Despre mine

Musetescu Mihaela

-jurnalist presă scrisă -caracter puternic, fire optimista -inaltime 1,74, bruneta

Blogs Home » Personal » Personale » Femlora

Femlora

gânduri, opinii, conversații, amintiri, preocupări prezente, literatură, timp liber

Articole Blog

01. Festivalul reducerilor - Oct 20, 2020 4:27:00 PM
elefant.ro%20
02. Magazin online pentru tine - Sep 22, 2020 2:40:00 PM
answear.ro
03. Aceste produse te vor încânta - Aug 10, 2020 9:14:00 PM
lila-rossa.ro%20
04. Librărie complexă. Găsești tot ce vrei - Jul 10, 2020 12:18:00 AM

libris.ro
05. Se deschid granițele lecturii - Jul 8, 2020 10:02:00 PM
litera.ro%20
06. Summer Sale - Jul 8, 2020 9:48:00 PM
lensa.ro
07. Vara asta citești mai mult - Jul 8, 2020 8:56:00 PM

nemira.ro%20
08. Suntem gânduri, suntem idei pe care le vedem - Jul 7, 2020 1:21:00 AM

Nu-mi place să fac nimic ”în dorul lelii”, dar câteodată mă simt secătuită. Alunec în melancolie, în contemplarea vieții, într-un dor nebun de altceva... poate ceva inolvidabil din trecut, poate ceva cu totul nou care să mă facă ”să ard”. Mi-e dor de câțiva oameni care au lăsat în inima mea ceva ce mă face să fiu astăzi pe interior omul care sunt.Cât transmit din toate aceste sentimente ce mă domină și mă acaparează nu știu, știu însă că ele mă mențin vie, cu poftă să zâmbesc pentru a mi se întoarce lumina din zâmbetul ochilor și buzelor celuilalt. Sunt un copil mare, sunt aripa desprinsă de cea care am fost odinioară, îmi caut partea umană pentru a mă reîntregi. Gândul merge amețitor, ușor, ușor în mintea se tot conturează ce este irepetabil. Continuu așa, fără roata bicicletei, metaforic vorbind, ci doar menținând ghidonul drept. Să dai tot ce e bun în tine celorlalți, dar și ție. Iar cu restul, cu partea întunecată din tine să te frămânți doar tu, în intimitatea și solitudinea sufletului, acel loc unde iubirea este prezentă și știe să se zbată să te scoată la liman. Să fii recunoscătoare tuturor pentru că există și, prin simplul fapt că sunt, te ajută să intri cu drag și încredere în poveștile lor, în speranțele lor, iar, prin ele, ești purtat de emoție pentru că observi cu recunoștință și surpriză că realmente le pasă. Mulțumesc, dragilor, pentru raza de lumină din privirea voastră, pentru că sunteți, fie și numai cu gândul. E de ajuns, e mai mult decât complet.  😇 Vă îmbrățișez. O zi plăcută!
09. Tot ce ai nevoie pentru gadget-urile tale - Jul 7, 2020 12:25:00 AM

evomag.ro%20
10. Aproape de oameni cu credință - Jun 24, 2020 8:48:00 AM
Credința face miracole. Crede în tine, în oameni, în Dumnezeu și o mână ți se va întinde. Ajutorul vine întotdeauna atunci când nu îți pierzi speranța. Îți mulțumesc că vizitezi acest blog. Să îmi spui cum a fost această perioadă pentru tine. Eu am privit-o cu optimism, urmat de o ușoară disperare. Mi-a luat ceva timp să mă regăsesc. Nu mă pierdusem. Eram printre oameni cu aceleași temeri, aceleași dorințe de bine, de albastru senin, de ziuă luminoasă. Eram între ei, luptam alături. M-au atins cu căldura lor, cu speranța din privire, cu unele glume care înseninau atmosfera potrivnică dat fiind perioada dură traversată. Artiștii pe care-i vedeam, toată omenirea, o solidaritate fără precedent. Și ce eram eu, cine eram? Eram și sunt și eu o parte importantă, un om între oameni, un om cu privirea căutând infinitul sufletului, căutând resurse. Eram și sunt importantă pentru familie, pentru prietenii noi și pentru cei cunoscuți anterior, eram și sunt o bucată din inima lor, după cum și ei sunt dintr-a mea. 

11. O casa pe gustul tău - Jan 29, 2020 11:42:00 PM

casapractica.ro
12. Fii și mai frumoasă... - Jan 28, 2020 7:25:00 PM

melkior.ro
13. Lichidare de stoc - Jan 26, 2020 2:47:00 PM

evomag.ro
14. Hai la Mall - Jan 25, 2020 10:37:00 PM

elefant.ro
15. Winter Sales - Jan 22, 2020 2:29:00 PM

ookee.ro
16. Rochii elegante - Jan 20, 2020 8:00:00 PM

wildfashion.ro
17. Vezi colecția nouă... - Jan 19, 2020 9:52:00 PM

reverse.ro/
18. Produse cu ingrediente naturale - Jan 15, 2020 9:37:00 AM

bottegaverde.ro
19. Winter Sale - Jan 14, 2020 7:53:00 PM

nemira.ro
20. Premiul pentru eseu eCreator - Jan 10, 2020 3:26:00 PM
mihaela loredana musetescu
Astăzi sunt fericită. O zi ca oricare alta a devenit una în care am plutit pe norișori după ce am deschis un plic care purta primul meu premiu literar. Surpriza a fost atât de mare, mai ales că Romeo Ioan Roșiianu, poet, fondatorul eCreator și deținătorul multor altor funcții pentru care are tot dreptul să fie mândru, s-a priceput perfect să țină secretul acestei reușite la care a contribuit substanțial.
În decembrie, când ne-a invitat la Baia Mare, la Tabăra Internațională eCreator, ediția a VII-a, nu am bănuit că acolo, dacă am fi ajuns, ne aștepta această minunată recunoaștere a cărții mele de debut "Călătorie prin gânduri", publicată în urmă cu un an și reeditată recent sub auspiciile Editurii eCreator.
Știi, satisfacția mea e imensă, mai ales că în niciun moment eu nu am scris pentru premii sau recunoaștere. Am scris pentru suflet, cu drag și cu uimirea descoperirii inimii, a minții mele și a ceea ce am devenit, căutând să aflu cum pot rămâne "un om între oameni". Soțul meu m-a susținut moral și activ, implicându-se în realizarea graficii, fiecare idee fiind expresiv ilustrată, iar fiica mea, căreia ii este dedicată cartea, a fost și va fi întotdeauna motivul concretizării tuturor intențiilor mele, totul și mult mai mult. 
Tocmai de aceea acest premiu este mai mult decât un premiu literar. Este o confirmare, mai mult, o întărire a ceea ce sunt și aș putea fi, în ciuda multor clipe de deznădejde și lipsă de încredere, mai mult sau mai puțin justificate sau îndreptățite. El reprezintă o promisiune, șanse noi, un drum înainte.
Mulțumesc celor dragi, mereu alături din toate punctele de vedere. Îți mulțumesc ție care citești blogul, cartea, articolele mele, inima mea adică. Îți mulțumesc că ai găsit o secundă pentru un like sau o felicitare. Mulțumesc Romeo, dragul nostru, de-abia aștept să ne onorezi invitația de a ne călca pragul, am pus un vin la rece, așteptăm să ne încânți cu povești din Ardeal despre oameni faini...

mihaela loredana musetescu
21. Thriller - Darcey Bell, „O simplă favoare” - Jan 9, 2020 12:50:00 PM
femlora thriller
📖„O simplă favoare”, Darcey Bell 🇺🇸, Editura Litera, BuzzBooks, 368 de pagini.

Consider că un thriller este o carte care se citește și nu o carte despre care citești. Dacă cineva îți recomandă un thriller bun, ia cartea fără să ceri detalii și bucură-te de tensiune, istorie, senzații... Fără să pui întrebarea: despre ce este vorba?
Thriller-ele nu sunt cărți cu personaje etice, în general le citim să vedem cam ce le mai dă oamenilor prin cap și cât de perversă este mintea umană. Ador aceste lecturi, în măsura în care le alternez și cu alte cărți, mai „cuminți”, mai valoroase, dacă pot spune așa, în sensul de cărți care îți confirmă și îți întăresc credințele, care te învață ceva și care pun umărul la evoluția ta.
De aceea nu o să mă auzi povestind un thriller, cel mult o să-ți spun în mare sfera la care face referire, gen „e vorba de o răpire”, „e vorba de o dispariție”, „e vorba de tulburare de personalitate” etc..

📖„O simplă favoare” este un thriller obișnuit, adică nu e wow, dar creează ceva tensiune. Ideea este ultravehiculată, dispariție pentru a încasa asigurarea. Modul de abordare din perspectiva celor trei personaje, explicațiile fiecăruia, te determină, tipic, să-i dai fiecăruia dreptate. Nu este o singură realitate aici, un singur adevăr, ci fiecare vine cu argumentele lui. Adevărul este însă unul singur, de aceea, din punctul meu de vedere, autoarea a lăsat povestea incompletă tocmai pentru a scrie o continuare. Sau pentru a ne oferi posibilitatea de a face presupuneri și de a ne imagina. Îmi place cum e construit, una din tipe are un blog, ideea aceasta ultra-actuală face povestea mult mai atractivă. În general, a început să mă atragă literatura contemporană în care se strecoară nume de rețele sociale, oameni care se cunosc astfel, în general chestii din realul cotidian.

Este un thriller mai bun decât altele, dar mai puțin bun decât altele, totuși recomand. De fapt, eu aș recomanda orice carte, ceva ceva înveți din ea, depinde de cât timp dispui pentru a citi orice îți pică-n mână. Cu vârsta, devii mult mai selectiv, timpul care îți rămâne pentru tine nu te lasă să fii altfel.

Darcey Bell este o scriitoare născută în 1981, care a copilărit la o fermă din vestul statului Iowa, SUA. În prezent practică meseria de educatoare la o grădiniță din Chicago. A Simple Favor este scris în 2017 și este primul ei roman. Cu el a cunoscut succesul, fiind tradus în peste 25 de țări și ecranizat cu același nume.

CÂTEVA CITATE CARE MI-AU PLĂCUT 💜✍️

"Am îndesat gândurile rele într-un colțișor al minții - un lucru pe care mamele învață să-l facă uneori." 
"Întotdeauna este o binecuvântare să descoperi că cineva este o persoană mult mai plăcută decât ai crezut."
"O remarcasem pentru că mereu părea mai naturală și mai reală decât te-ai fi așteptat să fie o femeie care purta haine atât de evident scumpe." 
"Există acea perioadă când ești sigur că vei face sex cu cineva, deși încă n-ai făcut-o. Totul este îmbibat de dorință. Totul pare ca acel aer fierbinte, greu, care îți apasă cu putere pielea în zilele umede de vară." 
"Toți au avut o copilărie de iad, toți cred că ar fi trebuit să fie un rai. Și că toți ceilalți au avut o copilărie care a fost un adevărat paradis. Ăsta-i mesajul pe care ni-l transmit filmele și serialele. Când ești mic crezi că familia ta este singura care nu-i la fel de fericită și de grozavă precum cele din sitcomuri."
"Am citit despre ceea ce se numește folie a deux. Doi oameni (urmează un alt cuvânt grețos) își potențează unul altuia nebunia. Am recitit Cu sânge rece, iar de data aceasta am fost atentă la chimia diabolică creată când cei doi tipi s-au întâlnit și m-am gândit că acele crime nu s-ar fi produs dacă fiecare dintre ei ar fi fost pe cont propriu."
"... n-are decât să fie ea șoarecele. Eu voi fi pisica. Pisica este răbdătoare. Șoarecele se teme. Șoarecele are motive să se teamă. Pentru că pisica întotdeauna câștigă. Pisica este cea care se distrează."

REFERINȚE CRITICE 📄✍️

„Un thriller intens, captivant și uimitor, cu un final neprevăzut și surprinzător.” (New York Journal of Books)

„Romanul de debut al lui Darcey Bell este plin de secrete, minciuni și manipulări. Dacă v-a plăcut Fata dispărută, această carte va fi cu siguranță pe gustul vostru.” (Library Journal)

Mihaela Loredana Mușetescu

Dacă vrei să afli mai multe despre lecturile mele actuale 📚, impresii despre cărți 📄 și ce aș dori să citesc, te aștept pe Instagram @michellelp74 să schimbăm păreri. De asemenea, acolo vei găsi toate concursurile 🎀🎁 pe care le organizez.


22. Despre Instagram, așa cum îl văd eu - Jan 9, 2020 7:38:00 AM
femlora instagram
Vreau să scriu câteva observații despre Instagram după aproape un an de utilizare mai intensă. N-o să bat câmpii cu „ce este” când toată lumea știe, nici cu ce trebuie să faci să ai urmăritori întrucât nu există „rețeta perfectă”. O să mă limitez la experiența mea.
✍️Așadar, dacă te gândești să faci un cont de Instagram pentru a posta fotografii în genul majorității celor de pe Facebook, adică ale altora, cu fete, citate, răsărituri sau apusuri, luna, cascada sau pisica uluită, poți să nici nu mai începi. De ce ai vrea încă un cont când ai deja unul, fie el pe altă aplicație? Instagram-ul, așa cum l-am înțeles eu, este numai despre instantanee surprinse de tine, cu telefonul sau un aparat mai profi. Acolo ești tu, o floare frumoasă din parcul unde te plimbi, un selfie cu tine, cartea pe care o citești, pisicuța pe care tu o mângâi, salcia de lângă lac surprinsă într-un apus trăit și fotografiat de tine. Dacă nu faci tu acele fotografii și nu-s unice, nu are niciun sens să te obosești să le expui, zic eu.

✍️Un alt aspect important, deși nu îți garantează inimioare ❤️ (aprecieri), îl reprezintă hashtag-urile #. Ele vor încadra fotografia ta într-o categorie și o vor face vizibilă și pentru alții, nu numai pentru cei care te urmăresc. 

✍️O altă chestiune, de fair-play o numesc eu, o reprezintă like for like, chiar dacă nu subliniezi că vei face asta printr-un hashtag. Adică, dacă o persoană îți apreciază toate sau aproape toate postările, du-te pe contul ei, întoarce-i aprecierile și, eventual, apreciază mai multe fotografii (cele care-ți plac, evident). Personal, mi s-a întâmplat să nu am ce aprecia într-un cont, fie nu are fotografii, fie expune, de exemplu, un maimuțoi de pluș în diverse ipostaze. Mărturisesc că nu mă dau în vânt după asemenea postări copilărești, dar dacă sunt atât de importante pentru cel care le expune, iar el „îmi înroșește” mereu contul, pot să fac un gest, de ce nu?

Pentru a cunoaște mai bine oamenii care te apreciază și pe care-i apreciezi organizează concursuri (giveaway). Este imposibil să nu ai ceva frumos de oferit. O carte sau mai multe, farduri, creme, o geantă, un stilou, o agendă... Oferă-le! Nu ține o mie de farduri în casă, trece timpul și expiră. Și ce dacă le-ai primit spre testare de la firme cu care colaborezi? Câte poți testa, ce ești tu, bazar experimental ambulant, cobaiul României? Nici nu este sănătos să pui pe tine azi o cremă, mâine alta, azi un fard dintr-o anumită gamă, mâine altul, repetând procedeul la nesfârșit. Pentru mine asemenea testere umane nu au credibilitate. Ce fac ei? Încearcă produse diferite, altele în fiecare zi, cu speranța că mă vor convinge pe mine, potențial cumpărător, să le pun în coș. Pe bune? Nu există o idee mai proastă. Mă derutează. El/ea ce preferă, de fapt, ce a „testat” azi sau ce a încercat ieri? De care este convinsă, care-i bună și funcțională, ce îmi recomandă, de fapt? Fii puțin consecvent, recomandă din convingere, nu din obligație. În plus, oricât ar fi de bune, nu le poți folosi pe toate odată, așadar, ce spui de un mic concurs? Cosmeticele nu sunt cărți, acelea, da, pot fi de la toate editurile din țară, poți decide să le recomanzi și să le păstrezi pentru tine, sunt chestii diferite, sunt sigură că îmi înțelegi ideea...

Cam atât deocamdată, să nu te plictisești citind, cu toate că ar mai fi multe de spus. Ține minte că pe Instagram trebuie să fii fair, apreciază dacă primești aprecieri, urmărește și tu dacă te împrietenești cât de cât cu persoana și vezi că te urmărește și îți dă inimioare constant, organizează concursuri, chiar dacă le ai „din dar”. Știi tu, „dar din dar se face Rai”, te vei alege cu prieteni reali, nu doar niște aprecieri lipsite de chip, substanță sau utilitate. 
A, și poți face din Instagram o afacere dacă este visul tău, dar pentru asta, ca pentru orice vis, trebuie să investești mai ales timp, mult timp, o chestie pe care eu nu sunt dispusă să o fac, mai ales cu atâtea alte tentații pe care le are viața... Dacă ar veni natural, da, dar nu este cazul meu, nu-s copil să cred gogoși. Pentru cei tineri este însă o oportunitate, mai ales dacă arată bine și au ceva în cap, una fără alta mai greu, dar nu imposibil, am văzut că merge... să fii decorativ/ă și atât.
(Cei tineri mă pot contrazice, nu mă supăr, știu că este specific vârstei, sunteți conflictuali și de-abia așteptați să polemizați, nu neapărat cu argumente și pentru că ar fi ceva de discutat. Ce am scris reprezintă punctul meu de vedere, rețineți faptul că oamenii au viziuni diferite, nu toată lumea trebuie să subscrie părerii voastre, tot astfel cum eu accept și înțeleg alte opinii argumentate, nu agresive. Tot pentru cei tineri țin să precizez că acesta nu este un articol exhaustiv, ci fix doar câteva păreri și observații.)
😊 O zi cât mai frumoasă îți doresc! 👋🤗

Mihaela Loredana Mușetescu

P.S. Am cunoscut niște oameni superfaini pe Instagram și mă bucur în continuare de experiență.


23. Un anotimp nesuferit - Jan 7, 2020 7:29:00 PM
femlora iarna
Nu știu, măi, eu chiar nu mă descurc cu iarna. Nu m-am obișnuit niciodată cu frigul, trebuie să fac un mare efort de voință să merg afară pe jos, mă torturează atât de tare gerul încât îmi vine să plâng. Și să mă plâng. Am iubit iarna asta. Până ieri, de gerul Bobotezei. Începând cu ziua de ieri sunt terifiată. Turul prin parc, în jurul lacului, a devenit un coșmar din care mă salvez luând-o la goană, iar ceea ce trebuie să fie o plimbare se transformă într-un galop cu respirația întretăiată de nu sunt sigură dacă ce fac eu înseamnă mișcare sănătoasă sau o eventuală pneumonie. Celelalte drumuri necesare, la fel, apăsătoare, un supliciu.
De mică am urât iarna. Drumul până la școală era un chin, iar acolo o altă problemă era bulgăreala băieților, care de multe ori mă lăsa și cu vreun semn, gen buze sparte etc..
Niciodată nu mi-au plăcut excursiile și vacanțele la munte, la zăpadă, mi se taie respirația doar când mă gândesc cum ar fi să rămân blocată undeva, în frig, alung gândul... Ca adult am fost la munte iarna doar de câteva ori, iar în ultimii ani am plecat doar de două ori pe distanțe lungi pe ninsoare și doar că aveam obligații. Când am fost la Poiana Brașov ultima oară, la Gala Superblog, am pornit din oraș pe vreme bună am sperat că nu va ninge, dar a nins a doua zi și, când am văzut asta, n-am știut cum să fug mai repede din locație, cât mai devreme, "poate nu se așterne foarte tare". Am văzut poze cu ceilalți bloggeri plimbându-se prin Brașov, bucurându-se de oportunitate. Eu am preferat să ajung la Brașov altădată, vara...
Altădată, am ajuns în preajma Crăciunului tocmai prin Bacău, apoi prin satele din Neamț... O plăcere, ce să zic... Noroc că am avut alte motive de bucurie, printre ele și lansarea cărții. În rest, pe drumul de întoarcere am avut noroc că nu ne-a schimbat poleiul direcția de mers, ferească Dumnezeu.
Nu înțeleg cum poate să le placă unora să stea atât de mult în frig, să patineze, să schieze (știu, te mai încălzești mișcându-te, dar, totuși...), unii stau de vorbă în stradă, brrr.
Acum, de la căldură, marcată încă de frigul pe care l-am simțit acut și astăzi, scriu aceste rânduri... Îmi voi face două sau trei căni de ceai până adorm și voi spera din suflet să își revină vremea, măcar în cursul zilei. Știu, nu e bine pentru diverse alte chestii să fie cald iarna, dar este tot ceea ce-mi doresc eu de la un anotimp... să aibă bun simț. Nu știu, în alte părți de ce se poate?
OK, nu mă critica prea tare. Seară frumoasă! 
24. Câteva sfaturi de sezon... Just In Case... - Jan 7, 2020 3:59:00 PM

femlora
Tristețe sau melancolie, o atitudine nedefinită ce te împiedică să te bucuri spontan? O stare de nostalgie, de blues, de spleen? O lipsă de chef? Oboseală și nervozitate inexplicabile? Ar putea fi, în termeni științifici, tulburarea afectivă sezonieră. Cum o depășim?
An Nou, planuri noi, must-do-uri mai mult sau mai puțin urgente, diverse renunțări (la vicii, la mâncare nesănătoasă, la anturaje cu influențe negative), perspective atractive, plus multe alte idei de pus în practică... Toți spunem că vom lăsa în spate vechiul „eu”, că vom face schimbări, că ne vom atinge scopurile urmărite de multă vreme. Unii vor să învețe să spună „nu” sau „da”, alții vor să deschidă larg ușa iubirii, credinței, toleranței, disciplinei, muncii. Așadar, nu cred că există om să nu-și fi propus măcar un țel de atins în 2020.
Manifestări ce ne pun semne de întrebare
Din nefericire, de la gând la faptă e uneori o cale lungă. Iar bunele noastre intenții se lovesc, uneori, de apatie, de lipsă de energie sau vlagă, de stări de nostalgie și oboseală cauzate de ceea ce psihologii denumesc drept „tulburare afectivă sezonieră”. Această „stare” este prezentă mai des în anotimpul rece și mai intens resimțită după sărbători, când toată euforia acelor zile pline de prieteni, vizite, cadouri ajunge la final. Tulburarea afectivă sezonieră se manifestă prin epuizare psihică și fizică, neliniște (anxietate), tristețe, melancolie, lipsă de interes pentru activitățile cotidiene, nervozitate, stres. Unii pot experimenta chiar senzația de vinovăție provocată de excesele alimentare din zilele festive.Simptomele mai serioase, cele pentru care trebuie să solicitați sfatul unui psiholog pentru depășirea lor, sunt: „iritabilitate, oboseală, hipersomnie, schimbări de apetit cu fluctuații vizibile ale greutății, sensibilitate crescută, sentimente de nefericire și devalorizare, agitație, insomnie, dificultăți de concentrare și de atenție, gânduri sumbre. Cercetările implică în această stare și ritmul circadian, nivelul scăzut al serotoninei și modificări la nivelul melatoninei.” (Cf. Revista Psychologies)Caută ajutorul, caută compania prietenilor!Nu toți trec prin aceste stări. Sunt oameni care iarna se simt în elementul lor, practică sporturi de sezon, alții sunt hotărâți să ajungă la sălile de fitness de îndată ce zilele libere trec, alții sunt obișnuiți cu sărbători calme, liniștite, care nu diferă considerabil de o zi obișnuită. Însă, alții experimentează aceste neplăceri, sunt mai sensibili în aceste zile post festum, iar, pentru ei, specialiștii au câteva recomandări.10 recomandări pentru a preveni tulburarea afectivă sezonierăCăutați să vă expuneți cât mai mult la lumină puternică (fie ea și artificială).Alimentați-vă corpul în funcție de nevoi (nu uitați rolul cărnii în buna funcționare a organismului).Odihniți-vă suficient (și aici intră și odihna activă – lecturi, filme, hobby-uri).Limitați sau eliminați consumul de zahăr (consumați glucide sănătoase din fructe).Faceți exerciții fizice (prin sport, în creier se eliberează endorfine, substanțe care ne ajută să avem o dispoziție mai bună).Pe lângă alcătuirea agendei anului ce tocmai a început, începeți și o reorganizare a spațiului în care vă petreceți cel mai mult timp.Comunicați tot ceea ce simțiți cu familia și prietenii, nu vă izolați. Faptul că sărbătorile au trecut nu trebuie să vă stopeze de la viața social-recreativă. Ieșiți la masă în oraș, faceți activități împreună cu ceilalți sau cu animalul de companie!Țineți un jurnal căruia „să-i povestiți” momentele prin care treceți, este o adevărată terapie!Ascultați muzică, dansați, cântați la instrumentul preferat sau pe voce.Implicați-vă pe rețele sociale, veți fi astfel atenți și la ce spun alții, nu numai la of-ul dv..Tulburarea afectivă sezonieră poate fi depășită cu puțină atenție!Dan Ivănescu, psiholog clinician, citat de revista Psychologies, afirma: „Este bine să vorbim despre stările pe care le avem și să auzim o perspectivă nouă de la o persoană care nu face parte din contextul care a contribuit la starea în care ne aflăm. Este, de asemenea, indicat să ieșim cât mai mult din casă, să petrecem timp cu persoane apropiate, cu care să putem vorbi și, în același timp, să ne descărcăm.În egală măsură, este de dorit să facem sport, iar activitatea pe care o desfășurăm la muncă sau la școală ne ajută să ne concentrăm pe lucruri importante și totodată să ne gândim mai puțin la situația dificilă prin care trecem. Ne poate oferi un răgaz emoțional pentru a ne adapta la contextul nou al vieții noastre.”Fii atent la tine, acordă-ți importanță, ești primul care trebuie să facă acest lucru, de-abia apoi le-o poți pretinde altora! Să ai un an bun depinde în primul rând de tine, de efortul depus, de interesul acordat proiectelor pe care vrei să le vezi concretizate. „Lumea este a celor îndrăzneți”, citeam pe undeva… Nu lăsa problemele să te domine! Nu lăsa resursele interioare ascunse în adâncul firii tale, scoate ce ai valoros la lumină. Așa se împlinesc aspirațiile, prin implicare, stăruință (transpirație) și un strop de inspirație.Mihaela Loredana MușetescuRitm circadian sau nictemeral - ciclu de aproximativ 24 de ore al proceselor biochimice, fiziologice sau comportamentale aparținând entităților vii, inclusiv plante, animale, ciuperci sau cianobacterii (cf. Wikipedia)Articol publicat inițial în Jurnal Spiritual cu titlul „Melancolia de după sărbători are un nume: tulburare afectivă sezonieră”.
25. Cărți despre tot ce vrei la Editura... - Jan 7, 2020 4:30:00 AM

edituratrei.ro