Blogs Home » Profesional » Servicii » Firme demolari cladiri

Firme demolari cladiri

Informatii despre firme specializate in demolari de cladiri.

Articole Blog

01. Demolare cladiri vechi si reciclare materiale - Feb 18, 2014 11:01:00 AM
Restaurarea unei case vechi poate fi mai costisitoare decat demolarea ei, de aceea multi proprietari opteaza pentru acesta varianta.
Cladirea veche poate avea o structura slabita sau un design care sa nu corespunda cu nevoile tale actuale, sau pur si simplu costurile de reparatie si extindere depasesc posibilitatile tale financiare, acestea sunt cateva situatii in care trebuie sa gasesti o firma specializata in demolari de cladiri.
CosturiCosturile pentru demolare sunt mult mai mici in comparatie cu renovarea unei case, de asemenea o parte din costuri pot fi reduse prin reciclare. Sunt o multime de materiale pe care le poti refolosi pentru o noua constructie sau le poti vinde unei firme care se ocupa de colectarea acestora.Se poate recicla: fier, aluminiu si alte metale, geamuri de sticla sau termopane, materiale de constructie: caramizi, boltari, gresie, faianta etc. Conexiunile la reteaua electrica, de apa si canal pot fi utilizate in continuare daca se afla in stare buna.
TimpDemolarea unei case poate dura intre 1-5 zile in functie de marimea si complexitatea proiectului precum si de eventualele probleme care pot sa apara pe santier.

AutorizatiiOrice demolare trebuie autorizata de catre autoritatile locale competente, asigura-te ca obtii aceste acte inainte de a incepe proiectul, amenzile sunt foarte mari. In plus daca cladirea se afla intr-o zona de patrimoniu s-ar putea ca restaurarea cladirii si aducerea acesteia la aspectul initial sa fie singura varianta.
DebransareDupa ce ai obtinut autorizatia contacteaza furnizorii de servicii: curent electric, gaze, apa curenta, canalizare, telefon, internet si cablu tv, pentru debransarea temporara.
Firma demolareCautarea firmei pentru demolare ar trebuie sa inceapa cu 2-3 luni inainte de data setata pentru inceperea proiectului. Cere oferte de pret si recenzii cunostiintelor sau online.
DemolareAceasta este ordinea standard pentru demolarea unei cladiri:

Intrerupe conexiunea si taie cablurile si conductele de la furnizorii de apa, gaz, electricitate etc (vezi sectiunea debransare) Imprejmuieste cu un gard zona santieruluiElimina materialele care pot afecta mediul inconjuratorScoate toate materialele de suprafata care urmeaza sa fie reciclate (ferestre, usi, gresie, faianta)Se toate recicla si o parte din acoperis (table, tigla, structura din lemn)Demoleaza peretii si salveaza eventualele materiale, restul vor fi transportate de pe santier cu o basculanta.Elibereaza santierul si scoate fundatia.
Acestea sunt etapele principale pentru demolarea unei cladiri, le-am enumerat doar pentru a-ti face o idee despre proces, nu uita ca este mai sigur ca proiectul tau sa fie realizat de catre muncitori profesionisti.


02. Pasi de baza pentru demolarea casei - Feb 12, 2014 2:53:00 PM
Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa cauti o firma specializata in demolari de cladiri care sa-ti faca o estimare de pret si de timp pentru specificul proiectului tau.
Casa trebuie sa fie inspectata pentru a se exclude riscului contaminarii mediului cu materiale toxice precum asbest, vopseluri etc.
De asemenea furnizorii de apa, gaz si electricitate trebuie sa fie informati si sa ia masurile necesare pentru evitarea unui accident.
Colaboreaza cu firma de demolari pentru a salva anumite materiale care pot fi reciclate precum geamuri, rame, parchet, materiale de constructie si chiar fundatia.
Demolarea unei cladiri dureaza cateva zile si este nevoie de un excavator special, acesta va ajuta la daramarea peretilor si mutarea acestora in camioane pentru transport.