Blogs Home » Life » Evenimente » Amalia Goleanu Blog

Amalia Goleanu Blog

A blog about art, makeup, beauty, psychology, fashion, photography & life!

Articole Blog

01. Recenzie Una din noi e de prisos de Sidonia Drăgușanu - Apr 5, 2020 6:47:00 PM
"Cineva e de prisos. Eu sau ea. Apoi a plecat să se culce. Am rămas cu vorbele ei în urechi: "Cineva e de prisos." Mereu, mereu același lucru, Catrinel! Și în viața mea a fost totdeauna cineva de prisos, și eu am fost în viața altcuiva cineva de prisos. 
Cine e de prisos se duce, cine trebuie să rămână rămâne. Viața știe să orânduiască lucrurile așa cum trebuie, așa cum se cuvine."Sidonia Drăgușanu (1908-1971) a fost prozatoare, jurnalistă și a scris nenumărate nuvele, romane, povestiri pentru copii. Am citit cu mare plăcere Într-o gară mică (romanul cu care, de fapt, m-a și cucerit), Jurnalul Aurorei Serafim și acum Într-o gară mică.
Deși Într-o gară mică rămâne de departe cel mai drag roman scris de Sidonia Drăgușanu, Una din noi e de prisos mi-a mers direct la inimă și simt cumva că îmi este ceva mai aproape de suflet ca toate celelalte cărți ale autoarei.
Romanul de față este scris ca un soi de corespondență între Catrinel și Aurora, pe parcursul a 12 ani. Catrinel este cea care deschide povestea, apoi întreg romanul este compus din scrisorile Aurorei către prietena ei, Catrinel. Istorisirea se închide simetric, printr-o scurtă relatare a aceleiași fete care a și inițiat-o.
Personajul principal, Aurora, de doar 18 ani când începe corespondența, este o fata naivă, cu inima zburdalnică și chef de iubire. Totuși, cum se întâmplă mai întotdeauna, prima iubire este un eșec. Iar asta, departe de a o învăța minte, o face să se arunce într-o căsnicie ce se dovedește a fi de-a dreptul dezastruoasă.
Prinsă într-un soi de iubire obsesivă față de prima dragoste, Sandu, nu reușește să se desprindă de amintirea acestuia ani buni; nici după ce devine mamă, nici după ce își părăsește soțul și se mută la București.
Și mai aproape de Sandu acum, îl tot sună fără să îi vorbească, obsesia este la fel de vie, până când, află că soția acestuia, femeia pentru care a și renunța la Aurora, a  murit. Cuprinsă oarecum de speranța că astfel el se va întoarce la ea, realizează că nu va putea concura în veci cu imaginea unei soții moarte- o imagine idealizată... Și mai descoperă că în toți acești ani a idealizat  imaginea și dragostea pentru Sandu.
Am putea spune că renunțarea la el și conștientizarea faptului că această iubire a fost de fapt o iluzie adolescentină, o maturizează cu adevărat.
Când Aurora îl cunoaște pe Tibi, de care se îndrăgostește, are speranța că în sfârșit, va începe să îi meargă și ei bine. 
Nu au timp să se bucure prea mult de logodnă, căci începerea celui de Al Doilea Război Mondial, îl va duce pe Tibi departe de Aurora, pe fronturile îndepărtate.
Bomboardamentele asupra Bucureștiului, scrisorile extrem de puține primite de la Tibi, evenimentele politice, toate conturează un caleidoscop emoțional, prin care Aurora trece de la agonie la extaz, de la firesc la nebunie, de la fericire la disperare.
Iar întoarcerea lui Tibi, departe de a fi oaza de liniște și fericire pe care o aștepta Aurora, continuă coșmarul și caruselul emoțional prin care femeia este nevoită să treacă, iar rolurile se inversează...
"Catrinel, mi-o milă fără de margini de femeia asta. Eu sunt în viața ei exact ce a fost în viața mea Mona Antonopol. Ea trăiește acum exact aceeași situație pe care am trăit-o eu când m-a părăsit Sandu. Atunci am fost eu de prisos, acum a fost ea de prisos. În Univers, rețeta echilibrului este probabil: pentru fiecare fericit, un nenorocit. În timp ce unii urcă panta, alții o coboară. Apoi rolurile se schimbă...Nu știu de câte ori trebuie să ne cedăm locurile...Probabil, cât trăim.Mă gândesc că, într-o zi, Tibi va întâlni o altă femeie...Mă gândesc că, într-o zi, s-ar putea să i se facă dor de Marioara..." 

Și cortina cade, cu grație, la fel cum a început, prin cuvintele lui Catrinel...

"Când un bărbat are de optat între două femei, nu este destul să se decidă la una din ele, mai trebuie să o respingă pe cealaltă. Trebuie să o sacrifice pe cealaltă.Și nu se poate fără să sacrifice și ceva din el. Uneori, ambiția lui de a fi un om  cu caracter..."

Romanul Una din noi e de prisos (ca tot ce scrie Sidonia) se citește extrem de ușor, scriitura este extrem de fluidă și plăcută. Eu cel puțin, îi devorez cârțile în doar câteva ore; are un je ne se quis...
Reușește să surprindă foarte bine frământările sufletești, mai ales cele izvorâte dintr-o mare suferință din dragoste, ceea ce mă face să cred că a suferit destul de mult pe chestiuni de ordin... sufletesc!
Indiferent cum ar fi, creionează cu măiestrie personajele, reușește să le surprindă trăsăturile, poveștile ei nu par ireale, surprinde omul în autenticitatea lui. Iar în Una din noi e de prisos, frica este de fapt personajul principal; deși iubirea pare să aibă acest rol de cinste.
Căci, în final, concluzia este simplă: în dragoste, ca și în viață, nu poți fi niciodată sigur că odată ajuns la fericire n-o vei pierde a doua zi...
Un roman mai degrabă pentru fete și femei, cu personaje autentice, prinse într-o istorie zbuciumată, fiecare cu propria durere, cu propriul of și cu o psihologie remarcabilă!

Informații Una din noi e de prisos
Ed. Cărțile TangoPublic țintă 18+Nota mea: 10+Preț aprox. 20 lei


#mustread
02. Recenzie Distanța dintre mine și cireș de Paola Peretti - Apr 3, 2020 6:43:00 PM"Poate că asta e diferența între prietenie și dragoste. Că prietenia e ușoară, iar dragostea îți aduce prea multă confuzie în minte - seamănă un pic cu norișorul Stargardt din ochi.""Toți copii se tem de întuneric. Întunericul este o cameră fără uși și fără ferestre, cu monștri care te prind și te mănâncă în tăcere. Însă mie nu îmi e frică de întuneric: întunericul îl am înăuntru."

Paola Peretti este o scriitoare de origine italiană, romanul Distanța dintre mine și cireș fiind cartea sa de debut.
În urmă cu 15 ani, P. Peretti a descoperit că suferă de o afecțiune gentică rară (sindromul Stardardt), o boală oftalmologică pentru care încă nu există tratament. Treptat, își va pierde acuitatea vizuală, până ce va orbi; până atunci însă, îi învață italiana pe copii imigranților.
Romanul pentru adolescenți (și aș adăuga eu, pentru toate vârstele) este inspirat din viața ei, protagonista principală, Mafalda, suferind la rândul ei de sindrumul Stargardt.
Carolina Rabei a contribuit la cartea de față ca ilustratoare, iar munca ei este una cu totul și cu totul aparte, tușele creative făcând romanul și mai fermecător.
Mafalda, personajul principal, este o fetiță de 9 ani, ce se luptă cu o boală perfidă și care la vârsta de doar 10 ani, va rămâne oarbă.
Alături de motanul ei, Optimus Turcaret și îngrijitoarea de la școală (Estella, care este de origine română) se luptă să accepte ceea ce i se întâmplă.
Nu este o perioadă ușoară, Mafalda știe de mai mult timp că urmează să își piardă vederea, doar că în cazul ei asta se întâmplă mai repede decât pentru alții...
Alături de motan, de îngrijitoarea școlii și de un prieten total neașteptat, va trece mai ușor peste această perioadă, va descoperi lucruri noi la ea, va învăța să se lupte cu frica și cu pierderea. 
Căci în final Mafalda nu își va pierde doar vederea...
Distanța dintre mine și cireș este o poveste despre curaj, despre puterea de a nu renunța, despre iubire și prietenie, pierdere și câștig. Este despre speranță și de ce nu, și despre magie.
Cât despre titlul puțin ciudat al cărții, dacă o să aveți curiozitatea să o citiți, o să înțelegeți de ce este atât de legată Mafalda de un... cireș!

Cartea se citește foarte ușor, este accesibilă atât copiilor, cât și adulților și reprezintă de fapt o lecție de viață, un îndemn de a ne bucura de ce avem și de a înceta a ne mai plânge. Este despre importanța lucrurilor mărunte, pe care de cele mai multe ori tindem să le vedem ca pe ceva firesc, ca pe ceva ce ni se cuvine și uităm să vedem cât suntem de norocoși.
Și nu în ultimul rând, Distanța dintre mine și cireș ne învață să găsim lumină chiar și în întuneric...

Informații Distanța dintre mine și cireș de Paola Peretti
Ed. LiteraPublic țintă 14+Nota mea 10Preț aprox. 30 lei

Un roman #mustread!03. Recenzie Trenul orfanilor de Christina Kline - Mar 30, 2020 6:56:00 PM
Și trece trenul copilăriei și nu se oprește decât la vămile cerului. ( I. Caragea)


Cartea aceasta își așteaptă cuminte recenzia încă de anul trecut. Acum, iată că i-a venit și ei rândul. Dar așteptarea a meritat, pentru că este o carte #mustread. 
Atunci când am primit-o de la cei de la Târgul Cărții m-am apucat imediat să o citesc! Și mi-a plăcut enorom- aș spune chiar mai presus de cuvinte. Poate din această cauză mi-a trebuit un an ca să pot vorbi despre ea. 
Pentru a înțelege mai bine romanul, este important să lămurim ce înseamnă această mișcare Orphan Train. Între anii 1854-1929 în America, copii abandonați, orfani, ai străzii etc. erau "strânși" din zonele aglomerate și din orașe și trimiși cu trenurile (cu precădere spre Midwest) către familii adoptive, părinți sociali etc. 
În acest interval de timp, se aproximează că ar fi fost transportați aproximativ 200000 de copii.
Trenul orfanilor, de Christine Kline povestește despre această mișcare, a cărui protagonist a fost și Vivian Daly, trimisă cu trenul de la New York către un viitor nesigur.
Acțiunea cărții se petrece pe două planuri ce alternează; trecut-prezent, ceea face ușor pentru cititor să înțeleagă felul în care erau văzuți orfanii în 1800 față de 2011. 
Vivian Daly este o supraviețuitoare a trenurilor orafnilor, am putea spune chiar o luptătoare. La doar nouă ani, venită cu părinții în America pentru o viață mai bună, rămâne singură și ajunge un alt suflet captiv al trenurilor cu orfani.
Firea ei o ajută să treacă peste greutăți și răzbată, chiar dacă viața a fost departe de a fi bună sau ușoară. După câțiva ani Vivian se întoarce în est, având o viață liniștită. Totuși, în pod, într-o valijoară se ascund urmele trecutului ei dureros.
Dar când în viața lui Vivian apare o adolescență problematică, pe numele ei Molly Ayer, ce ca să scape de școala de corecție se oferă să o ajute pe bătrână să își curețe podul, lucrurile iau o întorsătură aparte...
... deși la prima vedere extrem de diferite, pe parcurs ce lucrurile încep să iasă la iveală, cititorul descoperă că cele două femei sunt mai asemănătoare decât ar fi crezut...
Deși cartea rămâne o ficțiune, ea este bazată pe întâmplări reale, ceea ce îi dă un farmec cu totul și cu totul aparte. Durerea, exploatarea, cruzimea, delăsarea societății, mizeria umană, toate sunt atent creionate în această poveste fermecătoare și înspăimântătoare în același timp.
Înspăimântătoare prin ororile istorisite, fermecătoare prin micile victorii ale personajelor și capacitatea lor de a își păstra umanitatea indiferent de cruzimile la care au fost supuse.
Din păcate frumusețea romanului Trenul orfanilor nu poate fi transpusă în cuvinte, tot ce vă rămâne să faceți pentru a vă convinge fiind să îl citiți.
Și poate să continuați și cu Fetița din trenul orfanilor, pentru o imagine completă.

Informații Trenul Orfanilor de Christina Kline
Ed. TreiColecția Fiction ConnectionPublic țintă 17+Nota mea 10Preț aprox. 40 lei


#mustread #targulcartii

04. Recenzie Să bați din palme cu o singură mână de Richard Flanagan - Mar 28, 2020 4:22:00 PM
 


"Beau de la răsăritul lunii până la răsăritul soarelui când, de fapt, nu aparțineau nici nopții, cum nu aparțineau nici zilei. Erau pierduți în timp, cum erau pierduți în toate.""Dragostea e un pod Sonja. Dar, din păcate, există unele greutăți la care podurile nu rezistă și se rup."


Richard Flanagan (1961) este un scriitor australian, de origine irlandeză. În 1849 familia sa stabilindu-se  în Tasmania. La vârsta de 16 ani și-a întrerupt studiile și s-a angajat. În prezent este absolvent al Worcester College, cu specializare istorie. Este căsătorit, locuiește în Hobart, Tasmania (unde se petrece și acțiunea din romanul de față) și a publicat aproximativ 6 romane. 

"Oamenii beau nu ca să se bucure de prezent, ci dintr-un motiv mult mai presant, din dorința de a uita trecutul și a nega viitorul. Destinația lor nu era plăcerea, cu uitarea, și voiau să ajungă acolo cât mai curând posibil."

Să bați din palme cu o singură mână este un roman de o sinceritate cutremurătoare, fiecare filă, fiecare cuvânt al cărții, derulând drama comunității de emigranți din Australia, mai cu seamă a Sonjiei și a tatălui său, Bojan.
Când într-o noapte geroasă, Maria, mama Sonjiei, părăsește micuța locuință a familiei, purtând cu sine doar o valijoară, destinul celor lăsați în urmă avea să se schimbe pentru totdeauna...
Pierdută printre fulgii de zăpadă, într-o noapte australiană fără de sfârșit, ia cu sine toate speranțele de mai bine a soțului, puterea de a plânge a fiicei, credința în dragoste și o viață mai bună.
Însă oare, nu erau ele de mult pierdute?! De când, Maria, împreună cu Bojan poposiseră pe pământul Australiei, părăsindu-și țara natală, limba maternă și o bucățică din suflet?!
Nu s-au năruit oare toate aceste speranțe când ajunși în țara în care își puseseră întreaga speranță și întreaga tinerețe i-a tratat nu cu indiferență, ci cu brutalitate, cu superioritate, catalogându-i drept venetici?
Oferindu-le nu căminul la care visau, nu căldura caselor australiene văzute la televizor sau în reviste, ci slujbe pentru venetici, case pentru venetici și servicii pentru venetici?!
Să bați din palme cu o singură mână se desfășoară între anii 1950 și 1990, urmărind îndeaproape povestea Sonjiei. 
Cartea este construită în două planuri ce alternează, (trecut și prezent) între copilărie și viața de adult. 
Bojan, incapabil să facă față durerii, chinuit de amintirile din război și pierderea neașteptată a soției, dezamăgit de țara în care își pusese toate speranțele, își găsește alinarea în alcool. Iar cea care suportă stihiile interioare a tatălui, este chiar fiica: Sonja. 
Până într-o zi, când, suficient de mare, alege să plece, fără a se mai uita în urmă, fără a mai reveni pe meleagurile copilăriei. Asta până într-o zi când, viața luându-i o întorsătură ciudată, decide să se întoarcă. 
Iar întoarcerea la cine a fost cândva, stârnește un val interminabil de amintiri, amintiri ce până atunci se încăpățânase să le uite.
Un ceainic de jucărie din porțelan, o noapte rece cu fulgi albi și jucăuși, o fâșie de dantelă, mirosul unei livezi de meri, sângele ce i se scurgea pe față de la bătăile tatălui, cântecul de leagăn al mamei, câteva fotografii alb-negru și o floare de colț, fac ca plecare Sonjiei să fie imposibilă.
Nici australiancă, nici europeană, Sonja revine să se împace cu trecutul și să construiască un viitor- viitorul la care visaseră cu atâta nesaț părinții ei...
Iar în cele din urmă, va putea găsi acea "doma" mult dorită, visul fiecărui imigrant, mântuindu-se prin iubire și aflând adevărul despre mama ei... 
Un adevăr mai crud decât noaptea geroasă în care Maria a ales să-și părăsească soțul și copilul...

Să bați din mână cu o singură palmă este un roman care mie mi-a plăcut foarte mult, mai ales că încă este de o mare actualitate. Nu vorbește despre Sonja și Bojan, ci despre toți cei care aleg să plece, să-și rupă rădăcinile, transformându-se iremediabil și irevocabil, pentru o viață mai bună. Este despre toți aceea ce visează, ce speră, ce se avântă cu încredere și naivitate, doar pentru a-și sfâșia aripile și zdrobi sufletele într-un interminabil caleidoscop al durerii.
Un roman despre durere, despre viață și moarte, despre demonii ce îi purtăm în suflet, despre efemeritate.
Și mai presus de toate, o poveste reală- căci poate fi povestea oricărui imigrant, a oricărui om plecat în căutarea unei vieți mai bune.
Să bați din palme cu o singură mână este o lecție de viață, un manifest al durerii și al imposibilității omului de a acționa împotriva destinului - a încerca să schimbi cursul vieții, este ca și cum ai vrea să bați din palme cu o singură mână... un simulacru al normalității!
Iar emigranții au parte de orice, numai de normalitate nu. Ei rămân prinși în Purgatoriu- veșnic supuși chinurilor flăcărilor, dar nevând acces nici la Rai, nici la Iad. Un chin nesfârșit al sufletului...


Informații Să bați din palme cu o singură mână
Ed. LiteraColecția Clasici contemporaniPublic țintă 16+Nota mea 10Preț aprox. 30 lei

#mustread


05. Soldatul iernii de Daniel Mason - Mar 23, 2020 5:48:00 PM
"De departe se auzi un șuerat de tren. Ea îi aruncă o ultimă privire. O clipă, el avu senzația că vrea să-l întrebe ceva despre viața lui, despre ce a făcut de când nu se mai văzuseră sau unde avea de gând să se ducă acum. Pentru că mai erau atât de multe de spus...." 


Soldatul iernii a apătu în 2019 în colecția Babel a Editurii Nemira și a fost una dintre cărțile pe care mi-am dorit-o foarte mult. Cumva intuiția îmi spunea că ar fi un roman de-a dreptul deosebit și mă bucur că nici de această dată nu m-a dezamăgit.
Acțiunea se petrece în timpul Primului Război Mondial și îl are în prim-plan pe tânărul Lucius, un student la medicină, ce plin de eroism se oferă voluntar și devine medic de război pe Frontul de Est. 
Povestea ne poartă de la Viena prin Carpați, pe un front destul de aproape de granițele României (acțiunea totuși nu se dezvășoară în țara noastră- ne putem face însă o idee despre cum arătau și fronturile de aici). 
În micul sătul din acea vale carpatină, spitalul este improvizat într-o biserică și toți medicii și personalul medical au fugit de mult- de teama mărețului păduche și a ororilor văzute.
Singură, o tânără călugăriță, Margareta, se ocupă de "spital" și de bolnavii de acolo. Sosirea în spitalul-biserică îl sperie la început pe Lucius, care credea că va avea parte de îndrumările unor medici cu experiență și un spital adevărat.
Abia în anul doi la medicină când a plecat mânat de eroism spre front, va trebui să învețe de la Margareta cum să se descurce cu pacienții, cum să opereze și poate, cel mai important, cum să facă amputări și să se ferească de dușmanul numărul unu, păduchele.
Izolat de lume și civilizație, nevoit ca zi de zi să înfrunte noi și noi orori, să trateze noi soldați și să facă amputări după amputări, își găsește alinarea în prezența Margaretei.
Având sentimente contradictorii față de aceasta, zbătându-se între sentimentele de iubire și respect, fiind, în fond, o călugăriță, timpul se scurge parcă într-un soi de altă dimensiune.
Acțiunea se precipită când observă că vin din ce în ce mai mulți pacienți cu simptome bizare- deși fizic nu au nimic, aceștia par a fi orbi, surzi, paralizați- Lucius rămânând descumpănit în fața acestei descoperiri.
Iar momentul în care un bărbat din împrejurimi aduce într-un soi de roabă un soldat mai mult mor decât viu, cu buzunarele pline de desene ciudate și care nu reacționa în niciun fel, Lucius ia o decizie ce va schimba destinele tuturor: al său, al soldatului și al Margaretei...
Și pentru că soarta face în așa fel încât să-ți zădărnicească toate planurile, când Lucius în sfârșit, întrevedea razele unei vieți mai bune, cursul istoriei și al vieții îl năvălește mai ceva ca apele învolburate ale unui râu ce se dezgheață la ceas de primăvară; lăsându-l pe medic captiv al unei căutări aproape compulsive, la finalul căreia nimic nu avea să mai fie cum a fost...
Un roman despre ororile războiului, despre prietenii ce nu țin cont de bariere, despre jocuri politice de culise și descoperiri medicale, despre inegalitate și nedreptate și mai presus de toate despre dragoste- și toate cât se poate de reale.
"O poveste de război care ajunge din sălile de bal ale Vienei imperiale în pădurile de pe Frontul de Est, din sălile de operație improvizate în sate până pe câmpurile de luptă călcate de copitele cavaleriei.
Pe fundalul disoluției Europei atât de bine cercetat și atât de meticulos descris, Mason găsește câteva suflete pierdute și le ghidează spre o pace relativă. (New York Times)."

Groaza în fața morții, inocența ruinată a tinerilor plecați să lupte pentru țara lor, măcelul de pe Frontului de Est, ce nu respecta regulile firești ale războiului, condițiile mizere și cruzimea unor comdandanți, toate alcătuiesc, ca un puzzle, romanul Soldatul iernii.
Și ce m-a impresionat cel mai mult, poate, a fost imposibilitatea eroului principal, Lucius, de a se mai bucura de confortul propriului pat, o data reîntors acasă... a nu te mai putea odihni în propriul pat și a alege să dormi pe jos gândindu-te că nu meriți acest lux, când alți camarazi de ai tăi dorm în tranșee sau pe saltele jilave, coșmarurile ce revin noapte de noapte... nu ai cum să rămâi nemișcat la o asemenea poveste...
Soldatul  iernii nu e doar un roman, e povestea tuturor celor plecați să lupte în Primul Război Mondial- e povestea străbunicilor noștrii.

Informații Soldatul iernii
Ed. NemiraColecția BabelPublic țintă 16+Nota mea 10++Preț aprox. 40 lei
06. 3 teste la început de an școlar - Sep 6, 2019 6:48:00 PM
Noul an școlar ne bate la ușă, drept pentru care am zis că e de bun augur să vă prezint trei teste psihologice numai bune de încercat.


Fie că vreți să vă cunoașteți mai bine, să vă distrați, să descoperiți ce carieră vi se potrivește sau pur și simplu că sunteți curioși, următoarele 3 teste sunt ideale:

- testul Holland (perfect pentru a vă face o idee asupra a ce meserii vă sunt cele mai potrivite ori spre ce domeniu de activitate aveți înclinație-sau nu)
- testul de personalitate Jung
- testul de personalitate Eysenck

Vă promit că nu doare să completați aceste teste (sau doar unul dintre ele, după caz) și că la final cu siguranță o să fiți bucuroși că ați mai aflat una-alta despre voi. 
Testele pot fi făcute de oricine, de la  mic la mare. Desigur, variantele puse la îndemână de mine sunt cele online și sunt orientative. Dacă după ce le completați aveți nelămuriri ori dubii, vă puteți adresa, de la caz la caz, profesorului consilier școlar din școală sau unui psiholog.
Sper să vă stârnească interesul testele propuse de mine și să începeți noul an școlar cu veselie și determinare, dar și cu ceva mai multe informații despre voi și ce vi se potrivește!


Weekend fain să aveți!
Sursă foto

07. Recenzie Acolo unde cântă racii de Delia Owens - Sep 1, 2019 6:04:00 PM


"Inima franta, tu nu poti zburaDar cine hotaraste moartea ta?"Fete dragi, sper că ați avut parte de o vară minunată, cu relaxare, vacanțe plăcute, zâmbete și sănătate, desigur.
E drept că am lipsit ceva timp din bloggosferă (și posibil să mai lipsesc, e o perioadă foarte aglomerată), dar nu vă puteam lăsa singure în această primă zi de toamnă.
Așadar, cu mult entuziasm, vă aduc recenzia romanului Acolo unde cântă racii de Delia Owens. Auzisem multe aprecieri la adresa căriții, iar când prin vacanță am dat de ea într-o librarie, am zis să îi acord o șansă ( ei și altor două surate- surate despre care nu am cuvinte de laudă, dar despre ele altă dată).

Ce trebuie să știți e faptul că atunci când vine vorba de cărți, în cazul meu treburile sunt simple: ori îmi place cartea și nu o mai pot lăsa din mână, ori o detest de la primele rânduri și nici nu mă mai ostenesc cu ea.
Acolo unde cântă racii a fost pentru mine acel tip de carte pe care nu îl pot lăsa din mână până nu îl dau gata și când se termină mai că mor de ciudă că s-a terminat.
Delia Owens reușește să zugrăvească în paginile romanului său viața- cu tot ce înseamnă ea: supraviețuire, nevoie de iubire, dragoste și ură, dezamăgire, trădare, deznădejde, viață și moarte. 
Un roman extrem de complex, dar creionat atât de frumos încât devine accesibil tuturor...
În centrul povestirii stă Fata Mlaștinii, un personaj aproape devenit legendar, însă în esență doar o fetiță abandonată de toți în mlaștină, nevoită să crească și să se descurce singură.
Părăsită de mama, mai apoi de frați și în final de tatăl său, Fata Mlaștinii învată să trăiască singură, să se descurce pe cont propriu, să iubească, să urască și să supraviețuiască indiferent de situație.
Fiorii primei iubiri, durerea cumplită a trădării din dragoste, dorința de autodepășire, cum spuneam, viața în adevărata ei esență sunt punctele cheie ale romanului- presărat cu un strop de suspan, o crimă oarecum ciudată și un soi cât se poate de straniu de iubire.
E greu să nu îți placă Acolo unde cântă racii și e imposibil să nu îi îndrăgești personajele. La fiecare pagină citită îți vei aminti de copilărie, de fluturașii primei iubiri, de durerea despărțirii, de felul în care dezamăgirile te-au pus la pământ, ca mai apoi să renaști și mai puternic.
Personal am iubit romanul și nu m-am putut dezlipi de el până la final. Final care, din punctul meu de vedere este extrem de frumos orchestrat.
Recomand cu mare căldură cartea Deliei Owens și dacă o citiți, sper să vă placă la fel de mult pe cât mi-a plăcut mie (deja am integrat-o alături de celelalte romane ce ocupă bine-meritatul loc 1 în topul personal).

Spor la citit să aveți!

Informații  Acolo unde cântă racii de Delia OwensEd. PandoraColecția Literary FictionPublic țintă 16+Nota mea 10++Preț aprox 40 lei

08. Runtina zilnică cu Herbagen - Aug 6, 2019 1:29:00 PM
Cei de la Herbagen m-au cucerit cu cremele lor de mâini, pe care obișnuiesc să le am mereu în casă, deoarece intră foarte repede în piele, miros sublim și hidrateză pielea foarte bine.

Totuși, mi-am zis că e momentul să încerc și altceva de la ei, drept pentru care mi-am achiziționat o cremă de corp (absolut divină) și un ulei de masaj.

O să vă vorbesc despre amândouă în această postare, deoarece le-am introdus într-un soi de rutină zilnică, de care sunt foarte mulțumită.

Crema este de fapt un unt de corp, pe numele lui, Chocolate Dream, iar pe site îl puteți găsi aici.

Cel mai fain aspect la crema aceasta este prețul- 18 lei pentru 150 g produs!

Ca și ingrediente, conține: unt de shea și de cacaoa, ulei de măsline, pulbere de cacaoa etc. (găsiți lista cu toate ingredientele în link-ul de mai sus).

Contribuie la hidratarea și regenerea pielii și previne îmbătrânirea prematură.


De asemenea, reduce aspectul vergeturilor și celulita. Produsul a fost conceput pentru aplicare zilnică, după duș.

Vă sfătuiesc totuși să îl aplicați seara, înainte de culcare, căci are o formulă destul de grasă și nu intră în piele 100%- fapt pentru care aș merge chiar pe ideea ca e în regulă și dacă vă cremuiți o dată la 1-2 zile.

Crema miroase divin, are aspect și parfum de budincă de ciocolată, se aplică foarte-foarte ușor și este suficientă o cantitate mică pentru întregul corp.

Ce îmi place foarte mult la ea este faptul că hidratează în profunzime, lasă pielea extrem de catifelată, cu un parfum discret de ciocolată. 

Lista de ingrediente stipulează că este apoximativ 95% din ingrediente naturale- nu știu să vă spun dacă este sau nu așa, însă crema se ține în frigider după desfacere, așadar tind să cred că are un conținut ridicat de ingrediente naturale.

Cert este faptul că lasă pielea divină la atingere, moale și catifelată, fără a fi uleioasă sau să păteze hainele/lenjeria de pat.

Untul de corp Chocolate Dream îl folosesc în paralel cu uleiul de masaj Tea Time cu măr, scorțișoară și macadamia.Acest ulei poate fi utilizat pentru masajul feței, corpului, scalpului sau pur și simplu pentru parfumarea părului. Conține ulei de macadamia și desigur, parfum de măr și scorțișoară ( o să mirosiți efectiv ca o prăjitură cu măr).

Personal îl utilizez doar pentru masajul picioarelor, această zonă fiind, în cazul meu cel mai problematică.

Uleiul Tea Time acționează ca un hidratant și emolient natural, menținând aspectul sănătos al pielii și luciul acesteia.

Ce îmi place mult la el este faptul că spre deosebire de alte uleiuri, acesta se absoarbe repede în piele (atât de repede cât se poate absorbi un ulei).După cum precizam, îl utilizez pentru a îmi masa picioarele, dar poate fi utilizat la fel de bine pentru un masaj general (dacă vreți să vă surprindeți jumătatea). Acum depinde cum vreți să vă miroasă jumătatea- a plăcințică cu măr, sau poate a ceva mai apetisant- puteți să vă lăsați inspirați de aici sau de aici.

Dimineața, după duș și micul dejun, îmi rezerv cam o jumătate de oră pentru a îmi masa picioarele cu uleiul Tea Time, fix ca în videoclipul de mai jos.Menționez că vara sunt în vacanță, drept pentru care îmi permit luxul de a o lenevi și a mă răsfăța aproape zilnic ca la spa. În timpul anului, când muncesc, sunt mai puturoasă la capitolul self care, așa că înțeleg dacă nu aveți timp- știu cum e.

Totuși, măcar o dată pe săptămână faceți-vă timp și pentru voi- meritați și merită și cei din jurul vostru.

Masajul pe care îl arată tipa în clip este eficient, vă pot garanta pentru el și nici nu este nevoie să îl faceți zilnic sau 30 de minute. Cinci minute pentru un picior, cinci pentru celălalt, după duș sunt grozave. Și așa scăpați și de dat bani la salon (deșiiiiiiii, masajul de acolo este mult mai eficient și relaxant)!

Ce trebuie să aveți în vedere când faceți un masaj, vă cremuiți sau chiar vă dușuiți:

- începeți mereu de jos în sus ( de la tălip spre cap)

- utilizați mișcări circulare și nu aplicați prea multă forță

- încercați să utilizați produse cu cât mai multe ingrediente naturale

- încercați să mâncați fructe, legume și cât mai puține alimente procesate ori cu zahăr mult

- 15-30 de minute de mișcare zilnic fac minuni (dacă vă și țineți de treabă- rezultatele nu se văd imediat, nu vă demoralizați! Vă ia cam 5 luni până o să observați cu adevărat roadele muncii voastre; asta dacă faceți masajul, mișcarea etc. acasă- dacă apelați la profesioniști, înjumătațiți timpul).


Data viitoare o să vorbim despre alimentație, mișcare și exercițiile Kegel!
Pupici!!!09. Recenzie Viața care i s-a dat de E.M. Wiseman - Aug 3, 2019 6:49:00 PM

"Voința noastră și destinul merg atât de opus încât planurile mereu ne sunt răsturnate. (W. Shakespeare)"


Din păcate nu prea am apucat să citesc pe cât de mult mi-aș fi dorit în vara aceasta, însă romanul Viața care i s-a dat de E. M. Wieseman a fost una dintre cărțile ce mi-a captat atenția și nu am putut să o las din mână până nu am ajuns la ultima pagină.
Cred că acest gen de poveste place oricui, căci vrem nu vrem, printre rândurile romanului este imposibil să nu ne regăsim, fiecare dintre noi, măcar puțin...
Acțiunea se petrece în anii '30, într-o Americă dominată de reguli, superstiții, preconcepții, norme sociale și groaza de ce ar spune ceilalți.
În prim-plan este Lilly, o fetiță mai specială, diferită de toate celelalte fetițe, motiv pentru care familia ei o ține ascunsă în pod, ferită de ochii lumii, căci, după cum spun aceștia, Lilly este un monstru, iar cei de afară s-ar speria de ea și i-ar face rău.
În esență, când dai la o parte această intenție bună, aflii de fapt că fetița este nedorită, că proprii părinți se tem de ea și o consideră o povară, că mama ei cred că a fost pedepsită de Dumnezeu să nască un astfel de copil.
Povestea se schimbă când Lilly este vândută de propria mamă unui circ- suferință, furie, lumea extravagantă a circului, minciuni și trădări- de toate are parte Lilly, crescând și ajungând o femeie deosebit de frumoasă în această lume sclipitoare.
Găsește suficientă forță de a merge mai departe, de a se îndrăgosti și a iubi, de a fi iubită și fericită, de a își întemeia o familie și a avea o fetiță minunată.
Doar că totul se destramă în momentul în care, împreună cu soțul ei se opune directorului circului la care lucrează... iar viața care i s-a dat ajunge în același punct în care a plecat.
Mult mai târziu, la același conac în care a trăit Lilly ascunsă de ochii lumi, încuitată în podul casei, apare o altă tânără, hotărâtă să afle adevărul.
Doar că lucrurile pe care le află o fac să pună la îndoială tot ceea ce crezute, toată lumea și universul ei.
Un roman despre dorința de a fi iubit, acceptat, de a depăși normele și convențiile sociale, despre durere și fericire- un roman ca un carousel- asemenea vieții!
Mie mi-a plăcut foarte mult această carte- cumva te face să te înfurii, să disperi, să te bucuri, să iubești și să îți amintești de fiorii iubirii adevărate, te surprinde și te îngrozește în același timp. E imposibil să nu o adori.
Finalul aduce o oarecare umbră de alinare, dar nu neaparat pentru că restaurează dreptatea, ci pentru că îți lasă posibilitatea să speri că merită să lupți pentru cei pe care îi iubești.
Recomand din toată inima romanul Viața care i s-a dat.
Informații Viața care i s-a dat de E.M. Wiseman
Ed. TreiColecția Fiction CollectionPublic țintă 17+Nota mea 10Preț aprox. 40 lei


P.S. Coperta variantei străine a aceleași cărți îmi place mult mai mult- mi se pare că i se potrivește mult mai bine.
P.P.S. Nu am avut timp să pozez romanul, așa că sursa foto o găsiți aici

10. Bourjois vs. Max Factor Long Lasting Lipstick - Aug 1, 2019 5:26:00 PM
Bine v-am regăsit dragile mele! Am lipsit o perioadă destul de lungă, iar această postare nu semnifică neaparat revenirea mea (cel puțin nu ca până înainte, vor mai exista perioade în care voi posta mai puțin), dar putem să o considerăm un soi de come-back.

Vă mărturisesc că aveam în plan să vă povestesc despre o carte ce mi-a plăcut foarte mult ( Viața care i s-a dat), însă m-am răzgândit în urma unei mici sesiuni de shopping.

Așadar, astăzi o să vă povestesc puțin despre două rujuri: Max Factor Lipfinity Lipcolor și Bourjois Rouge Edition Souffle de Velvet.

Treaba stă cam așa: când vine vorba de rujuri pigmentate (în cazul meu roșu, căci această culoare mi se potrivește cel mai bine), vreau să fie rujuri rezistente la transfer dar și rezistente ca timp (de stat pe buze, desigur).

Până acum foloseam Max Factor Lipfinity, dar am zis să mai schimb brand-ul că nu o fi foc, să mai testăm și altceva. Și cum despre Bourjois aveam o părere foarte bună, mi-am achiziționat mult lăudatul Bourjois Rouge Edition Souffle de Velvet.

Domnișorul din stânga este în nuanța 02, Coquelic'oh și promite hidratare și rezistență de până la 10 ore.

Treaba stă cam așa: DEZAMĂGIRE totală, nu recomand în veci! Cel puțin nu pentru ce se laudă că face. Nu rezistă pe buze, în recipient pare pigmentat și minunat (la fel și dacă îl încercați pe mână), dar pe buze s-a dus farmecul.

În mod normal găsiți rujul acesta la aprox. 60 de lei, eu l-am luat la jumătate din preț (reducere Kendra), dar este doar un luciu de buze drăguț, de zi de zi...


Atâta timp cât nu căutați un ruj wow, merge să investiți în el, mai ales că nu usucă buzele- măcar unul din lucrurile cu care se laudă le face- hidratează și nu usucă... dar în același timp nici nu rezistă pe buze ( ca să nu mai vorbim de rezistența la transfer).

Drept pentru care m-am întors în Kendra și mi-am cumpărat și rujul de suflet, la care cu siguranță de acum înainte nu voi mai renunța: Max Factor Lipfinity Lipcolor.Acest ruj vine fix ca în ambalajul din stânga, conține un ruj lichid și un fel de ruj transparent (un soi de balsam). Se aplică în prima etapă culoarea, se lasă câteva secunde să se usuce și fixeze pe buze, apoi se aplică balsamul (în foto ordinea este invers, dar asta pentru că am umblat eu la cutie și nu am mai fost atentă cum pun înapoi produsele).

Max Factor promite rezistență la transfer, culoare intensă, și 24H rezistență pe buze. Pentru tot ce promite, DA, DA, DA!Singurul inconvenient, usucă destul de mult buzele, deci va fi nevoie să aplicați din când în când balsamul (sau rujul transparent, depinde cum vreți să îi spuneți) și se demachiază destul de greoi, e nevoie de un demachiant pe bază de ulei sau chiar vă puteți demachia cu ulei de cocos (eu uleiul de cocos îl folosesc și îl ador)!

Acesta costă undeva la 57 de lei ( eu l-am luat la jumătate, tot din Kendra), dar indiferent dacă îl luați la preț întreg sau nu, face toți bănuții.

În ceea ce privește gama de culori, puteți alege dintre 45 de nuanțe, le puteți vedea pe toate aici, iar cel achiziționat de mine este 125, So glamorous.

Voi ce alte rujuri rezistente la transfer știți/utilizați!? Aveți ceva recomandări?P.S. Un august cu împliniri, liniște sufletească și zile senine vă doresc!
11. Nude makeup - Jul 11, 2019 7:29:00 PM
These year is not my best year and I do not feel very good or happy... in fact recently I had to rethink all my life and I'm still adjusting.

I am good and I'm not good... it's a quite interesting feeling, but I don't like it at all. I must admit that it's very true that you must be careful what you wish cuz it might come true...

To sum up, I fell like I am another person. I can't say how... I can't say nothing in fact... is a very strange feeling and I'm just trying to cope with it.

Till my life's figures it out what she wants for me... I'm just waiting, and acting strange and all sort of things.

A fact is certain! I just can't stand anymore bright colors and cute, colorful nail polish and make up... It's like to much color hurts me. I am strange, I've told you!

I even don't have the energy to go shopping... but, some cute nude products from Essence caught my eyes.


The lip stick, lip gloss and the nail polish are all in a very cute nude color and I do like them all. I think that now I like those things cuz I don't want to be noticed.

I still want to be pretty and cute and chic (and all that girly things) but not to bright cuz I don't want people to notice me. I want just some peace...

About the lip stick I've wrote here. The other two products are from the same collection and are very nice and quite resistant.

I do love the lip gloss, it's very easy to apply, it's not to dark and it has a very nice glossy effect on my lips.

About the nail polish, I did believed that I will be more intense... it's very discreet and if you want something else for your nails, it may not be the  best product for you.

So, atypically for me, those 3 products are my summer kit! Simple, little and nude! I would never believed if someone told me that I will get in these state.

I do recommend all 3 products- but not my state of mind (and soul)!


Ro.
Poate că ați observat că nu mai sunt atât de prezentă în mediul on-line în ultimul timp... sau poate nu. Ideea este că în ultimul timp s-au petrecut destul de multe lucruri și cumva nu mai am energia necesară de a mă mobiliza și de a face prea multe.

2019 nu este cel mai bun an al meu (și abia este la jumătate). Nu vreau să mă gândesc ce o să mai aducă și oricum sunt într-o ipostază în care efectiv tot ce pot să fac este să aștept. Este frustrant, este cumplit de enervant să nu ai controlul asupra a ce urmează și să nu știi ce va fi mâine, dar cumva cred că este o lecție pe care trebuie să o învăț.

Cumva simt că nu îmi mai aparțin și mă lupt între ideea de a nu mai știi cine sunt și ce vreau și dorința de a trece neobservată. Drept pentru care cred că mi-am schimbat și atât de radical gusturile.

Dacă mi-ar fi spus cineva că o să ajung să îmi placă nuanțele de nude și că aș renunța la manichiura colorată și rochițele flușturatice aș fi zis că e nebun... doar că viața te surprinde!

Acesta este și motivul pentru care cred că am optat pentru cele trei produse de la Essence: oja, rujul și luciul de buze- nude toate!

De ruj vă povesteam eu și cu altă ocazie... rămăseseră celelalte două. Care au devenit un fel de emblemă a mea pe vara asta.

Sunt discrete, sunt drăguțe, rezistă destul de mult, iar raportul calitate-preț este de nota 10. Totuși, dacă preferați culorile mai vesele și îndrăznețe, nu e bai- am fost și eu acolo.

De asemenea, promit să încerc să scriu cât de mult pot pe blog și pe pagina de Facebook, atâta timp cât starea mi-o permite. Este totuși ceva ce îmi face plăcere și mă deconectează, dar cumva în ultimul timp a trebuit să-mi mobilizez toată energia spre alte arii...

E greu și nu vreau să sune a postare în care mă plâng sau caut milă, ci cumva să sumarizez motivul pentru care atât blogul, cât și pagina, nu mai sunt ce au fost cânvda.

Sper să mă înțelegeți și să citiți în continuare când mai public câte una-alta.

Până atunci, puteți găsi gama Essence This is me, în magazinele DM!
12. Saimara deo roll-on - Jul 8, 2019 6:22:00 PM

Eng.
I was looking for a natural, bio and all of that cute things from quite a wile... but nothing impressed me so much to make me buy it.

Two weeks ago I discovered the Saimara brand (actually my mother, not me) and since then I use it daily and I am very pleased with it.

From the start I must say that it was quite expensive (aprox. 10 euros) but it's a natural product:

- paraben free- aluminium free- cruelty free- nickel tested- dermatologically tested
You can find it in 5 different types:

- sun dance (these one is mine and it's smells like citrus)- tropical wood (santal wood)- wild senses (pomegranate scent)- gentle rain (orange flowers)- sweet dream
The main ingredient of Saimara deo is sodium bicarbonate, a natural replacement of aluminium. The best part of it is that it does not leaves steins on your clothes and also protects you in a delicate, natural way. 
Be aware, if you want a deo that stops sweating, these is not what you need. It leaves your skin to breath and also sweat, but prevents the bad smell. That it's all that Saimara will do for you- but for me is enough, cut sweating is a natural process and must not be blocked.
I am happy that I don't smell bad during summer heat :)Ro.
Căutam de ceva vreme un deodorant natural, fără alumini și parabeni, care să îmi ofere protecția și îngrijirea pe care o doresc, doar că până acum două săptămâni căutările mele nu prea au dat roade.
Noroc cu mama mea, care printr-o inspirație divină a dat în DM peste deodorantele Saimara și m-a surprins cu unul.
Deodorantele Saimara sunt pe bază de bicarbonat, nu conțin parabeni, alumini și alte metale. Sunt testate dermatologic și au certificat bio. Ceea ce le face și un strop cam scumpuțe (aprox. 40 de lei), dar zic că dacă acesta e prețul prevenției merită.
Prefer să previn, nu să tratez.... acum depinde și de buzunarul fiecăruia și cât poate și este dispus să investească într-un deodorant.
După cum le spune și numele, sunt pe bază de roll-on, adică sunt lichide și se aplică pe piele cu ajutorul unei bile mobile. Simplu și ușor, fără pete pe haine sau piele.
Vin cu 5 arome diferite, iar al meu este cu parfum de citrice- perfect pentru anotimpul cald, când un  miros fresh este de dorit.
Ce trebuie să aveți în vedere dacă achiziționați un astfel de produs este faptul că nu împiedică transpirația, ci doar protejează împotriva mirosului urât. 
Iar ultima treabă o face de minune... am utilizat deodorantul în timpul unor exerciții fizice și chiar dacă am transpirat (pot spune) din abundență, a fost fără miros neplăcut. Cumva pe lângă mine mirosea a portocale și lămâi.
O altă bulină albă e faptul că nu pătează hainele- cu celelalte deodorante aveam  mari bătăi de cap din această cauză.
Singurul reproș față de deodorantul Saimara ar fi prețul, dar privind în perpectivă, nu mă deranjează să dau ceva mai mult pe el, atâta timp cât sănătatea îmi este protejată.
Voi ați încercat până acum deodorante pe bază de bicarbonat?
13. Balea Bodyspray Glow - Jul 4, 2019 7:28:00 PMMereu mi-au plăcut pozele de pe Instagram sau Pinterest, cu tipe bine lucrate, cor pe zeiță, par de Cosânzeană, alură de divă și o piele divină, aproape ca aurul lichid...

Dacă în ce privește divele și Cosânzenele mi-am cam luat gândul și am ajuns la simpla concluzie că sunt și voi rămâne o femeie normală, am găsit soluția pentru pielea ca de aur! Doar că elegant, frumos, discret și stilat.
Vă spun și vouă "marele secret": spray-ul de corp de la Balea, Glow Bodyspray, cu particule sclipitoare și praf de perlă.

Produsul îl găsiți în DM, la un preț de aproximativ 12-15 lei (nu mai știu exact), ca și cantitate vă puteți bucura de 150 ml de elixir strălucitor, într-un recipient simplu, cu pulverizator.

Partea și mai bună la acest spray este faptul că poate ține loc și de parfum, având o aromă discretă de fructe și flori de vară, ceea ce îl face extrem de plăcut.

Nu doar că veți străluci discret (foarte discret chiar, dacă sunteți în căutarea unui produs care să pună sclipici pe voi, nu acesta este soluția), dar veți mirosi și foarte plăcut!

De asemenea, spray-ul Glow are și efect răcoritor, lucru perfect după o zi de stat la plajă. În loc de cremele grele și parfumuri, îl puteți pulveriza pe piele- și veți străluci și mirosi ca o zeiță din Olimp. Plus că economisiți o grămadă de loc în valiză!

O plimbare pe faleză sub clar de lună, o seară romantică la terasă, o ieșire în oraș sau orice mai aveți prin minte, bodyspra-ul Glow de la Balea se ridică la înălțimea așteptărilor- iar pe o pielea bronzată cu siguranță va face furori.

Mie mi-a plăcut foarte mult acest produs și chiar m-a surprins plăcut, mai ales că nu mă așteptam ca efectul de strălucire să fie atât de discret și elegant în același timp.

Ideal pentru vacanță sau serile călduțe de vară, cu siguranță o să vă scoată din anonimat!

Voi ați încerca/utiliza un astfel de spray?

Eng.
I've always loved the way that some girls looked on Pinterest or Instagram, like some true divas, with a perfect body and hair and a lovely skin, just like pure gold.
Me- I don't have a perfect body, or a perfect hair and if I have to be honest, I'm not perfect at all- I'm just normal and I have to get used to it.
I try to exercises as much as I can, eat healthy and so one, but my legs aren't fit, the swimsuit does not looks perfect on me...
But I've found the secret to a lovely, shinny skin! Balea bodyspray Glow, with pearl extract and glitter is the perfect product for summer.
It also smells quite nice- flowers and summer fruits, a cute combination of shimmer and perfume.
Balea bodyspray Glow it's easy to apply, it comes in a bottle with spray, it has a cooling effect on skin, so is perfect if you have stayed all day at the beach. 
The glitter is very-very discreet, so it's truly feminine and quite elegant I must say... it's not like all of a sudden your skin becomes a see of glitter (that's truly ugly for me), but some lovely shimmer from here to there, that makes you look pretty sexy!
I really like these product, it's suits quite well my style and also saves space in your luggage, since you can use it as a perfume and bodyspray/cream.
Would you use or buy such a product?
14. My Green Summer Eau de Toilette - Jul 2, 2019 6:47:00 PM
Vara nu prea îmi place să folosesc parfumuri, căci am impresia că după ce că e atât de cald afară și zăpușeală și toate cele, un parfum ar face mai mult rău decât bine...

Cu toate acestea, îmi place să miros bine (cui nu?!), dar nu neaparat utilizând parfumuri... cremele de corp, cremele parfumate, apa de toaletă, sunt alternative la care recurg ori de câte ori simt că un parfum mi-ar da dureri de cap (mie și celor din jur).Așa că astăzi o să vorbim puțin despre apa de toaletă pe care o utilizez vara aceasta (și cât de curând vă povestesc și despre un spray de corp minunat). My Green Summer de la Yves Rocher am îndrăgit-o imediat, pentru mirosul său proaspăt, curat și numai bun de purtat vara- mentă și lămâie.

Este după cum am spus, o apă de toaletă, ceea ce înseamnă că mirosul nu persistă atât de mult timp după aplicare (cum ar face-o dacă ar fi apă de parfum). Așadar, atunci când am cumpărat produsul, mă așteptam să nu miros o zi întreagă a lămâie, doarr că trebuie să mărturisesc că sunt puțin dezamăgită de persistența sa... să zic că rezistă cel mult 2 ore... Cam puțin pentru mine, dar dacă reaplicați un puf-două, nu e bai.
Ținând cont și de preț, undeva la 40 de lei, nu am prea multe pretenții de la el.My Green Summer conține ingrediente de originine naturală, atât sticluța cât și ambalajul sunt reciclabile, iar mirosul este extrem de plăcut, fresh și ușor de purtat. Nu încarcă, nu te sufocă, ba chiar pare să aduc un strop de răcorire acestor zile toride de vară din ultima perioadă.

Îmi place că nu este dulce, greu și sufocant.... te lasă atât pe tine, cât și pe cei din jur să respire și cumva te duce cu gândul la mare și la o terasă cumințică, cu adieri suave.

Recunosc însă, tare mi-ar fi plăcut să reziste mai mult în timp. Măcar 4-5 ore și asta îl transforma într-un produs ideal. Altfel, este destul de greu să umblii în geantă cu 100 ml de apă de toaletă pentru reîmprospătare constantă...

Și vă mai spun un secret, îmi place atât de mult, încât uneori nu mă pot abține și mai dau câteva pufuri și prin cameră, doar așa, să mă delectez cu mirosul său plăcut și extrem de revigorant.

Voi ce parfumuri/creme/spray-uri preferați să utilizați vara?!
15. Essence Nude Lipstick - This is me - Jun 28, 2019 7:14:00 PM

Eng.
Lately, I don't know why, but I love to wear nude colors. In clothes, make-up and even shoes. From the very colorful, cheerful girl I was I guess that I'm transforming into a woman or something like these, since I love so much nudes!

And the new Essence collection, This is me, is wonderful. Nude lipsticks, lip glosses and nail polishes- a magic mix of chic, lady-like makeup "gadgets".

I love them all and I truly believe that they go wonderful with the new me, but today I want to speak about the Nude Lipstick - This is me- in no. 17, beautiful.


In the picture it seems more dark that it is in reality, so imagine it a little bit lighter.

Is quite creamy, easy to apply with a very subtle scent. The package is simple, with white and gold, as a summer sunrise. In fact these lipsticks are perfect for summer and autumn. You can wear them with a colorful outfit, or a simple, withe one and still be beautiful, chic and why not, frenchy.
I believe that it costs about 2 ore 2.50 euros (it does not seems to expensive for me) and I bought it from DM Romania.I must admit, I still like red lipsticks, but now I use them when I want to feel special. Also, using a nude lipstick is more easy to mach your outfit with the makeup.

Maybe next month I will think different, but now these is what I fell and because these lipsticks are so cute they deserve a place here on my blog.

Also, Essence is a good and affordable cosmetic brand so if you like or need a nude lipstick, these one is a good choice (and is cute as hell)!


Ro.

Nu știu de ce, dar în ultimul timp nu prea m-am mai simțit inspirată de culorile prea îndrăznețe de machiaj- cu precădere oje și rujuri.
Nu știu dacă vârsta e vinovată sau altceva, poate trec de la capitolul fetișcană la cel de femeie sau doar gusturile mi s-au schimbat, dar ador noanțele de nude.
Și când am descoperit noua colecție Essence, These is me am zis că am tras lozul cel mare. Au o întreagă gamă de rujuri, gloss-uri și oje în diverse nuanțe de nude, absolut iubibile!
Rujul din pozele de mai sus în realitate este puțin mai deschis, dar se aplică extraordinar de ușor pe buze, are un parfum subtil, dar extrem de plăcut, este cremos și destul de rezistent.
Ambalajul este chic, simplu și elegant, așa cum ar trebuie să fie orice ambalaj și mă duce cumva cu gândul la vară, mare și soare.
Să nu mă înțelegei greșit, încă iubesc rujurile roșii, dar acum prefer să le port când vreau să mă simt mai specială, poate un strop mai sexy...
În restul zilelor și mai ales pentru ieșirile în oraș prefer nuanțele de nude. Se asortează bine cu orice ținută, sunt plăcute, elegante, inspiră feminitate și stil.
Prețul rujului a fost undeva la 11 lei, ceea ce e un super raport calitate-preț și dacă sunteți în căutarea unui astfel de produs, colecția These is me e cu siguranță the Jackpot!

Voi ce preferați să purtați în această vară?! Nude sau vesel și colorat? 


16. Summer Giveaway by Yves Rocher - Jun 27, 2019 12:40:00 PM
Dragile mele, vă promisesem de mult, așa că iată, a venit în sfârșit vremea unui nou giveaway. De vară, așa cum îi șade bine oricărei fete/femei cochete, cu chef de mare, soare, voie-bună și dichis.
Premiul pus la bătaie constă în:
- ulei de corp uscat My Green Summer (100 ml)- apă micelară Sebo Vegetal (pentru ten mixt, 200 ml)- cremă de față zero defecte Sebo Vegetal (ten mixt, 50 ml)- gel de curățare a feței Sebo Vegetal (ten mixt, 125 ml)

Pentru a putea fi eligibili pentru giveaway trebuie să:
- scrieți un comentariu pe Pagina de Facebook Amalia Marinescu Blog în care să îmi spuneți ce înseamnă pentru voi un stil de viață sănătos;- dați tag prietenilor care credeți că ar fi interesați de concurs;- urmăriți pagina de Facebook Amalia Marinescu Blog- opțional puteți da like/share postării dedicate concursului.
Giveaway-ul începe astăzi, 27.06.2019 și se încheie pe 17.07.2019, câștigătorul urmând a fi anunțat în aproximativ 48 h. Giveway-ul este valabil doar pe teritoriul României, iar premiul va fi expediat prin poștă.
Desemnarea câștigătorului:
- comentariul care va exprima cel mai bine adevăratul sens al unui stil de viață sănătos și al educației pentru sănătate.

!!!Mult succes!!!


17. Recenzie Pacienta tăcută de Alex Michaelides - Jun 23, 2019 7:14:00 PM
 Romanul Pacienta tăcută l-am achiziționat în primăvară, când în  mediul on-line era o adevărată frenezie legată de acesta.

L-am pozat, l-am admirat, dar cum situația a fost de așa natură încât nu prea am mai avut timp nici de citit, nici de blog, l-am lăsat în stand by până acum câteva zile.

Și bine am făcut, pentru că este genul de carte ce trebuie citită dintr-o singură răsuflare. Sau cel puțin eu, nu am putut să o las din mână până la ultima pagină.Cartea este o frumoasă împletitură de roman psihologic, thriller și ficțiune, cu un twist atât de bine pus la punct că atunci când veți citi finalul o să vă doriți să reluați povestea!

Ca și personaje, treaba este destul de simplă: un psiholog, personalul medical de la institutul psihiatric, câțiva pacienți și ACEA pacientă... TĂCUTĂ!

Cum a devenit ea tăcută? Ei bine, totul a început din noaptea în care a fost acuzată că și-a ucis soțul. Deși totul părea că merge bine între cei doi, ea fiind o pictoriță de succes și el un fotograf talentat, într-o noapte ceva s-a întâmplat și soțul a fost găsit mort, legat de un scaun și cu craniul spulberat de gloanțele propriei puști.

Din acel moment Alicia, adică soția și ulterior pacienta tăcută, nu mai scoate o vorbă... este acuzată de crimă, internată într-un ospiciu și rămâne tăcută pentru ani buni. Totul se schimbă însă în momentul în care Theo Faber, un psihoterapeut se angajează la ospiciu și decide să o facă pe Alicia să vorbească...

Animat de dorința de a afla adevărul diin spatele crimei comise de Alicia,  măcinat de ideea că soția îl înșeală și cufundat în căutarea motivației de a ucide, Theo se îndreaptă pe un drum extrem de periculos... iar de la un punct în colo, nu mai există cale de întoarcere!

Un soț trădat, o copilărie umbrită de nefericire, fuga vicioasă de greșelile părinților, vorbele ce ne-au rănit și le purtăm în spate, toate alcătuiesc în romanul Pacienta fără glas un cerc viicios ce în final duce doar la distrugere, moarte și deznădejde- vieți furate înainte de a începe.

Un cuvânt spus întâmplător ce declanșează traume de mult uitate și adânc îngropate... Amestec de real, ireal, frică și mitologic, toate purtând cu sine un strop din povestea Alcestei.

Și dacă vă întrebați ce-i cu Alcesta, ei bine, nu e doar tabloul pictat de Alicia imediat după uciderea soțului, ci și o poveste din mitologia grecească. Alcesta este soția fidelă, iubitoare ce se oferă morții în locul soțului său. Aceasta ajunge în Infern dar este readusă pe pământ și redată soțului. Totuși, după aceasă experiență, rămâne mută. Iar aflarea motivului și a emoției ce o determină pe Alcesta să rămână tăcută, reprezintă cheia dezlegării poveștii Aliciei...

Vă las pe voi să aflați de ce a decis Alcesta să nu mai vorbească, precum și motivul încăpățânării lui Theo de a o trata pe Pacienta tăcută!


Informații Pacienta tăcută de Alex Michaelides
Ed. LiteraColecția Buzz BooksPublic țintă 17-18+Nota mea 10Preț aprox. 25 lei

18. Review Body Scrub Salt by Nala - Jun 15, 2019 6:53:00 PM
Căutam de foarte mult timp un exfoliant de corp bun și când am descoperit gelul de duș Nala cu aromă de cireașă neagră (despre care am vorbit aici) mi-am zis că e musai să iau și exfoliantul.

Din păcate când am mers la shopping nu mai aveau aroma pe care mi-o doream, însă și cea de liliac m-a atras și mi-am zis că merită să încerc.Față de alte produse asemănătoare (și am încercat Dove, Nivea, Fa, Balea etc. etc.) acesta mi-a plăcut cel mai mult! Are o aromă plăcută, de liliac și primăvară, dar care nu rămâne pe piele să te sufoce- am o mare problemă cu produsele a căror miros rămâne pregnant pe piele și parcă te strânge de gât...

Exfoliantul este pe bază de sare, însă spre deosebire de altele nu se dizolvă cum îl pui pe piele, ceea ce face exfolierea extrem de eficientă. Eficientă, dar nu agresivă, pielea nu se înroșește, nu ustură, ci are un aspect catifelat și luminos.

Nu aș fi crezut niciodată că Nala mă va cuceri în asemenea hal, dar pur și simplu ador tot ce am încercat de la ei!

Recunosc însă că aroma de liliac nu mă dă neaparat pe spate și aștept să termin cutiuța de mai sus pentru a încerca și altă aromă- mi-au făcut cu ochiul cea de căpșună, zmeură și cireașă amară, desigur.

Ce trebuie să știți despre Body Scrub-ul acesta este faptul că vine într-o cantitate de 200 g, este pe bază de sare, conține 98% ingrediente naturale și costă aproximativ 40 de lei.

Eu îl utilizez o dată pe săptămână, îl am de aproximativ o lună și aș putea spune că am folosit cam jumătate din cantitate.

De când îl folosesc pot afirma că pielea este mult mai catifelată, luminoasă și fericită (că de și eu sunt fericită)! Și pot lesne afirma că este cel mai bun produs de acest gen încercat de mine până acum.Eng.
I used to try lots of body scrubs till I found Nala's products. The Body Scrub Salt with lilac fragrance is the first that I've tried from these brand and I am very pleased with it.
I must confess that I was searching for bitter cherry, but since they did not have it in the store at that moment I took the lilac one.
What I like most about it is the it's smells very nice, like a spring day, has 98% natural ingredients and does not leave the skin to scented.
I use it every week and in a month time I've used aprox half of the 200 g quantity, so it's quite good. It leaves your skin smooth, shinny and incredible pleasant to touch. 
I'm looking forward to finish it so I can try the ones with bitter cherry, raspberry and strawberry. 
And if you used it with the body sorbet your skin will be so amazing that no one will resist to touch you. Perfect for a romantic night!
19. Recenzie Întoarce-te la mine vol. II de Simona Lungu - Jun 13, 2019 5:35:00 PM

"Speranța este ca o clepsidră, când crezi că ea s-a scurs, se întoarce în favoarea ta. (Ș. Teodor)"După o destul de lungă pauză de blog, revenim în forță cu un nou titlu pentru seria #2019booksforsoul! Întoarce-te la mine vol. II de Simona Lungu este continuarea romanului (Întoarce-te la mine) despre care vă scriam aici.
Dacă primul volum m-a încântat din cale afară și abia așteptam să îl citesc pe cel de al doilea, vă spun sincer că acesta din urmă mi-a întrecut toate așteptările!
Ținând cont că prima parte s-a terminat într-un mod surprinzător, lăsând cititorul cu sufletul la gură și făcându-și fel și fel de scenarii, cel de al doilea volum a picat la țanc pentru a îmi calma nerăbdarea.
Întoarce-te la mine II continuă povestea Anei și a lui Friedrich, urmărindu-le destinele până la bătrânețe. Aici accentul cade mai mult pe tot ceea ce a însemnat războiul, dar și terminarea lui și întoarcerea armelor împotriva Germaniei.
Anii de suferință și foamete ce au urmat imediat războiului, modul în care foamea te transformă și îți răstoarnă credințele și valorile, lupta pentru supraviețuire- atât a celor rămași în țară, cât și a celor trimiși în lagărele din Rusia.
Este o poveste despre speranță, sacrificiu și iubire. Despre frământări interioare, despre puterea de a lupta, despre familie și fidelitate dincolo de orice obstacole.
Întoarce-te la mine este o promisiune furată unui bărbat, promisiune ce îl face să reziste ororilor din lagăre și să facă orice îi stă în putință pentru a-și respecta cuvântul dat.
Cum spuneam și în cazul primului volum, Întoarce-te la mine este un roman atât de bun încât o recenzie sau prea multe cuvinte la adresa lui nu îi fac cinste.
Pentru a înțelege cât de frumoasă și specială este această carte e musai să o citiți și să vă congingeți singuri.
De găsit o puteți găsi aici, iar pachetul cu ambele volume are un super preț de doar 40 de lei.

Informații Întoarce-te la mine
Ed. BookzonePreț aproximativ 40 lei (ambele volume)Public țintă 16+Nota mea 10+++
Best title of #2019booksforsoul

20. Gerovital Beauty - May 31, 2019 1:08:00 PM
Drăguțele mele cititoare,  îmi cer scuze pentru absența din ultima perioadă, dar în acest moment în viața noastră se întâmplă o mulțime de lucruri noi și până ne organizăm și dezmeticim, e mai greu cu on-lineul.

Sper totuși ca în acest timp să nu uitați de mine și că de la jumătatea lui iunie să ne reintrăm în normal. Până atunci însă, vreau să vă vorbesc despre produsele de machiaj Gerovital Beauty, descoperite recent.

Până să le testez în cadrul campaniei Buzz Store auzisem de ele și chiar le văzusem în magazin, recunosc că nu am avut curiozitatea să le achiziționez...

Acum însă câteva dintre produsele lor mi-au devenit atât de dragi, încât am de gând să le mai cumpăr (după ce le termin pe cele din prezent, desigur)!

Rujul cremos cu Acid Hialuronic și anticearcănul sunt de departe cele mai dragi produse; mai ales anticearcănul.Pe lângă cele două menționate mai sus, am avut ocazia să mai testez fondul de ten și mascara Suprem Lash. În ceea ce privește ultimul produs, nu pot spune că am fost dată pe spate- în primul rând pentru faptul că de felul meu nu prea utilizez astfel de produse de make-up (căci din fericire am gene frumoase) dar și pentru că de câțiva ani buni am un produs preferat și până acum nu m-a convins un altul să îl schimb.

Cu toate acestea, acest rimel își face treaba bine, nu încarcă genele, le dă o formă și culoare frumoasă și se demachiază destul de ușor. Dacă nu sunteți pretențioase și vă doriți un produs cu un raport calitate-preț corect, Mascara Suprem Lash este a win-win solution.

Când vine vorba de fond de ten sunt destul de pretențioasă, mai ales că tenul meu este unul destul de sensibil și nu suportă toate produsele de acest tip. Nu am avut probleme cu fondul de ten Gerovital, iar acoperirea mie mi-a plăcut mult. Nu încarcă tenul, este ușor de aplicat, nu se vede ca o mască și rezistă destul de mult pe ten.

Mie mi se potrivește nuanța Nude, iar acest produs conține SPF 10, acid hialuronic și vitamina E. Este fluid, cu o textură plăcută (după cum am mai zis) și uniformizează frumos tenul, mascând imperfecțiunile. Mi-a plăcut și cu siguranță îl recomand (mai ales că are un preț super friendly- aprox 50-60 lei).

Iar preferatul meu, anticearcănul Soft Focus, pot afirma că este piesa de rezistență a întregii game Gerovital make-up!


Acoperă eficient nu doar cearcănele, ci și micile imperfecțiuni sau chiar acneea. Este extrem de ușor de aplicat, cu o textură extrem de fină și plăcută la atingere.

Chiar și cearcănele extrem de închise la culoare (gen movulii) reușește să le acopere eficient- nu încarcă, nu are aspect de mască și nu irită.

Rezistă mult pe ten, fără să curgă ori să se strângă în ridurile fine/de expresie și după cum spuneam, poate fi utilizat și pentru a masca alte imperfecțiuni.

Merge mână în mână cu fondul de ten, completându-se reciproc, iar prețul este extrem de mic pentru cât de bun este acest produs- 36 lei. Aproape egalează produsele profi, iar pentru mine acesta este un mare plus.Și cel din urmă, ruful cremos cu Acid Hialuronic, m-a impresionat extrem de plăcut. Deși nu am avut norocul să primesc o nuanță care să se potrivească bine cu tenul meu, mă bucur că l-am testat( plus că i se potrivește maică-mii și am fericit-o cu un cadou util).

Ce mi-a plăcut la acest ruj este textura cremoasă, dar lejeră în același timp. Rujul se aplică foarte ușor, nu se întinde și conferă buzelor un aspect catifelat și ușor glam. Rezistă destul de bine pe buze ( dar nu este rezistent la transfer) și nu le usucă- ceea ce este un mare plus. Pe mine m-a convins, fapt pentru care mi-am achiziționat din magazin nuanța potrivită mie- 07, roșu turc. Așa că dacă și voi iubiți rujurile roșii, e musai să îl încercați pe acesta!

Produsul primit de mine vă las să îl admirați mai jos.


Voi ați încercat până acum produsele de machiaj de la Gerovital? Dacă da, vă plac? Și dacă nu, ce ați testa prima oară?
21. Vine Barza?! - May 22, 2019 8:05:00 PM
Nu știu la voi cum era, dar eu când eram mică auzeam mereu de această misterioasă barză, aducătoare de bebeluși simpatici și bucălați- o adevărată încântare pentru părinți, bunici, mătușele și ce o mai fi...

Crescând, am aflat că nu trebuia să urmăresc berzele pe cer ori prin cuiburi pentru a vedea când urmează ca vecinii ori prietenii noștrii să aibă un bebe!

Misterul stătea de fapt în felul în care oamenii alegeau să își unească destinele, să se iubească și din iubirea necondiționată ce și-o purtau să dea naștere unui bebe adorabil și mult așteptat (și dorit)!

Iar barza, ei bine, de cele mai multe ori era medicul ori moașa... iar peste alți câțiva ani, am descoperit că a concepe un copil nu e treabă atât de simplă. Am asistat la scene dureroase, lacrimi sfâșietoare și durere copleșitoare, ori de câte ori cei din jurul meu "eșuau" în călătoria numită maternitate/paternitate.

A-ți dori cu tot sufletul un copil, a face orice pentru a avea în viața ta un bebeluș și a avea o familie completă este sublim. Dar fiecare dată când acest vis se năruie, cu el se năruie câte puțin și din inima celor ce își doresc să devină părinți...

Văzând durerea și disperarea prin care trec aceste cupluri am rămas oarecum cu frica de a nu trece și eu prin așa ceva sau de a nu putea avea un copil.

Și aici intervine super Barza și ale sale super teste. Nu, nu de sarcină de data aceasta, ci de fertilitate.


Astfel, dacă se întâmplă să aveți temeri (așa cum am eu, raportat la experiențele prietenilor mei) legate de fertilitatea voastră, dacă sunteți curioși să vedeți cum stați la acest capitol sau încercați deja să concepeți un bebe de cel puțin 6 luni și nu iese treaba cum trebuie, testul de fertilitate 2+1 este perfect!

Pe cei anxioși (me-me-me) îi liniștește, pe cei timizi îi sprijină și pe restu îi clarifică. Pachetul conține 3 teste, 2 pentru femei și unul pentru bărbați, poate fi făcut în orice moment al zilei, în intimitatea propriei case și are o acuratețe de peste 98%.

Se folosește extrem de ușor, nu este elaborat sau complicat, putând fi făcut de oricine. În acest sens vă las și un filmuleț (profi) mai jos.Eu am recurs la această metodă pentru că de fel sunt mai panicoasă și consider că prevenția e mai bună decât tratamentul (deși nu îmi iese mereu). Și cumva, prăpăstioasă fiind, tind să plec de la partea negativă și să îmi fac tot felul de gânduri negre. Și cumva pentru că știu că sunt gânduri negre și fac din țânțar armăsar, încerc să mă temperez și să nu apelez la medic pentru orice chichiță.

Drept pentru care am fost în extaz când am aflat că pe piața din România există teste de fertilitate și imediat ce am aflat una ca asta m-am dus direct la farmacie și mi-am cumpărat un kit să mă verific. Plecând, desigur, de la ideea că dacă testul nu iese bine așa am un motiv să merg la medic, să mă caut bine și cumva până vine momentul unui bebe, să mă "repar".

Puțin paranoic, știu, dar cumva util. Și chiar aș recomanda să se efectueze astfel de teste. Și nu neaparat când vă doriți un copil sau când deja vă străduiți și nu iese, ci înainte, preventiv. Pentru că așa afli din timp cum stai cu sănătatea și în caz de ceva negativ, să intervii la timp, salvând nervi, lacrimi, ani și încercând să rezolvi problema.

Kit-ul nu costă mult, te scapă de dubii și drumuri pe la medici. Totuși, dacă testul vă indică faptul că sunteți fertili, dar voi tot nu puteți concepe, vă recomand să mergeți la doctor pentru investigații suplimentare.

Noi nu ne-am apucat de treabă, căci nu ne aflăm într-un moment zen pentru un bebe, dar după tot ce am văzut în jurul nostru, faptul că am făcut un astfel de test și ne-am asigurat că suntem bine, ne-a calmat.

Sper că, indiferent în care dintre situațiile de mai sus sunteți (sau poate doar din curiozitate), dacă alegeți să faceți un astfel de test să vă aducă doar rezultate bune!

Și indiferent dacă alegeți să vină barza acum ori mai târziu, un control de asigurare din când în când, consider că e cel mai responsabil lucru pe care îl puteți face.


Deci, la voi când vine barza?!
22. Recenzie Întoarce-te la mine de Simona Lungu - May 20, 2019 6:49:00 PM

"Durerea plecării cuiva drag din această viață, nu poate trece dintr-o dată. Trebuie să te obișnuiești cu această lipsă pășind încet, cu fiecare nouă zi, până se estompează și înveți să trăiești cu ea. De uitat, n-ai s-o faci niciodată."

Vă spuneam că cei de la Bookzone m-au surprins cu un super pachet cu romane, iar astăzi vreau să vă vorbesc despre titlul meu preferat: Întoarce-te la mine de Simona Lungu.Nu aș fi crezut că o să îmi placă un autor român atât de mult, însă cumva mă regăsesc între paginile romanului...

Acțiunea se petrece în Constanța, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, actorii principali fiind Ana și Friedrich.

Ana și-a pierdut părinții în timpul unui bombardament și este luată în grijă de o mătușă, iar Friedrich este detașatul nemților în România.

După o lungă suferință și o perioadă și mai îndelungată de depresie, Ana ajunge în cele din urmă să lucreze la comandamentul german; loc în se și îndrăgostește de Friedrich.
Cei doi ajung să aibă o relație de iubire, în ciuda tuturor opreliștilor, o rază de lumină în monstruozitatea războiului. Printre suferină, durere și moarte, iubirea celor doi se naște- inocentă, copilăroasă. Un strop de speranță printre tot ce-i hâd.

M-am regăsit mult în personajul principal, Ana- copilăroasă și inocentă, în ciuda tuturor greutăților, dedicată 100% bărbatului pe care îl iubște și oricând gata de sacrificii.

Dar ce iubire poate să crească și să se dezvolte când în jur este doar durere, intrigile se ivesc din toate colțurile și trădarea este la ordinea zile?!

Întoarce-te la mine este un roman despre durere, despre inocența primei iubiri, despre speranță și regăsire... Despre puterea de a trece peste orice obstacol, de a face orice pentru dragoste, dar și despre cum dintr-o singură greșeală totul se poate ruina...

Un singur gest, un pas mic este suficient pentru a transforma o iubire arzătoare în ură, repulsie și deznădește. Iar atunci când dragoste este trădată, dorința de răzbunare e la un pas distanță...

Întoarce-te la mine, volumul I a fost un adevărat deliciu și aștept cu mare nerăbdare să îl citesc și pe al doilea, pentru a descoperi ce întorsături va lua destinul celor doi îndrăgostiți.


Informații Întoarce-te la mine de Simona Lungu
Ed. BookzonePreț aproximativ 50 lei (ambele volume)Nr. pag. 350Public țintă 16+Nota mea 10+++
Best title of #2019booksforsoul
23. De vorba cu Barza- tabuuri și durere - May 13, 2019 5:58:00 PM
Din fericire (sau nu), fac parte din generația post-comunistă, ceea ce poate spune despre mine că nu sunt (încă) foarte bătrână, dar și că m-am "bucurat" de o educație încă mult influențată de perioada comunistă.

Multe subiecte erau încă tabu, exista încă ideea că nimeni nu trebuie să știe prin ce treci, cât suferi sau ce probleme ai, multe erau băgate sub preș ori considerate o rușine.

Educația sexuală și nu numai era mai degrabă o notă informativă și o amenințare despre a nu rămâne însărcinată ori a veni acasă cu o boală... un soi de sperietoare și nimic practic, concret, care chiar să te ajute sau să te protejeze de cele de mai sus.

Despre menstruație, ce pot spune... cea care mi-a vorbit prima oară despre asta a fost mama și nu pot spune că am primit cine știe ce informații wow. Dar, spre deosebire de alte prietene ori colege, măcar aveam ceva informații și în momentul în care am intrat în rândul femeilor nu am crezut că o să mor sau că am o boală gravă.


Au trecut aproape 30 de ani de când nu mai suntem sub comunism, dar observ că în ceea ce privește educația sexuală, informarea tinerilor and co., suntem poate chiar mai rău...

BTS-urile sunt ceva rușinos, venirea menstruației o chestie nasoală, informațiile sunt incomplete sau mult deformate.

Drept pentru care, alături de Barza m-am decis să scriu câteva rânduri despre experiența mea personală, despre tabuuri, dureri și "treburi" femeiești: menstruație, sarcină și fertilitate.
Vreau să subliniez (iar) că această postare se bazeaza strict pe experiențele mele personale, iar prin intermediul ei îmi doresc să cresc (măcar puțin) conștientizarea asupra a tot ceea ce înseamnă treburile ori problemele femeiești....

Încă de la început termenul de treabă ori problemă pentru a defini niște modificări fiziologice firești consider că este greșit, tocmai pentru că aduce o umbră negativă asupra menstruației, sarcinii, fertilității ori a lipsei ei etc.

Toate sunt chestiuni firești, normale, schimbări prin care orice femeie sau fată trece și despre care ar trebui să avem mult mai multe informații ( dar atenție, CORECTE), să putem vorbi deschis despre asta și să existe chiar și grupuri de suport. Mai avem mult până acolo, dar consider că pașii micuți (ca această postare) sunt adevărații pași spre schimbările adevărate.

Revenind la experiențele personale, având o bază (oferită ce-i drept de propria mamă, simpluț, rudimentar și expeditiv) nu am avut un șoc când m-a vizitat prima menstruație. Iar pentru o bună perioadă de timp, tot acest ciclu lunar nu a fost o corvoadă sau o bătaie de cap. Până prin clasa a XII a, când ceva s-a schimbat și fiecare lună era o corvoadă pentru mine.

Dureri atroce ( de cap, burtă, spate), ce mă țintuiau prima zi la pat, fără să pot mânca ori să merg la școală, deși până atunci nu simțeam nici cel mai mic inconvenient. M-am speriat, am încercat să caut sfaturi, dar cumva tot ce mi-a fost spus a fost un e normal, se mai întâmplă, o să îți treacă după ce faci un copil... ia o pastilă, toate trecem sau am trecut prin asta.

Și uite așa, sub puterea lui taci și-ndură, am trăit mai bine de 6-7 ani  cu groază că în fiecare lună urma să mă zvârcolesc cel puțin o zi cu niște dureri groaznice. Dar, de, ce să-i faci, trebuie să suport până apare primul copil...

Asta până când efectiv am ajuns să nu mai suport durerile respective și moartă-coaptă m-am prezentat la un medic specialist. Moment ce mi-a schimbat total percepția asupra a tot ceea ce înseamnă dureri, cauze, ideea stupidă de a sta și a îndura și multe alte mituri și tabuuri.

Pe lângă faptul că mi-a recomandat niște pastile potrivite problemelor mele, alimente potrivite, exerciții și soluții UTILE, cum ar fi plasturi împotriva durerilor menstruale Barza.

Dacă până atunci îmi era frică să mă trezesc cu ciclu în timpul săptămânii, căci nu puteam ajunge la școala ori la muncă, treptat am reușit să scap de aceste dureri și să pot trăi ca un om normal.

Plasturii Barza sunt pe bază de cărbune activ, generează o căldură terapeutică și calmează (firesc) durerile menstruale până la 12 ore- chiar și pe cele groaznice, așa cum aveam eu. Și este eficient și în cazul în care aceste dureri erau însoțite și de înțepături în spate.

Plasturele nu trebuie lipit direct pe piele, ci se pune pe lenjerie, este confortabil, nici nu îl simțiți și se poate purta pe parcursul întregii zile.

Scopul acestor plasturi este de a reduce durerile menstruale (calmează durerea și inflamația pelvină cronică), prin încălzirea zonei abdominale și punerea sângelui în mișcare.

Pot spune că utilizarea acestor plasturi, un regim de viață sănătos (din punct de vedere alimentar), mișcarea și ceaiurile de salvie au fost pentru mine a real life changer! În bine, desigur.

Cât despre îndură, că trece când o să ai primul copil, pentru mine și multe alte fete acest îndemn e un mito-tabuu ce ne-a țintuit într-o situație stupidă, ce putea fi lesne rezolvată prin vizita la un medic specialist.

Și dacă în cazul meu, cauza durerilor nu a fost ceva graz, alte fete nu au acest noroc. Așadar, dărâmați miturile, informați-vă și treceți peste rușine: apelați la specialiști în domeniu!

Pentru orice întrebări vă stau și eu la dispoziție. Dacă vreți să aflați mai multe despre produsele celor de la Barza, aruncați un ochi aici.

Iar eu voi continua toată luna mai să vorbesc și despre alte mituri și tabuuri, precum fertilitatea, sarcina și menopauza.


Stay tuned!


Sursă foto24. Sabio vs. Nala Cosmetics - May 12, 2019 6:54:00 PM
De ceva timp tot încerc să utilizez produse de îngrijire cât mai naturale- sau oricum, cât mai aproape de natural.

Desigur, nu îmi iese mereu, iar multe din încercări sunt mici eșecuri, dar astăzi vreau să vă povestesc despre două brand-uri încercate recent și despre ce părere mi-au făcut.

Tot căutând produse de îngrijire personală cu ingrediente naturale și fără parabeni, i-am descoperit pe cei de la Sabio și pe cei de la  Nala.

În ceea ce îi privește pe cei din urmă, le-am descoperit produsele în postările multor bloggerițe și cumva nu am fost curioasă a le descoperi și achiziționa... Drept pentru care am optat pentru Sabio, despre care citisem o grămadă de lucruri bune- plus lista cu ingrediente super friendly.


Gelul de duș Exotic Breeze l-am achiziționat din Farmacia Tei, în recipientul de 475 de ml, la prețul de aprox. 30 de lei.

Cantitatea de produs este foarte generoasă, ambalajul practic, însă din păcate acest produs îmi displace TOTAL!

Nu face spumă, nu mi se pare că ar curăța, iar mirosul nu e de exotic breeze, ci mai de grabă de bicarbonat. Personal, a fost o mare-mare dezamăgire.Cu inima îndoită după această experiență și cu buzunarul cam ușurel, până la urmă m-am încumetat și mi-am achiziționat și un gel de duș Nala.Aceștia au o gamă ceva mai variată, dar de cucerit m-a cucerit iremediabil gama cu cireșe amare. Produsul vine frumos ambalat, chic și discret, într-un recipient transparent cu un capac special ce face ușoară dozarea cantității de gel de duș necesară.

Spre deosebire de gelul de duș de la Sabio, acesta conține doar 200 ml de produs, iar prețul se învârte pe la 20 de lei.

Dar m-a cucerit definitiv prin mirosul extrem de plăcut dar discret și eficiența și delicatețea cu care curăță pielea.

Un alt aspect ce m-a încântat este că după utilizare, se păstrează pe piele pentru câteva ore un miros discret de cireașă.
Pe site-ul Nala, din câte am citit, aceștia se "laudă" că produsele lor conțin până la 93% ingrediente naturale. Sincer, nu știu dacă sau cât de adevărat este, cert este însă că ador acest gel de duș.

Și exact cum scrie pe ambalaj, gelul de duș Nala curăță delicat, hidratează și lasă un miros plăcut pe piele. Este realizat artizanal, fiind potrivit oricărui tip de piele.

Conține extract de aloe vera, bogat în nutrienți ce controlează nivelul de hidratarea și întăresc bariera de protecție a pielii.

Este suficient să puneți pe burete o picătură de produs, după care să masați delicat pielea sub duș.

Pentru un plus de hidratarea și relaxare, este ideal să folosiți și crema de corp din aceeași gama (sau orice altă gamă vă face cu ochiul- căci aveți de unde alege)!

Mie dintre iasomie, struguri, liliac, rodie, cafea, cocos, zmeură etc., cireșele amare mi-au plăcut cel mai mult. Cum le miros cum îmi aduc aminte de copilărie, de acea perioadă în care nu aveam nicio grijă și mă bucuram cu adevărat de viață.

Drept pentru care din confruntarea Nala vs. Sabio, Nala a ieșit detașat învingătoarea, deși nu mă așteptam. Încă o dată, viața te poate surprinde în cele mai ciudate moduri...

Voi ați încercat produsele Nala?! Dacă da, aveți un preferat?
25. Oui a l'amour by Yves Rocher - May 9, 2019 6:14:00 PM
Când vine vorba de produse cosmetice, preferatele mele (de departe) sunt rujurile și parfumurile. Dacă ar fi după mine mi-aș cumpăra tot ce-i nou și frumos, dar în 2019 mi-am propus să îmi achiziționez astfel de produse doar în caz de mare urgență.

Am avut însă mare noroc cu cei de la Yves Rocher care m-au fericit cu parfumul Oui a l'mour!


Ca și alte produse marca Yves Rocher, parfumul conține ingrediente naturale, ambalajul este din carton obținut din păduri gestionate în mod durabil, atât acesta, cât și flaconul fiind reciclabile- din respect pentru natură.

Parfumul conține esență din rădăcină de angelică, trandafir de damasc, absolut din bob de tonka și esență din lemn de cedru.

Rădăcina de angelică aduce în prim plan note crude și verzi, oferind parfumului prospețime.

Trandafirul de damasc dau parfumului o notă dulce, asemeni trandafirilor proaspăt culeși.

Bobul de tonka aduce o notă dulce, caldă, balsamică, asemănătoare cu vanilia, iar lemnul de cedru, cu aroma sa distinctă, uscată și lemnoasă aduce parfumului eleganță, transformând purtătoarea într-o femeie puternică, vibrantă și extrem de chic.

După cum puteți vedea și în fotografia de mai sus, acesta vine ambalat extrem de drăguț, sticluța fiind și ea tare simpatică.

La prețul de 155 lei (redus de la 215) puteți achiziționa 50 ml dintr-un parfum extrem de feminin, ideal pentru plimbările zilnice, dar și nopți sofisticate.

Cu toate acestea, din punctul meu de vedere nu este un parfum potrivit sezonului cald. Cumva pe mine mă duce cu gândul la primăvară-toamnă, când avem nevoie de un plus de energie pentru a ne simți fresh și puternice.

Pentru sezonul cald, aș opta mai degrabă pentru apa de toaletă My Green Summer. Am avut ocazia să îl testez în magazin și m-am îndrăgostit iremediabil!

Voi ce parfum/uri preferat/e aveți? Ați încercat parfumurile celor de la Yver Rocher?