Blogs Home » Fapt divers » Diverse » Conectat

Conectat

La curent cu internetul, cu tehnologia, cu evenimentele și cu tot ce ne înconjoară. Blog cu opinii și comentarii pe diverse teme.

Articole Blog

01. De ce Game of Thrones s-a terminat așa de prost - Jul 25, 2019 8:20:00 PM
Am văzut sezonul 8 și ultimul al serialului Game of Thrones (Urzeala Tronurilor) și pot spune că, din păcate, trebuie să fiu de acord cu majoritatea celor care afirmă că acest sezon nu se ridică la înălțimea primelor sezoane. De fapt, este vorba mai ales de ultimele două sezoane, respectiv 7 și 8, care par să fi fost făcute în mare grabă. De ce oare?

tyrion lannister - game of thrones
Nu cred că are rost să justific calitatea slabă a ultimului sezon. Există, bineînțeles, și momente frumoase, mai ales la început, când, de exemplu, Jamie Lannister ajunge în Winterfell, sau în noapte în care eroii din Winterfell se pregătesc pentru lupta cu nemorții, de a doua zi. Din păcate însă, aceste momente sunt stricate de calitatea generală slabă a sezonului, precum și de calitatea generală slabă a luptelor, împreună cu scenariul prost.

De ce, dacă atâta timp, practic începând cu primul episod din primul sezon, s-a introdus ideea nemorților ca principalul dușman sau erou negativ (alături de ideea unei veșnice ierni), conflictul cu ei a fost rezolvat scurt și simplist, în episodul 3? De ce Danny s-a transformat dintr-o eroină eliberatoare într-un despot nebun? Ok, înțeleg acest twist la nivel de narațiune și nu am nimic împotriva lui. Dar trebuie să fie redat într-un mod care să-l facă credibil. În film, e vorba de o transformare peste noapte. Lista poate continua.

Așadar, care e motivul acestor probleme? Răspunsurile pe care le-am găsit pe net au fost două. În primul rând, cam pe la sezoanele 5-6 producătorii serialului l-au ajuns din urmă pe George R. R. Martin, autorul cărților din care Game of Thrones este inspirat. Așa că din acel punct mai departe nu au mai avut un material scris din care să se inspire. George R. R. Martin a discutat cu ei și le-a spus cam care sunt direcțiile pe care le are în vedere cu evoluția textului pe mai departe, dar detaliile au trebuit să fie completate de către echipa de scriitori a HBO.

A doua explicație este faptul că cei doi producători ai serialului au fost cooptați de Disney pentru regizarea sau producerea următoarelor filme din seria Star Wars. Asta am auzit, și am auzit că din acest motiv s-au grăbit foarte mult cu finalul, când HBO le propusese 10 sezoane a câte 10 episoade fiecare. În schimb, ultimele două sezoane sunt 7 și 8, cu 7, respectiv 6 episoade.

Oricare ar fi motivul, păcat de un serial atât de frumos, finalizat sub așteptări.
02. Ce ți-e și cu vremea asta - Feb 1, 2019 4:22:00 PM
Suntem în plină iarnă, da? Conform calendarului. Care arată data de 1 februarie. Și totuși, temperaturile sunt aproape de primăvară. Și, conform predicțiilor meteorologice, vor continua să urce. Ajungând, în capitală, chiar la 12 grade. Asta în timp ce înțeleg că în America unele state se confruntă cu temperaturi de sub -50 de grade. Da, opinia mea este că există anumite modificări climatice. Adică toată teoria asta cu încălzirea globală nu-i un simplu mit.

zapadă
În ultimii ani am avut parte de ierni ciudate, aproape fără zăpadă. Iarna asta am avut zăpadă din belșug, dar iarna asta a fost o excepție. În schimb, a fost o iarnă călduroasă, fără valuri de ger aprig. Știți vorba aia din bătrâni: „Fie iarna cât de rece, numai februar' de-ar trece”? 12 grade. Mama îmi zice că încă n-am trecut de frig, că iarna nu s-a terminat, că gerul va veni din nou, să nu-mi fac speranțe deșarte. Eu însă înclin să cred că nu. Voi ce ziceți?
03. Justiția divină în online - Nov 8, 2017 11:22:00 PM
Mai țineți minte articolul în care spuneam că Iuliu Bakcsi este plagiator? De fapt, chiar și el recunoștea, în comentarii, unde îmi dădea cu tifla cu nonșalanță, pe motiv că nu există lege care să-l taxeze. Am avut la momentul respectiv inspirația să salvez articolele cu care mi-am probat dizertația pe archive.is și bine am făcut. Pentru că dacă veți dori azi să intrați pe unul din blogurile lui, veți găsi acest mesaj:

www.newpartsblog.ro
Ce s-a întâmplat? Iuliu Bakcsi avea cont de găzduire la Namebox. Iar între timp, Namebox a fost spart. Iată că, până la urmă, există o justiție divină chiar și în online! :) Ca observație personală pe final, judecând după faptul că spargerea serverelor Namebox a avut loc în martie iar noi suntem în noiembrie și blogul lui Bakcsi încă nu este pus pe picioare, nici nu știu dacă o să și-l mai activeze, poate i s-a urât la gândul că trebuie să-l aducă înapoi la stadiul la care era, scriind atâtea articole fără să le mai plagieze.
04. Cel mai bine scriu dimineața - Aug 16, 2017 8:56:00 PM
Nu știu voi, dar eu am remarcat următorul lucru la mine: cel mai bine scriu dimineața. Atunci am cel mai mult spor. E adevărat că nu tot timpul. Uneori, seara îți vine inspirația pentru o mulțime de articole. Uneori muzele serii țes în mintea ta o mulțime de idei fascinante, despre povești nerostite încă. Dar cel mai adesea seara ești oarecum obosit, iar atmosfera din jur este cam de culcare.

scris
Probabil nu degeaba poporul român, în înțelepciunea lui, a distilat acest proverb: "Cine se scoală de dimineață, departe-ajunge". De aici extrag o concluzie simplă: cel mai eficient program este să scrii pe blog în zilele când ești liber, adică când nu ai de mers la job, pentru că atunci te poți apuca de scris la prima oră. Desigur, asta înseamnă pentru majoritatea sâmbăta și duminica, când poate ei ar face altceva decât să scrie. Sau în restul zilelor, dacă serviciul le permite să scrie pe blog de la birou. :) Poate că de asta avem atâtea bloguri abandonate, că în cursul săptămânii parcă n-ai timp, iar în weekend parcă te-ai odihni.

În sfârșit, timpul nu este o problemă la mine, așa că îmi propun ca de acum înainte să activez pe bloguri mai mult și mult mai devreme. Pentru că altfel, iată-mă-s acum, la miez de noapte, chinuindu-mă să încropesc un articol, după nu-știu-câte luni de pauză, și mirându-mă de ce-i atât de greu să mă apuc de el...
05. Cu zâmbetul pe buze - Dec 28, 2016 7:41:00 PM
În timp ce noi citim presa, mergem la vot și ne punem speranțele în aleșii noștri, aceștia își duc propriile lor lupte și își apără propriile lor interese. Acum câteva zile, coaliția PSD-ALDE-UDMR, de fapt Liviu Dragnea, o propunea pentru funcția de prim-ministru pe turco-tătara (dacă nu mă înșel) Sevil Shhaideh. Ieri perședintele nostru sas, Klaus Iohannis, a anunțat că a respins această propunere. Vă redau clipul.Știți ce am observat eu urmărind acest clip? Că la final, Iohannis nu se poate abține să nu schițeze un zâmbet. Și, în timp ce o serie de analiști politici comentează rațiunile deciziei președintelui, în timp ce presa își dă cu părerea (sau scrie la comandă, după caz) despre motivele care au stat la baza ei, eu vreau să comentez zâmbetul. Da, un simplu gest uman. Nu mă interesează politica acum, nu mă interesează Constituția Româniai, nu mă interesează CCR și nici simpatiile soțului lui Sevil Shhaideh. Mă interesează zâmbetul.

Pentru că zâmbetul acesta îmi spune mie, un simplu privitor, că discuția despre primul ministru desemnat nu e una pentru alegerea celei mai bune opțiuni pentru țară, ci una a jocurilor de orgolii. Că nu e o cântărire a argumentelor pro și contra români, ci o flexare de mușchi. Și că, la final, președintele nu se poate abține să nu le râdă în nas celor de la PSD: „V-am făcut-o!” Nu țara îi interesează pe ei, ci să le dea un bobârnac adversarilor politici.

Iar asta, dragii mei, este mai grav decât însăși numirea sau ne-numirea.
06. Site-ul Altex este în mentenanță - Oct 2, 2016 8:47:00 PM
Știți care e legătura dintre Altex și legile lui Murphy? De obicei nu intru pe multe site-uri mari de cumpărături online. Pe Altex nu mai țin minte când am intrat ultima dată. Cred că niciodată nu m-am uitat la modul serios după vreun produs, să-l cumpăr.

site-ul altex.ro in mentenanta
Ei bine, azi aveam nevoie să văd un preț la ceva. Și, mă rog, voiam să inspectez puțin oferta lor. Așa că am scris în bara de adrese altex.ro și am dat Enter. Rezultatul? Site-ul e offline. Cum ar zice Iohannis, ghinion! De fapt, noi știm că sunt legile lui Murphy.

Sper să își revină mâine, când probabil nu voi mai fi la fel de interesat de acel produs, conform acelorași legi. :)
07. Cât costă viața în România - Aug 29, 2016 6:59:00 PM
Majoritatea oamenilor din jurul meu (incluzând aici cunoștințele de pe rețelele sociale) se plâng de condițiile grele de trai. Prin urmare, în continuare o să încerc să răspund la întrebarea: Cât costă viața în România? Pe scurt, răspunsul e că dacă vrei să ieși prin oraș, să mănânci la restaurant, să te îmbraci în haine de firmă și să-ți cumperi produse premium, peste. Peste salariul mediu pe economie și mult peste salariul minim. Dacă însă locuiești în provincie, te mulțumești și cu haine noname (sau nobrand), eventual la mâna a doua, dacă ești bucătar priceput sau ai o gospodină acasă și ești moderat în dorințe, poți duce o viață destul de bună. Ba mai mult, mănânci și sănătos.

haine
Să luăm pentru început hainele. La mine în oraș există o piață în care o dată pe săptămână vin o mulțime de comercianți și țigani care vând la tarabă haine second hand. Găsești haine și încălțăminte bună, frumoasă, la prețuri de nimic, dacă ești ok cu faptul că nu vei fi primul proprietar. De exemplu, tricouri la 1-5 lei. Sau ghete de iarnă superbe, pe care le poți negocia la 10-20 de lei. Îmblănite, lungi, din piele, după cum nimerești. Nu găsești în fiecare săptămână dar dacă mergi pe acolo regulat, te îmbraci destul de bine, la prețuri absurd de mici.

Țin minte că mi-am luat odată, acum mulți ani, niște adidași cu 15 lei. În perioada aia am avut un audit la firmă, iar tipa care era în comisie, venită de la centru și obișnuită cu produse scumpe și de calitate, a rămas plăcut impresioată de acei adidași și m-a întrebat de unde i-am cumpărat și cu cât. Când i-am zis că din piață și cu 15 lei, nu i-a venit să creadă. Bine, acum probabil costă dublu. Și da, nu te țin la fel de mult ca cei de firmă. Dar când se strică, îți iei alții. Dacă faci un calcul și tragi linie, ieși pe plus - cu condiția să nu fii pretențios.

Apoi, mâncarea. Astăzi am fost din nou la Lidl. Am cumpărat, în ordine, următoarele produse alimentare:

alimente
o plăsuță cu cartofi galbenitrei dovleci mari pentru copt (roșii), dintre care unul uriașo mulțime de dovlecei cu coaja verde, pentru supămorcovio rădăcină de țelinăpăstârnacdouă sfecle roșiiardei verzi și ardei capia roșiio pâine integrală cu semințe („Pâinea Campionilor”); e mai scumpă (4,60 lei) dar de când am gustat-o nu prea mai mănânc alte tipuri de pâinedouă pizze Alfredo Mozzarelladouă baghete cu unt și usturoi, pentru cuptoro nugă cu migdale5 sacoșe.
Totalul? Câțiva bănuți peste 62 de lei. Majoritatea legumelor erau de producție românească și aveau prețuri ridicole, de 1,45 lei/kg sau 1,79 lei/kg. Dovlecii pentru copt, de exemplu, erau la promoție: 2,22 lei/kg. Tot la Lidl mai găsești produse care se apropie de expirat, cu 30% reducere. Uneori aceeași reducere o au ultimele bucăți dintr-un anumit sortiment, chiar dacă expiră peste un an sau doi. De data asta nu am cumpărat dar mai trec pe la raioanele respective.

Vorbind de reduceri, la Profi găsești produse cu 50% discount, brânzeturi și lactate în special, dacă stocul e mare și data expirării apropiată. Și nu vorbim neapărat de produse pe care nu ai vrea să le cumperi. Să zicem că un lapte bătut are termenul de valabilitate de două săptămâni și stocul prea mare. Ei îl bagă la ofertă și cu o săptămână înainte de expirare, dacă văd că nu au rulaj suficient. Așadar, un produs perfect valabil îl poți cumpăra la jumătate de preț. La un alt market din oraș produsele de acest tip se vând 1+1, adică al doilea gratuit. Și, desigur, poți cumpăra fructe și legume de sezon din piață. Sau miere de la țărani, care e simultan mai bună și mai ieftină decât cea din magazin.

filme
În ce privește timpul liber și consumul de multimedia, România este una dintre țările cu cele mai mari viteze la internet iar asta la un preț foarte mic. Tot de pe net ne luăm mai nou muzica, emisiunile și filmele ce ne interesează, deseori la o calitate mai bună decât cea de la tv sau din cinema (date fiind și condițiile intime în care poți viziona filmele acasă, nedistras de manifesătile gălăgioase ale altor spectatori din jurul tău). Ba mai mult, dacă ai un blog sau te pricepi la ceva programare, mai faci și un ban pe net, în timpul liber.

În concluzie, sincer, viața nu-i chiar atât de scumpă dacă ai deja un apartament, pe care nu-i imposibil să-l obții. Ba chiar, dacă ești modest, poți duce o viață destul de bună. Dar eu locuiesc în provincie. Sunt curios cum stau lucrurile prin București, unde am auzit că nu doar salariile, ci și prețurile sunt mai mari. Sau prin alte țări, că peste tot sunt români, nu-i așa? :)
08. Nu-i de vină plagiatorul, ci cel care-l expune - Aug 8, 2016 4:27:00 PM
Am scris pe SunLog un articol în care îl expuneam pe Iuliu Bakcsi drept plagiator. Este vorba de un blogger care obișnuiește să copieze texte din diverse surse, fără a menționa acest lucru, adică că nu sunt ale lui. Dar numai pentru atât nu aș fi scris; problema e că individul în cauză, în loc să recunoască că nu-i bine ce face și să promită că o să-și revizuiască procesul creativ, a început să aducă tot felul de argumente (aiuristice, evident) în favoarea plagierii. Ajungând până la a spune (într-un comentariu la postarea mea) că toată lumea își dorește să fie plagiată, ca o recunoaștere a valorii proprii.

creion
Așadar, acest articol se cerea scris, cel puțin în opinia mea. El a stârnit câteva reacții în blogosferă, dar nu prea multe: vreo trei persoane au scris pe bloguri despre asta, ceva mai multe au comentat sau distribuit postările. Buzz-ul relativ scăzut era de așteptat: mulți bloggeri sunt colegi sau amici virtuali cu el (are 2500 de followeri pe Facebook), au participat împreună la diverse concursuri etc. Concursuri cum e Superblog, de unde tipul a fost exclus pentru plagiat, sau Blogal Initiative, unde a reușit să obțină câteva premii (plagiind), dar chiar și așa, lumea a fost reținută în a lua atitudine.

Totuși, nu m-aș fi așteptat să existe și reacții negative la adresa mea, adică să fie oameni cărora... să li se pară că mai bine îmi vedeam eu de treabă, în loc să-i spun, „plin de ură”, că plagiază. Spre surprinderea mea, au exista și astfel de replici:


Acum, vă invit să intrați pe interviul menționat în link și să vă edificați singuri dacă limbajul folosit de mine acolo, sau tonul, sau orice altceva, denotă o ură înverșunată la adresa lui Bakcsi (un om despre care nu știam nimic înainte cu două luni). Cât privește acuzațiile cu prețul prea mare la advertoriale, pentru corecta informare a dvs, lucrurile au stat în felul următor: după ce i-am citit interviul, i-am dat Add pe Facebook și l-am întrebat, în privat, dacă scrie advertoriale și la ce preț. Mi-a zis niște sume - în opinia mea - exagerat de mari, așa că i-am mulțumit și am revenit asupra interviului, să văd dacă nu cumva am ratat un viitor laureat al premiului Pulitzer. Și taman articolul recomandat în acel interviu era plagiat.

De urât nu-l urăsc, și nici nu-l iubesc; mi-e indiferent. Iar faptul că cere mulți bani este treaba lui; fiecare e liber să-și vândă cu cât vrea marfa. De altfel, eu nici nu am menționat lucrul ăsta în articolul meu. Și nici nu aveau de ce să mă deranjeze sumele percepute de el, pentru că nu-mi ceruse nimeni să-i fac publicitate pe blogurile lui. L-am întrebat, așa cum am întrebat pe atâția alții în ultima perioadă acest lucru, pentru că îmi compilez o listă cu bloggeri care scriu articole sponsorizate, existând posibilitatea ca pe viitor să mă ocup de SEO și deci să intermediez astfel de articole pentru diverși clienți.

Dar da, suma cerută de el m-a făcut mai atent, mai curios, și așa am aflat că plagiază. Iată însă că dacă așa am aflat, înseamnă pentru unii și că de aceea am scris, că ăsta e motivul, ranchiuna, și în timp ce pe el îl putem ignora, tolera sau cel mult trece într-o notă de subsol, eu sunt Vinovat cu majusculă că l-am descoperit. Ceea ce ar putea să mă afecteze, dacă aș fi sensibil la ce gândesc alții despre mine. Dar, în ciuda rândurilor de mai sus, ca și a eventualelor reacții cum că aici mă victimizez, nu prea mă sinchisesc.

Însă există o diferență între a nu fi afectat de un lucru și a alege să închizi ochii, complice, la un anumit mod de gândire cel puțin discutabil. Un mod de gândire pe care, iată, îl găsim și la alți oameni decât Iuliu Bakcsi...
09. Mi s-a luat un interviu - Aug 1, 2016 8:58:00 PM
Au trecut deja două săptămâni (și o zi) de când mi s-a luat un interviu, de fapt de când a fost publicat (că interviul efectiv l-am dat cu o zi înainte, sâmbătă seara), și n-am scris nicăieri despre asta, așa că o fac acum, aici. Este vorba de interviul acordat unui Comentator Amator, căci așa își zice persoana respectivă, pe teme de blogging în general și „cine ești tu” în particular.

ethos
Pentru mine a fost reușit, iar când zic asta mă gândesc că s-a desfășurat live și a început spontan, fără că eu să-mi fi pregătit înainte răspunsurile. Mi s-a pus o întrebare (pe Facebook, în chatul privat), am dat răspunsul, mi s-a pus următoarea și tot așa, nu au existat editări ulterioare, ce am zis aia a fost postat. Și după recitire, am fost mulțumit de cum a ieșit.

Cu ocazia asta vă spun și că pe blogul respectiv găsiți o serie de interviuri cu alți bloggeri, 12 la număr până acum (în afara mea), oameni diferiți, interesanți, iar citind răspunsurile lor puteți afla unele lucruri noi despre „blogosfera mică” să zic așa, că vorbim totuși de bloggeri mici, sau vă puteți satisface unele curiozități. Ca de exemplu dacă poți face bani din blog (și câți).

Din păcate, persoana care scrie pe blog se află într-un moment de cumpănă legat de scrisul ei acolo, așa că deocamdată interviurile (ca și celelalte articole) sunt sistate, dar eu sper că nu pentru mai mult de câteva zile. Iar dacă nu, am salvat totuși o arhivă a discuției avute cu mine, pentru că nu se știe niciodată, better safe then sorry, vorba aia.

PS: Poza este avatarul meu curent.
10. Grafice în facturile de utilități - Jul 9, 2016 7:50:00 PM
Astăzi mi-a sărit în ochi o chestie pe care o ignorasem de mult timp. Deseori, în cazul facturilor curente de electricitate, cablu, internet, gaz etc, primim mai multe foi. Este foaia principală, care conține factura propriu-zisă, cu suma de plată, și pe care o luăm cu noi pentru a o scana când plătim de exemplu la aparatul de la bancă, și apoi mai sunt 1-2-3 foi cu tot felul de prostii.

facturi
Sau cel puțin așa credeam eu până acum. Și nu prea mă uitam la ele. Pentru că mă obișnuisem cu tot soiul de informații lipsite de utilitate practică, cum ar fi: informații privind sediile sau locurile unde putem achita sumele restante, promoții la diferite servicii (ex: televiziune digitală sau mobil, în cazul RDS & RCS), listarea anumitor legi din domeniu, pe care pare-se că unii sunt obligați să le tot listeze clienților, șamd.

Ei bine, azi am văzut că a doua foaie din factura de gaz conține un grafic comparativ, cu consumul realizat anul acesta față de cel realizat anul trecut. Sunt câte două coloane sau bare pentru fiecare lună a anului, prima bară cu negru, corespunzând anului precedent, 2015, iar a doua bară cu gri deschis, corespunzând anului actual, 2016. Se poate vedea astfel pentru fiecare lună cum ne situăm față de aceeași perioadă a anului precedent: dacă am consumat mai mult gaz sau mai puțin. Diagrama este foarte utilă.

Păcat că nu au și alte societăți grafice asemănătoare. De exemplu, la polul opus aș plasa factura de electricitate, unde primesc două sau chiar trei foi (adeseori), destul de alambicate, uneori aparent contradictorii, listând tot felul de valori și sume finale diferite. În loc să clarifice lucrurile, aceste foi de la curent mai mult mi se pare că le complică.

Așadar, am o sugestie pentru birocrații de la (R)Enel: simplificați și voi procedeele, măcar în al 12-lea ceas. Că nu de alta, am auzit că începe și RDS să furnizeze electricitate. Bine, la drept vorbind, ar fi frumos ca toți furnizorii de servicii să ofere facturi cât mai clare, explicite și cu informații care să-ți fie utile în mod real. Factura de la electricitate este un caz particular, că mi se pare mie că-i foarte complicată.
11. PornHub a lansat un canal de Virtual Reality - Jul 4, 2016 3:38:00 PM
Cunoscutul site de filme și clipuri pentru adulți a lansat recent o secțiune dedicată erotismului virtual. Compania din spatele site-ului a încheiat un parteneriat cu firma BaDoinkVR, specializată în materiale erotice de tip virtual reality, 3D sau cu sunet bineural, și va furniza conținut premium de acest tip celor 60 de milioane de vizitatori zilnici.


VP-ul site-ului, Corey Prince, a declarat:

Realitatea virtuală este următorul pas în universul mereu schimbător al filmelor pentru adulți, și ea va oferi utilizatorilor o experiență hipnotizantă, cum nu au mai trăit niciodată. De acum, utilizatorii noștri nu vor fi doar simpli spectatori la show, ci vor deveni ei înșiși protagoniști, putând interacționa cu starul lor porno favorit.
Odată cu această lansare, PornHub oferă vizitatorilor scene erotice de tip Virtual Reality filmate la 180 de grade și 360 de grade, gratuit. Acestea pot fi văzute de pe calculator, dar sunt ideale dacă le priviți prin intermediul unor ochelari specializați pentru VR, cum ar fi Google Cardboard, Samsung Gear VR, sau Oculus Rif. Site-ul a oferit chiar 10.000 de Cardboard-uri Google în mod gratuit utilizatorilor săi, pentru a sărbători această lansare.

Ați fi vrut să primiți un astfel de set de ochelari, dacă asta însemna să vă declarați fan PornHub? :)
12. Despre smerenie, cu Taxi - Apr 10, 2016 12:10:00 AM
Cea mai nouă piesă produsă de Taxi se numește Despre smerenie. Leitmotivul piesei este sintagma Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici, care se repetă de foarte multe ori, spusă din guri diferite, de către o serie de personalități ce participă și ele la clip. Dar destul cu vorba, hai să-l vedem:Textul este simplu, monocord, pe o linie melodică calmă, liniștită, iar mesajul transmis este că Dumnezeu nu are nevoie de construcții imense pentru a putea fi adorat. Și, poate chiar din contră, în unele cazuri aceste edificii gigantice nu fac decât să ne îndepărteze de adevărata simplitate ce conduce spre divin.

Mesajul este cu aluzie directă la Catedrala Mântuirii Neamului Românesc. Cât despre utilitatea construcției acestei catedrale, vă las pe voi să vă pronunțați. Piesa celor de la Taxi a stârnit deja numeroase discuții pro și contra..
13. Londra, New York și Hong Kong - cele mai scumpe orașe - Apr 8, 2016 4:36:00 PM
Dacă vi se pare că viața din orașul vostru este scumpă, uitați-vă la Marea Britanie, de exemplu. Recent, cotidianul lefigaro.fr a publicat un studiu realizat de rețeaua imobiliară Savills, care sortează marile metropole ale lumii în funcție de cât de mult te costă să trăiești în ele. În capul listei se află Londra, urmată de New York și Hong Kong.


Ca să te bucuri de statutul de londonez cu acte în regulă, trebuie să scoți din buzunar 112.800 de dolari anual. Banii se duc în mare parte pe întreținere și plata chiriei sau a imobilului. După Londra urmează, în ordine, New York, Hong Kong, Paris și Tokyo. Ultimele te costă cam între 70.000-80.000 de euro. Evident, și posibilitățile de a face bani sunt mai mari decât în alte orașe de pe glob. De fapt, tocmai dezvoltarea impetuoasă a comerțului este una din cauzele principale ale scumpirii vieții, relatează Le Figaro, citat de Agerpres.

În creștere din acest punct de vedere se află San Francisco, Berlin și Doublin, ultimele două profitând de o dezvoltare dinamică a cartierelor, fapt ce încurajează piața imobiliară și le face mai ușor accesul la statutul de orașe internațonale. Tot în creștere se află și Miami, Johannesburg și Mumbai, dar costurile imobiliare sunt semnificativ mai mici decât la orașele de mai sus: cam între 20.000 și 28.000 de euro.  În scădere, de data aceasta, se află Moscova și Rio de Janeiro, orașe unde apogeul a fost atins în anii 2005-2011. Acum viața este mai ieftină cu circa 9% în aceste orașe decât era în trecut.

Așadar, v-ați muta definitiv într-un oraș ca acesta?
14. Baby Mama (Mamă surogat) - 2008 - Mar 6, 2016 1:56:00 PM
Baby Mama (Mama surogat) - 2008
O femeie de afaceri singură, Kate Holbrook, și-a pus toata viața cariera înaintea vieții personale. Ajunsă la 37 de ani, se decide în sfârșit să aibă un copil. Dar, ca un făcut, descoperă că este aproape infertilă, șansele de a reuși să rămână gravidă fiind de unul la un milion. Kate nu se dă bătută și încearcă să găsească alte variante care să o ajute.

Astfel, ea ajunge să o aleagă pe Angie, o tânără zvăpăiată, pe post de mamă surogat. Lucrurile decurg simplu mai departe: după ce află de la centrul de mame surogat că Angie este gravidă, Kate începe să citească cărți despre bebeluși, să își doteze apartamentul în mod corespunzător, să caute cele mai bune grădinițe, totul cu precizia matematică a femeii de afaceri care este.

Lucrurile însă iau o turnură neașteptată când Angie, datorită unor probleme personale, nu mai are unde locui și bate la ușa lui Kate. Astfel începe o luptă între Kate cea ordonată și Angie cea nebunatică și plină de viață, care este de altfel și motorul principal al acestei comedii. Iar, în mijlocul acestei "lupte" dintre cele două...
15. Fluturași de la Unik Optik - Mar 5, 2016 8:09:00 PM
ochelari
Astăzi, venind acasă, am găsit în poștă un fluturaș care conținea aproximativ următorul mesaj:

Firmă specializată în servicii de optică medicală vă invită la a doua ediție a Campaniei Naționale Ai grijă de ochii tăi ce se desfășoară în data de ... între orele ... în localitatea, la adresa.
Consultațiile se desfășoară cu specialiști în domeniu și aparatură computerizată și vă oferă GRATUIT: (ofertă valabilă pentru orice persoană peste 19 ani)
consultații pentru ochelaripeste 150 modele de rame (plastic, ochelari)livrareapentru lentile bifocale sau progresive oferim rame nemțești sau din titan.
Se vor plăti doar lentilele în două rate (avans 50%, livrare 50%).
Pentru a beneficia de acest serviciu programați-vă, în limita locurilor disponibile, de astăzi până la data conultației (inclusiv) la următoarele numere de telefon, între orele ...
Iar pe spate erau trecute mai multe prețuri pentru rame și lentile.

Așadar, avem o firmă (site: cnvv.ro) care, în perioada asta, se deplasează în diverse orașe din țară și organizează consultații oftalmologice gratuite, în vederea procurării de ochelari de vedere. Lor le iese faptul că veți cumpăra ochelari de la ei. Vouă vă iese faptul că ieșiți gratis cu consultația (care cred că vă duce undeva între 50-100 de lei în altă parte). Dar trebuie să fiți atenți la ziua în care acești specialiști vor trece prin orașul vostru.

Deci merită să vă uitați peste prețurile lor.