Blogs Home » Arte » Design » Lacuri si vopsele

Lacuri si vopsele

Sfaturi pentru alegerea vopselelor pentru interior si exterior, lacuri pentru mobila si parchet etc

Articole Blog

01. Lacuri si vopsele pentru renovarea intregii case - Feb 18, 2014 11:28:00 AM
Vopsirea peretilorVa prezentam in continuare cel mai simplu mod prin care poti vopsi peretii din interiorul casei tale. Pentru interior va recomandam vopsele lavabilepentru ca sunt mai rezistente si pot fi curatate ori de cate ori se murdaresc.Inainte de a te apuca de treaba acopera mobila si parchetul cu o folie de plastic, se gasesc la metru in magazine de constructii, iti va fi mai simplu sa faci curat la sfarsit.Foloseste o banda adeziva din hartie pentru a delimita marginile sau pentru a acoperi zone pe care nu vrei sa le vopsesti. Curata peretii cu un burete umed, indeparteaza praful si alte impuritati de pe pereti. Acopera crapaturile cu chit alb, asteapta sa se usuce si finiseaza cu smilgher, atat zonele acoperite cat si eventualele denivelari de pe pereti.Desfa cutia cu vopsea si amesteca foarte bine cu o spatula pana ce toata vopseaua are aceiasi consistenta pe toata suprafataRastoarna intr-o tava pentru trafalet cantitatea dorita.Foloseste o pensula ingusta pentru a acoperi zonele sensibile precum pervazul geamului, marginile usii si geamurilor, colturile camerei.Vopseste peretii si tavanul cu un trafalet.Asteapta cel putin 24 de oreAplica cu trafaletul inca un strat daca mai este nevoie

Vopsirea lemnului Vom vorbi in continuare despre vopsirea usilor, geamurilor din lemn si a obiectelor de mobilier, precum si despre tehnici de vopsire a acestora.Daca tocurile usilor sau geamurilor au fost vopsite de foarte multe ori si vopseaua veche a inceput sa se cojeasca poti folosi o bucata de smilgher pentru a o indeparta inainte de a aplica stratul nou de vopsea.Tocurile se spala cu un burete inainte de vopsire.Geamul se acopera cu o folie sau se pune o banda adeziva pe margine, preferabil banda izolatoare, cea din hartie se dezlipeste ceva mai greu.Pentru usi si suprafete mai mari se poate folosi un trafalet din buret, suprafata vopsita va fi mai uniforma.Vopseaua se usuca in 24-48 de ore, in functie de tipul acesteia.
Pentru mobilier se pot folosi vopsele hidrodiluabile acestea lasa un strat lucios pe suprafata mobilei si se pot folosi si pentru crearea unui aspect invechit.
Reconditionarea parchetuluiPentru reconditionarea parchetului din lemn se pot folosi lacuri si baituri pe baza de apa sau solvent, acestea creaza o suprafata lucioasa. Aceste produse se aplica numai dupa slefuirea sau sablarea cu nisip a suprafetei, prin acest proces se curata parchetul si in final ar trebui sa trebui sa ramana culoarea naturala a lemnului, insista pe zonele mai negre.


02. Cum sa vopsesti o camera pas cu pas - Feb 12, 2014 3:58:00 PM
Citeste in continuare informatii utile care te vor ajuta sa vopsesti o camera ca un profesionist.Inainte de a incepe asigura-te ca incaperea este suficient de aerisita, deschide un geam sau usa, vopseaua se va usca mai repede si nu vei fi expus vaporilor toxici.#1. Elibereaza camera de mobila sau acopera-o cu folie de plastic.#2. Lipeste banda din hartie pe ramaele geamurilor, usilor si acopera geamurile cu folie sau cu ziare.#3. Amesteca vopseaua bine pana are aceiasi consistenta#4. Rastoarna vopsea intr-o tavita, se gasesc in magazinele de constructii si de obicei vin la pachet cu trafaletul.#5. Vopseste intai marginile, colturile si zonele greu accesibile.#6. Folosind un trafalet acopera cu vopsea si restul camerei.