Blogs Home » Mass Media » Media » Blog Media

Blog Media

Blog personal, subiectiv, despre mass-media, filme, muzică, știri, clipuri virale și altele.

Articole Blog

01. Covid-19 și o problemă de transport - Jul 16, 2020 2:06:00 AM
Am o listă cu linkuri spre articole mai vechi, despre care n-am apucat să scriu la vremea respectivă. E lungă lista aia pe care o am, sunt bogat. Uitându-mă peste ea, am găsit un link spre un articol de pe rt.com care ne spune că în vara anului trecut, deci iunie 2019, orașul polonez Pajeczno a fost martorul unui eveniment mai puțin obișnuit: pe străzile lui s-a plimbat, fără nicio grijă, un tanc sovietic din cel de-al doilea război mondial!

tanc rusesc T-55
Fapta s-a petrecut în miez de noapte iar tancul a fost condus de un șofer afat în stare de ebrietate, care primise aprobarea să mute vehicolul blindat de 36 de tone și care s-a gândit că ce fain ar fi să tragă o tură de oraș cu el, dacă tot îl poate conduce! Adică, ziceți și voi: când mai putea el spera la o astfel de ocazie?

Poliția sosită la fața locului n-a reușit să mute de acolo tancul până la 5 dimineața, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit și nimic nu a fost distrus. A fost o întâmplare pașnică. Cu toate acestea, șoferul a fost pasibil de până la 10 ani închisoare pentru condus sub influența alcoolului și punerea în pericol a siguranței publice. N-am urmărit subiectul să văd dacă a primit ceva sau a fost lăsat liber.

Scriu rândurile acestea și mă gândesc, ca o paralelă, la formatul unei știri similare din vara acestui an. Datorită pandemiei de Covid-19 și a restricțiilor care au survenit în urma ei, în vara acestui an un posibil cap de afiș al paginilor informative ar fi putut fi știrea că la miez de noapte o mașină mică (Dacia, BMW, Audi, ce vreți voi) s-a plimbat nestingherită prin oraș fără ca șoferul să aibă autorizație de deplasare.

Nu credeți că-i puțin ciudat? :)
02. Biletul zilei fotbal: de ce trebuie să ții cont - Feb 27, 2020 9:37:00 PM
Tema articolului de față o constituie pariurile sportive online, unde, pentru a ne maximiza profiturile și a câștiga ceva experiență, învățând totodată să ne exercităm o auto-disciplină care se poate dovedi în timp salutară, ni se spune că este de preferat să jucăm cât mai des pe biletul zilei fotbal, sume mici, care la sfârșitul lunii pot să ajungă pe plus. Să vedem ce este acest bilet al zilei și care sunt criteriile pe care trebuie să le avem în vedere atunci când alegem meciurile pe care să pariem în cadrul lui.

fotbal
Ce este biletul zilei fotbal?
Biletul zilei fotbal este un bilet prin care încercăm în fiecare zi să ne multiplicăm veniturile în cadrul jocurilor de pariuri sportive online. Eu le spun jocuri dar sunt cât se poate de serioase deoarece implică câștiguri sau pierderi de bani, dar dacă tot vă place fotbalul și vă merge cât de cât mintea, iată o șansă să o păcăliți pe nevastă să vă lase să vă uitați la meci în loc să schimbe canalul pe telenovelă, deoarece nu-i o simplă distracție, ci o afacere din care puteți întreține familia! :)

Un astfel de bilet, numit biletul zilei fotbal, se alcătuiește la primele ore ale dimineții, ca să poată cuprinde toate evenimentele importante (ex: meciurile) din oferta acelei zile. Țineți cont că unele partide se desfășoară pe alte continente și deci la alte fusuri orare. Ca să puteți juca un astfel de bilet, vă trebuie un cont la o agenție de pariuri online, iar în această direcție un prim sfat este să alegeți case de pariuri online care sunt licențiate de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJC) și care au statistici, recenzii sau referințe bune. Puteți consulta o listă cu câteva astfel de case în linkul anterior.

După ce v-ați făcut cont, puteți paria pe diverse rezultate ale unor meciuri de fotbal (sau chiar de alte sporturi, cum ar fi tenisul) și aveți mai multe opțiuni: echipa X învinge, este remiză, se dau sau nu se dau goluri, se dă un anumit număr de goluri etc. Fiecare pronostic este însoțit de o anumită cotă, calculată de casa respectivă de pariuri. Cu cât cota e mai mare, cu atât câștigul vostru va fi mai mare, dar rezultatul respectiv este mai improbabil.

Biletul zilei fotbal constă din mai multe rezultate pe care pariați, de regulă cu cote mici, dar care în final se înmulțesc. Cheia este aici răbdarea, fiind indicat să alegeți cote mai mici, astfel încât șansa ca toate rezultatele pe care ați pariat să se îndeplinească și deci să câștigați biletul zilei fotbal să fie destul de mare și per ansamblu să ieșiți pe plus. Un astfel de bilet vă va ajuta să vă căliți răbdarea, să învățați și să obțineți experiență, fără riscuri prea mari, având în vedere că puteți miza sume de genul a 10 lei, ba chiar cu reale șanse de câștig.

Criterii pentru biletul zilei fotbal
Am zis deja că este mai bine să optați pentru cote mici, care se traduc prin șanse relativ mari ca rezultatul să se adeverească, chiar dacă veniturile voastre nu vor fi uriașe. De ce nu vor fi uriașe? Pentru că o cotă mică corespunde unei echipe favorite și aproape toată lumea pariază ca și dvs, pe acea echipă favorită. Și banii se iau de la pierzători, adică de la cei care au pariat pe echipa mai slabă, care vor fi puțini. Și se împart la cei care au pariat pe echipa bună, care vor fi mulți. Și deci vă rămâne puțin câștig. Normal, dacă joacă David cu Goliat, toată lumea pariază pe Goliat, deci cota lui scade. A ști să identifici situațiile în care totuși o cotă mare este destul de probabilă (surprizele nu mai constituie demult o surpriză în fotbal, ca să spun așa) este o cheie pe care o puteți deprinde printr-o îndelungată practică și ținând cont de câteva aspecte importante.

Astfel, forma în care se află o echipă vă poate spune dacă este mai probabil să câștige sau, dimpotrivă, să clacheze chiar după un număr de meciuri câștigate la rând. Condiția jucătorilor, situația jucătorilor accidentați și starea lor de oboseală. Toate acestea le putem raporta și la istoricul formației respective (în anii trecuți sau în etapele trecute ale aceleiași competiții), ca și la istoricul confruntărilor directe dintre cele două echipe prezente în pariu. Poziția în clasament și faza curentă în competiție este la rândul ei importantă, căci obiectivele unor echipe se schimbă pe parcursul competiției. De exemplu, dacă suntem în faza grupelor la o cupă mondială iar Germania joacă într-o grupă puternică și este deja calificată după primele două meciuri, s-ar putea ca în ultimul meci să joace mai relaxat, fiind mulțumită și cu o remiză, pentru a se odihni.

Un alt factor important de care merită să ținem seama îl constituie prognoza meteo de la data și locul desfășurării partidei. Aceasta e deseori ignorată, dar în mod greșit: terenul ud le va juca feste echipelor cu jucători tehnici și îi va avantaja pe jucătorii puternici. Mai sunt și alte criterii, pe care le găsiți intrând pe primul link din articol.

Evident, uneori nu avem timp și nu putem ține pasul cu toate aceste statistici și date. Tocmai pentru asta, unele case de pariuri ne pun la dispoziție secțiuni de ponturi pariuri azi, unde putem primi aceste informații filtrate și centralizate, sub forma unor tabele, pronosticuri, analize, scheme de joc etc, de care pariorii inteligenți și experimentați vor ține seama și pot astfel să plaseze pariuri mai bune decât ceilalți pariori. Într-un astfel de joc, cineva pierde și cineva câștigă, iar cel care câștigă este de obicei cel care va fi mai bine informat și mai deștept, adică va putea utiliza mai abil informațiile pe care le deține.

Feriți-vă însă, mai ales la început, de țepe și de ponturi pe bani. Utilizați, de asemenea, site-uri de pariuri sportive online și biletul zilei fotbal autorizate de ONJC și, bineînțeles, pariați cu cap și cu măsură, evitând să deveniți niște împătimiți au pariurilor care astfel să se transforme într-un viciu și să vă aducă la sapă de lemn.
03. Microbuze de inchiriat Bucuresti- transport personalizat la inalte standarde de siguranta - Dec 20, 2019 2:07:00 AM
Echipa care va pune la dispozitie o diversitate de microbuze de inchiriat Bucuresti da dovada de profesionalism si experienta. Pentru o oferta personalizata nu intarziati sa ne contactati. Florintrans este o firma care a reusit sa isi mentina un loc de top pe piata de profil de-a lungul timpului. La baza acestor reusite stau serviciile de inalta calitate.

Obiectivul lor principal este sa va ofere transport specializat pe fiecare caz in parte. Firma a luat nastere din pasiunea pentru acest domeniu. Ei au ales sa se perfectioneze si sa devina un lider de transport. Au colaborari de lunga durata cu mai multe institutii si se bucura din plin de succes.

O colaborare Florintrans inseamna siguranta, profesionalism, seriozitate precum si preturi corecte. Soferii experimentati care dau dovada de punctualitate deplina reprezinta atuul cel mai important. Acesta este partenerul de incredere de care aveti nevoie pentru afacerea dumneavoastra. Pentru mai multe detalii nu ezitati sa accesati site-ul online https://florintrans.ro.

florintrans
Toate aceste microbuze de inchiriat Bucuresti sunt atent inspectate inainte de fiecare calatorie. Florintrans asigura transportul de persoane pentru diferite ocazii. Fie ca este vorba despre transportul pentru angajati sau transportul copiilor in excursie, faceti o alegere inspirata. Beneficiati de transport personalizat care se afla in conformitate deplina cu cerintelor dumneavoastra.

Siguranta calatorilor ocupa un loc deosebit de important. Acum aveti ocazia sa calatoriti la standarde ridicate de confort. Aceste detalii precum si dotarile moderne aduc multumire deplina chiar si celor mai dificili clienti. Toti cei care au colaborat cu aceasta echipa de-a lungul timpului s-au convins ca au facut cea mai buna alegere.

Aici veti obtine pretul corect si aveti certitudinea ca veti ajunge la destinatie in siguranta. Faceti o rezervare simplu si rapid. Beneficiati de controlul calitatii serviciilor oferite.

Daca vreti sa va bucurati de natura sau trebuie sa ajungeti la o conferinta dar nu aveti un mijloc de transport adecvat, solicitati ajutorul expertilor. Acum nu mai trebuie sa va faceti griji pentru bagaje pentru ca exista spatiu suficient.

Pentru un grup numeros de prieteni inchiriati un microbuz simplu si rapid. Serviciul de inchirieri microbuze reprezinta solutia ideala pentru un transport in siguranta. Pentru calatorii de o zi sau mai multe, apelati la echipa Florintrans.

Cu doar cateva clickuri inchiriati rapid microbuze din Bucuresti. Oferta de transport vine in intampinarea tuturor nevoilor clientilor. Toti isi doresc confort si relaxare la preturi rezonabile.

Echipa reuseste sa indeplineasca toate aceste conditii oferindu-va spre inchiriere microbuze de calitate cu soferi experimentati.
04. De ce să alegi șemineu pe gaz metan și natural pt case și apartamente la prețuri excelente - Aug 29, 2019 12:33:00 PM
În viața noastră, există anumite lucruri pe care le schimbăm des sau regulat. Hainele, telefonul, chiar mașina. Dar există și lucruri care rămân neschimbate zeci de ani și pe care e preferabil să le alegem de la început pe placul nostru. Unul dintre aceste lucruri este locuința, și de vreme ce ne petrecem cea mai mare parte din timp în ea, este de dorit să o amenajăm, mobilăm și proiectăm pe gustul nostru. De fapt, investiția într-o locuință cu gust este una dintre cele mai rentabile investiții, cel puțin din punct de vedere al valorii subiective sau sentimentale pe care ne-o va returna în timp, tocmai datorită explicației de mai sus. Iar unul dintre lucrurile pe care le putem monta în cadrul locuinței noastre pentru a-i da un plus de confort, de valoare estetică dar și de utilitate este un semineu pe gaz metan si natural pt case si apartamente la preturi excelente.

semineu pe gaz
De ce să alegi un șemineu pe gaz metan și natural pt case și apartamente la prețuri excelente
Există mai multe motive care pot sta la baza opțiunii pentru un semineu pe gaz metan si natural pt case si apartamente la preturi excelente. Amintesc câteva dintre ele mai jos:

1. Aprindere și control al flăcării la o simplă apăsare de buton
Spre deosebire de șemineul clasic, pe bază de lemne sau peleți, un semineu pe gaz metan si natural pt case si apartamente la preturi excelente se poate aprinde prin apăsarea unui singur buton, exact ca orice alt dispozitiv pe gaz, cum ar fi cuptorul sau aragazul. Mai mult, intensitatea flăcării poate fi controlată prin telecomandă. Evident, același lucru este valabil și în cazul unor seminee electrice incorporabile deosebite pe colt si de perete in Bucuresti sau în orice alt oraș, dar în acest articol vorbim despre șeminee pe gaz.

2.Flexibilitate și putere mare de încălzire la semineele pe gaz metan și natural
Un semineu pe gaz metan si natural pt case si apartamente la preturi excelente poate fi racordat la rețeaua de gaz la care sunt racordate toate apartamentele din blocul nostru sau casele din zona noastră; astfel el înlocuiește practic centrala clasică pe gaz. Are aceeași putere calorică (sau uneori chiar mai mare, conform informațiilor de pe semineulcasei.ro, site-ul de unde ne-am documentat pentru acest articol) decât a unei centrale și prezintă o flexibilitate mărită, în sensul că poate fi amplasat într-un colț de perete, la mijlocul unui perete, sau chiar între pereții a doua camere, încălzindu-le simultan. Poate fi montat atât la casă cât și la bloc și spre deosebire de centrala termică, poate fi amplasat în orice cameră sau încăpere, fără să deranjeze vizual, și asta datorită avantajului principal, pe care l-am lăsat la urmă:

3. Un semineu pe gaz metan si natural pt case si apartamente la preturi excelente are un aspect foarte plăcut
Principalul avantaj al unui șemineu pe gaz este aspectul. Oamenii care își permit (deoarece prețul e ceva mai mare decât al unei centrale obișnuite) își cumpără astfel de șeminee, deseori seminee rustice din piatra, caramida sau pe colt la preturi bune, sau șeminee din marmură și sticlă anti-reflexie, tocmai pentru că ele arată foarte frumos. Un șemineu pe gaz poate da locuinței în care e amplasat o notă aparte, distinctivă, de calm, de liniște, de bun gust și chiar de lux, imitând acele seminee pe lemne tip centrala sau normale la preturi excelente care sunt urmașele directe ale șemineului clasic de la țară, pe bază de combustibil solid. Apropo, pe semineulcasei.ro puteți opta pentru oricare din aceste tipuri de șeminee, fie ele cu lemne, pe gaz sau electrice. Dar dacă locuiți în apropierea unei rețele de gaz, va fi probabil mai avantajos să optați pentru un semineu pe gaz metan si natural pt case si apartamente la preturi excelente, tocmai datorită avantajelor de la punctele 1 și 2, respectiv faptul că un astfel de șemineu este mult mai ușor de aprins decât unul pe lemne, mai ieftin decât unul electric și nu face mizerie. Nu vă faceți griji cu privire la imaginea lemnelor arzând, toate aceste șeminee pe gaz sunt prevăzute cu imitații de lemn, realizate de exemplu din materiale ceramice, car vor da iluzia unor vreascuri și butuci arzând în focul molcom al serii sau al dimineții.
05. Vrei să-ți deschizi firmă? Apelează la un avocat în drept civil din București - Jul 25, 2019 1:40:00 PM
Ideea deschiderii unei firme poate părea o banalitate într-o Românie, nu-i așa, capitalistă. Și totuși, un avocat in drept civil din Bucuresti îți va spune că în țara noastră există nu mai puțin de 5 forme de organizare juridică posibilă, fiecare cu avantajele și dezavantajele ei. Este vorba despre Societate cu Răspundere Limitată (SRL), Societate în Nume Colectiv (SNC), Societate în Comandită Simplă (SCS), Societate pe Acțiuni (SA) și Societate în Comandită pe Acțiuni (SCA) - și observă că nici măcar nu discutăm despre alte tipuri mai simple de organizare, ca Asociația Familială (AF), Întreprinderea Individuală (II) sau Persoană Fizică Autorizată (PFA). Știai de existența tuturor acestor variante? Și cum ai putea s-o alegi pe cea mai bună, fără să le cunoști pe fiecare în detaliu?

Soluția? Consultă un avocat în drept civil din București
În linkul următor vei găsi o pagină cu avocat pt infiintare firma (SRL, S.A) in Bucuresti, avocat ce se ocupă de consilierea clienților ce vor să își deschidă o afacere. Pentru că deși este perfect posibil să-ți faci un SRL sau un SA de unul singur, traseul este mult mai complicat decât dacă ai apela la un avocat în drept civil din București. Motivul este, desigur, birocrația. Birocrația și corupția, la care se adaugă starea de sictireală și de nepăsare a multor funcționari publici, care fie vor aștepta șpagă de la tine, fie te vor purta dintr-o parte în alta, perfect indiferenți, astfel încât, chiar dacă ai banii și toate informațiile necesare, tot va trebui să aștepți destul de mult până când vei putea să-ți derulezi afacerea în mod legal. Și cu toții știm că, mai ales în afaceri, timpul înseamnă bani.

contract
A apela la un avocat în drept civil din București care să te ajute în această direcție înseamnă nu numai a externaliza o mare parte din demersul deschiderii unei firme, lăsându-l pe el să se ocupe (în mod rapid și eficient, deoarece asta e meseria lui) de lucrurile pe care le poate face în numele tău, dar mai înseamnă și a beneficia de consiliere competentă, din partea cuiva care poate să-ți explice cum este mai bine să procedezi sau ce direcție să alegi dintre multe variante care ți se deschid în cale. Iar aceste alegeri pot să coste pe mai târziu, pot să te limiteze financiar, pot chiar să te scoată în ilegalitate pentru anumite tipuri de operațiuni (dacă ai făcut alegerea greșită).

Un avocat în drept civil din București se ocupă și de alte lucruri
Pe lângă oportunitatea deschiderii unei afaceri, un avocat în drept civil din București te va putea ajuta și în diverse dispute sau litigii cu alte societăți comerciale, asta ca să nu mai spun că prezența și supervizarea lui este vitală în cazurile unor contracte complexe, sensibile, costisitoare sau de durată, pe care le poți realiza cu alți parteneri de afaceri. De altfel, este binecunoscut faptul că o firmă mare va avea, adeseori, proprii ei avocați, are o vor reprezenta în instanță și consilia ori de câte ori este nevoie.

Cât privește firma sau casele de avocatură din linkurile de mai sus, personal nu am apelat niciodată la niciun avocat în drept civil din București, dar faptul pe lângă mediul de afaceri preiau și se ocupă și de alte cazuri civile, și putem da ca un singur exemplu pagina cu avocat pentru divort in Bucuresti, precum și faptul că își listează transparent prețurile, în secțiunea cu onorariu de avocat in 2019 pt succesiuni, pensie alimentara sau contestatie la executare, constituie tot atâtea semnale pozitive, aș zice eu, despre calitatea și seriozitatea serviciilor prestate de ei.
06. Creaton - tigla ceramica pentru acoperis la preturi mici, ieftina si buna - May 15, 2019 5:55:00 PM
Una dintre cele mai eficiente si raspandite solutii de a-ti acoperi casa o constituie tiglele. In articolul de fata ne intereseaza tigla ceramica pentru acoperis la preturi mici, ieftina si buna, iar in cadrul produselor din aceasta gama, un nume care se remarca este Creaton. Despre el, in randurile de mai jos.

tigla olane hispania
Tigla ceramica pentru acoperis la preturi mici, ieftina si buna, inca din cele mai vechi timpuri
Tiglele constituie una dintre primele solutii folosite de om la a-si acoperi casa. Evident, la inceput ele erau construite intr-un mod diferit decat cele de azi, dar aici merita mentionat ca ceramica este la randul ei un material utilizat inca din vechime, deoarece acesta se obtine prin arderea argilei, ori cu totii stim ca olaritul si prelucrarea lutului este o preocupare straveche a omului. De fapt, s-ar putea ca tigla ceramica pentru acoperis la preturi mici, ieftina si buna sa fie, intr-o forma sau alta, chiar prima varianta folosita de om pentru acoperis, daca ne gandim la faptul ca bordeiele si casele din vechime erau construite din lut, paie si apa. Tiglele sunt aspectuase, asigura o buna protectie importiva ploilor si rezista vreme indelungata.

Este de la sine inteles ca, odata cu trecerea timpului, arta acoperisurilor a evoluat si s-a perfectionat, iar astazi, cand spunem tigla ceramica pentru acoperis la preturi mici, ieftina si buna, un nume ce iese in evidenta este Creaton.

Creaton esta bandul de tigla ceramica pentru acoperis la preturi mici, ieftina si buna, din materiale ecologice
Materialele ce stau la baza tiglei creaton sunt 100% ecologice si naturale. Conform informatiilor de pe site-ul mido94.ro, de unde puteti comanda tigla ceramica Creaton la preturi mici alaturi de alte tipuri si branduri cunoscute de tigla, iar cand spun tigla ceramica Creaton la preturi mici ma refer la faptul ca oferta lor vine personalizata pe nevoile voastre particulare (adica, de exemplu, puteti indica dimensiunile exacte ale acoperisului, unghiul de inclinare etc, si veti primi o tigla "personalizata" pentru voi, economisind astfel banii pe care i-ati fi dat pe o tigla care nu se potriveste la fix), deci aceasta tigla Creaton are o serie de avantaje semnificative, dupa cum urmeaza:

este singurul tip de tigla ceramica pentru acoperis la preturi mici, ieftina si buna care este simultan ecologica, fabricata din materiale 100% naturaleare o durata mare de viata, depasind-o de obicei pe cea a locuitorilor casei; asta inseamna ca, odata ce v-ati pus aceasta tigla, nu va fi necesar sa o mai schimbatiare o rezistenta sporita la ciclurile de inghet-dezghet de iarna-primavaranu in ultimul rand, asigura o buna izolare fonica si termica a casei, permitandu-i insa acesteia sa respire
Desigur, tigla ceramica pentru acoperis la preturi mici, ieftina si buna vine intr-o varietate de modele si culori, acesta fiind un alt avantaj al tiglei. Sau poate, de exemplu, va intereseaza niste olane din tigla: puteti cauta pe acelasi magazin online tigla olane ceramice la preturi bune, deoarece cei de la mido94 comercializeaza o mare gama de tigle, de la mai multi producatori cunoscuti, incepand cu tigla ceramica, tigla mixta si terminand cu tigla metalica. Probabil insa ca cea mai folosita este, dupa cum spuneam, tigla din ceramica, care si-a dovedit valoarea si a trecut cu brio proba timpului.
07. Unde poți comanda un camin de canalizare cu vizitare - Mar 4, 2019 5:30:00 PM
Dacă ai intrat pe articolul acesta, înseamnă că ai nevoie de un camin de canalizare cu vizitare pentru subsolul tău. Îl găsești pe kessel.ro, atât în varianta standard, monolitică, cât și în cea modulară, din mai multe piese componente care se asamblează pe loc, și poți opta pentru diferite grosimi sau diametre (FI) ale acestui camin de canalizare cu vizitare. Este făcut dintr-un polimer foarte dur, polietilenă, și are multiple funcții, pe care o să le descriu (sumar și parțial) mai jos.

deseuri
Camin de canalizare cu vizitare - avantaje
Un camin de canalizare cu vizitare se montează la subsol, asigurând trecerea apei reziduale din imobil în sistemul extern de canalizare, și este o soluție utilă și necesară în orice mediu urban modern. Un astfel de camin de canalizare cu vizitare îndeplinește mai multe funcții, după cum urmează:

poate izola perfect conținutul intern (apa murdară, chiar cu fecale) de solul dimprejur, păstrându-l pe acesta din urmă curat;poate protejea termic instalația de utilități, rezistând la temperaturi sub zero grade și prevenind înghețul apei din interior;ne scutește de multe bătăi de cap, căci materialul și modul de construcție îi permite, dacă este instalat corect, să reziste vreme îndelungată, de chiar zeci de ani de zile;prelungește inclusiv durata de viață a țevilor de canalizarerezistă la șocuri, zgârieturi, atacul unor agenți chimici sau alți factori ambientali.
În ultimă instanță, un camin de canalizare cu vizitare este o soluție fiabilă și rentabilă care optimizează curgerea apei prin sistemele de canalizare, rezolvând sau prevenind simultan mai multe probleme specifice.

Ce mai găsiți pe kessel.ro
Dând o raită pe site-ul kessel.ro, puteți găsi și alte instrumente menite să asigure o eliminare a diverselor forme de apă murdară din sistemul de canalizare sau din afara acestuia. De exemplu, apa care stagnează într-un beci sau în curtea voastră, ba chiar într-o fântână adâncă, poate fi pompată și i se poate da un alt curs cu ajutorul unei pompe submersibile pentru apa murdara. O pompa submersibila pentru apa murdara va îmbunătăți absorbția apei de către sol chiar și în situațiile unor ploi susținute și va putea da apei în cauză o altă direcție, mai utilă. Pentru împingerea apei murdare în sus, inclusiv într-un sistem de canalizare, puteți recurge și la statii de pompare pentru ape uzate, disponibile tot de pe site-ul din link. Faptul că pe site-ul respectiv găsim atât de multe soluții serioase din acest domeniu este un indiciu suplimentar despre calitatea produselor și priceperea oamenilor din spatele site-ului. Nu știu dacă am precizat, dar vă pot oferi și soluții personalizate, deci nu sunt niște simpli intermediari.

Camin de canalizare cu vizitare dotat cu clapeta antirefulara
O să mai prezint un singur lucru de pe site-ul lor, lăsându-vă posibilitatea să intrați pentru a afla mai multe detalii sau produse. Este vorba de clapeta antirefulara pentru canalizare, ce poate fi montată într-un camin de canalizare cu vizitare dar și în diverse alte locuri pe țevi, de-a lungul sistemului de scurgere a apei, având rolul de a închide circuitul invers al apei, adică de a permite curgerea ei într-un singur sens. Astfel vă asigurați că nu aveți probleme nici măcar atunci când plouă din belșug și cantitatea de apă de la capătul celălalt al sistemului de canalizare tinde să refuleze și să vă trimită apa cu fecale înapoi.

(Site-ul Kessel e optimizat de Outcave Solutions, servicii de optimizare SEO si promovare in Bucuresti.)
08. Cum găsești inchirieri auto in Bucuresti la preturi mici - Feb 1, 2019 12:06:00 PM
Cum găsești inchirieri auto in Bucuresti la preturi mici? Foarte simplu, intri pe paginile site-ului llcrentacar.ro, care îți pune la dispoziție nu numai inchirieri auto in Bucuresti la preturi mici, ci și o gamă variată de mașini, pornind de la cele din clasa buget (care totuși sunt foarte bune, de exemplu un Fiat nou) și până la mașini de lux, confortabile, mașini mai mari, SUV-uri, mașini cu tracțiune 4x4 etc. Pentru a beneficia de aceste masini de inchiriat in Bucuresti ieftine, trebuie să ai vârsta cuprinsă între 20 și 65 de ani și să fii șofer (adică să ai permisul de conducere) de cel puțin 2 ani.

Mercedes
Închirieri auto in Bucuresti la preturi mici - câteva detalii
Mașinile se primesc curate, în stare bună. Trebuie predate în aceleași condiții. Închirierea se poate face la sediul firmei, sau o pot trimite la un punct stabilit de tine, contra unei taxe suplimentare de 10 euro, din câte rețin că am citit pe site. Există și posibilitatea de inchirieri auto pentru aeroportul Otopeni, iar în acest caz transportul de la aeroport la sediul lor este gratuită, prin intermediul unei mașini Uber aparținând aceleiași firme care oferă aceste inchirieri auto in Bucuresti la preturi mici, respectiv SC LAUR & LEO COMPANY SRL. Este recomandabil să iei legătura cu ei din timp, astfel încât să poată monitoriza traseul și eventualele întârzieri ale avionului. Dacă totul e bine, timpul în care închiriezi o mașină ieftină în București se reduce foarte mult, practic cobori din avion și urci în mașina Uber, care te duce la sediul lor. După cum ziceam, gratuit.

Închirieri auto in Bucuresti la preturi mici - despre preț
Atunci când scrii inchirieri auto in Bucuresti la preturi mici, se pune întrebarea pe ce te bazezi ca să spui că sunt ieftine. Personal nu am apelat la aceste servicii de inchirieri auto la costuri mici, de altfel nici măcar nu sunt bucureștean, dar pe site-ul lor sunt trecute câteva prețuri, iar acestea încep de la 24 de euro pe zi. Și pentru acești bani vei primi acel Fiat nou de care spuneam în primul paragraf. Eu zic că este ieftin. Mai departe, folosirea unor mașini închiriate este modalitatea predilectă de a circula pe care o folosesc rudele și prietenii mei din afară, atunci când se întorc în țară pentru câteva zile.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de aceste inchirieri auto in Bucuresti la preturi mici? Am zis deja să ai între 20 și 65 de ani și să-ți fi luat permisul cu cel puțin 24 de luni în urmă. Apoi, evident, trebuie să dispui de o modalitate de a te legitima (carte de identitate, pașaport). Mașinile se închiriază pe cel puțin 3 zile și pot avea kilometraj limitat sau nelimitat. Cele cu kilometraj limitat costă mai puțin, dar dacă se depășesc kilometrii maximi, se plătește o taxă de 1 Euro + TVA pentru fiecare nou kilometru parcurs.

Pentru mai multe detalii, vă invit să intrați pe llcrentacar.ro.
09. Avocat de drept penal in Bucuresti: de ce ai nevoie de el - Jan 31, 2019 2:57:00 PM
Vă plac filmele? Probabil că da, cui nu îi plac? În filme, vedem uneori persoane foarte inteligente, care aleg să se reprezinte singure în instanță, adică să se apere singure, fără ajutorul unui avocat, și care ies învingătoare. Asta în filme. În realitate, ca să ai șanse reale pentru un rezultat favorabil, va trebui să apelezi la ajutorul unui avocat de drept penal in Bucuresti sau în orașul în care se desfășoară procesul tău penal. Adică ajutorul unui om care cunoaște legislația, care cunoaște chițibușurile meseriei, care are experiență în domeniu și care poate să te apere într-un mod mult mai bun decât vei reuși singur.


Mai există, din câte știu, varianta unui avocat din oficiu, dacă nu ți-l permiți. Această variantă are la bază motive umanitare: chiar dacă nu ai bani, tot ai dreptul la un proces echitabil, conform principiilor statului de drept și ale drepturilor omului. Din păcate însă, este posibil ca apărătorul din oficiu să nu fie chiar cel mai ascuțit creion din penar, ca să zic așa. Și atunci se pune întrebarea: la ce avocat de drept penal să apelezi?

Un avocat de drept penal in Bucuresti
Personal nu am avut nevoie niciodată de serviciile unui avocat de drept penal in Bucuresti, dar cei care au nevoie pot găsi un avocat online non-stop în paginile site-ului avocatinpenal.ro. Conform informațiilor de pe site, acesta (sau aceasta, în cazul de față) vă poate oferi o consiliere prealabilă complet gratuită și confidențială. Iar acest lucru este foarte util, pentru că mulți oameni, în criză de bani, caută pe Google consultanta juridica online in Bucuresti la preturi mici, ori aici o obțineți la prețul zero. Sigur că nu va fi suficient pentru a vă reprezenta în instanță, dar vă va da câteva informații de bază despre care e situația dvs din punct de vedere juridic și câteva sugestii de acțiune pe mai departe. Iar, atunci când vă veți decide să apelați la acest cabinet de avocatura in Bucuresti în locul altuia, o veți face în baza unei discuții și chiar consilieri anterioare, având cât de cât habar despre ce este vorba și dacă vă place omul sau avocatul de drept penal în cauză.

Avocat de drept penal in Bucuresti pentru intentarea unui proces
Alteori nu ești inculpat în niciun dosar, ci, dimpotrivă, vrei să dai în judecată pe cineva care ți-a produs un rău. Și în această situație poți apela la site-ul avocatinpenal.ro. În încheiere, trebuie să menționez că sunt surprins în mod plăcut de felul în care internetul ne-a modelat și schimbat viațile în bine. Pentru că dacă acum 20 de ani singura variantă de a găsi un avocat de drept penal in Bucuresti era să bați la pas toate cabinetele de avocatură din capitală sau să întrebi un prieten, astăzi ai posibilitatea de a găsi aceleași cabinete de avocatură la o simplă căutare pe Google. Iar pe aceste site-uri, care uneori pot fi și forumuri, obții sfaturi gratuite, din partea unor avocați cu experiență.

Desigur, cel mai bine ar fi, totuși, să nu ai nevoie niciodată de un avocat în penal.
10. Materiale pentru hidroizolatie de acoperis in Bucuresti - Jan 30, 2019 12:47:00 PM
În articolul de față vreau să vă prezint un material ideal pentru hidroizolatie pentru acoperis in Bucuresti (și oriunde în altă parte). Dar poate mai bine ar fi să încep prin a vorbi despre tendința actuală de a construi blocuri și imobile cu acoperișuri plate. Tendință de care ar trebui să țineți cont chiar și atunci când aveți de ales, adică atunci când vă ridicați casă nouă. De ce să o faceți cu un acoperiș plat în locul unuia oblic, tradițional sau clasic, cu țigle? În primul rând pentru că aceste țigle pot fi ușor smulse de un vânt puternic. Da, e adevărat că unele regiuni din România sunt oarecum ferite de furtuni. Un exemplu e zona mea din Ardeal, situată între dealuri protectoare. Dar anul trecut am avut parte chiar și noi de o furtună ce a luat pe sus multe acoperișuri. În al doilea rând, un acoperiș plat (care poate fi și acoperișul unei hale, firma pe care v-o supun atenției se ocupă inclusiv de hidroizolatii hale industriale) are o suprafață mai mică decât unul înclinat (conform celei mai simple teoreme a lui Pitagora, pe care bănuiesc că o știți) și deci este mai minimalist și mai economic. Așadar, costuri reduse și rezistență la furtuni. Dar acoperișurile plate au un dușman deseori nebănuit: apa ploilor.


hidroizolatii-hale
Hidroizolatie pentru acoperis in Bucuresti - materiale
Chiar dacă la început acest lucru nu va fi vizibil, un acoperiș plat neizolat corespunzător se va crăpa în timp, iar asta îi va permite apei să se infiltreze prin acele crăpături și practic să vă distrugă, încet-încet, locuința și să vă creeze foarte multe probleme pe viitor. Așadar, este recomandat s-o izolați cât mai bine, iar pentru asta puteți apela la o firmă ce se ocupă de hidroizolatie pentru acoperis in Bucuresti.

Ce materiale stau la baza unei hidroizolații perfecte? Conform informațiilor de pe infiltratiizero.ro, se pare că materialul cu adevărat revoluționar în această industrie este membrana EPDM Firestone. Firestone este numele producătorului american care a conceput această soluție izolantă ce l-a făcut renumit în întreaga lume. De ce? Pentru că o hidroizolatie pentru acoperis in Bucuresti (sau în alt oraș) din membrana EPDM Firestone are o durată de viață foarte lungă, chiar și de 50 de ani, egalând astfel durata de viață a imobilului, timp în care nu suferă modificări fundamentale, adică nu se degradează sau modifică într-un mod semnificativ față de cum era la început. Acum, stați puțin și gândiți-vă la ce înseamnă asta: 50 de ani e practic o viață. Nu veți mai avea nevoie să izolați blocul sau clădirea voastră niciodată, iar asta înseamnă că vă veți amortiza prețul inițial în timp scurt și fără să aveți bătăi de cap. Deci, membrana EPDM Firestone vă asigură și cel mai bun raport preț/calitate. Membrana este elastică, durabilă și, dacă este suficient un singur strat, asigură o etanșeizare perfectă, putând fi folosită și la hidroizolatii terase de bloc, nu numai la acoperișuri.

Hidroizolatie pentru acoperis in Bucuresti, în beciul vostru
De altfel, același material poate fi folosit și pentru a izola fundația beciului sau pivniței din casa voastră sau a părinților. Ceea ce este valabil pentru acoperișuri este valabil și pentru beciuri, iar o hidroizolatie pentru fundatie, pivnita si beci ce are la bază membrana EPDM Firestone bate orice altă soluție în domeniu, ne spun specialiștii de la infiltratiizero.ro. De exemplu, elasticitatea ei formidabilă, de până la 300% (!), îi permite să reziste cu brio chiar și celor mai năstrușnice mișcări ale solului, care uneori se produc cu sau fără știrea noastră, în timp ce rezistența la agenți chimici, rădăcini de plante și microorganisme o face ideală acestor încăperi situate la subsol. În plus, este perfect sănătoasă pentru ființa umană, nu conține compuși chimici sau poluanți și se instalează ușor, printr-o vulcanizare la rece (fără flacără), deci nu prezintă riscuri de incendii.

Desigur, puteți afla mai multe despre acest material urmând oricare din linkurile anterioare.
11. Mi-am amintit de copilărie - Oct 21, 2018 12:53:00 PM
După cum am precizat în titlu, mi-am amintit de copilărie - răsfoind paginile cu ghete de fotbal de pe The Unique punct ro. Mă rog, nu sunt decât două pagini, dar pe ele găsești aproape 150 de ghete de fotbal cu sau fără crampoane, produse de firme cunoscute: New Balance, Puma, Adidas etc, așa că aș zice că sunt suficiente. Mai ales că, atunci când ești copil, nu prea te interesează ce echipament porți. Sau mă înșel?

ghete sport Puma One
Mi-am adus aminte cum, copil fiind, băteam mingea toată ziua, alături de ceilalți copii din "fața blocului". Cum organizam competiții sportive cu cei de la alte blocuri, mergând în curtea școlii (unde aveam un teren de fotbal adevărat, nu cel improvizat de noi, cu poartă la treptele scării) și cum eram separați în două grupe, seniorii și juniorii, în funcție de vârste. Și cum ne antrenam pentru aceste competiții între blocuri. Sigur că echipamentul era important! Păi ne luam tricouri cu numărul 10, pentru că Hagi! Artexul era lux, iar cine avea o minge pe care să scrie ceva, un nume de jucător, era zeu!

Sigur, pe atunci noi nu prea știam că unul din motivele pentru care ghetele de fotbal ale jucătorilor noștri preferați nu alunecă așa de tare prin iarbă ca ale noastre este faptul că au crampoane. Și că nu numele celui care le poartă contează, ci producătorul acestor ghete sport și calitatea lor. Lucrul acesta aveam să-l aflu ceva mai târziu, când mi-am luat pentru prima dată niște adidași serioși, de firmă. Tocmai de aceea, dacă vrei să-i faci o bucurie băiatului tău, în loc să-i iei un nou model de telefon sau o versiune mai bună la tableta lui perfect funcțională, mai bine cumpără-i niște ghete de fotbal de calitate.

Ca idee, cele din imagine, un model de ghete Puma One, costă 519 lei. Da, costă ceva, dar sunt ușoare, au aderență foarte bună pe iarbă și costă mai puțin decât tableta sau telefonul ăla nou pe care te gândeai să i-l faci cadou de ziua lui. Și, chiar dacă poate n-o să-l facă să joace mai bine, toți ceilalți copiii o să se uite cu invidie la ghetele lui originale Puma. Doar adu-ți aminte de propria ta copilărie! Apoi, modelul ăsta Puma e ales la întâmplare, pe The Unique găsești și adidași sau ghete de fotbal mult mai ieftine.

Pentru că, asta ca să trag o concluzie filozofică, mi se pare că copiii de azi nu își mai trăiesc copilăria la fel de mișto ca noi, iar Facebook-ul și tehnologia, oricât de mult ne-ar ușura viața, peste o anumită limită devin o problemă - și dacă pe noi ne fac să le alocăm tot timpul liber, ce influență pot avea asupra psihicului unui copil? Așa că mai bine cumpără-i niște ghete de fotbal și trimite-l să bată mingea, din când în când.
12. Tubulaturi și coșuri de fum din inox pentru pretențioși - Sep 17, 2018 5:06:00 PM
Subiectul de azi se numește cosuri de fum din inox iar ștacheta pe care ne-am impus-o este una ridicată. Dacă în titlul scrie "pentru pretențioși", atunci înseamnă că aceste cosuri de fum din inox trebuie să fie clasa I și să satisfacă orice nevoie și orice cerință de calitate. Personal nu am cumpărat niciodată de la tubovent.ro, dar iată câteva caracteristici de bază ale coșurilor din inox făcute de ei:

1. Cosuri de fum din inox făcute de ei

cos de fum inox zincatÎn primul rând, Tubovent este producător de coșuri de fum din inox. Fiindcă le produce, le poate adapta cerințelor oricărui proiect, atât casnic cât și industrial. Și, apropos, pe lângă cosuri de fum tot Tubovent furnizează sisteme de exhaustare de mari dimensiuni, ca cele folosite în metalurgie, industria alimentară sau industria cimentului. Aceste sisteme de exhaustare au în componența lor tubulatura desfumare profesională, în sisteme de ventilație care aspiră fumul și căldura dintr-o incintă și le evacuează, și care se pot folosi de exemplu în cluburi sau în locurile unde se țin diverse evenimente, în diverse clădiri, în subsoluri, în hale industriale, în spații comerciale etc etc.

2. Cosuri de fum din inox cu pereți dubli
Dar revenind de la sistemele de exhaustare și tubulatura ventilatie la coșurile de fum, acestea se prezintă în mai multe forme și dimensiuni (pe site sunt foarte multe modele, întinse pe vreo 9 pagini), având totodată pereți dubli. Există două categorii de cosuri de fum din inox cu pereți dubli: cele cu pereți din inox-zinc și cele cu pereți din inox-inox. Diferențele sunt că într-un caz peretele exterior este din tablă zincată (de exemplu având grosimea de 0,5 mm), în timp ce în celălalt caz se utilizează inox austenitic lucios.

3. Cosuri de fum din inox în pachet complet
Indiferent de tipul lor, cosurile de fum din inox de la Tubovent se livrează în furnitură completă, aici intrând următoarele:

pălărie antiploaiecapac de curățare cu stut de scurgere condenssuport de bază pentru așezarea și fixarea coșuluigură de vizitare ce are și rol anti-exploziecoliere și bride de prindere pe peretetronsonul linear în sine, a cărui lungime depinde de modelul ales
Pe site există atât coșuri mai scurte cât și coșuri mai lungi, potrivite fiecărei locuințe sau incinte. Alte lucruri demne de luat în seamă este că cosurile de fum din inox și sistemele de exhaustare produse de Tubovent respectă normele din domeniu și sunt fabricate din materiale de calitate. Nu în ultimul rând, garanția lor este de 5 ani, lucru care vă poate da un indiciu despre durabilitatea lor.
Articol optimizat SEO conform indicațiilor Outcave Solutions.
13. Celsius Cleaning - Spalatorie haine in Bucuresti - Aug 26, 2018 2:00:00 PM
Celsius Cleaning SRL este una dintre firmele la care puteți apela când aveți de spălat orice fel de haine, oricât de pretențioase ar fi ele. Firma oferă solicitanților (cărora le asigură transport gratuit pe raza municipiului București și a județului Ilfov) câteva servicii de spălare și curățare haine, după cum urmează:

spalare haine
Spalatorie haine in Bucuresti
În primul rând, o spalatorie haine in Bucuresti, accesibilă oricui. Spălarea hainelor în cadrul acestei spalatorii haine Bucuresti presupune echipamente de spălătorie de haine de ultimă generație și soluții moderne, eficiente, de spălat al hainelor, cu rezultate pe măsura așteptărilor. Produsele acestei spalatorii haine in Bucuresti elimină petele, chiar și pe cele persistente, fără a afecta rezistența materialului sau a-l decolora. Pierderea culorii reprezintă unul din impedimentele principale pentru spălarea hainelor acasă, în regim de amator. La Celsius, hainele sunt analizate atent, la nivel de țesătură, și abia după aceea se ia o decizie legată de modul în care vor fi ele spălate.

Spalatorie haine in Bucuresti, pe uscat
Se mai numește spalatorie chimica de haine in Bucuresti, sau curățare chimică a hainelor. Este vorba de curățarea chimică a hainelor ce nu pot fi scufundate în apă sau udate, datorită faptului că asta le-ar degrada prea tare sau le-ar decolora prea mult sau le-ar afecta în vreun alt mod. Într-adevăr, o spalatorie haine in Bucuresti profesionistă va putea oferi servicii de curățare pe uscat, putând să vă sfătuiască când anume și pentru ce haine este preferabil să alegeți această opțiune. O opțiune pe care nu o aveți acasă, în mod obișnuit.

Spalatorie covoare Bucuresti
Dacă sunteți proprietarul sau administratorul unui hotel, dar și dacă sunteți persoană fizică, puteți apela la această spalatorie covoare Bucuresti, care se va ocupa de orice covor aveți, oricât de gros ar fi și indiferent de materialul din care e confecționat. Depășind sfera unei spalatorii haine in Bucuresti, Celsius se ocupă totodată și cu spălarea mult mai pretențioasă a unui covor. Pretențioasă, deoarece covorul este mai dificil de spălat decât o haină obișnuită. Astfel, cei de la Celsius Cleaning își asumă sarcina de a spăla și curăța covorul dvs în mod profesionist, îndepărtând bacteriile, acarienii și petele sau murdăria de pe el, într-un mod adecvat la țesătura din care e făcut, uscându-l apoi în condiții optime și returnându-l mai viu colorat și cu un miros de proaspăt ce îi va face pe musafiri să vă întrebe dacă nu cumva e nou. Pe lângă covoare, firma se ocupă și cu curatare mocheta bucuresti, mochetele fiind de asemenea destul de pretențioase.

Celsius Cleaning SRL – Adresa: Bragadiru, Sos. Bucuresti-Alexandria nr. 544
14. Ce calități trebuie să aibă un coș de fum din inox - Aug 24, 2018 12:58:00 PM
Dacă vrei să îți achiziționezi un cos de fum din inox pentru acasă, este indicat să verifici foarte bine sursa de unde îl procuri astfel încât cosul de fum din inox cumpărat să bifeze anumite proprietăți de bază și să te țină cât mai mult. Dintr-un anumit punct de vedere, calitatea este mai importantă decât prețul, deoarece un cos de fum nu ți-l montezi în fiecare zi, așa că te interesează ca acesta să te țină cât mai mult și nu să îți dea bătate de cap, deci să nu trebuiască să îl schimbi peste doi sau trei ani. Iar acest lucru este și mai important dacă ai nevoie de cos de fum din inox și tubulatura ventilatie pentru un proiect mare, de exemplu pentru o hală industrială sau un restaurant.

instalatie cos de fum inox
Cos de fum din inox de la furnizor
Prima și cea mai importantă calitate pe care ar trebui să o urmărești este ca acest cos de fum din inox pe care îl cumperi să fie vândut direct de către producător. Cu acest lucru nu doar că elimini intermediarii (și scazi puțin prețul final), ci, mult mai important, ai garanția unui produs de calitate, pentru că știi exact cine l-a fabricat, tu cumpărându-l chiar de la sursă. Un producător care îți oferă o garanție de N ani pe produsul lui este conștient că acel produs te va ține N ani, deoarece în caz contrar ar ieși în pierdere. Iar tu ești asigurat de faptul că nu cumperi un produs no-name sau o chinezărie făcută pe vapor.

La ce trebuie să te mai uiți în cazul unui cos de fum din inox
Toate linkurile din articolul de față sunt spre paginile secovent.ro, un site care vinde cosuri de fum din inox, hote profesionale din inox pentru bucatarie, sisteme de ventilație etc. Nu zic că trebuie să cumperi de la ei, dar ei sunt producători și afirmă că au avut proiecte de anvergură, atât cu companii private cât și cu instituții guvernamentale, așa că le iau specificațiile de la cosul de fum din inox drept etalon. Conform informațiilor de pe site, cosul de fum ar trebui să fie ușor, etanș, dar fabricat obligatoru din oțel inoxidabil, care este rezistent la intemperii și nu se corodează și nu ruginește ușor, apoi ar trebui să fie izolat și să reziste la temperaturi extreme, precum și să fie ușor de manevrat și versatil, astfel încât să se poată plia oricăror necesități din cadrul oricărui proiect. Grosimea optimă și fiabilitatea materialelor nu trebuie nici ele ignorate.

Cine vă montează cosul de fum din inox?
În încheiere, evident, în afară de calitățile propriu-zise ale cosului de fum și materialelor din care e făcut, nu strică dacă firma în cauză oferă montare la domiciliu (sau la adresa unde doriți să îl montați). De vreme ce Secovent oferă atât informații practice pentru toată lumea (ghid de montare hota de bucatarie la tine acasă, pas cu pas) cât și servicii efective de montare făcută de oamenii lor, puteți să cereți sau să urmăriți dacă firma de unde vreți să cumpărați oferă și ea același lucru. O firmă serioasă ar trebui să îți facă totul, de la A la Z, nu doar să îți vândă produsul și tu să te descurci cu el.

Site-ul secovent.ro este proprietate a firmei Secovent Group SRL – Adresa: Bulevardul Basarabia, Nr. 177, Sector 3, Bucuresti.
15. De unde poți cumpăra ethereum - Jun 20, 2018 4:03:00 PM
Nu știu dacă sunteți familiari cu criptomonedele. Cuvinte ca bitcoin, litecoin, ethereum vă spun ceva? Dacă da, puteți sări direct la paragrafele dinspre final. Dacă nu, o scurtă dar probabil necesară introducere:


Criptomonedele sunt monede digitale bazate pe chei criptografice. Practic, sunt niște convenții, dar până la urmă și banii lichizi pe care îi aveți în buzunar (sau banii pe care îi aveți pe card) sunt tot convenții, că hârtia de 100 de lei nu valorează nimic prin sine însăși, nefiind făcută din aur. Criptomonedele sunt bani care să elimine controlul și monitorizarea pe care le exercită banca sau statul. Sunt monede care vă permit să efectuați tranzacții păstrându-vă anonimitatea, iar ca să puteți intra în posesia lor trebuie să vă creați un portofel virtual (pe un site specializat, dacă aveți încredere, sau pe calculatorul propriu, descărcând un anumit program care vă conectează la rețeaua bitcoin, ethereum etc).

La ora actuală aceste croptomonede nu sunt acceptate oficial de către state și guverne, dar ele sunt extrem de populare în rândul utilizatorilor din toată lumea, iar această popularitate continuă să le propulseze tot mai mult, pentru că, evident, investind într-o monedă cu rată de creștere fabuloasă, "riști" să te îmbogățești. De exemplu, bitcoinul valora maxim câțiva cenți în 2009, când a apărut, pe când astăzi fluctuează la câteva mii de dolari, ușor sub 10. Bitcoinul este criptomoneda clasică, dar acum ethereum este împinsă puternic din spate, având avantajul că e mult mai accesibilă la preț.

Evident, există și critici ai acestor criptomonede, care consideră că ele vor da chix și că universul lor este asemenea unei bule care se va sparge, neavând un fundament real, ci doar unul pur speculativ. Dar, până una-alta, după cum spuneam, criptomonedele sunt foarte populare și cei care sunt atenți la cursul lor pot face niște afaceri frumoase vânzând și cumpărând, cu un profit potențial mult mai mare decât la o bursă clasică.

Și acum, revenind la titlu: de vreme ce banca nu ne schimbă lei pe bitcoini sau pe ethereum, unde putem găsi site-uri care facilitează astfel de tranzacții sau investiții? Păi, de exemplu, pe https://www.cryptocoin.pro/. Și de fapt, prin multe alte părți. Pentru că nu știu dacă mai țineți voi minte, dar era o vreme - nu demult - când nu prea existau astfel de platforme de schimb, care să-ți permită să vinzi lei, euro sau dolari și să cumperi criptomonede. Astăzi, e puzderie. Iar site-ul din link este chiar unul în limba română.

Personal nu am cont pe vreun site românesc de acest tip, dar iată că azi există și această posibilitate. Cine spunea că criptomonedele sunt inaccesibile oamenilor obișnuiți?
16. Implant dentar într-o zi - Jun 13, 2018 5:12:00 PM
Câți dintre voi nu aveți rude care se află în străinătate și vin acasă doar pentru una-două săptămâni, timp în care ar dori, dacă se poate, să-și rezolve dintele ăla cariat, să-și scoată o măsea ce nu mai poată fi salvată sau să-și pună o punte dentară? Într-adevăr, procedurile stomatologice sunt extrem de scumpe dincolo, așa că nu rentează să te tratezi acolo. Dar când vine vorba de un implant dentar, s-ar putea să nu ai ce face, deoarece numai perioada de așteptare dintre montarea șurubului (rădăcina falsă sau artificială) și a coroanei externe (dintele efectiv) este de 6-9 luni. Fără să mai punem la socoteală consultația și pregătirile inițiale sau monitorizarea de după. Și totuși, am vești bune pentru voi: există o clinică în București care face implanturi dentare într-un timp record: o zi!

dinti albi
Implant dentar într-o singură zi?
După cum vă spuneam, cei de la ramisclinique.ro pot realiza un implant dentar intr-o zi, dacă se dorește asta. Ok, ca să fiu 100% precis, nu chiar într-o singură zi, că nu suntem într-un film de anticipație. Dar procedura chirurgicală de implantare a a șurubului-rădăcină și acoperirea lui cu o lucrare (provizorie) are loc în aceeași zi. Să vă explic.

În primul rând, pacientul trebuie să meargă la clinică pentru o consultație de început. După cum puteți bănui, nu te operează nimeni la minut, adică dacă tu abia te-ai prezentat acolo, fără să aibă niște analize amănunțite despre tine, ca să poată efectua o operație cu succes. În cazul implantului dentar, cel mai importat lucru din faza consultației este investigația CT/CBCT. Pe baza ei, medicul stomatolog planifică foarte precis, pe calculator, unghiurile de plasare a implantului dentar și dimensiunea lui. Apoi, tehnicianul dentar realizează un ghid chirurgical și o lucrare provizorie. În ziua operației (pentru că orice implant dentar presupune o operație chirurgicală pe gingie și os) stomatologul folosește ghidul chirurgical realizat de tehnician pentru amplasa șurubul de titan al implantului dentar în os și apoi îl acoperă cu acea lucrare provizorie. Lucrare ce va trebui purtată și monitorizată cam 3 luni, înaintea înlocuirii ei cu cea finală.

Așadar, la câteva zile după consultație puteți ava deja un implant dentar cu o coroană provizorie, care va fi înlocuită peste 3 luni, dar care este acolo și vă redă estetica gurii și vă permite să zâmbiți și să mâncați.

Implant dentar: care e cel mai bun?
Totul în univers este un compromis, așa că implantul dentar făcut într-o zi are avantajul rapidității dar și dezavantajul ei. Concret, medicul trebuie să fie mai atent, poate că unele riscuri sunt ceva mai ridicate, poate că riscul de a greși este ceva mai sporit. Dar dacă medicul e bun și aparatura sofisticată, prospectele sunt luminoase. Care este, așadar, cel mai bun implant dentar la modul general? Greu de spus. Dar pentru tine, cel mai bun implant dentar e cel la care poți avea acces. Și dacă nu banii sunt problema, ci timpul, atunci evident că implantul clasic, de câteva luni, iese din ecuație.

Cât costă un implant dentar „într-o zi”
Un implant dentar în condiții de urgență presupune o serie de tehnologii foarte avansate și elemente de finețe și minuțiozitate care fac procedura mai complexă decât una normală. Tocmai de aceea, și costul unui implant dentar de acest tip poate fi mai ridicat. Dar, evident, vă rezolvă problema pe loc. Cât privește prețul exact, el se stabilește de către medicul care o să vă facă operația. Să nu uităm că fiecare implant dentar trebuie atent personalizat la structura osoasă a pacientului în cauză, așa că nu există o soluție universală sau un model standard pentru toate gurile și pentru toate situațiile. Rămâne să discutați asta cu stomatologul. Dar, de vreme ce este o operație în regim de urgență și presupune tehnologii mai sofisticate, așteptați-vă la un preț mai ridicat decât în cazul unui implant dentar clasic. Iar cat costa un implant dentar clasic, asta probabil că deja știți. Sau dacă nu, puteți afla dând click pe linkul anterior.

Implant dentar: avantaje și riscuri
În criză de timp (și poate lipsă de bani), unii pacienți ar putea fi tentați să opteze pentru alte soluții. Nimic de zic împotrivă. Dar nimeni nu poate nega avantajele de care se bucură un implant dentar reușit: aspect estetic natural, dintele nu se mai cariază, masticație normală, articulare normală a cuvintelor etc. Practic, dintre procedurile pe care le are la dispoziție stomatologul, varianta unui implant dentar vă apropie cel mai mult de o gură naturală, cu dinți originali sănătoși. Da, există și câteva contraindicații sau riscuri. Majoritatea riscurilor își au originea într-o operație neadaptată corect la morfologia gurii pacientului, sau superficialitatea medicului etc. Încă un motiv pentru a alege o clinică bună, cu aparatură modernă, și un producător de implanturi cu vechime și experiență.
17. 5 avantaje pe care le au modelele de videochat - May 18, 2018 5:59:00 PM
Fie ca sunt studente, proaspat absolvente sau corporatiste, din ce in ce mai multe tinere din Romania isi doresc sa inceapa o cariera in videochat. Motivele care le conduc spre aceasta concluzie sunt numeroase : in primul rand, in Romania salariile sunt inca destul de mici fata de alte tari europene, iar preturile sunt la fel de mari (poate chiar mai mari, pe alocuri).

avantaje modele videochat
In plus, orice job full time presupune un program fix de la care nu prea te poti abate, ceea ce nu iti lasa destul timp pentru viata privata. De cele mai multe ori, la o firma mica dar mai ales la o multinationala, s-ar putea sa nu te potrivesti cu cei din colectivul in care lucrezi. De aici pot interveni multe probleme si poate aparea un disconfort permanent la locul de munca.

Un job in videochat te tine departe de toate aceste probleme pentru ca, lucrand ca model, beneficiezi de :

Program flexibil

Pentru o tanara la inceput de drum a avea timp pentru proiectele personale este foarte important. Poate vrei sa-ti continui studiile, poate vrei sa-ti intemeiezi o familie, sau sa incepi o mica afacere proprie. Ca angajata a unui studio de videochat vei avea si timp si banii necesari pentru a-ti pune in aplicare planurile.

Salariu pe masura implicarii plus bonusuri consistente

Salariul la Art Studio poate ajunge la 1500$ din primele luni de munca, daca te straduiesti, esti implicata si talentata. Chiar daca nu ai experienta in domeniu, daca esti hotarata si muncitoare, noi te vom ajuta sa inveti, sa te perfectionezi si sa ajungi si la sume de mii de dolari lunar. Depinde doar de tine.

Training personalizat

Evident, cand vii la studio, vei fi preluata de un trainer care iti va dezvalui toate secretele meseriei si care te va invata mici trucuri care te vor ajuta in fata camerei. Iti vom oferi de asemenea si un shooting profesional initial pentru a-ti crea o imagine profesionala pe site-urile de profil.

avantaje modele videochat
O echipa unita, formata din oameni cool

La noi vei gasi o echipa frumoasa, unita, formata din oameni care vor sa castige bani dar si sa se distreze. Suntem plini de viata si calzi, te vei convinge de asta imediat ce ne vei calca pragul.

Atmosfera relaxata la locul de munca

La noi atmosfera e relaxata, oamenii sunt cool si orice problema poate fi depasita cu putina rabdare si tact. Te asteptam la noi la studio pentru a te convinge.
18. Implanturi dentare: ce implică și de ce să recurgem la ele - May 17, 2018 6:50:00 PM
Implanturi dentare: introducere
Poate că ați auzit deseori sintagma asta: implanturi dentare. Motivul constă în faptul că acestea sunt un apanaj modern al stomatologiei, capabil să redea niște dinți care seamănă aproape la perfecție cu cei naturali și să repare cele mai severe probleme orale ale pacientului, având totodată o durată mare de viață (unele implanturi dentare sunt chiar garantate pe viață). Dar recurgerea la ele trebuie făcută după o analiză atentă inclusiv a clinicii alese, deoarece implanturile necesită o aparatură foarte performantă și o mână de mare finețe pentru a fi realizate cu succes și a nu produce complicații.

consult stomatologic
Variante clasice versus implanturi dentare
În fapt, riscurile unui implant dentar sunt mici. Acesta este un fel de cui metalic care se introduce în os, jucând rolul unei rădăcini pe care se atașează apoi o coroană sau ceva similar, adică partea vizibilă a dintelui. Cuvântul cui sună dur; în realitate, materialul din care e confecționat (zirconiu, titan etc) este rezistent și tolerat foarte bine de către organism (biocompatibil). El mai are avantajul uriaș că poate susține un dinte artificial fără a recurge la pilirea dinților învecinați.

Într-adevăr, dacă avem doi dinți între care există o pauză, adică un dintre ne-a fost extras, trebuie să găsim rapid o soluție care să ne redea zâmbetul de odinioară, la propriu și la figurat. Altfel, nu doar că vom fi afectați sub latura estetică și practică, adică mestecând mai dificil alimentele și poate având probleme de pronunție (în funcție de dintele care lipsește), dar în timp lipsa dintelui va duce la modificarea configurației osoase și gingivale din zonă, ceilalți doi dinți având tendința să-și apropie oblic vârfurile unul de altul.

Comparativ cu o punte clasică ce implică pilirea dinților învecinați pentru adăugarea unuia artificial în mijloc, soluția unui implant dentar este mai puțin invazivă (ceilalți dinți rămân neafectați), mai bine tolerată de organism, ne dă o senzație mai naturală (implantul se simte ca și cum ar fi un dinte natural) și este rezistentă în timp. O mulțime de motive pentru a lua în considerare varianta unor implanturi dentare, dacă avem probleme cu gura.

Implanturi dentare: riscuri și precauții
Dar riscuri există întotdeauna. La unii mai mari, la alții mai mici. De aceea, este indicat să apelăm la specialiști autentici. De exemplu, fumătorii prezintă riscuri mai mari de complicații decât nefumătorii, aceste riscuri crescând proporțional cu numărul de țigări fumate pe zi. Totuși, pe clinicadrdragus.ro am văzut soluții de implanturi dentare cu rată foarte înaltă de succes. De exemplu, soluția unor implanturi dentare Straumann (Elveția) au o rată de succes de 97%-100%, în timp ce implanturile dentare Nobel-Biocare sunt cele mai titrate la nivel mondial, compania oferind garanție internațională pe viață pe lucrare. Pe site-ul din linkuri veți găsi și alte soluții. Totuși, nu știu care sunt prețurile lor.

Implanturi dentare avansate: implant zigomatic și proteze pe implant
De pe același site am aflat că, atunci când masa osoasă este insuficientă, grefarea sau adiția de os (posibilă dar costisitoare și de durată) poate fi înlocuită de un implant zigomatic, care practic implantează rădăcina în osul zigomatic din spatele celui mandibular (care e atrofiat). Deci sunt implanturi mai lungi, în diverse configurații, care să nu implică cheltuielile și timpul de așteptare necesar în cazul adițiilor sau grefelor osoase și care totuși să refacă o gură cât mai aproape de perfecțiune chiar și în cazul celor mai severe retrageri de gingie, de exemplu la vârstnicii care nu mai au dinți de mult timp.

Și apropo de vârstnici, merită menționată și varianta fixării unor proteze mobile pe implant sau a unor proteze dentare fixe pe implanturi, care implanturi vor fi folosite în aceste situații drept piloni de ancorare a acestor proteze, în cazul în care nu există alți dinți și/sau osul și gingia s-au retras și atrofiat foarte mult. Asta poate fi o soluție salvatoare pentru cei cu probleme orale majore, ca bătrânii, dar și aici trebuie o atenție sporită în alegerea medicului stomatolog la care să apelăm. De exemplu, crearea unei proteze dentare fixe pe implanturi presupune, la Clinica Dr. Dragus, parcurgerea următorilor pași:

Amprentarea câmpului proteic și trimiterea amprentei în laborator.Realizarea lucrării provizorii.Realizarea infrastructurii în laborator.Proba scheletului în cavitatea bucală.Placarea componentei estetice.Proba finală și fixarea lucrării pe bontul implantar.
19. Dezinfectanti medicali: cât costă și de unde îi putem cumpara - May 16, 2018 12:30:00 PM
În rândurile de mai jos o să vă prezint un site care comercializează dezinfectanti medicali din gama Klintensiv, aprobați de Ministerul Sănătății. Așadar, articolul este relevant mai ales pentru managerii de spitale sau cei care se ocupă cu aprovizionarea și vor să găsească un furnizor ieftin și cu produse de calitate, iar utilitatea lui derivă din faptul că în multe spitale românești pacientul trebuie să vină cu medicamentele de acasă :|.

spalat pe maini cu sapun
Dezinfectanti medicali pentru mâini
Orice gamă de dezinfectanți medicali ar fi incompletă fără un dezinfectant pentru maini. Pagina corespunzătoare de pe site conține 6 produse. Cel mai ieftin este un gel dezinfectant pentru mâini Klintensiv, la 28 de mililitri. Costă 4 lei. Gelul este hidroalcoolic, antibacterian și dezinfectant, și se folosește ca atare, prin frecare pe mâini, având o acțiune rapidă și fiind ideal pentru tratarea mâinilor între consultul a doi pacienți. Este un produs serios, aprobat de Ministerul Sănătății și vine cu o fișă tehnică ce se poate descărca și citi în format PDF.

Cel mai scump produs din această categorie este un gel cu același nume și funcții, dar la un litru. Costă 35 de lei. Pe pagină mai găsim șervețele dezinfectante pentru mâini sau săpun lichid antimicrobian.

Dezinfectanti medicali pentru suprafețe
Dar nu numai mâinile personalului medical trebuie dezinfectate, ci și toate suprafețele ce pot veni în contact cu aceste mâini sau cu pielea bolnavilor. Pe site găsim 12 produse certificate ca biocide conform prevederilor legale în vigoare. Un dezinfectant pentru suprafete concentrat, de nivel înalt, la 5 lintri, costă 196 de lei, iar un degergent concentrat (tot la 4 litri) costă 184 de lei, în timp ce un dezinfectant suprafețe la 5 litri, gata de lucru, costă 55 de lei - și trebuie să spun că prețul este comparabil cu cel al produselor destinate uzului casnic, care nu necesită nicio certificare sau aprobare a vreunui minister. Asta spune ceva.

Dezinfectanti medicali pentru instrumente
Un dezinfectant instrumentar vine și el în mai multe variante, 9 la număr, și poate fi utilizat pentru igienizarea și dezinfecția simultană a truselor medicale, stetoscoapelor, ustensilelor de laborator etc. Cel mai puțin vă costă un dezinfectant de nivel inalt RTU 500ml, Sterisol, la 12 lei, deși flaconul de un litru, la 19 lei, este mai avantajos. Pe lângă personalul medical, acești dezinfectanți pot fi folosiți cu succes și la saloanele de frizerie, coafor, manichiură, pedichiură sau chiar masaj etc. De asemenea, în zona farmaceutică.

Mă opresc aici cu prezentarea dezinfectanților medicali, dar lista este mai bogată și o puteți consulta intrând pe site-ul din linkurile anterioare.

Cum comanzi un dezinfectant medical?
Firma ce comercializează acești dezinfectanti medicali se numește PRO INTEGRATOR S.R.L. și are sediul în capitală. Totuși, comenzile pot fi plasate fie direct pe site, fie telefonic, iar produsele se livrează prin curierat rapid (Fan Curier, Urgent Cargus sau Dragon Star), ajungând de regulă a doua zi. Plata poate fi făcută ramburs iar costul transportului pentru produsele ce depășesc suma totală de 100 de lei este zero.

Sper să fie cuiva de folos.
20. Voi ați apela la o firmă de curățenie în București? - Apr 20, 2018 11:27:00 PM
Nu contează cum, dar zilele trecute am ajuns pe site-ul unei firme, nu de mobilă sau de haine, ci o firma de curatenie in Bucuresti. Și am rămas puțin surprins. Pentru că, în opinia mea, o firmă de curățenie nu are șanse mari de a prospera pe piața românească. Dar asta nu din cauza ei, să nu mă înțelegeți greșit. De fapt, eu cred că externalizarea unor servicii de curatenie in Bucuresti constituie o soluție modernă și deosebit de avantajoasă pentru orice locatar care ține la curățenia din propria lui casă. Problema însă o reprezintă, cel puțin asta înclin să cred, mentalitatea românească.

O firmă de curățenie în București versus peste hotare
Românii nu sunt obișnuiți să le facă altcineva curat, dacă acel altcineva nu este parte din familie. Poate că asta are de-a face cu faptul că noi nu suntem un popor de oameni bogați sau foarte înstăriți. În schimb, suntem un popor de oameni simpli, care am fost învățați să ne facem singuri curat și orice mai este nevoie prin casă. De exemplu, în mod similar, românii sunt obișnuiți să-și gătească singuri. Asta n-ar fi o problemă, că ne facem noi ceea ce avem nevoie. Problema e când apare o variantă de curatenie la domiciliu care este chiar mai ieftină, rentabilă sau avantajoasă decât lucrurile care ne-au intrat nouă în sânge, și pe care o refuzăm, pentru că e ceva nou și suntem reticenți la tot ce este nou și neîncercat. În străinătate în schimb, multă lume apelează la firme pentru diverse servicii pe care noi nici nu concepem să nu ni le facem singuri.

Utilitatea unei firme de curățenie în București
Iată o situație în care avantajele apelării la o firmă de curățenie este net superioară modelului clasic, în care îți faci singur curat: făcutul de curatenie dupa constructor. Dacă în restul cazurilor poți obiecta că ce rost are să apelezi la profesioniști pentru a da puțin cu mopul sau a aspira, că nu-i așa mare lucru și poți face și singură, chiar dacă de fapt te costă timp, bani (pentru detergenți/dezinfectanți etc) și efort, dar totuși poți spune lucrul ăsta, că n-are rost, în cazul curățeniei după constructor este clar că o firmă de curățenie se va achita mai repede de sarcină, pentru că are mai mulți angajați, te va scuti de o muncă dificilă de câteva ore sau chiar o zi și îți va păstra hainele curate. Și totuși, lumea nu prea apelează la astfel de firme.

Cât costă o firmă de curățenie în București?
Dacă te gândești puțin, care ar fi motivele reale ale reticenței față de astfel de firme, afară de obișnuință? De ce nu ai apela la ea? Din cauză de bani, vor spune poate unii. Firma din linkurile atașate îți face curat pentru sume începând de la 2 lei pe metru pătrat. Deci, se mai poate spune că banii sunt un motiv real? Haideți să vă ofer o altă perspectivă: când ați fost, în viața voastră, mari șefe undeva? Angajarea unei firme de curățenie în București care să vă facă casa lună în mod periodic vă va da ocazia să fiți, în acele momente, niște șefe care își permit să iasă la povești sau la cumpărături, în timp ce alții - niște angajați - fac curat pentru ea. Nu toate vecinele voastre se pot mândri cu așa ceva, nu? :)

Deci, cine va apela la o firmă de curățenie, în București?
Poate că mai pragmatici sunt oamenii de afaceri. Deoarece oamenii de afaceri nu gândesc ca ceilalți și nu le este jenă să fie nonconformiști. Poate că succesul și prosperitatea unor astfel de firme de curățenie se datorează și faptului că ele oferă pachete de curatenie birouri pentru firme mici, mari sau mijlocii, firme unde poate nu este mare lucru de făcut dar nici nu are cine să șteargă praful sau să spele pe jos după ce angajații pleacă acasă. Sau curățenie la diverse instituții, chiar publice.

În orice caz, după ce mi-a trecut surpriza inițială și după ce am răsfoit puțin paginile site-ului Cleanpro, a început să-mi placă ideea. Și sper să le meargă bine, nu numai pentru ei, ci pentru că cu astfel de firme poate, încet încet, vom schimba și mentalitatea românului, aducând-o la secolul XXI. Deocamdată însă, la curățat de geamuri le vedem mai mult pe mamele, fiicele și nevestele noastre.

curatat geamuri

21. Activități de primăvară: amenajarea unei grădini în București - Apr 19, 2018 7:20:00 PM
A venit primăvara, cu căldură și timp frumos, iar unii dintre noi ne gândim să ieșim din hibernare sau să ne apucăm de un hobby. Pentru cei care locuiesc în București și dețin un teren, acest hobby poate lua forma amenajării unei mici grădini, fie individual, fie cu ajutorul unei firme specializate în amenajari gradini bucuresti. În rândurile următoare o să prezint câteva lucruri interesante pe această temă.

gradina
Amenajări grădini București: un hobby reconfortant, dar obositor
Paradoxul unei grădini care simultan te relaxează și te obosește se poate explica foarte simplu, dacă ne gândim la stadiile diferite pe care le are această grădină. Evident, odată finalizată, grădina noastră va fi un mic paradis, în care ne vom putea petrece după-amiezile sau weekendurile pentru a citi, a ne bucura de natură sau a beneficia de aer curat și răcoros. Dar până atunci, trebuie să treacă un an calendaristic, timp în care noi să lucrăm pământul, să sădim florile, să le îngrijim etc. Activitatea fizică pe care o presupune amenajarea unei grădini în București poate fi de asemenea reconfortantă, prin aceea că vom face mișcare și ne vom schimba stilul de viață sedentar, dar lipsa ploilor sau alegerea greșită a combinației de sol și plante/flori poate avea efecte nedorite, care vor face ca toată această activitate depusă de noi să devină extrem de frustrantă.

Varianta mai scurtă de amenajări grădini București
Există o alternativă, pe care deja v-am prezentat-o fugitiv în introducere. Respectiv cea de a apela la serviciile unei firme care de peste 10 ani amenajează gradini in bucuresti. Avantajul principal e că veți beneficia de sprijinul și experiența specialiștilor de acolo, pasionați de grădinărit, putând astfel face alegeri mult mai inspirate fără să fie nevoie să treceți la rândul dvs prin 10 ani de teste și experimente. Un alt avantaj este faptul că puteți cumpăra de la ei pamant pentru gazon, semințe de plante și flori, nisip, pietriș sau chiar rulouri gazon, pentru cazul în care doriți să vă amenajați în timp record (de câteva zile sau chiar o zi) propriul vostru teren verde și uniform. Tot ei vă pot monta diverse sisteme de irigații.

Amenajări grădini București pentru pretențioși
Desigur, nu toată lumea dispune de o vilă într-un cartier rezidențial sau de un teren pe care să-și poată amenaja o grădină. S-ar putea spune că doar cei norocoși (și cu o situație financiară bună) își permit asta. Ceea ce ne duce la următorul punct pe ordinea de zi (a articolului): dacă vă permiteți amenajarea unei grădini  în București, atunci cu siguranță veți dori ca ea să se ridice la cele mai înalte standarde de calitate. Și nu doar ale voastre. Adică, probabil vă gândiți ca pe viitor să invitați pe cineva în grădina voastră. Poate, de ce nu, niște prieteni, cunoștințe sau parteneri de afaceri din străinătate. În acest caz veți dori să-i impresionați cu grădina voastră, și pentru asta va trebui să aveți o grădină cu clasă și stil, nu o simplă adunătură de flori, așezate și crescute cum s-a nimerit.

Tipuri de amenajări grădini București
Tocmai de aceea, specialiștii de la gradinibucuresti.ro pot fi nesperați de utili, deoarece vă pot consilia și cu privire la stilul grădinii pe care vreți să o creați. De exemplu, poate vă gândiți la o grădină clasică, ce pune accent pe simetrie și echilibru. Sau la una romantică, de tip englezesc, cu mulți trandafiri. Tot ei vă pot ajuta să aveți o grădină orientală, japoneză sau zen. Și tot ei vă pot oferi informații prețioase (și ajutor, în caz de nevoie) pentru a vă amenaja o grădină într-un spațiu relativ mic.

În concluzie, deși amenajări grădini București poate părea un subiect ce implică o activitate lungă și obositoare, dacă e făcută sub ghidajul unor oameni competenți, ea poate deveni o experiență minunată, de durată nu prea lungă și cu roade pe măsura așteptărilor. Însă condiția este, după cum spuneam și la început, să dețineți acel gazon sau acel teren (verde sau argilos) pe care vreți să-l transformați în grădină.
22. Două chestii despre copertine retractabile - Apr 10, 2018 6:07:00 PM
Pentru că în articolul de față o să scriu câteva rânduri pe tema copertinelor retractabile (și o să vă prezint o firmă ce comercializează copertine retractabile), vreau să încep prin a vă spune două chestii care fac ca aceste copertine să fie mai utile pentru noi, românii, decât pentru locuitorii altor țări. Și nu, nu mă refer la faptul că alte țări duc lipsă de Soare sau de precipitații.

copertine balcon
Copertinele retractabile te feresc de ochii indiscreți ai vecinilor
Imaginea de mai sus este "furată" de pe pagina cu copertine balcon a site-ului inchideriterase.ro. Desigur, ea certifică faptul că firma în cauză este una serioasă și vă dă o idee despre calitatea produselor și serviciilor pe care vi le pune la dispoziție, deoarece bănuiesc că ilustrează o copertină balcon montată sau cumpărată de la această firmă, dar nu despre asta voiam să vă zic. Uitați-vă la modul cum această copertină transformă balconul dintr-un spațiu public într-unul privat: practic, din unghiul ăla nu mai poți vedea ce se petrece în acel balcon decât dacă ești direct în fața lui și la etaj inferior. Toate celelalte cazuri de babe curioase care se uită la tine în casă au fost excluse în mod elegant.

O situație în care o copertină retractabilă ar fi fost salvatoare
Eram mic, cam pe clasele I-IV, și era la modă trasul cu cornetele. Aveam țevi în care montam cornete de hârtie cu care trăgeam unii în alții, jucându-ne cât e ziua de lungă. Și pentru a condimenta lucrurile, unii dintre noi montam ace de gămălie în vârful acelor cornete. Unul dintre vecinii mei, care locuia la etajul I, avea pe balcon o cameră de mașină (deci o anvelopă). Într-o zi a venit un prieten la mine și împreună i-am împlântat probabil câteva zeci de cornete cu ac în camera respectivă, care am aflat ulterior că i s-a și dezumflat. Evident, un balcon închis, sau măcar acoperit cu o copertină balcon sau copertină retractabilă, l-ar fi salvat. Deși, dacă mă gândesc bine, copii de azi se joacă cu arme de foc, dar virtuale, pe telefoanele lor inteligente. Trist.

Ceva mai serios despre copertine retractabile
Ok, să fim și serioși, măcar pe final. În afara celor două chestii de mai sus, o marchiza sau o copertină balcon este în primul rând foarte utilă ca protecție împotriva razelor dogoritoare ale Soarelui sau stropilor de ploaie, care și ei, uneori, vor să se bage în viața și hainele tale. Revin la imaginea de mai sus: observați modul în care este desfășurată acea copertină. După cât mă duce mintea, ea se poate lăsa de tot, închizând astfel complet balconul. Sau se poate ridica la nivelul tavanului, lăsând astfel balconul complet deschis. Flexibilitate maximă, pentru orice situație dorești. Mișto!

Unde găsim copertine retractabile?
Un exemplu este firma din linkurile din acest articol. În afară de cazul "domestic" al marchizelor și copertinelor balcon, cei de la inchideriterase.ro mai vând și copertine terase, utile mai ales localurilor care au terase în aer liber. Aceste copertine terase pot fi atât fixe cât și pliabile sau retractabile. Evident, au același avantaj, că te apără de soare și de ploi.

Apropos, știați că la origine și umbrelele aveau rolul te a te proteja de Soare? De aia le și zice umbrele, că țineau umbră. Faptul că ne protejăm cu ele de ploaie este o deviație sau o evoluție a lor de-a lungul timpului.
23. Lista partenerilor tăi de afaceri - Mar 1, 2018 8:01:00 PM
Pentru orice business sau firmă, informațiile (culese în cantitate suficientă și interpretate corect) sunt o cheie de boltă a reușitei. Acest lucru este valabil azi, precum era valabil și acum 100 de ani și probabil va rămâne un adevăr imuabil la trecerea timpului. Dar ce înseamnă concret informații esențiale, să zicem din punctul de vedere al unui afacerist care locuiește și activează în București? O posibilă variantă de răspuns o reprezintă o lista firme Bucuresti pe domeniile sale de activitate.

afaceri - carte telefonica - lista firma
Gândiți-vă cât de utilă poate fi o astfel de listă. Ca om de afaceri, ai nevoie de clienți pentru produsele sau serviciile tale. Pe care nu este așa de ușor să-i găsești, într-un mediu competitiv cum este cel în care trăim. Poate, ca patron, te zbați pentru a face rost de acei clienți cărora să le vinzi produsele, fără să știi că există, chiar în orașul tău, o altă firmă ce se zbate să facă rost de produsele tale ca materie primă pentru produsele ei. Și pentru că niciunul dintre voi nu știe de celălalt, aveți probleme în a supraviețui.

Conform informațiilor de pe marketingdirect.biz, în municipiul București sunt peste 170000 de firme. Câte șanse există ca măcar una dintre ele să poată fi exact colaboratorul de care ai nevoie? Răspunsul este: foarte multe! Iar baza lor de date este, conform informațiilor de pe site, actualizată constant și are o acuratețe de peste 90%. Nu mă întrebați cum au colectat aceste date. Cert este că ele te pot scuti de ore întregi de căutări și îți pot aduce sub nas exact informațiile de care ai nevoie.

Baza de date cu lista firmelor evident costă, dar prețul depinde de cantitatea de informații solicitate, iar de pe pagina din link poți accesa un formular complex, care îți permite să selectezi doar firmele ce te-ar putea interesa (de exemplu, cu un anumit cod CAEN, cu un anumit cod unic de înregistrare, cu o anumită cifră de afaceri etc). Utilitatea unei astfel de listă de firme este atât de mare, încât probabil cea mai potrivită comparație ar fi cu o carte de telefon de pe vremea telefoniei fixe. Pe atunci, intrai într-o cabină telefonică de pe stradă și sunai pe cine doreai. Fără să ai la dispoziție o agendă telefonică mobilă, ca azi, erai constrâns să memorezi numerele prietenilor și membrilor familiei, dar ce te faci când voiai să suni pe cineva al cărui număr de telefon nu îl știai?

Soluția era cartea cu numere de telefon, sortate după nume/prenume și având trecută adresa în dreptul fiecărei persoane, ca să nu le încurci. Aceasta ar fi echivalentul unei liste complete de firme, sortate după nume și având completate adresa sediului, cifra de afaceri, domeniul de activitate șamd. Sau, în lipsa ei, poți rămâne stingher în cabina telefonică, încercând să formezi numere la întâmplare: oare care sunt șansele să îți surâdă norocul în afaceri dacă procedezi în acest fel, adică dacă mergi pe bâjbâite?
24. Huse pentru telefonul tău Huawei - Feb 22, 2018 6:20:00 PM
Huawei este una din companiile chinezești care vin puternic din spate și a reușit cumva să-și formezee un brand propriu având o rezonanță similară cu mărcile Samsung, Apple sau Google. Motivul este că telefoanele lor sunt foarte bune, fiabile, ieftine și performante. În continuare o să îți prezint un site cu huse Huawei P9 Lite 2017, pentru că, nu-i așa, la un telefon de vârf, îți trebuie și o husă pe măsura lui, care să-l protejeze praf, mizerie, zgârieturi sau chiar mici lovituri.

husa folie sticla huawei p9 lite
Nu cu mult timp în urmă, produsele chinezești erau privite ca fiind inferioare, pentru ele inventându-se numele de chinezării. Apoi au apărut firme ca Huawei, cu telefoanele lor smart. Un smartphone Huawei are toate calitățile unui telefon de vârf din gama Samsung sau Apple: memorie mare, procesor de ultimă generație, cu multe nuclee, ecran superb, cameră excelentă, cu obiectiv luminos - lentile făcute în colaborare cu Leica (vezi clipul din final) șamd. Practic, din punctul meu de vedere, Huawei este o soluție superioară celorlalte, pentru că toate sunt făcute în China, inclusiv iPhone-urile. Dacă tu vrei să plătești în plus doar pentru că o firmă și-a lipit numele pe un produs făcut în aceeași țară, foarte bine. Rămân mai multe Huawei-uri pentru restul.

Așadar, Huawei nu mai poate fi privit ca un brand auxiliar. Iar dacă cumva ți-ai cumpărat un telefon cu acest nume, cum ar fi un Huawei P9 Lite, trebuie să știi că el este la fel de bun ca orice alt telefon de vârf și că ai responsabilitatea să-l îngrijești pe măsura valorii lui, iar din gama de accesorii Huawei care-i pot prelungi viața se remarcă, bineînțeles, husa. O husă Huawei P9 Lite 2017 este o modalitate simplă și eficientă de a-i asigura o mai bună rezistență la eventualele picături de apă care ajung pe el sau chiar de a-l proteja împotriva căderii sau loviturilor neașteptate. În afară de asta, husa îi poate da și un aspect mai plăcut, făcându-l să se asorteze cu un anumit stil vestimentar sau să fie mai masculin/feminin, în funcție de purtător. Iar prețul este nesemnificativ.

husa motomo armor hybrid huawei p9
Dar apropos de preț, eu unul optez pentru magazinele nișate pe huse și accesorii de telefoane mobile. Adică, le prefer pe acestea în locul magazinelor de tip reprezentanță, datorită prețului mic pe care îl practică ele. Pentru că, din nou, dacă ai un telefon Samsung și vei cumpăra o husă Samsung de la reprezentanță, vei da o grămadă de bani pe ea, doar pentru că o cumperi de la ei. Dar husa în sine este la fel, indiferent de unde o cumperi. De exemplu, husa din prima imagine de mai sus, "furată" de pe accesorio.ro, costă 35 de lei, și este printre cele mai scumpe de pe site. Tot de acolo mi-a plăcut husa din imaginea a doua, din silicon și aluminiu. Arată bestial (acum, depinde și de preferințele fiecăruia) și oferă o protecție absolută. Prețul: 30 de lei!

Pe final, te invit să intri pe siteul Accesorio, unde găsești o gamă largă de huse și folii pentru majoritatea telefoanelor mobile, la cel mai mic preț.


25. Valoarea reală a unui bitcoin - Feb 16, 2018 12:08:00 AM
Ce ziceți de teoria următoare: în secolul care vine, bitcoinul va fi moneda de bază a omenirii? Poate o să ziceți că vorbesc prostii. Dar dacă dați o căutare după pret bitcoin, observați că una bucată monedă digitală prescurtată BTC valorează zece mii de bancnote cu chipul lui George Washington. ZECE MII DE DOLARI. Nicio altă monedă nu are această valoare. Pe baza acestei valori, putem spune că, de fapt, bitcoinul deja este, astăzi, moneda de referință sau cea mai puternică monedă din lume. Totuși, ce este acest bitcoin și mai ales cum se poate ca o monedă care la ora actuală nu este recunoscută de niciun stat, de nicio bancă și de nicio autoritate din lume, să valoreze 10000 de dolari?

un dolar
Începutul bitcoinului se află undeva prin anii 2009, când un japonez misterios, sau un grup de oameni, că nu se știe exact cine este sau cine sunt, a inventat un algoritm matematic care, dacă ar rula pe mai multe calculatoare, ar putea dirija emisia unor monede complet digitale, pe care posesorii le-ar putea folosi pentru a face diverse schimburi între ei fără să-și decline identitatea (plăți cât mai anonime) și fără să trebuiască să plătească taxe la stat (bitcoinii, nefiind bani oficiali, trec de controlul băncilor și al fiscului). Persoanele care ar rula acel program pe calculatoarele lor ar câștiga și ei ceva bitcoini, prin faptul că întrețin rețeaua. Ideea a prins, iar astăzi, avem, iată, o întreagă nebunie pe tema monedelor digitale.

Cu toate că prețul unui bitcoin este atât de ridicat, natura lui îl face greu accesibil omului de rând, care nu se pricepe suficient de bine să folosească un calculator. Motivul principal îl constituie faptul că bitcoinul nu este o monedă fiat, pe care să o poți simți sau pipăi, pe care să o vezi și pe care să o bagi în portofel. Nu este nici din hârtie, nici din metal, nici din plastic. Este doar un șir de numere salvate într-un program de calculator. Ca să-l păstrezi, trebuie să înțelegi cum lucrează acest program și să te ferești de posibilii țepari din domeniu (deloc puțini, tocmai datorită gradului mare de anonimitate pe care această monedă îl conferă și a naturii ei esoterice). Mai mult, nu poți cumpăra haine sau lapte sau pâine sau cărți de la magazin plătind în bitcoini.

Totuși, dacă ești o persoană suficient de tehnică și te preocupi cât de cât, sau ai șansa să-ți dea cineva niște bitcoini, domeniul se poate dovedi foarte profitabil pentru tine. Dar până când? Cât o să dureze această evoluție fulminantă, poate aproape exponențială, a acestei monede atât de îndrăgită de unii și hulită de alții? Există două direcții de evoluție. Fie guvernele diverselor țări, într-un efort reunit, vor reuși s-o interzică și s-o scoată de pe piață (sau s-o prăbușească din interior), fie ea va triumfa. Partea interesantă e că algoritmul e setat de așa natură încât, teoretic, exclude posibilitatea unei bule. Până atunci, deocamdată, achiziția de bitcoini stă sub auspiciul a ceea ce unii numesc hazard iar alții niște principii greu accesibile minții obișnuite.

Așadar, care este valoarea reală a unui bitcoin. Greu de spus. Un lucru e cert: la apariția lui, în 2009, acesta valora mult sub un dolar. Cred că câțiva cenți. Astăzi, el se schimbă pentru 10000 de dolari. Concluziile le trage fiecare.