Despre mine

Windberger Emil

Articole sportive, scule si echipamente, generatoare electrice - pe toate le gasesti la magazinul online Clickbox.ro. Avem o gama larga de biciclete,...

Blogs Home » Life » Ciclism » Biciclete

Biciclete

Bicicleta a fost inventata in Europa in secolul 19, reprezentand in multe tari unul dintre principalele mijloace de transport. Bicileta a suferit doar mici schimbari din 1885, cand a fost construit primul model cu lant. Fie ca este vorba de biciclete de munte, biciclete de oras, biciclete pliante sau cursiere, ele sunt folosite atat ca modalitate de recreere, cat si de sportivi in numeroase competitii.

Articole Blog

01. Bicicleta – relaxare si sanatate - Apr 14, 2014 3:40:00 PM
Elibereaza-te de stresul cotidian si fa o plimbare cu bicicleta! Este cunoscut faptul ca mersul pe bicicleta genereaza o stare de bine, dar stiai ca este si o metoda terapeutica pentru sistemul cardiovascular, respirator, digestiv si osos? Iti prezentam mai jos beneficii ale mersului cu bicicleta.Ciclismul reduce riscul producerii unui accident vascular cerebral cu pana la 50%, dar si nivelul colesterolului.
Prin adoptarea posturii corecte in timpului mersului cu bicicleta (cu trunchiul aplecat usor in fata) si prin miscarile regulate ale picioarelor in timpul pedalarii, cu partea inferioara a spatelui intarita, se previne riscul aparitiei herniei de disc.In timpul plimbarii cu bicicleta sunt stimulate vertebrele dorsale, iar 75% din greutatea corporala este sustinuta de sa, astfel incat genunchii nu sunt suprasolicitati. Creierul este eliberat de stres, este oxigenat, iar creativitatea este dezvoltata in timpul pedalarii. Studiile arata ca oamenii care folosesc frecvent bicicleta sunt feriti de boli psihice si prezinta un risc scazut de depresie.Pedalarea stimuleaza circulatia sangelui, astfel previne aparitia varicelor si a vergeturilor si reduce celulita.Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pedalarii in aer liber. Rezultatele mersului cu bicicleta apar dupa 20 de minute de pedalare. Iti recomandam 45-50 de minute de mers cu bicicleta de trei ori pe saptamana, pentru rezultate optime.Ai nevoie de mai multe motive pentru a alege mersul cu bicicleta?Speram ca te-am convins. Spor la pedalat!
02. Te invitam la mare! - Apr 9, 2014 1:53:00 PM

In perioada 26-27 aprilie 2014 biciclisti din toata tara se intalnesc pentru a strabate drumul de la Bucuresti pana la mare pe doua roti. Traseul Bucuresti-Amara-Navodari va fi strabatut in doua zile, la fel cum s-a intamplat si in anii anteriori. "ProSport Cu bicicleta la mare", caci asa se numeste evenimentul, este la a 8-a editie. Anul trecut evenimentul a adunat 400 de biciclisti dornici sa vada marea dupa un drum parcurs cu propriile forte, la sfarsitul caruia satisfactia a fost pe masura. Pentru cei dornici sa evadeze din rutina zilnica, aceasta provocare este ideala. Parcurgerea celor aproximativ 300 de km cu bicicleta necesita o minima pregatire si conditie fizica.
Te asteptam si te ajutam sa iti alegi bicicleta potrivita pentru a participa la eveniment! Pentru acest traseu recomandam utilizarea unei cursiere sau a unei biciclete de munte.


03. "Bicistrada" Euro Velo6 - Apr 2, 2014 1:42:00 PM
Ce ati spune daca ati afla ca exista un drum pentru biciclisti care leaga Oceanul Atlantic de Marea Neagra? Ei bine, exista! EuroVelo 6, caci asa se numeste, sau EV6, cunoscut si sub denumirea "Euro-velo-ruta fluviilor" sau "Pista ciclabila europeana a fluviilor", are o lungime de 3653 km. Acest drum european poate fi strabatut cu bicicleta din Franta, Saint-Nazaire, pana in tara noastra, in Constanta. Traversand Europa de la Vest la Est, drumul trece prin Franta, Elvetia, Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Serbia, Bulgaria si Romania, urmand cursul a trei mari fluvii europene: Loire, Rin, Dunare. Speram ca v-am inspirat in alegerea urmatoarei drumetii pe doua roti.
04. Bicicleta, de la începuturi până în prezent - Apr 1, 2014 2:08:00 PM
Bicicleta a fost inventată în secolul XIX, ajungând în ziua de azi să reprezinte principalul mijloc de transport pentru locuitorii multor oraşe din ţări dezvoltate, cel mai bun exemplu fiind Amsterdam. Locuitorii capitalei Olandei preferă să folosească zilnic bicicleta pentru a se deplasa la locul de muncă, la cumpărături sau pentru plăcutele plimbări alături de prieteni în zilele însorite, în locul maşinii.Baronul german Karl Drais von Sauerbronna creat strămoşul bicicletei, "Laufmaschine", sau “maşina de alergat”, în 1817, an în care a avut loc şi prima plimbare cu bicicleta, în oraşul său natal, Mannheim. Această "maşină de alergat" era construită în totalitate din lemn şi nu dispunea de pedale. Deplasarea se făcea prin împingerea în pământ cu picioarele. Primul model de bicicletă cu lanţ a fost realizat în anul 1885.Biciclete de oras din AmsterdamPrima plimbare cu bicicleta a avut loc in 1817, in Germania.Potrivit Convenţiei de la Viena privind traficul rutier, din 1968, bicicleta se încadrează în categoria vehiculelor, iar cel care conduce bicicleta se numeşte şofer, în multe ţări codul rutier impunând ca aceste vehicule să îndeplinească anumite cerinţe legale sau chiar ca biciclistul să obţină un permis pentru conducerea bicicletei pe drumurile publice. În Germania, spre exemplu, persoanele sub 18 ani nu au dreptul să conducă bicicleta fără absolvirea unor cursuri în urma cărora dobândesc un permis.  Revenind în zilele noastre, în secolul XXI, bicicleta a suferit modificări majore, fiind influenţată de tehnologia avansată pusă la dispoziţie. De la bicicletele clasice, la bicicletele pentru concursuri sau chiar la cele electrice, fiecare este gândită pentru a se potrivi celor mai exigenţi şi împătimiţi şoferi pe două roţi. Mişcarea cu bicicleta generează sănătate, stare de bine, relaxare.Din ce în ce mai multe ţări încurajează folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ, amenajând piste de biciclete sau permiţând oamenilor să îşi transporte vehiculele cu două roţi în mijlocul de transport în comun. Şi în ţara noastră se încearcă încurajarea bicicliştilor, iar numărul acestora a crescut simţitor în ultimii ani.Autorităţile, luând exemplu din alte ţări, organizează periodic zile dedicate practicanţilor de sport, închizând chiar bulevardele mari pentru a le pune la dispoziţie acestora spaţiu pentru practicarea sporturilor şi pentru plimbarea cu bicicleta în zilele de weekend.