Blogs Home » Personal » Personale » acrilice-pointpen

acrilice-pointpen

Desene alb-negru sau color, fotografii alb-negru sau color, linkuri catre alte bloguri cu lucruri interesante.

Articole Blog

01. - Jun 1, 2020 3:53:00 PM
Cu regret va anunt ca in data de 30 mai, tatal meu a murit in spital, Robert Nicolaescu a decedat din pricina infectarii cu coronavirus. La spital, cat timp era tratat pentru epilepsie, a fost lasat sa sufere de catre asistente, mereu plangandu-se ca nu le pasa si nu ii ajuta deloc insa el, a ajutat pe ceilalti pacienti de parca era treaba lui, eroic chiar. Dupa o saptamana petrecuta acolo, fix in ziua in care trebuia sa fie externat, a fost testat pozitiv pentru acest virus urmand ca o saptamana sa stea in carantina alaturi de alti pacienti iar ultima saptamana, a 3-a, a petrecut-o intubat, sedat. A murit fara durere, singur. Pacat ca singurul lucru care l-a putut scapa de chinurile zilnice a fost chiar moartea insasi. Adio tuturor celor care frecventau acest blog, fie ca viata lui sa nu fie in van, sa luati in connsiderare ca orice lucru mic care-l facea necesita un mare efort pentru el, desenele sale sunt o  marturie a faptului ca daca vrei sa faci ceva, atata timp cat iti doresti din tot sufletul, absolut nimic nu te va tine inapoi.

I regret to inform you that on May 30, my father died at the hospital, Robert Nicolaescu died of coronavirus infection. There, while he was being treated for epilepsy, he was left to suffer by the nurses, always complaining that he didn't care and didn't help them at all, but he helped the other patients as if it were his job, heroically. After a week spent there, exactly on the day he had to be discharged, he was tested positive for this virus and will be in quarantine for a week with other patients. The last week, the 3rd, he spent it intubated, sedated. He died without pain, alone. Too bad the only thing that could save him from the daily torments was death itself. Farewell to all who frequented this blog, his life shall not be in vain. Consider this:  every little thing that he made required a lot of effort for him, his drawings are a testament to the fact that if you want to do something , as long as you want with all your heart, absolutely nothing will hold you back.
02. - May 21, 2020 12:21:00 PM
Hello,
Robert is in hospital from 2 weeks, he had a stroke and epilepsy and in the hospital contacted covid 19! He is in a very bad shape, struggle to breathe...
Just wanted to informe you...
03. De la 8 la ∞ - May 6, 2020 6:45:00 AM
Schita rapida in creion, folosind cifra opt pentru a desena o fata
Salutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!
Greetings and thanks to all who are passing by!04. Dupa Salvador Dali - May 4, 2020 5:53:00 AM
Creioane colorate pe foaie A4Nu stiu daca se observa asa cum am vrut, in stanga ar fi chipul Giocondei.
O saptamana cat mai buna va doresc!
Have a nice week!
Salutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!
Greetings and thanks to all who are passing by!
Poate vreti sa cititi:DOCUMENTE! Banditul fugar Rizea se vrea Buscetta al mafiei politice care a jefuit România!(cautati pe Google)
05. The Weekend in Black and White - May 2, 2020 4:26:00 AM
DreamcatcherWeekend placut va doresc!Have a nice weekend!The Weekend in Black and WhiteSalutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!
From the aquarium: "Hey, human! Can you feel it, can you feel it, can you feel it?!?"=Michael Jackson music

06. Mainile prietenului meu(dupa Durer) - Apr 29, 2020 8:26:00 AM

Point pen, creion pe foaie A4. Ma pierd la atatea linii, imi fuge vederea. Nu este primul desen, sper ca nici ultimul, de fiecare data parca ma apropii mai mult de suferinta din acele maini. Am mai facut cateva comenzi cu aceste maini, ale mele si ale lui:) Pentru mine este ceva profund, de esenta, nu doar un desen.Doi frati, Albert si Albrecht(1471-1528), trag la sorti care sa mearga la Academia de la Nürenberg. Albert pierde, munceste 4 ani din greu in mina pentru a-l sustine material pe Albrecht. Devenind cunoscut si castigand bine, Albrecht doreste sa-si sprijine fratele pentru a termina si el studiile de desen. Din pacate, sanatatea lui Albert era deja subreda, nu mai putea studia.Am avut harul de a munci pentru altii pana la epuizare. Am prieteni care au muncit pentru mine si nu m-au lasat cand mi-a fost greu. Am ambitia de a continua sa desenez indiferent de starea sanatatii mele. Cumva, in Mainile desenate de Durer, ma regasesc in mai multe feluri, intretinator si intretinut, muncitor si bolnav, ganditor si multumitor.Sa apreciati pe cei care se straduie pentru voi, care-si pierd viata pentru ca voi sa aveti una mai buna. Pot fi parintii tai, prietenii tai, copiii tai. Unii nu stiu nici macar ce inseamna viata, dar au oferit altora o viata buna. E bine sa ai pe cineva care lupta pentru tine.Din pacate, tara noastra este condusa de parveniti(scursuri, copiii scarbelor comuniste), iar oamenii muncitori se zbat in saracie, nu e nimeni sa le recunoasca meritul, ci doar sa-i jupoaie de tot ce au. 
Salutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!


07. Romanul - Apr 27, 2020 6:54:00 AM
Point pen, creion pe foaie A3Referinta: Columna lui TraianGasiti soldati, cai in diverse posturi. Vedeti ce imbracau in acele timpuri. La niciun dac nu am vazut opinci ci doar ceva ce semana a mocasini. Soldatul e figura centrala, deci trebuie sa iasa in evidenta. Have a nice week! O saptamana cat mai buna va doresc!Salutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!


08. The Weekend in Black and White - Apr 25, 2020 4:35:00 AM
Evolutie... spirituala/Spiritual... evolution
Weekend placut va doresc!Have a nice weekend!The Weekend in Black and WhiteSalutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!
AuschwitzIn scrierile lui, Hitler ii indemna pe nazisti sa protejeze evolutia, exterminand grupurile de oameni considerate mai putin dezvoltate: cei care aveau o culoare diferita a pielii, cei religiosi sau cei handicapati.Hitler credea ca selectia naturala trebuie sa fie activata.Ati auzit de IBM, Bush? Credeti ca  dor nazistii au fost interesati in experimentele doctorului Mengele? Multumita "expertilor"(oameni fara onoare, lasi, lacomi, lingai fatalai) in dezinformare, lucrurile acum sunt mult mai perfide. Oamenii in varsta nu mor din cauza Covid-19, mor din cauza scarbelor care au dezvoltat acest virus.Vor transforma intreaga lume intr-un lagar. Media te "ataca" tot timpul, vei auzi doar ce vor ei sa auzi.Lumea nu va mai fi la fel.

09. Toate Panzele Sus! - Apr 22, 2020 6:03:00 AM
Point pen, creion pe foaie A3+Mi-am dorit, inainte sa mor, sa pot face ceva desene cu corabii, cai- de uscat si de mare:), locomotive, cavaleri. Am reusit cateva schite, desene. Inainte ma bazam pe memoria mea vizuala, acum trebuie sa desenez de mai multe ori un desen ca sa-mi ramana imprimat in minte. Zilele astea m-am simtit atat de stins... Am depresii cumplite, nu sunt de niciun ajutor pentru familia mea...Am ajuns sa ma bucur ca-mi gaseste toate medicamentele de pe reteta la farmacie... Nici macar medicamente? Ai vrea sa pleci departe, undeva unde e liniste, unde nu mai e durere si nu mai sunt lipsuri...Toate Panzele Sus!Nu va spun acum adio, dar sper sa nu mai fie mult.Salutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!

10. The Weekend in Black and White - Apr 18, 2020 4:59:00 AM
Home sweet home:)Sarbatori fericite!Weekend placut va doresc!Have a nice weekend!The Weekend in Black and WhiteSalutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!11. Cai: Studiu - Apr 15, 2020 7:17:00 AM
Toate schitele sunt in creion, cerneala, pe foi A3Cal de pe Columna lui Traian, lucrare incheiata in anul 113(nu stiu sigur cine e autorul, unii zic ca e Apolodor din Damasc).Studiu pentru oameni, animale. Apar in diverse pozitii, o sursa de baza pentru desen.Leonardo da Vinci (1452-1519)Ce observati?Albrecht Dürer (1471–1528)Ce observati? Asa e piciorul si in Cavalerul si moartea. Liniile, zici ca e o reprezentare aerodinamica.Jacob de Gheyn II (1565-1629)Un cal mai normal aici, zici ca e al lui Don Quijote. Dar are multe desene cu cai asemanatori celor mai de sus.Urmariti desenele lui Rubens, Raffaello Sanzio, Titian, Jacques-Louis, Inigo Jones, Giovanni Giacomo, etc.
Daca doriti sa desenati, incercati mai intai pe bucati: capul, picioarele din fata, spatele. Alegeti-va un singur tip, o singura dimensiune, apoi o repetati de mai multe ori, in fiecare zi.Faceti-va un sablon si conturati-l de multe ori.Incercati: Grid Drawing Tool by ArtTutor. Eu am desenat de mic pe baza grilei, era mult de masurat, dar ai rezultate in timp.Nu va speriati, talentul nu e totul, e nevoie de multa munca, rabdare. Acum sunt foi din belsug, creioane, nu mai trebuie sa le fabrici singur:).Spor!
Salutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!For:
WordlessWednesday

My Corner of the World

Pictorial Tuesday


12. Echilibru: Exercitiu - Apr 14, 2020 5:17:00 AM


Motto: "Daca esti credincios in lucrurile mici vei fi credincios si in cele mari."Faceti semnul infinitului, un 8 rasturnat. 5 minute intr-o directie, 5 minute in directie opusa.Miscati mana calm, exact pe linie, nu va grabiti.Pentru inceput, puteti sa-l faceti de marimea celui din poza, oricum veti progresa cu timpul, veti putea controla o suprafata tot mai mare. Dar nu va grabiti, faceti zilnic, asta e cel mai important.Puneti o alarma de ceas sa sune, si incercati sa fiti atenti, sa nu va ia somnul, exercitiul e un pic hipnotic. Nu va lasati distrasi de altceva, 10(total) minute trec repede.Folositi un creion de tip B, preferabil.H=hard, tareB=black, negruHB=hard blackF=fine point, finIncercati asta timp de 7 zile, continuati daca va plac rezultatele. E bine sa incepi de mic, acest exercitiu duce la echilibrul celor doua emisfere ale creierului. Mareste atentia si siguranta mainii cand trasezi linii.Desenati apoi ce va trece prin cap, un pahar spre exemplu.Pastrati foile, veti observa diferentele de-a lungul timpului.Invatati si pe altii, e un exercitiu banal, dar de mare impact.Invatati sa hasurati, nu va grabiti.

Salutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!

13. Izolare - Apr 13, 2020 5:48:00 AM
Taiate si puse intr-o vaza, florile sunt frumoase, dar nu vor tine mult.Nu stiu de ce imi place desenul, nu am pornit cu vreo idee, doar testam.(Am testat niste pensule cu rezervor si niste creioane colorate. Creioanele triunghi sunt foarte bune pentru copii, ii ajuta sa-si pozitioneze degetele corect pe creion. Nu e o mare inventie(noi ascuteam creioanele cu cutitul ca sa ne iasa forma triunghiulara), dar e de mare ajutor. Am vazut multe persoane care tineau creionul in cele mai ciudate moduri, parca-si torturau degetele.)Carantina(fotografie facuta cu telefonul, dar cred ca se intelege ideea)In timp ce oamenii stau in case, padurile din Romania sunt devastate. Inainte de anii 90 - Nu vedeai pădurea din cauza copacilor. În zilele de azi-nu vezi pădurea pentru că au dispărut copacii.De 30 de ani, Romania e distrusa sistematic, iar populatia pleaca in tari mai civilizate(nu perfecte, dar diferite). Tradatorii de neam si de tara sunt in functii cheie, pentru un pumn de arginti ei si-au vandut omenia. Chiar daca Romania e un stat de tip Mafiot si hotii traiesc in lux protejati de "justitie", sa nu credeti ca asta va dura la infinit. Hotii vor avea soarta animalelor duse la taiere: pentru o vreme le e bine, sunt puse la ingrasat, apoi sunt duse la macelarie.Dumnezeu nu doarme, e indelung rabdator, dar nu e orb.
Have a nice week! O saptamana cat mai buna va doresc!Salutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!14. The Weekend in Black and White - Apr 10, 2020 5:10:00 PM
Quarantine(The Shard)                                                    Happy Holidays! Weekend placut va doresc!Have a nice weekend!The Weekend in Black and WhiteSalutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!

15. Knight with Sword and Shield - Apr 8, 2020 6:53:00 AM
Cavaler cu sabie si scut, productie dupa ochi:) E primul desen, poate voi mai adauga cate ceva daca mai reusesc sa mai fac altul.Point pen pe foaie A3Referinte: poze facute de fata mea, Rebeca, atunci cand a fost la Muzeul National de Arme si Armuri din Leeds. Am o multime de poze, din toate unghiurile ale diferitelor armuri, arme. De asemenea, am multe poze din alte muzee din Anglia. Per total am sute de GB de poze, de toate felurile, ale mele, ale familiei, de la prieteni, uneori nici nu stiu unde le-am mai pus:)Aici e o poza prelucrata a desenului de mai sus.For:WordlessWednesdayMy Corner of the World
Salutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!

16. Evolutie: A fost gasita o moneda veche de 4 miliarde de ani - Apr 7, 2020 6:19:00 AM

Asa arata dupa ce a fost curatata:)(Creion pe foaie A4, doar o schita)Risipa umana: -mii de biserici impodobite care mai decare, dar unde nu-L gasesti pe Dumnezeu ci doar falsuri facute de mana omeneasca.-Scoli, universitati, de unde ies puhoaie de "experti", dar care habar nu au sa munceasca ceva cu mainile lor, iar viata lor e praf. "Virtutile" lor sunt: aroganta, lacomia, batjocura, curvia, linguseala, etc.-Premii Nobel acordate celor care(de ex.) au descoperit... gaurile negre...:))) Puteau sa-si faca o ecografie in dreptul inimii, era mai rapida.Mai sus, l-am desenat pe capitanul Nema, de pe Inutilius.E drept sa urasti pe cei ce se folosesc de numele lui Dumnezeu ca sa indobitoceasca pe prosti si sa se umple de lux de pe urma lor, dar de ce sa-L inlaturi pe DUMNEZEU? De ce tocmai pe EL, Cel care te invata sa nu furi, sa nu depui marturie mincinoasa, sa-ti cintesti parintii, etc.Priviti valul de faradelegi facute de cand Teoria(sic!) Evolutiei a intrat in scoli. Luati un grafic cu SUA, de exemplu, unde faradelegile s-au ridicat in grafic, cum se ridica o racheta de la sol. Da, raul a evoluat rapid de atunci.Mai inainte de Big-Bang era noroi, asa zic ei.Eu, recunosc, nu l-am vazut pe Dumnezeu, dar vad ce a facut El, si daca te uiti la un microscop, esti uimit de macrouniversul ce-l vezi doar la o simpla floare.Dar tu, ai vazut noroiul? Nu? Atunci de unde stii?Sau de ce sa accept noroioasa ta teorie(Basm) a evolutiei, cand vad glorioasa creatie(Realitate) a lui Dumnezeu?Mai tineti minte basmul cu broscoiul ce se transforma in print? In basm se intampla in cateva minute, evolutionistilor le ia milioane de ani:) Nici de basme nu-s buni!:)
Salutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!


17. Cal - Apr 6, 2020 7:56:00 AM
Modelul e de pe amforele grecesti, simplu si de efect. Point pen pe foaie A3, fundalul e cu cerneala neagra, am folosit pensula cu rezervor.Nu va speriati, nu musca!:)
Acesta este din acrilic pe foaie A3, rama are culoare maronie, brun noisette. Nu am reusit o poza mai buna, culorile sunt mai inchise in realitate, zici ca e alt desen:)
Have a nice week! O saptamana cat mai buna va doresc!Salutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!


18. The Weekend in Black and White - Apr 3, 2020 5:28:00 PM
The PathWeekend placut va doresc!Have a nice weekend!The Weekend in Black and WhiteSalutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!

19. 2020 The sign of nobility - Apr 2, 2020 5:02:00 AM
Schita rapida pe foaie A4Pe ce pune omul pretSe arata in ceasuri de ... nevoie:)
Salutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!

20. Metamorfoza - Apr 1, 2020 5:06:00 AM
Schita, creioane pe foaie A3
For:My Corner of the World
WordlessWednesday
Salutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!

21. Web designer - Mar 30, 2020 5:25:00 AM
Domnul a zis Satanei: „De unde vii?” Şi Satana a răspuns Domnului: „De la cutreierarea pământului şi de la plimbarea pe care am făcut-o pe el.”-Iov 2Satana nu e omniprezent, a fost un heruvim ocrotitor, dar nu e Dumnezeu.E din lumea pe care nu o vezi, dar care e chiar langa tine. Acum este peste tot. Nu mai trebuie sa cutreiere sau sa-si trimita demonii, multumita telefoanelor, computerelor, televiziunii, el are acces la ce iti place, la ce urasti, etc. Computer god.Cu cat e plasa mai mare, cu atat e mai mare puterea lui.Oamenii sunt usor de manipulat, sunt usor de dezbinat, usor de amagit.Oamenii si-au deschis ferestrele(Windows) sufletului inaintea lui.Ca si in Gradina Edenului."Ia o muscatura(apple)". Si asa a ajuns stapan.Oamenii nu vad si vor rade daca le spui adevarul.Pas cu pas, Satana va cauta sa amageasca, chiar pe cei alesi.El ii controleaza pe "marii oameni", acestia ii controleaza pe politicieni, etc.Omul de rand e robul tuturor.Frica...Cel rau va sili pe toti oamenii:"Şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei." -Revelatia(Apocalipsa) 13
Va uitati la situatia de acum?Ati vrut-o voi?Asta e un pas, vor urma alti pasi.
Cel rau va sili pe toti oamenii... Pe toti...
Have a nice week!O saptamana cat mai buna va doresc!Salutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!22. Woman resting (Nude 2020):) - Mar 28, 2020 3:02:00 PM

Femeie odihnindu-se(Nud 2020)Schita rapida, creion pe foaie A4Abia asteapta sa mearga la plaja cu burka pe ea:)Cred ca virusul e inventat de talibani:)Weekend placut va doresc!Have a nice weekend!

23. The Weekend in Black and White - Mar 28, 2020 5:12:00 AM
Masti/Masks
Cine sau ce se ascunde, nu se vede. Media e tot mai puternica iar oamenii sunt usor de manipulat(razboiul cu Irakul, spre exemplu). Inainte de adolescenta, am citit "Dinastia Sunderland Beauclair" de Vintila Corbul. De atunci, felul de a privi lucrurile a fost diferit, nu mai credeam orbeste. De multe ori, adevarul este ascuns la vedere.
Weekend placut va doresc!Have a nice weekend!The Weekend in Black and WhiteSalutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!
24. Knight, Dupa Durer - Mar 26, 2020 5:53:00 AM
Point pen pe foaie A3, referinta: Durer(desen facut in urma cu mai multi ani, aici este la rezolutie mica)
Daca ridici capacul la un cos de gunoi apoi te uiti la "arta" moderna, gasesti multe similaritati.Daca te uiti la Columna lui Traian apoi te uiti la lucrarile lui Durer, Leonardo, Giacomo, etc.gasesti multe asemanari.Zilele trecute v-am prezentat "Dacul" facut dupa imaginile de pe Columna.Azi va prezint Cavalerul facut dupa Durer.Cu cat invatatorul e mai bun, cu atat elevul(daca vrea) e mai bun. Daca elevul isi depaseste profesorul, cu atat mai bine pentru generatiile urmatoare. Vrei sa inveti sa desenezi? Cauta artisti, nu ce zic criticii despre artisti.Criticii influenteaza piata, de multe ori in interesul lor sau al celor ce-i platesc. E plin de "Experti" in toate domeniile. 
E plin cu titluri, dar nu si cu continut.(In toate domeniile, dar in vremuri de criza se vede realitatea)
Mancarea arata bine pe un platou in restaurant, dar nu mai arata la fel dupa ce a trecut prin stomacLa fel e si "arta" moderna(marea parte). Pana si picturile rupestre(ale celor considerati primitivi) sunt mai frumoase, mai usor de inteles.
Salutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!
25. Dacul, continuare - Mar 24, 2020 12:55:00 PM
Point pen si creion pe foaie A3Simt ca ma apropii:)The final countdown?For:My Corner of the World
Imagine prelucrataSalutari si multumiri tuturor celor ce trec pe aici!Greetings and thanks to all who are passing by!
Referinta: Columna lui Traian.