Blogs Home » Edu » Dezvoltare personala » Nu mai e magic

Nu mai e magic

Ne-am pierdut. S-a terminat magia. Nu mai e magic.

Articole Blog

01. - Nov 3, 2013 5:13:00 PM
Niciodată nu este un moment potrivit pentru a face lucrul acesta. Nu e nici prea trist, nici prea dramatic, nici prea bine. E doar un loc din care inevitabil, trebuie să plec. Misiunea mea s-a încheiat aici. Încerc, cu pași mici să construiesc altă căsuță. Asta nu înseamnă că uit de unde am plecat, în niciun caz. Doar că, la un moment dat, trebuie să pornim și spre alte direcții. Mă voi întoarce aici, mereu, cu drag și poate voi mai însemna câte o trăire, dar acum, Ciocolatika zice rămas bun. Sper ca praful să nu se așeze prea simțitor peste micile povești, de aceea vi le-am pus la îndemână. Când mi se va face dor, mă voi întoarce, cu siguranță.

Locșorul ăsta mi-a adus cel mai frumos dar posibil pentru un om. De aceea a fost și va rămâne o parte importantă din sufletul meu. Un clișeu dar, aici am crescut și mi-am petrecut momente importante, mai fericite sau mai îndurerate. Și dat fiind că uneori, amintirile sunt tot ceea ce mă mai alină, în cinstea lor mă ridic și zic:

Din sunetul vocii tale aș compune melodii să mă adoarmă în noapte
să mă aline în clipe grele.
Chipul tău îl port aievea în palmă
îl mângâi și îl sărut când îmi e dor.
De brațul tău mă sprijin când mi-e greu
și ochii tăi zâmbesc
când fac copilării..

Da, tu ești încă aici deși ai plecat demult..

Desi ultimul tău cuvânt m-a sfărâmat.
Deși privirea ta mă ocolea
Deși brațul tău e mult prea departe de mine și îmbrățișează pe altcineva
Deși ochii tai...nu-i voi mai vedea în nicio zi.

Vei fi aici.
Pentru totdeauna.02. Va trece? - Sep 25, 2013 7:09:00 PM
Dacă ai putea să îmi simți oftatul, cât e de adânc, probabil stomacul tău s-ar goli într-o secundă.
Sunt în război cu mine și e cea mai grea luptă pe care am avut-o de dus până acum. O luptă cu mâinile goale, cu sufletul gol, cu ochii goi și cu mintea plină.
Plină de cuvinte ce mă urăsc, experiențe prea dureroase și vise spulberate.

Nu mai e întuneric. E lumină. De aceea am reușit să îmi văd dușmanul. Eu. Mai bine închid ochii și mă ascund.
Mai lasă-mă puțin.
Mi-e frică.

Nu mai sunt eu..03. - Sep 22, 2013 7:44:00 PM
Ușor, ușor, se face lumină.


04. Debut de convalescență - Sep 8, 2013 7:40:00 PM
E ușor să spui că va trece. E ușor să spui că o să uiți. E ușor să spui că nu mai vrei. Când închizi ochii, când toate luminile se sting, printre toate transformările pe care sufletul tau le-a suferit, undeva, adânc, regăsești sentimente și trăiri ce nu se vor uita niciodată. Plângi dar, știi că mâine o să zâmbești. O să zâmbești deși încă te mai doare, pentru că, simplu, ți-ai dat seama că nu mai ai altceva de făcut. Chiar dacă știi că timpurile au fost grele și tu totuși ai fi luptat și ai fi fost acolo când ar fi contat.. Cum am spus, nu mai alerg. Mă opresc și trăiesc. Deși încă doare...


05. La obiect - Sep 2, 2013 3:45:00 PM
Nu mai sunt cuvinte. Doar muzici, amintiri și vise. Nu mai alerg. Citesc, pictez și beau vin roșu. Dacă ai nevoie de mine, știi unde mă găsești.
Probabil ți-ai dat seama, Ciocolatika nu mai există demult. E doar o altă parte din mine. Toate vin și toate trec. 

Când va sosi și la mine timpul pentru totdeauna?
06. Un vis, o iluzie - Jul 30, 2013 8:16:00 PM
Seară de iulie cu cer înnorat. O casă pustie. Un suflet îngândurat. În tabloul din spatele meu poposesc îndrăgostiți zâmbind pe ritmuri franceze. Eu, doar o străină. Aroma licorii ce o sorb mă poartă pe un tărâm idilic, forțându-mă să cred din nou în culoarea iubirii.  Un buchet de flori ofilit mă încearcă cu amintiri dureroase.. Nu în seara asta, frumoaselor. E momentul meu să visez, chiar și pentru foarte puțin timp. Aerul rece pătrunde în cameră împrăștiind un ușor miros de lavandă. Vuietul orașului se împletește cu sunetul din difuzor dictând o atmosferă misterioasă. Sunt într-un fotoliu și îmi privesc viața. Îmi lipsește o pisică. ***

Poezie, aventură, muzică bună, suflet lângă suflet.07. În loc de „Noapte bună” - Jul 24, 2013 8:54:00 PM
Acolo undecândva era linișteacum e gol.Mă uit în jurși totul îmi zice că ar trebuisă fie frumos,dar, în sufletul meunu se simte așa.6 luni sunt azi,de când inima meae închisă în întuneric,e prinsăîn lanțuri. 4320 de orepierdutepe apa sâmbetei.Nu e nimic,au mai rămas încă12960de ceasuriîn care să sper,să plâng,să-mi recapăt ființa..Ăsta e termenul final,așa am auzit și eu de la alții..
Să fiți fericiți voi și pentru mine!
08. Vocea ei vorbește pentru mine - Jul 20, 2013 9:35:00 PM
*forever and ever and ever
09. Scriu și eu pe stânga și fără rime că așa e la modă - Jul 10, 2013 4:01:00 PM
Astupă-ți urechile
ca să nu auzi
toate prostiile
pe care le scriu.

Casa e atât de goală
dar, trăiesc prin colțuri amintiri.
Le surprind tăcut,
cu ochii împăienjeniți
și cu dureri de cap.

Crezi că eu nu știu?
Sufletul meu naiv te induce în eroare,
Dar mintea mea gândește mai mult decât ți-ai putea imagina
mai mult decât trebuie
de asta sunt așa de tristă, mereu...

Mâinile mele miros a frământări
a dor
a singurătate.
O să le pun mănuși
Să nu mai simt nimic
niciunde.

Vocea mi s-a încurcat.

Ți-am zis să închizi gura ca să nu mă poți vedea!
10. Poate e despre mine, dar poate nu - Jun 17, 2013 6:33:00 PM
Respect normele și nu mă abat de la reguli nici în ruptul capului. Fac ce mi se cere, ascult de părinți și de Dumnezeu și mă străduiesc din greu să îndeplinesc cu bine singurul lucru pe care îl am de realizat în aceste momente. După atâta timp de trudă și muncă se pare că nu este de ajuns.
M-am aruncat în fața abisului crezând că o să pot face față și că sunt destul de puternică să înfrunt obstacolele singură. Duc lupte grele cu piedicile din jurul meu și mai ales cu mine. Sunt multe lucruri nedrepte pe lumea asta. De când m-am născut le observ. Cumva, nu le las să mă atace, dar când îmi ajung la suflet, se cutremură tot interioru-mi. Liniștită, dar mereu cu dorința de a face ceva, de a schimba lumea, am ajuns să mă lovesc de ziduri greu de spart. Nu am înțeles niciodată ce au cu mine. Lucrurile pe care le am în viață nu le-am obținut ușor. Mereu a trebuit să muncesc mai mult decât cel de lângă mine. Nu știu, așa mi-e firea. Tot ce am căpătat cu ușurință la fel de facil s-a și dus. Toate clipele de bucurie, amar le-am plătit. Deci, cu ce rost o existență în care mai mult suferi? Dumnezeu a lăsat pe pământul ăsta oameni care au totul, oameni care nu au nimic și încă o categorie, undeva la mijloc. Nu suntem toți plămădiți din același aluat? Vorba poetului. De ce unii râd și alții plâng? Nu judec divinitatea și creația sa. Dar caut răspunsul, de ce e trimis un suflet în lume, dacă mai mult suferă decât să se fericească? Că oricum ar fi, toți avem destinul scris.
11. Dacă iubești fără să speri... - Jun 10, 2013 5:52:00 PM

Dacă iubești fără să speri       De-a fi iubit vrodată,Se-ntunecă de lungi păreri       De rău viața toată.
Și-ți lasă-n suflet un amar       Și în gândiri asemeni,Căci o iubire în zadar       Cu moartea-i sor- de gemeni.
Dar vindecarea la dureri       În piept, în partea stângă-i,De-acolo trebuie să ceri       Cuvinte să te mângăi.
Acolo afli adăpost       Oricâte se întâmple,Ca ș-un amor care-ar fi fost       Viața ta o împle.
Căci un luceafăr răsărit       Din liniștea uităriiDă orizon nemărginit       Singurătății mării.
Și ochiul tău întunecat       Atunci îl împle plânsul,Iar ale vieții valuri bat       Călătorind spre dânsul.
Și dau cadențe de nespus       Durerii tale lunge,Pe când luceafărul e sus       Ca să-l nu-l poți ajunge.
Zâmbește trist cu raze reci       Speranțelor deșarte:În veci iubi-o-vei, în veci       Va rămânea departe.
Ș-a tale zile-or fi cum sunt,       Pustii ca niște stepe;Iar nopțile de-un farmec sfânt       Ce nu-l mai poți pricepe.
Mihai Eminescu, Dacă iubești fără să speri
12. Săracu omu cu dor - May 26, 2013 9:36:00 AM


13. Gol amar - May 20, 2013 12:09:00 PM
Și încerc să îmi alin durerea cu muzici a căror versuri mi se scriu pe suflet. Sunetele domoale curg pe lângă ale mele lacrimi scoțând la iveală sentimente mute și singurătăți. Nu am fost niciodată atât de pustiită ca acum, parcă viața a uitat de mine. N-ai crede că un om e în stare să care în spate așa de multă tristețe, dar privește-mă, îmi e coloana îndoită de atâtea zâmbete pierdute. Liniștea va veni atunci când îngerii îmi vor zâmbi, dacă înțelegi ce vreau să zic, sau poate divinul își va întoarce fața spre mine ajutându-mă să-mi curăț calea de noroi. Toate speranțele mele mor, una câte una. Tot ce era înlăuntrul meu odată se duce, rând pe rând și așa voi ajunge să fiu doar .. o păpusă. O păpușă cu privirea tristă. Fără suflet, fără simțăminte, fără cuvinte. O păpușă peste care anii vor pune praf și uitare dar, ochii ei vor rămâne aceiași pentru totdeauna. 


14. Post reciclat - May 8, 2013 6:45:00 PM

Mintea îmi este plină de gânduri spre tine. Ochii mei te văd peste tot.Stelele le-ai luat cu tine și astfel cerul meu e gol.În noapte, când întreg universul își vede de odihna lui, mă gasești în același loc, visând la lumea noastră, demult pierdută  și scriindu-ți încă poezii .Iar când pământul se frământă poți să simți sufletul meu urlând în tăcere.Șterg încetul cu încetul petele negre din amintiri, păstrându-te ca un bibelou de porțelan în vitrina trecutului magic.

15. 6 - May 5, 2013 10:09:00 PM
Oamenii nu mai luptă pentru ceea ce își doresc. Oamenii renunță ușor. Și eu mă număr printre ei.

16. Când noaptea vine - Apr 30, 2013 5:35:00 PM
Când noaptea vine, fiecare suflet se retrage la culcușul lui. Fiecare e alături de o mână care îl mângâie, de o voce ce îi cântă lin, de un surâs. Când noaptea vine, liniștea se așterne și astfel îți poți auzi gândurile mai limpede, lumina lunii te transportă într-un vis de neînchipuit și îți dă speranțe aiurea. Când noaptea vine, ochii nu mai văd decat în amintiri, duhurile ies la plimbare căutând împliniri și inimile plâng mai aspru. Când noaptea vine, privesc stelele cum strălucesc și mi-aș dori să devin una dintre ele. 

17. Să lăsăm durerea să curgă, poate se va termina într-o zi - Apr 28, 2013 8:07:00 PM
Îți vine să crezi ca încă după atâta timp sufletul meu încă mai plânge? Și nu mai știu ce să-i fac ca să-l opresc..


Viața e frumoasă, nu ar trebui să fie așa de greu. Nu ar trebui ca inimile să simtă atâta durere.
să plângăpână va secade totși atuncivoi murisau voi renaște
18. Constatări - Apr 14, 2013 6:09:00 PM


În universul meu trăiesc amintiri frumoase;
monștrii mai apar din când în când,
dar îi alung
cu vise despre un viitor pierdut;
nu e bine și nici prea rău.
e obișnuință
cu gândurile mele,
cu tristețea mea,
cu singurătatea mea;
cred că sufletele noastre vorbesc pe ascuns
de aceea
trupu-mi tresare
uneori,
de parcă
ai fi lângă mine.

E noapte acum
și nu e nimeni.


19. Azi - Mar 30, 2013 10:29:00 AM


e o dimineața frumoasă
cu un aer proaspăt
cu regrete
cu dorințe
cu temeri

Dar de ce mă tem? Că nu mai am nimic de pierdut. Sunt pe un drum pustiu, cu copaci înalți pe margini, curățat de ploaia ce tot a curs din sufletul meu. Privesc înainte. Nu e nimeni și nimic. Va fi o călătorie lungă în care mă vor însoți păsările, cerul și poate uneori și soarele. Nu mai aștept nimic. Voi pleca. Voi pleca de tot.Păstrez în suflet amintirea.
20. Oamenii din jurul meu - Mar 26, 2013 6:07:00 PM


Trăiesc pe lângă mine suflete minunate. Le admir foarte mult. Le admir gingășia,  tandrețea, sinceritatea și măreția. Am avut norocul să întâlnesc oameni cu inimi frumoase și calde. Pe unii îi am și acum lângă mine, alții au plecat, iar altora a trebuit să le zic să plece. Dacă aș fi putut i-aș fi ținut pe toți alături de mine, dar nu pot fi chiar atât de egoistă. Mulți dintre ei merită mult mai mult decât le-aș putea eu oferi. Fiecare și-a lăsat amprenta în felul lui - mai dureroasă sau mai frumoasă. Inima mea e plină de urme ale oamenilor care au trecut prin ea, mai mari, mai mici, mai adânci, mai de neînlocuit, oricum ar fi,  ele nu vor dispărea niciodată.
Tot ce-aș mai vrea e să le mulțumesc tuturor celor care au călcat cu grijă în sufletul meu, celor care au contribuit la peticirea și umplerea lui și celor care l-au murdărit, datorită vouă am reușit să conștientizez multe și datorită vouă voi lupta să devin un om mai bun.

21. Învățătură - Mar 21, 2013 10:59:00 PM
Dragostea, dac-ai început-o, trebuie să o duci până la sfârșit. Nu poți să o iei și să o lași când vrei tu. Cu sufletul nu e de joacă. Rămân amprente și goluri de neînlocuit. Nu îți mai revii niciodată.
Nu cred că am să reușesc să duc lupta asta.Uită-te la mine. Mă mai recunoști?

22. În miez de noapte - Mar 18, 2013 10:45:00 PMÎn viață e greu.
Nu pot să dorm
Că mă gândesc la tine.
Muzica sună altfel acum,
Iar eu nu mai sunt ce am fost.
Vom deveni mai buni.
Vrem suflete mai pline
Și minți mai goale.
A mai rămas ceva din iubirea aia?23. Suferința invizibilă - Mar 13, 2013 9:09:00 PM
Trec prin propria-mi viață ca un străin. Sufletul meu pe jumătate mort stă în mine și privește cum totul se duce la vale, rând pe rând. Și soarele dispare din locul unde eu mă aflu. Chiar sunt tristă. Zâmbesc celorlalți cu nonșalanță pentru că nu vreau să ajungă la durerea mea. Cu ce rost? Mă închid doar eu cu mine în aceeași cameră, în aceleași așternuturi și îmi înghit cu greu suspinele. Am așa un talent de a cădea și de a-i lăsa pe oameni să mă aducă la pământ. Ai slăbit! mi-a spus cineva, dar cum să nu slăbesc când eu funcționez doar pe jumătate? Ești trasă la față. Unii oameni ar râde la suferința mea. Eu nu știu cum să râd. Probabil dacă aș ști, acum aș fi șezut pe un alt pământ. Am și uitat cum e să râzi cu bucurie. Nici nu îmi mai amintesc când a fost ultima oară când puteam să strig din toți rărunchii că sunt fericită. Doar de mine depinde asta, o sa îmi spuneți. Dar care mine? Când eu nu mai știu cine sunt, ce vreau și unde mă duc..Vin timpuri din ce în ce mai grele și eu simt cum mă scufund.


24. Descărcare - Mar 5, 2013 5:27:00 PM


Am iubit un om. M-a iubit și el. Ne-am împreunat sufletele și trupurile într-un fel bizar, dar cu pasiune. Căile noastre au fost dificile, de multe ori pentru că așa le-am făcut noi să fie dar am depășit obstacole și am trăit momente atât de frumoase că aproape am plâns de mulțumire. M-am atașat de tot. De locurile prin care am trecut, de lucruri pe care obișnuiam să le facem, de momentele de împăcare....au fost multe clipe pe care nu am știut să le apreciez la adevărata lor valoare. Au trecut câțiva ani, nu mulți, și am ajuns într-un moment de cumpănă. Omul pe care l-am iubit și-a luat gândurile și sentimentele și le-a dus departe de mine. A dărâmat puntea dintre noi și a închis orice drum ce mă mai putea duce la el. Nu-l condamn. Nu sunt cea mai perfectă ființă. Dar ce ar trebui să facă un suflet atunci când este respins de cel pentru care s-a dezbrăcat până la os și a iertat oceane de lacrimi? Dar poate nu este menit să le am pe toate. Sufletul mi-e gol. Nu trece o zi fără să vărs o lacrimă. Nu trece o zi fără să mă întreb de ce atâta amăreală. Sunt puține momentele în care reușesc să mă mențin lucidă, mai mereu alunecând pe căi întunecate și amintiri deja prăfuite. Mi-s pierdută, Doamne, și nu mai există cărare de întoarcere. Nu e liniște și totuși e o tăcere morbidă care îmi accentuează singurătatea transfomrând-o într-un tăiș ascuțit ce îmi zgârie neîncetat inima. Nu pot renunța la scris. E tot ce mi-a mai rămas. Alerg cu mare efort după mici șanse de a-mi demonstra că nu e totul piedut. Eșuez. M-am îmbolnăvit de tristețe și nu știu ce m-ar mai putea vindeca acum. Mă chinui să supraviețuiesc. Poate viața a pregătit ceva frumos pentru mine, cândva.

Sper să apuc ziua când ochii mei vor putea privi soarele, din nou.


25. Premiu frumos și curios - Feb 13, 2013 6:40:00 PM
Mulțumesc din inimă Iustina Dorobantu !
Reguli:1. Numește și multumește persoanei/blogului care și-a acordat premiul.
2. Scrie 11 lucruri despre tine, că dacă tot ne-am împrietenit prin intermediul blogului, trebuie să ne știm mai bine, nu?
3. Răspunde la întrebarile adresate de cel care te-a nominalizat și formulează un set nou de 11 intrebări pentru cei pe care îi nominalizezi.
4. Nominalizează 9 bloggerițe pe care le admiri  și premiază-le.
5. Anunță-le acest aspect pe pagina lor.
Despre mine:1. Îmi place muzica indie.2.Am o soră mai mică care este un al doilea eu.3.Urmăresc cam des seriale.4.Obișnuiesc să visez foarte mult, chiar și atunci când nu este cazul.5.Nu am mulți prieteni.6.Îmi plac copacii.7.Îmi place viața la țară.8.Îmi doresc o pisică neagră și grasă.9.În ultimele luni am fost mai mult tristă decât fericită.10.Sunt pasionată de etnologie și antropologie.11.Uneori mă enervez și mă supăr cam repede.
1. Care e cel/cea mai mare vis/dorinta a ta?Mi-e greu acum să mă hotărăsc asupra unui singur lucru, dar privind spre viitor, îmi doresc mult să îmi construiesc o familie frumoasă, unită și numeroasă.
2. Care a fost cel mai plăcut moment din viata ta?Nu știu dacă pot vorbi în termeni de „cel mai” și nici dacă pot să aleg doar unul...dar voi menționa iarna anului 2010, în decembrie, înainte de Crăciun, când m-am întors acasă și totul era ca de poveste, zăpadă, căldură sufletească, pe cei dragi alături, împlinire sufletească, speranță.
3.Dacă ar fi să schimbi un anumit lucru în viața ta, care ar fi acela?Aș schimba modul în care lupt pentru ceea ce îmi doresc.
4.Ce părere ai, e important aspectul la o femeie?Da, e important, dar sunt alte lucruri mult mai valoroase precum frumusețea interioară.
5. Care e sloganul tău în viață?Nu am un slogan anume, aș putea spune că îmi găsesc câte unul pentru fiecare situație în parte.
6.Unde îți dorești să-ți petreci următorul concediu?Nu m-am gândit la o locație exactă, dar aș vrea să fie un loc mai ferit de lume, fără internet sau televizor și cu niște peisaje formidabile.
7.Dintre toate locurile în care ai fost până acum în concediu/vacanță, pe care l-ai recomanda din toată inima chiar și unui necunoscut?Sibiu este un oraș care mi s-a lipit de suflet.
8.Cât de des cumperi flori cu care să îți colorezi ziua la birou sau acasă?Foarte rar..
9.Care a fost cel mai frumos cadou pe care l-ai făcut?Cel mai frumos din opinia mea sau din privința celui care l-a primit? Eu cred că a fost un cadou frumos să apar la ușa unui prieten, de ziua lui, după ce nu ne văzusem de ceva timp, cu un tort  cu o lumânărică, cântându-i Happy Birthday :).
10.Îți mai aduci aminte prima pereche favorită de pantofi?Categoric. Erau de lac, de culoare vișinie și cu fundă, cred că aveam 10-11 ani când mi i-au luat ai mei și eram tare mândră cu ei.
11.Care e cel mai trăznit lucru pe care l-ai făcut?Pentru răspunsul la această întrebare îmi rezerv ceva mai mult timp de gândire...deși dacă era trăznit cu adevărat trebuia să îmi fi venit în minte mai repede..
Nominalizații mei sunt:1.Holy Sinner  - http://prometeuincaucaz.blogspot.ro/2.Ocup un loc imaginar - http://mecanismautomat.blogspot.ro/3. http://29decembrie.blogspot.ro/4.Liz - http://www.lizu.ro/5.http://verdeursuz.blogspot.ro/6.Anca-Ioana Sandu - http://ialmosthadyou.blogspot.ro/7.Maia - http://multa-liniste.blogspot.ro/8.Rosaline - http://timpulslujestedarnuexista.blogspot.ro/9.http://designformistakes.blogspot.ro/
Și le adresez următoarele întrebări:1.Care sunt împlinirile tale de până acum?2.Ce înseamnă pentru tine liniștea?3.Care este lucrul care îți place cel mai mult, din tot ceea ce te înconjoară?4.Ce faci tu pentru a-ți învinge frica?5.Ce citat ar defini viața ta în anul care a trecut?6.Care este cântecul care explică cel mai bine starea ta din ultimul timp?7.Ce vezi atunci când închizi ochii?8. Unul dintre cele mai drăguțe lucruri care ți-au fost spuse în ultima vreme?9.Care este metoda ta de relaxare?10.Care ar fi job-ul visurilor tale?11. Pornind de la premisa că fiecare e în universul lui, tu, de pe ce planetă ești?