine mentala si emotionala. Incercati sa intelegeti problemele psihologice si sa va vindecati mentalul si ranile emotionale prin consiliere, psihoterapie si prin grupuri de dezvoltare personala. 

In acest stadiu, intelegeti ca sanatatea mentala si emotionala va afecteaza sanatatea fizica si incercati sa va schimbati gandurile negative si tiparele obiceiurilor. Dati mai multa atentie cartilor de psihologie, intelegerea sinelui si practicati gandirea pozitiva. 

Viata voastra incepe sa se schimbe si, pentru o perioada, va simtiti mai bine. Vine insa un moment in care simtiti ca sunteti inca neimpliniti si ca ceva inca va lipseste. 

Voi intelegeti, in sfarsit, ca nu puteti gasi fericirea si scopul vietii voastre prin minte si incepeti sa explorati dimensiunile spiritualitatii si a religiei.
Galaxy

STAGIUL 4 DE CONSTIINTA – UNIVERSITATEA NEABSOLVITA

In acest stadiu, voi recunoasteti ca, pentru a gasi adevarata vindecare, trebuie sa gasiti o conexiune spirituala cu divinul. Voi explorati diferite cai, cum ar fi : crestinismul, budhismul, taoismul, sufismul, kabala si altele. 

Cititi carti de spiritualitate, frecventati cursuri tinute de catre invatatori spirituali, va alaturati grupurilor spirituale, meditati, va rugati si va dedicati unei cai spirituale. Investigati paranormalul, vietile trecute, tarotul, vindecatorii psihici si fizici, experientele de dupa moarte, channeling, astrologia si alte practici oculte. 

Voi experimentati vizualizand, incantand mantre si facand ceremonii. Incercati sa fiti mai buni si mai iubitori, si sa aduceti mai multa pace in viata voastra si in lume.

 Multi oameni raman blocati in acest stagiu, crezand ca ei acum “stiu” adevarul. 

Cand viata continua sa ii provoace cu mai multe dificultati si nu sunt capabili sa mentina pacea interioara si multumirea, realizeaza ca nu au experimentat inca adevarul interior propriu si nu au gasit fiinta interioara autentica. Incep si isi pun intrebari : cine sunt si pentru ce au venit in aceasta viata pe aceasta planeta. Incep sa inteleaga ca singurul mod de a gasi raspunsuri este sa faca munca grea de a merge si a privi in intunericul inconstientului lor.


STAGIUL 5 DE CONSTIINTA – ,, UNIVERSITATEA ABSOLVITA”

Dupa toate cautarile din exteriorul vostru pentru vindecare si salvare, ajungeti sa intelegeti ca singura persoana care va poate salva sunteti voi insiva. Numai voi puteti sa va luati resposabilitatea de a face fata si de a va abandona mintea-ego. 

Veti munci din greu pentru a intelege si a nu va mai indentifica cu mintea si cu emotiile voastre. Incepeti sa meditati, nu pentru a va simti mai bine, ci pentru a descoperi pe cine sunteti voi cu adevarat. 

Prin meditatie si prin procesul de detasare, incepeti sa deveniti doar martor al corpului, gandurilor si emotiilor voastre, incepeti sa vedeti cum mintea voastra ego creaza toate problemele voastre si va tine in suferinta. 

Pe masura ce va mutati mai adanc in voi insiva, vine un timp cand sunteti fortati sa decideti, daca doriti sa continuati sa explorati agonia si durerea mintii voastre. Multi oameni isi opresc introspectiile aici, pentru ca durerea si frica de a face fata intunericului inconstient se intensifica. 

Acum devine mai dificil si mai dureros sa va confruntati cu fatza urata a egolului cu care nu va mai identificati. Deasemenea, devine dificil sa ramaneti martori detasati fata de tiparele adanc integrate ale comportamentului legat de vietile trecute. 

Cultivarea martorului interior devine cruciala, pentru a continua sa va miscati in intunericul necunoscut. Pentru a trece prin acest stagiu provocator al dezvoltarii, trebuie sa va luati deplina responsabilitate pentru toata durerea si suferinta voastra.
communications

Observati-va ambele fete, cea urata si cea frumoasa si intelegeti ca voi nu sunteti nici una dintre ele. Prin observare detasata, sensul identitatii de sine incepe sa dispara si ceea ce credeati ca stiti despre voi, nu mai pare atat de clar si adevarat ca inainte. 

Va simtiti mai confuz si recunoasteti ca cu cat stiti mai mult, cu atat stiti mai putin. Viata incepe sa fie ca un vis fara sens. Realizati ca aveti nevoie de un ghid, cineva care a trecut prin intunericul propriului inconstient, pentru a va ajuta sa treceti prin propriul vostru intuneric si sa mergeti dincolo de acesta. 

Constient sau inconstient, incepeti sa cautati un invatator sau un maestru (guru) care va poate indrepta spre directia corecta si sa va ghideze spre eliberare. Un invatator este cineva care poate a experimentat sau nu adevarul propriei sale fiinte, dar incearca sa ii ajute pe altii, prin a le vorbi despre adevar, conducandu-i pana la nivelul lui de intelegere si elevare. Un maestru este cineva care s-a trezit total din iluzia mintii-ego si stie cum sa-i ajute pe altii sa se trezeasca. 

In cautarea unui ghid, voi trebuie sa faceti fata provocarii discriminarii intre maestrii sau invatatorii falsi si cei adevarati. 

Un invatator fals sau un maestru fals, va poate elibera de mintea-ego si astfel, sa va creeze o relatie de dependenta fata de el. Un invatator adevarat sau un maestru autentic nu va permnite niciodata sa deveniti dependent de el deoarece el stie ca poate doar sa va directioneze catre propria voastra inconstienta.

In final, aflati ca baza este in propriul vostru curaj, efort si predare catre vointa existentei, care va va elibera. Pentru a sti diferenta intre un invatator sau un maestru fals, ascultati-va cunoasterea interioara si intuitia si fiti absolut onest cu voi insiva, in legatura cu motivele voastre. Daca nu puteti discerne intre adevar si fals in voi insiva, nu veti fi capabili sa discerneti intre fals si adevar in altii.

Odata ce ati gasit un invatator, un maestru autentic care sa va conduca, veti avea o alta provocare: daca sa aveti incredere in el si sa va predati ghidarii lui. Nu este usor sa urmati un adevarat maestru pentru ca el va folosi orice situatie pentru a va ajuta sa deveniti constienti de mintea-ego. 

Trebuie sa fiti atenti si sa fiti constienti de orice judecata, blamare sau proiectie pe care o faceti asupra acelei persoane. Daca puteti sta in inocenta voastra si in inima, veti fi capabili sa vedeti si sa predati mintea-ego si eventual sa experimentati adevarata eliberare si trezire.
the-realm-of-consciousness

STAGIUL 6 DE CONSTIINTA – DOCTORATUL
In acest stagiu, va aprofundati practica meditatiei personale si incepeti sa va simtiti mult mai in pace cu voi insiva. Trecand prin inconstientul vostru personal, va purificati de actiunile trecute inconstiente. Intelegeti ca toate “problemele” voastre – fizice, mentale si emotionale, au fost acolo pentru a va invata ceva despre voi insiva. 

Voi cultivati increderea si fricile voastre nu va mai stapanesc. Va stapaniti egoul si nu mai sunteti o victima a emotiilor si mintii voastre. Voi transcedeti frica de necunoscut si traiti din ce in ce mai mult intr-o stare de acceptare si abandonare. 

Acum va mutati in inconstientul cosmic si colectiv, care include credintele colectivului uman si tiparele comportamentale, ca si instinctul de supravietuire animalic – tot ceea ce alimenteaza iluzia separarii fiintei voastre fata de existenta. 

Fiecare pas pe care il faceti este ca sa deveniti constient de inconstientul colectiv si cosmic, ceea ce va permite libertatea de a va muta mai sus in constiinta. 

Voi aveti acum destula claritate, constiinta si putere interioara pentru a va sustine ghidul in munca sa de crestere a constiintei colective si individuale. Sunteti pregatiti sa impartasiti neconditionat darurile si lumina constiintei voastre altora.

STAGIUL 7 DE CONSTIINTA – ,, PROFESORUL”

Sunteti eliberati de mintea-ego si ati transcens frica de moarte si de necunoscut. Voi ati rupt voalul iluziei creat de catre minte. Voi stiti acum, prin pripria voastra experienta, ca sunteti una cu tot ceea ce exista in univers. 

Ati experimentat Bucuria universala, spre care v-a condus ghidul vostru. Salutati si celebrati golirea fiintei voastre si unificarea cu universul fara sfarsit. Va simtiti recunoscator fata de Pamant, pentru ca v-a sustinut si v-a hranit si pentru toti cei pe care i-ati intalnit de-a lungul calatoriei voastre, fie ca v-au ajutat, fie ca v-au impiedicat. 

Mai mult, va simtiti recunoscator fata de maestrul vostru si fata de toate fiintele trezite care v-au ghidat prin multele voastre vieti de incercari si necazuri. Intelegeti acum ca, fara de sfarsit este calatoria si ea este un scop in sine. 

Voi va abandonati mintea-ego universului si deveniti un vehicul prin care acesta se exprima, ghidandu-i pe aceia care inca isi mai cauta calea de a iesi din suferinta.

images

ACUM ESTE TIMPUL SI VOI SUNTETI LOCUL

Corpul nostru este un dar de la univers. Fara el, noi nu ne putem vindeca in constiinta. Ca o baterie reincarcabila, corpul are un timp limitat de viata. In acelasi fel in care noi reincarcam o baterie de acumulatori, noi ne reincarcam corpul prin hrana, somn si odihna. 

Dupa un timp, ca o veche baterie, el nu mai poate fi reincarcat si inevitabil, moare. Cand corpul este tanar si sanatos, adesea il neglijam. De obicei, asteptam pana se imbolnaveste sau imbatraneste pentru a incepe calatoria vindecarii noastre.

 Nu asteptati ! Viata este scurta ! 

Incepeti vindecarea in constiinta cand sunteti inca tineri si aveti o gramada de energie, vigoare si entuziasm. Cu cat incepeti mai tarziu cautarea interioara, cu atat mai greu devine, pentru ca veti avea mai putina energie si mai multe responsabilitati. 

Cand investiti o multime de timp si energie pe lucuri care nu sunt permanente si care niciodata nu va implinesc, voi pierdeti multe oportunitati de a descoperi ultima bucurie a fiintei voastre eterne. 

Cu cat mai repede va transformati inconstienta in constienta, cu atat mai curand puteti incepe sa va bucurati de viata si aceasta va deveni mai plina de bucurie si impliniri.

Sursa: http://www.madadalian.com
http://www.ursula-sandner.com
06. POSTUL DE 9 ZILE CE DEZLEAGA ORICE MAGIE-Parintele Argatu - Dec 22, 2014 8:07:00 PM
Rugaciune care dezleaga in 9 zile tot ce a fost legat.
Pentru aceasta trebuie sa fii pregatit, adica spovedit de pacate. In timpul celor 9 zile, daca esti femeie nu trebuie sa ai ciclu. Daca iti vine, trebuie sa reiei cind nu ai.
Se posteste 9 zile, tinindu-se post negru luni, miercuri si vineri, pina la ora 24. In fiecare zi se fac urmatoarele rugaciuni:

Ziua se fac 40 de metanii, plus rugaciunile tale zilnice sau Tatal Nostru spus cit mai des. Seara, dupa ora 22, mai bine spre ora 24, faci rugaciune. Se face Acatistul Mintuitorului si se aprind 9 lumanari, asezate in forma de cruce. Daca nu ai Acatistier spui Tatal nostru astfel: 3 metanii plus Tatal nostru plus Rugaciunea de cerere si repeti aceasta pina faci 40 de metanii.

Atentie:
-Cine nu poate duce postul pina la ora 24, il poate opri la ora 18 sau la ora 21 si poate minca DOAR O MASA DE POST. Daca ai mincat de 2 ori, ti-a furat diavolul postul.-In cursul zilei sau cu 2 ore inainte de masa, iei o bucatica de Anafura plus un paharel mic de aghiazma facuta cu molitfele sfintului Vasile. -Lumanarile pe care le aprinzi se lipesc pe o tava sau o placa de faianta sau caramida. Ele TREBUIE SA ARDA COMPLET. Aceasta este important.
Rugaciune de cerere:Dezleaga Doamne toate vrajile, farmecele si blestemele cu care m-au legat vrajmasii mei stiuti si nestiuti, dezleaga-le si intru nimica sa se prefaca. Cearta duhurile necurate, pe pustiu sa se duca, unde om nu locuieste, si apoi la mine sa nu se mai intoarca, iar pe mine robul tau (numele) apara-ma. 

Vei vedea cum incep sa se nelinisteasca anumite persoane dintre cunostinte, chiar si rude. Cei care devin nelinistiti vor neaparat sa vina la tine. Uneori iti cer socotela:pentru ce li se intimpla lor necazuri? Vrajitorii in timpul rugaicunilor isi primesc fiecare ce a trimis. Vezi pe cei nelinstiti-acestia sint vrajitorii. Nu le spui nimic, dar ii pomenesti in rugaciune.
Zici: 

Dezleaga Doamne, toate vrajile cu care m-a legat vrajmasul meu(numele), dezleaga-le. Dezleaga si intru nimic sa se prefaca, alunga duhurile necurate, pe pustiu sa se duca si la mine sa nu se mai intoarca, iar pe mine, robul tau (numele) iarta-ma.
In timpul rugaciunii, cere:
Dezleaga Doamne, darul de bani, de casa, de imbracaminte, de incaltaminte, darul de Cununie, priceperi ca:priceperea de a face bani, de a face curat, memoria, puterea de munci cu pricepere si spor, etc (tot ce crezi ca ti-a fost legat). AMIN!

"Sfintilor Arhangheli Mihail si Gabriel, duceti nevrednica mea rugaciune si nevrednicul meu post la bunul Dumnezeu, pentru iertarea pacatelor mele, ale parintilor mei, ale bunicilor mei, ale celor adormiti din neamurile noastre, ale mosilor si stramosilor pana la al noualea neam si-mi daruiti mie implinirea dorintei mele (spui dorinta)".
DIN CARTEA PARACLISUL SI CITEVA DINTRE INVATATURILE PREACUVIOSULUI PARINTELUI NOSTRU ILARION ARGATU
www.parinteleargatu.ro
07. “Calatoria Suprema” – Un documentar care iti va schimba perceptia asupra vietii! - Dec 22, 2014 7:55:00 PM
Acest documentar este recomandat in special celor care se afla in cautarea unor raspunsuri in marea lor calatorie numita viata si nu numai. Fiecare dintre noi ne-am adresat de mai multe ori intrebari de genul “Ce se va intampla cu noi dupa ce vom parasi aceasta lume?” sau “Exista sau nu viata dupa moarte?”. In urmatoarele minute, productia celor de la “Sacred Mysteries Production” va incerca sa ne raspunda la cateva astfel de intrebari si sa ne dezvaluie la ce ar trebui sa ne asteptam cand vom parasi aceasta lume, totul prin intermediul unor personalitati apreciate din domeniu, precum Gregg Braden, Dannion Brinkley, Neale Donald Walsch si multi altii. Vizionare placuta!
08. Vindeca partea INTUNECATA din tine ! - Jun 10, 2014 10:41:00 AM
Vindeca partea INTUNECATA din tine !

Astazi continuam “Vindecarea la nivel interior” cu un articol despre partea intunecata a personalitatii noastre… sau aspectele interioare  pe care refuzam sa le acceptam ca fiind parte din noi, dar cu toate acestea n-avem nicio retinere sa le acuzam (cu inversunare chiar) cand le observam la cei din jur.
Obisnuiesti sa faci astfel de afirmatii ?
* “Nu-mi plac oamenii agresivi. N-as putea niciodata sa ma manifest astfel.” * “Nu pot sa inteleg cum sunt unii atat de laudarosi, eu n-as putea fi asa.” *  ”Urasc oamenii  lenesi / sau egoisti /  sau prefacuti / sau imaturi / sau oricare alt defect.”.
Daca nu te regasesti in niciunul din exemplele de mai sus, sunt sigur ca ai probabil alte lucruri pe care le detesti la cei din jur. Poate nu urasti nici lenea, nici egoismul, nici laudarosenia… dar ceva tot exista – un defect pe care il vezi la cei din jur si te scoate din sarite. Nu e neaparat un aspect “negativ”, sunt oameni pe care ii deranjeaza de exemplu faptul ca ceilalti se simt impliniti si fericiti. Asadar cu totii ajungem la un moment dat sa detestam, dispretuim sau acuzam anumite trasaturi si comportamente ale oamenilor care ne inconjoara.Si acum SURPRIZA:“TOT ce detesti /urasti / judeci /acuzi la cei din jur, se gaseste in TINE !!!”Stiu, pare greu de crezut ca, desi te enerveaza la culme oamenii egoisti, chiar TU esti unul din ei (si nu de putine ori esti unul mult mai mare decat cei pe care ii acuzi – altfel nu te-ar deranja atat).Poate tu spui…“Hei, nu-i adevarat! Mie nu mi-a placut sa ma laud niciodata, ba chiar m-am ABTINUT de la asta, cand puteam sa ma laud pe buna dreptate”.Aha !Ai spus exact adevarul, te-ai abtinut ! (“abtinut” e cuvantul cheie)Practic tu ai simtit de fapt nevoia sa te lauzi, dar din cauza ca tu crezi ca lauda este ceva “nepoliticos” / “rau” / “imoral” / “pacatos” ai refuzat sa o manifesti. Practic ti-ai blocat (reprimat) dorinta de a te lauda, insa ea a existat deja in tine (chiar daca ai reusit cumva s-o maschezi, ea continua sa existe). Partea interesanta e ca nu te poti abtine sa nu-i critici pe ceilalti cand ii vezi ca “se lauda ca nesimtitii” (daca nu cu voce tare, macar in gandul tau).Te gandesti probabil: “Cum isi permit ceilalti sa se laude fara retineri, cand eu fac eforturi supranaturale sa ma abtin de la aceasta tendinta de a ma lauda?”, …adica “Cum isi dau voie sa se manifeste astfel, in timp ce eu refuz sa-mi dau voie.” Daca ai vazut vreoadata un om zgarcit care nu-si da voie sa consume nimic in exces, insa moare de invidie cand ii vede pe altii cum isi permit sa risipeasca cat are chef. Si aici functioneaza acelasi principiu ca si cu lauda “Cum isi permit altii, ceea ce eu imi refuz ?” (mai ales ca eu fac eforturi deosebite in acest sens). Asadar te enerveaza la culme sa vezi ca altul isi permite ceea ce si tu ai vrea (fara sa recunosti), insa iti refuzi / nu-ti dai voie sa ai.Daca tot suntem in domeniul sanatatii, putem aminti de oamenii care “mananca sanatos”, dar care ii judeca / acuza pe “nesanatosii care mananca orice”, deoarece acestia isi dau voie sa faca ceea ce si “sanatosii” ar vrea (la nivel inconstient probabil), insa isi refuza sub pretextul sanatatii. Vorba vine, ce zici, oare acesta “viata sanatoasa” nu cumva e o manifestare a nevoii tale ascunse de a te simti superior celor din jur? Poate ca tu nu ai curajul sa te afisezi astfel, motiv pentru care iti manifesti superioritatea prin acest stil de viata “sanatos”. (insa fara sa recunosti asta – atat fata de cei din jur, cat si fata de tine insuti)
ADEVARUL……din toata aceasta poveste este ca in realitate TU esti si egoist, si lenes, si imatur si ai vrea sa mananci tot ce prinzi … iar daca nu ar fi asa nu i-ai  JUDECA / ACUZA  pe cei care se poarta in acet mod. Astfel… tot ce acuzam la altii, tot ce ne enerveaza, toate defectele pe care le judecam la cei din jur sunt defapt defectele noastre pe care refuzam sa ni le acceptam, refuzam sa acceptam ca acestea fac parte din noi. (Eu ? Egoist ? Niciodata !) Partea mai proasta in toata treaba este ca aceste lucruri ne afecteaza deseori si sanatatea fizica (unii sugereaza ca ar putea sta la baza unor boli grave, printre care si cancerul).
Ciudata treaba, nu-i asa ?Faptul ca il acuzi pe vecinu’ pentru ca pierde vremea stand cu burta la soare in timp ce tu muncesti ca nebunul, poate sa iti provoace tie cancer sau alta boala fizica (nu mai zic de cele sufletesti, precum invidia care nu te lasa sa dormi noaptea). Suna incredibil, insa citind mai departe vei descoperi ca  lucrurile NU sunt deloc atat de “supranaturale” precum par.
Alte exemple: Pentru a intelege mai bine fenomenul neacceptarii, mai luam cateva exemple din viata de zi cu zi:             Exemplul 1: agresivitateaDaca esti tipul de om care nu suporta agresivitatea (pur si simplu nu intelegi cum pot fi unii atat de agresivi), ai fi surprins sa afli ca acea agresivitate pe care o detesti si o acuzi la ceilalti se afla chiar in TINE ?

Insa tu esti un om “moral” sau “credincios”, care ai stabilit la un moment dat in mintea ta faptul ca “agresivitatea este ceva rău sau pacatos” si de aceea “nu e bine ca tu sa fii astfel” – asadar trebuie s-o blochezi (reprimi). Sau probabil ti-o blochezi din fricaprovenita din experientele trecute in care ti-ai exprimat agresivitatea si ai platit scump pentru asta. Ideea din capul tau care-ti spune ca “agresivitatea este ceva rău”, sau frica pe care o simti cand iti vine sa te manifesti agresiv este ceea care te face sa-i judeci si sa-i acuzi pe cei care se manifesta in acest fel.  
Nu intelegi cum altii pot fi atat de agresivi, in timp ce tu “iti controlezi” mereu acest impuls, si porti MASCA de om bland     (desi simti ca iti vine sa le rupi capul la toti din jur). Asadar tu te abtii, iti blochezi acest impuls, care oricum EXISTA deja in tine. Bineinteles ca te va enerva la culme cand oamenii din jurul tau se exprima agresiv fara nicio retinere, ba chiar ii vei acuzasi judeca pentru faptul ca exprima liber ceea ce TU nu-ti dai voie sa manifesti.Cel mai probabil voi spune: “Eu n-as putea sa fiu agresiv, mai ales ca ma enerveaza la culme oamenii agresivi” - fara sa ma gandesc ca acea agresivitate este in mine, insa refuz sa mi-o accept. INTREBARE:
Daca imi blochez / reprim tendinta de a fi agresiv, purtand o masca de om bland, tot agresiv sunt ?
Chiar mai agresiv, deoarece impulsul tau agresiv e tinut sub presiune, spre deosebire de ceilalti care si-l descarca cu lejeritate. Mai mult decat atat, acel impuls de agresivitate pe care l-ai mascat va face tot posibilul sa se manifeste (sa iasa din tine la suprafata) - si va reusi (100% garantat) in momentul in care presiunea acumulata in tine (de la atata mascare a ceea ce simti) va fi insuportabila si se va descarca. Cel mai probabil o va face in momentul (si modul) in care te astepti cel mai putin. Luand un exemplu practic, vorbim aici de cazurile “baietilor mereu linistiti si la locul lor” care intr-un moment in care “parca n-au fost ei” au macelarit-o pe-o vecina, au violat-o pe colega…. sau au inceput sa traga cu mitraliera in colegii de clasa. Este interesant ca dupa astfel de actiuni majoritatea spun ca “nu stiu ce a fost cu mine, parca n-am fost eu”. Sa fi fost descarcarea acelei agresivitati neacceptate, pe care au blocat-o un ultimii cativa ani? Te las sa meditezi la intrebarea asta.
La un nivel mai putin brutal, se poate intampla ca agresivitatea pe care o maschezi  fata de seful de la serviciu (pe care l-ai lua la bataie de 3 ori pe zi), s-o descarci acasa pe partenerul de cuplu… sau de ce nu pe copii ? Pur si simplu te trezesti ca vii de la serviciu cu chef de cearta, si nici macar tu nu stii de ce. Sa fie oare din cauza ca ti-ai mascat agresivitatea mai devreme ? hmmm… ciudata legatura nu-i asa  ?
Exemplul 2:  LENEA.Probabil esti unul din cei care nu suporta oamenii lenesi. Pur si simplu simti ca-ti iesi din minti cand vezi oamenii ca “isi pierd vremea inutil”, “stau fara sa faca nimic” sau se relaxeaza. Ia sa vad, ghicesti ? Da, acea lene se afla chiar IN TINE, insa refuzi sa ti-o accepti, deoarece deja ai catalogat lenea ca fiind “ceva rău” / “dizgratios”, ceva ce NU VREI si NU ACCEPTI sa faca parte din TINE (pur si simplu nu accepti ca si tu ai putea fi in anumite momente un lenes ordinar).Te-ai gandit vreodata ca lenea ti-ar putea fi benefica ? Lenea poate fi simpla ta nevoie naturala de a te relaxa (poate-ti da corpul un semnal codat), insa ideea din capul tau care-ti spune ca “lenea este rea sau pacatoasa”… te va face sa refuzi sa crezi ca ai dreptul la a te releaxa… dreptul la a nu face nimic (macar pentru o ora din zi – de exemplu). La fel ca in celelalte exemple, vei condamna lenea aparuta la cei din jur, simtindu-te probabil revoltat de faptul ca altii isi permit sa isi acorde un timp in care nu fac nimic, in timp ce tu nu iti dai voie sa faci asta. In acest caz, esti foarte probabil tipul de persoana care nu poate dormi noaptea, deoarece are mintea mereu plina, iar in concedii te gandesti doar la problemele de la serviciu, refuzand sa crezi ca ai dreptul sa te relaxezi – sau sa stai fara sa faci nimic. La un nivel inconstient (adica fara sa iti dai seama) tu simti un sentiment de vinovatie de fiecare data cand iti permiti sa te relaxezi (sau sa nu faci nimic). Chiar daca la nivel constient tu ai vrea sa te relaxezi, sa-ti golesti mintea, simti ca e ceva acolo care nu te lasa, ceva care te tine mereu in priza si nu stii ce.Te intreb: Sa fie oare acel tipar de “nu am voie sa nu fac nimic”, pe care l-ai repetat mereu din ziua in care ai considerat ca “lenea e ceva rău” (adica in ultimii 20 de ani) ? Oricat ai vrea, nu poti schimba intr-o zi ceea ce repeti zilnic de cateva zeci de ani, indiferent cat de motivat esti tu sa te relaxezi in aceasta seara. Tind sa cred ca nu vei reusi (ce pesimist sunt,   asa-i ?) Totusi daca cumva ai reusi sa te detasezi, sa te relaxezi, sa iesi din priza, cel mai probabil te vei simti vinovat pentru pauza pe care ti-ai permis-o. Daca esti tipul mai religios probabil te vei simti “mai pacatos” (e acelasi lucru cu “vinovat”). Si da, nu e nevoie sa te pedepseasca nimeni pentru asta, te vei pedepsi singur prin si mai putin timp acordat pentru odihna, si bineinteles mai multa munca (probabil irationala).
Alte exemple des intalnite ar putea fi:
* Invidia, mânia, egoismul... toate acestea cand te enerveaza la altii, se gasesc de fapt in tine insa refuzi sa le accepti, deoarece crezi ca sunt “rele”. Sa nu uitam ca invidia poate fi folosita pentru a deveni mai bun in domeniul in care lucrezi, mai degraba decat sa fie folosita pentru a-i face rău colegului tau de munca, care pur si simplu isi face treaba mai bine ca tine (probabil e mai perseverent).
* Oamenii suparati pe viata care ii judeca pe cei care se bucura de viata. “Cum adica eu nu-mi dau voie mie sa fiu fericit, in timp ce alti “nesimtiti” se bucura de viata fara nicio treaba! Ei nu stiu ca nu au voie?” Raspuns: Nu, ei nu stiu. Totul e doar in capul tau !
* Si preferatii mei sunt crestinii… pardon “crestinii” (observi ghilimelele ?)Mai ales cei “foarte sfinti” care isi refuza constant nevoile naturale, si drept urmare ii judeca /acuza / dispretuiesc pe “pacatosii”, care isi permit sa nu tina post sau sa faca exact ce simt (o sa-i manance pe ei iadu’, nu-i asa?) Normal ca dragii nostri “sfinti” n-o sa accepte ca si ei au aceleasi dorinte (ba chiar mai intense, deoarece sunt tinute sub presiune), insa refuza sa le accepte ca fiind parte din ei, altfel NU le-ar acuza / judeca la cei din jur. O explicatie frumoasa care dezleaga aceasta dilema a “crestinilor” o da tot un crestin (insa fara ghilimele), si anume Nicolae Steinhardt:
      “Cel ce slăbeşte, se uită cu dispreţ la graşi,  iar cel ce s-a lăsat de fumat răsuceşte nasul dispretuitor cand altul se bălăceşte, încă, în viciul său.
Dacă unul îşi reprimă cu sîrg sexualitatea, se uită cu dispreţ şi cu trufie către păcătosul, care se căzneşte să scape de păcat, dar instinctul i-o ia înainte!Ceea ce reuşim, ne poate spurca mai ceva decat păcatul însuşi.” (!!!) Intrebare capcana: Care e mai “pacatos“, cel care pacatuieste sau cel care sta pe margine si-l judeca pe pacatos ?
Asa cum observi si in citatul de mai sus, simplul fapt ca judeci / acuzi pe altii te coboara mai jos decat cel pe care il judeci / desconsideri / acuzi. 
Normal ca dorinta mea ascunsa, e mai “a dracu” decat cel care are curajul sa o exprime liber, deoarece la el e sincera, in timp ce la mine e ascunsa si sub o presiune care anunta o explozie iminenta. 
Asadar tu n-o s-o judeci pe aia care se culca cu 100 de barbati, decat daca si tu ai aceeasi dorinta… poate chiar la puterea a doua, mai ales ca o tii sub o presiune care e gata sa explodeze la orice ora (insa refuzi sa accepti asta probabil din frica de a cu fi catalogata ca fiind o “bitch” – de catre altele care isi refuza / reprima acelasi impuls – e un cerc vicios).
Nu intamplator se spune ca “ceea ce respingi cu voce tare, te atrage in tacere”… iar aici imi vine in minte imaginea luptatorilor inversunati impotriva sexualitatii. Oare ce ne-am face fara ei ? Oricum toate exemplele de mai sus sunt valabile si vice-versa, si vorbim de egoistii care ii considera pe altruisti “fraieri”, sau de ateii care ii desconsidera pe credinciosi, sau de lenesii care pe care ii dezgusta “stresatii”.
Sper ca se intelege ca nu atributele din exemple sunt importante, ci modul in care ne raportam la ele. Adica cel egoist si cel altruist sunt la acelasi nivel, nu e niciunul mai bun atata timp cat ambii se desconsidera / acuza / judeca reciproc. “Nu judecati, ca sa nu fiti judecati” - spunea si intemeietorul crestinismului acum vreo 2000 de ani.
TEST Pentru a verifica daca ai inteles despre ce e vorba in cele de mai sus, ti-am pregatit un mic test (stai relax’, nu-i pe note):1. De ce acuza ‘fetele cuminti’, pe cele care se culca cu mai multi barbati ?
Indiciu: Si fie oare din cauza ca au aceeasi dorinta, insa si-o refuza de dragul imaginii de “fata cuminte”? (nu stiu, intreb si eu).
2. De ce catalogheaza “divele” pe fetele sincere si naturale ca fiind, citez “ţărănci needucate” ?
Indiciu: Sa fie din cauza ca ele nu-si dau voie / nu-si permit sa se comporte natural (desi ar vrea), deoarece le e frica sa-si piarda (falsa) imagine de “diva”?…si ca sa nu fiu acuzat te misoginism…3. De ce cred barbatii ca a-ti exprima sentimentele liber este un gest care te face mai “muiere”, “fraier” sau “gay” ?
Indiciu: Sa fie oare din cauza ca ei sunt la fel de sensibili, insa refuza sa accepte ca si ei au o astfel de latura ?- timp de lucru 3 minute, 1 punct e din oficiu… si nu copiem, ca  n-am chef sa fac pe gardianu’.
ManipulareaSa nu uit sa mentionez ca unul din cele mai neplacute lucruri in ceea ce priveste reprimarile (sau blocarea impulsurilor interioare) este faptul ca se folosesc in scop manipulativ, si cel mai des chiar in relatii de cuplu si familii. Iti suna cunoscut asta: “Eu nu ma culc cu alte femei, draga (tradus: desi as vrea asta, dar imi refuz acest impuls), de aceea am pretentia ca nici tu sa nu te culci cu alti barbati”. 
Deci tu presupui din start ca daca TU ai aceasta tendinta de infidelitate, SIGUR o are si partenera ta de cuplu! (Hei, dar te-ai gandit vreodata ca pana acum ei nici nu i-a trecut prin cap asa ceva ? De ce presupui ca toti gandesc si simt la fel ca tine ?) 
Cred ca se confirma vorba aia ca gelosii inseala mai repede decat ce-i pe care-i suspecteaza de infidelitate (cert este ca dorinta in ei exista, si nu de putine ori e chiar mai mare decat la cel pe care il acuza –  normal, altfel nu l-ar acuza /judeca).
Deci… e absurd sa manipulezi pe altii cu dorintele tale reprimate, care EXISTA deja in tine, insa ti le refuzi dintr-un motiv sau altul (poate ai vrea si n-ai cu cine – si asta poate fi un motiv).
Alt exemplu de manipulare il putem da in privinta oamenilor egoisti (care nu-si accepta egoismul – care nu e tocmai ceva rău). Daca acuzi egoismul si il consideri “ceva rău”, un defect al celor din jur (care te si enerveaza), inseamna ca chiar TU ai tendinta de a fi egoist, insa ti-o refuzi / reprimi / blochezi. 
Ai vrea sa-ti satisfaci o gramada de dorinte, insa “te sacrifici” pentru ca tu crezi ca “nu e bine” (sau e pacat, sau e imoral, sau ti-e frica) sa fii egoist, motiv pentru care nu-ti dai voie sa iti satisfaci propriile nevoi si dorinte. 
Bineinteles ca ii vei acuza pe toti ceilalti care isi satisfac liber nevoile (“egoisti fara suflet ce sunteti !”), si vei incerca sa-i manipulezi spunandu-le: “Eu imi sacrific dorintele mele (egoiste) pentru tine, de ce nu faci si tu la fel pentru mine?” Normal ca nu-si dau seama ca pentru a face pe altul fericit, NU TREBUIE sa te faci pe tine nefericit, ci chiar din contra.
Un nefericit care incearca sa faca pe altcineva fericit, este asemenea unui om cu un salariu de 3 milioane care incearca sa dea altora 10.000 de euro. El nu vrea nici in ruptul capului sa inteleaga ca nu are acei bani. Nu ai cum sa dai cuiva ceva ce tu nu ai,fie ca e vorba de bani, fericire sau iubire. (absurd)
Asadar tu nu poti face pe altii fericiti, daca nu te faci PE TINE mai intai…iar incercarile de a-i trage pe ceilalti in nefericirea ta indemnandu-i sa-si refuze si ei propriile nevoi (asa cum faci tu), cu siguranta NU iti va aduce fericirea la care visezi. Aceasta e 100% garantat, indiferent cat incerci tu sa dai vina pe ceilalti pentru nefericirea ta. (Ex. “Din cauza ca ceilalti sunt egoisti si nu se gandesc la mine eu sunt nefericit.” … desi e tentant pentru oricine sa faca astfel de afirmatii, nu e o chestiune care tine de realitate, ci doar de iluziile din capul nostru.)
In concluzie: manipularea altora prin impunerea unor restrictii nu-ti va   aduce NICIODATA fericirea, ba chiar din contra, te va baga mai adanc intr-o lume ghidata de frica, nefericire si, bineinteles, suferinta interioara.
DE RETINUT ca nu e de vina celalalt pentru fericirea pe care tu insuti refuzi sa ti-o acorzi !

Si acum o anecdota cu Mulla Nasruddin (un fel de Bulă din cultura islamica), care ne vorbeste despre responsabilitatea pentru propria nefericire/suferinta:
“Cineva l-a intrebat pe Mulla Nasruddin:“De ce esti atat de trist?”Mulla a raspuns: “Sotia mea a insistat sa nu mai joc carti si alte jocuri de noroc, sa nu mai fumez si sa nu mai beau, iar eu am renuntat la toate aceste lucruri.”
Omul a spus: “Sotia ta trebuie sa fie foarte fericita acum”.Nasruddin: “Tocmai asta e problema. Acum nu mai are de ce sa se planga asa ca este foarte nefericita. Incepe sa vorbeasca, dar NU ARE DE CE SA SE PLANGA. Acum NU ma mai poate face PE MINE RESPONSABIL PENTRU NEFECIRIREA EI. Credeam ca daca o sa renunt la toate aceste lucruri o voi vedea mai fericita, dar a devenit mai nefericita ca oricand. ”
Ironic, nu-i asa ?
Sper ca intelegi acum ca NU ai dreptul sa faci pe NIMENI din jur responsabil / vinovat pentru propria nefericire / suferinta. Nici pe persoane, dar nici macar pe evenimente nu putem da vina. 
Daca suntem cu adevarat fericiti, suntem ACUM, independent de tot ce ne inconjoara. Exemple in acest sens ar fi Nicolae Steinhardt sau Richard Wurmbrand, oameni care suferind in inchisorile comuniste, si-au dat seama ca fericirea este ceva ce tine exclusiv de propria persoana, si nu de persoanele si evenimentele din jur, care, vorba vine, nu erau tocmai placute, mai ales ca ii bateau de 3 ori pe zi iar apoi ii umileau facandu-i sa-si manance excrementele (ca sa-ti faci o idee despre cum era viata in legarele comuniste).
Asadar, daca esti unul dintre cei care ii acuzi pe toti si pe toate pentru suferinta ta (pe care tu singur ti-o provoci), ti-ar prinde bine o privire mai atenta in interiorul tau pentru a observa REALITATEA, si anume ca NIMENI nu este responsabil pentru starea ta, in afara de tine. Doar tu singur alegi sa fii nefericit. Persoanele din jur sunt doar tapii ispasitori pe care mintea ta ii cauta pentru a justifica starea de suferinta. 
Pe de alta parte daca esti inconjurat de oameni care te          invinovatesc pe tine pentru nefericirea si suferinta lor, ar fi bine sa nu-i iei in serios (mai pe romaneste: “nu-i crede cu niciun chip !”) 
Daca esti copil, nu notele si nu faptul ca nu te pricepi la matematica ii fac sa fie nefericiti si suferinzi pe cei care te cresc, acestea fiind doar justificari pe care le-au gasit pentru a-si motiva cumva propria stare de nefericire / neimplinire. 
In realitate fiecare e 100% responsabil pentru ceea ce simte (fericire / suferinta / gelozie / neimplinire etc.). Daca partenerul tau de cuplu te face sa te simti vinovat pentru ca el se simte nefericit si neimplinit sau pentru ca relatia voastra merge prost, nu-i cadea in plasa ! (nu-l crede !) 
Mai inteligent ar fi sa-i explici ca nu e tocmai avantajos sa dai vina pe persoanele dragi pentru propria neimplinire  interioara. Daca proprii copii te invinovatesc pentru nefericirea lor, pentru modul in care i-ai crescut, ar fi bine sa le explici ca ar fi mult mai benefic pentru ei sa fie fericiti acum (in timpul care le-a ramas) decat sa-si piarda vremea (sau anii) reflectand in varful patului la amintirile din trecut. 
In final vom retine ca fiecare este responsabil pentru propria suferinta si este inutil sa-i faca pe cei din jur sa se simta vinovati sau impovarati pentru nefericirea lor. Ar fi mult mai inteligent sa caute in interiorul lor motivele, decat sa mearga pe calea usoara  (si mincinoasa) a invinovatirii celor din jur.
            Revenind la partea cu sanatatea, probabil te intrebi… Pot aceste lucruri sa ma imbolnaveasca FIZIC ?
Uite un exemplu interesant:
Sa zicem ca tu lucrezi angajat la o firma unde te porti ca un baiat bun si nu de putine ori sefu’ si colegii spun ca “asa baiat linistit, mai rar”. Desi reusesti de ani de zile sa afisezi MASCA asta “a bunului angajat”, in realitate tu nu-l suporti pe seful tau iar pe colegi nici atat, mai ales ca au ciudatul obicei de a face glume pe seama cheliei tale. Daca ai putea i-ai impusca pe toti, nu inainte de a le aplica o metoda de tortura lenta. Dar din diferite motive (cum ar fi frica de a-ti petrece restul vietii in inchisoare) tu porti in continuare masca de om bland… desi in tine zace o agresivitate turbata.”Intrebare: Unde se va descarca acea agresivitate care pe care o tii inauntru cu forta ? 
Probabil intuiesti: IN TINE – asadar si in Corpul Tau (ca si el face parte din tine). (asta daca nu cumva nu-ti descarci agresivitatea luand la pumni nevasta sau practicand un sport de contact in timpul liber – varianta a doua fiind chiar o idee buna). Astfel vedem ca ceea ce nu exprimi niciodata (blochezi in tine) se va descarca la un moment dat in corpul tau si-l va imbolnavi. Si ce crezi ca este pentru corpul tau acea agresivitate reprimata ?Ai ghicit: OTRAVA.
Nota: Nu uita ca toate acestea se intampla unui om bland si cumsecade, care in viata lui nu s-a manifestat agresiv fata de cineva.            
Iata un citat interesant despre legatura dintre emotiile reprimate si afectiunile fizice: “Dacă ai auzit vreodată despre unitatea minte-corp, acum ai şi o reprezentare a consecinţelor acestei unităţi psihosomatice. 
De la banala migrenă, trecând prin ameţeli, palpitaţii, afecţiuni gastrice sau dureri de dinţi şi până la necruţătorul cancer poţi identifica, dacă eşti atent, chipul UMBREI. 
Pulsiunile (emotionale) care apar înăuntrul nostru caută în mod activ să se descarce, aşa cum o minge pe care o ţii sub apă caută să iasă la suprafaţa. 
Fizice sau psihologice, legile nu pot fi ignorate. Pardon! Ele pot fi ignorate, dar cu un anumit preţ. Poţi ignora legea gravitaţiei şi să te arunci de la etajul 3. In cazul în care nu eşti pisică, şi am motive să cred că nu eşti, preţul va fi o vizită, nu tocmai de curtoazie, la clinica de ortopedie.
Similar, dacă nu ţii cont de faptul că pulsiunile nu pot fi reprimate decât temporar. Indiferent însă de ceea ce blochează descărcarea pulsiunii, tensiunea care se acumulează nu poate fi reţinută decât până la o anumită intensitate. La unii pragul este mai mic, la alţii mai mare. Dar toţi au o limită! Dincolo de această limită de toleranţă începe BOALA. 
Conţinuturile psihice RESPINSE în inconştient încep să afecteze corpul, exprimându-se prin el. Este ca şi cum inconştientul s-ar revărsa în corp. Nevoile sistematic frustrate şi dorinţele nerealizate sau interzise sunt surse de TENSIUNE pentru organism. 
Metaforic vorbind, încărcătura negativă a acestor frustrări constante e un fel de substanţă nocivă, un fel de otravă pentru organism. In timp, suferinţa psihologică reprimată se manifestă ca suferinţă fizică. Este ca şi cum ai avea unele nemulţumiri legate de serviciile administraţiei locale şi, ca orice cetăţean civilizat, depui o reclamaţie sau o sesizare la Primărie. Nu-ţi răspunde nimeni şi mai depui una. Şi încă una. La un moment dat, cedezi şi te duci glonţ in biroul primarului, unde începi să ţipi. Suferinţa fizică (boala) este ţipătul inconştientului tău supraîncărcat.”
Fragment extras din cartea “Umbra” de Adrian Nuta
Asa cum ai vazut mai sus, impulsurile aparute in interiorul nostru, citez: “cauta in mod activ sa se descarce, asa cum o minge pe care o tii sub apa tinde sa iasa la suprafata.” Cu niciun chip nu vom putea tine un impuls interior in noi pentru totdeauna. La un moment dat va iesi la suprafata intr-un fel sau altul:
1. In cazul nefericit, acea agresivitate pe care n-o accepti, sau acel egoism pe care nu ti-l permiti, sau acea lene pe care nu-ti dai voie s-o ai, sau acea invidie pe care refuzi sa recunosti c-o ai… va iesi la suprafata printr-o boala fizica. Metaforic vorbind “corpul plateste pentru pacatele sufletului”. Isi asuma toate acele “defecte” pe care tu refuzi sa ti le accepti (“Lasa-ma in pace domnule ca eu nu sunt invidios, ba chiar nu suport invidia !” – te-ai dat de gol). Oricum, e un gest de iubire al corpului, un sacrificiu tacut pe care si-l asuma in favoarea sufletului – pentru care am putea sa-i multumim. La unii se manifeste ca o simpla migrena, raceala sau alta afectiune banala, in timp ce altora li se solidifica intr-o tumora.
        Altii insa se trezesc ca tot ceea ce au reprimat incepe sa le iasa prin piele (de la acnee si eczeme pana la boli cronice precum lupus sau psoriarsis). Alteori se poate sa nu te simti in niciun fel bolnav, insa transpiri mai mult decat ceilalti si nu stii din ce cauza. 
Te-ai gandit vreodata ca ceea ce blochezi in tine s-ar putea sa se manifeste exact prin acea transpiratie excesiva ? Oricum, manifestarile pot diferi de la om la om, nu intamplator au aparut acele tabele cu cauzele spirituale ale bolilor, care presupun ca fiecare afectiune contine si o componenta emotionala (pe langa cea fizica). Totusi pe alti oameni impulsurile interioare reprimate nu apuca sa-i imbolnaveasca fizic, deoarece se descarca in situatii neasteptate si nu de putine ori tragice.
2. In cazul tragic, daca impulsul refuzat este acea agresivitate  din exemplul de mai sus, ea se va descarca probabil in urma unui eveniment de la ‘Stirile de la ora 5′, cu tine in rolul principal. Ori daca pe langa agersivitate iti mai respingi si impulsurile sexuale, se poate sa-ti fi violat si colega de birou, descarcandu-ti sentimentele pe care le aveai fata de ea de ani buni, insa le tineai blocate in tine (asta in cazul in care nu ti-ai descarcat acest impuls acasa – cu mana dreapta, in fata calculatorului).
3. In cazul fericit… DA!  EXISTA si cazul fericit si acela este SCOPUL FINAL al acestui articol, despre care afli citind mai departe. Observam ca odata ce simti “ceva” inauntrul tau, odata ce a luat viata in tine un impuls (fie ca e impulsul de a sari pe fata aia    care-si etaleaza fara rusine fundul obraznic intr-o pereche de pantaloni mulati), el nu mai poate fi negat deoarece EXISTA deja (a fost deja creat), si va cauta permanant un mod de a iesi la suprafata (iti suna cunoscuta afirmatia: “cine se uită la o femeie ca s-o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui” ?). 
Asadar orice impuls care apare in interiorul nostru EXISTA DEJA (e real), chiar daca inca nu a fost manifestat la exterior prin fapte sau vorbe, inlauntrul nostru el exista si este real, chiar si viu). Poate s-a manifestat prin acea durere de cap care nu te lasa de 3 zile, te-ai gandit la posibilitatea asta?
Desi noi incercam deseori sa negam, sa omoram ceea ce am simtit, sa ne prefacem ca nu am simtit nimic, impulsul continua sa existe acolo in tine asteptand momentul potrivit pentru a iesi la suprafata. Iata un citat interesant care vorbeste despre acest fenomen:
“Pulsiunile care apar înăuntrul nostru au un singur scop: să se descarce în exterior!Energiile vor să se exprime şi aici nu e nimic de negociat cu ele.Puterea Eu-lui de a le opri sau înfrâna este dramatic limitată.Dincolo de un anumit prag, Eul, oricât ar fi de solid, trebuie să cedeze.Citat din cartea “Umbra” - de Adrian Nuta
Asadar, tot ce continem in interior va iesi, mai devreme sau mai tarziu, la iveala. Fie ca va iesi prin boala fizica, fie ca va iesi printr-o actiune necugetata. Ceea ce refuzam sa acceptam in noi ne va lua prin surprindere manifestandu-se exact in momentul in care ne asteptam mai putin, iar manifestarea este inevitabila. Cred ca e destul de greu sa accepti ca acea invidie ascunsa pe care o nutresti pentru colegul de munca, dar si acea atractie secreta pe care o simti pentru vecina de vis-a-vis vor iesi odata la suprafata (sub o forma sau alta).
Partea buna pentru tine e ca nimanui nu-i va trece prin cap (si nici chiar tie) faptul ca starea ta de sanatate se deterioreaza pe zi ce trece, tocmai din cauza acestor emotii pe care te straduiesti zilnic sa le tii in tine (cu exceptia cazului in care te vede un psiholog suficient de ‘nebun’ ca sa faca astfel de asocieri). 
Bineinteles ca ramane deschisa si posibilitatea sa explodezi intr-un moment in care nimeni nu se asteapta, si drept urmare sa-i iei la bataie pe cei din jur, motivand-ti apoi comportamentul cu afirmatii te tipul “nu stiu ce-a fost cu mine, parca n-am fost eu”. 
De fapt n-ai fost chiar tu (desi ai fost in mare parte si tu – din trecut), ci trairile interioare pe care ti le-ai reprimat / blocat in ultimii ani sau zeci de ani, dupa caz. Ideea pe care vreau s-o subliniez aici este ca nu este deloc avantajos sa ne blocam / reprimam trairile interioare si sa purtam o MASCA care mai devreme sau mai tarziu ne va face sa explodam.     
Asadar sa retinem ca….Este INUTIL sa porti MASCA !!! E in dezavantajul tau sa nu fii tu insuti, sa-ti reprimi sentimentele si impulsurile interioare care vor iesi oricum, intr-un fel sau altul, la suprafata.
* Agresivitatea pe care ti-o reprimi la serviciu se va descarca foarte probabil in familie, cand toti se intreaba de ce ai venit acasa nervos si strigi ca nebunu’ prin casa. Te impaci cu asta ?
* Nevoia de control pe care nu ti-o poti satisface intre oameni, te va transforma intr-o imitatie de Hitler “acasa”. Si cu asta esti ok ?
* Amabilitatea fortata si prefacuta pe care o afisezi cand ai musafiri, se va transforma intr-o raceala cu propria familie dupa ce acestia vor fi plecat. A meritat efortul amabilitatii ?
* Timiditatea pe care incerci s-o maschezi fata de anumiti oameni, te va face sa te porti ca un nesimtit ordinar intre oamenii langa care te simti in siguranta.
* Frica de a te exprima liber si a spune oamenilor ce gandesti, va lua forma unor injuraturi porcoase in fata persoanelor dragi (sau langa care te simti in siguranta) ori cand esti beat si toate impulsurile blocate ies liber la suprafata.
* Dorinta reprimata de a-ti lua la pumni un coleg de serviciu, se va manifesta probabil printr-o bataie pe care i-o aplici animalului tau de casa… sau copilului tau… sau nevestei (dupa caz)… sau poate te bati pe tine cu pumnii in cap (se poate si asa).
Nu intamplator “baietii buni si linsititi” ajung criminali, chiar daca “nimeni nu s-ar fi asteptat”. Acesta e pericolul de a nu fi tu insuti, pericolul MASTILOR. Ne afisam ca ingeri, insa la nivel interior ne transformam treptat in demoni.  
Toate impulsurile interioare isi au o origine de care, in cele mai multe situatii, nu esti constient (adica nu stii de unde-ti provine nevoia asta de a-i strange de gat pe toti), motiv pentru care le descarci in situatiile si pe persoanele nepotrivite. 
Ce vina are sotia ta ca nu te poti impune in fata sefului tau care nu da doi bani pe tine ? Ce vina au prietenii tai ca tu faci criza de timiditate in situatiile noi ? Si exemplele pot continua. Daca esti putin atent la persoanele din jur, vei observa cat de clar se vad aceste fenomene despre care vorbim si iti va fi mult mai clar de ce unii oameni actioneaza nepotrivit in momentele nepotrivite si fata de persoanele nepotrivite. Totul este o chestiune de transfer de impulsuri interioare.
In sfarsit, TOATE acestea de mai sus ne afecteaza pe toate planurile, incusiv pe cel al sanatatii fizice. Asadar, cred ca observi ca reprimarea nu e deloc o treaba avantajoasa in niciunul din aspectele vietii. Acestea fiind spuse, probabil te intrebi ce e de facut ?


Vindecarea inseamna TRANSFORMAREO intrebare pe care am fi tentati s-o punem in aceasta situatie este: Cum as putea sa nu mai simt ce simt ? Cum as putea sa ma schimb ? …ceea ce e echivalentul intrebarii: Cum as putea opri ceea ce NU poate fi oprit ?Adica daca ceea ce este in mine se va manifesta oricum, fara ca eu sa-i pot sta in cale (pentru mult timp)… …ce-as mai putea eu sa fac ? Intuiesti raspunsul ? As putea sa NU mai incerc sa opresc / blochez nimic din ce simt… ci sa folosesc totul in favoarea mea.Ce zici ? Inteligent sau nu ?Este ca si cum ai inota intr-un râu involburat, care curge cu o viteza care-i permite sa mature totul in cale, iar tu decizi sa inoti impotriva cursului (faci pe desteptu’). Nu ar fi deloc inteligent, ba chiar ti-ai pune in mod inutil viata in pericol – dar cu toate acestea tu te incapatanezi sa inoti impotriva curgerii.Ce sanse crezi ca ai ?
Prea mici. Astfel este si Viata, cu impulsurile pe care ni le da in ficare zi. Ea curge asemenea unui torent prin noi toti insufletindu-ne si punandu-ne in miscare. Frumusetea vietii este data de acest torent, care uneori se transforma de-a dreptul in tornada. Si nu exagerez deloc. Incercarea de “a inota” impotriva Vietii care curge prin noi si ne da viata, ne va duce mai devreme sau mai tarziu la (auto) distrugere.Unii rezista mai putin, altii mai mult, insa in cele din urma cu totii vom fi infranti. Este ca si cum te-ai lua la bataie cu Dumnezeu.Pe de alta parte, altii, mai inteligenti, au ales sa curga odata cu acest curs al vietii fara sa se impotriveasca, reusind sa foloseasca in avantajul lor aceasta Forta Nevazuta care pe unii   i-a distrus, in timp ce pentru altii a fost cea mai mare binecuvantare. (oare de asta se spune ca “Dumnezeu e iubire desavarsita, dar este si un foc mistuitor ?”) Este alegerea noastra daca vom folosi acesta Forta in avantajul nostru sau vom incerca sa luptam impotriva ei, s-o blocam sau sa-i obstructionam curgerea. Ba chiar am putea (cu putina inteligenta) sa ii canalizam cursul spre o directie care ne avantajeaza, exact in felul in care, in viata reala, pot directiona cursul unu râu spre o hidrocentrala pentru a produce curent electric. Aceeasi apa care ar fi putut sa inunde sate intregi si sa lase o gramada de familii pe drumuri, este folosita / directionata in mod inteligent pentru a produce energie electrica.“Nu este forţa brută a voinţei, ci forţa subtilă a inteligenţei. Uzând de inteligenţa sa, Eul poate orienta aceste energii într-o direcţie sau alta,le poate canaliza astfel încât ele să aducă beneficii sau măcar pagubele pe care le produc să fie minime.Un torent bine îndiguit, în loc să inunde localităţile din aval, poate fi pus la treabă într-o hidrocentrală. În loc de a distruge recolte, case sau fiinţe umane, va genera curent electric.” Citat din cartea "Umbra" de Adrian Nuta
De exemplu acelasi impuls al atractiei care ne face sa-i daruim o floare iubitei de 8 Martie, ne poate face sa intram in depresie care ne afecteaza pe toate planurile deoarece zicem ca “suferim din iubire”. E acelasi impuls, exact ca in exemplul de mai sus despre hidrocentrala, insa canalizat in directii diferite. Si in ce directie crezi ca-si canalizeaza impulsurile cel care “sufera din iubire” si simte ca nu mai vrea sa traiasca? In interiorul sau. Practic nu le descarca, ci le tine in el (le blocheaza), lucru care il distruge pe interior si, in cele din urma, il impinge la gesturi irationale.
Sau alt exemplu, aceeasi invidie care l-a facut pe unul sa se ia la bataie cu colegul de serviciu, l-a facut pe altul sa se antreneze intens pentru a deveni cel mai bun in ceea ce face. E exact acelasi impuls ‘blestemat’ al invidiei, care folosit in mod constructiv a devenit o binecuvantare.Inteligenta face diferenta.Intelepciunea insotita de iubire (acceptare), este capabila sa transforme cei mai intunecati demoni (fie si cel al invidiei) in ingeri de lumina. Acelasi principiu se aplica tuturor trairilor noastre interioare, n-o sa ne putem impotrivi niciodata agresivitatii (daca e in firea noastra), nici impulsului atractiei sexuale si nici unei dintre energiile din noi, SINGURUL lucru pe care il putem face este sa folosim aceste energii in avantajul nostru (adica sa le folosim inteligent).
“Gândeşte-te la cineva care este trist. Tristeţea lui poate deveni bucurie. Iată cum: el îşi exprimă tristeţea într-un cântec. Pe măsură ce cântecul este scris, tristeţea dispare. Linia melodică este tristă, cuvintele sunt triste, dar autorul se înseninează. Apoi cineva aude cântecul şi îi răspunde. Ceva se schimbă. Contactul naşte bucurie. Mergi mai departe cu gândurile. Cântecul este imprimat şi mii de oameni cumpără discul. Artistul este remarcat, premiat, ovaţionat. Ce a mai rămas din tristeţea lui ?“ Citat din cartea “Umbra” de Adrian Nuta
Vedem ca Viata este neutra, e nu are nimic cu Popescu care sufera o depresie cronica pentru ca nu-si poate manifesta energia care curge prin el, si nici nu ii tine partea lui Ionescu care si-a directionat inteligent aceasta energie pentru a ajunge campion la saritura cu prajina, de exemplu. Dumnezeu n-a tinut cu unul si l-a dezavantajat pe altul, ci totul a depins de deschiderea spre Viata si inteligenta fiecaruia. Unul   s-a inchis in el, in timp ce celalalt a curs odata cu Viata (sau Dumnezeu, vorbim de acelasi lucru). Toata aceasta smecherie, prin care transformam impulsurile interioare in actiuni constructive si benefice poarta numele de Transfigurare.
Transfigurarea “Pentru a ucide un animal nu îti trebuie multã minte. Orice tâmpit poate omorî un cal nãrãvas, un câine sau un sarpe.  Însã pentru a îmblânzi un animal, pentru a intra într-o relatie armonioasã cu el,  ai nevoie ceva  întelepciune si sensibilitate.  De ce ar sta lucrurile altfel cu animalele sãlbatice dinãuntrul tãu ? “  [...] Conţinuturile psihice respinse au o particularitate interesantă: sunt vii ! Este ca şi cum ai încerca să închizi în debara o pisică neastâmpărată.  Crezi că va sta cuminte acolo, torcând ? “  Citat din cartea “Umbra” de Adrian Nuta

Energiile din noi sunt asemenea unor animale care la inceput sunt salbatice, insa, pe masura intram in contact cu ele ajung sa ne fie prieteni de nadejde. Totusi, cu cat le ignoram mai mult, incercand sa ne prefacem ca nu exista, cu atat vor deveni mai turbate.
Timiditatea (neacceptata), de exemplu, pe care o simti in situatiile cand cunosti oameni noi, nu va disparea niciodata atata timp cand tu refuzi sa crezi ca ea exista in tine. La fel ca in citatul de mai sus, vorbim despre acea pisica pe care ai inchis-o in debara, incercand sa te prefaci ca nu exista. Ea se va zbate incontinuu iar in momentul in care te astepti mai putin (probabil cand ai musafiri in casa) ea va iesi de acolo, dar turbata…distrugand totul in jur.
Totusi aceeasi pisica putea la fel de bine sa fie animalul de companie pe care ti-l doreai dintotdeauna – daca ai fi iubit-o si te-ai fi imprietenit cu ea. De aceea este mai inteligent sa accepti de la bun inceput ca exista “o pisica” in casa ta, de care nu ai cum sa scapi (e nemuritoare, nu poate fi omorata, dar’mi-te inchisa in debara). La fel exista si timiditatea in tine, de care nu poti sa scapi si care “iese din debara” in situatiile cand te astepti mai putin, facandu-te sa spui o gramada de tampenii si sa faci actiuni care nu te caracterizeaza.
E interesant ca chiar tu te miri de reactiile tale, deoarece in tot acest timp tu erai 100% convins ca ai omorat acesta pisica sau ca ai inchis-o pentru totdeauna intr-o debara. Cand colo: surpriza! iese si face ravagii exact cand te astepti mai putin.
Pe de alta parte, daca ai fi acceptat de la bun inceput ca exista o timiditate in tine, tu esti mereu constient ca ea exista, astfel ca nu exista posibilitatea sa te surprinda. Daca esti si prieten cu pisica (timiditatea sau alt “defect”), probabil o vei folosi in avantajul tau.
Asa cum o pisica poate fi un animal care-ti face casa mai frumoasa cand ai musafiri, la fel si timiditatea (cand e acceptata) te poate face sa ai avantaje.Probabil emotiile intense care trec prin tine cand intalnesti oameni noi, le poti folosi pentru a fi mai prezent in discutia cu persoana din fata ta… sau probabil iti va da un plus de sensibilitate si empatie fata de celalalt. E acelasi impuls, doar ca inm primul caz te-ai prefacut ca nu exista, in timp ce in al doilea caz ai acceptat ca este acolo si l-ai folosit in avantajul tau. (metaforic vorbind, l-ai iubit).
Asadar transfigurarea, alchimizarea, vindecarea sau transformarea răului in bine - toate inseamna acelasi lucru.
Un caine te poate musca daca nu stii cum sa te porti cu el, dar la fel de iti poate trage sania la polul nord. Acelasi caine.
Spuneam la inceput ca nu e tocmai inteligent sa reprimi / blochezi ceea ce simti, deoarece va iesi la iveala intr-un mod neplacut si intr-un moment nepotrivit. Probabil acum te intrebi   cum ai putea sa folosesti tot ce simti in avantajul tau.
* Cum as putea folosi ura pe care o simt acum, in avantajul meu ?
* Cum as putea folosi agresivitatea ? 
* Cum as putea folosi lenea ?
*  Dar egoismul ?
* Dar durerea sufleteasca ?
* Dar dorinta nestapanita de sex ?Pai, sa le luam pe rand: * Ura: de exemplu, daca tu simti ca urasti din ficati modul in care este condusa tara asta, cum iti vei folosi acel impuls ? Nu, nu-ti vei folosi ura pentru a arunca in aer casa poporului, nici pentru a le da in cap conducatorilor, si in niciun caz pentru a dansa dansul pinguinului in semn de protest, ci probabil acea ura iti va servi drept motivatie pentru a urma studiile politice. Ajungand politician, sub impulsul acelei uri (printre multe alte sentimente), te vei inscrie probabil in partidul opozitie, sau de ce nu, iti vei face propriul partid cu care sa schimbi lucrurile in tara asta. 
Ce-a ramas din ura ta ? Nimic rău, doar beneficii, care toate au venit din acel impuls. Cine stie, probabil daca te-ai fi impotrivit acelui impuls erai probabil azi un batran bolnav pe baza de stress (cauzat de incapacitatea de a schimba ceva in tara asta), care sta in pat si le povesteste nepotilor despre nedreptatea ce s-a produs cand s-a taiat 25% din pensii, de exemplu.
* Agresivitatea pe care o simti mai mereu in tine, nu o vei folosi in niciun caz pentru a-ti pocni seful, dar nici pentru a-ti bate copiii sau nevasta, ci o vei folosi zilnic la sala de fitness. Acea agresivitate de pitt-bull care sta sa explodeze in tine te va ajuta sa ai un corp sanatos si “in forma”. Sau poate ti-o folosesti in a compune muzica agresiva ca Parazitiisau poate faci emisiuni de succes ca Mircea Badea. Fiecare cu ce i se potriveste. 
Daca te-ai fi impotrivit acelui impuls agresiv, condus de ideea (oare religioasa?) ca agresivitatea e “ceva rău / pacatos”, ai fi ajuns probabil un om hiper-impulsiv care are iesiri de animal cand nimeni nu se asteapta (nici macar tu).
* Lenea pe care o simt acum o voi folosi pentru a trage un somn lung, a-mi odihni corpul si mintea sau pentru a asculta muzica relaxanta intreaga seara… in vederea dobandirii unui mental corespunzator muncii pe care o am de facut maine. 
E perfect normal ca acuma simt ca nu vreau sa fac nimic, probabil corpul meu imi da un semnal (“codat”) ca e obosit, nu ma acuz pentru asta si nici nu ma invinovatesc, ci accept ca acest impuls interior este ceva natural si poate fi folosit in sens constructiv. In sens metaforic, pot spune ca “iubesc lenea care ma ajuta acum sa ma relaxez”).
* Egoismul il voi folosi pentru a ma face pe mine fericit, iar din fericirea mea voi da tuturor celor care ma inconjoara. In niciun caz nu-mi voi reprima / bloca nevoia de a fi fericit, deoarece stiu ca nu voi putea face pe nimeni fericit daca nu ma fac mai intai pe mine.
* Tristetea nu o voi considera ceva rusinos sau un semn de slabiciune, ci mai degraba un mod natural de a exprima ce simt acum. Poate sub influenta ei vei scrie o poezie trista sau un cantec cu care vei ajunge unul din marii cantareti ai lumii.
 * Impulsul sexual Aspectul sexual il vom discuta mai pe larg, deoarece este unul din cele mai puternice impulsuri cu care avem de-a face. Vedem asta doar uitandu-ne in urma la cate razboaie au existat si cate sute de mii de oameni au murit din cauza ca un prinț (mai imatur) s-a indragostit de o printesa din regatul vecin. 
Da, acel banal impuls sexual (atractia) care l-a cuprins pe tanarul nostru prinț a schimbat uneori cursul istoriei si a decis destinele unor natiuni intregi. Iata ce putere are un banal impuls sexual. Ce sanse crezi ca ai sa i te impotrivesti unui asemenea impuls? Prea putine. Dar sa-l folosesti in avantajul tau? Suficient de mari ! 
Iata ce spunea Napoleon Hill despre transfigurarea impulsului sexual:“Dorinta de manifestare sexuala este innascuta si naturala.  Ea nu poate si nu trebuie sa fie reprimata sau eliminata. Din contra, ar trebui sa i se ofere o supapa prin forme de exprimare care imbogatesc trupul, mintea si sufletul omenesc.” “Distrugeti glandele sexuale ale omului sau animalelor  si veti indeparta principala sursa de actiune.  Observati ce se intampla cu fiecare animal dupa castrare. Un taur devine docil ca o vaca disparandu-i toata capacitatea de lupta“  Citate din cartea “De la idee la bani” de Napoleon Hill 
Vedem ca atat la animale cat si la oameni starile emotionale pe care le produc impulsurile sexuale, reprezinta una din cele mai importante surse de energie. Practic dorinta naturala de a face sex sta in spatele motivatiilor noastre pentru foarte multe activitati din viata de zi cu zi (care nu par a avea nicio legatura cu sexul).Nu intamplator fragmentul este extras dintr-o “carte pentru facut bani”. Ce legatura e intre bani si sex? Aparent niciuna (bine, recunosc ca ar fi cateva, insa noi vorbim aici impulsuri interioare).
            Motivatia pentru a face bani, la fel ca motivatia pentru a deveni cel mai bun sportiv, sau motivatia de a deveni lider de grup… toate acestea au la baza motivatia impulsului sexual, desi sunt activitati care aparent nu au legatura cu sexul. Chiar daca constiinta noastra (sufletul) tinde spre divin, corpul, vrem sa acceptam sau nu, este de animal. La fel cum impulsul sexual il motiveaza pe un lup sa se lupte cu alti lupi pentru a deveni lider de haita, iar in final pentru a se imperechea cu femela ‘alfa’, la fel si pe noi oamenii ne motiveaza sa ne dezvoltam, sa devenim tot mai buni in ce facem, sa ne cumparam o gramada de lucruri care ne cresc valoarea (masina, casa cu etaj si ’tzoale’ de firma) pentru ca, in fina,l sa descarcam acest impuls sexual prin sex cu o femeie pe care o dorim. Observi o anumitea ordine naturala a lucrurilor ?
Impuls sexual --> Energie -->  Motivatie --> Realizari -->  Sex
Vedem ca nu e nimic la intamplare, totul are o logica si un scop bine definit. Bine zicea vorba aia ca, Dumnezeu nu da gres. Impulsurile sexuale ne dau plusul de energia si motivatia pentru a ne realiza pe toate planurile (material, profesional, spiritual etc.) pentru ca apoi, dupa ce tot acest proces s-a derulat, sa facem sex si implicit sa ne transmitem genele mai departe. In lumea animalelor totul decurge conform acestui plan (numit selectie naturala), iar lucrurile evolueaza armonios si de asa natura incat cele mai bune gene sa se transmita mai departe.
Cum decurg lucrurile la oameni? La fel cum in lumea animala masculii cei mai buni au intietate la imperechere, la fel se intampla si printre oameni, unde femeile tind sa fie atrase in mod natural de barbatii cu cele mai mari realizari (fie ca sunt pe plan material, profesional sau spiritual, in functie de persoane, ca la noi preferintele difera de la om la om), pentru ca cele mai bune gene sa se transmita mai departe. 
Insa, spre deosebire de animale, noi oamenii am descoperit cateva smecherii prin care nu facem altceva altceva decat sa ne furam singuri caciula, inversand ordinea naturala a lucrurilor. Si anume, risipim inutil energia sexuala inca dinainte de a trece proba Realizarilor (adica mult prea devreme). In ziua de azi poti face sex oricand, fara sa fie nevoie de tot acel drum pe care un animal in parcurge pentru a ajunge in sfarsit la imperechere. Acel drum ajunge sa fie chiar viata lui. 
Iar daca acea energie care iti era necesara pentru a invata, a termina o facultate, a deveni cel mai bun in profesia ta, a evolua spiritual etc., decizi sa ’o descarci’ (risipesti) de cateva ori pe saptamna intr-un prezervativ sau masturbandu-te de unul singur, de unde vei mai avea energie pentru lucrurile cu adevarat importante (cum ar fi sa-ti construiesti un viitor, o viata)? 
Asta ar fi o explicatie (partial) plauzibila in favoarea celor care nu sunt tocmai impacati cu ideea sexului excesiv. Normal ca nu e tocmai o mutare inteligenta sa-ti risipesti unul din principalele rezervoare de energie in conditiile in care oricum ai o gramada de lucruri de rezolvat pentru a-ti face un viitor. Asadar, daca ai unde sa folosesti acea energie in mod constructiv, nu e nevoie s-o risipesti, e chiar stupid. (Tind sa cred ca asta e o motivatie mai credibila decat cele conventionale de tipul “te mananca focu’ iadului”).
“N-a existat si nu va exista vreodata un mare conducator, constructor sau artista caruia sa-i lipseasca puterea coplesitoare a sexului“ Citat din cartea “De la idee la bani” de Napoleon Hill
Nu e de mirare ca oamenii cu cele mai mari realizari, sau  “oamenii de succes” sunt in general oameni cu o sexualitate foarte puternica, dar pe care o transfigureaza inteligent. Ce sa mai zic de oamenii cu apetit pentru dezvoltarea spirituala, care au o sexualitate mult peste medie, motiv pentru care “au fost impinsi” spre aceasta latura a dezvoltarii.
Napoleon Hill ne spune ca unul din motivele pentru care oamenii  ajung deseori sa aiba cele mai mari realizari dupa varsta de 40 de ani, este scaderea interesului pentru sexul propriu-zis, si cresterea interesului  spre realizarile profesionale, familiale sau de alt tip. Astfel, fara sa-si dea seama, acest oameni isi transfigureaza energiile folosindu-le in activitati constructive (nu le mai risipesc zilnic, cum faceau o faceau in tinerete).
            In ceea ce priveste cuplurile care au nevoie regulata de sex, lucrurile nu stau deloc roz. Nu e nevoie sa fii specialist sa vezi ca familiile in ziua de azi merg din ce in ce mai prost. Sa fi avand legatura cu energia sexuala? 
Energia care se pierde in urma sexului, fie el si in cuplu, tot risipa de energie e (si inca una mare). Aceasta risipa nu va afecta doar aspectele externe ale vietii, ci si insasi relatia, deteriorand-o progresiv. 
Practic fara sa-si dea seama, cuplurile ‘isi omoara’ singure relatia facand risipa constanta de energie (in special barbatii, fiindca ejaculeaza de fiecare data) care vor avea drept urmare destramarea relatiei (chiar daca inca poarta numele de ‘casnicie’, nu mai e deloc ce ar trebui sa fie).
Ce e putem face in acest sens?
* CONTINENŢA sau conservarea energiei sexuale
Nu, in niciun caz nu vom acuza sexul catalogandu-l ca fiind “ceva rău” sau “pacatos” (cum sunt tentati sa faca oamenii ultra-religiosi), deoarece asta nu face face decat sa ne duca la reprimare, iar blocarea energiei sexuale poate fi mai daunatoare decat risipirea ei. 
Ideal ar fi sa cautam, cum spune in budism “Calea de mijloc”. Orientalii au fost mai inspirati decat noi occidentalii, practicand inca din cele mai vechi timpuri o tehnica numita continenţa (sau sexul fara ejaculare, asadar fara risipa de energie). 
Modul de viata al orientalilor are la baza bucuria pentru experienta vietii, si nu alergarea continua dupa scopuri (cum facem noi occidentalii). Acest mod de viata se reflecta in toate aspectele vietii, inclusiv in ceea ce priveste sexul. Daca ei se bucura de exeperienta sexului fara a puna mare pret pe finalizare, noi il facem ca si cum acela ar fi scopul.
Cand ii spui unui om ‘modern’ despre sexul continent, ai mari sanse sa te intrebe “Dar atunci care mai e scopul ?” – incapabil fiind sa vada frumusetea vietii dincolo de scopuri. Ar mai fi multe de zis in acest sens, dar ne oprim aici. Oricum cei interesanti pot gasi informatii pe blogul prietenului Marius - >>AICI<<. Ideea de retinut ar fi ca impusurile sexuale aduc cu ele un rezervor imens de energie pe care ar fi bine sa-l folosim in mod constructiv, mai degraba decat sa-l rispim, sau, mai rău, sa-l lasam sa ne distruga pe interior. Daca am clarificat problema risiprii energiei sexuale, trecem la cea a reprimarii sau blocarii ei, care este chiar mai  grava.

* Reprimarea energiei sexualeBlocarea acestui tip de energie poate deveni distructiv atat la nivel mental si emotional, cat si pentru corpul fizic.
Cercetatorul psihanalist Wilhelm Reich, a constat in urma studiilor ca fiecare emotie reprimata  / blocata / neexprimata se materializeaza intr-o contractie musculara (“body armouring”) care implica modificari in intreg organismul (schimbarea pulsului, influentarea secretiilor de hormoni, schimbarea pulsului etc etc.), iar toate aceste contractii influenteaza starea de sanatate, provocand diferite boli. 
Dintre toate impulsurile reprimate, cercetarorul a observat ca cele mai multe probleme apar din cauza blocarii impulsurilor de natura sexuala. Cand iti reprim / refuzi sexualitatea crezand ca e “ceva rău”, este ca si cum ti-ai reprima orice alt sentiment, procesul decurge la fel, insa consecintele sunt mai mari. De exemplu, oameni care au catalogat plânsul ca fiind “un semn de slabiciune care nu trebuie afisat niciodata”, isi vor reprimaaceasta nevoie naturala de a-si descarca emotiile prin plâns.
Daca parintii le-au repetat de foarte multe ori cand erau mici “nu ai voie sa plangi!”, ei isi vor reprima / bloca tristetea automat si fara sa-si dea seama (la nivel inconstient). Drept urmare o serie de contractii musculare se vor materializa in diferite parti ale organismului care mai devreme sau mai tarziu vor duce la boala. 
Sau in alte cazuri, se poate intampla ca acei oameni sa planga fara motiv, nici ei macar sa nu se gandeasca ca plansul fara motiv de azi, este descarcarea reprimarilor din ultima luna. La fel si cu sexul, “catalogarea” lui ca fiind rău, sau acuzarea / judecarea lui ne va duce la reprimare care ne va imbolnavi sau se va descarca cand ne asteptam mai putin (uneori in mod animalic).
Si cine este predispus reprimarii / blocarii energiei sexuale ?In primul rand:1. Cei care acuza / desconsidera / judeca sexualitatea si impulsurile date de aceasta.
Iar aici ma refer in special la oamenii cuprinsi mai mult decat e cazul de “fiorul religios” care ii face sa ii judece / acuze pe cei care isi permit sa faca si sa faca referire la astfel de lucruri, citez “spurcate”.
Bineinteles ca nu accepta ca si in ei exista aceeasi dorinta, insa reprimata de un sentiment de auto-invinovatire pe care-l simt dupa orice impuls natural, dar “pacatos”.
Oare nu se gandesc ca in loc sa duca aceasta lupta surda cu ei insisi, ar putea folosi acea energie la activitati precum munca agricola, de pilda, sau orie altceva ? Decat sa acuze / judece de simt (desi e ceva natural), nu cumva ar fi mai benefic sa foloseasca acel lucru in favoarea lor, sa-l transfigureze ?
‎”Sfintenia obtinutã prin reprimare este o farsã. Puritatea bazatã pe respingere este o pãcãlealã.“[...]“Reprimarea este autostrada spre iad. Integrarea este drumul spre rai.” Citat din cartea “Umbra” de Adrian Nuta
Asadar sfintenia se dobandeste prin acceptare si integrarea inteligenta a impulsurilor interioare, si in niciun caz luptand cu inversunare pentru a le omori sau a ne preface ca nu exista.
Asta bineinteles daca nu vrem sa cadem in capcanele ignorantei. 


Referitor la asta imi vine in minte exemplul lui Origen care era un om bun si filozof renumit, insa intr-un moment de slabiciune, intelegerea gresita a unor texte biblice l-a determinat sa se castreze singur, pentru a-si bloca impulsurile pe care el le considerea “pacatoase”. 
Oare nu s-o fi gandit sa le foloseasca in avantajul sau, chiar in sensul evolutiei spirituale? Cred ca este evident ca sfintenia (fara ghilimele) nu are nicio legatura cu reprimarile la care ne indeamna ultra-religiosii, ci mai degraba e acceptarea (sau iubirea) tuturor impulsurilor pe care le avem si folosirea lor inteligenta pentru a ne indeplini scopurile, fie ele si spirituale.
2. Indragostitii incapatanatiMa refer la baiatul care se indragosteste de Maricica si vrea cu orice pret sa faca sex cu ea (si numai cu ea). Nu-i pasa daca ea nu vrea sau nu e disponibila (prefera pe altcineva), el traieste cu aceasta dorinta de a-si descarca impulsul sexual doar cu ea, si nici nu vrea sa auda de altceva. 
Apoi sufera, plange, nu poate dormi noaptea, deoarece acea energie reprimata si “pastrata” pentru Maricica pur si simplu nu mai suporta sa ramana blocata in el. Ea cauta sa iasa cu orice pret drept urmare il chinuie pe eroul nostru, ba chiar ii afecteaza si sanatatea fizica, imbolnavindu-l. Din pacate pentru el, baiatul nu se gandeste nicio clipa ca acea energie il poate distruge, insa la fel de bine il poate ajuta sa invete mai bine la scoala sau sa isi faca treaba mai bine la serviciu. 
Sau, de ce nu, il poate ajuta s-o seduca pe Angelica, in locul lu’ Maricica, care e si ea o fata foarte draguta. Atata timp cat baiatul nu accepta ca ceea ce simte este o binecuvantare, o sursa de energie care il poate ajuta sa evolueze pe toate planurile vietii (altele decat sa faca sex cu Maricica), el ramane blocat cu acea energie care, in cele din urma, va iesi la suprafata daca nu printr-un act necugetat, macar printr-o afectiune fizica.
Ideea este ca reprimarea energiei sexuale poate afecta serios sanatate fizica dar si starea sufleteasca atata timp cat nu este exprimata intr-un fel sau altul. Bineinteles ca e de preferat sa nu fie risipita, insa e de preferat expimarea in dauna reprimarii (care este mai distructiva, insa pe plan interior). 
Asadar, la fel ca toate celelalte impulsuri interioare, depinde exclusiv de noi daca folosim impulsul sexual in favoarea noastra sau il risipim sau il negam / reprimam / refuzam / blocam sau incercam sa ne prefacem ca nu exista. Respingerea, negarea sau auto-invinovatirea pentru ceea ce simtim (desi e un impuls natural - adica de la Creator), ne poate duce chiar si spre nebunie.  (Vorba vine, stiai ca cuvantul “isteric” provine din grecescul “hysteron” care inseamna uter ?)
Fie c-o folosim in sport, in cariera, pentru a scrie poezii romantice  sau in orice alt context, energia sexuala ramane una din principalele surse de energie de care dispunem si pe care avem posibilitatea s-o transformam in una din cele mai mari binecuvantari din viata noastra. Copiii practica transfigurarea fara sa-si dea seama
Te-ai gandit vreodata de unde au copii mici atat de multa energie ?
Spre deosebire de noi, adultii, copiii mici nu poarta niciun fel de masca, nu judeca si nu acuza pe nimeni si nu se (auto)invinovatesc pentru nimic din ceea ce simt, acceptand toate lucrurile in mod natural. Practic nu fac nimic decat ca se dau la o parte din calea impulsurilor care trec prin ei si accepta totul ca pe ceva natural. Si toate aceste impulsuri le directioneaza spre JOACA, spre alergat, spre tzopait fara sa cenzureze nimic din ce simt. 
Acel râu care curge prin noi toti, prin copii poate sa curga liber, deoarce ei se dau la o parte din calea lui... in timp ce noi adultii incercam sa-lo obstructionam cu mastile pe care le purtam. Ba uneori chiar ne rusinam si nu ne dam voie sa fim ceea ce suntem, de dragul unor reguli “morale” impuse de societate.
Si referitor la reguli “de bun simt” care ne le impune societatea: citeam undeva despre un anume Tycho Brahe, un astronom danez din secolul XVI, care a trait vremuri in care era considerata o insulta sa te ridici de la masa festiva pentru a merge la baie (indiferent cat de tare te trec nevoile). Drept urmare sarmanul astronom s-a abtinut pana cand a explodat in el vezica, murind 11 zile mai tarziu, in conditii nu tocmai placute. E un exemplu de respectare a regulilor “bunului simt” dusa la extrem.
Chiar daca regulile din zilele nostare nu ne mai omoara fizic, ca pe astronomul nostru, este cert ca ne omoara sufleteste prin faptul ca ne intipareste de mici cultul neautenticitatii sau “cum sa NU fii tu insuti”. Desi in copilarie suntem puri (sau asa cum ne-a lasat Dumnezeu), la maturitate ajunge sa ne fie rusine de ceea ce suntem si ceea ce simtim chiar daca e ceva complet natural. Trebuie sa redevenim copiii de altadata! Fiintele pure care am fost create de la bun inceput, asa cum spunea Cineva (ghiciti voi cine) acum 2000 de ani “lasati copii sa vina la Mine, caci a lor este imparatia cerurilor”.
Metode de vindecare
1. Iubire, Acceptare, Iertare si Intelepciune
A) Iubirea, acceptarea si iertarea
Cand acceptam (sau iubim) tot ce se manifesta prin noi fara sa mai judecam, acuzam sau sa ne invinovatim pentru ceea ce simtim, putam folosi ceea ce simtim in avantajul nostru. Nu vom mai incerca sa omorim / sa reprimam / sa blocam nimic din ceea ce simtim, ci vom iubi (accepta) toate impulsurile noastre interioare, in forma de respect pentru Cel care a creat toate acestea. 
Este o insulta la adresa Creatorului sa cataloghezi anumite impulsuri ca fiind “pacatoase” dat fiind ca Dumnezeu nu da gres niciodata, cum a fi putut sa faca astfel de greseli in ceea ce ne priveste pe noi oamenii ?
Sta scris ca “Dumnezeu este acelasi, ieri, astazi si in veci”, adica acea Forta Nevazuta care se manifeste prin tot ce exista, inclusiv prin noi este si va fi aceeasi. Nu e capricioasa, nu sta sa isi noteze pe cine pedepseste si pe cine nu, nu isi noteaza de cate ori ai pupat icoanele (sau moastele) in decursul vietii, ci curge fara oprire spre noi si prin noi. Nu intamplator ne asigura ca “iubirea Mea nu se va muta niciodata de la voi”. Depinde exclusiv de noi daca alegem sa ne dam la o parte din fata acestei Forte care curge prin fiinta noastra, lasand-o astfel sa se manifeste liber in forma cea mai inalta (oare de ce spune Sf. Apostol Pavel “Nu traiesc eu, ci Hristos traieste prin mine” ?)
Starea in care Viata (sau Dumnezeu) se manifesta liber prin noi poate fi numita si “starea hristica”, care apare in momentul in care te-ai dat la o parte. Dandu-te tu la o parte s-a dat si toata frica, neincrederea, rusinea si toate celelalte obstacole care stau in calea curgerii lui Vietii prin noi (“lepadarea de sine”). 
Bineinteles ca avem cu totii astfel de stari scurte in care simtim ca plutim, ca Viata ne traieste pe noi, insa il avem ca ideal pe Isus, un om prin care Hristosul (sau Dumnezeu) s-a manifestat intr-un mod desavarsit (oare de asta spunea “Eu si Tatal una suntem” ?) Daca in Vechiul Testament oamenii imparteau (judecau) lucrurile in BUNE si RELE, in Noul Testament, Isus ne asigura ca lucrurile in sine NU sunt bune sau rele, ci modul in care noi ne raportam la ele (adica daca le acceptam sau le acuzam).
Daca luam exemplul minciunii, o fapta pe care majoritatea o considera “pacatoasa” fara sa stea prea mult pe ganduri: aceeasi minciuna pe care oamenii o catalogau in trecut ca fiind 100% “pacat”,a ajuns sa fie o manifestare a iubirii si sa salvaze o gramada de vieti, si imi vine in cap exemplul familiilor germane care in timpul Holocaustului au decis sa salveze mii de vieti, ascunzandu-i pe evrei in pivnitele lor, mintindu-i pe nazisti pentru a salva vietile unor oameni nevinovati.
“Hei, dar au mintit !” (ar zice un ultra-religios). Da, e minciuna, insa ea salveaza o viata si devine astfel o manifestare a iubirii - chiar daca dogmaticii ar tinde sa-i catalogheze pe acesti salvatori ca fiind “niste pacatosi mincinosi”. Cand ma gandesc la marii  “sfinti” ai zilelor noastre (cu ghilimele), imi vine in minte unul chiar foarte “evlavios”, iar cum nu mai putea de evlavios ce era, s-a hotarat sa arda Coranul la televizor… fara sa ia in considerare ca datorita gestului sau cateva zeci de oameni vor muri, in conditii nu tocmai placute. 
Asta da crestin! Cred ca daca ar face toti ca el am ajunge cu totii in rai – la propriu.
„Să iubeşti pe Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău, si pe aproapele tău ca pe tine însuţi. În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Prorocii.”
Asadar toate legile si regulile impuse in trecut, care catalogau lucrurile ca fiind bune sau rele, sunt cuprinse in iubire.Nu vom mai acuza si nici nu ne vom mai autoinvinovati pentru Viata (sau Dumnezeu) care se manifesta permanent prin noi, ci il vom iubi (accepta) cu tot ceea ce este folosindu-l intr-un mod benefic pentru toti.
            Apoi in ceea ce-l priveste pe ‘aproapele nostru’, lucrurile cred ca sunt sunt clare: tot ceea ce judecam / acuzam la cei din jur se afla de fapt in noi (chiar daca nu vrem sa reunoastem asta). In concluzie, daca ii acuzam pe ceilalti tot pe noi ne acuzam, iar daca ii iubim tot pe noi ne iubim. Toate lucrurile sunt legate, si nimic nu exista separat.
B) Iertarea
Dupa ce iubirea Vietii (sau a lui dumnezeu) se manifesta prin noi si prin cei din jur (care suntem tot noi), apare in mod natural si iertarea care deriva din celelalte doua (iubirea si accepatarea). Cand nu mai acuzi pe altii, automat ii si ierti.
Bineinteles ca iertarea nu inseamna si absolvirea unui om de consecintele faptelor sale. Adica se poate sa il condamn pe un om la 10 ani de puscarie pentru a-si plati faptele, insa asta nu inseamna ca voi avea sentimente de ura sau dispret fata de el. Pur si simplu aplic legea sau dreptatea, insa fara a-i dori sa n-aiba, sa-l arda, sa-l tune, sa-l bata nu stiu cine pe lumea ailalta. Asta e iertarea, care nu exclude dreptatea.
Ce se intampla in viata de zi cu zi ?
Nu ne putem abtine sa nu-i judecam si acuzam pe ceilalti pentru faptele lor. Adica unui parinte ii vine greu sa-i comunice copilului sau ca il iubeste si il accepta orice s-ar intampla, iar pedeapsa pe care i-a dat-o nu insemana in niciun caz retragerea iubirii, ci o lectie care il va pregati pentru viata.  “Daca te pedepsesc nu te urasc, ci chiar o fac ca o manifestare a iubrii, insa NU EZIT nici o clipa sa-ti explic si tie asta.” Din pacate in zilele noatsre lucrurile stau pe dos.
Parintii ajung sa aiba sentimente negative fata de copii, sa faca gesturi de razbunare sau altele de acest tip, iar pedepsele sunt pline de incarcatura emotionala negativa, care numai rol educativ nu are. Iar in ceea ce priveste pedepsele si asumarea responsabilitatii ele oscileaza in functie de starea emotionala. Observam cum lucrurile sunt exact pe dos de cum ar fi benefic sa fie.
Asadar iertarea este o stare permanenta, care insa nu exlcude asumarea responsabilitatii pentru propriile fapte, care este o lege naturala a lucrurilor. E perfect normal sa dai socoteala pentru ceea ce faci, insa asta nu inseamna ca ceilalti trebuie sa te si urasca pentru asta si sa nu te mai iubeasca, ca pana la urma cu totii suntem frati si copii ai lui Dumnezeu.
C) Intelepciunea
“Dumnezeu, ca TATĂ, este ÎNŢELEPCIUNE. Dumnezeu, ca MAMĂ, este IUBIRE.” Samael Aun Weor
Daca iubirea ne ajuta sa acceptam Viata care trece si se manifesta prin noi (si nu sa ne luptam importiva ei), intelepciunea (sau inteligenta) ne ajuta s-o directionam in directia potrivita si benefica pentru noi. Chiar daca accepti si iubesti starea euforica prin care treci astazi, s-ar putea s-o folosesti pentru a te imbata cu prietenii pana zaci lat sub masa. Probabil o alegere plina de iubire si entuziasm, insa nu tocmai inteligenta. Pe de alta parte, aceeasi euforie te poate motiva sa muncesti cu entuziasm la acel proiect de care iti era greu sa te apuci sau, de ce nu, te poate ajuta in meciul de fotbal pe care il joci cu prietenii. Acestea ar fi directionari mai inteligente si in acelasi timp constructive,date de acelasi impuls al euforiei. 
Asadar Iubirea si Intelepciunea sunt principalele unelte care ne vor ajuta sa in primul rand sa ACCEPTAM si apoi sa DIRECTIONAM inteligent impulsurile interioare in favoarea noastra, pentru a ne indeplini scopul pentru care am venit in aceasta lume.
2. Afirmatii pentru vindecare
Desi nu sunt fanul acestor metode care pun accentul pe repetarea mecanica a unor afirmatii, fac referire si la aceste lucruri avand convingerea ca voi cititorii sunteti suficient de abili pentru a intelege ca nu metoda in sine te ajuta (fie ca e vorba de afirmatii pozitive, fie ca e vorba de rugaciuni si acatiste repetate obsesiv), ci intelegerea pe care aceasta o aduce. Metodele sunt doar mijlocul prin care ne atingem scopul si anume dobandirea intelegerii asupra anumitor aspecte. 
La fel cum rugaciunea o spunem pentru a ne induce starea de comuniune de Divinitatea, si nu o facem de dragul repetarii unor cuvinte fara rost citite din mai stiu eu ce carti. Asadar, nu e o idee prea buna sa ne atasam de metode, fie ele si ‘ultra-spiritualiste’ !“Ma iubesc si ma accept asa cum sunt !”
La americani este acum foarte populara o tehnica de eliberare emotionala numita si EFT (Emotional Freedom Tehnique), care are la baza repetarea unor afirmatii pozitive insotite de aplicarea unei metode de presupunctura. Noi ne vom folosi astazi doar de partea cu afirmatiile, iar pe cea cu presupunctura o vom aborda probabil cu alta ocazie. Iata in ce consta metoda:
* Daca esti un tip care nu accepta faptul ca uneori este neincrezator in sine, crezi ca e rusinos sa simti sau neincredere fortele proprii in anumite situatii… vei refuza sa sa recunosti acest lucru afisand o masca. Bineinteles ca vei acuza si judeca lipsa de incredere in sine la toti cei din jur, tocmai pentru ca tu nu poti sa ti-o accepti tie. 
Daca te regasesti in exemplul de mai sus, ai putea folosi afirmatiile potitive in felul urmator:
- Chiar daca simt ca nu am incredere in mine, ma iubesc si ma  accept asa cum sunt.
- Chiar daca aceasta lipsa de incredere ma face sa ma simt slab si vulnerabil, ma iubesc si ma accept asa cum sunt.
- Chiar daca nu am incredere in mine imi doresc foarte mult acest lucru, ma iubesc si ma accept asa cum sunt.
- Chiar daca nu pot cu nici un chip sa ma simt mai increzator in mine, ma iubesc si ma accept asa cum sunt.
- Chiar daca consider aceasta neincredere in sine de neacceptat, ma iubesc si ma accept asa cum sunt.
…si asa mai departe.
Ce observi ?
Se pune accentul in primul rand pe acceptare, iar apoi pe coborarea cat mai adanc in strafundul acelui sentiment care pare atat de greu de acceptat. Puteam sa continui afirmatiile dand si mai multe detalii referitoare la cum ma face sa ma simt aceasta neincredere in mine, pana in momentul in care simt ca intr-adevar nu e nimic in neregula cu a avea stari trecatoare de neincredere in sine.
Acceptand ca e un sentiment care ii incearca pe foarte multi oameni in situatii noi, ne vom raporta altfel la el. Diferenta e ca unii se lupta cu sentimentul si incearca sa-l omoare, in timp ce altii il accepta ca fiind ceva natural care va trece oricum de la sine (adica fara sa duca lupte interioare inutile).
Alte exemple:Ar fi sute de exemple, data fiind multimea de trairi interioare pe care oamenii au fost educati sa nu le accepte ca fiind ceva natural si trecator:- Chiar daca mi-e frica sa cunosc oameni noi, ma iubesc si ma accept asa cum sunt.
- Chiar daca ma simt neiubit si neinteles de cei din jur, ma iubesc si ma accept asa cum sunt.
- Chiar daca ma simt umilit din cauza aspectului meu fizic, ma iubesc si ma accept asa cum sunt.
- Chiar daca mi-e frica de viitor si ma simt foarte nesigur in ceea ce priveste ziua de maine, ma iubesc si ma accept asa cum sunt.
- Chiar daca nu sunt in centrul atentiei, desi mi-as dori asta foarte mult, ma iubesc si ma accept asa cum sunt.
- Chiar daca nu sunt casatorit(a), nu am banii mei si nu am o cariera la varsta la care consider ca ar fi normal sa am, ma iubesc si ma accept asa cum sunt.
…si asa mai departe cu toate lucrurile pe care refuzam sa ni le acceptam.
Bineinteles ca le vom lua pe fiecare in parte si vom cobori cat mai adanc in acel sentiment pana cand ni se va parea banal, natural si foarte usor de acceptat… pana vom inceta sa ne mai luptam cu el. Nu intamplator se spune ca “demonii priviti direct in ochi, se transforma in ingeri de lumina“.
Asa si demonii nostri interiori, nu vor decat acceptare si iubire,nu vor decat sa incetam lupta cu ei si sa-i vindecam si sa-i transformam in ingeri de lumina. Totul tine de iubire, acceptare, si nu in ultimul rand inteligenta.
3. Tema de casa:
1. Scrie pe o foaie principalele 3 LUCRURI care te enerveaza / le urasti / le dispretuiesti la cei din jur…. si cauta sa gasesti sub ce forma se gasesc acele lucruri in tine si afla situatiile si motivul pentru care ti le refuzi / reprimi.
            2. Gandeste-te cum ai putea folosi aceste lucruri constructiv in favoarea ta. …cu putina inteligenta si iubire (accceptare) orice rău se poate transforma in bine.
3. Incearca sa fii cat mai autentic cu putinta. …dar nu te invinovati / acuza daca nu reusesti din prima !!! (si nici din a 100-a, scopul tau este sa incerci). Cu cat vei reusi sa fi “mai tu insuti” in situatiile de zi cu zi, cu atat mai putine energii reprimate te vor afecta in momentele in care te astepti mai putin. Plus ca vei castiga toata acea energie pe care o risipeai zilnic in conflictele interioare. E mult mai inteligent sa strigi putin mai tare in momentele in care iti vine, decat sa urli ca un descreierat cateva ore mai tarziu sau cand te imbeti si toate impulsurile reprimate ies la iveala.
4. Lucreaza cu tine insuti fara a mai da vina pe cei din jur.“Nu exista adeversari exteriori, singurul si eternul adversar este cel interior“.
Tot ce ne enerveaza in exterior, nu face altceva decat sa scoata la iveala ce ne enerveaza la noi insine. Asadar e inutil sa mai aruncam vina pe ceilalti pentru suferinta si nefericirea noastra. Desi ii spunem “adversar”, nu e nevoie sa ne luptam cu el ca oricum n-avem sanse sa-l invingem, trebuie doar sa-l acceptam, iubim si, odata cu acestea, sa-l transfiguram. 
PS: Daca inca simti nevoia acuta de a arata acest articol celor din jur, deoarece consideri ei ar avea mai multa nevoie de schimbare decat tine… ai face bine sa recitesti totul de la inceput, cel putin de vreo 2 ori.
5. Nu mai invinovati / acuza / judeca /desconsidera pe nimeni. Nu mai da vina pe altii ! Nu e nevoie sa desconsideri neaparat persoane, poti sa ai sentimente dispretuitoare la adresa orcarui lucru. Poate judeci religia, sau politica care conduce tara sau orice altceva. Ce sa mai zic de judecarea propriilor impulsuri, mai ales a celor de natura sexuala. 
Totul are nevoie de acceptare ca si cum ar fi un dar de la Viata, sau de la Dumnezeu pe care avem posibilitatea sa-l facem cea mai mare binecuvantare din viata noastra, daca-l lasam sa se exprime prin noi. Orice lucru deschide oportunitati. Orice usa inchisa, deschide altele doua. Niciodata nu e nimic pierdut, intotdeauna Dumnezeu ne lasa o portita. Orice ai pierdut e irelevant atata timp cat nu-ti pierzi valorile interioare. (vorba aia “dragostea, speranta si credinta, insa (atentie!) dintre toate acestea, dragostea ramane cea mai de pret”)
6.  Nu te mai invinovati pentru impulsurile sexuale ! Nici nu le risipi !
Mai bine le-ai folosi energia uriasa in favoarea ta. Asadar fii smecher, fii destept, fii iubitor, fii VINDECATOR ! (dar nu .com ca e ocupat deja)
7. Iubeste si admira! E mai placut sa iubesti ceva la oameni decat sa invidiezi, sa judeci sau sa acuzi. Cand iubesti si admiri o calitate la un om, inseamna ca acea trasatura exista si in tine si acum e gata sa infloreasca. 
Iubirea era doar conditia de care avea nevoie pentru a incepe sa creasca. Reprimarile, invidia, ura si nemultumirea erau doar spinii care nu lasau acea calitate sa infloreasca, dar odata ca ai facut curatenie in gradina, florile sufletului tau pot incepe sa rasara.

Iar in final o poezie:

VREAU  SA  JOC
de Lucian Blaga
O, vreau să joc cum niciodată n-am jucat!
Să nu se simtă Dumnezeu
în mine
un rob în temniţă – încătuşat.
Pământule, dă-mi aripi:
săgeată vreau să fiu să spintec
nemărginirea,
să nu mai văd în preajmă decât cer,
deasupra, cer,
şi cer sub mine -
şi-aprins în valuri de lumină
să joc
străfulgerat de-avânturi nemaipomenite

ca să răsufle liber Dumnezeu în mine,
să nu cârtească:
“Sunt rob în temniţă!”
09. Parintele Justin Parvu - Despre viata vesnica - May 5, 2014 4:34:00 PM

10. Cea mai relaxanta melodie din lume - Apr 15, 2014 5:32:00 PM


Cercetătorii, filozofii și budiștii au căzut de acord în ceea ce privește activitatea tiranică a creierului nostru care dictează tot ceea ce se petrece în corpurile noastre și este singurul responsabil pentru stările de stres și anxietate pe care le experimentăm, deseori fără cauze exterioare reale. Mai simplu spus, dacă nu intrăm într-o dispută asupra naturii eu-lui, noi suntem cei responsabili pentru imposibilitatea de a fi prezenți și de a nu ne lăsa purtați inconștient de conexiunile neuronale care dictează stări sufletești nedorite.Și pentru că nu putem fi cu toții capabili să ne autocontrolăm, inventăm mijloace de control sau calmare. Astăzi, vă prezentăm o melodie de numai opt minute care se presupune că are capacitatea de a ne oferi starea de calm de care avem nevoie, realizatorii ei susținînd că e vorba de cea mai relaxantă melodie înregistrată vreodată. Într-o combinație de armonii, ritmuri și bași, melodiaWeightless, creată de Marconi Union, ajută la încetinirea pulsului, la reducerea tensiunii arteriale și contribuie la diminuarea nivelului de cortizol din organism, cunoscut și sub denumirea de hormonul stresului.  Trupa britanică a lucrat împreună cu o echipă de specialiști în terapia sunetelor la crearea acestei melodii, care reușește să calmeze ritmul respirației și să reducă activitateacerebrală.Conform declarațiilor lui Lyz Cooper, fondatoarea British Academy of Sound Therapy, Weightless a fost creată pe principii științifice și muzicale cunoscute ca avînd, individual, efecte relaxante asupra minții. Melodia conține un ritm susținut care începe la 60 de bătăi pe minut și gradual scade la 50. Alegerea lor a fost determinată de dorința ca inima să își regleze automat bătăile după acest ritm. Pauzele dintre note au fost alese pentru a crea sentimente de euforie și comfort, iar în melodie nu există bucăți repetitive, ceea ce permite creierului să-și încetinească activitatea deoarece nu mai încearcă să previzioneze automat ritmul care urmează. Elementul final al melodiei îl reprezintă murmurul pe frecvențe joase folosite în cîntecele budiste.În urma unui experiment efectuat pe un grup de 40 de femei care au ascultat Weightless, oamenii de știință au observat o reducere cu 65% a stării de anxietate.articol preluat de pe http://www.breinz.ro/cea-mai-relaxanta-melodie-din-lume


11. Mike Adams – Dumnezeul launtric - Mar 28, 2014 5:19:00 PM
Mike Adams – Dumnezeul launtricAstazi va propun un film care va va da mult de gandit. Cine are timp sa-l urmareasca va constata ca ceea ce se spune in acest clip este extrem de incitant. Sunt analizate, pe de o parte, cele spuse de unii dintre cei mai reprezentativi fizicieni ai zilelor noastre si realitatea in care intervine constiinta, spiritul sau meditatia.Oricum, filmul nu va va dezamagi indiferent de opiniile voastre.
Vizionare placutaRead more: http://filedelumina.ro/2014/03/20/mike-adams-dumnezeul-launtric/#ixzz2xHLemRlg

12. Cobra - Informatii legate de Eveniment - THE EVENT - Mar 27, 2014 2:42:00 PM
Cobra - Quarantine Earth Endgame - 11 martie 2014
Este precaut acum să eliberez anumite informatíi care vor duce multă claritate întregii situaţíi privind Evenimentul (The Event) şi dinamica tensiunii dintre Forţele Luminii şi cele ale întunericului. Cu toate că aceste informaţii ar putea fi şocante pentru anumite persoane, timpul a sosit pentru ca oamenii să ştie adevărul pentru că numai cînd adevărul este cunoscut se pot rezolva anumite situaţii.

Pentru a înţelege complet situaţia pe această planetă avem nevoie să ne întoarcem la o perioadă specifică a Istoriei Galactice cînd forţele obscure au fost create. Ei au ales sistemul stelar Riegel din constelaţia Orion ca principala lor fortăreaţă de unde au controlat imperiul galactic.

Au descoperit curînd, că luînd ostatici, li s-a dat cea mai eficientă pîrghie împotriva forţelor Luminii pentru că forţelor Luminii ii păsa de oamenii lor şi au încurcat acţiunile lor de multe ori aşa încît fiinţele de Lumină care erau luate ostatici de către întuneric să nu fie rănite.

Forţele obscure au dezvoltat pîrghia mecanismului de ostatici şi în acelaşi timp au dezvoltat tehnologii de armament exotice care aveau ca si consecinţe prăpădul pe cuprinsul Galaxiei, distrugînd planete întregi, ştergînd civilizaţii întregi.

La un anumit punct ei au dezvoltat cea mai eficientă pîrghie a mecanismului de ostatici. Ei au cerut ca Sursa să înceteze să le dea informaţii Maeştrilor Ascensionaţi şi Confederaţiei Galactice despre activităţile clandestine şi planurile forţelor întunericului şi au ameninţat, că dacă nu, vor distruge sectoare mari ale Galaxiei.

De atunci, forţele Luminii au încetat să mai primească informaţii despre anumite părţi ale activităţii forţelor întunericului. Asta a creat o separare a energiilor cosmice dintre Lumină şi întuneric prin toate dimensiunile şi a fost începutul dualităţii. În cea de-a 5-a dimensiune şi mai sus, întunericul s-a manifestat doar ca absenţă a informaţiei şi lipsa înţelegerii de cum s-ar fi putut rezolva situaţia cosmică. De atunci încoace, anumite rase au început să creadă că întunericul şi suferinţa sînt un ingredient necesar al experienţei vieţii, aşa cum se lasă noaptea după zi şi ziua urmează după noapte.

Aceasta a permis forţelor întunericului să transforme puterea din Riegel în prima carantină adevărată unde nici o Lumină nu putea să intre deoarece Fiinţele Ascensionate nu primeau informaţii despre activităţile desfăşurate pe Riegel şi de aceea nu puteau trimite Lumină şi Iubire pentru a vindeca situaţiile de acolo. În secret, forţele obscure au dezvoltat cea mai mortală armă de acolo, bomba "strangelet".

Bomba strangelet este un conglomerat de quarci grei, numiţi quarci ciudaţi:

http://en.wikipedia.org/wiki/Strange_matterce este bomba strangelet : http://www.wisegeek.com/what-is-a-strangelet.htm
Cînd acest conglomerat este supus la presiuni şi temperaturi extreme porneşte un lanţ de reacţii de schimbare a materiei ordinare în materie ciudată:

http://en.wikipedia.org/wiki/Strangeness_production
Dacă o asemenea reacţie în lanţ nu ar fi oprită, doar o bombă strangelet ar putea anihila întregul univers cunoscut. Din fericire, forţele Luminii au avut întotdeauna tehnologie pentru a limita drastic raza de acţiune a bombei strangelet. Totuşi, o bombă strangelet este mult mai mortală decît o bombă termonucleară.

După milioane de ani, forţele întunericului au produs cîteva bombe strangelet fizice şi mult mai multe eterice şi le-au depozitat pe Riegel.Acum 25'000 de mii de ani ei au creat a doua fortăreaţă de carantină pe planeta Terra şi au transportat o parte din bombele lor strangelet şi alt armament exotic aici. Acest armament a fost motivul real pentru care Confederaţia Galactică nu a intervenit pe perioada holocaustului Nazist, în momentul exploziilor de la Hiroshima şi Nagasaki, purgatoriul stalinist sau genocidul din Rwanda. În acele timpuri Confederaţia Galactică nu ştia cu exactitate ce armament posedă întunericul, ştia numai că,  dacă intervin, s-ar putea ajunge la consecinţe dezastruoase.

Prin secolul al 20-lea, Confederaţia a început să înlăture obstacolele unul cîte unul pentru Primul Contact pînă cînd în 1995 erau pregătiţi să facă mişcarea. Aceasta a declanşat o alarmă roşie printre acţiunile Archonilor celor mai de vîrf de pe Terra din acel moment şi au decis să cheme toate forţele întunecate rămase în Galaxie să apere Carantina de pe Terra. Asta a rezultat în aşa numita Invazie din Congo din 1996.

Pentru o perioadă scurtă de cîţiva ani, forţele obscure au reuşit să controleze majoritatea sistemelor stelare pe o rază de 1000 de ani lumină în jurul Planetei Terra, cu excepţia Sistemului Stelar Sirius. Au reuşit chiar să invadeze Clusterul Stelar Pleiade în 1996 şi arăta cam aşa:

http://www.youtube.com/watch?v=FGBhQbmPwH8http://www.youtube.com/watch?v=sdbsP86XzA8&list=RDOnsnZvR4X68Acesta a fost un şoc enorm pentru rasa Pleiadelor pentru că ei trăiseră sute de mii de ani în pace pînă la momentul invaziei.

Rigelienii au luat chiar şi un număr mic de ostatici pleiadeieni, i-au transportat pe Terra în bazele militare adînc subterane din sud-vest şi i-au implantat cu microchip-uri. Cam în acest fel ar fi putut arăta baza din Dulce în 1996 sau 1997:

http://www.youtube.com/watch?v=gAjR4_CbPpQConfederaţia Galactică a eliberat Pleiade în 1999 şi Rezistenţa a eliberat captivii pleiadeieni din Dulce şi alte baze în 2001, dar rasa pleiadeiană avea nevoie de cel puţin o decadă pentru a se recupera complet din şoc şi să fie capabilă să participe pe deplin active  în operaţiile Confederaţiei galactice pentru eliberarea Planetei Terra.

În perioada de timp dintre 1996 şi 1999, toate bombele strangelet rigeliene şi alt armament exotic au fost transferate pe Terra. Marea majoritate a armamentului exotic fizic a fost înlăturat de către Rezistenţă pînă în 2004, dar o mare parte a armamentului exotic eteric a rămas pînă de curînd.

Printre alte arme exotice aş menţiona armele scalare fizice de antigravitate. Toate au fost eliminate pînă în 2004 şi Rezistenţa nu mai permite nici un fel de asemenea arme să fie realizate de către complexele militare industrializate, niciodată. Rezistenţa sprijină dezvoltarea tehnologiei antigravitaţionale pentru scopuri pacifiste:

http://m.disclose.tv/news/Boeing_Antigravity_propulsion_comes_out_of_the_closet/100519#DTVDin 1999, Maeştrii Ascensionaţi, Confederaţia Galactică şi Mişcarea de Rezistenţă înlătură activ straturi după straturi de tehnologii exotice eterice de pe Carantina Terra. De fiecare dată cînd un strat este înlăturat, Maeştrii Ascensionaţi primesc informaţii despre următorul strat, de la Sursă. Atunci personalul Confederaţiei şi Rezistenţei înlătură acel strat eteric următor. Acest proces a fost în desfăşurare în acelaşi fel pînă cînd acum cîteva săptămîni s-a realizat o penetrare drastică.

Maeştrii Ascensionaţi au primi informaţii de la Sursă despre TOATE forţele eterice obscure rămase şi tehnologiile lor. Aceasta a dizolvat, efectiv, fundaţia de bază a sistemului realităţii dualităţii şi a eliminat fundaţia puterii Archonilor de vîrf de pe această planetă. Realitatea nebunească a întunericului în opoziţie cu Lumina vor colapsa cît de curînd şi atunci va rămîne numai Lumina şi toată suferinţa va fi eliminată pentru totdeauna.Din 8 martie 2014 a mai rămas numai un singur ultim strat de Archoni eterici şi armamentul lor exotic. Marea majoritate a reptilienilor eterici a fost eliminată, majoritatea tehnologiilor lor a fost eliminată, mai este în principal un grup mic de Archoni nebuni cu armele lor eterice exotice. Dacă au bombe strangelet sau altceva care ar fi nuclear, aceste informaţii sînt reţinute pentru motive de securitate. Acesta este unicul factor care rămîne şi previne Evenimentul acum. Cît va dura acest ultim strat este la fel de neclar pentru aceleaşi motive.

Pe planul fizic, totul este pregătit pentru Eveniment. Este şi o flotă vastă de nave ale Confederaţiei care înconjoară Terra. Sînt aproximativ 5 miliarde de nave fizice invizibilizate, poziţionate în regiunea LEO (Low Earth Orbit - Orbita Joasă a Terra - N.T.):

http://en.wikipedia.org/wiki/Low_Earth_orbit
Pe lîngă asta, sînt aproximativ 120 de milioane de nave invizibilizate ale Confederaţiei în regiunea dintre linia Karman

http://en.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1rm%C3%A1n_line
şi limita Armstrong:

http://en.wikipedia.org/wiki/Armstrong_limit
Numărul şi poziţiile strategice ale navelor invizibilizate ale Confederaţiei din troposferă şi pe suprafaţa planetei rămîn strict confidenţiale de moment.

Cînd va apărea prima fisură în stratul defensiv eteric al Archonilor, evenimentele se vor succeda cu rapiditate. Putem aştepta următoarele desfăşurări izbucnind în succesiune rapidă, nu neapărat în această ordine:

- Declasificare de tehnologii medicale extrem de avansate şi eficiente în mass-media principală.

- Dovezi de necontestat ale existenţei Atlantis eliberate prin mass-media principală.

- Dovezi de necontestat ale existenţei civilizaţiilor extraterestre, eliberate prin mass-media principală, cel mai probabil din dosarele secrete ale NSA, de către Snowden sau alţi trăgători de alarmă.

- Unităţi de energie gratuită complet funcţionale pentru domiciliu, de vînzare prin website-uri publice.

- Arestarea sau înlăturarea fizică a membrilor de vîrf ai Cabalei, cu notificarea în mass-media principală.

- Resetarea financiară globală.

- Evenimentul.

Pentru a grăbi procesul, forţele Luminii mi-au cerut să încep »apăsarea punctelor de acupunctură ale declasificării«. Voi apăsa pentru început două dintre ele.

Primul, sînt în contact cu un grup foarte puternic pozitiv cu capabilităţi financiare substanţiale, infrastructură de producţie şi plan strategic pentru a porni producţia de masă şi punerea dispozitivelor, permisibile, de energie gratuită, la dispoziţia maselor. Ei caută inventatori cu echipamente de supraunitate, în funcţiune, care pot fi puse în producţie de masă foarte repede. Dacă există inventatori cu integritate personală care pun eliberarea planetei înaintea profitului, nu se tem de Cabală şi au prototipuri funcţionale de supraunitate care să fie scalabile şi reproduse cu uşurinţă, mă pot contacta la [email protected]

Al doilea, există un anumit proiect care implică Rezistenţa şi populaţia de la suprafaţă. Dacă sînt oameni care au avut contact fizic cu Rezistenţa sau reţeaua Agarthană din 1996, ei mă pot contacta la [email protected]

Pe planul fizic, situaţia de la suprafaţa planetei atinge încet maximul. Cabala a mers mult prea departe şi ultimatumuri au fost emise de către Forţele Luminii. Cabala avea nevoie de o demonstraţie a unei versiuni blînde a tehnologiei stardust (praful stelar - N.T.) şi le-a fost dată gratuit:

http://www.washingtonpost.com/world/national-security/attorney-general-eric-h-holder-hospitalized/2014/02/27/3e826da6-9fce-11e3-9ba6-800d1192d08b_story.html
Aici e nevoie să adaug că stardust poate fi utilizată nu numai să blocheze sau să dezactiveze membrii Cabalei ci şi să vindece oameni. Stardust poate vindeca majoritatea cauzelor de durere cronică în 15 minute. Este timpul ca oamenii să CEARĂ această tehnologie să fie eliberată pentru a aduce vindecarea umanităţii. Vor fi multe alte tehnologii avansate care vor fi făcute public în curînd şi Militarii Pozitivi din Egipt au făcut primul pas în această direcţie, în ciuda tuturor încercărilor de a-i discredita:

http://www.theguardian.com/world/2014/feb/28/egypt-unveil-device-detects-cures-aids
Existenţa acestor dispozitive mi-a fost confirmată în mod direct de surse din Dragon şi surse din Nobilimea Albă din Egipt.

Oamenii devin, în sfîrşit, conştienţi de acţiunile Iezuite sprijinite de mercenarii Blackwater şi Academi din Ukraina care au căutat să păcălească Ukraina şi Rusia într-un conflict militar:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2576490/Are-Blackwater-active-Ukraine-Videos-spark-talk-U-S-mercenary-outfit-deployed-Donetsk.html
Unul din motive este că Iezuiţii caută să şteargă Biserica Ortodoxă Rusească din Ukraina şi să o înlocuiască cu prietena iezuită Biserica Catolică Grecească din Ukraina:

http://henrymakow.com/2014/03/Israel-Shamir-Counter-Coup-in-Crimea%20.htmlhttp://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Greek_Catholic_Church
Celălat motiv este că Iezuiţii caută să anexeze Ukraina la Uniunea Europeană, care este o creaţie Iezuită:

http://www.djeppink.eu/en/blog/we-are-all-jesuits
Sînt multe grupuri cu capabilităţi militare puternice care devin foarte nervoşi pe Cabală şi forţele Luminii nu pot şi nu îi vor opri deloc, aşa că aceste grupuri, cel mai probabil, vor începe să înlăture membri ai Cabalei de pe planetă, dacă nu au făcut-o deja şi nu vor aştepta scenariul arestărilor în masă şi Evenimentul. În acest punct e nevoie să adaug că numai aproximativ 10% dintre Iezuiţi aparţin forţelor întunericului şi mulţi membri ai Cabalei sînt infiltraţi în reţeaua Illuminati împotriva propriei voinţe aşa că aş ruga grupurile numite să folosească discernămîntul în operaţiile lor de înlăturare a Cabalei.

Unul dintre aceste grupuri a comunicat că numai dacă încă o singură persoană moare ca rezultat al acţiunilor mercenarilor Blackwater/Academi în Ukraina, vor începe eliminarea mercenarilor şi dacă asta nu e suficient, vor începe eliminarea membrilor de vîrf ai Cabalei unul cîte unul.

Alt grup l-a sfătuit pe Putin ca în loc să rezolve conflictul militar din Ukraina, ar fi indicat să trimită agenţi Spetsnatz să înceapă eliminarea membrilor Cabalei.

Un misterios "binefăcător necunoscut" a contactat anumite grupuri mafiote şi i-au jurat supunere acestuia şi au întors spatele sponsorilor precedenţi, IllumiNazi şi Iezuiţii.
Mai sînt cel puţin încă două grupuri pregătite de acţiune şi nu le voi numi în concret.

Aşa cum a spus Fulford, săptămîna trecută: "Între timp să privim cum cabaliştii seniori se topesc unul cîte unul".
Sursa:http://istoriagalactica.blogspot.com.es/search/label/Cobra%20%C3%AEn%20limba%20rom%C3%A2n%C4%83

13. Bomba iubirii explodeaza - Mar 27, 2014 1:37:00 PM
24 martie 2014, de Lauren Gorgo Bomba IUBIRII explodeazaEchinoctiul din 20 martie a fost ceva cu adevarat special. El este intotdeauna un portal puternic pentru inaltare, deoarece e un moment de echilibrare a energiilor sacre feminina/masculina din interior, dar, pentru ca acum suntem foarte ferm ancorati in constiinta Unimii, puterea contopirii din acest an a fost ca o explozie totala de IUBIRE si a putut fi cu adevarat simtita in acea zi, intr-un mod amplificat si aproape ironic.Deoarece la Luna Plina de dinaintea echinoctiului ne-am deschis, pentru a intregi diviziunea dintre inima si mintea noastra, IUBIREA s-a revarsat asupra echinoctiului si a umplut reteaua planetara, cu un sentiment palpabil de deschidere, iubire, compasiune, conectare, sensibilitate, ce a fost aproape suprareal. Pur si simplu, a fost raiul pe Pamant, chiar daca pentru scurt timp.Dar, la fel ca orice explozie uriasa, aceasta bomba de IUBIRE a curatat parti din viata si din corpul nostru, atat personale cat si globale, care nu sunt in rezonanta cu IUBIREA… iar consecintele ei inca mai persista, in timp ce scriu aceste randuri.Trecem dincolo de forta gravitationala a fricii, putin cate putin, iar aceasta infuzie recenta de IUBIRE are o importanta capitala pentru acest proces, chiar daca a starnit unele taratoare. De fiecare data cand, dupa o infuzie de IUBIRE, apare la suprafata un contrast total, el este intotdeauna rezultatul puterii purificatoare a IUBIRII. Aceasta nu e neaparat o finalizare usoara a unei tranzitii lungi, ci una care incepe sa fie resimtita din ce in ce mai bine. Iar lucrurile urmeaza sa se amelioreze si mai MULT, deoarece fiecaruia dintre noi ii sunt prezentate oportunitati de a lua masurile fizice necesare pentru a invinge cea mai profunda problema a noastra… chestia (emotia) fundamentala… rana de baza, ce ne-a tinut prinsi in roata karmica, multe vieti.Viziunea rapida si instantanee a Raiului, care ni s-a aratat – acea ridicare de scurta durata a vălului, din ziua echinoctiului – a vestit ceea ce urmeaza sa vina. A fost o dovada mica despre ceea ce se ancoreaza foarte ferm in viata noastra fizica, in acest nou anotimp, dar ea e resimtita si ca o incurajare, care sa ne sustina in vederea schimbarilor uriase ce ne asteapta… pentru ceea ce eu cred ca va fi o amorsa pentru urmatorul val de evenimente foarte importante, stabilite pentru aprilie.Am aflat foarte multe despre schimbarile fizice ce vor apare luna urmatoare – si, chiar daca evenimentele de pe cer imi depasesc, de obicei, puterea de intelegere, un lucru pe care nu-l pot ignora este intensitatea lor evidenta. De asemenea, nu pot ignora viziunile pe care le-am primit de cand a inceput 2014 si sentimentele mele legate de acele viziuni… cea mai izbitoare si mai repetitiva dintre ele implica o scena in care Christos coboara de pe cruce.La inceput, m-am gandit ca poate devenisem constienta de „sfarsitul suferintei” – care e atat de palpabil de aproape si sunt sigura ca are legatura – dar natura captivanta a acelor viziuni m-a indemnat sa privesc mai atent si, cand am facut asta, am fost foarte uimita de corelatiile care au inceput sa apara… lucruri ce pareau prea sincronice, ca sa fie ignorate.De exemplu:Pe langa faptul ca in aprilie sunt două eclipse, „se intampla” ca, anul acesta, duminica Pastelui (sarbatorirea invierii constiintei Christice) sa fie pe 20 aprilie, fiind urmata imediat de acea remarcabila Cruce Cosmica cardinala, despre care vorbesc toti astrologii, care va fi exacta la 13 grade in Berbec (foc), Rac (apa), Balanta (aer) si Capricorn (pamant).  Cand mi-am contemplat viziunea, in raport cu aceste evenimente apropiate, am inceput sa-mi dau seama ca ar putea fi o corelatie intre coborarea lui Christos de pe „crucea” din ochiul mintii mele… si „crucea” cosmica din ceruri, care incepe chiar in – sau in apropiere de – Duminica Pastelui.Mai mult decât atat, am inceput sa atrag informatii care m-au condus la intelegerea faptului ca numarul 13 nu e doar o coincidenta si ca exista o legatura mult mai importanta decat am crezut initial…Magicul 13 – versiunea remixataPoate ca va mai amintiti, din rapoartele mele anterioare, Cele Sapte Surori din Constelatia Pleiadelor s-au referit de multe ori la numarul 13 ca fiind „frecventa inaltarii”… pe care l-au mai numit numarul IUBIRII universale. De asemenea, se stie foarte bine ca 13 reprezinta moarte si inviere/sfarsituri si inceputuri (ganditi-va la cartea a 13-a, a „mortii”, din tarot), codul lui Christos (ganditi-va la cei 13 apostoli) etc.Treisprezece e foarte semnificativ nu doar in alchimie, caci el a constituit si o parte foarte mare a prioritatii din intregul an 2013 (in mod constient sau nu), cand multi dintre noi si-au activat a 13-a catena din ADN si chakra a 13-a aferenta, petrecand 12 luni intregi, pentru a se adapta la vibratia lui 13 si pentru a studia felul in care acest numar sacru si puternic joaca un rol cu totul vital si recunoscut, in matricea geometrica sacra, a corpului nostru.Dar, asa cum am spus mai devreme, referitor la 13 aprilie… si, apropo, Duminica Floriilor, care este inceputul saptamanii sfinte ce conduce la (vibratia 13) moartea si invierea lui Christos, se intampla sa pice pe 13 aprilie… este foarte fascinant faptul ca, in Crucea Cosmica cardinala ce se apropie, fiecare planeta implicata ajunge la unghiuri de exact 13 grade. Abia dupa ce am citit cel mai recent si mai uimitor articol al lui Simone Mathew (http://www.universallifetools.com/), despre Crucea cardinala, am inceput insa sa inteleg, cu adevarat, proportiile colosale ale acestui eveniment si cat de central (la modul propriu) este 13, pentru eliberarea noastra…Iata ideile la care fac referire:[In imaginea din articol, doar in cercul central este scris numarul 13. Cercul de mai jos e preluat de aici http://www.davidicke.com/forum/showthread.php?t=112808&page=2, fiind singurul cerc cu 13 central, gasit pe internet. N.tr.]Imagini inline 1In timpul Alinierii Crucii Cosmice cardinale, constiinta noastra e indreptata dincolo de planul fizic 3D, pe masura ce devenim constienti pana la sfarsit, de a 13-a sfera centrala din Cubul lui Metatron. A 13-a sfera (cercul din centru) reprezinta moartea si renasterea, sfarsiturile si inceputurile, fiind campul de IUBIRE ce se raspandeste in intreaga Creatie, in toate directiile timpului si spatiului.Prin intermediul numarului 13 din Crucea Cosmica Cardinala, ciclurile noastre actuale stelare/galactice/cosmice conlucreaza cu noi, in scopul de a ne trezi propriile radare si a ne acorda antenele la un adevar stravechi, profund si foarte pretuit; un adevar cosmic, bazat pe fundatiile IUBIRII – si o veneratie profunda pentru toate formele de VIATA.Niciodata nu am stiut vreun lucru in mod sigur, dar eu/voi/noi ar trebui sa fim prosti, incat sa ignoram toate aceste semne ca se intampla ceva semnificativ si ca va avea un impact si mai mare pe – sau in jur de – 20 aprilie, ziua concreta de sarbatorire a inaltarii. In fiecare an ce a condus la acest an, presupun ca Pastele este un moment fundamental evident, in calatoria noastra in 5D, dar imaginea din ceruri din acest an depaseste toti anii anterioari… adica, 13 inseamna activitate.Este un numar pe care putem conta pentru schimbari importante si, in acest caz, par sa fie finale… adevaratul sfarsit al sfarsitului/inceputul inceputului.Iar el nu se sfarseste acolo…Cea mai recenta conversatie a mea cu Consiliul coincide si ea de minune cu gandurile si sentimentele mele referitoare la acest magic 13…In principiu, ei au spus ca la echinoctiu suntem total cufundati in „constiinta” noului Pamant… ca am indurat o calibrare emotionala si mentala foarte riguroasa, via Venus si Mercur retrograd, dar trecutul este efectiv in spatele nostru, iar singurul aspect din noi care ramane sa fie adus, in intregime, in aliniere cu noul, e fizicalitatea noastra… si asta e ceea ce ne aduce acest nou anotimp.Asadar, daca 20 martie a insemnat momentul de eliberare de vechea constiinta, as merge atat de departe, incat sa spun ca 20 aprilie – sau in jurul acestei date – ar putea fi momentul de eliberare de aspectele fizice ale acelei constiinte. Cu alte cuvinte, ceea ce ne asteapta si, totusi, a inceput deja (fiind si finalizat, la un nivel), este invierea vietii noastre fizice, incepand cu biologia noastra.Acest lucru mi-a fost explicat in felul urmator: mai intai a trebuit sa ne ancoram constiinta atat de total in unitate, incat sa putem aduce JOS frecventele necesare pentru a face din acest an,primul an al tuturor lucrurilor noastre. Pana in acest moment, ne-am adus pe noi SUS, la nivelul frecventei, ridicandu-ne vibratia pana la punctul de referinta al tranzitiei noastre la unitate, dar acum… dupa echinoctiu… suntem total aliniati cu constiinta adevarului… adica, nu e cale de intors… ceea ce inseamna ca sinele si viata noastra fizica pot urma, ascultatoare.Aici, pentru a ramaneChiar daca lucrurile inca sunt ciudate si inconfortabile (fizic), sunt sigura ca este evident faptul ca exista o noua energie (a IUBIRI) in oras… care, in sfarsit, este aici pentru a ramane.La recenta Luna Plina, a existat chiar un efort brusc si important de evolutie, ce a catalizat aparitia noastra in deplinatatea adevarului (unitatii), iar acest proces a fost foarte solicitant. Potrivit pleiadienilor, acel eveniment ne-a influentat aparitia, intr-un mod foarte precis.Ei mi-au spus ca aspectul influent, de Luna in Fecioara, ce a parut sa reverbereze pe intreaga planeta, zile la rand, a asigurat de fapt un punct de iesire din vechea realitate si ca acest punct de iesire l-a eliberat pe fiecare dintre noi, de ceea ce ei numesc „faza de punere in ordine”. De la inceputul lui 2014 – si chiar inainte de asta – ne-am concentrat in mod absolut deliberat, pe a nu lasa nicio piatra neintoarsa, inainte sa apara iuresul noii vieti… si, din fericire, acea faza e deja incheiata.Am reusit sa ne eliberam de acele ultime lanturi ce au mentinut erele de dependenta de creatiile noastre din trecut, de toate experientele noastre pamantesti, ce ne-au pregatit cum se cuvine si in totalitate pentru acest moment… pentru descoperirea SINELUI nostru adevarat, autentic.Noua holograma umanaAdăugaţi o legendăPe masura ce efectul de unda al marelui crescendo al energiilor lunii aprilie incepe sa se reverse asupra fiecarui suflet de pe planeta, mi se spuns ca schimbarea va deveni repede evidenta… ei bine, mai evidenta, s-ar cuveni sa spun, intrucat lumea din jur deja a inceput sa se rastoarne, pregatindu-se pentru destramare in masa. Dar aceste schimbari vor insemna, de buna seama, ceva diferit pentru fiecare persoana, in functie de faptul ca suntem sau nu acordati la holograma umana veche (3D) sau noua (5D).Acest lucru mi-a fost explicat astfel: pentru cei care sunt pregatiti pentru tranzitia fizica – reinnoirea corpului fizic – echinoctiul a servit ca foarfece, necesara pentru a ne taia legaturile cu falsa holograma umana… cea in care boala, decaderea si moartea sunt cumplite. Eliberarea noastra de acea paradigma de gandire a fost nu doar vitala, ci si o performanta cu totul uriasa… si doar cei care au ajuns aici au o intelegere deplina despre ce a necesitat, cu adevarat, sa ne desprindem de minciuna despre adevaratele capacitati ale corpului omenesc.Pentru aceia dintre noi care au fost in fruntea calatoriei spre unitate… si, daca cautati in jur sau va scanati campul energetic, e posibil sa sesizati ca acele concepte 3D (limitari biologice) nu mai sunt deloc atat de convingatoare cum au fost chiar si inainte de echinoctiu. Si asta (in esenta) deoarece incepem sa ne armonizam celulele cu holograma unitatii, in care IUBIREA universala devine hrana pentru corpul nostru fizic si modul primar de hranire a noii noastre forme.„Voi sunteti cei carora le spunem, ridicati-va, ca sa simtiti aceste sentimente noi, caci ele sunt servitorul si ghidul vostru… ele va conduc in tara fagaduintei, asa cum ati stiut candva ca o vor face. Sentimentele noutatii si autenticitatii sunt sentimentele pe care le-ati asteptat indelung si pentru obtinerea carora ati muncit intr-un mod inimaginabil de greu, iar pentru asta vrem sa va asiguram ca tot ceea ce visati ca e posibil, devine posibil.” – Consiliul Suprem PleiadianReinnoireaAflu ca, atat timp cat se desfasoara recalibrarea fizica, fiecare dintre noi va trebui sa inceapa in curand procesul de reinnoire… simt ca aceasta va fi prioritatea noastra principala in tot acest anotimp, pana la Solstitiul din iunie… si ca el va avea loc intr-un mod propriu si unic fiecaruia.Consiliul mi-a impartasit ca acesta va fi o miscare de reinnoire in masa si ca multi dintre noi isi vor da seama de potentialul lor biologic, in timpul acestui val… in orice caz, ei subliniaza faptul ca acesta este un val in desfasurare, ce va continua sa se propage in omenire pentru un timp si ca el va indeplini doar planul sufletului nostru… insemnand ca vor fi unii care vor urma un drum mai lent spre aceasta destinatie.„Spunem asta nu ca sa va abatem, ci ca sa va amintim ca, de-a lungul anilor, trupul a acumulat o cantitate considerabila de stres si, in multe cazuri, a suferit. Durata serviciului (vindecarii) va fi proportionala cu gradul lui de deteriorare.Nu vrem sa va ganditi ca procesul de reinnoire este neaparat de durata – caci, in mod sigur, comparativ cu tot ce a necesitat pentru a ajunge aici, acest lucru va parea o licarire de bucurie –dar vrem sa precizam ca, in ceea ce priveste biologia inaltarii, toti aveti propriul drum si proces, iar acest lucru ar trebui sa-i fie foarte clar, fiecaruia dintre voi.Unii dintre voi vor avea nevoie de foarte putin, ca vindecare, iar altii vor avea nevoie de mult. La aceasta, noi spunem… dati voie, dati voie, dati voie. – CSPMesajele pe care le primesc sunt clare: nu fiti convinsi de drumul altuia, caci, in mod cert, toti suntem unici. Acestea fiind spuse, acest aspect (fizic) al aparitiei noastre are o nota clara de urgenta, deoarece sunt foarte multe lucuri de intrebuintat, foarte multe de trait, foarte multe lucruri de care sa ne bucuram in acest an… in special pentru cei care se implica mai mult in noua conducere (a IUBIRII).Nu am senzatia ca acest anotimp/aceasta etapa a invierii noastre va fi deosebit de usoara sau comoda, DAR, deja este oarecum mai suportabila ca in trecut, deoarece: 1) energia IUBIRII este, in sfarsit, dominanta si 2) putem simti ca se apropie un punct final, avand sentimentul distinctiv ca acesta este, in realitate, inceputul adevaratei noastre vieti si poate chiar si a primei noastre primaveri adevarate (pentru cei din emisfera nordica).Chiar daca stim ca vom trece prin ceva dureri de crestere, concomitent, vom incepe de asemenea sa ne bucuram de bogatia adevarului nostru autentic, de recuperarea unicitatii sufletului nostru si de increderea de a ne revendica valoarea, ca sori ai lui Christos… Dumnezei creatori in corp fizic.„Sunt atat de multe lucruri pe care sa le asteptati cu nerabdare, incat abia asteptam sa impartasim urmatoarea parte a calatoriei cu voi; totusi, va vom lasa deocamdata cu aceste cuvinte: nu va intoarceti la nicio stare trecuta, ci va intoarceti la adevarata voastra stare, de perfectiune personala purificata.Deveniti ceea ce, pana acum, doar ati visat. In momentele care urmeaza, fiti perspicaci in toate intreprinderile voastre, caci nu veti mai cunoaste nimic in acelasi fel.Da, schimbarile fizice din viata si din lumea voastra fizica sunt dintre cele mai satisfacatoare, dar am mai putea adauga ca: e doar adevaratul inceput al adevaratei vieti.Stati o clipa, pentru a va delecta in cunoasterea faptului ca VOI sunteti tot ceea ce VOI ati asteptat si ca VOI ati meritat, cu prisosinta, asteptarea! – CSP Imagini inline 1ThinkWithYourHEART.com © Expect Miracles, Inc. 2014 Toate drepturile rezervate.http://groups.yahoo.com/group/editura_foryou/messages
14. Mark Gungor - Creierul Barbatului VS Creierul Femeii - Mar 12, 2014 2:41:00 PM
Seminar tinut de Mark Gungor, un american ce este preot si tine seminare despre casnicii, evidentiind problemele de cuplu prin situatii normale pe care le parodiaza. Vezi mai multe peTeava.ro Vezi mai multe peTeava.ro Vezi mai multe peTeava.ro
15. Drunvalo Melchizedek – Combinații de alimente, exerciții și spiritualitate - Mar 12, 2014 9:12:00 AM


Drunvalo Melchizedek dorește să ne conștientizeze prin această transmisiune de importanța combinării alimentelor, a exercițiilor fizice, efectul acestora în viață și lucrările spirituale fiindcă aceste două lucruri vitale vieții noastre au efect direct asupra percepției Realității.
În afară de beneficiile la nivel spiritual, este evident că există nenumărate beneficii asupra îmbunătățirii sănătății trupului nostru, atunci când învățăm să mâncăm corect. Astăzi, majoritatea oamenilor mănâncă pe fugă, ce apucă, ghidați doar de poftă, de gust sau de comoditatea alimentului găsit la colțul străzii. Din păcate, asemenea obiceiuri sunt extrem de dăunătoare.
Vă rog să urmăriți clipul, s-ar putea să vă pună pe gânduri și poate unii dintre cei ce privesc clipul chiar vor urma aceste sfaturi.

)

Articol preluat de pe : http://filedelumina.ro/2014/03/11/drunvalo-melchizedek-combinatii-de-alimente-exercitii-si-spiritualitate/
16. Semnale de Lumina Amintiri de Acasa - Mar 12, 2014 9:06:00 AM
~Doar sa fii~O viziune superioaraSalutari, dragilor. Sunt eM.Sunt atat de incantat sa ma aflu astazi aici. Sunt atat de multe lucruri care incep sa se deschida pe Pamant si noi va vom impartasi cate ceva despre urmatorul pas al omenirii. Se apropie cu viteza iubirii, care e putin mai mare decat cea a luminii. Chiar si Einstein stia asta. Se intampla atat de multe datorita miscarii, a inaltarii si a capacitatii voastre de a lasa sa treaca energia complet prin corpul voastru, fara sa trebuiasca sa simtiti efectele negative. Ati facut o treaba incredibila pana in acest punct – cateodata, mai ales, prin ignorarea ei; o da! oamenii pot privi in partea cealalta foarte usor – dar si pentru ca ati pus lucrurile in ordine. Este, de fapt, foarte interesant. Aveti o noua relatie cu timpul, despre care Pastratorul Timpului v-a vorbit deja de ceva vreme. In orice caz, e vorba despre mult, mult mai mult decat sa va uitati la ceas sau sa va planificati ziua, in functie de ceea ce voi numiti timp.12 dimensiuni ale timpuluiNoi vedem timpul in dimensiuni multiple. Exista 12 dimensiuni ale timpului, despre care voi nu stiti, avand de fapt de a face doar cu doua. Dragilor, va rog sa intelegeti ca vedeti numai o mica portiune din realitate. Daca ati deschide toate canalele si ati permite sa traiti simultan cele 12 dimensiuni ale timpului, ati fi literalmente si total zapaciti. Noi am deschis initial usa cu o singura dimensiune, a timpului – si v-a luat milioane de ani, sa va obisnuiti cu ea. Acum tocmai i-am dat drumul celei de-a doua si voi va luptati cu ea. De ce? Deoarece va mai agatati inca de cea veche, in care va folositi de ceas si pe care noi o numim exprimare a timpului liniar. Ei bine, timpul nu este liniar – chiar daca voi il masurati si il vedeti in acest fel. Exista, de fapt, 12 dimensiuni – nu doar cele cinci cu care v-ati obisnuit. Ce se intampla este ca toata omenirea traieste pe nivelul la care va aflati in mod colectiv. De multe ori deschideti calea din punct de vedere vibrational si stiti ca mai exista inca multe alte nivele. Va rog sa nu va ganditi, dragilor, ca unul e mai bun decat altul. Exista multe nivele de stadiu vibrational, care sunt reprezentate aici. Cu toate aceste nivele aflate la locul lor, se deschid usi, deoarece fiecare din ele poate revela ceva, intr-un mod usor diferit de ceea ce ati perceput pana acum. Acum, pentru ca exista o noua dimensiune a timpului pe Pamanat, puteti incepe sa deschideti aceasta usa si sa simtiti.Cea de-a 5-a dimensiune: Conectati la 5 dintre cei 11 care suneti.Vibratia colectiva a intrat, in mod clar, in cea de-a 5a dimensiune – ceea ce inseamna, in mod simplu, ca voi toti sunteti conectati la cinci din cei 11 care suneti. Da... si voi sunteti impartiti in 12 parti. Exista un sine superior, care se afla in centru si este inconjurat de 11 raze diferite, a ceea ce sunteti voi. Am mai vorbit de multe ori despre asta, dar dorim sa ducem astazi lucrurile cu un pas mai departe, deoarece nu e vorba numai despre voi, ci despre intregul Pamant. Ce se intampla acum, este ca toata lumea s-a ancorat la acest nivel nou, dupa ce a trecut prin portalul 12-12-12. Cand ati trecut prin portal, v-a fugit pamantul de sub picioare. V-ati gandit cu totii ca mergeti Acasa si ca totul va fi usor – dupa care nu ati mai resuit sa gasiti nimic din ceea ce cautati. Ei bine, acum ati inceput sa va reancorati in aceasta noua energie. Soarele isi va incheia in curand intoarcerea, permitand un nou inceput, aproape in fiecare zi. Acesta este entuziasmul pe care va rugam pe voi toti sa il primiti in lumea voastra si sa il imbratisati in fiecare clipa. Voi vedeti lucrurile ca fiind la trecut, prezent si viitor, intr-o cronologie liniara. Noi le vedem pe toate acestea laolalta, ca fiind, pur si simplu. Acesta este unul dintre secretele a ceea ce puteti toti incepe sa faceti acum, deoarece e o schimbare foarte simpla. Imbratisati pe deplin momentul prezent si lasati-l sa curga prin voi, intelegand ca, intr-o clipa, totul va disparea pentru totdeauna. Aveti numai momentul de fata, pentru a simti aceasta energie. Daca o simtiti acum, puteti trece la nivelul urmator. Va mai veni si mai tarziu? Da, dar nu va mai fi aceeasi. Fiecare nivel este diferit – si asta este partea frumoasa.Schimbarea laterala a dimensiunilorIata ceva destul de interesant. Voi sunteti a unsprezecea sau poate a douasprezecea parte din totalul fiintelor voastre, chiar daca v-ati conectat si impartasiti energia cu cinci dintre ele. Asta inseamna ca intregul colectiv al planetei este acum in a cincea dimensiune, avand atributele acesteia, mai mult decat cele ale celei de-a treia dimensiuni. Oricum, acest lucru nu se intampla numai oamenilor. Albinele pe care le aveti pe planeta, mai ales cele care fac miere, au o natura multidimensionala. S-ar putea spune ca peretii dintre dimensiunile lor sunt, in mod natural, mai subtiri. Avem doua lucruri pe care am dori sa le impartsim cu voi. De fapt, nu vrem sa va vorbim numai despre albine, dar le vom folosi in mod ilustrativ. Voi ati ridicat vibratia colectiva a omenirii si, facand asta, ati capatat o perspectiva superioara, din care puteti vedea totul. Ati observat ca nu mai sunt secrete pe Pamant? Va obisnuiti cu totii cu aceasta transparenta care exista acum. Acest lucru este chiar frumos, deoarece va conduce spre esenta a cine suneti si nu a cine incercati sa fiti. Exista cateva reglaje care trebuie sa aiba loc pe Pamant , deaorece voi sunteti obisnuiti sa pastrati secrete si acum ele dispar treptat, putin cate putin.
Pe Pamant exista astazi mai putine secrete decat inainte. Nu ganditi insa, dragilor, ca veti trece vreodata prin viata, fara sa spuneti vreo minciuna sau sa pastrati un secret. Acest lucru nu e omeneste posibil, deoarece trebuie sa pastrati un pic de imperfectiune, pentru a putea fi pe Pamant. Asadar, nu va judecati daca aveti secretele voastre, pe care le-ati tinut ascunse de ceilalti. Sa stiti doar ca, in timp, totul va iesi la iveala si ca voi aveti capacitati multidimensionale. Ce-ar fi daca ati sta de vorba cu un prieten si el ar disparea brusc, in timp ce ii strangeti mana? Cred ca ati lua-o razna, dupa cum spune Pastratorul. Ei bine, acest lucru ar fi foarte greu de gestionat, deoarece nu s-ar potrivi felului in care intelegeti voi lumea sau fizica. Ar fi cu totul iesit din comun – dar, din perspectiva noastra, ar insemna doar ca o persoana si-a schimbat vibratia lateral si nu in sus sau in jos, dupa cum sunteti voi obisnuiti. Aceasta mica schimbare de energie in lateral va conduce intr-o alta dimensiune. La un moment dat, veti putea pleca din aceasta dimensiune, pentru a intra, pentru scurt timp, intr-o alta – si apoi sa va intoarceti inapoi. Acest lucru este literalmente nou-nout si nu a mai fost niciodata posibil in dimensiunile Pamantului. Da, sigur ca au existat maestri care au pasit pe planeta voastra, intelegand secretele profunde si care au putut sa faca aceste lucruri pe care voi le numiti, uneori, miracole. Noi credem ca este uimitor. Din perspectiva noastra, e o schimbare simpla – dar ea nu a fost disponibila oamenilor, din cauza nivelului vostru vibrational. Acum, toate acestea s-au schimbat si voi v-ati schimbat jocul. Ce zi frumoasa e! Ati scris noi reguli, le-ati aruncat pe cele vechi si ati spus: „Hai sa ne jucam un joc nou. A venit timpul.” Ei bine, cel putin cei mai multi dintre voi au spus asta, chiar daca altii inca se zbat si tipa. Stim ca Pastratorului nu-i place sa renunte la lucruri, deoarece orice lucru la care a renuntat, lasa urme adanci de zgarieturi. Ei bine, asa stau lucrurile si, cu toate astea, acum va aflati cu totii in acest spatiu. Ce se intampla, atunci cand va inaltati vibratiile? Sa folosim si aici exemplul celor pe care le numiti insecte si albine.Poluarea: o relatie schimbata, cu mediul vostru inconjuratorCe se intampla, atunci cand intreaga omenire inalta vibratia Pamantului? Ce se intampla cu albinele? Isi ridica si ele vibratia? Ce se intampla cu animalele? Ce se intampla cu toate conexiunile voastre de putere si cu animalele voastre totem? Ele devin multidimensionale ca natura si mult mai sensibile, cum sunteti si voi. Cei mai multi dintre voi pot vedea foarte profund in inimile altora. Chiar si cu cateva luni in urma, va era tuturor mult mai greu, deoarece aceasta este o miscare colectiva a omenirii si nu numai a Lucratorilor intru Lumina. Aceasta re-echilibrare ii afecteaza pe toti cei aflati pe Pamant si, vorbind cinstit, a pus bete in roate lucrurilor... incercam termeni noi. Merge asa? Ei bine, noi nu am fost niciodata pe Pamant si incercam sa ne descurcam cu ce are omul asta in cap, ceea ce e destul de derutant – nu incercati inca. Dar suntem destul de obisnuiti cu cine este el si folosim ce putem, asa ca inca mai incercam unele expresii noi. Nu stim daca merg... Asadar, iata-va pe voi si sensibilitatile voastre. Ati observat ca aproape toti oamenii sunt mai sensibili la factorii poluanti, decat erau pana cu putin timp in urma? Ati observat ca alergiile voastre incep sa se schimbe, mai ales in acest loc in care exista multi alergeni diferiti? Veti vedea ca multe lucruri se schimba in ceea ce priveste relatia voastra cu mediul inconjurator – si asta are de-a face tot cu noul nivel vibrational pe care l-ati atins. Felicitari! Acum vom incerca sa va facem sa va simtiti mai bine aici, sus.O cale de scapare pentru fiintele foarte sensibileCe se intampla cu cei extrem de sensibili? Dintr-o data, ei sunt bombardati cu toti acesti factori poluanti si cu lucruri pe care majoritatea oamenilor le pot tolera cu usurinta, doar respirand si luand aer curat. Dintr-o data, aceste fiinte foarte sensibile au dificultati cu existenta pe Pamant, in parte datorita felului in care va tratati voi planeta. A fi constient este elementul cheie in acest caz, deoarece voi sunteti fiinte creatoare si puteti schimba lucrurile, intr-un minut. Este nevoie doar de un angajament personal al fiecaruia dintre voi. Voi sunteti fiintele creatoare, care traiesc pe Pamant si voi decideti ce urmeaza sa se intample aici. Stiati asta? Ei bine, actiunile voastre au adus un anumit grad de poluare pe Pamant – o poluare care este de fapt mai mare decat credeti. Voi numiti poluare, particulele minuscule care plutesc in aerul vostru, dar va putem arata cum se poate polua energia – si asta chiar s-a intamplat. Veti invata sa o curatati, pentru ca acum o puteti vedea. Inainte nu o puteati vedea si o tolerati ca si cum ar fi fost ceva normal. Multi dintre voi ati suferit de alergii extreme si ati intrat in criza in corpul vostru biologic, nestiind ca asta era reactia voastra la energia poluata. Unii dintre voi au gasit raspunsuri, care v-au permis sa tolerati anumite parti ale ei. In viitorul apropiat, fiintele cu vibratie superinalta vor putea pasi in afara unei dimensiuni, doar pentru o clipa, si sa se intoarca atunci cand o vor putea tolera. Asta intelegem prin cineva care dispare in timp ce ii strangeti mana – si acelasi lucru se intampla si cu albinele.Doar albina/Doar fiti [Nota tr: Joc de cuvinte -Just be/just bee – be-a fi si bee-albina se citesc asemanator, in limba engleza]Va rog sa intelegeti ca albinele sunt parte din ciclul vostru. Einstein nu a fost chiar corect in previziunile sale. Daca albinele pleaca de tot, Pamantul isi va incheia ciclul in care se afla. Asta nu inseamna ca voi veti fi afectati. Intelegeti asta, nu-i asa? Sunteti cu totii spirite care pretind ca sunt oameni. Sunteti intotdeauna in siguranta pe plan spiritual. Veti fi adusi Acasa si probabil ca veti gasi o noua insarcinare, daca va fi cazul. Dar, intre timp, voi si albinele puteti incepe sa lucrati impreuna, intr-un mod si cu o energie cu totul noi, care va pot asigura siguranta aici. Sa va explicam.Aveti in jurul vostru un camp de energie despre care majoritatea dintre voi crede ca se extinde la 0.9 m, cand de fapt este mult mai mare decat atat. Doar primul nivel al campului e la aproximativ 0.9 m in jurul vostru. Stiind ca emanati tipare vibrationale peste tot, va vom cere sa incepeti sa va curatati energia. Nu e vorba numai despre energia voastra, din interiorul propriului camp, ci si de faptul ca trebuie sa va asumati responsabilitatea pentru ceea ce vedeti in fata voastra. S-ar putea sa fie vorba despre ceva simplu, cum ar fi sa ridicati un gunoi de pe strada, sa invatati sa nu mai folositi pesticidele asa cum ati facut-o pana acum, sau sa fiti in armonie cu propria energie. Cand se intampla acest lucru, este o ocazie pentru acele fiinte multidimensionale, care s-au retras, sa se intoarca si sa respire din nou. Cheia va fi daca vedeti albinele. E foarte simplu. Ele sunt cele care se transforma cel mai mult in acest moment. Oamenii au facut-o si ei, chiar daca doar foarte putini au ajuns la nivelul respectiv, fiind acum doar o chestiune de timp. In acest moment, va miscati foarte rapid, deoarece ati intrat intr-o lume noua. Voi o creati si o ancorati in cele mai frumoase moduri – asa ca am dori sa va invatam cum sa fiti, pur si simplu. Aceasta este esenta a ceea ce s-a vorbit de multe ori inainte, doarece astfel va curatati energia. De ce este energia acolo unde este? Pentru ca voi aveti proiectiile voastre. Ce se va intampla maine si ce e cu oamenii astia? Sau grija favorita din zilele astea: of, cum o sa-mi platesc impozitele? Pe bune. Uitati-va si voi la ce faceti. Proiectati lucruri in viitor, le creati inainte de a ajunge acolo. Veti incepe sa intelegeti foarte bine cum sa faceti contrariul si, in momentul acela, dintr-o data, literalmente va zbura o albina pe langa voi. Va aparea, pur si simplu, de nicaieri in dimensiunea voastra si sa speram ca multe dintre ele vor incepe sa se intoarca. Pentru urmatorii cativa ani, acest lucru va constitui o incercare pentru acele specii de fiinte. Albinele vor veni, pur si simplu, in zbor, atunci cand au nevoie de protectie – si apoi vor disparea pentru o vreme. S-ar putea sa fie absolut inspaimantator, in cateva puncte de pe Pamant, dar sa stiti ca albinele exista acolo si se pot intoarce atunci cand le vom asigura siguranta.Sangerari ce vin de la celalat tuAlbinele reprezinta o parte importanta a ciclului vietii voastre. Ele sunt, de fapt, cea mai frumoasa reflectie a voastra si le place extraordinar de mult ca le mancati mierea. Albinele cred ca acesta este cel mai uimitor lucru, pentru ca astfel pot deveni parte din voi. Este atat de frumos, pentru ca e exact opusul a ceea ce faceti voi cu vacile, nu-i asa? In cazul asta, voi le mancati corpurile, in loc sa consumati numai ceea ce produc. Chiar daca e ceva cu totul diferit, realitatea este ca voi puteti lucra in armonie, intr-un mod nou. Ce va insemna asta? Inseamna ca veti invata sa fiti albine? Nu, bineinteles ca nu. Acesta este doar unul dintre numeroasele aspecte ale multidimensionalitatii care incep sa apara acum pe Pamant. Celalalt aspect, despre care am vorbit mai inainte, pare sa devina mai acut. Asadar, va vom reaminti doar ca peretii dintre nivelurile dimensionale se subtiaza. Ce se intampla e foarte simplu, pentru ca energiile emotionale sunt cele care trec primele prin zid. Bineinteles ca ati dori sa primiti idei si tipare de gandire, de la alte parti ale voastre, care contin perfectiunea despre care credeti ca va lipseste. De ce simtiti, atunci, toate aceste energii negative – in loc sa gasiti raspunsurile la probleme, asa cum ati spera sa o faceti? Este numai inceputul cursului. Pentru ca exista chiar acolo un zid, facut din zgura si ciment.Daca ar fi sa luati orice forma de unda si sa o trimiteti prin acel zid – o forma de unda foarte lunga si profunda ar putea trece prin el. Pe de alta parte, o unda foarte scurta si ascutita nu ar trece. Acelasi lucru este valabil si pentru emotiile voastre din diverse zone individuale. Deoarece aceste ziduri se subtiaza, emotiile negative au tendinta sa intre primele. Va rugam sa nu va ganditi ca toate astea sunt rele; este numai deschiderea capacitatii voastre de a simti lucrurile ce trec prin aceste ziduri. Cu siguranta ca va simtiti tristi – sau, cel mai rau lucru care i se poate intampla unui creator – va indoiti de voi insiva. Astfel dati nastere unui ciclu negativ, de necrezut din perspectiva noastra. Ne uitam la voi, pe Pamant, si spunem: „De ce fac asta?” Nu ne putem da seama si, cu toate acestea, voi continuati, pentru ca este parte din ciclul in care ati cazut. Dragilor, va cerem sa fiti constienti. Uitati-va la voi, la tiparele gandirii voastre si la ceea ce creati in mod constient, pentru partile din voi insiva, aflate pe toate aceste niveluri. Atunci cand simtiti ca se infiltreaza aceste energii negative ocazionale, prin zidurile laterale, pe care nu le puteti intotdeauna identifica, va rugam sa sarbatoriti, spunand: „Aud ceva pentru prima data. Intr-adevar, este un pic negativ acum, dar lucrurile bune vor veni mai tarziu.” Intelegeti unde va aflati si ca, uneori, luati lucrurile atat de in serios. „Of, ia uite, intra o energie negativa prin pereti. Asta inseamna ca viata mea urmeaza sa ia o turnura negativa.” Cateodata o ceasca cu cafea este doar o ceasca cu cafea. Alteori, trebuie sa renuntati la sistemul vostru de credinte, pentru a-i putea face loc, adevarului. Bine ati venit Acasa, dragilor. Va descurcati mult mai bine decat ati crezut. Incepeti sa va echilibrati energiile in atat de multe feluri – si intelepciunea veacurilor incepe sa vina prin voi toti.Sarbatoriti si imitati albineleChiar daca au fost mai multe transmisiuni prin channelig aici, astazi, amintiti-va ca voi toti purtati acea energia. Fiecare dintre voi primeste inspiratie dintr-un anumit loc cu care nu sunteti obisnuiti. Sarbatoriti si doar fiti; aceasta este esenta pentru voi toti, astazi. Stati o clipa si ...sarbatoriti albinele, chiar daca nu va place mierea. Sarbatoriti cine sunt ele. Albinele sunt o forma de viata care o sprijina pe a voastra si sunt parte din voi, din toate punctele de vedere. Acordati macar o mica atentie curatarii energie voastre – si albinele se vor intoarce in aceasta dimensiune, pentru a va ajuta sa treceti.Ne face cea mai mare onoare sa va rugam sa va tratati unul pe celalalt cu respect, in aceasta lume noua. Sa stiti ca sunteti fiinte ajunse mai sus decat ati fost vreodata si ca noi va sarbatorim de aici, de Acasa. Va rugam sa va sarbatoriti unul pe celalalt.Espavo.GrupulCuvantul „Espavo” este o veche salutare lemuriana, care inseamna „Multumesc pentru ca iti asumi puterea.”Copyright 2000 - 2014 Lightworker. www.Lightworker.com : http://www.Lightworker.com.
17. TV6 - emisiuni de cunoaștere a ființei umane - Mar 10, 2014 12:56:00 PM
Se pare ca televiziunea 6TV (sau TV6) este una in care pot fi gasite cele mai multe emisiuni de genul spiritual, ezoteric, dezvoltare personala, puteri paranormale, samd. Astazi va prezentam alta emisiune de la acest post tv intitulata PUTERILE SECRETE. In semn de apreciere pentru acest post de televiziune am creat categoria 6TV. Bravo domnilor! Jos pălăria! Postul poate fi vizionat live aici: http://www.tv6.ro/ Emisiune de cunoaștere a ființei umane, caracterizată prin evoluție spirituală,simțuri, rațiune, forță sufletească. Metode de terapii alternative pentru restabilirea și păstrarea stării de sănătate:reiki, bioenergie, reconectare, reflexo-terapie, masaj, acupunctură, homeopatie,fizioterapie si tot ce ține de întoarcerea omului la natură.
18. SECRETELE MAGNETULUI INIMII - Mar 8, 2014 10:02:00 AM
Primul SecretHeartField-kl2„ Fiecare om care vă caută compania este atras de ceva propriu magnetului dvs.”De ce unii oameni de abia pot să scape de atractia pe care o generează, în timp ce altii tânjesc după iubire?De ce vă atrage ca prin magie, un anumit tip de bărbat sau de femeie în timp ce alte tipuri nu?De ce relatiile dvs. sfârsesc mereu uimitor de asemănător, indiferent cât de mult vă străduiti să schimbati această situatie?De ce partenerul dvs. nu se poate comporta altfel decât o face, pe termen lung, oricât s-ar strădui?De ce, oricât v-ati strădui, Universul nu vă dă ceea ce îi cereti cu toate puterile, ba uneori vă oferă chiar contrariul?Motivul este forta de atractie a magnetului inimii dvs. Ea actionează dincolo de aspectul fizic, educatia, vârsta, limba si starea materială. Această fortă actionează ca un magnet, care are grijă să vă simtiti atrasi sau respinsi de anumite persoane sau situatii, să reactionati sau să rămâneti neinfluentati. În acelasi timp actionează ca un program care face ca toti cei implicati să se comporte exact asa si nu altfel.Toate reactionează la totSunteti mai mult decât materia pe care o vedeti. Corpul, gândurile si sentimentele dvs. sunt forme de energie care influentează alte forme de energie. Legea de bază a vibratiilor si a rezonantei face ca cele similare sau opuse să reactioneze reciproc, în mod clar. Indiferent cum se petrece fenomenul, îl veti simti si îl veti percepe ca potrivit sau nepotrivit, plăcut sau neplăcut. La aceste sentimente veti reactiona apoi, prin actiuni sau gânduri corespunzătoare.Nimic nu se întâmplă fără motivFiecare om care se apropie de dvs. si vă influentează emotional, într-un fel sau altul, a fost atras în proportie de 80% de forta magnetului dvs. interior si 20% de anumiti factori externi. Chiar dacă unii oameni sau unele întâmplări vin spre dvs. aparent fără nici o legătură, de fapt există un motiv, numai că, de multe ori, motivul nu este atât de evident. Cu cât întelegeti mai bine magnetul inimii dvs. cu atât mai clar vă apar motivele acestea si veti putea întreprinde o minunată călătorie initiatică prin care să vă autodescoperiti si să-i descoperiti pe ceilalti.Fiecare contact cu alt om are un sens:- întăreste  ceea ce există,- completează ceea ce lipseste,- evidentiază diferentele,- ajută la autocunoastere.Continutul magnetului dvs. constă, în special, din „scene de film” legate de sentimentele dvs. personale. Tot ce ati trăit sau vă doriti să trăiti devine „cinematograful dvs. sentimental”. Oamenii  din jurul dvs. vor percepe sentimentele pe care le puteti manifesta si se vor simti atrasi, respinsi sau indiferenti din punct de vedere sentimental, în functie de sentimentele pe care vor să le trăiască ei însisi ori să le evite.Ceea ce simtiti si modul în care simtiti vă determină Charisma. Atrageti oamenii care caută exact asa ceva.Pe cine atrageti si de ceNu atrageti automat oamenii care vi se potrivesc, ci pe aceia cărora le-ar fi necesar ceea ce radiati. Elementele din magnetul dvs. care atrag sau resping alti oameni, sunt în special următoarele:- experientele plăcute si neplăcute ale dvs. si ale altor oameni, în măsura în care acestea au  fost preluate de mintea dvs.- asteptările, consideratiile si preocupările  dvs. precum si cele ale altor oameni.- dorintele, ideile, obiectivele si deciziile dvs. interne.- esenta reală a fiintei dvs.Dacă Charisma ar fi generată numai de esenta reală a fiintei dvs., ati atrage în viata dvs., rând pe rând numai oamenii si evenimentele perfect compatibile. A putea deosebi Charisma ce iradiază din esenta reală a fiintei dvs. de toate celelalte influente, este unul din cele mai mari daruri pe care vi le puteti face dvs. însivă.Magnetul masculin si cel femininSecretul Charismei masculine si feminine este o cheie foarte valoroasă pentru orientarea proprie în căutarea unui partener si în viata de cuplu. Fiecare bărbat are în sine părti feminine si fiecare femeie poartă în sine elemente masculine. Sunt considerate preponderent feminine: sensibilitatea, diplomatia, preocuparea fată de altii, empatia, interesul social, abilitătile interpersonale si de integrare. Printre calitătile considerate preponderent masculine se numără: ratiunea, logica, dominatia, spiritul de actiune, exercitarea puterii, urmărirea obiectivelor si deciziilor transante. Bărbatul si femeie caută, inconstient, să devină „un întreg”, adică să primească acele elemente care le lipsesc. Nu există bărbat care are exclusiv însusiri masculine si nici femeie care să fie exclusiv feminină.În functie de cât considerati ca fiind părti masculine sau feminine în magnetul dvs., veti influenta gradul de masculinitate sau feminitate al partenerului pe care îl atrageti.Paradoxul „femei puternice” – bărbati slabi”Multe femei independente si „stăpâne pe situatie” se confruntă cu un fenomen ciudat la bărbatii cu care vin în contact: sunt admirate si respectate dar, în acelasi timp, pare că unii bărbati resimt o teamă inexplicabilă fată de ele si nu se încumetă să se implice prea mult într-o relatie. Motivul este că un bărbat se simte, pe de o parte, atras de aceste însusiri, care îi lipsesc, dar pe de altă parte, ar vrea să se simtă „mascul” lângă o femeie. Acest lucru îi reuseste cu atât mai putin cu cât femeia manifestă mai multe elemente masculine. În acelasi timp, femeia doreste ca bărbatul să fie sentimental,  dar nu îl poate considera ca „ bărbatul potrivit”, dacă acesta trăieste prea mult din sentimente.Cazul opus: dacă un bărbat este sensibil, dispus să facă compromisuri, diplomat, îsi manifestă grija si interesul în bunăstarea altora, atunci magnetul său radiază multe elemente ale însusirilor feminine. În felul acesta, generează o atractie din partea acelor femei care caută tocmai aceste energii feminine, pentru că lor le sunt proprii multe însusiri masculine.
Al doilea Secret„ Ceea ce atrageti permanent vă arată, ca o oglindă ce se găseste în magnetul dvs. interior, pentru a putea să vă reorientati mai bine”.„Oglindă” nu vrea să însemne că fiecare om pe care l-ati atras ar fi ca dvs. Vrea să însemne că cealaltă persoană se adresează acelui „ceva” care se găseste în magnetul dvs. interior. Multi din cei care au auzit de principiul oglinzii, desi presupun că este corect, renuntă totusi să îl mai aplice după câteva încercări, pentru că nu pot recunoaste conexiunile. Uneori pare să functioneze, alteori nu. Motivul este că „oglinda” nu reflectă, pur si simplu, ceea ce sunteti. Vă arată mult mau mult!Magnetul inimii dvs. actionează în patru moduri: el atrage similitudinile, contrastele, respingerile sau „o minune”. Dacă ati atras în viata dvs. un om cu care descoperiti că aveti multe în comun, acest fapt este plăcut si întelegeti imediat de ce v-ati găsit unul pe celălalt. Asemănările dau senzatia de familiar, iar familiaritatea creează un sentiment de sigurantă, securitate si pace – sentimente după care tânjesc majoritatea oamenilor. Observati în celălalt ceva ce vi se aseamănă si, în acelasi timp, simtiti iubire si afectiune pentru ceea ce observati. Si, pentru că vi se aseamănă, nu simtiti numai iubire pentru celălalt, ci si iubire de sine. Vă recunoasteti si vă regăsiti în persoana de lângă dvs. Acesta este primul efect al oglinzii.Atunci când un om pe care l-ati atras este deosebit de dvs. în multe privinte, probabil că vă întrebati de ce v-ati apropiat. Pentru această atractie, există două motive. O astfel de persoană poate reprezenta o minunată completare a calitătilor dvs. sau poate fi o permanentă provocare.De fiecare dată când constatati o deosebire fată de celălalt om, simtiti unde vă situati dvs. Si de fiecare dată, vă puteti decide pe ce cale ati dori să vă dezvoltati, adăugând, astfel, încă ceva la forta dvs. lăuntrică.Dacă ceva – un anume tip de om sau o anumită situatie – reapare permanent în viata dvs., desi nu doriti, acest lucru este pe de o parte agasant, dar pe de altă parte, este perfect pentru a întelege care este problema  cu magnetul dvs. interior, care cauzează toate acestea. Repetările nedorite reprezintă cel mai bun ghid. Iată de ce atrageti deosebit de puternic ceea ce respingeti, deoarece acest lucru trezeste sentimente si perceptii puternice. Acestea constituie continutul magnetului dvs. interior, de care alti oameni se simt atrasi.Cu fiecare gând sau sentiment, prin care vreti să refuzati sau să condamnati pe cineva, magnetul dvs. interior începe să le atragă tot mai tare tocmai pe acestea.De fiecare dată  când în viata dvs. apare ceva ca o minune, acest fapt zdruncină ceea ce credeati până atunci despre dvs. si despre viata dvs. Încercati să întelegeti minunea, însă aceasta nu se lasă deslusită. Puteti să o percepeti numai ca pe un dar. Este posibil ca exact în acest moment să simtiti cât de mult vă iubeste Universul. Chiar dacă nu întelegeti imediat, totusi ceva din magnetul inimii dvs. a declansat această minune. Minunile apar atunci când ne luăm mâna. Când încetăm să luptăm pentru ceva care credeam că trebuie să-l rezolvăm neapărat, se întâmplă adesea ceva total neasteptat. Pare o minune, dar a fost în aceiasi măsură atras de magnetul interior al inimii. Unul din cele mai frumoase exemple este minunea iubirii. Aparitia iubirii între oameni se poate întâmpla numai atunci când nu este voită. Controlul împiedică manifestarea iubirii. Dacă vă luati mâna cu adevărat, faceti loc iubirii unui alt om pentru dvs.,  dar si iubirii de sine.
Al treilea Secret„ Claritatea dvs. atrage din haosul numeroaselor posibilităti tocmai pe acei oameni si acele evenimente care vi  se potrivesc.”Realitatea care vă înconjoară este plină cu infinit  mai multe posibilităti si lucruri decât vă puteti da seama sau închipui. Mai pe scurt: există de toate. Orice fel de om, orice fel de comportament. Cel mai bun lucru pe care-l puteti face pentru dvs. este să vă lămuriti cu claritate care este ideea dvs. de viată si să vă simtiti că sunteti pe calea spre un viitor perfect.Ce fel de oameni veti atrage, cel mai probabil, dacă încă nu aveti o idee clară despre viata dvs.?# Oameni care nu au nici ei o idee clară despre viata lor.# Oameni cărora li se pare perfect că nu aveti o idee despre viată, deoarece astfel vă va fi usor să vă integrati în ideea lor despre viată.# Pe nimeni, deoarece dacă ati trecut deja prin primele două cazuri, nu mai permiteti nimănui să se apropie.Când este vorba despre realizarea propriului viitor, adesea se spune că puterea gândurilor, dorintelor si conceptiilor dvs. functionează ca un magnet, care atrage oameni si evenimente în realitatea dvs. personală. Este adevărat, dar nu numai gândurile sunt cele care actionează, ci si  sentimentele dvs. care sunt strâns legate de anumite gânduri. Gândul este numai cheia de contact. Adevăratul motor sunt sentimentele.Un gând frumos fără un sentiment potrivit,  este ca o floare fără apă. Pierde rapid din fortă si frumusete. Iar, dacă nu mai este frumos, nu-l mai băgati în seamă.Cel mai bun lucru pe care îl puteti face, pentru a permite ca sentimentele reciproce să înflorească, este să nu întreprindeti nimic special. Sentimentele au nevoie de spatiu si de timp.
Al patrulea Secret„ Izvorul a tot ce căutati se găseste în magnetul dvs. interior. Izvorul este tot ce simtiti.”Indiferent ce ati căuta la alti oameni, purtati deja în dvs. acel ceva, căci, în fond, ce căutati înainte de toate? Sentimente! Sentimentul de securitate, sentimentul de a fi iubit, sentimentul de bogătie,  sentimentul de libertate, sentimentul de a face parte dintr-o familie, sentimentul de a avea succes…Nimeni nu vă poate da un sentiment. Poate doar să trezească un sentiment în dvs. Dar este sentimentul dvs. produs de dvs. Omul de lângă dvs. este numai un dar care vă ajută la aceasta. Cunoasterea acestei deosebiri reprezintă cheia. Vă eliberati din clipa în care recunoasteti că sentimentele proprii vă apartin numai dvs., că nu există nici măcar un sentiment pe care vi-l poate da sau lua altcineva. Nimeni nu vă poate da iubire, fiindcă iubirea se află deja în dvs.  Stiti deja asta. Observati un animal sau o plantă sau orice altceva în natură, care vă impresionează. Simtiti iubirea din dvs.? Priviti o fotografie cu un copil fericit? O simtiti? Nu primiti nimic si totusi o simtiti. Este aceiasi iubire pe care o simtiti când un om iubit se găseste efectiv lângă dvs.Când oamenii caută anumite sentimente, dar nu fac nimic spre a ajunge la trăirea dorită, sau dacă trăiesc multă vreme fără iubire, încep uneori să-si dezvolte un comportament pe care altii vor socoti ca fiind ciudat sau deconcertant. În final, acesta este, de fiecare dată, un strigăt după iubire. „Am succes, sunt harnic, sunt frumos, sunt inteligent, am o situatie, am o casă.” Cu cât mai mult se străduieste cineva  să le arate altora aceste lucruri,  cu atât mai tare strigă: „ Vă rog iubiti-mă! Vă rog, iubiti-mă!” Altii nu au succes pe această cale si încearcă să se victimizeze: „ Sunt bolnav, sunt sărac, sunt slab, nu-mi merge bine. Vă rog priviti-mă! Vă rog, iubiti-mă!”Acest mod de a dori să primesti din partea altora sentimente frumoase este istovitor pentru toti cei implicati.Când aveti o problemă cu un om, nu-i puteti schimba acestuia problema. Dar vă puteti schimba propria problemă. Si este posibil ca în acest fel să dispară si problema lui.„ Nu uitati că cea mai bună relatie este aceea care trece peste nevoia de a fi necesari unul altuia în iubirea dvs. reciprocă.” - Tenzin Gyatsco -


Al cincilea Secret„ De fiecare dată când simtiti un simbol în magnetul inimii dvs. tineti în mână cheia magică pentru o schimbare”Credinta într-un anumit simbol sau ritual comportamental poate reprezenta un tip de „programe” puternice, care actionează independent în magnetul dvs. interior. O astfel de credintă poate sprijini ceea ce doriti să realizati, dar poate si bloca total această realizare.Obiecte simbolice: Ce îmbrăcăminte poartă cineva? Cum îsi aranjează casa? Ce meserie are? Ce masină conduce? Ce mărci de produse utilizează?Toate aceste simboluri pot dezvălui ceva despre omul respectiv. A evalua pe cineva în functie de ele, ar putea însemna să-i evaluezi trecutul. Si atunci, veti vedea în gând un alt om decât cel pe care îl aveti în fata dvs. Bazati-vă mai bine pe ce simte inima.Gânduri simbolice: Există nenumărate gânduri simbolice gresite despre iubire, idei care pot programa magnetul inimii cu o fortă de respingere. Iată câteva exemple:# Pentru iubire trebuie să lupti. Trebuie să-l convingi pe celălalt.# Iubirea cere folosirea intensă de simboluri ale afectiunii.# Timpul este scurt. Dacă nu te grăbesti să primesti mărturisirea personală a celuilalt, îl pierzi.# Spre a-l convinge pe celălalt este nevoie de trucuri creatoare. Numai cel mai istet primeste iubire.# Cei buni sunt deja luati. Dacă el mai este liber, trebuie să mai aibă vreun cusur.# Iubirea, durerea, emotia si drama merg împreună. Li se zice „fluturi”. Dacă acestia lipsesc, nu e iubire. Într-adevăr, senzatia de „fluturi” este aceiasi cu teama de a pierde. „Oare sunt iubit cu adevărat?”Sensul fiecărui simbol, creat de tine în mod inconstient, constă în final în a-l da la o parte si în a te elibera de el. Vă puteti inventa, în mod constient, noi simboluri si le puteti asocia cu sentimentele pe care le doriti în magnetul dvs. interior. În acest caz, simbolurile vor deveni un ajutor pentru a vă reaminti ce doriti să simtiti.
Al saselea Secret„ Oamenii de lângă dvs. se comportă rareori asa cum vreti, si adesea asa cum vă temeti că o vor face.”Suntem interconectati. Toti suntem legati între noi. Asa suntem construiti. Este o lege a naturii. Un om cu care sunteti în contact simte ceea ce simtiti si gânditi dvs. Ati avut de multe ori ocazia să constatati personal faptul că această lege „a rezonantei” chiar functionează independent de distantă:  vă gânditi la un om si, aproape imediat, vă contactează. Stiinta este pe cale să descopere si să explice aceste lucruri, stiute din vechime, încadrându-le în tema „neuroni în oglindă”. Pe scurt, savantii sunt în curs de a demonstra că elemente din celulele corpului nostru actionează ca emitători si receptori si intră în comunicare cu celulele altor oameni. Atunci când ceea ce spuneti sau faceti nu corespunde cu ce gânditi si simtiti, alte persoane vor percepe acest lucru ca un comportament incoerent si confuz. Rezultatul este neîncrederea si distantarea. Atunci când sentimentele si faptele corespund, alti oameni le vor percepe ca autentice, integre si „reale”. Urmarea e încrederea si apropierea. Magnetul inimii este complet autentic. El radiază sentimentele dvs. Dacă gânditi ceva, dar simtiti contrariul, în final se va întâmpla ceea ce simtiti.Atunci când aveti cu cineva o relatie strânsă sau intimă, nu există secrete adevărate. Este posibil să nu-i dati unele informatii, dar nu-l puteti împiedica pe celălalt să perceapă sentimentele din magnetul inimii dvs. A-i dezvălui unui alt om secretul cel mai mare pe care îl ai poate reprezenta una dintre cele mai mari dovezi de încredere si poate să aibă ca efect schimbări mari în relatia dintre cei doi. Este nevoie de curaj, deoarece trebuie întâi să-ti analizezi singur secretul si să nu te condamni din cauza lui. Un lucru este sigur: chiar dacă pare riscant, curajul într-o relatie va fi răsplătit în final.Priviti în interiorul dvs. Ajutati-l si pe partenerul sau iubitul dvs. să privească înăuntrul lui. Acolo se poate găsi o mare durere. De aceea fiti prudenti si iubitori, atât fată de dvs. cât si fată de celălalt.
Al saptelea Secret„ Cea mai puternică dintre toate fortele magnetului dvs. interior este iubirea pentru propria dvs. viată”Iubirea este turboacceleratorul a tot ce ati dori să împliniti. Aproape că fiecare om stie ce e iubirea dar putini o pot si descrie.Se spune că sculptorul Michelangelo, fiind întrebat cum de reuseste să scoată dintr-un bloc de marmură o sculptură a unui leu, atât de perfectă, încât pare vie, ar fi răspuns în felul acesta:„ Pur si simplu, îndepărtez tot ce nu arată a leu.”În mod asemănător decurge si descoperirea iubirii. Ea este deja la îndemână. Nu există nimic ce ati putea face pentru o obtine sau găsi iubire.Singura dvs. sarcină constă în a vă îndepărta mereu mai mult de ceea ce nu reprezintă iubirea. Restul, vine de la sine.Dacă nu sunteti siguri ce decizie să luati sau cum să actionati…Dacă vreti să metamorfozati sentimente si gânduri neplăcute…Puneti-vă o singură întrebare:CE –AR FACE IUBIREA?Capcana la încercarea iubirii de sineÎndemnul „iubeste-te pe tine însuti!”este un adevăr minunat. Dacă functionează pentru dvs. păstrati în inimă această propozitie valoroasă si simtiti-i efectul de împlinire. Dacă aveti probleme cu el, acest lucru s-ar putea datora faptului că tocmai ati căzut în „capcana iubirii de sine”: oricât încercati sentimentul vă scapă iar si iar, încât uneori ajungeti să nu mai credeti în el. De ce, adesea, ideea iubirii de sine nu reuseste? Pentru că, luată ad-litteram „iubeste-te pe tine însuti!” nu este posibilă. Este o capcană.„ Iubeste-te pe tine însuti!” este un îndemn de a face ceva. Dar pentru a iubi, nu trebuie să faci nimic. Este imposibil să te iubesti pe tine, dacă nu se întâmplă de la sine. Este ca si când cineva v-ar zice: „ Iubeste-l pe omul ăla de acolo!” Nu merge, doar pentru că vrei.„ Iubeste-te pe tine însuti!” este un apel la ratiune. Dar ratiunea nu poate iubi, cu atât mai putin e posibilă iubirea de sine. Iubirea este o stare lăuntrică, dincolo de gândire, la fel ca pacea. Dacă am vrea să o considerăm ca pe o senzatie corporală, cel mai adesea iubirea s-ar simti în regiunea inimii.„ Iubeste-te pe tine însuti!” ne istoriseste că tocmai acum n-am fi în regulă, pentru că este evident că ne iubim prea putin pe noi însine. Dar, dacă simtim că suntem în regulă, blocăm  exact acest sentiment de iubire.Dacă apelul „ Iubeste-te pe tine însuti!” nu reuseste, el duce la contrariul său. Sentimentele de nepotrivire, de autorespingere si de îndoială devin mai intense. „ Pur si simplu nu reusesc să mă iubesc” este gândul care apare mereu si mereu.Există o solutie: reconstructia! Luati-vă un moment de răgaz si analizati: cum ar fi – doar ca un joc – dacă acum nici nu ar mai trebuie să vă iubiti? Doar să presupunem…Analizati-vă acum în interior: cum ati resimti asta?„ Dacă n-ar trebui să mă iubesc pe mine însumi…” Asteptati un moment si verificati…Simtiti ceva?Când veti înceta să credeti povestea că trebuie să vă iubiti pe voi însivă, în fapt vă veti face un dar: vă eliberati pentru a putea simti că vă iubiti deja.Când vă iubiti propria viată mai presus de toate, nu faceti nimic ce ar putea să vă rănească. Nu vă veti mai lăsa răniti de altii, indiferent din ce motive. Ceilalti vor continua să spună ce au de  spus, dar dvs. nu veti mai lupta împotriva lor, deoarece de câte ori vă luptati, simtiti cum vă pierdeti într-o bătălie care nu este a dvs. Veti auzi ce se vorbeste, veti vedea ce se face. Si veti întelege de ce sunt oamenii asa, deoarece vă întelegeti si resimtiti mereu mai mult secretul magnetului inimii. Si atunci, veti spune si dvs. ce aveti de spus, si veti actiona, dar nu într-o luptă împotriva cuiva sau a ceva, ci din iubire de sine.Îi veti condamna mai putin pe altii, deoarece simtiti că nu vă face bine dvs. Cu cât simtiti mai mult acest tip de iubire, cu atât magnetul dvs. interior va iradia mai putin ceea ce ar fi interesant pentru făptasi, luptători si despoti. Le oferiti o suprafată tot mai mică pe care să vă atace. Când vă considerati si vă iubiti viata ca pe un dar, exact acesta va iradia magnetul dvs. interior.A iubi înseamnă a întelege. Cu cât întelegeti mai mult – pe dvs. însivă si pe ceilalti – cu atât puteti accepta mai mult fără a modifica. Si, cu atât mai mult, veti simti iubire.Cineva care vă condamnă pe dvs. si pe altii este bolnav. Cineva care trage lumea la răspundere este bolnav. Cineva care vrea să fiti altfel decât sunteti este bolnav. Dacă veti reusi să întelegeti de ce fac oamenii asa ceva – pentru că în magnetii lor interiori actionează forte care generează astfel de reactii – veti înceta să mai sprijiniti această boală. Reactionati mai putin si prin aceasta faceti ca această boală să nu se mai răspândească.
Al optulea Secret„ Magnetul dvs interior atrage cu atât mai puternic ceva, cu cât simtiti mai profund în dvs. spatiul gol în care acel ceva îsi are locul”Cu cât vă puteti imagina mai intens telul dvs. cu atât mai mult magnetul dvs. interior va atrage oameni si întâmplări. Însă nu fiecare are o imaginatie atât de creatoare si, în plus – după ce entuziasmul s-a atenuat – este necesară o disciplină puternică si multă perseverentă.Secretul spatiului interior lăuntric reprezintă o fortă cel putin tot atât de mare ca si imaginatia unui tel si ca sentimentul de a fi pe calea cea bună. De fiecare dată când simtiti că vă doriti ceva, cu ardoare, oricum vedeti deja acel ceva cu ochiul interior. În loc să vă imaginati că îl aveti deja – si asta nu le reuseste multora – dezvoltati acest exercitiu de imaginatie până exact în locul în care se va plasa acel ceva, atunci când va deveni realitate. Acestui loc îi putem spune: „ izvorul dorintei” dvs.Multi oameni nu vor să meargă la acest izvor, deoarece se tem că acolo ar putea resimti o senzatie de neîmplinire si de gol sufletesc. Ei se gândesc: „ Un gol în mine si o dorintă atât de mare…cât de dezolant trebuie să fie. Asa ceva nu vreau să simt.”Adevărul este, însă, că spatiul acestor sentimente este o parte din dvs. Este prezent si actionează, indiferent dacă vreti sau nu. Aveti două posibilităti:Continuati să gânditi că acest spatiu urât si neîmplinit se află în interiorul dvs. si evitati să-l priviti, de ex. înăbusindu-vă dorintele. Puteti, de asemenea, să vă retineti de fiecare dată si să încercati să vă închipuiti ceva pozitiv. În schimb, nu există nici o obiectie atâta vreme cât aveti sentimentul că vă atrageti dorintele spre viata reală. Dacă nu, veti resimti spatiul lăuntric gol ca pe o neîmplinire si veti atrage în continuare neîmpliniri la tema respectivă.A doua posibilitate este să nu considerati izvorul dorintei dvs. ca pe o neîmplinire, ci ca pe o pregătire pentru ceea ce oricum vine spre dvs. si se potriveste exact acelui spatiu.Este posibil ca în acest spatiu să găsiti tot felul de sentimente. Cele neplăcute sunt motivul pentru care, până de curând, dorintele dvs. nu au fost atrase. În acelasi timp, este probabil să se întâmple ceva neasteptat: veti constata că este frumos să vedeti ceea ce, până de curând, vă împiedica dorintele. Este una din cele mai frumoase experiente pe care le puteti trăi, pentru că este adevărul. Vedeti adevărul în dvs. însivă.Recunoasteti, în sfârsit, ceea ce fusese programat în magnetul dvs. interior, anume să vă împiedice fericirea în viată. Iar acest lucru este atât de valoros, deoarece din adâncuri se iveste o recunostintă profundă.
Al nouălea Secret„ Dacă vreti să realizati ceva, luati o decizie conform acesteia. O actiune bazată pe o decizie multiplă forta de atractie a magnetului dvs. interior.”Există situatii în care, desi stiti unde vreti să ajungeti, nu sunteti sigur ce trebuie să faceti pentru a vă atinge telul. Adesea din nesigurantă, nici nu actionati.Cu cât vă folositi mai mult forta magnetului dvs. interior si resimtiti efectul acestuia, cu atât vă devine mai clar că este mai putin important dacă exact această actiune sau acea cale vor duce, în final, la succes. Pentru forta de atractie a magnetului dvs. interior este hotărâtor doar să actionati, de îndată ce simtiti ce vreti. Iesiti cu dorintele pe piată, pentru ca furnizorii să vă poată contacta. Iar atunci  când vă creati un sentiment sezizabil de actiune, legat de dorinta dvs. începeti să creati o realitate.Chiar dacă puterea magnetului dvs. interior actionează deja de la sine, actiunea dvs. pune în functiune forte pozitive suplimentare în legătură cu tema aleasă:# Vă arătati dvs. însivă si celorlalti că ati luat o decizie ( claritate)# Vă arătati dvs. însivă si celorlalti că, în domeniul respectiv, nu sunteti o victimă, ci cel care îsi croieste singur viata (fortă)# Vă conferiti credibilitate propriei clarităti. În felul acesta puteti crede din ce în ce mai mult în dvs. însivă si în propria putere (convingere)# Prin actiunea dvs. practic deschideti porti prin care poate veni ceva spre dvs. Uneori, prin această poartă nu vine telul dorit de dvs., ci un om care vă deschide alte porti (canale)
Al zecelea Secret„ Momentul cel mai important al vietii dvs. este Prezentul! Tot ce simtiti si gânditi în prezent dă nastere viitorului.”Cu cât veti continua să trăiti în trecut sau purtând ceea ce considerati a fi povara trecutului, cu atât mai mult sentimentele vechi vor reapărea în viata dvs., obsesiv. Prin aceasta, vă creati în magnetul interior o fortă de atractie, care îi va atrage pe acei oameni care vor dori să retrăiască, alături de dvs., acele sentimente vechi. Pur si simplu vă „târâti” trecutul în viitor, ca într-un cerc care se închide. Viata dvs. ar putea fi comparată cu cea a unui hamster care aleargă în roata turnantă din cusca sa. Puteti alerga cât vreti de repede, veti fi mereu în aceeasi roată. Există o posibilitate să evadati din această roată si să vă făuriti un viitor cu adevărat nou. Un viitor care este mai putin rodul trecutului dvs., care este acum eliberat de povara vechilor răni sufletesti. Trăiti-vă mai mult viata în prezent! Pentru aceasta aveti nevoie de încredere în calea vietii si, suplimentar, de posibilitatea de a decide fără să fiti nevoiti să rechemati trecutul pe post de sfetnic.De câte ori decide ratiunea, decide trecutul. Numai acea picătură de curaj, inclusă în decizie, va fi recompensată ce ceea ce poate fi numit o nouă trăire.Intuitia este factorul de decizie superior. Prezentul este calea pentru a simti mai multă iubire.sursa-dincolo-de-iluzii.blogspot.ro
19. Iubirea e fundamentul fiintei noastre - Mar 8, 2014 9:52:00 AM
Parintele Pantelimon de la Manastirea Oasa (de pe Transalpina): “Fara Dumnezeu orice iubire moare”“Iubirea e fundamentul fiintei noastre”-Drumul spre Oasa e batut de sute de tineri care vin sa se spovedeasca. Simtiti, oare, prin destainuirile lor, ca ceva s-a schimbat in felul in care se raporteaza la dragoste?- As spune ca noi, monahii, cunoastem mult mai bine lumea decat se cunoaste ea insasi, pentru ca noi n-o vedem din exterior, ci din interior. In sensul acesta, parerea mea este ca tinerii de azi au mare potential sufletesc, dar le lipsesc punctele cardinale. Cel mai adesea ei nu stiu cu adevarat ce e iubirea. O confunda cu indragostirea. Si nici nu stiu sa o traiasca. Vad filme si traiesc dupa clisee. Viseaza toti o iubire mare, ca-n filme. O iubire data de-a gata, cu un partener fara cusur, care sa-i inteleaga orice ar fi. Si nu pricep de ce lor nu li se intampla la fel. Dar iubirile astea din carti si filme sunt utopice, nu se verifica real. Ceea ce se simte insa la toti cei care vin sa se spovedeasca este o cautare neobosita, nevoia de a trai o iubire profunda, perfecta. Foamea asta de iubire exista in toti.
- De ce avem atata nevoie sa ne implinim intr-o dragoste mare?- Cautand iubirea, il cauti, de fapt, pe Dumnezeu. Chiar fara sa-ti dai seama. Chiar daca nu esti un bun crestin, simti cumva, straniu, de fiecare data cand iubesti si esti iubit, ca acolo, in iubire, e adevarul. Cauti iubirea toata viata, ai nevoie de ea chiar si atunci cand te prefaci ca nu mai ai, o traiesti gresit, o traiesti stramb, dar o iei de la capat. Gravitezi in jurul ei, te straduiesti mereu sa o intelegi, pentru ca simti ca acolo e implinirea si fericirea. Noi, oamenii, nu putem sa nu iubim, sa nu vrem sa fim iubiti. Pentru ca asta e fundamentul fiintei noastre. Dumnezeu este iubire si tot ceea ce este in lumea asta tanjeste dupa iubire. Dumnezeu a creat totul dupa chipul si dupa asemanarea Lui, dupa tiparul Lui, al relatiei treimii. Dumnezeu e o relatie, Dumnezeu nu e singur. Noi am fost creati ca oameni sa participam la bucuria relatiei din Dumnezeu si cu Dumnezeu. Sa traim iubirea. Sa fim impreuna. De aceea se spune ca raiul e comuniunea cu toti, iar iadul e neputinta de a mai iubi.
- Desi il avem pe Dumnezeu, simtim totusi ca fara celalalt nu suntem completi. E nevoie de un altul, ca sa fim fericiti?- Dumnezeu i-a facut pe oameni incompleti, tocmai ca sa aiba nevoie unul de altul. Daca ne-ar fi facut perfecti, ne-am fi fost suficienti singuri. Sigur, exista oameni care daruiesc mai mult, oameni care dau mai putin, dar nu trebuie sa ne oprim la relatia cu un singur om, trebuie sa invatam sa iubim pe toata lumea, sa castigam un rod din relatia cu fiecare, nu doar din aceea cu partenerul de viata. Orice om e un dar potential pentru noi, cu care ne putem imbogati. - Visam, aproape toti, la o iubire mare, care sa ne tina toata viata. Si totusi, realitatea ne arata ca iubirile mor, si ele, mai des decat am vrea sa credem. De ce se stinge dragostea?- Moare pentru ca nu exista si Dumnezeu in ecuatie. Si atunci noi nu avem de unde sa ne alimentam, sa ne regeneram iubirea. Fara Dumnezeu, nu exista principiul generator de iubire. Omul singur e o fiinta limitata. Harul e cel care il face infinit de adanc. Harul e de la Dumnezeu. Sfantul Ioan Gura de Aur spunea ca orice realitate netransfigurata degenereaza. Se consuma. Fara har, omul e in stare cazuta. La fel si cu iubirea. Ea se stinge daca nu exista raspuns. Daca o intorci catre Dumnezeu si catre oameni, ea primeste raspuns din infinitatea Lui Dumnezeu. Daca o intorci catre tine, catre trup, catre materie, ea se cheltuie, se epuizeaza, pentru ca lucrurile astea sunt limitate. De asta e nevoie de cununie. Cununia e unirea a doi cu un al treilea, cu Dumnezeu, care e infinit.
- Din pacate, simplul fapt ca te cununi in biserica nu garanteaza mereu fericirea…
- Trebuie sa invatam sa-L vedem in celalalt pe Dumnezeu. Nu trebuie sa ne raportam la un om ca la un lucru finit. Orice persoana e un izvor infinit, dar care nu e descatusat.Prin iubire si cu ajutorul lui Dumnezeu, putem rupe zagazurile, astfel ca celalalt sa-si dea drumul fiintial, sa scoata din el tot potentialul lui moral, spiritual si de iubire. Pentru ca fiecare om e cu mult mai mult decat se vede. Si vine iubirea si activeaza in celalalt ceva ce habar nu avea ca zace in el. Ai nevoie de un celalalt care sa iti dea masura. In relatie de doi, omul evolueaza continuu. Si nu mai are cum sa se sature de celalalt, sa se plictiseasca, sa ajunga la rutina. Pentru ca fiecare il face pe celalalt sa evolueze. Fiecare se desface ca un boboc, apoi ca o floare, si aceasta inflorire a lui este infinita. Multi oameni par incapabili de sentimente profunde. Asta, pentru ca nu au fost iubiti, la randul lor, ca sa inceapa sa infloreasca. Dar toate astea nu sunt posibile fara Dumnezeu. Si fara efortul fiecaruia de a activa in celalalt taina Lui, harul dumnezeiesc. Trebuie sa iubesti cu Dumnezeu din tine, pe Dumnezeu din celalalt. - Cum ar trebui sa iubim, parinte? Unde gresim, de tot ajungem sa o luam de la capat?- Nu stim sa ne daruim. Nu avem exercitiul daruirii de sine. Societatea actuala ii educa pe oameni in directia propriilor dorinte, ii invata sa se iubeasca intai de toate pe ei, sa-si urmareasca propria implinire. Si dragostea devine, astfel, un fel de accesoriu, care le serveste fericirii proprii.Am o cariera, am o casa, am si o iubita! Dar nu iubim cu adevarat decat atunci cand facem acest exercitiu al iesirii din sine si cand incepem sa ne exersam in daruire, sa ne antrenam puterea de iubire. Sa iubesti inseamna sa gravitezi in jurul implinirii celuilalt. Sa te gandesti cum poti tu sa-l ajuti pe celalalt, cum poti sa-i vii in intampinare, cum sa-l odihnesti, cum sa-l scutesti de un efort, cum sa-i faci o bucurie, cum sa-i gatesti o mancare buna, cand e obosit. Trebuie sa inveti sa traiesti prin celalalt si pentru celalalt. Iubirea inseamna foarte multe gesturi. Intentiile, gandurile in sine nu au nici o valoare in absenta lor. E plina lumea de ele. Facand gesturi te si verifici pe tine, daca poti cu adevarat sa iubesti. Am citit de curand intr-o carte cum un detinut politic taran, inchis la batranete, primea de la babuta lui scrisori, in care ea punea si cate o floare presata. Asta inseamna iubirea. Si chiar mai mult. Sa daruiesti atunci cand esti epuizat, cand nu mai ai nici o forta. Nu exista scuza sa nu daruiesti. Daca dai din prisos, cand ti-e bine si-ti vine usor, nu are valoare.Atunci cand nu mai poti si vrei totusi sa faci ceva pentru celalalt, izbucnesc in tine resurse de energie de care habar nu aveai. Primesti forta de la Dumnezeu si ajungi sa faci mai mult decat credeai ca esti capabil. Sa te daruiesti atunci cand nu mai poti te leaga cu adevarat de celalalt si-l face si pe celalalt sa se deschida, sa daruiasca la randul lui. In iubire, trebuie sa daruim ce nu avem, cand nu mai avem. Si atunci, ca in Evanghelie, nimicul se transforma, si painea si pestii ajung tuturor. - Pana unde te poti darui pe tine, fara ca asta sa te anuleze cu totul? Uneori, poate e mai bine sa te opresti, daca celalalt nu-ti raspunde la fel…- Daruirea de sine e un gest voluntar, nu este o dependenta fata de celalalt, nu e sclavie. Nu ti se cere s-o faci. Prin daruire nu ma anulez, ci ma regasesc pe mine si ma imbogatesc cu felul celuilalt de a fi. Prin posedare, ma anulez. Unora le convine sa se lase stapaniti de altii. E cazul multor femei de azi, care ajung sa se inrobeasca. Le bat barbatii, sunt chinuite, dar le e frica sa-si asume un drum, de dragul sigurantei. Au parte de o suferinta absurda, care nici macar nu e mantuitoare. E o forma de lene. Refuza responsabilitatea propriilor decizii si atunci prefera doar sa execute. Dar asa nu vor evolua niciodata.“Cand Dumnezeu iti trimite dragostea, nu inseamna ca-ti da de-a gata si o mare iubire”
 - Nu toata lumea are parte in viata aceasta de iubiri extraordinare. E vina noastra? Tine de noi sa traim o mare iubire sau ea e un dar de la Dumnezeu?- Dumnezeu are un drum clar pentru fiecare. Nu exista coincidente. Faptul de a intalni o anumita persoana tine de voia Domnului. Dar felul in care reactionam noi la intalnirea respectiva tine de noi. Fiecare persoana care ne iese in cale e un dar de la Dumnezeu si noi trebuie sa ne intrebam, de fiecare data, de ce a randuit Dumnezeu sa intalnesc omul ala. Ce pot eu sa fac din relatia asta? Ce trebuie eu sa inteleg? Ce folos pot sa trag? Apoi, sa nu confundam indragostirea cu iubirea. Daca Dumnezeu iti trimite dragostea, nu inseamna ca-ti da de-a gata si o mare iubire. Dragostea e doar o arvuna de la Dumnezeu. Daca o cheltui fara stiinta, nu mai ajungi niciodata la iubirea adevarata. Poate la inceput nu pare mare, dar iubirea, daca se lucreaza, creste tot mai mult. Iubirea nu e emotie, e o putere. Dumnezeu nu e trup si totusi se defineste pe sine ca iubire. Deci, iubirea nu e trup! Sigur, si componenta asta trupeasca intra in iubire, dar nu se reduce totul la ea. Iubirea e o mare putere a omului, primita de sus, o putere care trebuie eliberata si lucrata de fiecare in parte. Spun eliberata, pentru ca cel mai adesea ne iubim pe noi insine, si atunci iubirea este inchisa in noi, se invarte in cerc. Este o iubire egoista, intoarsa catre sine, in loc sa fie libera si sa nu ceara nimic in schimb.
- Iubirea adevarata e intotdeauna libera?- Da, iubirea adevarata afirma libertatea celuilalt. Nu incearca sa-l stapaneasca. Aici se greseste cel mai mult in relatii, cand unul incearca sa-l transforme pe celalalt, sa-l ajusteze dupa gustul propriu. Cand iubesti, trebuie sa iesi din tine in sensul de a incerca sa-l traiesti pe celalalt, sa-l intelegi pe celalalt, sa vezi lumea prin ochii lui. Daca ii calci libertatea, apare instinctul de aparare. Si se va inchide in el. Se va feri de tine, se va simti agresat. Intr-o relatie trebuie sa existe un balans intre apropiere si distanta. Trebuie sa-i pastrezi celuilalt taina, sa n-o spulberi. Sa nu incerci sa cotrobai in toate cotloanele sufletului lui, sa nu intri cu excavatorul peste flori. Tupeul, indrazneala distrug misterul celuilalt. Exercitiul acesta al iesirii din noi insine uneori e dureros, inseamna sa parasesti o pozitie sigura, sa iesi din confortul felului tau de a fi, adoptand felul celuilalt de a fi. Dar numai asa te poti largi, te poti imbogati si poti transforma iubirea in cale de cunoastere. Daca ramai in tine insuti, esti foarte sarac. Ba, mai mult, te trezesti ca toti iti intorc spatele. Te trezesti singur.
- Cateodata, oricate ai face pentru celalalt, el ramane indiferent si nu-ti intoarce nici o farama de dragoste. Cum stii care e omul pentru care merita sa dai tot?- In ordinea fireasca, important e sa nu te implici intr-o relatie pana nu esti sigur de ea. Potentialul de afectiune, de iubire, trebuie pastrat pana gasesti o persoana cu care te potrivesti cu adevarat, cu care sa ai in primul rand o potrivire sufleteasca, nu trupeasca. Apoi, un om de calitate, daca a intalnit un alt om de calitate si se jertfeste pana la capat, reuseste sa-l invinga pe celalalt prin iubire, chiar daca celalalt iubeste mai putin. Iubirea unuia, cu statornicie, poate sa salveze iubirea celuilalt. Am cunoscut multe recuperari miraculoase de relatii care erau in pragul esecului si au ajuns chiar mai puternice si mai profunde ca inainte. Oamenii trebuie sa invete sa aprecieze crizele. Intrebarea mai are insa si o capcana. Daca te opresti la om, risti sa pierzi tot. Daca il ai in minte mereu si pe Dumnezeu, gasesti in jur suficiente persoane care sa merite sa dai tot, fara sa-ti mai fie teama ca ai putea pierde. Nici un om nu merita in sine sa-i dai tot. Pentru ca omul ala nu e ultima realitate, dar Dumnezeul din el, da. In definitiv, prin om ne daruim, de fapt, lui Dumnezeu.“Daca nu se ajunge la cununie, inseamna ca Dumnezeu e scos afara din ecuatie”
- Exista suflete pereche? Oameni alaturi de care totul devine mult mai usor?- Exista, dar mai multe. Nu exista un singur om cu care sa-ti fie scris sa fii impreuna. Exista insa mai multe persoane in lumea asta cu care relationezi foarte bine. Faptul ca ai intalnit una si, din nestiinta, iubirea s-a cheltuit, nu inseamna ca vei ramane toata viata singur. Asa cum faptul ca ai intalnit un suflet pereche nu garanteaza ca iubirea va dura, daca nu lucrezi virtutile ei. Fara potrivire, nu e posibila dragostea. Dar potrivirea e doar o scanteie. Ea nu garanteaza vesnicia sentimentului. Nu meriti ceva pentru care n-ai muncit! (rade). Din contra, se intampla des ca tocmai aceste iubiri sa se cheltuie mai repede, pentru ca totul e perfect si nimeni nu depune nici un efort. Se ajunge la un fel de suficienta, pentru ca celalalt corespunde perfect nevoilor mele si eu nevoilor lui, si atunci fiecare se iubeste pe sine, prin intermediul celuilalt.- Asa se nasc gelozia si posesivitatea?- Gelozia e iubirea de sine prin celalalt. Daca esti gelos, nu-l iubesti pe celalalt cu adevarat, ci consideri ca celalalt e dreptul tau si cineva atenteaza la el. Ti-e frica sa nu vina cineva sa ti-l fure. Dar nici un om nu are dreptul sa il confiste pe celalalt. Iubirile astea contorsionate, cu gelozii si suferinte care-ti fura ochii si-ti intuneca mintea, sunt iubiri demonice. Ele sunt fascinante in felul lor, sunt foarte simtuale, au un erotism exacerbat, dar produc enorm de multa suferinta, te desfiinteaza ca persoana. Tu crezi ca te-ai jertfit suferind, dar de fapt ai fost posedat. Iubirea adevarata, dumnezeiasca, afirma, nu distruge. E ca un cer senin. N-are tulburare si n-are ceata.
- Astazi, tot mai multi oameni aleg o forma libera de iubire. Nu se mai casatoresc, ba uneori nici nu mai locuiesc impreuna, dar cu toate acestea, se iubesc si traiesc in armonie. E gresit ca procedeaza asa?- Iubirea care nu implica responsabilitate si sacrificiu nu e iubire adevarata. E iubire conjuncturala, care nu ajunge la maturitate. De fapt, in cazul lor nici nu se ajunge cu adevarat la iubire, ei raman in faza de indragostire.Daca nu se ajunge la cununie, inseamna ca Dumnezeu e scos afara din ecuatie. Si fara harul dumnezeiesc, omul e finit si dragostea lui tine doar o vreme. Cei care aleg calea aceasta vor o iubire in care sa nu aiba nimic de pierdut, ci doar de castigat. Vor sa ia ceva ce se obtine usor si sa se pastreze mereu liberi, in cazul ca apare ceva mai ofertant. - Cand traiesti o iubire nefericita, te gandesti adesea ca ar putea exista cineva care sa te iubeasca mai mult, sa te inteleaga mai bine…- Modul asta de a vedea lucrurile e o consecinta a gandirii tehniciste. Un produs se uzeaza moral, in momentul in care apare o versiune imbunatatita a lui. (rade) Adica iese din uz. Or, oamenii nu ies din uz, ei devin continuu. Trebuie sa aprofundam, sa sapam in relatia respectiva, pentru a ajunge la noi si noi adancimi, chiar daca apar oportunitati de relatii mai bune, chiar daca cunoastem persoane care ni se par mai potrivite.
N-avem voie sa schimbam persoana. N-avem voie sa incepem mii de drumuri, pentru ca nu mai ajungem niciodata la capat. Nu poti sa te remodelezi la infinit dupa alte tipare de femei sau barbati, pentru ca te tocesti ca piesa, ajungi sa nu mai ai nici un profil. Tu crezi ca ai capatat experienta, ca ti-ai imbogatit modul de a fi, avand foarte multe iubiri, dar de fapt te-ai pierdut pe tine, nu mai stii cine esti cu adevarat. 
In iubire, ca si in profesie, e foarte important sa fii statornic. Nu te poti face trei ani medic, apoi inca trei actor si dupa alti trei sa te pregatesti sa devii fotbalist. Trebuie sa mergi mai departe. Pentru ca impasul la care ajungi intr-o relatie e al tau, in primul rand, nu al celuilalt. Dumnezeu ti l-a randuit tie, ca sa te depasesti, ca sa evoluezi. Schimband persoana, fugi de tine, fugi de devenire. Iar obstacolul va reveni, sub alta forma, oricine ar fi langa tine.
“Nimic nu se poate fara sacrificiu, fara principiul crucii” 
- De ce e atat de importanta fidelitatea? Cunosc persoane care spun ca-si iubesc partenerii, desi ii mai insala din cand in cand, si ca asta nu are nici o importanta, atata timp cat nu sunt sentimente la mijloc.- Se mint singuri. Infidelitatea e o forma de consum. E foarte urat sa-i consumi pe ceilalti, pentru nevoile tale erotice. Dar, de fapt, te consumi pe tine. Stagnezi. 
Fara fidelitate, nu poti ajunge la nivele mai profunde. Numai asa poti evolua. Or, daca iti permiti alternative, inseamna ca nu esti dispus sa infrunti blocajul, ca vrei sa il ocolesti.
 Daca iti refuzi alternativa, atunci nu mai eziti, depasesti criza si vezi si ce potential zace in tine si in celalalt. Si esti mai castigat si mai bogat ca inainte. Ajungi la alt nivel al iubirii, e o iubire rafinata si foarte profunda, care nu mai sta doar in indragostirea trupeasca. Efortul putin inseamna devenire putina, inseamna sa fugi de implinirea de sine. Vedeti, nimic nu se poate fara sacrificiu, fara principiul crucii. Sacrificiul pe cruce e fereastra spre Inviere. Sfantul Maxim Marturisitorul spunea ca in creatie toate se cer dupa cruce. Asa se manifesta iubirea lui Dumnezeu fata de noi. Pentru ca asta e conditia noastra cazuta, consecinta caderii in pacat. Nu ni se da nimic, daca nu jertfim ceva. Si iubirea e o jertfa. Jertfesti sinele tau, ca sa-ti apropii sinele celuilalt. E o renuntare la tine. Sacrificiul da profunzime oricarei relatii. E cel care fixeaza iubirea. Sa te indragostesti e usor, dar sa iubesti e foarte greu. Fugi de cruce: fugi de inviere, fugi de bucurie, fugi de iubirea adevarata! Nu se poate fara. Fara cruce, e calea usoara, comoda. Nestiind sa suferim cu bucurie, sa umplem suferinta de rost, fugim, de fapt, de viata. Si tot ce primim e de mana a doua. Toate bucuriile si iubirile sunt diluate. Tot ce traim e searbad.
- De ce suferintele din dragoste sunt unele dintre cele mai dureroase?- Pentru ca omul, iubind, se deschide si devine profund. Si atunci incaseaza loviturile direct in profunzimea fiintei. Daca iubirea a fost cu Dumnezeu si celalalt pleaca totusi, Dumnezeu nu ramane dator. Vine El si umple golul, pentru ca tu nu l-ai iubit doar pe cel care a plecat, ci si pe Dumnezeu din el. Poti fi destramat cu adevarat dupa o despartire, doar daca nu-L ai pe Dumnezeu. Daca ai iubit stramb, daca ai fost posedat de celalalt.
- Uneori, dupa o mare iubire, nu mai avem curaj sa mergem mai departe, sa ne mai deschidem sufletul inca o data. Cum putem vindeca ranile lasate de o suferinta din dragoste?- Parintele Teofil Paraian spunea ca suferinta e o mare taina. Degeaba ti-o explici teoretic, inima continua sa doara. Si orice sfat din afara ramane tot in afara. Numai Dumnezeu poate vindeca astfel de rani, daca considera. Dar unele dintre ele nici nu trebuie sa se vindece. Se intampla uneori ca inima ta sa poata purta infinit de multe rani deschise. Capacitatea de suferinta a omului e foarte mare. Dar nici nu trebuie sa devenim atat de obsedati sa se inchida rana, sa uitam tot. Un esec in dragoste nu trebuie sa ne infirmizeze afectiv. Poti sa duci o alta relatie si cu o rana in inima. Si cu mai multe rani in inima. Dumnezeu iti da oricum puterea de a iubi din nou. Trebuie sa mergi inainte, sa ai curajul sa te deschizi din nou, sa incasezi din nou. N-ai voie sa te opresti.“Fericirea se munceste in fiecare zi”
- Unora parca le sunt date numai suferinte, toata viata…- Trebuie sa intelegi ca e ca un joc intre tine si Dumnezeu. In suferinta se ascunde, de fapt, dragostea lui Dumnezeu fata de tine. Si atunci incepi sa gasesti un rost fiecarei suferinte. Fara Dumnezeu, totul sfarseste intr-un mare absurd. Si cea mai mica suferinta te doboara. Nu mai intelegi nimic si ajungi sa-ti pui capat zilelor. Cu Dumnezeu, cea mai mare suferinta e umpluta de sens si e mereu urmata de bucurie. Trebuie sa nu uiti niciodata ca Dumnezeu te iubeste si te pune la incercare. Te incearca, pentru ca vrea sa-ti dea ceva. Dar cu un pret! Trebuie sa meriti darul, sa te ridici spiritual la nivelul la care il poti primi. Nivelul urmator al jocului.
 Oricum, darul e intotdeauna cu mult mai mare decat suferinta pe care o treci ca sa ajungi la el. Dumnezeu nu ne poate darui liber, ca atunci ne-ar asfixia cu iubirea lui, ne-ar distruge fiinta, nu ne-ar mai lasa sa inflorim liber. Dumnezeu, cand ne iubeste, ne pune la incercare, ca pe argint in topitoare. Pentru ca vrea sa scoata din noi esenta cea mai pura.
- Ce ar trebui sa facem ca sa fim fericiti?- Trebuie sa pornim in cautarea adevarului iubirii, cu toate fortele noastre. Sa nu ne angajam steril, de suprafata, ci sa ne daruim total, tuturor oamenilor si, prin ei, lui Dumnezeu. Si sa o facem pe viata. Fericirea adevarata exista. Si exista aici, pe pamant. Ea nu e decat o cale pe care inaintam.
Doar in masura in care stim sa daruim, o sa si primim. Pentru ca Dumnezeu ne chinuie uneori, dar ne si rasplateste cu asupra de masura. Se joaca cu noi, ne face sa vrem mai mult, sa ne dorim mai mult, sa devenim mai mult. Fericirea nu e un dat, o pleasca, o incremenire care pica pe tine. O fericire statica ne-ar strivi sub o plictiseala cumplita. Fericirea se munceste, se castiga in fiecare zi. E un urcus continuu, o dinamica ce se adapteaza permanent nevoilor noastre. Fericirea e devenire.
Timisorean la origine, absolvent al Facultatii de Arte Plastice a Universitatii de Vest, in prezent e calugar si preot la Manastirea Oasa, unde picteaza si minunate icoane, pline de aur si har. Dar aurul cu adevarat pretios al tanarului parinte e inaltimea sa duhovniceasca deosebita, care transpare si in textul pe care il publicam. Un indreptar de viata si de iubire adevarata.articol preluat Autor Dia RaduSursa- http://www.formula-as.ro/2011/973/asul-de-inima-45/despre-dragoste-cu-parintele-pantelimon-de-la-manastirea-oasa-13840 
20. Discursul incendiar al lui Godfrey Bloom în Parlamentul European. UE e o mare păcăleală!!! VIDEO - Mar 6, 2014 9:23:00 AM

Discursul europarlamentarului independent Godfrey Bloom in Parlamentul European (21 noiembrie 2013):

"Când popoarele își vor da seama de ceea ce sunteți, nu vor avea nevoie de mult timp să ia cu asalt Parlamentul și să va spânzure.


21. Locurile sacre şi misterioase din munţii României - Mar 5, 2014 11:35:00 AM
Sunt locuri magice în România care par să fie ocrotite de energii misterioase. Aici, unii oameni îşi alină sufletele şi simt că intră într-o lume a păcii. Poate că nu întâmplător, aceste locuri au fost alese din vremuri străvechi să adăpostească sanctuarele dacilor. Aici, preoţii lor căpătau puteri nebănuite şi vindecau suferinţele trupului şi ale sufletului.


Sfinxul din BucegiChipul aspru de stâncă a stârnit curiozitatea oamenilor şi a dat naştere unui şir de legende 
extraordinare. Sfinxul Bucegilor emană forţă fizică, putere şi autoritate. Asemeni Sfinxului din Egipt, el pare să vegheze o zonă plină de mistere, care refuză de mii de ani să se dezvăluie cunoaşterii umane. Sunt destule voci care susţin că, în munte, s-ar afla tuneluri în care sunt ascunse comori nebănuite, dar nu aur sau nestemate, ci înscrisuri vechi care cuprind înţelepciunea altor veacuri. Poate, de aceea, acest loc este protejat de energii misterioase.
Locurile sacre ale dacilor din Bucegi nu au fost niciodată cucerite şi vandalizate de romani. Aici era şi a rămas unul din polurile energetice ale lumii, un loc în care se petrec fenomene stranii. Se crede că Sfinxul păzeşte un portal către o altă lume, dar acesta se deschide numai celor chemaţi.
Şapte izvoare, apa nemuririiTot în Bucegi, între lacul Bolboci şi Scropoasa, izvorăşte un pârâu ale cărui ape au fost analizate în laborator în repetate rânduri. Încă din 1927, cercetătorii au descoperit că izvorul este pur, numărul bacteriilor fiind egal cu zero. În anii ΄80 au fost reluate cercetările, iar zona a fost închisă.Oamenii de ştiinţă au stabilit atunci că micul pârâu provine dintr-un lac subteran, ascuns adânc în munte, şi au confirmat încă o dată că apa lui este una dintre cele mai curate din lume. Pe de altă parte, în zonă s-au observat anomalii puternice datorate, probabil, unor zăcăminte de uraniu sau argint. Dar poate că aceasta este apa vie din legendele româneşti, apa pe care o foloseau în ritualurile lor preoţii dacilor care veneau să se închine la altarele din munţi.
SarmisegetuzaProbabil, puţini dintre noi am mers să vedem capitala spirituală a dacilor. Şi mai puţini dintre noi, probabil, ştim că, la Sarmisegetuza, sunt două cetăţi, una dacică, alta romană. Adevărata capitală a dacilor este în Munţii Orăştiei, iar drumul până la ea este aproape imposibil de străbătut cu maşina. Cel mai des au ajuns aici hoţii de comori. Dezgropate şi răpite din pământul sacru, şi-au pornit pribegia prin lume monede de aur, brăţări încolăcite şi grele, săbii sau obiecte de cult din metale preţioase. Distrusă, jefuită, pângărită, uitată...Sarmisegetuza mai păstrează însă taina unei comori fără de preţ. Se spune că aici este poarta către o lume ideală, a armoniei şi păcii, iar cei care ajung în cetate cu inima deschisă simt că intră în comuniune cu voinţa divină.
Peştera PolovragiLegendele acestei peşteri din munţii Olteniei sunt legate tot de credinţa dacilor, în mod special de zeul-lup, Zamolxis. Poveştile din bătrâni spun că, în vestita peşteră, se adunau preoţii dacilor să i se închine lui Zamolxis. De aici, porneşte un tunel astupat de vremuri care lega peştera de cetatea sfântă a Sarmisegetuzei. Zvonurile că şi aici ar exista comori ascunse au atras căutătorii de aur, dar mulţi dintre ei au dispărut încercând să descopere tainele adâncurilor. Localnicii se tem că locurile sunt blestemate de puterea lui Zamolxe.Deşi nu este spectaculoasă, peştera Polovragi pare să fie cea mai lungă din ţară. Până în prezent au fost exploraţi doar 10 km, dar peştera continuă. Cercetătorii au descoperit că, în adâncurile întunecate, aerul este la fel de proaspăt ca pe Vârful Omu. Multe persoane susţin că, odată ajunse între pereţii de stâncă, nu mai simt nici oboseala, nici frigul, ba chiar au senzaţia că au lăsat afară toate necazurile şi grijile. Peştera pare să fie străbătută de un cordon de energie benefică pentru unii, dar răzbunătoare cu cei care au gânduri vrăjmaşe. Numele peşterii vine de la planta de leac “polovragă”, dispărută cu mult timp în urmă, cu care preoţii daci vindecau orice boală.


  Locuri Para Nor Male Din Romania by dalv999

  Zona Bucegi - Gura de Rai - Mit Sau Realitate(Full Permission) by leul002
22. Treptele Trezirii Spirituale - Mar 4, 2014 3:11:00 PM
SPIRITUAL  INSIGHT – CRISTI  POPAN
Treptele Trezirii Spirituale
In viata interioara, spirituala nu exista stagnare.
Exista conectare, crestere si sens (bucuria de a  trai) sau izolare, involutie si suferinta. Miscarea noastra pe aceste directii poate fi urmarita functie de cateva repere care voi incerca sa le surprind, impartind o in 7 trepte (etape) cu fenomenele specifice fiecareia.
Dincolo de fluctuatiile absolut firesti in parcurgerea acestor trepte, important este trendul pe termen mediu, nu fluctuatiile pe termen scurt. In sensul in care,   putem reveni pe o treapta inferioara pentru a patrunde mai bine aspecte care acum sunt mai accesibile  decat cand am depasit pentru prima data o treapta.
Spre exemplu: chiar daca am asimilat si consolidat strari de prezenta … pot traversa situati in care nu pot iesi dintr-o neliniste … pentru ca trebuie sa inteleg ceva important despre mine care a ramas nerezolvat. Nelinistea este indicatorul unui mecanism inconstient care te distruge si prin care ti se solicita imlicarea si atentia. Dar cu noile resurse de care dispun, acumulate  pe treptele superioare, pot intra mai profound in fenomenele fiintei pentru a gasi cauza. Iar cauzele, veti descoperi ca sunt de cele mai multe ori, ganduri, convingerii … care sponsorizeaza (gandurile dinaintea primului gand) atat de adanc patrunse in interior incat nu mai sunt vizibile decat cand am acumulat o semnificativa  putere interioara.Treptele Trezirii:1 . Intuitia ca tot peisajul interior al fiintei (SME) este consecinta unei abordari gresite a vietii.Adica toate gandurile de care ne este rusine ,
conflictele interioare interminabile,
indoielile generalizate ,
lipsa de incredere in sine ,
emotiile distructive sau exagerate,
starea de neliniste sau panica,
sunt simptome ale bolii .. NU sunt boala insasi.
Aici constatam ca tot efortul de a elimina fenomenele de mai sus nu au facut decat sa le amplifice pina la cote insuportabile.   Astfel ajungi sa stii ca este inutil sa te concentrezi pe simptome si ca trebuie gasita cauza  care le produce.
Aceasta constientizare duce automat la o detasare rationalafata de SME.
Intelegem rational ca solutia nu este in mental si chiar daca nu putem controla inca nimic in acest spatiu, facem un pas salvator prin aceea ca  nu  mai alimentam traficul mental cautind adevarul , solutia in speculatii geniale . Suferinta nu scade dar este foarte importanta intelegerea ca am fost pe o pista gresita. Ori asta inseamana foarte mult. In mod evident … motorul SME este inca functional,    fiind bine alimentat in anii de inconstienta. Dar deja consuma din rezerve.2. Intelegem  clar ca dramatismul interior, traficul neintrerupt de ganduri ne epuizeaza facand improbabila gasirea  solutiei. Ca urmare al doilea pas important este intelegerea ca trebuie redusa tensiunea interioaracu orice pret.Detasarea rationala permiteobservarea gandurilor si emotiilorcare populeaza SME..
Mergand pe fir descoperi
presiuni enorme create de vinovatii,
ca esti neinduratorcu tine si cu ceilalti judecindu-i pe toti pentru nefericirea ta sau numai pentru senzatia superioritatii,
ca-ti reprimi impulsuri sexuale sau de impulsuri exprimare firesti, sub justificarea unor valori morale create de niste frustrati nefericiti,
ca iti ascunzi slabiciunile in spatele moralitatii…
ca te temi de viitor si de oameni, de cele mai multe ori nejustificat,
ca te compari permanent cu ceilalti,
ca te consideri nedemn, pacatos, urmare a gandurilor de care iti este rusine…
ca te desconsideri sau esti nemultumit de tot ce faci pentru ca te raportezi la o perfectiune absurda
ca nu-ti urmezi convingeriele si abandonezi toate implulsurile sinelui tau sub pretextul inutilitatii lor.
Ori toate acestea iti reflecta atitudinea fata de propria fiinta.
Miza obtinerii linistii interioare  este enorma .. deoarece … tensiunile prelungite duc la modificari fiziologice .. care odata instalate lasa fiinta intr-un chin insuportabil… care degenereaza in cele din urma in gesturi extremede o rautate criminala. Astfel platim cu totii dezinteresulnostru fata de tot ce ne inconjoara.3. Atentia iti descopera atitudinea fata de propria fiinta, iar solutiile sunt evidente.Intelegi ca viata trebuie pretuita si protejata pentru a putea obtine pacea care o cauti.Si astfel incetezi sa-ti mai  vezi fiinta ca “ceva”  imperfect si jalnic de care esti permanent nemultumit si incepi sa o tratezi in consecinta.Astfel iei presiunea de pe tine…
Iertandu-te pentru limitele tale, greselile si nestiinta ta ,
iti tratezi interiorul cu ingaduinta,
nu mai lupti impotriva gandurilor intunecate livrate automat de SME
Iti urmaresti fiinta si o lasi sa si exprime nemultumirile, interesele, convingerile intr-un mod firesc sanatos.
Te deschizi catre oameni si viata.
Practic inveti astfel sa respecti existenta incepind cu propria fiinta pe care ai abuzat-o  in inconstienta in care ai trait.
Foarte important de inteles este ca aceasta mutilare,  este specialitatea SME care segmenteaza permanent universul interior pt a crea confuzie si conflicte generalizate.4. Imediat ce ai adus in peisajul interior acceptarea, iertarea, ingaduinta, deschiderea ,   mediul interior se schimba dramatic fiind populat de tot mai multe momente de liniste, pace, incredere, bucurie. Ori acest peisaj aduce destul de repede recunostinta si increderea in Existenta , Viata, Dumnezeu, Dragoste.5. Recunostinta si increderea dobindita … aduc vitalitate si claritate interioara care inevitabil produc primele revelatii ale unei noi dimensiuni a fiintei, cea a sinelui cu campul de viata .De asemenea apar primele perceptii ale unei prezente coplesitoare care te invaluie cu o pace si iubire infinita. Din acest punct in care am devenit constientide esenta vie a naturii noastre si a universului in care traim  .. intuim si incepem sa intelegem cine suntem…si putem percepe  toate emotiile si gandurile negative sau nu,   …  ca exact ceea ce sunt, adica numai niste fenomene exterioare automate. De aici, nevalidarea emotionala a gandurilor devine tot mai accesibila. Si fiecare nevalidare inseamana resurse neirosite. Cand poti privi complet detasat gandurile si emotiile fara sa le validezi una prin cealalta inseamna ca deja vezi caracterul lor periferic si exterior sinelui.Toate gandurile noastre sunt atrase din exteriorul nostru functie de starea SME.6. Pe masura ce ni se dezvaluie tot mai profund dimensiunea sinelui ajungem in cele din urma sa raminem centrati in aceasta dimensiune perioade lungi. Iar ceea ce intrerupe aceste stari , sunt momente deosebit de importante,   pentru ca ascund in spate conditionari si mecanisme perfide cu cauze adanc ascunse in straturile putin accesibile ale fiintei.7. Aceasta centrare … permite observarea unor mecanisme extrem de subtile specifice SME … care odata observate devin inoperante. Iar pe masura ce blochezi aceste mecanisme … Dumnezeu se dezvaluie in intreaga lui frumusete si caldura  si-ti releva fiinta de lumina care esti. Practic cand tragi perdeaua SME de pe ochi descoperi divinul din intreaga existenta.  Devine evidenta perfectiunea existentei , prezenta generalizata a lui Dumnezeu in tot ce exista ,dragostea lui pentru noi, caracterul etern al al sinelui nostru, si legatura indestructibila intre tot ce exista. Evolutia presupune cresteri si reveniri successive pana constientizam toate aspectele legate de fiecare etapa. Evolutia este o poveste despre curaj, speranta, atentie, recunostinta si incredere.
Aceste trepte ale constientei contin in sine aspecte practice deosebit de importante1 detasarea rationala de SME, acceptarea suferintei si a limitarilor si automat nealimentarea tensiunilor interioare prin alte cautari.2 acceptarea faptului ca nu poti evita suferinta peste noapte mai ales daca ai trait timp indelungat in stari interioare conflictuale3 detasarea de entuziasm si dezamagiri (transcederea polaritatilor) ca urmare a intelegerii ca fericirea este natura esentei fiintei nu consecinta vreunui complex favorabil exterior.3 observarea cauzalitatii interioare … atitudine – raspuns mental emotional – confort sau inconfort4 practica acceptarii si iertarii urmare a compasiunii si iubirii pt propria fiinta si pentru cei din jur5 cultivarea recunostientei pentru lucrurile importante din viata noastra, pentru inceput , si pentru tot ce ti se intimpla si traiesti in cele din urma6 cultivarea exprimarii congruente cu cele mai intime dorinte sau interese dar degrevate de presiunea oricaror asteptari.7 Observarea detasata a SME nevalidand emotional gandurile sau invalidand emotiile prin lipsa de reactie a gandurilor.Toate aceste atidudini ne scot incet si sigur din sclavia  SME si ne releva spatiul existential SE al vietii in care suntem aici si acum cu totii una .
Dincolo de acestea avem la indemina un instrument incredibil de eficient si accesibil in cautarea noastra   care ne armonizeaza instantaneu cu esenta existentei indiferent de stadiul in care ne aflam. Este vorba de IMAGINATIE.
Cand ne imaginam adevarul  sau situatii in care identificarea cu SME nu poate exista …  ne conectam la existenta constient … iar acest lucru face posibil de identificat spatiul existential cu sinele si energia vietii.
Pentru a intelege cum functioneaza imaginatia in spiritualitate ….. IMAGINATI-VA …. Ca sunteti orbi intr-o camera in care trebuie sa traiti. In  momentul in care un om care vede, a fost in camera si va spune unde este mobilierul amplasat … daca va imaginati acea amplasare veti putea locui in ea confortabil pentruca veti evita ciocnirile dureroase cu toate obiectele din camera. Nefiind intr-un stress permanent locuind in camera, in timp descoperiti cum sa va recapatati vederea.
In acelasi fel cand ne imaginam realitatea (accesibila cu adevarat numai incepind cu treapta 5)… ne armonizam cu existenta imediat si pe cale de consecinta nu ne mai lovim. Astfel putem sa ne imaginam ca Dumnezeu este in tot ce este,  ca suntem eterni, ca suntem fiinte de lumina si vom vedea cum totul se armonizeazain noi si in relatiile noastre. Speculantii blocati in SME vor gasi o gramada de explicatii penibile pentru acest fapt. Dar ceea ce le face irelevante  este ca … imaginindu-ti adevarul te conectezi si te alimentezi de la existenta … ori asta inseamna putere, stabilitate care aduce confort … si in cele din urma  recapatarea vederii . Si astfel ajungi sa-l vezi pe Dumnezeu, iubirea lui, lumina fiintelor, eternitatea si infinitul. Eu L-am vazut si sunt pe cale s-o fac din nou . Si va pot spune ca oricat de avizat ai fi … Dumnezeu te va coplesi. Si-ti va fi clar ca nimic … dar absolut nimic nu poate exista in afara Lui.
Si inchei cu cateva chei de acces in Spatiul Existential  care mi au fost de mare folos si in cele mai dificile momente. Daca nu faceti greseala sa le subestimati din cauza simplitatii lor va garantez perceptii revelatoare si racoritoare.  Nu functioneaza intoadeauna pe treptele 1 si 2 … . Dar pentru orice moment una merge mai bine decat alta.
Aceste chei ( ancore ale realitatii ) pot fi incadrate in 4 mari categorii.-  cele care te scot din identificarea cu forma (materie, ego, SME)-  cele care te scot dintr un cerc vicios mental si te racordeaza la realitatea imediata-  cele care te identifica cu sinele prin asumarea senzatiilor care le incearcaIata despre ce este vorba:1. Imagimeaza-ti ca esti singur pe intreaga planeta si va disparea ocazia ca egoul sa se raporteze la ceva. Va sucomba instantaneu lasind fiinta libera.2. Priveste viata prin ochii unui caine sau rinocer aflat intr -o stare de liniste. Vei simti imediat ca nu este nevoie de cunoastere , abilitati spirituale pentru a obtine liniatea. Este accesibila oricand aici si acum.3. Renunta la alerta catre viitorul imediat. Pastreaza in minte ca traiesti ultima secunda si asta va pulveriza iluzia timpului schimbind total perceptia4. Imagineaza-ti ca nu ai existat niciodata, ca nu te cunoaste si ca nu te-a cunoscut absolut nimeni.5. Vizualizeaza faptul ca gandurile sunt un camp exteriortie, ca ele exista intr-o baza de date imensa departede fiinta ta. Asa si este. Conflictele interioare SME sunt antena pentru ganduri. Constientizarea caracterului lor exterior fiintel ajuta enorm la ruperea identificarii cu ele.6. Vizualizeaza-ti sinele continind corpul fizic. Sinele tau imbraca si tine corpul fizic in viata. Sinele este viata corpului tau, respiratia lui.7. Constientizeaza ca Nimic din exterior nu te poate face fericit la nivel profund , fericirea ii consecinta conectarii la energia vieti. Lucrurile exterioare nu te vor conecta.8. Vizualizeaza faptul ca anumite locuri vor exista mult dincolo de existenta ta fizica.9. Nu lasa nici urma de negativitate sa-ti atinga fiinta de lumina oricat de justificat ti s-ar parea. Renunta la orice speculatie orice analiza orice gand care are si cea mai mica nuanta negativa indiferent de cat de util sau justificat var parea demersul.Urmariti impactul energetic in fiinta voastra iar daca pacea nu este raspunsul in voi abandonati fara ezitare.10. Nu fugi de tristetea nefericirii tale. Traieste o cu pace si acceptare. Tristetea este senzatia cea mai puternica a sinelui in starile de inconstienta.11. Priveste-l pe Dumnezeu in TOT ce vezi si trateaza totul ca atare. Mai ales acolo unde crezi ca-i imposibil sa fie.12. Bucura-te de neliniste si frica pentru ca din ele va aparea pacea si iubirea.Raul este consecinta conflictului cu propria fiinta care se revarsa in exterior.Si dispare cand traiesti in armonie cu ea.Cristi Popan – care e fondatorul comunității de dezvoltare personală și spirituală www.FiiConștient.ro și autor al blogului cu acelasi nume (www.FiiConștient.ro/blog).


23. CELE 100 CHEI SPIRITUALE - Dr. Joshua David Stone - Mar 4, 2014 2:59:00 PM
Cele 100 chei de aur ale practicii spirituale care va 
asigura eliberarea si ascensiunea in acesta viata:

1. Cea mai importanta cheie de aur, in opinia mea, este sa priviti fiecare persoana, animal, planta sau minerala ca pe Dumnezeu care va viziteaza in forma fizica. Primiti pe toti si toate ca pe o incarnare a Sinelui Etern, inclusiv pe voi insiva.
2. Prima cheie conduce la cea de-a doua cheie de aur care este „Iubiti-L pe Domnul Dumnezeu cu toata inima, sufletul si mintea. Pretuiti-va si iubiti-va aproapele ca pe voi insiva.” Este mai usor sa practicati iubirea neconditionata atunci cand va amintiti ca Dumnezeu este intrupat in toate formele.
3. Ce-a de-a treia cheie de aur este definitia devenita celebra pe care Sfintia Sa, Lord Sai Baba a dat-o lui Dumnezeu: „Dumnezeu este egal cu omul minus ego.” Egoul negativ este ca un munte enorm care sta intre voi si realizarea de sine. Muriti pentru sinele vostru inferior si va veti realiza sinele cel mai inalt. La inceputul caii spirituale, egoul negativ este la control. In mijlocul caii, se da o lupta dramatica pentru control. La finalul caii, egoul negativ care este intrupat ca cel intre lumi (Farmecul, Maya, Iluzia) este stapanit si subjugat.
4. „Meditati” zilnic si cu regularitate. Prin rugaciune vorbiti cu Dumnezeu, prin meditatie il ascultati si il experimentati pe Dumnezeu.
5. Cereti zilnic si cu consecventa ajutor de la Dumnezeu, de la Maestrii Ascendenti si de la ingeri. Dumnezeu si Forta Divina va pot ajuta doar daca cereti acest lucru. De ce sa faceti totul singuri cand exista atat de mult ajutor disponibil? Fortele din Dimensiunile Superioare evolueaza doar servind umanitatea, astfel incat sunt mereu nerabdatore si incantate sa ajute, dar datorita Liberului Arbitru, ele trebuie invitate.
6. Invatati sa fiti un canal. Practica spirituala va accelera evolutia voastra spirituala de mii de ori. Nu trebuie neaparat sa faceti channeling, dar invatati cum sa canalizati energia spirituala constient in cat mai multe forme si moduri astfel incat sa fie in consecventa cu calea voastra spirituala individuala unica.
7. Invatati sa va mentineti mintea cu consecventa in lumina. Acest lucru inseamna sa va mentineti mintea cu consecventa in suflet si in spirit. Marea majoritate a discipolilor si aspirantilor sunt in mod cert racordati la suflet, dar nu reusesc sa se mentina acolo. Aceasta este adevarata provocare.
8. Invatati sa va controlati corpul fizic si toate poftele acestuia. Aceasta este regula de aur ca sa puteti trece de prima initiere.
9. Invatati sa va controlati corpul emotional si dorintele. Acesta este regula de aur ca sa puteti trece de a doua initiere. Nu permitati emotiilor sa va conduca. Voi sunteti Dumnezeu si trebuie sa invatati sa va alegeti propriile emotii. Cand aceasta regula de aur este insusita, veti experimenta perioade din ce in ce mai lungi de liniste interioara continuua, de liniste si bucurie.
10. Invatati sa va controlati corpul mental. Voi nu sunteti mintea voastra. Mintea voastra este doar o unealta cu ajutorul careia va creati realitatea.Learn to master your mental body. You are not your mind. Aceasta este regula de aur ca sa puteti trece de cea de-a treia initiere si care va conduce la contopirea cu sufletul si la integrarea totala a personalitati.
11. Scapati si eliminati toate dorintele, mai putin dorinta de eliberare, ascensiune si realizare a lui Dumnezeu. Dorinta materiala este unul dintre cele mai mari blocaje pentru discipolii si aspirantii aflati pe calea spirituala.
12. Faceti din invocarea numelor lui Dumnezeu o practica zilnica pe parcursul intregii voastre vieti. Cand faceti acest lucru, vizualizati-L pe Dumnezeu in orice forma doriti. Aceasta este una dintre cele mai importante practici pentru realizarea de sine. Faceti aceasta practica pe parcursul intregii zile: cand mergeti pe strada, cand stati lacoada la magazin, cand conduceti etc. Oricare ar fi provocarile voastre in aceasta viata, acesta este „antidotul spiritual”.
13. Niciodata sa nu va predati puterea personala nimanui! Nu dati puterea personala altor oameni! Nu dati puterea personala Maestrilor Ascendenti! Nu dati puterea personala mintii voastre subconstiente, copilului interior, egoului negativ, dorintelor, celor cinci simturi, corpurilor psihic, emotional sau mental. Aceasta lectie poate fi cea mai importanta lectie dintre toate. Calea spirituala incepe atunci cand voi incepeti sa detineti puterea personala. Fara putere personala veti fi o victima sigura in viata si vetifi complet disfunctionali. Fara putere personala nu puteti iubi si nu puteti face celelalte practici. Aceasta cheie este atat de importanta incat ea nu poate fi niciodata suficient de mult scoasa in evidenta.
14. Urmatoarea cheie de aur o urmareste indeaproape pe precedenta. Folositi-va puterea personala exclusiv in serviciul iubirii neconditionate, in serviciul lui Dumnezeu si al umanitatii. Astfel nu trebuie sa va sperie sa detineti aceasta putere in proportie de 100%.
15. Fiti siguri sa constientizati ca aveti un copil interior si invatati sa il dezvoltati in mod corect. Multi oameni spirituali devin atat de implicati in realitatile spirituale si in Dumnezeu incat uita ca detin un copil interior care are nevoie sa fie iubit si protejat.Dumnezeu si Maestrii nu vor face asta pentru voi. Aceasta este treaba voastra. Aceasta este o parte a fiintei integrata ca persoana. Vorbiti cu copilul interior si asigurati-va caprimeste ceea ce are nevoie. Ideal este sa va tratati copilul interior cu iubire si fermitate.
16. Dedicati-va viata in serviciul umanitatii. Asigurati-va ca intai va impliniti pe voi insiva, astfel incat sa serviti din preaplinul vostru si nu din goliciunea voastra.
17. Cititi carti si scripturi din toate religiile si caile spirituale. Lectura spirituala devine un vagabond gonit de multi care au apucat calea spirituala si nu ar trebui sa se intample asa. Este o practica foarte importanta.
18. Ramaneti in echilibru tot timpul. Invatati sa traiti in ‘Tao’ (Calea). Tao este ca atunci cand faceti surfing pe un val. Nu vreti sa o luati inaintea valului deoarece va va rasturna. Nu vreti nici sa fiti prea lent si sa ramaneti in urma valului deoarece il veti pierde. Invatati sa traiti mereu in Tao si in armonie cu viata. Fiti moderat in toate lucrurile. Eliminati extremismul. Urmati „calea de mijloc”.
19. Practicati vindecarea prin atitudine. Cand incepeti sa va simtiti rau, examinati-va atitudinile si credintele care sunt cauza modului in care va simtiti. Nu uitati niciodata ca gandurile voastre sunt cele care va creeaza realitatea si aici intra si emotiile.„Asa cum un om gandeste, asa este el.” „Fie facut pentru tine, asa cum tu crezi.” Practicati afirmatiile si vizualizarile pozitive.
20. Fiti ancorati si conectati cu mama Pamant. Multe persoane spirituale nu sunt impamantate si nu se pot integra cu aspectul pamantesc si material al lui Dumnezeu.Dumnezeu este tot atat de prezent in materie cat este si in dimensiunile superioare.Ideea este sa aduceti raiul pe pamant.
21. Invatati sa echilibrati aspectele sinelui vostru feminin si masculin. Aceasta e o cerinta necesara pentru ascensiune.
22. Invatati sa integrati cele trei minti. Toate trebuie sa fie utilizate si integrate la putere maxima la fiecare nivel. Nu va bazati prea mult doar pe o singura minte.
23. Demonstrati si practicati tot ce stiti si veti primi din ce in ce mai mult. Multi oameni citesc o multime de carti, dar totusi nu demonstreaza si nu practica ceea ce au invatat. Astfel, ceea ce invatati este absolut inutil daca nu aplicati in viata de zi cu zi.
24. Faceti zilnic rugaciuni de protectie, vizualizari sau afirmatii ca pe o practica spirituala standard in cursul vietii. Aceeasta este o cheie de baza foarte simpla pe care toti cei aflati pe calea spirituala ar trebui sa o faca.
25. Invatati sa asigurati un echilibru celor patru corpuri ale voastre: fizic, mental, emotional si spiritual. Aceasta este o alta conditie necesara pentru ascensiune.
26. Practicati orice forma de exercitiu fizic zilnic sau cel putin odata la doua zile. Daca deveniti spiritual, nu inseamna ca puteti opri disciplina corpului fizic.
27. Iertati pe toti si toate, inclusiv pe voi insiva. Cum spune si „Cursul de Miracole”,„Iertarea este cheia fericirii”. Ranchiuna nu face decat sa va raneasca si sa va tina legati in procesul reincarnarilor.
28. Transcedeti dualitatea. Acest fapt inseamna ca trebuie sa invatati sa ramaneti echilibrati si calmi, indiferent daca traiti o pierdere sau un profit, o placere sau o durere,o boala sau sanatate, o victorie sau o infrangere, daca oamenii va lauda sau va critica. Aceasta este constiinta Sinelui Divin. Este constiinta ancorarii in pacea interioara, in fericirea si bucuria interioara indiferent de ceea ce sa intampla inafara acestei constiinte. Evenimentele dinafara nu va fac sa simtiti nimic. Atitudinea voastra fata deaceste evenimente este cea care va conduce la implicarea sentimentelor.
30. Invatati sa dezvoltati dragostea de sine. Daca nu va iubiti pe voi insiva, veti sfarsi prin a cauta dragostea, meritul, aprobarea sau acceptarea din partea celorlalti oameni, iar acest fapt va va scoate definitiv din starea de echilibru.
31. Atunci cand intervine moartea fizica, chiar daca ati ascensionat, lasati-va cuprinsi de un singur gand: acela de fuziune cu „Lumina Pura a lui Dumnezeu”. Cand muriti, aveti grija ca ultimul gand in mintea voastra sa fie numele lui Dumnezeu. Asa dupa cum a spus Bhagavad Gita, ultimul gand pe care il aveti in momentul mortii reprezinta locul in care veti merge dupa moarte. Cand va parasiti corpul fizic, faceti-o prin chakra coroanei.
32. Fiti vigilenti pentru Dumnezeu si Regatul Sau. Aceasta este o cheie de aur cruciala. Prea multi oameni opereaza pe „pilot automat” si nu sunt destul de vigilenti cu energiile si gandurile carora le permit sa intre in mintile lor.
33. „Pentru a avea totul, renuntati la tot”. Cand aveti retineri in a oferi fata de orice aspect al creatiei, de fapt aveti retineri fata de voi insiva. „Voi toti faceti parte din creatie”, iar identitatea voastra adevarata este sinele etern si nu corpul fizic.
34. Priviti lumea prin intermediul ochilor spirituali si nu prin intermediul ochilor fizici care apartin egoului. Ori priviti viata prin intermediul mintii Christice, ori prin intermediul mintii egoului negativ. Nu exista alte posibilitati. Ceea ce vedeti este o oglinda a ceea ce va oferiti voua insiva. Nu il veti realiza pe Dumnezeu daca nu va priviti surorile si fratii ca pe Dumnezeu. Ceea ce vedeti in ceilalti este de fapt ceea ce vedeti in voi insiva. Ceea ce oferiti celorlalti este de fapt ceea ce va oferiti voua insivasi lui Dumnezeu.
35. Dezvoltati compasiunea. Nu uitati niciodata ca suferinta celorlalti este de fapt suferinta voastra. Aceasta nu este simpla vorbarie. Daca sunteti sinele etern care reprezinta constiinta ascensiunii, atunci sunteti intrupati in aceeasi masura in corpurile fizice ale celorlalti cat si in propriul vostru corp fizic. Sinele Etern sau Christul traieste in toti oamenii. Nu exista decat Un Singur Sine Etern. Dumnezeu nu are decat un Fiu si noi toti suntem, parte din acest Fiu.
38. Practicati renuntarea. Aceasta cheie va ajuta sa treceti de initierea a patra,care reprezinta eliberarea din roata reincarnarilor. Aceasta insemana „sa renuntati la dorintele materiale si la atasamentele fata de lumea materiala”. Inseamna sa traiti in aceasta lume, dar sa nu apartineti acestei lumi. Este juramantul de a trai in viata cu detasare totala, dar implicati in servirea si realizarea lui Dumenzeu.
39. Calea spirituala este de fapt foarte simpla. Daca va doriti sa ajungeti langa Dumnezeu in Rai, atunci purtati-va ca El. Fiti Dumnezeu. Fiti Christul. Fiti Buddha, fiti Atma, fiti Sinele Etern pe pamant.
40. Cultivati un caracter impecabil si virtuti permanente in tot ceea ce intreprindeti.
41. Purificati toate cele patru corpuri de toxinele fizice, emotionale, mentale si energetice.
42. Iubiti-va dusmanii.
43. Vizualizati doar perfectiune. Cand vi se infatiseaza orice altceva inafara perfectiunii, rugati-va la Puternica Prezenta Eu Sunt sa vindece si sa remedieze situatia respectiva sau practicati afirmatii despre perfectiunea situatiei respective asa cum este ea relevata de Dumnezeu. Aceasta stare de constienta va determina sa fiti o prezenta vindecatoare si constienta in orice situatie.
44. Fiti cauza finala si creatorul propriei realitati. Nu fiti victima sau efect.
45. Invocati cele douasprezece raze pe parcursul zilei in functie de culoarea si calitatea energiei de care aveti nevoie intr-un anumit moment. Razele si energia lor vin imediat ce le invocati, cu conditia sa le invocati.
46. In orice situatie din viata prin care va blocati intr-un moment nesanatos, intrebati-va „Il vreau pe Dumnezeu sau il vreau pe egoul meu in aceasta situatie?” Doar lasandu-va controlati de egoul negativ puteti fi scosi din starea de unitate, echilibru,dragoste neconditionata, bucurie si realizare a lui Dumnezeu. Intr-adevar sunteti pururea in unitate cu Dumnezeu. Dar, puteti fi desprinsi din realizarea acestei unitati cu Dumnezeu, cu fratii si surorile voastre daca alegeti egoul negativ.
47. Priviti toate greselile ca fiind experiente de pe urma carora aveti de invatat.Castigati-va globul de aur al intelepciunii. Iertati-va si mergeti mai departe. Nu pierdeti timpul cu vina si regrete. Greselile sunt un lucru pozitiv, nu unul negativ. Nu va parasiti calea ca sa le comiteti. Dar, atunci cand greselile apar, ele reprezinta oportunitati de a invata.
48. Practicati religia bazata pe „premize universale”. Aceasta inseamna ca toate religiile si caile sunt egale si ca toate conduc catre acelasi loc. Nici o competitie sau comparatie intre religii nu este necesara sau de dorit.
49. Fiti eclectici in educatia voastra spirituala. Dumnezeu este mult prea complex si nelimitat pentru a fi inteles doar intr-o singura forma.
50. Transcedeti sexualitatea carnala. Pornografia apartine eului inferior. Invatati sa practicati moderatia in viata sexuala si invatati sa va ridicati energiia sexuala in chakrele superioare.
51. Ajutati-i pe cei saraci, bolnavi sau nevoiasi. Amintiti-va ca nu sunteti in acea pozitie doar datorita gratiei Divine.
52. Renuntati la toate gandurile negative sau agresive. Agresivitatea nu vine de la Dumnezeu. Vine de la frica, iar frica este esenta egoului negativ. Un atac nu este altceva decat un strigat dupa dragoste.
53. Predati-va viata complet lui Dumnezeu, dar simultan pastrati-va puterea personala.
54. Pastrati un jurnal si notati toate visele in fiecare dimineata la trezire. Acestea reprezinda ghidari primite de la mintile subconstienta si supraconstienta.
55. Pastrati-va mediul intern si extern curat.
56. In fiecare noapte inainte de culcare cereti sa primiti cunostinte la nivel interior de la sufletul vostru, monada voastra si de la Maestrii Ascendenti. Profitati de perioada de somn pentru a accelera calea catre ascensiune.
57. Renuntati la orice fel de drog, cafea, alcool, stimulanti artificiali si reduceti zaharul si dulciurile. Asa cum lucram sa invingem mintea negativa la nivel psihologic,tot asa trebuie sa luptam sa invingem tot ce este negativ la nivelul corpului fizic.
58. Indepliniti-va dharma si misiunea personala in timpul acestei vieti. Nu permiteti egoului negativ sau altor persoane sa va deturneze de la calea pe care v-o indica sufletul si monada voastra. Aceasta viata este prea pretioasa si importanta.
59. Cautati sa va echilibrati karma, construind doar karma pozitiva prin fiecare gand, cuvant sau fapta.
60. Edgar Cayce a spus „De ce sa va faceti griji, cand puteti sa va rugati!”
61. Aveti rabdare si incredere implicita in Dumnezeu si in legile divine.
62. Nu uitati ca „mintea voastra creaza limitari si tot mintea voastra creaza libertate”.
63. Depasiti orice prejudecata cum ca ati fi superior sau inferior oricarei alte fiinte.In esenta, toti suntem Sinele Etern, indiferent de nivelul de initiere.
64. Cautati sa cooperati si niciodata sa concurati. Niciodata sa nu va comparati cu altii, comparati-va doar cu voi insiva.
65. Nu uitati niciodata ca valoarea voastra vine de la Dumnezeu. Este posibil ca Dumnezeu sa creeze ceva fara valoare? Voi sunteti Sinele Etern. Bineinteles ca sunteti valorosi. Egoul negativ va va spune ca trebuie sa faceti un lucru sau altul ca sa aveti valoare. Dar sa nu il credeti.
66. „Nu judecati pe altii si voi nu veti fi judecati.” „Acela care este fara de pacate sa arunce primul cu piatra.” „Nu incercati sa cautati aschia in ochiul fratilor vostrii cand voi aveti un mare par in proprii ochi.”
67. „Mainile care ajuta sunt mai sfinte decat buzele care se roaga.”
68. Intr-un colt al casei voastre creati un altar spiritual unde sa meditati, sa va rugati si sa practicati.
69. Scapati de obiceiurile rele acum astfel incat sa nu trebuiasca sa le luati cu voi in planul interior cand veti trece in lumea spiritelor.
70. Intrebati-va in mod constant „Cine Sunt Eu?” Eu sunt Sinele Etern, Eu sunt Brahma, Eu sunt Dumnezeu.
71. Beti sase pana la opt pahare mari de apa pe zi, relaxati-va cat mai des la soare si la aer proaspat.
72. Faceti mereu diferentierea intre real si ireal, permanent si trecator, intre adevar si iluzie, forma fizica si realitatea eterna din spatele tuturor formelor.
73. Cultivati constant „amintirea lui Dumnezeu”.
74. Spiritualizati toate activitatile, ceea ce inseamna sa va priviti ca un instrument in mainle lui Dumnezeu. Voi sunteti mainile, ochii, gura si picioarele lui Dumnezeu care actioneaza aici pe pamant. Voi sunteti Dumnezeu care interactioneaza cu Dumnezeu. Sinele Etern care il serveste si il conduce pe Sinele Etern intrupat.
75. Iubiti cu delicatete si bunatate toate fiintele simtitoare.
76. Luati-va responsabilitatea de a fi fratele mai mare sau ghidul spiritual al regatului animalelor, plantelor si mineralelor.
77. Cultivati o dorinta absoluta de „a realiza ascensiunea si eliberarea” si de a putea fi in cel mai inalt serviciu pentru toate fiintele simtitoare.
78. Practicati „umilinta”. Iisus Christos a spus „daca cineva te palmuieste pe un obraz, intoarce-i si celalat obraz.”
79. Binecuvantati persoanele care va blesteama.
80. Transmutati o mare parte a energiei sexuale in „Ojas Shakti (iluminarea mintii).
81. Faceti legamant cu nemurirea fizica.
82. Faceti juramantul Bramacharya (puritatea gandurilor, cuvintelor si faptelor).
83. Mancati dupa diete vegane (mai multa mancare naturala si organica).
84. Practicati zilnic si intensiv analiza de sine, introspectia, examinarea interioara, mai ales inainte de a merge la culcare.
85. Fiti un cautator de iubire si nu de vinovatie.
86. Pastrati jurnale si tabele cu dezvoltarea spirituala, in acelasi fel in care ati tine contabilitatea bugetului si a taxelor in finante.
87. Serviti pe ceilalti dezinteresat, fara a va gandi la o recompensa.
88. Incantati mantra „OM” cu orice ocazie. (Bhagavad Gita spune ca acela care invoca mantra OM in momentul mortii atinge starea suprema)
89. Faceti legamantul de non-violenta.
90. Incantati "So Ham" si imaginati-va cum devine „OM”. Spuneti So Ham in concordanta cu respiratia pe parcursul zilei.
91. Practicati negarea si afirmatiile. In „Cursul de Miracole” se spune „Negati orice gand care va vine in minte si care nu este de la Dumnezeu.” Imediat dupa, focalizati-va atentia pe o imagine/gand pozitiv asemeni lui Christos.
92. Construiti-va antakarana catre suflet, monada si apoi sus catre Dumnezeu.


93. Invatati sa calatoriti constient cu sufletul si cultivati abilitatea de visare lucida.
94. Studiati intens pasii exacti pe care ii aveti de parcurs pentru fiecare nivel al celor sapte initieri.
95. Controlati si supuneti nivelele inferioare (mirajul, maya, iluzia).
96. Chiar daca nu ati luat initierea, practicati ceea ce inseamna sa fiti un Maestru Ascendent si o fiinta care a atins realizarea lui Dumnezeu. Actionati ca si cand ati realizat deja acest lucru.
97. Decoperiti structura voastra energetica, razele monadei, sufletului, personalitatii, ale mintii, emotiilor si corpului ca sa puteti intelege mai bine si corect misiunea personala in aceasta viata si conexiunea voastra ashramica.
98. Invocati chakrele voastre superioare pentru ca ele sa se ancoreze in chakra voastra coroana.
99. Inlaturati toate „separarile” de constiinta la toate nivelele.
100. Fiti „politicos” activ la un anumit nivel ca parte integranta a practicilor voastra spirituale.
(Dr. Joshua David Stone)
24. Cele 5 chei - frank hatem - Mar 4, 2014 2:02:00 PM
Frank Hatem este inventatorul „metastiintei", pe care el o considera a fi stiinta viitorului. In replica fata de stiinta contemporana, din ce in ce mai tributara teoriilor complicate dar lipsite de semnificatie, Frank Hatem si colaboratorii sai propun o stiinta bazata pe principii spirituale esentiale, care sa reduca ipotezele si teoriile matematice complicate, inlocuindu-le cu revelatii spirituale. In demersul lor, ei fundamenteaza teoretic atat existenta energiei libere, cat si a nivelurilor superioare de constiinta, dand nastere unei veritabile revolutii a stiintelor cognitive.

Dupa aceste descoperiri stiintifice principiale, Frank Hatem si-a indreptat interesul catre situatia efectiva a umanitatii contemporane, aservita intereselor unui grup minuscul elitist, „guvernul din umbra", care prin tehnici de manipulare si control, reuseste sa inlantuie masele mari de oameni. Frank Hatem propune o „psihologie holistica" si o veritabila „socioterapie", care vor duce la vindecarea colectiva a umanitatii, de aceasta stare de transa malefica, prin care ea este acum tinuta in sclavie.

Dupa o tinerete dedicata cercetarii in domenii aparent atat de deosebite – fizica cuantica si filozofia – pentru a continua descoperirile epocale ale tatalui sau, Léon Raoul Hatem, dupa doua doctorate si o multime de titluri onorifice, Frank Hatem isi dedica acum activitatea popularizarii descoperirilor sale, care le ofera oamenilor cheile ezoterice secrete.

Cea mai cunoscuta lucrare a sa este „Cele cinci chei" - Les cinq clefs. Pornind de la ideea ca liderii mondiali vor sa ne aserveasca prin slabirea vitalitatii oamenilor, prin dezinformare si prin divizare, el pune la dispozitie oamenilor anumite cunostinte metafizice care pot fi folosite cu usurinta si care pot modifica radical destinul planetei. Printre altele, Frank Hatem ofera o explicatie foarte rationala si plauzibila privind modul de operare al fiintelor inferioare de provenienta extraterestra denumite „reptilieni". Ca antidot la influenta acestora, el enunta niste principii legate de dezvoltarea constiintei supramentale a oamenilor, intr-o veritabila premiera initiatica in peisajul literaturii metafizice occidentale.
FRANK HATEM, doctor in ontologie (greaca ôn,ontos = existenta, ceea ce exista, ceea ce este) Ontologie = Stiinta Existentei, Stiinta Sinelui, este autorul primei explicatii rationale a originii Spiritului si a originii energiei universale (magnetica si spirituala). Este fiul lui Léon Raoul Hatem, autorul « Si Universul Fusese » primei teorii unitare integrale explicand atomul si universul avand ca origine unica energia magnetica.
Autor si conferentiar, a publicat « Cele cinci chei », « Originea Lumii », « Cand reincarnarea devine o certitudine stiintifica », « Sfarsitul necunoscutului », « Cateva stiinte pentru maine », « Regula lui Eu » si « Indestulare si prosperitate ».
Exista cinci « grane » principale ale civilizatiei care sunt la originea catastrofei in care traim, catastrofa denuntata de mai bine de o jumatate de secol de precursori oprimati ai mass-mediei la putere. Catrastofa care se produce lent insa foarte grava si profunda datorita inertiei sale. Cele cinci cauze sunt cele care sunt cultivate cu iscusinta de cei care urmaresc sa stapaneasca civilizatia noastra si sa ne foloseasca in interesul lor. Aceasta carte propune cinci antidoturi pe care umanitatea trebuie sa si le insuseasca pentru asi regasi suveranitatea si a salva ce mai poate fi salvat. Tot acest proces de salvare este descris in detaliu in aceasta carte unica « Cele cinci chei ».
  Cele 5 chei by Multi Pantofi


Frank HATEM - Capsule 10 de Ryosama
25. Constienta si ascensiune - Mar 3, 2014 5:30:00 PM
... energii  încet și cu dragoste infiltrează constienta ... încet, astfel încât sa aiba timp să se adapteze cu sinele vostru ...  "lucratorii in lumina" dintre voi sunt într-adevăr destul de sensibili la aceste energii care trezesc în voi amintirile contractelor dinainte de a va naste, acorduri, și misiuni ... Toți v-ati crescut frecventele vibrationale, unele în mod intenționat, unele nu atât de intenționat, unii prin "osmoză" și contactul cu alți lucrători în lumină ... constienta voastra, și  intențiile voastre iubitoare si conștiente sunt acum conectate în acest model frumos de frecvență dimensionala mai mare, acest lucru,  facilitand  "ascensiunea" voastra...

medium: Goldenlight

Constienta by the_nathanael_298683