Despre mine

Bunescu Angela

Vesela, comunicativa, imi place sa scriu si sa citesc. Si sa ascult muzica. Caut prieteni inteligenti, educati, ..compatibili.

Blogs Home » Edu » Dezvoltare personala » Casuta sufletului

Casuta sufletului

Creatie, ganduri, aspiratii, evolutie, impresii, conceptii personale.

Articole Blog

01. "Trei semne că te trezești din punct de vedere spiritual" - Feb 10, 2021 10:59:00 PM


"Pe măsură ce te trezești din punct de vedere spiritual, multe lucruri din viața ta încep sa se schimbe. La începutul trezirii lucrurile care îți semnalizează asta sunt destul de puține însă intense și tangibile. Când te afli la începutul fazei de autorealizare și autodescoperire, „simptomele” pe care le experimentezi sunt atât de puternice încât îți pot transforma în totalitate viața.Trezirea din punct de vedere spiritual este sinonimă cu realizarea că viața înseamnă mult mai mult decât ai fost învățat. Viața înseamnă mult mai mult decât să plătești facturi ori să încerci să te îmbogățești. Pe măsură ce pornești pe acest drum și descoperi lucrurile pe care îți este menit să le descoperi, mintea, corpul și sufletul încep să se transforme.


Iată trei semne că te trezești spiritual.-- Te îngrijorezi mai puținViața începe să se lumineze, iar fricile încep să dispară. Nu te mai interesează ce cred alții despre tine. Nu mai ești îngrijorat și stresat în legătură cu reputația socială, popularitatea și primirea aprobării din partea celor din jur întrucât simți că identitatea ta vine din ceva mult mai adânc decât atât. Când începi să ai o relație cu Universul, începi să ai încredere în el. Și când ai încredere în Univers, teama dispare.Chiar și frica de moarte începe să se disipeze pe măsură ce te conectezi cu partea din tine care este eternă. Începi să crezi că totul din viața ta se va dezvălui la momentul oportun. Nu-ți mai este frică de viitor și înveți să accepți și să îmbrățișezi experiențele pe care ți le oferă viața.-- Interesele și dorințele tale se schimbăPe măsură ce te trezești din punct de vedere spiritual ești mai interesat să acumulezi cunoștințe, înțelepciune și experiență. Modul în care în trecut îți petreceai timpul ți se pare lipsit de sens. Filmele și jocurile încep să nu te mai atragă, când realizezi potențialul infinit al lumii care se află în tine. Când începi să-ți simți sufletul, întregul tău stil de viață începe să se schimbe. Dieta, relațiile, timpul petrecut și hobby-urile – toate se transformă dramatic. Este perioada în care oamenii încep să se distanțeze de vechii prieteni cu care simt că nu mai au nimic în comun. Vei realiza că dorești să petreci mai mult timp în natură, să citești, să te plimbi singur, să admiri lumina stelelor, să meditezi, să faci yoga ori să te implici în activități generatoare de energie. Acesta este cel mai important semn care îți arată că ceva nou își face apariția în viața ta.--Începi să observi sincronizările din viața taÎncepi să realizezi cât de multe coincidențe apar în viața ta. Aceste sincronizări au un înțeles profund, iar probabilitatea ca aceste lucruri sa se întâmple era atât de mică încât nu pot fi atribuite doar șansei. Fii atent la ele, pentru că sunt un semn că te afli pe drumul cel bun. Când energia, gândurile și emoțiile sunt aliniate cu fluxul universului, totul începe să lucreze în favoarea ta. Când tu încetezi să te împotrivești, nimic nu mai funcționează împotriva ta.Aceste trei semne sunt universale și se potrivesc la atât de mulți oameni pentru că reprezintă consecințele trezirii sufletului. Sunt rezultatele faptului că te lași ghidat de inima și spiritul tău."Sursa: spiritscienceandmetaphysics.com
02. Sunt caraghioase, uneori, marile hotărâri - Jan 11, 2021 10:17:00 PM

 .. mi se păreau niște rezoluții foarte reușite și adecvate mie, dar totul intră în rutină..Dacă ai găsi zilnic acest buchet pe masă, la fel de proaspăt, pregătit pentru tine de un suflet iubitor, ce ai spune..? O dată, de două ori, de zece ori, de sute de ori? Ți-ai lua câmpii, nu-i așa? Ai prefera să nu ai nicio floare pe masă, nicht wahr?

Studiez germana cu un pic de pasiune, fiindcă simt că îmi este aplicabilă și necesară. Mai ales pe viitor, cu drag activând în Cercul de prieteni Bruno Groening. Tot ce este original și de la sursă, este în limba germană. Și de ce să n-o spunem pe a dreaptă, germana m-a atras dintotdeauna, cu cadența ei aparent aspră, brută..

Urmăresc cu mare interes serialul vestit pe Netflix, The Crown.

Intrând în culisele monarhiei dar și guvernului britanic (două instituții complet separate dar care cooperează ..implicit și explicit), îmi dau seama că oameni mici hotărăsc destinele multora, poate nu atât de mici .. morți și răniți, uneori de la simple incidente diplomatice, furie, pasiune, orgolii rănite.

Nu mă așteptam de la acești oameni, să le lipsească o educație de elită, una realmente generală, universală, în afara aspectelor specifice țării lor..

Revenind la propriile-mi oi, adică acele hotărâri importante din subject, stau și mă întreb dacă hotărârile sunt bune sau rele. Cele care imprimă noi obiceiuri de viață și o disciplinare, aș zice. Am zis că voi citi zilnic cele 2 ziceri a longo ale zilei (Omraam Aivanhov și Alan Cohen cu cele 365 gânduri ale fiecăruia, pe zile calendaristice), dar nu mi-a plăcut niciodată rutina. De parcă dacă aș citi zilnic gândurile lor, aș fi automat disciplinată. Apoi, germana zilnic, fără abatere. Nu am reușit, chiar fără abatere.

Oare nu am ales cele mai potrivite mie ..începuturi de obiceiuri sau e mai bine să nu am nicio disciplină, să las viața să curgă firesc, la urma urmei m-am pensionat ..pe bune.. n-am de dat socoteală nimănui, pot să dorm când vreau, să stau noaptea cât vreau, să citesc, să meditez, să văd filme ș.a.m.d. exact când doresc. Pot citi la câteva zile și gândurile din urmă ale filozofilor și inițiaților respectivi, pot studia mai multă germană într-o zi și recupera ce n-am avut chef într-alta, so.. Freedom will eventually prevail, I guess.

Viața intelectuală ocupă, într-un fel, prea mult loc. Fac și un minimum de exercițiu fizic, pentru motan și pentru noi în casă, dar e puțin. Și acum vin și întreb, este puțin în comparație cu cine sau cu ce? Ale cui standarde ar trebui considerate cele mai bune? Stilul lui Robin Sharma, în Ghidul Măreției sau în 5.a.m. adică să fii/devii un performer în domeniu, sau e mai bine cum fac eu? Eu, cum fac? Mai mult sau mai puțin, dar pe ansamblu mă simt mulțumită.

În 24 decembrie, când toți îl așteptau pe Moș Crăciun mi-am pus 3 dorințe mai mari și mai multe mai mici. Cele mari, desigur pentru 2021, erau legate de silueta mea în perspectivă, de scris și de citit. Toate sunt foarte importante pentru mine și starea mea de spirit. Fiecare dintre ele este, într-un fel, thee most important, the One. A scrie nu se referă la acest blog ci la ceva serios și determinat. Ținta romanul sau piesa de teatru, în cele din urmă. Cititul se referă tot așa, profesional, devorat cărțile ca pe vremuri, so to say. Iar silueta ..dacă mă întorc la cea din 2016, ar fi absolut minunat, cu condiția neechivocă să nu mai am niciun fel de derapaje, fiindcă întoarcerea din drum semnifică în mod automat ++ față de ce fusese un maxim anterior (A bons entendeurs, salut ici!)

Voi mai exersa probabil cu scrisul, pe aici, și zilele următoare. Ca de obicei, nu promit nimic :)


03. Much better today! - Jan 2, 2021 7:37:00 PM


 ... azi mi-am revenit.

Azi a fost realmente o altă zi. Poate că cererea mea a ajuns la Bruno, adică la urechile cui trebuia. De multe ori, este bine să îndrăznim să cerem. Așa se spune și în Biblie..

Totul este să știi ce vrei. Am vrut să dau un sens, și astăzi mi-a mers.

Am învățat cu mare drag la germană (evident, după Eurocor, sunt cei mai structurați, chiar și ca model al lecției așternute pe hârtie), am tradus cea mai lungă relatare pe care o aveam și totul a decurs bine.

Am dormit vreo 2 ore și după-amiază, ceea ce mi-a priit. M-am spălat și pe cap, am fost și la pisicuțe, și cu lichidul de parbriz, și la bancă după ceva cash..

Totul e să nu-ți propui prea multe, să nu te auto-sufoci. După modelul Eneagramei, mă recunosc în tipul 5 de personalitate. Da, e greu să evadezi din ceea ce te caracterizează, aproape în cele mai mici amănunte..

Cu mare drag, ..îmi previzionez și cheltuielile și economiile. Să dea Dumnezeu ca anul ăsta să călătoresc și să-mi găsesc un om apropiat sufletește. N-am pretenții exagerate, nu?..

04. Cum îmi găsesc calea?.. - Jan 1, 2021 9:59:00 PM

 Sunt într-un marasm, într-o stare aproape disperată..

Este vina mea, de fapt, că nu reușesc să aplic învățătura despre care cu cinste dau indicații la cerere și nu întotdeauna..

Nu mai am unde să merg, fiindcă mă aflu într-o fundătură, într-un drum închis, o alee bine păzită de garduri și de ziduri.. 

Știi cu toată certitudinea că Dumnezeu există, că Este acolo pentru tine, dar cu toate astea e greu să înțelegi ce vrea să-ți spună, să-ți comunice, să-ți sugereze..

Știi care este sprijinul meu? Doar această Pisică, de fapt un motan cu totul special, pe nume Țurțurel.. un motănel bine crescut, cu adevărat, fiindcă este confundat adesea cu o pisică gestantă.. Este foarte voinicuț și pe deasupra își bagă mereu ghearele și dinții în mânuțele mele finuțe.Aici este o poză cam efeminată, fiindcă îmi place să-l învelesc, de parcă ar fi un copilaș ce trebuie necontenit protejat, acoperit, ținut la căldură.. Dar din fericire, Țurțurelul nu se topește oricât aș încerca, el are o inimă de gheață și mușcă, mușcă cu frenezie... offf, atâta știe să facă bine, pe lângă mâncatul cu poftă și ori de câte ori.

Revenind la subiect (adică de la pisică la Oi, ale noastre), eu nu mă simt în regulă, sunt foarte debusolată, nu mai îmi doresc nimic, absolut nimic .. decât să termin traducerile, care oricum sunt pentru Ei/El, nu pentru mine propriu-zis, este doar o sarcină de viață, sau poate o șansă de redresare, una implicită.

În esență, acum scriu fiindcă sunt foarte supărată pe mine și încerc să-mi deschid singură ochii. Ce se întâmplă de fapt, pe lângă faptul că nu mai iubesc pe nimeni, în afara acestei pisici albe cu ochii galbeni și coada neagră?...

Se întâmplă că nu mai am o cale.. 

Toată viața, de când mă știu, am fost foarte capabilă și determinată, fiindcă mi-era clar ce anume am de făcut.. Acum, fiind totul la latitudinea mea, nu vreau să-mi respect propria autoritate și mi-o subminez cu mare aplomb.

De exemplu, este necesar să învăț germana, măcar cât de cât. Nu, nu fac asta, deși mi-am procurat material didactic cât pentru un doctorat în germanistică, iar dacă vreau profesor online și teme verificate, se poate rezolva și asta, dar nu vreau ..., nu pot să mă apuc.. nu am chef să învăț această limbă străină, pur și simplu, deși (culmea) traduc curent din ea.. dar nu am voința și dorința și abnegația de a o studia sistematizat și fără grabă!

Pe urmă, mi s-a spus că scriu Bine, atunci să încerc să mă apuc de o carte sau orice manuscris (chiar și o piesă de teatru ar fi o realizare) dar nu fac nimik fiindcă mă gândesc că ..deja s-a spus/scris cam totul, și la urma urmei cine mai citește, deși în fapt mulți o fac, chiar și eu..

Aș vrea să traduc din limbile cunoscute (engleză, spaniolă, franceză) dar, ce ilar, primesc numai traduceri de limbă germană, ei se declară mulțumiți cu ce produc, bine că există și corectura după mine, nu potopul..

Aș vrea să ies să mă plimb dar maică-mea e ca un lest supărător, mă întreabă dacă n-o iau și pe ea, dacă nu ieșim cu mașina etc etc și îmi taie tot cheful de me promener moi seule..

Mă întreb dacă dau vina pe ea din anumite motive concrete sau de fapt mai mult nu pot eu, nu că mă (re)ține ea din diferite chestii pe care aș dori să le fac pe cont propriu. Cu plimbarea categoric că îmi taie tot elanul din fașă, dar cu alte lucruri, gen gătit (la bucătărie), aruncat lucruri supranumite troace etc oare tot ea e de vină?. Înclin să cred că da. Mă oprește. Existența ei mă oprește să continui și să Devin. Cine aș vrea eu să fiu. Sau Ce, nu neapărat Cine, fiindcă nu mă cred o mare personalitate, cu toate că Sunt. Și în mine, și în toți ceilalți, sălășluiește Divinul, cel mare și sfânt și necuprins, Infinitul ..Creator!

Cum să-mi găsesc Calea? Că așa am început articolul de față. 

Nu vreau să mă sinucid. Însă mai am probabil ani buni în față și vreau să înțeleg cât mai bine și de preferință ceva mai repede, cu ce treburi sunt eu pe aicea, pe Pământ, pe ..felia mea.

Domnul Dieter Haeusler, conducătorul Cercului de Prieteni Bruno Groening, a spus că dacă intri în cerc și timp de 3 luni faci ce spune Bruno (Einstellen zilnic, de 2 ori pe zi) și te comporți fără pată (asta oricine o poate înțelege, și nici nu e întotdeauna chiar ușor), atunci vei simți că ceva s-a schimbat fundamental în BINE în viața ta, fie că e o vorba de vindecare fizică, sau spirituală, sau conștientizări, sau răspunsuri, în funcție de ce căuta fiecare când a ajuns în cerc. După 3 luni în care aplici învățătura cu Consecvență (iată un cuvânt care mi-e cam străin), vei vedea roadele, asta e ideea.

M-am întrebat retoric, înainte de a mă pune aici voinicește pe scris, cum să fac să continui să trăiesc. Eu nu sunt doar un consumator (de hrană și TV, ca atâția alții, ca mama de exemplu). Eu dacă nu fac ceva creativ, exist degeaba, sunt legumă, cum se zice (vegetez, da).

Singurul răspuns a fost că, dacă tot sunt în cerc, să-l iau pe Bruno frumușel de mânuță, cum mi s-a tot spus și să-i cer ajutorul, la tot pasul, ca un copil împiedicat ce descopăr că încă sunt.. Ajută-mă, Bruno, să dau un sens vieții mele pieritoare! Eu nu pot trăi doar respirând, eu am ceva de făcut aicea, dar ce anume este/ar fi - cel mai indicat și mai potrivit firii mele rebele?.. Am scris Freedom 15 ani în toate caietele și de 4 ani sunt perfectly free, dar divaghez ca o navă în derivă, ceea ce iar nu e în regulă.

Mă bucur că m-am descărcat aici. Poate cineva va citi și-mi va da un sfat, la comentarii.. Astea chiar că lipsesc, pe blogul de față.

Sper să revin curând aici, cu ceva răspunsuri.

Cel mai târziu, peste vreo 3 luni, așa ..ca de la Crăciun la Paște (sper că al oamenilor nu al cailor)..

Persoanelor ce mă înțeleg și/sau urmăresc postările mele, le cer un sfat, pe cât posibil în temă. Toată viața, eu am fost un (bun) executant. Acum nu ascult nici de propriile-mi ordine, deși sunt pertinente, căci cine mă poate cunoaște mai bine decât eu însămi? (iar sună retoric..)

Ce am de făcut ca să ..nu-mi pierd mințile și uzul rațiunii?


A dvs sinceră,

ManuElita
05. Gândurile, cuvintele și faptele să ne fie în ordine divină - Oct 9, 2020 10:59:00 PM

 ... adică, de partea Binelui.

Să nu (mai) abdicăm de la Bine.

Să ne întrebăm permanent: "de unde îmi vin aceste gânduri, de la bine sau de la rău?"

Da, le putem schimba, da, le putem monitoriza, este suficient să vrem și să fim dispuși să ne dăm seama care este sursa lor reală.

Cercul de Prieteni Bruno Groening este o adevărată binecuvântare pentru sufletul meu, cel destul de încercat în trecut prin fel și fel de lecții și provocări.
Îmi doresc Armonie, îmi doresc Bunătate și bunăvoință, sunt sătulă de ipocrizie și de prietenii cu două fețe, care au un interes oarecare. Interesul nostru colectiv ar trebui să fie să evoluăm ca ființe umane, pe o scară a valorilor care să tindă către infinit, prin diversitate însă.

Aș vrea să mai spun multe, dar voi continua cu proximele gânduri, în curând și mai devreme :))


Hasta la proxima vez!

Aux connaisseurs, salut!


ManuElita 


06. Am tot amânat... - Jul 19, 2020 12:35:00 AM
..de ce?..
La scris mă refer.
Am amânat la nesfârșit să scriu, cu toate că am înțeles din nesfârșite canale, că aceasta este Menirea mea, scopul venirii mele pe acest pământ, comunicarea direct la sufletul celui care mă va citi ..undeva, cândva.
De ce scrisul a devenit o ..obligație uitată?
Din cauza acestui tratament de bipolaritate, sau din cauză că nu aș fi înțeleasă și pornesc de la această premisă incontestabil pesimistă (când sunt atâtea modalități și tipuri de comunicare pentru a ajunge la sufletul și miezul cititorului, la esența lui neperisabilă...), sau fiindcă nu am timp și răbdare cu mine și tot sar de la una la alta, neîncetat?..
Este Noapte acum, exact așa mă pot concentra cel mai bine, fiind trează acum.
Prima mea scriere (neapărat concepută noaptea) ar putea fi o piesă de teatru pentru publicul românesc, o piesă cu atâtea comicserii, întorsături de situație, umor și satiră, încât să se joace, mult timp, cu casa închisă.. Nu e vorba de orgoliu aici, ci de un succes bun și premeditat.
O piesă de teatru cu efectul secundar de a ridica moralul românilor. (da, nu-i așa, ce bine ar fi!)


Tema am visat-o / vizualizat-o mai demult, încă de când am renunțat la idiotul job corporatist la care mă angajasem/angrenasem de prea mulți ani, până la cvasi-alienare și confuzie..

Tema este constituită de situația unei familii din România zilelor noastre, care se izbește de prostia și de incompetența crasă a funcționărimii și neputința sa de a ajuta omul în vreun fel, și încă multe altele, drame personale, umor necenzurat dar nu indecent sau fără perdea.. dinamism, vervă, să țină publicul în priză vreo 2 ore ..fix :)

Iar apoi prefigurez ropote nesfârșite de aplauze..
Oare am nevoie de știința scrierii, de inspirație, sau de un pic din fiecare și încă multă, multă sudoare (cum se zice, că 1% din ceva izbutit rezultă din inspirație, iar 99% din transpirație.. efort) ?..

Mă opresc aici, deja scriu des :))  (după un an jumate de pauză, de doi ori în aceeași lună de grație).
07. Că tot vorbeam despre cărți... - Jul 12, 2020 9:11:00 PM
...acum un an și jumătate, 

Încheind blogul cu un îndemn la ponderație în ce privește cumpărarea nestăvilită de cărți..
Reiau astăzi ideea cărților cu mult entuziasm, fiind din nou și din nou antrenată în acel "embaras du choix", cum au denumit frații noștri întru latinitate, francezii, acel simțământ de a-ți fi cu neputință să alegi între mai multe obiecte cu aceeași utilitate (cărți, bluze, destinații turistice, ... fiecare după posibilități). De când am atâtea cărți în bibliotecă (săraca geme literalmente!), eu nu mă pot hotărî aproape niciodată ce să citesc!
Toate mi le-am dorit, toate mă atrag ..desigur, de aceea le-am cumpărat..

Azi, mai precis chiar în seara asta, am utilizat o metodă la care mă gândeam demult, și anume trasul la sorți.
Din 4 bilețele cubice micuțe am tăiat 36 bilețele micuțe, pe fiecare trecând numele unei cărți care-mi răsărea în minte, atrăgându-mă însă cât de cât. Toate genurile de literatură au fost incluse în această, să-i zicem, loterie..
Și ce mesaj mi-a transmis, clar, Divinitatea, mie, Manuela Rămureanu, în acest an de grație și de cumpănă, 2020?...
"VIAȚA ESTE UȘOARĂ, NU-ȚI FACE GRIJI !"

Asta îmi răspunde și la alte întrebări pe care mi le puneam recent, apropos de disconfortul financiar acut ce se va resimți când mama va pleca la Covasna la un hotel bun, peste doar câteva zile.. Desigur, dacă va pleca, că nu se știe niciodată, mai ales că nu este încă nimic pregătit în acest sens (cazare cu rezervare sau achitată, transport prestabilit)..

Deci, acela este titlul cărții alese în mod inconștient, vezi mai jos poza coperții.
Citisem volumul tipei cu care ea a făcut furori pe plan internațional : "Oamenii fericiți citesc și beau cafea".


Acest îndemn optimist mi-a dat chiar puterea, vezi bine, să reîncep să scriu pe blog și îmi pun justificat întrebarea dacă după atâta timp de la sistarea postărilor mele aici, va sesiza cineva revenirea.

O zi bună în continuare în SUA și o noapte bună cu somnik pufos, aici, pe tărâmurile vestite străbune...


08. Nu mai cumpăr cărți în decembrie... - Dec 6, 2018 9:34:00 PM
Așa să mă ajute Dumnezeu!..
Prea multă risipă.. am ajuns să nu fi citit nici 1% din tot ce am în prezent, în materie de cărți..


Voi continua ideea, dar am vrut să marchez aici această ..promisiune, pact cu Sinele!09. Pledoarie pentru Cercul de Prieteni Bruno Gröning - Nov 19, 2018 9:01:00 PM
Mă bate destul de des gândul de a renunța, de a ieși din Cercul de Prieteni BG, cu toate că simt că este benefic, îmi plac prietenii pe care i-am cunoscut aici, în proporție covârșitoare..
Totuși, odată cu evoluția și cu realizările mele spirituale inerente, tind să vreau să schimb, să nu rămân pe loc, și astfel mereu îmi apare eventualitatea de a ieși, de a părăsi cercul, de parcă aș ști suficient si m-aș afla (auto-intitulat) la o ..altitudine superioară, să zic așa.. ca și cum le știu eu deja pe toate, într-o aroganță care este, de fapt, perfidă și indusă.

Acestei aroganțe și perfidii îi spun cu tărie NU!
Nu vreau să (mă) rătăcesc din nou, pe teritorii razante și îndepărtate de Divin!..Este o Grație Divină faptul că am găsit acest Cerc minunat!
Ca și propriu comment la gândurile mele, tot mai dese, de a ieși din Cerc, acum, după IGR-ul la care am participat în seara aceasta, simt că:

Dacă nu ar fi (și) Răul, care intervine mereu și subtil în gândurile, cuvintele și faptele noastre (de la una la alta, este evident, ca într-o ascensiune ..liberă), aș putea să renunț la Cerc.
Dar Răul se insinuează imediat, iar liberul arbitru este numai o farsă, un cuvânt!!
Ce spun acum, nu se bate deloc cap în cap cu preferatul meu în prezent, în materie de lectură, dr. Eldon Taylor și ale sale cărți care deschid universuri și minți.
Citesc prima dintre cele șapte cărți care i s-au tradus în limba română, și anume "Alegeri și Iluzii". Se vede treaba că Alegerea este, de obicei, doar O Mare iluzie. Și asta fiindcă suntem foarte manipulați, prin foarte multe mijloace..

Puterea e în Noi, Dumnezeu ființează în Noi, dar nu suntem perfecți, de aceea suntem și ne aflăm aici, la (uneori) dura școală a vieții, ajungând niște copii neajutorați de multe ori, atunci când intervine răul (nu vreau să-l mai notez cu literă mare, ca să nu-i dau putere ..necuvenită).

Ideea este că la Cerc suntem mulți, mai mulți, foarte mulți!, iar Puterea (și Heilstrom-ul) cresc absolut uluitor și exponențial.
Este bine și foarte indicat să Fim și să Rămânem Uniți.
Nimeni, absolut nimeni nu este imun la rău și la farsele pe care ni le poate juca acesta.

Iată pentru ce, părăsind cercul de prieteni, nu numai că m-aș deprima (mare deserviciu!), nu numai că mi-aș tăia singură posibilitățile de integrare socială și de "mingle", dar aș da drumul (fără a dori asta, desigur) răului să pătrundă.
Singură, mi-aș pierde mult din putere.
Treptat, pe toată chiar.
Cercul acesta nu este ..întâmplător...!!
Nici Bruno nu a apărut deloc întâmplător, atunci când și în modul în care a apărut, ca un sfânt, ca un martir, ca un vindecător fără pereche.
Avem nevoie să fim uniți în fața răului, care încearcă prin orice cale, de fapt, să distrugă și să dezbine planeta dragă nouă!
Tocmai de aceea Bruno a dorit să facem un inel sau cerc de lumină în jurul Terrei și s-o salvăm astfel de la colaps.
În prezent, se dă o luptă de proporții gigantice între bine și rău, în fiecare suflet, în fiecare familie și în fiecare situație.
Boala, mizeria morală și materială, au luat proporții de netăgăduit.
Împreună, numai împreună, prin răbdare, meditație, rugăciune și auto-disciplinare în sensul de a practica Binele în mod activ, începem să avem șanse de a izbândi.
Dacă stăm să ne gândim la lupta teribilă care se dă, începem atunci să înțelegem și mai bine validitatea / valabilitatea, credibilitatea și marea Grație a cercului în care ne aflăm, noi, prietenii.
Faptul că este o asociație aconfesională, la care au aderat oameni din absolut toate religiile, cărora Bruno le spune clar să nu renunțe la credința și confesiunea proprie, dar să se roage unui singur Dumnezeu și să practice numai și numai binele.. denotă că nimeni nu este exclus, nimeni nu este favorizat, aici. Nu e loc de dezbinare!
Ci numai de IUBIRE, practicată temeinic, prin Einstellen și grija permanentă față de tine însuți, ca ființă divină, față de toți ceilalți care ne sunt în fapt îngeri și învățători!
Am cunoscut mulți oameni minunați Aici, iar aceștia au devenit adevărații mei prieteni.
Aparent, nu ne leagă decât apartenența la Cerc, dar de fapt ..ne leagă Totul!
Adică ceea ce este important și adevărat: Credința, Adevărul și Lumina!

Cu drag,
M.A.R. (sau la fel de bine R.A.M.)


10. Sa fac, sa am sau ..SA FIU?.... - Oct 30, 2018 9:04:00 AM
Mintea mea este prea "nelinistita", intr-o vesnica "wandering", cum ar spune americanul.. 
Pe de o parte, este vorba de extrema ..libertate spirituala si chiar fizica (aceasta din urma este foarte conditionata de aspectul financiar), si pe de alta parte, tocmai fiindca "sunt libera de obligatii", se asteapta de la mine ceva, tot timpul, sa FAC ceva anume, sa am timp pentru orice se iveste..
Bineinteles, mama pune cea mai mare presiune, restul ..ce pretentii si exigente ar putea avea, in afara disponibilitatii pe care eu, explicit, le-o ofer?..
Este o mare brambureala de cand am mutat "boxa" (adica continutul ei) in casa (mainly, sufragerie si hol). Imi iau "angajamentul" sa rezolv o sacosa pe zi.
Aici, in relatie cu toate aceste obiecte, in fond ne-necesare, ma izbesc de verbul A AVEA.
Sa mai tin aia, imi mai trebuie cealalta?.. Etc. etc. si chiar prea multi de etc. insesizabili.

Verbul "A FI" este principala tinta a practicii spirituale.
Dar eu nu practic efectiv, eu ma fac ca practic.
Practica inseamna mult mai mult, si simt asta.

Este mai necesar ca niciodata SA MA DISCIPLINEZ, sa "dau militaria jos din pod", vorba veche romaneasca, actuala pentru mine in acest moment. Altfel, plutesc in deriva si nu pot ajunge altundeva decat Nicaieri (no man's land).
Nici macar nu imi mai doresc ceva.

Tot ce este bine si productiv sa-mi doresc este sa-mi iluminez constiinta si sa dobandesc "autocontrol" asupra materiei. Plamada proprie.
Poate voi mai scrie. Sau nu.
Nu este un tel in sine.

Prin disciplina inteleg pe toate domeniile:
- cu banii si cumparaturile
- cu TIMPUL MEU, cea mai pretioasa resursa de care dispunem cu totii. Mi-este cel mai clar necesar timp bine organizat. Si totusi.. si plutirea "cu burta-n sus" pare buna, dar ce realizez in privinta constientizarilor, decat sa bat pasul pe loc. Ar fi ca si cum accept sa-mi dorm viata.

Daca altii isi pierd/irosesc timpul la TV, eu pot citi o (mare) multime de carti interesante din propria-mi bogata biblioteca si pot scrie multe impresii si ganduri personale intr-un stil absolut unic si propriu.

Voi fi sau nu celebra "intr-o buna zi"?

Simt ca apropiatul an 2019 este cel care-mi va decide soarta, din multe puncte de vedere!

Aux connaisseurs, salut!

(Viitorul suna bine)
11. Ce este EINSTELLEN - Aug 25, 2018 7:23:00 PM

In Cercul de Prieteni Bruno Groening, noi facem Einstellen, aceasta fiind principala actiune pe care Maestrul Spiritual care a fost si este in continuare, B.G., ne-o pune la indemana si care functioneaza atunci cand pui suflet si Crezi!
Sa fii deschis, cu credinta in Dumnezeu si in Binele Suprem!

Bruno Groening a spus: "Daca v-ati vindecat cu ajutorul meu, sa nu-mi multumiti mie, multumiti-i lui Dumnezeu!"


Einstellen este postura de receptie a puterii divine vindecatoare, a curentului divin, supranumit si HEILSTROM. Atunci cand Heilstrom-ul curge prin tine, ai senzatii unice, precum furnicaturi, curenti calzi sau reci, senzatie de somnolenta, tresariri involuntare ale muschilor sau ...fiecare in felul sau absolut unic, in propria sa unicitate reactiva.

Cand faci Einstellen pentru tine, sau pentru altcineva, trebuie ca mai intai sa te pregatesti sa fii curat ca lacrima, ca un pahar transparent, perfect curat, un recipient in care puterea divina sa poata actiona nestingherita de murdarii si resturi.

Pentru aceasta, de la bun inceput, pe o muzica de Einstellen sau in tacere deplina, vei preda toate framantarile, toate necazurile, toate grijile, toate bolile, toate metehnele si viciile, practic tot, dar absolut tot ce te apasa si te trage in jos, tot ce simti tu in tine si in viata ta ca nu rezoneaza cu Sinele Tau mai Inalt.

Dupa ce ai "aruncat intr-un cos imaginar" toate aceste lucruri de care vrei sa scapi si a caror apasare este presanta, atunci esti pregatit sa primesti Heilstrom si te pui pe receptie.
Asezat pe scaun, in pozitia "birjarului", cu palmele deschise, asezate pe partea de sus a picioarelor, receptionam, in liniste interioara si cu deplina seninatate si abandon al Ego-ului (dupa cat poate fiecare, in functie de nivelul de constiinta, desigur), puterea vindecatoare: Heilstrom-ul.

Atunci cand acest curent circula nestingherit prin corp, el intalneste cel mai adesea multe blocaje, "lipse de coerenta sau coeziune" la nivel de organe, ca sa le numesc asa, generic.

In cateva zile, se pot instala durerile de reglementare, cunoscute in Invatatura lui Bruno sub denumirea consacrata de Regelungen. Acestea dureaza mai multe zile, o perioada mai scurta, sau chiar una foarte lunga, in functie de ..motive pe care numai Divinitatea le-ar putea "explicita". Poate in functie de afectat este organul sau organismul, sau mai ales de cauza spirituala a bolii ce exista deja localizata in acel punct devenit nevralgic.

Acesti 3 termeni importati ca atare din limba germana (Einstellen, Heilstrom si Regelungen) au acelasi inteles pentru toti oamenii care au aderat la Cercul de Prieteni (Freundkreis), fiind folositi asa, pentru a nu exista interpretari sau neintelegeri in functie de limba vorbita de fiecare.
De mentionat ca forma geometrica a cercului este forma spirituala a perfectiunii.

Dupa durerile de Regelungen (care la unii pot sa nu apara deloc, si atunci avem de-a face cu vindecari spontane!), de foarte multe ori apar vindecari, nu neaparat imediat fizice, dar pe cele sufletesti le poate sesiza fiecare.

Este bine sa participi la fiecare 3 saptamani la orele cercului la care esti inscris, pentru a putea receptiona Puterea Buna si impreuna, nu numai acasa, cand esti singur si o poti face oricand.

Cu toate acestea, Bruno a recomandat cu putere sa respectam orele de 9 dimineata si 9 seara, in functie de zona in care locuieste fiecare, pentru a face astfel simultan Einstellen grupuri mari de oameni, fiindca puterea creste exponential, netinand cont de distantele fizice.
Este deci indicat sa se faca receptia puterii tamaduitoare de cel putin 2 ori pe zi, la acele ore mentionate. Daca faci mai des, este cu atat mai bine.
Daca te poti ruga si pentru alti oameni, care simti sau stii ca au nevoie de ajutor si vindecare in viata, in situatii date, in sanatate, este foarte bine sa o faci, mai ales ca faci un bine care se rasfrange inevitabil asupra-ti (cunoscuta metafora a "bumerang"-ului, adica ce dai, aia primesti).

Ce spui si gandesti in Einstellen?
Te rogi pentru Ordine Divina in Tine si in Afara ta, pentru protectie si pentru calauzire Divina, pentru Sanatate Deplina si Credinta in Bine, trimiti Lumina si Iubire celor care au cea mai mare nevoie de ele, si il rogi pe BRUNO GROENING sa ajute!

Este minunata aceasta Invatatura, a carei putere se spune ca inconjoara ca un inel de protectie si Iubire intreg Pamantul!

Cu drag si din Iubire sincera fata de oameni,

Sinteza facuta de ManuElita :)

25 august 2018

 
12. “Profețiile de la Celestine” de James Redfield - o recenzie personală - Aug 13, 2018 8:59:00 PM

O carte apărută la Editura Mix, pentru limba română, cu mai multe reeditări din anul 2000)
Acest roman minunat și neobișnuit se remarcă în primul rând prin ritmul său alert, de thriller, plin de o intensitate crescândă a trăirii, cu toate că este unul profund spiritual și încărcat cu învățăminte etern valabile (de pildă, face un acordaj fin cu noțiunile cele mai noi ale atât de disputatei și discutatei fizici cuantice).„Profețiile de la Celestine” ne poartă prin pădurea tropicală și exotică din Peru, care se spune că adăpostește un manuscris străvechi, avid disputat chiar de reprezentanții puterilor lumii: autorități ale unor guverne, foruri științifice, cercetători independenți, (doar) unii dintre ei bine intenționați și motivați. Aceștia sunt cu toții simultan antrenați în găsirea Manuscrisului care reprezintă însăși esența romanului.Ce conține acest Manuscris?..Capitole precum: „Masa critică”, „Este vorba despre energie” sau „Lupta pentru putere” sunt titluri edificatoare pentru cei curioși care nu au citit cartea, ci doar recenzia de față..Deși scris în 1993, romanul acesta inițiatic îl poți simți și trăi ca fiind mai actual ca niciodată!Trăirile invocate sunt foarte intense, suspansul debordează la fiecare pas iar faptul că este scris la persoana întâi nu face decât să întărească sentimentele puse de cititor în joc.Se spune despre această carte că ar conține secrete care schimbă lumea!Și chiar nu este vreo exagerare! Știți de ce? Fiindcă acest roman captivant are capacitatea unică de a ne pune în contact nemijlocit pe noi, cititorii, cu noi înșine, adică cu sufletele noastre, de care, de ce să nu recunoaștem, de multe ori fugim, refulându-ne în cele atâtea alte subterfugii contemporane, pe care nu merită să le mai înșirui aici, și care s-au mai și amplificat (a se citi: diversificat) de la apariția cărții în cauză. Cartea ne ajută de fapt să ne dăm seama cam pe unde ne situăm, ca nivel de conștiință. După cât de mult și de bine putem ține pasul cu ritmul ei, după cât de pregătiți ne aflăm ca s-o parcurgem...Da, neîndoielnic, cele 9 capitole ale sale (cifra 9 constituind și numărul de viziuni ce-i apar personajului principal, rând pe rând), conturează puternic căutarea sa epică, fascinantă chiar, făcându-ne părtași la fiecare viziune în parte, pentru care el face o călătorie separată, simbolică și iute!Ceea ce este cu adevărat minunat în acest roman, o adevărată comoară pentru biblioteca căutătorului spiritual modern, nu este în primul rând goana după manuscrisul antic în care sunt prevăzute secretele civilizației noastre actuale și cursul evoluției omenirii ci Revelația Noastră personală, ca cititori, că toate aceste adevăruri le știam deja, sunt ale noastre și de fapt le practicăm intuitiv.Într-un fel, cartea de față îmi amintește de mărețul roman simbolic și tot o „epopee”: „Aventurile lui Oricine” de Richard Bandler, întemeietorul NLP (Programare Neuro-Lingvistică). Pentru că, și acolo, cartea o trăiai, ți-o asumai, era ca o oglindă a ta, ca și propria ta țintă spirituală de auto-descoperire!Pasionantă si aceea, dar într-o viitoare recenzie o voi aborda, nu tot acum.
Cam atât despre această aventură spirituală „de proporții” și în care ne simțim precum în viața noastră de zi cu zi, adică într-o căutare plină de neprevăzut, chiar și de mistere, desigur încercați de obstacole și provocări!


13. Despre vindecarea corpului fizic - Aug 10, 2018 9:43:00 PM
...si implicit a celui Astral

De vreo doua luni, am dureri atroce de genunchi, in speta cel drept ma sacaie amarnic.
Gonartroza bilaterala era un diagnostic mai vechi, stiut de mine.
Dar situatia devine tot mai suparatoare..Va fi oare nevoie de interventie (laparoscopic, sau chirurgical) ?..
Si daca da, de ce oare?...! (in sens abscons)

Ma pretind un "om spiritual", nu o ignoranta ce haladuieste prin viata, fara a-si pune intrebari esentiale, fara a se ruga la Dumnezeu, si desigur la cel Launtric, sau fara a iubi si a empatiza cu tot ce este suflare vie.
In cartea celebra a lui Paramahansa Yogananda, scrie ca pana si pietrele au propriul lor sistem de "simtire", nu numai fiintele vii, care se apara toate disperate cand viata le este in pericol.

Viata este in realitate nemuritoare si invincibila, fiindca nu vom pieri Niciodata, ca spirite vii de Lumina.

Si, cu toate acestea, durerea despre care vorbeam, persista, insista, as spune.

Bruno ajuta si lucreaza acolo, este cu siguranta Regelungen, durerile de curatire despre care invatatura lui Bruno Groening vorbeste cu destula claritate.
"Credinta voastra va va vindeca", spune si Iisus, adica omul ("Ecce Homo!" - "Iata Omul!".., in toata splendoarea sa, pentru cei care au uitat bruma de latina, predata odinioara in scoli), Iisus fiind cel care pe scala nivelelor de constiinta calibreaza cel mai Sus in raport cu restul pamantenilor, adica la acel maxim, sau varf, care este "1000" = Adevar Absolut.

Eclipsa de Soare de astazi, 11 august, fie ea si partiala, o resimt si in sufletul meu, oarecum ranit de atata suferinta fizica. Mereu ma intrebam care este mai atroce, durerea fizica sau cea spirituala; este clar ca fiecare din ele isi ia tributul ei, sunt pana la urma greu comparabile.

Astazi am dormit aproape toata ziua. La propriu. De la Tramadol, de la un amalgam de medicamente, care numai bine Inimii mele "dilematice" (ca sa nu zic problematice) nu ii fac.

Intre timp, intr-o piata din Bucuresti (cu siguranta, nu "intr-o piata persana", vorba cantecului..) s-au dus lupte, s-a combatut, dar victoria nu se obtine prin lupte de strada. Eu asa consider si chiar cred in asta.
Viata va fi mai buna cand vom obtine victoria aceea importanta din noi insisi, victoria Sinelui asupra siesi, asupra instinctului, asupra animalismului, asupra conservarii, cand ne vom scufunda atat de adanc in Noi Insine incat Victoria se va obtine automat si in primul rand Moral, nu prin mijloace sau metode de ..suprafata, sa le zic.
Nu zic altceva decat vreau sa zic. Vorbele mele de aici si acum se pot lua ca atare, "ad literam".
Este trist ca ne luptam pentru Libertate Exterioara, cand nici nu avem macar habar ce este aceea sa fii liber interior.
Nu zic ca nu empatizez cu ei, cei veniti sa ne libereze din jugul asupririi barbarilor de tirani, dar legile spirituale stiu mai bine: acolo unde se indreapta atentia, acolo curge energia (ideea centrala din "Secretul" Rhondei Byrne). Daca ne sculam cu totii "impotriva" a ceva, atunci acel ceva pe care noi ne revoltam, creste. Creste Nedreptatea, creste cel Puternic.
Bogatului i se va mai da, iar saracului i se va lua si ceea ce avea.
Lege absoluta, spirituala, concretizata atat de evident in plan fizic.
Ce fac eu gresit, de ma doare genunchiul atat de tare?
Am o rigiditate, de vreun fel, pe undeva?
M-am axat atat de mult pe comenzi online de carti, incat m-am pierdut de/pe mine insami?

Răspunsul il stie numai Bunul Dumnezeu!
Voi incerca (cheia este "a reusi") sa iau legatura cu El, fiindca el este oricum si in mine, scanteie de Dumnezeire, ca fiecare.
Iar daca chiar trebuie taiat in carne vie (si nu am mai pus ghilimelele de rigoare), atunci let's do it.
Ma intreb insa cum voi fi anesteziata... se va ridica sufletul si va supraveghea el totul, in cele mai mici amanunte?.. Si asta, tot Cel de Sus, le stie cel mai bine.

Sa facem deci, ce e de facut si sa dam Cezarului, ce este al Cezarului,adica ce i se cuvine.

Sper ca urmeaza un "Va Urma" curand, curajos si plin de bucurie!
Da, bucurie, indiferent de "verdict", fiindca eu mi-am ales "Calea, Adevarul si Viata".

Noapte buna, pentru toti cei adormiti acum, la propriu, dormiti cat mai bine ca maine Soarele ne joaca feste.

Ancuța ManuElita RAM
(pe scurt A.M.R., dar pana cand, ce si cum?.. Asta e intrebarea, eu si nemuritorul Hamlet, inca o mai rostim) :))

P.S. Mi-am gasit pe Google diagnosticul spiritual: 

GENUNCHII: simbolizează legătura între suflet şi personalitate. O problemă la genunchi indică o îndepărtare de scopul său din această încarnare şi un refuz de a evolua, mândrie înmagazinată, încăpăţânare, lipsă de flexibilitate.

Sursa:

Cauzele spirituale ale bolilor și suferințelor noastre, enunțate de celebrul Valeriu Popa. ”Prin boală, omul trebuie să înţeleagă că a greşit undeva”
14. Asa nu se mai poate! - Jul 23, 2018 12:16:00 AM
Desi titlul pare de asa natura, dar nu este unul politic.. :)

REZOLUTIE MAJORA, CA DE PRIMA ZI DIN ZODIA LEULUI, DIN CARE CU ONOARE FAC PARTE! :)O revolutie intentionez sa intreprind cu propriul meu corp, spirit si mod de a-mi organiza timpul.
De cand sunt 'tanara pensionara', tot timpul poate fi numit "liber", dar este super-important cum il gestionez!
Fara a colabora cu Divinitatea, invatand sa vorbesc dar si sa ascult/percep sfaturile pe care mi le transmite in cel mai inefabil mod, nu este posibil sa merg inainte asa cum mi-am propus.
Am observat ca abordarile seci, rationale si 'scientific' do not work on the long run (asta pentru cei care nu inteleg prea bine limba romana dar incearca sa-mi descifreze blogul, deci sa-i ajut).

Fiindca este totusi 2 a.m. si maine dimineata la 10 am deja musafiri la ..indreptat genunchii mei chinuiti si defectuosi (sper sa fie mai mult bine decat mai rau, evident), nu mai continui aici dar imi mai fac niste cateva notite pe jurnalul meu personal.

Am ajuns la o greutate corporala neingaduit de mare.
Nu ma mai incape nimic.
Nu ma mai pot privi barem in oglinda, de jena, parca nici nu ma mai recunosc... eu nu sunt/eram Asta!
M-am ingrasat din 4 motive clare:
- depresia inerenta unor perioade (cu up-s and down-s), inclusiv de cand nu mai sunt salariat ci asumat pensionar; + efectele vesnicei bipolar disorder, always sinusoidal, never on a straight totally balanced line; but I assume it entirely and treat it properly;
- menopauza intervenita la aproape 50 ani, in luna mai 2017, deci un pic peste un an, acum;
- incetarea regimului extra-restrictiv tinut 1,5 ani, cu o vointa de-a dreptul draconica (desi nu-mi place termenul, este edificator). Acum mananc dulciuri la greu, de pilda, gen dulceata pe paine sau inghetata in cantitate mare, si cu pofta mare (exacerbata).
- din octombrie 2016 sunt Vegetarian si nu mananc carne sau mezel deloc, doar produse lactate si oua, din sursa animala. In the future, wishing of course to become a Vegan. This is the objective of most current vegetarians.
Am vreo 93-94 kg in prezent si am ajuns sa mananc (de pofta, si ca pe un antidepresiv si calmant) cate un borcan de dulceata pe zi, facuta in casa, de tanara gospodina care conduce si aprozarul de la care ma aprovizionez in mod curent.
Metoda pe care o voi folosi: Vizualizare pentru scaderea in greutate, conceputa de Jon Gabriel (USA) ca pe niste meditatii ghidate in scopul vizualizarii tintei de atins; metoda include o dieta restrictiva liber asumata, fiindca vii practic dupa ani de studiu al alimentelor, caloriilor, componentelor lor etc.
Genunchii nu ma mai tin din varii motive, dar greutatea excesiva este cu siguranta unul dintre ele.
Rezolutie: 30 kg pana la 1 aprilie 2019. (cam 8 luni), effective immediately, as of today.
Nu mi-a placut niciodata sa zic ca incep din ..genericul "maine", fiindca maine este reprezentat de sirul tuturor zilelor pe care le mai am de trait.
Ca si dieta restrictiva, iata cam ce voi considera eu permis si nepermis:
Alimente Permise:
- 2 felii prajite de paine (dimineata neaparat) unsa cu branza de vaci slaba, eventual de la Sibian e ok, nu mi se pare excesiv de grasa;
- O cafea cu mai putina zaharina (ca sa ma dezobisnuiesc de gustul de dulce) si cu un singur biscuite dietetic si cu lapte Zuzu de 1,5%
- Fructe ..la greu (dar nu la foarte greu). Da pentru pepene verde, caise, piersici, cirese, visine, kiwi, portocale, mere, pere mai verzi (nu prea des).
- Branzeturi mai slabe (cottage slab, tot ce gasesc mai slab pe parte de branza si cottage cheese in Carrefour).
- Iaurturi slabe.
- Telemea pe care o degresez.
- 2-3 oua fierte/saptamana.
- Salate cu rosii si ardei si ceapa, presarate cu branza rasa, vor fi foarte tempting si gustoase.

Am un stomac asa dilatat in momentul de fata, incat cred ca ar fi bine sa tin o zi (prima zi cu cafea si in rest cu apa chioara, pe bune).
Si cu vizualizarea in fata, fac decupaje din reviste, inclusiv online,este foarte important sa reusesc sa ascult cd-ul lui Jon Gabriel de la cap la coada, fiindca mi se pare singura metoda desteapta, care recurge la forta imensa a subconstientului si la mobilizarea acestuia, asa ca fac whatever it takes and demands in order to improve motivation and boost imagination for this long-desired target.

Mama, maiculita, si ce haine de firma ma asteapta sa le port, e boxa plina!!!!
Plus toata partea dreapta a sifonierului.
Iar a ramane in shape ramane o preocupare cinstita si onesta si controlabila pentru tot restul vietii,Alimente nepermise:
Paine in mod curent (cu exceptia acelor 2 felii prajite dimineata);
Paste fainoase si placintele de orice fel.
Mamaliga si tot ce tine de porumb (da, ingrasa, si porcul se ingrasa bietul de el cu porumb)
Ciocolata, inghetata, prajituri, foetaje, biscuiti, gem, dulceata, cu sau fara zahar - trebuie scapat radical de dependenta de gustul de dulce!
Pepene galben si struguri si nu mai mult de 2 banane coapte pe zi (sau 3 mai verzi).Ca sa-mi vad de viata mea inainte, in cel mai senin mod cu putinta, trebuie sa scap de doua mari probleme interioare:
Grasimea care ma sufoca deja (la 1,62 - 1,63 cm si 93 kg) si reprezinta un complex in imaginea mea de sine
Sa-mi transcend Ego-ul, mi se pare ca am devenit cam increzuta si atot-stiutoare si trebuie sa revin la humility and humbleness in relation with GOD
Sa renunt definitiv si pe viata la cumparaturi online, care au intotdeauna un skepsis, te atrag intr-un valatug al ofertelor care-ti acapareaza si viata si buzunarul. Ce-am facut acum recent cu pensia este de neiertat: imi doream eu niste chestii ieftinite de pe elefant.ro si desi erau cat pensia aproape, desi mi-am banned accesul pe site-ul cu pricina, tot am "reusit" sa-mi ridic produsele minunat de reduse ca pret si minunate ca aspect, dar la o suma totala, cum spuneam, fabuloasa.
Si intre timp, au aparut atatea si atatea nevoi: dintii mei cu o carie chiar in fata, dioptriile care cresc, diverse suplimente naturale necesare, antidepresivele partial platibile, ca si sleeping pills.
And now I will do the wisest thing I possibly can, under the condition:
Turn my Face to GOD (by means of Bruno Groening, it seems a bit easier, he is still with us to help), talk to Him in the most honest and frank possible way, admit my faults and default attitudes and simply talk and register/record/ write His advice regarding me and me alone. My discussion will be totally personalized as it should be for everyone's case, getting to specific talks and not general bla-bla, like in a demagogic political debates, that are so sterile and I dislike profoundly.
It's 3 a.m. passed and I will continue my ideas belonging to this resolution, from today later on.
Don't forget to drink just plain pure water in big quantities in order to drain your body, and I would your soul, as well...
Water is the essence of life on earth, never forget it and slip it out of the mind.
Goodbye every dear friend who reads me, I greet you personally and send you my warmest regards.
Good night, sleep tight, in the meantime I shall make some more sketches on my diary, in order to feel prepared in this Monday morning, when it begins, of course, the rest of my life.
Beyond any spiritual boundaries, if I am allowed to endeavor such a statement.
See ya before long!
ManuElita
15. Celestine Antique Soul - noul meu DOMENIU - Jul 22, 2018 3:46:00 PM

Să trăim frumos, să trăim deștept și să ne umplem de bani! Let's live in a smart and in a beautiful way and meanwhile let's make lots of money!Hai să vedem cu cine avem de-a face! Let's see who are we dealing with 😉First of all, I would like to introduce myself! 🤗
I am Manuela, an economist and a translator for both English and Spanish, with some knowledge of French as well. By the way, I like French songs quite a lot, as this language seems particular musical to me.
I live in Bucharest, Romania's crowded Capital, not mostly with people but also with lots of cars, improperly parked most of the time and often annoying poor pedestrians..E-mail: [email protected]
Residence: Milky Way, Earth, South-Eastern Europe, Romania, Bucharest, first street on the left hand of the Universe :)

Este abia începutul și deocamdată voi spune că sunt traducător iscusit de limbă engleză, că iubesc cuvintele și să mă joc cu ele și am ca hobby desenele viu colorate, gen Gaudi (cine știe, cunoaște).
That's only the beginning of a long journey together (I wish that) and for the time being I will just tell you that I am an accurate English translator (my native tongue being Romanian), that I love words and playing with them and that one of my hobbies are the lively colored drawings, Gaudi's type (who knows what I'm talking about, is a winner here :)  ).


Lupta in viata este sa iesi deasupra, sa nu te duci la fund..
Ce vreau sa spun este ca dezvoltarea spirituala sare cumva peste acest "generic" fredonat de majoritatea, adica de cei cu vederi mai inguste. Mai exact, mulți spun că trebuie să te zbați să fii în față, să fii un performer, să respecți target, deadline a.s.o., să tragi de tine şi să nu rămâi un mediocru, însă realitatea spirituală nu pune "problema" în acelaşi mod. Aici, nu există luptă, competiție, scop în sine, obiectiv principal şi/sau secundar, fiindcă problemele se pun cu totul altfel şi la alt nivel. Un super-performer poate fi o persoană săracă spiritual, a cărei viață este centrată numai pe lumea exterioară, vizibilă... (Va urma)
16. Sunt unul dintre bogații Lumii - Jun 1, 2018 7:21:00 PM
Sunt mai bogată decât bogații lumiiȘi vieții, eu îi mulțumesc,Așa o viață, mulți poftesc,Fără dorințe mari, o dobândesc!
Am o casăAm o masăAm o mamă iubitoareFie și cicălitoareAm un motan, ce-a crescut mare!Am și-un vis, ce merge-n zare,Făr’ de teamă eu mă simtViața toată-mi s-o cuprindBanii mulți nu-s pentru mineEu-mi doresc să fiu – cu Tine.
Viața mi-e binecuvântatăPrin Cuvântul tău, dragă Tată,N-am dorințe deosebite Ci doar vise, împlinite.Aș putea să vreau orice,Dar din lumea asta mare,Tot ce vreau, este-un mic SoareAl meu Soare e în sufletȘi de bine ce-l privescTot mai mult în suflet cresc!
O iubire arzătoareÎmi face mie suflet MareIar pe Tatăl meu Ceresc,Eu doresc să-l Dobândesc,Fiindcă eu, ca fiică demnă,Port pe fruntea mea o stemă,Diadema cea frumoasăEste din stele culeasă.
Lumea nouă o vestescO lume de har cuprinsăȘi de dragoste nestinsă.Iar al tău glas omenesc,Suflete, eu ți-l rostesc!
Fii tu bun iar, dragă Tată,Și cu voia ta socoatăCât mai trebuie, plecată,Eu pe a lumii largă roatăCăci eu vin, mă-ntorc la tineȘi curând, și cât mai Bine!
Manuela Rămureanu1 iunie 2018

17. Tu m-ai gasit, deci te-am cautat... - May 1, 2018 8:25:00 PM
Blogul este de fapt si o forma de terapie..Sunt constienta ca foarte multa lume mi-ar putea impartasi starea de spirit, si acesta este unicul motiv pentru care continui sa glasuiesc aici, in ciuda audientei foarte scazute.De la consecventa la reticenta..Cel mai bine ar fi ca pe blog sa pastrez tonul deschis si personal cu care discut cu mine insami. Toata lumea are insa inhibitii legate de expunerea propriei persoane, mai ales cand se stie clar al cui este blogul. Cu toate acestea, voi incerca sa ma dezvalui mai complet si mai onest decat am facut-o pana in prezent.Cu cat am dureri fizice mai dese si mai lungi decat in alte perioade ale vietii, incep sa ma gandesc mai des la moarte si mai ales la fragilitatea vietii. Foarte „perisabila”, intr-adevar.. Iar eu, mereu ma simt vulnerabila in fata atacurilor, de orice fel, desi ma lupt cu toate mijloacele posibile si in cele din urma reusesc sa le birui si risipesc..
.. De cateva nopti, visez numai carti.Carti vechi, galbene, volume groase, interesante si stufoase, impregnate de stiinta de carte a unor oameni care nu mai sunt demult in viata. Visez cum citesc, rasfoiesc carti.. ba chiar.. fur carti din biblioteci admirabile si bogate. Desigur, visez.. Iubesc cartile, sunt robita atat de bibliofilie cat si de bibliomanie..Mi-e dor de Tine, Sufletul Meu Adevarat!Unde esti Tu? Esti ingropat in vreo carte sau plutesti..cu o carte in mana..printr-un „tramvai numit dorinta”? (parafrazand piesa celebra a lui Tennessee Williams).Mi-e dor de viata adevarata!De cate ori sa mai spun asta?Am spus-o de nenumarate, de infinite ori in ultimii ani, adica in toti anii petrecuti de mine pe ..inevitabila Planeta Pamant.

Consider ca viata adevarata incepe acolo unde te intalnesti cu tine insuti. Acolo unde, in singuratate... „tu aseaza-te deoparte, Regasindu-te pe tine, cand cu zgomote desarte, Vreme trece, vreme vine..” (Glossa de Eminescu, una din putinele poezii pe care am reusit sa le invat pe de rost, cu atat mai usor mi-a fost cu cat ii aprob spusele intru totul).Ganditorul nostru nepereche, geniul nestins, Eminescu Mihail, cel de-a pururea tanar, si ca ganduri, si ca chip.Intr-o lume nebuna, nebuna, nebuna, el a fost mazilit pentru „pacatul” de a fi gandit prea mult si prea bine.Este incredibil in ce lume traim!Dar nu la asta vroiam sa ma refer acum, in scrierea de fata.Stau la masa cu o muzica soft in urechi si ma gandesc pur si simplu la ce am eu de facut in restul vietii mele. In afara de obligatia (este stupid s-o iei pana la urma ca obligatie, caci este un mod de a interfera social cu cunostintele tale neintamplatoare din aceasta viata) de a merge la serviciu (N.B. scriam aceste randuri in octombrie 2014, cand inca mai ma duceam la sv, ceea ce nu mai este cazul acum, in luna mai 2018), ai obligatia fata de tine insuti/insati de a-ti indeplini misiunea pentru care ai aparut.O obligatie strict morala, pana la urma.Cei mai multi se intreaba de ce s-au nascut, si de ce tocmai ei, si nu altii, si de ce aici, si nu altundeva, si pana la urma i-as intreba ce talent si ce hobby-uri au, ce inclinatii au, si de ce nu le valorifica (si inca nu aflasem de Pera Novacovici, tine-te bine)!.Pana la urma, fiecare trebuie sa faca ce-i place, nu, altfel cum sa-si omoare vremea? Dar acum au aparut mijloace de o facilitate uimitoare de a te distrage si de a-ti omori vremea, anume internetul si televizorul.Doua mijloace care maresc enorm consumerismul si megalomania comerciala, dar care inrobesc omul si psihic, nu doar material.Omul nu-si mai dezvolta gandirea.Omul ia totul de-a gata, fir-ar sa fie.TV si internet = moduri de a pierde timpul si contactul cu tine insuti (parerea mea)Carti si muzica = mod de a relua contactul cu tine insuti (de unde l-ai lasat ultima oara)Scrisul = mod de a te centra pe tine insuti!18. BRUNO E CU MINE - Apr 23, 2018 12:33:00 AM

Eu te chem și ești aiciSfatu-ți bun, ce tu îmi ziciDe-l urmez fără-ncetareSufletul îmi crește, Mare


Dumnezeu cu tine-i UnaNu mai simt ce e furtunaSufletu-mi, el îmi grăieșteȘi în adevăr vorbește.
Bruno Gröning, frate bunEu la pieptu-ți mă AdunȘi cu lacrimi în ochi spunDumnezeu e cel mai Bun!
Din Iubire ne-a creat,Sufletul, el ni l-a dat,Să îl ținem nepătatȘi mereu, mereu curat.
Nu îți pasă de-a lumii falăBruno, inima-ți EgalăCu săracul, cu bogatulCu cinstitul, neîntinatul,Și când mi-este cel mai greuTu îmi spui de Dumnezeu!
Iartă-mi Doamne și greșealaCă din ea îmi învăț CaleaSprijin bun tu ne-ai trimisBruno, parcă ești un vis
Cu el, viața-i mai ușoarăTot ce-i bun, prin el coboară,Și de-ar fi viața doar un visIubirea ta-i de Nedescris.
Aș vrea să știu, cum de exiști,Și atâția oameni sunt triștiEi de tine n-au aflatSufletul nu ți l-au datViața nu și-au Acordat.
A fi prieten Bruno GröningE așa frumos și e StatornicȘi un prieten minunatBruno Gröning, el ți-a dat
Tu din Cerc să nu mai pleciSufletu-ți păstrează-n veciÎn prietenie și Onoare,Pentru ca, prin drumul tău,Să te-ntorci, în Dumnezeu!

ManuElitaCercul 3 București

19. Intoarcerea - Apr 5, 2018 6:51:00 PMAjuta-ma Doamne,
Sa cresc in Infinit,

Sa pun piciorul Omenirii
Peste Stele

In visu-mi fierbinte,
Niciodata n-am uitat de Ele

Iar peste stele, eu croindu-mi drum,
Ma intorc Biruitoare spre Acasa,

Acolo unde Vesnic neintrupata si Aleasa
E Inima-mi, cea din Destin .. Culeasa!20. REGULILE FERICIRII - Mar 12, 2018 4:17:00 PM
Vei traversa lumea intreaga in cautarea fericirii, care este la indemana oricarui om.


HORATIU“Orice crezi sincer, pentru tine este adevarat.”Fericirea este unul dintre cele mai mari daruri ale existentei, si e la dispozitia fiecaruia dintre noi. Vezi, in realitate tu nu gasesti fericirea, dar o creezi.  Si, indiferent de imprejurarile pe care trebuie sa le infrunti, ai intotdeuna puterea sa-ti creezi fericirea.
Universul este guvernat de legi, legi precise care controleaza ordinea naturala a lucrurilor. De la miscarea undelor la rasaritul si apusul soarelui, la succesiunea anotimpurilor, fiecare lucru in Natura e guvernat de legi. Oamenii de stiinta au descoperit multe: legile gravitatii, legile miscarii, legile magnetismului. Dar exista alte legi, care nu sunt la fel de cunoscute, iar printre ele figureaza Regulile Fericirii. Sunt zece principii eterne care, daca sunt respectate, nu pot sa nu creeze fericirea. De-a lungul secolelor, civilizatia a abandonat aceste reguli, in cautarea bogatiei materiale, si, cu timpul, acestea au fost uitate, in afara de catre acei putini care le-au ramas fideli.
Ele sunt:
1.      Atitudinea
2.      Puterea corpului
3.      Clipa
4.      Imaginea de sine
5.      Scopurile
6.      Umorul
7.      Iertarea
8.      Daruirea
9.      Relatiile
10.  CredintaPRIMA REGULA AtitudineaEsti fericit in masura in care te hotarasti sa fii asa.Ca marea majoritatea a oamenilor, m-am gandit intotdeauna ca lucrurile ma faceau fericit; dar adevarul este ca noi putem alege sa fim fericiti.
In decursul vietii, dobandim adesea atitudini negative, si acestea sunt adevaratii vinovati pentru nefericirea noastra.
Un exemplu potrivit ar putea fi constituit din asteptarile pe care le avem de la viata. De exemplu, am fost intotdeuna invatati ca trebuie sa ne asteptam la ce e mai rau, deoarece in acest mod nu vom fi dezamagiti. Cautam raul si deci vedem raul, si lasam sa ne scape tot ce e mai bun. Si exact la asta duce parerea noastra despre asteptarea sau previziunea a ce e mai rau… ne face sa pierdem din vedere toate lucrurile bune din viata.Fantana bucuriei trebuie sa tasneasca din minte; iar cel care cunoaste atat de putin natura umana incat incearca sa-si obtina fericirea schimband orice in afara de propria atitudine, isi va risipi viata in eforturi fara rezultat si isi va multiplica durerea pe care isi propunea s-o elimine.Cateodata, bineinteles, cand tragedia ne afecteaza viata, poate fi dificil de inteles ce germeni de bunatate poate sa contina. Dar o modalitate de a infrunta tragedia este sa gasim ceva pozitiv, semnificativ in durerea noastra. Poate cea mai mare tragedie se verifica atunci cand un parinte sufera chinul pierderii unui copil si, in multe cazuri de acest gen, unica modalitate de a ne depasi durerea este sa cream ceva pozitiv.
Nu exista nicio experienta de viata care sa nu aduca cu ea un dar, ceva care poate fi de folos existentei noastre si a celor care ne inconjoara: trebuie doar sa alegem sa-l cautam.Semnificatia pe care o atribuim evenimentelor vietii noastre – si nu evenimentele ca atare – este cea care ne determina sentimentele fata de ele.In loc de a ne intreba: ‘De ce trebuia sa mi sa intample tocmai mie?’ putem sa ne intrebam: ‘Ce pot invata sau in ce fel pot scoate beneficiu din aceasta experienta?’
Toata ziua ne punem intrebari asupra a ceea ce vedem, auzim, mirosim; asupra a ceea ce avem de facut, ce am facut si ce facem. De cand ne sculam dimineata si pana mergem la culcare seara, subconstientul nostru continua sa-si puna intrebari. Intr-adevar, in aceasta consta procesul de gandire. Intrebarile genereaza raspunsuri, iar raspunsurile genereaza sentimente, de aceea, daca ne simtim nefericiti sau deprimati, de obicei inseamna ca ne punem intrebarile gresite. Ne intrebam ce anume nu merge in viata noastra in loc sa ne oprim asupra laturilor sale pozitive.
Intrebarile care ne maresc puterea sunt acelea care creaza sentimente de putere si speranta. 
Prima intrebare este: ‘Care este latura pozitiva din aceasta situatie?’ sau, daca nu reusesc sa o imi raspund imediat, ‘Care ar putea fi latura pozitiva?’ Vedeti, aceasta intrebare te impinge sa cauti reversul medaliei in interiorul oricarei circumstante si, invariabil, termini prin a gasi ceva.
A doua intrebare este: ‘Ce anume nu este inca perfect?’ Aceasta presupune ca lucrurile vor deveni perfecte si creaza un sentiment diferit de cel generat de intrebarea; ‘Ce anume nu merge?’
A treia intrebare este: ‘Ce pot sa fac pentru a schimba lucrurile in directia dorita, si in acelasi timp sa ma distrez?’ Aceasta intrebare ne ajuta sa delimitam toate mijloacele pe care le avem la dispozitie pentru a remedia situatia data si pe langa aceasta, sa facem placut intregul proces.
Dar esenta unei atitudini sanatoase si fericite fata de viata poate fi rezumata intr-un singur cuvant: recunostinta! Una dintre cele mai infailibile Reguli ale Fericirii consta pur si simplu in a cultiva o atitudine de recunostinta, cautand motive pentru a fi recunoscator.
Dar daca nu exista nimic pentru care sa fii recunoscator?
Pentru ca m-am trezit de dimineata si azi sunt viu!

Diferenta dintre o persoana care traieste o viata magica si o persoana care traieste o viata banala nu rezida in evenimentele din existenta lor: rezida in atitudinile lor. Atitudinea este penelul mintii, de care ne servim sa ne coloram viata. Putem alege orice culoare dorim.Rezumat Prima Regula a Fericirii: atitudinea.Fundamentul fericirii mele incepe de la atitudinea mea fata de viata.
Sunt fericit in masura in care decid sa fiu. De acum inainte decid sa fiu fericit.
Daca ma astept la ce-i mai bun, foarte des il voi obtine! Fericirea este o alegere pe care o pot face in orice moment, pretutindeni si in orice loc.
Orice experiente poate fi “reinterpretata”, asumand o semnificatie pozitiva. De acum inainte voi cauta un aspect pozitiv in oricine si in orice lucru.
In orice imprejurare dificila sau stresanta, trebuie sa-mi pune trei intrebari care-mi maresc puterea.
Care este latura pozitiva din aceasta situatie? Sau, care ar putea fi latura pozitiva?
Ce anume nu este inca perfect?
Ce pot face pentru a schimba lucrurile in directia dorita, si in acelasi timp sa ma distrez?
Recunostinta este samanta celor Zece Reguli  ale Fericirii. De acum inainte voi cauta motive pentru care sa fiu recunoscator.
Doar gandurile mele sunt cele care ma fac fericit sau nefericit, si nu imprejurarile din viata mea. Imi controlez gandurile, deci imi controlez fericirea.A DOUA REGULA   Puterea Corpului1.  Exercitiul fizic
Activitatea fizica nu este necesara doar pentru sanatatea corpului, ci si pentru a pastra o sanatate mentala si emotionala de durata, si exista motive foarte solide care sustin aceasta teorie
Sfatul pe care lumea il da cel mai des acelora care se simt putin deprimati este sa faca ceva. E un sfat bun; eu folosesc prescurtarea S-F. Salta-ti … Fundul!”
George Bernard Show: ‘Secretul de a fi nefericiti este sa avem timpul sa ne intrebam daca suntem fericiti sau nu.’ In schimb, sa te ridici in picioare si sa faci ceva nu este doar un ajutor pentru a distrage mintea de la propriile probleme; ne schimba perceptia asupra acelorasi probleme si usureaza stresul pe care acestea il creaza.
Miscarea influenteaza sentimentul!
Cand ne miscam corpul, ne modificam starile emotionale. Este bine cunoscut faptul ca aceia care nu practica o activitate fizica regulata dezvolta atrofie musculara, slabiciune, pierdere de calciu in oase, si au dublu ca probabilitate sa moara prematur, fata de aceia care fac miscare in mod obisnuit. In schimb, nu este la fel de cunoscut faptul ca aceia care nu practica un exercitiu fizic regulat au de asemenea tendinta sa devina introvertiti, incordati si hipersensibili, si pe langa asta sufera cu mai multa usurinta de depresie, anxietate si oboseala mentala.
Oamenii de stiinta au descoperit o optima explicatie a acestui fenomen. Exercitiul fizic stimuleaza creierul sa secrete anumite substante chimice si anumiti hormoni: endorfine si encefaline. Este vorba de stimulente naturale care ne pot face sa ne simtim epuizati sau cu ‘moralul ridicat’.
Ce fel de exercitii? Miscari ‘aerobice’.  ‘Aerobic’ inseamna literalmente ‘miscare cu oxigen’ si deci include orice activitate sau sport in care se respira in timpul miscarii, ca inotul, mersul pe bicicleta, mersul vioi pe jos, chiar dansul. Miscarile ne-aerobice, pe de alta parte, sunt miscari fara oxigen, si includ acele activitati in care se retine respiratia, ca alergatul si ridicarea de greutati; acestea nu sunt la fel de benefice pentru emotii si sanatate fizica. Atunci cand facem miscari ne-aerobice corpul nostru, in loc sa arda oxigen, arde glicogen, care este hrana creierului.
Cat timp ? Doar treizeci de minute pe zi, mai mult sau mai putin.
2. Postura: modul in care stam in picioare, asezati si mergem. Daca postura noastra este nefericita (daca de exemplu ne aplecam inainte sau ne indoim pe o parte in loc sa stam drepti si ridicati) sanatatea si emotiiile noastre se vor resimti.
Tehnica funiei – Imaginarea unei funii atasate in crestetul capului si ca cineva deasupra noastra o trage cu blandete in sus.”
Tehnica ancorarii – Evocarea unui moment fericit si asocierea lui cu un gest sau cu o atingere.
3. Alimentatia
Alimentele pe care le introducem in corp ne influenteaza senzatiile. De exemplu, alimentele care contin amidon si zaharuri industriale, precum painea alba, dulciurile si ciocolata, influenteaza nivelul de zahar din sange si pot sa ne faca obositi si iritabili, si este cunoscut faptul ca ceaiul, cafeaua si alcoolul contin stimulente care, ingerate in exces, pot produce depresie. Anumite cercetari au aratat cum, de exemplu, aspartamul, unul dintre indulcitorii artificiali cei mai obisnuiti din lume, folosit in multe alimente si bauturi ‘fara zahar’, este efectiv in masura sa induca depresie clinica la unele persoane.
Conform unor studii medicale rezulta ca rutina, un bioflavonoid continut in hrisca, are un efect benefic asupra undelor cerebrale si poate ajuta pacientii sa se ‘ridice’ din starea de depresie. Dar, fundamental, este important sa se urmeze o dieta nutritiva pe baza de alimente integrale, cu multe fructe si legume proaspete si cereale (ca orez nedecorticat, ovaz, orz, mei si paine si paste integrale), deoarece o alimentatie de acest gen ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, reduce iritabilitatea si contribuie la diminuarea efectelor stresului.
4. Lumina solara
Unul dintre cele mai neglijate aspecte ale bunastarii emotionale in raport cu necesitatile corpului este lumina solara; depresia cauzata de lipsa luminii solare este de acum o problema medicala recunoscuta: se numeste Tulburare Afectiva Sezoniera. Iata de ce in lunile de iarna se inregistreaza mai multe cazuri de sinucidereRezumat: A Doua Regula a Fericirii: corpulMiscarea influenteaza sentimentul.
Exercitiul fizic dimineaza stresul si provocand o reactie chimica ne ajuta sa ne simtim mai bine. Sa practicam o activitate fizica regulata – daca e posibil, zilnic – timp de cel putin treizeci de minute.
Sentimentele mele imi sunt influentate de postura. O postura decisa creaza o stare de spirit fericita.
Fericirea poate fi in mod constient suscitata in orice moment folosind o ‘ancora’.
Alimentele pe care le consumam ne influenteaza starile de spirit. Sa evitam alimentele care induc stari depresive, precum cafeaua, ceaiul, alcoolul, amidonul, zaharurile si aditivii artificiali. Sa mancam multe fructe si zarzavaturi proaspete, cereale integrale si legume.
Lipsa luminii solare poate cauza depresie. Sa iesim la soare cel putin o ora pe zi, daca e posibil.


A TREIA REGULA   Clipa‘Singurul loc in care sa traiesti este aici, singurul timp in care sa traiesti este acum!’
Puterea nu consta in clipa ca atare, ci in a trai clipa‘Metru cu metru, viata este o galera, centimetru cu centimetru este o sinecura!’
Orice lucru devine usor daca este descompus in mici elemente. Daca traim clipa, nu avem timp pentru regrete sau preocupari, avem doar ceea ce se afla in fata noastra.
Dante a spus: ‘Gandeste ca aceasta zi nu se reactualizeaza niciodata’!
Acelasi lucru se intampla in viata noastra. Rumegam asupra trecutului si ne facem griji pentru viitor: prin urmare, nu acordam pe deplin atentie prezentului. Aceasta atitudine genereaza sentimente de regret pentru ceea ce am facut si anxietate pentru evenimente care inca nu s-au verificat. Daca nu traim clipa, nu putem invinge in jocul Vietii.
Daca vrem sa fim fericiti, trebuie sa invatam sa apreciem ceea ce avem, iar tot ce avem este aici si acum. Deciziile de azi sunt realitatea de maine. Trebuie sa invatam sa luam lucrurile atunci cand sosesc si sa le lasam sa plece atunci cand se indeparteaza.
Thomas Carlyle: ‘Principala noastra sarcina nu este sa zarim ceea ce abia se intrevede in departare, ci sa facem ceea ce se afla clar la indemana.’ Daca ne concentram asupra viitorului indepartat, riscam sa ne simtim depasiti si deprimati. Multa lume isi petrece propriul timpul facandu-si griji pentru lucruri care nu s-au intamplat niciodata, si care probabil ca nu se vor intampla nicidata.
Filosoful francez Montaigne a scris: ‘Viata mea a fost plina de nenorociri ingrozitoare… dintre care marea majoritate nu s-au verificat niciodata.’ Acesta este unul dintre motivele pentru care multi dintre noi sunt coplesiti de anxietate si de stres: pentru ei, azi este mainele de care se temeau ieri! Trairea momentului nu lasa loc pentru deplangerea trecutului sau pentru  anxietatea fata de viitor. In loc sa ne adresam la ceea ce se afla inaintea sau in urma noastra, sa ne concentram doar asupra a ceea ce avem in fata.
Iata de ce sa traiesti momentul – sa infrunti cate o clipa odata – este una dintre cele mai bune modalitati de a invinge anxietatea si teama.
Cea mai mare parte a religiilor adopta aceasta filosofie. Cand Iisus a fost intrebat cum trebuie sa ne rugam, a recitat Tatal Nostru: ‘Painea noastra cea de toate zilele da-ne noua astazi.’ Nu painea de ieri, sau cea de saptamana viitoare, sau cea de anul viitor: doar cea de azi.
Unul dintre modurile prin care reusim sa supravietuim tragediilor din viata noastra este sa infruntam cate o zi pe rand si, daca aceasta filosofie este in masura sa ne faca sa depasim cele mai teribile momente, incercati sa va imaginati cat de bune poate sa faca momentele frumoase! Iata de ce este scris ca, pentru un intelept, fiecare zi este un nou inceput.Salutul zorilor:
Priveste aceasta zi!
Pentru ca este viata, viata vietii.
In aceasta scurta clipa
Zace orice adevar si realitate a existentei:
Binecuvantarea cresterii
Gloria actiunii
Splendoarea frumusetiiPentru ca ieri este doar un vis
Si maine e doar o viziune
Dar un azi bine trait face din orice ieri un vis de fericire
Si din orice maine o viziune de speranta.Priveste bine, deci, acesta zi!
Acesta este salutul zorilor.          (Kalidasa)In restul zilei concentrati-va mintea doar la ceea ce faceti in acel moment, in loc sa va ganditi la ceea ce ati facut sau la ceea ce veti face.
Doar traind clipa putem crea viitorul pe care-l dorim. Fiecare clipa ne ofera alegeri care ne vor plasmui destinul. Gandul este germenele actiunii, actiunea creaza o obisnuinta, obisnuintele modeleaza caracterul si caracterul creaza destinul.
Gandurile pe care le alegem in fiecare moment determina unde vom fi in urmatorul. Iata de ce hotararile si actiunile pe care le intreprindem in oricare clipa ne creaza viitorul. Stand de vorba cu altii, descoperim curand ca prea adesea acestia traiesc in trecut sau in viitor, intr-un alt loc sau intr-un alt timp, in loc sa beneficieze de ceea ce au aici si acum.
Planificarea este vitala inainte de a intreprinde orice actiune. Dar nu trebuie sa planificam ceva in timp ce facem altceva, sau sa facem altceva in timp ce planificam ceva. Indiferent ce ganditi sau faceti, concentrati-va pe acea activitate, atacand cate o sarcina pe rand. Cand vorbiti cu cineva acordati-i toata atentia; cand munciti, concentrati-va asupra sarcinii pe care o indepliniti in acel moment.
Cand traversati strada, fiti atent la trafic! Odata ce am invatat sa traim clipa, atenuam senzatiile de ingrijorare si depresie, ne imbunatatim prestatiile la lucru, ne facem mai intense relatiile noastre cu altii si in general ne imbogatim viata.   Aceasta este puterea de a trai clipa.Rezumat   A Treia Regula a Fericirii: clipaFericirea nu se afla in ani sau luni sau saptamani, si nici macar in zile, dar poate fi gasita in orice clipa.
Beneficiem la maxim de viata noastra numai daca beneficiem la maxim de fiecare clipa.
Amintirile sunt formate din momente speciale: sa acumulam cat de multe putem. 
Trairea momentului dizolva regretul, invinge anxietatea si reduce stresul.
Adu-ti aminte ca orice noua zi  este un nou inceput, o noua viata.A PATRA REGULA Imaginea de sineSuntem batrani numai in masura in care credem ca suntem.
Cu varsta vin experienta si intelepciunea.Pentru ce motiv viata ar trebui sa fie mai putin multumitoare numai pentru ca ai trait-o timp mai indelungat? Cu atat mai mult, ar trebui sa fie mai buna, pentru ca o cunoastem mai bine!
Un om este ceea ce in adancul inimii crede ca este.
Modul in care ne vedem pe noi insine, parerile noastre despre noi. Unul dintre motivele pentru care atatea persoane traiesc existente atat de nefericite este ca sunt nemultumite de ele insele.
Poate n-o sa credeti, dar acestea, in adancul inimii, in realitate nu se iubesc pe ele insele. Multi dintre noi cresc afectati de un mare numar de complexe; cateodata de natura fizica, precum: ‘Am nasul prea gros,’ sau ‘Sunt urat,’ ‘Sunt prea tanar,’ ‘Sunt prea batran’; cateodata de natura mentala, precum: ‘Nu sunt inteligent ca altii.’ Unii sunt convinsi ca au o personalitate incompleta: ‘N-am deloc simtul umorului’ sau: ‘Sunt plicticos.’ Dar, oricare ar fi motivul, daca nu suntem multumiti de noi insine, cum putem sa traim o viata fericita?”
De unde vin toate aceste opinii negative despre sine? Din experientele noastre de viata. De obicei din copilarie. Imi aduc aminte ca odata un om mi-a zis: ‘Am devenit adult doar pentru a dezvolta modul de exprimare al tatalui meu, atitudinile mamei mele, parerile tatalui meu… si dispretul mamei pentru tata!’
Imaginile noastre despre noi insine se formeaza in copilarie. Nu stim cine sau ce suntem, sau ce vrem sa fim, dar invatam de la cei care ne inconjoara, aceia care sunt mai in varsta si mai intelepti decat noi si care ar trebui sa ne iubeasca.
Cum este posibil sa te debarasezi de aceste complexe si de aceste pareri negative?
Buna intrebare !
1. Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa ne punem una dintre cele mai importante interogatii pe care am putea vreodata sa ne-o adresam noua insine: ‘Cine si ce sunt eu? De ce? Pentru ca raspunsul ne va ajuta sa ne apreciem unicitatea noastra individuala. De exemplu, stiati ca, si dupa ce mama si tatal dumneavoastra s-au cunoscut si s-au unit, probabilitatea ca dumneavoastra sa va nasteti era mai mica de una la 300.000 de miliarde? In locul dumneavoastra ar fi putut sa se nasca 300.000 de miliarde de indivizi total diferiti, si totusi, intre aceste nenumarate posibilitati, in final tocmai dumneavoastra ati venit pe lume. Nu numai atat: in intraga istorie a lumii n-a mai existat niciodata o persoana exact la fel ca dumneavoastra, si nici nu va mai fi vreodata alta.
2. A doua intrebare de pus este: ‘Care sunt parerile mele despre mine insumi?” Ganduri ca: ‘Sunt urat sau prost?’ Da.
3. Si, in sfarsit: ‘Cum fac sa stiu cu certitudine ca acele pareri sunt adevarate? Imaginea mea despre mine insumi deriva din ceea ce altcineva a spus sau a facut, sau se bazeaza pe date reale? Vedeti, de cele mai multe ori ne dezvoltam opiniile despre noi insine pornind de la altii. Ceilalti reprezinta pentru noi un fel de oglinda psihologica. Ati vazut vreodata o imagine adevarata, nedistorsionata a naturii dumneavoastra psihologice? Vedeti, in timp ce avem la dispozitie oglinzi care ne arata corpul, nu posedam nimic care sa ne reveleze psihicul. In schimb, ne bazam pe reactiile altora pentru a descoperi cine suntem in interiorul nostru. Daca altii ne spun ca suntem egoisti, putem sa credem ca suntem intr-adevar. In acelasi mod, daca cineva ne spune ca suntem prosti, putem sa dam crezare si acestei judecati. Ceilalti sunt oglinzile noastre, dar sunt oglinzi strambe: acestia aduc cu sine propriile prejudecati, care distorsioneaza imaginea lor si a noastra despre noi.
Cea mai mare greseala pe care putem sa o comitem in viata este sa ne bazam pe altii pentru a descoperi cine suntem cu adevarat. Atunci cand un parinte sau un profesor spune unui copil: ‘Estirau,’ sau ‘Esti egoist,‘ ‘Esti lenes’, ’Esti prost,’ creaza in acel copil o imagine de sine negativa, si falsa. De fapt, copilul poate sa fi zis sau sa fi facut ceva rau, egoist, lenes sau prost, dar era vorba de comportamentul copilului, si nu de copilul insusi. Este o diferenta subtila, dar importanta. Este diferenta dintre a zice: ‘Esti o fetita rea’ si a zice: ‘A fost un lucru rau din partea ta ca ai varsat sucul de fructe pe covor.’ “
Faptul ca dumneavoastra ati comis o greseala stupida, inseamna oare ca sunteti o persoana stupida? Multe persoane confunda comportamentul cu persoana, si, in consecinta, adesea dezvoltam opinii negative despre noi insine care nu sunt neaparat adevarate, dar pe care le caram dupa noi toata viata. Astfel ajungem sa elaboram judecati negative sau sa ne cream complexe. Dar, odata ce le-am creat, cum putem sa ne debarasam de ele?
1. Primul pas consta in a reusi sa identificam originea unor astfel de judecati. Cateodata aceasta constientizare este suficienta ea singura pentru a elimina problema. Totusi, exista opinii atat de inradacinate in psihicul nostru ca indepartarea lor necesita mai mult decat constientizarea originii lor.
2. In aceste cazuri, o solutie este constituita din ‘afirmatiile pozitive’.
O afirmatie este o fraza pe care ne-o adresam noua insine, cu voce tare sau in gand. Un exemplu de afirmatie pozitiva ar putea fi urmatoarea:
‘Sunt o fiinta umana iubitoare, inteligenta, unica si irepetabila’.
Daca auzim ceva repetandu-se de un numar suficient de ori,vom termina prin a-l crede. La urma urmei, aceasta este originea celei mai mari parti dintre parerile noastre: de a le fi auzit repetandu-se de nenumarate ori cand eram copii. Cei din publicitate se servesc incontinuu de aceasta tehnica. Produc o fraza si fac astfel incat sa fie repetata in mod constant de mediile de informare, pana ce in final noi toti o acceptam ca adevarata.
Pentru a ne asuma controlul asupra vietii noastre, trebuie sa ne asumam controlul asupra opiniilor noastre, si folosirea afirmatiilor este una dintre modalitatile de a obtine acest rezultat.
De cate ori este necesar sa pronuntam o afirmatie inainte ca subconstientul sa inceapa s-o creada adevarata? Aceasta depinde bineinteles de epoca din care provine opinia negativa careia ne opunem si de frecventa cu care afirmatia este repetata. Este de asemenea util sa pronuntam afirmatia cu sentiment, ca si cum am crede cu adevarat in ceea ce se spune, in loc s-o rostim cu voce monotona si lipsita de entuziasm.  Eu recomand sa punem la proba o afirmatie repetand-o cel putin de trei ori pe zi: dimineata, la amiaza si seara. Daca dorim, putem si s-o scriem pe o foaie de hartie si s-o citim ori de cate ori avem ocazia.
3. O alta tehnica utila pentru schimbarea imaginii de sine este sa actionam ca opusul persoanei care credem ca suntem. De exemplu, daca credem ca nu suntem atragatori, trebuie sa ne comportam ca si cum am fi; daca insa credem ca nu avem incredere in noi insine, trebuie sa actionam ca persoane sigure pe ele.
4. O alta modalitate de a ne imbunatati imaginea de sine este sa cautam in mod activ aspectele pozitive ale caracterului nostru.
Este destul sa te intrebi in mod constient: ‘Ce anume imi place la mine?’ sau: ‘Ce anume sunt in stare sa fac bine?’ “
Una dintre cele mai minunate calitati ale mintii umane este ca ea cauta intotdeauna un raspuns la orice intrebare si, chiar atunci cand un asemenea raspuns nu exista, adesea va inventa unul. De cele mai multe ori, ne punem intrebari negative: ‘De ce nu sunt atragator?’, ‘De ce sunt atat de prost?’, ‘De ce nu reusesc sa-mi gasesc de lucru?’ Creierul nostru va nascoci intodeauna un raspuns la orice intrebare ii punem cu privire la noi insine: ‘De ce ai nasul gros?’, “De ce te-ai nascut cu putin creier?’, ‘De ce nu esti istet ca altii?’ Toate prostii, bineinteles, dar mintea gaseste intotdeauna raspunsuri!
Cand ne punem intrebari pozitive, vom ajunge la raspunsuri la fel de pozitive. Si, chiar daca ne e greu sa gasim ceva care sa ne placa la noi, incercam sa reformulam intrebarea: ‘Daca ar exista vreo latura pozitiva in persoana mea, care ar fi aceasta?’ Aceasta interogatie ne obliga sa elaboram un raspuns pozitiv. Alte intrebari excelente care ne vor schimba sentimentele pe care le nutrim fata de noi sunt: ‘Care sunt punctele mele forte?’, ‘Ce stiu sa fac bine?’, ‘In ce domeniu pot sa-mi aduc o contributie utila?’
Afirmatiile, sa actionezi ca si cum, si sa-ti pui intrebari pozitive sunt metode simple si eficiente pentru a incepe sa ne modificam sentimentele fata de noi insine.
Pe langa asta, trebuie sa incetam sa acceptam pareri false bazate pe reactiile altora.
Trebuie sa ne amintim mereu ca, desi ceilalti sunt oglinzile noastre, este vorba de oglinzi care redau o imagine falsa, alterata de prejudecati.
Tineti minte asta: nu e nevoie de talent, inteligenta sau caracter pentru a-i critica pe ceilalti. Numai Dumnezeu poate crea o floare, dar orice copil neghiob este in stare s-o faca bucatele! Atunci cand ceilalti sunt ostili sau nepoliticosi, cand spun lucruri nemiloase sau rautati, invariabil este vorba despre o imagine reflectata a spiritului lor chinuit si nu despre o imagine a noastra reflectata. Asadar, nu trebuie sa dam ascultare nimanui care incearca sa ne spuna cine sau ce suntem (doar daca, bineinteles, nu este vorba de judecati pozitive).
Odata am citit ca cel mai important scop al existentei noastre este sa ne cunoastem pe noi insine, pentru ca doar atunci suntem cu adevarat liberi: liberi de limitele si de restrictiile pe care altii vor sa ni le impuna, si liberi sa traim asa cum trebuie sa traim… in fericire.Rezumat A Patra Regula a Fericirii: imaginea de sineSta scris: “Un om este ceea ce in adancul inimii crede ca este.” Suntem ceea ce gandim. Daca ma simt nemultumit de mine insumi, voi fi nemultumit de viata mea. Asadar, pentru a trai o existenta fericita, trebuie mai intai sa invat sa ma iubesc pe mine.
Fiecare dintre noi este special. Fiecare dintre noi este un invingator, pentru ca fiecare dintre noi a venit pe lume dezmintind un pronostic nefavorabil de unul la 300.000 de miliarde. 
Ceilalti sunt oglinzile noastre, dar sunt oglinzi distorsionate.
Pentru a-mi invinge complexele si parerile negative pe care le nutresc fata de mine si pentru a-mi crea o imagine pozitiva despre mine insumi, trebuie: Mai intai sa descopar de unde vin astfel de pareri si daca sunt adevarate (si daca sunt, e necesar sa le schimb).
In fiecare zi, sa formulez afirmatii pozitive care descriu tipul de persoana care as vrea sa fiu.
Sa ma comport ca si cum as fi deja acea persoana.
Sa ma intreb care sunt laturile personalitatii mele pe care le iubesc si le respect.A CINCEA  REGULAScopurile“Puterea scopurilor.”Teluri. Ambitii. Lucruri pentru care sa lupti. Scopurile confera vietii noastre o tinta si o semnificatie. Desigur, putem exista si fara ele, dar pentru a trai cu adevarat, pentru a trai o existenta fericita, avem nevoie de un scop. ‘Fara teluri,’ a scris marele amiral Byrd, ‘zilele s-ar termina in maniera in care se sfarsesc zilele ca acelea, in dezintegrarea sufletului’. V-ati intrebat vreodata de ce multi barbati si femei isi pierd sanatatea si mor la doar cativa ani dupa ce au  iesit la pensie? V-ati intrebat vreodata de ce atatea personaje bogate si celebre sfarsesc prin a deveni drogate sau alcoolice?”
Unul dintre motive, este ca, pur si simplu acestia simt ca propria existenta este lipsita de teluri. Viata nu are nicio semnificatie in ochii lor. Multe lume isi face o idee gresita despre ce constituie fericirea. Fericirea nu vine prin automultumire, ci prin fidelitatea fata de un scop demn de a fi atins.’ Exigenta fundamentala a spiritului uman este este necesitatea unui sens in viata, si tocmai asta este ceea ce scopurile ne permit sa realizam.
Scopurile creaza tinta si sensul. Datorita scopurilor, stim incotro ne indreptam, suntem condusi spre un obiectiv. Fara ele, viata nu are semnificatie si terminam prin a o lua razna fara sa construim nimic. Aceasta se intampla pentru ca motivatiile noastre de baza sunt doar doua: placerea sau durerea. Scopurile concentreaza mintea asupra placerii, in timp ce lipsa lor permite intelectului sa se focalizeze exclusiv pe evitarea durerii. Scopurile pot chiar sa faca durerea mai suportabila.
Unul dintre secretele care ne permit sa supravietuim in cele mai grele momente ale vietii noastre este acelasi cu cel care ne permite s-o traim din plin in momentele cele mai bune. Si acest secret este: scopurile.
Pentru ca noi nu extragem energie numai din hrana, ci si din entuziasm, si entuziasmul este generat de faptul de a avea scopuri, obiective la care sa tintesti, teluri a caror realizare sa o astepti cu nerabdare. Multe persoane sunt nefericite pentru ca simt ca propria lor viata nu are nicio semnificatie, niciun scop. Nu au nimic pentru care sa se scoale din pat dimineata, nicio tinta care sa-i inspire, nu au visuri. Merg in deriva prin viata, fara o directie precisa.Tehnica balansoaruluiEste o tehnica foarte simpla, in care subiectul isi imagineaza ca se afla de-acum la sfarsitul vietii sale si ca sta asezat intr-un balansoar, cu intentia sa reflecteze asupra modului cum a trait si asupra a ceea ce a realizat. Ce anume ar dori sa-si aminteasca? Ce anume ar vrea sa fi facut? Ce locuri ar fi vrut sa viziteze? De ce natura ar fi vrut sa fie relatiile sale cu ceilalti? Si, mai ales, cand vine momentul sa se aseze pe balansoar, ce tip de persoana ar fi vrut sa devina?

Aceasta tehnica ne ajuta sa cream scopuri pe termen lung. Prin urmare, eu si pacientii mei ne concentram asupra unor obiective din ce in ce mai apropiate: de atins intr-un interval de zece sau de cinci ani, de un an, de sase luni, de o luna si chiar de o zi. In sfarsit, recomand pacientilor mei sa noteze toate aceste scopuri si sa le reciteasca in fiecare dimineata la sculare. In acest fel, ai mereu o motivatie pozitiva pentru a te ridica din pat si de a incepe ziua cu o stare de spirit de entuziasm si vioiciune.
O alta idee buna este sa-ti recitesti propriile scopuri de mai multe ori in decursul zilei si seara inainte de culcare, pentru a le mentine bine intiparite in minte.
Ce se intampla daca ma razgandesc si ma hotarasc sa abandonez unul dintre scopuri?
E o intrebare buna. Prioritatile si valorile noastre se schimba cu trecerea timpului, si in consecinta ne modificam si scopurile. Iata de ce tehnmica balansoarului ar trebui repetata periodic, cel putin o data pe an. In acest fel ne stabilim mereu scopuri care sa ne implice profund, si asta creaza semnificatia si tinta catre care tinde viata noastra, oferindu-ne motivatia adecvata pentru a o trai cu entuziasm.
Scopurile pun bazele fericirii nostre. Adesea oamenii cred ca luxul si comoditatile sunt principalele conditii ale fericirii, dar tot ceea ce ne trebuie pentru a ne simti cu adevarat fericiti este ceva care sa ne inspire entuziasm. Aceasta este una dintre cele mai importante Reguli ale Fericirii: nu poate exista bucurie durabila intr-o viata lispita de obiective si semnificatie. Aceasta este puterea scopurilor.Rezumat A Cincea Regula a Fericirii: scopurileScopurile confera vietii noastre o tinta si o semnificatie.
Datorita scopurilor, ne concentram pe atingerea placerii, in loc sa ne limitam sa evitam durerea.
Scopurile ne ofera un motiv sa ne ridicam din pat dimineata.
Scopurile ne fac mai usoare momentele dificile si mai placute momentele frumoase.
Tehnica balansoarului ne ajuta sa ne definim atat scopurile de atins pe durata intregii vieti, cat si cele imediate, pe termen scurt. Sa ne notam obiectivele proprii si sa le recitim:
dimineata, la sculare;
de mai multe ori in cursul zilei;
seara, inainte de culcare.
Sa ne aducem aminte sa repetam tehnica balansoarului cel putin de doua ori pe an, pentru a ne asigura ca obiectivele prestabilite sunt inca cele realmente dorite.A SASEA REGULAUmorulPoate parea absurd, la prima vedere, sa crezi ca daca nu dai o importanta excesiva proprilor necazuri, sau daca razi de ele, ar putea sa te ajute, dar pe termen lung iti dai seama ca e vorba in realitate de una dintre cele mai bune modalitati de a depasi marea majoritate a situatiilor stresante si de a crea fericirea.Nu e usor sa fii fericit daca nu razi niciodata!
Rasul este un produs al fericirii. Dar este de asemenea un act care produce fericirea. Vedeti, rasul – la fel ca zambetul – face ca in creierul nostru sa se elibereze substante chimice care creaza un sentiment de euforie. De fapt, cercetatorii au demonstrat ca, atunci cand radem, hormonii stresului continuti in sange – adrenalina si cortizonul – se micsoreaza si, in consecinta, ne simtim realmente mai putin nelinistiti si ingrijorati.
Oamenii nu devin deprimati pentru ca rad prea mult. Dar multi indivizi folosesc instinctiv puterea rasului si a umorului ca un ajutor pentru a face fata tristetii. Aduceti-va aminte ca umorul este numai una dintre cele Zece Reguli ale Fericirii. Trebuie sa le integram pe toate in viata noastra daca vrem sa cream o fericire de durata. A incerca sa fii fericit servindu-te numai de puterea umorului este la fel de zadarnic ca si cum ai intentiona sa te mentii in stare buna de sanatate doar cu exercitiul fizic, fara sa dai atentie la dieta, la odihna, la stres si la toti ceilalti factori care ne influenteaza starea de bine.
Pe langa aceasta, s-a demonstrat ca rasul ne imbunatateste capacitatea de concentrare si ne mareste enorm abilitatea de a rezolva probleme de natura intelectualaSecretul este sa gasesti  ceva de care sa razi. Totul depinde de mintea noastra. Noi ne alegem gandurile, alegem asupra carui lucru sa ne focalizam atentia. In loc sa ne concentram pe ‘Care este latura groaznica a acestei situatii?’ putem la fel de usor sa ne intrebam: ‘Care este latura comica a acestei situatii?’ sau ‘Care ar putea fi latura comica?’ In general orice eveniment prezinta intotdeauna un aspect umoristic, de care se poate rade: e vorba doar sa-l gasesti. Si daca nu e nimic distractiv in acea imprejurare particulara, e nevoie sa gasim altceva care sa fie, pentru ca daca reusesti sa razi des inseamna ca ai castigat jumatate din batalie.”
Nu de toate evenimentele se poate rade, dar in marea majoritate a cazurilor se poate. Chestiunea e: reusim sa vedem latura comica numai daca o cautam.Formulei antistres in doua faze.
Faza 1. Nu-ti face griji pentru lucrurile marunte.
Faza 2.  Aminteste-ti ca marea majoritate a lucrurilor din viata sunt marunte!Daca as putea sa-mi traiesc viata din nou, as incerca sa fac mai multe greseli de data aceasta. Nu as mai fi atat de perfecta. M-as relaxa mai mult. M-as elibera. As fi mai proasta decat am fost in timpul acestui drum. De fapt, sunt putine lucrurile pe care le iau in serios. As fi mai nebuna. As fi mai putin obsedata de curatenie. As culege mai multe oportunitati, as calatori mai mult, as escalada mai multi munti, as traversa inot mai multe rauri, as vizita mai multe locuri in care nu am mai fost. As manca mai multa inghetata si mai putina fasole. As avea mai multe probleme reale, dar mai putine probleme imaginare! Vezi, eram una dintre acele persoane care traiesc inconjurate de precautiuni, intr-o maniera sanatoasa si inteleapta, ora dupa ora si zi dupa zi. Oh, am avut si eu momentele mele de nebunie si, daca as putea s-o iau iar de la capat, as avea si mai multe, clipa dupa clipa.
Am fost una dintre acele persoane care nu merg nicaieri fara un termometru, o sticla de apa calda, un fular, un impermeabil si o parasuta. Daca as putea sa incep iar de la capat, de data aceasta as calatori mai usoara.
Daca as putea s-o iau de la capat, as incepe sa ma invart in picioarele goale mai devreme primavara si as inceta mai tarziu toamna. As urca pe mai multi calusei, as privi mai multe rasarituri, si m-as juca mai mult cu copiii, daca as putea sa-mi traiesc din nou viata.
Dar, vezi, nu pot.Rezumat A Sasea Regula a Fericirii: umorulUmorul usureaza stresul si creaza fericirea.
Rasul ne imbunatateste capacitatea de concentrare si ne mareste abilitatea de a rezolva probleme.
In oricare experienta, daca se cauta o latura comica, foarte des se gaseste una.
In loc de a ne intreba: “Care este latura ingrozitoare a acestei situatii?” sa ne intrebam: “Care este latura sa comica?” sau “Care ar putea sa fie?”
Sa recurgem mereu la formula antistres in doua faze:
Nu-ti face griji pentru lucrurile marunte;
Aminteste-ti: marea majoritate a lucrurilor sunt marunte!A SAPTEA REGULAIertareaDin ce motiv sa urasti pe cineva doar pentru ca a comis o greseala? Cu totii facem greseli o data sau alta in decursul vietii noastre. Daca ajungem sa-i uram pe toti cei care gresesc, vom termina prin a uri intreaga lume… inclusiv pe noi insine.
Cei care nu iarta nu vor fi niciodata fericiti.
Daca Dumnezeu ar ierta in functie de dimensiunea greselii, Raiul ar fi un loc foarte solitar.Este timpul sa iert si sa ma eliberez de trecut.Multi sustin ca timpul vindeca ranile, dar nu e adevarat. E adevarat ca furia si amaraciunea de obicei se atenueaza cu trecerea anilor, dar, daca nu suntem pregatiti sa iertam, acestea nu vor parasi niciodata sufletul nostru. Nu, cheia iertarii nu sta in trecerea timpului, ci in intelegere. Indienii Sioux au o rugaciune foarte frumoasa:O, Mare Spirit, fa ca eu sa nu critic sau sa judec niciodata un om, inainte de a merge doua saptamani in mocasinii lui.Sa gresesti este omenesc, sa ierti este divin!
Dar, daca faci efortul sa privesti lucrurile din punctul de vedere al celuilalt, te poate ajuta. Si pe langa asta, considerati ce se intampla daca nu reusim sa iertam. Cine sufera? Cine se alege cu un ulcer la stomac si cu hipertensiune? Noi!
Biblia zice: ‘Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte’. dar, Biblia zice de asemenea: ‘Intoarce si celalalt obraz’ si ‘Lasa razbunarea in seama lui Dumnezeu.’ Daca am incerca sa ne razbunam de fiecare data cand suferim o nedreptate, dupa cum a zis odata Mahatma Gandhi, ‘Lumea intreaga ar sfarsi prin a deveni oarba si prin a-si pierde toti dintii.’ Razbunarea nu poate aduce pacea, poate doar sa genereze alta razbunare. Este un ciclu fara sfarsit.
Daca inima noastra e plina de ranchiuna, nu poate fi loc pentru iubire si fericire. Iertarea ne elibereaza sufletul de ranchiuna si creaza in el spatiul care permite iubirii sa intre.
Cand ierti si nu uiti, nu se poate numi iertare. Iertarea este sa stergi totul cu buretele, anulandu-l complet. Si sa te eliberezi de furie si condamnare, asa cum te eliberezi de o piatra grea. Daca vom continua sa caram bolovanul, greutatea lui ne va apleca pana la pamant; sa-l lasam sa plece, si nu va mai avea nicio putere asupra noastra: vom fi liberi. Iata de ce Confucius a spus: ‘Sa fim jigniti sau furati nu inseamna nimic, numai daca nu continuam sa ne aducem aminte.’
Toate religiile lumii vorbesc de iertare. Cum ne putem astepta ca Dumnezeu sa ne ierte, daca noi nu reusim sa iertam pe altii? Un om care nu iarta isi da foc la podul peste care va trebui el insusi sa treaca, pentru ca noi toti, mai devreme sau mai tarziu, vom avea nevoie sa fim iertati.
Dar de cate ori poate fi iertat cineva?
De cate ori ne greseste. Trebuie sa ne amintim mereu ca, daca nu iertam, noi suntem singurii care avem de suferit, pentru ca noi suntem cei care caram greutatea ranchiunei, a furiei si a resentimentului. Iertarea ne elibereaza de aceasta suferinta. Iata de ce importanta sa este atat de vitala, daca vrem sa fim fericiti. Numai eliberandu-ne de judecati de condamnare si de reclamari vom putea fi liberi sa experimentam bucuria si fericirea. Eu cred ca, in timp, toti oamenii vor da socoteala pentru faptele lor rele, in aceasta viata sau in alta. Daca exista o lege in acest univers, este legea cauzei si efectului, sau, dupa cum se spune: Culegem ceea ce am semanat, adica actiunile noastre se intorc la noi. Daca credem asta, nu mai e nevoie sa ne tinem agatati cu unghiile de furie, amaraciune sau ranchiuna. Bineinteles, nu pot sa stiu cu certitudine daca universul functioneaza intr-adevar in acest fel – m-as putea insela – dar aleg sa cred ca asa e, si asta ma face mai fericit.
Stiti care este persoana cel mai greu de iertat, persoana pentru care este cel mai anevoios sa simtim compasiune? Noi insine.
De fiecare data cand comitem o greseala sau facem o actiune de care ne pare rau mai tarziu. Trebuie sa ne amintim ca, in marea majoritate a cazurilor, noi toti facem ce putem mai bine. Suntem fiinte umane, si fiintele umane gresesc. Cu totii facem uneori acte de care ne este rusine sau care ne pun in incurcatura, si pe care am dori sa le schimbam.
Din cand in cand, am face mai bine sa stam deoparte si sa ne vedem pe noi insine ca si cum inca am fi copii. Trebuie sa fim binevoitori cu copilul care exista in noi. Cum putem sa fim fericiti daca nu ne iubim si nu ne respectam pe noi insine? Daca Dumnezeu poate sa ne ierte, atunci si noi putem face la fel.
Omul intelept cade de sapte ori pe zi si de sapte ori se ridica.Rezumat A Saptea Regula a Fericirii: iertareaIertarea este cheia are deschide poarta fericirii.
Nu putem fi fericiti daca purtam in suflet sentimente de ura sau de resentiment. Trebuie sa ne amintim ca doar noi avem de suferit din cauza amaraciunii noastre.
Greselile si esecurile sunt lectii de viata. Trebuie sa ne iertam pe noi insine si pe ceilalti.
Sa ne amintim de rugaciunea indienilor Sioux:
“O, Mare Spirit, fa ca eu sa nu critic sau sa judec niciodata un om inainte de a umbla doua saptamani in mocasinii sai.”A OPTA REGULASa daruiestiCe avantaj obtine un om daca cucereste lumea intreaga dar isi pierde sufletul?
Este incredibil sa te gandesti ca lucrul pe care-l dorim cu cea mai mare ardoare in viata – fericirea – este de asemenea acela pe care-l putem obtine cel mai usor… daruind-o altora. Este una dintre cele mai extraordinare legi ale Naturii: cu cat dai mai mult, cu atat primesti mai mult. Este ca si cum ai semana: pentru fiecare samanta pe care o plantam, vom obtine mii
Putem obtine fericirea daruind-o. Atunci cand daruim bucurie altora, imediat o si primim. E ca parfumul. Nu putem sa-l stropim pe altii fara ca unele picaturi sa nu cada si pe noi. Ganditi-va la zambet: daca zambim cuiva, invariabil acesta ne zambeste la randul sau. Vedeti, fericirea este ca un boomerang: cu cat mai mult o dam la altii, cu atat mai mult se intoarce la noi.
In fond fiintele umane nu sunt egoiste prin natura lor. Suntem dispusi sa facem pentru altii mult mai mult decat am face pentru noi insine. Marea majoritate a parintilor, de exemplu, si-ar sacrifica de buna voie propria bunastare pentru binele copiilor.
Dedicandu-ne altora nu ne limitam la a ne distrage mintea de la problemele noastre. Pentru mine aceasta este cea mai importanta Regula a Fericirii: tot ce trebuie sa facem pentru a aduce fericirea si bucuria in viata noastra este sa le daruim celor din jur.Rezumat A Opta Regula a Fericirii: sa daruiestiFericirea nu se afla in a poseda sau in a obtine pentru noi insine, ci in a darui si in a-i ajuta pe ceilalti.
Cu cat mai multa bucurie si fericire daruim celorlalti, cu atat mai multa primim.
In fiecare zi pot sa-mi creez fericirea in viata cautand oportunitati pentru a raspandi bucuria.A NOUA REGULARelatiileRelatii de prietenie, neconditionate. Fara relatii, viata e pustie. La urma urmei, existenta noastra ar trebui sa fie o sarbatoare, si nu e prea distractiv sa sarbatorim singuri, nu credeti? Fiintele umane sunt creaturi sociale. Avem nevoie sa vorbim, sa comunicam, sa ne simtim doriti si acceptati, sa stim ca ceilalti au nevoie de noi. Cu totii avem nevoie unii de altii. Sta scris chiar si in Biblie: ‘Nu e bine ca omul sa fie singur.’
Calitatea vietii noastre este calitatea relatiilor noastreFericirea se naste in primul rand din relatia noastra cu noi insine, dar si din prietenia si iubirea care caracterizeaza relatiile noastre cu altii. La urma urmei, ce placere se poate simti daca faci lucrurile numai de unul singur?
Atunci cand ne tinem gandurile pentru noi, avem tendinta sa devenim mai nelinistiti, ingrijorati, deprimati sau nefericiti. Daca nu comunicam problemele noastre si altora, ajungem cu usurinta sa le umflam peste dimensiunile lor reale, si acestea par sa se inrautateasca treptat, pana ce incepem sa ne simtim coplesiti si neputinciosi. Vechea zicala: ‘Doua capete fac mai mult decat unul’ este absolut adevarata, nu numai pentru ca astfel se dubleaza capacitatea de rationament dedicata cautarii unei solutii, ci si pentru ca procesul de impartasire a dificultatilor, a nelinistilor si a grijilor contribuie adesea la atenuarea lor.
Relatiile ne imbogatesc viata. Daca impartasim o bucurie, o multiplicam, dar daca impartasim o problema, o injumatatim. Lordul Byron, poetul englez, a exprimat astfel acest concept:Cine va reusi sa cucereasca bucuria
Va trebui s-o distribuie si altora
Fericirea este o nastere gemelara. “Trecutul nu este viitorul
Inseamna ca daca ceva s-a intamplat ieri nu trebuie neaparat sa se intample si maine. Faptul ca ati avut probleme in relatiile cu altii in trecut, nu inseamna ca trebuie sa continuati sa le aveti si in viitor. Daca nu cumva poate sa insemne pur si simplu ca in trecut ati abordat chestiunea in mod gresit.
Cand intalniti o persoana noua, va simtiti mai confortabil daca aceasta va priveste in ochi, sau daca evita sa va intalneasca privirea? Daca va priveste in ochi. Si gasiti mai placut pe cineva care are o strangere de mana ferma, sau pe cineva care va da impresia ca atingeti o molusca umeda? O strangere de mana ferma, bineinteles. Si preferati o persoana care vorbeste numai despre ea, sau o persoana care se arata interesata si de dumneavoastra? Dar cand dumneavoastra intalniti pe cineva pentru prima data, incercati in mod constient sa va comportati astfel? Ati fi surprins sa descoperiti cata lume nu o face, si apoi se intreaba cum de nu reuseste sa stabileasca relatii multumitoare.
Daca vrem sa ne pastram prieteniile, trebuie sa invatam sa-i acceptam pe ceilalti asa cum sunt si sa inchidem un ochi la cele pe care le consideram lipsurile lor, concentrandu-ne in schimb pe trasaturile lor pozitive sau demne de admiratie. Trebuie sa fim dispusi sa-i iertam cand comit greseli, in acelasi fel in care si noi am vrea ca ei sa ni le ierte pe ale noastre.
Iertarea este foarte importanta in cucerirea fericirii pentru ca fara ea vom ajunge sa ne trezim singuri si plini de amaraciune. Atunci cand dam valoare relatiilor noastre, in mod automat ii tratam pe ceilalti intr-o maniera diferita. Si, cand ii tratam bine pe ceilalti, si ei vor tinde sa faca la fel.
Reusiti sa va imaginati cum s-ar schimba raporturile dumneavoastra cu prietenii, colegii de munca, familia si chiar necunoscutii, daca i-ati trata pe toti cei pe care-i intalniti ca si cum ar fi ultima oara ca ii vedeti?
Multa lume  pur si simplu nu da valoare propriilor relatii. Unii aleg sa puna banii si posesia de bunuri materiale inaintea relatiilor cu ceilalti. Ati fi surprins sa aflati cati frati, surori, parinti si copii sunt gata sa se certe si sa rupa definitiv contactele din cauza banilor. Acestia isi sacrifica relatiile cele mai profunde si in acest fel, fara sa-si dea seama, isi sacrifica, de asemenea, si propria fericire.Rezumat A Noua Regula a Fericirii: relatiileCalitatea vietii mele este calitatea relatiilor mele.
Niciun om nu este o insula. Toti avem nevoie de relatii cu ceilalti.
Relatiile apropiate fac mai bune momentele frumoase si mai usor de suportat momentele grele. O bucuria impartita este o bucurie dublata, dar o problema impartita este o problema injumatatita.
Trateaza pe oricine intalnesti gandindu-te ca poate nu-l vei mai revedea vreodata.A ZECEA REGULACredintaPrincipiul celui de-al doisprezecelea ceas
Asa cum adesea noaptea se face mai rece si intunecata cu putin inaintea zorilor, in acelasi fel, tocmai cand situatia pare intr-adevar trista si fara speranta, deseori experimentam o intorsatura dramatica spre mai bine, si se intampla un miracol.Atitudinile si parerile noastre sunt cele care ne determina sentimentele, si nu imprejurarile.
La unele popoare se crede ca existenta noastra a inceput cu mult timp inainte de nasterea noastra in aceasta lume. Scurta noastra viata pe acest pamant este doar o scoala de invatare, care ne permite sa obtinem diploma cand suntem pregatiti. Prin urmare, cand cineva moare, spiritul sau isi continua calatoria. Toate marile religii au in comun credinta ca, desi corpul moare, spiritul continua sa traiasca si ca, intr-un alt loc si intr-un alt timp, ne vom alatura dragilor nostri. Si Biblia descrie moartea ca un ‘somn’ din care, intr-o zi, ne vom trezi.
Exista o straveche credinta
Ca peste tarmuri falnice
Peste sfera durerii
Prietenii se vor revedea.Daca noi credem ca moartea este o despartire completa si definitiva, atunci impactul sau poate fi devastator. Dar daca noi credem ca despartirea e doar temporara, si ca sufletul continua sa traiasca, atunci moartea devine mai putin dureros de suportat.
Si totusi, in unele religii orientale, moartea este considerata un eveniment de bucurie, pentru ca se crede ca sufletul defunctului se intoarce la adevaratul sau lacas, la un nivel de constiinta mai inalt.
Suntem artizanii starilor noastre de spirit.
Ce are de-a face credinta cu fericirea?
“Cu totii avem nevoie de o anumita doza de credinta, chiar si numai pentru a supravietui, si cu atat mai mult pentru a fi fericiti.
Reusiti sa va imaginati cat de multa credinta va va fi necesara pentru a trai, daca nu vreti sa va petreceti zilele in neliniste si frica?
Si exista o credinta de care avem nevoie mai mult decat orice altceva pe lume. Credinta in Dumnezeu, intr-o Putere Superioara, intr-o Forta Universala. Nu conteaza cum o numim.
Ceea ce vreau sa subliniez este ca, in absenta credintei, e dificil sa ajungem la o fericire de durata. Credinta este fundamentul fericirii. Ganditi-va la parabola celor doi oameni care isi construiesc o casa. Primul o cladeste pe o stanca, al doilea o cladeste pe nisip. Atata timp cat vantul e favorabil, ambii vor fi fericiti, dar, de indata ce vine o furtuna, omul care si-a construit casa pe nisip va fi distrus. Credinta este stanca pe care este construita fericirea durabila: ea triumfa asupra oricarei adversitati, si insufla speranta si curajul in cei care o cultiva.
William James scria: ‘Credinta este una dintre fortele care permit oamenilor sa traiasca si absenta sa totala duce la ruina.’
Mahatma Gandhi a scris: ‘Fara credinta, as fi innebunit de mult timp.’ Fara credinta intr-o Putere Superioara, existenta este grevata de indoiala, de ingrijorare, de neliniste si de frica. Anumite studii psihologice au demonstrat ca cei care sunt animati de o profunda credinta religioasa sunt mai putin predispusi la depresie si la toate tulburarile legate de stres, si reusesc sa-si infrunte mai bine pierderile.Omul modern in cautarea sufletului, Carl Jung:Printre toti pacientii mei care se aflau in a doua jumatate a vietii –   adica cei care trecusera de treizeci si cinci de ani –  n-am intalnit nici macar unul, a carui problema, in ultima analiza, sa nu consiste in elaborarea unei viziuni religioase asupra vietii. Pot sa afirm cu certitudine ca fiecare dintre ei s-a imbolnavit pentru ca pierduse ceea ce religiile din orice epoca au dat propriilor credinciosi, si ca nimeni dintre ei nu v-a vindecat cu adevarat pana ce nu si-a recucerit propria viziune religioasa.In intreaga Natura vedem in actiune un incredibil grad de organizare si precizie.
Daca exista un Dumnezeu, de ce atunci exista atata nefericire in lume? Se intreaba unii.
Fiecare dintre noi este responsabil pentru propria fericire. Deci, daca suntem nefericiti, este din cauza gandurilor si actiunilor noastre. Nu este opera lui Dumnezeu. Pentru mine, aceasta este cea mai minunata lectie continuta in cele Zece Reguli ale Fericirii: exista o singura persoana care ne poate face fericiti sau nefericiti, si acea persoana suntem noi.In ultima analiza, credinta este ceva la care fiecare dintre noi trebuie sa ajunga singur. Dar eu cred cu tarie ca, daca vom cauta adevarul, pana la urma il vom gasi. Si cateodata, tocmai cand ne simtim mai derutati si pierduti, se intampla ceva care ne atinge sufletul. Un mic miracol.Rezumat A Zecea Regula a Fericirii: credintaCredinta este fundamentul fericirii.
Fara credinta, nu exista fericire durabila.
Credinta creaza incredere, aduce pacea in lume si elibereaza sufletul de indoiala, de ingrijorare, de neliniste si de frica.   


Acest material nu imi apartine, dar este minunat si am simtit nevoia si bucuria sa-l impartasesc cu voi, cititorii blogului meu.

21. Revenirea pe picioarele mele! - Jan 28, 2018 9:07:00 PM
.. "Back on my feet again" cum spune atât de frumos Michael Bolton în a sa melodie atât de plăcută și expresivă.. "sunt din nou pe picioarele mele" în dulcele grai românesc..
Doamne Dumnezeule, mi-a trebuit un (1) an întreg ca să realizez că acest om, cu care îmi imaginasem "relația karmică" din poezioarele anterioare.., este un ipocrit, un fățarnic, un "fals în acte publice" și un profitor nerușinat de sentimentele și bunătatea/bunăvoința oamenilor, evident a femeilor, în primul rand, așa cum se întâmplă în viață.
Dezamăgire totală, pierderea inutilă (= irosirea!) unui an "1" fiindcă acesta a fost simbolic anul 2017 (2+0+1+7 = numerologic cifra 1).
Iartă-mă, Bruno, pentru prostia mea, pentru faptul de a nu te fi ascultat, deși m-ai prevenit și atenționat de atâtea și atâtea ori..!! Heilstrom-ul fie cu mine, acum și mereu!
Doamne Ajută, să vină "păcătosului" (păcătoasei) mintea cea de pe urmă, fiindcă nu este, totuși, încă, ceasul al 12-lea, sau cel puțin așa sper, că mai am o bună bucată de viață înaintea mea!
Măcar pisoiul acesta sacru pentru mine este aici, alături, mama mea cea minunată și inteligentă și bună, este de partea mea, în continuare și în ciuda nenumăratelor greșeli și lovituri pe care le-a resimțit din parte-mi, cu și fără știința și intenția subsemnatei..
Te iubesc, viață, și iartă-mă că te-am ..nedreptățit și irosit, mai bine de un an, de la ivirea Nemernicului de Cristi.. iată că-i spun și pe nume, oricum este un nume atât de COMUN!!!
Noapte bună și pace frumoasă în suflet, lumină în viață și în sufletele noastre, Doamne Ajută-ne să rămânem sănătoși și să ne facem cu adevărat fericiți unii pe alții, în Iubire, Încredere și CREDINȚĂ în Dumnezeu și în Bruno Groening, micul său "transformator", care ne ajută neîncetat, dacă îi permitem.
22. În relație - Nov 5, 2017 3:40:00 AM

Iubesc IubireaIubesc IubitulIubesc CerulȘi Infinitul.
De doruri toată,Eu răscolităTu frumusețeaEu neclintită..


Tu ești ca mareaZglobiu, gingaș,Eternă ți-e chemarea:Să nu fac ..pași.
Și prigonirea, ca și durerea,Și resemnarea, ca și tăcerea.Vuiește Marea de doruri miiEu și cu tine – Eterni copii!


23. Iubire karmică - Oct 28, 2017 6:18:00 PMIubește-mă încetIubește-mă treptatIubește-mă așa

Cum tu m-ai învățat..
Iubește-mă și tandruDăruiește-te completLasă-mă să mă topescÎn sărutul tău concret


E viață, dar și moarte,În fiece clipită,Tu nu uita că viațaAșa se înfiripă,

Cu dor și din nădejde,Cu intensele trăiri,Mereu se întoarce roataEternei Reveniri!(Compoziția serii, dedicată lui C.A.d.)


24. RUGĂCIUNEA PRIMEI NOPȚI INSPIRATE - Oct 3, 2017 10:53:00 PM


Rugăciunea nopții înstelate și a primei mele inspirații, după foarte mult timpCe am simțit, să mă rog, în prag de miez de noapte,ce m-a făcut să plâng, rostind și scriind


Doamne,Iubirea Noastră, Compasiunea Noastră,Speranța și Dreptatea NoastrăCălăuzește-ne Tu pe Noi, întru Desăvârșire,A noastră, și a împărăției tale, vestite și răsărite.Dă-ne Doamne nouăPâinea noastră zilnicăSi tot ce ne mai este necesarPentru o viață îndestulată și fără lăcomie


Ajută-ne Doamne să depășim aversiuneaFață de Aproapele NostruAjută-ne să ne întoarcem cu fața la tineAcum și Mereu.Roagă-ne Doamne pe noi, să ne rugăm și Noi la Tine, să facem din aceasta o practică și un obicei, cel mai frumos și sănătosMai bun ca hrana și ca băutura.Iartă-ne păcatele și ajută-ne să ni le iertăm și noi, nouă!Fii Doamne Binecuvântat, în toată realizarea Ta splendidă și în toată Măreția TA,Scutește-ne de monștrii vii care ne sălășluiescȘi scoate-ne din ispita în care cădem oricum.


Doamne, ajută-mă pe mine, Anca Manuela, să cred în opera pe care o voi scrie și în Puterea pe care o am, de a face schimbări în mine și în Univers, cel vizibil și Invizibil!Doamne, nu mă mai lăsa să mă conectez la Izvorul răului, care a încercat și încearcă mereu să-mi sece și să-mi închidă Izvorul Inspirației.Doamne, curgi prin mine, cu Grația și Iubirea ta Divine, bucură-mi ființa cu cele mai alese și intense sentimente elevate și pline de Bunătate.

Lasă-mă să Experimentez ceea ce Merită să Știi și să Afli și Tu prin Mine,Și dă-mi în toate împrejurările Bunătatea, căci ea este Cheia și Curcubeul Existenței Omului pe Pământ!Doamne, Ajută Tu prin nemăsurata-Ți Putere la prosperitatea și la ocrotirea firmei pentru care lucrez, ajută oamenii cinstiți, buni și iubitori de Dumnezeu, să dorească și să-și permită bucatele gustoase și sănătoase pe care ‘Natura lui Kapi’ simte să le aducă acestor oameni ai Locului Acesta, unde și eu trăiesc, în dreptate și în adevăr.Ajută-mă Tu să fiu corectă, bună și înțeleaptă, pornind de la gând, mergând la cuvânt și întemeind prin Faptă, vorbirea ta cea plină de Har și de Bunătate.Ajută Doamne oamenilor buni și fă-le calea Luminoasă și nu spinoasăDă dovezi celor ce le cer Pentru a-i face să înțeleagă că voința si puterea Ta Dumnezeiască se simte și se cunoaște în toate celeFă-mă Doamne să am Răbdare cu cei Grăbiți, cu cei care viața și-o alungă, călcând-o în picioare cu nesăbuință, fără a căuta a lua aminte la ei înșiși și în sufletele celorlalți.Dă-mi Doamne răbdare față de mine însămi, căci pornirile mele sunt omenești și multe din dorințele-mi sunt trupești și trecătoareDoar ce-i al Tău, Doamne, nu moare!Din împărăție m-ai trimis pe Pământ și mi-ai cerut cu Legământ ca de la întrupare să fac ceea ce simt, cu libertatea alegerii și cu discernerea, aparent unilaterală, a binelui de rău.Eu sunt Tu și Tu ești Eu, Doamne!A ta este puterea, slava și împărăția.
Nu oamenii vor moșteni pământul și nici Pământul nu-i va îngropa pe ei!
Dă sănătate celor năpăstuiți și ajută-i pe cei Buni să nu-și mai lege Viața și Libertatea, valori supreme de sorginte dumnezeiască, de averi, lanțuri, moșii, hrănire de impulsuri și trăiri neroade, adesea contradictorii.
Lasă-ne Doamne viața pe pământ si trăirea în Infinitul Cosmic al Creației Minunate pe care o stăpânești, cu Grație și cu Vivacitate!
Așa să ne ajute Dumnezeu, acum și mereu, aici și pretutindeni!

25. Minunea este în noi - Apr 16, 2017 10:06:00 AMPaște Ortodox, Paște Catolic... aprilie 2017Este un moment aparte al anului, un punct de reper de care se leagă, în mod tradițional, credințe, valori și simboluri sfinte, mistice.Mieluțul Domnului purcede din sânul Dumnezeirii, blând, nevinovat, la fel ca un copilaș inocent în brațele iubitoare ale Mamei... ținut cu grijă și în deplină siguranță..Și totuși l-am sacrificat! Îl sacrificăm și astăzi, îl sacrificăm MEREU, pe Dumnezeu, care nu și-a propus în Creație o lume absurdă, înstrăinată, lipsită de credință, egoistă, narcisistă..Dintotdeauna, Dumnezeu ne-a vorbit, cu voce șoptită, așa zisa voce interioară, vocea corectă a inimii, nu cea a minții.. Problema noastră, astăzi, este că noi mentalizăm totul... noi clasificăm, judecăm, osândim, după criterii „comune”, aparent unanim acceptabile!În realitate, creația aceasta „supremă”, OMUL, are o viață efemeră; cu toții se întorc, singuri, așa cum au sosit, acolo de unde au venit. Murim, pe rând, fiecare la sorocul său, fără a mai fi “în gașcă”, fără adrenalina din super-mașinile sau motoretele care se întrec cu disperare noaptea târziu, pe șosele, fără intrările în cluburi selecte, fără ..fițe și diverse figuri… fără pofte măsurate în dorințe atât de mari încât toate diamantele din lume par a fi neîndestulătoare, infinită poftă de opulență, dar și prea-plină de suficiență, în același timp..Iar Ciclul Vieții continuă, totul merge înainte, fără ca, din păcate, a mai privi înapoi.. dacă nu în noi, măcar cercetând învățămintele atâtor strămoși, mult mai înțelepți și deschiși lumii interioare. Cei foarte puțini știu că acolo, și numai acolo, la Maeștri, se află sursa Renașterii Spirituale, a Trezirii și a Învierii și a Vieții Veșnice, a cărei semnificație și realitate mult prea puțini o cunosc și o înțeleg. Anume, că Viața Veșnică sau Iluminarea sau Eliberarea sau Mântuirea, nu reprezintă un ‘concept’, un cuvânt abstract și gol de esență, ci dimpotrivă, este chiar Esență Pură, Vitală... esența, de fapt, a mersului înainte al fiecăruia dintre Noi! Mersul prin vieți, mersul printre aștri..
Revenind la oile și mieluții noștri... acum, sărbătorim Paștele, Învierea Domnului Nostru Iisus Christos, despre care să nu uităm că:

IISUS NU ESTE O VICTIMĂ > EL ESTE UN EROUIISUS  NU ESTE O PERSOANĂ > EL ESTE UN SIMBOL !
“Din sfera mea venii cu greuCa să-ți urmez chemarea...”
“Pe voi, în cercul vostru strâmt,Norocul vă petrece,Ci eu în lumea mea mă simtNemuritor și rece”
(fragmente din poezia “Luceafărul” de Mihail Eminescu, geniul poetic al poporului român)
Să observăm Marea Deosebire: El, Iisus, nu a fost rece față de noi, dimpotrivă, El a venit cu o misiune, aducând lumină și căldură cât să ajungă pentru o lume întreagă…el nu s-a etalat ca reprezentantul altor sfere, deși chiar asta era: cel care provine dintr-o realitate transcendentă ‚nouă’.
O realitate perfect paralelă, cu care numai la Infinit putea-vom converge.După cum știm, până și liniile paralele se unesc într-un punct îndepărtat, adică la + ∞, fiindcă de fapt tot ce este pe planeta noastră albastră este convergent și congruent, vizibil sau nu...Iisus a venit către noi tocmai urmare chemării pe care, inconștient, i-o adresasem, din veac în veac, însingurați în pustiul din noi... dornici de acea iubire primordială care să ne accepte și care să nu ne mai judece.
Fie ca și noi, fiecare dintre noi, să renaștem frumos, mereu mai Sus pe Spirala Evoluției de Sine, din viață în viață!..
Doamne Ajută!
Ancuța din „Căsuța Sufletului”
16 aprilie 2017