Blogs Home » Fapt divers » Diverse » Di toate pentru totzi

Di toate pentru totzi

Un blog cu info utile pentru mine. Chiar si pentru tine.

Articole Blog

01. Coasigurat 2020: Cum poți să fii asigurat la sănătate, fără costuri, dacă te ia cineva în întreținere - Feb 18, 2020 5:08:00 AM


Posibilitatea celor asigurați la sănătate în sistemul public de a lua în întreținere anumiți membri ai familiei e prevăzut în legislația în vigoare de ceva vreme deja. Persoana luată în întreținere dobândește calitatea de coasigurat și are acces la aceleași servicii medicale ca orice persoană asigurată în sistem.

Coasiguratul este acea persoană care beneficiază de asigurare de sănătate fără plata contribuției, datorită faptului că se află în întreținerea unei persoane asigurate, potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate în sistem sunt coasigurați, potrivit acestei legi. Dacă vă întrebați de ce nu apar și copiii în enumerarea de mai sus, răspunsul este următorul: ei sunt asigurați automat la sănătate cât sunt minori și, dacă-și continuă studiile, chiar și după 18 ani vor fi asigurați.

Asiguratul care vrea să ia în întreținere soțul/soția/un părinte fără venituri trebuie să informeze angajatorul despre acest lucru și să-i dea acestuia anumite documente pe care el să le depună la autorități, documente enumerate în Ordinul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) nr. 1549/2018:
act de identitate valabil la data solicitării, original și copie, documente care să ateste relația de rudenie sau căsătoria cu persoana asigurată;o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri propriio declarație pe propria răspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declară că are în întreținere persoana respectivă.Calitatea de asigurat la sănătate poate fi verificată oricând, pe site-ul CNAS, cu această aplicație. E bine de știut că cel care este coasigurat nu poate avea și el, la rândul său, coasigurați.

Persoanele coasigurate aflate în întreținerea unei persoane asigurate își păstrează calitatea de asigurat și drepturile care decurg din aceasta numai pe perioada în care persoana în a cărei întreținere se află are calitatea de asigurat. Prin urmare, când cel care ia în întreținere pe cineva pierde calitatea de asigurat în sistem, și cel pe care l-a luat în întreținere pierde asigurarea.

Coasigurații au acces, la fel ca și cei care-i iau în întreținere, la serviciile medicale din pachetul de bază pentru asigurați.

Cu aceasta ocazie, va invit sa va abonati la AvocatNet.ro!
02. Multiple Listing Service (MLS) in imobiliare .. - Feb 17, 2020 11:34:00 AM
consta in:

1. Cooperare.
Instrument de cooperare între agenți/agenții imobiliare

2. Informații de piață.
Sursă de informații despre proprietățile imobliare (active în piață sau cele care au fost odată active)

O discutie moderata de Razvan Muntean cu David Grigorescu, presedintele APAIR, si Sorin Udrea, FlexMLS Romania, despre MLS - sistem performant de lucru in imobiliare.

 
Sorin Udrea
MLS-ul are două funcționalități. Dacă nu le îndeplinește pe ambele, nu putem spune că avem un MLS. MLS-ul este un sistem de cooperare între agenții imobiliari. Agenții colaborează, astfel încât unii îi ajută pe ceilalți să vândă proprietățile pe care le reprezintă. Practic, cooperezi în interesul clienților tăi, vânzători sau cumpărători, ai acces la un nivel superior de informații, poți să oferi consultanță clienților tăi, în interesul tuturor părților implicate (agenți, clienți, consumatori, public larg). Este mai mult decât o colaborare, se operează în comun. Să pui la un loc, cum spune lumea, este ușor. Dar trebuie îndeplinite condițiile pentru a vinde în comun.

Totodată, MLS este sursa de informații despre piața imobiliară, despre ceea ce se întâmplă în piața imobiliară. Sunt două tipuri de informații: curente, despre proprietățile care sunt azi de vânzare și istorice, despre ceea ce s-a întâmplat pe piață – ce proprietăți au ieșit de pe piață, ce imobile au fost vândute, ce proprietăți nu au fost vândute. Pentru o proprietate trebuie să ai istoricul prețului, dar să știi și de câte ori a fost amenajată, mobilată, istoricul ofertelor de vânzare.

De ce este important MLS pentru APAIR

David Grigorescu
Mi-am început cariera lucrând în intermediere. Nu cunoșteam alt sistem de lucru și, timp de zece ani, am activat în acest fel. Ulterior, am descoperit reprezentarea exclusivă, pe modelul american, și am decis că eu așa vreau să îmi continuu cariera.

Acest model, principiu MLS este extrem de important pentru asociația noastră, pentru membrii noștri, pentru că APAIR a decis, încă de la înființare, să urmeze modelul american de lucru – reprezentarea unei singure părți într-o tranzacție.

Modelul NAR, asociația noastră parteneră, are peste o sută de ani de existență și peste 1,4 milioane de membri. 50% din agenții imobiliari din SUA încheie peste 80% din tranzacțile din SUA. Aceștia sunt realtor-i, membri NAR, care respectă un cod etic, își asumă o instruire continuă, să investească în educația lor și utilizează MLS-ul.

Modelul american pe care noi am decis să-l urmăm are trei piloni principali: codul etic, educația continuă și partea de colaborare, care este îndeplinită prin MLS. Acest instrument îl face pe agentul imobiliar mai productiv, mai eficient își îi oferă toate uneltele de care are nevoie pentru a presta servicii de o calitate cât mai bună.

APAIR a încheiat un parteneriat cu FlexMLS încă de la înființare, în 2009, știind ce direcție vrea să urmeze și având marea oportunitate, pe care multe țări europene nu o au, de a exista un MLS în România.

Cum a intrat MLS în România

Sorin Udrea
În America, NAR este de o sută de ani. A fost o perioadă a junglei, căci acesta este motivul pentru care a fost creată NAR, în care se lucra cu intermediere, nu știu cum o numeau. Apoi NAR a introdus etica și, de 50 de ani, acolo se lucrează în sistem de reprezentare exclusivă, iar principalul reprezentat era vânzătorul, pentru că el avea nevoie să vândă proprietatea. Fiecare agent de listing, reprezentant al vânzătorului, avea în portofoliu una, două, cinci proprietăți. Și atunci a fost creat acest sistem, în care erau proprietăți pe piață, agenții lucrau în numele clienților lor vânzători. A fost creat organic un sistem foarte bun și firesc.

La noi toate acestea se întâmplă mult mai repede și este normal, pentru că vii cu tot know – how-ul.

Revenind... dacă eu aveam trei proprietăți de vânzare și venea un client la mine, dar îmi dădeam seama că nu se potrivește, mă duceam la David, despre care știam că are o proprietate pentru clientul respectiv. Și îi spuneam: îmi dai o parte din comisionul tău dacă încheiem tranzacția? Da! Aceasta era o parte din motivația care a dus la crearea MLS-ului. Gândirea a fost: hai să ne strângem cu toții, să le punem pe toate la un loc și să le vindem împreună; dar trebuie să știm tot despre ele. A fost făcut un birou al MLS-ului, asociația a avut grijă ca totul să meargă bine. Și fiecare venea în acel birou cu fișa de proprietate. Apoi venea altcineva (reprezentantul unui vânzător, care avea un potențial cumpărător care venise pe un alt listing, asemănător cu al lui) și întreba ce proprietăți noi au apărut pe piață.

Toată lumea reprezenta vânzătorii – unii direct, ca agenți de listing și alții ca subagenți – aveau și ei listing-urile proprii, unde erau agenți principali, reprezentau clientul lor, dar puteau veni cu un cumpărător (fără a avea o relație contractuală cu acesta) la un alt agent. Iar comisionul oferit de vânzător se împărțea între cei doi.

MLS-ul a crescut, s-au făcut platforme de tehnologie, mai întâi fax, apoi calculator instalat, după aceea internet. La un moment dat, toți agenții reprezentau vânzătorii. În weekend-uri se organizau evenimente de tip open house și un cumpărător se putea duce la mai multe show-room-uri. Fiind foarte corecți, agenții și subagenții care reprezentau vânzătorii îi spuneau cumpărătorului: „eu nu te reprezint. Pot să te ajut cu creditul, îți prezint casele, dar eu nu îți sunt loial ție, ci clientului meu.”

Iar cumpărătorul întreba: „eu de ce nu pot avea pe cineva care să mă reprezinte? Vreau să caute pentru mine, să lupte pentru mine”.

Și așa a apărut reprezentarea cumpărătorului. Din cunoștințele pe care le avem, în majoritatea piețelor, de zece – cincisprezece ani, cumpărătorii vin, în general, cu agenți care îi reprezintă.

Unii din cumpărători vin și în ziua de astăzi direct la agenții vânzătorilor. Vin cu cumpărătorul la David, care are o proprietate pe care o reprezintă și sunt subagent, reprezint tot vânzătorul, îl ajut pe David să vândă o proprietate. Cumpărătorul meu nu-mi datorează niciun tarif și știe asta din primul moment. Și mai știe că nu-i datorez loialitate, ci îi ofer servicii pentru că eu trebuie să vând proprietatea.

David Grigorescu
Chiar dacă cumpărătorul este nereprezentat... Să spunem că eu sunt agentul de listing și reprezint proprietarul. Cumpărătorul nu-mi datorează niciun ban, nu-i reprezint interesele. În schimb, am obligația față de cumpărător să fiu onest și transparent cu privire la datele proprietății pe care o reprezint.

Totul a plecat de la nevoie. În primă fază, agentul și-a dat seama că singur poate fi eficient într-o anumită măsură, iar la momentul în care își pune proprietățile din portofoliu în comun cu ceilalți agenți puterea lor, eficiența lor crește, iar serviciile lor devin mai bune pentru toate părțile implicate într-o tranzacție.

Asigurarea locuintei taleÎn primă fază, cumpărătorul nu era reprezentat. Iar nevoia lui de a fi reprezentat, de consultanță, de negociere în favoarea lui a dus la apariția serviciului de reprezentare a cumpărătorului.

Eu sunt agent specializat pe reprezentarea proprietarului. Nu de puține ori, potențialii cumpărători care vizitează proprietățile din portofoliul meu se bucură, în primă fază, că beneficiază de 0% comision, sunt uluiți că le dau și informații oneste despre proprietate – nu le spun: „e ars becul, de asta nu se aprinde lumina”, ci „avem un deviz” sau avem o situație cu instalația, trebuie să facem verificări în plus”, sunt extaziați de sinceritate. Dar, când intrăm în negociere, ei știind de la bun început că eu reprezint proprietarul, își dau seama că ar fi fost bine să aibă un agent care să le reprezinte interesele în negociere. Și, de multe ori, în momentul acela mă întreabă dacă pot să îi reprezint pe ei. Ok, nu se potrivește proprietatea pe care le-am arătat-o, dar vor să știe dacă le pot oferi serviciul de reprezentare cumpărător, pentru că văd valoare.

Și, în momentul în care un consumator vede valoare, ajunge să înțeleagă că este firesc să te plătească, să te aprecieze și să pună preț pe ceea ce faci pentru el. Lucrurile se întâmplă cu o naturalețe atât de mare încât nu-ți poți închipui. Se sudează relații extrem de puternice între agent și clientul lui, astfel încât acel client devine client pe viață și îl recomandă pe acel agent de câte ori are ocazia.

Răzvan Muntean
Business-ul imobiliar se bazează, în mare parte, pe recomandări. Oamenii te recomandă datorită experienței pe care a avut-o cu tine și nu prin branding-ul personal pe care îl faci pe alte canale.

Transcript-ul video-ului poate fi accesat AICI.
03. Bucuresti. Lectie percutie tobe. - Feb 8, 2020 7:09:00 PM

Invata sa bati la tobe sau la percutii indiferent ca esti tanar, adolescent sau proaspata bunica.
Un maestru cubanez te asteapta la cursul introductiv de tobe sau percutie intr-un ambient placut, echipat corespunzator pentru desfasurarea unei ore de tobe sau percutie.
Vei avea ocazia sa descoperi tehnici de baza care te vor ajuta sa canti la o familie de instrumente de percutie latino-americane sau tobe.
Totodata vei invata caracteristicile instrumentelor de percutie din toate partile lumii. Nu conteaza genul muzical pe care il abordezi sau la ce nivel esti (debutant sau avansat), maestrul este pregatit sa te ajute sa-ti perfectionezi tehnica.

Activitate disponibila in urmatoarele locatii: Bucuresti

Titularul voucherului va primi toate detaliile despre accesul la locul desfasurarii activitatii in momentul rezervarii acesteia ( cu 7 zile inainte de data solicitata conform Termenilor si Conditiilor Generale). Aceste informatii sunt listate in documentul care confirma rezervarea activitatii – Activity Pass.

Validitate voucher: 12 luni

Cat dureaza activitatea: 50 minuteFamilia si prietenii: aceasta activitate are menirea sa va ajute sa acumulati cat mai mult in intervalul celor 50 de minute; e recomandabil sa va faceti un program separat fata de ei.
Ce mai trebuie sa stiti:
persoanele care nu au implinit inca 18 ani trebuie acompaniate de adultinu este inclus transferul pana la locatieCand se poate desfasura activitatea: tot timpul anului
Zile: luni- vineri 10:00 - 20:00, sâmbătă 10:00 – 14:00.
Asadar ..

04. Premieră medicală: Transplantul de inimă ar putea deveni istorie. - Feb 1, 2020 6:28:00 PM
Cercetătorii au făcut primul transplant de ţesut muscular cardiac obţinut din celule stem.O echipă de cercetători japonezi a reuşit să efectueze primul transplant din lume de ţesut muscular cardiac obţinut din celule stem derivate artificial.

Procedura a avut loc într-un studiu clinic pentru studierea eficacităţii şi siguranţei tratamentului la un pacient diagnosticat cu insuficienţă cardiacă gravă.

Tratamentul experimental va fi administrat unui număr de zece pacienţi diagnosticaţi cu cardiopatie ischemică, o afecţiune în cazul căreia muşchii inimii nu beneficiază de suficient sânge din cauza cheagurilor din artere.

Oamenii de ştiinţă s-au gândit la această metodă din dorinţa de a reduce riscul ca sistemul imunitar al bolnavului să respingă o inimă de la donator, aşa cum se poate întâmpla în cazul unui transplant clasic. De asemenea, echipa lucrează şi la un transplant de ţesuturi musculare cardiace obţinute din celule stem pentru a trata şi cardiomiopatie dilatativă, o altă boală de inimă.

Ce este cardiopatia ischemică şi cardiomiopatie dilatativă
Cardiopatia ischemică şi cardiomiopatie dilatativă sunt două afecţiuni care reprezintă, în primul rând, o tulburare a funcţionării inimii. Cardiomiopatia dilatativă apare atunci când muschiului cardiac se slăbeşte şi devine, practic, incapabil să mai pompeze sânge prin corp şi să menţină un ritm electric normal.
Iar cardiopatia ischemică este caracterizată de un dezechilibru între aportul sanguin de substanţe nutritive şi oxigen necesare pentru o bună funcţionare a inimii care scade din cauza afectării arterelor inimii.

Sursa: Medical TV
05. Facebook permite ștergerea datelor colectate de site-urile și aplicațiile terțe. - Feb 1, 2020 6:20:00 PM
Facebook a anunţat marţi că cele două miliarde de utilizatori ai săi din lumea întreagă vor avea de acum înainte acces la datele colectate de site-urile şi aplicaţiile terţe cu posibilitatea de a le şterge, informează AFP.

Căutările pe internet, cumpărăturile online... Toţi utilizatorii primei reţele de socializare mondiale vor putea de acum înainte să consulte aceste informaţii, colectate de Facebook pentru a direcţiona anunţurile publicitare şi, cu ajutorul unui buton special, le vor putea şterge.

Instrumentul, denumit ''Off-Facebook Activity'' (activitate în afara platformei Facebook), oferă reţelei de socializare ''un nou nivel de transparenţă şi de control'', a precizat CEO-ul său, Mark Zuckerberg, într-un mesaj publicat pe blog.

"Începând de astăzi, instrumentul nostru Off-Facebook Activity este disponibil pentru utilizatorii de Facebook din întreagă lume", a precizat acesta.

Reţeaua Facebook a fost intens criticată după dezvăluirile apărute în ultimii ani despre modalitatea în care colectează şi utilizează datele utilizatorilor.

"Lucrăm la această problemă de ceva vreme întrucât am fost nevoiţi să ne reconstruim unele dintre sisteme ca acest lucru să devină posibil", a mai adăugat Zuckerberg.

Mark Zuckerberg a subliniat că utilizatorii de Facebook vor fi invitaţi să-şi consulte datele în momentul accesării contului în cadrul unui ''bilanţ de confidenţialitate'' iniţiat de reţeaua de socializare.

Acest instrument va face ca anumite practici Facebook să devină mai transparente, cum ar fi tehnica de direcţionare a anunţurilor publicitare.

"Alte companii ne trimit informaţii despre activitatea pe site-urile lor, pe care noi le utilizăm pentru a oferi publicitate relevantă. Veţi putea vedea de acum înainte un rezumat al acestor informaţii, pe care le veţi putea şterge dacă doriţi'', a comentat Mark Zuckerberg.

Facebook face eforturi pentru a-şi restabili imaginea după seria de scandaluri pe tema gestiunii datelor personale, în special în urma scandalului Cambridge Analytica, compania din Marea Britanie care a folosit datele personale a zeci de milioane de utilizatori de Facebook fără ştirea lor în scopul influenţării alegerilor prezidenţiale din 2016 în favoarea lui Donald Trump.

"Unul dintre principalele noastre obiective pentru deceniul care urmează este consolidarea protecţiei vieţii private în beneficiul tuturor", a declarat Mark Zuckerberg.


06. Noile reglementări privind ridesharingul (Uber, Bolt, Clever si Yango) .. - Feb 1, 2020 4:27:00 PM
au intrat în vigoare azi, sâmbătă, 01.02.2020.


Legea care aprobă Ordonanţa 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto prevede:
Transportul alternativ se poate realiza doar prin intermediul unei platforme digitale avizate tehnic de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, autoturismele trebuie să deţină autorizaţie pentru transportul alternativ, iar şoferul un certificat de atestare a pregătirii profesionale pentru transportul de persoane în regim de închiriere eliberat de Autoritatea Rutieră Română.Până la această dată, persoanele fizice şi juridice care derulează operaţiuni ce intră sub incidenţa acestei ordonanţe au beneficiat de o perioadă de tranziţie pentru punerea în acord cu noile prevederi legale.Autoturismele utilizate la transportul alternativ trebuie să îndeplinească mai multe condiţii:
Să aibă maximum cinci locuri, inclusiv locul conducătorului auto;Să aibă inspecţia tehnică periodică (ITP) realizată la fiecare şase luni;La momentul cursei trebuie să corespundă normelor tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi utilizarea conform destinaţiei;Să deţină copia conformă a autorizaţiei pentru transportul alternativ.Ce condiții trebuie să îndeplinească șoferii:
Să nu aibă cazier, să deţină aviz medical şi psihologic, să nu-i fi fost suspendat dreptul de a conduce în ultimul an pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi să nu fi fost implicat în accidente rutiere soldate, din culpa sa, cu decesul sau vătămarea gravă a uneia sau mai multor persoane.Să aibă vârsta de cel puţin 21 de ani, să deţină un certificat de atestare a pregătirii profesionale pentru transportul de persoane în regim de închiriere eliberat de Autoritatea Rutieră Română şi să deţină permis de conducere categoria B de cel puţin doi ani.Citește articolul integral pe Hotnews.ro.

20 de persoane funcţionează la nivelul Autorităţii Rutiere Române (ARR). 12 provin din cadrul personalului existent la nivelul structurii centrale şi 8 persoane sunt detaşate de la agenţiile teritoriale (2 persoane de la Agenţia teritorială Călăraşi, 2 persoane de la Agenţia teritorială Prahova şi câte o persoană de la agenţiile teritoriale ARR din judeţele Constanţa, Dâmboviţa, Buzău, Giurgiu).

În cursul zilei de sâmbătă, între orele 9:00 - 14:00, persoanele interesate s-au putut prezenta la Agenţia Teritorială A.R.R. - Bucureşti şi Agenţia Teritorială A.R.R. - Ilfov pentru eliberarea documentelor necesare în vederea efectuării de transport alternativ, respectiv: autorizaţii pentru transportul alternativ cu autoturism şi conducător auto, copii conforme ale autorizaţiei pentru transportul alternativ, ecusoane transport alternativ şi certificate de atestare a pregătirii profesionale pentru conducătorii auto care efectuează transport în regim de închiriere.

"În ceea ce priveşte sediul central al ARR, duminică activitatea se va desfăşura între orele 9-16, doar pentru soluţionarea dosarelor deja depuse. Soluţionare dosarelor se face în circa 6 zile lucrătoare faţă de termenul de 15 zile lucrătoare prevăzut de norma legală. Toţi cei interesaţi pot accesa portalul dedicat transportului alternativ http://ta.arr.ro şi pe baza numărului de înmatriculare pot afla stadiul de soluţionare al dosarelor",
07. Amenzi mai mari pentru cei care isi deranjeaza vecinii in orele de liniste .. - Jan 28, 2020 10:44:00 AM
conform Legii 192/2019 care a fost publicata in Monitorul Oficial in octombrie 2019 si care va fi aplicata din 26 ianuarie 2020.


Amenzile ajung pana la 6.000 de lei si peste 100 de ore de munca in folosul comunitatii pentru cei care ii deranjeaza pe vecini cu bormasina ori la petreceri galagioase. Iar daca recidivam, sanctiunile sunt si mai dure.


Noua lege prevede amenda intre 200 si 1.000 de lei pentru cei care tulbura linistea vecinilor folosind orice aparat sau strigate si larma. Daca fapta se repeta in 24 de ore, amenda se ridica la 1.500 de lei si 100 de ore de munca in folosul comunitatii.

Vor fi sanctionati si cei care deranjeaza vecinii noaptea sau la pranz. Amenda ajunge la 3.000 de lei si 120 de ore de munca in folosul comunitatii daca fapta se repeta.

Si cei care organizeaza petreceri sunt vizati de noile masuri. In prima faza, sanctiunea este cuprinsa intre 2.000 si 3.000 de lei, iar daca nu se conformeaza vor avea de platit intre 3.000 si 6.000 de lei, si, bineinteles pana la 150 de ore de munca in folosul comunitatii.
08. AlphaZero, programul de inteligenta artificiala care a bulversat ierarhiile șahistice. - Jan 17, 2020 4:57:00 PM
Anul 2018 a adus cu sine o uriasă surpriză pentru tot ceea ce înseamnă lumea șahului. Aceasta a venit de la DeepMind, departamentul de Inteligența Artificială (Artificial Intelligence)  al Google, și s-a numit AlphaZero, un program ”autodidact” ce putea să facă progrese uriase, fără ajutor uman, în diferite tipuri de ”jocuri ale minții”, în special la șah si go.

Surpriza a venit din faptul că AlphaZero a reușit să învingă pe Stockfish, campionul absolut al motoarelor de jucat șah, cu un scor incredibil 290+ 886= 24- (290 victorii și doar 24 de înfrângeri). Iar acestă performanță a fost obținută în urma unui proces de învățare, de tip ”autodidact”, ce a durat doar 4 ore.

Cercetătorii de la DeepMind au spus faptul ca programul a făcut la început mutări aleatorii și apoi a început să învețe din propriul joc. Spre deosebire de Stockfish, care este un mechanism extrem de complex, fiind format din 50 de module distincte, specilizate pe anumite teme strategice sau tehnice din șah, AlphaZero este format dintr-o rețea neuronală și un algoritm numit Monte Carlo Tree Search. Se pare că aceste două entități colaborează în felul următor: MCTSearch caută în arborele de calcul poziții tipice secvențiale și le trimite către rețeaua neuronală, iar aceasta face o evaluare privitoare la șansele acestora de a fi câștigătoare la finalul jocului, după care alege, din mutările posibile în acel moment, mutarea cea mai bună pentru atingerea acestui scop. Simplu, nu?
Exact așa lucrează și creierul unui șahist uman, recunoaștem pozițiile tipice și apoi căutăm cea mai bună mutare care să ne ducă spre câștig.

Diferența de forță de joc dintre mașină și șahistul uman vine din faptul că Inteligența Artificială are memorie mult mai bună, are experiență înmiit mai mare (44 milioane partide jucate), are viteză de calcul uriașă și o acuratețe crescută ce se datorează ”sporului” de memorie și plusului semnificativ de experiență.

Initial acest lucru s-a intamplat in cazul jocului de Go. AlphaGo Zero era o versiune creată fără a utiliza niciun fel de date din jocurile Go jucate de oameni, dovedindu-se mult mai puternică decât oricare din versiunile anterioare. De data asta, programul a fost conceput să învețe doar jucând împotriva sa. Printr-o astfel de abordare, programul a depășit spectaculos programul anterior AlphaGo Lee în doar trei zile, câștigând un meci împotriva acestuia cu 100 la zero, atingând nivelul programului AlphaGo Master în 21 de zile și înfrângând cu scoruri semnificativ de mari toate vechile versiuni ale programului după 40 de zile.

Costul pentru un singur sistem AlphaGo Zero, incluzând componente special concepute pentru acest proiect, a fost menționat ca fiind în jur de 25 de milioane dolari americani.
magazinuldesah.ro
Acesta este cel mai mare site dedicat pasionaților jocului de șah.

Si pentru că între două partide de șah ne place să mai jucăm și alte jocuri, pe site vei mai găsi:
Seturi Sah | Piese sah | Table De Sah | Ceasuri | Carti De Sah | Soft | Sah Gigant | Sah Magnetic | Accesorii sah | Jocuri | Cupe | Computer de sah | Dgt | Poker
BENEFICIITransport gratuit pentru comenzi mai mari de 300 Lei.
Livrarea se face din stoc in 24 de ore pe intreg teritoriul României.

Returul se poate face GRATUIT in primele 30 de zile.
Transport in Romania
15 lei prin curier rapid (Urgent Cargus, DPD) 24-48 ore
10 lei prin Posta Romana - 2-5 zile lucratoare

Transport in Uniunea Europeana - DHL - 24-48 ore, astfel:
- Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, Ungaria - 80 lei pana in 3 kg (13 lei/kg suplimentar)
- Belgia, Croatia, Cehia, Franta, Olanda, Italia, Polonia, Slovacia, Slovenia,UK - 90 lei pana in 3 kg (13,5 lei/kg suplimentar)
- Cipru, Danemarca, Finlanda, Suedia, Irlanda, Letonia, Portugalia, Spania - 100 lei pana in 3 kg (15,5 lei/kg suplimentar)
09. Noile cărţi de identitate vor conţine cip, amprente şi certificat digital. - Jan 16, 2020 11:15:00 AM
Noua carte de identitate (ID), introdusă din 2021, având dimensiunea unui permis de conducere sau a unui card bancar, respectă standardele impuse de Uniunea Europeană.
Documentul va avea inserat un cip electronic pe care vor fi stocate toate informațiile personale. Și în plus, va conține imaginea foto a persoanei, imaginea a două amprente și un certificat de autentificare digitală.

Noile documente vor avea elemente de securitate suplimentare, iar unele vor putea fi citite doar cu aparatură specială.

ID va interacționa online cu administrația publică cu ajutorul unui cititor de card care costă aproximativ 10 EUR.

Practic, printr-un simplu click vom putea cere să ne înmatriculam mașina sau să ni se elibereze un certificat de cazier judiciar din fața calculatorului fără să ne mai deplasăm la ghișeu. Asta pentru că ne vom identifica doar cu ajutorul cip-ului de noua carte de identitate. Tot cu acest cip vom putea folosi cartea de identitate și pe post de card de sănătate.

O altă noutate este că actul electronic de identitate se va elibera obligatoriu de la 12 ani și, opțional, sub această vârstă, la solicitarea părinților.
Cei care nu doresc, din diferite motive, o carte electronică de identitate, vor putea solicita eliberarea unei cărți de identitate simple.
Noua carte de identitate va costa aproximativ 15 EUR.
Aceasta va putea fi eliberată la expirarea actualelor documente de identitate sau la cerere, după 3 august 2021.

10. Esti de acord sa incepi o noua calatorie in viata ta la inceput de an .. - Jan 14, 2020 3:16:00 PM
si pe care o cauti de mult timp sa o descoperi?

Ei bine, sesiunile din Bucuresti cu Michelle Pacheco, Energy Healer & Spiritual Coach, impreuna cu Daniel Bora, Psihoterapeut, reprezinta o invitatie extraordinara in acest sens.
Sesiunile de lucru alaturi de cele doua distinse gazde sunt esentiale pentru intelegerea drumului nostru in viata: cine suntem, de unde venim si incotro ne indreptam.
De exemplu, unele persoane cauta linistea minunata, ascunsa inca, dar care se regaseste in fiecare dintre noi. Iar in cazul multor persoane ar putea reprezenta acea calatorie a iubirii, spre descoperirea motivelor pentru care nu simtim intotdeauna acea iubire neconditionata, dar la care avem dreptul din nastere.
Participand la aceste sesiuni, vei reusi, rand pe rand, saptamana de saptamana, sa descoperi, sa intelegi si sa integrezi aspecte ale realitatii zilnice cu un impact esential in calitatea vietii tale: relatiile, rezistenta si mecanismele de aparare, emotiile, negarea, dependenta si izolarea, de exemplu. Astfel ca prin cunoastere si intelegere la nivel mental, vei intelege aspecte ale trecutului tau si pe care le vezi intr-o noua lumina. De asemenea, vei realiza ca ai la indemana un potential mai mare decat ti-ai permis vreodata sa crezi pentru a-ti crea un nou viitor plin de inspiratie si iubire.
Vino, invata si practica toate acestea cu Michelle Pacheco si Daniel Bora pentru a-ti bucura inima de acea viata armonioasa.

CHEILE GENELOR este o  carte unică, grație faptului că se află la intersecția mai multor discipline: religie, filozofie, (para)psihologie, istorie. Scrisă într-un limbaj special și extrem de seducător, lucrarea conține elemente revelatorii legate de vechiul I Ching, dar si demersuri științifice, cu corelații profunde între ezoterism și ultimele descoperiri ale fizicii cuantice și ale noii genetici. 
Richard Rudd, autorul acestui sistem, ne dezvăluie în cele 64 de hexagrame profilul hologenetic individual, dar și tendințele de evoluție ale civilizației umane.

În secolul XXI, simțim cu toții că suntem pe pragul unei uriașe schimbări la nivel planetar. Fiecare simte chemarea să acționeze, dar nu știe cum, ce harta să utilizeze, ce cale să urmeze. Care este misiunea ta? Care este misiunea vieții tale? Cunoașterea dezvăluită de CHEILE GENELOR este în deplină armonie cu maniera în care astăzi, în noile energii, omenirea încearcă să-și decripteze destinul.

Ești pregătit/ă să descoperi și să înțelegi propriul profil hologenetic, misterele propriei existențe și tiparele inconștiente care te țin în suferință și tipare emoționale vechi?

Alege azi CHEILE GENELOR și fii creatorul conștient al propriului destin!
PS. Cartea in limba engleza poate fi livrata in RO in 2-4 saptamani la cererea clientilor.
PPS. Cartea tradusa in limba romana poate fi comandata si adusa la unul dintre evenimentele din Bucuresti ale lui ..Michelle PachecoTerapeut si Spiritual Coach
Fondator si Presedinte Asociatia A.R.A.T.R
FB: https://www.facebook.com/michelle.pacheco.37
Mail: [email protected]
Tel: 0729 536 551
11. Extrasul de plan cadastral poate fi obținut online .. - Jan 8, 2020 9:47:00 PM
de către notari sau persoanele interesate, fără plata unui tarif de urgență, începând cu data de 8 ianuarie 2020.


Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a modificat Ordinul nr 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de ANCPI și instituțiile subordonate cu scopul de a accelera întocmirea documentațiilor cadastrale, de urbanism, etc..

Astfel, extrasul de plan cadastral pentru informare poate fi furnizat online, în aceleași condiții cu extrasul de carte funciară, în cazul în care imobilul pentru care se solicită documentul are geometrie în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Documentul poate fi primit pe loc, costă 15 lei și este disponibil prin platforma online e-payment: https://epay.ancpi.ro

Cererea online pentru extrasul pentru informare poate fi plasată la orice oră, iar plata se face cu ajutorul cardului.

”Prin acest nou serviciu online încercăm să-i ajutăm pe cei interesați să evite drumurile la ghișeu. Procedura este cea pe care am creat-o și pentru eliberarea extrasului de carte funciară pentru informare: solicitantul își face un cont, plătește extrasul și acesta este eliberat pe loc, dacă actul respectiv este disponibil în format electronic”, a explicat Radu Codruț Ștefănescu, directorul general al ANCPI.

O altă modificare a Ordinul nr 16/2019 este eliminarea tarifului de 60 de lei, care trebuia achitat în cazul redepunerii cererilor respinse. Potrivit noilor prevederi, tariful de 60 de lei va fi plătit doar în cazul cererilor redepuse după expirarea termenului de 30 de zile calendaristice de la comunicarea respingerii acestora. În cazul cererilor depuse în termen de 30 de zile calendaristice de la comunicarea respingerii acestora nu se achită niciun tarif suplimentar. În cazul cererilor tarifate incomplet, diferența de tarif se poate achita prin redepunerea cererii conform mențiunilor din încheierea de respingere.

Totodată, prin modificările aduse Ordinului 16/2019, sunt simplificate procedurile de tarifare a cererilor specifice, prin înlocuirea documentului distinct de încasare a tarifului cu un document de plată unic pentru cererile care au ca obiect imobile situate în raza teritorială a unui singur OCPI.

De asemenea, noile prevederi din Ordinul 16/2019 asigura celeritatea în soluționarea cererilor pentru care a fost achitat tarif de urgență, urmând ca aceste servicii să fie furnizate cu celeritate, dar nu mai târziu de 1/3 din termenul general.

Sursa: ANCPI 
12. Motive să-ți faci asigurare de călătorie. - Jan 8, 2020 10:48:00 AM
Pleci în mult-visatul concediu de vară și faci toxinfecție alimentară Mergi într-o croazieră pe Marea Egee și când ajungi într-un golf te înțeapă un arici de mare Asigurarea medicală de călătorie e mai ieftină ca o sticlă de Cola în aeroport Ninge, e furtună sau ceață și zborul tău are întârziere mai mare de 12 ore… … sau se anulează zborul Compania aeriană ți-a pierdut bagajele în care ai tot ce-ți trebuie pentru două săptămâni de vacanță Dacă ți-a fost vreodată pierdut bagajul, știi cum e; dacă nu, nu vrei să afli Ți-au furat pașaportul și portofelul și ai nevoie imediată de cash… … și de un nou pașaport sau de un buletin ca să revii în țară Te îmbolnăvești chiar înainte de plecare și trebuie să anulezi călătoria „N-are cum să mi se întâmple tocmai mie” – incredibil dar ți se poate întâmpla și ție Durează mai puțin de 5 minute dacă închei asigurarea online. Mergi pe Coasta de Azur, stai prea mult la soare și faci insolație. Crede-mă, nu vrei să dai toți banii de vacanță pe tratament Ești pe Coasta Amalfi, pe Sentiero degli Dei, calci strâmb pe una dintre scări și te alegi cu o luxație. Ai nevoie de tratament de urgență la un spital din Italia… … și de un translator pentru că nu toți italienii vorbesc engleza Ești în Istanbul, în aglomerata Piață Taksim și un trecător te lasă fără camera foto Agenția de turism sau compania aeriană de la care ai cumpărat biletele de vacanță/avion dă faliment Vrei să înveți sau îți place să skiezi ori să te dai cu placa Ești în a 3-a zi de vacanță în Portugalia, ți-ai rezervat tot felul de excursii opționale, ai plătit în avans bilete la muzee (în total câteva sute de euro), trebuie să te întorci de urgență în țară și nu vrei să pierzi banii plătiți.Toate acestea sunt pentru a înțelege mai bine că plecatul la drum fără asigurare este posibil, dar că trebuie să îți asumi 100% posibilele consecințe.

De fiecare dată când am plecat undeva am avut și o asigurare de călătorie. Din fericire, nu am folosit-o niciodată, dar am văzut suficient de mulți turiști care au avut nevoie de asistență medicală în vacanță astfel încât să nu uit niciodată de acest aspect. Știu însă destui cărora nu li se pare importantă încheierea unei polițe de asigurare de călătorie, alții cred că e scump și că durează mult să faci una ori nu știu ce companie să aleagă.

De-a lungul anilor mi-am făcut asigurări la diverse companii, dar de fiecare dată a fost la fel de simplu. Cu câteva click-uri, un card bancar și o sumă modică am plecat liniștit pentru experiențe de neuitat.

Asigurarea medicală de călătorie este și cea mai des utilizată și pe care am achiziționat-o de fiecare dată.

Asigurare pentru bagaje se poate face doar împreună cu asigurarea medicală.
De exemplu, limita maxima de despagubire este de:
- 750 euro/persoana pentru bagaje la Allianz;
- 1.000 euro/persoana pentru bagaje la Gothaer.

Asigurare pentru activități sportive.
Dacă nu ești genul care să meargă în vacanță doar ca să mănânce și să bea la restaurantul hotelului și vrei să faci ceva sport, atunci ia în calcul o astfel de asigurare care, deși e mai scumpă decât cea medicală simplă, ți se potrivește mai bine. Sporturile asigurate sunt cele practicate in regim de agreement în zone autorizate: înot, ski, ski nautic, patinaj, snowboard, călărie, ciclism, excursii montane, scufundări (efectuate asistat), snorkelling, zbor cu balonul cu aer cald și navigația de agreement, etc.

Sunt curios dacă vreodată ați folosit asigurarea de călătorie și cum s-a terminat toată povestea.
rca-ieftin.ro
13. Tarife de la 16,60 lei pe ruta București – Brașov, cu biletul de weekend. - Jan 3, 2020 4:04:00 PM
CFR Călători reamintește clienților săi că pot beneficia de reduceri, în weekend, cuprinse între 15% și 56%, astfel:
Reduceri de weekend pe Valea Prahovei – între 31% şi 56%, astfel:
De vineri până duminică inclusiv, pentru trenurile InterRegio care circulă pe Valea Prahovei, pe rute între Sinaia – Brașov și retur.

Reducerile se aplică numai la tariful de transport integral și la tariful de copil, la vagon clasa a 2-a şi nu se cumulează cu alte discount-uri acordate.

Pentru perioada de weekend, tariful de rezervare a locului este opţional pentru toate tipurile de legitimaţii, dar la cumpărarea online acesta se achită automat.

Biletul de weekend – reduceri 15 – 35%:
Biletul de weekend este o legitimaţie de călătorie care se emite pentru o singură persoană, la acelaşi rang de tren – Regio, Interregio, la clasa 1 sau clasa a 2- a (vagon clasă sau cuşetă) – şi aceeaşi rută, pe distanţe de până la 1000 kilometri. Acest bilet nu dă dreptul la întreruperea călătoriei, iar reducerile nu se cumulează cu alte reduceri.

Nu este obligatorie procurarea tichetului de rezervare a locului la vagoanele de clasa 1 și a 2-a.

Pasagerii pot alege numărul de weekenduri dintr-o lună (2, 3 sau 4) și beneficiază de reduceri, astfel:

– 35% pentru 4 weekenduri;

– 25% pentru 3 weekenduri;

– 15% pentru 2 weekenduri.

Cartea VSD:
Este o legitimaţie de călătorie nominală, valabilă timp de o lună pe distanţe de până la 1000 km, care dă dreptul la efectuarea, în cursul fiecărui sfârşit de săptămână (începând cu ora 00:00 a zilei de vineri şi până la ora 12:00 a zilei de luni – sosire) din perioada de valabilitate, a câte unei călătorii dus-întors pe rute la alegerea călătorului, cu plecare din aceeasi stație de plecare. Călătorul poate alege stații de destinație diferite pentru fiecare week-end în parte. Reducerile aplicate în baza cărții VSD sunt de 50% la trenurile Regio și 35% la cele InterRegio, la clasa 1 și a 2-a.

Cartea VSD poate fi cumpărată de la orice staţie sau agenţie de voiaj CFR Călători din ţară.

Tariful tichetului de rezervare se achită integral, iar Cartea VSD nu dă dreptul la întreruperea călătoriei.

Detalii despre aceste oferte sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic intern- Oferte.

Înainte de călătorie, recomandăm tuturor pasagerilor să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei sau să se adreseze personalului nostru din stații.

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetățeni.

Sursa: CFR Călători
14. 7 lucruri pe care probabil nu le stiai despre viata albinelor. - Dec 15, 2019 4:09:00 PM

Albinele, precum furnicile, sunt insecte cu o viaţă socială complexă, care continuă să surprindă chiar şi oamenii de ştiinţă. Ele sunt esenţiale pentru natură, fiind o forţă invizibilă care polenizează peste 75% din plantele pe care cultivăm. În plus, acestea ne furnizează produsele apicole atât de gustoase şi de importante pentru sănătatea noastră.

În continuare vrem să îţi prezentăm câteva curiozităţi despre albine, în cifre.

Știai că într-un stup sunt aproximativ 60.000 albine?
Într-un stup locuieşte un singur roi, o singură familie de albine. Roiul este alcătuit din trei tipuri de albine: o regină (matca), albinele lucrătoare şi trântorii. Regina sau matca reprezintă mama tuturor albinelor din stup. Într-un stup, aproximativ 90% sunt albine lucrătoare şi 10% trântori.

Știai că matca depune 2.000 de ouă într-o singura zi?
Regina este singura femelă dezvoltată sexual din stup şi munca acesteia este să facă ouă. La o săptămână de la naştere, matca începe să depună câte 1500-2000 de ouă pe zi. Matca este singura albină din stup care este hrănită exclusiv cu lăptişor de matcă.

Lăptişorul de matcă pur este produs de albinele doici şi, datorită compoziţiei sale complexe, are proprietatea extraordinară de a prelungi durata de viață a ființei care se hrănește cu el în mod sistematic şi de a stimula funcţia reproducătoare. Poate, pentru că se hrăneşte doar cu lăptişor de matcă pur, matca trăieşte de cincizeci de ori mai mult decât o albină lucrătoare şi reuşeşte să depună în fiecare zi un număr atât de mare de ouă. Şi în greutate matca este de două-trei ori mai mare decât o albină lucrătoare.

Știai că albinele dintr-un stup vizitează 225.000 flori în fiecare zi?
Într-o singură expeditie, o albină vizitează 50-100 de flori. Albinele adună nectarul florilor într-un buzunar stomacal, iar polenul pe picioarele posterioare. Pentru un gram de nectar, o albină trebuie să facă aproximativ 60 de umpleri şi goliri ale acestui buzunar şi să colinde în jur de 1000 de flori. Si toate astea, doar pentru un gram de nectar… Deși rezultatul muncii unei albine pare nesemnificativ, munca lor însumată poate aduna în stup, într-o singură zi, circa 7 kg de nectar.

Știai că albinele dintr-un stup parcurg 8.000 km pentru 1 kg de miere?
Raza zborului unei albine este de 2-3 kilometri în jurul stupului. În general, o albină parcurge pe perioada vieţii sale aproximativ 800 km. Cauza principală de deces pentru o albină lucrătoare este epuizarea. Muşchii şi aripile albinelor suportă doar un anumit timp de zbor. În momentul atingerii acestui interval de zbor, albina se va afla în incapacitatea de a mai zbura. Poate de aceea albinele au o durată de viaţă de doar 30 de zile.

Știai că albinele se deplasează cu o viteză medie de 24km/h?
Viteza maximă cu care poate zbura o albină este de 70 km/h, în timp ce, atunci când este încărcată cu polen şi nectar viteza acesteia este de doar 20 km/h.

Știai că o albină are 12.000 de bătăi din aripi pe minut?
Albinele pot bate din aripi foarte rapid, 200 de bătăi/secundă, de unde rezultă şi bâzâitul specific. Albinele îşi folosesc aripile nu doar pentru a zbura, ci şi pentru a ventila aerul din stup în zilele călduroase, pentru a crea o temperatură optimă şi pentru a deshidrata nectarul cules şi depozitat în stup. Mierea crudă este produsă din nectarul cules din flori, depozitat în fagure şi deshidratat. Albinele elimină apa din nectar prin bătăi ale aripilor, până când rămâne o umiditate de 17%.

Știai că o albina produce 1/12 dintr-o linguriță de miere?
Albinele lucrătoare culeg nectarul florilor şi îl aduc în stup, unde, printr-un proces foarte complex, acesta se transformă în miere. Mierea stransă vara este folosită ca şi sursă de hrană şi supravieţuire în anotimpul rece, atunci când albinele stau în stup sub formă de ciorchine pentru a încălzi regina şi pe ele însele.

Mierea crudă este un aliment cu gust dulce și parfumat, cu aspect semifluid, vâscos sau cristalizat și culoare specifică, având un conținut mare de zaharuri și substanțe minerale, vitamine, enzime, acizi organici. Culoarea mierii este dată de substanțele colorate care se găsesc în nectarul cules. Culoarea diferă de la incolor până la neagră. La mierea de nectar predomină culoarea galbenă. Mierea strânsă la începutul primăverii are o culoare de un galben viu, până la portocaliu. Cu timpul, mierea își pierde culoarea inițială, de obicei se închide la culoare, iar în timpul cristalizării se deschide.

La final, aş vrea să te întreb ceva: De ce ai citit cu atâta interes aceste curiozităţi despre albine? De ce din câte insecte sunt pe acest pământ albinele sunt cele care ne trezesc cel mai mult interesul şi simpatia? Poate pentru că albinele sunt singurele insecte care ne oferă cu atâta dărnicie produsele pe care le realizează cu multă trudă?

Cu siguranţă acesta este motivul pentru care albinele sunt îndrăgite şi îngrijite de oameni. Dar ştiai că pe lângă mierea crudă, albinele ne furnizează şi alte produse cum sunt: Lăptişorul de matcă pur, polenul crud, păstura şi propolisul? Acestea poartă denumirea generică de produse apicole şi sunt recunoscute şi utilizate în întreaga lume pentru beneficiile lor extraordinare pentru sănătate.
Dacă vrei să afli mai multe informaţii despre produsele apicole şi beneficiile acestora pentru sănătate te invit pe www.apiland.ro.
15. Produse pentru Cadouri de Sarbatori cu preturi pana la 149 lei. - Dec 4, 2019 4:44:00 PM
Tastaturi PC | Accesorii Vehicule Electrice | Acumulatori externi | Aparat pentru indepartarea calusului | Aparate de ras electrice | Aparate de tuns | Aparate de tuns barba | Aparate masaj cu apa | Aspiratoare verticale | Blendere si tocatoare | Boxe Auto | Boxe Portabile cu Bluetooth | Bratari Fitness & Ceasuri Sportive | Cafetiere | Camere Video | Cantare de baie | Cantare de bucatarie | Carduri memorie | Casti - Microfoane | Casti Alergare/Sport - Wireless si cu Fir | Casti bluetooth, airpods si audio | Difuzoare aroma | Dispozitive filtrare apa | Epilatoare | Espressoare | Fierbatoare apa | Genti Laptop | HDD Rack | Hub USB | Mixere | Mouse | Oglinzi machiaj & Pensete | Pentru desert | Periute de dinti electrice | Placi de indreptat parul | Prajitoare Paine | Recipiente pentru calatorie | Rucsacuri Laptop | Seturi pentru manichiura & pedichiura | Smartwatch | Solid-State Drive (SSD) | Supraveghere video | Telefoane mobile | Tensiometre | Umidificatoare | Uscatoare de par

Producatori
A4Tech | Aladdin | Albatros | Alcatel | ANKER | Apacer | Apple | ASUS | Axagon | Babyliss | Braun | Brita | Canyon | Case Logic | Creative | Dell | Dicota | E-BODA | ESPERANZA | Genius | GIGABYTE | Hauser | HP | Huawei | iUni | JVC | Kingmax | Kingston | KitVision | Laica | Manhattan | Marvo | Monster | Natec | OEM | Oral-B | Panasonic | Patriot | Philips | Plantronics | Redragon | Remington | RivaCase | Romoss | Rowenta | Russell Hobbs | Samsung | Samus | Sencor | Silk'n | Taotronics | Targus | Taurus | Tefal | Unold | Xiaomi | XTRIKE ME | Zass | Zokura


Clic aici pentru selectia de cadouri

Durata campaniei: 04 - 24 Decembrie 2019

Important: Anumite produse pot fi cumparate prin credit instant 100% online.
16. Din ianuarie se elimină plata majorată a CAS și CASS pentru salariații part time. - Dec 4, 2019 12:59:00 PM
Este vorba, mai precis, de un Proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care se va aplica de la 1 ianuarie 2020.

Principalul scop al documentului este eliminarea plății majorate a CAS și CASS pentru salariații angajați cu normă parțială sau cu plata în acord. Asta în condițiile în care angajatorii sunt obligați să le achite CAS și CASS la nivelul salariului minim brut, deși aceștia încasează venituri inferioare salariului minim brut.

Plata majorată a CAS și CASS pentru salariații part time și cu plata în acord a fost introdusă începând cu veniturile aferente lunii august 2017. Măsura încă se aplică și în momentul de față, deși a fost des criticată de specialiști și de mediul de afaceri.

Practic, pentru un salariat care câștigă lunar venituri sub nivelul salariului minim brut în vigoare, angajatorul trebuie să-i plătească CAS și CASS ca și cum acesta ar avea venituri egale cu nivelul salarial minim brut.

Totuși, există salariați pentru care nu se aplică regula plății majorate a contribuțiilor de pensii și sănătate. De exemplu, este vorba de cei care au mai multe contracte cu normă parțială (care însumate ating cel puțin nivelul salariului minim brut) sau de elevi și studenți.

Achitarea CAS pentru salariați permite, la îndeplinirea condițiilor legale, solicitarea pensiei pentru pentru limită de vârstă, a pensiei anticipate, a pensiei anticipate parțiale, a pensiei de invaliditate sau a pensiei de urmaș, precum și bilete de tratament balnear, bilete de odihnă sau ajutor de deces.

Achitarea CASS înseamnă, pentru salariați, accesul la pachetul de bază de servicii medicale publice (consultații, spitalizare, tratamente, asistență de urgență, dispozitive medicale sau medicamente compensate etc.).

CAS și CASS sunt două dintre cele trei contribuții sociale obligatorii pe care angajatorii trebuie să le plătească pentru salariații proprii, alături de contribuția asiguratorie pentru muncă. Tabloul contribuțiilor sociale în 2019 poate fi găsit aici.

Atenție! Proiectul de lege NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.
17. Importanța nutriției în managementul bolilor la animalele de companie. - Dec 3, 2019 12:48:00 PM
Starea de bine a animăluțelor noastre de companie este influențată, pe lângă mulți factori de mediu, și de alimentație. Trebuie să alegem cu responsabilitate tipul de hrană și beneficiile acesteia pentru partenerii noștri blănoși. Totul bine și frumos dacă animăluțul nostru nu are probleme de sănătate, dar ce facem în momentul în care descoperim anumite afecțiuni, mai mult sau mai puțin grave?

Bineînțeles că diagnosticul și tratamentul trebuie, fără excepție, pus de medicul veterinar. Acesta, pe lângă tratamentul medicamentos specific, recomandă, de cele mai multe ori, o hrană tip DIETĂ.

Dieta recomandată de medicul veterinar este mai mult decât un regim alimentar, este un adjuvant în tratarea, sau atenuarea, simptomelor cauzate de afecțiuni.

Este importantă DIETA? Răspunsul este, cu siguranță, DA!

Hrana “NORMALĂ” vs. DIETĂ. Care este diferența?

Chiar dacă sunt multe formule de hrană “normală” care au diverse indicații: hipoalergenic, digestive, renal etc., nu trebuie să le confundăm cu DIETELE. Acestea din urmă sunt recomandate exclusiv de medicul veterinar, în funcție de problema de sănătate, sunt echilibrate nutritional, în funcție de afecțiuni, și au un cost mai mare decât hrana obișnuită.
De cele mai multe ori, marile branduri au, pe lângă hrana general, și această linie specializată de hrană, total diferită și cu beneficii net superioare în cazul afecțiunilor. De ce cu un cost mai mare? Deoarece în spatele acestora stau investiții considerabile în cercetare și testare, absolut necesare scoaterii pe piață a unui produs eficient.

Este important să ținem cont de sfatul medicului și să trecem exclusiv pe DIETĂ atunci când ne recomandă? Evident, da!

Așa cum am spus, compoziția nutrițională a dietelor este echilibrată și particularizată special pentru afecțiunea diagnosticată:

AFECȚIUNI RENALE – în acest caz trebuie sa fie reduse nivelurile proteinei, fosforului, calciului, sodiului etc.

AFECȚIUNI HEPATICE – hrana trebuie să fie săracă în proteină, cupru, sodiu etc.

AFECȚIUNI CARDIACE – hrana trebuie să aibă aport de Taurină și Carnitină și să evite sodiul etc.

AFECȚIUNI METABOLICE / DIABET – nivelul zaharurilor trebuie să fie scăzut.

AFECȚIUNI GASTRO-INTESTINALE – în cazul acestora, hrana trebuie să fie cât mai ușor digerabilă, cu nivel redus de grăsimi, hipoalergenică etc.

Exemplele pot continua pentru toate tipurile de diete. Toate aceste cerințe, pe care le ridică fiecare afecțiune în parte, sunt acoperite aproape integral de DIETĂ.

Atenție DIETA NU ține loc de tratament! Aceasta este un ajutor pentru organismul suferind. În funcție de recomandarea medicului, poate fi administrată pentru o perioadă determinată de timp, sau pentru tot timpul vieții. Este obligatoriu să se țină cont de recomandarea medicului.
Si pana vineri, 06 decembrie, ai ..

Recompense pentru caini - pana la 30% reducere

Jucarii pentru caini - pana la 30% reducere

Hrana uscata caini - pana la 40% reducere

Paturi si cosuri - pana la 25% reducere

Recompense pentru pisici - pana la 15% reducere

Hrana pentru pisici - pana la 30% reducere

Jucarii pentru pisici - pana la 25% reducere

Ansambluri de joaca - pana la 25% reducere
18. Cumpara cadouri de cel putin 300 lei si obtii un cupon de 100 lei .. - Dec 2, 2019 8:10:00 PM
ce poate fi folosit pana la 31 ianuarie 2020.


PENTRU FEMEI

Lenjerie intima

Pentru momentele romantice

Imbracaminte sport

Lenjerie de noapte

Piese moderne

Pentru fete

Bestsellers

PENTRU BARBATI

Lenjerie intima

Imbracaminte sport

Lenjerie de noapte

Pentru baieti

BestsellersPENTRU ACASA


Accesorii


Bestsellers
intrucat la Astratex te pregatesti de Craciun fara stres:
➤ Schimb gratuit de produse

➤ Schimb si returnare pana la 31.01.2020

➤ Livrare garantata pana de Craciun

Regulile detaliate pentru folosirea cuponului le gasesti aici.
19. Noua gama Wella Color Motion+ in exclusivitate aici. - Nov 30, 2019 5:53:00 PM
Acum nu mai este nevoie să alegi între protecția culorii și rezistența părului. Cu produsele de îngrijire Wella Color Motion+ pentru păr vopsit, soluțiile sunt acum la îndemâna ta.

esteto.ro
Noile produse de îngrijire Wella, Color Motion+, îmbunătățesc calitatea părului vopsit în trei moduri:
• prin asigurarea unei protecții a culorii de până la 8 săptămâni
• prin oferirea unei străluciri vibrante
• prin întărirea structurii firului de păr

Produsele Wella Color Motion+ reunesc cele mai performante ingrediente de îngrijire:
• Tehnologia de protecție împotriva radicalilor liberi: metalele sunt încapsulate și reduc formarea radicalilor liberi, responsabili de mătuirea culorii.
• Luciu intens la suprafața firului de păr: cuticula este netezită pentru a intensifica strălucirea părului și pentru a obține mai multă manevrabilitate.


COLOR MOTION+ Șampon pentru protecția culorii
Ajută la sigilarea culorii, păstrând în același timp netezimea și strălucirea părului. Șamponul Wella conține Anti-Oxidanți pentru o protecție sporită a părului împotriva radicalilor liberi. Consistența clară, cu spumă luxoasă lasă părul neted, cu o strălucire vibrantă.

COLOR MOTION+ Balsam pentru protecția culorii
Tratament hrănitor pentru păr colorat, pentru utilizare frecventă. Ajută la uniformizarea suprafeței părului, pentru o reflexie luminoasă și uniformă a culorii. Aplicați o cantitate mică pe părul umed, proaspăt spălat, distribuind produsul uniform. Clătiți foarte bine.

COLOR MOTION+ Mască intensă pentru protecția culorii
Restructurează părul colorat. Oferă părului strălucire și manevrabilitate de durată. Folosiți o cantitate foarte mică. Aplicați numai pe zone sensibilizate (lungimi și vârfuri). Agenții de legătură WellaPlex ajută la reconstruirea legăturilor din interiorul firului de păr. Pentru un păr mai puternic și mai ușor de manevrat. Oferă netezime și luciu, pentru o reflexie excelentă a culorii. Aplicați o cantitate mică pe părul umed, proaspăt spălat, distribuind produsul uniform. Lăsați să acționeze 5 minute. Clătiți foarte bine.

COLOR MOTION+ Tratament pentru scalp sensibil
Loțiune pentru protecția scalpului, înainte de serviciul de colorare. Deși produsele moderne de colorare a părului sunt delicate cu scalpul, există totuși un număr foarte mic de cliente ce suferă de disconfort la nivelul scalpului în timpul procesului de colorare. Această loțiune pentru protecția scalpului este tratamentul perfect pentru acest tip de cliente. Aplicați o cantitate mică pe scalp. Uscați ușor cu un uscător. Folosiți un nivel scăzut de căldură la nivelul scalpului. Nu clătiți. Continuați aplicarea culorii ca de obicei.

COLOR MOTION+ Tratament pentru păr sensibilizat
Tratament pentru păr, înainte de colorare. Îmbunătățește structura suprafeței firului de păr Adesea, părul nu are o porozitate uniformă, ceea ce poate duce la rezultate neuniforme ale culorii finale. Pre-Color Treatment îmbunătățește structura și intensifică strălucirea părului și îl pregătește pentru rezultate uniforme de culoare. Perfect pentru părul poros. Pulverizați pe părul uscat, în special pe porțiunile poroase, până când părul este saturat. Uscați complet părul și aplicați culoarea ca de obicei.

COLOR MOTION+ Tratament pentru fixarea culorii
Întărește structura părului în timp ce îmbunătățește retenția moleculelor de culoare. Funcționează în doar 30 de secunde. Optimizează Ph-ul părului după colorare. Aplicați pe părul umed, proaspăt spălat și distribuți uniform. Clătiți foarte bine.

Comanda online produsele Wella Professionals Color Motion +
20. Aplicația Dahna pentru dietă și stil de viață sănătos, GRATUITĂ din 20 Noiembrie. - Nov 22, 2019 4:34:00 PM
Dahna este cea mai nouă platformă integrată, creată cu expertiza cardiologilor, pentru dieta și stilul de viață sănătos și întrunește caracteristicile esențiale ale unei aplicații ideale pentru adoptarea rapidă a unui comportament alimentar sănătos.

1. Este construită cu respectarea recomandarilor experților în cardiologie si ale Societăților internaționale de prestigiu (European Society of Cardiology, European Association of Preventive Cardiology, American Coolege of Cardiology, American Heart Association);

2. Are la bază profilul metabolic al utilizatorului;

3. Oferă direct meniuri preformate din cele peste 200 de rețete simple și rapide incluse în aplicație;

4. Economisește la maxim timpul dedicat intregului proces de alimentatie de la alegerea meniurilor pana la modul de preparare;

5. Configurează automat lista ingredientelor, lista de cumparaturi și a cantităților necesare realizării meniurilor;

6. Protejează bugetul utilizatorului de cheltuieli inutile si stimuleaza economisirea.

7. Este foarte prietenoasă, funcțională pentru nevăzători.

8. Conține și modul de activitate fizică.

Aplicația DAHNA este integral creată și susținută financiar de CARDIOSCIENCE srl, dezvoltata de compania RiseApp si designul creat de firma SCREEN NATIVE. CARDIOSCIENCE a fost lansată în Februarie 2018 având drept obiectiv educația medicală continuă în domeniul prevenirii și combaterii bolilor cardiovasculare. Aceste boli reprezintă principala problemă de sănătate peste tot în lume, inclusiv în România. Aproximativ 60% dintre decesele anuale din România sunt datorate bolilor cardiovasculare. Cauza principală a acestei situații o reprezintă lipsa programelor educative în prevenirea și combaterea factorilor majori de risc pentru bolile cardiovasculare (fumatul, hipertensiunea arterială, sedentarismul și hipercolesterolemia). În aceste condiții fondarea, de către noi, a CARDIOSCIENCE a fost consecința firească a conștientizării acestei situații dramatice în care se află starea de sănătate a populației României. Pentru CARDIOSCIENCE, Dahna nu este doar o simplă aplicație, ci mai degrabă o încercare de a schimba mentalități și a transforma obiceiuri alimentare care nu ne sunt benefice, în unele care să ne ajute să fim mai sănătoși și mai prezenți în propriile vieți. Aplicația se adresează tuturor celor care vor o astfel de schimbare și ne dorim ca ea să ajungă la cât mai mulți oameni.

Noutăți

1) Pentru ca activitatea fizică, alături de o alimentație corectă, nu trebuie să lipsească dintr-un stil de viață sănătos. Dahna, împreună cu antrenoarea de fitness Diana Stejereanu, invită utilizatorii la mișcare; în zona de profil metabolic se gaseste butonul „Pornește activitatea”, se selectează nivelul de activitate și se vizualizeaza videoclipuri cu antrenoarea de fitness Diana Stejăreanu activitate ce poate fi facuta in timp real cu antrenorul.

2) Dahna este funcțională și pentru nevăzători! A fost prezentată Asociației de Nevăzători din Romania și testată impreuna cu aceștia, se va publica și un articol pe aceasta temă;

3) Începand cu data de 20 Noiembrie cea mai noua platformă integrată, creată cu expertiza cardiologilor, pentru dieta și stilul de viață sănătos poate fi acum descarcată și gratuit!

Update la https://ditoatepentrutotzi.blogspot.com/2019/09/dahna-o-aplicatie-ro-care-te-invata-cum.html
21. Daca as avea din nou 20 si de ani… - Nov 7, 2019 4:57:00 PM
M-am gandit zilele acestea care sunt cele mai importante lectii de viata pe care mi le-as spune daca m-as intalni eu cu mine, cea care am fost la 20 de ani. Le-am scris si ti le impartasesc si tie, poate iti sunt de folos in calatoria ta prin aceasta minunata aventura numita VIATA.

Nu te lasa influentat de nimeni si nici nu te stradui sa castigi aprobarea celor din jur cu pretul renuntarii la autenticitatea ta.
Oamenii care sunt astazi langa tine, nu neaparat vor fi langa tine si in viitor. Nu-ti face planuri de viitor cu ei si nu-ti investi toate resursele in ei, in detrimentul tau. Oamenii intra si ies din viata ta, singura relatie “pentru totdeauna” este cea cu tine insuti.

O experienta, de orice fel, este un prilej de a invata. Nu regreta nimic din ce ai facut, ci eventual oportunitatile care ti s-au deschis si le-ai refuzat - din teama de schimbare sau de a-ti pierde confortul. Daca ai gresit, fii fericit ca ai avut oportunitatea sa inveti o lectie pretioasa. Expune-te mereu la tot felul de stimuli si invata. Omul isi gaseste calea si dobandeste intelepciune prin incercare-reusita sau incercare-eroare.

Cea mai importanta investitie este cea in tine insuti, in dezvoltarea ta profesionala si personala. Investitiile pe care le faci in altii sau in exteriorul tau sunt cu un grad ridicat de risc. Ai in vedere mereu faptul ca poate va trebui sa o iei de la inceput si te vei putea baza doar pe ceea ce este in interiorul tau.

Nimeni nu stie mai bine decat tine cum arata fericirea pentru tine. Nu urma retete, nu ii copia pe altii, ci asculta-ti mereu vocea interioara. Chiar daca esti singur intr-o multime care gandeste altfel, urmeaza-ti chemarea interioara.

Fii independent si cauta intotdeauna sa te bazezi pe fortele tale proprii. Dependenta te va predispune la compromisuri, la sacrificii inutile si te va indeparta de tine insuti. Dependenta te face sa iti pierzi demnitatea si verticalitatea.

Controleaza-ti mintea si emotiile. Toate emotiile, reactiile, atitudinile, alegerile si comportamentele tale sunt dictate de mintea ta. Mintea ta trebuie sa fie prietenul tau cel mai bun si un aliat de nadejde in fata incercarilor vietii.

Asculta-ti intuitia / instinctele. Ele iti vor spune intotdeauna ce decizie sa iei.

Cand constati ca nu esti fericit, indiferent de implicatii, spune "stop" si ia-o pe o alta cale. Vei vedea ca atunci cand spui stop suferintei, ti se deschid alte usi care te duc acolo unde te cheama sufletul tau.

Nu-ti face planuri pe termen lung pe baza emotiilor de moment. Singura constanta in Univers este schimbarea, iar emotiile au caracterul de a fi temporare.

Traseaza-ti limite si granite clare in interactiunile cu cei din jur si nu le permite oamenilor sa se foloseasca de tine. Asa ca tine, toti oamenii isi urmeaza interesul lor propriu si este normal sa fie asa. Insa, atunci cand observi ca investitiile tale sunt luate ca fiind “normale”, dar reciproca nu este valabila, opreste-te din a mai da. Nu accepta relatiile toxice sau disfunctionale in viata ta pentru ca ele nu aduc nimic bun, ci doar suferinta psihica si boala fizica.

Nu ai de ce sa accepti interactiuni cu oamenii care te trateaza cu lipsa de respect. Nu ai de ce sa stai in relatii de cuplu, de familie, de prietenie etc., daca ele iti fac rau. Cand observi ca un om te tradeaza, te minte, te trage in jos, te barfeste, abuzeaza de tine s.a.m.d. nu-i mai acorda alta sansa. Acel om iti arata cum este el, iar daca tu il accepti in continuare in viata ta inseamna ca te tradezi pe tine si il inviti sa se poarte la fel cu tine si in continuare.

Oamenii nu se schimba fundamental daca nu au o motivatie proprie. Nimic din ceea ce faci tu nu-i face sa se schimbe, daca ei nu sunt dornici sau pregatiti pentru asta.

Indragostirea si iubirea nu sunt suficiente. Compatibilitatea la nivel de valori si credinte, comunicarea, prietenia, respectul si admiratia reciproce sunt bazele unei relatii sanatoase. Nu neaparat poti sa ai o relatie pe termen lung cu o persoana care te face sa simti fluturi in stomac. Ceea ce ramane dupa ce fluturii zboara este ceea ce conteaza.

Contrar credintei populare care iti spune: “cariera nu-ti tine de cald, ci familia face asta”, tu cauta sa devii o persoana de succes, autonoma si independenta. Cand esti un om puternic, atragi langa tine persoane ca tine. Cand renunti la tine si iti investesti totul in altii (“familie”) te poti trezi la un moment dat ca traiesti in compromis, dependenta sau ca “familia” te paraseste pentru ca are alte obiective sau alt drum. Bazeaza-te pe tine intotdeauna.

Nu te stradui sa gravitezi in jurul altora, sa le faci pe plac, ci pune-te pe tine in centrul existentei tale si devino un om cu o adevarata valoare intrinseca. Succesul tau ii va atrage pe altii ca un magnet in jurul tau, iar apoi tu esti cel care ii selecteaza pe cei pe care isi doreste sa ii pastreze.

Cand vezi ca un om se comporta altfel decat vorbeste, cand exista discrepante si sincope intre ceea ce spune si face, crede intotdeauna ceea ce vezi, nu ceea ce auzi. Oamenii poarta masti, dar ele cad uneori si ne dezvaluie adevarata fata, iar aceasta fata este adevaratul lor eu.

Nu astepta ca altii sa te invete ceva. Pe cat posibil, fii autodidact si cauta sa te depasesti si sa te perfectionezi neincetat. Fii un bun profesionist orice ai face, da mereu tot ce ai mai bun si rasplata va veni cu siguranta.

Ai grija de tine, de corpul tau si de sanatatea ta. Asta nu inseamna sa devii obsedat de diete sau de tot felul de reguli, ci sa aplici masura si echilibrul in toate. Bucura-te de tot ceea poti la nivel de simturi, insa cu masura si cumpatare.

Viata ta nu este “batuta in cuie”. Cand simti ca nu mai vrei sa continui pe un anumit drum, opreste-te si cauta o alta cale. Poti sa iti schimbi jobul, meseria, tara in care traiesti de cate ori iti doresti asta.

Niciodata, sub nicio forma, nu accepta compromisurile sau sacrificiile. Singurele sacrificii bune pentru tine sunt cele care vizeaza atingerea unor obiective marete. De exemplu, sacrifici distractiile de moment pentru ca iti doresti sa investesti tot timpul tau in evolutia ta profesionala sau personala. Dar compromisurile prin care renunti la tine in favoarea altora si a capriciilor lor, te indeparteaza de tine si de bucuria de a trai.

Fa bine celor din jur, fara sa te astepti la nimic in schimb. Insa fa asta doar atunci cand iti permiti. Ofera din preaplinul tau si urmareste mereu ca tu sa fii “plin” inainte de a le oferi altora. Astfel eviti capcana relatiilor de tip dependent - codependent.
Un om care te iubeste, te accepta asa cum esti. Nu-ti cere sa te schimbi sau sa fii altfel doar ca sa-i hranesti nevoile, dorintele si asteptarile egoiste. La fel si tu, cand iubesti cu adevarat, accepti. Nu pentru ca faci compromisuri, ci pentru ca nu te deranjeaza nimic la celalalt. Asta inseamna compatibilitate si asta sa cauti mereu in relatia ta de cuplu. Cand vrei ca celalalt sa se schimbe pentru a-l putea accepta, nu il iubesti, ci iti manifesti dorinta de control, posesivitatea si nevoia de a-ti hrani orgoliul.

Nu-ti fie teama de solitudine. Ba chiar cauta sa ramai singur din cand in cand, chiar si cateva minute pe zi. Asa vei ramane mereu in contact cu tine, vei sti cine esti si ce sa faci in continuare. Zgomotele, agitatia si compania altora te pot indeparta de tine insuti si de drumul tau.

Citeste din intelepciunea marilor minti ale omenirii, ia de la ei ideile cu care rezonezi si imbunatateste-ti gandirea in permanenta. Claritatea mintii, intelepciunea si ratiunea te vor sustine intotdeauna sa iei cele mai bune decizii pentru prezentul si viitorul tau.

Singurul tau scop pe lumea asta este sa iti cauti fericirea, asa ca fa totul pentru a o obtine. Uneori este necesar sa o construiesti, iar alteori trebuie sa inlaturi barierele din calea ei - adica sa renunti la tot ceea ce te face nefericit.

Distreaza-te, calatoreste cat mai mult, danseaza, relaxeaza-te. Natura, cu tot ce are ea sa iti ofere, este si va fi cel mai bun prieten al tau.

In 20 de ani am invatat toate aceste lectii si sunt foarte curioasa ce invataminte imi voi insusi in urmatorii 20.

Ursula Sandner
22. Curs gratuit WiseUp: Introduction to corporate innovation. - Oct 26, 2019 3:10:00 PM
Astăzi, corporațiile operează într-un mediu volatil, care le determină să facă eforturi continue pentru a-și menține poziția în piață și pentru a crește de la un an la altul. De aceea, pentru multe dintre aceste companii, inovația a devenit una dintre preocupările centrale. Tehnicile de a dezvolta produse și servicii inovatoare produc rezultate remarcabile, însă nu toate companiile au bugete pentru a investi în training-uri specializate, care să ajute angajații să asimileze aceste tehnici.

Astfel, cea mai mare problemă existentă este diferența dintre ce poate fi făcut cu tactici de inovație și ce știu oamenii din companii să facă în mod concret. Calea de la concept la practică este uneori dificilă în lipsa unor repere puternice. De aceea e nevoie de un limbaj comun care să aducă inovația din planul conceptual în cel practic, accesibil.

Pentru a pune bazele acestui vocabular comun și acestor repere atât de necesare, echipa WiseUp a lansat un curs gratuit numit Introduction to corporate innovation.

Cursul este dedicat angajaților din companiile mari și tuturor specialiștilor care vor să înțeleagă și să aplice tactici de inovație în munca lor de zi cu zi, fie că e vorba de product management, marketing sau customer service. 
Cursul cuprinde 11 lecții gratuite, pe care oricine le poate accesa dacă se înscrie cu adresa de email pe site-ul dedicat cursului. O dată la trei zile, fiecare cursant va primi o nouă lecție pe email, pe care o va putea parcurge în ritmul propriu.

Cursul include și template-uri și exemple validate prin practica echipei WiseUp, ai cărei membri au lucrat atât în corporații (SAP, Vodafone, IBM, Enea, Microsoft), cât și cu startup-uri (mentoring, acceleratoare, programe de investiție etc.), fapt ce le-a permis să facă transfer de know-how și practici dintr-o zona într-alta. Participanții vor găsi și o serie de resurse atent selectate (articole, cărți, videoclipuri) cu ajutorul cărora își pot continua dezvoltarea profesională.

WiseUp a aplicat cu succes practicile prezentate în curs lucrând cu clienți precum Deloitte, ING, BRD, Deutsche Bank, Porsche și Microsoft.

Subiectele cuprinse în curs includ:
Cum să gasesti și să creezi oportunități pentru a inovaCum să învingi rezistența la schimbare Tactici de startup care pot accelera inovația în corporațiiCum să transformi know-how-ul companiei în produse și servicii inovatoareCum să validezi fezabilitatea ideilor de business rapid și cu resurse minimeCei 3 oameni cheie de care ai nevoie pentru a crea și susține un program de inovație și multe altele. “Corporațiile inovează la scară largă, dezvoltând și distribuind produse și servicii inovatoare către publicul larg.

Într-o companie mare, o mare parte din provocare e deja rezolvată: există resurse, o bază de clienți, specialiști bine pregătiți, procese definite și o infrastructură care funcționează. De aceea corporațiile pot împrumuta din tehnicile validate deja de către mii de startup-uri pentru a le folosi să-și îmbunătățească propriul mod de lucru și pentru a crește indicatorii esențiali de business într-o piață extrem de competitivă.

Partea dificilă este adaptarea acestor tehnici și a know-how-ului despre inovație ca acestea să funcționeze într-o companie mare și complexă. Acest lucru presupune integrarea cu procesele interne, brandul companiei, limitările legale și organizarea internă. În cursul Introduction to corporate innovation abordăm aceste subiecte în mod practic și arătăm cum funcționează procesul în contexte reale.

Am inclus în cele 11 lecții gratuite cele mai valoroase experiențe adunate în peste 15 ani de lucru cu organizațiile mari și cu startup-uri din toată lumea. Acesta e modul nostru de a investi în dezvoltarea comunității de business și în propagarea tehnicilor de inovație care funcționează cu adevărat.”

George Dită, co-fondator și CEO WiseUp

Sursa: Portal HR
23. Esti sigura ca porti sutienul potrivit? - Oct 24, 2019 11:23:00 AM
Patru pasi simpli si un metru de croitorie te vor conduce catre sutienul perfect.
1. Tipul tau de silueta:InaltimeVarsta
SUBTIRESTANDARDPLINUTAROTUNDA


2. Cum sunt sanii tai?

FERMIPLINIMOI
Pozitia sanilor
APROPIATIDISTANTATI

3. Care sunt masuratorile tale?Peste saniSub saniIn talie
4. Rezultat
De exemplu, pentru  marimea 90/A, tipurile de sutien recomandate sunt:intaritsemi-intaritneintaritpush-upbardot
Gaseste modele pentru mine!
Intarit (210)Semi-intarit (98)Neintarit (281)Push-Up (127)Bardot (26)Bralette (39)Fara balene (39)Sport (68)Alaptare (44)Special (23)Colectia Young Style (130)Colectia Premium (36)Convinge-ma de rezultat!

Detalii despre fiecare optiune in parte sunt redate in poze si text la fiecare pas.
Concret, stii care este marimea ta corecta la sutien? Verifica acum!


astratex.ro
24. Alege împrumutul Provident şi intră în marea promoţie! - Oct 22, 2019 12:11:00 PM

Cum ar fi să câştigi salariul mediu pe un an?
Ia orice împrumut rapid Provident pana în 29 octombrie 2019 şi intri automat în tragerea la sorţi.

Poţi câştiga unul dintre premiile campaniei:
Salariul mediu pe un an2.000 de lei pe ziCondiţiile minime de acordare a unui împrumut Provident:
✔ persoană cu cetăţenie română care a împlinit vârsta de 18 ani;
✔ venit fix minim de 300 de lei/lună dovedibil;
✔ adresa de domiciliu/reşedinţa să fie pe teritoriul României;
✔ un număr de telefon valabil.

Mai multe detalii vei găsi în pagina dedicată acestei campanii.

Provident este una dintre cele mai cunoscute institutii financiare nebancare (IFN) din Romania.

Provident acor­da credite de con­sum pe termen scurt la dobanzi semni­fi­ca­tiv mai mari decat ale bancilor, in conditiile in care se adreseaza unei categorii de clienti care nu pot lua credite de la banci din cauza riscului mare.
25. Rovinieta: amplasarea celor 93 de camere video. - Oct 21, 2019 9:17:00 AM

Șoferii fara rovinietă pot fi surprinși de cele 93 de camere utilizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și amplasate pe mai multe drumuri naționale.

Rovinieta este acea taxă de drum cu ajutorul căruia șoferii obțin dreptul de a circula cu un vehicul in rețeaua națională de drumuri din România, stabilită prin Ordonanța Guvernului nr. 15/2002.
Persoanele surprinse de autorități circulând fără rovinietă pot fi sancționate cu amenzi de până la 4.500 de lei.

Fapta de a circula cu o mașină ce nu are o rovinietă validă se prescrie în patru luni de la săvârșire.

Pentru a verifica valabilitatea rovinietei, CNAIR pune la dispoziția șoferilor un instrument de căutare online fiind disponibil AICI.
Rovinieta poate fi cumparata de AICI.
În afară de camerele video fixe, CNAIR mai utilizează și 14 camere video mobile, distribuite pe întreg teritoriul național. Acestea sunt amplasate “pe drumurile pe care nu sunt amplasate sistemele de camere video fixe, pe sectoarele de drumuri naţionale ce pot constitui rute ocolitoare ale punctelor fixe de control sau pe drumurile pe care se înregistrează valori mai reduse ale traficului rutier, fără a exista o procedură prestabilită de amplasare (în funcţie de zonă/drum/interval de timp)”.
Mai mult, controlul existenței și a perioadei de valabilitate a rovinietei poate fi efectuat și de către personalul împuternicit al Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi al CNAIR (în puncte de trecere a frontierei).

Amplasarea celor 93 de puncte fixe pentru controlul rovinietei este disponibilă aici:Lista amplasare camere video fixe.