Blogs Home » Life » Sanatate » Chestionarul MIchigan

Chestionarul MIchigan

Chestionarul Michigan reprezintă o metodă de testare acreditată și utilizată la scară largă, având ca scop depistarea, respectiv evaluarea unei afecțiuni ce poartă numele de neuropatie periferică. Afecțiunea se declanșează la persoanele cu diabet zaharat. Instrumentul este recomandat pentru diagnosticarea din timp a bolii, fiind o metodă utilă, precisă și non-invazivă.

 

Neuropatia periferică este o afecțiune a nervilor localizați în afara creierului și măduvei spinării. Toți nervii care nu aparțin de sistemul nervos central sunt nervi periferici. Atunci când aceștia nu funcționează optim, pacientul prezintă amorțeală și durere, de obicei la nivelul mâinilor și picioarelor. De asemenea, boala poate afecta alte procese  precum digestia, urinarea și circulația.

 

Sistemul periferic transmite informația de la creier și măduva spinării (sistemul nervos central) către restul corpului. Neuropatia periferică poate rezulta din leziuni traumatice, infecții, probleme metabolice, factori de risc moșteniți din familie, carențe de vitamine, alcoolism și expunerea la toxine. Totuși, una dintre cele mai frecvente cauze rămâne diabetul.