Despre mine

Dobrescu Robert

Atent, educat, preocupat de economie si imobiliare, de Bucuresti si de mediu, de Romania si de romani

Blogs Home » Profesional » Imobiliare » Nobila Casa

Nobila Casa

Imobiliare. Consultanta. Solutii. Dezvoltare imobiliara.

Articole Blog

01. IMOBILIARE IEFTINE - Jul 18, 2014 1:51:00 PM
Ma învârt prin orasul aceste de multi ani. De fapt fiind năcut şi crescut aici...cam toată viaţa mi-am petructu-o cutrierând orasul in toate directiile. dar ca in ultimii ani nu am avut atâtea momente de stupefacţie. Pe vremea lui Ceausescu vedeai un miliţian la fiecare colt de stradă şi aveai un turnător pe fiecare scară de bloc. Era cunoscut individul, mulţi nu turnau  pe nimeni, dar dădeau declaraţii constiincioşi. Partea bună era că ştiau să scrie. Azi candidatii la diplome de doctor nu au adesea capacitatea să facă un denunţ sau să completeze o cerere. Tot in zilele noastre te uitţi pe la marginea oraşului şi vezi nişte coteţe jalnice, pompos denumite "bloc" sau "residence" care numai in oraşele ticsite d epopulaţie din Africa sau Asia  ar putea primi aceste denumiri. Pe aceste construcţii atârnă bannere cu preţuri de 25000, 29000, 33000 samd. La aceste preturi se vând "apartamente", cel mai adesea de 2 camere, dar există "constructori" care oferă şi 3 camere pe la bani apropiaţi. .Impărţind la numărul de metrii pătraţi construiti veţi ajunge la un preţ de circa 500-600E/mp. Preţ in care intră şi teren şi bransamente  şi profit şi un pic de tva...Dar mai ales cheltuielile de marketing, care in anumite cazuri sunt chiar mari, căci ne lovim de publicitate outdoor peste tot. .Dezbrăcând deci preţul de toate adausurile rămâne un preţ  derizoriu de construcţie Probabil sub 300E/mp. Cam acelşi preţ pe care noi il putem obţşine consturind cu "Dorel" in regie proprie. Dar una e să construieşti pentru tine "in regie proprie" folosind un Dorel, alta e să construieşti pentru cateva zeci de familii. Nu ştiu la ce se aşteaptă cei care cumpără o casă la 30.000E dar in mod cert nu se aşteaptă la lungul şir de belele care apare de regulă după primul an de utilizare a căsutei ieftine. In mod curios, atunci când îşi cumpără o maşină caută "calitate" dar atunc când cumpără o casă caută numai "preţ ieftin". Cel mai adesea in faţa acestor bloculeţe media valorii maşinilor este de 10.000E. Adică cam 30% din valoarea casei in care stau. Enorm. Specific dâmboviţean. Rezultatul il vor afla in scurt timp. Cei de la ultimele etaje vor plânge din cauza infiltratiilor, toti vor plânge datorită termosistemelor penibile, iar cei  care vor incerca să vândă vor plânge că nu vor gaşi pe altii să le ia locul. Un lucru e clar şi totusi ignorat. Cu casa chair nu poţi să faci compromisuri.
02. BANU MANTA RESIDENCE - CU UN PENTHOUSE DE TOATA FRUMUSETEA - Jul 8, 2014 8:20:00 AM
Dupa cum am mai aratat imobilul Banu Manta Residence, situat pe str. Grigore Manolescu, este un bloculet de mare tinuta, cu lume, buna, aparatmente putine, suprafete decente , dotari deosebite. Parchetul masiv, marmura verde de Guatemala si  cea alba de Malaga, granitul, ceramica de cea mai buna calitate, usile interioare d emare tinuta, toate sunt vizibile pretutindeni. Ceea ce insa foarte putini ajung sa vada (curiosii si cautatorii) este apartamentul din varful muntelui....PENTHOUSE. Un apartament deosebit, cu o distributie spectaculoasa a spatiilor, cu o terasa deosebit de generoasa (65mp) si alte doua balcoane in zona de noaspte In plus acest apartaent se bucura si de propriul spatiu de tip gradina, in fapt partea superioara a apartamentului (acoperisul), pe care viitorul proprietar  va avea libertatea deplina de amenajare si utilizare.

03. BANU MANTA RESIDENCE. UN BLOC NOU INTR-UN CARTIER VECHI - Jun 26, 2014 8:20:00 PM
VOI INCERCA SA VA INTRODUC IN FARMECUL ACESTUI CARTIER. Sa prindeti n pic din parfumul secolelor de istorie care persista pe strazile acestui cartir nobilal Bucurestiului. Sa nu uitam ca Podul Mogosoaiei (Calea Victoriei) se afla la numai 500m si este prima stada pavata din Romania. Pe la 1700 de  Voda Bramcoveanu.  Primaria sectorului 1 , construita intre 1927-1933, maine poimaine face vreo 100 de ani ..Si se vede din balcoanele blocului..Un imobil minunat care ne oera perspective minunate. Imaginile din balcon sunt reale si pe ele se pot observa varfurile unor cladiri marcante pentru zona Piata Victoriei: Primaria sector 1, cladirea  Alpha Tower sau BRD Tower.  La doi pasi se afla si bd Aviatorilor si parcul Kiseleff......Banu Manta Residence e acasa......
04. CURENT "LA GARD" SAU CUMPARATI INSTALATII EOLIENE.... - May 1, 2014 8:07:00 PM
Cine cauta a achizitioneze un teren pentru o casa intreba stereotipic "facilitati sunt?  si "care/i ultimu' pret?" . Ca sa va insir cati oameni au cumorat "teren cu facilitati" pe care nu pot construi sau care stau si azi fara curent., ar trebui sa scriu un roman cat celebrul "Shogun". Asa cum nu ne tratam singuri cand ne doare ceafa sau cand ne uncearca hemoroizii tot asa ar trebui sa intrebam un profeionist inainte de aface achizitia. Dupa cum observati nu am afirmat"intrebati unn agent imobiliar" pentru ca multi agenti nu au un bagaj de cunostinte satifacator ci doar alearga sa culeaga oferte interesante. Deci sunt doar "vanzatori", Consultantul E ALTCEVA. Nu mai departe de ieri o prietena buna care face imobiliare de vreo 20 de ani mi-a cerut sfatul intr-un domeniu pe care nu il stapanea. Nici eu nu stapanesc toate domeniile pietei imobiliare si nici nu imi doresc. Proffeionistul adevarat STIE care ii sunt limitele si STIE perfect ceea ce stie. Revenind insa la terenuri "cu facilitati", recentul Regulament de reailzare a bransamentelor pentru persoane fizice adoptat de ANRE (organizmul cacre se ocupa de resflementarile in problemele energetice) aproape ca faceimpoibila efectuarea de bransamente pentru loturile de teren are nu au curentul "la gard". Mai exact o distanta de 20m inseamna "extindere de retea" iar extinderea de retea nu se mai face NICI MACAR PE BANII CLIENTILOR DORITORI SA PLATEASCA. Pna in decmebrie 2013 puteai sa tragi pe banii tai curent si pe varful Moldoveanu (2544m) azi....nici macar la 20m de ultimul stalp de curent. De ce? Explicatii putem gasi 1000, dar imi place sa cred ca Statul a realizat ca era anormal ca extinderile de retea sa fie facute pe banii oamenilor. Acum oamenii vor presa autoritatile lcoale sa isi faca treaba (adica sa aduca lumina) si vor determina si alte autoritati ale Statului sa vegheze la respectarea contractelor de privatizare ale marilor societai nationale, caci in ele sunt mentionate sume importante care trebuie investite in extinnderile de retele. Concluzie: daca pana acum oamenii trebuiau sa fie atenti si la alte detalii (latimea drumului de acces, cine sunt vecinii, suprapuneri cadastrale, restructiile din certificatul de urbanism, detaliile de dobandire a proprietatii) acum stalpul de curent este de mare importanta. Il avem la gard...sau ne cumparam generatoare. Sa mai mentionez ca un teren care are curentul la gard chiar va valora paote si de 5 ori mai mult decat unul situat la 20m de el?
05. Despre terenuri si modul de utilizare - Oct 11, 2012 4:28:00 PM
Terenurile reprezintă in mod indiscutabil cea mai interesantă achizitie imobiliară pe intreaga planetă. Pur si simplu terenurile sunt epuizabile, iar populaţia in continuă creştere. Nu prezintă interes toate terenurile pentru că unele au fundament geologic fragil, altele nu au apă in pânza freatică, altele sunt in zone aride, mlăştinoase, ingheţate, cu pante mari, inundabile, in sfărşit, o adevărata listă care limitează extrem d emult utilizarea terenurilor şi extinderea unor oraşe. Este cazul şi oraşelor din România care in cele mai multe cazuri au numei 2 axe prioritare de dezvoltare, axe generate fie de aerul mai curat, fie de cadrul natural sau de modă (moda .... bat-o vine). In cazul Bucureştiului moda a imprimat o deplasare spre Nord, iar axele ecologice spre Est (Pantelimon-Cernica) şi Vest (Domnesti). cei care nu şi-au permis aceste axe, s-au orientat spre sud. Problemele generale ale terenurilor sunt insă cam peste tot aceleaşi : parcelări defectuoase (ca să nu spun tembele). "strazi" de 3-4 m lăţime, precum uliţele medievale, lipsă de infrastructură, iar cînd se poate finainciar adesea nu se poate tehnic tocmai din cauza ingustimii uliţei aferente, terenuri chinuite cu forme alan-dala, in care frontul este de două ori mai larg decât adâncimea, sau cu pante periculoae spre câte un braţ de lac, care nu se stie când se va supăra şi o să intre in casă.  In zilele noastre cumpăratorii experimentaţi (sau care au invătat din păţaniile altora) intreabă de la telefon despre lăţimea drumului de acces. Dar lăţimea drumului de acces, adică propriul confort, trebuie plătită, pentru că o parcelare care să asigure siguranţă, infrastructură si o proprietate vandabilă (mulţi oameni ignoră faptul că in aventualitatea unei vânzăti ai nevoie de acest parametru : vandabilitatea) a costat bani şi o suprafaţă de teren aferentă drumului larg. Care se va vinde ca o cotă de folosinţă. Firesc incarcă nota de plată a lotului de teren, dar aduce cu ea linişte şi confort. Un drum larg este ca o casă a scărilor largă. De ce oare constructorii nu fac scări de pompier ci fac nişte scări largi de 1-1.5m? cu paliere largi? Tocmai pentru că sunt nişte standarde de confort care trebuie respectate. Crede cineva că nu plăteşte şi casa scării atunci când se cumpără un apartament? Ar trebui să va uitaţi pe acte, unde apar negru pe alb ponderile  cotelor comune.Totul se plăteşte, iar ocnfortul mai abitir decât orice altceva. Iar atunci când investesti 100.000 euro să iţi faci o casă şi nu investesti 3000E in drumul din faţa casei tale este o prostie care se va reflecta mai târziu. Adesea chiar in prima iarnă petrecută in noua casă... ca ostatic al zăpezii, pe care nimeni nu are cum să o dea la o parte de pe drum, excavatorul nu intră, iar la cazma.. e cam greu .Apoi mai e un aspect interesant, atunci când doreşti sa işi cumperi o maşina mai lungă sau să vină acasă un transport de mobilă cu o utilitară mai lungă.... cam greu să le garezi, Exemplele pot continua. UIdeea este una singură . Zgârcenia aplicată la exteriorul casei se va reflecta rapid in confortul casei iar pe viitor in costul de vânzare al proprietăţii, petru că aşa cum noi oamenii nu scăpăm de moarte, nici casele nu scapă de vânzare.
06. CE SA CAUTAM IN 2012? INVESTITIE SAU/SI PROTECTIE? - Jan 11, 2012 9:39:00 AM
Am trecut peste incă un an, mult mai bun pentru piaţa imobiliară decît predecesorii 2009 şi 2010. Piata imobiliară s-a dezmorţit chiar dacă motoraşul numit Prima Casă s-a cam gripat. Chiar pot spune că sunt mulţumit că a disparut din vizorul presei acest stereotip al creditului prin "Prima Casa", pentru că era mult zgomot pentru puţine credite. Piaţa imobiliară nu se ţine cu câteva mii de credite ci cu câteva mii de investitori serioşi şi cu câteva zeci de mii de oameni realişti care analizează oportunităţile de a îşi păstra banii. Din păcate banii românilor se inghesuie in continuare la bănci, unde nici inflaţia nu este acoperită. La cele mai "bune dobânzi pe leu" se obtine 7%, iar inflatia finala pe 2011 (in care s-au adunat legumele cu benzina şi telefonul cu biletul RATB)a fost de 3,14%. Scăzând şi comisionale (administrare cont, retragere numerar) şi mai ales impozitul (16% pe dobândă), rămâne o plus-valoare de circa 2,5%. Care este reală numai pe hârtie nu şi in plata utilităţilor sau a carburantului. Dar grosul depozitelor sunt făcute la bancile "mari" care nu oferă 7% ci numai 5,75-6%. Deci adio plus-valoare la sfârşit de an. cam asta e cu bâncile. Cu bursa e şi mai rău. In 2010 a fost o creştere medie interenată pe bursă. In 2011 Bursa a fost pe scădere de randament. Chiar randament negativ la multe acţiuni. Trist, dar aşa e. Si atunci ce să faci cu banii? Singura investitie REAL este cea imobiliară. este mai greu vandabilă. CORECT. dar de ce am cumpăra ca să revindem? Se poate inchiria. IDEAL. Chiriile au stagnat şi pot creşte oricând dacă salariile vor creşte şi dacă economia îşi revine real (şi avem serioase motive să sperĂm asta). Se mai pot devaloriza imobilele? GREU DE CREZUT. APROAPE IMPOSIBIL. Riscul este cel mai mic dintre toate riscurile financiare. DE CE? Pentru că intr-o situatie de reapariţie a crizei severe cel mai avariat sistem va fi sIstemul monetar. Deci euro, carE este etalonul de referinţă. Păi şi atunci cine va plânge? Cel cu conturi in euro (depuşi cu dobândă de 3%...) sau deţinătorul de imobile inchiriate, care trece criza incasând chiria in orice monedă? Alte investiţii profitabile - TERENURILE. Au scăzut faţă de 2008 cu pânĂ la 80-85%. dacă nici asta nu este oportunitate vizibilă nu ştiu ce mai poate fi numită oportunitate. La multi ani 2012!
07. Vant de primavara - May 24, 2011 10:01:00 AM
Nimic nu este mai placut pentru locuitorii zonei temperate decat venirea primavaerii. cand vine primavara simti ca renasti, ai chef de munca, ai chef sa iesi din casa, ai chef sa iti saluti cu dragoste vecinul chiar daca cu o seara inainte ti-a ocupat locul de parcare. Iti revine interesul pentru tot ce e frumos si outdoor. Nu te gandesti cu groaza la polei, pneuri de iarna, ambuteiaje, strazi inzapezite, ci te gandesti la paudre, gratar, miros de salcie si measteacan, ciript de pasarele, parcuri pline de copii imbracati in pantalonasi scurti. www.tB.ro reprezinta o primavara in peisajul media national. Poti sa cumperi si sa vinzi, sa te faci cunoscut, sa culegi impresii, sa gatesti si sa mirosi flori exotice. Poti sa fi cactus sau stejar, iasonie sua leandru. Poti sa ai un blog morocaneo, in care sa iti arunci toate off-urile vietii cotidiene, sau dimpotriva sa ai un blog frumos ca o poveste pentru copiii, in care sa iti transpui toate visurile si sperantele. Vant bun din pupa, tB.ro !!!!!
08. SNAGOV - ELEGANTA ACCESIBILA la 134.900 E - Feb 3, 2011 4:19:00 PM
In aceasta prezentare va propunem un imobil din Snagov, situat central si la circa 300ml de lac. Imobilul este construit in 1986, de autoritatile comuniste, fiind conceput ca o vila cu 4 apartamente. Astfel incat poate fi folosit si de 4 familii fara probleme. Terenul este superb - 1000mp, si cu o forma foarte frumoasa.

Pretul penru care poate fi achizitionata aceasta proprietate este mai mult decat incantator, respectiv - 135.000euro discutabil.
09. - Jan 31, 2011 2:43:00 PM
DESPRE NOI
Cei care ne cunosc stiu ce ar trebui sa scriem aici. Motiv pentru care nu scriem. Scriem insa ce asteptam de la aceasta Romanie si ce ar trebui sa astepte ea de la romani. Asteptam de la Romania noastra sa devina un stat cu o economie solida, in care oamenii sa nu trasnpire pentru painea de maine. sa fie siguri ca si-o vor castiga si maine. Asteptam de la aceasta Romanie sa fie mai putin vocala si mai mult activa. Suntem plini de promisiuni. Vrem materializarea lor. Vrem ca oamenii sa traiasca BINE. Vrem ca satele sa arate ca in Olanda anului 2011 si nu ca in Olanda anului 1511 (unele arata chiar mai rau...), Vrem ca orasele sa aiba canalizare, apa curenta si locuri de munca. Vrem ca agricultura sa produca pe fiecare metru patrat, iar exporturile sa depaseasca importurile. Vrem autostrazi din asfalt si nu desenate pe hartie. Scoli pe masura talentelor copiilor nostri si dacali platiti pe masura eforturilor depuse. ca nu e usor sa faci fata la 30 de copii. Iar asta parintii o stiu cel mai bine. Si pnetru ca cerem multe de la tara asta, noi depunem eforturi sa meritam. Depunem eforturi ca fiecare client al nostru sa fie cat mai multumit. Si ii tratam pe toti la fel, indiferent ca unul este proprietar de castel si altul de bordei.