Blogs Home » Spiritualitate » Religie » MIRIAM TURISM

MIRIAM TURISM

Blogul agentiei de turism MIRIAM TURISM, profilata pe organizarea de pelerinaje ortodoxe in lumea intreaga. Prin intermediul blogului incercam sa va facem partasi la trairile noastre din timpul pelerinajelor, impartasindu-va impresii ( jurnal de calatorie), fotografii inedite aduse din locurile sfinte vizitate ( icoane, manastiri…), ganduri, proiecte de viitor… Veniti si veti vedea!

Articole Blog

01. PROCESIUNI religioase, impotriva coronavirusului. Romania, Palestina, Georgia, Rusia, Ucraina, Etiopia - Mar 25, 2020 6:44:23 PM
Armele ortodoxiei impotriva epidemiei: lumea ortodoxa reia traditia sfintelor procesiuni, cu ajutorul carora stramosii nostri au depasit perioade grele, de restriste, de stramtorari din istoria tarilor noastre. CRAIOVA, 25.03.2020 Astazi de Buna Vestire (25.03.2020), Mitropolitul Olteniei IPS Irineu, impreuna cu alti doi preoti, au plecat in procesiune in Craiova cu Icoana Maicii Domnului din Biserica … Continuă să citești PROCESIUNI religioase, impotriva coronavirusului. Romania, Palestina, Georgia, Rusia, Ucraina, Etiopia
02. Rugaciunea NASCATOARE DE DUMNEZEU. Manastirea Diveevo, Rusia - Mar 20, 2020 7:30:10 PM
Pravila de rugaciune “BOGORODICINAIA” ( Nascatoare de Dumnezeu) adica citirea de 150 de ori a cantarii aduse din ceruri de catre Arhanghelul Gavriil ca inchinaciune Preasfintei Fecioare Maria, Nascatoarea de Dumnezeu, la momentul Bunei Vestiri. «  Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, bucura-Te ! Ceea ce esti plina de har, Marie, Domnul este cu Tine. Binecuvantata esti Tu … Continuă să citești Rugaciunea NASCATOARE DE DUMNEZEU. Manastirea Diveevo, Rusia
03. DEBRE DAMO- manastirea (sec VI) la care se ajunge urcand pe franghie - Feb 16, 2020 8:53:04 PM
Manastirea DEBRE DAMO, ETIOPIACea mai importanta si faimoasa manastire etiopiana (sec VI).Acces: escaladarea unui perete de 15 m, pe franghie.Acces permis doar barbatilor. Trei colgi din grupul nostru au reusit sa escaladeze peretele vertical de stanca si au vizitat manastirea din sec VI, fotografiile lor surprinzand aspecte din manastirea de pe platoul din varful stancii.
04. DANSURILE REGELUI DAVID, in Etiopia de azi – 3000 de ani vechime (Etiopia 6) - Feb 10, 2020 9:53:58 PM
„Marea revelatie din vizita noastra in Etiopia a fost intalnirea, pentru prima oara in viata, cu DANSURILE DAVIDICE. Stiam, desigur, ca dansul sacru facea parte din ritualul evreilor vechi-testamentari si ca insusi regele David cantase si jucase in fruntea imensei procesiuni care aducea Chivotul Domnului in Ierusalim, dar eram departe de a banui ca aceste … Continuă să citești DANSURILE REGELUI DAVID, in Etiopia de azi – 3000 de ani vechime (Etiopia 6)
05. CAFEA, IN TARA EI DE ORIGINE (Etiopia 5) - Feb 8, 2020 4:57:51 PM
Ceremonia traditionala de preparare a cafelei face parte din cultura etiopiana si se practica zilnic, si astazi. Dureaza minim o ora si este motiv de socializare – intalnire cu familia, prietenii, musafirii… In locul in care se organizeaza, se rasfira pe jos iarba verde, se tamaiaza si apoi incepe prepararea cafelei, pornind de la boabe … Continuă să citești CAFEA, IN TARA EI DE ORIGINE (Etiopia 5)
06. Vindecare prin credinta (Etiopia 4) - Feb 7, 2020 11:48:22 PM
Este socant sa vezi etiopieni bolnavi, venind la cura de 7 zile intr-o tabara religioasa, de langa un izvor sfant, cautand tamaduire in Biserica precum restul lumii in statiuni balneoclimaterice! In partea vestica a orasului Gondar (UNESCO) exista o biserica pe care de obicei turistii nu o viziteaza, Biserica Debre Tsehay Kusqam Mariam (deschisa de … Continuă să citești Vindecare prin credinta (Etiopia 4)
07. Calendarul bizantin, calendarul oficial etiopian (Etiopia 3) - Feb 6, 2020 11:27:55 PM
Cand ajungi in Etiopia, prima constatare este aceea ca… ai intinerit cu 8 ani! CALEDAR. Desi tot mapamondul stie ca suntem in ianuarie 2020, totusi Etiopia se afla in anul… 2012, luna a 4a. Diferenta provine, intai, de la data estimata a nasterii lui Iisus (cu 7 sau 8 ani anterioara anului zero, acceptat in … Continuă să citești Calendarul bizantin, calendarul oficial etiopian (Etiopia 3)
08. Lacul Tana, Biserica NARGA SELASSIE (Etiopia 2) - Jan 23, 2020 4:47:42 PM
Dupa 3 ore de navigare catre centrul Lacului Tana (cel mai mare lac etiopian, aflat la 1788 m altitudine), am ajuns la Insula Dek, pentru a vizita biserica rotunda Narga Selassie / Sfanta Treime (sec XVI) – drum lung, dar a meritat din plin! In manastirile de pe Lacul Tana etiopienii au ascuns, timp de … Continuă să citești Lacul Tana, Biserica NARGA SELASSIE (Etiopia 2)
09. BOBOTEAZA ETIOPIANA, TIMKET FESTIVAL , sau cum sa-i canti Domnului si sa dansezi venerandu-L (Etiopia 1) - Jan 20, 2020 10:36:07 PM
„Şi David dănţuia cât putea înaintea Domnului şi era îmbrăcat cu efod de in, Aşa a adus David şi tot poporul chivotul Domnului cu strigăte şi cu sunete de trâmbiţă.” (2 Regi, cap 6, 14-15) Singura tara din lume care mai pastreaza intact cultul bizantin al Bobotezei este Etiopia – a doua cea mai saraca … Continuă să citești BOBOTEAZA ETIOPIANA, TIMKET FESTIVAL , sau cum sa-i canti Domnului si sa dansezi venerandu-L (Etiopia 1)
10. Primul an din viata lui Iisus - Jan 1, 2020 8:44:24 PM
Primele patru praznice împărătești (sărbători legate direct de Sfânta Treime și de Maica Domnului) constituie sărbătorile noastre de iarnă, pline de bucurie și de tradiții folclorice care ne individualizează ca popor creștin, trăitor întru Hristos din primul veac al venirii Sale pe pământ și până astăzi. Nașterea Domnului (25 decembrie) Tăierea împrejur cea după trup … Continuă să citești Primul an din viata lui Iisus