Despre mine

Dobrescu Robert

Atent, educat, preocupat de economie si imobiliare, de Bucuresti si de mediu, de Romania si de romani

Blogs Home » Profesional » Imobiliare » Casa din povesti

Casa din povesti

O casa, o poezie, o adevarata poveste. De la achizitia terenului si pana la ultima piatra folosita la pavajul aleii intreaga casa are o istorie extraordinara. O proprietate deosebita, accesibila pentru un pret decent.

Articole Blog

01. VILA IN BREAZA - LANGA TERENUL DE GOLF - Dec 16, 2013 3:37:00 PM
Prezentul material de marketing prezinta una din cele mai frumoase proprietati de pe Valea Prahovei, situata in orasul-staţiune Breaza, in zona terenului de Golf. Breaza este o staţiune balneoclimaterică cu o vechime de peste 100 de ani, iar strazile desenate in anii de inceput ai secolului trecut de arhitecţi de renume pstrează proprietată de mare ţinută, cu aspect care leagă Breaza de Bucureţtiul Interbelic sau de zonele rezidenţiale centrale ale altor oraşe din zona de contact a dealurilor precumPloieşti sau Râmnicu Vâlcea.
Proprietatea este construită in anul 2003, este compusă din demisol-parter-etaj, având peste 230mnp construiţi. Beneficiază de un teren superb de 1100mp cu o vedere de excepţie spre Talea, iar vila este insoţită de două terase (una la demisol, alta la parter) are insumează peste 50mp. Construcţia bazată pe demisol a fost gândită pentru a profita de diferenţa de nivel intre stradă şi limita de sud a casei, care depăţeţte 3m, astfel incât demisolul este de fapt un parter, iar parterul privit din spate devine etajul 1.
Strada pe care se află vila este cu sens unic de circulaţie, iar vecinătătţile sunt impecabile, toate construcţiile fiind vile noi, ulterioare anului 1998, cu arhitecturi deosebite. Este o proprietate care permite locuire tot timpul anului, având o izolaţie foarte bună, o centrală termică cu un consum energetic redus şi un amplasament deosebit care generează o atracţie greu de exprimat in cuvinte. Preţul de vânzare exprimare foarte putin din valoarea proprietăţii, suficie

nt fiind să ne gândim la faptul că terenul are 1100mp, iar construcţia 230mp.
02. CONSTRUIND O POVESTE - Mar 29, 2011 3:07:00 PM
Nu se gandea niciodata proprietara casei ca va ajunge sa traiasca un moment in care se va gandi la vanzarea casei. Momentul a venit, pentru ca fiecare imobil are un ciclu de serviciu in viata unui om. Unele imobile sunt folosite o generatie (chiar doua - trei generatii) alte imobile te servesc cativa ani. In 2005 nu se gandea proprietara casei acesteia ca va dori sa isi educe copilul in alt spatiu planetar, deci si-a facut aceasta casa. pe care a construit-o dupa o viziune. Casa a "vazut-o" efectiv inainte de a o pune pe hartie. I-a relatat arhitectului exact ce a visat (cu ochii deschisi!), iar acesta a desenat-o pur si simplu. Cine a construit o casa la munte, unde accesul se face pe o sosea in panta stie ca betonierle vin cu un procent de umplere intre 30-50%. Adica in loc de 9mc de beton vin cu 3-5mc. Pentru ca nu pot urca. Si este numai un exemplu al dificultatilor. Numai pomenim de fierul beton - adus cu mari dificultati (din nou - trailerele sunt foarte lungi si greu de manevrat), apoi despre lemnul folosit (stejar uscat indelung) si despre instalatii se pot scrie romane.Iar când după câţiva ani au apărut ceva probleme (inerente la orice casă) lucrările au fost făcute cu meseriaşi aduşi de la Bucureşti şi nu cu cârpacii de servici care apar la orice colţ de stradă.  Exemple de perfectionism. O casa unde proprietarul a vegheat timp de 9 luni ridicarea ei si de unde echipa a plecat cu acceasi multumire cu care Saligny si-a livrat podul. O casă pe care proprietara a folosit-o 10 ani şi pe care o vinde pentru că s-a stabilit definitiv in altă ţară . Şi nu pentru că acolo ar fi mai bine...ci pentru ca acolo serviciile medicale sunt mult mai bune decât in România. In rest, ca la Breaza, găsesti mai greu un peisaj şi un aer atât de minunat.
03. Casa cu suflet - Jan 31, 2011 12:01:00 PM
Acest colt de internet este destinat unei proprietati cu totul deosebite, care s-a transformat dintr-o Cenusareasa mizera, pauperizata pe o coasta de munte, intr-o proprietate demna de a fi plasat intr-o antologie a arhitecturii montane. Mai interesant este ca aceasta casa s-a nascut, a fos conceputa si construita numai sub imboldul unor viziuniaparute probabil din suprapunera perfecta sufletului proprietarei cu acel picior de rai pe care este situata casa.
Vorbim de o proprietate care in acest momen are circa 1100mp teren si o constructie de aproximativ 230mp utili, distribuiti pe sistemul - D+P+E. Desi pare o suprafata mare, distributia interioara eset absolut ideală astfel incât fiecare metru pătrat foloseşte proprietăţii
Casa are toate racordurile necesare confortului secolului XXI, beneficiază de o vecinatate de excepţie si de un acces foarte bun. Semineul functional, terasele care oferă generoase băi de soare, panta dulce a terenului şi terenul fertil (ies legume cu adevărat ecologice acolo) sunt tot atâtea puncte valoroase ale acestei proprităţi .