Blogs Home » Fapt divers » Diverse » Di toate pentru totzi

Di toate pentru totzi

Un blog cu info utile pentru mine. Chiar si pentru tine.

Articole Blog

01. Școala de Vară Twinkle Star s-a mutat online. - Jun 22, 2020 2:02:00 PM
Școala de Vară Twinkle Star este un proiect educațional dezvoltat și perfecționat pe parcursul a 11 ani de către Twinkle Star Exam Centre, desemnat recent “Cel mai Bun Centru de Pregătire Cambridge Step-by-Step din România” și “Gold Preparation Centre” de către Departamentul Cambridge Assessment English din cadrul Universității Cambridge din Marea Britanie.

Din cauza pandemiei, cursurile oferite de Twinkle Star se desfășoară online, în timp real (live) și sunt accesibile de oriunde din țară și din străinătate.

Cursurile sunt concepute în așa fel încât învățarea și consolidarea cunoștințelor de limbă engleză și germană se fac prin metode distractive, relaxante, potrivite pentru perioada vacanței. Profesorii experimentați ai Școlii de Vară pun accentul pe jocuri, interactivitate, dezvoltare personală, creativitate, creșterea stimei de sine a copiilor, folosirea diferitelor tipuri de artă, dialog și feedback constructiv si metoda “blended learning” care ofera mai multă autonomie copiilor. Atmosfera de învățare este sigură, relaxată, entuziastă, iar activitățile sunt adaptate nevoilor vârstei fiecărei grupe de cursanți.

Părinții care caută o soluție sigură pentru ca vacanța copiilor să fie mai frumoasă și plină de activități educative și distractive îi pot înscrie la unul dintre nivelurile Școlii de Vară Twinkle Star.
Învățarea nu trebuie să fie în antiteză cu distracția, tocmai de aceea echipa a pregătit pentru cei care doresc să se înscrie o scurtă incursiune către orele online, sub numele de Săptămâna #connect, în perioada 22 - 26 iunie. Astfel, au un preview asupra modului în care pot învăța alături de cel mai bun centru de pregătire Cambridge din România. După aceste ore, părinții conștientizează că vacanța de vară este un moment prielnic de a continua activătățile de învățare a unei limbi străine, și mai mult, copii nu se simt constrânși ci își doresc acest cadru informal de învățare tocmai pentru că le oferă satisfacții.

Cele 2 ore petrecute zilnic în fața calculatorului în contextul actual devin o modalitate sigură de învățare, pregătire și monitorizare a progresului. Modulele se desfășoară pe durata a 2 săptămâni, cu maxim 15 cursanți, pentru a putea oferi atenția cuvenită fiecărui cursant.

Trainerii au adaptat programele de vară tocmai pentru a oferi o interacțiune autentică între cursanți prin jocuri de rol, săli virtuale de lucru în echipă, completarea task-urilor în timp real și cu feedback imediat în cadrul cursurilor live. Pe lângă cunoștintele lingvistice tinerii vor dobândi încredere, mai multă autonomie și vor învăța să își gestioneze nu numai emoțiile cât și timpul de lucru. Experiența Școlii de Vară contribuie la autodepășire, cu impact vizibil asupra rezultatului obținut ulterior la examenele Cambridge“, a declarat Ruxandra Rață – Bucevschi, fondator și manager general Twinkle Star Exam Centre.

Înscrierea la una dintre lecțiile live gratuite ale Școlii de Vară care se desfășoară în Săptămâna #connect (22 - 26 iunie) se realizează prin completarea unui formular, dând un clic pe poza de mai jos.

Din momentul lansării programului destinat verii 2020, aproximativ 300 de copii și adolescenți s-au înscris deja la unul dintre nivelurile adecvate vârstei lor:
Engleză: Tiny Stars (4 – 6 ani), Little Stars (6 – 8 ani), Let’s Play (9 – 11 ani), Young Stars (12 – 14 ani), Essential English (11 – 16 ani) și Shine! (14 – 18 ani).Germană: Pentru începători (11 – 14 ani), Germană nivel A1 (11 – 16 ani) sau Germană nivel A2 (11 – 18 ani).Înscrierea și detalii despre Școala de Vară (lecțiile online cu plată) se realizează AICI.
În cazul unora dintre sesiunile de cursuri, locurile sunt ocupate aproape integral.
În această perioadă, cei care doresc să se înscrie la Scoala de Vara Twinkle Star beneficiază de promoția “Last Call” - la plata până pe 30 iunie cursanții beneficiază de reduceri între 6,5% și 20%, funcție de tipul de curs ales.
În plus, tuturor celor care vor să participe la cursurile Twinkle Star Exam Centre care vor începe din toamnă li se oferă o reducere suplimentară de 15% la plata anticipată până pe 30 iunie 2020.
IMPORTANT

Twinkle Star este cel mai mare centru de pregătire pentru Examene Cambridge din România, cu peste 5.000 de cursanți în Iași, Botoșani și Piatra Neamț iar prin cursurile online de engleză și germană sunt acum la dispoziția cursanților din toată țara.

Centrul are o experiență de 11 ani în pregătirea candidaților, fiind acreditat “Cel mai bun centru de pregătire Cambridge Step-by-Step din România” și “Gold Preparation Centre” de către Cambridge Assessment English ‒ departamentul de examene din cadrul Universității Cambridge din Marea Britanie.

Pe lângă cursurile de pregătire, centrul Twinkle Star este unul dintre cele 9 centre din România autorizate să susțină și examene Cambridge.

De asemenea, este primul și singurul centru acreditat pentru formarea profesorilor de limbă engleză care doresc să obțină CELT-P și CELT-S (Certificate in English Language Teaching Primary & Secondary).

Au păstrat costurile la nivelul de anul trecut, din dorința de a oferi posibilitatea fiecărui copil de a învăța limba engleză și limba germană. Diferența de costuri este de minim 30% față de competitori, în avantajul părinților. Mai mult de atât, aceștia au un discount suplimentar de 15% la plata anticipată pentru anul școlar următor- până în data de 30 iunie, care se cumulează cu reducerile de familie. Majoritatea părinților alege totuși varianta celor 10 rate lunare.

În urma cursurilor de engleză desfășurate pe o durata între 9 și 18 luni de zile se obține un certificat lingvistic international Cambridge, valabil pe viață, care poate fi util atât pentru echivalarea probelor lingvistice la admiterea în liceu sau la examenul de Bacalaureat, cât și pentru admiterea la o universitate din țară sau străinătate sau pentru oportunități de muncă în țară și în străinătate.

Majoritatea cursanților Twinkle Star optează pentru o colaborare de lungă durată care se poate extinde până la 9 ani de zile, trecerea de la un nivel la altul asigurându-le rezultate excepționale, ceea ce a dus la obținerea de către Twinkle Star a distincției “Cel mai Bun Centru de Pregătire Cambridge Step-by-Step din România”.

Rata de promovabilitate a cursanților Twinkle Star la examenele Cambridge trece anual peste 99%. De-a lungul anilor peste 6.500 de cursanți au obținut cu succes certificatele Cambridge datorită pregătirii intensive alături de profesorii experimentați ai centrului.

„În 2018, Cambridge Assessment English a lansat în premieră în România concursul Preparation Centre Awards pentru a recompensa cele mai bune centre de pregătire pentru examene. S-au acordat trei premii pentru trei categorii: Abordare Pas-cu-Pas (Step-by-Step), Metodă de pregătire și Centru nou. Dintre cele 75 de instituții din cursa pentru cea de-a treia ediție din România, cea de anul acesta, Twinkle Star din Iași a fost desemnat cel mai bun centru de pregătire la categoria “Abordare Pas-cu-Pas”. Acest premiu certifică faptul că centrul de pregătire câștigător este o instituție care urmează sistemul de pregătire progresivă și oferă examene Cambridge English pentru toate nivelurile de învățare, însă nu numai. Acest premiu este o reflecție a calității oferite de-a lungul anilor”, a precizat Adina Mihaela Fit, Marketing Support Manager Cambridge Assessment English pentru România și Republica Moldova.

twinklestar.ro
02. Automatizarea clientilor. Cum sa creezi o companie pe baza de abonament in orice domeniu. - Apr 7, 2020 5:56:00 PM
Salut, sunt POLY!
Am fost pusă în slujba ta pentru
 a-ți dărui: discounturi și alte facilități
pe site-ul nostru. Click AICI!Automatizarea clienților / The Automatic Customer de John Warrillow se adresează antreprenorilor și celor care doresc să se alăture acestei bresle, venind cu o idee de afaceri mai puțin exploatată în rândul antreprenorilor de la noi din țară. Warrillow te ghidează prin intermediul cărții de față cum să aplici modelul de afacere bazată pe abonament în propria ta firmă, plecând de la exemplul companiei WhatsApp care a fost achiziționată de Facebook contra sumei record de 19 miliarde de dolari, devenind astfel cea mai scumpă achiziție a unui start-up din domeniul internetului din toate timpurile.

Autorul cărții, John Warrillow este antreprenor, orator și editorialist al revistei americane de business Inc. Până a scrie acest volum, Warrillow testase deja pe cont propriu profitabilitatea companiilor care se bazează pe încasările provenite din abonamente, implementând un sistem de automatizare a clienților, în cadrul Sellability.com și Warrillow & Co., companii pe care el însuși le-a fondat. John Warrillow este de asemenea autorul volumului Built to Sell: Creating a Business That Can Thrive Without You / Clădită pentru a fi vândută: Cum să creezi o afacere care poate prospera fără tine, o carte în care autorul vorbește despre cum poți transforma o firmă care are succes în una care poate fi vândută. Cartea a fost recunoscută de revistele Fortune și Inc Magazine drept una dintre cele mai bune cărți de business din 2011.

Automatizarea clienților este structurată în trei părți, după cum urmează:

PARTEA I: Abonații sunt mai buni decât clienții

„E cel mai bun model de afacere (n.r: afacerea pe bază de abonament) din lume… îți oferă o predictibilitate grozavă pentru a planifica, ceea ce te ajută pe tine ca antreprenor, să dormi noaptea.” – Mike McDerment

Această secțiune dezvăluie istoria sistemului economic pe bază de abonament, explică cum mari companii precum Apple sau Amazon au adoptat modelul pe bază de abonament și ce impact au afacerile pe bază de abonament asupra afacerilor fizice. Warrillow oferă tot aici opt motive pentru a adopta modelul bazat pe abonament în afacerea ta, indiferent de mărimea business-ului tău.

Amazon Prime – Clienții Amazon care plătesc contravaloarea acestui abonament, al cărui cost este de 99 de dolari pe an, primesc în schimb streaming gratuit la mii de filme și seriale TV și transport gratuit + expedierea în maximum două zile a majorității cumpărăturilor efectuate.

Pornind de la modelul acestui abonament și ținând cont de profitabilitatea lui, Amazon a introdus ulterior și alte tipuri de abonamente pentru serviciile lui, precum: AmazonFresh, Subscribe&Save sau Amazon Web Services.

Joint Venture este abonamentul lansat de Apple pentru clienții fideli, care îi aduce companiei anual un plus de 100 de milioane de dolari.

Asemenea companiilor Amazon și Apple procedează și alte companii mari precum: Spotify, Time Warner Cable, Target, Microsoft și Google care adaugă afacerii lor inițiale o afacere pe bază de abonament pentru a-și crea astfel o sursă de venit constant, pentru a-și extinde relațiile cu clienții pe care îi au deja și pentru a înțelege ce vor aceștia.

De ce să adopt acest model?

Autorul este foarte convins că modelul de afacere bazat pe abonament este unul care poate fi câștigător pentru oricine din următoarele motive:

• Crește valoarea companiei tale – chiar și companiile mici ajung să valoreze mai mult pe baza încasărilor din abonamente;

• Crește durata de viață a clienților tăi – abonamentul înseamnă în multe cazuri fidelizare;

• Uniformizează cererea – și te ajută să îți planifici afacerea în mod mai eficient.

• Reduce costul cercetării de piață în rândul clienților – abonamentele îți oferă în mod gratuit informații suplimentare despre clienții tăi: ce le-ar plăcea să le oferi în continuare, cât de mult sunt dispuși să plătească, etc

• Automatizează colectarea sumelor neîncasate – în cazul în care clienții tăi plătesc cu un card de credit, știi că vei fi plătit exact în ziua care trebuie;

• Fidelizezi clienții – ai toate șansele ca abonații să rămână clienți ai companiei pentru mai mult timp;

• Determină clienții să cumpere mai mult – faptul că abonamentul îi leagă pe clienți de companie, iar ție îți dă ocazia să discuți mai des cu ei, îți oferă totodată ocazia de a le vinde mai mult;

• Îți protejează afacerea în vremurile grele: atunci când creezi un flux neîntrerupt de venituri recurente, te pui la adăpost de partea cea mai rea a unei potențiale recesiuni.

PARTEA a-II-a: Cele nouă modele de afacere pe bază de abonament

Autorul vorbește aici pe larg despre opțiunile pe care le ai în cazul în care dorești să dezvolți un flux de venituri recurente pentru firma ta. Cu alte cuvinte, aici vei găsi o mulțime de idei pentru a aplica în compania ta modelul pe bază de abonament, Warrillow sfătuindu-te totodată să te întrebi: „Cum s-ar putea aplica acest model în domeniul meu?” și „Ce parte a cestui model aș putea împrumuta pentru compania mea?”

1) Modelul site-ului cu abonați – când oamenii plătesc pentru a avea acces la ceea ce știi tu și ar vrea și ei să știe. Autorul îți oferă numeroase exemple de site-uri care au introdus abonamentul ca metodă de plată pentru a avea acces la conținutul lor. Vezi exemplele: Wood Whisperer Guild, Wall Street Journal, New York Times, sau Dream of Italy.

2) Modelul colecției „cu acces nelimitat” – când oamenii plătesc pentru a accesa conținutul „mereu la modă” al unei colecții (de filme, muzică, artă, etc). Vezi modelul Netflix, GameFly, Entitle sau Oyster.

3) Modelul clubului privat – când oameni (în general cu foarte mulți bani) sau companii plătesc pentru a se învârti în cercuri formate din oameni (sau companii) asemenea lor și pentru a avea acces la lucruri deosebite sau la un anumit statut. Vezi: Royal Melbourne Golf Club sau The Investment Group for Enhanced Results in the 21th Century.

4) Modelul întâietății la coadă – când oamenii plătesc pentru a fi primii la coadă, atunci când vor să obțină un serviciu. Vezi modelele: Mission Critical Succes, Thriveworks sau Zendesk.

5) Modelul consumabilelor – când oamenii plătesc pentru a beneficia de un produs cu care trebuie să se aprovizioneze în mod regulat. Vezi exemplele: Dollar Shave Club, Blacksocks sau Subscribe&Save de la Amazon.

6) Modelul cutiei cu surprize – când oamenii plătesc lunar pentru a primi un pachet de „bunătăți” (mostre) în care descoperă noi produse ale unui brand. Vezi exemplele: Jacked Pack, SpicySubscriptions.com, Standard Cocoa, BarkBox, Conscious Box sau StitchFix.

7) Modelul care simplifică viața – când oamenii plătesc pentru a-și face viața mai ușoară deoarece sunt mult prea ocupați pentru a se ocupa ei de toate. Vezi exemplele: Hassle Free Home Services sau Mosquito Squad.

8) Modelul rețelei – când oamenii plătesc pentru a beneficia mai mult de serviciile oferite de o rețea: de mesagerie, de telefonie, de jocuri, de mașini etc. Vezi exemplele WhatsApp, Zipcar sau exemplul de efect opus al rețelei, World of Warcraft.

9) Modelul care asigură liniștea sufletească: când oamenii plătesc pentru ceva de care speră că nu vor avea niciodată nevoie. Furnizorii acestui tip de abonamente sunt pregătiți să-i ajute pe clienți în cazul în care aceștia au nevoie, dar altfel, nu le stă în cale. Vezi exemplele Tagg, ADT, LoJack sau Site24X7.

PARTEA a-III-a: Cum să-ți dezvolți afacerea pe bază de abonament

În această secțiune autorul îți pune la dispoziție un plan pe baza căruia să-ți dezvolți propria afacere pe bază de abonament, avertizându-te totodată asupra schimbărilor care au loc din punct de vedere contabil și asupra necesității unui nou set de statistici de operare pentru a-ți înțelege performanțele financiare.

„Una dintre cele mai provocatoare aspecte ale dezvoltării unei afaceri pe bază de abonament este nevoia de a învăța din nou fundamentele modului în care îți măsori progresul.”
În acest capitol autorul îți oferă un set de informații utile în ceea ce privește noțiunile pe care trebuie să le înțelegi și să le aplici într-o afacere pe bază de abonament, precum:

• Cum poți estima viabilitatea și performanța afacerii tale pe bază de abonament;

• Rata de reziliere;

• Marja;

• Raportul LTV:CAC;

• Cum se fac calculele;

• Cum să adaptezi canalul de vânzare în funcție de complexitatea ofertei;
• Cum să faci rost de bani pentru a-ți dezvolta afacerea pe bază de abonament;

• Cum reușești să vinzi un abonament;

• Cum să crești o afacere pe bază de abonament;

Întreg acest capitol este o lecție de business foarte aplicabilă, care îți va fi cu siguranță de un real folos în momentul în care vei adăuga afacerii tale o componentă pe bază de abonament, sau, în momentul în care te vei decide să demarezi un astfel de business.

În finalul cărții, autorul mărturisește deschis că:
„Ți-am împărtășit aceste povești în speranța că te vor inspira – indiferent de domeniul în care te afli – să îți dezvolți afacerea pe bază de abonament. Cred că vor face ca afacerea să fie mai puțin stresantă și mult mai valoroasă. Dacă ți-am inspirat o idee despre cum ai putea să automatizezi câțiva clienți în propria companie, atunci această carte își va fi servit scopul.”

TESTIMONIALE

„Indiferent că afacerea ta explodează sau a înțepenit într-o rutină, ai ce învăța de la John Warrillow, în această carte. Citește, pune în practică și urmărește cum îți cresc depozitele bancare în fiecare lună.” – Chris Guillebeau, autorul bestsellerurilor The Happiness of Pursuit și The $100 Startup din New York Times

„Până la pagina 40, Automatizarea clienților îți va fi reexaminat din temelii întreaga afacere. Cartea este o demonstrație clară a motivului pentru care câștigurile din abonamente ar trebui să constituie o parte a fiecărei companii.” – Jay Baer, autorul bestsellerului Youtility din New York Times

„Rareori se întâmplă ca o carte să fie capabilă de un impact atât de universal, imediat și profund asupra strategiei adoptate de aproape fiecare afacere, okay, de fiecare afacere. Pledoaria lui Warrillow în favoarea adăugării unui flux de câștiguri recurente modelului tău de afacere este convingătoare; el îți dezvăluie nouă modalități de a o face, precum și felul în care să navighezi printre potențialele capcane.” – Verne Harnish, director executiv la Gazellas și autor al cărților Scaling Up, The Greatest Business Decisions of All Time și Mastering the Rockefeller Habits

„În ziua de azi, Sfântul Graal în materie de afaceri îl reprezintă clientul extern loial. Automatizarea clienților este schița voastră de dezvoltare a unei afaceri care să genereze profit iarăși și iarăși.” – John Jantsch, autorul cărților Duct Tape Marketing și Duct Tape Selling

„În această carte fantastică, John Warrillow furnizează o cale clară de transformare a companiei tale dintr-una care trebuie să pornească de la 0 în fiecare lună, la una în care munca ta și, cel mai important, rezultatele tale sunt predictibile. Dacă vrei să construiești o afacere cu o idee de bază foarte sănătoasă și cu niște clienți extrem de bine serviți, această carte este o resursă inestimabilă.” - Bob Burg, coautor al volumului Go-giver și autor al cărții Adversaries into Allies
03. ASEBUSS oferă consultanță pro bono managerilor și antreprenorilor. - Apr 3, 2020 3:32:00 PM

Peste 50 de practicieni din rețeaua ASEBUSS, profesori și absolvenți ai programului Executive MBA, ȋmpreună cu experți ai companiei sale de training, Exec-Edu, vor oferi consultanță gratuită managerilor și antreprenorilor care au de suferit de pe urma crizei.Astfel, ȋn perioada 1 aprilie-15 mai, fiecare consultant va lucra, ȋn medie, patru ore pe săptămână pentru a răspunde cererilor primite. Ȋn majoritatea cazurilor, diagnosticul situației, analiza și eventualele soluții vor fi discutate ȋn cadrul unei echipe de specialiști. Valoarea acestei inițiative depășește cu mult 100.000 de euro, raportat la costul orelor de consultanță din piață.

“Suntem conștienți de provocările și dificultățile pe care le ȋntâmpină majoritatea companiilor. Ȋn mod special cele antreprenoriale au de suferit ȋn această perioadă, ȋn care problemele legate de oameni și cele financiare se propagă ȋn lanț, afectând clienții, furnizorii, piața de business, ȋn general. Este un moment ȋn care oricine poate să ajute, trebuie să o facă, pentru că, după această criză, vom avea cu toții, ȋntr-un fel sau altul, de suferit”, a declarat Ovidiu Dȋmbean-Creta, Rector ASEBUSS.

Echipa de consultanți implicată ȋn acest proiect reunește specialiști cu o experiență bogată ȋn diferite industrii: bancară, telecomunicații, servicii medicale, publicitate, servicii financiare, vânzări online, servicii juridice etc.

Domeniile de consultanță acoperite de practicienii Școlii de Afaceri ASEBUSS și companiei de training Exec-Edu cuprind toate zonele de management și vor putea fi adaptate nevoilor exprimate de companiile interesate. Printre zonele acoperite se numără:
Identificarea scenariilor de afaceri (Business continuity plan); Identificarea strategiei de resurse umane și managementul costurilor cu resursele umane (People continuity plan);Restructurarea portofoliului de produse; Adaptarea structurii companiei și a structurii de vânzări la situația actuală;Coaching pentru echipa de bord/echipa executive;Participare gratuită la webinarii de managementul afacerii;Business process re-engineering vs. Business process optimization;Managementul costurilor ȋn situații de criză;Managementul riscurilor și evaluarea impactului financiar;Management de proiect pentru situații de criză; kit de organizare internă;Decizii de business, modele de afaceri, planul de afaceri;Continuitatea și dezvoltarea afacerii pe timp de criză;Productivitatea personală, managementul timpului;Managementul schimbării;Managementul vânzărilor; Marketing online;Facilitarea inițiativelor de reproiectare a proceselor sau de redefenire a priorităților strategice;Restructurarea companiei.Asociația absolvenților ASEBUSS – Business Club (powered by) ASEBUSS – va organiza, de asemenea, periodic, o serie de evenimente online, ȋn care vor fi discutate subiecte de actualitate și posibile soluții pentru diferite industrii, ȋncepand cu cele mai afectate de pandemia de Coronavirus. Primul eveniment, pe teme de fiscalitate și contabilitate, a avut loc la finalul lunii martie.

“Actualul context ne pune ȋn situația de a scrie și rezolva studii de caz ȋn timp real, ȋn echipă, un mod de lucru cu tradiție ȋn școala noastră. Nu există un moment mai potrivit decât acesta ȋn care să faci parte din comunitatea ASEBUSS”, a completat Bianca Ioan, Director Marketing și Vânzări ASEBUSS.

Studenții ȋnscriși ȋn programele Executive MBA și Entrepreneurial MBA beneficiază de sprijin și consultanță ȋn cadrul fiecărui proiect individual, pe situația reală din cadrul companiei ȋn care lucrează sau pe care o dețin. Suplimentar, ȋntreaga echipă de profesori este disponibilă pentru suport și consultanță, inclusiv pe probleme cu care se confruntă participanții MBA ȋn activitatea zilnică.

Ȋnscrierile pentru proiectele de consultanță se fac pe adresa: [email protected] Informații suplimentare despre proiect – 0722 36 86 02, Bianca Ioan.

ASEBUSS este primul furnizor de programe MBA româno-americane din România, cu activitate pe piața serviciilor de business education ȋncă din 1993. În prezent, derulează două programe – Executive MBA și Entrepreneurial MBA, ambele în parteneriat cu universități americane de prestigiu. ASEBUSS are cea mai mare comunitate de alumni din România – peste 1.500 de manageri și antreprenori. Absolvenții ASEBUSS conduc companii mari din domenii precum farma, retail, producție, bancar sau IT.

Sursa: Learning Network
04. Toate serviciile oferite de ANCPI sunt disponibile online - Mar 31, 2020 11:18:00 AM

La patru zile după interzicerea accesului publicului în incintele Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și ale oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară, ANCPI a actualizat Sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară e-Terra, în scopul eficientizării activității din perioada următoare, având în vedere restricțiile impuse de măsurile care au drept scop prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19.

Astfel, începând de luni, 16 martie, toate serviciile oferite de aceste instituții sunt disponibile online.

Notarii și persoanele fizice și juridice autorizate să execute lucrări de specialitate în domeniul cadastrului pot trimite online cererile de înscriere în cartea funciară, dar și alte solicitări pe care le depuneau la ghișeu. Singura condiție este ca documentele respective să conțină o semnătură electronică calificată.

Măsura vine în sprijinul colaboratorilor, permițându-le să-și continue activitatea, în condițiile în care accesul în incinta oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară nu mai este permis publicului, în scopul prevenirii și limitării răspândirii noului coronavirus COVID-19.

Doar în prima zi au fost înregistrate online peste 30.000 de cereri - extrase de carte funciară pentru informare, încheieri de carte funciară, extrase pentru autentificare, extrase de plan cadastral, hărți și planuri, recepții tehnice, expertize judiciare etc.

Totodată, beneficiarii serviciilor oferite de ANCPI pot opta pentru obținerea anumitor documente online (extrasul de carte funciară pentru informare, extras de plan cadastral și servicii de poziționare GNSS în timp real) prin intermediul platformei https://epay.ancpi.ro/.

Încă de săptămâna trecută, ANCPI a anunțat că, în contextul situației actuale, primirea sesizărilor, petițiilor și memoriilor se va face prin corespondență, folosind mijloacele de comunicare electronice ([email protected]) sau prin poștă. De asemenea, publicul are la dispoziție și următoarele numere de telefon: 021.317.31.62, 021.317.73.39 și 021.316.52.24 (fax).

Sursa: Imopedia
05. Talent Sourcing Webinar cu Josef Kadlec. Webinar gratuit. - Mar 13, 2020 3:34:00 PM
La ce te gândești când auzi cuvântul kacker? Ei bine, înainte să ridici o sprânceană de neîncredere, trebui să îți spunem că acest interviu este cu un hacker. Mai precis, un fost hacker. Și, mai important, un fost hacker de partea legii. Unul care a devenit un reper în lumea recrutării și a talent sourcing-ului și care și-a pus talentul și abilitățile la bătaie pentru a căuta, găsi și susține și alte talente ale acestei lumi, creând modalități noi și de succes pentru aceste două industrii.

Înainte să ne vedem cu el la webinarul gratuit Talent Sourcing, hai să vedem aici puțin din istoria și activitatea lui.
Până la urmă, de câte ori avem ocazia să cunoaștem un hacker care revoluționează piața muncii?


Așadar, Learning Network te invită la Talent Sourcing Webinar cu Josef Kadlec, eveniment de învățare dedicat profesioniștilor în resurse umane.

Pe 20 martie, ora 13:00, ora României, vom avea un preview al Masterclass-ului The Ultimate Guide to Sourcing Talent in the 21st century, cu Josef Kadlec.

Durata webinar-ului este de 50 minute.
Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

Josef Kadlec este un recruiter neconvențional care și-a folost abilitățile de inginer de software pentru a dezvolta domeniul recrutării.

Temele abordate de el sunt:
Recruitment Numbers GameCandidate Searching & TargetingPrinciples of Candidate EngagementHR Marketing for Outbound RecruitmentThe Future is NOW!Înscrierea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Data limită de înscriere este 18 martie.

Participarea este gratuită pentru specialiștii de HR și L&D din companii, cu excepția companiilor furnizoare de training.
Detaliile vor fi furnizate după confirmarea rezervării.
06. 73 de premii super tari cu deadline 31 martie 2020. - Mar 13, 2020 3:14:00 PM
Campania este disponibilă până la 31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire.

Ce premii pot câștiga?
Poți câștiga prin tragere la sorți câte un premiu din fiecare categorie:Premii zilnice: câte un telefon Samsung Galaxy Note10+ 256 GB pe zi, din totalul de 48 de telefoane al campaniei.Premii bisăptămânale: câte 2 carduri de cumpărături în valoare de 500 euro pe săptămână, din totalul de 16 carduri al campaniei. Acestea sunt emise de Edenred, în RON, la cursul BNR din data lansării campaniei, 13 februarie 2020.Premii săptămânale: câte un salariu de 12.000 euro pe săptămână, din totalul de 8 salarii al campaniei. Acestea vor fi virate în RON la cursul din ziua extragerii, în contul bancar al câștigătorilor.Premiul final: o mașină electrică BMW i3.

Cum mă înscriu în tombolă?
Pentru fiecare reîncărcare cu credit sau cu o opțiune de minimum 5 euro credit ești înscris automat în tombolă pentru super premii.

Dacă reîncarci din My Orange cu credit sau cu opțiune de minimum 5 euro credit, numărul tău va fi înscris de 2 ori in promoție, pentru fiecare reîncărcare efectuată.

Astfel, dacă ai reîncărcat cu o opțiune de minimum 5 euro credit și apoi reîncarci cu 6 euro credit din My Orange, numărul tău va fi înscris în tragerea la sorți de 4 ori.

Extragerile se vor efectua între 1 – 7 aprilie 2020, conform regulamentului, astfel:
Pentru premiile zilnice se vor extrage câte un câștigător și 4 rezerve pentru fiecare premiu, dintre clienții care au realizat cel puțin o reîncărcare cu credit sau cu o opțiune de minimum 5 euro credit în intervalul 00:00:01 – 23:59:59 al zilei respective.Pentru premiile bisăptămânale se vor extrage câte un câștigător și 4 rezerve pentru fiecare premiu, dintre clienții care au realizat cel puțin o reîncărcare cu credit sau cu o opțiune de minimum 5 euro credit în săptămâna respectivă.Pentru premiile săptămânale se vor extrage câte un câștigător și 4 rezerve pentru fiecare premiu, dintre clienții care au realizat cel puțin o reîncărcare cu credit sau cu o opțiune de minimum 5 euro credit în săptămâna respectivă.Pentru premiul final se vor extrage un câștigător și 4 rezerve, dintre clienții care au realizat cel puțin o reîncărcare cu credit sau cu o opțiune de minimum 5 euro credit în perioada campanieiCum aflu că am câștigat?
Clienții eligibili extrași vor fi contactați telefonic pe numărul cu care s-au înscris în tombolă de către partenerul Organizatorului, agenția Hit Mail SA.

Lista câștigătorilor va fi afișată aici după înmânarea premiilor.

Vezi regulamentul campaniei.
07. Dacia Spring. Revoluția electrică „By Dacia”. - Mar 3, 2020 9:16:00 AM

• Dacia Spring prefigurează cea mai accesibilă mașină 100% electrică din Europa.
• Primul model de segment mini al gamei Dacia, cu 5 uși și 4 locuri încăpătoare.
• O ofertă ideală atât pentru serviciile de mobilitate cât și pentru clienții particulari.

Spațios, vehiculul afișează atributele recunoscute ale mărcii: simplitate, robustețe și accesibilitate.

Ușoară și compactă, versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km, fapt care garantează o utilizare polivalentă, atât în mediul urban, cât și pe trasee interurbane.

Modelul de serie va fi disponibil în 2021.Caroseria de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, beneficiază de protecții laterale și de scuturi integrate în barele față și spate. Aspectul de SUV este subliniat de garda la sol supra-înălțată și de prezența barelor de pavilion. Showcar-ul Dacia Spring este un vehicul de segment mini electric și electrizant. Dimensiunile sale reduse îl recomandă ca soluția ideală pentru o utilizare zilnică fără griji.

O atenție deosebită a fost acordată blocurilor optice. În partea frontală, farurile100% LED sunt divizate în două niveluri: o linie orizontală în partea superioară și o serie de elemente grafice integrate în bara de protecție. În spate, cele 4 blocuri optice, de asemenea 100% LED, formează un dublu Y, anunțând viitoarea identitate luminoasă a modelelor Dacia.

Partea frontală a showcar-ului Spring, cu noua semnătură luminoasă și cu profilul specific al capotei și al calandrului, exprimă robustețe.

Un viitor comercial aflat sub semnul a două utilizări distincte.
Robust, vehiculul oferă atât clienților particulari, cât și proprietarilor de flote, toate avantajele mașinilor electrice: ușurința în manevrare, funcționarea silențioasă, absența vibrațiilor, emisiile zero. În plus, alimentarea este simplă, iar nevoile de întreținere ale vehiculului sunt reduse.

Sursa: www.media.group.renault.com - www.group.renault.com | www.dacia.ro
08. Clubul 5 a.m. Fii stapan pe dimineata ta! Fa-ti viata mai buna! .. - Mar 3, 2020 6:42:00 AM

The 5 AM Club: Own Your Morning. Elevate Your Life de Robin Sharma este un roman motivational care te poarta totodata intr-o calatorie prin zone indepartate ale Pamantului pentru a-ti preda pilde despre viata. Vei calatori odata cu personajele cartii pana la oceanul Indian, pe insula Mauritius, in India, la Taj Mahal, in Italia, la Roma, in Brazilia la Sao Paulo, sau pe Insula Robben din Africa de Sud – nu departe de coasta orasului Cape Town – unde a fost inchis Nelson Mandela timp de 18 ani din cei 27 in care a fost privat de libertate.
„Calatorind” odata cu autorul si cu personajele sale vei reusi sa schimbi lentilele prin care privesti viata, pentru a surprinde mai frecvent extraordinarul din ea, in defavoarea obisnuitului. Vei invata sa razi mai mult, sa dansezi mai des si sa te joci mai des. Vei invata sa iti simplifici viata si sa revii la bucuriile esentiale aflate chiar sub nasul tau. Vei invata sa stai departe de melodramatici si negativisti, sa iti traiesti viata pe picior mare si vei intelege ca, fara exceptie, culegem ceea ce semanam, dar si ca: Fiecare fiinta umana pe care o intalnesti are o lectie pe care sa o inveti, o poveste pe care sa o asculti si un vis in suflet care are nevoie de sprijinul tau.
Robin Sharma este un autor de origine canadiana care si-a castigat celebritatea odata cu romanul The Monk Who Sold His Ferrari (Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul). Datorita succesului de care s-a bucurat aceasta carte, romanul a fost urmat de o serie de carti din care mai fac parte: Leadership Wisdom from The Monk Who Sold His Ferrari (Atinge maiestria in leadership cu calugarul care si-a vandut Ferrari-ul), Family Wisdom from The Monk Who Sold His Ferrari (Invataturi spirituale pentru familia ta. De la calugarul care si-a vandut Ferrari-ul), Discover Your Destiny with The Monk Who Sold His Ferrari (Descopera-ti destinul cu calugarul care si-a vandut Ferrari-ul), The Secret Letters of The Monk Who Sold His Ferrari (Scrisorile secrete ale calugarului care si-a vandut Ferrari-ul). Robin Sharma este de formatie avocat, activand de altfel pana la varsta de 25 de ani ca avocat de litigii, autorul a 12 romane si fondatorul companiei de training Sharma Leadership International. S-a remarcat de asemenea ca speaker motivational, fiind foarte solicitat sa vorbeasca pe teme de leadership, dezvoltare personala si managementul vietii. Este adesea invitat sa ia cuvantul in cadrul conferintelor unora dintre cele mai puternice companii de pe planeta, inclusiv Microsoft, Nortel Networks, General Motors, FedEx sau IBM.

Te-ai intrebat vreodata daca are vreo importanta ora la care ne trezim? Daca o ora in plus sau in minus de somn ne poate influenta in vreun fel nivelul de performanta si reusita de peste zi? Sau daca are vreo importanta ceea ce facem dimineata la prima ora: miscare, meditatie, lectura, vizionat stiri sau lenevit in pat pana tarziu pentru a ne bucura de o viata frumoasa si a avea realizari exceptionale? Robin Sharma crede ca da. Asta pentru ca studiile consultate de el arata ca cele 5 atuuri ale geniului, si anume: concentrarea mentala, energia fizica, vointa personala, talentul original si timpul zilnic se afla la nivelul cel mai ridicat dimineata. Autorul iti prezinta metoda si stilul de viata 5 a.m prin intermediul a 4 personaje simbolice, mentori si ucenici: Vrajitorul, vagabondul (Domnul Riley), artistul si antreprenoarea. Cei patru se intalnesc la o conferinta de dezvoltare personala in cadrul careia ia cuvantul Vrajitorul, un reputat orator. Fiecare dintre aceste personaje are o lectie de invatat si o lectie de oferit. Problemele lor, pot fi si problemele tale, iar raspunsurile pe care le ofera unii dintre ei pot fi raspunsurile pe care le cauti tu chiar in acest moment. Fiecare dintre cele patru personaje devine astfel o voce. Artistul surprinde cat se poate de obiectiv societatea zilelor noastre cu slabiciunile, ridicolul si snobismul ei, antreprenoarea surprinde problemele cu care se confrunta liderii, in timp ce vagabondul, ca si Vrajitorul de altfel, sunt vocile ce par sa detina cheia la toate marile probleme ale societatii.

Daca iti plac cartile de dezvoltare personala, aceasta este o lectura pe care sa o iei in considerare, tinand cont de faptul ca este scrisa intr-un mod total diferit de tot ce ai citit pana acum. Vagabondul este un barbat de in jur de 70 de ani care, desi arata ca un om al strazii, se exprima ca un poet. Mai tarziu vom afla ca aparentele sunt inselatoare si vom descoperi in „vagabond” un domn Riley miliardar care isi merita pe deplin rolul de mentor.

Adultii sunt niste copii deteriorati, continua el. Cand erati mult mai mici, intelegeati cum sa traiti. Va simteati plini de incantare daca va uitati la stele. Alergatul prin parc va facea sa va simtiti vii. Si va inunda bucuria cand alergati dupa fluturi. Oh, cat ador fluturii! Apoi, pe masura ce ati crescut, ati uitat cum sa fiti oameni. Ati uitat cum sa fiti indrazneti si entuziasti, plini de iubire si de viata. Pretioasele voastre rezerve de speranta au scazut. A devenit acceptabil sa fiti obisnuiti. Lumina creativitatii, optimismului si intimitatii voastre cu maretia a slabit in intensitate pe masura ce a inceput sa va preocupe cum sa va integrati, sa aveti mai mult decat altii si sa fiti populari. Ei bine, iata ce spun eu: nu luati parte la lumea adultilor amortiti, cu lipsa, apatia si limitarile ei. Va invit sa patrundeti intr-o realitate secreta, cunoscuta numai adevaratilor maestri, marilor genii si veritabilelor legende ale istoriei. Pentru a descoperi in voi puteri primordiale pe care nu ati stiut niciodata ca le aveti. Puteti crea magie in munca si in viata privata. Eu mi-am creat-o, indiscutabil. Si sunt aici pentru a va ajuta sa faceti la fel.

Antreprenoarea este o femeie de in jur de 40 de ani, cu fruntea brazdata de riduri si cu ochii tristi din cauza unor suferinte vechi, care nu se vindecasera niciodata: „Poate ca viata m-a distrus, se gandi ea. Ca sa pot sa ma schimb cumva in bine.” O lovitura josnica in cadrul companiei tehnologice pe care o fondase in camera ei de camin, in timpul facultatii, ii slabeste participatia la firma si ii da peste cap existenta.

Cruzimea acestei intorsaturi uimitoare a evenimentelor s-a dovedit a fi de nesuportat pentru antreprenoare. Dincolo de expresia ei de obicei glaciala, batea o inima plina de afectiune, compasiune si extrem de iubitoare. Simtea ca viata insasi o tradase. Si ca merita mult mai mult.

Artistul vine la intalnirea cu Vrajitorul pentru a intelege cum sa isi alimenteze creativitatea si sa isi amplifice talentul, ca sa lase o amprenta trainica in domeniul sau prin picturile carora le da nastere. Discutand despre ce i-a placut fiecaruia dintre ei cel mai mult la discursul Vrajitorului, „omul fara adapost”, cu talent de orator, aminteste de partea referitoare la importanta existentei unei rutine matinale: Intr-o cultura de cyberzombi dependenti de distractie si afectati de factori ce distrag atentia, cel mai intelept mod de a va asigura ca produceti in mod consistent rezultate de nivel optim in cele mai importante domenii ale vietii voastre profesionale si personale este sa recurgeti la o rutina matinala formidabila. Victoriile se castiga chiar de la start. Iar erou devii in primele ore. Purtati un razboi impotriva slabiciunii si lansati o campanie impotriva spaimei. Puteti cu adevarat sa va treziti devreme. Si este o necesitate sa faceti astfel daca va aflati in cautarea extraordinara a unui statut legendar. Aveti mare grija de prima parte a zilei, si restul ei se va rezolva aproape de la sine. Fiti stapani pe dimineata voastra! Faceti-va viata mai buna!

Descoperim asadar tema de baza a cartii, si anume, aceea ca, poti sa iti schimbi viata, sa traiesti asa cum ai visat si sa realizezi mai mult si mai bine, trezindu-te pur si simplu mai devreme. Autorul se intreaba retoric: Ce rost are sa va petreceti cele mai bune dimineti si probabil cele mai productive zile catarandu-va pe munti despre care, atunci cand ajungeti firavi si zbarciti, va dati seama ca nu erau cei care trebuie?

Dar nu se limiteaza doar la atat, oferind ulterior solutiile pentru perfectionarea personala si crearea unei cariere de o productivitate neobisnuita. El este convins ca oricine isi poate imbogati in mod magnific gandirea, performanta, vitalitatea, prosperitatea si fericirea, daca se apuca serios sa practice trezitul la ora 5 a.m dar si o serie de ritualuri zilnice si sa se tina de ele pana ii devin o a doua natura.

Trezirea la ora 5 dimineata este mama tuturor obisnuintelor. Acest regim reprezinta impulsul suprem pentru a va transforma intr-un model de neinvins al posibilitatilor. Modul in care va incepeti ziua determina intr-adevar masura concentrarii, energiei, entuziasmului si a excelentei pe care le aduceti. Fiecare dimineata reprezinta o pagina din povestea care va deveni mostenirea voastra.

Cu ajutorul domnului Riley dar si a mentorului sau, antreprenoarea si artistul vor dobandi stiinta de a-si folosi corect prima ora a diminetii, esentiala pentru excelenta personala si performanta extraordinara in afaceri. Atat cei doi cat si tu, veti invata sa va protejati darurile mostenite, talentele si visele de distragerile digitale, astfel incat sa va puteti bucura de avere, influenta si impact asupra lumii in care traiti.

Antreprenoarea si artistul vor descoperi asadar, in cadrul unei calatorii total surprinzatoare, filozofia Clubului 5 a.m. si metodologia care sta la baza lui. Aflam asadar: FORMULA SUCCESULUI IN 3 PASI: printr-o constientizare mai buna puteti sa faceti alegeri zilnice mai bune, iar prin alegeri zilnice mai bune veti incepe sa obtineti rezultate zilnice mai bune.

4 LUCRURI AFLATE IN CENTRUL ATENTIEI OAMENILOR DE SUCCES:
1. Capitalizarea inteligentei
Prea multi dintre noi au crezut in hipnoza colectiva conform careia cei cu abilitati extraordinare sunt croiti dintr-un alt aluat si au fost binecuvantati prin puterea divina a Zeilor Talentului Exceptional. Da’ nu-i deloc asa, observa miliardarul, punand in practica o farama din exprimarea sa de baiat de la tara. Daruirea si disciplina inving oricand genialitatea si inzestrarile. Iar jucatorii de marca nu au noroc. Isi fac norocul. De fiecare data cand rezistati unei tentatii si urmariti optimizarea, va fortificati eroismul. In fiecare moment in care faceti ceea ce stiti ca este corect, iar nu ceea ce simtiti ca ar fi usor, va facilitati intrarea in galeria celor cu rezultate legendare.

2. Eliberarea de distrageri
Cercetarile arata ca intr-o zi obisnuita petrecem 2,1 ore cu diverse distrageri, suntem intrerupti la fiecare 11 minute si sunt necesare 20 de minute pentru a ne concentra din nou la activitatea pe care o desfasuram inainte de a fi distrasi. Acest comportament costa organizatiile miliarde de dolari in productivitate pierduta si calitate scazuta. Dupa cum am sugerat mai devreme, oamenii comit mai multe greseli in munca lor decat inainte, deoarece nu sunt prezenti in ceea ce fac. Concentrarea lor pretioasa le-a fost deturnata prin utilizarea nesabuita a tehnologiei, iar atentia nepretuita le-a fost rapita, lipsindu-i de sansa de a munci cat de bine pot si de a-si fauri cea mai buna viata.

Linistea matinala in schimb creeaza conditiile optime pentru: acces la idei geniale, creativitate avansata si performanta exceptionala.

3. Exersarea maiestriei personale
Exista patru imperii interioare pe care trebuie sa le educati, sa le cultivati si sa le parcurgeti in mod repetat inainte sa rasara soarele: Gandirea, Inima, Sanatatea si Sufletul. Aceste patru domenii personale formeaza fundatia puterii primordiale care se gaseste in interiorul fiecarei fiinte umane aflate acum in viata. Cei mai multi dintre noi au abandonat si nu au dat crezare acestei forte formidabile atunci cand si-au petrecut zilele urmarind lucruri din afara noastra. Dar cu totii purtam in noi aceasta capacitate profunda si stralucita. Si cel mai bun moment pentru a va optimiza cele patru imperii interioare este de la 5 la 6 dimineata. Este cel mai special moment al zilei. Stapaniti-va dimineata si va veti face viata mai buna! ii incuraja magnatul.

4. Acumularea zilelor
- Nu uitati ca fiecare dintre zilele voastre reprezinta viata voastra pretioasa in miniatura, observa miliardarul. Asa cum va traiti fiecare zi, la fel va fauriti si viata. Suntem cu totii atat de concentrati sa ne infaptuim viitorul, incat ignoram valoarea extrem de importanta a unei singure zile. Si cu toate acestea, ceea ce facem astazi ne creeaza viitorul.

PROTOCOLUL STABILIRII OBISNUINTELOR
Autorul dezvaluie cele 5 adevaruri stiintifice aflate la baza obisnuintelor excelente dar si cele trei valori ale celor care isi formeaza obisnuinte eroice, incurajandu-te astfel sa incerci metoda 5 a.m, convins fiind ca oricine isi poate crea noi obisnuinte:
Adevarul nr. 1: Vointa exceptionala nu este un punct forte innascut, ci o abilitate dezvoltata prin exercitiu neincetat. Trezitul in zori este un antrenament perfect pentru autocontrol.
Adevarul nr. 2: Disciplina personala este ca un muschi. Cu cat il intinzi mai tare, cu atat devine mai puternic. Prin urmare, samuraii autoreglarii isi creeaza in mod intentionat conditii grele pentru a-si consolida puterea naturala.
Adevarul nr. 3: La fel ca alti muschi, vointa slabeste atunci cand oboseste. Prin urmare, recuperarea este absolut necesara pentru exprimarea maiestriei. Si pentru a gestiona oboseala decizionala.
Adevarul nr. 4: Formarea oricarei obisnuinte minunate urmeaza un tipar distinct alcatuit din patru parti, pentru automatizarea rutinei. Urmati-l explicit ca sa aveti rezultate durabile.
Adevarul nr. 5: Cresterea autocontrolului intr-un sector al vietii inalta autocontrolul in toate celelalte. De aceea intrarea in Clubul 5 a.m. este o obisnuinta care schimba jocul si va schimba tot ceea ce mai faceti.

CELE 3 VALORI ALE CELOR CARE ISI FORMEAZA OBISNUINTE EROICE:
Valoarea nr. 1: Victoria cere consecventa si persistenta.
Valoarea nr. 2: A duce la bun sfarsit ceea ce ai inceput determina dimensiunea respectului de sine generat.
Valoarea nr. 3: Asa cum actionezi in particular, la fel o vei face si in public.

CUM SE FORMEAZA O NOUA OBISNUINTA
Tot aici aflam si cat de simplu este sa iti formezi o noua obisnuinta in functie de cei patru factori amintiti de autor: factorul declansator, ritualul, recompensa si repetitia, dar si care este protocolul stabilirii unei noi obisnuinte: 66 de zile dintre care:
22 de zile reprezinta etapa 1: distrugerea
22 de zile reprezinta etapa a 2-a: stabilirea
22 de zile reprezinta etapa a 3-a: integrarea

FORMULA 20/20/20 AFLATA LA BAZA METODEI 5 A.M
Formula 20/20/20 dezvaluie punctual ce trebuie sa faci in fiecare minut al primei ore de dupa trezire pentru ca metoda 5 a.m sa functioneze si sa aiba rezultate cuantificabile in viata ta. Autorul prezinta aici si fundamentele stiintifice care justifica eficienta acestei metode a trezitului de dimineata si a formulei 20/20/20, definind rolul acestui timp de la prima ora a zilei astfel: Dupa cum v-am sugerat in decursul timpului petrecut impreuna, o abilitate principala a oamenilor exceptionali este sa isi gestioneze bine dimineata. Un factor-cheie determinant al eminentei in afaceri si al maretiei personale este sa va folositi in mod expert prima parte a zilei. Iar un element al unei rutine matinale inteligent detaliate este o perioada de pace adanca. Un pic de liniste si singuratate pentru voi, inainte sa inceapa sa se complice lucrurile, inainte ca familia sa aiba nevoie de energia voastra si inainte ca toate celelalte responsabilitati pe care le aveti sa preia controlul. Seninatatea este noul lux al societatii noastre. Asadar, in acest segment al Orei Victoriei, bucurati-va de putina liniste. Ganditi-va cum traiti si cine sperati sa deveniti. Ganditi-va si concentrati-va pe valorile fata de care vreti sa fiti credinciosi in orele ce urmeaza. Si cum doriti sa va comportati. Ganditi-va ce trebuie sa se intample pentru ca aceasta sa fie o zi extraordinara in cladirea unei vieti legendare.

Vei afla de asemenea cum iti afecteaza emotiile toxice viata, dar si de ce este bine sa tii un jurnal si cum te poate ajuta scrierea in el din punct de vedere emotional si motivational. Cele zece tactici pentru genialitate pe viata predate de autor spre sfarsitul volumului au menirea sa iti sporeasca avantul atat in viata profesionala, cat si in cea privata pentru tot restul vietii. Descopera-le si aplica-le in propria ta viata pentru a deveni o persoana si un lider extraordinar, dar si pentru a obtine profitul, eminenta si bucuria sufleteasca. Afla totodata cum vor evolua cele 4 personaje pe parcursul romanului si cum se vor schimba relatiile dintre ele, dar si care sunt cele 11 maxime care l-au ajutat pe domnul Riley sa isi creeze o viata exemplara.

Chiar daca nu te simti pregatit sa adopti metoda 5 a.m, poti sa te bucuri de aceasta lectura fie si numai pentru cugetarile ei realiste si optimiste despre viata si cum ar trebui ea sa fie de fapt. Iti oferim spre meditatie in final cateva citate, care sa iti starneasca „pofta” de lectura: In acel moment, isi dadu seama ca, de cealalta parte a oricarei tragedii, se afla un triumf. Si dincolo de necazuri exista o punte catre trainica victorie, daca avem ochi sa o vedem.

Fiecare sfarsit marcheaza un nou inceput. Tot ceea ce traim se intampla dintr-un motiv. Atunci cand o usa se inchide, alta se deschide de fiecare data, remarca miliardarul. Aveti mereu incredere ca viata are grija de voi, chiar daca nu intelegeti ce se petrece.

Ziua de maine este o promisiune, nu un fapt. Bucurati-va de fiecare dimineata si apreciati fiecare zi pe care o aveti pe pamant. Asumati-va riscuri indraznete, dar asigurati-va ascultand de bunul-simt. Echilibrati o viata traita de parca ziua de maine nu ar mai fi cu un comportament care sa spuna ca veti trai de-a pururi. Astfel incat, atunci cand va veni intr-adevar sfarsitul, sa stiti ca ati trait viata ca pe o demonstratie mareata a capacitatii de a fi legendar pe care o poarta in sine fiecare fiinta umana.
09. Curatare canapele, saltele, tapiterii auto la domiciliu. Bucuresti si Ilfov. - Mar 2, 2020 10:11:00 PM
GARANTĂM calitatea! Nu ești mulțumit? Primești serviciul GRATUIT!

Acesta este mesajul care m-a convins de serviciile PRO ale acestei echipe.

Sincer, nu putem cumpăra de fiecare dată o nouă canapea din cauza unor incidente subite în familie sau și cu prietenii de genul cafea, vin, ciocolată, pix, etc.
Mai mult chiar, cu timpul, tapițeriile și saltelele devin locurile ce rețin cel mai mult praf, alergeni, acarieni și microbi.
Scapă acum de toate acestea cu ajutorul unei igienizări profesionale! 
Se lucrează cu aparatură profesională
Aspiratoarele Kharcher cu spalare (injecție – extracție) asigură curățarea blândă dar în profunzime a canapelelor, acestea recăpătându-și aspectul și prospețimea.

Se utilizează detergenți ecologici
Detergenții folosiți au performanțe excelente de curățare dar în același timp sunt prietenoși cu mediul, non-toxici, siguri pentru copii și animale.

Personalul este calificat
Echipa este instruită conform standardelor nemțești Kharcher astfel încât rezultatul final să fie mai mult decât satisfăcător.

Nu mai sta pe gânduri! Profită de prețurile promoționale din martie, în limita locurilor disponibile.

15 Martie este ultima zi de programări din lună pentru un nou început.
Canapele
canapea cu 2 locuri: 99 leicanapea cu 3 locuri: 115 leicanapea (colțar) cu 4 locuri: 135 leicanapea (colțar) cu 5 locuri: 155 leifotolii: de la 50 leiscaune: de la 20 leitapițerii pat: de la 80 leimobilier din piele: +140 leiPernele canapelelor nu sunt incluse în costurile de mai sus. Acestea se tarifează suplimentar cu 5-10 lei/buc.

Saltele
saltea doar o față: 75 leisaltea față-verso: 135 leiAuto
pachet standard (curățare scaune față, banchetă, mochete față/spate): 150 lei pachet plus (curățare scaune față, banchetă, mochete față/spate, plafon): 200 leipachet complet (curățare scaune față, banchetă, mochete față/spate, plafon, bord, uși): 250 leiVrei să faci o programare?
Completează formularul și vei fi contactat în câteva minute! De luni până sâmbătă în intervalul 08:00 - 20:00.
10. Pune ceara, penseta și foarfeca deoparte și ia-ți un Multigroom! - Mar 2, 2020 3:21:00 PM

Kit de ingrijire Philips MG3747/15 Multigroom Series 3000, 9 in 1, Autonomie 70 minute (Negru) este un aparat de tuns multifuncţional:

Aparat de tuns 9 în 19 instrumenteLame din oţel cu ascuţire automatăFuncţionare până la 70 min.Accesorii ce pot fi clătite
Lame cu ascuţire automată, delicate cu pielea, pentru o tundere perfectă
Obţine un tuns perfect de fiecare dată. Lamele din oţel se ating uşor una de cealaltă, ascuţindu-se reciproc în timpul utilizării. Astfel, lamele sunt ascuţite ca în prima zi chiar şi după 3 ani de utilizare.

Tunde-ţi şi stilizează-ţi părul de pe faţă şi cap cu 9 instrumente
Acest aparat de tuns multifuncţional îţi tunde şi stilizează cu uşurinţă barba și părul.

Aparatul de tuns urmează linia bărbii şi a părului pentru a-ţi desăvârşi aspectul
Foloseşte aparatul de tuns fără pieptene pentru a obţine linii clare, definite de-a lungul bărbii, gâtului şi liniei părului.

Aparatul metalic de tuns pentru detalii defineşte linia bărbii sau a ciocului
Creează linii, contururi şi detalii fine cu precizie, pentru a-ţi defini sau schimba stilul.

Aparatul de tuns părul din nas elimină cu delicateţe părul nedorit din nas şi urechi
Elimină părul nedorit din nas şi urechi, uşor şi confortabil.

6 piepteni pentru tunderea părului de pe faţă şi cap
2 piepteni pentru aspect nebărbierit (1,2 mm),
1 pieptene ajustabil pentru barbă (3-7 mm)
3 piepteni pentru păr (9, 12 şi 16 mm).

Durată de funcţionare:
până la 70 de minute de utilizare fără fir la fiecare încărcare de 16 ore.

Accesorii ce pot fi clătite, pentru curăţare uşoară
Nu trebuie decât să detaşezi şi să clăteşti lamele şi pieptenii la robinet pentru a le curăţa temeinic.

Așadar, există o soluție fără durere pentru îngrijire.

Și acest aparat face parte din campania de mai jos.

evomag.ro
11. Coasigurat 2020: Cum poți să fii asigurat la sănătate, fără costuri, dacă te ia cineva în întreținere - Feb 18, 2020 5:08:00 AM


Posibilitatea celor asigurați la sănătate în sistemul public de a lua în întreținere anumiți membri ai familiei e prevăzut în legislația în vigoare de ceva vreme deja. Persoana luată în întreținere dobândește calitatea de coasigurat și are acces la aceleași servicii medicale ca orice persoană asigurată în sistem.

Coasiguratul este acea persoană care beneficiază de asigurare de sănătate fără plata contribuției, datorită faptului că se află în întreținerea unei persoane asigurate, potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate în sistem sunt coasigurați, potrivit acestei legi. Dacă vă întrebați de ce nu apar și copiii în enumerarea de mai sus, răspunsul este următorul: ei sunt asigurați automat la sănătate cât sunt minori și, dacă-și continuă studiile, chiar și după 18 ani vor fi asigurați.

Asiguratul care vrea să ia în întreținere soțul/soția/un părinte fără venituri trebuie să informeze angajatorul despre acest lucru și să-i dea acestuia anumite documente pe care el să le depună la autorități, documente enumerate în Ordinul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) nr. 1549/2018:
act de identitate valabil la data solicitării, original și copie, documente care să ateste relația de rudenie sau căsătoria cu persoana asigurată;o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri propriio declarație pe propria răspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declară că are în întreținere persoana respectivă.Calitatea de asigurat la sănătate poate fi verificată oricând, pe site-ul CNAS, cu această aplicație. E bine de știut că cel care este coasigurat nu poate avea și el, la rândul său, coasigurați.

Persoanele coasigurate aflate în întreținerea unei persoane asigurate își păstrează calitatea de asigurat și drepturile care decurg din aceasta numai pe perioada în care persoana în a cărei întreținere se află are calitatea de asigurat. Prin urmare, când cel care ia în întreținere pe cineva pierde calitatea de asigurat în sistem, și cel pe care l-a luat în întreținere pierde asigurarea.

Coasigurații au acces, la fel ca și cei care-i iau în întreținere, la serviciile medicale din pachetul de bază pentru asigurați.

Cu aceasta ocazie, va invit sa va abonati la AvocatNet.ro!
12. Multiple Listing Service (MLS) in imobiliare .. - Feb 17, 2020 11:34:00 AM
consta in:

1. Cooperare.
Instrument de cooperare între agenți/agenții imobiliare

2. Informații de piață.
Sursă de informații despre proprietățile imobliare (active în piață sau cele care au fost odată active)

O discutie moderata de Razvan Muntean cu David Grigorescu, presedintele APAIR, si Sorin Udrea, FlexMLS Romania, despre MLS - sistem performant de lucru in imobiliare.

 
Sorin Udrea
MLS-ul are două funcționalități. Dacă nu le îndeplinește pe ambele, nu putem spune că avem un MLS. MLS-ul este un sistem de cooperare între agenții imobiliari. Agenții colaborează, astfel încât unii îi ajută pe ceilalți să vândă proprietățile pe care le reprezintă. Practic, cooperezi în interesul clienților tăi, vânzători sau cumpărători, ai acces la un nivel superior de informații, poți să oferi consultanță clienților tăi, în interesul tuturor părților implicate (agenți, clienți, consumatori, public larg). Este mai mult decât o colaborare, se operează în comun. Să pui la un loc, cum spune lumea, este ușor. Dar trebuie îndeplinite condițiile pentru a vinde în comun.

Totodată, MLS este sursa de informații despre piața imobiliară, despre ceea ce se întâmplă în piața imobiliară. Sunt două tipuri de informații: curente, despre proprietățile care sunt azi de vânzare și istorice, despre ceea ce s-a întâmplat pe piață – ce proprietăți au ieșit de pe piață, ce imobile au fost vândute, ce proprietăți nu au fost vândute. Pentru o proprietate trebuie să ai istoricul prețului, dar să știi și de câte ori a fost amenajată, mobilată, istoricul ofertelor de vânzare.

De ce este important MLS pentru APAIR

David Grigorescu
Mi-am început cariera lucrând în intermediere. Nu cunoșteam alt sistem de lucru și, timp de zece ani, am activat în acest fel. Ulterior, am descoperit reprezentarea exclusivă, pe modelul american, și am decis că eu așa vreau să îmi continuu cariera.

Acest model, principiu MLS este extrem de important pentru asociația noastră, pentru membrii noștri, pentru că APAIR a decis, încă de la înființare, să urmeze modelul american de lucru – reprezentarea unei singure părți într-o tranzacție.

Modelul NAR, asociația noastră parteneră, are peste o sută de ani de existență și peste 1,4 milioane de membri. 50% din agenții imobiliari din SUA încheie peste 80% din tranzacțile din SUA. Aceștia sunt realtor-i, membri NAR, care respectă un cod etic, își asumă o instruire continuă, să investească în educația lor și utilizează MLS-ul.

Modelul american pe care noi am decis să-l urmăm are trei piloni principali: codul etic, educația continuă și partea de colaborare, care este îndeplinită prin MLS. Acest instrument îl face pe agentul imobiliar mai productiv, mai eficient își îi oferă toate uneltele de care are nevoie pentru a presta servicii de o calitate cât mai bună.

APAIR a încheiat un parteneriat cu FlexMLS încă de la înființare, în 2009, știind ce direcție vrea să urmeze și având marea oportunitate, pe care multe țări europene nu o au, de a exista un MLS în România.

Cum a intrat MLS în România

Sorin Udrea
În America, NAR este de o sută de ani. A fost o perioadă a junglei, căci acesta este motivul pentru care a fost creată NAR, în care se lucra cu intermediere, nu știu cum o numeau. Apoi NAR a introdus etica și, de 50 de ani, acolo se lucrează în sistem de reprezentare exclusivă, iar principalul reprezentat era vânzătorul, pentru că el avea nevoie să vândă proprietatea. Fiecare agent de listing, reprezentant al vânzătorului, avea în portofoliu una, două, cinci proprietăți. Și atunci a fost creat acest sistem, în care erau proprietăți pe piață, agenții lucrau în numele clienților lor vânzători. A fost creat organic un sistem foarte bun și firesc.

La noi toate acestea se întâmplă mult mai repede și este normal, pentru că vii cu tot know – how-ul.

Revenind... dacă eu aveam trei proprietăți de vânzare și venea un client la mine, dar îmi dădeam seama că nu se potrivește, mă duceam la David, despre care știam că are o proprietate pentru clientul respectiv. Și îi spuneam: îmi dai o parte din comisionul tău dacă încheiem tranzacția? Da! Aceasta era o parte din motivația care a dus la crearea MLS-ului. Gândirea a fost: hai să ne strângem cu toții, să le punem pe toate la un loc și să le vindem împreună; dar trebuie să știm tot despre ele. A fost făcut un birou al MLS-ului, asociația a avut grijă ca totul să meargă bine. Și fiecare venea în acel birou cu fișa de proprietate. Apoi venea altcineva (reprezentantul unui vânzător, care avea un potențial cumpărător care venise pe un alt listing, asemănător cu al lui) și întreba ce proprietăți noi au apărut pe piață.

Toată lumea reprezenta vânzătorii – unii direct, ca agenți de listing și alții ca subagenți – aveau și ei listing-urile proprii, unde erau agenți principali, reprezentau clientul lor, dar puteau veni cu un cumpărător (fără a avea o relație contractuală cu acesta) la un alt agent. Iar comisionul oferit de vânzător se împărțea între cei doi.

MLS-ul a crescut, s-au făcut platforme de tehnologie, mai întâi fax, apoi calculator instalat, după aceea internet. La un moment dat, toți agenții reprezentau vânzătorii. În weekend-uri se organizau evenimente de tip open house și un cumpărător se putea duce la mai multe show-room-uri. Fiind foarte corecți, agenții și subagenții care reprezentau vânzătorii îi spuneau cumpărătorului: „eu nu te reprezint. Pot să te ajut cu creditul, îți prezint casele, dar eu nu îți sunt loial ție, ci clientului meu.”

Iar cumpărătorul întreba: „eu de ce nu pot avea pe cineva care să mă reprezinte? Vreau să caute pentru mine, să lupte pentru mine”.

Și așa a apărut reprezentarea cumpărătorului. Din cunoștințele pe care le avem, în majoritatea piețelor, de zece – cincisprezece ani, cumpărătorii vin, în general, cu agenți care îi reprezintă.

Unii din cumpărători vin și în ziua de astăzi direct la agenții vânzătorilor. Vin cu cumpărătorul la David, care are o proprietate pe care o reprezintă și sunt subagent, reprezint tot vânzătorul, îl ajut pe David să vândă o proprietate. Cumpărătorul meu nu-mi datorează niciun tarif și știe asta din primul moment. Și mai știe că nu-i datorez loialitate, ci îi ofer servicii pentru că eu trebuie să vând proprietatea.

David Grigorescu
Chiar dacă cumpărătorul este nereprezentat... Să spunem că eu sunt agentul de listing și reprezint proprietarul. Cumpărătorul nu-mi datorează niciun ban, nu-i reprezint interesele. În schimb, am obligația față de cumpărător să fiu onest și transparent cu privire la datele proprietății pe care o reprezint.

Totul a plecat de la nevoie. În primă fază, agentul și-a dat seama că singur poate fi eficient într-o anumită măsură, iar la momentul în care își pune proprietățile din portofoliu în comun cu ceilalți agenți puterea lor, eficiența lor crește, iar serviciile lor devin mai bune pentru toate părțile implicate într-o tranzacție.

Asigurarea locuintei taleÎn primă fază, cumpărătorul nu era reprezentat. Iar nevoia lui de a fi reprezentat, de consultanță, de negociere în favoarea lui a dus la apariția serviciului de reprezentare a cumpărătorului.

Eu sunt agent specializat pe reprezentarea proprietarului. Nu de puține ori, potențialii cumpărători care vizitează proprietățile din portofoliul meu se bucură, în primă fază, că beneficiază de 0% comision, sunt uluiți că le dau și informații oneste despre proprietate – nu le spun: „e ars becul, de asta nu se aprinde lumina”, ci „avem un deviz” sau avem o situație cu instalația, trebuie să facem verificări în plus”, sunt extaziați de sinceritate. Dar, când intrăm în negociere, ei știind de la bun început că eu reprezint proprietarul, își dau seama că ar fi fost bine să aibă un agent care să le reprezinte interesele în negociere. Și, de multe ori, în momentul acela mă întreabă dacă pot să îi reprezint pe ei. Ok, nu se potrivește proprietatea pe care le-am arătat-o, dar vor să știe dacă le pot oferi serviciul de reprezentare cumpărător, pentru că văd valoare.

Și, în momentul în care un consumator vede valoare, ajunge să înțeleagă că este firesc să te plătească, să te aprecieze și să pună preț pe ceea ce faci pentru el. Lucrurile se întâmplă cu o naturalețe atât de mare încât nu-ți poți închipui. Se sudează relații extrem de puternice între agent și clientul lui, astfel încât acel client devine client pe viață și îl recomandă pe acel agent de câte ori are ocazia.

Răzvan Muntean
Business-ul imobiliar se bazează, în mare parte, pe recomandări. Oamenii te recomandă datorită experienței pe care a avut-o cu tine și nu prin branding-ul personal pe care îl faci pe alte canale.

Transcript-ul video-ului poate fi accesat AICI.
13. Bucuresti. Lectie percutie tobe. - Feb 8, 2020 7:09:00 PM

Invata sa bati la tobe sau la percutii indiferent ca esti tanar, adolescent sau proaspata bunica.
Un maestru cubanez te asteapta la cursul introductiv de tobe sau percutie intr-un ambient placut, echipat corespunzator pentru desfasurarea unei ore de tobe sau percutie.
Vei avea ocazia sa descoperi tehnici de baza care te vor ajuta sa canti la o familie de instrumente de percutie latino-americane sau tobe.
Totodata vei invata caracteristicile instrumentelor de percutie din toate partile lumii. Nu conteaza genul muzical pe care il abordezi sau la ce nivel esti (debutant sau avansat), maestrul este pregatit sa te ajute sa-ti perfectionezi tehnica.

Activitate disponibila in urmatoarele locatii: Bucuresti

Titularul voucherului va primi toate detaliile despre accesul la locul desfasurarii activitatii in momentul rezervarii acesteia ( cu 7 zile inainte de data solicitata conform Termenilor si Conditiilor Generale). Aceste informatii sunt listate in documentul care confirma rezervarea activitatii – Activity Pass.

Validitate voucher: 12 luni

Cat dureaza activitatea: 50 minuteFamilia si prietenii: aceasta activitate are menirea sa va ajute sa acumulati cat mai mult in intervalul celor 50 de minute; e recomandabil sa va faceti un program separat fata de ei.
Ce mai trebuie sa stiti:
persoanele care nu au implinit inca 18 ani trebuie acompaniate de adultinu este inclus transferul pana la locatieCand se poate desfasura activitatea: tot timpul anului
Zile: luni- vineri 10:00 - 20:00, sâmbătă 10:00 – 14:00.
Asadar ..

14. Premieră medicală: Transplantul de inimă ar putea deveni istorie. - Feb 1, 2020 6:28:00 PM
Cercetătorii au făcut primul transplant de ţesut muscular cardiac obţinut din celule stem.O echipă de cercetători japonezi a reuşit să efectueze primul transplant din lume de ţesut muscular cardiac obţinut din celule stem derivate artificial.

Procedura a avut loc într-un studiu clinic pentru studierea eficacităţii şi siguranţei tratamentului la un pacient diagnosticat cu insuficienţă cardiacă gravă.

Tratamentul experimental va fi administrat unui număr de zece pacienţi diagnosticaţi cu cardiopatie ischemică, o afecţiune în cazul căreia muşchii inimii nu beneficiază de suficient sânge din cauza cheagurilor din artere.

Oamenii de ştiinţă s-au gândit la această metodă din dorinţa de a reduce riscul ca sistemul imunitar al bolnavului să respingă o inimă de la donator, aşa cum se poate întâmpla în cazul unui transplant clasic. De asemenea, echipa lucrează şi la un transplant de ţesuturi musculare cardiace obţinute din celule stem pentru a trata şi cardiomiopatie dilatativă, o altă boală de inimă.

Ce este cardiopatia ischemică şi cardiomiopatie dilatativă
Cardiopatia ischemică şi cardiomiopatie dilatativă sunt două afecţiuni care reprezintă, în primul rând, o tulburare a funcţionării inimii. Cardiomiopatia dilatativă apare atunci când muschiului cardiac se slăbeşte şi devine, practic, incapabil să mai pompeze sânge prin corp şi să menţină un ritm electric normal.
Iar cardiopatia ischemică este caracterizată de un dezechilibru între aportul sanguin de substanţe nutritive şi oxigen necesare pentru o bună funcţionare a inimii care scade din cauza afectării arterelor inimii.

Sursa: Medical TV
15. Facebook permite ștergerea datelor colectate de site-urile și aplicațiile terțe. - Feb 1, 2020 6:20:00 PM
Facebook a anunţat marţi că cele două miliarde de utilizatori ai săi din lumea întreagă vor avea de acum înainte acces la datele colectate de site-urile şi aplicaţiile terţe cu posibilitatea de a le şterge, informează AFP.

Căutările pe internet, cumpărăturile online... Toţi utilizatorii primei reţele de socializare mondiale vor putea de acum înainte să consulte aceste informaţii, colectate de Facebook pentru a direcţiona anunţurile publicitare şi, cu ajutorul unui buton special, le vor putea şterge.

Instrumentul, denumit ''Off-Facebook Activity'' (activitate în afara platformei Facebook), oferă reţelei de socializare ''un nou nivel de transparenţă şi de control'', a precizat CEO-ul său, Mark Zuckerberg, într-un mesaj publicat pe blog.

"Începând de astăzi, instrumentul nostru Off-Facebook Activity este disponibil pentru utilizatorii de Facebook din întreagă lume", a precizat acesta.

Reţeaua Facebook a fost intens criticată după dezvăluirile apărute în ultimii ani despre modalitatea în care colectează şi utilizează datele utilizatorilor.

"Lucrăm la această problemă de ceva vreme întrucât am fost nevoiţi să ne reconstruim unele dintre sisteme ca acest lucru să devină posibil", a mai adăugat Zuckerberg.

Mark Zuckerberg a subliniat că utilizatorii de Facebook vor fi invitaţi să-şi consulte datele în momentul accesării contului în cadrul unui ''bilanţ de confidenţialitate'' iniţiat de reţeaua de socializare.

Acest instrument va face ca anumite practici Facebook să devină mai transparente, cum ar fi tehnica de direcţionare a anunţurilor publicitare.

"Alte companii ne trimit informaţii despre activitatea pe site-urile lor, pe care noi le utilizăm pentru a oferi publicitate relevantă. Veţi putea vedea de acum înainte un rezumat al acestor informaţii, pe care le veţi putea şterge dacă doriţi'', a comentat Mark Zuckerberg.

Facebook face eforturi pentru a-şi restabili imaginea după seria de scandaluri pe tema gestiunii datelor personale, în special în urma scandalului Cambridge Analytica, compania din Marea Britanie care a folosit datele personale a zeci de milioane de utilizatori de Facebook fără ştirea lor în scopul influenţării alegerilor prezidenţiale din 2016 în favoarea lui Donald Trump.

"Unul dintre principalele noastre obiective pentru deceniul care urmează este consolidarea protecţiei vieţii private în beneficiul tuturor", a declarat Mark Zuckerberg.


16. Noile reglementări privind ridesharingul (Uber, Bolt, Clever si Yango) .. - Feb 1, 2020 4:27:00 PM
au intrat în vigoare azi, sâmbătă, 01.02.2020.


Legea care aprobă Ordonanţa 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto prevede:
Transportul alternativ se poate realiza doar prin intermediul unei platforme digitale avizate tehnic de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, autoturismele trebuie să deţină autorizaţie pentru transportul alternativ, iar şoferul un certificat de atestare a pregătirii profesionale pentru transportul de persoane în regim de închiriere eliberat de Autoritatea Rutieră Română.Până la această dată, persoanele fizice şi juridice care derulează operaţiuni ce intră sub incidenţa acestei ordonanţe au beneficiat de o perioadă de tranziţie pentru punerea în acord cu noile prevederi legale.Autoturismele utilizate la transportul alternativ trebuie să îndeplinească mai multe condiţii:
Să aibă maximum cinci locuri, inclusiv locul conducătorului auto;Să aibă inspecţia tehnică periodică (ITP) realizată la fiecare şase luni;La momentul cursei trebuie să corespundă normelor tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi utilizarea conform destinaţiei;Să deţină copia conformă a autorizaţiei pentru transportul alternativ.Ce condiții trebuie să îndeplinească șoferii:
Să nu aibă cazier, să deţină aviz medical şi psihologic, să nu-i fi fost suspendat dreptul de a conduce în ultimul an pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi să nu fi fost implicat în accidente rutiere soldate, din culpa sa, cu decesul sau vătămarea gravă a uneia sau mai multor persoane.Să aibă vârsta de cel puţin 21 de ani, să deţină un certificat de atestare a pregătirii profesionale pentru transportul de persoane în regim de închiriere eliberat de Autoritatea Rutieră Română şi să deţină permis de conducere categoria B de cel puţin doi ani.Citește articolul integral pe Hotnews.ro.

20 de persoane funcţionează la nivelul Autorităţii Rutiere Române (ARR). 12 provin din cadrul personalului existent la nivelul structurii centrale şi 8 persoane sunt detaşate de la agenţiile teritoriale (2 persoane de la Agenţia teritorială Călăraşi, 2 persoane de la Agenţia teritorială Prahova şi câte o persoană de la agenţiile teritoriale ARR din judeţele Constanţa, Dâmboviţa, Buzău, Giurgiu).

În cursul zilei de sâmbătă, între orele 9:00 - 14:00, persoanele interesate s-au putut prezenta la Agenţia Teritorială A.R.R. - Bucureşti şi Agenţia Teritorială A.R.R. - Ilfov pentru eliberarea documentelor necesare în vederea efectuării de transport alternativ, respectiv: autorizaţii pentru transportul alternativ cu autoturism şi conducător auto, copii conforme ale autorizaţiei pentru transportul alternativ, ecusoane transport alternativ şi certificate de atestare a pregătirii profesionale pentru conducătorii auto care efectuează transport în regim de închiriere.

"În ceea ce priveşte sediul central al ARR, duminică activitatea se va desfăşura între orele 9-16, doar pentru soluţionarea dosarelor deja depuse. Soluţionare dosarelor se face în circa 6 zile lucrătoare faţă de termenul de 15 zile lucrătoare prevăzut de norma legală. Toţi cei interesaţi pot accesa portalul dedicat transportului alternativ http://ta.arr.ro şi pe baza numărului de înmatriculare pot afla stadiul de soluţionare al dosarelor",
17. Amenzi mai mari pentru cei care isi deranjeaza vecinii in orele de liniste .. - Jan 28, 2020 10:44:00 AM
conform Legii 192/2019 care a fost publicata in Monitorul Oficial in octombrie 2019 si care va fi aplicata din 26 ianuarie 2020.


Amenzile ajung pana la 6.000 de lei si peste 100 de ore de munca in folosul comunitatii pentru cei care ii deranjeaza pe vecini cu bormasina ori la petreceri galagioase. Iar daca recidivam, sanctiunile sunt si mai dure.


Noua lege prevede amenda intre 200 si 1.000 de lei pentru cei care tulbura linistea vecinilor folosind orice aparat sau strigate si larma. Daca fapta se repeta in 24 de ore, amenda se ridica la 1.500 de lei si 100 de ore de munca in folosul comunitatii.

Vor fi sanctionati si cei care deranjeaza vecinii noaptea sau la pranz. Amenda ajunge la 3.000 de lei si 120 de ore de munca in folosul comunitatii daca fapta se repeta.

Si cei care organizeaza petreceri sunt vizati de noile masuri. In prima faza, sanctiunea este cuprinsa intre 2.000 si 3.000 de lei, iar daca nu se conformeaza vor avea de platit intre 3.000 si 6.000 de lei, si, bineinteles pana la 150 de ore de munca in folosul comunitatii.
18. AlphaZero, programul de inteligenta artificiala care a bulversat ierarhiile șahistice. - Jan 17, 2020 4:57:00 PM
Anul 2018 a adus cu sine o uriasă surpriză pentru tot ceea ce înseamnă lumea șahului. Aceasta a venit de la DeepMind, departamentul de Inteligența Artificială (Artificial Intelligence)  al Google, și s-a numit AlphaZero, un program ”autodidact” ce putea să facă progrese uriase, fără ajutor uman, în diferite tipuri de ”jocuri ale minții”, în special la șah si go.

Surpriza a venit din faptul că AlphaZero a reușit să învingă pe Stockfish, campionul absolut al motoarelor de jucat șah, cu un scor incredibil 290+ 886= 24- (290 victorii și doar 24 de înfrângeri). Iar acestă performanță a fost obținută în urma unui proces de învățare, de tip ”autodidact”, ce a durat doar 4 ore.

Cercetătorii de la DeepMind au spus faptul ca programul a făcut la început mutări aleatorii și apoi a început să învețe din propriul joc. Spre deosebire de Stockfish, care este un mechanism extrem de complex, fiind format din 50 de module distincte, specilizate pe anumite teme strategice sau tehnice din șah, AlphaZero este format dintr-o rețea neuronală și un algoritm numit Monte Carlo Tree Search. Se pare că aceste două entități colaborează în felul următor: MCTSearch caută în arborele de calcul poziții tipice secvențiale și le trimite către rețeaua neuronală, iar aceasta face o evaluare privitoare la șansele acestora de a fi câștigătoare la finalul jocului, după care alege, din mutările posibile în acel moment, mutarea cea mai bună pentru atingerea acestui scop. Simplu, nu?
Exact așa lucrează și creierul unui șahist uman, recunoaștem pozițiile tipice și apoi căutăm cea mai bună mutare care să ne ducă spre câștig.

Diferența de forță de joc dintre mașină și șahistul uman vine din faptul că Inteligența Artificială are memorie mult mai bună, are experiență înmiit mai mare (44 milioane partide jucate), are viteză de calcul uriașă și o acuratețe crescută ce se datorează ”sporului” de memorie și plusului semnificativ de experiență.

Initial acest lucru s-a intamplat in cazul jocului de Go. AlphaGo Zero era o versiune creată fără a utiliza niciun fel de date din jocurile Go jucate de oameni, dovedindu-se mult mai puternică decât oricare din versiunile anterioare. De data asta, programul a fost conceput să învețe doar jucând împotriva sa. Printr-o astfel de abordare, programul a depășit spectaculos programul anterior AlphaGo Lee în doar trei zile, câștigând un meci împotriva acestuia cu 100 la zero, atingând nivelul programului AlphaGo Master în 21 de zile și înfrângând cu scoruri semnificativ de mari toate vechile versiuni ale programului după 40 de zile.

Costul pentru un singur sistem AlphaGo Zero, incluzând componente special concepute pentru acest proiect, a fost menționat ca fiind în jur de 25 de milioane dolari americani.
magazinuldesah.ro
Acesta este cel mai mare site dedicat pasionaților jocului de șah.

Si pentru că între două partide de șah ne place să mai jucăm și alte jocuri, pe site vei mai găsi:
Seturi Sah | Piese sah | Table De Sah | Ceasuri | Carti De Sah | Soft | Sah Gigant | Sah Magnetic | Accesorii sah | Jocuri | Cupe | Computer de sah | Dgt | Poker
BENEFICIITransport gratuit pentru comenzi mai mari de 300 Lei.
Livrarea se face din stoc in 24 de ore pe intreg teritoriul României.

Returul se poate face GRATUIT in primele 30 de zile.
Transport in Romania
15 lei prin curier rapid (Urgent Cargus, DPD) 24-48 ore
10 lei prin Posta Romana - 2-5 zile lucratoare

Transport in Uniunea Europeana - DHL - 24-48 ore, astfel:
- Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, Ungaria - 80 lei pana in 3 kg (13 lei/kg suplimentar)
- Belgia, Croatia, Cehia, Franta, Olanda, Italia, Polonia, Slovacia, Slovenia,UK - 90 lei pana in 3 kg (13,5 lei/kg suplimentar)
- Cipru, Danemarca, Finlanda, Suedia, Irlanda, Letonia, Portugalia, Spania - 100 lei pana in 3 kg (15,5 lei/kg suplimentar)
19. Noile cărţi de identitate vor conţine cip, amprente şi certificat digital. - Jan 16, 2020 11:15:00 AM
Noua carte de identitate (ID), introdusă din 2021, având dimensiunea unui permis de conducere sau a unui card bancar, respectă standardele impuse de Uniunea Europeană.
Documentul va avea inserat un cip electronic pe care vor fi stocate toate informațiile personale. Și în plus, va conține imaginea foto a persoanei, imaginea a două amprente și un certificat de autentificare digitală.

Noile documente vor avea elemente de securitate suplimentare, iar unele vor putea fi citite doar cu aparatură specială.

ID va interacționa online cu administrația publică cu ajutorul unui cititor de card care costă aproximativ 10 EUR.

Practic, printr-un simplu click vom putea cere să ne înmatriculam mașina sau să ni se elibereze un certificat de cazier judiciar din fața calculatorului fără să ne mai deplasăm la ghișeu. Asta pentru că ne vom identifica doar cu ajutorul cip-ului de noua carte de identitate. Tot cu acest cip vom putea folosi cartea de identitate și pe post de card de sănătate.

O altă noutate este că actul electronic de identitate se va elibera obligatoriu de la 12 ani și, opțional, sub această vârstă, la solicitarea părinților.
Cei care nu doresc, din diferite motive, o carte electronică de identitate, vor putea solicita eliberarea unei cărți de identitate simple.
Noua carte de identitate va costa aproximativ 15 EUR.
Aceasta va putea fi eliberată la expirarea actualelor documente de identitate sau la cerere, după 3 august 2021.

20. Esti de acord sa incepi o noua calatorie in viata ta la inceput de an .. - Jan 14, 2020 3:16:00 PM
si pe care o cauti de mult timp sa o descoperi?

Ei bine, sesiunile din Bucuresti cu Michelle Pacheco, Energy Healer & Spiritual Coach, impreuna cu Daniel Bora, Psihoterapeut, reprezinta o invitatie extraordinara in acest sens.
Sesiunile de lucru alaturi de cele doua distinse gazde sunt esentiale pentru intelegerea drumului nostru in viata: cine suntem, de unde venim si incotro ne indreptam.
De exemplu, unele persoane cauta linistea minunata, ascunsa inca, dar care se regaseste in fiecare dintre noi. Iar in cazul multor persoane ar putea reprezenta acea calatorie a iubirii, spre descoperirea motivelor pentru care nu simtim intotdeauna acea iubire neconditionata, dar la care avem dreptul din nastere.
Participand la aceste sesiuni, vei reusi, rand pe rand, saptamana de saptamana, sa descoperi, sa intelegi si sa integrezi aspecte ale realitatii zilnice cu un impact esential in calitatea vietii tale: relatiile, rezistenta si mecanismele de aparare, emotiile, negarea, dependenta si izolarea, de exemplu. Astfel ca prin cunoastere si intelegere la nivel mental, vei intelege aspecte ale trecutului tau si pe care le vezi intr-o noua lumina. De asemenea, vei realiza ca ai la indemana un potential mai mare decat ti-ai permis vreodata sa crezi pentru a-ti crea un nou viitor plin de inspiratie si iubire.
Vino, invata si practica toate acestea cu Michelle Pacheco si Daniel Bora pentru a-ti bucura inima de acea viata armonioasa.

CHEILE GENELOR este o  carte unică, grație faptului că se află la intersecția mai multor discipline: religie, filozofie, (para)psihologie, istorie. Scrisă într-un limbaj special și extrem de seducător, lucrarea conține elemente revelatorii legate de vechiul I Ching, dar si demersuri științifice, cu corelații profunde între ezoterism și ultimele descoperiri ale fizicii cuantice și ale noii genetici. 
Richard Rudd, autorul acestui sistem, ne dezvăluie în cele 64 de hexagrame profilul hologenetic individual, dar și tendințele de evoluție ale civilizației umane.

În secolul XXI, simțim cu toții că suntem pe pragul unei uriașe schimbări la nivel planetar. Fiecare simte chemarea să acționeze, dar nu știe cum, ce harta să utilizeze, ce cale să urmeze. Care este misiunea ta? Care este misiunea vieții tale? Cunoașterea dezvăluită de CHEILE GENELOR este în deplină armonie cu maniera în care astăzi, în noile energii, omenirea încearcă să-și decripteze destinul.

Ești pregătit/ă să descoperi și să înțelegi propriul profil hologenetic, misterele propriei existențe și tiparele inconștiente care te țin în suferință și tipare emoționale vechi?

Alege azi CHEILE GENELOR și fii creatorul conștient al propriului destin!
PS. Cartea in limba engleza poate fi livrata in RO in 2-4 saptamani la cererea clientilor.
PPS. Cartea tradusa in limba romana poate fi comandata si adusa la unul dintre evenimentele din Bucuresti ale lui ..Michelle PachecoTerapeut si Spiritual Coach
Fondator si Presedinte Asociatia A.R.A.T.R
FB: https://www.facebook.com/michelle.pacheco.37
Mail: [email protected]
Tel: 0729 536 551
21. Extrasul de plan cadastral poate fi obținut online .. - Jan 8, 2020 9:47:00 PM
de către notari sau persoanele interesate, fără plata unui tarif de urgență, începând cu data de 8 ianuarie 2020.


Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a modificat Ordinul nr 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de ANCPI și instituțiile subordonate cu scopul de a accelera întocmirea documentațiilor cadastrale, de urbanism, etc..

Astfel, extrasul de plan cadastral pentru informare poate fi furnizat online, în aceleași condiții cu extrasul de carte funciară, în cazul în care imobilul pentru care se solicită documentul are geometrie în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Documentul poate fi primit pe loc, costă 15 lei și este disponibil prin platforma online e-payment: https://epay.ancpi.ro

Cererea online pentru extrasul pentru informare poate fi plasată la orice oră, iar plata se face cu ajutorul cardului.

”Prin acest nou serviciu online încercăm să-i ajutăm pe cei interesați să evite drumurile la ghișeu. Procedura este cea pe care am creat-o și pentru eliberarea extrasului de carte funciară pentru informare: solicitantul își face un cont, plătește extrasul și acesta este eliberat pe loc, dacă actul respectiv este disponibil în format electronic”, a explicat Radu Codruț Ștefănescu, directorul general al ANCPI.

O altă modificare a Ordinul nr 16/2019 este eliminarea tarifului de 60 de lei, care trebuia achitat în cazul redepunerii cererilor respinse. Potrivit noilor prevederi, tariful de 60 de lei va fi plătit doar în cazul cererilor redepuse după expirarea termenului de 30 de zile calendaristice de la comunicarea respingerii acestora. În cazul cererilor depuse în termen de 30 de zile calendaristice de la comunicarea respingerii acestora nu se achită niciun tarif suplimentar. În cazul cererilor tarifate incomplet, diferența de tarif se poate achita prin redepunerea cererii conform mențiunilor din încheierea de respingere.

Totodată, prin modificările aduse Ordinului 16/2019, sunt simplificate procedurile de tarifare a cererilor specifice, prin înlocuirea documentului distinct de încasare a tarifului cu un document de plată unic pentru cererile care au ca obiect imobile situate în raza teritorială a unui singur OCPI.

De asemenea, noile prevederi din Ordinul 16/2019 asigura celeritatea în soluționarea cererilor pentru care a fost achitat tarif de urgență, urmând ca aceste servicii să fie furnizate cu celeritate, dar nu mai târziu de 1/3 din termenul general.

Sursa: ANCPI 
22. Motive să-ți faci asigurare de călătorie. - Jan 8, 2020 10:48:00 AM
Pleci în mult-visatul concediu de vară și faci toxinfecție alimentară Mergi într-o croazieră pe Marea Egee și când ajungi într-un golf te înțeapă un arici de mare Asigurarea medicală de călătorie e mai ieftină ca o sticlă de Cola în aeroport Ninge, e furtună sau ceață și zborul tău are întârziere mai mare de 12 ore… … sau se anulează zborul Compania aeriană ți-a pierdut bagajele în care ai tot ce-ți trebuie pentru două săptămâni de vacanță Dacă ți-a fost vreodată pierdut bagajul, știi cum e; dacă nu, nu vrei să afli Ți-au furat pașaportul și portofelul și ai nevoie imediată de cash… … și de un nou pașaport sau de un buletin ca să revii în țară Te îmbolnăvești chiar înainte de plecare și trebuie să anulezi călătoria „N-are cum să mi se întâmple tocmai mie” – incredibil dar ți se poate întâmpla și ție Durează mai puțin de 5 minute dacă închei asigurarea online. Mergi pe Coasta de Azur, stai prea mult la soare și faci insolație. Crede-mă, nu vrei să dai toți banii de vacanță pe tratament Ești pe Coasta Amalfi, pe Sentiero degli Dei, calci strâmb pe una dintre scări și te alegi cu o luxație. Ai nevoie de tratament de urgență la un spital din Italia… … și de un translator pentru că nu toți italienii vorbesc engleza Ești în Istanbul, în aglomerata Piață Taksim și un trecător te lasă fără camera foto Agenția de turism sau compania aeriană de la care ai cumpărat biletele de vacanță/avion dă faliment Vrei să înveți sau îți place să skiezi ori să te dai cu placa Ești în a 3-a zi de vacanță în Portugalia, ți-ai rezervat tot felul de excursii opționale, ai plătit în avans bilete la muzee (în total câteva sute de euro), trebuie să te întorci de urgență în țară și nu vrei să pierzi banii plătiți.Toate acestea sunt pentru a înțelege mai bine că plecatul la drum fără asigurare este posibil, dar că trebuie să îți asumi 100% posibilele consecințe.

De fiecare dată când am plecat undeva am avut și o asigurare de călătorie. Din fericire, nu am folosit-o niciodată, dar am văzut suficient de mulți turiști care au avut nevoie de asistență medicală în vacanță astfel încât să nu uit niciodată de acest aspect. Știu însă destui cărora nu li se pare importantă încheierea unei polițe de asigurare de călătorie, alții cred că e scump și că durează mult să faci una ori nu știu ce companie să aleagă.

De-a lungul anilor mi-am făcut asigurări la diverse companii, dar de fiecare dată a fost la fel de simplu. Cu câteva click-uri, un card bancar și o sumă modică am plecat liniștit pentru experiențe de neuitat.

Asigurarea medicală de călătorie este și cea mai des utilizată și pe care am achiziționat-o de fiecare dată.

Asigurare pentru bagaje se poate face doar împreună cu asigurarea medicală.
De exemplu, limita maxima de despagubire este de:
- 750 euro/persoana pentru bagaje la Allianz;
- 1.000 euro/persoana pentru bagaje la Gothaer.

Asigurare pentru activități sportive.
Dacă nu ești genul care să meargă în vacanță doar ca să mănânce și să bea la restaurantul hotelului și vrei să faci ceva sport, atunci ia în calcul o astfel de asigurare care, deși e mai scumpă decât cea medicală simplă, ți se potrivește mai bine. Sporturile asigurate sunt cele practicate in regim de agreement în zone autorizate: înot, ski, ski nautic, patinaj, snowboard, călărie, ciclism, excursii montane, scufundări (efectuate asistat), snorkelling, zbor cu balonul cu aer cald și navigația de agreement, etc.

Sunt curios dacă vreodată ați folosit asigurarea de călătorie și cum s-a terminat toată povestea.
rca-ieftin.ro
23. Tarife de la 16,60 lei pe ruta București – Brașov, cu biletul de weekend. - Jan 3, 2020 4:04:00 PM
CFR Călători reamintește clienților săi că pot beneficia de reduceri, în weekend, cuprinse între 15% și 56%, astfel:
Reduceri de weekend pe Valea Prahovei – între 31% şi 56%, astfel:
De vineri până duminică inclusiv, pentru trenurile InterRegio care circulă pe Valea Prahovei, pe rute între Sinaia – Brașov și retur.

Reducerile se aplică numai la tariful de transport integral și la tariful de copil, la vagon clasa a 2-a şi nu se cumulează cu alte discount-uri acordate.

Pentru perioada de weekend, tariful de rezervare a locului este opţional pentru toate tipurile de legitimaţii, dar la cumpărarea online acesta se achită automat.

Biletul de weekend – reduceri 15 – 35%:
Biletul de weekend este o legitimaţie de călătorie care se emite pentru o singură persoană, la acelaşi rang de tren – Regio, Interregio, la clasa 1 sau clasa a 2- a (vagon clasă sau cuşetă) – şi aceeaşi rută, pe distanţe de până la 1000 kilometri. Acest bilet nu dă dreptul la întreruperea călătoriei, iar reducerile nu se cumulează cu alte reduceri.

Nu este obligatorie procurarea tichetului de rezervare a locului la vagoanele de clasa 1 și a 2-a.

Pasagerii pot alege numărul de weekenduri dintr-o lună (2, 3 sau 4) și beneficiază de reduceri, astfel:

– 35% pentru 4 weekenduri;

– 25% pentru 3 weekenduri;

– 15% pentru 2 weekenduri.

Cartea VSD:
Este o legitimaţie de călătorie nominală, valabilă timp de o lună pe distanţe de până la 1000 km, care dă dreptul la efectuarea, în cursul fiecărui sfârşit de săptămână (începând cu ora 00:00 a zilei de vineri şi până la ora 12:00 a zilei de luni – sosire) din perioada de valabilitate, a câte unei călătorii dus-întors pe rute la alegerea călătorului, cu plecare din aceeasi stație de plecare. Călătorul poate alege stații de destinație diferite pentru fiecare week-end în parte. Reducerile aplicate în baza cărții VSD sunt de 50% la trenurile Regio și 35% la cele InterRegio, la clasa 1 și a 2-a.

Cartea VSD poate fi cumpărată de la orice staţie sau agenţie de voiaj CFR Călători din ţară.

Tariful tichetului de rezervare se achită integral, iar Cartea VSD nu dă dreptul la întreruperea călătoriei.

Detalii despre aceste oferte sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic intern- Oferte.

Înainte de călătorie, recomandăm tuturor pasagerilor să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei sau să se adreseze personalului nostru din stații.

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetățeni.

Sursa: CFR Călători
24. 7 lucruri pe care probabil nu le stiai despre viata albinelor. - Dec 15, 2019 4:09:00 PM

Albinele, precum furnicile, sunt insecte cu o viaţă socială complexă, care continuă să surprindă chiar şi oamenii de ştiinţă. Ele sunt esenţiale pentru natură, fiind o forţă invizibilă care polenizează peste 75% din plantele pe care cultivăm. În plus, acestea ne furnizează produsele apicole atât de gustoase şi de importante pentru sănătatea noastră.

În continuare vrem să îţi prezentăm câteva curiozităţi despre albine, în cifre.

Știai că într-un stup sunt aproximativ 60.000 albine?
Într-un stup locuieşte un singur roi, o singură familie de albine. Roiul este alcătuit din trei tipuri de albine: o regină (matca), albinele lucrătoare şi trântorii. Regina sau matca reprezintă mama tuturor albinelor din stup. Într-un stup, aproximativ 90% sunt albine lucrătoare şi 10% trântori.

Știai că matca depune 2.000 de ouă într-o singura zi?
Regina este singura femelă dezvoltată sexual din stup şi munca acesteia este să facă ouă. La o săptămână de la naştere, matca începe să depună câte 1500-2000 de ouă pe zi. Matca este singura albină din stup care este hrănită exclusiv cu lăptişor de matcă.

Lăptişorul de matcă pur este produs de albinele doici şi, datorită compoziţiei sale complexe, are proprietatea extraordinară de a prelungi durata de viață a ființei care se hrănește cu el în mod sistematic şi de a stimula funcţia reproducătoare. Poate, pentru că se hrăneşte doar cu lăptişor de matcă pur, matca trăieşte de cincizeci de ori mai mult decât o albină lucrătoare şi reuşeşte să depună în fiecare zi un număr atât de mare de ouă. Şi în greutate matca este de două-trei ori mai mare decât o albină lucrătoare.

Știai că albinele dintr-un stup vizitează 225.000 flori în fiecare zi?
Într-o singură expeditie, o albină vizitează 50-100 de flori. Albinele adună nectarul florilor într-un buzunar stomacal, iar polenul pe picioarele posterioare. Pentru un gram de nectar, o albină trebuie să facă aproximativ 60 de umpleri şi goliri ale acestui buzunar şi să colinde în jur de 1000 de flori. Si toate astea, doar pentru un gram de nectar… Deși rezultatul muncii unei albine pare nesemnificativ, munca lor însumată poate aduna în stup, într-o singură zi, circa 7 kg de nectar.

Știai că albinele dintr-un stup parcurg 8.000 km pentru 1 kg de miere?
Raza zborului unei albine este de 2-3 kilometri în jurul stupului. În general, o albină parcurge pe perioada vieţii sale aproximativ 800 km. Cauza principală de deces pentru o albină lucrătoare este epuizarea. Muşchii şi aripile albinelor suportă doar un anumit timp de zbor. În momentul atingerii acestui interval de zbor, albina se va afla în incapacitatea de a mai zbura. Poate de aceea albinele au o durată de viaţă de doar 30 de zile.

Știai că albinele se deplasează cu o viteză medie de 24km/h?
Viteza maximă cu care poate zbura o albină este de 70 km/h, în timp ce, atunci când este încărcată cu polen şi nectar viteza acesteia este de doar 20 km/h.

Știai că o albină are 12.000 de bătăi din aripi pe minut?
Albinele pot bate din aripi foarte rapid, 200 de bătăi/secundă, de unde rezultă şi bâzâitul specific. Albinele îşi folosesc aripile nu doar pentru a zbura, ci şi pentru a ventila aerul din stup în zilele călduroase, pentru a crea o temperatură optimă şi pentru a deshidrata nectarul cules şi depozitat în stup. Mierea crudă este produsă din nectarul cules din flori, depozitat în fagure şi deshidratat. Albinele elimină apa din nectar prin bătăi ale aripilor, până când rămâne o umiditate de 17%.

Știai că o albina produce 1/12 dintr-o linguriță de miere?
Albinele lucrătoare culeg nectarul florilor şi îl aduc în stup, unde, printr-un proces foarte complex, acesta se transformă în miere. Mierea stransă vara este folosită ca şi sursă de hrană şi supravieţuire în anotimpul rece, atunci când albinele stau în stup sub formă de ciorchine pentru a încălzi regina şi pe ele însele.

Mierea crudă este un aliment cu gust dulce și parfumat, cu aspect semifluid, vâscos sau cristalizat și culoare specifică, având un conținut mare de zaharuri și substanțe minerale, vitamine, enzime, acizi organici. Culoarea mierii este dată de substanțele colorate care se găsesc în nectarul cules. Culoarea diferă de la incolor până la neagră. La mierea de nectar predomină culoarea galbenă. Mierea strânsă la începutul primăverii are o culoare de un galben viu, până la portocaliu. Cu timpul, mierea își pierde culoarea inițială, de obicei se închide la culoare, iar în timpul cristalizării se deschide.

La final, aş vrea să te întreb ceva: De ce ai citit cu atâta interes aceste curiozităţi despre albine? De ce din câte insecte sunt pe acest pământ albinele sunt cele care ne trezesc cel mai mult interesul şi simpatia? Poate pentru că albinele sunt singurele insecte care ne oferă cu atâta dărnicie produsele pe care le realizează cu multă trudă?

Cu siguranţă acesta este motivul pentru care albinele sunt îndrăgite şi îngrijite de oameni. Dar ştiai că pe lângă mierea crudă, albinele ne furnizează şi alte produse cum sunt: Lăptişorul de matcă pur, polenul crud, păstura şi propolisul? Acestea poartă denumirea generică de produse apicole şi sunt recunoscute şi utilizate în întreaga lume pentru beneficiile lor extraordinare pentru sănătate.
Dacă vrei să afli mai multe informaţii despre produsele apicole şi beneficiile acestora pentru sănătate te invit pe www.apiland.ro.
25. Produse pentru Cadouri de Sarbatori cu preturi pana la 149 lei. - Dec 4, 2019 4:44:00 PM
Tastaturi PC | Accesorii Vehicule Electrice | Acumulatori externi | Aparat pentru indepartarea calusului | Aparate de ras electrice | Aparate de tuns | Aparate de tuns barba | Aparate masaj cu apa | Aspiratoare verticale | Blendere si tocatoare | Boxe Auto | Boxe Portabile cu Bluetooth | Bratari Fitness & Ceasuri Sportive | Cafetiere | Camere Video | Cantare de baie | Cantare de bucatarie | Carduri memorie | Casti - Microfoane | Casti Alergare/Sport - Wireless si cu Fir | Casti bluetooth, airpods si audio | Difuzoare aroma | Dispozitive filtrare apa | Epilatoare | Espressoare | Fierbatoare apa | Genti Laptop | HDD Rack | Hub USB | Mixere | Mouse | Oglinzi machiaj & Pensete | Pentru desert | Periute de dinti electrice | Placi de indreptat parul | Prajitoare Paine | Recipiente pentru calatorie | Rucsacuri Laptop | Seturi pentru manichiura & pedichiura | Smartwatch | Solid-State Drive (SSD) | Supraveghere video | Telefoane mobile | Tensiometre | Umidificatoare | Uscatoare de par

Producatori
A4Tech | Aladdin | Albatros | Alcatel | ANKER | Apacer | Apple | ASUS | Axagon | Babyliss | Braun | Brita | Canyon | Case Logic | Creative | Dell | Dicota | E-BODA | ESPERANZA | Genius | GIGABYTE | Hauser | HP | Huawei | iUni | JVC | Kingmax | Kingston | KitVision | Laica | Manhattan | Marvo | Monster | Natec | OEM | Oral-B | Panasonic | Patriot | Philips | Plantronics | Redragon | Remington | RivaCase | Romoss | Rowenta | Russell Hobbs | Samsung | Samus | Sencor | Silk'n | Taotronics | Targus | Taurus | Tefal | Unold | Xiaomi | XTRIKE ME | Zass | Zokura


Clic aici pentru selectia de cadouri

Durata campaniei: 04 - 24 Decembrie 2019

Important: Anumite produse pot fi cumparate prin credit instant 100% online.