Despre mine

Balan Paul

Sunt o persoana de incredere care detine 2 site-uri.Unul e www.supertutoriale.blogspot.com undre realizaz tutoriale video,audio si HD gratis.Si alt si...

Blogs Home » Știință/Tehnică » Tutoriale » Super Tutoriale

Super Tutoriale

Eu sunt Paul si realizez tutoriale la claritate HD, video si gratis desigur.

Articole Blog

01. Tutorial introductiv Unity 3D - Dec 14, 2012 6:51:00 PM

02. Prezentare SopCast - Dec 13, 2012 7:40:00 PM

03. Tutorial HTML 1 - Dec 11, 2012 2:32:00 PM

04. Prezentare interfata noua YouTube - Dec 9, 2012 7:10:00 PM

05. Cum devin blogger pe platforma Blogger.com? - Sep 10, 2012 8:49:00 AM
Salut!

Astazi vorbim despre Blogger.Un serviciu Google cu care puteti sa va creati un blog in totata regula.Aici avem si noi blogul chiar daca l-am avut pe WordPress cu un host ne-am remutat aici deoarece administratorul serverului a sters tot blog-ul nostru.Nu stiu de ce dar a facut-o.

Ma rog sa trecem la explicat.Pentru a deveni blogger pe aceasta platforma trebuie sa aveti un cont Google si sa va logati cu el la urmatoarea adresa http://www.blogger.com/ .

Daca aveti cont,va-ti logat ar trebui sa arate ca in imaginea de mai jos.Cu mici exceptii care sunt notate in imagine.
Am facut-o mare deoarece vreau sa vedeti foarte bine.Bun deci ati dat click pe Blog nou.Dupa ce ati dat click pe Blog nou ar trebui sa arata ca in imaginea de mai jos.Desigur fara acele linii si scrisuri ale mele.

Acum blogul este gata.Si este gata si treaba mea.Cu acest serviciu si cel mai incepator poate face postari si asa mai departe deoarece e foarte simplu si in limba romana.

La revedere!
06. Tot ce trebuie sa faci pentru a putea spune ca ai cu adevarat un blog - Partea III - Informatii despre panoul de control,pluginuri si teme in WordPress - Sep 9, 2012 5:03:00 PM
Salut!

Acum va voi prezenta comenzile din panoul de control.Deci intram pe site si scriem asa nume site/wp-admin iar acum puneti ID si parola in caz ca nu sunt puse.Ar trebui as arate cam asa.
Bine!Acum va voi arata ce plugin este 100% necesar.Fara el nu faceti treaba.Intram pe http://www.wordpress.org si mergeti sus la Plugins iar acum cautati dupa cuvantul "All in one seo pack",apoi dam click pe primul rezultat si apoi pe Download.Ar trebui sa aveti o arhiva.Acum intram pe panoul de control.Mergem cu mouse-ul pe Plugins apoi Add New iar apoi Upload.Ca mai jos.Acum da-ti click pe Choose File,alegeti arhiva pe care tocmai ati descarcat-o iar apoi click pe Install Now.Iar acum dam click pe Activate plugin.Bine acum dam click pe Edit.Acum putem vedea cateva optiuni iar daca stiti programare (PHP cred) se poate edita.Bine deci pluginul este activ.

Acum vorbim despre cum postam.Undeva sus ,in bara neagra o sa vedem + New.Acolo dam efectiv un click si ne duce la pagina unde putem posta ceva.Ok.Urmariti schema de mai jos pentru a vedea ce trebuie completat.Asta e ce trebuie sa faceti de baza.Acum voi vedeti ca mai e ceva jos All in One SEO Pack.Acum va voi arata ce trebuie sa puneti acolo.E util plugin-ul pentru a aparea mai usor la motoarele ce cautare.Deci vom face acest tutorial odata cu cel seo.In viitor vom explica mai detaliat despre seo daca voi ne sugerati pe rubrica de comentarii :) .La teme e lafel ca la pluginuri doar ca intram pe site la sectiunea Themes.Mergem la Apparance apoi Themes si mergem la Install themes.Mergem la upload si facem ca la pluginuri iar apoi apasam Activate themes.Acum tema este activa.Iar infatisarea este schimbata.Acum v-am invatat in mare ca tot ce trebuie.E mult de vorbit si e imposibil sa explic totul in 4 ore :) Deci cred ca e destul.Sa fim seriosi.Nimeni nu se uita la un tutorial de 100 de pagini sau daca e video 4 ore.

Deci va spun la revedere!!
07. Tot ce trebuie sa faci pentru a putea spune ca ai cu adevarat un blog - Partea II - Realizarea si instalarea un blog in WordPress - Sep 8, 2012 7:10:00 PM
Salut!

Acesta este al II-lea tutorial din seria despre cum sa faci un blog.Acest tutorial se axeaza pe ideea de a face un blog.

Vom incepe prin a explica ce vom folosi pentru blog.Urmand ca dupa sa il descarcam si instalam pe un server.
Pentru blog vom folosi WordPress.WordPress este un CMS foarte bun cu care se poate face mai mult decat un blog.Cu el se pot realiza retele de socializare pana la site-uri cu intrebari.Desi foarte dezvoltat este gratuit.Noi nu vom vorbi despre acel blog gazduit de WordPress.Ci acela gazduit de noi pe un server.Pentru acest tutorial eu voi folosi Xampp.Voi ve-ti uploda pe un server cu FilleZila sau alt program similar.Acum sa incepem descarcarea si instalarea.

Pentru inceput intram pe http://wordpress.org/ si descarcam ultima versiune.

In descarcati pe calculator si in dezarhivati cu WinRar sau alt program.Va rezulta un folder numit wordpress pe care il ve-ti urca pe server.Vom face in curand un tutorial si cu un astfel de program cu ajutorul caruia puteti uploda ceva pe un server.Bine deci eu o voi pune in fisierul Xampp.Acum vom lansa site-ul.In tutorialul in care v-am aratat cum achizitionam un domeniu .ro .Daca mai tineti minte am ales ca domeniu supertutoriale.ro .Desi nu am cumparat acest domeniu vom presupune ca il am.Deci intram pe site.Iar ca o informatie,atunci cand in puneti pe server va recomand sa nu il puneti cu tot cu fisierul wordpress,adica sa puneti doar continutul.Eu nu voi face asta deoarece este doar un test dar daca voi o ve-ti face atunci cand cineva acceseaza site-ul va fi intampinat direct de blog si nu de altceva.Bine.Daca a fost pus pe server bine va trebui sa va intampine ceva asemenator cu imaginea de mai jos,iar daca nu va aparut asa macar ceva asemanator.
Acum  dam click pe butonul Create a Configuration File iar apoi Let`s go! .Acum va trebui sa adaugam baza de date.Voi intrati la voi pe server unde sundeti gazduit in Panel si mergeti la Database si creati una.Eu o voi crea in PhpMyAdmin si o voi completa.Acelasi lucru ve-ti face si voi.


Trebuie completat cam asa:

Database name: numele bazei de date
User Name: numele utilizatorului bazei de date
Password: parola de la userul bazei de date
Database host: unde este gazduita baza de date(daca sunteti pe un server nu va fi localhost,localhost reprezinta hostul tau de acasa fiind imposibil de spart)
Table Prefix: daca folosesti o bazade date la mai multe scripturi sau site-uri care au nevoie,pentru a nu fi scrise fisiere unul peste altul se foloseste un tabel pentru a separa o baza de date in 2 sau mai multe.

Acum apasam Submit.Iar acum apasam pe Run the install.Daca totul a mers bine pana acum ar trebui sa arate cam asa:
Aici e simplu.

Site title: titlul site-ului
Username: numele de utilizator al administratorului principal
Password twice: aici puneti parola iar apoi o mai repetati odata
Your E-mail: puneti emailul
Iar la Privacy este foarte interesant.Va intreaba daca lasati ca motoarele de cautare sa va indexeze site-ul.Lasati asa va recomand.Daca debifati nu ve-ti aparea in viata voastra pe Google,Yahoo sau orice alt motor de cautare.
Acum apasam pe LogIn si punem ID si parola pentru a ne conecta.Iar acum vom intra pe server si vom sterge fisierul install pentru a nu putea fi aflata baza de date respectiv stricat site-ul.

Multumesc si sper ca va placut!Succes cu blog-ul!!!

In urmatorul tutorial va voi arata cateva pluginuri importante si cum instalam o tema sau un plugin urmand ca in ultimul tutorial sa va spun cum sa deveniti foarte cunoscut si apreciat de motoarele de cautare.
08. Tot ce trebuie sa faci pentru a putea spune ca ai cu adevarat un blog - Partea I - Achizitionare domeniu - Sep 8, 2012 4:18:00 PM
Salut!

Astazi incepem seria de tutoriale in care va explic cum puteti avea un blog in toata regula.Apoi va invat sa il administrati iar apoi ca el sa fie cunoscut.Bine deci sa trecem la treaba.Astazi vom cumpara un domeniu.

1.Ce este un domeniu?
Un domeniu este ca un numar de telefon.De exemplu daca site-ul dvs este despre mancare va fi mancare.ceva .Ei bine unde este acel "ceva" va fi ro .".ro" este domeniul nostru.Pentru un site in limba romana este perfect ca fie .ro deoarece va avea prioritate in fata motoarelor de cautare.
2.De unde cumpar acest domeniu?
Simplu.Acesta se cumpara de pe ROTLD si costa aprox 170 lei.Cel putin acum ceva timp costa atat.In viitor probabil se va scumpi deoarece din ce in ce mai multi cumpara unul.
3.Cat timp il pot folosi?
Simplu.Toata viata.De fapt il puteti transmite din generatie in generatie daca doriti.

Bine gata.Sa trecem la treaba.Acum intrati pe http://www.rotld.ro/ si da-ti click pe linkul din dreapta sus,numit "Domeniu nou".
Acum punem numele domeniu si lasam .ro apoi apasam pe "Continua".

Eu am pus supertutoriale.ro .Voi puneti ce vreti voi.Acum recomand sa citi termenii si conditiile impuse de cei de la ROTLD.RO .Iar apoi bifati.Nu voi mai pune o imagie aici deoarece asta ati mai facut si la alte inregistrari.


Acum va trebui sa completam cateva informatii cum ar fi.Numele de utilizator,parola si asa mai departe.
Acum va trebui sa achitati iar imediat dupa ce banii s-au retras de pe card domeniul va fi activ.

Succes.
09. Cum pot castiga proprietarii unor site-uri? - Sep 5, 2012 4:13:00 PM
Salut tuturor!

Astazi vom vorbi despre cum puteti monetiza site-ul dvs.

1.Prima si cea mai importanta regula pentru a monetiza un site este sa creati continut.

Ce este continutul?
Continutul este motivul pentru care cineva ar vizualiza site-ul.Adica daca nu aveti nici o atractie la site nu ve-ti avea vizualizatori iar daca nu exista vizualizatori nu puteti castiga.Urmariti vorba :  "Din nimic nu se poate face nimic" .

2.Am continut!Ce fac,cum castig?

De castiga se poate castiga din Google AdSense ca exemplu.Dar se pot castiga bani si din YouTube dar momentan nu este disponibil pentru tara noastra.Cele mai bune surse de venit sunt cele pe care le aveti direct cu o persoana si nu prin intermediul unui serviciu.

3.In ce se clasifica reclamele?

Reclamele sa clasifica in 3 parti mari.Se poate face publicitate pe o perioada determinata si sunt cele mai banoase.PPC adica Pay Per Click adica plata pe click.Asigura un castig mic dar cu o sansa de reusita mare.Cea mai banoase este asta.Primesti un comision din vanzarea unui produs.Ca exemplu.La un produs Apple de 3.000 lei primiti 200-300 lei.Deci foarte bine.Vinde-ti 5-10 si ati scos salariul.

Succes la bani!!!
10. Cum creem un sitck bootabil cu Ubuntu Linux - Sep 4, 2012 6:52:00 PM
Salut!

Astazi va arat cum puteti crea un stick bootabil pentru a instala sistemul de operare Linux.

1.Ce este Linux?

Linux este un sistem de operare dar si un nucleu pe care s-au creat si alte sisteme de operare ca Android ca exemplu.

2.Cum facem si de unde descarcam programul?

Descarca aplicatia: Click aici

Puneti stick-ul usb la portul usb.Acum descarcati programul si lansati-l.Acceptati termenii si conditiile impuse.Selectati versiunea de Linux pe care o aveti la pasul 1.La pasul 2 selectati imaginea iso care ati descarcat-o de pe site-ul official Linux.O sugestie ar fi sa nu folositi piraterii inutil deoarece acest sistem de operare este 100% gratuit.Iar la pasul 3 selectati litera corespunzatoare stick-ului usb ( ca exemplu H: ).Dam creat si asteptam.Si eu am instalat de curand si a durat aproximativ o ora in conditia in care nu am folosit PC.11. Scurtaturi esentiale in Adobe PhotoShop - Sep 4, 2012 6:29:00 PM
Salut, numele meu este Balan Paul si astazi vreau sa va arat cateva scurtaturi in Photoshop fara de care cineva care vrea sa invete Photoshop si sa il folosesca foarte repede si bine.

1.Selectarea instrumentului de mutare (Move Tool)
Comanda pentru a selecta direct instrumentul Move  Tool este Space.Aceasta comanda este foarte utila cat vrem sa mutam ceva.Ca exemplu am desenat un patrat,apoi apasam Space si il putem repozitiona mult mai bine.
2.Duplicarea unei foi (Layer)
Comanda este CTRL-J iar acesta scurtatura ne poate ajuta atunci cand vrem sa adaugam un efect mai special imaginii pe care o editam.
3.Desenarea liniilor drepte
Acum comanda este shift.Fie ca doriti  sa trasati o linie pentru a cosntrui ceva sau ca element de referinta aceasta unealta este perfecta.
4.Schimbarea opacitatii
Comanda de data aceasta este alcatuita din cifre numerice.Adica de la 1 la 9.Aveti grija ca atunci cand vreti sa il folositi va trebui sa selectati layer-ul respectiv apoi sa apasati cifrele respective.
5.Schimbarea imaginii de fundal cu cea a culorii principale
Aceasta se poate face foarte simplu.Apasand tasta X nu va trebui sa folositi mouse-ul pentru a schimba culoarea.

Acestea sunt 5 din cele mai folosite astfel de scurtaturi in Adobe Photoshop.Recomand sa folsoiti aceste scurtaturi pentru a termina proiectul ca un profesionist si mult mai repede.

Multumesc si sper ca v-am fost de folos!