Blogs Home » Profesional » Servicii » Sanatate si curatenie in casa

Sanatate si curatenie in casa

"Cum sa nu mai aruncam banii pe fereasta incercind sa facem curat in casa" Este un blog destinat celor interesati de sanatatea lor in propria locuinta.

Articole Blog

01. De ce trebuie curățată salteaua pe care dormi? De preferat cu un Kirby? - Jun 2, 2018 8:47:00 AM
De ce trebuie curățată salteaua pe care dormi? Poate pentru că, în lipsa acestei operațiuni, atunci când dimineața te ridici de pe ea, concentrația de praf fin (desigur, bogat în alergeni) crește brusc de 500 de ori față de ceea ce uzual respiri.- sursa: Ion Nițescu, TD 36143 (Training Distribuitor Kirby Constanța).

trebuie curatata salteaua pe care dormi
Asta până la o distanță de aproximativ 22 de metri, așa că nu prea știu cum îți vei ține respirația.
Reamintesc, în saltea și în tapițeriile de șezut se află între 25 și 65 la sută din praful și alergenii existenți în locuință. Kirby poate fi o soluție bună pentru eliminarea acestor inconveniente. Despre curățarea saltelei într-un articol următor, asta dacă nu vrei să cauți în arhiva blogului și alte informații.
02. Aveți un Kirby! Îl folosiți corect? - May 10, 2018 1:23:00 PM
Acest articol se adresează în special celor care folosesc deja un Kirby în casă dar este util atât celor care au în plan să-l folosească în viitor cât și tuturor persoanelor care apreciază curățenia și sănătatea dintr-o casă. Drept urmare revin cu întrebarea din titlu. Aveți un Kirby. Știți să îl folosiți corect?
Nu am întrebat degeaba. În decursul nenumăratelor reinstructaje făcute la cerere, am observat tentința oamenilor, de altfel naturală, de a face curat în casă exact așa cum nu trebuie, chiar și atunci când folosesc un Kirby. Când spun tendință naturală mă refer la cei care au folosit înainte, ani de zile, doar aspiratorul cu furtun și țevi.
Voi începe cu puțină „teorie” privind murdăria existentă într-o locuință. În primul rând trebuie să spun că este greșită percepția că ea este adusă de afară, majoritatea covârșitoare o producem noi, cei care locuim acolo.
Murdăria dintr-o casă este de două tipuri:- murdărie uscată (dry)- murdărie umedă ( sticky)
Astăzi mă voi referi la murdăria uscată (urmând ca pe cea umedă să o abordez într-un articol viitor), murdărie care și ea este de două feluri (comparația cu un aisberg fiind foarte potrivită):1) Murdăria uscată „la vedere”. Este cea pe care o curățăm cu aspiratorul cu furtun și țevi, cârpa de praf de pe suprafețe. Reprezintă între 10% și 15% din total.2) Murdăria uscată „ascunsă”. Ea se găsește în:- Saltele, șezutul tapițeriilor - între 25% și 65%- Covoare - între 25% și 45%De aceasta se poate scăpa folosind peria bătătoare mare.

perie mare batator kirby

- În interstițiile și porii de la pardoseala tare - între 10% și 12%Aceasta se elimină folosind peria mare pentru suprafețe tari.

perie parchet Kirby

Spuneam mai devreme că majoritatea oamenilor au o tendință naturală (adânc înrădăcinată) de a crede că eliminând murdăria uscată „la vedere” cu furtunul și țevile s-a făcut curat în casă. Nimic mai greșit. Pentru că dacă nu eliminăm murdăria uscată „ascunsă” degeaba eliminăm murdăria uscată „la vedere”. Ea se reface aproape imediat. Nu degeaba se spune: „curățenia este o muncă fără sfârșit”
03. Spoturi și proiectoare LED - Dec 4, 2017 10:28:00 AM
Cum acest blog se ocupă cu lucrurile de calitate (n.a. sistemul de curățenie Kirby) m-am gândit să vă prezint și alte lucruri din aceeași gamă. Azi o să vorbesc despre spoturi și proiectoare LED. Voi menționa magazinul online SavElectro deoarece, chiar dacă suntem în capetele opuse ale unei diagonale imaginare care ar traversa țara, s-au remarcat prin seriozitate și profesionalism.
SavElectro

Spoturi LED
Printre avantajele utililizări spoturilor LED se numără: montajul ușor, flexibilitate în iluminat în cazul folosirii celor orientabile, sunt alegerea potrivită pentru tavanele joase, pot ascunde imperfecțiuni inestetice ale tavanelor.
spot LED
De ce ar trebui folosite? Pentru că elimină riscurile apariției umbrelor atât în iluminatul ambiental cât și în cel general. Oferă o lumină focalizată, centrată fiind potrivite la iluminatul de accent.
Proiectoare LED
Se utilizează pentru iluminatul caselor, atelierelor, halelor, terenurilor de sport, tunelurilor, monumentelor istorice, parcărilor, dar și pentru iluminatul de supraveghere.

proiector LED
Câteva din avantajele utilizării unor proiectoare  LED sunt: durata de viață foarte mare, lipsa mercurului și plumbului din compoziție, lipsa emisiei de radiații ultraviolete, consumul redus de energie, zonele de exterior pot fi cât se poate de sigure datorită iluminatului de înaltă calitate.
Informații complete găsiți pe linkurile oferite, veți vedea că aveși la dispoziție o largă varietate de spoturi și proiectoare LED. Sunt sigur că veți găsi folositoare recomandările mele, mai ales când o să aveți nevoie. Deși, sincer, nu vă recomand să așteptați până atunci.

04. Kirby-cablul (cordonul) de alimentare - Jun 22, 2017 11:30:00 AM
Cablul sau cordonul de alimentare al sistemului de curăţenie Kirby este tratat ca un fel de Cenuşăreasă (cea din poveste) de către mulţi din  cei care folosesc acest aparat în casă sau în activitatea de curăţenie din cadrul firmelor specializate. Este o constatare din teren în urma numeroaselor instructajelor şi a evaluării aparatelor pentru service desfăşurate de-a lungul timpului în Constanţa.
Deşi are sisteme de siguranţă şi fir de argint pentru flexibilitate nu au fost proiectate pentru folosirea neglijentă şi/sau nepăsătoare. Şi deşi personal am făcut instructajul complet, chiar insistând pe anumite aspecte privind cablul de alimentare, am observat că sfaturile mele fie au fost uitate (destul de repede), fie au fost ignorate.

Aşa că m-am gândit să scriu acele sfaturi pe care le dau astfel încât să fie la îndemână pentru toată lumea. Voi începe cu descrierea cablului de alimentare folosind imaginea:1. Ştecherul - în partea de sus a imaginii.2. Cordonul flexibil - centrul imaginii.3. Bridă de prindere pe carcasă (protecţie antismulgere).4. Mufa de alimentare (cea care intră în priza de pe aparatul de bază) - în dreapta imaginii.Pentru exemplificare voi folosi şi un mâner inferior (Rear Handle Cover) de la care voi numerota în continuare doar clemele pentru prinderea cablului.

5. Clemă prindere cablu inferioară - dreapta jos6. Clemă prindere cablu superioară - stânga susSfaturile acum:
- Cablul de alimentare se scoate din orice priză numai şi numai apucând de ştecher şi trăgând.- Pentru folosirea la distanţă se vor folosi de preferinţă prelungitoare monopriză. Cele cu mai multe locaşuri provoacă îndoirea cablului lângă ştecher provocând microîntreruperi.- Când aparatul este nefolosit nu îl lăsăm cu cablul înfipt în prelungitor şi nu înfăşurăm prelungitorul laolaltă cu cablul pe suporţii speciali. - Un cablu exploatat corect arată aşa: pornind de la mufa de alimentare (4) ne asigurăm că brida de prindere (3) este prinsă cum trebuie. Între brida (3) şi clema (6) lăsăm o buclă de cam 0,5m din lungimea cablului, îl trecem prin clema (6), după care urcăm şi prindem şi în clema (5). De abia după aceea, lăsând lungimea potrivită de cablu îl introducem în priză sau în prelungitor.
Eu mai folosesc o prindere suplimentară a cablului cu o curea uzată pe mânerul superior. Când voi avea o poză la îndemână voi face un update.
Ar fi bine să procedaţi aşa deşi ştiu că nu o veţi face:
Când sesizaţi întreruperi ale cablului, îl scoateţi frumos din priză, puneţi mâna pe telefon şi sunaţi la reprezentantul Kirby care vă e mai simpatic. În nici un caz nu încercaţi să luaţi locul unui specialist (deşi noi ne bucurăm când o faceţi, de unde credeţi că veţi cumpăra un cablu nou?). Asta deoarece microîntreruperile din cablu plus variaţiile de tensiune specifice reţelei româneşti pot duce la stricarea microîntrerupătorului ce protejează motorul şi/sau a bimetalului (nu voi intra în mai multe amănunte). Reprezentantul Kirby vă poate spune şi dacă mai poate fi reparat, vi-l poate repara sau înlocui cu unul original după caz.
Dacă aveţi nelămuriri vă rog să le exprimaţi în comentarii aici sau pe pagina de facebook, voi răspunde destul de repede.
05. Kirby văzut prin ochii bloggerilor constănţeni - Mar 30, 2017 7:29:00 PM

Ştim cu toţii că bloggerii apreciază sănătatea şi curăţenia în casă. Şi aparatele de calitatate care îi ajută să facă asta. De aceea, împreună cu reprezentantul Kirby pentru judeţul Constanţa, ne-am gândit să lansăm o campanie inedită. Una în care să vedeţi cum se comportă acest sistem de curăţenie pe unele din cele mai dificile suprafeţe de curăţat din casa dumneavoastră, operaţiune pe baza căreia veţi putea face un review în deplină cunoştinţă de cauză. În care puteţi scrie despre operaţiunea de curăţenie la care aţi participat. Imaginile sau filmările le puteţi face chiar dumneavoastră, nu avem nimic de ascuns. Haideţi să vedem în ce constă brief-ul acestei campanii.
Update 04.04.2017. Ca urmare a feedback-ului obţinut până acum voi face o mică paranteză. De fapt nişte explicaţii şi o mică modificare. Noi vom face operaţiunea aleasă de voi (covor sau saltea) fără ca să o condiţionăm de scrierea unui articol. Practic veţi face o documentare reală şi vă puteţi face propriul material foto din confortul casei voastre. Review-ul ar fi astfel despre operaţiunea în sine, făcută cu Kirby şi nu despre aparat. Ne limităm la o singură operaţiune  doar din cauza limitării de timp. Cei care vor scrie articolul, vor primi cu toţii aparatul pentru 24 de ore (în condiţiile menţionate). Operaţiunea anterioară serveşte şi ca o minimă instruire în utilizarea aparatului.Brief
1. Operaţiunile între care puteţi optaCurăţarea saltelei de acarieni şi dejecţiile lor. Vezi aici!Baterea, aspirarea, perierea şi spălarea covorului. Spălarea se va face cu spumă ecologică semiuscată. Vezi aici!Ambele operaţiuni se execută cu obiectele de curăţat pe poziţia lor. Nu trebuiesc făcute pregătiri, doar eliberate suprafeţele de curăţat.În urma alegerii dumneavoastră veţi rămâne cu un covor curăţat şi proaspăt spălat (nu intră aici şi petele dificile) sau cu o saltea curăţată de acarieni.

2. Ce ne dorim.Să scrieţi un review obiectiv (ne-am bucura dacă ar avea în jur de 300 de cuvinte măcar) despre operaţiunea pe care aţi văzut-o/aţi participat, cu imaginile şi/sau videoclipurile de la faţa locului, făcute de voi. Dacă nu există posibilitatea tehnică vă vom pune noi la dispoziţie imagini.Să menţionaţi în titlu dar şi în url-ul articolului numele aparatului, Kirby.Deoarece în mod sigur vor exista persoane care vor dori să afle mai multe, să menţionaţi în articol pagina de fb https://web.facebook.com/kirbyconstanta/ de preferat cu link. Nu ne vom supăra dacă veţi insera un link către https://covorul-meu.blogspot.ro/ dar asta e la latitudinea fiecăruia. Ancorele trebuie să fie naturale în text şi pe cât se poate să conţină cuvântul Kirby sau operaţiunea la care faceţi referire (curăţare covor, spălare covor, curăţarea saltelelor de acarieni).Să publicaţi articolul vostru pe FB în mod public cu tag către pagina noastră ca să putem vedea postările pe care să le şi distribuim şi promovăm. Să promovaţi articolul ca şi orice altă postare a voastră cu haştagul #kirbyconstanta.Atenţie, nu ne dorim un advertorial de promovare ci un review sincer şi obiectiv conform numelui campaniei, "Kirby văzut prin ochii bloggerilor constănţeni", scris în stilul caracteristic blogului vostru.
3. Ce oferimDupă cum am menţionat veţi rămâne cu un covor curat şi proaspăt spălat ori cu o saltea dublă curăţată de acarieni ca să nu vorbim despre experienţa interesantă pe care o veţi avea.Autori celor mai bune 5 articole vor fi selectaţi pentru a primi propuneri pentru campaniile care vor urma.Cele mai bune 5 articole vor putea folosi un sistem Kirby pentru curăţenie în casă, timp de 24 de ore, gratuit, la o dată stabilită de comun acord pe bază de programare. Aveţi asistenţă tehnică telefonică sau online, manual de utilizare iar dacă chiar vă prindeţi urechile, un reprezentant al companiei va veni la faţa locului.Jurizarea va fi făcută de reprezentantul companiei, domnul Niţescu Ion. Va conta obiectivitatea articolului, corectitudinea gramaticală, coerenţa exprimării şi respectarea cerinţelor4. Mecanismul campanieiÎncepând cu 31 martie înscrierea blogurilor participante. Condiţii: minim 6 luni vechime, minim 30 de articole scrise, să fie active (măcar 3-4 postări pe lună), PA min 20. Înscrierea se va termina la confirmarea primelor 20 de bloguri înscrise.Urmează stabilirea calendarului de execuţie a operaţiunii alese, de comun acord blogger-reprezentant funcţie de timpul disponibil al fiecăruia.După executarea operaţiunii alese, bloggerul va scrie articolul într-un termen rezonabil (7 zile).Tot în termen de 7 zile de la publicarea celui de al 20-lea articol vom nominaliza cei 5 bloggeri menţionaţi, urmând să fie contactaţi.Campania se va termina pe data de 30 aprilie5. Modalitatea de înscrieremail la [email protected] pe https://web.facebook.com/ThordinAsgard sau https://web.facebook.com/kirbyconstanta/la aceleaşi contacte puteţi să adresaţi întrebări în caz că aveţi nelămuririToate înscrierile trebuie să conţină url-ul blogului şi un contact valid.
Fiind prima campanie lansată, vă rugăm să fiţi îngăduitori şi dacă aveţi ceva costuctiv de spus nu ezitaţi să o faceţi.

06. Cumpără informat cu ajutorul Alegeinteligent.com - Guest Post - Jan 7, 2017 1:24:00 PM
În ultimul timp tehnologia a cunoscut o evoluție impresionantă, lucru care se reflectă asupra vieții noastre, care a devenind mult mai ușoară și mai plăcută datorită acestei evoluții. 
Gândiți-vă cât de "ușoară" era viața înaintea inventării mașinii de spălat, a aspiratorului sau a frigiderului. Spălatul hainelor de mână nu este un lucru foarte plăcut, bătutul covorului nu este o operațiune tocmai la îndemână, iar săpatul gropilor pentru a pune produsele la păstrat alături de bucăți de gheață și acoperindu-le cu paie nu era o operațiune foarte ușoară.
Plus că tehnologia reușește să realizeze lucruri cu un randament și o calitate mult mai bună decât reușește omul. 
Un exemplu bun poate fi aspiratorul, care nu numai că aspiră praful, însă unele produse duc operațiunea de curățare a covorului la un alt nivel și oferă mult mai multe funcții decât cea de aspirare. Bune exemple fiind: spălarea covorului, curăţatul saltelei de acarieni sau "bătutul" covoarelor pe care le puteti găsi de exemplu la sistemul de curăţenie Kirby.
În ziua de azi suntem înconjurați de tehnologie, în fiecare casă se găsesc electrocasnice și electronice, fiecare aparat rezolvând mai mult sau mai puțin o anumită nevoie. 
Tehnologia a evoluat într-atât de mult încât în lista de oferte avem produse din aceași categorie însă care sunt potrivite pentru mai multe tipuri de utilizări. Frigiderul nu doar că răcește, deja au apărut frigidere smart de pe care îți poți comanda alimente sau de pe care poți vizualiza rețete culinare. Doar că nu toată lumea are nevoie de astfel de funcții. 
Sunt cazuri în care cumpărătorii și-au achiziționat frigidere care includeau un dozator de apă pe ușa frigiderului, dar pe care nu l-au folosit niciodată, astfel pierzând bani pentru o funcție în plus, dar mai ales, pierzând și spațiul ocupat de acel dozator. 
Pe piață sunt produse cu specificații foarte variate, iar un lucru este cert, avem de unde alege. 
Doar că, pentru a achiziționa un produs protrivit, trebuie să cunoaștem acele specificații mai în detaliu. 
Alegeinteligent.com și-a propus să va ajute să rezolvați o nevoie importantă, cea a informării dinaintea efectuării achiziției. Mai exact, acest site vă livrează informații cu ajutorul cărora puteți alege produsele care sunt cele mai potrivite necesităților voastre. 


Cum vă poate ajuta acest site? 
Puneți-vă într-o eventuală situație. Doriți să cumpărați o mașină de spălat și doriți ca aceasta să vă acopere toate necesitățile. 
Gândiți-vă, dacă familia voastră este destul de numeroasă, să zicem 5 persoane. Ați avea nevoie de o mașină de spălat cu o capacitate mai mare. Bun, dar cât de mare? Va puteți da seama care este capacitatea de care aveți nevoie? 
Bun, puteți întreba în magazin, vă puteți întreba cunostințele, însă o soluție mai bună este să căutați această informație pe internet și o veți găsi pe o mulțime de site-uri. 
Însă cu ce este diferit alegeinteligent.com de celelalte site-uri? 
Pe acest site veți găsi informații culese din mai multe surse, unele informații fiind chiar de la persoane avizate, a căror activitate profesională are legătură cu producția sau depănarea electronicelor și electrocasnicelor. 


Informându-vă corect înaintea efectuării achiziției, puteți salva bani, economisi timpul pierdut prin magazine, dar mai ales, cu ajutorul informațiilor, puteți alege produsul potrivit nevoilor voastre.
07. Necondiţionat am nevoie de aer condiţionat - Jan 3, 2017 3:40:00 PM
De ce? Păi cum să vă zic, cine nu a petrecut o vară la ultimul etaj al unui bloc din centrul Constanţei, este posibil să nu înţeleagă. În ciuda brizei, în ciuda izolaţiei termice nou-nouţe, tot a saună aduce. Şi din ce am citit, auzit şi văzut cu proprii ochi, nu numai la ultimul etaj. Ci cam peste tot unde nu este instalat un aer condiţionat. Vi se pare un motiv destul de bun?

Hotărârea fiind luată, aplec urechea către înţelepciunea populară care spune că omul gospodar îşi face iarna car şi vara sanie sau mai nou, către înţelepciunea preşedenţială care spune că iarna nu-i ca vara şi caut ceva de calitate, la un preţ decent, consultanţă, montaj, transport şi neapărat cu mentenanţă.
Vestea bună este că am găsit toate aceste cerinţe strânse la un loc la http://www.aerneconditionat.ro/

Se vede din logo că este ceea ce am căutat. Auzi Radule, aer necondiţionat! Sună ca o promisiune, nu credeţi că am dreptate?
Vestea mai puţin bună este că de toate aceste servicii profită în special cei din Bucureşti. Ca de obicei! Nu mă refer la calitatea produselor ci la montaj (24-48h) şi la mentenanţă, foarte importantă deoarece fiind un loc favorizant pentru murdărie şi depunerea de praf, aparatul de aer condiţionat trebuie curăţat cu regularitate pentru a se evita dezvoltarea bacteriilor sau a ciupercilor care pot dăuna sănătăţii, dar şi pentru o prospeţime continuă a aerului. Cum pentru mine nu este o problemă, aparatul despre care scriu pe blog (Kirby) putându-se ocupa de problemă, merg mai departe. Şi pun ochii pe un aer conditionat 18000 BTU ieftin dar bun, în speţă un TOSHIBA NEW SUZUMI + RAS-18N3KV2-E INVERTER, nu de alta dar aceeaşi marcă e şi laptopul de pe care scriu.


Câteva caracteristici în imaginea următoare:
Click pe poză pt mărire
Ce spuneţi, am ales bine? În altă ordine de idei, bucureşteni profitaţi! Să nu vă mai aud la vară că vă văitaţi!
08. NE AJUTAŢI ŞI NOI VĂ MULŢUMIM! - Oct 19, 2016 12:49:00 PM
Ştim că dumneavoastră, cei ce folosiţi un #Kirby aţi dori ca şi alte persoane, prieteni, cunoscuţi, colegi de serviciu ori rude să folosească acest sistem de curăţenie. Nimic mai simplu, ne stabiliţi o prezentare, la fel cum aţi avut şi dumneavoastră. Frumos este că dacă, în urma acestei prezentări, familia respectivă va dori să folosească un Kirby în casă, atât dumneavoastră cât şi dânşii vor beneficia de câte o mulţumire sub forma unui cadou.

De cadoul pentru noii proprietari voi vorbi într-un viitor articol. Acum să vedem cum vă mulţumim dumneavoastră, cei care ne ajutaţi:Un aparat îşi găseşte stăpânii - vă mulţumim cu o perie Zipp sau consumabile la valoare.Două aparate îşi găsesc stăpânii - vă mulţumim cu consumabile de 120 euro la alegere.Trei aparate îşi găsesc stăpânii - vă mulţumim cu noul adaptor pentru spălat covoare şi pardoseală tare.Patru aparate îşi găsesc stăpânii - vă înlocuim aparatul de bază cu unul nou.Cinci aparate îşi găsesc stăpânii - vă returnăm aparatul de bază înlocuit cu revizia completă şi reparat integral astfel încât să-l puteţi face cadou sau, de exemplu, să îl donaţi la biserică.Pentru confirmarea prezentării dar şi pentru validarea cadoului dumneavoastră vă rugăm folosiţi secţiunea Contact, Testaţi un Kirby (unde scrie "Introduceti data si ora la care doriti sa testati un Kirby" spuneţi şi cine ne-a fixat prezentarea) sau scrieţi un comentariu la acestă postare, pe blog ori în pagina de FB.

Atenţie!!!- poziţiile 1,2,3 se cumulează.- poziţiile 4,5 nu se cumulează cu 1,2,3- acordarea lor se va face imediat după finalizarea contractelor cu noii proprietari.- campania de mulţumire este valabilă pentru contractele cu livrare încheiate până pe 23.12.2016
#KirbyAvalir

09. SERVICII POSTVÂNZARE ŞI POST GARANŢIE #KIRBY - Oct 5, 2016 6:44:00 AM
Poate că nu mă credeţi, dar eforturile de a asigura satisfacţia celor care folosesc un Kirby în casă nu se limitează doar la momentul vânzării. Este un efort continuu, menit să asigure funcţionarea aparatului la parametrii nominali pentru o perioadă foarte lungă de timp dar şi folosirea lui utilizând toate funcţiile cu care a fost înzestrat.
Astfel, în afara faptului că asigurăm consumabilele necesare (curele de antrenare, saci, şampon), contra cost desigur, ar trebui să mai ştiţi:- Puteţi solicita oricând o constatare pentru aparatul dumneavoastră. Aceasta este necesară atât periodic (o faceţi şi la maşină) dar şi atunci când nu aţi folosit aparatul o lungă perioadă de timp, l-aţi avut împrumutat sau pur şi simplu când observaţi o disfuncţionalitate. Este gratuită iar în cazul în care se găsesc defecţiuni vi se va cere acordul pentru remedierea lor şi înlocuirea pieselor defecte (contra cost).- Instructajul este necesar la schimbarea personalului (cazul firmelor), schimbarea menajerei sau pur şi simplu atunci când nu aţi folosit de mult timp o anumită funcţie (de exemplu spălatul covorului). Este gratuit pe bază de programare.
Pentru orice nelămuriri vă pot răspunde în secţiunea de comentarii a acestei postări (după moderare) sau folosind datele de la secţiunea contact din blog.
10. BURSA DE PIESE AUTO - Sep 5, 2016 3:10:00 PM
Aşa-i că n-aţi auzit de ea?
Sincer? Nici eu, până de curând. Dar dacă tot am aflat, mi-am spus că este bine să ştie cât mai multă lume, în special colegii şi clienţii acestora (deloc puţini şi în proporţie covârşitoare utilizatori de autoturisme de serviciu sau proprii, deci direct interesaţi). Dar haideţi să vedem despre ce este vorba!

De Bursa de Valori, Bursa de Mărfuri, Bursa locurilor de muncă sau bursa de merit sunt sigur că aţi auzit cu toţii. Vai de mine, cred că v-am ameţit cu totul. Vă rog nu vă speriaţi, nu trebuie să ştiţi nimic despre indici bursieri, opţiuni, contracte futures, nu trebuie să vă căutaţi un loc de muncă sau să deveniţi premianţi. Trebuie doar să ştiţi ce tip de maşină conduceţi (cred că scrie şi în talon dacă nu mă-nşel) şi în caz că v-a lăsat, ce  piese auto vă sunt necesare, lucru cu care vă poate lămuri orice mecanic auto în caz că nu vă pricepeţi chiar dumneavoastră. Este necesară (umple un gol pe piaţa din România), este simplu de accesat şi este uşor de utilizat (de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet) şi este la doar un click distanţă la Dezmembraripenet - bursa de piese auto. V-am stârnit interesul?
Cum o imagine face cât o mie de cuvinte, m-am gândit că următorul infografic vă va ajuta să vă lămuriţi mai bine ce face şi cu ce se ocupă o bursă de piese auto.

Despre cum a rezolvat şeful meu cu VW-ul lui ce zăcea de luni bune pe tuşă am mai scris aici!Acum este rândul meu să apelez la ei ca să caut piese Opel Corsa, asta fiind maşina de serviciu din dotare, maşină muncită de care m-am ataşat, mai ales că am văzut cât de repede şi de uşor a mers data trecută.
Avantaje: rapiditate, comoditate, siguranţă (garanţie la piese+rating vânzător), cel mai bun preţ din piaţă şi încă nu am spus tot, doar ce mi-a venit în minte rapid de când am căutat data trecută.Dezavantaje: eu unul n-am găsit, dacă ştiţi voi ceva nu ezitaţi să-mi transmiteţi prin comentarii.
Relaţia cu această bursă a pieselor auto este biunivocă, se adresează atât celor care au nevoie de piese pentru maşinile lor dar şi celor care au parcuri de dezmembrări auto sau au o maşină-n curte care se cere vândută pentru piese.
Sperând că v-am fost de folos vă recomand să aruncaţi o privire pe site-ul lor şi de ce nu, să folosiţi serviciile celor de la:

#dezmembraripenet #bursapieselorauto
11. ÎNDEPĂRTAREA PETELOR DE VIN - Aug 16, 2016 2:25:00 PM
Cu produse de curăţare #Kirby şi accesoriile sistemului. 
Din diferite motive observaţi că dezastrul s-a produs. În urma petrecerii de casă nouă aveţi pete de vin pe covoarele dumneavoastră care acum câteva ore arătau impecabil. Să vedem ce este de făcut.

Ideal ar fi să vă ocupaţi de pată cât mai repede (imediat) în măsura in care acest lucru este posibil. Tamponaţi cu o lavetă albă absorbantă locul până se absoarbe lichidul vărsat. Aplicaţi spumă activă Kirby pe pată cu pulverizatorul.

Întindeţi cu un burete frecând uşor până îşi face efectul. Folosiţi peria Zipp.
Aşteptaţi să se usuce. Ar trebui ca problema să fie rezolvată.
Dacă nu aţi acţionat imediat şi pata a penetrat fibrele covorului procedaţi în felul următor:Uscaţi pata prin tamponare repetată cu o lavetă absorbantă.Pulverizati din belşug pe pată Kirby Multi-Purpose Remover Plus spot Oxy după care aşteptaţi 10-15 minute pentru penetrarea petei.Cu apă şi o cârpă curată ştergeţi zona de mai multe ori. Dacă pata persistă repetaţi paşii de mai sus.După ce se usucă folosiţi sistemul Kirby cu peria de covoare pentru a elimina orice reziduu.După aceste operaţiuni dacă se doreşte curăţarea întregului covor folosiţi Kirby Carpet Shampoo system cu şamponul de covoare Kirby.

Sper că v-am fost de folos cu sfaturile privind îndepărtarea petelor de vin.
12. AVALIR KIRBY KADDY - Jun 4, 2016 10:09:00 AM
Despre funcţia de aspirator a lui Kirby

Mai ştiţi că am spus de multe ori că Kirby nu este un aspirator?
Dar poate fi transformat simplu şi uşor într-unul? Hai să vă arăt cu ce.

În sesiunea de instructaj de care beneficiază clienţii noştri vi se arată cum se foloseşte fiecare componentă în parte! Spor la treabă!
13. FUNCŢIA DE COMPRESOR - May 30, 2016 10:44:00 AM
De la Kirby Avalir

Da, da, nu glumesc. Kirby poate fi folosit ca şi compresor cu multiple utilizări.
O să vă prezint câteva dintre ele. Ştiţ cum se spune, o imagine face cât o mie de cuvinte...Aşa că, vă rog să priviţi:
Compresor
Funcţia de umflat


Şamponizator portabil
Sunt doar câteva din posibilităţile pe care vi le oferă funcţia de compresor. Eu mă mai joc cu câteva dar îl folosesc demult.
14. PERIA ZIPP DE LA KIRBY AVALIR - Feb 16, 2016 9:19:00 AM
Un adaptor nemeritat de puţin apreciat.

Cel puţin după părerea mea. Pentru că este foarte versatil în sensul bun al cuvântului.
Adică, mai pe româneşte spus, poate îndeplini mai multe funcţii. Unele la care proiectanţii nici măcar nu s-au gândit.
Ansamblul perie Zipp

Ştie multe să facă. Ca de exemplu:

Adică strânge impecabil părul după animalele de casă, curăţă trepte mochetate şi marea gamă de tapiţerii. Dar nu se opreşte aici, Are aplicaţii pentru haine (sacouri, pardesie, paltoane din stofă), mese de călcat, scaune tapiţate, blănuri decorative, franjuri de covor şi câte şi mai câte aşteptând să le descoperiţi.
Abilităţile acestui adaptor sunt date de ansamblul ventilator turbo şi peria rotativă.

În plus, în combinaţie cu şamponizatorul (despre asta vom vorbi mai târziu) vă va face să credeţi că da, minunile chiar există!
Cereţi mai multe informaţii pe mail. Este pe pagina de contact a blogului!Sau cereţi o demonstraţie! E simplu!
15. DETALII DESPRE NOUL ADAPTOR - Feb 4, 2016 5:25:00 PM
Multi-Surface Shampoo System.

Acesta este numele lui şi este cu adevărat demn de el.
Păi prea multe nu am ce să vă spun. Mai bine las imaginile să vorbească iar dacă aveţi nelămuriri vă stau cu plăcere la dispoziţie Cu răspunsuri la întrebările pe care le veţi pune în comentarii.Atenţie nu răspund la comentariile anonime! Dacă nu vă iese nici o modalitate de autentificare puteţi, în caz excepţional, să comentaţi ca anonim cu condiţia să vă spuneţi numele şi măcar o adresă de mail.
Acestea fiind scrise să trecem la fapte, pardon la fapte!
Cu componentele lui de bază:

Să vă arăt şi la ce foloseşte:
Click pe poză pentru mărire!
Acestea sunt disponibile în România chiar acum!
În schimb accesoriile care urmează nu! Imaginile sunt puse ca să ştiţi că există. Dacă vă manifestaţi interesul poate ajung mai repede şi la noi! Atenţie la steluţe! Explicaţiile sunt mai jos.

Explicaţiile la steluţe:
Sper că v-am trezit interesul. Ştiu că de abia aşteptaţi să vă bucuraţi de ele!
Notă: Imaginile aparţin site-ului kirby.com.
16. KIRBY AVALIR-ADAPTOR NOU - Jan 22, 2016 12:26:00 PM
Nu o să vă vină să credeţi!

Trebuie doar să citiţi mai departe şi veţi fi la fel de entuziasmaţi ca şi mine.
Practic, inovaţia inginerilor de la Kirby poate fi rezumată în câteva cuvinte. În loc de două adaptoare, Carpet Shampoo System (cel care spală mochetele şi covoarele) şi Foor Care System (curăţarea uscată a pardoselilor tari), avem un singur adaptor care înglobează funcţiile celor două cu multiple îmbunătăţiri.

Sistem de şamponare pentru suprafeţe multiple
Voi spune în mare despre funcţiile acestui adaptor, urmând să revin punctual asupra lor. Deci este pentru:1. Lemn de esenţă tare.2. Gresie.3. Mochetă, covoare.4. Linoleu.
Practic curăţă toate tipurile de pardoseli.

Şi nu trebuie să credeţi pe nimeni pe cuvânt. Îl puteţi testa chiar dumneavoastră în confortul propriei locuinţe!
17. KIRBY-MODELUL ACTUAL - Jan 20, 2016 8:54:00 AM
Adică cel centenar

Nu. nu trebuie să vă speriaţi, nu are o sută de ani. Acest nou, aş putea spune, model a fost creat special pentru a marca lunga perioadă de transformări şi inovaţii.
Aşa că trebuie să vă aşteptaţi la surprize. Mai mult decât plăcute. Şi foarte folositoare, toate în avantajul dumnevoastră.
Nu vă lăsaţi înşelaţi de infăţişarea de excepţie sub care se prezintă. Sub veşmintele noi ascunde o mulţime de "gadgeturi" care fac din el un veritabil James Bond în materie de curăţenie. Iată-l:

Vă place, ştiu că vă place! Este vorba de aspiratorul vertical, cu caracteristica sa unică-curăţarea în profunzime. Bate covorul pe locul lui, îl aspiră şi îl şi perie. Toate astea la o singură trecere.
Vor urma mai multe episoade în care vă voi prezenta noutăţile din dotare.
18. GARANŢIA DE 3 ANI - May 25, 2015 9:46:00 AM
Oferită de distribuitor

Este poate (sigur), unul din beneficiile majore atunci când alegeţi să folosiţi...
Un sistem de curăţenie Kirby Sentria. Din mai multe motive.
Această garanţie reprezintă un adevărat pachet de servicii pentru că un Kirby practic nu se strică decât dacă este folosit în mod rău intenţionat. Include pachete de instructaje şi consiliere, astfel încât să vă puteţi folosi la maxim de peste cele multele funcţii ale sale. Aveţi livrarea consumabilelor originale asigurată tot timpul fără costuri de transport în zona de activitate a distribuitorului. Şi multe altele, pe care vă invit să le descoperiţi.
Nu în ultimul rând vă invit să analizaţi o ofertă foarte prietenoasă cu buzunarul dumneavoastră şi care vă ajută să eliminaţi mai mult de 99% din acarienii şi praful de casă. Doar dacă vă pasă! De sănătatea voastră!
Deci şi nu o să mă repet, pentru simplul motiv că oferta e fabuloasă, avem următoarele:
1. Sistem de curăţenie K.S. maxi (adică toate cele 4 adaptoare) doar 1500 de euro!2. Cu doar două adaptoare (adică peria Zip şi cel de spălat covorul) 1400 de euro, aşa că sincer vă sfătuiesc să vă întoarceţi la primul.3. Aparatul de bază este 1200 de euro.
Un bonus special, dar să nu mă spuneţi distribuitorului că v-am spus eu, este faptul că în plus oricând vă decideţi să folosiţi unul nou, suma plătită iniţial se scade din oferta de la momentul deciziei. Pe bune, mă dă afară!
Oferta se adresează cunoscătorilor, în caz contrar ar fi bine să vedeţi o demonstraţie pe suprafeţele din locuinţa dumneavoastră. Detalii despre adaptoare, Kirby, inclusiv instrucţiuni de folosire sub formă de tutoriale video găsiţi pe tot cuprinsul acestui blog.Modalităţile de plată, eventuale negocieri la termenele de plată se fac doar cu distribuitorul de zonă dacă apelaţi secţiunea CONTACT!
Acum ce să vă urez? Doar să luaţi o decizie înţeleaptă şi care să vă fie de un real folos! Spor!
Poze nu pun pentru că nu vreau să vă înghesuiţi, căci nu sunt multe! Aparate la aceste preţuri!Update: În perioada 29-31.05- 2015 aveţi un bonus de 10% din valoarea facturată în consumabile!
19. ÎN SFÂRŞIT A AJUNS! - Feb 27, 2015 10:54:00 AM
În România.

Şi desigur în Constanţa. Nimeni altul decât..., un nou model de Kirby.
Pe numele său, "Avalir". Am căutat în dreapta, în stânga ca să aflu ce înseamnă. Dar toţi cei pe care i-am întrebat ori n-au ştiut sau poate n-au vrut să-mi spună.Cum sunt mai curios decât o femeie însărcinată, am căutat un pic pe internet şi am dat de asta (dacă minte net-ul, mint şi eu):- "avalir = to destroy" care pe înţelesul meu ar însemna ceva de genul "pentru a distruge".şi- "(reflexive, s'avalir) = to disappear" sună ca "să dispară"
Cum am făcut doar rusă la şcoală s-ar putea să mă înşel. Dar ceva, ceva se leagă. În sensul că distruge acarienii şi murdăria şi îi face să dispară.
Acum nu vă mai aţâţ curiozitatea decât cu nişte poze:Aaa! Şi cu un mic filmuleţ:


Aşa că nu mai ezitaţi. Dacă doriţi să îl vedeţi pe viu, în acţiune, trebuie să îmi daţi doar un telefon, deşi vă avertizez că deja lista e cam lungă.


20. ÎNTOTDEAUNA ALEG - Jan 29, 2015 12:52:00 PM
Să lucrez cu profeşionişti

În toate domeniile cu care mă intersectez.
Unul din cele mai importante mi se pare promovarea. Propriei afaceri sau firmei pe care o reprezinţi. Mai ales în mediul online, unde orice greşeală, cât de mică, este taxată, amendată sau cum vreţi voi să spuneţi, imediat. Cu destul de multe consecinţe. Şi de lungă durată.
După multe căutări, minute, ore, zile în şir, am hotărât să recomand firmei cu care colaborez să folosească serviciile celor de la e-advertising.co. Sunt sigur că o să mă întrebaţi cum am ajuns la această concluzie.Păi, răspunsul este unul chiar foarte simplu. În primul rând o mulţime de colegi bloggeri, care deja lucrau cu ei, mi-au recomandat această platformă ca fiind una foarte serioasă. Cum sunt cam neîncrezător din fire am hotărât mai întâi să o testez. Şi pot spune acum, cu mâna pe inimă, că da, adică da, sunt mulţumit. Iar asta nu o spun numai eu.Ci mulţi alţii. Despre ei este vorba, ca să nu avem probleme.

Personal lucrez cu ei, cu cei de la e-advertising, de peste un an în calitate de blogger. Nu îmi aduc aminte să fi avut vreo dată nici cel mai mic motiv ca să mă plâng. În plus, seriozitatea, promptitudinea cu care mi s-a răspuns de fiecare dată când aveam chiar şi cea mai mică întrebare şi calitatea serviciilor, mă fac să-i pot recomanda din suflet.

Un alt plus, printre altele, îl reprezintă portofoliul de clienţi, care este cu adevărat impresionant.De exemplu la optimizare SEO au 265 de reuşite ceea ce nu-i deloc de ici de colea. Vă dau doar câteva exemple de care m-am lovit în diverse ocazii şi cărora am putut să le urmăresc creşterea constantă şi sigură. Geniustravel.ro, birou-de-traduceri.ro sau DirtBike.ro vă pot oferi o idee despre ce se întâmplă când apelaţi la ei.În plus se ocupă şi de partea de Web Design, ceea ce constituie un alt mare avantaj.Mai oferă şi servicii de Webhosting, Seo Content Writing, posibilitatea să comandaţi advertoriale, chiar şi magazine online la cheie.Personal o să recomand şefilor mei o colaborare pe aceste domenii, de altfel de interes pentru orice companie care se respectă. Sper din tot sufletul să găsesc înţelegere şi deschidere. Dacă nu o să insist. Că aşa sunt eu mai insistent. Ori mă dau afară ori acceptă măcar să vadă despre ce este vorba. De obicei este varianta a doua!
Dacă aveţi o afacere mai mare sau mai mică nu are cum să nu vă facă cu ochiul. Dacă sunteţi blogger la fel. Am dreptate?

21. A TREBUIT SĂ-MI FOLOSESC TOATE CUNOŞTINŢELE MELE - Oct 30, 2014 8:25:00 AM
Cele de dans

Am avut o prezentare foarte fierbinte...
De Kirby, nu vă gândiţi la prostii. Undeva în Bucureşti. Protagonistul principal fiind un băieţel de vreo trei anişori şi evident pe al doilea plan sistemul meu de curăţenie. Bine, este numărul unu în lume la vânzări, experinţă (doar o sută de ani) şi performanţă.Păi să vă explic cam cum s-au petrecut lucrurile. Eu cu aparatul pe mijlocul covorului de Buhara. În acţiune. Băieţelul în faţă. Chicotind la fiecare a mea mişcare. Eu încercând să evit orice atingere care i-ar fi putut face rău. Evident, cu părinţii de faţă, asistând oarecum amuzaţi la marea încurcătură pe care o aveam. Nu se punea problema să adopt un ton mai grav către copil. Aş  fi ratat vânzarea..
Era absolut necesar să găsesc o soluţie care să tempereze energia debordantă a copilului, fără a deranja părinţii. Şi atunci mi-am adus aminte de ea. Cea care zadarnic a încercat să mă înveţe să dansez. Exasperată mi-a trimis un link. Pagina latino-time. Că cică acolo a învăţat ea să danseze atât de bine. Iar eu nu reuşesc să îmi deznod picioarele iar mâinile parcă stau degeaba. Ehe, asta m-a ambiţionat şi după ceva timp nu mai aveam două picioare stângiDeci, văzând că părinţii nu fac nimic ca să îşi domolească odrasla, mi-am amintit brusc de lecţiile de dans. De salsa, de bachata. Orice ca să nu obosesc eu primul. Aşa că am pornit cel mai greu dans din viaţa mea. Nu de alta dar trebuia să manevrez şi aparatul iar în plus nu trebuia să ating copilul.
După vreun sfert de oră a capitulat. Cu micile gâfăieli inerente. Despre mine ce să mai spun. Până şi cravata era transpirată. Dar nu a durat mult. Noroc că am avut pauza necesară pentru a monta adaptorul de spălat covoare. Micul băieţel vine lângă mine, se aşează comod pe mijlocul covorului şi mă întreabă inocent:- Nenea Radu, ce faci tu acum?- Încerc să spăl covorul, dacă mă laşi, răspund eu.- Cu ce îl speli, tot cu ăsta? Te rog vreau să îţi arăt ceva.Resemnat, mă las condus de mână spre locul de jucării.- Nenea Radu, uite! Un dinozaur rău şi un dinozaur bun. Aparatul tău seamănă cu dinozaurul cel bun.
Curioasă comparaţie, îmi spun în sinea mea. Mai ales că vorbeşte peltic şi îmi este frică să nu înţeleg ceva greşit. Încep să pun spuma activă pe covor. Copilul revine în mijlocul acţiunii şi începe să o strângă. Am prima reacţie a mamei care mă întreabă dacă spuma poate face rău copilului. Îi dau să citească de pe bidonul cu şampon. Dă mulţumită din cap. Pentru bucuria copilului sunt nevoit să folosesc o cantitate de două ori mai mare de şampon. Şi să dansez. Din nou. Cu aparatul meu de curăţenie. Dar am o mică recompensă. Copilul se bucură atât de mult de spumă încât mă face să zâmbesc. Şi nu odată. Chiar dacă arăt de parcă aş fi ieşit de sub o ploaie torenţială, fără umbrelă.
Răbdarea mea dă roade, am mai ajutat pe cineva să folosească un Kirby în casă. Probabil puştiul o să ştie să-l folosească cel mai bine!Mi-au prins bine cursurile de la:
Sursă
Aşa trebuie tratat şi un Kirby!!!22. LICHIDARE DE STOC 1 - Oct 22, 2014 11:44:00 AM
Kirby Sentria G10-sistem de curăţenie.

Această ofertă se adresează cunoscătorilor sau celor care doresc să foloseacă un Kirby în casă la un preţ extrem de avantajos.

Important:1) Se acordă garanţie de distribuitor2) Se fac instructaje de câte ori este nevoie gratuit3) Se acordă asistenţă tehnică pe termen nelimitat, la faţa locului, telefonic sau online.4) Se asigură în permanenţă consumabile originale
Foarte important:Aceasta ofertă nu reprezintă o vânzare pe internet. Fiecare aparat va fi livrat şi prezentat de către un dealer autorizat la sediul firmei dumneavoastră sau la locuinţa personală după caz.
Pachet de bază
Sursa
Pachetul de bază conţine:-sistemul central-sistemul sac-peria bătătoare mare-grupul Caddy conţine toate periile şi accesoriile de bază.Preţ 1200 de eur taxe incluseAdaptoarele se pot lua separat la preţurile de listă ale companiei
Stocul este limitat, adică 6 sisteme de bază.Vezi şi lichidare de stoc Kirby Diamond.

Update 25.10 2014 stoc 5 buc.
Update 28.10.2014 stoc 4 buc.
Update 30.10.2014 stoc 3 buc.

23. ISTORIE KIRBY 1945 - Oct 22, 2014 9:57:00 AM
Se relansează producţia

Cu noua gamă 500


Sursa
Gama a cuprins modelele:
Kirby Model 505 (1945-1947)Kirby Model 508 (1948)Kirby Model 509 (1949)Kirby Model 510 (1950-1951)Kirby Model 511(1951)Kirby Model 512(1952)Kirby Model 513(1953)Kirby Model 514(1954)Kirby Model 515(1955)Kirby Model 516 (1956-1957)Kirby Model 517 (1957-1958)Kirby Model 518 (1958-1959)Kirby Model 519(1959)Kirby Model 560 (1960-1961)Kirby Model 561 (1961-1962)Kirby Model 562 (1962-1963)
Mai urmează.

24. LICHIDARE DE STOC - Oct 18, 2014 7:44:00 AM
Kirby Diamond-sistem de curăţenie.

Această ofertă se adresează cunoscătorilor sau celor care doresc să foloseacă un Kirby în casă la un preţ extrem de avantajos
Important:1) Se acordă garanţie de distribuitor2) Se fac instructaje de câte ori este nevoie gratuit3) Se acordă asistenţă tehnică pe termen nelimitat, la faţa locului, telefonic sau online.
4) Se asigură în permanenţă consumabile originale.
Foarte important:Aceasta ofertă nu reprezintă o vânzare pe internet. Fiecare aparat va fi livrat şi prezentat de către un dealer autorizat la sediul firmei dumneavoastră sau la locuinţa personală după caz.
Oferta:Grup CaddyAparat de bazăPachetul de bază conţine:-sistemul central-sistemul sac-peria bătătoare mare-grupul Caddy conţine toate periile şi accesoriile de bază.Preţ 1000 de eur taxe incluse
Opţional dar recomandat pachet adaptoare:-adaptorul de spălat covoare-adaptorul pentru pardoseli tari-peria Zipp-Turbo adaptorulPreţ 200 de eur taxe incluse


 Deci preţul pentru un Kirby Diamond complet va fi de 1200 eur taxe incluse
Stocul este limitat, adică 4 sisteme complete la 18.10.2014Update 20.10.2014 stoc 3 sisteme complete.Update 22.10.2014 stoc 2 sisteme complete.

Vezi şi lichidare stoc Kirby Sentria G1025. CU CÂŢIVA ANI ÎN URMĂ - Aug 17, 2014 11:52:00 AM
Am fost pe malul Siretului

La invitaţia unor prieteni. Dar hai să vă povestesc...
Venisem într-o vizită de lucru în oraşul Tecuci, oraş de care mă leagă multe amintiri frumoase. Evident ca să promovez sistemul de curăţenie Kirby. Undeva pe la sfârşitul lui aprilie sau poate un început de mai. Alerg dinspre Constanţa spre Tecuci, mai mulţi vechi prieteni mă aşteptau. La Şendreni, unde este o intersecţie măricică, datorită lipsei indicatoarelor şi probabil a trecerii timpului, mă dezorientez. Opresc lângă un echipaj de la poliţia rutieră în speranţa că îmi pot da o lămurire. Mi-o dau repede. Adică îmi cer talonul şi permisul. Unul dintre ei mai zelos observă că de ieri, adică cu o zi înainte, îmi expirase ITP-ul, chestie de care uitasem complet. Îmi cer să verifice încărcătura şi documentele de însoţire a mărfii. Deschid în spate şi la lumina lanternei apar strălucind sticlele de vin care trebuiau folosite în cadrul promoţiei tecucene. După o scurtă negociere rămân cu jumate din ele dar şi cu talonul.
Ajung la destinaţie cu ceva întârziere şi zeci de telefoane pe drum. Lumea este obosită şi nu am nici o şansă de promovare a aparatului. Mai ales că apar nişte carafe cu vin alb amărui care îmi place atât de mult.
-Dacă tot ai venit, ce-ar fi să mergem mâine la un pescuit?- mă întreabă Ovidiu.
-Unde, cu ce scule?-întreb eu.
-Pe Siret, lângă izvorul ăla pe care l-am găsit atunci când ne-am rătăcit. De scule am eu grijă. Iar de momeli de pescuit deja m-am ocupat. Ştiam că îţi place saramura de biban... spune cu un zâmbet complice.
Evident, nu puteam refuza o asemenea ofertă. Barajul, Siretul, o mulţime de amintiri. Fetele pe care le-am cunoscut în zonă.
Am stat acolo aproape trei zile. Schimbam surplusul de bibani pe vin ori ciuşcă sau o roşie sau poate un căţel de usturoi. Focul îl făceam cu numeroasele lemne uscate aruncate pe mal, dovadă a viiturilor trecute din care găseam din belşug. Singura dată când m-am speriat (vorba vine) a fost când am văzut cai sălbatici sau sălbăticiţi. Dar şi ei s-au speriat de mine. Erau trei.
Aaa, era să uit, am prins şi un somn ceva mai măricel, la lansetă. Pe care l-am schimbat pe un miel mai mititel pe care l-am fript frumuşel pe pietre încinse. Şi babuşcă cât cuprinde. Şi tot felul de albitură. Sau roşioară.
Era să uit, tocmai trecuseră inundaţiile de la Cosmeşti iar drumul care ducea sus în sat era rupt de ape. Dar cu un ATV ne-am descurcat binişor cu aprovizionarea.
Oricum au fost trei zile de neuitat. E adevărat, ţigările au fost ceva mai greu de procurat. Nu era nici un non stop în zonă.
În această toamnă simt că voi reveni pe acele locuri. Mi-aş dori să le găsesc neschimbate. Dacă este posibil. Ceea ce eu, chiar sper.
Este şi o veste bună. Începem să găsim peşte sălbatic în râurile din România după prea mulţi ani.
Desigur este evident, contracţia industrială a redus mult poluarea pe care marile întreprinderi o făceau pe râurile interioare.


V-am prezentat mai sus un loc unde puteţi găsi atât momeli dar şi scule de pescuit. Fir întins! ;)