Blogs Home » Life » Sport » Eky Sport

Eky Sport

Eky Sport se ocupa de implementarea gestiunea, si reinoirea sistematica a programului si al metodelor de instruire adresate in special persoanelor care doresc sa isi mentina conditia fizica prin practicarea sportului in mod regulat. Site Web: http://www.ekysport.ro

Articole Blog

01. Cursuri de inot in sector 2 la scoala 25 - Jan 5, 2020 7:07:00 PM
Principalele cursuri in bazinul scolii nr.25: Cursuri inot sector 2
Cursuri de inot pentru copiiCursuri de inot pentru copii - initiere inot, consolidare si perfectionare inot la nivel de grupa sau in regim personal trainer.Cursuri de inot pentru adultiCursuri de inot pentru adulti - initiere, consolidare inot si perfectcionare inotla nivel de grupa sau cu antrenor personal.Agrement inot - Inot de placereInoata de placere intr-un mediu placut alaturi de o echipa tanara care te poate ajuta la nevoie cu sfaturi si explicatii.Cursuri de inot cu antrenor personalSuccesul in inot apare atunci cand motivatia devine un obicei. Un antrenor personal te poate ajuta sa depasesti momentele grele si lipsa motivatiei in drumul tau spre indeplinirea obiectivelor ! El poate deveni profesorul,antrenorul dar si prietenul tau.Recuperare fizica prin inotPentru persoanele cu deficiente de diverse cauze acum exista un loc care te poti relaxa sub asistenta unui kinetoterapeut.Inainte sa va inscrieti :Informati-va asupra detaliilor, si accesati pagina celor mai frecvente intrebari despre cursurile de inot pentru copii sau adulti la nivel de grup sau in regim personal:
02. Cursuri inot copii si adulti in Bucuresti sector 2 - May 21, 2019 7:34:00 PM
Pentru că fiecare copil are nevoie de mișcare pentru a se dezvolta din punct de vedere fizic, sporturile pentru aceștia sunt diverse și pot varia în funcție de plăcerile fiecăruia, dar și de înclinațiile părinților și de dorințele acestora pentru viitorul copilului lor.  
Cursuri inot copii in sector 2

De exemplu, la noi în țară, majoritatea părinților își înscriu copiii la fotbal pe băieți și la volei sau handbal pe fete, nu pentru că sunt cele mai bune și recomandate sporturi, ci pentru că acestea sunt cele mai populare în România. 3 motive pentru care să îți înscrii copilul la înot 1. S-a dovedit științific că înotul practicat regulat este foarte sănătos 
 Dacă vă doriți să aveți un copil sănătos și cu o condiție fizică de invidiat, înotul este cea mai bună alegere pentru acesta. Este un sport care pune la treabă toate grupele de mușchi și tonifiază foarte bine corpul. Nu ne dorim să avem un copil gras încă de la o vârstă fragedă, deci un sport ca înotul este cea mai bună alegere. 2. Crește capacitatea plămânilor Pentru a întări sistemul respirator, înotul este o variantă perfectă. Așadar, să își înscrii copilul la niște cursuri de înot nu durează foarte mult timp, dar este un pas care va aduce foarte multe beneficii pentru acesta. 3. Un bun ajutor în curele de slăbire Kilogramele în plus sunt o reală problemă chiar și pentru copii. Aceștia preferă jocurile video și activitățile care nu implică foarte multă mișcare. Acest lucru și alimentația proastă duc la cumularea de kilograme în plus. Înotul este o activitate care antrenează tot corpul și împiedică depunerea stratului adipos. La bazinul scolii 25 aveti posibilitatea de a va inscrie copilul la cursuri inot copii in regim personal sau cu antrenor personal.
03. Cursuri inot copii - motive sa inveti copilul sa inoate - May 21, 2019 7:28:00 PM
Înotul reprezintă o activitate adusă la rang de sport ce îți poate aduce o serie de avantaje pe parcursul vieții. Desigur că această activitate nu poate fi învățată complet decât pe baza unor cursuri de înot oferite de profesioniști în acest domeniu. 
Cursuri inot copiiPersoanele care predau aceste cursuri joacă un rol extrem de important în învățarea corectă a acestei activități deoarece tehnica cunoscută sub forma teoretică și practică este de departe diferită decât a unui amator. Iată doar 3 motive pentru care este indicat să te apuci de cursuri de înot: Sănătate. Cel mai important factor din viața unui om, ce îi condiționează celelalte activități și de care depind mare parte a aspectelor ce intervin pe parcursul timpului. Se știe foarte bine că mișcarea fizică este în relație strânsă cu sănătatea, iar pentru a crea o relație corectă între cele două dimensiuni este necesară o rutină în această privință. 
Îți faci prieteni noi. Viața socială este unul dintre aspectele plăcute din timpul liber al unei persoane atunci când sănătatea o permite. Poți alege să te alături unei echipe din cadrul unor cursuri de înot care, nu doar că îți vor fi alături pentru a te învăța, ci se vor transforma în prietenii tăi cu care poți lega adevărate relații de amiciție. De asemenea, cu ceilalți cursanți cu care împarți timpul petrecut la bazinul de înot, aceeași dorință de reușită, aceleași hobby-uri. Te poți salva. O excursie la mare poate să se transforme într-un dezastru atunci când natura pare să fie împotriva ta sau atunci când nu îți cunoști propriile capacități sau nu știi despre riscurile la care te expui. Petrecerea timpului liber prin învățarea acestei activități poate reprezenta o metode prin care te poți salva și prin care poți salva și alte vieți de la înec. In Bucuresti la bazinul scolii 25 se organizeaza atat cursuri inot copii cat si cursuri inot adulti. Aveti posibilitatea de a alege un antrenor personal sau de a face parte dintr-o grupa.
04. Cursuri inot copii cu antrenor - May 21, 2019 7:23:00 PM
Grija față de copii se manifestă în multe moduri, subiectiv dezvoltată în funcție de fiecare părinte în parte, desigur, în concordanță cu resursele pe care le deține. Astfel, unele familii se pot îngriji în mod expres de partea educațională a copiilor, documentându-se zilnic despre metodele în care copiii lor să beneficieze de cel mai bun climat școlar, dar și de cele mai bune informații oferite, pe când, alte familii, se orientează spre mijloace prin care să își mențină copiii sănătoși: alimentație corespunzătoare, mișcare fizică constantă, somn odihnitor. Una dintre cele mai atractive metode prin care părinții aleg să stabilizeze raportul dintre sedentarism și mișcare fizică este reprezentat de cursurile de înot.Cursuri inot copii cu antrenor
 Înotul este un sport ce atrage din ce în ce mai mulți practicanți și care permite, ca orice altă ramură, dezvoltare până la rangul de profesionist. Așadar, dacă vă regăsiți printre părinții care își doresc un stil de viață sănătos pentru copii și dacă rezonați cu ideea de a ieși din schema banalului prin alegerea unor variante comune, vă puteți îndrepta atenția spre această latura a sportului. Primul pas ar fi să căutați detalii despre cel mai bun instructor și, în același timp, un bazin de înot ce să ofere lecții de curs pentru categoria de vârstă la care se încadrează copilul dvs, unele bazine acordând lecții chiar și de la cele mai fragede vârste. 
 O dată ce ați găsit informații cu privire la aceste detalii, un truc foarte bun pentru a nu devia de pe această linie a stilului sănătos de trai este convingerea unui prieten de a practica împreună acest sport. Astfel, copiii se vor împrieteni, vor asocia mai mult decât o responsabilitate ideea de a face mișcare pentru sănătate și vor fi mult mai încântați atunci când va veni ora în care ei trebuie să se pregătească de cursurile de înot. In bazinul scolii 25 din sectorul 2 se organizeaza atat cursuri de inot pentru copii cat si cursuri de inot pentru adulti la nivel de grup sau cu un antrenor personal.
05. Cursuri inot copii in Bucuresti - May 21, 2019 7:19:00 PM
Cel mai bun sport la care poate fi înscris un copil, chiar dacă este de o vârstă fragedă, este înotul. Pe lângă faptul că dezvoltă poate cel mai bine corpul micuțului tău, această formă de mișcare îi va fi de un real ajutor pe tot parcursul vieții. Suntem puși de foarte multe ori în situația de a ne bălăci în apă sau de a înota, fie că suntem la mare, dar chiar și atunci când mergem la o piscină. 
Cursuri inot copii Bucuresti
Când avem această deprindere de când suntem mici, totul o să pară mult mai ușor odată ce înaintăm în vârstă. Ar fi bine sa inscrieti copiii la cursuri de înot imediat ce acestia vor fi apti pentru a practica acest sport. Specialistii recomanda varsta de 3 ani. Iar dacă starea fizica a copiilor va fi foarte bună, iar musculatura  se va contura frumos încă din copilărie, atunci o să fie mai scutit de eventuale accidentări la oase sau alte cazuri greu de depășit. 
O mare parte din noi am învățat să înotam mai târziu, abia atunci când aveam nevoie de această aptitudine și nu ar fi bine ca și copilul nostru să pățească asta. Pe lângă acest lucru, sunt situații în care putem salva viața celor din jurul nostru dacă știm să înotăm foarte bine pentru că nu multă lume este pricepută la asta. În București s-a deschis un bazin de înot la școala cu numărul 25, în sectorul 2 al capitalei și este disponibil publicului. Acest bazin este frecventat de antrenori de înot cu o experiență bogată în acest sport și este cea mai bună soluție pentru părinții care vor să-și înscrie copiii la un astfel de curs. Bazinul se află la cele mai înalte standarde și este pregătit pentru a primi cât mai mulți copii dornici de a învăța. In bazinul scolii 25 se organizeaza atat cursuri inot copii cat si cursuri inot adulti. Orele pot fi facute la grup sau in regim personal.
06. Cursuri inot copii scoala 25 - May 21, 2019 7:08:00 PM

Într-un secol plin de oameni grași și cu o condiție fizică precară, să practici un sport în mod constant este mai mult decât indicat.Cursuri inot copii 
Pentru cei din București, o soluție pentru un corp sănătos și arătos ar fi să se înscrie la niște cursuri de înot, iar în acest sens s-a deschis și un nou bazin de înot la scoala cu numărul 25 care stă la nevoia celor pasionați de acest sport, dar care pregătește și copii pentru a deveni niște adevărați campioni.

Cursuri inot adulti
Este ideal dacă reușiți să faceți o pasiune pentru mișcare, dar dacă interesul dumneavoastră nu stă în direcția asta, chiar și de relaxare, de două ori pe săptămână, înotul poate face minuni asupra corpului și tonusului. De cele mai multe ori, ne orientăm spre această modalitate de mișcare doar în timpul anotimpurilor călduroase, fiind o foarte eficientă metodă de răcorire, dar înotul nu trebuie privit doar așa. Sunt în toată țara foarte multe bazine de înot unde ne putem relaxa chiar și pe timpul anotimpurilor reci, deoarece acestea sunt acoperite și apa este încăzită, iar o astfel de relaxare atunci când afară sunt foarte multe grade cu minus, ar putea fi chiar impresionant de satisfăcătoare pentru psihicul și fizicul nostru obosit de la orele de muncă la birou. Sfatul sportivilor este să ieșim la înot cât de des putem, deoarece este un sport care antrenează tot fizicul în același timp și totodată este și foarte relaxant. Niște cursuri de înot ne-ar putea salva și de la anumite incidente nefericite sau ne pot transforma chiar în niște eroi pentru cei care nu se pot descurca de unii singuri în apă. La bazinul sscolii 25 se organizeaza atat cursuri inot copii cat si cursuri de inot pentru adulti.
07. Cursuri de inot la bazinul scolii nr.25 - Apr 1, 2019 9:35:00 PM

Bazinul de la Școala nr. 25 din sectorul 2 a fost inaugurat!In acest bazin se organizeaza cursuri inot pentru copii sau adulti cu antrenor personal, ore de recuperare fizica si performanta in inot: polo pe apa si natatie. Deasemenea in bazinul scolii 25 se poate inota de placere - agrement inot - sau sub asistenta unor antrenori de inot experimentati,Un bazin de înot este mereu un loc unde îți poți petrece timpul liber sau, chiar mai mult decât atât, spațiul în care îți poți dezvolta corpul și sănătatea. Un astfel de bazin s-a deschis recent la Școala nr. 25 din sector 2 zona Obor, acolo unde vor avea loc și ore didactice cu privire la acest sport. Incinta va fi disponibilă zilnic, de luni până vineri, pe toată durata anului școlar.
Este adevărat că a fost un efort al Primăriei Sectorului 2 pentru a deschide un astfel de centru de recreere și învățare a înotului lângă această școală, dar ne place să credem că a meritat tot efortul și localnicii apreciază acest spațiu unde își pot trimite copii sau nepoții pentru a învăța un sport sănătos, un sport de viitor, un sport care dezvoltă tot corpul în cele mai bune și moderne condiții.În acest bazin se organizează și cursuri înot copii pentru acei micuți care vor să învețe acest sport de la cei mai buni profesori și instructori. De asemenea, aici mai pot fi urmărite și antrenamente ale jucătorilor de polo în apă.
Fiecare lecție de înot durează 50 de minute, cu 10 minute pauză. Acestea sunt întreținute de profesori de tradiție de educație fizică și sport, fiecare lucrând pe porțiuni diferite ale bazinului în funcție de nivelul elevilor.Pentru cetățenii sectorului 2 și nu numai, acest bazin este o alternativă pozitivă pentru a petrece timpul liber, pentru relaxare, pentru o nouă metodă de educare a copilului dumneavoastră și un spațiu ideal pentru un sport atât de frumos.
08. Cursuri inot - invata cu un antrenor! - Mar 22, 2019 7:50:00 PM
Daca nu stiii să înoti la cel mai înalt nivel, dar nici nu te îneci într-un bazin de inot iti recomandam cursuri inot pentru perfectionare.Exista persoane care s-au străduit timp de câteva veri să învățe, iar nivelul de supraviețuire la care se afla acum nu ii mulțumește. Sunt de apreciat oamenii, in special sportivii de performanta care știu să se deplaseze în apă cum o fac pe uscat, și ne dorim sa ajungeti aproape de performantele lor. Puteti învăța, daca va inscrieti la cursuri înot, pentru a invata procedee și sfaturi de la fiecare antrenor de inot. Părinții care își dau copiii la cursuri de înot, familiile care ies des la piscine și tinerii care știu să înoate perfect au un avantaj. Ei vor depinde o aptitudine la fel de importantă ca mersul pe bicicletă, poate chiar mai importantă. Am putea-o compara chiar cu mersul pe jos. Ne simțim extraordinar de bine în apă, pentru că noi suntem, de fapt, apă, iar atunci când nu știm să ne deplasăm sau măcar să supraviețuim în ea, apare frica. Adultii au mai putin timp să mearga la cursuri de înot, dar copiii cu siguranță trebuiesc înscriși chiar de mici la astfel de cursuri și vor avea un antrenor personal de înot care-i va învăța să se descurce fără ezitare în apă. Puteti fi liniștiti dupa ce acestia invata sa inoate si nu veti mai sta cu teamă de înec, iar d-voastra daca nu stiti sa inotati le-ati putea transmite teama de apa. Un antrenor de înot cu asta se ocupă, este profesionist, el va scoate tot ce au cei mici mai bun la acest capitol.
09. Cursuri inot copii sector 4 - Sep 18, 2017 10:00:00 PM
Cursuri inot copii sector 4Te invităm să te inscrii sau sa îți aduci copilul la un curs de înot pentru copii in sectorul 4 la unul din bazinele de inot acoperite. Cluburile de inot din sectorul 4 organizeaza cursuri de inot pentru copii si adulti in zona Berceni, tinand cont de varsta si nivelul fiecaruia:
Aqua Bebe in bazin fara clor:
Inotul pentru bebelusi are loc in bazinul mic, tratat corespunzator pentru nou-nascutii de minim 3 luni. Acest bazin este tratat prin ionizare si ultraviolete iar bebelusul este asistat personal de un antrenor experimentat.

Initiere inot copii si adulti in sector 4:
Cursurile de initiere inot sunt organizate, intr-un bazin mic sau in bazinul mare in functie de nivelul si varsta fiecarui incepator. Exista incepatori mai mici si incepatori mai mari, iar indrumarea se face sub supravegherea atenta a unor instructori experimentati.
Perfectionare inot copii sau adulti in sector 4:
Perfectionarea se va face intotdeauna intr-un bazin semiolimpic (25 metri) sub indrumarea antrenorilor care se ocupa in special de corectarea tehnica a exercitiilor. 
Performanta inot sector 4:
In sectorul 4 exista numeroase cluburi care pun accentul pe practicarea inotului in regim de performanta. Copiii care au potential si isi doresc sa practice acest sport pot opta pentru un abonament cu mai multe sedinte si un pret redus.
Pentru mai multe  detalii alegeti un curs de inot din cele specificate mai jos:
Cursuri inot copii sector 4Cururi inot adulti sector 4Aqua Bebe in sector 4Aqua Gym in sector 4Alte cursuri de inotPretul cursurilor de inot pentru copiiCursuri inot copii sector 4 (initiere, consolidare si perfectionare inot)AbonamentDurataPret1 sedinta1 ora (50 minute)50 lei4 sedinte4 ore in 1 luna150 lei8 sedinte8 ore in 1 luna250 lei12 sedinte12 ore in 1 luna300 leiCursuri cu antrenor personal  si Aqua Bebe (initiere inot, consolidare si perfectionare)AbonamentDurataPret1 sedinta1 ora (50 minute)100 lei4 sedinte4 ore in 1 luna400 lei8 sedinte8 ore in 1 luna550 leiCursuri de inot la Scoala 25Adresa bazinului de inot: Strada Ghinea Bratasanu 7, Colentina - BucureștiCursuri de inot la bazinul Carol Davila
Adresa bazinului de inot: Str. Eroii Sanitari nr.8 -  in cartierul Cotroceni (zona Eroilor)
10. Cursuri inot copii sector 6 - Sep 18, 2017 9:57:00 PM
Cursuri inot copii sector 6 in Cotroceni la bazinul Facultatii de Medicina Carol Davila.
Clubul de inot organizeaza cursuri de inot pentru copii si adulti la nivel de grup sau in regim personal. Deasemenea in bazinul facultatii de medicina si farmacie Carol Davila din sectorul 6 sunt organizate si ore de recuperare fizica sustinute de kinetoterapeuti cu experienta in domeniu.Cursuri de inot intensive in sector 6:Preturi bazin sector 6:8 sedinte – 300 lei  in 4 saptamani 12 sedinte – 350 lei in 4 saptamaniProgram bazin sector 6:De lunio pana vineri: 16:00 – 21:00Sambata si Duminica – 10:00 – 12:00Ora de inot dureaza 55 de minute.Bazinul de inot este situat in sectorul 6 la facultatea de medicina si farmacie Carol Davila din Bucuresti, in cartierul Cotroceni. Adresa facultatii de medicina: B-dul Eroii Sanitari nr.8. Localizarea Facultatii de Medicina:Cum sunt organizate cursurile de inot din sectorul 6 ?Cursurile de inot din sectorul 6 sunt valabile atat pentru copiii care nu stiu sa inoate cat si pentru cei care doresc sa se perfectioneze pentru a fi mai apoi selectati in grupa de performanta pentru natatie sau polo pe apa. Cursurile de inot din sectorul 6 sunt organizate pe culoare diferite in fucntie de nivelul fiecarui copil. In general un antrenor se ocupa de maxim 5 copii, cand acest numar al copiilor este depasit  intervine ajutorul unui alt antrenor experimentat pentru o asistenta cat mai buna. Cursurile de inot sunt adresate tuturor copiilor indiferent de varsta si nivel.Initiere inotcontact-Gabi-PitigoiPerfectionare inotcontact-Silviu-PetrescuCum poate învăţa cel mai repede copilul dumneavoastra să înoate?Fiecare copil are nevoie de perioade diferite de timp pentru a învăţa să înoate, dar în medie sunt necesare cam 20 de lecţii de înot. Foarte important este să nu grăbim procesul şi, dacă se impune, să mai plătim câteva ore suplimentarePot părinţii să îşi înveţe singuri copiii să înoate?Nu este deloc recomandat! A învăţa să înoţi este o procedura ce conţine foarte multe procedee de mişcare şi necesită multă disciplină, atenţie şi răbdare. Ele trebuiesc predate de instructori cu experienţă pentru a da rezultate optime.Ce alte reguli ar trebui să iau în calcul atunci când duc copilul la înot?costum de înot adecvat. Nu trebuie să între în bazin cu pantaloni scurţi şi cu tricou deaorece acestea devin foarte grele atunci când se udăeste recomandată şi o căsca de plastic pentru protecţie. Dacă micuţul are părul lung acesta poate obtura ochii, gura şi nasul.Pregătirea:nu lăsaţi copilul în bazin la mai puţin de 30 de min după ce a mâncatmesele de dinaintea orelor de înot trebuie să fie cât mai uşoare, dar ţineţi totuşi cont că nu trebuie să fie nici flămândnu le daţi copiilor sucuri carbogazoase înaintea şedinţelor. Se pot balona şi pot avea un disconfort gastric.
11. Cel mai curat bazin pentru cursurile de inot - Sep 5, 2017 11:42:00 AM
Cel mai curat bazin !În urma controlului si analizelor facute de catre Ministerul Sanatatii prin directia de Sanatate Publica asupra calitatii apei, clubul a demonstrat ca detine cel mai curat bazin de înot. Acest lucru este confirmat de Laboratorul de Diagnostic si Investigare in Sanatate Publica.Rezultatele pozitive au fost realizate datorit? investi?iilor in echipamentele de ultima generatie de filtrare si tratare a apei din bazin cu ajutorul echipei de angajati profesionisti.Vezi documentele analizelorCum este tratata apa ? (prin sisteme de ionizare si ultraviolete)Procesul de ionizare a apei din piscina este cea mai avansata tehnologie de tratare a apei fara chimicale si fara clor. Spre deosebire de tratamentele chimice sau cu sare, sistemul de ionizare elimina algele, mirosurile neplacute si reduce iritatia ochilor.
Sistemul de ionizare nu este agresiv componentelor metalice din piscina sau de pe circuitul hidraulic a piscinei si se evita consumul de clor, brom sau alte substante oxidante. Ionii de minerale de cupru, argint si zinc ofera o alternativa de tratare a apei din piscine, cazi cu hidromasaj, fantani arteziene sau alte aplicatii industriale.Ce este ionizarea?Procesul unui atom prin care castiga sau pierde electroni este numit ionizare. Sistemul de ionizare genereaza ioni de cupru si argint in cantitati mici pentru purificarea apei.
Este sigur ?Da ! Cuprul este un micronutrient necesar in alimentatia noastra. De fapt, pentru a indeplini cerintele minime zilnice recomandate, este nevoie sa consumati 4 litri de apa ionizata (Dar exista alternative mai bune de a obtine acest nutrient!). Standardul EPA pentru apa potabila permite 1.3 ppm de cupru. Mai putin de un sfert din aceasta valoare este necesara pentru a trata piscina.Cum functioneaza ?Un nivel scazut de curent continuu ca cel din cateva baterii pentru lanterna este trecut printr-un set de anozi din aliaj de cupru si argint. Cum apa trece prin camera etansa, se genereaza ioni metalici pentru a purifica apa. Actiunea microscopica a ionilor cu algele si bacteriile este dubla. In primul rand algele si bacteriile sunt distruse printr-o schimbare in procesele lor enzimatice. In al 2 lea rand aceste particule incarcate sa coaguleaza impreuna si vor fi mai usor de retinut insistemul de filtrare al piscinei. Ionii mentin un dezinfectant rezidual in apa pana ce sunt consumati in acest proces.Sterilizatoarele cu Ultraviolete ! (sistem de purificare adaugat in ambele bazine)Sterilizatoarele UV distrug ADN-ul microorganismelor precum: bacterii, virusuri, mucegaiuri, alge si chisturi precum Cryptosporidium si Giardia. Purificarea apei prin Ultraviolete foloseste o sursa de lumina UV (lampa), ce este inchisa intr-un manson de protectie(teaca de cuart). Lampa este montata astfel incat apa, care trece printr-o camera de reactie, sa fie expusa la razele UV. Cand microorganismele daunatoare sunt expuse la radiatiile UV, acidul nucleic al acestora absoarbe energia UV, ADN-ul fiind astfel distrus (celula este sterilizata si nu se mai poate reproduce). Deoarece sterilizatoarele UV nu lasa rezidurii daunatoare in apa se recomanda montarea ca ultima etapa de tratare a apei, situat cat mai aproape posibil de sistemul de distributie finala a apei.
12. Cursuri de inot in Bucuresti la bazinul Olimpia - Aug 29, 2017 10:48:00 PM
Cursuri de inot in Bucuresti – bazin Olimpia Cursuri de inot la Olimpia
Bazinul de inot Olimpia se afla in interiorul clubului Olimpia, cu o lungime de 25 m si latimea de 15m, adancimea de ~2m iar temperatura apei in bazin fiind de ~30 grade C iarna si ~28 grade C vara . Apa are un PH cu norme cuprinse intre 7,2 si 8,2 iar concentratia clorului rezidual liber este de 0,5 mg.Preturi bazin Olimpia:8 sedinte – 250 lei  in 4 saptamani12 sedinte – 300 lei in 4 saptamaniProgram bazin Olimpia:De luni pana vineri: 9:00 – 12:00Sambata, Duminica – InchisLocalizarea bazinului Olimpia din Bucuresti:Bazinul de inot este situat in zona Iancului in apropieprea mall-ului Mega Mall.Cum poate învăţa cel mai repede copilul dumneavoastra să înoate?Fiecare copil are nevoie de perioade diferite de timp pentru a învăţa să înoate, dar în medie sunt necesare cam 20 de lecţii de înot. Foarte important este să nu grăbim procesul şi, dacă se impune, să mai plătim câteva ore suplimentarePot părinţii să îşi înveţe singuri copiii să înoate?Nu este deloc recomandat! A învăţa să înoţi este o procedura ce conţine foarte multe procedee de mişcare şi necesită multă disciplină, atenţie şi răbdare. Ele trebuiesc predate de instructori cu experienţă pentru a da rezultate optime.Ce alte reguli ar trebui să iau în calcul atunci când duc copilul la înot?
– costum de înot adecvat. Nu trebuie să între în bazin cu pantaloni scurţi şi cu tricou deaorece acestea devin foarte grele atunci când se udă
– este recomandată şi o căsca de plastic pentru protecţie. Dacă micuţul are părul lung acesta poate obtura ochii, gura şi nasul.Pregătirea pentru cururile de inot:
– nu lăsaţi copilul în bazin la mai puţin de 30 de min după ce a mâncat
– mesele de dinaintea orelor de înot trebuie să fie cât mai uşoare, dar ţineţi totuşi cont că nu trebuie să fie nici flămând
– nu le daţi copiilor sucuri carbogazoase înaintea şedinţelor. Se pot balona şi pot avea un disconfort gastric.Rezervare abonament inotPentru inscriere apelati unul din numerele de mai jos, sau completati formularul pentru achizitionarea unui abonament:Detalii:
Inscriere:contact-Silviu-Petrescu
13. Cursuri de inot in Bucuresti la bazinul Steaua - Aug 29, 2017 10:43:00 PM
Cursuri de inot in Bucuresti – bazinul SteauaBazinul de inot Steaua este situat in incinta bazei sportive din Ghencea. Sala cuprinde un bazin de competiţie cu o suprafaţă de 832 de metri pătraţi, cu o adâncime de 2,3 metri, un bazin de antrenament de 312 metri pătraţi, cu o adâncime variabilă între 1,2 şi 1,6 metri, o tribună cu 400 de locuri. Clădirea a fost concepută pe trei niveluri: nivelul 1 corespunde subsolului destinat spaţiilor tehnice, nivelul 2 este reprezentat de parterul destinat holurilor de acces, vestiarelor, anexelor şi sălii bazinului iar nivelul 3 este destinat gradenelor şi circulaţiei spectatorilor. Cursuri de inot in Bucuresti la bazinul Steaua
Preturi bazin Steaua:Cursuri inot la Steaua:(preturile sunt valabile pentru copii & adulti)300 lei – 8 sedinte (nivel de grup)400 – 12 sedinte (nivel de grup)Agrement inot la Steaua:250 lei – 8 sedinte300 – 12 sedinteProgramul bazinului Steaua:Pentru copii in timpul saptamanii (zilnic) intre orele 17:00 – 20:00(programul poate fi extins pentru cursurile de inot in cazul achizitionarii unui abonament cu antrenor personal)Rezervare abonament:Pentru inscriere apelati unul din numerele de mai jos, sau completati formularul pentru achizitionarea unui abonament:Detalii:
contact-Gabi-PitigoiInscriere bazin:contact-Silviu-PetrescuNume si prenume*
Adresa de email*
Telefonul*
La ce bazin doriti sa va inscrieti* Bazinul SteauaBazinul Carol DavilaBazinul OlimpiaTipul abonamentului* Initiere inotConsolidare inotPerfectionare inotPerformanta - NatatiePerformanta - Polo pe apaAgrement inotRecuperare fizica prin inotAntrenor PersonalAlte informatii necesare ? 
Bazinul olimpic de polo si natatie SteauaBazinul olimpic de polo și natație din Complexul Sportiv Ghencea al clubului Steaua Bucuresti este primul bazin conceput special pentru jocul de polo pe apa acoperit din Bucureşti. Aici se tin meciurile de polo pentru copii, juniori si seniori.Localizarea clubului Steaua Bucuresti:Bazinul de inot Steaua  este situat in incinta clubului Armatei Steaua Bucuresti, pe Bulevardul Ghencea 35, sector 5 București.
14. Cursuri de inot in Bucuresti - bazin Medicina - Aug 29, 2017 10:37:00 PM

Cursuri de inot in Bucuresti – bazin Medicina

Cursuri de inot in Bucuresti – bazin MedicinaUniversitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București este o instituție de învățământ superior de stat din București, România. Bazinul Facultatii de Medicina Carol Davila este situat in curtea Universitatii de Medicina, langa spitalul municipal, zona Eroilor, cartierul Cotroceni. Adresa exacta a bazinului de inot Carol Davila: B-dul Eroilor Sanitari nr. 8 sector 6, zona Eroilor, cartierul Cotroceni. Aici se organizeaza cursuri de inot pentru copii & adulti. Cursuri de inot in Bucuresti
Preturi bazin Carol Davila:Agrement inot:250 lei – 8 sedinte (luni-vineri: 20:00- 23:00 / weekend: 9:00 – 12:00)300 lei  – 12 sedinte (luni-vineri: 20:00- 23:00 / weekend: 9:00 – 12:00)Cursuri de inot pentru copii si adulti:In acest bazin de inot sunt organizate cursuri de initiere inot, perfectionare si performanta in natatie si polo. Atat adultii cat si copii vor inota pe culoare diferite in functie de nivelul fiecaruia. Preturile difera in functie de asistenta dorita.300 lei – 8 sedinte (nivel de grup)400 lei – 12 sedinte (nivel de grup)550 lei – 8 sedinte (antrenor personal – maxim 3 persoane)750 lei – 12 sedinte (antrenor personal – maxim 3 persoane)750 lei – 8 sedinte (antrenor individual – 1 persoana)(preturile de mai sus sunt valabile si pentru copii si adulti)Recuperare fizica in bazin:8 sedinte: 400 lei (nivel de grup)12 sedinte: 650 lei (nivel de grup)8 sedinte: 650 lei (kinetoterapeut personal)12 sedinte: 950 lei (kinetoterapeut personal)Programul bazinului Carol Davila:Pentru copii in timpul saptamanii (zilnic) intre orele 16:00 – 21:00Pentru adulti in timpul saptamanii (zilnic) intre orele 20:00 – 22:00Weekend (atat sambata cat si duminica) intre orele: 10:00 – 12:00(programul poate fi extins in cazul achizitionarii unui abonament cu antrenor personal)
15. Cursuri de inot pentru adulti in Berceni - Aug 14, 2017 10:14:00 PM
Cursuri de inot pentru adultiCursurile de inot pentru adulti la nivel de grup sau in regim personal.Niciodata nu este prea tarziu sa inveti sa inoti. Puteti alege lectii de grup sau lectii private. Puteti opta pentru o lectie privata, daca aveti o teama puternica de apa si simtiti nevoia de o atentie speciala, in caz contrar o lectie de grup va lucra foarte bine.
Preturile cursurilor de inot pentru adultiCursuri de inot pentru adulti (fara limita de varsta)(initiere, consolidare si perfectionare inot)AbonamentDurataPret1 sedinta1 ora (50 minute)50 lei4 sedinte4 ore in 1 luna165 lei8 sedinte8 ore  in 1 luna275 lei12 sedinte12 ore in 1 luna330 leiCursuri cu antrenor personal(initiere inot, consolidare si perfectionare)AbonamentDurataPret1 sedinta1 ora (50 minute)100 lei4 sedinte4 ore in 1 luna385 lei8 sedinte8 ore in 1 luna660 leiBazinele noastre se afla situate in cartierul Berceni, in apropierea Mall-ului Sun. Unul dintre cele doua bazine de inot este destinat copiilor mici, bebelusilor cu varsta de peste 1 luna si este tratat corespunzator prin ionizarea apei. Acest sistem de curatare a apei prin ionizare este cel mai nou si revolutionar sistem pentru curatarea mediului acvatic fara substante care pot dauna nou-nascutilor.
16. Bazinele de inot - May 12, 2017 8:51:00 PM
Bazine de inot Mai jos am facut o lista cu cele mai cunoscute bazine de inot din Bucuresti. Aici veti putea alege un club de inot pentru invatarea inotului sau veti putea inota de placere in regim de agrement. Bazinul de inot Olimpia - Iancului Adresa bazinului: Sos. Iancului nr. 128A, sector 2 Bucuresti ( in apropiere de Mega Mall)Preturi agrement: abonament 250 lei pentru 8 sedintePreturi cursuri de inot: 250 lei 8 sedinte, 300 lei 12 sedinteProgram bazin: de luni pana vineri 17:00-21:00Mai multe informatii despre bazinul de inot Olimpia 
Bazinul de inot Carol Davila Adresa bazinului de inot: Str. Eroii Sanitari nr.8 -  in cartierul Cotroceni (zona Eroilor)Preturile abonamentelor de inot: 300 lei / 8 sedinte; 400 lei / 12 sedinte.Mai multe informatii despre bazinul Carol Davila 
Bazinul de inot Dinamo Adresa bazinului: Str. Stefan cel Mare nr. 7-9Program: de luni pana vineri 20:00 – 22:00, sambata 14:00 - 20:00, duminica 10:00 - 20:00Tarife de intrare: de luni pana vineri 15 RON, sambata 25 RON, duminica 30 RonPentru cursuri de inot accesati siteul clubului Dinamo si alegeti un antrenor.Mai multe informatii despre bazinul Dinamo 
Bazinul de inot al hotelului Phoenicia Bazinul de inot se afla in zona de nord a Bucurestiului, pe soseaua de centura accesibil in general pentru locuitorii din apropierea zonelor: Otopeni, Baneasa, Mogosoaia, Bucurestii Noi.Lungime: 9 metri | latime: 6 metri.Adresa bazinului: Soseaua Odaii, Nr. 441-44Program: Luni - Duminica: 10:00 - 22:00Mai multe informatii despre bazinul de inot al hotelului Phoenicia 
Bazinul de inot Lia Manoliu (Stadionul National) Adresa bazinului: bdul. Basarabia nr. 35-37Program: de luni pana vineri 20:30 – 21:30, sambata 14:30 – 15:30Tarife de intrare: 300 RON- 12 sedinte.Mai multe informatii despre bazinul de inot Lia Manoliu 
Bazinul de inot Steaua Adresa: Bd.-ul Ghencea nr.35, sector 6 Bucuresti.Program: de luni pana vineri 16:00-20:00Tarife de intrare: abonament 12 intrari 450 RONMai multe informatii despre bazinul de inot Steaua 
Bazinul de inot FloreascaAdresa: Str. Popa Marin nr. 2Program: de luni pana vineri 6:00-8:00, 10:00-13:00, 15:00-21:00; sambata si duminica 6:00-8:00 si 10:00-20:00Tarife de intrare: abonament 12 intrari 350 RONMai multe informatii despre bazinul de inot Floreasca 
Bazinul Bery Fitness si SpaAdresa: Strada Elev Stefanescu Stefan la nr.66 (zona Piata Iancului)Program: Luni-Vineri 08.00 – 23.00, sambata 09.00 – 21:00, duminica 09:00 – 19:00Tarife de intrare: o sedinta timp nelimitat cu sauna inclusa 50 RON, abonament 12 sedinte timp nelimitat 300 RON, abonament 8 sedinte timp nelimitat 230 RON, abonament “no limit” – oricate sedinte, timp nelimitat – 350 RON, abonament redus (intrari nelimitate intre orele L-V 8:00 – 16:00)Mai multe informatii despre bazinul Bery Fitness si Spa 
Bazinul AlexandreeaComplex sportiv dotat cu piscinaAdresa: B-dul. Basarabia nr. 37-39, sector 2, BucurestiMai multe informatii despre bazinul Alexandreea 
Bazinul MiramarAdresa: Bdul. Chisinau nr. 6-8Program: de luni pana vineri 8:00-21:30, sambata si duminica 8:00-20:00Tarife de intrare: 16 RON/sedintaMai multe informatii despre bazinul Miramar 
Bazinul de inot Olimpia VitanAdresa: Calea Vitan nr.176-204, sector 3Tarife de intrare Piscina - 30 leiProgram: de luni pana vineri 8:00-21:30, sambata si duminica 8:00-20:00Mai multe informatii despre bazinul de inot Olimpia Vitan 
Bazin Club IDMAdresa: Splaiul Independentei nr. 39 BTarife: 12 RON/ora, dar numai pentru membriProgram: 9:00 – 1:00 AMMai multe informatii despre bazin inot Club IDMBazin World Class Health Academy
Adresa: Calea 13 Septembrie nr. 9 CProgram: de luni pana vineri 6:00-23:00 si de sambata pana duminica 8:00-21:00Tarife de intrare: abonament intre 780 euro/an si 1790 euro/an 
Piscina Bamboo Sporting Clubdeschis numai varaProgram: zilnic intre 09.00-19.00Tarife de intrare: Luni-Vineri 20 RON si Sambata-Duminica 30 RONAdresa: Str. Ramuri Tei, nr. 39 
Piscina Hotel IntercontinentalAbonamentul pentru o luna este in jur de 350 RONAdresa: Bdul. Nicolae Balcescu nr. 4Program: zilnic 6:00 – 22:00Tarife de intrare: intre orele 6:00 – 16:00 15 euro si intre orele 16:00 – 22:00 25 euroBazinul de inot Persepolis
Deschis iarna si vara; in incinta hotelului PersepolisProgram: Luni-Vineri: 08:00-22:00 | Sambata-Duminica: 09:00-15:00Tarife de intrare: Luni-Vineri 70 RON;Sambata-Duminica 80 RONAdresa: Str. Virgil Madgearu, Nr. 25-27Mai multe informatii despre bazinul de inot Persepolis 
Piscina Hotel BucurestiAdresa: Calea Victoriei nr. 63-81Bazin inot Club DiplomaticAdresa: Str. Al. Minovici nr. 1Program: zilnic 8:00 – 22:00Tarife de intrare: 850$ /anBazinul de inot Dante Alighieri 
Adresa: Aleea Fuiorului, Nr. 9 in Sector 3 (zona parcului IOR) Bucuresti.Program: Luni-Vineri: 07:00-23:00 | Sambata-Duminica: 08:00-20:00Mai multe infromatii despre bazinul de inot Dante Alighieri  
Bazin AtlantisAdresa: Str. Erou Iancu Nicolae nr. 12-26Program: zilnic 6:30-23:30Tarife: intre 2300- 3400 euro pe an 
Bazin Crowne Plaza Health ClubAdresa: Bdul. Poligrafiei nr. 1Bazin Butterfly Club BaneasaProgram: 07.30-22.00Tarife de intrare: 15$/zi adulti 10$/zi copiiAdresa: Str. Erou Iancu Nicolae nr. 6 
Pentru mai multe informatii privind bazinul de inot in care ne defasuram activitatea accesati pagina celor mai frecvente intrebari despre inot, pagina serviciilor pentru a vedea preturile abonamentelor de inot sau pagina de inscriere pentru rezervarea unui loc si achizitionarea abonamentului. Programul este flexibil iar locatiile noastre sunt disponibile publicului atat pentru agrement cat si pentru cursurile de inot pentru copii sau adulti.


Mai multe bazine de inot

17. Cursuri de inot pentru copii - May 12, 2017 7:40:00 PM
La cursurile de initiere inot, urmarim ca fiecare copil sa vina cu drag la bazin. In primele ore invatam niste lucruri simple, respiratia acvatica si niste exercitii de coordonare intre brate si picioare.
Trebuie sa avem in vedere ca fiecare copil este unic in felul lui, iar fiecare are ritmul lui propriu de a invata. Ei trebuiesc incurajati si sustinuti atat de parinti cat si de antrenori.Inotul aduce o mulţime de beneficii, cum ar fi:Dezvoltare armonioasa;Cresterea imunitatii;Dezvoltarea calităţilor motrice : viteza, indemanare, rezistenta si forta.Pentru cei care stiu deja sa inoate, putem sa mergem mai departe cu perfectionarea procedeelor, mentinerea si imbunatatirea tonusului muscular.Un obicei sanatos, abundent in beneficii pentru fizic si psihic, dar si o maniera inovativa de dezvoltare a abilitatilor comunicative – aceasta este maniera in care parintii ar trebui sa priveasca inotul, fie el destinat incepatorilor sau celor care vizeaza performanta.Cursuri de inot pentru copii in Bucuresti cu instructor personalMai presus de toate, avantajul pe care il ofera cursurile de inot copilasilor de toate varstele este reprezentat de imbunatatirea vizibila a abilitatilor de comunicare ori de socializare in grup. Astfel, parintii care aleg sa isi inscrie micutii la cursuri inot copii au siguranta ca au efectuat primul pas spre o dezvoltare armonioasa a acestora, ajutandu-i in mod indirect sa isi construiasca prietenii de lunga durata. In plus, studiile de specialitate au demonstrat faptul ca micutii ce practica inca de timpuriu cursuri inot copii sunt mult mai putin timizi, ei descurcandu-se exemplar in sarcinile de lucru in echipa, dar si in situatiile in care se gasesc in ipostaza de a prelua stafeta de lider. Trasaturile care va vor insoti de acum incolo copilasul vor fi spiritul practic, organizarea, dar si increderea in propriile forte, acesta lasand deoparte atitudinea inhibata.In detrimentul optiunilor de divertisment mai putin benefice pentru organism, participarea la cursuri inot copii asigura micutului oportunitatea de a se simti bine alaturi de cei de varsta lui, specialistii afirmand faptul ca in urma contactului cu apa se elibereaza in organismul uman asa zisele „endorfine”. Inotul ofera copilasilor o buna premisa pentru dezvoltarea propice a creierului, cei care de-a lungul timpului au desfasurat aceasta activitate dovedindu-se mult mai proactivi si energici. De asemenea, conexiunile la nivelul cerebral sunt mult mai bine sudate, reflexele motorii sunt mult mai bine conturate, iar coordonarea si echilibrul ating un nivel uimitor. In plus, numeroasele cursuri de inot adresate copilasilor se dovedesc utile pentru imbunatatirea concentrarii, a atentiei si a timpului de raspuns la un stimul exterior.Majoritatea parintilor nu cunosc pe deplin avantajele pe care le ofera respectivele cursuri inot copii, acestea fiind definitorii pentru un stil de viata sanatos. Pe de-o parte, sistemul imunitar al copilasului este imbunatatit considerabil, organismul reactionand exemplar in fata racelilor sau a infectiilor. Pe de alta parte, inotul ajuta copilasii sa isi consume rezervele de energie intr-o maniera pozitiva, astfel incat finalul zilei o sa ii gaseasca in pat, gata pentru un somn linistit si profund. Spre deosebire de alternativele de divertisment pe care le ofera mediul cotidian, de remarcat fiind gadget-urile si televizorul, participarea la o sesiune de inot ii ofera micutului premisa pentru un somn benefic pe timpul noptii.
De remarcat este faptul ca in timpul cursurilor de inot, intreaga musculatura a corpului este pusa la incercare, fiecare grupa de muschi fiind stimulata la acelasi nivel. Direct proprortional cu sporirea rezistentei musculare, pofta de mancare a micutilor va creste, avand nevoie de un consum crescut de proteine, de carbohidrati si de nutrienti necesari dezvoltarii lor. In plus, practicarea acestor cursuri de inot copii conduce la o mai buna oxigenare a tesuturilor, dar si la intensificarea metabolismului celular.
18. Cursuri de initiere inot - May 12, 2017 7:37:00 PM
Beneficiile inotului sunt numeroase, semnificative si de neontestat. Inotul poate fi benefic pentru oamenii din grupe diversificate de varsta, care impart la randul lor variate abilitati. De la persoane foarte tinere pana la persoane varstnice, de la oameni lenti pana la cei mai rapizi. La aceasta paleta se adauga si grupurile speciale ale populatiei: oamenii cu leziuni sau stari degenerative, femeile gravide, incepatorii, persoanele care sufera de pe urma surplusului de greutate sau impatimitii de fitness. In mob obiectiv, beneficiile obtinute pe baza unor cursuri de inot de resimt atat in plan fizic, cat si mental, influentand bunastarea corporala si pe cea mentala. Nu este de mirare faptul ca medici, terapeuti, fiziologii si antrenorii de fitness aclamati in peisajul autohton vorbesc despre cursurile de inot ca despre unele dintre cele mai bune metode pentru a ramane in forma.

Cand ne gandim la cursuri inot avem in minte un pachet complet de fitness, care lucreaza toate grupele de muschi din organism, intr-o varietate de moduri. Cand miscarile sunt efectuate propice, muschii se prelungesc, iar a lor flexibilitate creste in mod direct proportional. Repetarea semnificativa a miscarilor creeaza mai multa rezistenta impotriva aerului, ceea ce ajuta la stimularea, intarirea si tonifierea muschilor.

Inotul, de asemenea, imbunatateste in mod semnificativ puterea de baza a omului, ceea ce este important pentru sanatatea si stabilitatea generala a fiecarui individ in parte. Soldurile, spatele si muschii abdominali sunt cruciali pentru deplasarea in apa in mod eficient. Acele cursuri de inot speciale construiesc muschii de baza mai bine decat orice gadget de tonifiere pe care il puteti vedea intr-un spot publicitar la televizor. In cele din urma, un antrenament structurat ofera imbunatatiri incredibile sistemului cardiovascular. Pe de alta parte, pornind de la natura respiratiei in timpul inotului, care este limitata in volum si frecventa, practicantul respectivelor cursuri de inot pentru copii sau adulti ajunge sa isi imbunatateasca semnificativ capacitatea pulmonara, fiind capabil sa primeasca un aport mai consistent de oxigen. Atat castigurile aerobe cat si cele anaerobe pot fi obtinute in cursul aceluiasi antrenament.
Daca o sa comparati inotul cu oricare alta activitate, veti putea observa cat de complet este acest antrenament fizic. Alergarea sporeste forta membrelor inferioare ale corpului, dar si sanatatea sistemului cardiovascular. Vaslitul construieste rezistenta in partea superioara a corpului. Pilates si Yoga reprezinta doua activitati utile pentru imbunatatirea flexibilitatii corporale. Dar frumusetea acestor cursuri inot pentru copii consta intocmai in faptul ca fac, literalmente, tot ceea ce am spus mai sus, la fiecare antrenament. Atunci cand ajungeti in postura privilegiata de inotator nu mai este nevoie sa alergati in fiecare zi, concentrandu-va fie pe partea superioara fie pe cea inferioara a corpului. Inotul, de asemenea, nu este un sport la fel de dificil precum cele notate in randurile anterioare, mai ales daca respectivul cursant incepe cu o sesiune corecta de warm – up.
Inotul este bun pentru minte si spirit. Repetarea metodica a inotului, combinata cu natura sa “non – impact” il transforma intr-un exercitiu linistitor, relaxant. Un curs de inot va poate goli mintea dupa o zi grea la locul de munca, functionand ca un calmant. Astfel, creierul primeste o sansa de a se strecura printre problemele citadine, gasind chiar solutii si idei creative pentru dilemele de zi cu zi. De asemenea, in cadrul respectivelor ore pe care le petreceti la cursuri inot aveti posibilitatea de a fi singuri intr-o lume care cere tot mai multe lucruri de la dumneavoastra, dar si disponibilitate 7/ 24. In plus, dupa aproximativ 20 de minute, organismul primeste semnalul pentru a elibera endorfinele producatoare de euforie care promoveaza un simt ascutit al bunastarii.
Disciplina este un imbold care va poate indrepta catre antrenamente mai dure in timpul cursurilor de inot, imbunatatind stima de sine, oferindu-va in acelasi timp si increderea ca puteti depasi alte obstacole sau provocari. Toate acestea culmineaza cu atingerea unor sentimente mult mai bune pentru dumneavoastra, atat la interior cat si la exterior, indiferent ca sunteti adulti sau copii.

Pe langa beneficiile fizice si mentale oferite, inotul are multe avantaje practice fata de alte forme de exercitii. Atata vreme cat exista persoane care va supravegheaza de pe margine, inscrierea la cursuri inot devine o alternativa suficient de sigura pentru orice persoana, indiferent de varsta, fie ca sunteti copii sau adulti. Inotatorii nu risca sa fie loviti de o masina, dar nici sa fie urmariti de caini. Ei nu trebuie sa se intrebe cand au fost igienizate echipamentele lor ultima data. Mai presus de toate acestea, antrenamentele pot fi completate cu aceeasi usurinta, indiferent ca se realizeaza in mod invidual, cu un singur partener sau cu un grup de inotator. Conditiile de mediu sunt relativ consistente, indiferent de ora din zi sau din an, astfel incat planificarea cursurilor de inot nu devine usor influentabila. Costul folosirii unui bazin este comparabil cu cel pe care trebuie sa il platiti pentru a va alatura unei sali de sport sau unui club de sanatate.
Consideram ca beneficiile inotului sunt suficiente pentru a-i face pe toti cei din jur sa isi doreasca sa se inscrie la cursuri inot, cumparandu-si un costum de baie si uneltele adecvate pentru a practica intoul in fiecare zi a saptamanii. Fizic, dumneavoastra veti avea ocazia de a va simti mai in forma decat ati fost vreodata. Din punct de vedere mental, grijile si stresul vor fi diminuate.
Chiar si inotatorii profesionisti inteleg faptul ca stabilirea unui program este cea mai importanta regula. Cateva boostere de motivare, asa cum ar fi lucrul cu un partener, cu o echipa, dar si implementarea unui plan in minte pot deveni artificii care va vor aduce pe drumul cel bun, transformandu-va in adevarati veterani ai inotului. Asadar, combinati entuziasmul copilaresc si dorinta de a va sculpta silueta si optati pentru cursurile noastre de inot dedicate copiilor si adultilor.
19. Primele lectii de inot - Apr 4, 2017 4:21:00 PM
Primele cursuri de inot pentru tine sau copilul tau sunt menite sa va obisnuiasca cu mediul acvatic ! Lectiile de inot va vor definii ca sportivi, fricosi sau curajosi, motrici, sau... mai putin indemanatici.Daca exista frica de apa, va propunem un antrenor de inot personal. Daca aceasta frica de apa nu exista, sau nu veniti pentru prima data la un bazin de inot, puteti sa va inscrieti la cursurile de inot in grup.Unde organizam cursurile de inot ?Cursuri de inot  la Olimpia in zona Iancului - mai multe informatii despre cursurile de inot la OlimpiaBazinul de inot Olimpia
Cursuri de inot la Carol Davila in zona Cotroceni
- mai multe informatii despre cursurile de inot la Carol DavilaBazinul Facultatii de Medicina Carol Davila
Cum se desfasoara cursurile de inot ?Activitatea de predare a cursurilor si lectiilor de inot, care necesită timp, răbdare şi fler pedagogic, rămân la latitudinea instructorului sau antrenorului specializat, singurul care îi poate învăţa pe copii corect sa inoate. De aceea, începând cu vârsta de 3 ani, (vârsta ideală pentru a da copilul la înot, conform Academiei Americane de Pediatrie), copiii sunt aşteptaţi de antrenori la cluburile de înot, în timp ce bebeluşii sub 4 ani se pot deprinde cu mediul acvatic, la lecţiile de Aqua Bebe. Aici cel mic învaţă să se obişnuiască cu apa, riscul de a se îneca fiind nul, atat timp cat este supravegheat de profesor, arată un studiu realizat de Institutul pentru Sănătatea Copilului şi Dezvoltare Umană. Înainte de a lua o decizie, părinţii sunt sfătuiţi să ţină seama de câteva sfaturi ale antrenorilor mai multor cluburi de înot din Bucureşti.De ce să va inscrieti copilul la cursurile de înot ?Probabil cel mai important argument de a trimite copilul la cursuri de iniţiere de înot este faptul ca înotul este singurul sport recomandat de catre specialisti pentru copiii în vârstă de până la 10 ani. Motivul: muschii si articulatiile se pun in miscare fara a fi nevoite sa suporte vreo greutate, adica nu este afectata deloc cresterea copilului.De la ce vârstă îmi pot da copilul la cursuri de înot?Copilul poate fi dat cu siguranta la ori ce varsta la inot fara sa existe riscuri atat timp cat acesta se alfa in grija unui specialist in domeniu. De ce spunem acest lucuru ? Dupa cum bine stiti copilul este obisnuit sa stea in lichidul amniotic din burta memei dinaintea nasterii. Mai apoi exista posibilitatea de naste in apa, posibilitate care s-a dovedit a fi mai putin dureroasa, se deruleaza mai repede si este mai relaxanta pentru mama si copil. De aici pana la cursurile de inot in care se presupune ca bebelusul va invata sa inoate mai este doar un pas. Acest pas este facut de o trecere intermediara: lectiile de Aqua Bebe.  Totusi daca doriti cu adevarat ca acest curs de inot sa fie cat mai eficient si copilul sa invete sa inoate cat mai repede va recomandam sa il aduceti la inot de la varsta la care el incepe sa priceapa cat mai bine ceea ce i se spune. Multi antrenori considera varsta optima pentru invatarea eficienta este de 3, 4 sau 5 ani. Insa aceasta varsta o poate varia mult mai mult si poate fi  stabilita cat mai exact de parintele care isi cunoaste copilul si stie cat de repede a evoluat in primii ani de viata.Îl pot învăţa singur pe copilul meu să înoate?Poti ! Daca ai fost sau esti instructor sau antrenor de inot. Altfel va sugeram sa nu incercati decat o balaceala la apa mica atat timp cat copilul este trecut de varsta de 5 ani. Jucati-va in apa si in felul acesta il veti obisnuii cu mediul inconjurator. Totusi cand va fi vorba de invatarea tehnicilor de perfectionare si insusirea procedeelor de inot apelati la un specialist. Indrumarile d-voastra ar putea avea efecte negative. Copilul ar putea invata gresit anumite miscari care mai apoi vor putea fi corectate foarte greu.Copilul se va descurca la fel de bine şi la mare?Inotul in ape deschise este complet diferit de inotul intr-un bazin. Cu acest lucru se confrunta cei mai mari sportivi care participa la triatlon. De aici puteti sa va dati singuri seama cat de riscant poate fi pentru un copil sa inoate in mare. Asigurati-va ca il aveti mereu in vedere atunci cand mergeti la mare sau in alte parti in care instructorul nu este langa el.De câte şedinţe are nevoie copilul meu pentru a învăţa să înoate?Numărul de şedinţe necesare pentru ca micuţul să înveţe să înoate depinde de vârsta şi aptitudinile sale, dar şi de plăcerea cu care înoată. O dată ce copilul ajunge la lecţiile de înot, cei mari ar trebui să îi urmărească progresele de-a lungul a 22 de şedinţe, la sfârşitul cărora trainingul se poate încheia. Este foarte important să se ţină seama de capacităţile fiecărui copil; oricât de nerăbdători ar fi părinţii să îşi vadă copiii înotând alături de ei la mare.Lucruri pe care orice antrenor ţi le va spune.1. Echipamentul de înot obligatoriu este format din slip pentru băieţi, respectiv costum de baie pentru fete, prosop, papuci, ochelari pentru a le proteja ochii de clorul din piscină şi cască de protecţie pentru un înot mai lin. Unele cluburi le pot oferi copiilor accesoriile din dotare, dar cel mai bine este să le aibă pe ale lor.2. Accesoriile cel mai des folosite de antrenori pentru începători (şi pe care le pot folosi şi părinţii cu cei mici) sunt plutele, baghetele şi aripioarele. De folos pot fi şi costumul de neopren şi labele de înot, care îl ajută pe înotător să se deplaseze rapid,fără efort.3. Copiii care învaţă să înoate fără antrenor, cu ajutorul părinţilor, prietenilor sau singuri de cele mai multe ori nu ajung  să înoate incorect, ci într-un mod care îî solicită inutil şi îi oboseşte.4. Cel mai important argument pentru a trimite copilul la cursuri de iniţiere de înot este faptul că înotul este singurul sport recomandat de specialişti pentru copiii pana-n 15 ani! Acest lucru se datorează şi beneficiilor de ordin fizic şi psihic pe care le aduce înotul :contribuie la dezvoltarea capacităţii toracice, construieste un corp armonios, conferă independenţă şi încredere în sine.
20. Cursuri de inot la Carol Davila - Feb 23, 2017 2:38:00 PM

Cursuri inot bazin medicina
Cursurile de inot din bazinul Carol DavilaBazinul Facultatii de Medicina se afla situat in cartierul Cotroceni (sector 6) in curtea Facultatii de Medicina si Farmacie Carol Davila. Accesul in curtea facultatii unde se afla si bazinul de inot se face de pe bd-ul Eroii Sanitari nr.8. In apropiere se afla Spitalul Municipal.  (localizare bazin inot Carol Davila)
In bazinul Facultatii de Medicina se organizeaza cursuri de inot pentru copii si adulti la nivel de grup sau cu antrenor personal. Tot aici se organizeaza selectii pentru copiii de performanta: polo pe apa si natatie. Pentru persoanele cu probleme fizice clubul pune la dispozitie kinetoterapeuti cu experienta in domeniu pentru o asistenta  sigura.Preturile  cursurilor de inot:300 lei – 8 sedinte (cursuri de inot la nivel de grup)400 – 12 sedinte (cursuri de inot la nivel de grup)550 – 8 sedinte (cursuri cu antrenor personal – maxim 3 copii)750 – 12 sedinte (cursuri cu antrenor personal – maxim 3 copii)750 – 8 sedinte (cursuri de inot cu antrenor individual – 1 singur copil)Cursurile de inot sunt organizate in functie de nivelul fiecarui cursant astfel incat sa fie respectate grupele de initiere inot pentru copiii cu aripioare, consolidare si perfectionare pentru cei avansati si performanta in natatie si polo pe apa pentru copii care stiu sa inoate foarte bine si se prezinta la concursuri si competitii sportive.Programul bazinului Carol Davila:
Pentru copii in timpul saptamanii (zilnic) intre orele 16:00 – 21:00Pentru adulti in timpul saptamanii (zilnic) intre orele 20:00 – 22:00In Weekend (sambata si duminica | adulti si copii) intre orele: 10:00 – 12:00(programul poate fi extins pentru cursuri in cazul achizitionarii unui abonament cu antrenor personal)
Pentru inscriere folositi pagina de contact: inscriere cursuri inot. Bazinul de inot are o lungime de 25 metri si o latime de 6 culoare (~15 m) adancimea bazinului fiind de 2m. Temperatura apei nu scade sub 28 de grade bazinul fiind incalzit in general peste 30 grade, special pentru cei mai mici sportivi. Filtrarea si curatarea apei se face in continuu, iar marginea bazinului este incalzita pentru pastrarea caldurii interioare si a piscinei. Exista instalatii de purificare si dezumidificare ce corespund normelor Europee. In cei 7 ani de la deschiderea bazinului nu au existat cazuri in bazin de conjunctivita sau alte boli datorate mediului in care ne desfasuram activitatea.  Cursurile de inot sunt organizate pe culoare diferite cu antrenori diferiti in functie de nivelul fiecarui copil. Cursurile de initiere inot se desfasoara pe culoarele de margine, avansatii pe culoarele imediat apropiate celor de margine cu antrenori speciali dedicati antrenamentelor de perfectionare, iar grupele de performanta (natatie & polo pe apa) sunt organizate pe cele doua culoare de mijloc. In functie de numarul copiilor inscrisi la cursuri aceasta organizare poate suferii mici modificari. Orele cu adultii se tin seara in timpul saptamanii pentru a evita aglomeratia. Acestia beneficiaza de asistenta unor antrenori sau kinetoterapeuti si de un spatiu destinat special adultilor. Pentru mai multe intrebari privind desfasurarea orelor de inot puteti folosi pagina intrebarilor frecvente.Mai multe poze si filmulete gasiti in galeria bazinului de inotToate serviciile le puteti gasii in categoria servicii inotMai multe locatii gasiti pe pagina bazinelor de inot din Bucuresti
21. Costumul de baie - Jan 27, 2017 5:41:00 PM
Un costum de baie este un articol de îmbrăcăminte folosit pentru înot și plajă.Costumele de baie ca un articol special de îmbrăcăminte, nu au apărut până în secolul al XX-lea.Dacă în 1900 costumele de baie erau asemănătoare atât pentru bărbați cât și pentru femei și acopereau o mare parte din corp, pe parcurs costumele de baie au devenit tot mai sumare acoperind doar parțial corpul.În 1943 sunt introduse costumele de baie din două piese ca urmare a războiului, când deficitele de materiale au solicitat o reducere cu 10% a cantității de material folosit pentru a crea costume de baie.Următorul eveniment major în istoria costumelor de baie a avut loc în 1946, când a fost introdus la Paris bikini, un costum din două piese pentru femei.În anii următori, diverse materiale sintetice cum ar fi Dacron, Orlon, spandex, au fost inventate și folosite singure sau în combinații cu materiale textile pentru a produce costume de baie.În prezent la fabricarea costumelor de înot se folosesc materiale noi cum ar fi fibrele de carbon, nylon, fibre sintetice poliuretanice (elastan). În anul 2008 poliuretanul a apărut prima dată cu utilizarea unui nou costum de înot.
22. Invatarea inotului - Jan 27, 2017 5:40:00 PM
Învățarea înotului se împarte în 3 etape.
Inițiere înotFie că este vorba despre un copil sau despre un adult, acomodarea și învățarea elementelor de bază în mediul acvatic este foarte delicată. Deși am putea spune că suntem o specie care adoră apa, există la multe persoane acea teamă de apă. Este important instructorul care cunoaște metodele de adaptare la noul mediu și echipamentul folosit. Este un proces lent care necesită mult curaj, efort și răbdare. Centrele de inițiere acceptă în mod normal, copii de la vârsta de 3-4 ani, deoarece cu aceștia se poate lucra mai ușor, iar pentru cei mai mici de 3 ani, este nevoie și de prezența unui tutore.Inițierea în înot durează aproximativ 4-5 săptămâni, dar depinde și de atitudinea, mobilitatea și condiția la efort al începătorului. După inițiere, care înseamnă în mare parte, acomodarea cu mediul acvatic și învățarea elementelor de bază în acest mediu, urmează procesul de învățare al înotului , perfecționarea. Dacă, după perioada de inițiere, te poți deplasa în apă, atunci ai urmat cu succes această etapă.Perfecționare înot este etapa mai îndelungată, care pregătește persoana să se deplaseze în apă după un anumit stil.Craul este stilul cel mai rapid , folosit cel mai adesea.Bras este o metodă mai simplă, dar mai lentă decât craul.Perfecționarea presupune învățarea unui stil sau a mai multor stiluri de înot pe o perioadă nedeterminată, deoarece necesită mult timp, răbdare și depinde de fiecare în parte.PerformanțăEste etapa unde cei care s-au perfecționat în tainele înotului, doresc să practice acest sport la nivel profesionist.
23. Categorii pentru inot ! - Jan 27, 2017 5:37:00 PM
Înotul recreativ sau de agrement se practică în diferite zone de agrement amenajate sau naturale în care prezența unui bazin de înot, ape curgătoare, lac sau mare, oferă această posibilitate de practicare. Scopul practicării înotului de agrement este cel recreativ, pentru satisfacțiile ce le oferă oamenilor contactul cu apa, cât și satisfacția deplasării în acest mediu mai puțin obișnuit. Practicarea înotului de agrement se asociază cu plaja și cu diferite activități sportive (volei, fotbal etc).
Înot aplicativÎnotul aplicativ sau utilitar este utilizat în activitățile de muncă legate de mediul acvatic și în cele de salvamar, de salvare de la înec.În activitatea marinarilor, scafandrilor, pescarilor, a constructorilor de poduri și baraje, constructorilor de nave, înotul este vital pentru salvarea vieții în caz de accidente.În cadrul înotului aplicativ se organizează de asemenea diferite întreceri, în mod special cele de salvare de la înec.Se presupune că procedeul bras ar fi cel mai vechi procedeu de înot practicat în scop utilitar. Există dovezi încă de la vechii egipteni că și alte stiluri de înot erau practicate în scop utilitar.Romanii apreciau înotul pentru valoarea aplicativă și militară, iar camparea militară intr-o tabără, presupunea amenajarea unui loc în vederea învățării înotului pentru soldați. Ei trebuiau să dobândească cunoștințe despre înot deoarece li se cerea să parcurgă o anumită distanță complet echipați de luptă prin apă adâncă. În Grecia, caracterul utilitar al înotului venea prin ocupațiile oamenilor de a pescui corali și bureți.
Înot terapeuticEste utilizat în scopul recuperării neuro-motorii, în tratamentul unor afecțiuni nervoase, cardio-vasculare, respiratorii, etc., folosirea lui fiind făcută la recomandarea medicilor. De asemenea, se mai poate utiliza înotul și formele de hidroterapie ca mijloace esențiale în relaxarea și refacerea potențialului psiho-fizic în urma eforturilor prestate de sportivii de performanță.Înotul cu caracter terapeutic se practică în bazine special construite cu apă încălzită, dar se poate practica și în aer liber sau în ape deschise.
NatațieNatația ca disciplină sportivă cuprinde:înotul sportiv (competițional)polo pe apăsărituri în apăînot sincron.Pe lângă acestea, ar mai putea fi incluseînotul subacvaticînotul de fond (maratonul nautic)înot masters
24. Ce este inotul ? - Jan 27, 2017 5:28:00 PM
Înotul este o mișcare de deplasare a oamenilor sau a animalelor prin apă, de obicei fără niciun fel de asistență artificială. Tipurile sau stilurile de înot sunt craul, bras, fluture sau spate, dar și anumite derivate ale acestora, de exemplu bras lung, spate dublu etc.Istorie inot Răspândirea înotului în lume este influențată de preocupările oamenilor, condițiile geografice și de condițiile climaterice. Înotători foarte buni erau în triburile africane care trăiau pe malurile lacurilor, iar polinezienii sunt cei de la care provine tehnica înotului craul și arta surfing-ului. La unele popoare, cum ar fi indienii americani precolumbieni, înotul era cunoscut și practicat în mod curent, acesta fiind prezent chiar și în cadrul unor ceremoniale religioase.

Înotul este documentat încă din perioada preistorică. Primele atestări ale înotului sunt desenele de pe zidurile cetății Vadi Sari din deșertul libian cu o vechime de 9000 de ani, ce prezintă oameni înotând.

Referințe scrise datează din jurul anului 2000 î.Hr. În Grecia antică, înotul se practica și era folosit în educația fizică a tinerei generații, precum și în în scop utilitar. Grecii se scufundau pentru pescuitul coralilor, bureților, stridiilor etc., pentru verificarea și repararea chilelor vaselor, iar unele descoperiri arheologice atestă că la romani înotul s-a practicat în scop militar dar și igienic, în terme unde erau construite bazine în care apa avea temperatură diferită.

Alte documente dovedesc faptul că în Japonia anului 36 î.Hr. se organizau mari competiții de înot, iar la curtea imperială din Beijing se făceau demonstrații de înot.

Unele informații transmise de-a lungul vremii atestă că în Anglia, în anul 730 d.Hr. au fost organizate întreceri de înot la Beawulf Epos.

În anul 745 d.Hr. printr-un edict a fost interzis îmbăiatul public, și chiar interzicerea contactului cu apa, îmbăiatul, igiena corporală erau considerate imorale, “pierdere de timp”. Această concepție a durat câteva sute de ani și doar odată cu dezvoltarea ideii cavalerismului se recunoaște importanța cunoașterii înotului pentru a putea depășii obstacole naturale, (înotul regăsindu-se printre cele șapte virtuți cavalerești - lupta, călăria, înotul, mânuirea armelor, aruncarea, viața de curte și turnirul). Apariția armurilor grele în echipamentul cavalerilor a determinat abandonarea învățării înotului.

În secolele XV-XVIII, odată cu dezvoltarea ideilor renascentiste se înregistrează un progres semnificativ privind practicarea înotului în scop igienic, aplicativ și de agrement.

În 1538, lingvistul german Nikolaus Wynmann a scris prima carte despre înot: Înotătorul sau un dialog despre arta înotului (Der Schwimmer oder ein Zwiegespräch über die Schwimmkunst). Sunt apreciate calitățile igienice ale înotului și se scot în evidență influențele benefice ale acestuia asupra funcțiilor organismului. Se recomandă practicarea înotului în stiluri diferite, a brasului, spatelui, înotul sub apă, săriturile și cunoașterea acțiunilor de salvare, însoțite de indicații metodice. Recomandă de asemenea executarea unor exerciții pe uscat utilizând unele obiecte ajutătoare: suspendarea de capătul unor cordoane sau bășici umflate cu aer. Lucrarea este interzisă de biserică în anul 1545.

În Franța în anul 1760 se inaugurează primul ștrand public, alimentat cu apă din Sena și dotat cu dușuri cu apă potabilă. În 1774, la Frankfurt se construiește un bazin de înot, după care apar și altele în Europa.

Înotul competițional în Europa a debutat în jurul anului 1800, utilizându-se în principal procedeul bras. În 1873, John Arthur Trudgen a introdus procedeul „trudgen” în competițiile de înot din vest, copiind procedeul craul practicat de indigenii americani. Datorită aversiunii britanice pentru stropit, Trudgen a înlocuit mișcarea de picioare alternativă caracteristică procedeului craul cu o mișcare de forfecare.

Înotul a devenit disciplină olimpică în cadrul primelor Jocuri olimpice moderne din Atena în 1896. În 1902, Richard Cavill a introdus procedeul craul în occident.

În 1908, a fost înființată federația internațională de înot (Fédération Internationale de Natation - FINA).

Procedeul „fluture” a fost dezvoltat în anii 1930, fiind în prima fază o variantă a procedeului bras, până când a fost acceptat ca și procedeu separat în anul 1952.
25. Cursuri inot bazin Cotroceni - Jan 4, 2017 11:10:00 PM
Cursurile de inot din bazinul Carol DavilaBazinul Facultatii de Medicina se afla situat in cartierul Cotroceni (sector 6) in curtea Facultatii de Medicina si Farmacie Carol Davila. Accesul in curtea facultatii unde se afla si bazinul de inot se face de pe bd-ul Eroii Sanitari nr.8. In apropiere se afla Spitalul Municipal.  (localizare bazin inot Carol Davila)In bazinul Facultatii de Medicina se organizeaza cursuri de inot pentru copii si adulti la nivel de grup sau in regim personal. Tot aici se organizeaza selectii pentru copii de performanta: Polo pe apa si Natatie. Pentru persoanele cu probleme fizice clubul pune la dispozitie kinetoterapeuti cu experienta in domeniu pentru o asistenta  sigura.Preturile  cursurilor de inot:300 lei - 8 sedinte (cursuri de inot la nivel de grup)400 - 12 sedinte (cursuri de inot la nivel de grup)550 - 8 sedinte (cursuri cu antrenor personal - maxim 3 copii)750 - 12 sedinte (cursuri cu antrenor personal - maxim 3 copii)750 - 8 sedinte (cursuri de inot cu antrenor individual - 1 singur copil)Programul bazinului Carol Davila:
Pentru copii in timpul saptamanii (zilnic) intre orele 16:00 - 21:00Pentru adulti in timpul saptamanii (zilnic) intre orele 20:00 - 22:00Weekend (sambata si duminica | adulti si copii) intre orele: 10:00 - 12:00(programul poate fi extins pentru cursuri in cazul achizitionarii unui abonament cu antrenor personal)