Blogs Home » Life » Hobby » Crafting G

Crafting G

O doză de inspirație pentru o minte creativă, tutoriale, poze diverse, cărți și multe alte lucruri. Blogul a fost creat din pasiunea pentru DIY și din dorința de a inspira și motiva cititorii. Vă invit pe blog cu mult drag.

Articole Blog

01. DIY | Semne de carte decoupage - Oct 5, 2015 1:55:00 PM

V-am promis că voi face niște tutoriale în care vă voi arăta ce puteți face cu ajutorul unor șervețele, iar aici este și primul tutorial. Am pregătit pentru voi niște semne de carte realizate cu ajutorul tehnicii decoupage. Dacă aveți prin casă numeroase șervețele cu diferite modele le puteți transforma foarte ușor în niște semne de carte foarte simpatice. Nu aveți nevoie de multe materiale, e ușor și foarte util. Vă invit să citiți pașii de mai jos pentru a învăța cum să le faceți.
Materialele necesare:- carton - șervețele- un penson - panglică- mod podge ( dacă nu aveți mod podge amestecați două părți egale de apă și lipici)

Primul pas este să tai șervețelul astfel încât să se potrivească pe bucata de carton, ai grijă să lași pe margini jumătate de cm în plus. 

Îndepărtează cele 2 straturi ale șervețelului. Noi vom lucra cu al treilea strat, cel care este imprimat cel mai puternic.

Aplică pe carton un strat de mod podge și lipește șervețelul cu grijă.

Presează șervețelul cu degetele, iar pentru un rezultat mai bun și uniform poți apăsa semnul de carte cu ajutorul unei benzi adezive late sau cu orice alt obiect greu. 

Poți tăia surplusul cu ajutorul unei foarfece sau îl poți lipi pe spatele semnul de carte. Perforează semnul și pune panglica aleasă de tine.

Și gata semnul de carte! Destul de simplu, nu-i așa? Îți recomand ca după ce îl realizezi să îl pui într-o carte, iar peste acea carte mai multe cărți. Astfel semnul o să se pătreze drept și nu se va deforma. Îl lași așa timp de o noapte și dimineața este gata de folosit. În funcție de șervețele pe care le folosești semnul tău de carte poate fi unul vintage, modern, clasic, poate fi simplu sau poate avea un model mai complicat. Un alt sfat este să folosești o panglică care să se asorteze cu șervețelul ales de tine, așa semnul tău de carte va arăta mult mai bine. 

Ce părere aveți despre acest tutorial? Vă aștept cu mult interes comentariile. ^_^02. DIY | Agenda cu imprimeu floral - Oct 4, 2015 4:50:00 PM

În fiecare an școlar obișnuiesc să am o agendă pentru orar, diferite activități, teste, examene, ascultări, proiecte și câte și mai câte! Cred că e o necesitate pentru un elev care încearcă să fie organizat și pus la punct. Acum ceva timp v-am arătat un micuț tutorial aici și e unul dintre cele mai populare tutoriale de pe blog, fapt care nu poate decât să mă bucure.
Astăzi revin cu o postare mai actualizată și mai explicită, sper să vă fie de ajutor.
Materiale necesare:
- caiet simplu, de română- lipici, foarfece- hârtie de împachetat cadouri sau hârtie de scrapbooking 

Cred că mereu am hârtie de împachetat cadouri la îndemână, a devenit o mică obsesie, o folosesc mereu în tot felul pe proiecte. Vă sfătuiesc să o căutați în magazinele care au în general cadouri, există o gamă foarte variată de culori și modele, iar prețul nu e mai mult de 2-3 lei. 
Hârtia de scrapbooking am descoperit-o recent în locul din care îmi iau și hârtia de împachetat. Un caiet mare cu tot felul de hârtii costă în jur de 30-40 de lei, dar se poate cumpăra și o coală la prețul de doar 1 leu. E super utilă hârtia aceasta, poate fi folosită în zeci de proiecte și are niște modele adorabile.
În cazul în care nu aveți nici hârtie de împachetat și nici hârtie de scapabooking puteți căuta pe internet un model frumos cu tot felul de flori sau alte elemente care vă plac și să îl printați. Așa am procedat în tutorialul anterior și rezultatul a fost la fel de drăguț. 

De această dacă voi folosi hârtie de scapbooking și un carton care se asortează cu hârtia. Totul este extrem de simplu, tot ce trebuie să faci este să tai hârtia în așa fel încât să se potrivează copertei. Urmează apoi să tai o fâșie din carton. Acum trebuie să le lipești după cum preferi, eu am ales să lipesc hârtia pe tot caietul, iar pe margine să pun o fâșie subțire de carton.

O idee foarte bună ar fi să lipești pe jumătate de copertă carton și pe cealaltă hârtia cu modelul, sunt numeroase de moduri în care poți combina hârtii, texturi, modele, culori. Ai nevoie doar de niște timp, imaginația vine singură, nu e problemă. După ce am lipit hârtia și cartonul am pus în colț o mică etichetă. Eticheta a fost realizată din carton alb perforat pe margini, dar poți încerca să îți personalizezi eticheta cum dorești. 
În interiorul agendei folosesc de cele mai multe ori post it-uri, pixuri colorate și bandă washi-tape pentru a decora paginile. Chiar cred că lucrurile astea micuțe mă motivează să mă concentrez mai tare pe tot ce trebuie să fac. 
Știu că tutorialul a fost extrem de simplu, dar sper că va plăcut și îl considerați util. Vă aștept cu mult interes comentariile, am să răspund tuturor și sunt deschisă sfaturilor și propunerilor. Vă doresc un început de an școlar frumos și organizat, hihi!
03. Ce facem in timpul liber? - Sep 28, 2015 5:49:00 PM
Nu de curând v-am arătat niște desene pe pagina de facebook a blogului și m-ați rugat să postez mai mult despre acest nou hobby pe care îl am. Mereu am fost uimită de talentul persoanelor care desenează, e un adevărat talent să ai două mâini care pot crea artă. Am căutat pe Pinterest niște desene simple și m-am pus pe treabă, am vrut să încerc și eu neapărat ca să văd ce iese. Probabil știți toți despre cărțile de colorat pentru adulți și starea de bine pe care o transmit, la fel este și cu desenatul. 

Culorile. Folosesc o paletă de culori găsită în Lidl, de la United Office. Are 24 de culori detașabile, o pensulă din lemn și un tub cu culoare albă. Le am de mult timp și îmi plac super mult, au niște culori foarte frumoase și se asează minunat pe hârtie. 

Caietul de schițe. Am luat o carte veche din bibliotecă ( o carte despre gramatica limbii engleze ) și am decorat-o cu puțină hârtie de scrapbooking și niște hârtie pe care am avut-o de la un colet primit. Am pus pe marginea hârtie puțină cafea pentru a-i da un aspect mai vechi, iar cealalt-ă hârtie a fost arsă pe margini. Paginile sunt destul de subțiri, iar pentru a desena le lipesc între ele sau desenez pe hârtii mai groase și le pun după în carte.

                            

Desene. Am început cu niște modele foarte simple, în prima imagine sunt niște pene desenate pe niște foi de carte și lipite în cartea propriu-zisă de desene. În a doua imagine este un fluturaș desenat pe paginile cărții. Am luat modelul de fluturaș folosit și aici și am trasat modelul, apoi am desenat înafara modelului. Pe pagina de lângă am desenat în pix o păpădie și am scris cuvântul „hope”.

Cam atât am desenat până acum, sunt niște desene simple, dar încetul cu încetul vreau să realizez și unele mai complicate. Sunt o groază de tutoriale și modele diverse pe internet și chiar îmi doresc să încerc mai mult. Mai jos este un desen cu niște flori, tot pe pagina respectivă am pus și un bilețel cu o poezie.

There is freedom waiting for you,On the breezes of the sky,And you ask „What if I fall?”Oh but my darling,What if you fly?~e. h~
Voi desenați? Ce faceți în timpul liber? Vă aștept cu mult drag părerile despre această postare și vă voi răspunde cu drag la întrebări, deci nu vă sfiiți. Dacă doriți să-mi trimiteți diferite tutoriale sau desene realizate de voi, le puteți trimite aici.
04. DIY | Dovleac din hartie (decoratiune de toamna) - Sep 26, 2015 6:19:00 PM


Îmi place să îmi decorez camera în funcție de anotimp, iar astăzi vreau să vă prezint o mică decorațiune pe care o păstrez în bibliotecă. Acest dovlecel din hârtie a fost realizat după pin-ul de aici și este o decorațiune perfectă pentru toamnă. Este micuț, dar dă camerei un aer tomnatic și nici nu este prea greu de făcut. Vă mulțumesc că mi-ați cerut în postarea 5 lucruri care îmi plac sâmbăta să fac un tutorial pentru această decorațiune și vă invit să citiți tutorialul de mai jos.
Materialele necesare:
- câteva foi dintr-o carte veche - culori tempera ( verde și portocaliu )- lipici și foarfece- o bucată mică dintr-o ramură- carton

Primul pas este să tai 5 fâșii de hârtie de lățimi diferite ( trebuie să fie descrescătoare ), apoi împăturești hârtia ca în pozele de mai jos. Nu știu să explic tehnica prea bine, dar sper să înțelegeți din poze ce trebuie să faceți, cert este că la final trebuie să aveți 5 fâșii care seamănă cu niște acordeoane.


Tăiați din carton niște cercuri și lipiți capetele fâșiilor. Lipiți apoi în centru cartonul decupat.

Pentru tehnica aceasta aveți un tutorial mai explicit aici. 
Acum că aveți cele 5 floricele, trebuie să le lipiți unele peste altele, pornind de la cea mai mare și terminând cu cea mai mică. Aveți grijă să lipiți ultima floare cu cerculețul spre interior, ca să aveți loc să puneți bucățica de ramură.

Din hârtiile rămase faceți niște frunze, pentru a le face mai tari și mai rezistente puteți să le lipiți între ele. După ce ai colorat dovlecelul și frunzele, lipiți frunzele lângă ramură.

Pentru a da un plus dovlecelului, am adăugat un tag și o bucată de ață maro.
Rezultatul final îl puteți personaliza cum doriți și îl puteți pune oriunde, vă promit că v-a arăta foarte simpatic și va da un aer tomnatic încăperii.

Tips & Tricks - dacă vreți să săriți peste partea cu coloratul pentru că nu aveți culori tempera sau din alte motive, puteți cumpăra carton colorat și să lucrați cu el - în locul ramurei puteți folosi un chibrit

Acesta a fost și tutorialul pentru dovlecel. Sper că va plăcut și vă aștept cu mult entuziasm comentariile! O toamnă frumoasă vă doresc! 
Dacă decideți să încercați și voi acest proiect, vă rog să-mi trimiteți pozele aici. Mi-ar plăcea super mult să văd proiectele voastre.
P.S: În ultima vreme nu am postat prea des, dar încerc să-mi fac timp când pot pentru blog. ^_^

05. Cum sa gasesti cadoul perfect in 8 pasi - Sep 23, 2015 4:18:00 PM

Sunt sigură că de multe ori ați întâmpinat probleme în alegerea unui cadou pentru o persoană, fie ea apropiată vouă sau nu. Toți dorim să luăm un cadou care să placă și să facă persoana de lângă noi să ne spună un sincer „mulțumesc”. Un cadou bine ales te va pune într-o lumină bună și va reflecta toată atenția pe care ai depus-o. Rezervă puțin timp persoanei respectivei și investește dragoste și grijă în cadoul ales: un cadou este un gest frumos, dar un cadou bine ales este extraordinar. 
Vă vin ajutor cu o listă de trucuri și sfaturi pentru a găsi cadoul perfect:
1. Fă o listă cu interesele persoanei 
Scrie tot ce știi că îi place să facă în timpul liber, poate are un anumit hobby sau poate vrea să se apuce de unul. Poate e interesată de un anumit film sau de o anumită carte, încearcă să îți amintești toate lucrurile mici despre persoana respectivă.
2. Gândește-te la trecut 
Mai știi filmul ăla despre care îți povestea cu atât entuziasm sau cartea aceea pe care ți-o tot recomanda? Dacă știi care e filmul sau cartea preferată îi poți lua un obiect care să o ducă cu gândul la filmul sau cartea respectivă. 
3. De ce are nevoie ?
Probabil ți-a spus de multe ori că are nevoie de anumit lucru sau că trebuie să înlocuiască un obiect vechi cu unul nou, nu ai nimic de făcut decât să îi transformi vorbele în ceva palpabil!
4. Dacă nu cunoști prea bine persoana
În acest caz încearcă să vorbești cu un prieten apropiat sau intră pe profilul de facebook sau instagram, sigur vei vedea ceva care te v-a ajuta și vei primi tot felul de indicii.

5. Colecționează ceva? 
Mulți dintre noi colecționăm anumite lucruri, fie că e vorba de oje sau parfumuri, cutiuțe decorative, lumănâri și câte și mai câte. Gândește-te dacă persoana respectivă colecționează ceva și cumpără-i acel lucru.
6. Include în cadou o parte din tine 
Încearcă să introduci în cadou și amprenta ta personală pentru ca acel obiect să-i amintească de tine. Poate fi vorba despre o glumă pe care o aveți sau despre un anumit eveniment la care ați participat amândoi.
7. Ce vrei să spui ? 
Printr-un cadou transmiți un mesaj persoanei respective, prea mulți dintre noi se gândesc doar că oferi un obiect. Atunci când dăruiești ceva, îi spui persoanei de lângă tine că o prețuiești sau că o apreciezi. 
8. Bazează-te pe ceva sigur
În cazul în care nu ai timp la dispoziție, dar totuși vrei să îți arăți aprecierea față de persoana resptectivă, îți recomand să te bazezi pe ceva sigur. Aici mă refer la acele cadouri „tradiționale”, dar care aduc bucurie și entuziasm. Fie ca e vorba de o ramă foto foarte drăguță, o decorațiune sau de un set de căni, cu siguranță vor fi de ajutor. 
Alegerea mea este acest set de căni lucrate manual cu markere pentru ceramică, care au un mesaj foarte frumos, pot fi un cadou perfect pentru un cuplu. Au mânere în formă de inimioară și capacitatea de 300 ml. Sunt perfecte pentru a începe diminețile într-un mod plăcut, iar mesajul de pe căni îți înseninează ziua. Să fiu sinceră, e un cadou minunat pe care ți-l poți face chiar ție, hihi. Cănile cu tot felul de mesaje mereu vor fi plăcute, deci nu ai cum să dai greș cu asta.

Găsiți o mulțime de idei de cadouri pe Lovely Decor, unde vă puteți plimba printre rubrici precum casă&decorațiuni, bucătărie&masa, lifetyle, handmade și câte și mai câte. O să găsiți o gamă variată de produse, iar serviciile oferite de ei sunt de calitate. Vă invit să aruncați un ochi pe site și să luați un cadou pentru un prieten drag sau, de ce nu, un cadou pentru voi.
06. Castigatori Concurs (August-Septembrie) + Chick Chat - Sep 18, 2015 2:59:00 PM
Săptămâna aceasta nu am mai postat nimic pentru că am fost fie prea ocupată, fie prea obosită. Nu mă așteptam să mi se încarce programul atât de mult, dar sper să profit de weekend-uri. Mă gândesc să postez în aceste 2 zile libere câte ceva și să pregătesc și alte postări. Îmi pare rău că nu am anunțat la timp câștigătorii concursului, dar sper că nu e prea târziu. 
Apreciez mult de tot că v-ați înscris și ați lăsat comentarii postărilor și vă mulțumesc mult pentru sugestii. Câștigătorii sunt : Roxi Adina și Lupu Diana. Aștept un mesaj pe pagina de facebook a blogului, adică aici cu adresele voastre. 
Sper să vă bucurați de premii și să le citiți și folosiți cu mare drag! 
M-am bucurat mult să vă citesc comentariile și să vă răspund, iar mesajele voastre m-au ambiționat mereu. Am să tot scriu pe blog chiar dacă urmează o perioadă super dificilă și sper ca și voi să îmi fiți alături. E foarte posibil să postez doar în weekend pentru că doar atunci am timp și cred că și voi sunteți mai liberi atunci. Vreau să știți că lucrez la postările pe care doriți să le vedeți pe blog, nu am uitat de ele. Mai jos aveți una dintre pozele pe care le-am pregătit pentru postarea în care vă vorbesc puțin despre culori, dar și despre desenele postate pe pagina de facebook.

În weekend voi posta 5 lucruri care îmi plac sâmbăta și vă voi spune ce se ascunde în coletul misterior de aici. Cum a decurs săptămâna aceasta pentru voi? Vă aștept cu mult drag comentariile. :)

07. 5 lucruri care imi plac sambata #5 - Sep 12, 2015 7:17:00 PM

E sâmbătă din nou, ultima sâmbătă din vacanța de vară, deși probabil toți știți asta. Sunteți entuziasmați pentru reînceperea anului școlar? Eu da, abia aștept. O să înceapă școala și o să postez și mai multe proiecte în seria Back to school. Încă mă gândesc ce să vă pregătesc, dar îmi doresc să fie cât mai multe proiecte drăguțe și simple de realizat. Îmi cer scuze pentru ora târzie, dar a durat ceva timp să adun pozele și să decid ce lucruri îmi plac astăzi.

Și în postarea anterioară am avut o decorațiune de toamnă, iar sâmbăta asta e la fel. Am găsit niște conuri și am zis că ar arăta drăguț în bibliotecă. Pot fi lăsate și pe timp de iarnă pentru că sunt potrivite pentru ambele anotimpuri. Le-am așezat lângă o lumânare drăguță și au efect foarte frumos. Un tutorial drăguț cu niște conuri mai mici găsiți pe blog chiar aici, este primul tutorial apărut pe blog și mereu îl citesc cu nostalgie, se observă diferențele de atunci și acum.

Brățara aceasta am luat-o ca să-mi poarte noroc anul acesta școlar și o ador. E micuță și foarte delicată și o pot purta mereu, nu trebuie să am grijă să se asorteze cu nimic. Voi aveți un obiect care vă poartă noroc? Citisem într-un carte experiența unui bărbat care a crezut cu tărie că o piatră simplă îi aduce noroc și chiar i-a adus! Povestea acesta m-a ambiționat să-mi achiziționez și eu „un obiect norocos”.

Flori uscate/presate. Sunt atât de delicate și de frumoase, iar cel mai bun lucru este că le poți păstra așa o lungă perioadă de timp. Sunt câteva proiecte DIY pe care le poți face cu aceste flori uscate, dar cred că cel mai drăguț arată când sunt adăugate în jurnal. Am decis să le adaug printre lucrurile de aici pentru Ionela, care a postat pe blog niște poze superbe cu flori uscate. (click aici)

Dacă ne apropiem de școală avem nevoie și de rechizite noi. Eu încă nu le-am cumpărat pe toate, dar nu e grabă. Cred cel mai tare sunt entuziasmată de culori, abia aștept să le folosesc în revista „Pauza ta de relaxare”. Pixurile arată destul de banal și am să încerc să le decorez puțin, voi posta și pe blog rezultatul! :)

Încheiem postarea cu un citat pe care, cred eu, ar trebui să-l avem mereu în minte. Am decis să-l aleg pe acesta pentru că începe școala și o dată cu ea începe și stresul. O să fim mai ocupați și o să avem mai puțin timp liber, dar este important să găsim timp și pentru noi, pentru a face ceea ce ne place. Sper să mai am timp de blog și de proiecte, o să fac tot posibilul să nu abandonez blogușorul și să continui să scriu pentru voi. 
Sper că v-a plăcut postarea și aștept cu mult entuziasm să văd ce părere aveți despre ea. Nu vă sfiiți dacă aveți întrebări sau neclarități, sunt aici ca să vă răspund. :)

08. In my mailbox #10 - Sep 11, 2015 4:12:00 PM

M-am bucurat să văd că prostioarele prezentate în „In my mailbox”-ul trecut v-au plăcut, așa că am venit astăzi cu altul, hihi. La fel ca cel din urmă, la sfârșit se vor afla două cărți și în rest diferite lucruri achiziționate, majoritatea au legătură cu proiectele DIY. Vă invit să citiți postarea, sper să vă placă! :)

Nu am început încă cumpărăturile pentru rechizite, dar am luat acest caiet pentru a-l transforma într-o agendă pentru noul an școlar. Acum arată banal, dar o voi transforma într-o agendă drăguță. Vă promit să vă arăt și vouă rezultatul final!

Hârtie de împachetat cadouri și hârtie de scrapbooking. Cu siguranță lucrurile mele preferate, sunt atât de utile și le folosesc mai mereu în tot felul de proiecte. Mai mult ca sigur caietele mele de anul acesta vor fi decorate cu aceste modele.

Câteva panglici colorate pentru niște semne de carte și un nou ac de quilling pentru că pe cel vechi l-am pierdut. 

Pentru că sunt pe blog sunt și pasionate de cosmetice, am inclus și rujurile acestea aici. Sunt super cremoase, pigmentate și se așează frumos pe buze. Au avut un preț mic, iar singurul incovenient este că trebuie să le realipici pe parcursul zilei. Nu am idee cum se numește primul ruj, dar amabaluj lui seamănă cu un creion, iar cel nude este de la MeNow.

Cărțile acestea le-am primit în urma unui concurs și au fost alese de mine. Am fost super fericită să aflu că am câștigat și mi-am ales 2 cărți: Arta Crimei de Michael White și Aceasta nu este o carte de Keri Smith. Prima carte am început să o citesc și pot spune că îmi place foarte mult până acum, autorul are super multe cărți interesante și intenționez să-mi mai iau câteva titluri. Despre a doua carte nu mai are rost să vă spun, știți deja că îmi place foarte mult Keri Smith și cărțile ei simpatice care cuprind tot felul de activități. Cartea aceasta este absolut minunată, am răsfoit-o puțin și abia aștept să o încep.

Vă las la sfârșit un colet misterios. Sunt foooarte entuziasmată, iar ceea ce se află în interior este pe placul meu. Am să vă prezint pe blog ce se află în interior, aveți câteva idei despre ce este vorba?
Cam atât și pentru postarea de astăzi! Sper că va plăcut și aștept cu mult drag comentariile voastre.Voi ce ați achiziționat recent?
09. Sfaturi si trucuri pentru organizare - Sep 8, 2015 2:42:00 PM

Începerea școlii ne entuziasmează, dar ne pune și pe gânduri. O să avem din nou teste, ascultări, proiecte și o să ne fie mai greu să ne reintrăm în acel ritm alert. Vă prezint astăzi niște sfaturi de organizare, pentru ca revenirea la școală să nu fie un chin! Toate sunt foarte simple, dar vă voi ajuta să fiți mai organizați. Aceasta este prima postare din seria Back to school de anul acesta, pe cele de anul trecut le puteți vedea aici. O să găsiți diferite sfaturi, moduri de a vă personaliza caietele și nu numai.


Organizator dintr-o ramă. Primul sfat pe care vi-l dau este să luați o ramă veche și să scrieți cu o cariocă lucrurile pe care le aveți de făcut în ziua respectivă. Fie că sunt simple activități, filme de făcut sau cărți de citit, nu contează. Partea cea mai bună este că puteți șterge cu un șervețel umed lista sau o puteți modifica cum vreți. Este o metodă super ieftină, simpatică, creativă, iar partea cea mai bună este că poate fi folosită în fiecare zi. Vă recomand să folosiți carioci, nu markere pentru că cele din urmă se duc mai greu de pe sticlă.


Study planner. O altă metodă prin care puteți fi organizați este să vă cumpărați un mic organizator. Eu l-am găsit din întâmplare pe acesta și nu am dat mai mult de 10 lei pe el, chiar cred că era 7 lei. Este super util și mă ajută foarte mult, îl țin pe birou și mereu îmi scriu activitățile el. Are diferite foi în ele, unele pentru însemnări zilnice, altele sub forma unui calendar de examene, iar altele te ajută să îți planifici timpul pentru învățat.


Agende, agende și... agende! Cred că ăsta este cel mai banal, dar cel mai eficient sfat pe care vi-l pot da. O agendă este foarte utilă și te poate ajuta enorm să te organizezi și să îți planifici timpul mai bine. Spre deosebire de organizatoarele de mai sus, agenda o poți purta cu tine tot timpul și mereu poți scrie pe ea tot felul de informații utile. Știm toți că în primele săptămâni de școală suntem bulversați cu o grămadă de informații. Avem nevoie de o agendă pentru a scrie orarul, mici modificări în orar, informații despre profesori (adrese e-mail pentru a trimite proiecte), numerele colegilor, teze, teste și multe altele. Puteți vedea în imaginile de mai sus cum arată o agendă de-a mea: o dezordine organizată.


Vă recomand să folosiți în agendă diferite pixuri colorate, plicuri pentru a ține bilețele sau alte lucruri mici, foițe post-it și agrafe. Lucrurile acestea vă vor face agenda mai interesantă și veți fi mai motivați să scrieți în ea. În comerț sunt foarte multe stikere drăguțe, dar și alte lucruri simpatice pentru a vă decora agenda.


Tab-urile de organizare. Sunt foarte utile atât pentru organizarea agendei, dar și pentru caiete. În agendă puteți evidenția cu ajutorul tab-urilor rubricile (teme/teste/nr. de telefon/orar), iar în caiet lecțiile importante. Găsiți un tutorial aici. Am folosit tab-urile pentru caietul de engleză, iar doamna profesoară chiar a fost impresionată și mereu mă lăuda, haha. Dacă vreți să faceți o impresie bună trebuie să încercați!

Cutiile. Sunt perfecte pentru micile prostioare din camera ta sau pentru a organiza dosare sau diferite fișe. Găsiți un tutorial aici.
Acestea au fost sfaturile mele pentru organizare, sper să vă ajute în noul an școlar! Și anul acesta voi face proiecte DIY Back to school în care vă voi arăta cum să vă personalizați caietele, lucrurile esențiale pentru școală și alte lucruri drăguțe și utile. Vă aștept cu mult drag comentariile și părerile despre această postare. Voi ce trucuri aveți pentru organizare?

10. 5 lucruri care îmi plac sambata #4 - Sep 5, 2015 5:27:00 PM

E prima sâmbătă din septembrie și e timpul pentru „5 Things I Love Saturday”. Mi-am început luna septembrie într-un mod plăcut și puteți vedea în imaginile de mai jos care au fost lucrurile mele preferate de astăzi. Am avut o sâmbătă foarte frumoasă, dar cam obositoare, acesta fiind și motivul pentru care postez mai târziu. Vă invit cu mult drag să citiți postarea, sper să vă placă.

Am încercat din nou să fac un terrarium și a ieșit mai bine de data aceasta. E mai încăpător și sunt mai multe plante și pietricele frumoase, îl ador! Puteți vedea vechile modele apăsând aici. Dacă data trecută am ales să pun plantele în niște borcănașe, de data aceasta am tăiat o sticlă de 5L, am pus pietricele, pământ, plantele și iarăși câteva pietricele deasupra. Ce părere aveți? Eu m-am îndrăgostit.

Am scos cutiuța cu decorațiuni de toamnă! Am câte o cutiuță cu tot felul de prostioare pentru vară, iarnă și toamnă, pentru primăvară încă nu. În poză este un dovlecel făcut din hârtie, care stă în bibliotecă și dă camerei un aer tomnatic și foarte plăcut. L-am făcut anul trecut, dar am câteva poze, iar dacă doriți pot realiza un tutorial, let me know. :3

Cartea aceasta o veți vedea și în următorul „In my mailbox” alături de alte prostioare, dar am zis să o includ și aici pentru că vreau să o încep în seara asta. Am impresia că o voi devora și Michael White se va număra printre autorii mei preferați.

Acesta este... cartea mea de schițe. Vă spuneam acum ceva timp că am nevoie de un caiet de schițe unde să-mi păstrez toate desenele, dar am găsit o alternativă foarte simpatică. Pregătesc o postare specială în care vă voi vorbi despre desene, culori, dar și de această carte. În realitate este mult mai drăguță, iar în interior sunt diverse desene care așteaptă să le descoperiți.

Ultimul meu obiect este o carte poștală pe care am găsit-o în cutiuța cu decorațiuni de care v-am spus anterior. Am cumpărat-o acum ceva timp de la anticariat și mi se pare extrem de frumoasă. O țin și pe aceasta în bibliotecă, lângă teancul cu cărți mai vechi. 
Cam atât pentru sâmbăta de astăzi. Ce părere aveți despre postare? Voi ce ați făcut sămbăta aceasta? Vă aștept cu mult drag comentariile și părerile, iar dacă doriți să îmi transmiteți un mesaj privat vă aștept pe pagina de facebook a blogului. ( click aici )

11. Preferatele lunii August - Sep 2, 2015 6:06:00 PM

A trecut și luna August cu zilele ei caniculare, cu nopțile târzii și cu zilele în care tot ce făceam era să lenevesc. Sper că ați avut o vară frumoasă și ați realizat tot ce v-ați propus. Mi-aș fi dorit să fac mai multe vara asta, dar cine nu-și dorește? Sunt foarte entuziasmată de tot ce înseamnă toamnă: frunze arămii, pulovere, lumânări parfumate, seri reci, decorațiuni pentru Halloween și cărți citite alături de un ceai cald, în timp ce afară plouă. Tocmai am descris o părticică din paradis.
Probabil sunteți familiarizați cu postările de genul „preferatele lunii”, apar pe multe bloguri de beauty și nu numai. La fiecare sfârșit de lună postezi niște poze cu lucrurile (evenimente, acțiuni, întâmplări) care ți-au marcat luna și au făcut-o mai bună. Am ales să introduc și rubrica aceasta pentru că mi se pare super simpatică. Sper să pot posta lunar și să nu uit. Vă invit să aflați care au fost lucrurile mele preferate luna aceasta.

Setul de culori watercolors. Desenele watercolors mereu mi s-au părut superbe și am încercat și eu să fac câteva. E o tehnică foarte frumoasă și abia aștept să fac mai multe desene, sunt abia la început. Îmi doresc mult să ajung în punctul în care să compar dsenele de mai sus cu alte desene mult mai reușite. Sunt multe de exersat, dar cred că e un mod frumos de a te relaxa. Ce credeți?

Semne de carte. Astea sunt niște semne de carte realizate prin tehnica decoupage adică tehnica șervețelului. Cred că am făcut mai mult de 10 semne de carte de acest fel, abia aștept să vă arăt un tutorial și mai multe poze. 

Reviste, cărți. „Pauza ta de relaxare” ați văzut-o în postarea trecută, iar de „Jurnalul meu trăsnit” știți deja. Iubesc să le completez și sunt alegerea perfectă dacă sunt plictisită sau am chef să fac ceva și nu știu ce. Nu am desenat prea mult în revistă, dar de jurnal sunt destul de mândră. Mai am puțin și îl termin, abia aștept să văd cum va arăta la final.

Jurnalul și niște rujuri. Am scris luna asta mai mult în jurnal, iar în poza de mai sus vedeți cum am lipit în el un mic desen, îmi plac mult coronițele florale. Scriu în jurnal pentru că vreau să-mi amintesc toate momentele frumoase prin care trec. Se întâmplă de multe ori să uit anumite evenimente sau să mi le amintesc vag și asta nu-mi prea convine. Mai avem în poză și 2 rujuri pe care le ador, vi le recoamand. Dacă vreți mai multe detalii mă puteți întreba mai jos, în comentarii. 

Cam atât și pentru postarea aceasta. Vă mulțumesc mult că mi-ați citit postarea și vă invit să le vizitați și pe celelalte. Sper că va plăcut și că ați citit-o cu drag. Vă aștept cu mult interes părerea despre astfel de postări, vreți să le continui? 

12. In my mailbox #9 - Aug 31, 2015 6:26:00 PM

Bine ați revenit pe blog! Postarea de astăzi e puțin mai diferită, știu că v-am obișnuit ca în postările „In my mailbox” să vă arăt cărți, dar de acestă dată am să vă prezint și câteva produse de crafting. Pentru cărți cel mai probabil veți găsi recenzii în curând pe blog, iar celelalte lucruri le veți vedea în diferite proiecte DIY. Mereu îmi place să cumpăr prostioare mici, drăguțe și poate nefolositoare din diferite magazine. Am scris această postare cu gândul că mai sunt persoane de genul acesta pe aici, sper să vă facă plăcere să citiți postarea. ^^

Am cumpărat niște stickere, iar unele dintre ele deja le-am folosit. Toate au legătură cu Halloween-ul, dar m-am gândit că sunt perfecte pentru a le pune în Jurnalul meu trăsnit. Am mai luat o bandă adezivă groasă, de ea am nevoie pentru un viitor tutorial în care vă voi arăta mai multe metode de a face stickere acasă. Am mai luat și o formă pentru embosare, eu nu am să o folosesc pentru embosare pentru că nu știu cum se face, dar am să o folosesc pe post de șablon.

Încă un penar la colecție și niște pixuri colorate pentru că niciodată nu sunt destule, nu e așa? Cred că pixurile colorate le voi folosi în special pentru desenele mandala, doodle și zentangle.Am găsit și niște șervețele foarte simpatice și le-am luat, cred că-mi vor folosi foarte bine pentru a face niște lucruri cu ajutorul tehnicii decoupage. 


Am găsit acest set de post-it și mi s-au părut super drăguțe și folositoare pentru agendă și nu numai. Mă gândesc pe viitor să fac o postare cu tot fel de tipsuri pentru organizare că tot începe școala, dar nu sunt sigură, deocamdată e doar o idee.

În final vă prezint cartea ”Girlology” de care sunt sigură că ați auzit cu toții. Am câștigat-o la un concurs și sunt foarte entuziasmată să văd cum e. Îmi plac cărțile cu sfaturi și informații utile. Observați lângă și revista „Pauza ta de relaxare”, revistă de care nu auzisem până azi. De mult timp visez la o carte de colorat precum „Tărâmul viselor” și am fost entuziasmată să văd revista aceasta la un chioșc. Prețul ei a fost de doar 5 lei și conține niște desene foarte drăguțe și interesante.

Cam atât pentru postarea de astăzi, vă aștept cu mult interes părerile. Preferați ca în rubrica această să apară doar cărți sau preferați postările cu diferite lucruri? 


13. 5 lucruri care imi plac sambata #3 - Aug 29, 2015 5:45:00 PM

E din nou sâmbătă, deci e timpul unei noi postări „5 Things I love Saturday”. Vă scriu postarea mai târziu pentru că abia am pregătit-o, nu am avut timp pe parcursul zilei. M-am bucurat să văd că așa mulți bloggeri au luat ideea aceasta și abia aștept să le citesc postările. Sâmbăta aceasta a fost una frumoasă, dar puțin obositoare. Sper să vă placă pozele pe care vi le-am pregătit. 

Primul lucru care îmi place sâmbăta aceasta este micuța mea galaxie dintr-o sticluță. Îmi place mult de tot să o admir, iar astăzi când am văzut-o în bibliotecă a trebuit să-i fac o poză. În fundal sunt alte decorațiuni realizare. Tutorialul pentru sticluță îl găsiți aici, iar cel pentru tabloul cu fluturaș aici. Urmează și un tutorial pentru micul suport alb din stânga , este realizat printr-o tehnică foarte frumoasă, abia aștept să v-o prezint. Un alt lucru pe listă este serialul Arrow. L-am început recent pentru că am terminat Finding Carter și nu aveam la ce să mă uit, parcă toate serialele au luat pauză. Cu pauzele astea mari și dese o să ajung să urmăresc toate serialele existente, hahah.
Alt lucru care îmi place... pozele. Îmi place mult de tot să fac poze, fie cu aparatul, fie cu telefonul. Probabil ați observat că prefer să pun pe blog poze făcute de mine, nu de pe internet. Poate nu sunt așa de reușite, dar îmi place mult să le fac.

Astăzi am făcut și niște mici cumpărături, foarte posibil să le vedeți peste ceva timp într-o postare „In my mailbox”, iar mai târziu în tutoriale. Am început să iau cât mai multe lucruri pentru proiecte DIY și să dedic cât mai mult timp tutorialelor. Mă gândesc că mai bine fac acum cât mai multe tutoriale pentru blog, cine știe dacă voi mai avea timp de proiecte DIY în lunile care urmează.

Ultimul lucru este acest citat, îmi place mult pentru că transmite un vibe foarte pozitiv. O idee bună ar fi să-l pun într-o ramă și să îl privesc zi de zi, sigur ar ajuta.
Aceste lucruri m-au făcut fericită astăzi și mi-au plăcut mult. Pe voi ce va făcut fericiți astăzi? Vă aștept cu mult drag comentariile. :)
P.S: Suntem 194 de persoane și nu pot decât să mă bucur. Vă mulțumesc foarte mult că îmi citiți postările, comentați și îmi arătați aprecierea. Înseamnă mult de tot pentru mine, iar lucrul acesta mă face fericită nu doar sâmbăta, ci în fiecare zi.

14. DIY | Tablou decorativ - Aug 25, 2015 2:10:00 PM

Bine v-am regăsit pe blog, la un nou tutorial. Proiectul de astăzi este mult mai simplu decât pare și este un obiect de decor foarte elegant și drăguț, iar în funcție de preferințele voastre îl puteți personaliza cum doriți. De asemenea, puteți folosi această idee și pentru a dărui unei persoane dragi o mică atenție, în semn de mulțumire. Eu sunt foarte încântată de proiect, iar rezultatul final stă la loc de cinste în bibliotecă. Citiți în continuare pentru a afla cum să realizați acest tablou decorativ de efect.
Materialele necesare:

- pânză pictură (o puteți achiziționa de aici în diferite dimensiuni )- șevalet mini ( se găsește aici )- o carte veche, de care nu mai aveți nevoie- lipici, penson, foarfece- sclipici

În colajul de mai sus veți observa că pânza folosită de mine are niște puncte verzi pe ea și o margine colorată și asta pentru că am încercat să fac alt proiect cu ea, dar nu am fost mulțumită de rezultat. Am decis asfel să o folosesc în acest proiect. Primul pas este să îți alegi o filă din cartea ta veche și să o lipești cu grijă pe pânză, vedeți în pozele de mai sus cum am lipit-o eu.

Următorul pas este să cauți pe internet un model cu un fluture, o pasăre sau orice altceva, să îl printezi și să îl decupezi. Dacă nu ai imprimantă poți să pui foaia pe monitor pentru a decupa conturul. 

Îi trasezi conturul pe pânză, iar apoi, cu ajutorul unui penson aplici lipici în interiorul formei.

Aplici sclipici pe forma creată, îl presezi puțin și aștepți 5 minute. Îndepărtezi ușor surplusul de sclipici și ești gata! 

Puteți să vă ușurați munca dacă folosiți lipici cu sclipici sau dacă folosiți stickere cu lipici. Pânzele acestea sunt foarte utile și puteți să creați diferite modele, mai sus vedeți că am desenat o micuță bufniță. Sunt multe lucruri pe care le puteți face cu materialele acestea, aveți nevoie doar de imaginație și timp. 
Ce părere aveți despre proiect? Veți încerca?Vă aștept cu mult interes comentariile. ^_^


15. 5 lucruri care imi plac sambata #2 - Aug 22, 2015 1:48:00 PM


E sâmbătă din nou și v-am pregătit o nouă postare din rubrica „5 lucruri care îmi plac sâmbăta”. Am avut o zi liniștită și am încercat să-mi ocup timpul cu lucruri care îmi plac. E foarte posibil să închei ziua acesta cu o poveste scrisă de Edgar Allan Poe și un mic proiect DIY pentru blog. Postarea anterioară o găsiți chiar aici. M-am bucurat mult să vă citesc comentariile și să văd că vă plac postările de genul acesta. Sper să vă placă și aceasta la fel de mult și vă invit și pe voi să preluați rubrica aceasta. 

De ceva timp îmi ocup timpul cu serialul „Finding Carter” și deja am ajuns la sezonul 2. Nu pot spune că e unul dintre cele mai bune seriale pe care le-am văzut, dar nu este nici foarte rău. Îmi place ca atunci când desenez sau fac mici proiecte să urmăresc și un serial, iar acesta este bunicel.

Îmi place ca atunci când am timp liber să desenez, iar de curând am descoperit și desenele de genul sacred geometry. Cel de sus este un fel de combinație între genul menționat anterior și mandala. Nu este încă terminat și nici nu știu când îl voi termina, e destul de multă muncă la el, dar rezultatul final va merita. Am nevoie urgentă de un caiet de schițe pentru a ține la un loc toate desenele acestea.

Un alt lucru care mi-a plăcut sâmbăta aceasta este o mică revistă care conține tot felul de desene de tipul mandala și nu numai. Am să v-o prezint mai în detaliu în postările care urmează. E o alternativă ieftină pentru cărțile de colorat pentru adulți care deja au apărut la unele edituri.

În ultimul tutorial v-am prezentat 4 semne de carte făcute din timbre (click aici), iar între timp am făcut altele. Dacă confecționez mai multe e foarte posibil să fac și un concurs pentru a da câteva cititorilor de pe blog. 

Ultimul lucru prezentat: niște șervețele. Amuzant, nu? Ei bine, nu sunt doar niște șervețele. Poți să le incluzi în numeroase proiecte DIY, iar dacă sunt imprimate drăguț cu atât mai bine. Le-am achiziționat doar cu scopul acesta și intenționez astăzi să pregătesc niște tutoriale pentru blog în care să le introduc. Abia aștept să văd cum o să fie rezultatul final! 
Cam astea sunt cele 5 lucruri care mi-au plăcut sâmbăta aceasta. Majoritate țin de DIY după cum ați văzut sau de desene. Care sunt micile lucruri care te-au făcut pe tine fericit azi? 
Vă aștept cu mult drag comentariile! :)
P.S. : Nu uitați de concursul de aici, sunt 2 premii și doar 2 participanți.16. DIY | Semne de carte III - Aug 19, 2015 2:36:00 PM

 V-am tot povestit despre zecile de timbre pe care le am și despre cum aș vrea să le folosesc într-un proiect DIY. După multe căutări am găsit o idee drăguță, foarte simplă și practică. Dacă ai și tu multe timbre și nu știi ce să faci cu ele, dar totuși nu vrei să le arunci... cu siguranță ideea acesta te va ajuta. 
Ai nevoie de niște fâșii de carton, de lipici, de un forfece și de timbre. 

Primul pas este să te joci cu timbrele, încearcă să le așezi așa cum vrei pe carton. Eu am încercat să le așez în funcție de culoare, dimensiune sau în funcție de elementul de pe timbru.

Le lipești cu grijă pe carton, iar surplusul îl îndepărtezi cu foarfeca.

Atât de simplu a fost! Am făcut un semn de carte cu timbre care au flori, unul cu timbre micuțe, unul cu timbre care au culori asemăăntoare (portocaliu, maro, roșu, galben), iar pe altul am lipit doar un timbru cu o bufniță. Chiar dacă am destul de multe timbre probabil am să îmi mai cumpăr câteva cu fluturi și flori pentru a face alte semne de carte, hihi. Au fost gata în câteva minute și îmi place mult cum au ieșit, în special cel cu timbre micuțe. 

Sunt mulțumită de rezultat și abia aștept să le folosesc. Puteți chiar să le dăruiți pritenilor apropiați, cu siguranță vor aprecia gestul.
Cum vi se pare ideea? Aveți de gând să încercați? Care este semnul vostru de carte preferat de mai sus? 
Vă aștept părerile cu mult drag! Abia aștept să văd ce păreri aveți. ^_^

17. 5 lucruri care imi plac sambata - Aug 15, 2015 1:54:00 PM

Acum ceva timp am terminat cu multă bucurie provocarea #100HappyDays, provocare pe care o puteți vedea chiar aici. Am postat lunar, din aprilie până în august câte o poză cu un lucru care m-a făcut fericită. În fiecare zi făceam o poză, iar la sfârșitul lunii vi le arătam. Comentariile voastre au fost foarte drăguțe și m-am bucurat să văd că proiectul v-a plăcut. Am dat de curând pe blogul acesta de o provocare numită „5 lucruri care îmi plac sâmbăta”. Ideea Anei e una simplă, dar foarte drăguță: în fiecare sâmbătă postezi poze cu niște lucruri care îți plac. Postările ei sunt foarte simpatice și transmit un vibe pozitiv așa că m-am gândit să preiau și eu acestă rubrică.

Primul lucru e agenda pentru blog. E super folositoare pentru a ține în ea tot felul de detalii și idei legate de blog, lepșe, viitoare postări și alte cele. Agenda e făcută handmade, dintr-un simplu caiet. Dacă nu ați văzut tutorialul, click aici. Acest tutorial nu este prea explicit, plănuiesc să fac o altă agendă cât de curând și voi împărtăși cu voi etapele și rezultatul final. Stay tuned. ^^

Timbre, timbre, timbre și iarăși timbre. De când cu provocarea din Jurnalul meu trăznit am început să cumpăr cu zecile de la anticariat. Sunt foarte ieftine și simpatice, dar nu știu ce să mă mai fac cu ele. Voi încerca în curând să fac din ele semne de carte și probabil alte mici proiecte. Dacă aveți ceva idei să mi le spuneți aici, în comentarii.

Dreamcatchers. Sunt printre lucrurile mele preferate de când le-am descoperit. Sunt simpatice, iar povestea din spatele lor e mai mult decât foarte frumoasă. Mi-aș dori mult să îmi fac și eu câteva, dar nu găsesc pene maro, bine că totuși găsesc verzi și galbene, hahah.

Un penar super drăguț și amuzant. Abia aștept să-l folosesc. 

Am găsit cartea aceasta la anticariat la prețul de 5 lei. Eram foarte curioasă să văd cum scrie autorul pentru că îmi place mult Stephen King și din câte am înțeles genul se aseamănă și uneori autorii sunt comparați. Am găsit pe youtube un battle foarte simpatic între Stephen King și Edgar Allan Poe, îl puteți vedea aici: https://www.youtube.com/watch?v=56R3hU-fWZY.
Și acestea sunt lucrurile care îmi plac sâmbăta acesta și care mă fac fericită. Care sunt lucrurile voastre? Vă aștept părerile despre acest tip de postare, doriți să le mai postez sau le considerați plictisitoare? Vă aștept comentariile, zi frumoasă! 18. CONCURS AUGUST-SEPTEMBRIE - Aug 14, 2015 10:00:00 AM
Bine v-am regăsit! Vreau să vă mulțumesc pentru toate comentariile pe care le lăsați pe blog, mă bucur mult de tot când văd că noi persoane trec pe aici și îmi apreciază postările. Vă mulțumesc mult de tot pentru comentarii și suport, lucrul ăsta mă face să mă bucur că nu m-am lăsat de blog și că am revenit. Astăzi am venit cu un concurs destintat comentatorilor fideli de pe blog, iar premiile sunt cele din poze. 2 cărți și 2 semne de carte pentru cei mai vorbăreți de pe blog. ^_^


Vor fi 2 câștigători, concursul va ține 30 de zile, deci se va încheia pe 13 septembrie. Concursul se desfășoară pe teritoriul României, iar premiile vor fi livate prin Poșta Română. Taxele de transport vor fi suportate de mine.
Regulile sunt următoarele:
1. Abonare prin GFC sau Bloglovin2. Share pe facebook sau bloguri3. Lăsați comentarii la postările recente și la cele care vor urma
Rugămintea mea este să nu comentați doar pentru a câștiga sau să lăsați comentarii doar pentru a fi lăsate. 

Cărțile sunt: „Greșeli de neiertat” de Philippe Djian și „Pollyanna” de Eleanor H. Porter, fiecare cu câte un semn de carte făcut de mine. Voi prezenta și pe blog un tutorial pentru semnele de carte, sper să vă placă premiile. Câștigătorii vor fi primii 2 din topul de lângă postare, iar primul care îmi dă mail își va alege cartea pe care o dorește.

Pentru a vă înscrie lăsați un comentariu cu numele de GFC și link-ul de la share.
Sper să vă placă și să vă înscrieți într-un număr cât mai mare. Baftă tuturor! :)
19. DIY | Cum sa faci un plic - Aug 11, 2015 2:36:00 PM

Hei! Ce mai faceți? Cum este vacanța voastră până acum?Am avut nevoie recent de niște plicuri micuțe și mi-au ieșit destul de inestetice deoarece nu am avut un model (template) pe care să îl urmez. În cele mai multe tutoriale este inclus un model pe care mai apoi trebuie să îl imprimi și după el vei lucra, dar cum eu nu am imprintă... a fost destul de greu.După ce am făcut câteva plicuri strâmbe și vai de capul lor am dat peste acest tutorial de pe Pinterest : https://www.pinterest.com/pin/313352086543470256/. Am stat și m-am gândit dacă am materialele de care am nevoie și m-am pus pe lucru! Sun foarte mulțumită de rezultat, vedeți tutorialul mai jos! 

Pe lângă materialele de mai sus, aveți nevoie și de o cană/un bol cu apă călduță, foarfece. Plicul pe care îl veți alege vă va ajuta să faceți altele, dar de aceleași dimensiuni.

Primul pas este să pui plicul în apa călduță și să îl lași pentru cel mult un minut. Asta te va ajuta să desprinzi plicul de lipici.

După ce ai scos plicul din apă vei observa că nu mai are deloc lipici și trebuie doar să-l deschizi și să îl tamponezi ușor cu niște hârtie pentru a îndepărta excesul de apă.După asta îl pui pe un carton și cu un pix sau creion îi trasezi conturul. Cel mi bine este să faci acest pas când plicul este încă umed, dacă îl lași să se usuce va deveni mai dur nu va sta la fel de bine pe carton. 
Acest carton va fi modelul tău! :) Acum trebuie doar să îl decupezi și să îl pui pe foile colorate, să transezi conturul și să le decupezi. După asta le vei lipi exact așa cum era plicul tău în forma inițială.
Eu am folosit hârtii de împachetat cadouri, cărți vechi și o mapă pentru a face plicurile și au ieșit foarte drăguț. Un al lucru importat este să folosești lipici solid, nu lichid, atunci când le lipești. Lipiciul lichid va lăsa niște urme inestetice.

În prima poză de mai sus puteți observa că am lipit unul dintre plicuri și arată foarte drăguț. Le puteți folosi în diferite scopuri, sunt foarte utile. Le puteți pune în jurnale, în portofel ca să țineți diferite carduri etc. 
Ce părere aveți despre proiect? Eu cred că e una dintre cele mai utile idei găsite pe Pinteresc și care chiar merge. Vă aștept cu drag comentariile! O seară plăcută! 20. Wreck this journal #6 - Aug 8, 2015 6:51:00 PM
Heei. Îmi era dor și de astfel de postări, iar acum că tot e vară și am la dispoziție foarte mult timp liber, am completat destul de multe pagini și din Wreck this Journal. De cele mai multe ori mă inspirt de pe Pinterest sau pur și simplu mă uit la materialele pe care le am și văd ce aș putea să improvizez. 

După cum vedeți în poza de mai sus, jurnalul arată destul de distrus. Are coperta crăpată, multe semne și culoare argintie, dar sunt sigură că la final va arăta și mai rău!
În jurnalul petelor am decis să pun toate rujurile pe care le am, dar și câteva creioane de ochi sau de buze. Am scris sub fiecare numele și a fost gata. E ușor de făcut, dar am văzut și alte idei care includeau spre exemplu vopsele sau substanțe de curățat, hihi.

Deși tehnica e foarte simplă, rezultatul m-a surpins ( picură ceva aici, închide cartea, deschide-o și observă modelul ). Îmi place mult cum a ieșit pagina asta. Pe pagina următoare a trebuit să cos ceva și ața se vedea destul de inestetic și am acoperit-o cu o bucată de hârtie dintr-o revistă. În postare următoare promit să vă arăt ce am cusut. :)

Am umplut o pagină cu stickere, o mai am pe a doua! Hihi, ușor ușor, am să o termin și pe aia. 

Și pagina asta îmi e simpatică rău. Am desenat diferite bomboane, gogoși, brioșe, un biscuite cu mâini și picioare, haha! :)) 

Prima pagină am decorat-o cu un desen de tipul mandala, care am descoperit recent că este chiar o artă. Din câte am înțeles te ajută să te relaxezi și să meditezi și tot ce trebuie să faci este să desenezi.Desenele mandala sunt foarte complexe, dar am încercat să fac ceva mai simplu, pentru începători. Este un desen creativ, mandala însemnând cerc și amintind legătura noastră cu infinitul. Pe pagina următoare am presat niște frunze, îmi place mult cum se văd nervurile și formele, dar cred că am să adug și niște petale, pentru mai multă culoare.

Ideea asta am preluat-o pe Pinterest. Mi-a plăcut foarte mult modelul de acolo și am încercat să îl reproduc și eu. Cred că este una dintre paginile mele preferate din jurnal. :)

Pe pagina aceasta nu am lipit o pagină oarecare dintr-un ziar, ci un articol care mi-a plăcut mult dintr-o revistă. Vorbește despre cum să trăim viața în prezent și să nu ne lăsăm purtați mereu cu gândul către ziua de mâine. Până la urmă ziua de mâine niciodată nu va veni, va fi mereu doar ziua de azi, nu? 

Cam atât pentru postarea aceasta, o pregătesc deja pe cealaltă! :)Voi aveți un astfel de jurnal sau vă doriți unul? Ce părere aveți despre paginile de mai sus? Care este prefera voastră? Vă aștept cu drag comentariile, e o plăcere să le citesc și să vă răspund!21. Femeia oracol - Margaret Atwood - Aug 7, 2015 2:49:00 PM

Heei! Ce mai faceți? Am terminat în prima zi a lunii august cartea Femeia-oracol de Mrgaret Atwood. Mi-a fost dor să scriu o recenzie, dar nu am mai scris una de mult timp, deci vă rog să mă iertați dacă mă pierd printre cuvinte, haha. M-am uitat și printre recenziile anterioare ca să văd ce și cum scriam, dar când le-am văzut mi-am pus mâinile în cap! Sunt groaznice! :)) Dacă ar fi să le editez mi-ar lua extrem de mult timp, deci am să le las așa în speranța că nimeni nu va mai da peste ele. 

Sper totuși ca recenzia de astăzi să fie mai explicită și mai clară.Încep prin a povesti puțin ideea cărții, dar fără să vă dau prea multe detalii pentru că trebuie să vă las și vouă ceva de descoperit, hihi. Cartea este povestită din prisma lui Joan Foster, un personaj care ne va arăta o perioadă destul de lungă din viața ei. Fiind copleșită de întorsătura pe care lucrurile din viața ei au luat-o, aceasta îți plănuiește moartea, lăsând în urmă toate greutățile pentru a începe o nouă viață, sub o nouă identitate. Personajul nostru ne povestește câteva evenimente din viața ei de după ce și-a înscenat moartea, dar și foarte multe detalii din viața ei anterioară. Aflăm în carte despre trecutul ei încă de când era o fetiță mică, obeză, care a crescut sub privirea parcă mereu nemulțumită a mamei. Povestea se schimbă după ce scade drastic în greutate și parcă cu pierderea greutății începe o nouă perioadă din viața ei. Totuși, umbra trecutului mereu planează deasupra ei și nu de multe ori simte că este captivă în trecut, că încă este obeză sau că o dată cu pierdere greutății se simte dezgolită. Joan Foster ajunge în timp să trăiască sub multiple identități, fiecare identitate fiind atribuită unei anumite acțiuni sau unei anumite persoane. Întâlnim în carte și multe incertitudini prind dragostea, care este înfățișată foarte real. 
Acum că aveți o idee despre carte, am să vă împărtășesc și niște păreri care sper să vă ajute să vă dați seama dacă v-ar plăcea. Cel mai mult mi-a plăcut la carte faptul că e reală și prezintă evenimente așa cum sunt ele. Nu îți face o impresie greșită despre dragoste, spunându-ți că totul e bine și roz, ci înfățișează relațiile cu toate probleme lor. Personajul nu este sigur de ceea ce simte și la un moment dat se gândește că de fapt nu a iubit pe nimeni cu adevărat. Există în carte câteva fragmente care vorbesc despre spiritualitate. Personajul intră în contact cu un grup de persoane care practică tehnici precum scrierea automată sau proiecții astrale. Mi-a plăcut și cum a fost înfățișată relația dintre ea și mama ei, în majoritateac cărților mama este înfățișată drept cea mai bună prietenă, dar aici e atfel. E o carte care se citește ușor, dar care are un mesaj profund. Finalul este deschis, nu este nimic cert și autoarea te invită pe tine să decizi ce se va întâmpla cu personajul principal, Joan Foster.

Sunt critici care afirmă că această carte este o biografie, deoarece Joan Foster, personajul cărții, publică la rândul ei o carte numită „Femeia-oracol”. Totuși, autoarea afirmă că criticii mereu caută în fantezie realitate și în realitate fantezie. :) Cartea are 454 pagini, dar, repet, se citește ușor, iar stilul autoarei m-a captivat. În ultima poză este cățelul meu, a venit și el când am făcut pozele, mi-a spus să vă salut pe toți! ;))
Ce părere aveți despre postare?Dacă ați citit și voi această carte sau orice altă carte scrisă de Margaret Atwood lăsați un comentariu mai jos și spuneți-mi cum vi s-a părut! :) Vă aștept comentariile cu mult interes! 


22. Premiile Liebster - Aug 5, 2015 5:20:00 PM
Heei! Bine ai revenit pe blog!Astăzi vă prezint o leapșă tare drăguță pe care am primit-o de la Diana. Țin să îi mulțumesc încă o dată pentru nominalizare și vă invit pe blogul ei pentru a o cunoaște mai bine.
Nu am fost prea familiarizată cu leapșa aceasta, dar m-am lămurit pe blogul Dianei despre ce este vorba. Mi se pare o leapșă interesantă și foarte potrivită dacă vreți să mă cunoașteți mai bine, deci spre să vă placă! :)
Regulile sunt următoarele: 1. îi mulțumești persoanei care te-a nominalizat și pui în postare un link către blogul ei 2. răspunzi la toate întrebările primite 3. nominalizezi la rândul tău 11 persoane 4. formulezi 11 întrebări pentru ei 5. nu poți nominaliza persoana care te-a nominalizat 6. trimiți persoanelor nominalizate un link către postarea ta pentru a-i anunța că sunt nominalizați. 
Acum că am înțeles ce trebuie să facem, să vedem ce întrebări am primit de la Diana. 
1. Cum ai ales numele blogului? 
Primul nume al blogului, Cioburi de vise, a fost ales pentru că atunci când am început blogul mi-am dorit foarte mult să scriu o carte. Scrierea unei cărți era micul meu vis, de aici și „cioburile”. Acum nu îmi mai doresc atât de mult acest lucru și încet încet blogul s-a transformat în ceva mai personal și prin niște împrejurări diferite a ajuns să se numească Crafting G. Numele ține mai mult de partea DIY a blogului, dar postez despre tot ce îmi place. :)
2. Care este seria/cartea pe care nu ai putut s-o termini? De ce?
Am găsit în bibliotecă 2 cărți: On the Street Where You Live de Mary Higgins Clark și The Remains of the Day de Kazuo Ishiguro. Prima carte cu siguranță nu am să o încerc să o recitesc pentru că nu mă atrage, dar pe a doua o voi relua cândva.3. Dacă ai putea să îți schimbi destinul cu cel al unui personaj, care ar fi acela? 
Sunt unele dintre cărțile mele preferate, iar personajele trec printr-o grămadă de aventuri. Decât o viață lipsită de griji, dar banală, mai bine una plină de evenimente.4. Un film care te-a emoționat? 


5. Dacă ai putea să fii o ființă supranaturală, ce ai alege să fii și de ce? 
Mi-ar plăcea să fac parte din Hesperide. Sunt niște nimfe care locuiesc într-o grădină frumoasă, situată în Munții Arcadiei ( Grecia ) sau, în alte legende, lângă Muntele Altas. Acestea sunt considerate a fi fiicele lui Atlas. 
6. Dacă ai putea să-ți petreci întreaga vacanța de vară într-un loc, unde ai prefera să fie? 
Mi-ar plăcea să stau într-o căsuță mică pe plaja Mării de Sticlă din California sau orice al[ mare sincer.
7. Top 5 lucruri esențiale despre tine pe care ai vrea ca cititorii tăi să le cunoască.
Postez pe blog de plăcere, iar tot ce fac aici fac cu drag. E o părticică din mine care conține cărți, seriale, filme, proiecte DIY și nu aș putea să spun că blogul se axează doar pe un anumit lucru. Îmi place mult să pun în postări poze făcute de mine, cred că așa postările devin mai personale. Petrec foarte mult timp pe Pinterest și Instagram, găsesc o groază de idei acolo. Îmi place mult să îmi încep dimineața cu o cană de ceai verde, prăjituri și o carte bună.8. Care sunt serialele tale preferate? 
Game of Thrones, How To Get Away With Murder, Motive, PLL, The 100, Skins, Gossip Girl.9. De cât timp ai blogul și cum a fost la început? 
Pe 26 decembrie fac 3 ani de când am blogul. A trecut mult, mult timp, dar mereu a fost frumos.


10. Care ar fi primul lucru pe care l-ai face/spune dacă mâine ți-ai întâlni autorul preferat/autoarea preferată? 
Cel mai probabil l-aș invita la un ceai și aș asculta cu admirație tot ce spune. :)
11. Cum te vezi peste 5 ani și ce sfat ți-ai da? 
Cred că mai ocupată și cu mai puțin timp liber, dar fericită. 
Nominalizez pe : Deeb, Lorena, Ella și Simona ( dacă vă plac întrebările, toți sunteți invitați să o preluați )

Întrebările mele pentru voi sunt următoarele:

1. De ce ai început blogul?
2. Despre ce îți place cel mai mult să scrii?
3. Care a fost cel mai frumos lucru care ți s-a întâmplat vara asta?
4. Postează aici poza ta preferată din telefon. :)
5. Colecționezi lucruri? Dacă da, ce curpinde cea mai mare colecție a ta?
6. Melodia ta preferată în acest moment?
7. Ce limbă ți-ai dori să știi și de ce?
8. Un vers din poezia ta preferată sau un citat care îți place?
9. Ce te motivează cel mai tare?
10. Dacă ai putea să te întâlnești cu orice persoană de pe planetă, care ar fi aceea?
11. Spune-ne un lucru care te face fericit/ă.

Sper să vă placă întrebările și vă destindeți în timp ce răspundeți la ele.
Vă aștept cu drag comentariile!

23. In my mailbox #8 - Aug 2, 2015 1:39:00 PM
Heei! :) Ce mai faceți? Cum sunteți? Am pregătit pentru astăzi o postare de tipul In my mailbox pentru că îmi era tare dor de una. Vă prezint mai jos cele mai recente achiziții. Sunt destul de puține și asta pentru că m-am obișnit să împrumut cărțile de la bibliotecă și să păstrez banii pentru alte lucruri. Voi cum obișnuiți să faceți? Preferați să împrumutați cărțile sau să le cumpărați?

Prima carte cumpărată este una în engleză, scrisă de Mary Higgins Clark: On The Street Where You Live. Cartea m-a atras prin titlu, dar cunoșteam și autoarea. După ce am cumpărat-o m-am pus pe citit și puteți observa în imagine și semnul de carte... Păi.. semnul de carte nu se mai mișcă de acolo. Am abandonat lecturarea cărții pentru că mă pierdeam printre cuvinte și nu reușeam să-mi dau seama care și cum. Cred că am să dau cartea la schimb sau am să o vând pentru că nu vreau să rămână necitită.

Următoarea carte este de psihologie, este foarte complexă și o recomand fiecărei persoane atrase de psihologie. Conține o multitudine de informații și acoperă, cred eu, toate subiectele din psihologie. Am împrumutat prima dată această carte de la bibliotecă, dar după ce am văzut cât de folositoare este am vrut să o am și eu în bibliotecă. 

Cred că sunt entuziasmată cel mai mult de aceste cărți! :DAu fost reduceri mari pe emag în categoria cărților și când am văzut titluri scrise de Stephen King la sub 10 lei... nu am putut să mă abțin. Am dat o comandă repede repejor. În plus, transportul a fost gratuit și pentru toate am plătit doar 25 de lei. 

Am dat din întâmplare peste aceste 2 cărți în timp ce căutam un cadou pentru o prietenă. Le-am găsit pe Libris, iar una a fost 5 lei. Când am citit că după prima carte au fost făcute numeroase filme și că a avut un succes foarte mare m-am decis să cumpăr 2 pentru mine și 2 pentru prietena mea. Nu cred că există o legătură între cele 2 cărți înafară de autor, dar abia aștept să le citesc! 

Acestea au fost cele mai recente cărți din biblioteca mea. ^_^ Tu ce cărți ai mai adăugat în bibliotecă? Nu uitați să îmi lăsați un comentariu dacă ați citit ceva de aici sau dacă doriți o recenzie pentru una dintre ele. O seară frumoasă vă doresc! 

24. DIY | Cum sa te organizezi mai bine - Jul 29, 2015 7:32:00 PM

Heei! Ce mai faceți? Astăzi am pregătit pentru voi un tutorial foarte simplu, dar care vă va ajuta să fiți mai organizați. De-a lungul timpului am strâns tot felul de cutii de la comenzi online sau pantofi  în care am pus mai apoi anumite lucruri. Ori obiecte de decor, mici proiecte DIY sau lucruri de care nu am nevoie, dar nici nu vreau să le arunc. Mi-am făcut recent curățenie în cameră și am observat că arată inestetic aceste cutii, cu etichete sau nume de la firme diferite.

În poza de mai sus observați că acele cutiuțe inestetice s-au transformat în niște cutiuțe mai drăguțe și mai estetice, dar fără mult efort. :)

Aveți nevoie doar de hârtie de împachetat cadouri, etichete, foarfece, riglă și lipici. În continuare trebuie doar să înveliți partea din față a cutiilor cu hârtia de împachetat și mai apoi să adăugați o etichetă. Puteți face toată cutia așa, dar eu am avut destul de puțină hârtie și m-am rezumat doar la partea din față. După ce lipiți hârtia pe cutie vă sfătuiesc să o întindeți bine cu rigla pentru a evita acele bule de aer inestetice.

Eu am doar 2 etichete completate, pe una scrie winter și pe cealaltă fall și țin în ele obiectele de decor pentru bibliotecă. :3 Îmi place să schimb în funcție de anotimp decorul bibliotecii și aveam nevoie de un spațiu în care să depozitez decorațiunile de care nu aveam nevoie. În plus, deoarece am adăugat etichete, pot cu ușurință să știu ce se află în fiecare cutie și nu e nevoie de pierd timp căutând ceva.
Atât și pentru acest proiect. Sper că va plăcut și l-ați găsit util! :)Vă aștept părerile în comentarii! Ciao!
25. Chick Chat - Jul 23, 2015 7:37:00 PM
Heei! Bine v-am regăsit! :)Vă mulțumesc mult pentru comentariile de la ultimele 2 postări, mă bucur mult că ideile v-au plăcut și abia aștept să postez și mai multe. Postarea de astăzi este una de genul „Life lately”, o mică actualizare. Mai sunt puține zile și deja intrăm în ultima lună de vară... A trecut timpul destul de rapid și nu cred că sunt singura care se gândește că nu a făcut nimic. Încerc totuși să-mi ocup timpul cu seriale, cărți și mici proiecte, dar tot simt că nu ating acel „potențial maxim” :)). Parcă hibernez vara.

Currently Reading. O am de mult, mult timp în bibliotecă, dar abia acum am început să o citesc și până acum îmi place. Ideea e interesantă, stilul autoarei e plăcut, iar personajul principal e unul complex și pe alocuri mă regăsesc în el. Dacă vă interesează am să revin cu o părere despre carte. Dacă ați citit cartea acesta sau orice altă carte scrisă de Margaret Atwood nu ezitați să lăsați mai jos o părere. :)

Știu de coursera de 2 ani sau chiar mai mult, dar niciodată nu am luat site-ul ăsta în serios. E un site cu tot felul de cursuri, pentru zeci de specializări. Mi l-a recomandat o cunoștință, spunându-mi că la sfârșitul unui curs primești o diplomă care o să fie mai târziu folositoare. Am zis că mă pun pe treabă, dar niciodată nu am început... asta până acum câteva săptămâni. Am ales un curs care chiar îmi place, se numește A life of Happiness and Fulfillment. Nu știu cât de folositor o să îmi fie, dar tratează subiecte care în ultima perioadă m-au acaparat. Sunt deja la modulul 3, dar mai am muuulte lecții de vizionat. Vă invit și pe voi să aruncați un ochi acolo. 

În materie de seriale.. Hmm, am terminat primul sezon din True Detective și vizionez săptămânal episoadele care apar din PLL. Mi-a plăcut True Detective, dar nu sunt sigură că vreau să văd și sezonul 2, mi-ar fi plăcut și mai mult dacă cei doi detectivi ar rezolva mai multe cazuri.

Am profitat de reducerile de la Libris și mi-am cumpărat cărțile de mai sus. Când am intrat pe site căutam un cadou pentru o prietenă, dar am ajuns să iau ceva și pentru mine. Când am văzut prima carte și am citit câtea ceva despre ea am zis că trebuie să o iau. În plus, prețul a fost foarte mic. Am plătit doar 10 lei pentru ambele cărți. Sunt foarte entuziasmată de ele și abia aștept să le citesc.

Pentru că gelul de curățare mai are puțin și se termină am avut nevoie de altul și l-am luat pe ăsta de la Cien. Sunt curioasă să văd cum este, nu am auzit prea multe despre el. :) În a doua poză este un ruj superb de la Avon și un blush, ambele primite în urma unui concurs organizat pe blogul BeautyBarometer. 
Cam atât despre mine. Voi ce mai faceți? Cum vă petreceți timpul? :)Vă aștept comentariile despre această postare și nu numai, vă voi răspunde cu mare drag. O seară frumoasă vă doresc! Ciao!