Despre mine

Cryistyian G

Gandim...Exploram...Simtim...Actionam...Zambim...Ne Jucam...Descoperim...Invatam din Trecut...Ne Bucuram de Prezent...Construim Viitorul..

Blogs Home » Edu » Dezvoltare personala » Ganduri4Descoperi

Ganduri4Descoperi

Gandim...Exploram...Simtim...Actionam...Zambim...Ne Jucam...Descoperim...Invatam din Trecut...Ne Bucuram de Prezent...Construim Viitorul..

Articole Blog

01. Regele 👑, Bolovanul 🗻, Taranul 👳‍♂️ si Comoara 💰 - Povesti scurte - Obstacole si Beneficii ascunse - Jun 19, 2020 9:43:00 AM
Motivational si Inspirational. Oportunitati deghizate sub forma de dificultati. Obstacolele din Drumul catre succes si comorile gasite ca in urma rezolvarii lor. Asumarea Responsabilitatii! În antichitate, un rege a pus un bolovan pe drumul care ducea la palat.
S-a ascuns apoi și s-a uitat să vadă dacă cineva va îndepărta bolovanul. Unii dintre cei mai bogați comercianți și curteni ai regelui au venit dar au mers pur și simplu în jurul său.

Mulți oameni l-au învinovățit pe rege că nu a avut grija de drumurile regatului, dar niciunul dintre ei nu a făcut nimic pentru a scoate piatra din drum.

Intr-o zi un țăran a trecut pe drumul blocat de bolovan cu o caruta încărcata de legume. Asculta Poveste Audio - A stat si s-a gandit putin la optiunile pe care le avea. Putea sa faca cale intoarsa si sa spuna sotiei ca n-a putut avansa din cauza bolovanului. Putea sa faca si el o plangere la curtea regelui. Putea sa astepte sa vina altcineva care faca ceva in legarura cu obstacolul.

La urma urmei nu el a pus bolovanul in drum si nu era responsabilitatea sa. Erau toate motive justificate si nimeni nu-l putea invinovati.

Totusi taranul s-a decis sa faca ceva in privinta bolovanului. S-a dus in paduricea din apropiere, a cautat cateva crengi mai zdravene si a construit o parghie.

A rupt vreo 12 crengi fara sa faca prea mari progrese n-a facut. Bolovanul parea ca ca e una cu pamantul. Totusi cu fiecare incercare, taranul invata cate ceva nou, isi ajusta parghia, exeperimenta ceva nou si la incercare nr 15 a reusit sa miste bolovanul pana in santul de la marginea drumului.

După ce țăranul a reusit sa impinga piatra pana in sant, a observat un saculet întinsă pe drumul unde fusese bolovanul.

Saculetul conținea multe monede de aur și o notă din partea regelui care explica faptul că aurul era pentru persoana care isi asuma responsabilitatea si scotea bolovanul de pe drum. Morala povestii? Ideii pt Inspiratie? Fiecare obstacol pe care il întâlnim în viață ne oferă o oportunitate de a ne îmbunătăți circumstanțele.

Unii oameni sunt nepasatori, altii sunt lenesi.

Sunt si oameni care ii invinovatesc pe altii sau considera ca altii trebuie sa faca ceva pentru rezolvarea problemelor.

Sunt si alte persoane care isi asuma responsabilitatea, cauta si creează oportunități, rezolva problemele si se bucura de recompense. Reflectie... Ce am mai putea sa invatam din aceasta povestire? In ce moduri ti-a fost influentata gandirea si actiunile?
02. Baiatul 👦 si Coconul de Fluture 🦋 - Povesti Scurte - Ajutor la Rezolvare Probleme si Beneficiile Dificultatilor - Jun 19, 2020 9:32:00 AM
Poveste cu Morala pentru Copii. Inspirational si Motivational. Castigurile ascunse ale Problemelor Vietii.
Ce pierdem cand asteptam ca altii sa ne rezolve problemele?
Ce daune cauzam cand gandim pe termen scurt si avem impresia ca facem un bine cuiva? Un copil a venit in vacanta de vara la bunicii de la tara. Intr-o zi in timp ce se juca prin ograda a găsit un cocon de fluture.
I s-a parut ca vede ceva miscandu-se in interiorul coconului si revenea curios sa vada ce se intampla.

Dupa 2 zile a apărut o mică deschidere la cocon. S-a așezat și a privit fluturele câteva ore în timp ce se străduia să-și forțeze corpul prin acea mică gaură.

La un moment dat fluturasul a încetat brusc să progreseze și parea că era blocat.

Baiatului i s-a facut mila si a decis să ajute fluturele. A luat un foarfece si a taiat bucățica de cocon rămasă.

Asculta Poveste Audio - Dupa interventia baiatului fluturele a inceput iar sa se miste aparent cu ușurință. Dar acum avea un corp umflat și aripi mici, fragile.

Baiatul se simtea bine pentru ca se gandea ca l-a ajutat pe fluture. L-a asezat pe o frunza de copac așteptând ca fluturele sa inceapa sa zboare. Dar asta nu s-a întâmplat spre dezamagirea copilului.
Fluturele și-a petrecut restul vieții în imposibilitatea de a zbura, târându-se cu aripi minuscule și cu un corp umflat.

Bunica l-a vazut trist pe copiil. Cand a aflat de ce este intristat i-a explicat ca la prima vedere coconul pare restrângător și il sufoca pentru fluture.

Dar lupta necesară fluturelui pentru a trece prin mica deschidere erau modul prin care Dumnezeu gandise ca fluturele sa poata elimina fluidul din corp si facea ca aripile acestuia sa creasca si sa se intareasca. Morala povestii? Ideii pt Inspiratie? Provocarile vierii ne ofera sansa sa ne dezvoltăm punctele forte.

Fără probleme , dificultati nu creștem și nu devenim niciodată mai puternici, riscam sa ramanem slabi si anemici.

Este important pentru noi să abordăm provocările pe cont propriu și să evitam sa dezvoltam dependenta de ajutorul altora. Reflectie... Ce am mai putea sa invatam din aceasta povestire? In ce moduri ti-au fost influentate gandirea si actiunile?
03. Baiatul 😠 Furia 😡 si Cuiele 🔨 - Poveste cu Morala - Victimizare vs Responsabilitate Emotionala - Jun 19, 2020 9:19:00 AM
Poveste Inspirationala...De unde vin emotiile? Cine este responsabil pentru ca esti furios / furioasa? Care sunt consecintele emotiilor? A fost odată un băiețel care avea un temperament foarte irascibil si volatil. Se infuria din te miri ce si in plus dadea vina pe cei din jurul lui pentru atitudinea si comportamentele sale. Spunea ca ei il fac se simta furios, suparat, infuriat, frustrat, etc.

Atat tatal cat si mama au incercat sa discute cu el si sa il ajute. Chiar l-au dus si la un Psiholog dar fara prea mare succes. Intr-o zi prin sat a trecut un batran. Tatăl baiatului s-a intalnit cu el si din vorba in vorba i-a povestit situatia cu fiul sau.

Dupa discutia cu batranul intelept tatal a decis sa dea fiului sau o pungă de cuie și a spus că de fiecare dată când băiatul își pierde cumpătul, trebuia să ciocnească un cui în gard.

În prima zi, băiatul a ciocănit 54 de cuie în acel gard. A doua zi a batut 52 de cuie. A treia zi 48 de cuie.
Treptat baiatul a inceput să-și schimbe gandirea, sa-si asume responsabilitatea si era din ce in ce mai usor sa-ti controleze starile de frustrare si furie. In următoarele câteva săptămâni, numărul de cuie pe care le-a bătut în gard a scăzut considerabil.

El a descoperit că era mai ușor să-și controleze temperamentul decât să bată cuiele în gard.

În cele din urmă, a venit ziua când băiatul nu și-a mai pierdut deloc cumpătul. El i-a spus tatălui reusita sa, iar tatăl i-a sugerat că băiatul ar trebui sa scoată un cui în fiecare zi, când își ținea cumpătul sub control.
Asculta Poveste Audio -
Zilele au trecut și tânărul a fost în sfârșit în stare să-i spună tatălui său că toate cuilele au dispărut. Tatăl și-a luat fiul de mână și l-a dus la gard. „Te-ai descurcat bine, fiule, dar uită-te la găurile din gard. Gardul nu va fi niciodată același. Când spui lucrurile în mânie, cel mai probabil va lasa o cicatrice in inima celorlati la fel ca acest cui.

Poti te superi si sa bagi un cuțit într-un catel și dupa sa-l scoti afara. Nu va conta de câte ori spui că îmi pare rău, rana sau cel putin cicatricea va ramane acolo. "

Morala povestii? Ideii pt Inspiratie? Stăpânește-ți furia și nu spune cuvinte acuzatoare oamenilor în căldura momentului. Ai putea să le regreți mai târziu.

Sunt lucruri in viață, care vor fi imposibilil sa le faceti cum au fost inainte.

Adesea este mai simplu sa prevenim decat sa remediem. Reflectie... Ce am mai putea sa invatam din aceasta povestire? In ce moduri ti-au fost influentated gandirea si actiunile?
04. Fata 👩 Oarba 👩‍🦯 - Poveste scurta cu Morala - Iubirea trupesca (felul cum arata) vs Sufleteasca (felul lui de a fi, gandi, simti) - Jun 19, 2020 9:09:00 AM
Poveste Inspirationala despre Recunostita, Mentinerea Promisiunilor. Schimbarile si Redefinirea Prioritatilor. Iubirea conditionata si neconditionata! Nu cu multi ani in urma a trait o fată oarbă.
Fata nu doar ca era trista dar se ura pe sine si lumea din jurul ei pentru faptul că era oarba.

Singura persoană pe care nu o ura nu era iubitul ei care a fost întotdeauna acolo pentru ea.

Odata fata i-a spus că, dacă ar putea vedea lumea, se va căsători cu el.

Ei au continuat sa se intalneasca, si sa se bucure de momentele petrecute impreuna. Dar fata continua sa fie trista pentru ca nu putea vedea.

Dupa cateva luni, fata a aflat cu surprindere ca cineva i-a donat o pereche de ochi.

Acum fata a putut vedea totul, inclusiv pe iubitul ei.

Iubitul ei a întrebat-o: „Acum că poți vedea lumea, te vei însura cu mine?”
Asculta Poveste Audio -
Fata a fost șocată când a văzut că și iubitul ei este orb și a refuzat să se căsătorească cu el.

Iubitul ei s-a îndepărtat în lacrimi, iar mai târziu i-a scris o scrisoare în care îi spunea:

„Ai grijă de ochii mei dragi.”
Morala povestii? Ideii pt Inspiratie? Este posibil ca unii oameni să nu poată vedea cum au fost lucrurile înainte și s-ar putea să nu le poată aprecia.

Faptul ca ai ochi nu inseamna ca poti vedea si aprecia adevarata valoarea lucrurilor sau a altor persoane. Reflectie... Ce am mai putea sa invatam din aceasta povestire? In ce moduri ti-au fost influentate gandirea si actiunile?
05. Cutia 🎁 cu Saruturi 💋 - Poveste Scurta Cadouri mai pretioase decat Aurul sau Argintul - Jun 19, 2020 8:59:00 AM
Idei si Inspiratie pentru a face cadouri 🎁 valoroase. Sa apreciem lucrurile importante in viata. Un tata traia si se ocupa in mare parte singur de fiica sa. Mama fetitei murise de cativa ani si tatal trebuia sa se ocupe de majoritatea aspectelor ce tineau de cresterea fiicei lui.

Intr-o zi tatal și-a pedepsit fiica în vârstă de 5 ani pentru că a irosit un sul de hârtie speciala. El cumparase aceasta hartie pentru ocazii speciale, de ex cand avea de ambalat un cadou pentru seful de la job.

Era o perioada mai dificila cu banii și el s-a înfuriat când copilul a încercat să decoreze o cutie pentru a o pune sub bradul de Crăciun.

Fetița a trecut repede peste suparare si a doua zi dimineață i-a adus cadoul 🎁 tatălui ei.

I-a spus: „Acesta este pentru tine, tati!”

Bărbatul s-a jenat de pentru ca ieri s-a suparat, dar simti ca se infurie iar când a văzut că cutia primita cadou era goală.

Isi pierdu cumpatul pe moment si a strigat la fetita: "Nu știi că, atunci când dai cadou cuiva, trebuie să existe ceva înăuntru?"

Fetița s-a uitat la el cu lacrimi în ochi și a plâns: „Oh, tati, nu este deloc gol. Am suflat săruturi 💋💋💋💋 în cutie. Sunt toate pentru tine, tată! ”
Tatăl a ramas fara cuvinte. Și-a pus brațele în jurul fetiței sale, si i-a cerut iertarea.
Asculta Poveste Audio - Dupa cateva luni un tragic accident a luat viața copilului.

Tatăl a ținut cutia "goala" lângă patul său timp de mai mulți ani.

Cand se simtea descurajat, scoatea cate un sărut imaginar, isi amintea de dragostea copilului care o pusese acolo si era recunoscator pentru experientele avute impreuna. Morala povestii? Ideii pt Inspiratie? Iubirea este unul din cele mai prețioase cadouri din lume.

Si cadourile imateriale, care nu pot fi cantarite sau cuatificate financiar, pot si la fel sau chiar mai valoroase decat aurul,argintul sau alte cadouri materiale. Reflectie... Ce am mai putea sa invatam din aceasta povestire? In ce moduri ti-a fost influentate gandirea si actiunile?
06. Fermierul 🧀 si Brutarul 🍞 Povesti Educative - Dupa fapta si rasplata - Jun 18, 2020 6:00:00 AM
Inspiratie. Relatiile interumane. Castig pe termen scurt vs termen lung. Un fermier vindea un kilogram de branza 🧀 unui brutar. Brutarul cumpara branza in fiecare saptamana de la fermier.
Într-o zi, brutarul a decis să cântărească branza pentru a vedea dacă primește cantitatea potrivită. S-a supărat cand a descoperit ca primeste mai putin de un kg si l-a dat pe fermier in judecata.
Judecătorul l-a întrebat pe fermier dacă folosește vreo măsură pentru a cântări branza. Fermierul a răspuns: „Onorata Instanta, sunt om simplu de la tara. Nu am instrumente speciale, dar am o balanta ⚖ simpla. ”
Judecătorul întreba: „Si atunci cum faci sa cântărești branza?”

Fermierul raspunse ca: „Domnule Judecator, cu mult înainte ca brutarul să înceapă să cumpere branza de la mine, eu am cumpărat si inca cumpar de la el o pâine 🍞 de un kilogram. În fiecare zi când brutarul aduce pâinea, o pun pe balanta și îi dau aceeași greutate în branza. Dacă cineva este învinuit, atuncin cred ca brutarul.”
Asculta Poveste Audio - Morala povestii? Ideii pt Inspiratie? În viață, primești ceea ce dai. Nu încerca sa înșeli pe alții.
Incercand sa le faci rau altora mai devreme sau mai tarziu iti vei face rau singur. Intrebari pentru Reflectie: In relatiile cu ceilalti te concentrezi mai mult pe ce oferi sau pe ce primesti? Te simti mai inteligent daca reusesti sa ii pacalesti pe altii si sa castigi mai mult? Cand iei decizii legate de relatia cu altii te focusezi preponderent doar pe castigurile de moment? Tii cont de efectele secundare ale deciziilor tale si de impactul lor asupra relatiei?
07. Broscuta 🐸 Surda si Puterea Cuvintelor Scurta Istorie Motivationala pentru a depasi Dificultatile Vietii - Jun 17, 2020 2:57:00 PM
Poveste Inspirationala despre Determinare si Perseverenta in fata Obstacolelor . Increderea in Cuvintele Prietenilor. Un grup de broaște călătorea prin pădure cautand o balta mai mare in care sa se balaceasca. Din neatentie 2 broscute au căzut într-o groapă adâncă in timp ce mergeau printre copaci. Celelalte broaște s-au înghesuit în jurul gropii. Cand au văzut cât de adânca este au spus celor două broaște sa renunte si că nu mai există nicio speranță ca sa iasa afara.

Cu toate acestea, cele două broaște au decis să ignore ceea ce spun ceilalți și au inceput să sară pentru a gasi o iesire din groapă .
În ciuda eforturilor temare depuse de cele 2 broscute, grupul de broaște din vârful groapei continua sa spuna ca ar trebui doar să renunțe. Că nu vor reusi niciodată sa iasa afara. Asculta Poveste Audio - În cele din urmă, una din broaște s-a lasat convinsa ce cuvintele familiei. A renunțat sa mai sara si intr-un final a cazut tot mai adanc si a murit.

Cealaltă broască a continuat să sară cât de tare putea.
Din nou, mulțimea de broaște striga la ea zicandu-i sa se opreasca, ca n-are rost, ca ii curge sange din picioare, ca durerea e prea mare, ca mai bine renunta si gata.

Borscuta ramasa s-a incapatanat sa sara in ciuda cuvintelor de descurajare spuse de prieteni si apropiati. In cele din urmă, a gasit o cale de ieșire din groapa.

Când a ieșit, celelalte broaște au intrebat-o: „Nu ne-ai auzit ?”
Broasca le-a explicat că de la cazatura nu mai auzea bine. "Am crezut că ma încurajati sa reusesc asa ca am continuat pana am gasit o solutie!!".
Morala povestii? Ideii pt Inspiratie?Cuvintele oamenilor pot avea un efect major asupra vieții celorlalți si actiunilor intreprinse de acestia.
Gândește-te la ce spui înainte să iasă din gura ta. Ar putea face diferența dintre viață și moarte! Intrebari pentru Reflectie: Cum stii cand sa ai incredere in ce spun altii si cand nu? Gandesti independent sau urmezi orbeste ce iti spun altii? Incerci sa iti impui puctul tau de vedere asupra altora, sa-i convingi de adevarul tau absolut? Cand cineva iti spune ca ceva nu este posibil accepti ca un fapt dat sau cauti si alte solutii?
08. Camatarul 🤑 Pietricelele 🥌 si Fata - Povestire cu Morala - Rezolvare Creativa Probleme - Jun 17, 2020 2:34:00 PM
Poveste simpla ce Dezvolta Gandirea Creativa, Laterala. Crearea de solutii inedite la Provocarile vietii Într-un orașel grecesc, un om de afaceri datora o sumă mare de bani unui camatar.
Camatarul este o persoană care dă împrumuturi bănești altor persoane în schimbul unei camete ( dobanzi excesive) .

Camatarul din povestea noastra era un barbat foarte bătrân, cu aspect neatrăgător. Camatarul a pus ochii pe fiica proprietarului afacerii si ar fi vrut s-o ia de sotie.
El a decis să-i ofere omului de afaceri un targ. Urma sa stearga complet datoria dacă se putea căsători cu fiica omului de afaceri.
Această propunere a fost primita cu dezgust atat de tata cat si de fiica care vroiau sa refuze. Atunci, vicleanl cămătar a sugerat ca providența să decidă.
Le-a spus că va pune o pietricică neagră și o pietricică albă într-o pungă goală cu bani. Apoi, fata ar urma să aleagă o pietricică din geantă.

a) În cazul în care ea a ales pietricica neagra, ea ar deveni soția lui și datoria tatălui ei s-ar fi sters.
b) În cazul în care ea a ales pietricica albă ea nu ar mai fi trebuit să se căsătorească cu el și datoria tatălui ei ar fi fost iertata.
c) Dacă fata refuza să aleagă o pietricică, tatăl ei ar fi aruncat în închisoare pentru neplata datoriei.
Dupa vreo 2 ore de discutii, tatal si fiica au fost de acord cu aceasta propunere.

Camatarul s-a aplecat și a ridicat două pietricele. În timp ce le ridica, fiica a observat că, camatarul a ridicat două pietricele negre și le-a așezat pe ambele în geantă.
A cerut apoi fiicei să bage mana în geantă și să aleagă una. Analizand problema se pare ca fiica a avut trei opțiuni cu privire la ceea ce ar fi putut face:

1. Sa refuze să aleaga o pietricică din pungă.
2. Sa scoata ambele pietricele din geantă și expuna pe camatar pentru înșelăciune.
3. Sa aleaga o pietricică din geantă, știind că era neagră, sacrificandu-se astfel pentru libertatea tatălui ei.

Inainte de a merge mai departe, gandest-te cum ai fi facut in locul fetei?Fata,care era destul de perspicace, scoase o pietricică din geantă și înainte de a o privi, ca „din greșeală” o scapa în mijlocul celorlalte pietricele de pe alee si spuse camatarului: „Oh, imi pare rau, cât de neatenta pot fi. Dar nu contează, dacă te uiți în geantă la pietricica care a rămas, vei putea spune ce pietricica am ales. ”
Piatra rămasă în geantă era, evident, neagră și, cum camatarul nu dorea să recunoasca ca trisat, a trebuit să pretinda ca pietrica pe care fiica a scapat-o ar fi fost albă. Astfel conform intelegerii a sters datorita datoria tatălui ei.
Asculta Poveste Audio - Morala povestii? Ideii pt Inspiratie? Oricat de sumbra pare o problema, solutii exista. Trebuie doar sa faci un efort sa gandesti creativ inainte de a te repezi sa actionezi.
Inainte de a face un pas inainte si a alege din alternativele evidente, fa un pas inapoi si priveste situatia din diferite perspective pentru a genera solutii noi. Intrebari pentru Reflectie: Cand ai o problema de rezolvat te limitezi doar la solutiile obisnuite? Cand ai de luat o decizie cauti sa generezi si alte optiuni sau te rezumi doar la cele care par evidente la prima vedere? In povestea de mai sus consideri ca fata a folosit gandire logica sau creativa pentru a rezolva problema? Poti identifica si alte solutii creative pentru a rezolva aceasta problema?
09. Pescarul 🐟 si Omul de Afaceri 💲 - Poveste Motivationala cu Talc - Adevarata Bogatie - Jun 17, 2020 11:16:00 AM
Poveste Scurta. Regandire Planuri / Strategii de Viata si Afaceri pentru Succes si Fericire Un om de afaceri de succes a plecat in concediu la malul marii pentru cateva saptamani. Timp de 5 ani muncit intens pentru ca sa puna pe picioare cateva afaceri care deja ii aduceau un profit de milioane.

Plictisit de atmosfera sobra a hotelului omul de afaceri a plecat cu masina sa vizitize satele de la malul marii.

In a treia zi de explorari omul afaceri statea pe o plaja si privea in zare. Vede un pescar care merge in larg, pescuieste cativa pesti dupa care se întinde la umbra unui copac si se legana alene intr-un hamac. Se bucura de căldura soarelui de după-amiază, de cerul alabstru si briza marii.

Omul de afaceri era intrigat de ce pescarul sta si leneveste in loc să muncească mai mult pentru a câștiga bani pentru el și familia lui. „Nu vei prinde mulți pești în acest fel”, a spus omul de afaceri pescarului.

„Ar trebui să lucrezi mai degrabă decât să stai culcat pe plajă!”

Binevoitor pescarul l-a invitat pe omul de afaceri la o gustare pescareasca si o bere rece. Curios dar si intrigat de comentariul omului de afaceri pescarul intreba: „Ce voi castiga daca voi munci mai mult ?”

„Păi, cu profotul poti cumpara plase mai mari și prinde mai mult pește decat cu undita!” a fost răspunsul omului de afaceri. „Și atunci care va fi recompensa mea?” întrebă pescarul, zâmbind. Omul de afaceri a răspuns:
„Vei câștiga bani și vei putea cumpăra o barcă, care va avea ca rezultat capturi mai mari de pește!”
Asculta Poveste Audio - Pescarul si Omul de Afaceri „Și ce avantaje voi avea dupa asta?” întrebă din nou pescarul.

Omul de afaceri care începea să se simtă iritat de lipsa de viziune a pescarului raspunse: „Poti cumpăra o barcă mai mare și sa angajezi oameni care să lucreze pentru tine!”

Pescarul a mai întrebat: „Dar, cât timp va dura sa realizez toate acestea?”

Omul de afaceri ii spuse: „ In jur de 15 - 20 de ani”.

„Și ce voi avea de castigat dupa ce voi face asta timp de 15-20 ani?” intreba pescarul pe un ton cat se poate de calm si respectuos.

Omul de afaceri isi recapata usor cumpatul si ii spuse: „Nu înțelegi? O sa poți construi o flotă de bărci de pescuit, o să navighezi în întreaga lume și să lasi angajații să prindă pește pentru tine! O sa te retragi din viata de afaceri, o sa te muti într-un sat mic de pescuit de coastă, unde vei dormi târziu, o să te joci cu copiii, o să faci amor cu soția, o să te plimbi în sat seara, o sa sorbi vin cu prietenii o sa admiri apusul si rasaritul soarelui. ”

Pescarul, scoase 2 beri reci, cioni si zâmbind intreba pe omul de afaceri: „Ce crezi că fac acum?” Morala povestii? Ideii pt Reflectie? Poate ti-ar prinde bine sa iti re-examinezi atat Obiectivele cat si Motivatiile, Rationamentele din spatele lor.

Nu in ultimul rand Mijloacele si Caile prin care intentionezi sa iti atingi scopurile.

S-ar putea sa realizezi ca te poti bucura deja de ceea ce iti doresti fara sa irosesti ani buni urmand niste conditionari sociale. Intrebari pentru Reflexie: Cand e ultima data cand te-ai intrebat de ce faci Activatea X? Activitatea X iti ofera o satisfactie intrinseca sau extrinseca? Faci cumva activitatea X pentru a obtine recompensa Y? Iti place sa faci activitatea X? In ce alte moduri ai putea sa obtii si te bucuri de recompensa Y? Cum ai putea sa te bucuri de recompensa Y fara activitatea X? Activitatea X si Recompensa Y ti le-ai definit singur sau le faci in virtutea inertiei si emularii mediului social in care te afli?
10. Elefantul 🐘 si Funia - Poveste Motivationala. Puterea Credintei - Jun 16, 2020 8:06:00 PM
Poveste Inspirationala. Diferenta dintre Convingere si AbilitateUn profesor a mers in vacanta in India. A calatorit prin mai multe sate si a observat că elefanții 🐘🐘 nu erau ținuți în cuști și nici nu erau legati cu lanțuri. Tot ceea ce îi împiedica pe elefantii puternici să scape , era o mică bucată de funie legată de un picior. Funia care lega piciorul elefantilor era atasata de un simplu tarus bagat in pamant.
În timp ce profesorul privea pe elefanți, el se simtea confuz si nu intelegea de ce elefanții nu și-au folosit puterea pentru a rupe funia și a scăpa. Ar fi putut face acest lucru cu ușurință, dar în schimb, nici macar nu încercau.
Curios să știe răspunsul, a inceput sa întrebe satenii de ce elefanții stăteau acolo și nu încercau să scape.
Profesorul a aflat ca atunci când elefantii sunt foarte mici, se foloseste o frânghie de aceeași dimensiune pentru a ii lega. La această vârstă frageda, funia este suficienta să îi tii pe loc pe elefanti doar cu o simpla funie. Pe măsură ce cresc, elefantii sunt condiționați sau obisnuiti să creadă că funia nu se poate rupe. Ei cred că frânghia are puterea de a-i ține pe loc, așa că nu mai încearcă să se elibereze. Asculta Poveste Audio - Elefantul 🐘 si Funia Motivul pentru care elefanții nu s-au eliberat și nici nu mai incearca sa scăpe este că, de-a lungul timpului, au adoptat convingerea că pur și simplu a scapa nu este posibil. Morala povestii? Ideii pt Inspiratie? Uneori oamenii din jurul nostru poti fi asemenea funiei 🎗din povestea cu elefantul. Oricât de mult încearcă lumea să te țină înapoi, continuă sa crezi că ceea ce vrei să obții este posibil.
O lectie, o idee care mi se pare importanta este sa invetam sa gandim independent, pentru noi insinse. Poate cineva (apropiat noua) nu a putut, stiut sau nu a vrut sa reuseasca. Intreaba-te daca credintele lui/ei sunt automat adevarate si pentru tine?
A crede că poți avea succes este un ingredient important pentru a obtine ce iti doresti. Ce alte ingrediente mai sunt necesare pentru succes? Intrebari pentru Reflectie:Ce credinte / convingeri limitative te tin pe loc? Ce iti doresi sa realizezi dar crezi ca nu esti in stare sa faci? Ce experiente din copilarie te-au marcat intr-un mod negativ si acum le folosesti ca justificari pentru a stagna in viata? Ce convingeri folosesti pentru a justifica lipsa de progres in viata ta? Ce pierzi pastrand justficari / credinte limitative care nu-si mai au rostul? Ce ai castiga daca ai renunta la funiile care te tin pe loc? Identifica 2 Credinte care iti dau putere. Cum de ai ajuns sa crezi asa ceva? Identifica 2 Credinte care te limiteaza /imobilizeaza / te tin pe loc. Cum ti-ai insusit aceste convingeri? Ce am mai putea invata din aceasta simpla poveste motivationala?
11. Tabla Scaderii online numarul / nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 etc - Jun 14, 2020 9:50:00 AM
Tabla Scaderii usor de invatat online cu numarul / nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20.Invatare testare gratuita, Scaderea cu diverse numere. Introdu Primul, Ultimul Nr, Factorul de Scadere si Nr Pasi pentru a creea tabele si planse pentru printat / scos la imprimanta. Construire si rezolvare exercitii si probleme de inmultire. Functioneaza cu numere intregi, naturale, pozitive, negative, zecimale. Copii, elevi, scolarii, profesorii o pot folosi la scoala, gradinita. Creeare Planse didactice pdf (tabla adunarii, tabla scaderii, tabla inmultirii, tabla impartirii) pentru operatiile aritmetice de baza necesare invatarii/recapitularii.
Alte Table Utile : Tabla Inmultirii Tabla Impartirii Tabla Adunarii Tabla Scaderii Joc Operatii Mate Teste Exercitii
12. Tabla Adunarii online numarul / nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 etc - Jun 14, 2020 9:49:00 AM
Tabla Adunarii usor de invatat online cu numarul / nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20.Invatare testare gratuita, Adunarea cu diverse numere. Introdu Primul, Ultimul Nr, Factorul de inmultire si Nr Pasi pentru a creea tabele si planse pentru printat / scos la imprimanta. Construire si rezolvare exercitii si probleme de Adunare. Functioneaza cu numere intregi, naturale, pozitive, negative, zecimale. Copii, elevi, scolarii, profesorii o pot folosi la scoala, gradinita. Creeare Planse didactice pdf (tabla adunarii, tabla scaderii, tabla inmultirii, tabla impartirii) pentru operatiile aritmetice de baza necesare invatarii/recapitularii.
Alte Table Utile : Tabla Inmultirii Tabla Impartirii Tabla Adunarii Tabla Scaderii Joc Operatii Mate Teste Exercitii
13. Tabla Impartirii online cu numarul / nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 etc - Jun 14, 2020 9:47:00 AM
Tabla Impartirii usor de invatat online cu numarul / nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20.Invatare testare gratuita, Impartirea / diviziunea cu diverse numere. Introdu Primul, Ultimul Nr, Factorul de impartit si Nr Pasi pentru a creea tabele si planse pentru printat / scos la imprimanta. Construire si rezolvare exercitii si probleme de Impartire. Functioneaza cu numere intregi, naturale, pozitive, negative, zecimale. Copii, elevi, scolarii, profesorii o pot folosi la scoala, gradinita. Creeare Planse didactice pdf (tabla adunarii, tabla scaderii, tabla inmultirii, tabla impartirii) pentru operatiile aritmetice de baza necesare invatarii/recapitularii.
Alte Table Utile : Tabla Inmultirii Tabla Impartirii Tabla Adunarii Tabla Scaderii Joc Operatii Mate Teste Exercitii
14. Tabla Inmultirii online numarul / nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 etc - Jun 14, 2020 9:44:00 AM
Tabla înmulțirii usor de invatat online cu numarul / nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20.Invatare testare gratuita, inmultirea cu diverse numere. Introdu Primul, Ultimul Nr, Factorul de inmultire si Nr Pasi pentru a creea tabele si planse pentru printat / scos la imprimanta. Construire si rezolvare exercitii si probleme de inmultire. Functioneaza cu numere intregi, naturale, pozitive, negative, zecimale. Copii, elevi, scolarii, profesorii o pot folosi la scoala, gradinita.
Alte Table Utile Tabla Inmultirii Tabla Impartirii Tabla Adunarii Tabla Scaderii Joc Operatii Mate Teste Exercitii
15. Calcul Regula de 3 Simpla. Rezolvare Probleme si Exercittii Matematica - Jun 6, 2020 5:58:00 PM
Cand ai de rezolvat probleme, teme pentru acasa cu proportii, procente, proportionalitatea directa si indirecta cu Regula de trei simplă poti sa folosesti acest calculator online care este gratuit. Trebuie doar sa cunosti 3 valori, masuri, elemente si aplicatia iti va calcula restul. Regula de trei simplă este metoda pentru determinarea proporţionalităţii directe şi inverse. Cand mai este util Calculatorul Regula de 3 simpla? pt determinarea unuia dintre termenii unei ecuații de proporționalitate pe baza celorlalți. pentru a verifica dacă o relație de proporționalitate este satisfăcută de un set de valori. pentru calcularea unei mărimi direct proporționale calcularea unei mărimi invers proporționale. calculul procentelor, rezolvarea problemelor de conversie de la o unitate de măsură la alta, aplicarea teoremei lui Thales determinarea coliniarității a doi vectori plani ale căror coordonate sunt cunoscute. Regul de 3 simpla se bazează pe egalitatea produselor pe diagonală, adică produsele termenilor de pe fiecare diagonală într-o ecuație de proporționalitate.
16. Exercitii de Aritimetica si Matematica de Baza. Invata Adunarea, Scaderea, Inmultirea, Impartirea Numerelor - Jun 3, 2020 8:59:00 PM
Sunt probleme sa rezolvi exerciții cu adunarile, scaderile, inmultirile, impartirile numerelor? Adunări, scăderi, multiplicare, diviziune. Materiale didactice algebra, mate fara profesor. Proba adunarii, scaderii, inmultirii, impartirii util si pentru clasa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8; Învăţământ primar, Clasa pregatitoare, Joc didactic pentru adunarea și scăderea numerelor până la 100. Proba celor patru operații matematice: adunare, scădere, înmulțire, împărțire Cu aplicatia / joc / program ai sute de exercitii si probleme de rezolvat. Este gratuit si online asa ca poti exersa oricand. Poti alege sa rezolvi probleme cu 2, 3 sau 4 numere. Are grade diferite de dificultate. Catiga puncte bonus rezolvand cat mai multe exercitii.
17. Operatii Fractii Adunare, Scadere, Inmultire, Impartire, Comparare - Jun 3, 2020 8:47:00 PM
Vrei sa vezi vezi pasi de urmat si cum se ordonezaa Numitorul si Numaratorul pentru calcul? Ai probleme de rezolvat cu fractiile matematice? Stii sa calculezi exercitii cu fractii / Numitori, Numaratori ? Afla cum se Aduna, Scad, inmultesc, impart fracțiile supraunitare, subunitare, ordinare, zecimale, mixte. Exerseaza gratuit online si Foloseste unul din calculatoarele de mai jos pentru a calcula: adunarea fractiilor, scaderea, inmultirea, impartirea, compararea, simplificarea, calculare CMMDC. Aduna 2 Fractii Scade 2 Fractii Inmultire 2 Fractii Impartire 2 Fractii Comparare 2 Fractii Simplificare 2 Fractii Nr Zecimal in Fractie CMMDC Fractii Calcul Operatii Multiple Fractii Fractii Mixte / Nr Intreg Operatii cu Mai mult de 2 Fractii?
18. Fractii Mixte Calculator. Rezolvarea Fractiilor cu Numar Intreg Gratuit Online - Jun 3, 2020 8:42:00 PM
Ai probleme cu fractiile mixte? Trebuie sa calculezi exercitii cu fractii, Numitor, Numarator si Numere Intregi? Calculeaza cum se Aduna, Scad, inmultesc, impart fracțiile ordinare, zecimale, mixte, supraunitare, subunitare. Foloseste unul din calculatoarele de mai jos pentru a calcula: adunarea fractiilor, scaderea, inmultirea, impartirea, compararea, simplificarea, calculare CMMDC. Vrei sa vezi pasi de urmat si cum trebuie ordonati numitori si numaratorii pentru solutii? Aduna 2 Fractii Mixte Scade 2 Fractii Mixte Inmulteste 2 Fractii Mixte Imparte2 Fractii Mixte Compara 2 Fractii Mixte Operatii +,-,x,/ Fractii Simple Operatii Multiple Fractii Mixte Simplificare 2 Fractii Nr Zecimal in Fractie CMMDC Fractii Calcul Operatii cu Mai mult de 2 Fractii?
19. Calculare TVA Extrage TVA si Verificare Suma Pret Calculator Online - May 27, 2020 10:58:00 PM
Cu acest calculator grtuit poti sa:

- calculezi valoarea Tva pentru Pretul unui Produs;

- sa scoti / extragi valoare Tva dintr-o Suma, Intreg.

- sa afli cat la suta reprezinta un procent din alt numar;

 Apasa aici pentru a folosi calculatorul:

20. Practica Aritmetica de baza. Adunarea, Scăderea, înmulțirea și împărțirea - Aplicatie Gratuita Testare - Mar 14, 2020 8:39:00 AM
Cu aceasta aplicatie gratuita iti poti testa si imbunatatii amibitatile matematice de baza. Poti selecta unul din cele cinci nivele de dificultate. Apesi butonul si vei primi 2 Operații aritmetice elementare pe care trebuie sa le rezolvi. Vei primi un raspus "Yes" pentru Corect si "No" pentru gresit. Poti exersa sa aduni, scazi, inmultesti, imparti diferite numere. Parintii, Educatori, Invatatorii si Profesorii pot folosi aceasta aplicatie pentru a dezvolta diverse teste pentru copii, elevi din clasele primare sau alte nivele.
21. Rezolvarea Fractiilor - Calculator Online - Invata sa Aduni, Scazi, Inmultesti, Imparti, etc Fractii - Jan 26, 2015 9:26:00 PM
Ai probleme cu Adunarea, Scaderea, Inmultirea, Impartirea sau Compararea Fractiilor? Stii deja sa le rezolvi dar uneori ti-ai dori sa-ti faci temele mai repede, usor si simplu? Vrei sa transformi numere zecimale in fractii, fractii in procente, sa simplifici fractiile, sa calculezi c.m.m.m.c si c.m.m.d.c pentru mai multe numere, sa afli / determini factorii primi pt un numar, sa efectuezi operatii cu mai multe fractii echiunitare, supraunitare, subunitare, mixte, echivalente, cu numitori diferiti sau acelasi numitor? In aceasta postare iti vin in ajutor cu o serie de calculatoare gratuite online care pot fi utile atat pentru copii cat si adulti, cand vrei sa rezolvi teme, sa-ti verifici / corectezi propriile solutii, sa intelegi mai bine aceste notiuni de matematica. Transformare Numar Zecimal in Fractie Calculare Fractie in Procente si Nr ZecimalSimplificare Fractii Calculator OnlineCMMMC - Calculare Cel Mai Mic Multiplu Comun pt 2,3,4,5,6 pana la 15 numereCMMDC - Cel Mai Mare Divizor Comun pt 2-7,8,9,10,11,12,13,14 sau 15 numereFactori Primi - Descompunere Numere CalculatorComparare 2 FractiiTransformare Fractie Supraunitara in MixtaCalculator Impartire 2 FractiiCalculator Inmultire 2 FractiiCalculator Scadere 2 FractiiCalculator Adunare 2 FractiiAdun, Scad, Inmmultesc, Impart Fractii Multiple - Calculator Online
22. Conversie Greutate - Convertor Unitati Masa / Greutati, Calculator Din / In Kilogram, Uncii, Gram, Tona, etc Transformare, Calculare si Invatare Gratuit Online - Mar 10, 2014 10:34:00 PM
Doresti sa inveti, calculezi, convertesti, transformi rapid, corect, singur Greutatea in diferite unitati de masura ale greutatii in sistem metric si imperial? Converteste si fa Conversii / Calcule cu unitati de Masa / Greutate Din / In : amu, unitate de masă atomică, blintz, firkin de unt, carate, dramuri, masa Pământului, stone englezesc, Farshimmelt blintz, funt, Furshlugginer blintz, dram, grame, tone britanice, masa lui Jupiter, k, kilograme, masa selenară, tone metrice, micrograme, uncii, pennyweight, pud, pounzi, short ton, slug, firkin de săpun, masă solară, stone, dram pentru metale prețioase, uncie pentru metale prețioase cu acest Convertor / Calculator Temperatura gratuit, online. Pentru a face conversii in alte unitati foloseste Calculatorul adecvat de mai jos: Arie Conversie Lungime Conversie Unghiuri Conversie Energie Conversie Timp Conversie Volum Conversie Temperatura Conversie Viteza Conversie
23. Conversie Volum - Convertor Unitati Capacitate , Calculator Din / In Litri, Metru cub, Galoane, etc Transformare, Calculare si Invatare Gratuit Online - Mar 10, 2014 10:31:00 PM
Doresti sa inveti, calculezi, convertesti, transformi rapid, corect, singur Volumul in diferite unitati de masura ale volumului metric si imperial? Converteste si fa Conversii / Calcule cu unitati de Volum / Capacitate Din / In : acru-picior, baril de petrol, baril de bere, firkin de bere, hogshead de bere, butoiaș de bere, board foot, bușel, cc, ccf, ci, stânjen, centimetru cub, picior cub, inch cub, kilometru cub, metru cub, milimetru cub, cană, tierce englezesc, baril lichid, dram lichid, uncie lichidă, butoi de 10 galoane, galon, pahar, tonă registru brut, jumătate de baril, hogshead, baril de bere britanic, bușel britanic, lingură de desert, dram lichid britanic, uncie lichidă britanică, uncii lichide britanice, galon britanic, pahar britanic, minim britanic, peck britanic, pintă britanică, sfert de galon britanic, lingură de masă britanică, km3, litru, litri, m3, minim, mm3, peck, pintă, puncheon, qt, sfert de galon, sfert, tonă registru, shot, o șesime de baril, baton de unt, lingură de masă, tbsp, lingură de ceai, tierce, tsp, firkin de vin, rundlet de vin cu acest Convertor / Calculator Volum gratuit, online. Pentru a face conversii in alte unitati foloseste Calculatorul adecvat de mai jos: Arie Conversie Lungime Conversie Unghiuri Conversie Energie Conversie Timp Conversie Greutate Conversie Temperatura Conversie Viteza Conversie
24. Conversie Timp - Convertor Unitati Durata / Vreme, Calculator Din / In Zi, An, Secol, Mileniu, etc Transformare, Calculare si Invatare Gratuit Online - Mar 10, 2014 10:30:00 PM
Doresti sa inveti, calculezi, convertesti, transformi rapid, corect, singur Timpul in diferite unitati de masura ale timpului metric si imperial? Converteste si fa Conversii / Calcule cu unitati de Timp / Durata Din / In : secole, zile, decenii, două săptămâni, helek, halakim, ore, an bisect, ciclu lunar, lustru, mileniu, minute, luni, secunde, zile siderale, ani siderali, săptămâni, ani cu acest Convertor / Calculator Timp gratuit, online. Pentru a face conversii in alte unitati foloseste Calculatorul adecvat de mai jos: Arie Conversie Lungime Conversie Unghiuri Conversie Energie Conversie Volum Conversie Greutate Conversie Temperatura Conversie Viteza Conversie
25. Conversie Viteza - Convertor Unitati Velocitate, Calculator Din / In Kilometri, Metri / secunda / ora / minut, etc Transformare, Calculare si Invatare Gratuit Online - Mar 10, 2014 10:28:00 PM
Doresti sa inveti, calculezi, convertesti, transformi rapid, corect, singur viteza in diferite unitati de masura ale vitezei metric si imperial? Converteste si fa Conversii / Calcule cu unitati de viteza / rapiditate / velocitate Din / In : kilometri pe oră, KPH, metri pe secundă, mile pe oră, MPH, mile marine pe oră, Kilometri pe secunda / ora / minut, metri, centimetri, yarzi, inch, picioare,Milimetri , nozi, Lumina in vacuum,Viteza Sunet ,mile , mile nautice,prajina ,Leghe , furlong ,stanjen , Kilometru pe secunde / ore / minute, metru, centimetru, yard, inch, picioar,Milimetru , nod, ,mila , mila nautica,prajini ,Leghe , furlong ,stanjeni cu acest Convertor / Calculator Temperatura gratuit, online. Pentru a face conversii in alte unitati foloseste Calculatorul adecvat de mai jos: Arie Conversie Lungime Conversie Unghiuri Conversie Energie Conversie Timp Conversie Volum Conversie Greutate Conversie Temperatura Conversie Viteza Conversie